A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Nilabali: nem voltál valami bőbeszédű... :D Remélem minden okés, és ezerrel olvasgatod a fórumokat!!

Enyimé is elájulva fél 9-kor... Ha ebből este fél 11-es ébredés lesz, jól elbeszélgetünk asszem... 8)

Amy: nekem nem lett szorulásom a borsótól!! (Vagy gondolom nem erre az infóra volt szükséged, ugye?? :lol: :lol: )

Kangu:
én több olyat is hallottam, akinek a cseppekől vált le az a cucc, ami nem oda való! Remélem, neked is így lesz!

millye: terheskönyv max. az anyasági támogatáshoz kell, de azt meg már elintézted, ugye jól értettem? (Nem bosszantásképpen, de postán egyszerűbb lett volna ez az államkincstáros buli.)

Na nézelődök még egy kicsit, mert nem tudni, Esztike most éjszakára szenderedett el vagy csak becsapós délutáni alvást tart!

ladmon

Nilababa: minden okés?

millye:jelentem 19.45-kor álommanó dolgát elvégezte és visszaküldtem hozzád. Éjfél körülre kérem vissza. Álom ma a lányom, de úgy látom mindenhol megjavult, remélem az éccccaka is a szokásos lesz.

ladmon: édi akép.

Ja valaki talán Nicko kérdezte a kéz-láb mocorgást. IGEN az én bűbájom is nyomja, nagyon édes, jól fel van spanolva és alig bírom elaltatni.

Kép
budabo

Olyan sokat írtatok, h nem is tudom követni, reagálni meg végképp nem megy mindenkinek, bocsi.
Köszönöm, h elolvastátok a sztorimat, külön köszönet annak aki reagált is rá.

Zvera: nagyon-nagyon sajnálom, h előidéztem benned a paramamit, nem állt szándékomban! De nyugi, Oli teljesen egészséges!

A lányok nagyon csinosak, a fiúk pedig igazán jóképűek :D .

Magdi: sajnálom a nagy ijedelmet és a KH-at, de a lényeg, h minden rendben veletek.

Fügének nagyon kiru a csokra meg a fejpántos szerkója :D !

Zsuzsi: elolvastam a szülésed történetét, és nagyon örülök, h nem lett bajotok, (el kell mondjam, kicsit izgultam érted amikor megtudtam, h nem KH-ban tervezed Lénát világra hozni, ápoltam néhány babát akinek születésénél G.Á. közreműködött, de tiszteletben tartottam a döntésed) azt azonban sajnálom, h nem úgy végződött ahogy szeretted volna.

Kangu: Hunornak jobbulást kívánok! Megfázott?

Zsu: biztos csak a gyógyszer kavart be.

Kaandi: Végre képek Botiról! Nagyon jó, ahol Erikkel van.

Remélem Milossal nincs baj, h Iricc nem jelentkezik!
kreiszi

Kép

Kép
kreiszi

kreiszi: köszi, de a te Alexed is tünemény, milyen okosan tud nézni!!!

Kép
budabo

Kreiszi ne bántson h parázok, olyasvalamire hívtad fel a figyelmem amire jobban oda kell figyelni mint amennyure eddig én tettem. Vagyunk kb 30an a topikban és csak O nem gőgicsél, ez azt hiszem jelent valamit. Egyébként rendben van, figyelmes, erős, élénk, nem is lett volna 10es az apgarja ha nagy baj lenne, de miért ne érhette volna valami a beszédközpontot? Adja Isten hogy csak hülye mamipara maradjon a dolog.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Erre is rákerestem :oops: :wink:
Akit még érdekel:

"A beszéd megfelelő elsajátításához alapvetően 4 alapvető dolog szükséges:

ép beszédszervek

ép hallás

ép idegrendszer

beszélő emberi környezet.

Amennyiben ezek közül bármelyik sérül, vagy hiányzik, a beszéd nem, vagy nem megfelelően alakul ki. Ezt láthatjuk az egyes beszédhibáknál, nyelvi zavaroknál. De most nézzük, hogyan történik a normál beszédfejlődés:

Egyes kutatók már az anyaméhen belüli intrauterin életben megfigyeltek elemi kommunikációt. Truby vizsgálatai azt mutatták, hogy a magzat az anya beszédének ritmusát, prozódiáját, intonációját érzékeli. A kutatók szerint a terhesség idején egy meghatározott percepciós feltételrendszer alakul ki, amire a gyermek a születés után építeni fog.

Születés után az első kommunikációs kapocs az újszülött és a környezete között a sírás, amely már közvetlenül a születést követően hallható. Az első időszakban elsődlegesen a beszédészlelés-megértés fejlődik. Két hetes korban az újszülött már képes az emberi hangot más hangoktól, pl. dobpergés, csengő hangja megkülönböztetni.

