A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

sziasztok.

kata: talizhatunk, szoktam Érdre járni, anyum parkvárosban lakik, a húgom meg a Pataki cukrászda közelében. :lol:
Te merre laksz?
Jöhet priviben is ha nem akarod kiírni.

anya1118: nagyon édes Kincső az alvús képen, a csokis kép sem rossz. :lol:
Nekünk is pierre cardin babakocsi és hordozónk van. :lol:
Vendég

Andy: végülis beszedted az antibogyit? meggyógyultál már?

Mi sem forgunk sőt mi elakadtunk a hasalásnál , ő is utálja alig bír ki 5 percet hason, nemhogy forogjon, bár ma reggel vagyis hajnalban mert ugye fél 6 elött keltünk, ma például hason volt és a bal kezére támaszkodott és majdnem teljesen az oldalára fordul , kicsit segítettem neki és így a hátára gurult.

Mi is cumizunk alváshoz így eltud aludni egyedül és nem kell rázogatni a seggét. :lol:
Neki mondjuk kiesik a szájából ha elalszik ő nem sír fel utána .
Szerintem hagyd még a cumit.
Ha az ujját szopná az talán rosszabb lenne neki késöbb mert arról nehezebb leszoktatni.
Bár cumirül sem könnyű mert fanni is kéri még ha álmos , azzal alszik el, de utána vagy kiesik a szájából vagy elveszem tőle.
Vendég

Sziasztok!

Kint van az első fogacskánk :lol: :lol: :lol:

Anya1118, szerintem nem késő a csípőszűrés amúgy is 2, 4, és 6 hónapos korban van ez a vizsgálat. Megnézik a csípőjét, a lábacskái hosszát hogy egyformák e, a lábfejeit hogy jó tartásban vannak e. ennyi az egész. Kell vinni textilpelust mert le kell vetkőztetni a gyerkőcöt alul teljesen. Pár perc az egész.

Kri

Kép
Kép
kri29

Halihó !

Vagyok én is , csak írni nem mindig tudok, olvasni sokkal könnyebb.
Csudiszép fotokat tesztek fel. minden kiscsaj és kiskrapek gyönyörű.

Katica- olyan kis kiegyensúlyozott, vidám a lányod a foton.

Ditta - Ágostonnak azok a szemek :lol: :lol: :lol: mi is tegnap voltunk 5 hósak!

Anya - Kincső a csokival!!! ja és az alvós kép az visszi a pálmát nálam, olyan kis békés és nagyon szép csajszi.

Andy- antibigyó ellenes vagyok DE én is beadtam Lillának mert fosok a szövődménytől , ja és én is rá 1 hétre beszedtem egy dobozzal mert soha nem másztam volna ki ebből a kórból :( én nem szoptatok, de ha a doki azt mondja, hogy nem gond szedd be te is mert gyorsabban gyógyulsz.
Vidd ki a kicsit nyugodtan levegöre az jót tesz neki és neked is, nem lehetnek burokba állandóan úgy sem tudod megvédeni a nyavajáktól, át kell nekik esni sajna 1-2 betegségen.
Tudom, hogy szörnyű ezt megélni, de ez is benne van a pakliba.

Mozgás miatt ne félj, nagy súlya van majd később mozog, nem egyformák a gyerekek, semmiről nincs lemaradva, majd látni fogod egyik napról a másikra csinálja amit kell. Ne hasonlítgasd senkihez mert bekattansz!Majd ő tudja, érzi mikor kell neki seregni-forogni!

Vera- én adnék tejet, de már jó ideje nincs- én lennéka legboldogabb, ha adhatnék.Elfogyott mert béna voltam, szorítok, hogy sikerüljön! Kérdezd meg a decemberieket! Vagy írd be csak simán a keresőbe, mindig van aki hirdeti.
Bár én nem adnám senkiét-de ez az én személyes véleményem, mert finnyás vagyok.

Kata-miért is kell neurológiára mennetek?Ezt most nem értem? Kevinnel nincs gond, akkor meg minek :roll:

majd jövök még írok magunkról is csak ébredés van

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kri!

De jó , hogy kint van a fogacska, nagyon megkínlódtatok?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kri, gratulálok! Mi szerencsére nem nyűglődünk, illetve a kisasszony nagyon akaratos kezd lenni, de én úgy érzem ez nem a fogzás miatt van :D (bár aki látja, mind azt mondja, hogy a foga jön, mert nyáladzik ezerrel, és állandóan a szájában túrkál, de hát ezt már több, mint egy hónapja csinálja, tehát ki tudja mikor lesz itt fog :)) Engem nem zavar a fognélküliség, elviselném még pár hónapig, ha nem rágcsálna szét :wink:

Vera, na jókor szólsz, mostanában (pár hónapja :)) ellógom a fejést és tartalékolást... Bezzeg az elején, huhh azt hittem sose lesz olyan, hogy nem durran szét a mellem (néha most meg jó lenne...)

Andy, azért az még jó messze van, hogy magának visszategye. Mi nem cumizunk, uh nem tudok jó tanácsot adni. Mi majd egyszer a cicinelalvásról fogunk leszokni, de az még messze van :)

Mi hétvégén voltunk esküvőn, de a csini ruhámból nem sok látszott, mert 1 óra elteltével fel kellett kössem a kendőt. Hát mit ne mondjak szoknyában, magassarkúban cipelni egy 6,5 kilóst nem is olyan egyszerű feladat! De a családi vacsit nagyon élvezte fürdés és altatásidőben természetesen. De így mire hazaértünk (9 körül) kb 2 perc alatt bealudt. Persze a házasságkötés részéről mindkétszer pont lemaradtam, mert kinn kellett sétáljak Natasával :D

Na ma megyek fogorvoshoz, elméletben ez az utolsó rossz fogam. Remélem nem kell visszamennem többször.

