A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 18:15-kor.
davandi

Szép jó estét!
Réka alszik, Dani játszik és röhög a kiságyban. Meg visít, elunta...
Balu eszik, Pasi fürdik.
Lakás tiszta, meg most már én is...
Pasi meg egész délután morcos volt, mert nem hagytam félbe a takarítást.

Binyek!
Jöhet a börze, ígérem, fizetőképes vásárló leszek!

És asszem ennyi volt, törpök rázendítettek!

Reggel jövök.
vovanda

Andi!
És miért így vezetted be az új tápszert?Volt valami ok rá?Vagy ezt tanácsolta a dokitok?
Nekem anno direkt felhívta a dokinéni a figyelmemet arra,hogy egyből nem tudom leváltani a hónapok óta megszokott ízt.Mi 7nap alatt cseréltük le!
Első két nap: 1üveg kajában 3kanál régi táp+1kanál új táp.
3-4.nap: 2kanál régi+2kanál új táp
5-6.nap: 1kanál régi+3kanál új
7. nap :4kanál új tápi
Semmi gondunk nem volt egyik gyerekkel sem,mivel fokozatosan változott meg a kajcsi íze.
Így utólag nem tudom,hogy lehet-e még valamit tenni azért,hogy megegye Kinga a tápit.Talán az a legjobb mgoldás,amit te választottál.Bár a fogai szempontjából meg nem tudom,mennyire hátrányos ,hogy este cukrosat kap.

Szandra!
mennyire tipikus reakció ez a cipő-levétel a babák részéről.Olyan édes ez a kis tiltakozásuk! :D

Vanda!
Egy hős vagy!legalábbis a szememben!Én nem tudnék egész nap takarítani.Inkább nekiállok minden nap 3-4órára,de aztén elég is.Hiába no!Öreg csont vagyok már!

Kép

Kép
edit73

na végre:-)
én is vmi hasonlót javasoltam, napi 1-2 óra, és akkor velünk is lett volna, nem csak annyit látunk belőle egész nap, hogy éppen máshova rohan :twisted: :evil:

egyébként apás verseny oké, ma egész nap arra gyakoroltam :lol:
de azért a versenykiírás még finomításra szorul.....egy 3 hónapos ikerpárral pl nem annyi teendő van, mint egy egyévessel....
azon kívül binyek, dóri, davandi, myra-apa és én külön kategóriát érdemlünk, nagytesó ürügyén.....vagy mi el sem indulhatunk?
1szálpasi

Halihó Mindenki!

De jók ezek a hétvégék,mert alig kell olvasni! :lol: :lol: :lol:
Az augusztusi topik(amit azért hagytam ott mert nagyon pörgött és nem tudtam követni) teljesen bedöglött! :shock: :shock: :shock: Csak napi pár beírás van.Pedig egy gyerek mellett,esküszöm,hogy még unatkozni is tudnék! :lol: :lol: :lol:

Hévíz:
Akkor ezennel bejelentem,hogy szombaton egész nap folyamatosan bababörze lesz!Bárki hozhat bármit,amit kinőtt vagy megunt.De gyereket csak nagyon szélsőséges esetben lehet csak eladni vagy cserélni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szandra!
Nagyon jók a cipők! :wink:

Mi is meghallottuk a természet hívószavát és egész nap kint voltunk a vityillónkban a Dunán.Törpök nagyon élvezték,de gatyára fáradtak.Fürdés elötti egy óra rémálom volt..... :roll:
Kép

binyek

binyek

binyek: mi számít nagyon szélsőséges esetnek????
1szálpasi

hééééé, apaverseny nem az én kívánságom, hanem a davandié.....
1szálpasi

az én kívánságom a vizespóló verseny....
1szálpasi

Judit!
GLS - 29/886-600

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73

1szálpasi!
Na az én uram már ezt se tolerállja!!! :shock: Szerinte elég rend és tisztaság van a házban!Minek ide nagytakarítás!
A pasik valami szűrt lencsén nézik a lakást,mert nem látják meg a port és a bacikat! :lol:

Binyek!
Gyorsan dobj nekem egy címet!!! :wink: Én már adom is fel a Benit!!!! :shock: és jó idegzetű,hiszit bíró anyuka jelentkezését várom!!!! :roll: Még fizetek is érte,csak vigye el valaki!!!!! :shock: (totál kész vagyok a hapsitól és teljesen tanácstalan)

Kép

Kép
edit73

Szélsőséges eset lehet bármi,ami szélsőségesnek mondható. :lol: :lol: :lol:

Ja,bocsi!Azt hittem,hogy Te akarod a versenyt! :oops: De végül is mindegy!
Már szerkesztem a tesztlapot hozzá,a többi feladatot meg még kitalálom! :wink: Na várjatok csak,apukák!Lesz itt nemulass! :lol: :lol: :lol:

Csajok!
Várom priviben a segítségeteket,hogy milyen feladatok legyenek az APÁK VERSENYÉN,valamint hogy milyen kérdések legyenek a tesztlapon még,mert én csak 7 tudtam megszülni...

