A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

uhh, szegény zazzy...
kaphatunk egy táblát? Kezdem elveszteni a fonalat, hogy ki van még egyben... :oops:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tehuti: örömmel fogadom/fogadjuk :wink: :lol:

Banokla: üdv otthon, majd gyere és mesélj!

Szép napot!
Vica
wicca

Lányok! egy kérdés: szerintetek is elhamarkodott lenne 7végén elmenni a papához és dédihez akik kb. egy órányira laknak tőlünk??????? több rokon rázza a fejét, h jajjjj szegény gyerek!! de sztem nem gáz!!!!! a dédi most volt 87 éves és eléggé odavan szegény, most műtőtték (amputálták az egyik lábát térd és boka között), amibe azért nem akart belegyezni, nehogy meghaljon és ne láthassa a dédunokáját!!! anyós pedig azzal riogat, hogyha felfekvéses a mami, akkor attól baja lesz Bálintnak! szerintetek????? (anyós azt mondta 6 hétig ne vigyem ki a gyereket!!!!! :shock: :shock: :shock: )
ja és tegnap elmentünk tecsóba, h teszteljük a gyerekülést és azt hogyan viselkedik benne manócskú, persze végigaludta a bevásárlást és csak akkor kelt fel mikor leálltunk a garázsba :lol: :lol: !!!

Szép napot!
Vica
wicca

hát, ha már tecsóban voltatok, olyan mindegy... 8) :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Wicca, húha, te fiad is nagyon-nagyon szép! :D
Hát, ha a fiúknál nem számít a többnejűség, akkor a csajoknál sem a többférjűség, szóval... :D
És Döme is nagyon jóképű és vagány csávó, ráadásul ő nagyon közel van hozzánk :) Na jó, befejezem. Csak örülök, mert a két gyerekem majdnem együtt ment aludni 9-kor. Ilyen sem volt még! Ilyenkor az elmúlt napokban heves Kataaltatás szokott zajlani. Persze az éjszaka lehet még gázos...

Ja, Wicca, ha úgy látod jónak, nyugodtan vigyed rokonlátogatóba Bálintot. Az egy órás autóutat végig fogja aludni, visszafele is. Gondolom, ott pedig nem lesztek sokat. Ha te bírni fogod, akkor nincs gond szerintem. A 6 hét gyermekágy inkább az anyák regenerálódásáról szól...

Katka, örülök, h Zsófi nem komolyan beteg és a cica is jobban van.

Banokla, örülök, h bejelenetkeztél!

Zazzynak óriási drukk, és kitartás! Remélem, h hamarosan jó híreket kapunk. És Masutról is...

Csibb, tényleg nagyon régen nem jelentkeztél... Remélem, h minden OK.
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Apa altat, és most nem megy simán... már nem olyan nagyon boldog és kiegyensúlyozott... :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Wicca: szerintem Te ismered a fiadat, kocsiban is nagyon jól lehet szoptatni, dédi pedig biztos nagyon örülne ha mennétek, szerintem az orvosok odafigyelnek rá épp eléggé hogy ne legyen felfekvéses. arról nem is beszélve hogy még ha ez veszélyt is jelentene az ugyanolyan rossz a 6hetes gyereknek mint a 3hetesnek. ez csak az én privát véleményem. én már az alig 1hetes Nicoval is voltam rövidebb rokonlátogatáson és barátnőméknél is. annyiban különbözik, hogy rokonok Mic nagyanyjánál gyűltek össze aki a mellettünk lévő épületben lakik és fél óra múlva léptünk. ugyancsak barátnőméktől. nem kellett az ide oda autózás. de te ismered a fiad hogy mennyire lenne számára megerőltető a 2 órás autózás plussz a dédinél eltöltött idő. mert azért nekik leginkább még a megszokott környezet a fontos.

KépKép
KépKép
adryn

hehe, bevitte maga mellé az ágyba, pedig még csak egy órája altat... :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

erpé :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

22:45kor érkezett a hír Zazzytól:

"Megérkeztem!Végre kinyújthatom az 51cm-em, és a 3500 grammom sem nyomja többet Anya szerveit.
Lara"

hajni...
Budaörs

Hurrrrrrrááááááááá!!!
Bakker, nem kis menet volt :shock:
GRATULÁLOK!!!

hát, végül újra az én mellkasomon kötött ki Döme, kendőben.
Nem a mai éj lesz, hogy a kiságyába kerül...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Zazzy: HATALMAS GRATULA!!!!!! nem lehetett egyszerű menet, de túl vagy rajta, nagyon ügyes voltál!!!! :D :D :D

én erre a hírre vártam..:P megyek is aludni. jó éjszakát..

Masut remélem már régóta babázik, csak nincs aki megossza velünk a hírt.. :? :roll:

Csibbnek küldött valaki sms-t hogy minden ok e velük? :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Zazzy, gratulálok mindkettőtöknek!!! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok!

