A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!

Jó rég írtam, de azért olvasgatlak Titeket.
és mindig akkor írok, persze, ha valami kínom van.
Most az a bajom, hogy múlthét csütörtökön teljesen kivert a ragya. De annyira,mint eddig soha. Főleg az álam (ez hány L?) bal oldalán, meg a nyakamon(hát azok női cuccokat jelentenek), aztán péntekre teljesen begombásodtam, aztán most reggel vettem észre, hogy az ezüst gyűrűk az ujjaimon tiszta feketék. Szerintetek ez mi a farnctól lehet? Ja, csütörtökön elkezdtem szedni Elevitet, hogy feltöltsem magam, attól lehet?
És felhívjam a doktorbácsimat megkérdezni, vagy ne aggódjak?
Mert amúgy semmi bajom!

Na, köszi Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Orsi
én is gondoltam erre, de várok még ebben a hónapban. Ha megint ciszta lesz, megemlítem a dokinak. Bár ő is mondott valami olyasmit, hogyha megint ciszta lesz, akkor a következő hónapban egy 3-as gyógyszerkombinációval próbálkozunk majd. Csak azt nem mondta, mik ezek a gyógyik.

Zita
ne aggódj a méhnyálkahártya miatt, nekem a múlt hónapban még a 12.napon is csak 5mm volt, aztán 3 nap alatt 9mm-re vastagodott.Kép

Én holnap megyek a 14.napi UH-ra és hormonlaborra. Nagyon izgulok!Kép
Most úgy érzem, a jobb oldalon növesztettem valamit, mert egyre gyakrabban fájdogál, feszeget a jobb oldalon. Hátha ez az oldal szerencsésebb lesz, mint a bal volt!KépKép

Móni
Móni

Lanyok!

Akkor is vegig kell csinalni az inszeminaciokat, hogyha a ferj eredmenyei nem tul jok, vagy akkor rogton lombikra is hajlandok kuldeni? Illetve szerintetek erdemes inszemekkel probalkozni?

Mandula
mandula

RékacsKép
Átjárható vagy ? Rendben volt a HSG ? Az ezüst feketedés én úgy tudom, hogy sok salakanyagot jelent a szervezetben, méregteleníteni kellene.

MandulaKép
Mik azok a nem túl jó eredmények ? Mennyi az annyi ? Igazolás kell az orvostól, és úgy mehettek inszemek nélkül is lombikra. Orvosa válogatja, hogy milyen leletre adja ki, meg, hogy mennyit ér ez nektek megKépKépKép Érted ?

LányokKép
Én pihenésre vagyok sajnos holnaptól fogva, mert kinyílt a méhszájam. Ma még elrendeztem bent a dolgaimat, de ennyi volt a munkából, saját érdekemben. Össze fognak varrni kb. 2 hét múlva. Addig is otthon netezek szorgalmasan, de nem ülhetek egész napKépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat
Megvolt a HSG és átjárható vagyok. Most tök spontán hónapunk van, Closty sincs. A jövő hónap meg szintén ugrott, mert el kell utaznom pont peteéréskor. De egy hónap ide vagy oda tök mindegy.
Szóval méregteleníteni kellene? És akkor mit tegyek? Csak ásványvíz, az jó?

Hogy-hogy kinyilt a méhszájad? Most hanyadik héten vagy? És a munkahelyedről simán elengedtek?

A barátnőmnek is kinyit a 18. héten. Aztán szépen kihordta és a 40. héten másfél óra alatt szült. Na, valami ilyesmit kívánok neked is!

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

RékacsKép
Tartósítószer mentes ételeket szabad csak enned. Barnakenyér, méz a cukor helyett, semmi primőr árú, napi 3 liter szénsavmentes ásványvíz, heti egy nap léböjt (céklalé,zöldséglé higítva, gyógytea), élőflórás tejtermékek.

15 hetes vagyok, és kúphegynyire van nyitva a külső méhszáj. A nyakcsatorna és a belső méhszáj zárt. 2 hét múlva AFP, és utánna összevarrnak sajnos. Be kell rendezkednem lightos életmódra, bár eddig sem éltem másképp. Most még sok fekvés is lesz hozzá.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!!!!!!!!!

16 petesejt!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Hahó Lányok!

