A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Móni! a fánk nagyon jó lett!!!! teszem is fel a blogba mert kérik a receptet:) ezt még a sütéshez analfabéták is meg tudják csinálni. :lol:
katuska79

Peni: Saci tartja a fejét nagyon hosszan, ha ülő helyzetben van, vagy ha kézben tartom de SOHA nem gyakorlatoztam vele. Néha megnézem, mit csinál, ha így felhúzom (olyan hetente-kéthetente), akkor is szépen tartja. Tehát nem a gyakorlatozáson múlik, azaz nem csak azon :wink: szerintem hóóót fölösleges terhelni (mert szerintem is terheli a gerincét) a gyereket, ez ugyanaz, mint a forgás. Vagy ráérez, vagy a fejedre is állhatsz.... A doki stílusa meg borzasztó :evil:

Ének: de sok pedagógus van köztünk :wink:
Batkata meg megint kiválóan meg tudta fogalmazni, mi a helyzet :lol: Lehet, hogy ezeket a "korai fejlesztési programokat" azoknak a szülőknek találták ki, akik nem érnek rá a gyerekkel foglalkozni? Pedig tényleg nem plusz idő. Ma Saci is kertészkedett velem :) ült a kendőben, én meg magyaráztam neki, melyik milyen növény, miért vágom ki, vagy miért metszem meg :D azt nem mondom, hogy lelkes volt...

Magdolna: ivartalanítottuk a cicát.

Ébred Saca, visszaaltatom.
Jó éjt!

Csöre
csöre74

peni:
hát a gyerekorvoson kissé kiakadtam..... Mi az, hogy oltásra mennie kell??? Házi feladatot ad fel??? :twisted: Bence elég korán tartottam a fejét, amikor kézben volt, ennek ellenére még ma is sokszor van, hogy úgy kell elkapnom a fejecskéjét, mert hátracsuklana.
Minden esetre, ha meg szeretnéd magad nyugtatni, akkor ajánlom a Dévény felmérést. Ott megmondják, hogy minden ok-e.

Na szóval, megjártam a nődokit. Megismételte a szűrést, jövő szerdán lesz eredmény. Azt mondta, ha szerdán is ugyanilyen lesz a cytológiám, akkor be kell feküdnöm méhszájplasztikára. Ez legalább 1 nap bent töltött éjszakát jelent, de az is lehet, hogy többet. Plusz otthon 1 hétig segítségre lesz szükségem, mert fokozott vérzékenység jelentkezhet... Szuper!!! Azt mondjuk nem tudom ki fog segíteni itthon,de remélem nem jutunk el odáig, hogy ezen kelljen aggódnom.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Peni! Doki! :twisted:
Én nem is tudtam, hogy naponta kötelező húzogatni a gyereket! Amikor eszembe jut, akkor húzom fel a fejét tartja, amig visszaengedem addig, de nem ültetem percekig! :roll: Szerintem az nem jó a gerincének!
Ne aggódj emiatt! És ha huzogatod is ne ültsd sokáig! Levente nem tartotta ennyire a fejét ennyi idősen, 4 hósan fordult át először (előtte szinte nem is lehetett hasra tenni úgy visított), mégis 7 hósan felállt és 10 hósan járt!

Katuska! Nagyon ügyes vagy! Nem tudom te hogy csinálod, hogy sütni is tudsz és kint is vagytok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mágnes! Szorítok, hogy ne legyen erre szükség!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz: örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálaton :-)

Lucus: bosszantó, ami az orvosnál történt :evil: engem ilyen helyzetekben nem is az elvesztegetett idő, hanem a tehetetlenség dühít leginkább :evil: Gratula az éjszakához, remélem a mai is hasonló lesz!

Katuska: én úgy tudom, a kisfiúk később kezdenek beszélni. A keresztfiam még 3 évesen is alig beszélt, már kezdtünk is érte aggódni, aztán miután bekerült az oviba, hirtelen szinte folyékonyan beszélt. Szerintem ő már korábban is tudott egy csomó szót, csak „lusta” volt beszélni. Szerintem hasonló lehet Mátéval is.

Peni: én nem is igazán értettem elsőre, hogy mit csinált a doki... Ilyet mi még sose csináltunk és nem is mondta a dokinénink, hogy kellene....

Mágnes: mennek a drukkok, hogy jó legyen az eredmény!!!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Köszi, megnyugodtam, hogy nem én vagyok egy ilyen anya csökevény aki nem ráncigálja napján 6-szor a gyerekét.......
Persze ugyanúgy fogom tornáztatni, sőt majd nagyobb hangsúlyt fektetek erre de nem hinném, hogy bármi baja lenne. Somának ugyanígy állt a feje és lám nem lett semmi vele, elbírja a kobakját most is pedig a termetéhez képest jó nagy feje van...mondjuk nekem is :lol: :lol: .

