A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

A juttatásokkal kapcsolatban elfelejtettem tegnap írni (nellike, pagika!!!!!!!!!), hogy az anyasági támogatás is több ikrek esetében. Nem szeretnék hülyeséget mondani (nem sikerült megjegyeznem :oops: :oops: :oops: :oops: ) a pontos összeget illetően. Nézzetek utána abban a bizonyos 60 oldalas doksiban (én még nem olvastam :oops: ), ami a

http://www.szmm.gov.hu

oldalon található! :idea:

Mára nagyjából ennyi.
Most mennem kell előkészíteni a terepet, mert ha minden igaz, akkor holnap megvesszük az emeletes ágyat az IKEA-ban és össze szereljük.
Persze, nem bírom ki, hogy be ne kukucskáljak folyamatosan ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ), de hosszabb időre vagy csak valamelyik este tudok majd jönni, vagy hétfőn.

Kép
Kép
200907?

07,
Nagyon szépen köszi a listát :wink: :wink: :wink: :wink:

Gabi,
remélem rendben lesz a kutyus és ti is :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

sZIAsztok!

én is szerettem volna képeket feltenni,de nem sikerült.túl nagyok.kár.
lányok!
nektek időnként van a méhetekben alul fájó,szúró érzés?mert nekem ma nagyon.az egyik könyvem említ kismedencei fájdalmakat,de nekem olyan ijesztő.nem merek felkelni.
még egy kérdés:
anyukám nemsokára 60 éves lesz,és nem tudjuk mivel lepjük meg.járt valaki hasonló cipőben?van valami jó ötletetek?

Kép

lola29! :)

Az egyik jól sikerült képet nyomtassátok ki, keretezzétek be és azt adjátok oda neki. :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lola!

Bartánőm szülei most voltak 30 éves házasok, és egy wellnesszhétvégét kaptak Zalakarosra. 40.000 ft volt, de sztem a 3 nap nem is túl drága 4*-os szállodában, félpanzióval :wink: !
Mi meg anyunak az 50.-re egy ezüst órát vettünk (amit már nagyon régóta szeretett volna), meg varrtam neki egy babát, amilyet egyszer kislánykoromban :wink: ! Mindkettőnek nagyon örült, de a saját készítésű dolgok valóban jobban megdobogtatják egy anya szívét :wink: !

Az óra ilyesmi stílusú:
Kép
A baba meg ilyen:
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!!! 8)

Ma egész nap vásároltam a házimunkák elvégzése után, nemrég értem haza, apa meg úgyis majd este jön, gondoltam vásárolok. Tegnap megvettük a kiságyat, most ahhoz megvettem a matracot, és képzeljétek 120x70-es az ágy és 120x60-as matracot vettem!!! :twisted: :twisted: :twisted:
De vettem bodykat, rugit, sapkákat, zoknit, és légzésfigyelőt amihez ajándékba volt peluskuka. Úgyhogy már gyülekeznek a dolgok. :D Majd teszek fel képeket ha már össze lesz állítva a kiságy.
De nagyon jó volt babaholmik között válogatni!! Ja, és megrendeltem egy komódot is de az kb 2 hét mire lehozzák.Végülis nem baj, nem sürgős. Holnap megyek anyumékhoz, vasárnap Bp, szóval megint rohanás lesz a hétvégénk. Ti merre mentek? Jó hétvégét Mindenkinek!:-)

200907: nagyon örülök, hogy ilyen sok hasznos dolgot belinkeltél, majd mindenképpen kinyomtatom, és úgy is áttanulmányozom!

Gabi szegény kutyuska, jobbulást Nektek! Nekem meg ettől a vastablettától úgy fent van a savam, hogy majd szét ég a torkom, és a gyomrom is... :?

minimanó:nagyon szép Neked is a kislányod!! Gondolom nagy élmény volt kukucskálni! :) Mi jövőhét pénteken megyünk a dokimhoz, de nem tudom kapunk-e képet, vagy csinál-e egyáltalán uh-ot...de remélem igen, mivel már régen nézték Dorkánkat!

tabati:nem tudom írtam-e a múltkor, de a Dorka az már önállósult névként is létezik. Dóra, és Dorottya becézése is amúgy, de nekünk Dorka lesz. :)

Most megyek, egy kis házimunka, vacsikészítés.

f.nikici

Köszönöm az ajándékötleteket!!
Kicsidodi!aranyos babát készítettél!
Akkor ez a Dorka név olyan mint a Panni .az is önálló név már!

Kép

Képzeljétek el,hogy egy másik topikban egy lánynak 26 hetesen elfolyt a magzatvize.és másnap megcsászározták.és most 10 nap kritikus a kicsikének.kapott tüdőérlelőt.
szegények,miken mehettek keresztül!!!

Kép

Lola!

:( :( :( Szegény picúr, és szegény szülők :( ! Azt hiszem rájuk fér, hogy elrebegjünk pár imát!!!!! Azért majd írd meg hogy van :roll: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Olvastalak Titeket,de rám telepedett az álomkór így az írásig már nem jutottam el.
Végre megérkezett a Titer eredményem is,és negatív lett.
A reggelem nem indult túl jól.Eszembe is jutottál Sillia h Te hogy jártál a dokinál,hát most hasonlót éreztem én is.
Elmentünk vásárolni,rengetegen voltak,mondtam is a páromnak h talán le maradtunk vmiről,nem lesz nyitva a bolt,vagy hóvihar közeledik..Ahogy próbálgattam összeszedni a gondolataimat,h mit kell venni elsétált mellettem egy öreglány(nem tudom szebb névvel illetni) és a könyökével megütött!!! :shock:
Azt hiszem már tudom miért mondják h kijön az emberből az anyatigris.Az volt a szerencséje a maminak h elsunnyogott marha gyorsan,mert különben esküszöm megrángatom! :evil:
Mindenesetre olyan szitokáradatot sikerült utána zúdítanom,h apuka csak lesett,és láttam h komolyan fél tőle h elkapom a nénit.
:lol: Komolyan mondom ilyen ideges még nem voltam.
Tudom h nem ütött meg nagyon erősen,de férjen már a bőrébe,miért olyan nagy cucc normálisan közlekedni,és odafigyelni egymásra???Amúgy meg kantáros kismama cuccban voltam mindenki megnézett,de persze ő nem vette észre h ott áll egy kamion a sor szélén.
Na utána mentem az eredményért,és ha már ott voltam a vérnyomásomat is megmérték.Na mit gondoltok?Naná h magas lett!Jól meg is fájdult a fejem.
Ma volt az utolsó kismama foglalkozás,mindenképpen be akartam menni mert ma kaptuk meg az áprilisi időpontokat szülőszoba látogatásra.El is kapott a rosszul lét,fél óráig locsoltam magam a mosdóba,de végül is megmaradtam.
Itthon meg aludtam egy jó nagyot,kellett is most már jobb. :roll:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Lola ez tényleg szörnyű!Szurkolunk nekik h minden rendben legyen!!!

tímea83
Ajka

Sziasztok!

Bocsánat, mostanában nem nagyon tudok írni, mert mire elolvasok mindent már ég a szemem és nem esik jól sokat nézni a gépet.