A sírás, mint kommunikációs forma hamar differneciálódik. Gósy Mária 6 hetes kor körül már 4 fajta megkülönböztethető sírásnemről beszél:

Fájdalomsírás magas, erős hang, ami egy idő múlva halkul

Éhségsírás magas erős sír hangon végig

Kisebb kellemetlenségek miatti sírás nem túl hangos sírás

Unalomsírás kis intenzitású sírás.

2 hónapos kortól 6 hónapig tart a gagyogás 1. szakasza. Ekkor kezd el az újszülött a sírástól eltérő hangokat használni. Ezek többnyire kisebb energia kifejtését követelő hangok, és jellemzően a különféle nyelvi környezetben felnövő csecsemőknél hasonlóak. Emellett mindenfajta más hangprodukciót is találunk; pl. cuppogás, gurgulázás, amik mind funkciógyakorlások, izomtréningek. Mindez még akaratlan, funkcióörömet nyújtó játék a hanggal, mely leginkább akkor figyelhető meg, mikor a csecsemő jól érzi magát, pl. fürdés után.

A beszédészlelés fejlődését jellemzi, hogy a csecsemők 2 hónapos kortól az emberi hang emocionális megnyilvánulásait is érzékelik."

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ezek szerint rendben vagyunk, annyi a hiba hogy kevesebbet beszélek valszeg Olihoz mint ti, ezért vagyunk lemaradva. Pótlás indul :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó reggelt!

SOS! FEJFÁJÁSRA MILYEN GYÓGYSZERT LEHET BEVENNI
????????????????? NAGYON FÁJ A FEJEM, LÜKTET AZ EGÉSZ! :cry:
Éjszaka alig aludtam, pedig Bencus hagyott volna!
zsu83

Zsu: a kórházban az algopyrint engedték. Én úgy tudom azt vehetsz be.

Kép
budabo

Algopirin!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Na az meg nincs itthon, és vényköteles, ezt a szívást! :x
Végső elkeseredésembe fordulok csak a gyógyszerek felé, már mindent kipróbáltam, borogatást, krémet( az használt egy órát, aztán jött elölről az egész)! :cry:
zsu83

A gyakori kérdésekben ezt találtam neked: "Paracetamol tartalmút lehet, pl. Panadolt Algopyrint tuti hogy nem"

Nem tudom, a kórházban nekem is fájt megkérdeztem és engedték.

Kép
budabo

szerintem nézd meg mi van otthon és keress rá a neten! Ha Bencus elaludna próbálj sötétben, hideg vizes borogatással pihizni, tudom hogy már kipróbáltad, de hátha.

Kép
budabo

nekem is az algopirint meg az algozone-t nyomatták császár után, azt mondták csak azt lehet. a kávé nem segít? vagy sok víz, foyadék?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszi Bogi, Panadol van csak itthon! :cry:
zsu83

még a kávét megpróbálom, hátha :roll:
azt még nem próbáltam, olyan jó, pont most vagyok itthon egyedül! :cry:
zsu83

Csináltam én is egy babanaplót, bár elég primitív :oops:
Znek volt egy brendonos naplója, annak a sémájára készült. Az oszlopokat igény szerint át lehet nevezni és találomra kitöltöttem hogy lássátok hogy használom. Közösben van.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsu nem vagy egyedül :wink: (na jó fizikailag talán igen de amúgy nem :) )

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera, köszi aranyos vagy! Legalább Ti itt vagytok nekem! :)
zsu83

zsu: nekem is még a kávé jutott eszembe, meg próbáld a tarkódra zuhany alatt vizet nyomatni. Sajnállak, remélem javulni fog.

zetibebi:köszi, jó ötlet. Ja egyébként mi sem annyira gögicsélünk még, úgyhogy nyugi.

millye: na az álom manót visszaküldtem, éjfélre újra ideért!!!

Képzeljétek forgó lady hajnalban nyöszörgött, na mondom ennyi az éjszaka,átmentem és most nem 90fokban volt elmászva hanem 180-ban teljesen megfordult a baba ágy másik vége fele és az ágyban lévő kisplédbe nyomta a fejét, kicsit megigazítottam és nyomta még 7-ig. Akkor sugárban kakiltunk, persze a már tiszta pelusba :D .Aztán kaja és most vakarékol a kiságyban.

Kép
budabo

Sziasztok!

Lányok, mi az a homeós bogyó, amit adtok a kicsiknek nyugtatás gyanánt? Tegnap délután Vendi megint nagyon nyűgös volt, biztos, hogy megint valami front volt, még jég is esett... Annyira jó lenne, ha lenne valami ami megnyugtatja... Az éjszaka is nagyon nyugtalan volt...
Most mennék a patikába, megvenném, csak nem emlékszem, hogy mit emlegettetek... :oops:

Julcsi: köszi, mindenképp letöltöm a HJ-t... :)

Ladmon: nagyon köszi az infót, felírom!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon jó az avatarod!!!

