A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok!
Marq, ha fotót hozol, vonalzót is cserélj, ha van kedved, mert majdnem leszédültem a székről :D

kukli, légy szíves, akkor irigykedj rám jobban, mert Döme tegnap aludt este 7-től 6(!!!HAT) órát egyhuzamban, aztán kettőt, aztán megint ÖTÖT!!!, úgyhogy most ébredtünk, 11-kor (azóta mondjuk megy a fel-fel sírás, de a következő szopi után úgyis megyünk sétálni.
Úgy látom, a friss levegő tényleg elnyomja a kölköket, ami jó, mert holnap megyek egy másik fórum topiktalálkozójára a Margitszigetre, szerdán meg egy egésznapos barátnőzés, turizás, vásárlás Békásmegyeren (és az első bkv-s babakocsizás, holnap még csak kendő).
Hja, kukli, sajna nem tudom megoldani, hogy itthon ne használjam a kendőt, ma is elgondolkoztam, hogy babakocsival viszem le Dömét, igen ám, de akkor meg a kutyát hová rakom???
Sajna az építkezés miatt, meg a ház előtti lépcső miatt nem tudnám a kettőt együtt navigálni... :(

csibb??? Remélem, éppen öltözteted Mátét a hazaútra!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Csibb ez szörnyű amit meséltél a szomszéd kisfiúról. Remélem már tényleg hazafelé mentek :wink:

Banokla, Nemlajos, Adryn, mindenkinek tündéri kisfia van! :wink:
Nemlajos én is most a napokban adtam Nimródra ilyen kis együttest ami nem rugi, olyan tündériek benne, Döme is nagyon menő. :)

Kukli a kendő nagyon jó, állítható a hossza, ami pl. nálatok szempont lehet, mert úgy rémlik párod jóval magasabb mint te :) Ezenkívűl gyorsan fel lehet venni, nem kell ugye kötözgetni és én a rugalmasat vettem meg, ami ilyen pici babáknál nagyon jó. Ha te egy-két hónap múlva tervezed a vásárlást és hosszabb távra gondolkodsz akkor te neked inkább a nem rugalmas anyagú lenne jó.
Egyébként később én is inkább kenguruban szeretném vinni Nimródot. Van is egy még Bulcsúé volt, de most jobban utánanéztem és rájöttem mennyi féle van :shock: Nekem a Manduca meg a hasonlóak tetszenek nagyon csakhát igen drágák :? ezeknél van derékpánt így a súly nemcsak a hátat terheli.

Én jól kiszúrtam magunkkal, tegnap megkostóltam egy salátát - egy-két kanállal - ami igencsak csípős volt, meg egy kolbászt ami szintén. És úgy gondolom hogy Nimród ezért sírt éjszaka és most nappal is :? Szegénykét már sehogy sem tudtam megvigasztalni, cumit is kiköpte már a kendő sem volt neki jó :( még szerencs hogy éjaszaka annyít nem is sírt, na de ma... ez szörnyű mikor nem tudok mit tenni :? remélem estére elmúlik. És így az etetések is összevissza voltak. Ráadásul nem kellett neki az édesköménytea sem.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ja és a képek:

Nimród egy héttel ezelőtt, 3 hetesen:
Kép
És képek a hétvégéről:
Homokozás szüleimnél: Kép
Panna a falmászó:
Kép
Panna :D : Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Próbálkoztam elolvasni a lemaradásom, de valahogy nem megy.
Szóval remélem, hogy nem maradtam le túl sok mindenről :)

Gratulálok mindenkinek és kitartást az éjszakai nemalvásokhoz.
Nagyon szép minden gyerkőc.

Lilianna nagyon jó kislány, éjszaka 4 óránként kér enni, de van, hogy 6 órát is alszik egyhuzamban :)
Olyankor felkelek és lefejem a cicim, mert szét akar durrani.
Nagyon sok tejem van, de szerencsére van egy tejtesónk (az előbb tele ette magát a kicsilányka, és utána még lefejtem 90 ml-t :) ). Nagyon jó érzés, hogy segíthetünk egy másik lánykán, akinek az anyukája nem tudja őt szoptatni.