Ma elmentem a Söff-Méreibe...nem bírtam kivárni a csütörtököt,
és ott hüvelyi ultrahangon azt állapították meg, hogy
egy 4 mm-es petezsák van az uterusomban!!!Kép
tehát jó helyen van!!!Kép
ígyhát nem méhen kívüli, amit kívül láttak az a sárgatest...szóval 4 mmesek vagyunk, de még sima ultrahangon nem lehet látni, csak hüvelyin...
egyébként kérdezni szeretném, tudom bugyuta kérdés, de mégis, a hüvelyi ultrahang és az, amit rákennek nem tesz rosszat egy ilyen, még éppen fejlődő babának????????
Szóval ez vanKép Kép Kép
millió pusz, eszti
esztyx

Hát, Cat Kép , nem mondom,hogy nem irigyellek. Mert nagyooon, a fekvéssel együtt...
Nem vagyok nyugodt, sem laza, sőt: folyamatosan görcsölök ezen az egészen. Bár azt hiszem már sokkal kevésbé, mint két évvel ezelőtt.
Pihenj sokat, vigyázz a babákra!!
A méregtelenítés jó ötletnek tűnik, asszem, nekem sem fog ártani.

Békáné Kép Mindig nagyon odafigyelek arra, amit írsz, olyan mintha előttem járnál egy héttel. Nagyon sajnálom, hogy a harmadik sem...nekem ezen a héten derül ki. Azzal a különbséggel, hogy nem reménykedem most sem... MÁr én sem bízom az inszemben, pedig van, akinek 4-5-6.inszem sikerül!!! Hogyan tovább, mit mond a dokid?

Zsu Kép Én is azt érzem, hogy minden megváltozott ez alatt a pár év alatt. MEg kell küzdeni a babákért. Nagyon várom már a pillanatot.!!

Szorítsatok! Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

ESZTI Kép Kép Kép Kép Kép Kép
DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Miért lettem madaran? Eddig Kis Anna voltam!
Puszi, Anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Kép Kép Kép Kép Kép

so, ez a hüvely ultrahang-rajtalévő zselé, nem károsítja-elvetélés esélyét nem növeli...?
esztyx

KIRRI!!
Hova jártál nőgyógyászhoz???
esztyx

Sziasztok!

Régóta olvasgatlak Benneteket, mondhatom évek óta. Néha-nha talán 1-2-szer én is közbe szóltam, bár Ti, akik mostanában irtok, nem nagyon emlékezhettek rám.

Cateye, Te is a Schöpf-be jársz? Ja, azt elfelejtettem irni, hogy mi is évek óta vágyunk baba után, lassan 3 éve.... Ki a dokid?

Most jelenleg parkolópályán vagyunk, 1 éve szüneteltetjük a babaprojektet.

Madaran, Veled találkozhattam már itt a Babanet chat-en Madár néven?

Katie
katie

És én miért lettem bzsuska? Eddig Zsu voltam!

16 petesejt!!!!!!!!!! Ez tök jó! Elvileg már egymásban lubickolnak! Holnap kiderül hogy megtermékenyültek-e vagy sem!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Szia Eszti!!!! Kép

Nagy nagy GRATULA!!!!!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
De örülök neked! Én pénteken megyek dokihoz, nálam akkor derül ki, hogy mizú?
Én nem tudom, hogy káros e vagy sem, de én gyűlölöm. Állítólag van esély a vetélésre, de nem akarlak megrémiszteni. Csak gondolj bele egy picit. De most pihizzél, és addig ne menj szerintem, amíg nem látszik sima UH-n. Nagyon vigyázz magadra és a kis pocilakódra! Drukk, hogy ne legyen semmi! (nem fájt, amikor csinálta?)
sok puszi
Kriszpy
kriszpy

Sziasztok!!!

Eszti,
gratula, megmondtuk, hogy csak bújkál!!!KépKépKép

Nekem ma a 14.napon 27mm-es tüsző a bal oldalon,ami most már bármikor megrepedhet (csak tudnám, akkor mi hasogat a jobb oldalamon?) és 9mm-es méhnyálkahártya. Szerintem jó hírek!KépKépKépKépKép

Móni
Monik

Hát kicsit kellemetlen, de ki lehet bírni,
azért remélem nem növeli a vetélés esélyét...!!!
???????????????????????????????????????????????
tapasztaltak írjatok!
millió pusz, eszti
esztyx

EsztyxKép
Gratulálok! Megmondtam előre, hogy kis bújkálósotok vanKépKépKép
A hüvelyi UH nem árt neki, engem kb. hetente néztek az ikrek miatt. Utánnaolvastam ám... A hasi UH a 12. hét utn sokkal kellemetlenebb, mert teli hólyaggal kell menni, ráadásul jól belegyalogolnak az ember hasába, méhébe, ami alatt majd bepisilsz.

