A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Zsu, Kreiszi: nem szabad Norbizni szoptatás alatt. Nem véletlenül kívánjuk a szénhidrátot, a Norbi diéta meg pont a szénhidrát kizárásáról szól. Szóval simán elapadhat a tej. Úgyhogy türelem!

Julcsi: majd akkor összehozunk egy randevút... :D

Kép
cserkészkolbász

A nyári nadrágom így áll: :cry: :cry: :cry: (Konkrétan fel sem jön... A tavasziak igen, ez nem... :cry: ) Mi lesz így velem? :oops:

Holnap nem leszek, vigyázzatok Magatokra és gyönyörű Gyermekeitekre!

Jó éjt!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, a modemetek rosszalkodik? Nekünk is volt így egy csomószor, hogy nem volt net, aztán kicserélték a modemet!
Apukádnak Nagyon Boldog Születésnapot kívánok! :lol:

Bogi: itt a link: http://www.wellnesshotelmendan.hu/

Erika, igazad van, mert csökkentett szénhidráttartalmú! Csak tudnám, hogy akkor a Réka miért hirdette az életmódjukat akkor is, amikor a gyereik megszülettek! Erről nem beszélt, hogy szoptatott-e mellette!? :roll:
zsu83

Julcsi, szerintem hamarosan Rád fog menni az a nadrág! Csak vissza kell fognunk a csokizást! :wink: :)
zsu83

Zsu: Szerinted szoptatott??? :roll: (Bocs, nekem megvan a véleményem a Schobert-Rubint házaspárról...Elnézést azoktól, akik esetleg szeretik őket.)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hát??????????????? :roll: Én sem vagyok benne biztos hogy szoptatott! :roll:
zsu83

Sziasztok!

Lányom már nem is olyan süketke....holnap megy az úszóversenyre, végülis csak egy hoszt kell leúsznia, ártani már nem fog... :)

Vince baba álombaba lett...ma egész délelőtt kinn szunyált a teraszon, én meg sütöttem :) fincsi túrós pitét, meg almás-fahéjas sütikét :) Annyira fincsi lett...gond az, hogy már fogyni kéne, nem hízni :)

Gordonka nagyon kiakasztott, és már nagyon unom, ami ebben az országban folyik...hogy fognak a gyerekeink így felnőni? ugyanez a szar vár rájuk, mint amiben mi élünk, sajnos....apa menni akar Újzélandra...hát én nem tom...nem vagyok olyan bátor :(

Csatlakozom a farmerklubbhoz :):):
Kép

nagyok játszottak odakinn apa cipőivel :)
Kép

imádom mikor így alszik reggel még 8-kor :)
Kép

Jó 7végégt mindenkinek!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ne utáljátok az apeh-osokat légyszi!!! Csak végrehaj(tat)ják a törvényben előírtakat (lehet, hogy nem is értenek mindig egyet vele :oops: ) De a törvények sohasem az apeh-ban készülnek.

Hunor meggyógyult. A nőgyógyyászom viszont nem kíván most rögtön műteni, tesz még egy próbát egy hormon-gyógyszerrel. Szerinte lehet vele szoptatni. Megvettem a csodaszert, és naná,hogy tilos vele a szoptatás :evil: Úgyhogy kiváltottam tápszert, és fejek a mosdóba 1hétig, amíg a gyógyszert szedem. Ráadásul ha nem hat, akkor már tényleg a kaparás következik :(

Yve, régen írtál, vagy elkerülte a figyelmemet? :roll:

Kép
kangu

Sziasztok megint! :)
Csak felszínesen volt időm olvasgatni egyenlőre. :(
Ma sem aludtam túl sokat, de legalább jó az idő és tegnapelőtt voltunk is már mi is sétálni, meg ma is. Nagyon jól esett, főleg nekem. :D Mondjuk a babakocsi lecipelése a 2.-ról lift nélkül kicsit durva tornagyakorlat, de ez van.

Jucsi: úgy néz ki bejönni látszik amivel korábban nyugtattál, lehet manóm fényevő, mert a sok bukás ellenére igen belehúzott a növekedésbe, már 4700 g, 3400-al gyüttünk haza a kh-ból. :) Sorra nőjük ki a rucikat, amiket sajnálok kicsit, de így már felvehetjük a nagyobbakat és azok is szépségesek. :)

A ruhákról ne is beszéljünk, nekem új ruhatár kéne, de nem vagyok hajlandó beruházni ebbe. :( Szülés óta egy deka nem ment le rólam, és ami fennvan az reneteg (20 kg) :( , köszönhetem a fekvésnek gondolom... ezért írtam, hogy verem a mezőnyt súlytöbbletileg... Már előre látom mit kapok kinn Törökben a rokonságtól a nyáron ha addig nem lesz feltünő változás. :( Még a terhesnacik is passzosak rám csípőileg, gááááááz. :( :( :(
Persze ha ránézek Efére akkor totál nem érdekel a súlyom, olyan ééééédes, imádom. :)

Efém elkezdett ritkábban eszegetni, ennek köszönhetően én is mit látok, hogy szépen csökken a tejmennyiség, még nem drasztikusan, úgyhogy gyorsan közbeléptem és fejek néha hosszabb szopiszünetekben is. :roll:

kaandi:
igen, kinn van a nevünk a csengőn, remélem megtalálsz minket. :) Mostmár mehetünk majd együtt is sétálgatni, persze ha összejön, mert nálunk még elég nagy macera megfelelő időpontot találni komoly napirend hiányában, de azért már alakulgatunk... :)

Nagyon édesek a baby-k, ennivalóak!!!