Éneklés: végzettésgem szerint magam is pedagógus vagyok bár a kötelező főiskolai meg egyetemi gyakorlaton kívül éltemben nem tanítottam egy percet sem.....
Igaz nem tanítóként végeztem, így engem az ének ilyen magaslatai elkerültek. Egy élményem van ezzel kapcsolatban ami azt hiszem el is mond mindent: énekelni szertek alapvetően (nem tudok). Gimiben az énektanárnénink nagy kórusvezető volt és folyton vadászta a diákok között a leendő kórustagokat. Énekelni kellett együtt az egész osztálynak valami dalt....mindenki énekelt vérmérsékelettől függően (ez akkor 17 évesen a gimiben elég cikinek számított). Én is énekelgettem amikor az énektanárnéni (tényleg néni volt, legalább 70 éves) csendet intett rám mutatott és azt mondta, hogy ha most abbahagyom és nem éneklek egész évben lezár ötösre.......nos ez október elején volt.
ÍGy én nem nagyon énekelek itthon, helyettem Halász Judit és Orban Józsi a'la 100 folk celsius nyomja.....jobban járnak velük a gyerekek......
A kocsiban szoktam veszettül énekelni (inkább ordítozás) ha egyedül vagyok és állati jól mulatok saját magamon........

Lucus: ez hol történt? Melyik intézményünkben? Egyébként dühitő, hogy ezt megengedik maguknak.......

Egészségpénztár: Lányok egy kérdés hátha tudja valaki. Új taj kárty kell a fiamnak mert megváltoztattuk a nevét (mindkét gyerekünk viseli mindkettőnk családnevét a férjemét is meg az enyémet is de ezt a 2003 előtt kötött házasságoknál kérvényezni kell, egy marha nagy procedura). Ezért új taj kártya kell az új névvel. Ott van az egészségbiztosító honlapján hogy aki névváltoztatás miatt kér új kártyát annak kell fizetni 2500 forintot. Az is ott van hogy lehet postai úton intézni. De ha postai úton akarom intézni hogyan fogok fizetni?? Próbáltuk hívni őket több százszor természetesen nem veszik fel a telefont! Nem tudjátok,hogy működik ez??

FÁNK: ki fogom próbálni! Nem vagyok egy sütés bajnok de Katuska bíztatására nekiveselkedek....

Lányok jön a jóidő....tavaszi babás tali? Jó lenne élőben is találkozni....

Kata: ha jóidő lesz (és állítólag az lesz) jövő héten megejthetnénk a babakocsizást Budakeszin ha jó nektek Martinnal.

Mágnes: ez elég rosszul hangzik...remélem nem lesz rá szükség :roll: .

Csöre: én is úgy gondolom,hogy ez nem tréningezés kérdése, hogy mennyire tartja a fejét....egyébként Zétény is tartja nem csuklik ide-oda de az igaz hogy ülő helyzetben percekig nem tartja tök egyenesen. Dehát minden baba más, nincsenek itt kőbe vésett szabályok....ahogy a felnőttek is mások, van aki mozgékonyabb van aki lustább, lehet hogy Zétény szimplán lusta vagy még nem jött rá, hogyan csinálja.
Hasra tette Zétényt nagyon szépen kitartja a fejét, megfordult többször amég itt volt...azt nem kommentálta. Ebből gondolom az rendben volt.

GYÜMÖLCS EVÉS: megkérdezte azt is a doki hogy miylen gyümölcsöket eszik Zétény. MOndtam hogy semmilyet! Tápszert eszik. NEm jutott még eszembe, hogy 2 és fél hónaposan gyümölcsöt adjak neki. Mondta, hogy mivel Zétény tápszeres baba, semmi jelentősége adhatok gyümölcsöt. Erre én balga megkérdeztem, hogy mi a jobb a friss gyümölcs vagy a bébikajás gyümölcspürék. Ilyen lesajnálóan mosolyogva azt mondta, hogy természetesen a friss....hát lányok én nem tudom. Minden héten van egy hír a hiradóban, hogy milyen gyümölcsben zöldségben mennyi vegyszert találnak a tisztiorvosi szolgálat emberei. Sorra bírságolják a hipermarketeket.....
Tényleg biztos jobb a lutri származású cora alma mint a hipp bio almapép??? Ezeket a bébikajákat főleg ami bio, nagyon komoly ellenőrzések alávetik....legalábbis én úgy gondolom.
Azt sem hiszem,hogy ilyen korán gyümölcsöt kéne adni meg azt sem hogy feltétlenül jobb a friss főleg amég ennyire picike......
De cáfoljatok meg, hátha okosodom tőle........