Lassan megyünk Leviért, annyira büszke a kishugára, mindenkinek mutogatja és állandóan kézbe akarja kapni. Este Lili is kap mindig jóéjtpuszit :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok lányok!
Bocs, hogy jól megvárakoztattalak a babahírrel, tényleg nem kértem el senki számát, hogy hírt küldjek magunkról, babapapát meg elfelejtettem megkérni, hogy írjon. :)

Szóval: azért csak meglett az a március! :lol:

31-én hajnali 4.20-kor megszületett a kislányunk, aki a táblázattal ellentétben nem Dóri, hanem Márti lett. :lol: A Dórin ugyanis még gondolkoztunk, aztán párom azt mondta, inkább a két név közül a Mártit válasszuk.

Pár oldalt már visszaolvastam, köszi a drukkokat, szerintem nagyon sokat segített. Elég gyorsak voltunk. :)
Majd egyszercsak megírom, hogy hogyan is történt Mártika világrajövetele. Már többfelé is ígértem, így inkább előbb, mint utóbb rá is szánom magam.

Remélem, mindenki jól van!
masut

Szia Masut!
Képet is kérünk ám!!! :D
És örülünk, hogy minden rendben lett!
(akkor végül senki nem ment át áprilisba? :roll: )

Lányok, ne higgyétek, hogy én ilyen vagánykodós vagyok, egyszerűen rugdalózóból két méret között van Döme, az 56-os már pici rá, a 62-esek kicsit nagyok, és ha már ennyi 56-os "felnőtt" cuccot kaptunk/vettem, így elhordjuk :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Masut, nagyon gratulálok nektek! és szép nevet választottatok a kicsilánynak. sok boldogsáot kívánok az egész családnak!

Gabka, jó hogy jelentkeztél!

Vica, nagyon szép Nimród fiad. Node a nagyok is ám! Panna nem semmi azon a mászófalon, tök ügyes! Nimród pocifájását sajnálom...

Nemlajos, tök jó programjaid lesznek a héten!

Lépek, Samut vinni kell edzésre.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

vica, micsoda haj, micsoda szemek! :wink:
És hát a tesók!!! 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gabka: Örülök, hogy ilyen szépen alakulnak a dolgok. :P

Masut: De jó, hogy beugrottál. Gondoltuk, hogy minden rendben, de azért jó hallani! Nagy gtarula Mártihoz! :P :P :P

Vica: Mind a hárman gyönyörűek! :) Szépek így együtt!

Csibb? Ugye már otthon vagytok?

Nemlajos: Szerintem királyok ezek a vagány képek! 8) nem kell menetegetőzni.... :lol:

Katka

katka22

sziasztok

nálunk nyűgi nap van, kéri a cicit, de 10 perc után bealszik, aztán 20 perc után megint kajáért nyikorog.. ez ment ma.. aztán sétáltunk egyet mert szép idő volt, gondoltam jól elalszik.. hát fenéket :lol: itthon folytatódott minden. de ő legalább nem antibabakocsista mint Dömebaba, és addig csendben volt :D. most megfürödtünk és egyelőre nyugi van.. kopp kopp kopp :lol:

Masut: örülök hogy jelentkeztél és hogy minden simán ment :D képet képet képet :D:D :D

Marqueza: bárányhimlő: x: , de legalább annak lehet örülni hogy gyenge lefolyású és így többször nem jön ki rajta...

Vica: Nimród eszméletlen szép hajasbabó!! azok a szemek! Panna nagyon ügyes azon a falon, igazi vagány kiscsaj ezek szerint :D Bulcsú meg a szokásos gyönyörűség :D

Banokla: nagyon szépek a gyerekek, szeretem a tesós képeket nézegetni nagyon :D

Gabka:
visszaolvasással ne is próbálkozz szerintem :lol: :lol: örülök hogy minden ok veletek. kérünk még Tőled is képet!