Mostanában egyre több mosolyt kapok, olvadozok rendesen, nálunk a varázsszó a Hello, persze ari anyuhangon. :D Erre tegnap este jöttem rá. Ja és eljutottam arra a pontra, hogy minden ruhám csak a következő etetésig tiszta, és már nem is zavar. :D Sokat bukunk továbbra is, de van hogy semennyit... Hasonfektetés bejött büfiügyileg is és elalvásügyileg is, pedig régebben nagyon utálta. Eddig mindig "nyekergett" ha egyik oldalról a másikra akarta tenni a buksiját, erre tegnap éjjel azt látom, hogy csak úgy emelgeti és teszegeti ide-oda egy hang nélkül. :) Mondjuk most meg aggódhatok, hogy akkor le ne tegye úgy hogy nem kap levegőt... :?

Andus: a skype-s csoporthoz majd én is csatlakozom ha végre visszakapom a számítógépemet. Régebben lételemem volt az msn és a skype. :)

kangu: annyira sajnálom ezt a hercehurcát. :( Erre aztán tényleg nincs szüksége egy frissen szült maminak. Remélem minél egyszerűbben és gyorsabban rendeződnek a dolgok.

Ma volt időm főzni, elképesztő... :D Igaz csak délután és közben majdnem beleborultam a fazékba a fáradtságtól, de annyira jó volt már saját kajcsit enni, férjem is olyan hálás volt érte, nagyon megérte. :) Szedett vagy 5-ször. :D

Kép
Kép
elif

Hú szómenésem volt.

Kárpótlásul mi meg a mérleges képsorozathoz csatlakozunk. :) Többi képeket meg teszek gmailra ha tudok...

Kép Olan cééééééép! :)

Kép
Kép
elif

kangu: én nem utálom az apehosokat, ahogy mondod ők is csak a munkájukat végzik

elif: nagyon szép Efe és a török rokonokra rá se ránts,nyárig még alakulsz, sokat sétáltok szép barna lesz a pofid és kész. Én is apa polójában járok, meg kölcsön kapott naciban. :oops:

ikverus: jó a farmeros kép!

zsu: nem akarok a csokiról lemondani!!!!!!!!!!!!! Nem is eszek túl sűrűn, inkább kekszes vagyok.

Kép
budabo

zsu: mi itt voltunk ősszel, ez sem volt rossz: http://www.hotelazur.hu/.

Kérdés: ti mernétek olyan lakásba vinni a babát ahol a lakásban van macska? Nekünk nincs a lakásban állat és nem tudom, hogy merjek-e a barátnőmékhze menni, mert ott tanyászik Áfonya mindenhol; kanapén, széken,asztalon...stb. Szóval??????????????

Kép
budabo

Budabo: Amikor őrködtem nem féltem éjszaka 2 kutya mellett akiket rendőrök képzetek ki :lol: :lol: :lol: Én nem szívesen mennék olyan helyre babával ahol macskák vannak... ha mész is akkor nézd meg, hogy hova teszed le a lányodat... mert ha a kanapéra is felmennek nem hiányzik, hogy Bogi keze tele legyen macskaszőrrel utána meg a szájába kotorásszon.. :? :roll:

Álometetés: Jelentem nekünk bevált :lol: :lol: :lol: ma negyed hétkor kelt fel a fiam és csak evett és most is alszik... viszont a hátulütője a dolgoknak, hogy szétdurran a cicim :lol:

Elif: Nagyon aranyos Efe! :wink: Már nagyon hiányoltalak!

Kangu: Örülök, hogy Hunorral minden rendben van! Neked szorítok, hogy ne kellejen kaparásra menni :oops: Esetleg próbáld ki a következő gyógynövényeket mert van akinek segít és szoptatni is tudnál mellette: Kerekrepkény, cickafark, édesgyökér egyenlő arányban, valamint ehhez dupla ennyi borókabogyó, orbáncfű és kecskerutafű keverékét kell főzni forrás után 3 percig /1 evőkanálnyit fél liter vízben/ és naponta két csészényit inni.
Még egyet megpróbálhatnál: Édeskömény cickafarkfű virág, komló főzete.

Kép

Kép

Kép
millye

Jó reggelt!

Ikverus, drukkolok Áginak a versenyre! :lol:
Nagyon édesek a képek! :lol:

Kangu, nagyon szorítok hogy hasson a csodaszer!

Elif, örülök, hogy nálatok is kezdenek alakulni a dolgok! :)
Akkor már nemcsak Bencus fényevő! :lol:
Nagyon aranyos a mérleges kép! :lol:

Bogi, itt anyumék voltak tavaly nyáron, nagyon tetszett nekik, mi is egyszer elszeretnénk menni ide is! :)
Macska, nehéz kérdés, nem is tudom! :roll: Én lehet hogy nem vinném, de én paraanyu vagyok! :D
zsu83

Sziasztok lányok!

Megvolt tegnap a nagy séta és végülis sikerült túlöltöztetni Hannácskát, meg magamat is. Hát sokan már szandál, papucs, nyári miniruhában flangáltak... Volt is hozzá elég meleg, de azért nekem még idő kell, hogy átálljak a nyárra.

És hát mi volt a délutáni program.... ruhavásárlás. Én kénytelen voltam "beruházni", mert a régi nadrágjaim egyenlőre nem jönnek rám. A maradék 4 kiló mind a csípőmön van... :evil: Apa nagyon édes volt és nyugtatott, hogy tök jól nézek ki 2 hónappal a szülés után és ne akarjak rögtön vékony lenni, ahhoz idő kell. Hiszen már leadtam 19 kilót. De mégis olyan kétségbeesett leszek, ha tükörbe nézek. :cry: Szóval vettem ruhát, nadrágot, felsőt, de azért szeretném még a régi ruháimat is felvenni.
Norbi diéta és futás holnaptól indul!
Nekem fogalmam sincs, hogy miből álla a Norbi diéta, de ha ennyire bejött nektek, kipróbálnám. Esetleg le lehet tölteni valahonnan? Egyébként R szerintem sem szoptatott...