KépKép
peni

peni:
Annám is tápszeres volt, és a mi gyerekorvosunk 4 hónaposan mondta azt, hogy na jó, teszünk az ő esetében egy kis kedvezményt, elkezdhetem a gyümölcsöket. Ennek ellenére korainak tarottam, és tápszer ide, doktor néni oda, én 6 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást Annával. Bencével 5 hónaposan el fogom kezdeni, mert ő erősebb, nagyobb étkű baba, de előtte semmi esetre sem.
Szerintem 2 hónaposan baromira korai... Jövő hónapban már húst adatna neki?? :evil:
Arról nem is beszélve, hogy kevés gyümölcsnek van most idénye... És teljesen igazad van, ami a boltban kapható.... Bárhol veszek almát, hiába suvickolom, a viaszréteg vastagon rajta van....

Tali: jó ötlet :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Peni!
TB-vel kapcsolatban! Ha holnap estig ráér megérdeklődöm neked, bár azt gondolom, ha elinditod postai uton a pénzbeszedésről a pénztár gondoskodik majd(lehet csekk)
Hozzátáplálás! Itt a dokinénink azt mondta fél éves korig mindenképp jobb nekik a tápszer, mint más, de min 4 hós koráig várni kell! Annyira rettenetes ez, hogy nincs egységes elfogadott járható út! Ilyen nincs, hogy egyiknél az a rossz, ami a másiknál jó, az anyuka meg döntse el, hogy kinek higgyen!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Tali szerintem is jó ötlet, csak azt nem tudom hogy jutok én el bárhová is 2 gyerekkel! :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mindegy, hogy tápszeres vagy anyatejes babáról van szó: a hozzátáplálást valamikor 5-7 hónapos kor tájékán kell elkezdeni, amikor

a baba már tud megtámasztva ülni
a nyelvével nem tolja ki az ételt, hanem hátrafelé teszi
a megevett étel nem köszön vissza egy az egyben a székletében (ez annak a jele, hogy az emésztőrendszere még nem képes feldolgozni a bevitt táplálékot)
elérkezik egy növekedési ugrás, de gyakrabbi szoptatással, vagy alkalmanként 200-220 gramm tápszerrel sem tudod kielégíteni a baba étvágyát
a baba már tud fogni, képes a szájához emelni az ételt
kezd érdeklődni az evés után, próbálja utánozni, amit csináltok

A korán elkezdett hozzátáplálás túlterheli a kicsi emésztőrendszerét, tönkreteszi a bélflórát, ezért a kicsi hajlamosabb lesz a különféle allergiákra, hasfájással, emésztési, székelési nehézségekkel és alvászavarokkal reagálhat. A korán hozzátáplált gyerekeknél 40%-al gyakoribbak a légúti megbetegedések, gyengébb lesz az immunrendszerük (ezellen nem indok az, hogy vannak betegeskedő anyatejes babák, és makkegészséges tápszeresek is, mert az csak egy egyedi eset, a statisztika azonban egészen mást mutat!)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Enikő: Persze ráér simán, köszönöm szépen, hogy megérdeklődöd nagyon kedves vagy!
Hol laksz? Csak a tali miatt kérdezem.

Szerintem is állati korai a hozzátáplálás, nem is hallottam ilyenről, hogy ezt ilyen korán ajánlják. Soma is tápszeres volt de 4 és fél hónapos volt amikor elkezdtem neki kiskanálnyi almalevet adni....
Nem is értem...

KépKép
peni

peni:
hát én sem értem a dokinőt... Nincs is felkészülve az emésztőrendszere még, hogy feldolgozzon darabosabb ételeket...

Fiam ma jó fél órát beszélgetett Apájával :) Olyan édes volt, Apa kérdezett valamit, és ő "válaszolt". Kiabál, és hőbörög, mint a kocsmában a részeg kocsis :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Peni! Bp, 17 kerület.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: ott laktam én is...amikor pestre költöztem ott volt albérletem a Pesti úton.......régi szép idők :) . MOndjuk közlekedés szempontjából nem túl szerencsés valóban.....

KépKép
peni

Jó reggelt!
Képzeljétek nálunk reggel 7 óta süt a napocska....még a végén tényleg lesz idén tavasz:-). Jaj de jó jaj de jó...

Nagyon jó éjszakánk volt, azért írogatok itt hajnalok hajnalán(8-kor) mert kipihentem magam, Zétényem aludt este 8-tól reggel fél 7-ig...akkor evett azóta megint alszik, még a nagy is alszik...úgyhogy kávézgatok, netezgetek, bambulok......

Holnap jön a barátnőm babázni az ő fia pontosan 1 hónappal fiatalabb mint Zétény...most engedjük őket először össze....kíváncsi vagyok mit szólnak majd egymáshoz:-).

KépKép
peni

Jó reggelt!