Babival minden rendben, de sajnos én nem érzem túl jól magam. Még mindig köhögök, fáj a torkom és ráhúzódott a fülemre is sajna. Csepegtetek bele valami gyulladásgátlót ami fájdalomcsillapító is egyben, úgyhogy nem szenvedek nagyon, de a köhögésből meg az orrfújásból már nagyon elegem van. :evil:

Ja! nem tudom miért ég a szemem, nem vagyok lázas...
Majd azért próbálok még jönni ma is. Ha mégis belázasodnék akkor mit vehetek be nem tudjátok? :roll:

Kép
Kép
tabati

óóóóó, hgy az a.... megnyomtam valami billentyűt és elszállt az esszém. :evil:

Nálunk most mindenki beteg, csak én állok még valahogy a lábamon. Remélem a helyzet nem fog romlani. :roll:

Kórházi cucc:
Amit 007 leírt. :wink:
Tena betét nagy, nem az, amit a Rossmannhoz hasonló helyeken lehet kapni. Én nem a legnagyobb méretet vettem, hanem egyel kisebbet, az is kb 40 cm hosszú. Még ezt is sikerült az első nap 5x átvéreznem, úh ez ugyanennyi hálóing cserét is jelentett. A seb a méhen belül van, így az is mindegy, hogy normál szülés vagy császár. Jó vinni egy sima nagy betétet is, mert ha már kevesebb a vérzés, akkor a Tena kellemetlenül bekeményedik és egy fájó gátseb mellé semmi extra kényelmetlenség nem kell.
Ha nem adnak a kórházban, akkor jópár hálóing, iszony kellemetlen vérfoltos, beszáradt tejtől foltos, bekeményedett gusztustalanságba visszabújni tusolás után. Elől kb a gyomorig lehessen nyitni.
Tena bugyi a hálós verzióból. Összehasonlíthatatlanul jobb, mint egy sima bugyi.
jégakku ha természetes szülés várható. Első babánál valószínű a gátmetszés. Egy törülközőbe csavarva remek fájdalomcsillapító. Minden fájdalomcsillapító gyógyszer átmegy a tejbe, így a minél kevesebb a jobb. Ha kérsz, azért adnak egy műtőskesztyű vizet, amit betehetsz a mélyhűtőbe, de nekem az egy kicsit morbid, hogy egy kéz van a lábaim között. :lol:

Gabi,
Sajnálom a kutyust. :(

26. hét:
Csak a 6. hónapban ne! :cry: :oops: Szinte nincs szerve, ami tökéletesen működne a babának idekint. :(

Dorka:
Naná, hogy önálló név. :D Már a harmadik gyereknek próbálom adni, de elsőre apa választásában maradtunk, utána meg két kisfiú jött. :wink:

Nikici,
Gyomorégésre jó a Nilacid. Kellemes kréta íze van, de többnyire használ.
Remélem, a matracot sikerül visszacserélni. Így balesetveszélyes. :?

Dodi,
Az egyetlen indok, amiért esetleg ikreket szeretnék, hogy vehessek egy nagy mózest és abba a kettőt belerakva sétálgassak a parkban, miközben ők szépen boxolják egymást. :lol: Pár éve láttam egy ilyen párost, azóta is irigylem az anyukát.

Boo,
Nekem is az utazások maradnak meg. Arra emlékszem, hogy jó 15 éve hol voltam és mit láttam, de arra már kevésbé, hogy mit is kaptam karácsonyra. :roll:

007,
A Gyed-del nem kellett szaladgálnom. Amikor igényled a Tgyást, a Gyedet automatice megszűntetik.

Katy,
Fogalmam sincs róla, mi az a hiperkoleszterinémia :oops: Ha gondban vagy a lelet miatt, akkor hívd fel a nőgyógyit vagy a háziorvosodat. A védőnő hozzáértésében én nem feltétlenül bíznék meg. :roll:
Ha a baba folyamatosan egy ponton rugdal egy idő után az remekül tud fájni. :roll: Nati kizárólag a jobb lengőbordám alá és fölé szeretett rugdosni. Tesómnak be is kékült az oldala, úgy nézett ki, mint akinek behúztak egy nagyot a bordájára.
A rekeszizom is be tud görcsölni, az is fájhat és ha a méh akadályozza a mozgásban az sem egy top érzés. :wink:

Kép KépKép
lorca

Tímea:
Ne idegesítsd magad fel az ilyen öreglányokkal...csak magaddal tolsz ki...látod. Nem ér annyit.

Tabati:
Szerintem Algopyrint bevehetsz, az lázcsillapító is.

bertina

Tabati!

Algopyrint nyugodtan vehetsz be, csak ne rendszeresen, de egy-egy semmit ne árt!!! :wink:

Lorca!

Ez azért nem így van! Én számtalan babát láttam, akik huszonvalahány hetesen jöttek világra, és persze sok macera és aggódás volt eleinte, de teljesen ép gyerekek lettek! Persze tudok sajnos negatív példákat is, de nem véletlenül a 24. hetet jelölik meg határként! Innentől egyre jobbak az esélyeik :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tabati,
Rubophen ok.

Ancsurti,
Sztem ne aggódj az angol miatt. Beszélj magyarul, mintha nem is kint lennél, a többiek megoldják majd a fordítást. Lehet, hogy még én is szereznék magamnak szüléshez egy tolmácsot, pedig a "részegen telefonálni kialvatlanul idegen nyelven" teszten is simán átmegyek.
Egy szülésnél meg amúgy sem kell sokat beszélni.
:lol:
Milyen alapon fog kanadai állampolgárságot kapni Hanga? Én csak az angol és magyar rendszert ismerem, itt a szülők státusza számít, nem a hely.

Breki,
A terhességtől a csípő szélesebb lesz, hiába fogysz vissza az eredeti súlyra, nem valószínű, hogy a régi gatyesz az jó lesz. Natival kb végighánytam a terhességet, mégis 15 kg-ot szedtem fel. :lol:
A csontozat nehézsége nem számít a súlyban. :wink: Az egy 100 kg-os embernél, ha vastag/vékony csontú, akkor kb 1 kg különbséget jelent, ez csak amolyan népi hiedelem.

007,
Megvédeném a Combinokat. :lol: Az egyetlen közlekedési eszköz, amire probléma nélkül fel tudok szállni. Nekem volt olyan, hogy fel akartam szállni a buszra, de elfelejtettem, hogy a kocsi aljába belepakoltam jópár kiló cuccot. Mivel nem voltam felkészülve a plusz kilókra, elszámoltam magam, nem tartott ki a lendület. Az utolsó lépcsőfokon fennakadtam és már estem hanyatt hátrafelé babakocsistól, amikor apa elkapott és kb fellökött azon az utolsó lépcsőn. Elég rossz élmény volt. :?
A másik halálom pedig a troli. :twisted: Nem látom előre, hogy hátul vagy középen van-e az az ajtó, ahol nincs középen kapaszkodó, ahol fel tudok szállni. Már jártam úgy is, hogy sehol nem volt, én meg rohantam egyik ajtótól a másikig a babakocsival, mert optimosta voltam.
A metro külön kaland, a Keletinél lakunk, itt muszáj egy jó nagy lépcsőn felcipelnem a kocsit, pedig most újították fel. A mozgólépcsőhöz babakocsival két kéz kell, Natihoz a harmadik, mert még ő is pici, sokszor elveszti az egyensúlyát, amikor fel vagy lelép. Gondolom, biológiai hiányosságaimat itt nemkell részletezni. :lol:
Úgyhogy részemről: hip-hip Combino!!!!

Sillia,
Kardiológia. :shock: :shock: :shock: no comment
A kocsitok az n tetszik. :)
Apa és a csirkés tapintat. :lol: :lol: :lol:

Minimano,
Bocsi a kérdésért, de elfelejtettem... :oops: Miért lesz neked programozott csaszid?

Dodi,
A toxo kérdést egyszerűen meg lehet oldani. Kérd, hogy csináljanak vizsgálatot. Én már az első terhesség előtt átestem egy ismeretlen időpontban. Jobb tudni.

Boo,
A hányinger nem feltétlenül múlik el a 12. hét után. Natival volt végig, és még a szülőszobán is kértem egy tálkát, biztos, ami biztos alapon. Szerencsére azért nem kellett. Nekem is visszajött most egy kicsit a hányás, de remélem, csak pár emlékeztető volt és nem akar maradni. :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca!