Álometetés: hát nekünk sajna nem jött be. Fél 11-kor próbálkoztunk vele, de még előbb ébredt éjszaka, mint szokott. Úgyhogy én asszem nem erőltetem. Remélem lesz még hamarosan átaludt éjszaka. :?

Macskás hely.... hát lehet, hogy én sem vinném... de sokan azt gondolják, hogy nem szabad a gyereket ilyenektől távol tartani, mert így edződik. Ezért a nővéremék hamar visszavitték a kutyájukat a lakásba, miután megszületett a kislányuk és hát egy kutya is össze tud szedni az utcán csomó mindent. A macska még jobb, mert azt nem is viszik általában utcára. És hát a tesómék kislányának sem lett semmi baja, sőt előny is származott belőle. 2 éves most, imádja az állatokat és ismeri is szinte az összeset. De én is paraanyu vagyok... nekünk egy kismadarunk volt, amit elvitettem, amikor 3 hónapos terhes voltam. A párom azóta kérdezi, hogy mikor lesz megint madarunk, de még egy darabig biztos, hogy nem. :?

Panna
pandusika

milye,zsu,panna: köszi, valahogy én is így gondoltam, csak azért megkérdeztem.Ilyen szempontból én is paraanyuka vagyok. Nem szeretem a szőrt a lakásban.

millye,panna: Suttogó néni ezen részénél még nem tartok, röviden leírnátok mi az álometetés? Millye amúgy ez az éjszaka is jól telt 23-06.30 alvás. Remélem hogy ez amódszer beválik, ez a 4. éjszaka volt.

panna: norbi diétára ha rákeresel a neten sok infót találsz. A lényege, hogy az ételeket, alapanyagokat bekódolja, és van amit délig ehetsz van amit du.3-ig és van amit este 22-ig, update kódók. Ennek megfelelően vannak receptek is. Nem egy nehéz diéta, legalábbis szerintem elég könnyen betartható, csak a Norbi alapanyagokat nem lehet megfizetni :cry:

Kép
budabo

Budabo: Az álometetés lényege,hogy a pici alszik és közben adsz neki enni. A könyv javaslata az, hogy este 2 óránként, azaz 18.00, 20.00 és 22.00-23.00 óra között adjunk a babának enni. Majd este 11 órakor amikor alszik akkor kiveszed az ágyból és alvás közben megeteted... és nem kel fel. Nem szabad hozzá beszélni és pelenkázni és böfiztetni sem mert ilyenkor nem nyel levegőt... megeteted és visszateszed az ágyba. "Az egészen kicsik számára azt javasolja, hogy mikor mi magunk is mennénk lefeküdni, előtte vegyük ki a kicsit a kiságyból és félálomban etessük meg, így valószínűleg éjszaka is később éhezik majd meg és nem fog az éjszaka közepén felkelteni bennünket." "Hathetes kortól két módszert javaslok: a láncetetést - vagyis lefektetés előtt kétóránként etesse -, és az álometetést közvetlenül azelőtt, hogy Ön lefeküdne. Például este hatkor és nyolckor szoptassa meg, amit az álometetés követ fél tizenegykor vagy tizenegykor." ... "E módszernek köszönhetően a csecsemők többsége kihagyja a következő evést, mert kaptak annyi kalóriát, ami kitart öt-hat órán keresztül." :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: aha,köszi. Akkor még van időm a könyvben elérni ide, amíg beválik a mi módszerünk. :D

Kép
budabo

budabo: macskákkal a lakáson belül én is hadilábon állok, még szegény kuttyomat is hazaköltöztettem anyuhoz (na azért nem olyan szegény, mert kertesház, és ott van anyukája és egy testvére is, szóval egész nap megy a játék) mert nem igen tudtam volna vele foglalkozni, na meg elég kicsi ez a lakás ahhoz, hogy baba mellett megférjen egy benti kutyus, és nem is tudom mikor jöhet majd vissza, egyenlőre nem tervezem, most otthon sokkal jobb helye van. Persze azért hiányzik, már nagyon régen nem is láttam...

millye: minden nap kérdezgetem apócát, hogy mikor lesz már jó a gép. Elég rossz ez így néha, eddig 3 antennával befogható tv csatornával húztam a számítógéphiány miatt, most rendeltünk komolyabb kábel tv-t is, de igazándiból az internet hiányzik ahhoz, hogy ne érezzem magam olyan elszigeteltnek.

Panna: A túlöltöztetést én is megjátszottam, mire visszaértünk a 10 perces sétából szakadt rólam a víz, de azért másnap is úgy kellett magam meggyőzni, hogy nem kell 1000 réteg ruha Efére, úgy félek hogy megfázik. :)

Kép
Kép
elif

Budabo: Ha a te módszered beválik akkor nincs értelme módosítani... :lol: egyébként Amy81 írta tegnap meg pénteken ennek a módszernek a lényegét és én utánaolvastam tegnap délután még jobban...

Amy81 Köszi az álometetés tippet! :wink:

Elif: Örülök, hogy tudsz jönni és, hogy jelentkeztél! Remélem hamar megoldódik az internet mizéria és sűrűbben jössz! :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Halihó!

Bogi: Mi is, mi is Hotel Azúrban voltunk tavaly a csekkekből. Jó volt, de a besztof nálunk ez:
http://www.caramell.hu/
Ide bevallom nyertük a két éjszakás csomagot, de ez olyan puccos frankó hely, hogy viszi a prímet! Még a szellőzőből is valamiféle nyugtató illóolajos illat terjeng.... áááá....