Én meg elkiabáltam a 9 órás elalvást, Kata 40 perc szunya után felébredt (lehet hogy el sem elaludt igazán, de csendben volt), és "szokásához" híven még rátett két órányi ébrenlétet. Most nem volt igazán nyügi, inkább én voltam az... Ő csak éber volt :)

Jó éjt!
erpé

itt vagyok, itt vagyok! :wink:

hétvégén nem jöttem, mert elég rossz passzban voltam, nem akartam rontani a hangulatot. Máté kicsit szétesett a koncenrtálásban, és mindenféle csúnya dologgal idegesítette az őseit... :roll:
mint pl. vizesedés a mellkasában, meg a szívburokban, amitől megnőtt a légzésszáma, volt szívritmuszavara, nem evett, valami pajzsmirigy laborértéke rossz lett, és nálunk is van olyan remegés, mint Majánál, ezért koponya uh és ct is volt.
úgyhogy a hétvégét végigbőgtem...

de aztán tegnap összekapta magát, és hirtelen 100 %-os lett a teljesítménye! 8) a vizesedés tűnik el, az értékei jók, eszik, SŐŐT SZOPIZTUNK IS MÁR 3-SZOR, ÉS OLYAN ÜGYES, MINTHA MINDIG IS CICIBŐL EVETT VOLNA! ELSŐRE 60 ML-T EVETT!!! :D
a koponya uh és a ct is tökéletes eredményt hozott, a pajzsmirigy érték is a normál határon belül van, és szívritmuszavara sem volt azóta.
és ma a papírjára azt írták, hogy: 2. emelet??? tehát lehet, hogy holnap lekerülünk az intenzívről a sima osztályra!!! reggel dől el, miután megvizsgálják.

köszönöm az aggódást! :)

Zazzy
nagyon gratulálok Larához! megszenvedtél vele, de megérte!!! várjuk az élménybeszámolót és a képeket!

Masut
drukkolok, bár már biztos megvan a kicsi!!!

Adryn
örülök, hogy fiam van, mert így nem kell versenyezni a kegyeitekért!!! eszméletlen helyes kispasid van!!! apával ámulunk! :wink:
(pedig ő aztán mióta megszületett Fanni még egy gyerekre sem bírta azt mondani, hogy szép a sajátján kívül!!! :lol: :wink: )

nagyon szépek a gyerkőcök!!! tegyetek fel még képeket!!!

ha lekerülünk a 2.-ra, én is viszek be fényképezőt és nem menekültök, jön a fotóáradat!!! :twisted:

hasfájás: én az espumisan-ra esküszöm, de ezt az activátort lehet, hogy kipróbálom! sajnos mi is hasfájósak vagyunk!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Zazzy, hosszú menet volt, de túl vagy rajta, nagyon ügyes vagy! Gratulálok és jó egészséget kívánok neked és a babának, és jó szopikat a picúrnak!

Csibb, örülök, hogy a nehéz hétvége után ismét egy jól kezdődő hét jött, csak így tovább, előbb-utóbb nem emeleteket váltottok, hanem hazafelé mehettek boldogan :wink:

Teszek egy pár képet, nekem nem nagyon vannak újak, úgy megy az idő, mindig elfelejtek fényképezni:)

Kép nézelődöm

Kép fürcsi után

Kép és nagyi ölében:)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Zazzy hatalmas gratula! Sok boldogságot, és egészséget Larához!
Nem volt rövid menet. :? Se bent, se kint!
Csibb örülök, hogy Máté összekapta magát, sajnálom a nehéz hétvégét! Reméljük a fiatalúr már nem riogat többé, várjuk a sok fotót a 2.-ról. :P
Wicca én vinném. Felfekvés a sokat fekvő betegeknél jön elő, nem fertőző. Nekem is volt anno. :? Ott ha még sétálni is tudtok egyet, sztem meg sem érzi az utat. 6 hetet meg maradjon a lakásban a gyerekkel, aki börtönbe akar vonulni. Bocsi. :oops: (én tengap 2x vittem ki)
Minden baba husi. Döme nagyon vagány tényleg. Kata csak forgatja szemét. Maja is gyönyörűűűű! Na és a nyugodt kis Bálint-maci!!!!!!
Mennem kell, ébredünk.
Katka drukk uhu-hoz!
Jah ma 1/2 órát voltunk fent 1-kor, a 8-as szopi után, és most nemrég ettünk megint! Jipppiéééééééééé! Sztem összedumált Petikével. :roll: :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.04.01 06:20-kor.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok Lányok!

Előkerültem én is! Köszi Adryn, hogy átadtad az üdvözeletemet!

Legelőször is, szívből gratulálok Gyöngyinek, Gabkának, Zazzynak! Remélem nem hagytam ki senkit!

Csibb, a kiborulásod teljesen megengedett volt, sokkal jobb, hogy kicsit felszabadítottad magad, szerintem eddig is hihetetlen jól tartottad magadat!!! Látod a ti kicsi fiatok milyen ügyes, minden nehézségen felülkerekedik, ennyi erő egy ilyen pici fiúban!!!! Hihetetlen ügyes, hogy már szopizott is!