A toxo mindenkinek kötelező, és ha átestem volna, persze, hogy nem foglalkoztatna :wink: ! De sajnos (vagy szerencsére :roll: ?) sosem kaptam el, és reméljük nem is fogom :wink: !

Hányinger, levertség, fáradtság, és pocakban végeláthatatlan boxmeccs :? ! Ez volt a mai nap :? ! Tuti az időtől van! De holnapra már beérik, és itt a tavasz :wink: ! Mindenki remekül lesz, és kész :lol: ! Kisnyúl egész nap mocorgott, és már nagyon sajnáltam, hogy biztos tök fáradt (ahogy én is), úgyhogy fel-alá sétáltam a nappaliban és ringattam a hasam, hátha elalszik :roll: ! És sikerült 8) :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok, csak egy-két "beszólás" erejéig. :)

lorca!

Igen, gond nélkül lehet felszálni a kombinóra. De ettől több jó nincs benne. :evil: Nekem is kényelmesebb, ha nem kell emelgetnem a babakocsit, de nem sokkal vagyok vele előrébb, ha fent meg nem férek el. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Hogy 2 gyerekkel hogy fogok tudni mozgólépcsőzni még nem tudom. Ha már lesznek tapasztalataim, akkor visszatérhetünk rá és megírom. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A GYED-es dologra még rákérdek az OEP-nél. Nem mintha nem hinnék a csajszinak, de tény, hogy nem mehet együtt az TGYÁS-sal. Hiányzik nekem a kavarás... És a munkáltatómnál is jelezni kell a dolgot, hogy ők is képben legyenek.

kicsidodi!

Nekem soha nem csináltak toxo szűrést... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: (Vagy ha igen, akkor nagyon jól álcázták...)

tabati!

Algopyrin mehet, de csínján. (Dokiddal beszéltél, tud róla, hogy így vagy?) Próbálj meg inhalálni kamillával vagy hársfával.

tímea83!

Tudsz azért még szülőszobát látogatni?

f.nikici!

A matracot próbáld meg ott megvenni, ahol a kiságyat is vetted, hogy ne járj pórul mégegyszer. Ott bele lehet próbálni.

Örülök, hogy hasznosnak találjátok az infókat. :wink: :lol: :lol: 8) 8) 8) Ha esetleg nem lehetne elég jól elolvasni, akkor szívesen elküldöm nagyobb méretben is, ha kéritek.

Kép
Kép
200907?

Bond!

Az úgynevezett TORCH-vizsgálat a terhesség 16. hetében kötelező (elvileg mindenkinek :roll: ). Ez magában foglalja:
Toxoplazma AT
Rubeola AT
CMV
HSV I.-II. szűrését.
Szóval lehet, hogy kölün nem emlegették, hogy toxoplazma, vagy torch, de ezeket a 16. heti vérvétel (elvileg) magában foglalja!!!
Vagy akkor itt többen "csak úgy" kerülik a nyers húst, meg tojást, ilyesmit :shock: ? Mert ez azoknál, akik már túlesetek rajta, teljesen felesleges!

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Ezennel kijelenthetem, hogy tuti, hogy soha nem csináltak ilyet...
Részemről azért kerülöm a nyers dolgokat, mert én még ott tartok, hogy kerülendőek terhesség alatt.

Kép
Kép
200907?

Köszi lányok a gyógszertippeket. Most jobban érzem magam, picit lefeküdtem. Még mindig nincs lázam szerencsére.

007!

nem mentem dokihoz, gondoltam ha lázas leszek. Addig meg nem is szedek be semmit úgysem. Viszont inhaláláson gondolkodtam már, van is itthon kamilla, úgyhogy fogok tuti.

Dodi!

Szóval azt mondod, hogy az afp-vel együtt leveszik? Nekem sem mondta senki, csak tőletek hallottam, hogy van ahol leveszik, meg van ahol kérni kell, vagy fizetős ilyesmi. Hát én nem foglalkoztam vele, de akkor majd megnézem a leletet, hátha van ilyen feltüntetve rajta.

Combinot én is úúúútálom babakocsi nélkül is. :evil: Viszont megértem akinek könnyebbség. Sosem felejtem el, amikor behozták, aztán kivették a forgalomból, mert sok meghibásodott. Egy kerekesszékes bácsi meg ott várakozott a Blahán és várta a combinot. :roll: Én meg valakit vártam és beszédbe elegyedtünk. Mondta, hogy mire vár, én meg mondtam neki, hogy úgy tudom arra most hiába. Aztán szinte sírva mesélte, hogy akkor most kerülheti meg a várost, hogy eljusson Budára, mert a metrohoz ugyebár nem tud lemenni, csak bizonyos buszokkal tud menni. Végül úgy döntött, hogy jó idő van, inkább átkerekezik "gyalog" a villamos vonala mentén. A Blahától át a Margit hídon!! :shock:

Kép
Kép
tabati

Nem is tudom ki írta, talán Ancsurti, de már tényleg nem műkszik a nőivonalas vonalzó. Az oldalon sincs semmi már. :( Akkor csinálhatok újat...

Kép
Kép
tabati

Novemberben volt az első laborom, a 16. héten Hepatitis B és szifilisz szűrés, most meg a terheléses cukor. Ennyi.
Feltételezem, hogy a többi SOTE-s lánynál is ez a helyzet.
(Még Manónál kaptam egy táblickut a védőnőtől, hogy mikor, milyen vizsgálatok vannak. Azon sem szerepel.)
Az hivatalos protokol a terheléses cukrot illetően a cukros lötyi helyben történő elkészítése és fogyasztása. Elvileg. Gyakorlatilag meg láttuk, hogy mindenkinél másképp zajlik. Tartok tőle, hogy ez is ilyen.. :? :? :? :? :?

tabati! :)

Én arra gondoltam, hogy felhívod a NŐDOKIDAT. :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

Lidike, a kis ünnepeltnek utólag Nagyon Boldog Szülinapot! :D

Sillia! Kórház :evil:

Tabati! lázcsillapításra paracetamol mehet ilyenkor. Gyógyulj meg gyorsan!! Pihenj sokat!

Ancsurti! Örülök, h jól éreztétek magatokat, és h Hanga is jól szórakozott anya pocakjában! :D
Mi is sokat csavarogtunk Apával amikor először voltam terhes(sajnos most nem.. :cry: ), bár a 7. hónap végéig dolgoztam, utána még bevállaltam egy Ausztriai autós kirándulást (hogy én mennyire imádom Ausztirát! :) ), jártunk koncertre, vizilabdameccsre…szóval mi sem nagyon kíméltük a kisembert. Viszont volt egy kellemetlen élményem éppen a hanghatások miatt, ez pont egy 007-es (sorry Bond! :roll: ) filmhez kötődik, Barnabás olyan hihetetlenül dübörgött egész mozi alatt, h rettenetesen feszélyezve éreztem magam, lehet jobb lett volna ha felállok és otthagyom a filmet, de nem tettem és nagyon megszenvedtem, mert se én se ő nem érezte jól magát. :cry: Nyár lévén semmivel nem tudtam szegénykémnek tompítani a hangot, egyedül a táskámat szorítottam a hasamra, meg vmi vékony pulcsi volt még nálam azzal próbáltam javítani a helyzeten…na ezután nem is voltam hajlandó csakis mesét v vígjátékot megnézni!!….az az igazsáág, h ez a hozzáállásom azóta is tart… :roll:

Kilók: én sajna 5kg plusszal kezdtem az első terhességem…mielőtt kiderült volna számomra, h állapotos vagyok kezdtem el tornázni járni, mert már irtóra zavart a súlyfeleslegem. Pár alkalom után szépen lemorzsolódtam a barátnőim mellől, mert éreztem, h vhogy nem tudok azonosulni az ugri-bugrival, állandóan fáradt voltam, nyűg volt az esti időpont is..ráadásul én magam sem értettem, h torna után miért állok meg hazafelé menet a kínai étteremnél és miért megyek haza pár doboz kajával :oops: :roll: ..a férjem is furán nézett rám, amikor felpakolva értem haza tornáról, de mivel őt sem hagytam ki a bűnözésből így csak mosolygott rajtam. :roll:
Aztán kiderült aminek ki kellett, Barna kapitány már javában a pocakomban növögetett – és itt jön az, hogy véletlenek igenis létezenek!!!
A terhesség alatt a kezdeti plusz kilókra még 15kg felcsúszott (már akkor is szekált a dokim, mert ahogy mondtam fixa ideálja 10kg 9hónap alatt - egyébként egy tünemény az orvosom, ettől a „súlyos” problémától eltekintve csakis szuperlatívuszokban tudnék róla mesélni!) így 20 kilós többlettel cammogtam be szülni. Szülés után 10 rögtön le is ment, a maradék meg ott maradt amíg szoptattam, utána szépen lassan visszaálltam a kiindulási súlyomhoz, de ami előtte rajtam volt pluszban attól nem tudtam megválni, így a mostani terhességemet +7kg-s többlettel kezdtem. De hogy őszinte legyek engem sem érdekel (még most) mert Zalán a legfontosabb, és persze az, h Barnus egy kiegyensúlyozott anya mellett élje a mindennapjait..

Bond! Tényleg Istennő vagy! :wink: Egy szuper gondos anyuka, nagyon köszönöm én is az infókat! (bár még nem olvastam el, de ha lesz időm mindett át fogom tanulmányozni.)

Lorca! Nekem se jött be a Tena, én sima Always betétet használtam – sőt! egy doki nő azt tanácsolta, h két betétet is tegyek be egyszerre az első napon (Tena+Always), hát kellett is, nem volt túl kényelmes, de olyankor úgysem ilyenekkel foglalkozik az ember…és segített, mert nem volt szükségem pizsicserére.
A jégaku tényleg jó ötlet, bár én a műtőskesztyűtől se rémültem meg. A muszáj nagy úr! 8)

Gabi! Vigyázz nagyon Magadra, pihenj sokat!!

Hasszorító: én szülés után használtam, de csak otthon, mivel nem volt túl kényelmes viselet (nekem legalábbis), de jó érzés volt, h összetartott ott, ahol éppen szét akartam folyni. Voltak(vannak) viszont hatalmas nagymama bugyijaim 8) , egész köldökig érő hasrészen streccsesek, azokat nagyon szerettem – nem túl szexi, olyan igazi Apa riogatós, de hihetetlenül kényelmes! :roll:

Jaj lányok olyan jó, h itt a jó idő!! Holnap megint suliban kell savanyodnom egész nap – bár olyan mókás csoporttársaim vannak, az átlag életkor bőven 30 fölött van, de hihetetlen, h mennyi hülyeség dől belőlük, annyira vicces, h komoly beosztásban lévő emberek mennyi baromságot képesek összehordani…

Vasárnap állatkertbe megyünk, már nagyon várom, remélem állatokat is fogunk látni!

És még egy kérdés, mindenkinek nagyon aktív a kis babója? Dodi írtad, h ma különösen mozgékony volt a pici, többiek? Én kevésbé tudok most csak rá koncentrálni, mint Barnabásnál tettem, de úgy érzem, h elég keveset mocorog, persze többször érzem, hogy ott van, és remélem minden a lehető legnagyobb rendben is van, de akkor is…egy picit vhol mégis aggaszt…

Nagyon hosszú lettem, a kilókkal nem akartam senkit frusztrálni, sajnos én sem vagyok modell alkat, de csöppet sem bánom..

Megyek aludni, holnap ismét hosszú napom lesz. Mindenkinek szép hétvégét! :D
o.heni

Bond!

hááát, akkor lehet, hogy ez más kórházakban fizetős, és kérni kell, csak nekem a dokim is egyből mondta, anyu is kérdezte, hogy ugye levették és a babakönyvem is írta :roll: ! Szóval nekem ez tök magától értetődő volt :roll: ! De akkor tévedtem... Sajnos, mert jó lenne, ha ez mindenhol alap lenne :evil: !
Nem is értem :roll: ! Nekem nemhogy egyszer levették, de mivel negatív a toxom, öthetente ismétlik, hogy időben észrevegyék, ha időközben elkapnám! És ezt nem anyura való tekintettel, mert ez nem az ő asztala, hanem itt ez a normális! Máshol meg nemhogy ellenőrizgetnék, egyszer sem nézik meg :evil: ?!
Viszont ezek szerint ezek mégsem annyira fenyegető betegségek ezek :roll: ? Mert ha annyira valós lenne a veszély, nyilván mindenhol kötelező lenne, nem?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Heni!

Nyilván ez babafüggő is! Anyósom pont ma mesélte, hogy a férjem állandóan "agyonrúgdalta", a tesója viszont tök szolid volt :wink: !
Enyém gyerekem most is akkorákat hempereg, hogy szemmel is félreérthetetlenül látszik (kicsit már-már félelmetes is így kívülről :roll: ) :lol: :lol: ! Remélem azért nincs baja :roll: ? Hát hogy bír egy ilyen aprócska szerzet ilyen sokat ébren lenni?! Lehet, megint riszálnom kéne kicsit, hátha bealszik :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Tabati:Jobbulast kivanok,annyira megviseli az embert ilyenkor a betegseg!Legyel tul rajta gyorsan!

Kathy:Milyen nagyon lassan gyogyul szegeny ferjed....jol kifogtatok most.Kivanom hogy most mar azert jobb legyen!

Lorca:Jo ez a jegakkus tipped,viszek is majd a korhazba magammal ilyen fagyasztos zselet...

Heni: :wink: Azt hallom hogy egeszen mas az elso babara keszulni,varakozni,mint a masodikra,tobbedikre.Persze ertheto is,kell a figyelem rendesen a mar meglevo(k)re...es nehezebb a kimozdulas,es persze azert gatat is szab hogy merre lehet menni az aprosaggal...

Toxo-szurest allitolag otthon kerni kell kulon...itt is!Sot nem is talaltak szuksegesnek,mert nem kijaro macsekok,es nem nyershust esznek...
Ha mar elkaptad 1x,akkor vedett vagy ugyan,de nyers hust,nyers tojast enni amugy sem egeszseges,szoval ilyenkor jobb az ovatossag minden szempontbol,mosatlan gyumolcsot sem eszik manapsag az ember...De hat mindenki maga tudja...

Enyem lanyom is szetrugta tegnap a hazfalat...ilyen virgonc napunk meg nem is volt...itt is meleg van,vegre tavasz...lehet ez volt ra hatassal.

Kép
Kép
ancsurti

Dodi,
Ha most megszületik a baba, akkor van esélye a túlélésre, minden nappal több. Ahogy megszületik, lélegeztető gépre rakják, max szondával képes enni, gyakoriak a szívproblémák. Infúziót kap, amit láttam, hogy raknak be, háááát :( Szabinál is naponta kellett újat szúrni, mert annyira kis gyengék még az erei, hogy nem bírja, neki max egy napig volt jó, utána újra kezdték a vadászatot, pedig ő időre született és a súlya is jó volt. Mire kijöttünk, kész tűpárna volt, pedig csak néhány nap volt, nem pedig hetek. Azt nem írtam, hogy nem lehet belőle egészséges gyerek, mert tényleg van rá esély. Nekem is van ilyen ismerős, ha jól emlékszem, hat évig hordták a Pethőbe, hogy rendbe szedjék és végül sikerült. Emellett hónapokig, évekig aggódni azért, hogy mi is lesz a sorsa, túléli-e a holnapot. :oops: Nem tudom, hogy ehhez elég erős lennék-e. Az biztos, hogy nekem a két nagyobb megsínylené, hiszen egy ilyen beteg gyerek teljes embert kíván és még ők is olyan picikék.

