Sziasztok,
Lehet, hogy amit most fogok írni azért nagyon fogtok utálni, sőt biztos sok embert megbántok majd, mindenesetre leírom, hogy én/mi hogy gondolom/juk ezt az egész babavárást.
Előre is én senkit se hibáztatok amiért máshogy gondolja, különbözőek vagyunk és kinek mi a fontos, …
Igen, nincs jó helyzetünk most, és lehet nem is lesz. És igen lehet egy év lesz a gyed (vki sose kapott még)..de bele gondoltatok már, hogy az apán milyen teher van? Hogy igen külföldön lazán eltart apa x gyereket meg az asszonyt..stb..na de lehet én vagyok hülye,de engem ez zavarna..
Mi első babások vagyunk, s mondhatni „csak úgy” az ölünkbe pottyant
Nekünk nem volt semmi babacuccunk, de hál istennek baromi sok rucit kaptunk már, sőt egy kiságyat babber kocsit..stb. Egy biztos, mi nem válogattunk. Azt gondoljuk, most jó így ez a baba kocsi(4-5 éves), igaz nem az álmaim kocsija, de ez van, mert van más fontosabb is, hogy most ilyen olyan csitti villi legyen, közbe meg eltolom a kocsiig meg vissza. (mondjuk mi pont nem, de nem egy embert látok aki ezt csinálja). Mi nem tartjuk fontosnak, hogy meglegyen az egész plüssmackó szett és tele legyen a kiságy műanyag csillogó ketyerével. Sztem sokkal jobb, ha a gyerek kint van a természetben, s ott annyi minden van ami leköti a figyelmét, s élvezi és persze egészséges is. Nem azt mondom hogy nem kell, csak sokan tele rakják az egész ágyat szobát mindenféle fa…gal, s persze hogy a gyerek ráun, kapja a következőt meg a következőt, anya apa meg már kikészül mert nem tudja lekötni a figyelmét. Az én időmben volt 3 kedvenc rongybabám, s elvoltam. Anyám szerint.
Nem tudom már ki írta, de igen, nagy biznisz ez a baba. DE miattunk, mert azt gondoljuk fontos (mert megveszünk mindenféle hülyeséget) közbe meg nem, s az alap dolgokat elfelejtjük.
És ezek után:
Sírunk ríunk hogy nincs pénzünk, de kinézünk egy „számomra” méregdrága babakocsit, van tutti kiságy, kád, ez az..bla, bla. Olyan házban lakunk , hogy megszólal, x fürcsiszoba, szép konyha..stb
Mi örülünk annak, hogy egy gyönyörű helyen lakunk (szerencse), friss levegőn, van egy félig kész lakásunk, van egy magyar(suzuki) autónk, van egy édes kutyánk, mindkettőnknek van munkája, gyakorlatilag meg van mindenünk.
És igen, lehet hogy a babánknak nem lesz a legújjabb csúcsmodell ez az, s igen turiba is járunk, de ő mit se fog ebből sejteni, mert nagyon fogjuk szeretni, jó környezetben változatos élete lesz.
Én elmondhatom, hogy szerencsés vagyok, mert nem kell albérletben agyalgatnom, mi lesz hogy lesz, de higgyétek el megoldható, bár nem könnyű.
Össz költségünk eddig 10ezer Huf. Ebbe van egy pelenkázó és egy kád, mindkettőt a teszveszen vettem. Igaz nincs orrszívónk, mellszívónk..bla bla, de biztos hogy lesz, és nem akarunk ezekre se vagyonokat költeni.
Mi azokat vesszük meg ami fontos, (és ebbe anyám sokat segít, mert anno ő fele ennyi cuccból 3 gyereket felnevelt), és igen igyekszünk reális áron azt…
Sírni könnyű, közbe meg szerencsések vagyunk, mert lesz egy babánk, s van akinek évek alatt se lesz..
EZ ÚGY KIJÖTT BELŐLLEM, ELNÉZÉST HA VKIT MEGBÁNTOTTAM, nem vagyok rossz ember, csak más…