Engedjétek szabadon a fantáziátokat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Feleségcipelés például legyen????? :wink:

binyek

Edit!
Nekem is van egy extra gyerekem,aki éjjelente kb. 8-10x ébred!Őt is viheti valaki!Szeretnék helyette egy kiskutyát! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

binyek

binyek: várj még vagy 4-5 évet és viszem a háremembe :P
1szálpasi

edit: akkor ezek szerint mégiscsak a rend és tisztaságmániás csajokkal van a gond....ha a bacikat szabad szemmel látják......
1szálpasi

Binyek!
feleségcipelés? Abból Pasi kimaradna. Nem vagyok a felesége... :P

Pasi!
Úgy látszik, még nem vagy elég igényes... Pedig már úgy nézett ki.
vovanda

Binyek!
Ha csaj az illető,akkor viszem!!! :wink:
Nálunk is ébred Beni éjjelente legalább 3-4szer,pedig már lassan 4éves!
Nekem napi 6szori hiszti-limitem van,de a Beni az elmúlt 2hónapban ezt bőven túllépte.

1szálpasi!
De még nem is gilisztásodtál meg a rendmániásod mellett!
Uramnak következő életére egy koszos,műkörmös,riszálló seggű csinibabát kívántam a minap.Csak hogy tudja,mit veszítene velem!!!!(tudja ám ő,csak néha elfelejti :wink: )

Kép

Kép
edit73

Na jöttem én is.

képek, gyerekek szuperek!

én is rakok:

ikres tali volt nálunk :lol:
Kép

szanet

Arra gondoltam, rakjunk ilyen volt, ilyen lett fotókat :lol:

én kezdem, ti is tegyetek!!!!
Anna
Kép Kép

szanet

hááááát, ha ez az igényesség, akkor nem is voltam......
mindig mondtam, hogy segítek a házimunkában, de csak annyit és olyan minőségben, ahogy én gondolom.....így meg nem kell.....
szóval akkor se vagyok hajlandó elfogadni, hogy szabad szemmel látjátok a bacikat....
1szálpasi

Janka
Kép Kép

szanet

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 18:16-kor.
davandi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 18:17-kor.
davandi

mert olyan édesek, most, h eltelt egy év......olyan nagyok már :)

szanet

judit! farmer rucis csajok nagyon edibedik :D

szandra! cipoke nagyon ari, jo nagy meretek :roll: :roll: :roll:

binyek! szepek vagytok, latom Zsofinak ki van egyenesitve a haja

szanet! ikres tali, bizti jo volt, ezzek a nosztalgia kepek vagyoooooonnnnnnnn :D :D :cry: :cry: :cry: azert pityergek, mert anyira hamar nonnek, hogy felek hogy valamilor la maradnak

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Moziajánló: Hajrá boldogság! (Happy-go-lucky)
Széplelkűeknek inkább ajánlott, meg röhögni vágyóknak, azon kívül azoknak, akik hajlamosak negatívan látni a világot :P

Szandra,
ez az első lépés cipőcske, állítólag azért ilyen az orra, mert sok gyerkőc lábujjhegyen kezd járni, és azok ebben is tudnak.

Saznet,
és honnan ismered a másik ikerpárt? Aranyosak vagytok.

KépKép
lili73

Jó reggelt! :roll: :roll:
Visszaálltunk a f5-ös kelésre :evil: :evil: :evil:
Pedig egy órával később fekszenek. Ma reggel majdnem kiszaladtam ezért a világból. Olyan fáradt vagyok, hogy azt elmondani nem tudom. De olvasom, hogy van, aki tudja :?
Nem tudtok egy babysittert, aki idejönne reggel f5-től f8-ig? :roll: :x :x

xandra_73

Helló!
Ritka szarul aludtam (már megint) és nem a törpék miatt, hanem csak úgy.
Szandra drága, ez améreg! Ha legalább a kölkök lettek volna... :twisted:
Amúgy én inkább a korán kelést vállalom, mint a későn fekvést. Egyetemi vizsgaidőszakban is inkább keltem 4kor, éjszakázni nem bírtam.
vovanda

Vanda :P
Én egyiket sem bírom :evil: Már a terhesség alatt sem bírtam aludni, úgyhogy már másfél éve nem alszom rendesen :cry:
DE 2 egészséges szuperédes kisfiam van. Ezt mondogatom magamnak... mert már tényleg ki vagyok purcanva veszettül :(
Ja és amúgy én is csak úgy tudok takarítani, hogy vagy utolsó vérig, vagy el sem kezdem...

xandra_73

Sziasztok!

