A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Swenson!

Nekem az utóbbi időben meggyőződésem, hogy nem csak attól függ, hogy mit eszel, hanem magától a szervezettől is. Olvastad, hogy régebben mit kinlódtam. Mióta egyáltalán nem figyelek nincs is nagyon gond. Szerintem felveszi a szervezet amire szüksége van. Kinél többet, kinél kevesebbet. Szóval az nem árt ha az ember egy kicsit odafigyel, meg nem kell kettő helyet enni,de az sem baj szerintem, hogy 9 kilónál tartasz. Nekem a 28. héten mondta a védőnő, hogy még kb 2 kiló jön fel. Szóval lasul a gyarpodás. És akönyvben is a modell a 28. héten 9 kilónál tartott, szüléskor meg 11-nél. Azt hiszem, merta könyv a nyaralóban maradt.
Szóval nehogy kiskecske legyél, mint én egy időben!
Puzsi: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Kedves Mucska!

Egyelőre jól esik a sali, meg azért eszem mást is, de én alapban is olyan alkat vagyok, hogy ha ránézek a kajára máris hízok, sajnos.Kép

Azért vagyok megijedve, mert azt hiszem pont Zsuzsa meg Bori írták, hogy így a végén heti húsz dekákat híznak a babák, tehát a mamák meg negyvenet. Úgyhogy nekem nem árt odafigyelni hidd el van miből elvennie a babámnak! Meghát ugye itt volt a húsvét, sütik, fincsi kaják.....könnyen elcsábultam ám!

Bellana! Neked is köszi az üdvözlést, s minden részvétem a fáradtság miatt. Mivel nincs gyerekem nem nagyon tudok tanácsot adni, de azt azért ne feledd, hogy semmi sem tart örökké, így hamarosan a kisfiad is visszatér a normál kerékvágásba! Hisz olvastam, hogy mikor megkapta az új ágyát olyan szépen aludt benne! Lehet hogy most megzavarta ez a hirtelen jött meleg, vagy csak egyszerűen nyűgös. De elhiszem milyen rossz lehet így segítség nélkül! Kitartást és elég erőt, meg Daninak sok-sok álommanót kívánok éjszakára!!!!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swenson: a 9 kiló sem sok ám! De ha vigyázol, az nem baj! Most már nagyobb a választék zöldség-gyümölcs ügyben is, így nem unod meg annyira!
És ha lesz rajtad a végén 2-3 kiló, akkor mi van? Szerintem élvezd még ezt a 10 hetet!
És a babák a 30. hét után valóban híznak heti 20 dekát! De ez nem azt jelenti, hogy te is! Kép
https://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h

Mucska: hát, ez nem egy rossz taktika a védőnő ellen! HA a telken lesztek, ő sem tud meglátogatni! Kép
Miért kell az igazolás? Nem írt semmit a könyvedbe???
A kilókkal meg csak számoljon ő!!!

Hízás:
A modell emlékeim szerint 13-nél fejezi be! De nézzetek bele a védőnős kiskönyvbe! (Várandós Mamák Könyve 52. oldal) Akiknek nincs, a 28. héten 10 kiló az átlag! És összesen 14!!!

Kép

Zsuzsi: bocsika, már megleltem a dolgot! De köszike.

Bellana: igazad van! Én meg matektanár vagyok. Sokan mondták már, hogy nem látszik rajtam Kép
Erőszakkal az ágyban??? Azt ne! Lehet, hogy ő is nyugisabb lesz, ha majd meglesz az öcsi! Kép

Zsuzsa
zerko

Swenson: köszönöm az együttérző szavaid, jól estek nagyon. Kép

Zsuzsa:az általánosítással kapcsolatban van igazam? Vicces,mert amúgy fontosnak tartom, hogy ne a látszat alapján ítéljek meg valakit,vagy valakiket. És mégis néha jómagam is sztereotipiákban gondolkodom.
Matektanár vagy? Juj, nem mondok semmit. Kép
Az én matektanáraim elég ijsztő jelenségek voltak. Kép
Egyébként eszem ágában sincs erőszakoskodni a gyerekkel, teljesen ledöbbentem, hogy valaki nyugodt szívvel ilyet ajánl...
Igyekszem kitartani, de eléggé megvisel.
Valahogy ingerültebb vagyok én is. Kép

Puszi:
Bellana
bellana

Zsuzsa!

Köszi a táblát meg a sok infót, így azért valamivel jobban érzem magam, de igazad van, nem árt azért odafigyelni! Egyébként élvezem a várandósságot nagyon!!!!KépKépKép S azt mondhatom nagyon szerencsés vagyok, mert a kezdeti pici émelygésen kívül eddig nem volt semmi bajom!Kép Angyal ez a bébi nem kínozza az anyját -csak el ne kiabáljam-!Kép Mondjuk tegnap azt mondta a doki, hogy ugye tudom, hogy nem lesz kicsi baba, s ennek annyira örültem, remélem majd a szüléskor is így fogom gondolni!Kép de fel vagyok készülve én is 4,30-cal születtem!Kép

Bellana!

A sztereotípiák szerintem mindannyiunkban benne vannak, s a foglalkozásokról, végzettségről, iskolálkról meg annyit, hogy hülye ember mindenütt van, s az intelligenciát nem lehet megtanulni meg megvenni. Az nem szakma, meg végzettségfüggő, de ezt biztosan ti is tapasztaltátok már!

Az ingerültséged is megértem hiszen fáradt vagy és pihenned kéne. Meg gondolom a tehetetlenség és a tanácstalanság a legrosszabb, de bízz a fiacskádban, hátha estére elfárad és alhattok egy nagyot!

Jesszusom! Pár hónap múlva vajon az én fiam is ezt produkálja majd????KépKépKép

Na akkor majd jót mosolygok a semmit sem érő fecsegésemen!Kép De sajna mást nem tudok írni, remélem érzed az együttérzést!Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Megjöttem a mai második körről. Addig a játszón voltunk.

Bellana: látod, ezek az előítéletek!? Nos, pedig nem mindenki szolgált rá! Kép
Kitartás, nekem is fogy a türelmem!

Swenson: akkora babát azért elsőre ne akarj! De ha mégis, akkor sem lesz semmi! Magas vagy?
Nekem is az ismerősök nagyot jósolnak. Majd elválik, mi lesz! De nálam a lányom már járatott valamit az úton Kép

Szép estét csajok!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!
Panó.
A védőnőtől semmit sem kaptam csak sok hülye tanácsot, és az ötletei elképesztőek. A legutóbbi látogatásomkor is, megmértem a vérnyomásom, a súlyom, ezt beírtam a kiskönyvbe, majd szóltam neki milyen vizsgálatra küldjön el és végeztünk is. A fizetését azért nem adta oda. Álítólag szabadon lehetett volna védőnőt is választani de ezt én nem tudtam és most meg nem tudom hogy átmenjek-e valaki máshoz, nem fog-e eláasni a hátam mögött.
Hol lehetne a Várandósok kiskönyvét beszerezni?
És miylen szoptatásról szóló könyvet ajánlatok?

Zsuzsa.
A kocsinál elég a 3 vagy 5 fokozatú alíthatóságunak kell lenni a támlának?

Süncsi.
Érdekelne engem is ez a báránybőr dolog. Hol és mennyiért lehet ilyet beszerezni?

Lányok.
Szerintetek érdemes mérleget venni vagy csak azzal idegesíteni fogom magamat, hogy hol több vagy kevesebb a picinek a súlya?
És légzésfigyelőt, babaőrzőt, esetleg párásítót? vagy ez ráér később?