Szerintem nektek nem kell az álometetés: ugyanazt érnéd el vele, ami már most is megvan!

És mi már voltunk kutyás helyen. Nálunk anyósoméknál van kutya, ráadásul a lakásban. De megvártuk, míg elmúlik 6 hetes, és elvittük. Kutyát persze kicsuktuk és Eszterünket a hordozóból nem vettük ki, mert nem sokat maradtunk (kb. egy órát....)
Szerintem kibírja....

Elif: végre végre, hogy téged is látunk köreinkben!! :D

Panna: én a Norbi diétánál nem tojóztam sokat anno: 15 óra után semmilyen szénhidrátot nem ettem és az eredménye megvolt így is.

ladmon

Nemsokára indulunk sétálni, csak még nem találtuk ki hova! Apa egy kicsit kirándulni is akar! :D
zsu83

elif: nem viszem egyenlőre, bár amit Ladmon ír hogy nem kell kivenni a hordozóból az is jó. Mi kertesben vagyunk, és van két kutyánk, de kinn.

millye:
olvastam én hogy Amy írt valamit, de sokszor én is csak átfutom a hsz-eket és megakad a szemem valamin ami érdekel :D Így minden később esik le. Jaja nem is gondoltam váltani, amíg működik. Most úgy néz ki hogy a fenti teraszon is alszik, igaz keresztlányom őrködik mellette, de legalább alszik. Próbálom ide is kiszoktatni, hogy tudjak valamit csinálni a lakásban. :D

ladmon: én is akarok nyerni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neked tetszett az Azúr? Mi terhesen voltunk, jó nagy pocakom volt már, de nagyon élveztem a fürcsit. Bár elbírtam volna viselni több medencét is. Akikkel voltunk ők pici babával voltak, meg szinte az egész hotel tele volt babákkal, pici gyerekekkel, volt nekik program..stb. Lehet hogy velük megyünk ősszel és ugyanide, bár el tudnék képzelni kicsit olcsobbat is.

zsu: jó kirándulást!! Én is alig várom hogy tudjunk menni, de áprilisban minden héten egy szabadnapja lesz apának amikor itthonról ki is tudunk mozdulni,különben vagy meló vagy maszek. Mondjuk a maszekban legalább itthon van.

Lánykám alszik a teraszon, őrzik, délutáni szunyánál szintén őrizni fogják, én meg reményeim szerint lefekszem és megnézem a született feleségek heti részét. Szép álom :D

Kép
budabo

Bogi: én nem olvastam a suttogót, csak amit itt írt Amy, azzal próbálkoztam én is. De akkor ezek szerint rosszul, mert én nem etettem előtte 2 óránként Babócát. Ma még megpróbálom a 2 óránkénti etetéssel is hátha bejön. Tápszert adni két óránként szerintem baromi sok. Félek, hogy megfájdul a hasa, de azért teszek egy kísérletet.
Ha nektek bejön a ti módszeretek, akkor szerintem se változtass!

Irigykedem a kirándulás miatt! :) Mi ma egyedül vagyunk, mert apa 24 órás ügyeletet csinál és csak holnap délelőtt jön haza. :cry: Utálom az ilyen napokat.
Azért egy kicsit mi is kimegyünk napozni...

Panna
pandusika

Sziasztok!

Millye: örülök nagyon, hogy bevált a dolog!!! Nálunk is töretlenül működik, lassan már túlságosan is kialudtnak érzem magam... :). Egyébként nekem sokáig a kutyás őr volt az álommeló... Imádom a kuttyokat.. Az enyéimmel bármikor bárhova elmegyek egyedül, sosem félek, hogy bárki beszól...

Bogi: Ladmonnak igaza van, sztem is az az álometetés lényege, mait Ti is csináltok!

Macska téma: anyuéknál van cica, benn lakik. Semmi gond nem volt a picivel, úgyis a mózesben van, ha ott vagyunk, oda meg nyílván nem mászik be a macska... Nem hiszem, hogy baja lehet a babának....
Annyi, hogy aki macskázik, az nem babázik, és fordítva... :)

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Panna, a tápszeres babáknak sztem is sok a két óra... elég, ha három óránként adsz neki előtte.... Asszem a könyv is ezt írja, de megnézem neked délután!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

zsu: remélem jót csavarogtok-tatok. :) Ha délután szép idő lesz akkor ráveszem páromat, hogy mi is menjünk el első közös családi babakocsitologatásra egy kicsit.

Képzeljétek a szomszédok nem vették észre, hogy megszületett a baba a tegnapelőtti sétánkig. :D Nem mertek férjemnél rákérdezni, hogy mi van, mert mindenki arra várt, hogy majd legalább a mellettünk lévő szomszéd meghallja a sírást, mert ő minden kis hülye zaj miatt jött eddig reklamálni. Ezek szerint ennyire jó fiam van, mert a falak azok nem túl vastagok... :D Igazság szerint szerintem az lehet az oka, hogy nagyon édesen sír, egyáltalán nem idegtépő, még olyankor is meg kell zabálni. A legszebb, hogy a sírása úgy hangzik általában, hogy : anne, anne, ami törökül azt jelenti anya :D. Szóval mi már beszélünk is. :lol:

Kép
Kép
elif

Amy81: Milyen kutyátok van? Nekünk mindig nagytestű kutyánk volt, de a lányom miatt be kellett szereznünk egy kicsit is... :? :lol:

Budabo: Milyen jó, hogy neked is van pesztrád... nekem a lányom vigyáz a fiamra :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

amy,panna: köszke, nem változatotak.

panna: a tápszerből sok a két óra, szerintem min.3 de ha elég adagot kap akkor 4 órát kibír.A tápszert tovább emészti mint az anyatejet.

millye: de még milyen jó!!!!!!!!!! Teraszon aludt a kocsiban átraktam a hordozóba levittem ott tovább aludt a lenti teraszon amíg kajáltunk, most a játszin alszik tovább!!!!!!!!!!! de a lányok kicsit zaklatják, hatalmasakat pukizik most hason fekve.