Kreiszi: Alex baba gyönyörű!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

chamomilla :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

köszi Vera!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Na felhívtam a védőnőt, ő is algopirint mondott! Anyukám nemsokára itt lesz vele, neki van otthon! Én meg feltettem egy kávét! De már tudom mitől van a fejfájás, begyulladt a nyakam meg a vállam, tiszta csomós! :(

Bogi, nem semmi, ahogy elmozog Füge a kiságyba! :shock:

Amy, sajnálom a nyügit! :(
zsu83

helloka,
Kreiszi Alex milyen okosan nézelődik, birom az ilyen pillantásokat is! :lol:
Zsu, a múltkor mikor nekem is fájt piszkosul a fejem egész nap szinte, nem nagyon mertem bevenni gyógyszert, tudod mi mulasztotta el, sztem legalábbis: kimentem jó hosszú ideig a friss levegőre, ettem közben gyümölcsöt, vhogy azt kívánta a szervezetem, majd masszíroztam a fejem, tarkóm, szemem környékén, halánték, homlok, felváltva. MOndjuk ha egyedül vagy éppen nehéz kivitelezni. Na meg igyál még több vizet!!! Reméljük hamar elmúlik,rossz lehet!
Hát tegnap megint fura dolog történt velem, igen mentünk a ficamszűrésre, a vizsgálat magán volt, tartott vagy 4 percig, kézzel történő vizsgálat volt, mert az uh -ot csak a khban tudja elvégezni a doki.......már ez is furcsa volt, mert én arra jelentkeztem be.....???!!! Na mindegy nagyon alaposan megvizsgálta,szokásos lábtekergetés ide-oda. MOdnta, h így minden rendben van és h az uh szűrést csak 3 hónapos korban végzik általában (jó,mert épp emiatt szaladtam hozzá:( ), kivétel,ha a babának szükséges az elvégzett man,vizsgálatot követően....najól van gondoltam,akkor sok értelme nem nagyon volt hozzád jönni, de kicsit megnyugodtam, h rendben van a csípője is....! De képzeltjétek kérdem tőle, h mennyivel tartozom a kb valóban 4 percért:), mire ő, h 5 ezer ft, na jól van előkapom a 10 eft-t a pénztárcámból, errő néz rám értelmesen és megkérdezi, h adjon vissza???????? Azt hittem elájulok!!!!!!!!!!!!! :shock: még ilyet nem is hallottam. Köpni nyelni nem tudtam, gondolhatjátok.Mondom igen!adjon vissza. Az már mellékes, h se számla se nyugta......KÖzben még a kezembe nyomott egy beutaló félét a Heim Pba,ápr. végén vmikor. Érdekes az egész, mert telefonon beszéltem ugye előtte vele, mondtam neki, h mi a helyzet, h az SZTk-ba csak máj.13 kaptam időpontot, és ezért szeretném előbb megnézetni a gyereket és kérdeztem, h mennyi nála egy röntgen, (vagy uh?),mire ő, h 5ezer forint, ez sztem disznóság volt, mert ha kh mentünk volna hozzá,a rtg előtt is megvizsgálta volna kézzel NEM???? Tanulságos volt az biztos, a férjem is csak nézett, olyan hülyék voltunk mert már rá sem kérdeztem újra a pénzezést követően, h akkor a Heim be mennyi lesz majd a rtg ápr.végén???? Bár sztem azért mert nem biztos, h elmegyünk oda, vmi ilyet éreztem párhuzamosan.... :twisted: :evil:
Ja, kár, h előtte kakilt magától Boti, jó lett volna, ha a vizsgáló asztalára landol az egész vagy a doki kezére,hahhaaaa :lol: volt egy adag Millye:) :lol:
Ma éjjel ismét 4óra22 perckor ébredt ,remélem jól megjegyzi ezt az időt vagy ettől csak később ébred :lol: álmodik a nyomor....... :wink: Ha jól értesültem kb 10-fél 11 től aludt eddig, mert olyan rendi volt apa, mondta h aludjak nyugodtan, ő altatta el kisfiát, szóval teljes képkihagyás volt nálam hajnalig..... 5 -7 megint aludtunk, aztán gyors kelés Eriknek suli.............. sajna holnap is

Elnézést a kisregényért csajok!!