Csibb: :?: :?: :?: biztosan otthon babázik :roll:

NICO ELALUDT :!: :!: :!: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

na jó, ha mozgásban van a babakocsi, Döme is tűri! :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

elkiabáltam.... :evil: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

ja.. ha megáll a babakocsi úgy Niconak sem pálya ha ébren van... :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Kíváncsi lennk mit tenne Mogyoró ebben az esetben :

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép hisztibéka

KépKép
KépKép
adryn

:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Egy kéréds: nekünk meg van még a köldökcsonk. Krisztián pár napja csak hason hajlandó aludn, De úgy 4-5órát is !!! Ma úgy jártunk, hogy a pisi kifolyt a pelusból, és a köldökcsonkot teljesen feláztatta. Járt már valaki így???? Mi a teendő???
Mérges vagyok, mert nem egy nevesincs pelenkát vettünk, hanem Libero-t, amitől elvárná az ember, hogy ne forduljon elő ilyesmi!!!! Amúgy nem ez az első eset, mert a hátánál és az oldalánál már folyt ki cucc.
Ti mennyi idősen vittétek ki a babótokat levegőre? Nekünk a doki és a védőnő azt mondta, hogy 2 hetes kortól lehet fokozatosan a levegőre szoktatni. Már nagyon várom.

Csibb: remélem otthon vagytok már. Szomorú, ami a "szomszéd" babával történt a kórházba.

Erpé: nem volt még visszérgyulladásom. Krémet kaptam rá, és azt mondták pihentesem felpocolva. Állítólag trombózist okozhat.

Masut: gratulálok nektek!!

Vica: nagyon édik a gyerekek!!!

Adryn: sajnálom a nyügi napot. És ez a kép Nicoról
:lol:

Nemlajos: Döme nafgyon vagány!!!

banokla

banokla, tanácsot nem tudok adni, de a Liberóval mi is jártunk már így (igazándiból nem bánom, hogy holnap találkozok kismamákkal, hátha én csinálok valamit rosszul a pelenkázással, de ezek szerint nem).
Dömét 10 napos korában kérte a védőnő, hogy vigyük ki, pedig még csak egyszer nyitottunk rá ablakot, de azt mondta, ilyen időben nem kell a szoktatás sem :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Itthon vagyunk!!! :D :D :D
a kisfiam meg nagyon jógyerek eddig! 8) kb. fél 8-ra értünk haza este, szopizott és elaludt, azóta alszik. én meg megfürdettem a nyivákoló kislányomat, és elaltattam. most befaltam egy tányér sajtos tésztát, mert ma még csak 2 zsömlét ettem...
sajnos még gyógyszerezni kell Mátét, amit nekem kell összekotyvasztanom, meg jól meg is ijesztettek indulás előtt, hogy van még egy érszűkülete a tüdőnél, és azt figyelni kell, és lehet, hogy kinövi, de ha nem akkor majd meg kell műteni... ettől teljesen kiborultam, és elég ideges vagyok, ez elrontotta a hazameneteles vidámságunkat... :? de azért nagyon jó érzés, hogy ha éjszaka felkel, akkor én fogom megszoptatni, és megvígasztalni, ha sír, nem pedig az éppen soros éjszakás nővér!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

hurrrrrrrrrráááááááááá!!! :lol: :lol: :lol:
(most csak az első mondatodat olvastam el, folytatom a többit :roll: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jaj, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, és szépen összeszokjatok :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jaj Csibb!!!! Ez szupeeer! Nagyon örülünk!!!!!!!!! :P :P :P :P SOk boldog Mátés, tejcsis, babázós napot, évet neked!!!!!! MAjd emsélj a fogadtatásról!
Segítség!!!! Kata nem kakil 2 napja. Megpróbáltam hőmérőzni, de rájöttem nem tom, hogy kell. :oops: Meddig lehet felnyomni? Hányszor? Mikorra lesz eredménye? 3x csináltam kb. 2-2,5 cm-el, és alig jött egy kis kaki. Holnap jön dnő (ha jön) addig várhatok vele még gondolom, csak úgy kakilna, szenved vele. A 2 napban egy barna folt nem volt a pelun. (ettől független időeltolódással, de Peti féle éccakát nyomtunk)
Nem olvastam vissza csak átfutottam, de majd jövök. Vmikor.... :roll:
kuklika
Budapest VIII. kerület