Altatás.
Most olvastam arról hogy háton nem lehet, hason sem, és oldalán sem nagyon. Most hogy alszanak a kisbabák?

Vásárlás.
Nem tudtok valami akciót?

orrszívó.
Elektromos, kézi, hálózati vagy porszívós?
Most ennék bevásárolni és azért ez a sok kérdés.
KIKA-ban kókuszmatrac akció van 6.900,- Ft-ért ha valakit érdekelne.

Swenson.
Én is a tanulok közé tartozom, és pont ezmiatt maradoztam ki. jelenleg munkajogból, közalkalmazotti jogból készülök szigorlatra és borzalmas, mert nem akar a fejembe menni. nem mintha más érdekelne. Mindent elfelejtek, és sok minden kiesik a kezemből, ez a kicsit elszívja az agyamat is a párom szerint.
Jövőhéten is lesz vizsgám, meg utána.

Lányos anyukák.
Igaz, hogy a kislányok hamarabb jönnek, én júl 15-re vagyok kiírva, de jún 22 és 26 vizsgám lenne, kérjek előre halasztást, vagy lehet hogy kihúzom?

Hízás.
Sajnos én is hízok, nem vészes de azért látom magamon. És nem tudom mi volt a kiindulási súlyom, mert nincs mérlegem, és még most sincs, már kellene egyet venni.
De 2 méretet változott a nadrág méretem és a mell méretem, kb: 9 kg lehet, és van hátra 13 hetem maximum, ez normális lehet, még max 5-6 kg jöhet fel. pedig próbálok nem sokat és egyre egészségesebben enni. jelenleg szója és gyümölcs. De sajna afagyi minig elcsábít és az biztos rakódik.
Jövőhéten kell mennem vércukorvizsgálatra, ha ott terhességi cukrom lesz, mit jelent a diéta amire foghatnak?
És hallottam olyat, hogy be is fektethetnek? Ez igaz?

UH.
Nem küldött a doki UH-ra, mikor esedékes a következő, eddig 19 hetesen voltam 4D-en, se előtte se utána nem. kell érte szólni?

Na befejezem, mert megint nem győzitek elolvasni.

Találka remélem a vizsgám után lesz.

Noéminek boldog névnapot!

Pussz nektek
köszike hogy válaszóltatok
nixi
Irország

Nixi!

Cukor: attól függ, hogy mennyi lesz, vagy megúszod teljesen, vagy diétára fognak. HA nem túl vacak az eredmény akkor először csak cukormentes diétára és lesz cukor ismétlés. Ha akkor sem jó akkor számolós diétára. 160gr szénhidrátot lehet enni egy nap. Csak ha nagyon pocsék akkor fektetnek be! Azért tapasztalatból ajánlom, hogy előző nap ne edd magad tele tésztával, édes levekkel. Én ezt szívtam meg, de a második cukor az jó lett, de maradt a cukormentes étkezés elvileg.

Orrszívó: nekem a patikában a porszívóst ajánlották, de megoszlanak a vélemények.

Mérleg: én itt Szegeden megkérdeztem, hogy mennyiért lehet kölcsönözni. Itt szégyenszemre 4500/hó. ÉS azt is mondták, ha épp noncs szabad várni kell. De ha kell, akkor kell. Erre inkább vettem 5400 Ft-ért a Corában. HA már nem kell eladom.

Altatás: a kérdés jó! mindenütt mást lehet olvasni. A könyvben a hátomn alvást ajánlották, de erre mondta egy anyuka a klinikán, hogy az ő gyereke már ott is hason aludt.
Légzésfigyelő: szerintem akkor vegyél, ha érzel magadban elég bátorságot, ha baj van tudsz kezdeni valamit a gyerekkel és nem ijedsz meg. Hiába mégy tanfolyamra, ha akkor hirtelen nem tudsz mit kezdeni a pániktól. Én spec úgy döntöttem, hogy ezek miatt nem veszek. De a másik oldalt is nagyon megértem.
Bébiőrző: Én fogok venni, de csak kicsit később. Az elején úgy is ott vagy ahol a baba.
Párásító: panelba mindenképp jó lehet!

Báránybőr: Brendonban van: kiságyba 38960 ft, babakocsiba:11690, állatformára nyirt:15290 Ft.
Lehet hogy van olcsóbban is ezt a katalógusokból írtam ki Neked. Egyébként ez engem is izgat.
Van egy olyan cimű könyv, hogy: Szoptatás. Nagyon dicsérik. Nem rossz, nekem meg van, vagyis most kaptam meg ajándékba.
Védőnővel ne foglalkozz, az enyém is olyan hülye, mint a Tied!
Puszka: Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Nixi: A várandós mamák könyvét a védőnőnek kell adnia!! Szoptatásról nekem nem nagyon vannak könyveim, egyet rendeltem azt hiszem a Le Leche Ligától. Nem tudom most milyenek vannak. A cím: Bp. 2 ker. Hermann Ottó út 18. Tel:214-3309.
A Kismama újságban is vannak még elérhetőségek. Mérleg: mi annó béreltünk mérleget, de légzésfigyelőnk nem volt és most sem tervezünk.
Altatás: Dani jóformán kizárólag hason volt hajlandó aludni, mert nagyon hasfájós volt. Gondolom jót tett a hasának a nyomás. Nem értette meg, hogy neki ezt a könyvek szerint nem szabad. Kép
Orrszívó: nekünk van kézi pumpás, és pesztonka elekromos (a mellszívóhoz volt, de azt hiszem külön is lehet venni). Porszívónk nincs. Kép
Vásárlás: én nem tudok akciót.

A védőnőd biztos ismeri az enyémet. Kép Vagy egy helyen "tanultak"...

Zsuzsa: tudom,hogy nem mindenki szolgált rá az általánosításra. Én csak egyszerűen bevallom, hogy biza megesik, hogy magam is általánosítok. Kép
Szóval nem csak én vagyok feszültebb? Akkor jó. Kép
Amúgy nekem is mondta a doki, hogy nem baj ha megint nagy baba lesz, mert már be van járatva az út.Kép

Swenson: köszi a biztatást! Dani már vacsi, fürdetés után van és nagyüzemben rámol. Időnként ki be rohangál a szobája és a mienk között. Most a könyvespolcot pakolja. A férjem tiszta pipa. Mondtam neki, hogy mit szólna ha egész nap ő lenne vele...
A babákkal más a helyzet. azok néha alszanak is, nem úgy mint Dani. Kép

Mucska: látom megelőztél az írásoddal. Kép
Akkor a te védőnőd is a másik kettővel járt suliba. Kép
Puszi!

Bellana
bellana

Nixi: én a védőnőtől kaptam ezt a könyvet!
A váltás az passz!
tudod, minél több fokozat, annál jobb, de a 3 is megteszi!
Mérleget kölcsönözz! Nem lehet pl a kórházban? Én anno onnan hoztam, de csak heti egyszer mértem. Úgy nem sokkoló! Kép
Hogy alszanak: amíg nincs rendben a köldökük, addig háton. Utána lehet hason is, ha a baba szereti. Az én Zsófim úgy könnyebben rotyogott! Kép
Nem minden baba jön előbb! Én júli 14-re voltam kiírva, és júli 2 lett! Szerintem belefér, ha vigyázol magadra!
A többi eszköz nálam kimaradt!

