A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Dóri :P
Wow!!! Nagyon szép! A szobától a gyerekekig minden :lol:

Szanet :P Edit :P
Hogy mennyit változtak a gyerekek :shock: :lol: Majd én is teszek 8)

Köszi-köszi mindenkinek a gyes/gyed infokat, én is ebben bíztam :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73

Akkor ha jól értelmezem,ami titeket nem érinthet változás,az már engem se,mert itt vannak a pociban :roll:

Vanda,legalább egy dolog van,ami nálunk kedvezőbb,mint máshol...

Babusok,igen,poci alakul,majd fotózok valamikor...és akkor beszállhatok az ilyen volt-ilyen lett-be :lol:
Vendég

Ja és még1 gyed kérdés. Max. gyedet kapom+a normál csp-t a 2 gyerek után. Ebből majd év végén igényelhetem az adó... mit is? Nem kedvezmény, hanem jóváírás talán? Vagy ezt már elszúrtam? Vagy............???
Köszi!

xandra_73

Szandra!
Adójóváírás. És szíved joga, hogy havonta kéred, vagy egy összegben, bevalláskor.
Nekem könyvelő csinálja mindig a bevallást. Ő legalább képben van...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vovanda 2009.04.06 08:53-kor.
vovanda

szandra: ehhez nem igazán értek, az adóbevallásomat is könyvelő csinálja, annyira percről percre változnak ezek a sz*rok, úgyhogy inkább nem mondok semmit, nem akarlak félrevezetni....
1szálpasi

szandra: ehhez nem igazán értek, az adóbevallásomat is könyvelő csinálja, annyira percről percre változnak ezek a sz*rok, úgyhogy inkább nem mondok semmit, nem akarlak félrevezetni....
1szálpasi

Maja Kép

Marci Kép

Most: Kép

binyek

Zugolvasó életjelet ad:)

Hoztam én is képeket.

Kép

Száva
Kép

Noa
Kép

Ma megyek Dokiapuhoz,végre megszabadulok az anyajegyemtől :D

22.-ére pedig bejelentkeztem rákszűrésre (pont Noám névnapja) 8)
Vendég

Binyek: husicukibabóknaggyon :lol:
Sotske: itt is hajas szekció azta :lol: pindúrpandúrdrágaságok :lol:
én is keresek majd, de mindjárt kajcsi...
lehet az ilyen volt kategóriába valami napos-hetes-hónapos jelölés? már ha van kedv vkinek, ha nem nem, ígyisúgyis csodabébimind :lol: :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest

1 hónaposan majdnem 5 hónaposan
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára babusok 2009.04.08 09:08-kor.

babusok
Budapest

Bocsi csajok, írni most nem igazán van időm. Megyünk a dokihoz mert csütörtök óta Blanka szája körül pattanásszerű pöttyök vannak, és nem akarnak elmúlni, plusz 39,5 fokos láza volt szombat délután. Inkább elmegyek megnézetni.

Ilyen volt, ilyen lett :wink:

BLANKA
Kép Kép

ZSANNA
Kép Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Kép
Kép Kép

Ilyenek voltunk-vagyunk :)
Vendég

Én is dobok :)

Kép
Kép

Mindenkié nagyon ari!! :)

zsuzska80
Szombathely

mennyi cukibaba :lol: mééééééég :wink:

babusok
Budapest

a nagy meglepi a szoba volt :lol:
most kapta az összes bútort az asztalt meg pár apróságot kivéve

Dóri
bubikák

Dóri! nagyon boldog szülinapot utólag Áginak! nagyon szép a szoba az Ikeás bútorokkal :)

Binyek! ennyi program Hévízre? bele fog férni abba a két napba?
Én ruhát tuti nem viszek, mert lassan mi vehetünk a többiektől :)

Egy kérdés:

babakocsiban nektek is lecsúsznak a babák? mit csináltok? tönkre megy a gerincük :( mindig felhúzom őket, de 2 perc után megint lecsúsznak....
Kép

zsuzska80
Szombathely

Szanda! Ha olyan 80 körül kapsz + csp akkor már benne van az adójóváírás. hála isten ránk nem vonatkozik a hülye Bajnai dolog...

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska!
Nyugi, nem megy tönkre. Nem baj, ha lecsúsznak. Anno énis ezen paráztam, nekem a bébihordozóban csúszott össze Balu (most meg Réka). Két gyerekorvos nyugtatott meg, nemlesz semmi bajuk.
vovanda

Dani:

[törölt kép]

[törölt kép]

Réka:

[törölt kép]

[törölt kép]
vovanda

[quote]A írta:múgy halkan jegyzem meg: Európában (sőt USA-hoz viszonyítva is) nálunk a legemberibb a gyes-gyed. Eu. többi részén max. 4 hónapot tudsz otthon tölteni, az USA-ban 6 hét a szülési szabi, utána vagy visszamész, vagy kirúgnak.