A Toxo kötelező? :shock: Mióta? Nekem Nati terhesen azért csinálták meg, mert külön kértem. Szabival nem volt, pedig nem említettem, hogy már etestem rajta és most sem volt .. még (?). Mivel nekem sem tűnt fel, hogy volt, nem hinném, hogy túl komoly lehet, ha nem terhesen kapja el valaki, uh jobb túllenni rajta. Nem mintha választás kérdése lenne :lol:
A TORCH az nálam csak a szülés utáni mizéria részeként jött képbe, mint a sárgaság lehetséges indoka. Nem volt vérvétel erre a 16. héten, akkor csak AFP és a négyes teszt. Eléggé bújom a tesztjeimet, feltűnt volna. :lol: A másik három teszt a vércsoport/ellenanyag volt, még az elején és két sima trimeszterenként, amit a háziorvos írt elő, nem a Klinikán csinálták. Nem tudom már kinél, de olvastam itt, hogy szűrték TORCHra, meg is lepődtem, csak nem kérdeztem rá.

007,
Ha már egyszer fent vagyok egy közlekedési eszközön, én már boldog vagyok. A hasamat látványosan kinyomom, simán elmegyek olyankor egy mindenórás kismamának. :lol: Ha még gyerek is van velem, jó nézni, hogy aki meglát, szinte felpattan. :wink: Kettőnket/hármunkat+pocak már nem lehet figyelmen hagyni, én látványos, ő meg hangos. :twisted:
Ha meg valaki nem engedi el a babakocsit egy mosolygós, udvarias elnézés rebegés után simán végigtolom a lábán, véletlenül oldalba nyomom, majd ártatlan, szenvedő szemekkel bocsánatot kérek, hogy még ő érezze magát bunkónak. :twisted: Hatásos. 8)

Heni,
Nekem a Tena azért életmentő volt. :lol: Szerintem Nati után az első napokban anélkül egy felmosórongyot kellett volna magam után húzni, hogy a kondenzcsíkot eltüntessem. :roll:
Két betét egyszerre? :roll: Nemigen tudom elképzelni. Megyek képzelőerőt fejleszteni. :lol:
Pocakban Nati nagyon aktív volt, Szabi alig mocorgott. Idekint meg Nati a megfontoltabb és Szabi a kis agyatlanka, aki mindenfelé rohangál. Nem volt összefüggés nálunk ilyen szempontból. Most ismét elég aktív pocaklakó, de tény, hogy két gyerek mellett nem sokat tudom figyelni, úgyhogy lehet, hogy egész nap alszik, csak akkor bulizik, amikor pont fürdök vagy aludni készülök és az egész aktívkodás csak illúzió. 8)

Kép KépKép
lorca

o.heni! :)

Aki ismer tudja, hogy roppant önkritikus vagyok. Ezért a szuper gondos anyuka címet nem vállalom be. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: De a jófejséget igen. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: 8) 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ööö...az állatkertben döntően szoktak lenni állatok... :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hugi szerintem kevesebbet mozog, mint Manó tette. De ez semmit nem jelent. Egyrészt mert nincs két egyforma terhesség, másrészt meg Manó például mindig beindult, ha hidegfront volt, Hugira viszont nincsenek hatással a frontok. (Illetve nem is tudok úgy figyelni a mozgására, mint Manónál, mert általában van valami egyéb történés is, amivel foglalkoznom kell. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Most már nem tudok annyiszor Buddhát játszani, hogy csak ülök és nézem a hasamat, ahogy mocorog benne. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( )

kicsidodi! :)

Én már rutinos vagyok. 8) Azon lepődnék meg, ha mindenütt ugyanaz lenne az eljárás. :? :? :? :? :? :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Dodi,
Szerintem jó lenne, ha mindenhol néznék. De ha van, ahol nézik, akkor a többi helyen is lehet kérni, ha más nem, fizetősen. Én emlékszem, hogy amikor kértem a dokitól a toxoplasmát, eléggé aggódtam is az eredmény miatt, mert akkor volt macskám. Ráadásul nem tudtam értelmezni a kezembe nyomott eredményt és csak annyit láttam, hogy pozitív. Be is pánikoltam rendesen. Azután kiderült, hogy a jó rubrika a pozitív, ami azt jelentette, hogy volt, de régen, így nincs babó veszélyben.
Abban, hogy ha "mégsem olyan fenyegetőek" akkor megcsinálnák, sajna nem bízok. :( Szerintem sima rövid távú ktg kímélés miatt nincs. Hülye bürokratikus rendszer. :evil: Pedig a megelőzés sokkal kevesebbe kerülne, még ha mindenkin el is végeznék, mint a pár szerencsétlen kezelése, aki nem úszta meg. Rá is kérdezek a jövő héten a dokimnál...csak ne felejtsem el.

007,
Buddházás nálam a fürdés kötelező eleme. :lol:

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Nekem Manóval mindig átadták a helyet, ha mentem valahova (99%-ban férfiak, döntően 40 körüliek, felettiek. Elgondolkodtató...) Ha babakocsival szállok fel valahova, akkor is segítenek általában.
De most még nincsen jó idő, muszáj vagyok a télikabátot hordani. Szemből csak az különböztet meg a hirdetőoszloptól, hogy nincsenek rajtam cetlik. Oldalról az élelmesebbje azért már leveheti az adást. (Apa szerint nem egyértelmű :shock: )
Őszintén? Már várom a jó időt, hogy kivetkőzhessek magamból és remélem, hogy most sem kell csalódnom az emberekben és átadják majd a helyüket. Most taposom a 6. hónapot, de még nem volt rá példa. (Manóval jobb dolgom volt, mert ő decemberben, azaz 2 hónappal később fogant, így már hamarabb virított a kisebb pocim a jó időben)
Nem azért szeretnék leülni, mert akkora durranás, hogy terhes vagyok és ettől hanyatt kell esni a világnak, hanem mert nekem amúgyis jobban esik ülni, mint állni. (Ha 10 percig egyhelyben kéne állnom, akkor tuti elájulnék, de minimum lábam, hátam vagy valamim fájna) Ráadásul érzem, hogy Hugi más baba lesz, mint Manó. Mentalitásra is illetve vele sincs különösebb gondom a terhességemmel, de Manóval még ennyi sem volt. Néha szoktam érezni, hogy gyaloglás közben bekeményedik a pocim. Ez nekem új például.
Majd kiderül mi lesz, de úgy érzem, hogy a bátyjával ellentétben Hugi majd magától akar megszületni, igazi magzatvízelfolyós-hánypercesgörcsölős-vajúdásos születése lesz.

Általában a kádban szoktam én is Buddházni, de egész nap csak nem ülhetek benne!? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt :)

Annyira vártam a jó időt, de sajnos azt vettem észre hogy mostanában ha többet mozgok megyek-ide-oda akkor fájóan keményedik a hasam. És nem is múlik el amíg le nem fekszem az oldalmra.

Toxo

Itt Fehérváron ez kötelező és ingyenes, már az első labornál elvégezték a szűrést a hepatitis-el meg már nem emlékszem mivel együtt. Az én toxo eredményem szerencsére pozítív lett, amin nem is nagyon lepődtem meg hiszen mindig is voltak körülöttem állatok.
A toxot NEM kizárólag a macskák terjesztik, a leggyakoribb élősködőhordozók a halak. Csak miután mi nem eszünk nyers halat, így közvetve a macska vagy akár kutya (vagy bármely húsevő állat) vizeletétől fertőződhetünk. De elég megenni egy mosatlan sárgarépácskát is.
Itt az a szokás hogy kötelezően elvégzik a szűrést és akinél negatív az eredmény azt többbször szűrik a terhesség alatt.
Vendég

Sziasztok!