2,2,5 cm?huha...én ugy tudom csak a fémrészét szabad..pár mm.t. be-ki, és kicsikét körkörösen kell mozgatni a hőmérőt, hogy ingerelje..ne dugb be annyira, sztem..nálunk a napi 50 ml kamillatea megoldotta a kérdét. kétnaponrta van kakinap, a tea óta nem kell hőmérőznünk.és csak napi eccer szabad.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Adryn köszönöm a feloldozást a visszaolvasás alól :)
Remélem nem maradtam le túl sok mindenről :)

Csibb, gratula a hazatéréshez!
Nagyon örülök én is!
Nagoyn sokat gondoltam Rátok!
Kukli, anyatejes babánál belefér az akár 5-6 nap is kaki nélkül. egyébként Pulicsi jól írta le a technikát.

Ma egész kipihent vagyok :)
Lilike 8tól aludt fél2ig és utána is csak fél 7kor ébredtünk :)

Apukáját már teljesen az ujja köré csavarta :)
Nagy bociszemekkel nézegeti apukáját, Ő meg olvadozik :)

Csatolok két képet is :)
Kép Lilianna
Kép Gyerkőcök

Kép

Kép
gabka77

Míg nem ébred Boti…. – közben ébredt….
Csibb azért sajnálom, hogy beárnyékolt a a dolgot a szűkület, de ahogy Mátét megismertük, legyőzi ezt is, reméljük műtét nélkül. Amúgy ez mit jelent pontosana tüdejénél? Nehezebben vesz levegőt? Bocs de nem rétek hozzá… Várjuk a fotó áradatot.
Vica köszi a tanácsot, megnézem azt a derekas kengurut, de azért dobsz nekem lécci még egy linket a kengurudról? Nagyon édesek a skacok. Nimród tényleg séró király! Belegondoltam, hogy egynapos pasi Katával, szval asszem lestoppolnánk, bár épp elkezdtünk vadul kopaszodni felül. Nyári munkára lehet cirkuszba küldöm bohócnak. Többiek is édesek. Panna csudaszép pillangó kisasszony! Van féltékenység? Hogy bírod Bulcsúval otthon? Sajnálom a csípős salit. Remélem túljutottatok rajta.
Nemlajos így már értem. Nekem is a sok lépcső meg Boti miatt kell kenguru, de szerencsére tudok váltani zárt helyen, ami nálunk van bőven séta szempontból (egyetemkert). Reméljük építkezés lassan teljesen befejeződik, és Mogyi is szépen fog menni a kocsi mellett. Ha más nem előbb utóbb majd Döme. Békáson hova mész vásárolni? Elég sokat laktam ott. Anyuék ott élnek még. Biztos szupi napok várnak rátok.
Nico haláli fazon! Milyen erő lehet benne mikor hisztizik.
Masut gratula! Várjuk nagyon a történetet Mártiról, ha lesz kis időd. Ezek szerint nekünk nincs áprilisi babónk.
Marq sajnálom a betegséget, reméljük tényleg simán túljuttok rajta. Tüsszögés az bárányhimlőtől van? Szupi, hogy beálltak az esték. Nálunk is alakul. Tegnap este 8-kor már mindenki aludt aki 1 m-nél alacsonyabb.
Köszi Katka, sztem ez a korkülönbség még ok, de ennél kisebbet el sem tudnék képzelni.
Erpé fingós nyuszi csúúúúcs!!!!!
Pulcsi, Gabka köszi a választ! Akkor jól meghőmérőztem szegényt. Lehet kamillázni fogunk akkor. 5-6 nap? Jesszus! Annyit eszik. Hol tárolja??????
Gabka édes a kislányod! Hasonlít rád jól látom (a wiw-es képek alapján)? Nem csoda, hogy Apa olvadozik.
A végére, elhagytam a varrataimat vhol. Végre! Az élet sokkal szebb. Már csak a farokcsont miatt nem tudok ülni….