Igen, csak nyugaton visszamehetsz 4 órában vagy esetleg végezhetsz távmunkát, ott jól ki van találva a rugalmasan kezelt munkaidő, stb., pontosan az ilyen esetekre. Na, itt ez nem elterjedt. Elképzelem, hogy ráhagyom a két hónapos csecsemőmet a bébiszitterre reggel 7-től este 5-ig, brrrr...., szegény gyerekek, biztos nem tesz jót a szellemi, érzelmi fejlődésüknek.

Zsuzska,
nekem is lecsúsznak. Próbáltad már szorosabbra húzni a felső övet?

KépKép
lili73

szandra, vanda! sajnalom az ejszakat, en mar kezdek hozza szokni, apa meg mar 2 hete a nappaliban alszik :( :(

ancsi! kar hogy nem jon osze az uj kegli, da hatha :wink:

babus! lesz meg anyi fordulas, hogy csak na :D

vanda! egyet ertek veled, az eu-ba kesz kibasz@s az otthon maradas, itt 2 ho szules elott+3 szules utan, vagy kerdeted max 1+4, de oszeszen csak 5 ho es persze semmi kedvezmeny ikreknek, franciaorszagban oszvisz 4 ho, pl ro-ban 2 ev a szules utan es be akarjak vezetni a 3 evet

edit! olyan edi picikek voltak :P

dori! szoba nagyon vagany, a buli meg bizti nagyon jol sikerult :D

bineyk! milyen kis cukkor falatkak voltak (meg a zokni is nagy volt :P ) most meg olyan nagy babak, mindjart csinalhatot a lakodalmokat :lol: :lol:

eszti! nalatok is milyen nagy valtozas, azok a draga pici hajas babak :P

babus! az 1 hosbol, szinte semmi sem latszik, de az 5 hosban nagyon edeskek :lol: :lol:

rebe! blankanak minden jot! nagyon edi falatok :D

anny! nagyon huncutkak es gyonyoruek, az elsoben mennyi idosek? nekunk is van olyan happys kertesz, kapta mattia ro-ban

zsuzska! milyen kis pofisok voltak kicsiben, most olyan kis puszilnivalok

vanda! olyan kis edik, mikor pottomok voltak olyan oriasinak tunnek a pelusok (mindenkinel igy volt maskulonben :D )

lilli! amit irsz, csak ha a munkaadodnak ok, ha nem mesz dolgozni 6 orat 1 gyerekkel es 4et az ikrekkel, olyan orarend utan ami neki jo, ha nem ulsz otthon 30%fizuval 6honapot, masik 3at 0 fizuval es ha 1 eves koraban nem mesz visza 8 orat dolizni, ki vagy rugva mint a pinty (legalabis itt)

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Mony :P
ezt most ne igazán értem, amit írsz. Nem tudtam kihámozni, ne haragudj :oops: Mindenesetre Nyugat-Európában sokkal-sokkal több lehetősége van arra egy anyának, hogy úgy menjen vissza dolgozni, hogy közben ne kelljen egész nap távol lennie a gyerekétől. Ez ténykérdés. Nyilván ott sem minden munkaadó biztosítja a félállást, a rugalmas munkaidőszervezést, a távmunkát, de több, mint itthon, mert itthon gyakorlatilag nincs ilyen. Cserébe viszont itthon maradhatok a gyerekemmel abban azokban a hónapokban, amikor a legnagyobb szüksége van rám. Ez jó dolog tényleg :D .
Konkrét példát is tudok mondani, megpályáztam egy állást Amszterdamban, felvettek, kiderült, hogy babát várok, elmondtam, hogy sztornó, ők meg azt mondták, hogy így is kellek, majd 3 hónappal a szülés után 4 órában kezdhetek. Mondtam, köszönöm szépen, nem akarok dolgozni 3 hónappal a szülés után. :shock: De a lehetőséget legalább felajánlották.

KépKép
lili73

Juj,de édesek a babák!!!Még,még képeket!Szerintem is jó ötlet odaírni,hogy mekkorák voltak,amikor a kép készült!