Bocs, hogy nem írtam mindenkinek, de most még ébredés előtt egy csomó mindent meg kell csináljak, kicsit meg vagyok csúszva.

Pipal

Kép
pipal

Csak halucináltam, alszik még!

Cumis téma : nekünk cumi a barátunk, de csak a chicco cumit fogadja el, most azt körözzük, hogy veszünk egy újat, de ezer féle van belőle és pont azt nem találjuk amit a kisasszony szeret :roll:

Még anno anyum vette neki- én örülök, hogy használja sokszor jó célt szolgál és majd leszokik egyszer a távoli jövőbe.
Mam cumnk van vagy 6 darab, barátnőm a Mam-nak volt az üzletkötője / sajna már megszűnt a mh. a válságosságosság ugye/ , de ebből egyik sem jó, kiköpi csak a jól bevált Chicco!

Párszor volt, hogy éjjel visszatettem, mert nyüszizett, de aludt is tovább- jelenleg meg már önkiszolgáló- egy-két eset kivételével megoldja. Fordítva is bekerül néha, de akkor jó ínymaszírozó :roll:

Mióta beköszöntött a " nyár "alig- alig vagyunk bent - látszik is tele a szennyes, de már kint gyorsan megszárad minden és ez olyan jó, mert nem lógnak a fürdőbe a ruhák- csak már előre félek mi lesz, ha elmúlik ez a jó idő, mert ez még tuti nem marad így.
Én nem is ringatom ebbe magam, mert még ez korai, megmutatta magát, hogy ilyen is van, aztán beszorulunk megint a szobába, addig is élek a lehetőséggel és élvezem a korai nyarat!

Húsvéti nagytakarítás projekt nálam asszem elmarad csak " ahol a papok táncolnak " stílusú vikszolásba bocsájtkozom - négerszolga szabin van :lol: :roll:

Szombaton elmentünk a Construmára - meglepő mód Lilla élvezte, jól elvolt.

folyt. köv.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Éva: a fül-orr gégész küldött el neurologushoz amiatt hogy nem gögicsél Kevin.azt mondta az nem árt inkább nézzék meg.

Kri:Gratula az első fogacskához!!! :lol: :lol: :lol:

Szaszi mi a fehérvári úton lakunk

Anya: Nagyon édes Kincső :lol: :lol: :lol:

Vera: nekem sajnos nincs + tejem én nem tudok adni.

000kata

Mi jol vagyunk sokat vagyunk kint ebbe a jo időben.Hétvégén voltunk a Veszprémi állatkertbe is nagyon jó volt csak Kevin a végén nyügös volt már nem tudtunk sokáig maradni.de nagyon jó volt,Kevin is nézte az állatokat olyan édes volt :lol:

000kata

Vera!

Kérdezd meg a védőnőtöket! Neki tudnia kell tejadó anyukáról.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Pipal, Zsombi a hétvégén napközben semmit nem aludt, és agresszív, akaratos volt, szegénynek hasmenése is lett. Úgy belém csípett, mart hogy látszik a karomon az összes ujjának a helye. Ma reggelre kibujt a foga. Ja és 3 hónapos kora óta nyűglődött szegénykém. A brutál ez a hétvége volt. Ahogy néztem lehet a másik is kibújik a héten. Igazából mikor az ínyüket áttöri a fog akkor fáj a legjobban. Ez nekünk éjjel volt. Most hogy kibújt az éjszakát is végig aludta.

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Vera!
Nekem van egy csomó zacsiban lefagyasztott tejem, hát február elején fagyasztottam le, úgy tudom, 3 hónapig jó.Május elejéig még jó.
Hááát, nem tudom, én nagyon szivesen odaadnám, csak én várpalotai vagyok, hogy tudnánk a szállitást is megoldani, meg hát ez fagyasztott :?

Kata!
Mikor mentek a neurológiára?
Ha Veszprémben voltatok, Várpalotán is keresztülmentetek?
Vendég

Melazka: igen ,mentünk Várpalotára is ott vettünk hintát :lol:
16.ára van időpontunk a neurologiára.

Kri: reméljük mostmár jobb lesz neki,szegényke :cry:

000kata

Andy
Anyóssal jól bántál, szerintem teljes mértékben igazad van!!! Forgás.
Kincső se forog. :( Se jobbra, se balra. Pontosan azt csinálja mint Regikéd fekszik hanyat és néz. :( Nekünk a doktor néni azt mondta, hogy lepedővel görgessük napi 4-5 ször, de a lábát se akarja úgy lendítni sokszor megfeszíti magát és kész. :( Ja és köszi a dícséretet! :) Szép magas vagy! És nálunk a védőnéni méri a fejkörfogatot amikor a súlyát és a hosszát akkor együtt.

szaszi
:)
köszi :)

kri

Hatalmas gratula az első fogacskához!!!! :) És köszi a választ a csípőszűrésről.

évi, kata
Köszönjük a dícséretet. :)

Mi is sokat vagyunk kint, szerencsére kertes házban lakunk, most is ki kell vinnem, mert nagyon nyűgi úgyhogy megyünk is.
Puszi mindenkinek!!!!