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Köszi a gratukat. :) odáig még nem jutottam, hogy visszanézzem a táblát, hogy a többiek mikor szültek: Tessza, Zazzy, csak annyit tudok, hogy Zazzy is 30-31-e körül indult.
Szóval nincs áprilisi babánk? :D

Kép:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img]
masut

masut:én is gratulálok :) Édi kis hajas baba :D

erpé: este adtam neki még egy tablettát és hajnal 5-ig nyugiban volt. Remélem megtaláltam a megoldóképletet a problémára. köszönöm, hogy segítettél benne.

nemlajos:már rendeltem is nagyobb kendőt :) neked is köszi.

Jelentem reggel megtaláltam a pelusban a köldökcsonkot :) . Kicsit még váladékozik a helye, így kenegetem alkohollal.

próbálok jönni, de elég macerás két gyerkővel, azért napra készen olvasok ám

Beájulás kaja után :)

Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Kukli, az anyatej annyira tökéletes táplálék, hogy van olyan időszaka a babáknak, amikor mindent felhasználnak belőle.
Ha van pisi a pelusban és nem kemény a gyerek hasa, akkor nem kell bántani

szerintem is rám hasonlít inkább Lili, Levi meg tiszta apja volt már első perctől kezdve :)

Masut cuki Márti és nagyon szép neve lett :)

Kép

Kép
gabka77

Köszi Gabka. Pisi amióta nincs kaki rengeteg van. A hasa viszont sztem kemény néha. Bár azóta tényelg nem fáj neki.
Gyöngyi tündéri Eszter. Mekkora hajkorona ott is! :shock: :)
Gyerekek megint együtt alszanak. Megebédelek, aztán lepihizek tejet gyártani. :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli: "MAjd emsélj a fogadtatásról! " - úgy olvastam, fogantatásról, nem is értettem, hogy mit zaklatod ilyenekkel csibbet :D
A varratokat én sosem láttam, gondolom, csak elhagytam őket
:roll: Jövő héten majd megmondja a doki...

gabka, masut, gyöngyi, édesek nagyon a babók :)

Jelentem, Döme egyhuzamban 7 órát aludt az éjjel! .D
Most meg időre kéne mennünk, de pont nem akart enni, mikor én úgy gondoltam, hogy akkor így jól jövünk ki, egy órával később meg akart, úgyhogy most fogalmam nincs, hogy indulunk neki :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

no, én léptem, ma van a kirándulós nap! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Masut: Zazzyval egy napon szültetek. :D Csak kapkodtuk a fejünket az eseményektől.... :lol:
Tesszáról nincs infó..., de úgy néz ki, hogy nincs áprilisi baba.

Kukli: Nálunk Ágica 6-8 naponta kakilt és akkor is keveset és nem viselte meg. Tökéletesen emésztette az anyatejet. ;)
Petis éjszaka jól hangzik. ;) Nekem reggel Petit már keltenem kell (1/4 7-kor), hogy legyen időm szoptatni mielőtt visszem a lányokat suliba és oviba. Remélem Peti 'így' marad.... :roll:

Gabka: Nagyon jó a tesófotó és Lilike nagyon csajos. :)

Csibb: Nagyon örülök, hogy otthon vagytok. Végre egy család lehettek! Nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok nektek! Az érszűkületet, meg remélem kinövitek. Mit kell ezen figyelni? :roll: Gyógyszert meddig kell még adnod?

Adryn: Milyen volt az éjszakátok a nyügis nap után? Tudtál pihenni?

