Sziasztok!
Nagyon édesek a képek! Mist gyönyörűek a lányaid! Ladmon, Eszti baba is nagyon szép, és milyen bájos! Vera, Oli meg egy igazi sármőr!
Ismét megállapítom ,hogy mindenkinek csodaszép gyerekei vannak!!!
Mist, Zsu, nekem is piszkosul fáj a fejem, gondolom a front....
Csatlakozom a délutáni nyűglődősek táborához. Zétike is egész délután nyűglődik, bár ő nagyon toleráns baba, nem bőg, csak ha leülök vele... sétálgatni kell, azzal kiegyezik, nézelődik, elbóbiskol, de ő is csak 10-15 percekre, úgyhogy Vera ne aggódj. Nálunk is fél napokat tart a nem alvás.. sőt, naponta egyszer alszik egy hosszabbat, kb 2 órásat, és azon kívül csak rajtam, kézben, 15-30 perceket.
Úgy sajnáltam ma este, elaludt a vállamon, egyszercsak felébredt, megemelte a fejét, majd jól odacsapta a vállamhoz... aztán újból visszaaludt.
Én meg aggódom, hogy remélem nem ütötte meg nagyon azt a pici fejecskéjét.
Képzeljétek, ma először fejtem.... Reggel annyira be volt durranva az egyik cicim, a másikból evett, hogy le kellett fejni. 130-at lefejtem ,aztán meguntam, marha macerás ez a fejés......
És egy vallomás.. tök lelkifurdalásom volt egész nap.. rájöttem, hogy túletetem a gyereket hajnalban.
Este 10 körül szokott elaludni, és úgy 2-ig, fél 3-ig alszik. Akkor magam mellé veszem, szopizik, majd hajnal 5-6 közt megint ébred, megint eszik.. és utána valahogy óránként keresgél, én meg kómásan cicit dugok a szájába és alszunk tovább.
Aztán ma reggel, mikor felkeltünk pár ilyen evés után írtó sokat bukott... és még aludt tej is jött belőle....
Annyira sajnáltam, csórikámat gondolom túletetem ezzel, hogy amikor megnyekken cicit kap.
De reggelre sok a tejcsi.. Estére meg azt vettem észre, hogy alig van már, mindkét cicit leszívja, és csak 90-100- at eszik.
Bár a védőnő azt mondta, hogy az egész napit kell nézni, mert van amikor elég a gyereknek 80, van emikor meg 140-et megeszik....
A kutacs téma.... Én is napok óta nézegetem, és sokszor tűnik horpadtnak. Így már vízzel is megitattam ilyenkor.. AZtán a védőnéni azt mondta, hogy nem baj az, ha időnként horpadt, az normális dolog, ha utána meg kitelik, pl evés után.
És azt vettem észre, ha fekszik, nem horpadt, ha kézben van, függőlegesen, akkor igen.
Szóval lányok, ne parázzunk ezen....
Panna, nem tudom, de az oltásokkal kapcsolatban mindig rémisztgetik az embert. Én a bárányhimlőn szenvedtem hónapokig, hogy beadassam-e.. aztán szerencsére beadattam.
A BCG-t nálunk 3 naposan adják be, ha sok lenne a szövődmény, akkor szerintem nem adnák egy ilyen aprócska újszülöttnek.