A cukor diétát jelent! Cukor, és szénhidrát megvonást! És csak akkor kórház, ha nagyon rossz, vagy ha akkor sem javul.
Most nincs időm maradni, holnap folytatom!

Zsuzsa
zerko

Nixi!
Én szívesen adok neked egy Várandós mamák könyvét! Esetleg elküldhetem postán. Vagy ha jössz talira, akkor is odaadhatom, ha még nem késő.
Mérleg: nekem egyik gyereknél sem volt és nem hiányzott, legalább nem idegesítettem magyam, hogy most épp miért szopott kevesebbet. Havonta jártunk tanácsadásra, ott mindig megmérték őket.
Bébiőrző: nekünk van, én nagyon szeretem, mert mi kertes házban lakunk és így nyugodtan benthagyom a babát aludni és kint is hallani fogom ha sír. De pl. egy panelban nem biztos, hogy nagy szükség van rá. Utazáskor még jól jöhet.
Orrszívó: nekem olyan van, mint Bellanának, szerintem az jó. A porszívóssal az a baj, hogy a mi porszívónk marha hangos és már attól üvölt a gyerek, ha bekapcsolom. Ez az elektromos meg szép halkan zümmög.

Bellana!
Ritának is vannak ilyen zűrös napjai, mostanában egyre több. Szerintem most vagyunk az első dackorszakban és próbálgatja, hogy mit szabad és mit nem! Kitartás! Kép

Mindenkinek jó éjszakát, szép álmokat!

Panó
panó

Nixi!
Azt kifelejtettem, hogy Rita később jött egy nappal, mint a kiírás!

Panó
panó

Zsuzsa!
Ez a táblázat a hízásról engem is megnyugtatott, ezek szerint még mindi az átlag alatt vagyok! Kép

Panó
panó

Panó: akkor az én 6 kilóm se sok?
Te hogy állsz a kajával? Én mostanában a sáskák babérjára török. Kép
Ma voltunk ám 25 hetesek! Kép
Olyan jól esik,hogy te is vígasztalsz. Kép Lehet, hogy Dani most csak ilyen korban van?
Jaj, most elaludt. Huhh. Isten áldja az álommanót!

Bellana
bellana

Bellana!
Én eddig egyik terhességemnél se voltam kívánós, de most mindent megennék, ami édes! Pedig amúgy egyáltalán nem vagyok édesszájú. Remélem ez szülés után elmúlik.
Dackorszakok tényleg vannak a gyerekeknél és az első kb. 2-3 éves kor körül. Aztán kinövik és állítólag majd rosszabb dolgok is jönnek, de ezeket még én sem ismerem tapasztalatból. Mondjuk el tudom képzelni, hogy lehet, hogy tényleg rosszabb, ha azért nem tudsz aludni éjszaka, mert nem tudod hol van a gyerek, mikor jön haza, kábítózik-e vagy becsajozott.

Mindenkinek szép napot, bár ma itt elég borongós.

Panó
panó

Szép reggelt mindenkinek!

Nixi: Neked is őszinte részvétem a tanulás miatt! Őn már annyira utálok tanulni, hogy az elmondhatatlan! Ha jól visszagondolok eddigi 29 évem alatt folyamatosan tanultam. De most megfogadtam, ha ennek vége soha többé!!!!!!!! Legfeljebb nyelvetKép

UH: Hogyhogy csak egyszer voltál és 4D-en, tehát azt is gondolom magadtól???!!! Szerintem ez több, mint kevés!!!! Tudtommal a terhesség megállapítása is hivatalosan UH-gal történik, ráadásul az AFP után, a 18-20. héten van a genetikai UH, amire el kellett volna küldjenek! Szerintem ezt a dolgot ne hagyd annyiban és figyelmeztesd a dokid, vagy a védőnőt!!! Elvégre csak ott látják igazán a babát!

Orrszívó: Bár nekem nincs tapasztalatom, de én is úgy döntöttem, hogy Pesztonka elektromosat veszünk. Nálunk Szolnokon, ez kb. 7-8 ezer forint. Eddig csak jót hallottam róla, és főleg az tetszik benne, hogy nem kell a porszívót állandóan elöl tartani, nem beszélve az éjszakai zúgásáról, aminek a szomszédok nem hiszem, hogy nagyon örülnének!Kép Elég pici szerkezet, újszülött kortól használható. A porszívós az olcsóbb, kb. 1500 FT, ami szintén nagyon jó egyébként, hátrányait előbb ecseteltem. Meg hallottam már olyat is tapasztalt anyukáktól, hogy a porszívós miatt évekig nem lehetett a gyerek jelenlétében porszívózni, mert szegényke állandóan üvöltött, hiszen azt hitte ellene irányuló támadás lesz. De ezt csak hallottam.Kép A kézi viszont állítólag nem szívja ki rendesen a váladékot.

A mérlegre meg azt tudom mondani, hogy nekem a védőnőm azt mondta, hogy azért felesleges, mert az ellenőrzések alkalmával úgyis mérik. (Dokinál, védőnőnél) Ezért én magunknak vettem egy digitálisat, ugyanis nekünk sem volt.Kép

Szoptatós könyv: szerintem kérdezd bátran a topic tapasztalt anyukáit, kb. ugynazt olvashatod a könyvekben is, de tőlük hitelesebb szerintem. Amit én leszűrtem, hogy szoptatni, szoptatni, szoptatni. A kórházban meg a kezdetekhez úgyis kapsz segítséget, remélhetőleg.Kép

Bellana! Remélem Dani álma kitartott reggelig, s ma már jobb a kedved! Gratula a 25. héthez nektek!!!

Zsuzsa! Egyébként 170 cm magas vagyok, és én egyáltalán nem ragaszkodom egy hatalmas babához, a fő hogy egészséges legyen! De azért készülök lelkileg.... Bellana ad erőt ehhez, hiszen ha jól emlékszem az ő Danija is négy kiló felett volt elsőre.Kép

Mucska! A Tisza nálunk is hatalmas még, bár állítólag már apad! Örülök, hogy megúszta a felső szintetek!!! Én amúgy imádom ezt a folyót, bár minket nem fenyeget, messzebb lakunk tőle.

Legyen szép napotok!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jó reggelt!

Mindenkinek köszönjük a névnapi jókívánságokat. Kép Kép Kép

Swen, Nixi üdv. közöttünk! Kép

Mucska, mail ment! Kép

Maci, a pelenkázó lapja levehető így később is tudjuk majd használni komódnak.

Párásító: mi kaptunk kölcsön, panelban biztos, hogy hasznát fogjuk venni.

Légzésfigyelő: szándékozunk venni.

Orrszívó: szerintem a pórszívós elég durva, a nagy zajtól megijednek a babák. Mi max. Pesztonka elektromosat fogunk venni, láttam is valahol 7000-ért. De a tanfolyamom a védőnő azt mondta, hogy ő boldogult a síma kézivel.

Kellemes napot mindenkinek. Kép

Chello
chello

Lanyok!Kép

A heten nem nagyon jelentkeztem, itt vagyok elhavazva a meloban...
Most is csak azert irok, mert latom ujra teriteken van a hizas tema. Nos, en 28 hetes leszek vasarnap es jelentem 12kg-ot hiztam eddig.Kép Ugyhogy, mindenki megnyugodhat, en tartom a rekordot es megsem idegeskedem egy percig sem.
Pedig, ha emlekeztek, az elejen en voltam aki nem hizott szinte semmit...

szoszi
aki mindent megeszik
szoszi

Jó reggelt mindenkinek!