Kép
kaandi

Kreiszi, Alex is de édes :)

ZVera, ne aggódj a gőgicsélés miatt, valamelyik nap mondtad, hogy már volt pár aa meg áá - ez már annak számít, még csak próbálgatja a kis hangját :) pár nap múlva azt veszed majd észre, hogy szabályosan válaszolgat rá, ha beszélsz hozzá :)
Azért azon jót röhögtem, hogy "leginkább akkor figyelhető meg, mikor a csecsemő jól érzi magát, pl. fürdés után" :lol: nálunk fürdés után van mindig a legnagyobb üvöltés :D

Zsu, algopirint nyugodtan, a kórházban is azt adtak fájdalomcsillapításra. Ja látom, nincs otthon :( le tudsz feküdni picit aludni, mikor Bencus is durmol? Hátha az segít... szegénykém, remélem, elmúlik hamar, nagyon vacak így kezdeni a napot :(

Hihetetlen, hogy milyen hirtelen mennyi új dolgot csinál Adri :shock: úgy tűnik, mégse rontottam el teljesen a sok cipelgetéssel :wink: most ha leteszem, mikor ébren van (és persze tiszta pelus, jól van lakva, nem fáradt), tök jól elvan magában öt-tíz percet is, ha nem lát, akkor is. Így tudok szellőztetni, meg pisilni nyugodtan :) praktikus :lol: Ha meg ott vagyok, és beszélek hozzá, még több ideig is elnézelődik, figyel rám, válaszolgat, és egyre többet vigyorog. Megeszem, olyan édes :D másik nagy produkció a hüvelykujj: ezt tegnap óta odáig fejlesztette, hogy most a reggeli szopi, meg játék után mikor láttam, hogy fáradt, és a mellkasomra bújtattam, hogy aludjon, azonnal a szájába vette, kb öt percet cumikázott vele, hallottam, hogy már tök egyenletesen szuszog, kiköpte, és kóma. Betettem egyből az ágyába, és azóta is durmol (ennek már vagy egy órája). Szerintem még sose volt ilyen egyszerű altatásunk. Ez lehet a hat hetes fejlődési ugrás? Na erre hallom, hogy nyöszörög nyehh elszóltam magam :D

KépKép

KépKép
stelly

Zsu: CSak Algopirint ne!!!! Egy barátnőm a Tűzöltő utcai gyerekkorházban neonatológus és azt mondta, hogy nem szabad, mert szalicilát tartalmú, ami deprimálja a csecsemők csontvelejét. Ipuprophen!!! vagy Paracetamol!!! én elég sokat jártam utána, ugyanis a műtét és mellgyulladás miatt sok fájdalomcsillapító kellett. ÉS akkor még én is szoptattam!

Panna
pandusika

Állítólag az Ipuprophen az egyetlen, ami bizonyítottan nem vagy csak minimális mennyiségben megy át az anyatejen. Itt a Német Egészségügyi Minisztérium is ezt javasolja.
De egyébként egy szem algoprintől biztos nem lesz bajod...
ÉS a kávét citrommal igyad, a nővérem szerint ez a legjobb a fejfájásra.

Panna
pandusika

akkor én is rákérdeztem a gyógy.tárba.,h ilyenkor mit lehet,azt mondták,h nagyon semmit,algopirint sem :cry:
menjetek sétálni egy nagyot inkább Zsu!!!!!!!!! most nincs rossz idő

Kép
kaandi

Vagyis a babának sem lesz baja...

Panna
pandusika

Még mindig csak nyöszög, egyelőre a szobája közelébe se merek menni, hátha visszaalszik :) végülis ott van már a király hüvelykujj :)

Kaandi, ez hihetetlen!!! Adjon-e vissza??? háháhá marha jó vicc.

Én ezt nem értem amúgy, hogy miért nem egységes, hogy mikor milyen vizsgálatokat kell csináltatni. Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy hat hetes korban hasi-koponya UH, két hós korban csípőszűrés. És ő ad beutalót mindkettőre, így ingyenesen csinálják. Mert azt is nehezen fogom fel, hogy ami elvileg protokoll szerinti vizsgálat, azt miért nem ingyen csinálják. Elvileg azért vonnak annyi rohadt járulékot a fizumból, hogy ne kelljen külön fizetnem az eü ellátásért, nem? És azért mégse arcplasztikáztatjuk a gyereket, csak szeretnénk tudni, hogy egészséges-e. Na bocsi, csak úgy tud bosszantani az ilyesmi.........

KépKép

KépKép
stelly

Jó reggelt!

Kaandi: Na ilyet még én sem hallottam... Nagyon durva! Mi az, hogy most adjon vissza??? :evil: Komolyan, kinyílik a bicska a zsebemben! :x
Tudtommal minden beutalóra végzett, kötelező vizsgálat ingyenes.

Zsu: Jobbulást!!! :wink: Szegénykém, kora reggel... :( Nem tudsz lepihenni? Tényleg, és menjetek a friss levegőre, szerintem is az a legjobb!

Amy: HJ-t most küldtem el...