Imádom a lányom!

Kép
budabo

Éjszaka-átalvásra rávezetéshez találtam az egyik könyvemben egész jó (abszolút nem drasztikus) tippeket, odakészítettem a könyvet a másik géphez, ma este vagy holnap leírom, hátha valaki közelebb tud így jutni az éjszaka-átalváshoz...

Kreiszi, de jó, hogy hazamehettek az ikrek :) ezek szerint minden rendben velük?

Kaandi, ne foglalkozz vele!!! Szerintem az nem egészséges, ha valaki öt nappal szülés után már mehetne a kifutóra...

Régi ruhák: háááát nagyon feszesek, nem mondanám kényelmesnek, de két nadrágot sikerült magamra húzni, és összecsukni :) mondjuk fölsőket kell majd vegyek, mert a szopis melltartó nem igazán összeegyeztethető a spagettipántos, mélydekoltázsosokkal...

Gyönyörűek a babácskák :)

Ladmon, délután már csak ha nagyon muszáj, akkor robogok be a lakásba :)

Julcsi, majd egyeztessünk, margitra megyünk majd tuti, mikor apa futni szeretne :) lehet, hogy már jövő héten is, de nem tudom. majd csörgök, ha tudok biztosat, jó?

Norbiék höhöhö nekem is megvan a magam véleménye, szerintem Julcsiéval egyezik...

Ma reggel Adri 210 grammot evett!!! :shock: ezek szerint volt egy növekedési ugrásunk, de nekem fel se tűnt :lol:

KépKép

KépKép
stelly

stelly: 210 :shock: jól belehúztok.

norbiék: nekem a diéta tetszik, de szerintem sem szoptatott Réka mama. Nagyon vicces volt amikor valahol nyilatkozta, hogy amikor mentek szülni, szépen kisminkelte magát, hogy a baba mégiscsak szépen lássa őt :shock: . Én rá tornáztam elég sokáig, de a jó édes ...ba küldtem amikor ott lihegtem a gép elött és közölte, hogy "te mennyit híztál, én még csak 3 kg-t" mindezt a 6. hónap táján. Ja és persze "ez itt a reklám helye, rendelj tőlünk kaját ha tartani akarod a súlyod".
A végén áttértem Kállai Ildikóra,hosszabb volt, de nagyon jó. És neki legalább volt pocakja :D

Kép
budabo

A Velencei tónál voltunk sétálni, és ott is ebédeltünk! Nagyon jó idő volt, sokan süttették már magukat a parton! :lol:
Amíg mi ebédeltünk Bencus jót szundizott a babakocsiba! :lol:
Hazafele meg megálltunk egy elhagyatottabb helyen, és ott megszoptattam Bencust! :D

Bogi, jó sokat dolgozik a férjed! :( Sikerült a délutáni pihi? :wink:
Ezt a nyilatkozatát nem is hallottam Rékának, durva! :shock:

Elif, voltatok sétálni?

Eszter, jó sokat evett Adri! :shock:
zsu83

Na mi van már? Sehol senki? Vagy suttyomban skype-on lógtok?? :D

Csak kéne nekem is olyan! Majd Laciférjnek csettintek egyet holnap, hogy csináljon már nekem is azonosítót (a csettintés után meg szépen elkezdem fűzögetni, hogy naaaa, lécciléccilécci....) 8)

Zsu: akkor ti tényleg jól elkirándulgattatok!

Panna: Én úgy értelmeztem a Suttogóban, hogy vagy egyik vagy másik módszer is ugyanúgy bejön. Nem kell a kettőt együtt alkalmazni. Szerintem is necces szegényt tápszerrel kétóránként beetetni...

Leánykám ma gyanúsan jól viselkedett eddig, gyakorlatilag nem sok vizet zavart ma.... :) Délelőtt pont akkor kelt fel, amikor nekiálltam a lángost kisütögetni, így apjuk rázta addig a sejhaját, aztán aludt, közben filmeket néztünk egész délután, felkelt, sétika, melynek a nagy részében nézelődött. Most meg újra alszik. Lassan fürdi, az est többi része meg :?: :?: :?: :?:
Már napok óta minden rendben az esti lefekvéssel is. Remélem nem valami nagy dobásra készül...

ladmon

Nálunk is nagyon szép idő van, Oli imád kint lenni, de sajnos
neki is szájpenésze lett. :? Nagyon bánt! :cry:
Voltunk dokinál, azt mondta h nagyon kis ártatlan neki, hamar rendbe fog jönni! Olyan lila lett a kis szája a drágámnak. :)
Ki is írta, h nálunk is szájpenészes volt a kicsi??? :?:

Kép

Kép
gjéti

No bemásolom ide, hogy mit ír a könyvem az éjszakai etetésről (ez a harmadik hónap leírásánál szerepel) :

"A kisbabának valószínűleg szüksége van némi éjszakai táplálkozásra, azonban arra biztosan nem, hogy esténként háromszor-négyszer teletömjék. A késő esti adagokat nemcsak azért célszerű fokozatosan csökkenteni, hogy az anya többet pihenhessen, hanem azért is, mert ez az első fontos lépés afelé, hogy később evés nélkül átaludja az éjszakát. A módszer:

- növeljük a lefekvés előtti adagot: az álmos baba képes elbóbiskolni, mielőtt éjszakára rendesen betankolt volna; ilyenkor próbáljuk meg büfiztetés ürügyén finoman, óvatosan felrázni (a rázogatás szó szerint értendő) vagy más módon stimulálni, majd addig etetni, amíg láthatóan eleget nem kapott. Az olyan babának, aki még nem elég nagy hozzá, az alvásidő meghosszabbítása kedvéért sem szabad szilárd ételt adni (cumisüvegbe gabonafélét keverni sem)

- keltsük föl a babát enni, mielőtt mi magunk lefeküdnénk. A késői vacsorától remélhetőleg eléggé jóllakik ahhoz, hogy hat.nyolc órát aludni hagyjon minket. Ha álmosabb, semhogy egy teljes adagot elfogyasszon, annyit talán így is eszik, hogy egy-két órával tovább bírja evés nélkül. (Természetesen ha ettől még gyakrabban ébred fel, nem érdemes folytatni, talán épp az ébresztgetéstől lett rosszabb alvó.)