Zsuzsa! Én szerettem (majdnem) az összes matektanáromat, tehát nálam eleve pozitív előítélettel indultál volna.
A találkozó ügyben, ugyan én nem voltam az előzőn, de én mint belvárosi preferálnám a Marcellot.
A táblázattal meg engem is megnyugtattál, már híztam 5 kilót (23. hét), de ezek szerint ez még nem sok. HURRÁÁÁÁ

Süncsi! A birkabőr engem is érdekel, mennyibe került, és mi az a speciális mosószer amit adtak hozzá? A mucska által leírt Brendonos árak szerintem elég durvák, annyiért egy egész birkát lehet venni Kép

Bellana: van otthon egy nagy adag mákos gubánk, anyósom csinálta és nagyon finom. Átjössz?

Üdv az újaknak!

Jerry
jerry

Bocsi, Mucskát az előbb véletlenül kisbetűvel írtam, tehát jóvátéve: MUCSKA

Jerry
jerry

Báránybőr ügyben: szerintem sokkal jobban jártok, ha valamilyen készítőnél vagy vásáron-piacon néztek körül, sokkal olcsóbb. Nekem anyukám hozott, de vidékről.
A Brendon amúgy is túl drága, minek kétszer annyi pénzt kiadni bármire?

Légzésfigyelő: én szeretnék venni, de ahhoz tanfolyamra is el kellene menni, mert ha nem tudunk segíteni baj esetén, akkor minek?!
Van valakinek tapasztalata, használtátok már?

Maci
maci2

Szép Reggelt Mindenkinek!

Jerry!

Aranyos vagy, de nem vagyok sértődős! Nem gépíró kisasszonyok vagyunk, így van hogy bibi csúszik az írásba.
Sajnos Szegeden csak ebből lehet válogatni, mert más ilyen jellegű árúház nincs.
Ezért gondolkodok én, de az ötlet jó lehet, hogy veszünk egy birkát! Bográcsba jó lesz a húsa! Kép

Swen!

Most hirtelen eszembe jutott Rólad illetve Szolnokról, hogy milyen sokat voltam ott edzőtáborban és milyen jó volt. A Tiszát én is imádom, hisz rajta nőttem fel. Versenyszerűen kajakoztam. NAgy puszi Neked!

Szöszi!

Csak egyélnyugodtan, az a lényeg hogy jólérezd magad! remélem a vizesedés teljesen elmúlt!
Még időben szóltál a Körösöknek, köszike! Puszka

Bellana !
Gratula a25. héthez!
PAnó: ismét koránkelő lettél?

Chello! Kép

Puszka Mindenkinek!
MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Jó reggelt!

Ma kollektívan felmegyünk pestre a bankba, elintézni az én kártyámat és Ádinak valami utalást amit a melóhelye elbénázott...

Jerry: már pakolok is. Kép Merre is menjünk?? Kép

Chello: nekünk is kézi és pesztonka van. Kép

Szöszi: én is dagadok rendesen, mert állandó ehetnékem van. Kép Úgyhogy vigyázz, mert még leelőzlek! Kép

Panó: jól megvigasztaltál. Kép Dani aludt reggelig és én is, még wc.-re se keltem fel!! Hiába, valamikor ki kell pihennie magát az embernek. Kép
Látom, te hamar felkeltél. Kép Itt süt a nap, remélem már nálatok is. Kép

Swenson: Dani 4.40-el született és én nem vagyok 170 cm,csak cipőben. Kép Amúgy szerintem inkább attól függ, hogy az anyuka, hogy tágul,milyen a csipője, van e esetleg téraránytaanság. Szóval kijöhet az a bébi simán. Kép

Maci: teljesen igazad van a légzésfigyelővel kapcsolatban. Tényleg, mi van ha megszólal? Tanfolyam nélkül, gondolom csak a pánik. Kép

Mucskám:nagyon szép napot neked is. Kép

Minden később jövőnek szép napot, Don Quijote harcba indul a szélmalombank ellen. Kép

Pusziözön:
Bellana
bellana

Sziasztok!

itt egy elveszett bárány KépLáttam Ildikó írta, beteg voltam, leteritett az influenza, ezen a héten meg elkapott a gépszíj a melóhelyen. Elotte meg otthon voltam Kép

Láttam a báránybor a téma Kép A barátnom az ecseri piacon vett a babájának egy készítotol, sokkkal olcsóbban mint az áruházakban látni! Pécsett is tudom hogy a vásárban árulnak igazit, nézzetek körul amerre laktok, jobban megéri mint a Brendonos (ami nekem még fogásra sem tetszett annyira)
Légzésfigyelo: mi a Babycontrolt fogjuk megvenni, de még ráér. Jókat hallottam róla.
http://www.babycontrol.hu/
Mérleg: én nem veszek, majd járunk a védonohoz. Persze ha korán jön a baba vagy kis súllyal (most épp ez a parám) akkor majd utólag. A mellszívóval ugyanígy vagyok, megmutatom a férjemnek milyen kell, aztán ha szukséges, meg tudja venni o is Kép

Mucska! Örulök, hogy a Tisza meggondolta magát és nem áradt akkorát! Kép Már milyen finisben vagytok ti ott tábla elején levok! Én meg kullogok a sor végén Kép

Szöszi! Ne is izgasd magad a kilókon! Kép
Alice hogy van, van róla híred?

Suncsi, láttam Quinny babakocsit vettetek, én is gondolkodtam rajta Kép Lassan nekunk is aktuális lesz, de még vacilálok 2 német típus között.

Egcsi, jön haza a ferjed akkor vagy kint lesz másik munkája? Nem tudom hogy bírod ilyen klasszul, az enyém most 4 napig volt távol tisztára kiborultam tole Kép

Bellana, hú már te is 25 hetes! KépPobálj pihenni napközben, vagy nem megoldható?

Zsuzsa, klassz ez a kép, eszerint a kb +5 kilommal a 23. héten én is ok vagyok! KépKép

Bocsánat hogy csak így kiragadtam pár dolgot, de melóból olyan nehéz ez..

Na és akkor van 1-2 kérdésem nekem is, jöhet?
-milyen lepedot érdemes venni, frottirt vagy simát?
-"hazavívos ruha": anyukám szerint ez még létezik és fehérben "szokás" a kórházból hazavinni a bébit. Hát nem tudom....szerintetek??
-van egy vadi új pólyája a tesóméknak, odaadnák, most nem hoztam magammal de esetleg legközelebb. Van értelme szerintetek ilyet használni?
-mennyi hálózsákot érdemes betárazni a kis méretekbol? Azt hiszem a vastag bundazsák túlzás vagy kell? (18 fok köruli homérsékletet ajánlanak a babaszobára, nálunk annyi is lesz)

Most ennyi jutott eszembe, köszi ha válaszoltok...

Pussz
Kriszta
soraya

Jo reggelt!

Ismét olyan szép a reggel! A férjem nagy zenebonaval ébresztett, tancolt is nekem hozzaKép, olyan jo, mikor igy indul egy nap!