Petiapunak idáig volt engedélyezve a munkahelyén, hogy később járjon be. Most már reggel is jönnie kell velünk Petinek, mert Petiapu reggel korán elmegy.... Azért nem semmi reggel odaérni a suliba 3 gyerekkel.... :roll: Meg délután is menni kell értük, meg a különórák... Szóval idáig volt aranyélete Petinek, meg igény szerinti szoptatása, így tervezhetetlenek voltak a napok. Kénytelen vagyok rendszerben szoptatni, mert különben nem tudom megoldani a lányokat.... :oops: :oops: :oops: :roll: Szegény Peti..... :(

Katka

katka22

Minden bébi nagyon cuki!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem reagálom le külön-külön.... :wink: :lol:

Csibb, örülök, h otthon vagytok!!!!!

Ti mit tudtok erről a 3 hetes növekedési ugrásról?????? Van ilyen tényleg???? Amikor a babák többet esznek, nyűgösebbek....Tegnap nálunk Szonja 2 óránként cicizett (3-4 óránkánt szokott) és alig aludt napközben. Aztán este fél 6kor evett, majd fél 7 után. És utána úgy beájult, hogy hanjal 1ig nyomta. Ha lefeküdtem volna, 6 órát aludhattam volna....áááá... :evil: :evil: :evil:
Nektek mennyit alszik napközben??????????????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tessza az iwiwen írt üzifalra, ha jól emlélkszem, hogy 28-án megszült!
(most nem tudok utánanézni, másnak nem ismerőse?)
rohantam!!!
drukkoljatok, első nagy kimozdulásunk!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb Nagyon szupi, hogy otthon vagytok! Nem lesz semmi gond, Máté minden rosszat kinő, és hamar-gyorsan meg fog erősödni :)

Mindenki nagyon szép fotókat rak fel. Ne sajnáljátok a helyet, nagyon jó őket nézegetni. Én olvaslak mindig titeket, mikor Máté ölben van, csak gy nem tudok írni. Arra akkor van időm, ha leteszem aludni. Mint pl. most. De közben be kellene pakolnom a mosógépbe.
Ma voltunk hallásvizsgálaton, minden ok.

És akkor én is nyomok 1-2 képet. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

ÉS A TÁBLA

Kép

Kép

Kép
rszg

tehuti:Tegnap Eszter szinte semmit nem aludt.Kérdeztem is a védőnőt, hogy normális-e ez egy 2 hetes csecsemőtől. Annyi volt az alvása, hogy du. fél3-tól fél 5-ig nyomta a szunyát :? Mondjuk nyűglődött is rendesen a poci miatt. Növekedsi ugrást, pont beszéltem egyik nap a barátnőmmel. Az ő babája is nagyon hamar kezdte, és sokat volt cicin. Igazából én úgy hallottam,hogy 3 hós korban van ilyen, de minden babának más az üteme. Nálunk pl. a Lili 60-70 grammnál sose evett többet, de azt 2 óránként, az Eszti simán kibírja 3-4órát, de akkor viszont rendesen tankol.

Megyek

Kép

Kép
pgyöngyi

Jajj de szép ez a Máté baba :D . Na jól van akkor nem csak az én lányom ölbebaba :) Mosni.....hát az nekem is kéne. Na most már tényleg megyek, hív a napfény.

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi, igen van 3 hós korban is. A neten azt olvastam, h 3 hetesen is van.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Adryn, Nicohisztis fotó :)

Masut, Mártilányod szintén gyönyörű hajasbaba, ebben a topikban szinte csak nagyhajú babók születtek :)

Gabka, látom, nálatok is nagyon büszke a bátyó a tesóra, tök jó. Lili nagyon szép.

Gyöngyi, Eszter is csodababa, hajkoronája szintén irigylésre méltó! örülök, hogy a Schüssler só bejött a hasgörcsre, szerencsére nálunk is működik. Tegnap este pl. tényleg hamar túl volt a dolgon Kata.