- gondoskodjunk róla, hogy napközben eleget egyen, különben az éjszakai órákat fogja kihasználni a hiányzó kalória pótlására. Ha úgy látjuk, erről van szó, napközben érdemes többször szoptatni, hogy fokozódjon a tejtermelés. Ha üvegből etetünk, növeljük a tápszeradagokat. De csak óvatosan, mert előfordulhat, hogy a kisbaba rászokik a kétóránkénti etetésre, és éjszaka is ragaszkodni fog hozzá. Ilyen esetben jobb áttérni a ritkább, de huzamosabb etetésre.

- Tartsunk hosszabb szünetet az etetések közt. Ha a baba kétóránként felébred, és enni kér (ami az újszülötteknél természetes, de a jól fejlődő két-három hónaposoknál már kevésbé), éjszakánként, vagy másnaponként fél-fél órával nyújtsuk meg az időt. Ne ugorjunk az első nyikkanásra, várjunk egy kicsit, hátha a gyerek szerez egy kis meglepetést a mamának, és maától elalszik. Ha ehelyett egyre hangosabban követelőzik, próbáljuk etetés nélkül megnyugtatni: lapogassuk, simogassuk, dúdoljunk neki monotom altatódalt, vagy szólaltassunk meg kiságyba való zenélő játékot. Ha bizonyos (a mi türelmünktől függő) időn belül nem hagy fel a sírással, vegyük ölbe, és babusgatva, ringatva, gügyögve, vagy énekelve nyugtassuk. A szoptatott babákat az apjuk könnyebben meg tudhatja nyugtatni, mert szeme, hangja, illata nem csábítja őket evésre - ellentétben az anyával, aki a tejforrás. A szobában legyen sötét, a fölösleges beszéd és egyéb ingerek kerülendők.
Ha a gyerek továbbra is enni kér elalvás helyett, meg kell etetni, de legalább az időközt sikerült jó félórával megnyújtani. A baba remélhetőleg néhány éjszaka alatt hozzászokik az új rendhez, és két evés közt ennyivel tovább fog aludni. Az időközöket fokozatosan addig kell nyújtani, míg be nem éri éjszakánként egy etetéssel, amire még két-három hónapig szüksége lehet.

- csökkentsük a mennyiséget azokon az éjszakai etetéseken, amelyeket el szeretnénk hagyni. A szoptatás idejét, illetve az üvegből adott adagot fokozatosan mérsékeljük. Éjszakánként vagy kétnaponként egyre kevesebbet adjunk.

- növeljük a mennyiséget azon az éjszakai etetésen, amelyet (egyelőre) folytatni szeretnénk. Ha pl a gyerek éjfélkor, kettőkor és négykor ébred fel, az első és harmadik alkalmat célszerű kihagyni. Ezt úgy a legkönnyebb megoldani, hogy a kettő közt többet kap enni. Egy pár korty a mellből vagy az üvegből nem fogja sokáig nyugton tartani.

- éjszaka ne cseréljünk pelenkát, hacsak a szimatunk azt nem súgja, hogy feltétlenül szükséges. (Természetesen minél ritkábban kap éjszaka enni, annál ritkábban kell pelenkázni.) Ha a baba két pelenkaméret határán van, a nagyobb szívófelületű méretet vagy speciális éjszakai pelenkát kell ráadni.

- tartsuk messzebb magunktól: ha a gyerekkel egy szobában vagy egy ágyban alszunk (de ezt csak ideiglenes megoldásnak szánjuk), talán most jött el az ideje, hogy fontolóra vegyük a leválást. talán a közelség az oka, hogy olyan sokszor felébred, vagy az, hoyg sokszor felvesszük.

- négy hónapos korra a kisbabák többségét éjszaka már egyáltalán nem kell etetni. (Pusztán az anyag csere szempontjából nézve az ötkilós súly elérése után már evés nélkül is kibírják az éjszakát - más kérdés, hajlandók-e lemondani róla) Ha az éjszakai ébredések szokása az ötödik-hatodik hónapra sem múlik el, gyanús, hogy nem azért ébred fel, mert tényleg ennie kell, hanem mert megszokta, hog yéjszaka is kap enni: ha a pocakja megszokta, hogy kétóránként megtöltik, "üres!" jelzést ad akkor is, ha egyébként még bőven van benne tartalék. "

KépKép

KépKép
stelly

Remélem, valaki esetleg talál benne hasznosat. Bocsánat, gondolom, tele van gépelési hibával, lusta voltam még egyszer átolvasni, kicsit fáradt vagyok, kiszívott a friss levegő :D nagyot sétáltunk :)

ja és imádom a kislányomat :D olyan éééééédes :D

KépKép

KépKép
stelly

zsu: de jó nektek!! Nagyon szeretem a Velencei tavat, a férjem este 8 helyett most jött haza és itt panaszkodom neki hogy nektek milyen jó :cry: A Réka talán vmi torna dvd-n mondta, nem tom, annyira nem durva szerintem, csak nekem biztos nem ez volt a legfontosabb és nem is ez lesz ha mégegyszer szülni megyek. Dehát a kamera, meg a fotó kedvéért mindent :D .

ladmon: na remélem jó éjszakátok lesz.