Olyan jó idő van, lehet ma hagyom a lakást és kiruccanok a gyerkőccel valahová... :)

[quote="bálintanyu"]
írta:
bálintanyuKatuska: én úgy tudom, a kisfiúk később kezdenek beszélni. A keresztfiam még 3 évesen is alig beszélt, már kezdtünk is érte aggódni, aztán miután bekerült az oviba, hirtelen szinte folyékonyan beszélt. Szerintem ő már korábban is tudott egy csomó szót, csak „lusta” volt beszélni. Szerintem hasonló lehet Mátéval is.

Egyetértek az előttem szólóval. Hasonló tapasztalataim vannak..

[quote="Peni"]E írta:Penigészségpénztár: Lányok egy kérdés hátha tudja valaki. Új taj kárty kell a fiamnak mert megváltoztattuk a nevét (mindkét gyerekünk viseli mindkettőnk családnevét a férjemét is meg az enyémet is de ezt a 2003 előtt kötött házasságoknál kérvényezni kell, egy marha nagy procedura). Ezért új taj kártya kell az új névvel. Ott van az egészségbiztosító honlapján hogy aki névváltoztatás miatt kér új kártyát annak kell fizetni 2500 forintot. Az is ott van hogy lehet postai úton intézni. De ha postai úton akarom intézni hogyan fogok fizetni?? Próbáltuk hívni őket több százszor természetesen nem veszik fel a telefont! Nem tudjátok,hogy működik ez??

Peni,konkrétan az OEP lehetőségeit nem tudom, de anno azt tanultuk suliban közigazgatási ügyvitelből, hogy ilyenkor az ügyfél szépen felragasztja a megfelelő illetékbélyeget a papírra, és rendben van.

Tali:
hajrá hajrá!
kisbogacs

Peni, beszéltem az OEP-pel (nekem is esedékes volt hívni őket GYED stb. téma miatt.) Megkérdeztem a te ügyed is: be kell küldeni az eredeti TAJ kártyát, meg a születési a. kiv. másolatát amin a jó név van, és ingyenesen megcsinálják.

Amúgy én sem fizettem házasság után a névváltozás miatt, most jut eszembe....
kisbogacs

katuska!
Örülök, hogy ízlett.
Szoktam csinálni olyan sütit is ami elég gyorsan kész van, olyan piskóta jellegű süti, ha kell fölrakom a topikra.

Tegnap este bementem a párommal szaunázni.
Bár a mienk 1 személyes, de mind a ketten elég vékonyak vagyunk így elfértünk egymás mellett.
Elmentem utána zuhanyozni és el kezdett csöpögni a tejem. :D

A Joel viszont elég nyűgős volt most éjjel, nagyon nehezen aludt vissza hajnalban, így fogta apa és maga mellé vette és úgy aludtak. :D :D

Viszont nagyon ég majd a képemről a bőr, mert még nem jutottam el a dokihoz a kontroll miatt. :?
De egy mentségem van, hogy amikor kellett volna mennem akkor már pont megjött a mensim.
Most már ideje lesz valamikor elmennem, mert kéne gyógyszert fölíratnom, mert még nem akarunk még egy kis tesót. :)

manocskak

Hali!

Jajj, annyira jó, hogy szép az idő!!! Végre Maszatmanót se kell 33 dzsekibe betuszkolni!!! IMÁDOM!

Szegény Babót tegnap 2 órán keresztül sétáltattam egy kertészetben- élek a gyanúperrel, hogy eléggé unta szegényke... Akkor kaptam frászt, amikor két, talán párzási tevékenységet végző méhecske leszállt, közvetlenül a kis keze mellé a hordozó szélére. Viola aludt, én szívinfarktust kaptam, a kabátom ujjával próbáltam őket elhessegetni (rettegek a méhektől és a darazsaktól, de Violához ne menjene közel), de szerencsére maguktól távoztak...

Cicizés: még egy ötlet- nálunk mostanában Viola csak és kizárólag szopipárnán hajlandó táplálkozni, különben rugdos és hisztizik... Mitől lettek ezek ilyen válogatósak 3 hónapos korukra?! :roll:

Fejlesztés: én néha elszavalom Violának pelenkázás közben a Walesi bárdokat :D Ez jut eszembe egyedül kívülről :D És olyan érdekesen lehet mondani, szavalni- persze a sztori kicsit még felnőttes neki... :lol:

KÉznézegetés: csinálja már valakinek a babócája, hogy nézegeti a kezét? Viola sok mindent csinál a kezével, de nem nézegeti még.

Mágnes: szurkolok a vizsgálat miatt!!

Peni: ez a gyerekdoki sztori nem semmi! SZerintem valami továbbképzésen vagy hasonlón vett részt, és ott jól "felhívták a figyelmét" bizonyos dolgokra, és most nagyon bizonyítani akar saját magának, hogy mennyire továbbadja- már azt a keveset, ami megragadt benne :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Móni! jöhet minden könnyen, gyorsan készíthető recept!!!