Wicca, egész nyugodtan menjetek el Bálinttal. Én is hurcibálom mindehova Dávidot!!!!

Minden kép gyönyörűséges, nem tudok betelni a sok gyönyörű babánkkal.

Lányok, sajnos nagyon elvagyok maradva azzal, hogy kivel mi van, de igyekszem majd képbe kerülni. Bocsánat ezért.

Múlthéten itthon voltak az ikrek is és így volt világ nálunk. Egyedül voltam a három gyerkőccel. Szerdán sor került az első sírásomra, addigra telt be a pohár és fáradtam el nagyon. Aztán azóta minden újra rózsaszín. Úgy tűnik kezdem megtanulni, hogyan is kezeljem ezeket a helyzeteket. Hiába, ehhez is idő kell. Gyerekeknek mindig akkor jutott eszükbe vmi amikor etettem Dávidot. Inni kértek, enni kértek, pisilni kell, kakilni kell, ezt vegyem elő azt vegyem elő...... szóval izgi volt. Szegény Dávidka meg csak lógott rajtam. Asszem simán magamra kellett volna kötözni a kis legénykét. Amúgy manók továbbra is imádják a kicsit, főleg Domcsi halmozza el a szeretetével. Lépten-nyomon puszilgatja.
Tegnapelőtt este és éjszaka nem volt elég a tejcim, így tegnap elmentünk dokinénihez tápit iratni. No erre az én kicsi legénykém nem fogadja el a cumisüveget. Olyan arcot vág, hogy mit akarok én a szájába tenni, hogy meg kell zabálni. Aztán végülis nem is nagyon volt rá szükség tegnap este és éjjel. Parancsba kaptam, hogy pihenjek többet. Így is fogok tenni. Megreggelizek és ejtőzök tovább.

Ezerrel készülődünk a húsvétra is, gyerekek már nagyon várják a nyuszit, mert bicajt kapnak.
Szombaton pedig jön Pécsre a Bartos Erika, lesz játszóház és vetítés+mesélés. Már várjuk nagyon.

Holnap megyünk majd első tanácsadásra, kiváncsi vagyok mekkora a legényke. Pénteken a csípő, hasi és koponya uh-n rendben volt minden szerencsére. 3 hónapos korában kell egy kontroll csípő uh, mert addigra már becsontosodik a csípője, mert most még minden kisbabának porcos. 10-én megyünk orthopédiára és asszem egy darabig ennyi.

Na megyek enni!!!! Szép napot, jöhetne már a tavasz!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Zazzynak hatalmas gratula és még márciusi lett :lol: :lol: !!!!! Sok boldogságot!!!!!!!

Köszi csajok a válaszokat :D, hogy megnyugtassam a családot is ma megkérdem a védőnőt mert ma (is) jön hozzánk.

Bea: nagyon cuki Maja :D, Nektek van már vőlegényetek :wink: :lol: ?

Erpé: köszi :D!! micsoda igazi "züllött" topik ez!?!?!?! :lol: :lol: :lol: bigámia, poliandria ... húúúúúúúhaaa

Szép napot!
Vica
wicca

katka, köszi a szpopis tanácsokat-vagy ezt már írtam ? :oops:
intézgetem acsaládi pótlékot,anyaságit+tgyást..tegnap 2,5 órát elvoltam, és persze az orvosi igazolásból az eredeti kellett, így újra az egész ma..
egy előnye van a cumisüveglétnek-bárkire /anyu, tesó, bnő/ rá tudom bízni a gyerkőcöt, és így tudok jönni-menni. Akár majd Apuval is pl a házassági évfordulónkon, vagy ha lejár a gyerekágy :p apu azt mondta, arra kivesz 1 nap szabit :oops: 8) :lol:
tehuti, nektek hogy megy a szopi,vagy cumi?
mert asszem te írtad, h éjjel még cumi.
én nem tudom, hogy állunk. tegnap úgy éreztem sokat evett mindkét mellemből, mert utána sokkal kevesebbet tudtam lefejni, mint tudni szoktam, de éhes maradt. párszor talán eltalálta a tecnikát, igaz tele volt a cicim, és csak tartani kellett a száját, mert ömlött bele, de nem fájt. ha jól csinálja,akkor csak erős szivóhatást érzek, de nem tüzes vérző érzést.meg akkor egyenletesen szivja ki a bimbit is, nem féloldalasra. hát, mindennap gyakorlunk, csak nekem több hit kéne, meg önbizi, ez csak úgy fog menni.
és kiderült, h már 4kg :shock: sztem naponta hízik 10 dekát ez a kölök.túl könnyen jut kajához a cumiból, és nincs energiaveszteség, hogy ledolgozza, ezé tokásodik 8) :lol:
ahelyett h szopizna, és erősödne a nyakizma is.
éjjel meg evett 80-90et cumiból, erre még éhes maradt, nem volt több tej melegitve, mellre tettem, h apa ne ébredjen, aztán ugy éreztem, szívott még egy csomót. én már nem igazodom ki. napközben meg 2szer is 45 öt evett csak-ilyte még sose csinált. viszont 2 óránként már nem kér ennei, éccaka is betartja a 3 órát, sőt 8tól12ig volt egy 4órás periódusunk is. ez nem azt jelenti, h 4 órát alszik..mert 10ig fennvolt. csak nem eszik legalább-tehát kíbirja.
bocsi, ha uncsi a szopis nyűglődésem
én nem találok összefüggést a kaja, meg a hasfájás közt..
ti hogy vagytok vele????
egyszer etem kebabot, csípőst. 24 órán át rettegtem. semmi roham. egyszer egész nap vigyázta,m ebédre krumplifőzelék csak, éjjel sírás..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Wicca nekünk a keresztelő Pesten lett volna Júniusban, hát én nem vállaltam be, de az több mint 400 km oda-vissza, viszont szerintem Keresztanyámékhoz már Áprilisban megyünk egy-egy napra, mert már nagyon hiányzik, régen minden héten mentünk, az viszont fél óra, egy óra, szóval szerintem nem gáz.
Rövid kórházi viszonya volt kis Duci Martinkával, mohó evészetük tök egyforma volt :lol: , sétás bealvása hasonlít a Bálintéhoz, szóval Erpé mellett beajánlom én is menyasszonynak, ha már nem számít a bigámia :lol: :lol: :lol:

Kuklika, irigyellek az éjszakáért :wink:
mienk alvás: este 9-tól hajnal 1 -ig(ez jó), utána kelés 3-kor, 4-kor, 5:30-kor, 7:50 -kor és 20 perces szopik :?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Pulcsi a tb kártya is kellett az anyaságihoz? Nekünk az még nincs :roll:

Megyek reggelizni :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

ez babanetes óra nem jó

Bea, Maja

Kép
bea1978

Gratula Zazzynak!!!!!! Végre kibújt Lara baba!!!!

Csibb, örülök, h Máté jól van!!! Most már ne ijesztegessen benneteket!!!!

Pulcsi, mi nappal szopizunk, bimbóvédővel, éjjel cumizunk. Menne akkor is a szopi sztem, de már így maradunk. (nekem is könnyebb-önző vagyok?)

Nálunk éjszaka Szonja aludt. Én nem annyira. 10kor elaludt 2kor kelt. Addig aludtam. Aztán fél 3kor visszafeküdtem, de anyira koncentráltam, h mindjárt kelhetek, mert sírás lesz, h nem tudtam visszaaludni. Pedig Szonja aludt 6ig.....ááááááá......Azért fél 5 után sikerült nekem is. Meg most 7től 9ig.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

zazzynak hatalmas gratuláció. Jól elfáradhattatok,de a baba mindenért kárpótól :)

idegborzolásként: este 10-től éjjel 3-ig aludtunk, majd reggel 7-kor kelt a kisasszony :D Viszont csak most aludt be :roll:

Nálatok is fennt van 2-3 órákat intenzíven a gyerek? Én már nem emlékszem, hogy volt a Lilivel

Kép

Kép
pgyöngyi

Nemlajos Táblát mindjárt feldobom, csak átolvasok

Kép

Kép
rszg

Wicca Tényleg nagyon helyes bálintbaba.
Egyetértek Nemlajossal. Ha a Tescoba már el merted vinni, a dédinél semmi baja nem lesz a gyereknek! A Tescoban sokkal több a baci. Én még ilyen helyre nem vittem Mátét. Nyugodtan menjetek. Szerintem.

Nemlajos, azért Te sem panaszkodhatsz!
Legszebb öröm a káröröm? :lol:

Csibb Jelentkezz! Mi van Mátéval. Közben látom, megjöttél! Mátéhoz gratula továbbra is, és a 2. emelethez főleg. Na persze a szopiról nem is beszélve! Örülök nagyon, hogy végülis minden jól alakul!!! Azért továbbra is sokat gondolok Rátok, és szorítok!!!

Tencsi Itt a tavasz, kérhetted volna korábban :)

Pulcsi Nem uncsi a szopis nyüglődésed, írd nyugodtan! A szopi-hasfájás összefüggésben én sem tudok kiigazodni. Bár mi csepegtetjük szorgalmasan az activátort. A védőnőm szerint nyugodtan ehetek pl karfiollevest, mert nincs bent sok karfiol.

Zazzynak és Larának gratula!
Az egyedüli, aki a kiírt napon szült.

Masuttal mi van?

Kép

Kép
rszg

Tencsi: Tipikus féltékenységi tünet a nagyoktól, hogy akkor túráztatnak, amikor szoptatsz. Velem is csinálta a Zsófi, amikor született az Ági. Sőt még most is bepróbálkoznak, de én már ugye ki tudom adni nekik feladatba, meg odahozzák a leckét, hogy nézzem át, meg ilyenek. Szóval most sokkal könnyebb. De a 2 éves Zsófi engem is ugráltatott és ez így normális. Végül is szeretnek Téged és most még valakivel osztozni kell.
Én bizony szoptattam párszor lépőkén ülve, amíg a Zsófi kakilt. Hát nem volt egy aromás élmény.... :lol:
De Neked kettő van... Nagyon nehéz lehetett a múlt hét. Ügyes vagy, hogy túlélted!