Kép
budabo

Ladmon, nekem is mindig gyanús, ha Bencus nagyon jól viselkedik! Én vihar előtti csendnek hívom! :lol:

Gjéti, ne szomorkodj, a szájpenész gyakran előfordul kisbabáknál! Azt hiszem talán Ikverus írta, hogy Vincusnak szájpenésze volt! :roll:

Eszter, köszönjük, hogy begépelted nekünk! :lol:
zsu83

Bogi, biztos elvisz Titeket is Apa az egyik szabadnapján! :)
Hát nekem se jutott kisminkelni magamat amikor indultunk a kórházba, pedig amúgy sminkelek! Hát néha nagyon fura a Réka tényleg! :roll:
zsu83

Köszi lányok.
Úgy néz ki, a szokásos.... 9-kor letettem és ottmaradt... Pfúúú, mázli...

De beakciózott ám: mikor most 8-kor kiemeltem az ágyból, nyakig feküdt a kakiban. Nagyra értékeltem, mert ma pont egyedül kell fürdetnem, mert az uram kimenős. Szóval ágyneműcsere, gyerekfürdetés, ruhaáztatás.... Áááá....

De ügyesen megoldottam, mert már mindennel készen vagyok.

Egyébként én nem tudom, mit csinálok rosszul, de majdnem mindig kifolyik a kaki. Pampers 2-re váltottunk pár napja, hátha a méret miatt van, de ma ebből is kijött. Most már annak is örülök, hogy csak kétnaponta van kaki!!
Vagy nem adom rá jól? Dehát nem szorongathatom rá a pocijára izomból, nem??

Mindegy, überpangás van itt, szóval nektek is joccakát! (Húú, még elcsípek egy kis Győzikét.... Igen, asszem, nekem nem csak fizikailag lenne szükségem tornára....:D)

ladmon

Ó, már de hiányoztatok! Tiszta elvonási tüneteim voltak :lol: :lol:
Második hete megy a műsor nálunk ált délután, de néha de is. Őrjítő tud lenni. Attól félek, betegséges depibe fogok esni, már látni vélem a jeleit. Nagyon sokat kell sírnom, hiába nem akarok. És egyre hamarabb dobom be a törölközőt, amikor bömbölde megy.
Na de talán van fény az alagút végén, mert rájöttem, hogy nem a fránya fejlődési ugrás, és a még frányább poci fájdalom a hibás, hanem ÉN! Ugyanis elolvastam a Suttogót(kb 2 nap alatt :shock: ), és rájöttem, hogy eddig ötletszerűen csináltam az altatásokat. Hol cicin, hol a hordozóban, hol a babakocsiban vagy sétálva rázogatva, mikor mi jött. És persze ez összezavarta, nem állt be a napirend sem. Szóval, és kövezzetek meg érte nyugodtan, megtetszett ez a suttyogtató, és pár napja próbálkozom is véle. De az előzmények miatt totális ellenezést vált ki Lénámból az, hogy az ágyikónkban alszunk. Általában úgy néz ki a dolog, hogy az altatás ideje 2-3 óra (alvás nuku, csak próbálkozunk), mígnem ideje újra enni, így alvás kimarad, evés-játék, és indul az egész előlről(persze akkor már kisírtam a szememet). Ja és lányomat mimóza típusúnak azonosítottam :? , tehát ingerek kizárva. Könnyű ezt mondeni, de megcsinálni... Na de lesz ez még így se, nem adom fel, pár nap, egy hét, és hiszem, hogy mutatkozik az eredmény. :lol: Rossz az is, hogy Édesapa is csak sírni látja, amikor este hazajön. A hulla fáradt gyerek, aki már vagy 6-7 órája nem aludt, persze, hogy üvölt nála, így nem tudja élvezni, ráadásul biztosan feleslegesnek érzi magát ilyenkor. :cry:
Bocs a panaszáradatért :?

Cica: Nekem 2 cicám van, bent mindenhol vannak :oops: szőr is mindenhol, és ki is járnak a kerbe. De elképesztő, mennyire tiszteletben tartják a babát. Pontosan tudják, mi az ő holmija, helye, és oda nem fekszenek, mert ha ez mégis megtörténik, akkor aztán mama nagyon de nagyon mérges. Lénus biztosan nyelt már a szőrből, de nem ezen él, és eddig semmi baja (koppkoppkopp).

Istenem, ha én a Margitszigeten sétálhatnék ilyen csodás időben...!
...vagy Velencén, vagy wellnessben... (medence közelében szigorúan overállban, szőrzet, és csíkos-löttyedt pocak miatt)

Sikeres Álometetést, és boldogan átaludt éjszakát mindenkinek :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

zsu: persze visz apa, csak ki kell várnom. szegény este hogy ráhúzott - mert a Dunakanyarban boldonok voltak ám az emberek és csinálták a munkát - szóval mégis így is ő rakta le Fügcsit. Ma csak éjszakára megy, nappal a maszek, de itthon van, én meg főzhetek :D . Még jövő hétre szép időt mond, de húsvétra pocsékot, pedig pont akkora terveztünk mi is kirándulást. Éjszaka hogy telt?

ladmon: nekünk is kifolyik a kaki amikor nagyobb a mennyiség, sőt a pisi is átáztatja, Libero 2, pedig én azt hittem a pampers jobb. Éjszaka?

gerendai zsu: be fog állni Lénánál is. Nagyon együttérzek veled, de próbálj ne kiborulni. Nem tudtok menni sétálni babakocsival? Nálunk Füge 4 órákat alszik a kocsiban, nagyon szereti.