Swenson!
Üdvözöllek közöttünk! Milyen jol ismersz mar mindenkit!Kép Gratulalok a pocaklakodhoz!
Szerintem sem sok a 9 kg! En a 33. hétben jarok és szintén 9 kg-ott hiztam eddig, én elégedett vagyok veleKép Az utobbi idöben viszont lelassult a hizas üteme, pedig nem eszem kevesebbet. Lehet, hogy Nalad is igy lesz! Zsuzsa is irta még régebben, hogy annyit mocorognak a babak és mar jo nagyok is, hogy biztos ök is sok kaloriat elégetnek. Milyen aranyosak, nem?Kép

Jerry és Nixi!
Tudjatok, én itt Svajcban szereztem be a birkabört, ez egy draga orszag, de még igy is olcsobb volt (ha Ft-ra atszamolom, bababoltban), mint a Brendonos arak. A sampont minden bababoltban aruljak a birkabörhöz (majd megnézem, mi van rairva és megprobalom leforditani).
En olyat vettem, ami mar babakocsi formajura van szabva, a hata "bélelt" és vannak rajta lyukak is, hogy a bébihordozo ülésen is lehessen hasznalni, ezeken a lyukakon lehet a biztonsagi övet atbujtatni. Megprobalok majd képet is feltenni rola, Ok?

Bellana!
Szegény, biztos faradt vagy! Hatha csak vmi fronthatas érte a kis nöcsabasztKép és megnyugszik. Nem mindig ilyen nyugtalan, ugye? Szerintem sem lehet többet elérni eröszakkal, (mondja ezt egy tapasztalt anyukaKép), biztosan jol csinalsz mindent, kitartast Neked!

Mucska-pocitars!
Ugy latom sok mindenben egyetértünk - marmint bevasarlas ügyben. En is ugy döntöttem eddig, hogy ha nincs vmi különös oka, nem veszek légzésfigyelöt, és a bébiört is csak par honap mulva.
Nalunk a kilinikan sok midnent tanitanak majd az anyukaknak, fürdetést, pelenkazast, szoptatast stb. Ott majd megfigyelem, hogy mi hogyan zajlik, milyen kencéket és eszközöket hasznalnak és ezutan fogok sok dolgot megvenni.
Védönöt éppen most keresek, remélem sikerül talalnom egy jot, az ö tanacsaira is szamitok.

Szöszi!
Par hét mulva lehet, hogy nalad is lelassul majd a hizas! Egyébként meg tényleg az a fö, hogy annyit egyél, amennyi jol esik.

Zsuzsa!
A tegnapi csavargast én is nagyon megéreztem, pedig joval rövidebbre fogtam, mint szoktam. Sajnos lomhulunkKép

Pano!
Megkérdezhetem, hogy milyen bébiörötök van? A kertben is hasznalhato (mar ha a baba a hazban van)?

Tovabbi szép napot mindenkinek!
Puszi
Süncsi
süncsi

Szia Soraya,

jo, hogy megjelentél!
Itt sok anyukanak van Quinny babakolcsija, és altalaban elégedettek vele.
Miért parazol attol, hogy pici lesz a babad? A 23. héten? Ilyenkor még annyira nem lehet tudni.. (szerintem).

Puszi
Süncsi
süncsi

Bellana!

Jó harcolást!

Soraya!

Jó hogy előkerültél végre. Nagyon el voltál veszve. Tudod utolsónak is lenni kell valakinek! Nézd a jó oldalát. Teleleszünk számodra ötletekkel tanácsokkal, csak győzd majd válogatni, hogy melyikhez tartsd magad! Ráadásul akkor már súgni is tudunk, hogy mi hiányzott, vagy mit nem kellett volna megvenni. Puszika és gyere gyakrabban!!!!!

Kérdéseid jók és egyre semtudom a választ. Anna biztos, hogy halvány sárgában fog hazajönni a kórházból. Már összekészítettem a ruháját. A múltkor itt volt a védőnéni és mondta, hogy feltétlen rakjam össze, amiben hazahozom. Hogy Apuka tudja. Az enyémről szó sem volt, hogy összekéne pakolni. Kép Nem is szándékozom, csak a 36. héten. PAnka ruháit meg amúgy is tudja LAca, hogy mit kell hozni, mert együtt vettük.

Pólya: a védőnő nagyon ajánlja, nekem még nincs. Gondolkodom rajta, de nem tudom eldönteni. NYáron nem baromi meleg az?
Hálózsák: én csak egyet vettem, majd kiderül, hogy PAnka dijazza e, ha igen akkor majd a kispapa vesz még.

Lepedő:
Nekem síma felnőtt lepedőm lesz, ráhajtva az ágyra, mert 1600 ft-ot sajnálok darabonként. Itt csak annyiért lehet kapni az egész városban. Meg mégdrágábban.

Süncsi!

Örülök, hogy sok mindenben egyetértünk. Szerintem a ksimamákra annyi mindent akarnak rátukmálni és az első babás nem is tudja, hogy mi az ami tényleg kell. Sok felesleges dolgot nem igazán akarok venni. Így is úgy fogy a pénz, hogy csak na.
Bárányszőrödért továbbra is irígy vagyok. Látod itt ilyen árak vannak. De, mint korábban is írtam tuti jó lehet, ha koraszülött osztályoknak is van.
Bébiőr: 200-300 méterig hatásos az írás szerint. Nekem is lesz később, mert ha kint leszünk akkor jó szolgálatot tesz. Panelba nem vennék, mert nem akkora a terület, hogy legyen értelme.

Puszka Mindenkinek: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Szöszi!
Akkor majd szülés után együtt fogyózunk!

Soraya!
Jó, hogy megvagy!
Pólya: én is kaptam, de soha nem használtam. Szerintem nyáron tényleg nagyon meleg és abszolút nem tud mozogni benne a baba.
Lepedő: nekem direkt ilyen kis matracra való gumis lepedőim vannak (nagy áruházakban 5-600 Ft) és szerintem tök jók. A frotír annyiból rosszabb, hogy néha beleakad Rita fülbevalója. Vagy Peti kisautói is állandóan kihúzkodták belőle a szálat (már nagyobb korában, mikor autókkal aludt).
"Hazavivős ruha": én nem hallottam róla, hogy annak fehérnek kéne lennie! De Mucska, ha már most összekészíted, azt azért nem árt majd figyelembe venni, hogy 3kg-val született a bébi vagy 4,5kg-val!

Süncsi!
Ha a márkáját kérdezted a bébiőrnek, akkor fogalmam sincs, még nem bányásztam elő, de nem egy márkás cucc, az biztos. Elemmel is működik, de nekünk a kertben is be lehet dugni és ahogy Mucska írta, pár 100m a hatótávolsága.

Bellana!
A bank miatt nem irigyellek, remélem sikerül mindent elintéznetek!

Zsuzsa!
Leírnád nekem még egyszer, hogy hol van pontosan az ortopédiás cipőbolt? Köszi!

Puszi mindenkinek

Panó
panó

Sziasztok!

Tegnap megint nagy volt a forgalom, de nagy érdeklődéssel olvastam amiket írtatok.

Swen!
Üdv köztünk, kitartás a vizsgákhoz.
Azt már én is sokszor megfogadtam, hogy az aktuális utólsó iskola lesz az utólsó, de most, hogy két éve nem tanulok semmit, azt hiszem én is a nyelvre fogok rátérni. Kicsit hiányzik ez a fajta hajtás. Pedig volt olyan pillanatom is amikor még a könyvtől is hányingert kaptam, ha megláttam.
Egy kicsit "lazának" tünik az orvosod. Nem akarsz váltani?

Süncsi!
Ez a báránybőr dolog a hideg ellen van a baba alatt a kocsiban?