Csibb: Belegondolni is rossz, hogy mennyire nehéz lehetett a hétvégétek! Főként Máténak! Szegényke! Most volt a kritikus 10 nap, nem? És fantasztikus, hogy így összekapta magát! Meg persze ti is! Én nem is tudom, hogy csinálod, hogy van tejed. Nekem sokkal kisebb stressztől azonnal apad... És nem semmi, hogy már szopiztok! :P Mindketten nagyon ügyesek vagytok! Tiszta szívemből kívánom, hogy most már ne legyen görönygös ennek a kis embernek az útja, mindannyian megérdemelnétek egy kis felhőtlen családi boldogságot! És egyre közelebb van... Kitartás!

Bea: Hogy Maja milyen gyönyörű! És milyen jól áll neki a vörös szín! Ahhoz a tejcsoki bőréhez! Szerintem már most váltsd ki a vadászengedélyt, mert az összes pasi a lábainál fog heverni... :)

Wicca: Bálint baba igen szép kisfiú! Jól sikerültek a képek, nagyon!
Ja és én holnap Győrbe megyek Petivel. Az is 1 órás út... Szerintem nem lesz ettől semmi baja, de én már megőrülök a bezártságtól.... :roll:

Nemlajos: Vagány Döme igen király! 8)

Pulcsi: Nagyon ügyesek vagytok! Alakul ez! Nem kell folyton méregetni. Bízz a fiadban, hogy ő tökéletesen el tudja dönteni, hogy mennyire van szüksége és azt meg is szerzi magának. Itt te csak a tejadó vagy, de azt ő szabályozza, hogy mikor és mennyi. Pont annyit fogsz termelni, amennyi kell. Ne irányíts! Engedd át a kormányt a kisfőnöknek! (Nekem is azóta működik a szopi!)
Éjszakákhoz: Fontos, hogy a baba meg tudja különböztetni az éjszakát és a nappalt. Éjszaka lehetőleg ne cserélj pelust, ne kapcsolj villanyt (csak éjszakai fényt), és csak minimumot foglalkozz vele. Nappal meg jó, ha szól a rádió vagy valami, hogy legyen egy alapzaj.
Ha nem akar bealudni a Peti és én már nagyon szeretném,hogy aludjon, akkor bebugyolálom a paplanjába úgy, hogy csak az arca látszik ki. átölelem és úgy alszunk. Garantáltan bealszik 10 perc alatt. Szerintem ez jobb, mint ébren lenni órákat! Persze ez csak tipp....

Katka

katka22

Zazzy: Gratulálok! nem semmi menet lehetett! De most már végre babázhatsz! Vajon zsibbadsz még??? :roll:

Katka

katka22

ÉS A TÁBLÁK

Kép

Kép

Kép

Kép
rszg

Rszg: És ti hogy vagytok?

Katka

katka22

És akkor én is jövök egy új képpel :D

Kép

Kép

Kép
rszg

Zazzy gratulálok Lara babához!!!

Wicca szerintem is menjetek nyugodtan el a dédihez, 1 óra nem olyan sok és igazuk van a többieknek. Mi is megjártuk a Tescot már múlt hétvégén, két és fél óráig aludt a bébihordóban. Szerintem Bálint is végig fogja aludni az utat :wink: Elkapni meg nem fog semmit, max. nem kell agyonpuszilgatni a rokonoknak :wink:

Csibb örülök a 2. emeletnek :D ügyes pici fiad van, a hétvégén jól rátok ijesztett. A szoptatással meg nagyon ügyik vagytok, gratula.

Bea továbbra is gyönyörű a kislányod!! :)

Tencsi nem csodálom hogy nem tudtál jönni, el tudom képzelni milyen nehéz volt a múlt heted. Nem csodálom hogy megvolt az első sírás, megjegyzem tegnap este nekem is :( .
Akkor most már bölcsiben vannak a gyerkőcök? Így azért könnyebb.

Pulcsi sajnálom a szoptatós gondjaitokat. Akkor még mindig nem sikerül jól bekapni a cicit? Az volt a gond ugye?
Amúgy jól gyarapszik. :)

Rszg hogy Máté milyen huncutul néz :lol:

Gyöngyi Nimród is elég sokat van már fent egyhuzamban, ma pl. reggel felkeltünk olyan 7 körül és most fél 12 körül aludt el úgy igazán, közte talán egy fél órát aludt. De ez még mindig jobb mint ha éjjel nem aludna.
Mi elég gyakran ébredünk hárman az ágyban :D Általában 1-2 körül eszik és hát ott is marad köztünk vagy azért mert én is bealszok :D vagy Nimród nem tud elaludni az ágyában, kiesik a cumi a szájából vagy csak a pocak fáj nem tudom. Aztán 5-6 körül megint eszik. Úgyhogy végülis nem vészesek az éjszakák, csak ha nem tud visszaludni.
Amúgy én sem mindig tudok összefüggést találni a hasfájás és kaja között, főleg azért nem mert nem is eszek olyat amitől elvileg fájhatna a hasa. Szerintem sokszor az a baj hogy nehez tud kakilni.