KatieKép
Én az Arnold dokihoz járok a schöribe. És te ? Hol tartotok ? Inszemeknél ? Mi szerencsére 2 év alatt eljutottunk a lombikig, de nem is bírtam volna tovább idegekkel.

MóniKép
Vegyél pisis LH tesztet, hogy ne maradjatok le a repedésről. Ezek jó eredmények!

ZsuKép
Fúú ez nagyon sok. Ebből focicsapat is lehet, cserékkel együttKépKépKép Mikor lesz az ET ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép

Hat a multkori eredmenyek sem lettek tul jok, de arra meg azt mondta az andrologus meg a nogyogyaszom is, hogy ezzel meg teherbe eshetek. A mostani ellenorzo vizsgalatra viszont egybol az IVF elinditasat javasolta az andrologus. Azt mondta, hogy ez gyogyszeresen sem kezelheto, mert a hormonertekek teljesen rendben vannak, igy nem tud mit tenni...
A multkoriak: 10M/ml, 30% mozgo, 50% normalis alaku.
A mostaniak: 8M/ml, 10% mozgo, 20% normalis alaku. (Itt mar minden ertek joval alatta van a normalisnak... Kép)
Szerintetek elofordulhat, hogy ez a romlas a szombati termalfurdozesnek volt koszonheto? Tudom, hogy ez nem ajanlott, de nem hiszem, hogy ilyen merteku romlast okozhat. Egyik viz sem volt melegebb 36 foknal (legalabbis a kiiras szerint), es elvileg az meg nem arthat a sracoknak...

Zsu Kép
Nem semmi! Ezek szerint egy "veszett" csak el? Ha jol emlekszem 17 volt... Szoritok, hogy sikeruljon!!

Mandula
mandula

Sziasztok!
Ha csak egy halovany csik jelent meg a teszten, az jelenthet terhesseget? Meg csak 5-6 napja kesik, de meg eletemben nem kesett soha...

KépKép
fibi

Esztyx Kép

Hurra!!! Szerintem igen kicsi lehet az esely, hogy a huvelyi uh arthat a babanak...

Cat Kép

Vigyazz magadra, es probalj meg nyugton maradni, ha nehez is. Kép

Nehezen elem bele magam ebbe lombik dologba, de ugy latszik muszaj lesz megszoknom a gondolatot... Ahol en lakom, ott nincs meddosegi kozpont, illetve hat innen olyan 60-70 km-re van a legkozelebbi. Egyszer hallottam valakitol, hogy a meddosegi kozpontok megismetelnek bizonyos vizsgalatokat. Tudja valaki, hogy melyikeket? Az inszemek szerintetek csak meddosegi kozpontokban vegezhetok, vagy a helyi korhazban is?

Remelem sikerul kicsit lenyugodnom, mert a tegnapi nap kicsit sok volt nekem. Egy baratnom, aki nagyon szurkol nekem, hogy osszejojjon, bejelentette (pont tegnap, amikor megtudtam ezt a 2. andrologiai eredmenyt), hogy a 2. babajat varja. Csak eddig nem mondta, mert bizott benne, hogy en elobb jelentem majd be... Nagyon aranyos volt, csak hat epp a legrosszabb pillanatban jott. Kép

Mandula
mandula

Sziasztok!

Ezt kapjátok ki! 16-ból 14 már biztosan megtermékenyült!!!KépKépKép

Bőgök basszus mint egy hülye!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

MandulaKép
Egyes kórházak csinálnak inszemeket, és olcsóbb is mintha meddőségi központba mennél. De szerintem a Ti eredményetekkel nem érdemes inszemmel próbálkozni. Ha az andrológus kiadja az igazolást, akkor lombikra menjetek. A meddőségi központos kontrollvizsgálatoknak már nem az a célja, hogy spermát számláljanak, hanem, hogy kizárják a baci esélyét. Ha a kezetekben az andrológusi igazolás, akkor már mehet a lombik. Nagyon nem akarlak elkeseríteni, de ezzel az eredménnyel spontán elég kicsi az esély teherbe esned. Lehet, hogy beugrik a jövő hónapban, de lehet, hogy csak 10 év múlva. Kicsit pihenjetek rá, és vágjatok bele szerintem. KépKép

FibiKép
A halovány csík is terhesség már.