Soraya!
Jó, hogy újra itt vagy és meggyógyultál.
Én gumírozott pamut lepedőt vettem, de anyukám szerint sokkal érdemesebb egy ágyra való felnőtt lepedőt venni, ketté vágni, és úgy a matrac alá hajtogatni, mint a szállodákban szokták. Otthon a húgom gyerekeinél is úgy csinálja, ha haza mennek.
Haza vivős ruha: Én két félét vettem az ikreknek, fehér-kék és fehér rózsaszínnel kombinálva. Mindegyik szerkóhoz (össz: 4 db) van sapka, body, rugi, 2-höz pedig egy-egy fehér kiskabát.
Pólya: én kaptam, a hugom gyakorlatilag csak haza hozta a babáit benne, utána egyáltalán nem használta. Venni nem veszek.
Hálózsák: 3 hét alatt növik ki a kis méretet. Sokan nem is vesznek, hanem rugiban vagy angol pólyában altatják a babájukat információim szerint. A többiek erről biztos többet tudnak mondani.

Bellana!
Kitartás Danihoz! Jó ügyintézést!

KAJA: Szerintem egyen mindenki annyit amennyit csak akar, majd szülés után megoldjuk a többletet, Nem?

Orrszívó: Elég durva dolognak hangzik a porszívós orrszívó. Én még nem néztem ki semmilyet, de porszívósat azt hiszem nem veszek.

Magunkról:
Ma levették az újabb vérképemhez a vért. A férjem lelkesen parkettázik, én pedig nézem!

Még benézek!
Puszika mindenkinek!

Vali
cvali

MaciKép
Maltofer Fol a vaskészítmény neve és doki írja fel.Kép
Ez a nő tényleg dinnye! 1kg 5 hét alatt az semmi!

AnikóKép
Azért ki lehet bírni a cukros löttyöt, csak figyelj, hogy lehetőleg ne langyos vízben oldják fel, mert én így jártam. Kicsit olyan, mintha sarat innál.Kép

ZsuzsiKép
Ha 8 kg plusz miatt diétára fogtak, nekem is az lenne a sorsom, mert én a 26. héten tartok 7-nél.Kép Le van tojva, mert nem is nasizok.

MucskaKép
Örülök, hogy legalább a felső szint megúszta. Azért bosszantó lehet minden áradás után végigcsinálni a festés mizériát.Kép

SüncsiKép
Biztos tök jók lettek a képek.Kép

SwensonKép
Szia! Kár, hogy nem jöttél előbb!Kép A férjecském is Botond.Kép

NixiKép
Én nem veszek mérleget, mert nem akarom magam felhúzni minden etetés után. Szerintem az 5 fokozatú támla jobb, kényelmesebbre tudod állítani a babának.Kép

SorayaKép
Örülök, hogy megvagy és meggyógyultál.Kép Én is ki vagyok borulva a párom miatt, csak nem mindig tör felszínre, na de ha elönt a depi...Kép

Köszönöm az orrszívóval kapcsolatos véleményeket, bár nem én kérdeztem, de nálam is ez az aktuális téma. Ja, és a sterilizáló. Hallottam, hogy van olyan amibe csapvíz kell és mikróba kell tenni. Tudja valaki, hogy ez vajon Avent-e?Kép
Nagyon be vagyok már sózva, egy hét múlva lesz már párom! Munkaügyben még semmi részletet nem tudok, de most nem is érdekel.
Timi jól van, volt kisnyanyatornán és minden rendben velük. Üdvözleteket átadom, ha találkozunk.Kép
Szerintetek normális a 26. héten, hogy nehezebben szedem a levegőt? Na, nem állandóan de néha olyan vagyok mint egy gőzmozdony.Kép
Hétfőn megyek megint szemészetre, a dokim csodálkozott a szakvéleményen és én is nyugodtabb leszek, ha valaki más is lát.
pusszancs mindenkinek!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Panó!

Tiszta irígy vagyok, hogy 5-600 forintért kaptok lepedőt. Annyiért én is vennék símán. De nincs!

Egy adag ruhácska van kinevezve, hogy azt kell hozni LAcának. De ő nem esik kétségbe, mert mindent tud, hogy mi mekkora és, hogy mit fog hozni. Nem kell neki segítség szerencsére, mert érdekli a dolog. Egyébként oly sok választás nem lesz méretben, mert nagyon kevés 56-s ruhánk van, inkább 62 méretből vásároltam. Ha mégis a kisebb kéne, akkor Laca nem esik kétségbe, megy és vesz. Még jó hogy ilyen párom van, ezen legalább nem kell aggódnom.
Puszka MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Egcsi!

Az Avent az mikros az bizti, de az avent. hu oldalon utána tudsz nézni.
Remélem minden rendben veletek!

Vali!

NAgy pusz és vigyázni az ikrekre! Csak dirigálj!

Pusz: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

MucskaKép
A párod nagyon talpraesett!Kép Kösz a honlapot, megnézem.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi!
Nekünk bébé confort mikrós sterilizálónk van, azt hiszem kb. 2000-ért vettük vagy 2-3 éve a Corában.

Mucska!
Tényleg jó az ilyen férj a háznál, az enyém biztos kétségbe esne, ha babaruhát kéne vennie!
Biztos, hogy nálatok olyan drága az a gumis lepedő? Én úgy emlékszem vettem ilyet a Corában is, igaz, 1-2 évvel ezelőtt és nem volt drága! Nem a babcuccoknál volt, hanem az ágyneműknél!

Panó
panó

Jujj mennyi hasznos tanács, köszönöm szépen mindenkinek!!!! A pólyát azt hiszem hanyagolom, úgyis limitált a súly amit el tudunk hozni és még annyi mindent szeretnék otthon megvenni!

Suncsi: nem annyira pici baba param van, hanem koraszuléses.. most már ideje lesz elmennem egy méhszáj vizsgálatra, engem a 10. hét óta orvos nem is látott. (az uh-kat szulészno csinálta, meg havonta van a védono de o nem turkász Kép)
Babakocsi: nekem a Teutonia Mistral meg a Gesslein Skyline tetszik, nálatok is vannak ezek? Én a németektol rendelem majd meg.
Ja, most volt a férjem Svájcban, hozott 5 euros gyönyöru rugit! Finneknél egy ilyen legalább 8-9.

Mucska! Tudom, hogy valakinek kell utolsónak lenni, de már látom elore milyen irigy leszek mikor ti már babáztok, nekem meg vissza lesz vagy 2 hónap szulésig Kép Viszont az tényleg jó, hogy lesz kitol tanácsot kérni. Na meg ugye nekem itt van Ildikó is KépKépKép Majd megyek hozzá babázni Kép

Minden infot tényleg nagyon köszönök, látom legtöbben a pamut lepedot írtátok, azt hiszem akkor maradok én is annál. A pólya meg tényleg meleg lehet, nem cipelem.

Egcsi, elhiszem hogy elönt a depi néha Kép Nálunk most 1 hét alatt megugrott a manó kelengyéje, a legjobb depi uzonek a shoppingolás bizonyult Kép Tiszta hulye vagyok, a rugikba beletettem a bodykat, es pakolgattam oket. Most azon gondolkodom, hogy van egy nagy macink, lehet hogy beöltöztetem Kép Olyan szépek a ruhák és úúúgy beletennék már valakit Kép

bolondKriszta
soraya

Sziasztok!