Naná h megyek szülőszobát látogatni,vagyis ,megyünk mivel apás szülést tervezünk a párom is jön.Jövő héten vasárnap 14 h.

Láttam a múltkor szóba került,de akkor nem tudtam úgy belefolyni a témába :az orrszívóval kapcsolatban van olyan aki az elektromosat és a porszívósat is próbálta?
Mi elektromosat akartunk venni,de állítólag az nem olyan hatékony.
Viszont nem olyan ijesztő..

tímea83
Ajka

Sziasztok! 8)

Most éppen nagyszülő látogatáson vagyunk, a párom meg melózik. Holnap meg megy Bp-re. Úgyhogy megint szép hétvégénk lesz. :twisted:

200907: képzeld, kiderült, hogy tán az ágynak a mérete van elírva, és jó bele a matrac. ugyanis szabvány szerint nincs 120x70-es (tudtommal). Na de jövőhéten összerakjuk az ágyat és majd kiderül...ha nem jó, és nem veszik vissza, akkor majd megpróbálom eladni. Azért nem ott vettük ahol a kiségyat, ugyanis ott 5eFt-tal drágább volt ugyan ez a matrac.

lola:szegény picur és szülők! NAgyon nagy drukk Nekik!!! Nekem is több ismerősöm van, ahol ilyen korán jött a baba, és szerencsére semmi bajuk a piciknek, remélem náluk is így lesz :)

toxo: szerintem sem lenne hülyeség, ha mindenhol kötelezően néznék, és ingyenesen, nálunk Szolnokon nem nézik, sőt 16. héten csak HepB és afp van, de az afp sem súlyarányosan, mint ahogy sok helyen...csodálkoztak is debreceni és bp-i genetikán is.

Nekem is hol ilyen hol olyan napja van Drokának, most délelőtt mocorgott sokat, de már alszik. 8) Viszonyt néha majd kirugja az oldalamat, bnőm babája, aki most 23 hetes viszont még egyszer sem érezte a picurkája mozgását, ő nagyon nyugodt baba. :D Mondtam neki lehet hogy ha megszületik a pici akkor egész nap csak eszik és alszik majd, olyan angyal lesz :lol:

tabati: jobbulást! Én is voltam benne, és nehezen kászálódtam ki. Még most is folyik az orrom kicsit...nekem meg nem égett a szemem, hanem ugrált :shock: :lol: de gondolom, hogy abban az idegeskedés is közrejátszott tudat alatt.Jobbulást! :wink:

Most megyek bevásárolni anyuval, és a piacra, szép hétvégét Mindenkinek!

f.nikici

boo ancsurti

Zsirik Kép :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

lola az imént nem jutott eszembe ez a cím, koraszülöttes szülők számára indította, egy hasonló cipőben járó chates ismerős: www.koraszulott.com
Ha gondolja látogasson el oda, nagyon sok hasznos dolog van ott!!

f.nikici

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:21-kor.
Vendég

Sziasztok,

most, hogy Czigka írja, nekem is meg kell ismételni valami immun-akármicsoda vérvételt, amit a vércsoport meghatározásnál csináltak 16 hetesen. Pedig a vércsopot elég ritkán változik. Senki nem mondta, hogy gond lenne, de szerintem ez nem a toxoplazma. Azt nálunk csak a Pécsen kívül lakóknak végzik el.

Vásárlás? Most az autóvásárláson van a sor. Néhányan komplett hülyének néznek, mások belátják, hogy nem fér el 3 gyerekülés, ha nem úgy van kialakítva a kocsi hátsó ülése. A középső öv csatjai között most van kb. 30 cm, ember legyen a talpán, aki napi szinten ki-be csatol oda gyereket, úgy hogy mellette is mindkét oldalon ülés van. Egy 3 gyerekes ismerős család egymás után ülteti és csatolja be a gyerekeket, ha esik, akkor elég gáz. Hát még ha az ülés alatt kell kotorászni, miközben rajt ül a gyerek!

Ancsurti, már néztem neten kiságyat, babakocsit, hordozót. Ruhát majd 36 hetesen kezdek el venni, hosszú ujjú van, csak pár lenge nyári cucc kell és minden meglévőt előkotorni a doboz aljáról, a zoknikat és "karmolásgátló" kesztyűket. Ágynemű megvan gyönyörű állpotban - emlékeim szerint. Azért azt is előkortom nemsokára, nehogy meglepődjek, hogy szürkére van mosva...

Rugdosás: mondták, hogy ahány gyerek annyi féle. Én erre azt mondtam, hogy az enyémek annyira különböznek, és a két véglet, hogy kizárt, hogy lenne még egy változat. Be kell látnom, hogy van még variáció.... Martin gyengén, keveset rugdosott pociban, Norbi erőteljesen de nem hosszú ideig, Tomi pedig gyengén, de iszonyú kitartóan. Ha ilyen akaratos és nemalvós is lesz, megnézhetjük magunkat!
Tegnap hasamra tettem Martin kezét, és érezte a rugdosást, rászólt a pocimra- jól nevelt gyerek- hogy nem szabad rugdosni!
Erre babó szót fogadott és abba is hagyta.

Kismamatorna, tényleg kis nyugis főleg ülős szokott lenni, én asszem kihagyom, mert eleget ugrálok a fiúk és a ház körül. A derekem leszakad, törökülésben pedig rendszeresen kiugrik a térdizületem - 10 év torna előnyei most jönnek elő.
Jó hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Bocsánat, megint panaszkodni jöttem, de annyira egyedül vagyok most, és annyira rossz volt azegész nap, hogy sírni tudnék... :(

Egész éjjel nem aludtam, fájt mindenem, még hajnalban a magánnövendékemet is lemondtam, pedig szegény nemsokára vizsgázik és kéne neki még plusz óra. Mindegy, megértő volt, majd készül egyedül...

Aztán reggel amikor etettük a teknőst, aggódtunk, mert nem olyan fürge, mint szokott lenni, utánanéztünk, talán téli álom szerű állapot, hisz eszik baja nem lehet. Anyósom kibökte, hogy a múltkor amikor megfogta, puha volt a páncélja! :shock: Mi nem vettük észre, de miért nem szólt. Tényleg puha volt. :( Vitaminhiány. Állatorvost felhívtuk, mondta, hogy délután vigyük el. Közben én rosszabbul lettem, elmentünk az ügyeletre (mert a rendelést már lekéstük...) Doki azt mondta, hogy semmi különös, sima nátha. Sok pihenés, meg panadolt adott. Hazajöttünk kicsit tudtam pihenni, aludtam is (éhes nem voltam, így ebéd kimaradt) Mikor menni kellett az állatorvoshoz már jobban lettem. Szerencsére, mert a szomszéd városban rendel. Odamentünk potyára, mert kiderült, hogy kinn van háznál itt nálunk a mi városunkban. :shock: Csak tudnám akkor minek rendelt magához!!! Visszacaplattunk, megnézte és elvitte :cry: , mert nem volt nála szuri, azt mondta, hogy holnap reggel menjünk érte és reméli, hogy megmarad. :cry: Amikor visszaraktam a dobozba, éreztem, hogy nagyon puha már a páncélja, hihetetlen, hogy ilyen gyorsan romlott le az állapota... Évek óta ugyanúgy gondozzuk, és büszkék voltunk rá, hogy ő a mi túlélőteknősünk. (már ketten kihaltak mellőle) Erre most... Megbeszéltük, hogy ha elpusztul, akkor nincs több teki, ha megmarad, akkor veszünk neki egy társat.
Szegény párom is olyan ideges volt. Feszültek voltunk egész nap. Természetes, hogy elkísért a dokihoz, de én tudom, hogy melója lett volna. Aztán még az állatorvos is... Most meg elment táncolni (ennyi kell neki, ilyenkor én anyuékhoz megyek, most itthon maradtam) És holnap sem megyek táncolni, kúrálom magam...MOst már megértem azt aki egyedül van otthon este a párja nélkül, mert tök depis vagyok. Persze anyósék itthon vannak, de nekem a párom kell...