Köszi Kreiszi, már Alexet is hiányoltuk! : Milyen kis édes! :D Nem is volt hajacskája, vagy kihullott? Marci most hullajtja a szép hosszú sötét hajacskáját... :(

Én úgy látom, ahogy Stelly is írta, hogy igaza van mindazoknak, akik azt jósoltók, hogy 6 hét után könnyebb minden. Tényleg így van szerintem. A Gyermekem egyre jobban fejlődik, egyre jobban értem a jelzéseit, és annyira ügyesedik. Most is körülbelül 10 perc után elaludt. :shock: :D Ilyet egy héttel ezelőtt még el sem tudtam képzelni! zóval, egyre jobb és könnyebb az Anyaság szerintem! :D

Ja, van még olyan, akinek még mindig fáj a cicije? Két hétig nem fájt, de múlt hét vége óta újra... Semmilyen csodaszer nem látszik használni, nekem egyik krém sem válik be... :(

Julcsi

KépKép
julcsi-79

tul.képpen ez nem beutalóra végzett vizsgálat volt, de akkor is fura a visszaadás ténye az is biztos! + előtte beszéltünk telefonon és az 5 e ft*nak említette a rtg-t, de MOST AZ NEM IS VOLT!!!!!!!!!!!!!na mindegy nem bosszankodom tovább, nemis az 5e ft,mert másra is elköltöm, csak az elvek ugye.DE valószínű, h az ingyenes máj 13-ra megyünk majd!!! :D
nem terhellek tovább vele benneteket! Iszok 1 kv, aztán irány a szabadlevegő,rám fér már egy kis mozgás!

Kép
kaandi

Zsu - én 9 hetes terhesen voltam sürgősségi ellátáson khban és akkor azt mondta a doki h csak panadolt és a patikus is azt mondta. mondjuk szopinál nem tudom, de váeandósan csak azt lehetett. írod h van otthon panadolod, nincs meg a papírja?
ha anyukád megy a gyógyszertárba, akkor esetleg vmi homeos bogyót is kérhetne, nem? ha kegközelebb ilyen lenne, akkor ne kelljen aggódnod, h mi az amit bevehetsz. az algopyrinre nekem is azt mondta a doki, h no way!

lányok! én még nem is hallottam sem koponya, sem hasi uhuról, sem csípőszűrésről. ez kötelező? persze nem bánom ha kell, csak nekem nem említette senki. igaz, h épp most szeretnék gyerekorvost váltani, mert sajna kicsit mellényúltunk :( olyan egy gyámoltalan ez a doki... nagyon nem szimpi. anyukája (szintén gyerekorvos) vizsgálta meg Marcit a fulladás után és megkérdeztem (csak az illendőség miatt, nem azért mert hálapénz párti vok) h tartozunk-e vmivel (kb este 8kor mentünk le hozzá). elkezdett motyogni: hááát.... na mondom a zuramnak adj egy 2ezrest ledobtam az asztalra és eljöttünk. többet vissza nem is megyünk! csak nem tudom kit válasszak. aki még itt van helyben babakocsisétás távolságban az sem szimpi nő, és 1000 más elfoglaltsága van, nem csak orvos. aki a szomszéd faluban az jó, de ha nincs itthon kocsi akkor mit csinálok? a fene egye meg..... mégiscsak marad a szomszéd falu.... :( bár az sem jó szájízzel...

beszédtéma: én is megijedtem kicsit, h sosem fog elkezdeni gagyogni. 2-3 napja viszont lassan ugyan, de mennek az aaa-k, meg eee-k. és ma reggel mejutalmazta a mamiját 3 tündéri mosollyal (persze a kamera a fsz-en :(). biztos a tejcit díjazta ilyenformán :)

nekem van 3 mondókás könyvem, de néha nagyon unom már a mondókát. csak úgy beszélgetek hozzá, vagy csak nézzük egymást. veletek is van h leeresztetek és abbahagyjátok a verselést? vagy csak én vok lusta?

tegnap du egy katasztrófa volt, chamomilla sem igazán vált be :( még a fürdi is elmaradt annyira szétcsúszott a nap. kicsit irígykedem, h ilyen szép napjaitok vannak :wink: mióta hazajöttünk a khból totál szét vannak esve a napok. van h sokat alszik, van h semmit. napirend a kukában :( lehet h újra elkezdem ébresztgetni, mert ez így nagyon nem jó.... :( ma pl hajnali fél négy óta vagyok ébren és most aludt el....

megyek megpróbálok dolgozni kicsit amíg alszik. ebédet is kellene főzni....

KépKép
hugic

Boti is el van időnként 10-15 percekre, nagyon klassz dolog!!! Jöhet majd nemsokára a járóka is azt hiszem. Most hallom,h énekelget vagy mit csinál, dumálgat a kisállatoknak,megzabááááááááálom!!! Tényleg fejlődési szakasz van!!