Süncsi, Egcsi, CVali köszike nektek is a kedves fogadtatást!Kép

Tényleg olyan aranyos itt mindenki!Kép

CVali! Én nagyon meg vagyok elégedve a dokimmal, szerintem Nixijével van gond. Ő írta, hogy csak egyszer volt UH-on, akkor is a 4D-n.És köszi a biztatást a tanuláshoz, igyekszem kitartani, de mint látjátok egyre többet vagyok itt.Kép

Egcsi! Nagyon szép neve van a férjednek!Kép

Mucska! Gondoltam, hogy a kellemetlenségek ellenére te is Tisza párti vagy. Én ugyan nem eveztem soha, de imádok a partján sétálgatni, meg gyerekkoromban sokat fürödtünk benne! Ma már ezt nem tenném, de szerintem lelke van a folyónak!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Panó!

Köszike a tippet, megnézem a Corában a felnőtt cuccokknál, bár eddig is nézetm, de nem találtam.
Rendesen 60*120-as ágyravalót nézzem? Nem adom azért fel, hátha lesz. Annyit bőven megérne. HA nem akkor marad a hajtogatós módszer.
A párom tényleg talpraesett ilyen téren. De csak azért, mert nagyon érdekli minden ami Annával kapcsolatos. Tudjátok ő már rákészült, hogy neki nem lesz gyereke, így kiélvezi minden pillanatát. Sok ruhácskát ő választott ki. Én meg hagyom, főként ha nekem is teszik, hagy élvezze a dolgot.

Swen!

A Tisza tényleg nem egy lelketlen folyó! Én imádom, és a körülmények ellenére nagyon örülök, hogy ott van nyaralónk és nyáron ott tudunk lakni. Nem igazán cserélném el semmire. Szolnok meg szép emlék, ott ettem először töltött lángost és ott lettem magyar bajnok is először.

Soraya!

Te azt hiszed, hogy csak Te egyedül tetted bele a bodykat a rugikba? Kép
Szerintem vagyunk többen is, csak nem ismeri el mindenki. Ez persze főleg az első babásokra vonatkozik.

Puszka: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Én eddig nem is gondoltam a sterilizálóra!
Szerintetek fontos?

Maci
maci2

Sziasztok!

Délelőtt bevásárolni voltam, így csak most jöttem meg!
Megint egy nehéz éjszaka után vagyok, és este az agyam helye is nagyon fájt! Kép
Ja, és gatyarohasztó meleg is van! Bekapcsoltam már a kocsiban a kondit is.
És ti is látom, otthon hűsöltetek, mert termés van bőven!

Mucska: már nagyon profin adsz tanácsokat Kép

Nixi: ma láttam a budaörsi Auchanba rövid ujjú dodykat 300-ért! És 5 darabos textil cseh pelust 1000 alatt!

Bellana: én is gondolkodtam már azon, hogy mi lenne, ha a férjek lennének otthon ezekkel az atonAntikkal pár napot, és nekik kellene pakolni utánuk egész nap! Meg átöltöztetni 3X, ...
Sikerrel jártatok?

Panó: pedig ez a táblázat a te 3 kiskönyvedben is benne van. Csak nem leltél rá! Kép
Mindent, ami édes? Akkor ez egy szép terhesség lesz neked. Csak a cukrod fel ne menjen! Amúgy tuti elmúlik (sajna)
Amúgy tényleg azt mondják, hogy a dackorszak semmi a serdülőkorhoz képest!
Cipőbolt: ELIT Cipőbolt Dózsa GYörgy út 72. T: 322-8007 Rendelés: SZ, CS: du 14-17. (az udvarban van a bejárat, de ki van táblázva)

Chello: akkor majd ha náthás lesz a baba, hívd a védőnőt! Nem egy egyszerű dolog, hidd el!

Szöszi: ne is parázz! Légy boldog kismama! Majd utána lemegy!!

Soraya: üdv újra itt!
ÉS a lepedőre azt mondom, hogy pamutot, és gumisat! Második lépcsőben inkább a simát, de a másik is jó!
Szerintem ruhában vidd haza! A többi mindegy! Zsófinak világos kék volt. Most nem tudom, mi lesz!
Én már nyilatkoztam, nem vagyok pólyapárti!
Nekem van bundásabb is, de nem nyárra! Amúgy egy méretből elég egy vastag. Ha a vékony, pamut vastagságúra gondolsz, akkor 2-3 elég egy méretből. Abból pl. nem gond, ha nagy!

Süncsi: valahol olvastam, hogy az utcsó harmadban a babák napi 200 Kcal-t égetnek. Szerintem az enyém többet! Kép

Egcsi: szerintem se éhezz! Csini vagy te így is. Kép
Egy hét múlva a férjed! Ez igencsak nem lett Húsvét! Kép
Még egy szemész? És ha ez is azt mondja, hiszel már neki?

Lepedő: és anno az Auchanban vettem télen 400 forintért!

Sterilizáló: nekem nem volt. Megteszi egy nagy lábas is! És szerintem én most csak az első pár hétben fogom komolyan venni. A sok sterilizálástól tiszta vízkő lesz minden!

Na, asszem a végére értem a dolgoknak!
Pusz mindenkinek!

ZSuzsa
zerko

Zsuzsa!

Örülj a szép időnek!

Szerintem jó, hogy leírjuk, hogy kinek mi a véleménye egyes dolgokról, de igazi tanácsot nem lehet adni senkinek, mert annyira különbözőek vagyunk. Ami az egyiknek jó, az nem biztos, hogy a másiknak is bejön. Ti már előnyben vagytok, mert egyszer vagy kétszer már átéltétek ezeket a dolgokat. Igy legalább azt tudjátok, hogy nektek mi a jó. Mi meg tapogatózunk, mint vak a sötétben.Kép
MAjd rájövünk mi is előbb utóbb!

Andi
Kép
mucska

Mucska!
Igen, 60x120, de lehet, hogy 80x120. Nem emlékszem pontosan a méretre, de ha meglátod milyenek vannak, rá fogsz jönni melyik a jó!

Zsuzsa!
Igazad van, 3 könyvből már kiolvashattam volna, de eddig ez a része a dolognak nem nagyon izgatott.
Köszi a cipőboltos infokat!

Panó
panó

PAnó!

Köszike!

Holnap megyünk a Metroba és a Corába, remélem találok tényleg. Eddig hiába néztem ilyen kis méretet nem láttam sehol.

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Feltennék egy hülye kérdést ezúton is Macihoz kapcsolódva:
Ha olyan szerencsés vagyok, hogy sikerül szoptatni Pankát, akkor mit fogok sterilizálni? Mert akkor ugye elvileg nem kell cumisüveg. Most arra gondolok, ha annyi tejem lenne pont amennyire szükség van. VAgy átsiklottam valami felett?
Írjatok, mert nem fogok aludni! Kép

MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Mucska!
Sterilizálni mellszívó alaktrészeit és cumisüvegeket, cumikat szokás. Ha nem fogsz fejni, nem használtok sem cumisüveget, sem cumit, akkor nem kell! Szerintem még semmiképp ne vegyél, majd meglátod kell-e.

Panó
panó

PAnó!

Ismét köszike, most már fogok tudni aludni. VAlami ilyesmire gondoltam én is.
Puszka MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Mucska: ezek a lepedők 120*60, vagy 140*70 méretűek, de a nagyobbik jó a kisebbik ágyra is!
A Metroban ritkán van úgy tudom, csak a Corában! Mind a 2 helyen ott keresd, ahol a felnőtt ágyneműk is vannak! A Cora babaosztályán csak a drága van!
Én ezt vettem 400-ért! Csak hogy milyet keress:

Kép

Panót kiegészítve a sima nyugtató/altató cumit is kell sterilizálni, meg nem árt a babakanalat sem, amivel a vitamint adod, és ha kell, a bimbóvédőt is kell! 6 hetes korukig ezt nagyon komolyan kell venni! Utána 1/2 éves korig meg kicsit komolyan! (én asszem akkor már csak forrázni fogok). Szerintem sem kell venned most, csak ha majd szükséges!