Kép
budabo

mindenki alszik még ? :D Na én is neki állok főzni.

Kép
budabo

Aludni??? Az meg mi? :lol:

Ladmon, Budabo: Ez a pelus kérdés tutti nagyon függ a baba alakjától is, meg talán attól is, hogy kukacos-e :), mert nekünk a Liberóból folyik ki a nagyobb mennyiségű kaki és a 2-esből is a Pampers jött be, így már a 3-masból is beszereztem, mert volt akciósan. Arra is rájöttem közben, hogy amikor sorra kifolyt a pisi az tényleg az én hibám volt, nem voltam elég figyelmes a ráadásnál, hátánál, lábánál szépen álljon, plusz még a kukacot is el kell igazgatni egy kicsit, lányosoknak ennyivel könnyebb. :D

Zsu: nem jött össze a séta, de majd talán ma. :) Örülök, hogy nektek ilyen szuper volt a tegnap.

Gjéti: szegény kicsi Oli, küldök neki gyógypuszit, légyszi add át.

Zsuzsi: Hát bizony Lénának biztos kell egy kis idő, hogy megszokja a rendszert, kitartás! Ingerszegény környezetet remélhetőleg Efe nem nagyon fog igényelni, mert törököknél ilyet én még nem láttam. :D Egyfolytában megy a kurjongatás...

Efe tuttin kialakított magának egy napirendet, csak nekem lenne vele egy-két problémám, most azon izzadunk, hogy ne 18-19-től éjfélig nagyaludjon, hanem éjféltől ha lehet, deeeee olyan makacs ez a gyerek. :)
Létezik hogy nekünk hetente növekedési ugrásunk van? Már megint azt játszuk mint egy hete, nappal gyakran kell a cici és megugrott a fogyasztás... Hát remélem gyorsan leköveti a kínálat megint, a múltkor 2-3 napig szenvedtünk. :?

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Ladmon, nekünk is sokszor kifolyik a kaki :? , ráadásul Bencus egy nap többször is rotyizik! :)

Gerendai Zsu, a napközbeni altatás még nálunk se zökkenőmentes, de sebaj én se adom fel! Általában az van, hogy rajtam szundít Bencus! Bár most itt a jó idő, kitolom az erkélyre, ott gond nélkül elalszik! :D
Kiborulás nálam is többször volt, de rájöttem, hogy azzal csak Bencust teszem feszülté, mert látja rajtam az idegességet, és akkor még nehezebben megy az altatás! :?
Mikor mész a doktornőhöz?

Bogi, szegény Apa, jól lefáraszthatták! :? Pont az előbb hallottam, hogy húsvétra pocsék időt mond, pedig mi is akartunk menni valahova! :?
zsu83

Elif, drukkolok, hogy a mai séta tutira összejöjjön! :D

Ma kihagyjuk a sétát, csak erkélyen levegőzünk, délután jönnek hozzánk vendégek megkukkolni Bencust! :lol:
zsu83

Na fiacskám elaludt a vállamon, ahol egyébként általában nem hajlandó megmaradni :? , ki érti ezt, letettem az ágyába, azóta megy a nézelődés és nyekergés felváltva. Szóval a nappali altatás nálunk is egy igazi program. :) De sokszor van hogy leteszem és elalszik magától is, csak épp kiszámíthatatlan mikor mihez van kedve...

Kép
Kép
elif

Halihó!

Zsuzsi: Minden elismerésem a kitartásodért... Én is megpróbáltam egyszer a kiságybaszoktatást Suttogó módszerekkel, de akkor üvöltött hajnali fél 3-ig. Egyértelműen a fáradtságtól. Én meg úgy döntöttem, nem éri meg... Pont feladni készültem: behozni a nappaliba, zsupsz be a cici és kész, amikor szegény a fáradtságtól végül beájult. Azóta is lelkiismeretfurdalásom van amiatt az este miatt.
Azóta meg csak amiatt nem a nyakamban alszik , mert szopizza a hüvelykujját. Különben most is ezen a "leteszem aludni" dolgon szenvednénk.
Nálatok van cumi? Azzal könnyebben nyugszik...

Elif: Jaaaj, már annyira akartam kérdezni, hogy mi ez a 40 napos szabály (hogy nem lehet kivinni)? Illetve miért van? Hogy ne lássák vagy ilyesmi?

Hajnski:
Te meg jól sejtem, hogy tartozol egy szüléssztorival? Remélem, nem maradtam le róla... Jóóó, tudom, hogy elfoglalt vagy, de majd lesz, ugye? :wink:

Bogi: köszönjük, iccaka rendben. Remélem, nálatok is. Sőt, ma magától kelt fel 6-kor. Lehet, hogy kezdi megszokni, hogy minden nap ekkor keltem fel.
Ma viszont általános tragédia van: szerintem elfeküdte a jobb oldalát, ezért állandóan elfordítja a fejét balra, ahol viszont nincs hüvelykujj!!:shock: (legalábbis szerinte....)

ladmon

Elif, a gyerekek már csak ilyen kiszámíthatatlanok! :lol: De imádnivalóak! :D

Ladmon, csak meglesz a másik hüvelykujj is! :wink: :lol:
zsu83

Mi csak nemrég keltünk fel. :D Oli tegnap fél 10-kor felkelt, amit még soha nem csinált. 10 után elaludt, és most kelt fel. :lol:

A nappali altatás nálunk sem mindig zökkenőmentes. :?
Lehúzom a redőnyt, és általában ha beteszem a kiságyba,
el is alszik magától. De valamikor rázni kell a seggét össze-vissza,
meg énekelni, simogatni a hátát, ütögetni a popsiját... :lol:

Kép

Kép
gjéti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?