Dóri!
Én szívesen lennék nálatok kislány!Eszméletlen jó lett a szoba! :lol:

Moni!
Hogy is van ez nálatok?
Én mindenesetre örülnék neki,ha itt is előtérbe kerülne a részmunkaidő!!Én csak részben vagyok azért itthon,mert ezt látom jónak.Másrészt már szívesen mennék dolgozni.Csak nem tudom megoldani azt,hogy hova tegyem a fiúkat.Mert ugye ovi is csak papíron van reggel 6-tól este 5ig.Amúgy meg totál ki vannak bukva,ha nem hozod el 4körül a gyereket.

Kép

Kép
edit73

Edit!
Én olyanról is hallottam, hogy anyuka otthon volt a kistesóval a nagyot meg erre hivatkozva ki akarták tenni az oviból. :cry:
vovanda

mégmégmég babaképeket:-)
mind nagyon édesek:-)
1szálpasi

lilli! nagyon jo hogy 4 oraban kelletel volna nekik, de sajna itt olaszban, nagyon, de nagyon keves ceg van aki el fogadja a rugalmas munka idot vagy fel allast, plane hogy itt a munka orarend nagyabol igy nez ki: 8-12.00 es 14-18.00, vagy 9-13.00 es 15-19.00, ritkaban 8-12.00 es 13-17.00, tehat ha nagyon mazlista vagy f6ra ersz haza, persze mas allamokban lehet jobb orarend van es jobban meg lehet oldani a rovideb munkanapot, itt minden baba szinte a nagyszuloknel van vagy bolcsibe hogy tudjanak az anyukak dolgozni, mivel 1 fizuval nem lehet meg elni :( :(

szoval:
Kép 2 hetesen Kép 6 hosan

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Sziasztok!

Dóri, nagyon klassz lett a szoba, gondolom Ági tejesen el volt ájulva!
Hogy tudtad titokban tartani?

Lányok, ilyen volt- ilyen lett képek, egytől egyig szuperek!

Majd én is hozok.

Binyek, jó lehetett a Dunánál, látom törpék élvezték.

Reggel doktor néninél voltunk, mindenképpen mentünk volna, mert pénteken kardiológia kontroll és oda kell beutaló, de Lili éjjel sírt, folyik az orra, piros a torka.
Vagy megfázott, vagy vírus (Ati pár nappal előbb kezdte, szóval sanszos, hogy ő hozta haza)
Pénteken megyünk a bölcsibe körülnézni, ahol a lányok elvileg januártól bölcsisek lesznek, ha felveszik őket...

Judit

jucicuki

Judit!
Anyuék elvitték mi meg ezerrel szerelés és mire hazajött már kész volt :lol:
tisztára mint egy átrendező show :wink:
igaz a falfestést meg varrás részét akkor csináltma amikor vagy aludt vagy oviban volt

Nálunk is kidőlt mindenki, Áginak tűszős mandulagyuszija van, kicsik "csak" köhögnek, Apa nagyon vacakul van, füle is fáj, :? én meg tegnap voltam rosszul :twisted:

A vírus erre is járt :twisted:
ráadásként 3 szomszéd gyerek is bárányhimlős, 2-3 hét a lappangási idő, most 2 hétnél tartunk, be vannak oltva, reménykedem, de ha megússzák újra kell őket oltani, mert jaunártól két oltás kell a jobb védettséghez :?

megyek is nem vagyok túl pozitív :lol:
de jó hír itt a koranyár 8) :lol:

Üdv:Dóri
bubikák

Edit!

Én is ezt mondtam, lennék most gyerek :oops: igazából egy kicsit magamnak is készült bár manapság az a baj, hogy túl sok a lehetőség, minden van, csak pénz kérdés :roll: néztem kastélyos ágyat, meg ilyenek, de rettenetes árakon volt

Dóri
bubikák

Milán 2,5 hetes: Kép Milán 8,5 hós: Kép

Márk 2,5 hetes: Kép Márk 8,5 hós: Kép

xandra_73

hali csak a képekre :D mindenkit megzabálok :D
mi egész nap tekergünk lányok már négerek,este kidőlünk hulla fáradtan :D
én tiszta hülye vagyok akkor a gyes amit most kapok 73ezret akkor ez addig ennyi jár amig suliba nem mennek :?: :?: :D :D mert az szuper volna :D :D én amúgy is úgy tervezem egy évvel később mennek suliba had játszanak amig lehet :D
mindjárt héviz :D 8) :D 8) :D 8) annyira várom :D

lanyané

Maryska: te nem GYED-en vagy most? Az 73 körüli. A GYES még duplán is 50 körül van, és 2 éves kor után az jön. Nem? Vagyis a GYEST kapjuk iskolába menetelig. Én így tudom.
Vendég