Rszg, Máté tiszta apja - az első képen legalábbis. Nálunk Samu csecsemőként nagyon-nagyon hasonlított az apjára, engem meg simán letagadhatott volna. Ezzel kapcsolatban kaptunk is vicces megjegyzéseket. Pl. egy ismerősünk a páromnak azt mondta, hogy róla már egész jó biztonsági másolat készült :) egy másik meg tőlem kérdezte meg, hogy béranya voltam? :)

Csibb, nagyon-nagyon örülök, hogy végre együtt lehet a család! Képeket! Érszűkület miatt egyelőre ne szorongj, nagyon ügyes fiad van, és ha nagy baj lenne, nem engedtek volna el benneteket. Gondolom, hogy menni kell kontrollra. Milyen gyakran?

Kukli, a Katáink nagyon egy húron pendülnek: az enyim is a bohóckarrierre gyúr, lassan semmi haja nincs a feje búbján. Azért örülnék, ha a kora esti alvásban is követnénk benneteket. És én is úgy tudom, hogy anyatejes babóknál simán lehet, hogy akár egy hétig sincs kaki. Lehet, hogy a lányod egyszerűen most jobban hasznosítja a tejet :)

Íme néhány fotó a kopaszodó nagylányomról.
Itt 2 és fél hetes:
Kép

Itt már 3 hetes koron túl van:
Kép

Katka, azért az tök jó, hogy a párod eddig is tudott segíteni a reggelekben. Peti már sokat erősödött, és biztos menni fog a szopi kicsit tervezettebben is. Nagyon korán kell elindulnia Petiapunak? Sajnos nálunk is az a helyzet, hogy viszonylag korán megy el apa, így Samut nem tudja bölcsibe vinni - elég nagy bünti lenne Samunak a 6 órás kelés. Így viszont korán haza tud jönni - ha nem is minden nap...
Milyen különórákra járnak a lányok? És helyben (Etyeken), vagy messzebbre mentek?

Voltunk ma védőnői mérlegelésen (jó sokat nőtt), és egyúttal megcsinálta a 4 hetes státuszt is. Megtudtam, hogy a lányom már gögicsél - eddig fogalmam sem volt róla :) Ez azt jelenti, hogy torokhangot hallatt, és ezt ott produkálta is. Kapni fog Prevenart, ha kérjük, de a védőnő a nagytesó miatt javasolta is. És majd 2 hós kora után kell menni csípőszűrésre és egyéb UH vizsgálatokra, akkor kapjuk majd meg a beutalót ezekre.
Megyek főzni, vasalni, addig írjatok sokat :)
É

erpé

sziasztok

Tehuti: igen van 3 hetesen ilyen ugrás, sőt nekem a védőnő azt mondta hogy utána is havonta. ilyenkor gyakrabban kérnek cicit mert így csinálják maguknak a több tejcsit. :D

[b]Csibb: gratula az otthonléthez!!![/b] :D :D :D szerintem ezzel a tüdődologgal most ne foglalkozzatok, ne hagyd hogy beárnyékolja a boldog napokat. Máté ügyes fiúcska ki fogja nőni, ha meg mégsem még mindig ráértek akkor szomorkodni amikor műteni kell... szerintem :roll: bár gondolom hogy sokkal jobb lett volna ilyen hír nélkül hazamenni.

Erpé: tényleg.. tegnap elfelejtettem: a fingós nyuszin én is jót kacagtam :lol: :lol:

Masut: neked is milyen gyönyörű hajasbabád van :D már csak a szüléstörténettel "lógsz" :lol:

Kukli: én is úgy tudom hogy 4-5 nap kaki nélkül még nem gáz anyatejes babáknál. nekünk mondjuk mindig volt nap 1-2-szer eddig.

Katka: köszi kérdésed, éjszaka szokásosan telt 3-4 óránként kelt, viszont most 10 percig egyfolytában hisztizett hogy nem akarja bekapni a cicit, viszont éhes... úgy szopta a cumit mint a veszedelem, de amint kivettem a szájából és a cicivel próbálkoztam üvöltött.. de mondom csakazértse cumisüveg.. gonosz anya leszek :lol: aztán végül csak én győztem... és elégedetten szopizott. ezt miért csinálja néha??? :?