Kép
Kép
anya1118

Kép Kép

000kata

Sziasztok!
Egy kicsit el vagyok veszve, de annyira el vagyok maradva az itthoni dolgokkal. És a szakdolgozatomat sem tudom leadni most sem . Pedig már 1 évet halasztottam.
Nagyon jó végre ez a jó idő, de most meg sokszor foggalmam sincs mit adjak Fannira. Lehet néha túl van öltöztetve, de nem akarom, hogy megfázzon. Sétáltunk a városban vmelyik nap és mi napkalapot viseltünk, meg zokni, naci, h.ujjú body, más gyerek meg thermocucc! Na az egy kicsit túlzás volt szerintem a 26 fokban.
Mi nagyon gyatrán alszunk napközben, de éjjel szerencsére nincs baj. Nem is tudom már mi lehet ennek az oka. Percre pontosan tudom, hogy mikor ébred, mert 45 percnél többet igen ritkán alszik. Talán ha sétálunk, akkor többet valamivel.
Köszi a Fannidícséreteket.

Napszemüveg
Tudom furcsának fog tünni, de én készülök venni napszemüveget Fanninak. Olyan erős ez a nap, hogy sztem nagyon káros a szemüknek. Valaki vett, vagy készül rá? Vannak tapasztalatok? Mit tudtok mondani?

Öltöztetés
Nálunk a lakásban már 25,5 fok körül van, mert tetőterünk van és hatalmas üvegfelületek. Sajna még légkondi nincs, de lesz sötétítő külső rolónk, ami visszavesz majd néhány fokot. Lényeg, hogy itthon r.ujjú dody és vékony naci van rajta. De kint csak 1-2 fokkal van hidegebb, ezért max h.ujjú bodyt kap és viszünk takarót, ha véletlen kellene.

Kri
Tényleg szép nagy Zsombi. Nálunk is volt mostanában, hogy 8kor evett este és utána csak 4kor ébredt enni, utána megint csak 8kor. Azért elég jók az ilyen éjszakák, nem?

Andy
Még ekkora teliszájas mosolyt! Hú de sárga vagyok a kép miatt. Én nem tudom elkapni ezt Fanninál.

Veronak
Gratulálok kisfiadhoz! Nem semmi méretekkel született.

Anami
Nem furcsa a hátadon hordozni? Engem borzasztóan zavarna, hogy nem látom az arcát.
Én eddig csak 1x hoztam korábbra a fürdést 1 órával, de utána minden nap így csináltuk, mert f8ra totál kifáradt és nehezen aludt el. Utána a f7 jött be, ami most már ugye ismét f8. Amúgy én is a rendszer híve vagyok és tartom is magam hozzá. Bár napközbeni alvás terén mostanában nincs semmi rendszer. Ha látom álmosodik akkor leteszem aludni.
Nálunk orvosa válogatja ezeket a vizsgálatokat. Csípőszűrésre azt küldi el a doki akinél érez valamit. Fannit is mindig megvizsgálja jó alaposan és mikor kötöttnek érezte küldött is minket.

Dalma
Olvastam a fogyással kapcsolatos linket, nagyon jó. Végre van egy ilyen oldal is. Mert mindig csak azt mondják, hogy szoptatós anyának sokat kell ennie, nem szabad a pici kárára diétázni. Na ez egy nagy baromság!!! Már én is kezdek odafigyelni, hogy mikor mit eszek, és azt is jó tudni, hogy a gyüminap a káros most.
Szomszédodról meg nem írok semmit. Nagy barom!

Ditta
Ágoston nagyon cuki! Micsoda fogak!

Pipal
Mi is 0-3as rucikat hordunk, épp most vettem még párat nek a tescoban. Bár van már 3-6os is és tényleg furcsák a méretek, mert az is pont jó, de azért egy kicsivel nagyobb mint a másik.

Kata
Én soha nem válogattam mit eszek és Fanninak nem fájt a hasa. Volt hogy erősebben durrogot, de pont nem akkor mikor ezeket ettem. Szerintem egyél bátran amit akarsz.

Momi
Allerizáló ételen mit értesz? Nekem erről nem beszélt senki sem. Mik azok?

Katica
Fanni feje 39 centis most. Mellkörfogat 41 centi. Szerintem nem kicsi Léna 42 centije.

Na most csak enniy, mert Fann lassan ébred. Pótolom a lemaradásomat és próbálok gyakrabban jönni.

Kép
Kép
nati80

melaszka az messze van pestől??
Mert vonattal le tudok menni érte.
de csak jövőhéten sajna mert lebetegedtem. más se kell a tejcsimnek csak ez :cry: :cry: :cry:

ma adtam neki gyümit este szopi után :cry: :cry: pedig ki akartam ezt húzni 6 hóig legalább.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera
nekem van fagyasztott tejem de október végi, novemberiek.Ha 6hóig jó a tej akkor még jó ha 3ig akkor már nem. Kb 6dl van, a korábbiakat már kidobtam, mi közel vagyunk, csak nem tudom jó e még.
Nati
köszi, még a végén kiderül h. nagy is. :) Nappali alvás nálunk is inkább nincs mint van.
Kata
Kevin nagyon nagyon édes! és milyen kis husi. :)

Kép
katica_75

Szaszinak igaza van a puffasztó ételek főzésével kapcsolaban. Én is így tanultam, hogy 5 perc forralás után új víz és nem puffaszt majd.

Eagleszem
Nekünk is van az a csuklóra tehető sárga madarunk a PIPIKE!

Katica
Nálunk is evett már stököt almával és mindkét alkalommal (tegnap és ma) sokat bukott utána délután. Szerinted ez mitől van? Lehet csak sokat evett és meleg is van, stb.

Melaszka
Nálunk Fanni amióta elkezdte gyakorolni a forgást a földön van. Letettem 3-4 takarót egymásra és azon van a játszószőnyege. De ha nagyon elkezdi a kúszást akkor jön a járóka, mert szintkülönbségek vannak a lakásban.

Anya
Csípőszűrésen megmozgatják a csípőt elég erősen, de nem fáj a babának csak meglepődik. Nem hinném, hogy késő lenne most menni. Csípő fejlettlenségét/fejlettségét nézik.