Ma megyünk tanácsadásra, kiváncsi vagyok hány kilót nyom ez a gyerek, én úgy látom hogy azért gömdölyödik :D Aztán után megpróbálok gyorsan bemenni a városba, muszáj vásárolnom valamit :lol: remélem sikerül.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Csibb: sajnálom a hétvégét, nem lehetett könnyű, de nagyon ügyes kicsi fiad van és a 2.-hoz már nagyon közel van a HAZA :D !! Gratula a szopihoz is, de aranyos lehet ez a Mátébaba!! már nagyon várom ám a képeket!!! jah.. és nem menekülsz: mi az a 3 év korkülönbség Fanni és az én fiam között? :lol: :lol: :lol:

mi éjszakáink szinte mindig ugyanúgy telnek. mi kb éjfél körül szoktunk aludni menni, akkor eszik Nico, aztán 3-4 körül ébred, félórás kajcsi (ma nem volt üvöltés pocifájás miatt!! :D)aztán 6-7 felé újra kajcsi, és végül 10-11 körül kel az egész család. mondjuk ezt több gyerekkel nem lehetne megcsinálni.. de így nem vagyunk zombik napközben. éjszakaátalvás meg akkor lesz amikor kishercegem úgy érzi eljött az ideje. én nem fogom erőltetni.

Rszg: nagyon helyes Máté. olyan nagyfiús ezen a képen! :D

Bea: Maja dögös kiscsaj ám :D már nagyon látszanak rajta az afrikai vonások ;)

Gyöngyi: kérdésedre válaszolva, nekem is fentvan Nico 2-3 órákat napközben. nézelődik, beszélget magának, meg velünk, és tegnap igazi tornamutatványokat is produkált. hasról mindkét oldalára átfordult többször is. :D kb 4-5 után elfáradt. de mindig nagyon megdícsértem milyen kis ügyes és látványosan élvezte :D

Masutról nincs hír?

KépKép
KépKép
adryn

Csibb: húúú, tényleg nehéz lehetett a 7vége és nem csodálom, h kiborultál :(. még jó, h ilyan stram kiskrapekod van :D!!!! Szívből kívánom (én is), hogy mihamarabb agyon puszilgathasd, agyon ölelgethesd és gyömöszölhesd kedvedre Mátét!!!! sok puszi Nektek! erős csaj vagy nagyon !!!!

Rszg: nagyon édi Máté és már milyen nagy!!!!!!!!!!!

most ment el a védőnő és azt mondta nyugodtan mehetünk még akkor is ha felfekvése van a maminak ( a sarkán van egy 50 ft-os nagyságú, amit az ápolónő mindig ápol és teljesen száraz!!), mert a gyereknek csak akkor lehet baja tőle ha az váladékozik a gyerek hozzáér kézzel és utána azt a szájába veszi, amit lássunk be nem igazán életszerű így 3 hetesen :wink: :lol: :lol: . köszi mindenkinek a bíztatást :D:D:D, teljesen nyugodt szívvel tudok elmenni a mamiékhoz!

Vica: a hasfájásra próbálkozz meg azzal, h a tejci elejét lefejed, ezt a szomjoltó részt és csak a legvégén adod neki oda üvegből, pohárból ... bárhogy. most is modnta a védőnő, h van olyan baba aki a tejcukorra érzékeny (nem allergia!!) és ebben a szomjoltó részben van a legtöbb, így ettől is fájhat a pocikájuk

Szép napot!
Vica
wicca

Masut is biztos babázik már, de jó lenne tudni róluk valamit!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!!!

Nagy Gratula Zazzynak!!! Kíváncsi vok a szülésére :roll:

Az én kismanóm 2-3 kíméletesebb esetekben 4 óránként kel és zabál :oops:

csibb: nagyon izgultunk ám értetek!!! Annyira jó, h ilyen szépen erősödik, anyunak is mindig szállítom a Máté híreket :D

adryn: apu melóhely? Képzeld az én uram meg végre kapott cégen belül más és sokkal jobb melót 8) olyan bódog vok, talán mégsem fogunk éhen halni :lol:

Mi megyünk ma is kicsit sétálni, annyira jó idő van :shock:

Lehet, h anyatejadó leszek, azaz a feltételek adottak! Kis lóvé, nagyon kicsi. zóval meg volt minden vizsgálat, kint is volt a gyűjtő és ellátott köcsögökkel, nekem már csak tejelnem kell :P nem biztos, h menni fog, mert Líz gyomra az első természetesen!!! Napi 100-150 millit tok max adni, de az is vmi

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!
Csibb, nagyon örülök a jó híreknek!!!