Viszont hétfőn elmegyek a rendes dokimhoz és kiíratom magam. Eddig lelkifurim volt, hogy elhagyom magam, de igazság szerint már az első köhintésnél jönnöm kellett volna és akkor nem érezném most rosszul magam. Remélem babuval nincs gond.

Írtátok, hogy van akinek most indult be a nagy mocorgás. Nekem meg épp mostanában kevesebbet mozog. MOndjuk lehet a front, de lehet, hogy érzi, beteg vagyok. Reggel, meg hajnalban kirúgta az oldalam! :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Két órája keltem. :oops: 8) 8) 8) Felavattam a gyerekek novi új emeletes ágyát. :oops: :oops: :oops: 8) 8) 8) 8) Másfél-két órácskát aludtam, de ooooooooooolyan kényelmes volt, hogy bírtam volna még... :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Apa egyik haverja segített hazaszállítani és összeszerelni. Hamar összedobták és nem tank lett belőle. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ilyen segítséggel nem is csoda:

Kép

Adogatta a léceket, csavarokat, irányított. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mielőtt ágyat vettünk volna elmentünk a Klinikára és megkaptam a vérnyomás monitort. Tulajdonképpen nem zavar, csak néha olyan erősen felpumplája magát vagy lassan enged le, hogy azt hiszem vagy most fognak szétrobbani a vénáim vagy elüszködösik a karom. :oops: :oops: :oops: De aludni tudtam vele, úgyhogy holnap reggel kilencig már csak kibírom. :wink: :wink: 8)

lorca!

"A másik három teszt a vércsoport/ellenanyag volt, még az elején és két sima trimeszterenként, amit a háziorvos írt elő, nem a Klinikán csinálták. Nem tudom már kinél, de olvastam itt, hogy szűrték TORCHra, meg is lepődtem, csak nem kérdeztem rá. "
Az én házidokim egyáltalán nem foglalkozik velem. Minden szűrést, beutalót és egyebeket a Klinikán csináltak.

Ma megpróbáltam pocakkal, monitorral és Manóval a babakocsiban felmenni egy lépcsőn az aluljáróban. Eredmény: 5 lépcsőfok és egy b@szdmeg. Nem ment. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

tímea83!

Az elektromosat szerintem kipróbálhatod a boltban. Nem kell olyan erősnek lennie, hogy kiszívja az agyadat, de azért csak észreveszed, ha nagyon gyenge. (Esetleg kérdezd meg, hogy hogyan cserélhetnéd vissza, ha mégsem jönne be. Tartok tőle, hogy egészségügyi okokból nemigen lehet majd. :roll: )

f.nikici!

Ha pénzt nem is adnak vissza, levásárolhatjátok a matrac árát, ahol vettétek. Nem tudom milyen kiságyat vettetek, de általában 140*70-es illetve 120*60-asak a matracok. Persze, többféle is van.

boo!

"Ma megyünk másik albit nézni, hátha közben találunk egy bőröndnyi pénzt is az út szélén, mert az jól jönne"
Sikerült? Ha igen, akkor megadhatnád a címet, hátha... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

agmano!

"szerintem ez nem a toxoplazma. Azt nálunk csak a Pécsen kívül lakóknak végzik el. "
:?: :?: :?: Ez is érdekes egy verzió... :shock: :shock: :shock:

Kézrátétel: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tabati!

Tekivel együtt jobbulást nektek! Nem kell szégyellned, hogy "elhagyod" magad. Nem hagyod el, csak benyeltél valamit és igenis oda kell rá figyelni. A baba jól van, miatta nem kell aggódnod. :wink:

Kép
Kép
200907?

Mielőtt végleg el nem felejtem. :oops: :oops: :oops:

A csütörtöki SOTE-s előadáson elmondta a szülésznő, hogy ha nincsen semmi extra illetve nem kell köldökzsinór vért levenni, akkor a babát még köldökzsinórostul a mamára teszik és csak akkor vágják el (mármint a zsinórt :lol: :lol: :lol: :lol: ), ha már nem lüktet.

tímea83! :)

Szülőszoba látogatás: :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Megjött ma a kiskád, állvánnyal, megvettem a mellszívót, bébiőrzőt. És vettem két napozót is. Olyan édesek. Majd teszek fel képet róla.

Kiskutyus talán egy kicsit jobban van, már nem hány, van vizelete. De menni még nem tud, csak fekszik, de már nézelődik és a nevére is felfigyel, meg ha szólunk hozzá. Most már itthon van velünk, de még kapj az infúziót naponta 2x. Én kötöttem be neki most délután.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Voltunk ma a gyerkőcökkel a Müpában bábelőadáson. Tök nagy csalódás volt. :? Uncsi volt és vontatott, a két bábos még csak nem is köszönt rendesen a gyerekeknek és egyáltalán nem vonta be őket a darabba. Pedig még a mesét is ismertük, mert megvan könyvben, így egyszerű lett volna. Olyan egyszerű 2-4 éveseket szórakoztatni és mégsem ment igazán.

007,
Én sem mondhatom, hogy a háziorvos vagy akárki körülugrál. :lol: Csak a nődokim küldött hozzá, hogy csináljon vérképet/vizeletet. Hogy összefoglaljam terhesgondozottságom:
1. vérvétel - dokim nagyokat szentségel, hogy ezt miért neki kell csináltatni. Én holt beteg, de még csak a torkom sem nézi meg, mert "első trimeszterben amúgy sem adhat semmit". Bronchitis vagy tüdőgyulladásom lehetett.
2. vérvétel - Megbeszéljük a táppénzre kerülésemet, nem vizsgál.
3. alkalom - bekopogok, elkérem az asszisztenstől a papíromat.
Vizsgálatok az elmúlt 6 hónapban:
vérnyomás: 2 védőnő, 1 Klinika
súly: 2 védőnő
papírcsíkot lepisil: 2 védőnő, 1 Klinika
Emellett leszúrtak a Klinikán, hogy mit keresek a szívultrahangon, mert nincs indikáció.
Leszúrt az uh-s, hogy miért 10 hetesen mentem először uh-ra. Valós terhességi időben ez 8 hetet jelent - 3 hét várakozás uh időpontra, 3 hét várakozás dokim időpontjára, 2 hét döbbenet, hogy teherbe estem
A dokimmal egyébként teljesen meg vagyok elégedve és már nagyon várom a terhesség végét. :lol:
Egy ilyen aluljáró után gondold át a Combinos előítéleteket. :lol: Itt az ideje, hogy leszokjon Manó a bbkocsiról. :wink:
Villamoson/buszon én szeretek leülni. Nem mintha a saját állapotom kívánná, de nem szeretném, ha mondjuk hirtelen fékezne én meg elnyúlnék a padlón, vagy valaki könyökkel a hasamban landolna engem feltaszítva. Inkább felszállás előtt kicipzározom a kabátomat. Mindent a cél érdekében. :lol:

Tabati,
Ne legyen lelkiismeret furdalásod. :wink: Babázás az egy nagyon nehéz meló, most használd ki a lehetőséget, hogy egy kicsit pihenjél. Pihenést, alvást nem lehet előre tartalékolni, de most van rá lehetőséged, hogy kényeztesd magad egy picit. Amikor terhesen beteg voltam és vmelyik gyerek is, mindettől függetlenül éjjel kelni kell óránként, hogy megitassam, kifújjam az orrát, betakarjam, lázat mérjek, csillapítsak vagy egyszerűen csak megvígasztaljam és az éjszakázástól függetlenül reggel kezdődik a meló. Nem kell a nehezebb megoldást választani! Pihenj otthon és gyógyulj meg. :)

Agmano,
A vércsoport nem változik, igaz. De az ABO és +/- on kívül még van egy rakás más faktor is. Ezek sem változnak, de a szervezeted bmikor elkezdhet ellenanyagokat termelni és akkor be kell avatkozni vagy legalábbis nagyon kell figyelni.
Fura ez a megkülönböztetés. :shock:
Ne is említsd a 3 gyerekülést. :lol: Nálunk nincs középen 3 pontos öv, még meg kell csináltatni. A két nagyobbnak 5 pontos ülése van, a kicsinek meg lesz adapter, de még így is aggódok egy kicsit, hogy hogyan is fog beférni. :?