Kép
kaandi

kaandi!!!! hú de gáz! nem kérdezted meg tőle, h ugye csak mókázik? :twisted: mit képzelnek ezek a bunkók, fénymásoljuk a lóvét? :shock:
Botond kb. úgy aludt mint Marci. 22:45-kor kapott enni, 23:45 körül sikerült elájulni, és 04:30 körül kelt... :) egyre járnak a fiúk :)

Julcsi kérlek a próféta szóljon belőled a 6 hetes korral kapcsolatban. én is szeretném végre jó maminak érezni magam, aki seccperc alatt kitalálja, h mi a manó nyűgje. erre.... itt ülök és bevállalom a melót a nyavalyás pénz miatt. nekem fáj a cicim! az egész cicim és mindkettő, főleg alul, a bimbóm viszont totál kész (ezért most fejek és üvegből etetek). nekem sem használt semmi. esetleg próbáld meg a nagyon krémes, langyos dunsztos borogatást, de ne csak rövid időkre, egész napra (kivéve szopi idején :)) hátha lazít. én még nem próbáltam ugyan. viszont megtaláltam a homeos cuccot a tűszúrásszerű fájdalomra a bimbómon: nitricum acidum. a kis parancsnokom ugyanis szeret 40-50perceket nyammogni és teljesen szétáztatta a bimbómat, bőr már nem nagyon maradt rajta. mondjuk én vok idióta h hagytam magam megvezetni. ő meg miért ne csinálja ami neki jó, ha a mami nem szól érte, csak tűri némán és sírva... (ja a végén már annyira fájt).

Kreiszi! Hogy Alex milyen édes! Komolyan! Zabálnivaló!

Stelly - Ladmon!
Nekem nagyon úgy tűnik minden hszotokból, h mennyire jól megy nektek ez a mamiság. olyan ügyesek vagytok!

KépKép
hugic

óóó h ne csak panaszkodjak! a játszószőnyeg annyira bevált, h tiszta pelus és kaja után reggelizni és ebédelni is képesek vagyunk (közben persze beszélünk hozzá), ő meg a kis állatkáihoz! :) olyan édes!
ki is gondoltam a kövi lépést! kell nekünk egy pihiszék álltakákkal, mert ott akkor nem kell feküdni, lehet szépen ülve beszélgetni és akkor látja is a mamit a gyerecske :) nagyi fel is ajánlotta h gyerek napra + húsvétra megveszi :) megyek nézek valami teszkógazdaságost :)

akinek van tapasztalata h milyet ne vagy mire figyeljek, szívesen veszem :)

KépKép
hugic

Ladmon: Igen anyasági és családi pótlék elintézve... én is ott tudtam meg amikor sorra kerültem, hogy postázhattam volna... :evil: most már mindegy...

Budabo: Köszi az álommanó hozzánk este 9-kor jött :lol: a fiam hajnali fél háromig aludt utána evett és megint szunya volt :lol: Remélem nálatok is minden rendben volt hajnalban!

Kreiszi: Alex bűbájos baba! Gyönyörű nagy szemei vannak! :wink:

Zsu83: Lehet, hogy későn szólók és már nem is fáj a fejed, de ha legközelebb fájna akkor: A fejfájásra én a homeós Pulsatilla pratensis-t szoktam adni a férjemnek... (régebben ő is algopirint szedett meg Qvalerin-t és majdnem mindennap... :oops: de leszoktattam róla azóta nagyon ritkán fáj a feje )

Amy81: Chamomilla vulgaris-t szoktam neki adni. Megnyugtatja és a pocakja sem fáj azóta :lol:

Kaandi: Örülök, hogy sikerült kakilni! Nem semmi ez az orvos... :evil: még hogy adjon-e vissza... naná majd otthagyod neki borravalónak... egyébként nekem a gyerekorvos azt mondta amikor rákérdeztem a csípőficamszűrésre, hogy csak 3 hónapos korban kell mennünk... egyébként a doktornő is megnézi minden héten neki... és hasi meg koponya UH-ra is később megyünk mert azt mondta, hogy nem szeretné ha valami bacit elkapna a baba... :roll:

Stelly: Örülök, hogy Adri ilyen jó baba és el tudja már magát foglalni amíg te elintézed a dolgaidat! :lol:

Julcsi-79: nekem csak az első 2 hétben fájt a cicim... azóta már edzett úgyhogy nem fáj...