Tencsi, nem semmi, amin átmész, minden elismerésem a Tiéd!

Pulcsi, szoptatáshoz kitartást, és hát igen, mobilitásban az üveges babák anyukájai verhetetlenek :wink:
A kajadologban egyelőre egyetértek, én sem látok logikát a megevett dolog és a hasfájás között, bár az is igaz, hogy a franc se tudja, hogy most amiatt fáj, amit 12 órája ettem meg, vagy amit 24...

masutért aggódom, bár lehet, hogy tényleg csak nincs hírhozója (hiszen csak beírta, hogy elindultunk)

rszg, köszi a táblát és a Máté fotót! Nagyon helyes! :)

Én megkaptam a tgyást, igen sovány, egy egész hónapra csak 85E Ft, remélem, csak félreértés, a táppénzem volt 90-100, annál meg a tgyásnak többnek kellene lennie...

Ott hagytam abba, hogy Döme a kendőben elaludt.
11.30-kor újabb szopira jelentkezett, mondom, akkor megyünk ágyba. És kezdődött a patália, hasfájás, sírás, a Zuram is aktívkodott, egy szavam se lehet, asszem látta már, hogy mi meló van itt éjjel.

No, 1-kor nagyon cuclizhatnék volt még, visszakapta a cicimet, gondoltam, azon elalszik. Bakker, 2-ig szórakoztunk azzal, hogy végül elalszik, majd kiesik a szájából, erre jön a Monro-reflex, felriad, cicit kér. Akkor már az én mellbimbóm is azt mondta, hogy lapátkaszát, és a szájába adtam a cumit.

Két pillanat múlva aludt, öt perc múlva kiesett a cumi a szájából, de Döme reggel 6-ig aludt, aztán meg 7-től fél délig!

Azóta nem kell neki a cumi...
De nehéz kitalálni, mi kell egy ilyen csöppségnek!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Csibb, nagyon örülök neked! A többiek már mindent leírtak előttem, tényleg nagyon-nagyon jól bírod ezt a kemény időszakot. És teljesen érthető, h most a hétvégén nem a babaneten járt az eszed... Továbbra is drukkolok, hogy mihamarabb kikerüljön Máté az intenzív osztályról (vagy talán már a másodikon is vagytok?), és onnan meg már hazavihessétek!
Szopihoz nagyon gratulálok, elképesztően ügyes fiad van!

Tencsi, hú, sajnálom a betegséget. Elképzeltem, hogy milyen lenne itthon napközben két Samuval és egy Katával... Arra jutottam, h minden elismerésem a tied. Samu is akkor akar rajzolni (egyébként soha), amikor épp szoptatok, akkor kell kakilni, pisilni, stb. De mindezt duplán :shock: Bár gondolom, azért néha egymással is játszanak az ikrek :) No, szóval nagy könnyebbség, h napközben Samu bölcsiben van, bár mióta én viszem, csak 9-10 körül keveredünk oda...

Pulcsi, csak így tovább! Ügyesek vagytok.

Nemlajos, ez a TGYÁS télleg nem hangzik valami jól. Kiváncsi vagyok, nekem mit számolnak majd ki... Éljen a közalkalmazotti fizetés. :?

Papillon, húha, minden elismerésem a tied az anyatejadói bevállaláshoz. Ezek szerint minden szopi után fejni fogsz? Nekem ez most nagyon nem menne... Már most érzem, hogy nem fejek annyira intenzíven, nincs is annyi plusz a ciciben...
Ráadásul ott van az előző gyerekkel megélt para: Samu kb 4 hós volt, amikor kevés lett a tejci (vsz volt egy fejlődésbeli ugrás nagyobb tejigénnyel, és ezt nem tudta lekövetni a szervezetem), és nagyon leállt a súlynövekedése is hetekre. Plusz szegény örökké üvöltött. Végül tápit is kapott pluszban, aztán úgy is maradt. A lényeg: most sem merem bevállalni, h adjak tejet, remélem, h Katának lesz elég, amíg igényli.

Kukli, örülök, h egyre jobbak az éjszakáitok.

Vica, Nemlajos, én sem tudom nyomonkövetni, h van-e egyáltalán bármilyen összefüggés az általam fogyasztott hami és a gyerek pocifájása között.

Tehuti, ha Szonja alszik, akkor ne azt figyeld, h mikor ébred :) Ez így nem túl pihentető. (Nyilván én is csináltam már ilyet, de persze ilyenkor édesdeden szunyiznak jó hosszan)
Kicsit ledőlök, ma én viszem Samut edzésre.
Apa is ki van purcanva, bár az ő alvásigénye nagyjából egy csecsemőjével vetekszik. :)

erpé

Írtam egy hsz-t, közben kíírta, hogy kapcsolódási hiba, szóval eltűnt.

Masutról nincs még hír? :o :o

Voltunk ma sétálni, tegnap kezdtük(mármint a sétálni járást :lol: ), mindenhol ilyen szép idő van?
Adryn milyen az idő Dániában?

