Viranka! Ez elég rosszul hangzik.

Hogy vannak a gyerekek? Írtad, hogy Bálint már jobban. És Pattogóbolha?
Ágica! Sajnos nem tudok segíteni, nekem mind a két esetben eléggé tökös csíkjaim voltak.
Fleur! Hülyén hangzik, de nagyon örülök, hogy rosszul vagy, mert ez azt jelenti, hogy keményen kapaszkodik Kistesó!
Én mindkettővel baromi iszonyú brutál rosszul voltam, és bizony, a 11-12. hét környékén mintha elvágták volna.
Még mindig annyira örülök, hogy sikerült!
Regi! Tényleg, Apja lánya, a vad motoros...

Tök jó, hogy "kihalt" játszótéren voltatok. Idén mi kétszer voltunk kint, de már most tököm tele van a zsúfoltsággal.
Sajnos szó szerint futnom kell a gyerekkel, ha a kiszemelt játék üres. Ma az volt, hogy kézenfogva vezettem egy rugós libikókához vagy mihez, és beelőzött egy másik kisfiú. Erre Zsozsikám sírva fakadt, és mondta, hogy zsozsié zsozsié zsozsié.
Sorba kell állni a hintáért
Rengetegen vannak. Az unokanővéremék sem segítenek a helyzeten, mikor kimennek, mert kettejüknek van összesen 7 gyereke.
A másik, amit még tudnom kell kezelni, az az, hogy a nagyobbak elnyomják a kisebbeket. Ma egy kissrác meglökte Zsozsit, mert feszt ott akart nyomulni, ahol nem fért el.
Meg berohannak a kicsik elé, elfoglalják a kiszemelt játékot...
Azt hiszem, ha Zsozsi nem veszi fel az "attrocitást", akkor nem szólok, nem teszek semmit, de ha bántják, vagy valamin nagyon megrökönyödik, akkor közbelépek. Persze nem nevelhetem más gyerekét, mert azt hiszem nagyon hamar szembetalálkoznék egy 140 kilós apuka tenyerével, de biztos lesznek dolgok, amiket nem hagyok szó nélkül.
Szeretném megvédeni nagyon sok mindentől, de nem tehetem, és talán nem is kell. A mi időnkben nem volt olyan, hogy a 3 évesek szájából potyogtak a b.zdmeg-ek, és szerintem ennyi hisztis gyerek sem volt.
Én csak annyit tudok tenni, hogy úgy nevelem, hogy tudjon dönteni! Tudja, mi a helyes, és mi nem, tudja magát szavakkal, és akár tettekkel megvédeni, és tudjon vitatkozni.
Ha meg hallja a csúnya szavakat... Hát hallja, tudja, csak azt is tudja (döntés!), mikor lehet használni.
Ez (is) kő kemény a gyereknevelésben, és tudom magamról (eléggé érzékeny lélek volnék), hogy sok mindent lazán kell vennem.
Zsozsival ma felavattuk a kis csúszdát, marhára élvezte. Tavaly nyáron azért hagytuk abba a játszóterezést, mert semmi mást nem volt hajlandó csinálni, mint kavicsokat enni.
Most meg maga mászott fel a lépcsőn, és csúszott le.
Valóban, ez volt a 3 napos láz.

Most láztalan, hasmenése is alig van csak olyan nyúzott... És ezek a foltok/kiütések... Szegénykémnek táskásak a szemei, extra nyűgös, és úgy látom - főleg a füle mögött -, viszketnek ezek a kiütések.
A füle mögött, a haja vonalában, a pofija, homloka, a törzse....
Gegi továbbra is egy mintababa tünemény, imádom! Reagál mindenre, mosolyog, kacag, gügyög... Csak okkal sír, így minden bajra hamar rájövök, ha este 9-10 között teszem le, akkor reggel 7-8-9-ig alszik.
Na megyek, elteszem magam holnapra.