Hugic: pihiszék minket is érdekelne... már többet van fent és elnézelődne... egyenlőre amíg nem vettünk az autós hordozóba szoktam beletenni... :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

hugic: jaaaj ugyanmár, én csak jól eladom magam! :D
(Volt honnan tanulni Eszteremnek....)
Nekem egyre biztosabb, hogy mázlim van a gyermekemmel! Lehet, majd megiszom a levét kamaszkorában!! :lol:
És én el szoktam lustulni éneklés közben, de szerencsére van, aki figyelmeztet rá, hogy folytassam. Ha abbahagyom a beszédet, bizony kapok rámkiabálást!

zetivera: na neked meg sikerült engem is belevinni a hülyeségbe!! Nekünk is mekóniumos volt a víz. Elkezdtem nézegetni, aztán be is csukogattam az ablakokat! Brrr....
Nálunk szinte egyik napról a másikra indult be ez az egész dumaparti, valószínű te is csak majd egyszer azon veszed észre magad, hogy már nyomja Oli ezerrel!!

kreiszi: Alex is tud ám pózolni, édespofa! :D

kaandi: az orvosos sztorit nem is kommentálom (mert muszáj már leszoknom a csúnya beszédről, és ez nem tenne jót eme elhatározásomnak)
Képzeld, mi pont most rendeltünk neten egy járókát. Mivel én már megőrülök, amikor hallom, hogy "szegény" Esztike hüvelykujjazva akár órákat is eltölt egyedül a kiságyában. Mindig olyan lelkiismeretfurdalásom van, hogy ott hagytam... Dehát olyan jól elvan.... Így ilyenkor, ha itt lesz mellettem a járókában legalább magamat megnyugtatom!

Észrevettétek, hogy éjszaka akkor ázik el a tejtől a pizsamád, amikor tisztán vetted fel?? :shock:

ladmon

Hugic, szerintem ez nem lustaság! Azt gondolom, hogy az a fontos, hogy szívvel beszélgess vele, mert ha érzi, hogy kényszeredetten csinálsz valamit, az nem tetszik neki se. Szóval ha épp nincs kedved mondókázni, ne csináld. A sima beszélgetés legalább olyan jó, ha az esik jól, meg néha szerintem az is elég, hogy csak tanulmányozhasson téged. Én egyszer Adrinak a Kismamából olvastam fel egy cikket, mert csak a feléig jutottam előtte, azt is figyelmesen hallgatta :D
Ja és ahogy Julcsi is írja, tényleg mostanában kezd kicsit könnyebb lenni a helyzet, Marci pedig még nincs öt hetes egészen. Szerintem adj neki még kb két hetet, és ő is segíteni fog rendezni a dolgokat!
Köszönöm szépen, nagyon jól esik, hogy ezt írod, pedig van olyan nap, hogy nagyon nem úgy érzem, hogy jól menne. Aztán a következő nap meg megint azt gondolom, hogy lassan belejövök. Jó kis hullámvasút, de nagyon jó a kis lelkemnek, hogy valaki ügyesnek talál :D pedig valójában csak szerencse: Adrim jógyerek :)

KépKép

KépKép
stelly

Ladmon, már összehajtogatott fürdőlepedővel a mellemen alszom...............

KépKép

KépKép
stelly

jééééééé alszik!! igy 4 nap nem alvás után. tegnap 1,5 ora volt a rekord h aludt, de este nem kellett neki 1 perc és beájult. na meg én is persze.
már tök kész vtam, és akkor töröt el a mécses amikor nagy nehezen oda jutottam h kéne vmit fözni, gözgombocot csak bedobtam a lábosba azt amikor ugy gondoltam h kész levettem a fedöt és az egyik össze eset. igy szegény férjemnek nem jutott. igy állapodtunk meg mert ö evett fötételt.

bogi: nekem olyan 80-100 szokott lenni 3 oránként, aztán éjjel 1x 160-200 utána megint ilyen 120-140. sztem örüljünk h legalább ennyi van. én is megprobálom ezt az evést még mielött mi elmegyünk alukálni. te h szoktad felébresztenni fügét?
akkor nálatok is megy a torna alvás megprobálás közben? lehet h a mi gyerekeink is hasonlok mint ladmonnál és stellynél?:-)
stelly: köszi, dolgozunk rajta.
ladmon: nekem volt egy kecskeméti oszt,társam. nem ismersz Rabnecz nevezetü vkit?
kreiszi: tündéri a pici!
zetibebi: nem csak a te picid nem gögicsél! mandarin sem. nagyon ritka, és egyedül a macinak tudja ezt csinálni. néha rám is mosolyog ugy teli arccal de ez még biztos nem tudatos. ha fekszik akkor beszélek hozzá és nem figyel felém mindig.
pedig egész nap dumálok neki. szerintem ne aggodjunk, minden baba más. nálunk biztos tovább tart egy picit.
zsu: ha elolvasod az algopirint benne is van a tájékoztatoba h ha beveszed nem is tudom mennyi ideig nem jo ha szoptatsz
kaandi: ez nem normáális ez az orvos! én biztos nem mennék többet hozzá
hugic: sztem senki nem tud beszélni egész nap. én szoktam neki olvasni is pl amikor aludni megy. énekelek, zenét csinálok neki vagy egyszerüen hagyom egy kicsit egymaga.
julcsi: ha nemcsak a cicibimbod fáj hanem az egész akkor fogj turot, tekerd gézbe és rakd rá.

itt ugy fuj a szél, csakugy süvit! remélem ebböl nem lesz ma gond.
ma megyek 6 hetes kontrollra.