Nemlajos, a te táppénzed az enyém duplája :o nem cserélünk? :lol: Tgyás em is csak picivel lesz több mint a fele...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.04.01 15:45-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Rszg, Máté nagyon édes, igazi nagyfiú már :wink:
Milyen vagány kispasik vannak a topicban:)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos, én sem értem, h miért ennyi a tgyás. Én most 81 ezret kaptam, amiből vissza kell fizetnem 8 ezret. Nemtom, h mi ez a lóvé, mert 9-éig táppénzen is voltam. De én is többre számítottam.
Döme nagyon vagány a kertésznaciban! :wink:

Papillon, szép dolog, hogy adsz anyatejet. Pont tegnap mesélte anyu, h ő is hozta a tesómnak.

Erpé, igyekszem éjjel aludni és nem fülelni. Most nagyon megszívtam.... :evil: :shock:

Bea, itt is tuti jó az idő, mi is sétáltunk!!!!! :D

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Bea: időjárás helyzetjelentés: :lol: itt napsütés van és 12 fok. páratartalom magas mert épp vizet forralok a krumplinak. :lol: :lol: ugyanis vörösboros vaddisznópörit csinálok :P

KépKép
KépKép
adryn

én is megszívtam ezzel az alvással, most séta után aludhattam volna egy kicsit(nem is keveset aludt), 17:30-kor kelt fel Maja, és most biztos fenn lesz tíz-tizenegyig..
tényleg olyankor kell pihenni, amikor lehet

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hú micsoda kaja Adryn, ügyes vagy, az biztos finom lesz... a napsütés is jó :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: nálunk is szupi idő van, másfél órát sétáltunk is :lol: !!!

Nemlajos: azt is tessék figyelembe venni, h a tgyás a bruttó fizetésed 70%-a. a táppénz is 70 %, de azt naptári napokra kapod, azaz 7végére is kapod a pénzt! ezért van, h sokan jobban járnak ha táppénzre mennek, mintha melóznának! ha így is eltérés van, akkor hívd fel a pénzügyest vagy az oepet!

nálatok is sokat csuklik a gyerek? nálunk eléggé. amikor viszont utánaolvastunk, kiderült, h nem hogy nem hátrány, de még jót is tesz a babáknak, illetve az emésztésüknek. azok a babák akik csuklaanak, kevésbé hasfájósak !!!!!! :lol: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

wicca, de a napra bontásban ugyanúgy benne van a hétvége is, úgyhogy ugyanúgy kapod a tgyást is minden naptári napra.
Ez tuti.
És a tgyásnak magasabbnak KELL lenni, mint a táppénznek.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nekem azt mondta a könyvelő, ha a táppénz 50-60 között van, a tgyás 60-70 között lesz, szóval magasabbnak kell lennie, viszont magasabb keresetnél 70 % de nem több brutt valamennyinél így olvastam, csak nem emlékszem mi a legtöbb ami adható, lehet pont 85, és ezért annyi :(

Bea, Maja

Kép
bea1978

az a gyed, ami maximalizálva van, a tgyás nincs :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos:na ezt nem tudtam, köszi!!!!!!! én nem ezzel számoltam a tgyást, csak simán vettem a bruttóm 70%-át, ami meg ugye nem ugyanaz!
Bea: maximum összeg a gyednél van megadva, most ha jól emléxem bruttó 96600.-. a tgyásnál nincs maxima.

Szép napot!
Vica
wicca

A terhességi-gyermekágyi segély összegének megállapítása:

Ha a kezdőnapot megelőző év január 1-jétől a tgys kezdőnapjáig van 180 napi jövedelem:
A terhességi-gyermekágyi segély összegének alapjául szolgáló napi átlagkeresetet a táppénzre vonatkozó szabályok szerint kell megállapítani, ha a biztosítottnak– az ellátásra jogosultsága első napját megelőző naptári év első napjától a terhességi gyermekágyi segélyre való jogosultságot megelőző napig – az ún. irányadó időszakban 180 naptári napi jövedelme van.
(...)
táppénz számítása:
(2) A táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért, pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem (a továbbiakban: jövedelem) naptári napi átlaga alapján kell megállapítani.
A táppénz összegének kiszámításánál rendszeres jövedelem a havi rendszerességgel járó munkabér (illetmény), pótlékok, továbbá a munkabér (illetmény) helyett kifizetett távolléti díj vagy átlagkereset, illetőleg szerződés alapján havonta járó díjazás vagy egyéb jövedelem.
Külön-külön kell kiszámítani a rendszeres és nem rendszeres jövedelem naptári napi átlagát és ezek együttes összege képezi majd a táppénz alapját.
Kétéves, folyamatos biztosítási jogviszony esetén

A táppénz címen fizetett ellátás összege tehát az előzőek szerint figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának a 70 %-a, abban az esetben, ha a biztosítás két év óta folyamatosan fennáll.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?