Lanyané!
Te most GYED-et kapsz, ez a jelenlegi és a tervezett új szabályozás szerint is a gyerek 2 éves koráig jár. Összege a bruttó átlagkereseted 70%-a, de max. bruttó 100 ezer meg még párszáz forint.
Gyermekeid iskolába kerüléséig a jelenlegi szabályok szerint akár 8 óra munka mellett is dupla GYES jár, ez kétszer 28 ezer valahányszáz forint.
Szerintem ezt el fogják venni, a 8 óra munka mellett igénybe vehető GYEST mindenképp.
vovanda

Mony :P
nyilván a déli államokban ez máshogy van. Észak-Európára, meg Skandináviára gondoltam inkább. Ott nem mumus a gyerekvállalás, hanem az élet természetes rendjéhez tartozik az is, és ezt a munkaadók is így gondolják.

KépKép
lili73

Jelentem,Dokiapu nem kamu, immáron sokadszorra bizonyított tény :wink: :wink: :wink: És nagyon jó fej :D
Vendég

Mi ez a pangás csajok??? A hiányzóknak kéretik bejelentkezni.
Megkaptuk a 3 hós szurit meg a prevenart, törpék nyűgösek. Holnap vérvétel Dokinál. Balu+Pasi fürdik, de most nem énekelnek (szoktak, szerintem a szomszéd a haját tépi olyankor :lol: )

Binyekem!
TÁBLÁBA: Dani baba kicsi segge 5500 gramm, Réka cica 4410 gramm. Iccakát átaludni 2 hónaposan kezdtek.
vovanda

ui: nézem a képeket. Mindenkinek nagyobb/érettebb babái születtek mint nekem??? Csak én vagyok ilyen béna? :P
vovanda

Sztem arról még nincs szó h. GYES mellett nem lehet dolgozni, de hát soha nem lehet tudni mi jön(jöhet) még.... :?

Vanda! Mi az hogy nagyobb /éretebb baba? és ezért miért vagy béna??? :shock: :roll:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuzska80 2009.04.06 20:00-kor.

zsuzska80
Szombathely

Engem teljesen kidöntött ez az idő, reggel jövök :) Esti etetés vicces volt, egyszerre és felváltva üvöltés, cici, cumi, büfi, kaki :lol: és rengeteget kajcsiztak, este már nálunk is lecsúszik 180 :shock:
Vanda: Ti hányadik hétre születtetek? És szép nagyok bébikék ám! Kíváncsi vagyok vérvételre, pisi is lesz?
Képek szuperek Mindenbébicukimuki
Dóri: ja, gondoltam aztán, h ez volt az ajcsi :) És hazajött Ági és meglátta a szobát? Azta, én is szeretnék egyszer ilyen meglepit :lol:
jóccaka

babusok
Budapest

sziasztok! :P
most én is csak képekkel! 8)

9 hetesen
Kép

Bendus 14 hónapos múlt
Kép

Zsombéka 14 hónapos múlt
Kép

Királyréten bogarász
Kép

Petra
Kép
petricsek

[quote="vovanda"]u írta:vovandai: nézem a képeket. Mindenkinek nagyobb/érettebb babái születtek mint nekem??? Csak én vagyok ilyen béna? :P

eeevette az eszed az otthonlevészet, vagy mi?! 8) :wink:

Petra
Kép
petricsek

Vanda, küldtem privit!

Petra
Kép
petricsek

vanda már gyerkőcöt altat...a nagyot, a kicsik némi nyűglődés után kidőltek (némi germicid kúp segítségével)
és ha ilyeneket ír, akkor biztosan elment az esze, erre én sem tudok magyarázatot (és ezt most nem is értem, miért írta)
1szálpasi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 18:54-kor.
davandi

lányok!
amikor beléptek a baabnetre, a társalgó főoldalán nézzetek legalulra:-)
1szálpasi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 18:55-kor.
davandi

Szép estét!

Hosszú volt a hétvégénk,csavarogtunk szinte mindkét nap.
Minden bébi gyönyörűséges szokás szerint.
Vanda meg néha írkál butaságokat,de majd leszokik róla.ugye?

Ruhabörze nem rossz ötlet,de nekem 1 szatyornál több van.

Maryska
A barna mintásra gondolsz?2 sett van belőle,lehet a tiéd ha kell.Kicsit rá kellett adnom a fejükre,mert nincs nyári sapink.

Zsuzska
Mi volt Ausztriában?
Vendég

banika: próbálom leszoktatni róla:-)
1szálpasi

ja ja banika barna és a nagyobb méretű kőne :D
pasi moderátor mit ke csinyáni :?:
eszti :D dokiapu az ugye nem kamu rajtad is ott már a keze nyoma :D fájt????

lanyané

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 18:56-kor.
davandi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?