Kép
Kép
nicko

Julcsi! köszi a halászjutkát! megvan :)

egy életem egy halálom lesétálunk ma a városba és megnézzük a fözesizsuzsa féle mondókáskönyvet, mert ezek a mondókák amik nekem vannak nem túl szimpik....
remélem meglesz nekik mert az alexandran nem rendelhető :( csak a hangoskönyv... de a könyv az olyan jóóó, finom illata, a papír... húúú nem szeretjük a hangoskönyvet....

KépKép
hugic

Ladmon bocsiiii :oops: :oops: :oops: nem emlékeztem hogy volt más is mekóniumos :oops: azt hittem csak mi vagyunk Kreiszivel, ha tudom akkor nem hozom rád a frászt!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Helló Lányok!

Csatlakozom én is Stellyhez, hogy hihetetlen hogy fejlődnek a kis drágáink!! Képzeljétek ezen a héten már minden nap olyan jól telik napközben az idő!! Kajcsi, utána nézelődés, peluscsere, esetleg macistenek, vagy játszószőnyeg, és kb. 1/2 óra után le tudom tenni. Ilyenkor van hogy leseget, meg dumál még egy darabig, aztán egy idő után elnyomja a buzgóság!

Meg már olyan értelmesen nézeget, és már úgy gyűri a kis öklét, nagyon cuki! Képzeljétek azt vettük észre, hogy amikor vetkőztetjük, akkor segít nekünk. Ha meghúzom a rugdalózó ujját, akkor behúzza a kis kezét. Először azt hittük, hogy véletlen, de azóta is minden alkalommal ezt csinálja. Hihetetlen :D

Komolyan, ha még éjszaka is rendesen aludna, akkor már túl jó baba lenne :D

Nincs valami tippetek, hogy vajon nálunk miért nincsen hosszú alvás? Eddig 5 óra volt a max., de két napja már csak 3 meg 4 órákat alszik. Mondjuk Marcika továbbra is csak háton hajlandó aluszkázni, lehet, hogy ezért nem alszik olyan mélyen?

Amy: Vendi is háton nyomja az alvást? Mert ha jól emlékszem, akkor ő sem aluszkázza át az éjszakát :?

Nico: amit írsz mennyiséget, az egyáltalán nem tűnik olyan kevésnek, szerintem Marcika sem eszik ennél sokkal többet, mégis majdnem 5 kg már. Remélem a hathetes kontrollon minden oké lesz!!

Kreiszi: édespofa Alex, jöhetnek gyakrabban is képek róla :?

Hugic: kitartás, nálunk is csak kb. 2 hete kezdett javulni a helyzet napirend fronton!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Lányok, lehet, hogy én tudom rosszul, de a mekóniumos víz szerintem csak a születésnél csinálhat galibát. Akkor kivizsgálják a babát, ha nincs semmi gond, akkor ugyanúgy megy minden, mintha nem lett volna semmi.. szóval értitek.

SSzerintem felesleges ilyenkor már emiatt aggódni.
Vera, nem egyformán fejlődnek a babák, van aki előbb, van aki később. Ezen ne aggódj, 1-2 hét, és ő is ugyanúgy fog mindent csinálni.
Nekem Száva előbb csinált mindent, mint a hasonló korú gyerekek, és úgy látom Zéti is elég jól fejlett baba.
Már mosolyog, és már kerekíti a kis száját, hogy mondjon valamit, időnként kijön már neki, hogy aaaaaaaa, meg öhhh. :lol:

Zsu, nekem is fáj a fejem, a múlt héten volt egy nap, amikor sírtam a fájdalomtól. Felhívtam a védőnőt, ő is azt mondta, hogy algopirint lehet, de elolvastam a tájékoztatót és nem mertem bevenni.
Homeós bogyókat szopogattam, Belladonnát, meg kávéztam, sok vizet ittam, de csak másnap dél körül múlt el. Tuti valami front.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Na rakok én is néhány képet!

Azt a sérót figyeljétek, a tetején már jön az új haj, alul meg még nem potyogott ki a születéskori, úgy néz ki Marcika most mint egy Bundesligás szerzetes :D

Kép Mennyi gondja van egy kisbabának!!

Kép Játszószőnyeg

Kép

Zsufi

KépKép
zsufi74

help csajok!

Hogy kell adagolni a chamomillát????

Kép

Veronika:
Kép
amy81

amy 5 bogyót kis vízbe feloldani

egyébként www.homeopatia.info.hu
baromi jó dolgok vannak itt, külön baba-mama szekcióval :)

KépKép
hugic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?