Zsuzsa
zerko

Mucska!

Nekem van 1 db cumisüvegem, én mint tapasztalatlan kismama ugy gondoltam, hogy ha szoptatok, akkor csak vizet, esetleg teat adok belöle. Vizet akkor, ha nagy meleg van, egyes gyogytea meg gyomorpanaszokra kellhet (ha jol tudom, de majd a védönö segit).
En nem veszek sem sterilizalot, sem melegitöt (mondjuk mikronk nincsen). Megteszi majd a fazék, vagy nekünk van egy jo kis gözölö-berenedezésünk (zöldségek gözölésére hasznalom, olyasmi, mint egy kukta), lehet, hogy abban fogok sterilizalni is.

Varjuk a tapasztalt tanacsadok véleményét!

Soraya!
Az a rugdalozo biztos akcioban volt! Azért alapjaraton itt sem ilyen olcsok. Tegnap nem tudtam ellenalni és 6 Frankért = 4 Euroért vettem body-t, mar 62-eset, 56-os vasarlassal mar lealltam. Ez persze akcio volt, és nem akartam kihagyni.
En nem nagyon ismerek mas babakocsimarkat, kezdetektöl ezt néztük és még egy olasz markat, mar nem emlékszem a nevére. Ugyhogy nem tudom, hogy az altalad kérdezett markak itt léteznek-e.

Vali!
A baranybörröl (szabad forditasbanKép)
- természetes höszabalyzo, nyaron és télen egyarant kellemes (szoval télen füt, nyaron hüt, azért nagy höségben a fene tudja...)
- a gyerekek jol érzik magukat rajta, nyugodtabban alszanak, jol felszivja a testnedveket
- alapanyaga az emberi börhöz hasonlo, ezért ajanljak érzékeny és begyulladt börre, allergiara, idegesség ellen, vérkeringési zavarok esetén, reumara, isiasz-ra, hat- és végtagfajdalmakra. Nem szivhatja be a baba a szörszalakat, mert a gyapju a börrel összenött.
- nekem az eladonö még azt mondta, hogy a feje ala tegyek pelenkat, föleg amig kicsi, hogy az arca ne érintkezzen a szörmével. Egyébként lepedö nélkül siman ra lehet tenni a babat.

Nem tudom mi az igaz az egészböl, az biztos, hogy télen jol melegitKép, de allitolag sok anya meg van rola gyözödve, hogy baranybörön nyugodtabban alszik a gyereke. En egyelöre nem gondoltam, hogy a kisagyban is hasznalom, a babakocsiba és a bébihordozoba vettem, de majd meglatom.

Fényképpel még késöbb jövök, most a férjemnél van a gép.

Zsuzsa!
A babanak is vasaroltal mar?

Ideért egy sötét felhö és most dörög meg villamlik. De rég hallottam/lattam mar ilyet!

Tovabbi szép délutant!
Süncsi
süncsi

Latom, Pano és Zsuzsa is irt a sterilizalo és cumisüveg témaban, köszönet a tapasztalatlan kismamak nevében!Kép

Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Megjártuk pestet. A bankban kellett várni egy kicsit, de Dani jól elszórakoztatta a jónépet. Kép
Főleg a nagyszülő korabelieket csípte nagyon. Kép
A bankkártyámat szétvágták (az újat) és átírták a nevem. Úgy tűnik nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal, mert ugye a folyószámlán már régen átvan jelentve. Továbbá ünnepélyesen közölték velem, hogy akkor nem kell kifizetnem a kártyadíjat, ami az újracsináltatással jár. Mondtam, hogy ez igazán derék, miután nem is én hibáztam.
Ádi is elintézte amit akart. Utána bementünk a West Endbe, áthúztuk Danit, majd irány az Auchan. Ott jól bevásároltunk, Daninak is vettünk egy szandált, meg egy sportcipőcskét,nem is voltak drágák.
Itthon még elmentünk egy helyi klíma boltba ahol akcióznak és ami nekünk megfelelő az most 77ezer+ a beszerelés. Jövőhét kedd este kijön a pali ingyen és megnézi, hogy hova lehetne feltenni.
Más nem volt. Marha fáradt lettem. Kép

Soraya:jó, hogy újra itt vagy. KépNe aggódj,hogy te vagy a táblázatban az utolsó. Kép
A pólya szerintem is felesleges. Nekünk gumis lepedőink vannak amiket rálehet húzni a matracra.
Az én napközbeni pihenésem meg csak csak úgy volna lehetséges, ha Dani elemmel működne és néha kitudnám kapcsolni. Kép

Süncsi: a férjed nagy zenebonával ébresztett? Na, az enyém ráfázna ha megpróbálná! Kép
Dani nem mindig "dilis", biztos úgy van ahogy Panó is írta, rájött a dackorszak: Kép Mi lesz ha rám is rámjön? Kép

Mucska: én úgy tudom, hogy a nők 98%-a képes lenne szoptatni a csecsemőjét. Persze azért ennél jóval több nőnek nem jön össze hála a kórházak és védőnők bénázásának. Na, mindegy ezt csak azért írtam, mert azt írtad, ha leszel olyan "szerencsés", hgy szoptatni tudsz...
Nekünk nem volt sterilizálónk én kifőztem amit kellett. Úgy tűnik igen elavultam. Kép

Vali: áruld el, mindennap bekell menned a kórházba, mikor feküdnöd kell??

Zsuzsa: látom te is kifőzted a dolgokat. Kép
Én azt hiszem, hogy ha Ádinak kéne Danival lenni egy egész napot, lehet, hogy estérte megértené miért vagyok néha úgy kibukva.

Egcsi: férj: Kép az jó!!
szemész: miről maradtam le, miért kell menned megint?? Én bezzeg még nem mentem el. Megkérdem az orvost, hogy muszáj-e és ha nem akkor én ugyan nem kempingezek ott órákig, míg Danit nem tudom kire bízni...

Panó, Maci: puszi neketek! Kép

Orsi: én körmölgetek neked szorgalmasan, de csak nem jelentkezel. Kép
Ma hívott a védőnőd, hogy hétfő után mehetek az Aventért!! Csak én nem nagyon tudok hétköznap felmenni...te mikor mész hozzá legközelebb? Nem tudnád elhozni tőled és hétvégén felvinne Ádi pestre és akkor átvenném??

Bellana
bellana

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat. Én is inkább a kifőzés mellett maradnék. Nincs kedvem majd 9000-ért venni sterilizálót, meg a nyaralóba is mikrót. Nagyanyáinknak sem voltak ilyen szerkentyűik.

Bellana!

Igen minden könyv azt írja, hogy a 98 % tudna szoptatni. Illetve lehet fejleszteni, hogy legyen tejünk. És nagyon bízom is, hogy nem lesz semmi gond. Unokahúgomnál pl volt, de annak is meg volt a miértje. Ők a császárra fogták, én meg a lustaságra, mert semmit nem tett érte, hogy egyáltalán legyen.
Puszka: Andi

Andi
Kép
mucska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?