Andy
Teljesen igazad van anyóssal kapcsolatban és ezt párodnak is meg kell értenie. Most a baba egészsége a lényeg.
Cumi: Suttogó szerint ha kiesik és alszik gond nélkül az ok, de ha felébred rá, hogy nincs a szájában, akkor kelék és az nem jó. Valahogy le kell szoktatnod róla. Sztem még mielőtt totál elaludna vedd ki, hogy érezze nincs ott és hagyd úgy elaludni.

Vera
Sajna nekem pont elég van tejből. Remélem megoldódik/megoldódott a tejhiányod.

Pipal
Nálunk is ez van fogzás térten (sok-sok nyál és ököl a szájban)

Evi
Érdekes, hogy a cumibetételt már Fanni is próbálgatja, de inkább csak játszik, nem kell neki. Sokszor hatalmas ívben repül ki a szájából.

Forgás
Itt tette fel valaki a mozgásfejlesztő gyakorlatokat. Én a forgáshoz ingattam a lábait, forgattam hasról hátra és vissza. Viszont én meg azt vettem észre, hogy egyenlőre csak az egyik oldalra szeret forogni. Hasról vissza meg sokszor úgy fordul, hogy kitolja magát nyújtott karig és szinte szó szerint eldől. Pedig ment ez már jobban is.

Kép
Kép
nati80

A tej fagyasztva 6 hónapig jó, csak az a baj vele, hogy az összetétele változik folyamatosan.

Vera
Miért nem adsz neki addig tápot? Tudom ez job meg minden, de 1-2 napig nem lesz semmi baja Izának.

Na végre sikerült visszaolvasnom!

Kri
Gratulálok a foghoz!

Kép
Kép
nati80

http://www.ababa.hu/baby-banz_kidz-banz ... egory_id=0

Ezt a szemüveget néztük ki Fanninak. Elég csajos!

Kép
Kép
nati80

Hahó

Szaszi: szedem a gyóccert egy hetes kura tegnap kezdtem. Már ma kicsit jobban érzem magam, remélem meggyógyulok téleg.
Regus még néha köhint vagy tüsszent egyet az ugye nem baj? Ugy megijedek mindig..
Ráadásul most jött be ez a jóidő és ugye le kell vetközetni és ugy félek h hirtelen megfázik és azt sem tom h öltöztessem az is baj ha tul…

Olyat csinál regus is h meglököm kicsit de szemmel láthatóan utálja a gyakorlást is. Ma is próbáltam és sirás lett belőle egyedül a felülés teccik neki folyton ülni akar.

Cumi: tegnap éjjel inkább megszoptattam amikor felébredt hajnalban és nem a cumit adtam be neki és igy aludt tovvább még 3 órát reggel 6ig. lehet téleg nem birja ki evés nélkül és a cumi elaltatja de félóra mulva megint arra kel h éhes? Ezt azért irom mert a cumit arra próbáltam használni h ne „kelljen” megetetni hajnalban birná ki reggelig az esti 11es evéstől, de csak ugy megy ha félóránként pakolgatom vissza a cumit neki. Muszáj leszek elfogadni h ennie kell még hajnalban is egyet..

Kri grat a foghoz! Megszenvedett vele?

Evi: akkor uugy vagyunk gyóccerileg h én is most szedem ő már beszedte sógornőm uigy van náluk két gyerek betegek ő is de ő nem akar dokihoz menni sztem igy lehet csak pingpongoznak nem?
Forgásra dévényes néni azt mondta a sullya nem függhet össze ki mikor forog. Hát nemtom. Minden ducibb babáról azt hallom h később csinálja a dolgokat.
Már 5hósan visszateszi a cumit?? Regi is nappal csinál ilyet de csak véletlenül sikerül néhaéjjel ill alvás közben kiesett cuminak üvöltés a vége

Pipal: minden evés után cicin alszik el v csak este?

Oookata: már irtam h mostanában regi sem gőgicsél… neked is csak most v korábban sem?
Ki kéne már nekünk is próbálni ilyen kis vizben micsinál meg hasra tenni benne. Mgé csak fürdetjük nagy vizben. Ő két hónapig üvöltött a viztől pedig skorpiótuti a kórházban utálta meg.

Vki jár babauszásra? Én még nem merem vinni.

Anya: csüt.ön viszem mérésre majd megméretem a fejét is! Lehet nem lesz elég a mérőszalag akkor megnyugodtam ha más baba sem forog mert a környezetemben mindegyik csinálja a kisebbek is…

Nati: én már a 2.évemet halasztom a fősulin nyugi aszittem most lesz szakdoga de ugy néz ki marad a november
Regi is pont 45 percet alszik eccerre napközben csak!
Én is akarok venni napszemcsit neki irnál ha már szétnéztél? Védőnő annyit mondott h csak jó minőséget vegyünk.
Mosoly: vidd mindenhova a gépet magaddal

Fülvédő nélküli spakát én még nem mertem ráadni… már lehetne? Most h beteg volt még jobban féltem h huzatot kap v vmi..

Cumi: az nem baj ha alvás közben kiesik neki éjjel és ottmarad mellette? Nem fexik bele nem sérti meg v vmi?

És az h lerugja a takarót igy csak hálózsák van rajta? Tudom h meleg van de még én is betakarózok igy is..

Nappali alvás: már tök jól ment de most megint káosz van.. az erkélyen órákat is elaludt bármikor de most h már lekerült a kabát meg overall azóta nem tud a mózesban ugy aludni gondolom azt szerette h be volt bugyolálva. Mi lesz? Majd megszokja? Séta közben is csak nézelődik nem alszik. Igy napok óta kb 3x 40 percet alszik max nappal azt is hol itt hol ott. Ne izguljak majd változik? V mit tegyek? Ami működött két hete most nem..