ZsuKép
Nagyon ügyesek voltatok! Mikor kapjátok vissza őket ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép

A papiron, amit az andrologus adott, kifejezetten az szerepel, hogy IVF eljárás megkezdése javasolt. Ez mar igazolasnak szamit? Ez jelenthet egybol lombikot, vagy elotte mindenkepp kellenek az inszemek, vagy legalabb az igazolas arrol, hogy megvoltak? Az inszemek leigazolasat a nogyogyaszomtol kerjem?

Bocs a sok kerdesert... Kép

Mandula
mandula

Cat
van LH tesztem,csak mindig hülyeségeket mutat. Akkoriban is két csíkos volt mikor 2 hónapig nem jött meg és az UH szerint se volt peteérésem.
Egyébként meg akárhogy is el akarjuk kapni a tüszőrepit, csak minden másnap tudunk akciózni, mert én másnaponta éjszakázom, így csak a köztes napok maradnak. 9-12-14-16-18.nap a tervem. Szerintem így sem maradhatunk le semmiről!Kép
Legalábbis remélem.
Csak azt nem értem komolyan, hogy tegnap délután óta mintha kést forgatnának az alhasam jobb oldalán. Még most is. Tuti biztos voltam, hogy most ott ért meg tüsző, erre semmi, csak a bal oldalon. Ott viszont semmit nem érzek. Átsugárzik?!?

Móni
Monik

Lányok, elnézést, hogy közbeszólok, de azt szeretném kérdezni, hogy hány gyógyszeres stimulálásos inszemet csinálnak meg egymás után szünet nélkül? Kell-e pihenni? Ugyanis nekem a 3.májusban esedékes, és szeretném a 4.et besuvasztani júniusra, mert júliusban nyaralás és így indokolatlanul kiesne 2 hónap, ha a 3.után pihenni kell.
snori

Kedves Esztyx!

Először is, gratulálok, olvasom, milyen szép dolog történik Veled:-))
Én Szombathelyre jártam nőgyógyászhoz, ugyanis dec-ben még "vasi kislány" voltam.Most Balatonfüreden lakom, a férjem ide valósi.
pusszz
Vigyázz "magatokra"!
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Kedves Monik!

Lehet, hogy buta a kérdésem, de a 14. napon, ha érzem a petefészkem, attól még lehet, hogy csak a 18. nap körül esnék teherbe?Bocs a "tudatlanságért"..
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Kirri

szerintem simán.
14.napon érzed, 16-17.nap körül megreped a tüsződ, 18.napon teherbe esel. Szerintem. Kép

Móni
Monik

Nahát sikerült feltennem!!! Ilyet kívánok mindenkinek!!!
Kép

Móni
Monik

Drága Móni!
A próféta szóljon belőled, én meg már azt hittem valami óriási nagy bakj lehet, mert én a 14. nap után leállok az akciózásról!
Remélem összejön!
Szép napot!

KépKép
KépKép
kirri

Kirri

azért hallgasd meg nálam tapasztaltabbak véleményét is!KépKépKép
Monik

SnoriKép
Nekem mind a 6 inszemet egymást követő hónapokban csinálták. Az én dokim szerint nem kell leállni, hatásosabb, ha zsinórban jön.

MóniKép
A hasogatást nem tudom mi lehet, de át is sugározhat. A 2 napos akció az optimális, mert annyi kell, hogy újratermelődjenek a fiúcskák.

MandulaKép
Azzal a papírral már mehettek IVF-re akkor amit az andrológus adott. Nem kellenek inszemek. Gondolkoztatok már rajta, hogy hova mentek ? Kell tudod egy vagon vizusgálat előtte, amit jobb a saját nőgyogyival majd megcsináltatni. Meg arra figyeljetek, hogy nyáron leállnak az IVF-el, mert a meleg nem tesz jót az embrikéknek.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Madaran
Most pihi ebben a hónapban, és akkor a következő hónaptól újra neki kezdünk. Folytatodik az inszem.Hát ez van, talán a 4. vagy az 5. szerencsét hozz! Bár olyan távolinak tünik a siker, de nincs mit tenni próbálkozni tovább...Veled mi van? Akkor neked is inszem volt? Hányadik? Miért változik meg a nevem...már kagylónak keresztelt!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok!Kép

Esztyx!Kép Gratulálok!!!KépKépKép Látod, csak előkerült a kis kópé!!KépKép

Móni!Kép Szerintem klasszak az eredmények!Kép Nekem is mindíg a másik oldalon fáj, nem ott ahol pedig érik!!