Enikő! hát úgy jutott idő, hogy bejöttünk uzsonnázni, Petra szopizott addig Máté diszkózott, majd Máté uzsonnázott addig megcsináltam a fánkot. Szóval így. Ki kell használni az üres járatokat:)
Majd mentünk újra ki a patakhoz köveket dobálni a többiekkel. Tök vicces, hogy az összes kicsinek barna már az arca meg a kézfeje, mintha koszosak lennének:)

Ma délelőtt nekiesek az oroszlánbarlangnak (Máté szobájának) és elkezdem a nagytakarítást ott. Addig Ő kint lesz játszani az udvaron vagy segít az apjának, Petra meg nekem asszisztál.

Persze tudom, hogy a fiúk később kezdenek bezélni csak úgy zavar, hogy állandóan dünnyög csak...persze már sok mindent próbál kimondani meg én is folyamatosan sarkallom arra,hogy ha kér valamit akkor azt nevezze meg. Ilyenkor már annak örülök, ha legalább valami hasonlót kimond. NAgyon hibásan beszél, pöszít de ez legyen a legnagyobb gond, az majd kijavul. Legfeljebb elviszem logopédushoz. Én is jártam és nagyon szerettem.
katuska79

Jó reggelt!
Itt is ragyogóan süt a napocska, sokat leszünk kint :) most egyelőre hagyom Sacit kitombolni a szőnyegén :) dumál magának a tükörben, és veszettül rázza a figurákat a szerkezeten :)
Peni: Saci meg még nem fordult meg... :wink:
Hozzátáplálás: én még nem tenném, akkor sem, ha tápszeres lenne Sacó... és főleg nem ismeretlen forrásból származó gyümölcsökkel. Nem olvas ez a doki újságot? :evil: Bár olvasni sem kell, elég, ha gondolkodik, vagy kezébe vesz egy almát. Jön a világ túlsó végéről agyonkonzerválva...
Zitocs: miért? Kéne, hogy nézegesse a mancsát? Nem szokta. Rágni szokta. De nézni nem.
Beszéd: Zaza 2,5 évesen kezdett beszélni (szavakat mondani, nem mondatokat), Mesi 1-1,5 évesen. De Zaza is értett mindent, ami szükséges, csak magasak voltak az elvárásai saját magával szemben. Azóta is :roll:
Hasplasztika: na, válaszolt a sógornőm. Tényleg nincs már TB-re, eltörölték a támogatást. Akkor lehet kapni, ha más elváltozás is van. Ez egyedi megítélés kérdése. Ő egyébként azért nem csináltatta meg, mert egy nagy hasi műtét, és mint ilyen, igenis van kockázata.

Csöre
csöre74

Zitocs! mert öntudatra ébrednek, mint a terminátorok:)
katuska79

[quote="katuska79"]h írta:katuska79át úgy jutott idő, hogy bejöttünk uzsonnázni, Petra szopizott addig Máté diszkózott, majd Máté uzsonnázott addig megcsináltam a fánkot. Szóval így. Ki kell használni az üres járatokat:)

Akárhogyis, nekem is minden elismerésem...
kisbogacs

Na, eszembe jutott, mit akartam még írni :D Olvastam párótok blogjában azt a kérdéssort, és eszembe jutott a "barátság füzet", ami hasonlóan működött mint ez, csak kockás füzetben :D anno ált. isk. koromban (20 éve :roll: :lol:) Annyira jó kedvem lett tőle :lol: :lol: :lol:

Katuska: Saca arcán is látszik már a napocska :D
Nekem mindkét gyerek járt logopédushoz, sőt, Apus is, csak én nem :roll: pedig a gyerekeknek nem véletlenül kellett :roll: anyájuktól tanultak beszélni :oops: :lol: :lol: :lol: nagyon élvezték mindketten (Apusról nem tudok nyilatkozni, valami azt súgja, hogy ő nem annyira)
De az, hogy 2 évesen pöszít, még a világon semmit nem jelent :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Gyönyörű idő van itt is. :lol: Tök jó a kedvem. Ebéd után megyünk is csavarogni. Ádám is szép barna a friss levegőtől. Már amennyire itt Pesten friss a levegő. De Húsvétra hazamegyünk Vásárhelyre, ott kint lehet egész nap az udvaron.
Katuska: jó munkát a nagytakarításhoz! Én két hete csináltam, de már nem is látszik. Az ablakra vágott az eső, olyan mint előtte. :cry:
Este még benézek. Szép napot mindenkinek!

krisz78

Kriszti: tényleg megkérdezted??? SZUPER CSAJ VAGY! Nagyon köszönöm!! Jaj de jóóóóó, köszönöm szépen!!!

KépKép
peni

Hétágra süt a nap és rövidujjúban simán elvagyok a kertben, de jóó, erre várok mióta.
Na majd jövök még estefelé most elhúzok a postára intézem a taj kártya ügyet...szép napsütést mindenkinek!!