Bocs ha sok voltam de vgre mindenkinek tudtam reagálni…

andy

Kép
andy30

nati: vagány de mennyibe kerül azt nem látom? és ez a márka megbizható?

Kép
andy30

Nati
nagyon vagesz a szemcsi! De ha őket nem éri közvetlen napfény akkor is kell szted? Léna is bukogat megint de én a gabonapépre saccoltam, így most újra nem adom neki. Sztem a sütőtök krumpli jó, nem savas mint a gyümik így nem attól lehet.A védőnő épp ezért javasolta h. inkább főzelékezzünk és ne almázzunk pl.

Andy
ezek szerint erre az alvásmódra állnak át ilyenkor a babyk...Többen írtuk már h. így változtak.

Forgás:
én a dévényest elég jól kifaggattam az elmúlt hónapokban. 6 hósan kell/ illik tudni forogni mindkét irányba, és a kúszás is jó ha beindul, vagy legalábbis a jelei.
Tehát akinek most még nem forognak a gyerekek, nem kell aggódni de fontos a sok hasalás, forgatás, de úgy h. a nagyobb mozdulatokat a baba tegye bele, ti csak segítsétek. Azért is fontos mert a többi mozgás is ebből indul majd el -kúszás, ülésbe nyomás,majd mászás- tehát aki itt lemarad az a többit is később fogja csinálni.
A méret súly nem számít, nagy babáknak is kell ezt hozni. Ha 6.hó után sem forognak akkor érdemes megnézetni szakemberrel, de addig meg még van idő :)

Kép
katica_75

Jó estét!

Fúúúúúúúúú Nati az a szemüveg de dögös! Klafa nagyon, de mi van ha Lilla nem tűri? Mikor veszitek meg, kíváncsi vagyok Fanninak. hogy tetszik?
nálunk detto mint nálatok, nappal rövid alvások szinte észen se vagyok és már felébredt és kezdödik a "foglalkozás " de éjjel alszik.
Nati , mi is a földön nyomulunk vagy ha ki kell mennemaz udvarra fözök vagy ilyesmi akkor járóka, mert már vannak veszélyes helyzetek - mindjárt teszek fotot.
Csinálod az álometetést, nálunk megszűnt mert 1/2 10-kor eszik utolsót és azon beájul :shock: ezt jó 2-3 hete kezdte volt nagy káosz, de nem érdekel régen működött most más működik.

Babakocsi közutálat lett megint :roll: ma már visszatettem a mózest mert - nem röhögni - abban is hasra fordul és a sport résznél mikor beszíjaztam üvöltés volt, ha nem akkor meg kiesik a ficánkolása miatt, a mózesnek jó magas a széleegy fokkal biztonságosabb, szombaton a kiállításon egy darabig úgy toltuk, h. a sportba hason nézte a semmit :lol: kicsit se néztek hülyének az emberek.
Hordozóm még mindig nem érkezett meg majd jövő szerda lesz a nagy nap :lol: - nekem húsvét után jön a nyuszi:lol:

Andy- ha én leírnám, hogy nálunk mennyi változás volt az 5 hó alatt -és még mennyi lesz- kevés lenne 1 oldal.
Nálunk is úgy van, hogy mindig más. Ami fix az a fürdés és az éjszaka (kopp-kopp ) Lilla írja a forgatókönyvet, mi meg játszuk a szerepet :roll:
Öltöztetéssel kapcsolatban, az se jó, ha sok rucit adsz rá és melege van.Nekem anyum azt mondja, hogy mindig 1 réteggel több mint nekünk. Én reggeltől ujjatlan pólóban vagyok, Lilla pedig egy hosszú bodyba, most este 7 körül adtam rá egy vékony kardit mert már nem sütött a nap az udvaron, de sapka még nem kellett, hideg nem volt , szél nem fújt a nap ellen pedig sztem elég 1 vékony kalap nekünk. De mindenki másképp csinálja és mindenkinek az jó ami...elég érthető? nem fagynak meg és ha az orra v. keze v. homlok v. mittomén mi hideg akkor adsz rá még göncöt. Légy kicsit lazább, nem lesz gond:lol: :lol: :lol:
Mi újszülött kortól a fürdőbe fürdetjük, nem volt sose melegebb, mint a lakás más helyiségében és a szobájában min. 1/2 óra tök pucérkodás - ez kötelező mert így szokta első naptól és imádja- és meztelenül viszem a fürdőbe , pancsi után egy türcsi és vissza és nem volt gond, szoktatás kérdése az egész.

Kata ! Kevin már régebben gőgicsélt, nem lesz gond, de kíváncsi vagyok, hogy vizsgálja meg a doki. Látszik a foton is olyan egészséges boldog baba, majd kicsattan az egészségtől!!! Holnap írok pü!

Pipal!

Esküvőn hordozóval, de laza :lol: nem készült foto ?

Tegnap este barátokkal spontán sütöttünk szalonnát, egy kis Jager is lecsúszott, tök jól esett már egy kicsit bűnözni.
Lilla egész jól viselte,volt az asztal tetején is- teszek fel fotot.

Dalminha!