Gabka: nem csodálom hogy apu már szerelmes :D nagyon szép picilányod van :D Levi drága meg milyen büszke! :D

KépKép
KépKép
adryn

Erpé: de szép ez a Katalány is :D nálunk tényleg csak szép babák születtek :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

katka:etyekiek vagytok? Nem is tudtam. Akkor nem vagyunk egymástól messze :) Volt osztálytársnőm lakik/lakott ott. Sokat jártam hozzájuk még sulis éveimben :) És a férjem egyik volt katonatársa is odavalósi :)

Erpé: ma még nem kellett a só, igaz nagyon alkalmam se volt beadni, mert csak kajálni kelt fel :shock: Remélem este azért lesz alvás :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

jaj és Kata is csudiszép ám, csak elfelejtettem írni :)

Kép

Kép
pgyöngyi

én is hoztam egy képet, Döme a Margitszigeten:
(jól elfáradtunk!)
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Erpé: Nagyon helyes Kata! :)

PGyöngyi: Igen, Etyeken lakom.

Különóra van rengeteg. Ebből sok az oviban vagy az iskolában van, azaz nincs vele plusz munka, csak azt kell tudni, hogy hányra kell menni.
Zsófi: néptánc (2X2 óra), angol (1 óra), úszás (2X1 óra)
Ágica: zenés torna (1 óra), kosárovi (1óra), svábtánc (1 óra), angol (1 óra), úszás (2X1 óra)
És végre Ágica hajlandó megint logopédushoz járni (Ősszel abbahagyta). Húsvét után meg az is lesz neki hetente 2-szer.

megyek.

Katka

katka22

uhh, ezt fejben tartani!!! :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Döme nagyon édes a szigeten. Látom jól érezte magát! ;)

Katka

katka22

azóta se tud teljesen elaludni...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hú de csendes ma a topik... hol van az a sokmindenki? húú de megaszontam.. :lol:

Dömebaba napsütéses Margitszigetes képe nagyon irígylésreméltó :D
Katka: hűű ezek a különórák tényleg nem semmik :?

KépKép
KépKép
adryn

Katka, nem semmi mennyi mindenre járnak a lányaid :shock: Ez manapság általános már ovis korban is (mármint a különórák)? Persze lüke vagyok, h ezt kérdezem, mikor az ippenhogy 3 éves fiamat heti 2x viszem ovis karateedzésre :) És gondolom, h szeretik ezeket, különben nem vinnéd őket ennyi felé.
Ahogy elnézem Ágicád programjait, praktikusan minden nap van valami az ovi után... Az pedig jó, hogy a többség az oviban-isiben helyben van.

Adryn, ma valóban kevesen jelentkeztek... nem elkopni, csajok!

Nemlajos, és milyen volt a Margitszigeten? Ma végül hordozókendőben békávéztál? Hogy ment? Dömefotó nagyon jó!

Bea, nem is írtam, örülök, h csak leesett végül a köldökcsonk. Kiderült, hogy mi volt alatta? Valóban alvadt vér?

Ma Kata életében először kipróbálta a babakocsit (eddig csak hordozókendőzött...). És meglepően jól sikerült a dolog. Együtt elmentünk Samuért bölcsibe. Katalány boldogan nézelődött vagy szunyált egy nyikkanás nélkül (mondjuk a pocija tele volt). Inkább én nyűglödtem a babakocsival: nagy, nehézkes, boltba lehetetlen vele bejutni, én azt hiszem teljesen megfertőzödtem a hordozókendővel, sokkal rugalmasabb és jobban közlekedhetőbb...
Kata felsírt, lépek.

erpé

kendővel voltunk, nem volt rossz, villamoson átadták a helyüket, meg minden, csak épp mióta hazaértünk, Döme nem marad meg sehol.
Üvölt, vagy cicizik, vagy cicizik és üvölt...
Most már kendőben sem maradt meg...
Nem tudom, mi lesz így, most az ágyában üvölti magát rekedtre...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?