KépKép
peni

Feltettem az egyszerű túrospogit Batkata meg akit még érdekel!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Nektek mit csinál a gyermek, ha kiviszitek? Saca kocsiban nincs el, kendőben meg hamar elalszik...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Manócskák: jobban vagy?

Peni: nem tudsz orvost váltani? A gyerekekkel is ennyire bunkó?

Csöre: Nóra nézelődik egy darabig a babakocsiban, aztán elalszik. Tegnap 2 órát mászkáltunk, abból kb másfelet aludt.
magdolnasz

Hazaértünk. 3 órát csavarogtunk. Áldom az eszem a nagykerekű babakocsiért. Ezek a járdapadkák!
Csöre: én beteszem Ádámot a kocsiba, és azonnal becsukja a szemét.
A járóka szuper jól bevált. Kitettem az erkélyre, Ádám pedig nagyon élvezte. Még meg kell oldanom, hogy valamivel lefedjem. (függönyanyagra gondoltam), mert pár hét és megjelennek a bogarak meg a méhecskék.

krisz78

Ezen az oldalon még nincs babás kép. Teszek egyet az én csibészkémről.

Kép

krisz78

Sziasztok!
Újra vagyok, gyerkőc épp alszik. :)

Tündériek a pindurkák és ahogy olvasom, nagyon ügyesek is. ;)

Igyekeztem visszaolvasni, remélem egyik téma sem kerülte el a figyelmemet.
Ez a fejlesztéses dolog viszont kiütötte nálam a biztosítékot. Nem tornáztatjuk Kristófot, mégis már a 8. héten átfordult, a buksiját hason fekve addig tartja amíg akarja, hihetetlen magasra tudja emelni.
Szerintem is felesleges ilyenkor fejleszteni őket, hisz minden nap fejlődnek maguktól. Egyik nap felfedezik ezt- másnap azt.
Én sokat beszélek hozzá, mondókázunk, énekelek, szerintem ennyi bőven elég is ebben a korban. De leginkább úgyis a babusgatásra vágynak még.

Babakocsis kiruccanások: mi minden nap megyünk másfél óra sétálni, de csak hármasban tudunk menni, ugyanis nem tudom egyedül lecipelni már a babakocsit és a majdnem 6 kilós gyerkőcöt a másodikról egyedül. :(

fogyózás, torna: szerencsém van, és a terhesség előtti súlyomhoz képest 1 kg mínuszban vagyok, igaz, ettől függetlenül az alakom teljesen más már. :D

otthon szülés: felelőtlenség, bármikor komplikáció adódhat, amikor sürgős orvosi beavatkozás szükséges.

kihagytam valamit?

:roll: Kép
Vendég

Krisz! De édes Ádámka!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Piduranyu! Nagyon ügyes Kristóf! Ezt a polifom pazzle-t mi is nagyon szeretjük! Viszont egy-két hónap múlva érdemes az apróbbakat (szemek) kiszedni, különben a picur bendőjében landol! :lol: :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

voltunk hallásvizsgálaton, jelentem, a gyerekem hall :)
El voltak ájulva a doki nénik, mikor meglátták, mondták, hogy ő már "öregfiú" ilyenkor nem szoktak hallásvizsgálatot csinálni. Mikor mondtam, hogy dehát most lesz 3 hónapos, néztek egy nagyot, azt mondták, azt hitték fél éves :lol:

kéznézegetés:
Bence a múlt héten kezdte el, minden ébredés után megnézi, hogy megvannak-e még, az ökle a szeme előtt, és forgatja, aztán mindkettőt a szájába gyömöszöli :)

krisz:
ezt a kantáros gatyót én is kinéztem :)

picuranyu:
Nagyon ügyes Kristóf! Bence nem emeli a fejét hason... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

isarenikő: :) Így utólag bánom is, hogy nem a számosat vettük meg, azokban nincsenek kis elemek. :(

mágnes: Örülök, hogy Bencével minden rendben van. :)
Vendég

picuranyu:
megnyugtatlak, Annának számos volt, és abban is vannak kis elemek, pl. a nullának a közepe.
Tipp:
Én azt csináltam, hogy a habtapi alján celluxxal leragasztottam az elemeket, így nem tudta megenni. Vigyázni kell vele, mert a másik topicomban az egyik kislány lenyelt belőle egy korongot, és orvos lett a vége. Na ezután ragasztottam le.

Elegem van Apa munkahelyéből! Most indult haza, már majdnem hazaért, amikor rácsörögtek, hogy az egyik iskolában valami dilettáns nem tud nyomtatni, és menjen vissza azonnal! Este 7-kor!! Megint nem lesz fürdetés! Annyira elegem van már ebből, azt hiszik, hogy bármit megtehetnek az emberrel! Megint 9 lesz, mire hazaér!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

magdolnasz!
Még eléggé folyik az orrom, de lázam hála istennek nincsen.
Köszönöm kérdésed.