Czigka,
Utálom ezt a "nem szokott baj lenni" kifejezést. :? Még ha igaz is.
Ne aggódj, egy bébi hónapokig minden napot "tiszta lappal" kezd. :lol: Hogy mit csinálsz most séta vagy rázogatás terén, semmi hatással nincs a jövőre nézve. :D

Nikici,
Az afp még súlyarányosan sem egy megbízható vizsgálat. Minek ölik bele egyáltalán a pénzt így? :shock:

Hepatitis:
Nekem még mindig nincs meg az eredmény. :evil: Másnak már megvan?

Tímea,
Ismerősi körben az elektromos orrszívót még senki sem dícsérte. A porszívó viszont meglepő módon nem szokta zavarni a babákat. Nálunk még arra is volt alkalom, hogy Szabi átaludta az orrszívást.

Kép KépKép
lorca

Én ma először voltam tanúja a porszívós orrszívónak, a nővérem kislánya taknyos. Anyunál voltak, ott néztem végig a tortúrát, szegény üvöltött, persze nem a fájdalom miatt (mert nem fájhat), csak a zaj, a lefogás, stb. viselhette meg.
Ettől függetlenül biztos én is ilyet fogok venni, mert ez legalább kiszív mindent.

Lorca! Hepatitis eredményem még nekem sincs, a hét elején kérdeztem rá.

Toxo: a Máv-ban sincs a standard vizsgálatok között, elvileg 5ezer forintba kerül. Én megcsináltattam (nem kellett fizetnem, a dokim asszisztense elintézte), de negatív lett az eredmény, szóval még én sem estem át a fertőzésen.

Boo! Az én szopipárnám is büdi volt, de levettem a huzatát, kimostam, és pár napig huzat nélkül szellőztettem, és már nem érzem azt a szagot. Bár nem is nagyon kerül a kezembe, mert a párom azon pihenteti a beteg lábát (úgy fekszik vele, mintha ő lenne a pocakos :D )

Kép
katy76

http://network.hu/Lorca/videok/nataszasza/moro

Gondoltam bemutatom 8 mpben, mennyire jó, ha valakinek van egy majdnem 2 éves tesója. :D

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Bábelőadás: :( :( :( :? :? :? :?

Vizsgálatok.
1. alkalom: nem érten miért küldött el a dokid, miért nem a Klinikán csinálták. :shock: :shock: :shock: :?:
10 hetes ultrahang: lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem értem mi baja volt? :roll: Mégis mikor kellett volna menned szerinte? :shock: :shock: :shock:

A Klinikán mindig néznek vérnyomást és vizeletet. A védőkislány pedig mindig megmér és szintén lecsekkolja a vérnyomásom. Vizelet eredménynek elfogadja a Klinikás papíron szereplőket, mivel mindig szinte közvetlenül (1-2 nappal) utána megyek hozzá.

Kombinóval kapcsolatban nem előítéletem van, hanem gyakorlati tapasztalataim. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Be kell valljam, ez volt az első dolog, ami eszembe jutott a lépcsőn állva. :oops: :oops: :oops: :oops: Azonban mégsem revidiáltam magam, mert eszembe jutott, hogy a BKV-n max. 2 lépcsőfokot kell fellépni, annyi meg még menne. (Ha meg úgy érezném, hogy mégsem emelgetném, akkor megkérnék valakit. De erre sem sűrűn lenne szükség, mert általában felajánlják, megkérdik, hogy segítsenek-e. :D :D :D 8) 8) 8) )
Szóval, továbbra is rühellem a kombinót. :oops: :oops: :oops: :oops:

Manó már olyannyira leszokott a babakocsiról, hogy most szeretnénk neki egy ernyőre csukható kis babakocsit venni. :wink: (Nem mintha a mostani akkora lenne, de már tényleg nincs rá szüksége. Inkább nekünk bevásárláshoz. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: ) Akár fél órát is gyalogol folyamatosan, egy ekkora gyerektől ez teljesen jó szerintem. :roll: 8) 8) 8) 8)
Most mégis muszáj volt vinni a babakocsit, mert nekem is ott kellett lenne az ágyvásrlásnál, lepasszolni meg nem tudtuk (így is le volt majdnem egész héten :oops: :oops: :oops: :oops: ) Hazafelé viszont már nem fértünk el volna el a kocsiban. IKEA-T végig rohangálta, élvezte, de gyalog hazametrózni vele már sok lett volna. Ezért kellett a járgányt is vinni. (Ráadásul reggel korán fel kellett kelnie, nem aludt annyit, mint máskor)
Száz szónak is egy a vége: indokolt volt babakocsiznia most. :wink:

A hepatitisz B több időt szokott igénybe venni, mint az AFP. De már annak is meg kéne lennie mostanra.

Kép
Kép
200907?

007,
Gondolom, spórol a Klinika. :wink: Ezért csak az afp-t és a cukros vizsgálatot csináltatta ott a doki. Bezzeg az amniot azt javasolta. Soha nem fogom megérteni a magyar eü politikát. :roll:
Az még hagyján, hogy elküld a háziorvoshoz. Amikor Natiterhesen mentem először, ambuláns rendelésre, a doki azt mondta, hogy a háziorvossal kell megcsináltatni a vérvételt, mert a Klinikának nincs laborja. :twisted:
A fél óra saját lábon sztem már nagyon jó. :wink: Szöszi se bír sokkal többet. Nekünk is esernyős kocsink van, már ha visszük. Ha egyedül vagyok, akkor szinte mindig, mert Őfelsége bmikor meggondolhatja magát, hogy elég a lábbusz. :twisted:
Ha segítség kell a gyerekekkel, nekem is az a tapasztalatom, hogy fél másodperc alatt van rá jelentkező. Az más helyzet, hogy sokszor fogom a fejem, olyan ügyetlenek tudnak lenni az emberek. :lol: De a szándék a fontos. :)
Védőnéni engem is mindig megmér, de eddig összesen voltam nála 2x.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! 8)

lorca: nekem a múlt héten lett meg a hepatitis eredménye, és nekem is afp-vel együtt vették le, úgyhogy már tuti, hogy a Tiéd is készen van!

200907: de ez egy speciális méretű kiságy, így 70x120-as csak én erre későn jöttem rá :lol: na nem baj, ha nem cserélik ki akkor levásárolom :) de ha az sem jön össze azt mondta Lidike, hogy lehet megveszi. :) A vércsoport változhat, van aki néha pozitív néha negatív, az ABO változása az még ennél is ritkább. de mindkettő miatt fokozottan figyelik az ellenanyagtermelést. S ezt biztosan tudom, mert nálunk ez a helyzet...

Gabi: milyen kiskádat vettél? én most nézegetem.

f.nikici

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?