Most jut eszembe az a zizzent lisztes szomszédod :shock: az de durva, a család is zizis vagy mi van ilyenkor, nálunk sztem a fiam kiakadna nem még a párom, hogy itt kutyulnám a lisztet a gyereknek :roll:
Anyu azt mondja Ő nem hallott ilyenről az "öskorban" , volt az anyatej meg a riska és kész ez volt, ja meg nagyobb gyerekeknek cukroskenyér azért az se semmi, de azt mondja azok már nagyok voltak. Akkoriban nem volt ennyi lehetőség az anyukáknak, hogy milupa meg hipp meg hopp ...
Ja és a bűvös tejbegríz, hogy reggelig
meg se nyikkanjon a gyerek:lol: apa, anya tudjon pihizni:lol: :lol:

Lányok, valaki írja már meg hol kell tartani az első üveg Vigantollal, mert nekem ezzel a tempoval elsős lesz a gyerek kb. akkor ürül ki és ma sem adtam be, felelötlen anya vagyok.
Kb.félig van az üveg:o

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1239056144.9515.jpg[/img] szalonnasütéskor az asztal tetején Kép már ilyet is tudok Kép Kép Veszélyben [/img]

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Napszemcsi
Ez jó minőségű, a világon mindenhol jelen van. Láttam nálunk egy kisgyereket (kb fél éves) és jól tűrte a fején. Apukájával beszéltem és azt mondta csak a felvételt utálja, de utána tudja jó neki.
Én ha árnyékban is van, akkor is ráadnám, hiszen árnyékban is le lehet barnulni/ égni, így ott is vannak káros sugarak.

Fanni felébredt és most nagyban dumál!

Andy
Akkor tényleg éhes Regus. Próbáld ki, hogy napközben etetés után egy órával fejsz és azt odaadod neki +ban a következő etetésnél, lehet akkor nem ébred annyit éjjel. 6990 a szemcsi + postak. gondolom. Szerintem megéri, a felnőtt szemcsik is drágák, ha nem gagyit vesz az ember. Ezen nem akarok spórolni, mert a szeme egészsége nagyon fontos
Ha nincs erős szél akkor nem kell a fülvédős sapi, mert csak jobban bemelegszik szegény.

Álometetés
Nálunk ilyen nem is volt, mert Fannit nem bírtam rávenni a szopira alvás közben.
Most 8kor eszik este és utána csak hajnal 2 vagy 4.

Evi
Lilla Már ilyen szépen térdel? Fanni is próbálgatja, de még ennyire nem láttam. Kaktuszos tényleg elég veszélyes, nem pakolászod őket magasabbra?

Babakocsi
Nálunk pont a mózest utálja, mert nem lát ki. Mi már a sportrészt használjuk és imádja.

Na megyek, mert már 4,5 órája evett és éhes lehet már.

Kép
Kép
nati80

Évi: de ügyes a lánykád csak ámulok bámulok.Kevin ilyeneket nem csinál :cry: Ezt mikortól csinálja?Kevin nagyon ritkán van hason mert nem szereti lehet azért.Nekünk is félig van még a vigantolos üveg,sajnos én is sokszor elfelejtem :cry:

Nati: nagyon dögös a szemüveg,kiváncsi vagyok magánhagyja e majd.mikor veszed?

Andy: korábban gögicsélt csak mostanába nem.

Nappal Kevin se akar aludni,Tegnap is kelt 8kor és egykokor aludt 20percet meg fél7kor 10percet és ennyi a nappali alvása :? nemtudom miért nem akar aludni.

000kata

Még ezt fel kel raknom ez az egyik kedvencem:

Kép

000kata

Sziasztok!

Nati, nagyon dögös a napszemcsi. Mi is már gondolkozunk rajta, hogy kéne venni Zsombinak egyet :lol:

Évi, nem semmi amit Lilla produkál, nagyon ügyes. Zsombi még csak hátrafelé tolat :lol: , és még nem emelte egyszerre ki a popsiját és a karjait. Szerintem egy-két hét és mind másznak már, majd győzünk utánunk szaladni :lol: :lol: :lol:

Kata, nagyon édes Kevin a hason fekvős fürcsis kép a kedvencem :lol: :lol: :lol:

Andy, még mi sem voltunk babaúszáson pedig már vagy egy hónapja el akartam vinni. A fogunkkal igen megszenvedtünk, és most a másikkal is. Remélem a héten az is kint lesz, mert így este se alszunk.

Nappal Zsombi se alszik már szinte semmit. mikor utazunk akkor a kocsiban talán alszik egy órát aztán nézelődik.

Kri

Kép
Kép
kri29

Vigantolos üveg nekem is félig még.

Szemcsit akkor vesszük amint lesz pénzünk rá. vagyis még várom a postást. :lol: Van ennek egy olcsóbb verziója is, majd belinkelem. Azt a brendonból lehet rendelni és ingyen kiszállítják. Máshol is lehet, de ott a + postaköltség miatt kb uott lenne árban.

Úgy látszik ez a nappali alvás mindenkinél kijött. De legalább éjjel alszanak, nem?
Fanni ma 8 elött kelt valamivel és 9kor már nyűgös is volt, így betettem a kiságyba cumival, nyuszival, textilpelussal és otthagytam. Persze puszi és elköszönés. Kijöttem mosogatni, gondoltam, ha sír majd bemegyek, de csak dumált és egyszercsak abbamaradt. bementem és aludt! Már 45 perce, vagyis ha tartjuk a "jószokást" akkor lassan ébred.

Kép
Kép
nati80

Kép
Kép
nati80

sziasztok!