Ma nagyon szépen sütött a nap mintha nyár lett volna, remélem most már ilyen is marad.

Szerintetek az e-mail cím változást hová kell jelezni?

manocskak

Csöre! Petra egyből alszik ha babakocsiba kerül. Ha felébred kicsit nézelődik aztán alszik tovább. Kendőben is azonnal elalszik:)

Krisz! Lehet kapni szúnyoghálót kiságyra, de ha nem kapsz akkor az IKEA-ban van olyan függőny fillérekért ami oylan, mint a szúnyogháló! Két db van egy csomagban és finom könnyű anyag.
katuska79

motorosék

Kép
katuska79

a játszóházban

Kép
katuska79

Aha, tehát alszanak a babák a kocsiban :) sajna Sackó nem :( hiszti van, amint beleteszem... de igazából azért kérdeztem, mert arra gondoltam, most, hogy ilyen szép idő van, akár egész nap is kint lehetne lenni... a járókát (nekünk fa rácsos van) a macskák miatt nem tudom kitenni, talán az utazóágyat. Arra van szúnyogháló is, meg kitalálok valami fedést a tetejére, hogy ne potyogjon bele mindenféle, amikor éppen nem vagyunk ott (mondjuk egy kreatív macska).
Egyébként ma, amikor Zazáért mentünk, a kendőben sem aludt el, mert éppen indulás előtt ébredt... nem igazán nézelődött, igaz, elég erősen tűzött a nap, és az láthatóan zavarta. Kicsit duzzogott is, hogy miért teszem az altató kendőbe amikor éppen akkor ébredt :roll:

Krisz: nekünk annak idején szintén IKEÁ-s szúnyoghálós baldachin volt a kiságy felett, nem tudom, lehet-e most kapni, illetve mennyibe kerül, de mi 7 éve elég olcsón vettük... jó rég volt :roll:

Mágnes: örülök, hogy rendben van Bence, a Nagyfiú :lol: :lol: :lol:

Krisz: nagyon helyes Ádám :) édes az a mosoly :)

Picuranyu: nagyon ügyes Kristóf :)
Habtapi (vagy mi a neve): nálunk a nyuszinak idétlenül pici volt a szája... amíg megvolt (szerintem nem megették a gyerekek, hanem egyszerűen elveszett az ezer költözés során).

Jó éjt!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: én ahogy beteszem Zétényt a babakocsiba azonnal alszik. MÉg csak nem is mozgatom a kocsit. Kitolom a teraszra és otthagyom ....3-4 órákig szunyál, aztán ordít mert nagyon kiürül a pocak a nagy alvásban.
Kendőnk nincsen. Kenguruban egyszer vittem úgy másfél órát, abban is aludt...

Mágnes: én ugyanezt csináltam, hátulról beragasztottam szigetelőszalaggal a habtapi kicsi darabjait:-).

Mágnes: elhiszem hogy tele van a puttonyod (hogy finom legyek) a "zurad" munkahelyével...manapság bármit megtehet a munkáltató, sajnos....

Picuranyu: na én nem vagyok egy irigy tipus de a súlyodat irigylem...sokat adnék érte ha szülés előtte súlyomnál lennék.....de majd nyárra...remélem :wink: .

Magdolna: a gyerekkel is elég fura. Egy szót nem szól hozzá néma csendben vizsgálgatja, egy mosoly nincs a doki arcán pedig kis Zétényem úgy vigyorog rá.........Olyan ez a nő mint egy droid esküszöm.....azt mondják, hogy jó diagnoszta, de emberileg szörnyű, legalábbis nagyon eltérő a stílusunk.

Zétény fiam ma olyan meglepetésben részesített mint eddig soha.....álltam vele, fogtam kezemben, megfeszült, aztán hangos rotyogás kíséretében távozott belőle a nap folyamán felhalmozódott tápszer de úgy hogy átjött pelenkán majd a bodyn átjött a rugin, átfolyt az ujjaim között (bocs :oops: ) és a konyhakövön csattant......
Ilyet még sosem produkált. Olvastam valahol, hogy a tápszeres babáknak gyakran szorolásuk van és székelési gondok lehetnek...hát az én fiamnál úgy tűnik nincsen zavar...pedig csak tápszert kap. Mondjuk így végre jó alaposan felsikáltam a járólapot domestossal :wink: .

KépKép
peni

Peni: rotyi :lol: :lol: :lol: :lol:

Amíg begépeltem széltempóban, Katuska dobott két fotót :lol: :lol: :lol: édesek a gyerkőcök :) hogyan tudtátok a motoros bandát fal mellé állítani?

Csöre
csöre74

Krisz: fű, ez a sityakos kép nagyon jó!!! A tökéletes Kiscsibész!