Sajnos nem nagyon tudtam visszaolvasni, mert alig volt időm a hétvégén, ma meg már megint dolgoznom kellett, de látom mindenki megpróbálta a szabadban tölteni a hétvégét.
Mi is sokat voltunk úton, jól le is fáradtak a csajok.

Binyek! Mi is beszereztük a pólókat tegnap, kimosom és postázom őket.
Bocsi, de lemaradtam. A lógó most fekete vagy színes? Elnézést, de nem mindig tudok mindent elolvasni, így kimaradnak dolgok.

Csajoknak is vettem pólót, de egy kicsit nagy lett. Olyan szuper a számozás! Szineset is vettem, az jó, de a fehér ugyan abból a márkából, sokkal nagyobb méret.

Cipőt is vettem, ma vihetem vissza Zsófiét mert szétmegy.

Ma megint nem nagyon leszek, de majd próbálok pótolni, mert bankba kell mennem. Mint kiderült 3 év alatt nem sikerült levenni a jelzálogot a lakásról, pedig már nincs hitel. Most én rohangálhatok utána, és még 6000 Ft is kell fizetnem a földhivatalban. Nagyon szuper. Bár sajnos nem vlószínű, hogy tudunk költözni, így hogy nem lesz szocpol, ugyanis nem sok esély van arra, hogy időben el tudjuk adni a lakást.

A gyesről tudtok valamit., Nekünk ugye most 6 éves korig jár, így most meddig fog?

A képeket megnéztem nagyon jók!

Szandra! Nagyon szupi cipőt vettél nekik, és még emberi áron.

Most megyek, mert felkeltek!

Üdv,
Ancsi

ancsi76

Tényleg, Lányok!
Ennek a részletetiről valaki tud valamit? Minket vajon mennyiben érint? :x
- Gyes és gyed időtartamának 2 évben történő maximálása átmeneti időszak biztosítását követően

xandra_73

Jó reggelt!
Mi is kimozdultunk tegnap, sikerült Római, szupi idő volt, Csajok szusziztak oda, de vissza már nyivák volt, hasra raktuk Őket és láss csodát :lol: Apa beszuszakolta babakocsit autóba, lehet, h minden vasárnap ez lesz a program? :wink:
Bár este volt sírásrívás, semmi se volt jó, aztán egyszercsak néma csend és ment a vigyorizás :roll:
Tami 2x hasról hátra fordult!!! Tegnap délután :P Persze az elsőt én nem láttam :cry: csak a másodikat :D na sebaj :wink:
Nemalvóknak kávét postázom :wink: kitartás :wink:
Gyes-Gyed: én úgy értelmeztem vmelyik híradóból, h valami június-júliusi dátumot emlegettek, h aki addig lesz terhes arra nem vonatkozik, az marad régi szerint, így szerintem Ránk nem vonatkozik (ööö bocsi aki mégis :wink: )...Többiek mit mondtok? Nektek hogy jött le? De a 6 éves korigról(iskoláig) nem hallottam új infót...nana, semmi kavarást :evil:
BABÁKOKCUKIKMINDEGYIKRÉGENISÉSMOSTISÚJRUCIKÉSÚJCIPIKIS :wink:
Mi is kicsit korábban keltünk, pisizacsistéma volt, de ma nem sikerült :cry: valahol kijött :evil: folyt. köv holnap...
én is rakok majd fotót, csak lemerült az akksi, nem tudom letölteni... :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

Drukk lakáseladóknak és vásárlóknak, hátha összejön még :wink:

babusok
Budapest

Most veszem észre, elindult a vonalzóm, csak késik :lol:
Binyek: köszi táblit, megmutiztam Apának is :wink:

babusok
Budapest

Sziasztok,életjel magamról,minden okés idekinn és odabenn...
Szanet,nagyon jó ötlet az "ilyenek voltak,ilyenek lettek" :D :D :D rakjatok sok-sok képet :D

Nekem is rögtön ez jutott eszembe,hogy minket hogy érint a gyes-gyed változás?Elég elszomorító,hogy itt akarnak spórolni :cry:
Vendég

xandra: a rövid idejű (gyed, gyes) ellátásoknál a már megszerzett jogokhoz nem nyúlhatnak hozzá, vagyis a mi esetünkben marad minden úgy, ahogy a gyerekek fogantatásának pillanatában volt! (ezt anno az alkotmánybíróság mondta ki), úgyhogy az átmeneti időszak is azért kell, mert a már megfogant, de még meg nem született gyerkőcök (mivel hogy az alkotmány szerint a méhmagzat is élő embernek számít - ezért van pl az abortusz tilalma) esetében sem ugrálhatnak.....
1szálpasi

Jó reggelt!