Vera!
Székesfehérvárra be tudunk menni a tejjel, az nincs messze Pesttől.Ha gondolod...... :)

hú de ügyesek már ezek a babák :D

majd jövök többet, most gyorsan csak képekkel:
Kép
Kép
Kép
Vendég

melaszka oookata de édese a babók!!

evi: nem semmi lilla! mi tuti nem tartunk még itt 5hósan majd!..

nati: próbáltam a pótlást de max 50et tudtam beleimádkozni azt is fecskendővel mert cumiüvegből nem tud és nem akar enni csak a cici. ja és uugy felébredt szoval nem sikerült a megtömés.

sztetek meddig normális h taknyos egy betegség után?
éjjel szopikor megint be volt dugulva az egyik erra és nehezen evett:( és az baj ha éjjel nem szivom az orrát csak nappal?
tökre szörcsög sziváskor mégis alig jön vmi:(

na mentem fürdeni mert végre elaludt

andy

Kép
andy30

nati végülis mennyibe kerül amit először belinkeltél napszemcsi?

Kép
andy30

Melaszka: nagyon édes Marcell :lol:

000kata

Csak gyors, mert lassan megunja az épp aktuális 2 percig érdekes tevékenységét...

Mi is újra bukunk, kb többet, mint valaha, de én gondolom azért, mert most már nagyon mozognak, Natasát konkrétan dobálgatni kell, és fejjel lefele lógatni, ha nevetést akarunk kicsikarni belőle. Én azt hiszem új korszak kezdődött...

És mi sem alszunk napközben, viszont visítunk, ha nem Vele foglalkozunk :D :D :D Eddig ugye órákat aludt dél körül, és mostanában délután is, hát ma eddig összehoztunk egy 3/4 órát és egy 60percecskét.

Altatás: hát mi vagy cicin alszunk (ált. este mindig), vagy kendőben, bár előfordult mostanában, hogy nem kellett a cici, és csak az arcát nyújtogatta, hogy simizzem, és fogtam a kezét. Na de ez vm különleges eset lehetett.
És néha visszaalszunk a babakocsiban, sőt volt már olyan, hogy az ágyon aludt, és felébredt, körbenézett, és visszaaludt. Hát azért ezek ritka pillanatok!

No időm lejárt, szólítottak :D :D

Mégsem, csak a majomnak dumált a játszón...

Nati: menő a napszemcsi, én egyenlőre sapkát keresek csak. Az a bajom egyébként a sapikkal, hogy ami nem füles az kb fél perc alatt kerül le a fejéről...

Andy: remélem most már vége a betegségnek...

Kri: hajrá fogacskák, és remélhetőleg utána tart egy kis pihit...

Na most már tényleg hív, majd jövök!

Kép
pipal

Andy
Írtam már, hogy 6990, de lehet nem neked címeztem, bocsi. Az olcsóbb az 4990.

Pipal
A sapival csak annyi a baj, hogy a szemét nem védi a simli, mert azon is áthatol a káros sugárzás sajna.

kajáztatással hogy álltok? Az üveges kajából mennyi egy adag? Mert sztem nem tudna megenni egy egész üveggel. Bár anniyra szeret enni, hogy simán benyomná, csak én nem adok neki annyit.

Kép
Kép
nati80

Andy
Nem a megtömésre gondoltam, hanem napközben add oda neki a lefejt tejet mindig. Vagyis pl 8kor eszik, akkor 9kor fejsz és a következő kajánál azt +ba odaadod. Próbáld meg a cumit erőltetni, vagy etessed pohárból.

Kép
Kép
nati80

Nati, én nem is szemcsi helyett gondoltam, csak írtam, hogy én még csak a sapka kérdésnél tartok, ami a tavaszi kellékeket illeti :D

Kép
pipal

Na újra itt! Csak lemerült a gépem és közben Fannit is etettem és sétáltunk is egy kicsit.

Andy
Szerintem szívjad neki éjjel is. Mi is van, hogy felkelünk, mert fujtat egy kicsit, de ez általában evéskor van. Etetés elött orrszívásés utána simán visszaalszik cicin kaja közben.

Pipal
Nálunk már nincs csak este cicin alvás, de akkor is gyakran megesik, hogy hamarabb kiüríti mindkét oldalt, hogy elaludna, ilyenkor cumi és kézben ringatás nélkül (nem mindig) simán elalszik.
Napközben babakocsiban, vagy ölben alszik el, de megesik, hogy magától az ágyában, mint ma reggel is.

Kajára visszatérve:
A 4 hónapos kortól adható ételeket tekintve mi egy adag? Mert szerintem egy üveg az sok uzsira. Én 1 üveget 3 napig adok neki vagyis alkalmanként kb 40 ml-t. Persze enne még, de egyenlőre ez csak kiegészítésnek van, nem akarom még teljesen helyettesíteni ezzel a szopit. Azt majd csak 6 hónapos kora után fogom kezdeni és kb 3 hét amíg az ebédet kiváltom üvegesre. Én ezt olvastam és ez így jónak is tűnik.
Érdekesség, hogy az 5 hós kajákban már van hús is, szerintetek adjak majd neki néhány hét múlva? Én inkább csak a 6hó után adnék, addig ezek az egyszerű gyümik és zöldségek mennek.

Kép
Kép
nati80

Pipal
Ja értem. Hát nekünk napkalap van, de nem igazán jó. Mindig lecsúszik a szemébe. De amúgy ez megkötős, te is ilyet keress. Füles már nem igazán fog kelleni.

Kép
Kép
nati80

nati: és mindig fujsz be szivás előtt sterimart neki? nekünk ugy is alig jön ki vmi mégis szörcsög néha és mondom éjjel be volt dugulva az egyik orra.. nem lehet h már a sok szivás is káros? csütön megyek méretni ott is megkérdem védőnőt. egyáltalán meddig szivjam még neki?