Katuska: Petra annyira nagylány! Mindig csodálom, ő is sokkal fejlettebbnek néz ki a koránál minden képen! Gyönyörű! És a motoros kép is nagyon ott van!

Picuranyu: Kristóf nagyon ügyes! Aki így tartja a fejét, jöhet udvarolni :D Nagyon irigy vagyok- nálunk visszaesés van, a fejemelgetés gyakorlása helyett mostanában csak behergeljük magunkat, hogy már megint hasra lettünk téve, és nem sikerül oldalra fordulni belőle (mert közben a másik kezével mindig ellenkormányoz :roll: )

Csöre: a babakocsiban napoztatást ne add fel- a mai napig Viola csak addig volt el a kocsiban, amíg folyamatosan toltam úgy, hogy átrohantam vele minden csatornafedélen és buckán- mert minél jobban rázott, annál jobb volt neki. Ha megálltunk, vagy nem jöttek a bukkanók, akkor kezdődött a hiszti, meg a "Milyen kényelmetlen ez a babakocsi" c. előadás. Ma is minden hit nélkül pakoltam be Maszatmanót, mert a járókát még nem volt kedvem kigurítani, és muszáj volt kertészkedni egy kicsit. Erre 5 perc nyöszörgés után 2 órán keresztül aludt és napozott a kocsiban (félrefordított fejjel, így most a fél arcocskája barna, a másik fél meg fehér :roll: ), úgy kellett felébreszteni, hogy 4 óra után már kéne kajálni Angyalom... Szóval ne add fel!

Móni: jobbulást!

Kéznézegetés: csak azért kérdeztem, mert egyrészt abban az orvosi-védőnői kiskönyben benne van, mint "kötelező" feladat egy három hónaposnak, másrészt a védőnő már egy hónappal ezelőtt ezt kérte számon Violán, így attól rettegek, hogy hétfőn ez lesz megint az első kérdés- és Viola még csak rágcsálásra és bökdösésre használja a kezét, de nézegetésügyileg rá se bagózik...

Otthonszülés: vizuális típus vagyok, és amikor valaki említette, hogy hány asszony halt meg régen úgy, hogy lógott belőle egy kis kéz, miközben a szekéren zötykölődve próbáltak bejutni a faluba... Nem, semmi pénzért, nem...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Krisz: fű, ez a sityakos kép nagyon jó!!! A tökéletes Kiscsibész!

Katuska: Petra annyira nagylány! Mindig csodálom, ő is sokkal fejlettebbnek néz ki a koránál minden képen! Gyönyörű! És a motoros kép is nagyon ott van!

Picuranyu: Kristóf nagyon ügyes! Aki így tartja a fejét, jöhet udvarolni :D Nagyon irigy vagyok- nálunk visszaesés van, a fejemelgetés gyakorlása helyett mostanában csak behergeljük magunkat, hogy már megint hasra lettünk téve, és nem sikerül oldalra fordulni belőle (mert közben a másik kezével mindig ellenkormányoz :roll: )

Csöre: a babakocsiban napoztatást ne add fel- a mai napig Viola csak addig volt el a kocsiban, amíg folyamatosan toltam úgy, hogy átrohantam vele minden csatornafedélen és buckán- mert minél jobban rázott, annál jobb volt neki. Ha megálltunk, vagy nem jöttek a bukkanók, akkor kezdődött a hiszti, meg a "Milyen kényelmetlen ez a babakocsi" c. előadás. Ma is minden hit nélkül pakoltam be Maszatmanót, mert a járókát még nem volt kedvem kigurítani, és muszáj volt kertészkedni egy kicsit. Erre 5 perc nyöszörgés után 2 órán keresztül aludt és napozott a kocsiban (félrefordított fejjel, így most a fél arcocskája barna, a másik fél meg fehér :roll: ), úgy kellett felébreszteni, hogy 4 óra után már kéne kajálni Angyalom... Szóval ne add fel!

Móni: jobbulást!

Kéznézegetés: csak azért kérdeztem, mert egyrészt abban az orvosi-védőnői kiskönyben benne van, mint "kötelező" feladat egy három hónaposnak, másrészt a védőnő már egy hónappal ezelőtt ezt kérte számon Violán, így attól rettegek, hogy hétfőn ez lesz megint az első kérdés- és Viola még csak rágcsálásra és bökdösésre használja a kezét, de nézegetésügyileg rá se bagózik...

Otthonszülés: vizuális típus vagyok, és amikor valaki említette, hogy hány asszony halt meg régen úgy, hogy lógott belőle egy kis kéz, miközben a szekéren zötykölődve próbáltak bejutni a faluba... Nem, semmi pénzért, nem...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Kauska! Édesek a gyerekek! Milyen jó, hogy ilyen sok hasonló kuru gyerek van a szomszédba!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

kuru = korú (csak közben fejek) :oops:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X