Én egy kicsit el vagyok kenődveKép, mert szerintem lemaradtunk ebben a hónapban a dologrólKép, ugyanis csináltam reggel egy LH tesztet, ami haloványabb lett mint amit tegnapelőtt csináltam!Kép Pedig azért nem csináltam tegnap, mert a hétfőiből ítélve, úgy gondoltam ráérünk még, meg a doki is azt mopndta, hogy szerdáig nem szabad akciózni, csak utánna! De akkor mi volt ez a mai halvány teszt???KépKép
Na, hát "röviden" ennyi az én bajom!Kép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Zita,
nem tudom olvasol-e még ma, mindenesetre szerintem nem vagytok lekésve semmiről, MA kell akciózni! Hiszen LH csúcs után 36 órával szabadul a pete, és még 12 óráig termékenyíthető.
Másrészt, az LH teszt sokszor megbízhatatlan. Nekem is úgy volt, hogy a múlt heti inszem előtt 4 nappal, húsvéthétfőn volt egy kis határozott, bár nem olyan erős csík, kedden szinte semmi, szerdán megint olyan csík, csütörtökön semmi. Na a doki úgy döntött, 23 mm tüsző után nem szórakozunk tovább, és beadta a tüszőrepesztőt.
snori

Snori!Kép

De jó, hogy írtál!Kép
Igazad van, ha mondjuk tegnap volt LH csúcs, akkor időben lehetünk...de jó lenneKép
Tényleg ilyen megbízhatatlan a teszt?

Üdv, Zita

Kép
Kép
zituska28

VKOrsi, Cat
Köszönöm Nektek a biztató sorokat, most úgyis kimarad egy kis idő mire eljutok a lombikig, még a jövő héten megyek vissza a helyi dokimhoz és ki tudja mikor kerülök sorra, nem tudom mennyit kell majd várni, még azt sem tudom melyik intézményben fogunk kikötni, de egy két tanácsot ebben már kaptam itt korábban Tőletek.
Kicsit félek a bennem rejtőző dolgoktól is amikről nem is tudok, hogy vannak. Na ez most nem volt túl értelmes, de arra célzok, hogy sokan említik a pozitív hozzáállást és, hogy a lelkiállapotnak is kiegyensúlyozottnak kell lenni stb. Tudom az inszemek előtt is kicsit izgatott voltam, de teljesnek éreztem a bizakodást, sőt a 3.nál végig arra gondoltam:ez most biztos sikerül! A 13. napon volt az inszem és április 1-én, azt gondoltam ez nekem biztos bejön most! És utánna is végig bíztam és azt éreztem sikerülni fog. Mégsem!
Aztán mikor ez kiderült arra gondoltam hol a hiba? Hogy lehetek ennél kiegyensúlyozottabb és hogy bízhatnék ennél jobban? Vagy a lelkem mélyén más érzések lapulnak? Már semmit nem tudok!
Ne haragudjatok a nyafogásomért! Tudom, hogy majd új erőre kapok és igen újra fogok tudni bízni és itt Mindenki olyan erős és Mindeki erőt sugároz!
Zsu
Véletlen olvastam a 19-én du. írt soraidat amikor csak úgy "írkáltál mindenfélét" és sírva fakadtam rajta. Igen azonosak az érzéseink, szerintem sokan érzik ezt akik ugyan ezt az utat járják végig. Három éven keresztül sok olyan pillanatom volt amikor csak úgy leültem a térben és néztem ki a fejemből és a babócára gondoltam, hogy mikor ölelhetem, vagy ölelhetem-e valaha és eleinte csak az eredménytelen együttlétek majd a sorozatos kivizsgálások aztán a felismerés, hogy összeférhetetlenek vagyunk, majd a hasbaszúrások és az ultrahangok tömkelege és az "utro-ban tocsogás" (bocsánat) között néha-néha igen eszembe jut az is, hogy miért is történik mindez és látok magam előtt egy babót aki olyan gyönyörű mint én és persze olyan okos mint az apja és a szeme is pont úgy csillog. Néha az is eszembe jut, hogy mostmár végre kiderítem hogyan lehetne örökbefogadni, teszek is lépéseket keresgélek az interneten, kérdezősködöm ismerősöktől aztán megint csak lenyugszom és tovább várok. Kell, hogy sikerüljön, hogy saját gyermekünk legyen!!!
Őrlődünk és bízunk, türelmetlenkedünk, aggódunk aztán megint hiszünk és akarunk és új erőre kapunk. Lehet mindannyian ilyen érzelmek közt hánykolódunk.
...de most bocsi Mindekitől akitől a helyet és az időt raboltam.
SOK SIKERT ÉS KISBABÁT MINDENKINEK
Üdv Niki
angel