Kép
andy30

sziasztok

38 már a lázam. holnap jön egy barinőm én meg pihizni fogok ezerrel mert ma eléggé megerőltettem magamat. megcsináltam a maradék ablakokat mostam főztem stb. Meg is láccik az eredménye. gyógyit nem akarok bevenni még nehogy még jobban elapadjak de akkor lehet emiatt a bennem bújkáló valami miatt lett most kevesebb tejcsim. Iza ma este is szopi után bevágott egy fél üveg gyümit. rz van. őt már etetni kell mással is a szopi mellé.

melaszka
okk majd megdumizzuk mert hála jönnek a felajánlások és most hogy itt a lááz. remélem tényleg nem apasztja el.
mondjátok hogy nem fogja!!!!!!!!!!!!

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Még a várandósság alatt voltam itt topiklakó, csak akkoriban annyira pörgött a topik, hogy elmaradtam :oops:, de ha lehet, visszatérnék, hiányzik az "egyidős" társaság :D

A lányaim november 3-án születtek Szegeden, de 3 hónapos korukban visszaköltöztünk Budapestre. 37+3-ra születtek 2150 és 2650 grammal. Most 7,2 és 7,5 kg-osak. 4 hós koruk óta fordulnak hasról hátra, és kb. 1 hete hátról hasra, de azt még csak nagyon ritkán.

Látom, most épp a kaja a téma. Nekem sajnos nem jött össze a szoptatás, úgyhogy mi korábban kezdhettük a hozzátáplálást. Jelenleg úgy néz ki, hogy 9, 15, 18 és 21 óra körül esznek kb. 200 ml tápot, délben (tízóraira :lol: ) pedig gyümölcsöt, ami kb. 120-150 ml (egy kisebb alma fele és egy kisebb banán, vagy egy egész alma, vagy egy fél üveg gyümölcsös bébiétel és egy kisebb banán). Holnap pedig ebédre elkezdjük megkóstolni a krumplit, aztán utána jöhet a többi zöldség :D

Öltözés: Azt hiszem, én nagyon alul szoktam öltöztetni a lányokat :oops: :lol: ma 5 körül mentünk sétálni, egy hosszú ujjú body volt rajtuk ujjatlan plüss rugival, meg a lábukra terítve egy vékony takaró (alattuk meg egy frotír törölköző). Sapit már napok óta nem adok rájuk. De azt hiszem, örökölték tőlem, hogy állandóan melegük van :lol:

Hoztam képeket is :)
Ezek a születésük után 2 órával készültek
Kép

Ezek pedig mostanában
Kép Kép
szamy

hahó

szamy: téged reginának hivnak? a kislányomat is. annyira jó lehet ha kettő van belőle:)nagyon édesek. mi már 4óránként eszünk itt más babák is 3óráznak még?

vera: én voltam lázas egy hétig igaz nem volt magas és nem ment el a tejem. most augmentint szedek és még most sem. ugyh nyugi. attól jobban elmehet ha izgulsz tudod. gondolj arra h el fog mulni!

nati: szivtam most este az orrát és semmi nem jött belőle pedig sterimart is fujtam be! utána pár perccel meg hallom h szörcsög.. én már nemtom micsináljak.

na most csak ennyire jöttem majd holnap

ja és ma a suttogó 4é-t 4órás napirendet mintaszerűen végigcsinálta képzeljétek! kv leszek az éjszakára. annyit csaltam h az esti kis alvást együtt nyomtuk a hálóban a nagyágyon:)

na mentem

andy

Kép
andy30

ja és anyós: irtam h megharagudott mert nem engedtem látogatni még erre ma telefonál h ő is beteg lett tápplnzre megy. jó mi? még jó h nem engedtem téleg!

Kép
andy30

andy Igen, Regina vagyok :) A 4 órás evés hogy jön ki? A lányaim reggel 8 körül kelnek, az esti evésre meg ébreszteni kell őket. A napi négyszeri evés meg nem menne, a 200 ml-t is alig eszik meg.
Anyósod legalább belátta, hogy neked volt igazad, hogy nem engedted be?
szamy

Szamy üdv.!

hú, Te már a zöldségnél jársz, nálunk még csak alma és barack van.
Tápból 200 ml fogy az nem semmi, nálunk 160 ml , de volt már 1x , 2x 180 ml, holnap megyünk mázsálni kíváncsi leszek a súlyra. 5 hósan volt 6250 gr

Nagyon szépek a lányok, hogy elszórakoztatják egymást olyan kis huncutnak tűnnek, és milyen jó alvókájuk van. Mióta?

Melaszka!

Marcell vagány nagyon, ahogy a lábát fogja, Lilla nem vesz róla tudomást, hogy az is az övé :roll:

Nálunk ma extrém nyügi nap volt, semmi sehogy nem volt jó.
Aludni nappal luxus, de még kézben sem volt jó, ha hurciztam a fenekét. Totál kiakadtam, elfáradtam mint a kutya, hogy mi ez, fogzás , mindent arra fogok már kb. 2 hónapja :shock:
Szamy! nálatok a nyűgit sztereoba nyomják, vagy nincs ilyen?

Andy!

Ha nem jön semmi a noziból és szörcsög, nem gond ne ijedj meg.
Mikor újszülöttek voltak akkor is volt nálunk, úgy hallatszott mintha és mégse- ne aggódj már annyit Regina meggyógyult, vigyed sokat levegőre és Te is gyógyulj hamar!
Anyósod hason kaliber lehet az enyémmel :twisted:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Szép jó reggelt!

Szamy, üdv. Édesek az ikrek :lol: :lol: :lol:

Az éjszakánk extra nyügi volt :cry: Remélem a héten kint lesz már az a másik fog is, mert egyre agresszívabb Zsombi. Tele vagyok apró kék - zöld foltokkal. Úgy belém csíp egy-egy fájdalmasabb percében.

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri: reméljük kibujik az a 2. fogacska is nagyon megszenvedtek miatta :cry:

Szamy: édesek az ikrek :lol:

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?