GYED,GYES: a mostani hírek szerint ezekre a babákra még a régi rendszer szerint jár!!!(így nem kell parázni).A július (vagy június?) 1-e után fogant magzatok esetében jár 1év gyed+1gyes,ha az anyának a szülést megelőző 2évben volt 365nap munkaviszonya.
Ikrekről nem beszélnek,így remélem azt később se módosítják!De ami babáink esetében még tuti nem lesz változás!
DEGYES nem 6éves korig jár,hanem annak az évnek a dec31-ig,amikor elkezdik az iskolát (azaz akár 7,5-8éves korig is!)

Kép

Kép
edit73

Szandra!
Alvás :( :cry: :cry:

Andi!
Ez volt nálunk is!!!Az enyémek már akkortájt úgy horkoltak,hogy nem lehetett aludni tőlük.De azért hosszú távon nem volt jó ötlet a dokidtól ez a " rögtön" váltás.Egy kis átmenettel most könnyebb helyzetben lennél.
Csak azért gondoltam,hogy nem túl jó a szőlőcukor a fogaiknak,mert gondolom este tápival fejezitek be a napot és utánna már nem tisztogatok Kinga fogát.Petra is Pregomint eszi?Ez miből készült táp?(jó magyarosan megfogalmazva)
Ha a férjed allergiás bármire,akkor hajlam ott van a gyerekekben is.A keresztallergia miatt ez a hajlam előjöhet olyan formában is,hogy ételre lesz allergiás.
Mi is pollenallergiásak vagyunk az urammal,a gyerekek meg (most még) ételallergiásak.De úgy látom,kezdik kinőni.Csak azon parázok,hogy ne váltson át pollenallrgiára (ez ált. 5-6éves kor körül jelentkezik).

1szálpasi!
Látom,nem hazudtolod meg magad! :wink: Aki profi,az profi mindenkor! :lol:

Kép

Kép
edit73

Gyes-gyed témában fogok informálódni, hivatali TB-sünk egy gyöngyszem, mindig mindent tud, vagy ha nem, hát kideríti. :D
A családi nem fog emelkedni, de ahhoz legalább nem nyúlnak.
Amúgy halkan jegyzem meg: Európában (sőt USA-hoz viszonyítva is) nálunk a legemberibb a gyes-gyed. Eu. többi részén max. 4 hónapot tudsz otthon tölteni, az USA-ban 6 hét a szülési szabi, utána vagy visszamész, vagy kirúgnak.

Szandra!
Én 4 éve nem alszom. Balumaci gondoskodik a szórakoztatásomról, soha nem volt valami jó alvókája. Még pár hónap és megszokod. 8)
vovanda

Én is dobok 1-2képet az ilyenek voltunk-ilyenek lettünk képtárba:

Marci
Kép

Kép

Kép

Kép
edit73

NNa, Tb-s jótündérrel beszéltem telefonon, azt mondta, habármi konkrét kijön, akkor szólni fog.
Azt halkan jegyzem meg: szerintem az ikres kedvezmények maradnak, mivel viszonylag szűk kört érint.

Pasi!
Te meg tudod, mennyire szokta izgatni a honanyókat, hogy mit mond az AB. :P
vovanda

Edit: de cuki! Jó nagy lett :lol: :wink:

babusok
Budapest

Olivér
Kép

Kép

Kép

Kép
edit73

Vanda, Edit, Pasi: köszönjük gyorsinfókat, továbbiakat is várjuk :)
Nyulasz: szupi, h jól vagytok :wink: Mekkora már pocid? Alakul, ugye? :wink:

babusok
Budapest

Benjámin
Kép

Kép

Kép

Kép
edit73

vanda: küldtem mailt
1szálpasi

Melcsi!
Köszi! :lol:

Kép

Kép
edit73

pár beígért kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bubikák 2009.04.07 19:46-kor.
bubikák

Dóri: nagyonnagyonnagyonnagyoncukijányokésszoba, képek szerint jól sikerült a buli :lol: és mi volt a nagy meglepi, amit nem írtál? vagy igen, de lemaradtam :oops:
Edit: előző képkommentem még 2x :lol:

babusok
Budapest

vanda: küldtem mailt
1szálpasi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?