Sziasztok, Ma jottem ki a korházbol, mert 9 hetes terhességem elhallt és mütétileg kellett befejezni a terhességet. Pedig csak 5 honap után jött össze nagy nehezen. Bár a 3 honap után az orvosom eklüldott UH ra a félidöben es ott láttak hogy van egy 19 mm domináns érett tüszöm, egy profosil 5000 nevezetü szurit kaptam es a masodik alkalommal osszejot a terhesseg, de sajnos csak eddig tartott, most pedig 6 honapot kell várni hogy probálkozhassunk. üdv: Csucsi
csucsi11

Ne haragudj Niki, nem akartalak elkeseríteni benneteket, sőt én csak bíztatni akartam mindenkit! Nagyon örülök neki hogy sikerült lenyugodnotok és újúlt erővel álltok a harc elé! Én bízom benne hogy sikerül! Soha ne adjátok fel, és egyszer csak ott fog csücsülni a baba v. babák a pociban! Kép

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Zita!!!!!!!!!!!!
Fontots!!!!
Akciózzzatok nyugodtan!!Nekem megfogant a babym és ahogy utánna számoltam abszolút nem akkor amikor kellett volna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Úgyhogy!!Mindent bele!Kép
puszy, eszti
esztyx

Cat Kép

Koszi a valaszt. Kép Szerinted mar juniusban is meleg van az embrioknak? Nyar elott belevagni mar nincs ido, az egesz nyarat meg nem szeretnem kivarni. A junius lenne a legjobb idopont, akkor mindkettonknek kevesebb a munkank is, tobb a szabadidonk.
En is gondolkodtam mar rajta, hogy hova lenne jo menni. Hozzank a tapolcai Pannon es a gyori Kaali van kozel. Van ezekrol valakinek barmilyen informacioja?
A nogyogyaszommal holnap beszelek.

Mandula
mandula

Sziasztok!!!Kép

Hormonszakértők segítsetek:

Ezek 14.napi értékek, még tüszőrepi előtt, amikor 27mm tüsző volt az UH-on.

FSH : 5.9 U/l
LH : 10.7 U/l
progeszteron : 2.0 nmol/l
prolactin : 9.8 ng/ml
ösztradiol : 2357 pmol/l
tesztoszteron : 3.8 nmol/l

Nem alacsony ez a progeszteronszint? Nem csak a tüszőrepi után fog majd jelentősen megemelkedni? Milyen progeszteronszint szükséges ahhoz, hogy az esetleges terhesség majd megmaradjon?
És eddig mindig 300-400 pmol/l körüli volt az ösztradiol, normális ez, hogy ennyire extrémül magas?

Köszi mindenkinek!!!Kép

Móni
Monik

MandulaKép
Júniusban, és még júliusban is azt hiszem megy a lombik, de augusztusban leállnak. Sajnos nem tudok infot az intézményekről, de én a győri Kaálit választanám.

MóniKép
A progeszteron csak a ciklus második felében az ov. után emelkedik meg. Az ösztradiol/ösztrogén a tüsző érettségét mutatja. Sajnos ezt a mértékegységet én nem ismerem, így nem tudom megmondani jó-e ez az érték. Nem repesztik meg a tüsződet ? Nehogy megint ciszta legyen belőle!

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cateye, én is Arnold doki páciense vagyok. Nála szültem a lányomat már lassan 4,5 éve. Ő is nehezen lett. Most már túl vagyunk 2 inszemen, de jelenleg -már 1 éve- pihentetjük a dolgokat. Nem tudja senki, hogy miért nem sikerül újra teherbe esnem. Ebből kifolyólag pánikbeteg lettem, annyira megviselt lelkileg a már 3 éve tartó sikertelenség......

Próbáltunk már hideget-meleget, akupunkturát, talpmasszázst, Maca-t, stb. Mindent. Semmi eredménye. Nehezen, de lassan fel kell tudnom dolgozni, hogy lehet, hogy csak egygyerekes anyuka maradok.

Neked inszeminációval sikerült? Hanyadikra?
katie

Női hormontábla

Női hormonszintek
Vizsgálandó hormon
Vizsgálat ideje
Normál-
értékek Mit jelent ez?

Follicle Stimulating Hormone (FSH) 3. nap 3-20 mIU/ml Az FSH az ovarium stimuláhatóságát mutaja.Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelő, 10-13 nehezen stimulálható, 13+ nagyon nehezen stimulálható. A PCO-sbetegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1:1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnozisa valószínű.
Estradiol (E2) 3. nap 25-75 pg/ml Az alsó értékek jobb stimulálhatóságot jeleznek. Abnormálisan magas szintek a 3. napon funkcionális cystára, vagy kimerülő petefészekre utalnak.
Estradiol (E2) A peteérésre adott gyógy- szerelés 4.- 5. napja 100+ pg/ml vagy 2x a 3. napi Az E2 szintet indokolt a stimuláció alatt vizsgálni. Értéke attól függ, hány tüsző van, ill. azok mekkorák. Ez betegenként változó. A legtöbb orvos bármilyen E2 növekedést jó jelnek tart, mások szerint a 4. napon 100 pg/ml feletti érték, vagy a 3. napi érték kétszerese lenne ideális.
Estradiol (E2) A hCG beadás napja 200 + pg/ml Érett (18 mm) tüszőnkként 200+ pg/ml.Túlsúlyos nőkben néha kisebb értékek mérhetőek.
Luteinizáló Hormon (LH) 3. nap < 7 mIU/ml A normális LH szint nagyjáből azonos az FSH-val. Ha az LH magasabb, mint az FSH, az PCO-ra utalhat.
Luteinizáló Hormon (LH) LH csúcs
(középidő) > 20 mIU/ml Az LH csúcs 48 órán belül ovulációt vált ki.
Prolactin 3. nap < 24 ng/ml Emelkedett prolaktin szint gátolja az ovulációt. A magas prolaktin szint hipofizis tumor veszélye miatt további kivizsgálást igényel. A PCO-s betegek egy részében is észlelhető hyperprolactinaemia.
Progesterone (P4) 3. nap < 1.5 ng/ml A "tüszőérés fázisának" szintje. Emelkedett érték esetén a teherbeesés valószínűsége csökken.
(Fakultatív jell. vizsgálat)

Progesterone (P4) ovuláció után 7 nappal

ciklus 21-24. napja
> 15 ng/ml A progeszteron-vizsgálat az ovuláció meglétét bizonyítja. Amikor a tüszőből kiszabadul a petesejt, "sárgatestté" alakul, és progeszteront kezd termelni. 5 fölötti érték már jelez valamilyen ovulációt, de a legtöbb orvos 10 fölöttit vár el természetes ciklusban és 15 fölöttit stimuláltban. Egyesek szerint a tesztet érdemes reggel, éhgyomorra végezni.
Thyroid Stimulating Hormone (TSH) (Pajzsmirigy Serkentő Hormon) 3. nap .4-4 uIU/ml A normális középérték a legtöbb laborban 1,7. Magas TSH alacsony vagy normális T4 szinttel kombinálva pajzsmirigy alulműködésre utal, ami befolyásolja a fertilitást.
Szabad Triiodothyronine (T3) 3. nap 1.4-4.4 pg/ml Néha a beteg pajzsmirigy nagyon sok T3-at termel, de normális mennyiségű T4-et. Éppen ezért a pajzsmirigy működésének alapos vizsgálatához hozzátartozik mindkét hormon szintjének mérése.
Szabad Thyroxine (T4) 3. nap .8-2 ng/dl Alacsony szintje pajzsmirigy-betegségre utal vagy az agyalapi mirigy betegségére, amennyiben az nem termel elég TSH-t a megfelelő T4 szint eléréséhez.
Össztesztoszteron 3. nap 6-86 ng/dl A tesztoszteront a mellékvesék és a petefészkek termelik. 50 fölötti értéket a legtöbben már emelkedettnek tartanak.
Szabad tesztoszteron 3. nap .7-3.6 pg/ml
Dehydroepiandrosterone Sulfate (DHEAS) 3. nap 35-430 ug/dl
Androstenedione 3. nap .7-3.1 ng/ml
Sex Hormone Binding Globulin (SHBG) 3. nap 18-114 nmol/l Szexhormon-kötő fehérje. Emelkedett szintje a férfi nemi hormonok emelkedésére utalhat.
17 Hydroxyprogesterone 3. nap 20-100 ng/dl A ciklus közepén a csúcs 100-250 ng/dl, lutealis fázisban 100-500 ng/dl
Éhgyomri Insulin 8-16 óra éhezés < 30 mIU/ml A normális szint önmagában nem informatív A 10-13közötti érték enyhe inzulin-rezisztencia jele, 13 fölött súlyosabb inzulin rezisztenciára utal. (PCO-s betegek!!!)

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Zsu
Miért is haragudnék?! Dehogy haragszom! Csak mikor olvastam a soraid annyira tudtam vele azonosulni és rámtört a felismerés, hogy én is hasonlóan szoktam érezni mindenfélét. De ez természetes hiszen sokan ugyanazon a dolgokon megyünk keresztül!
De az este olyan álmom volt ami annyira valósnak tünt, hogy könnyezve ébredtem fel az éjszaka közepén. A boldogságtól fakadtam sírva. Álmomban hárman voltunk és gyönyörű kisbabát dajkáltam és tudom, hogy ez fog történni velem ...és még itt sok mindenkivel ... csak hinnünk kell benne!
Puszkó mindenkinek! Niki
angel

Csucsi
Csak most olvastam a tegnapi leveled. Nagyon sajnálom ami Veled történt. Mit mondhat ilyenkor az ember? "Fel a fejjel?!" Bármi olyan hülyén hangzik. Nem könnyű ilyenkor vigaszt nyujtani. De maradj köztünk én ezt tanácsolnám. Térj be néha erre a topikra itt annyi jó barátra lelhetsz akik hasonló cipőben járnak, de együtt nagyon erősek és kilábalnak a nehézségekből. Minden jóra fordul!
Puszi! Niki
angel

Sziasztok!Kép

Most jöttem a dokitól, még nem repedtek meg!!! Az egyik 25mm, a másik 28mm! Mnyh. 7mm, még mindíg nem túl vastagKép.
Most már végképp nem értem az LH tesztet... most, miután hazaértem, csináltam mégegyet, de azon már a kontrollcsíkon kívül alig látszott valami. Tehát még halványabb, mint tegnap volt!
Ilyenkor mi van???? Nálam sokkal okosabbak SEGÍTSETEK!!!

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Lanyok! Annyira rossz hogy nem tudtam jonni joideig, de nagyon loholos napok voltak ezek...
Most vegre itthon vagyok, es tudok irni nektek.

Cat!

Mar olvastam rogton, de sajnos nem tudtam irni. Nagyon szomoruan olvastam a hirt, hogy kinyilt a mehszajad es fekvesre vagy itelve. Nagyon kivanom, hogy semmi problema ne legyen, a kiskrumplik epsegben legyenek, epsegben szulessenek, neked meg kitartast az otthoni elethez, es probalj, valami jo kis elfoglaltsagot talalni, nyelvet tanulni, vagy olvasni olyan dolgokat amiket eddig nem tudtal.

Zsu!

Nagyon klassz ez a 16 petesejt!!!! Nagyon izagalmas idoket elhettek most!!!
Nagyon drukkolok.

Moni!

Szep a 27 mm-es! Kapsz repesztot, hogy ne legyen ciszta megint? Szerintem jo lenne! Akciozzatok csak nyugodtan barmikor!

Estyx!

Nagyon gratulalok a 4 mm-eshez!!! Nagyon irigyellek! Hanyadik napon vagy?

Kriszpy!

Irjal holnap hogy mi volt az UH-n, mert nagyon izgulok am erted is!!!!!

Snori!

Nekem volt egy honap kihagyas a 3. inszem utan, de csak mert jott a karacsony es nem volt idonk elmenni inszemre karikor, de megcsinaljak egyben is. Nyugodtan csinalhatod ugy ahogy nektek a legjobb.

Csucsi!

Nagyon sajnalom ami tortent veled, es kivanom, hogy minel hamarabb ujra legyen pocaklakod!!!

Zita!

Hajra az akcioval, csak hajra! Nem kestetek le semmirol! Soha nem lehet tudni!!!!

Katie!

Nem szabad elkeseredni, hinni kell hogy sikerulni fog. Catnak lombikkal jott ossze! Elsore!!!! Neked is sikerulhet akar lombikkal, akar spontan is!!!!
Orulj a kislanyodnak, es hamarosan jon a kisocsi!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?