A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hali Lányok!

Ki hogy van, mi újság??? Egy pár sor firkancson már Mindenki, okés?

Lejmi: bocsánatot kérek, ha kissé borúsan látom a helyzetet, de sajnos a tapasztalat beszél belőlem: amit szeretnél, hogy megvalósuljon szülésnél -pl. az epidurálás- csak egyet kell tenned: meglobogtatni a pénztárcád. Egyből menni fog minden dokinak...

Kankalin: ruha vásárlás jól hangzik, legyen az akár kismama ruha is
:D . Igen, ezekbe fogsz csak hamarosan beleférni :lol: . Apás szülés: az egyik előadáson egy orvos mondta azt, hogy a legritkább esetben lesz rosszul a férj. (privi: még ma próbálok írni Neked szülésznő ügyben)

Betty: Iliasz meggyógyult már? szegényke. Megfázott?

Akik voltak uh-n: nagyon örülök, hogy Mindegyikőtök jó hírrel jött :D !

Orvosválasztás: aki még nem talált orvost, annak szeretném javasolni, hogy olyat válasszon, akinek van aneszteziológus végzettsége, vizsgája (bocsánat, nem tudom hogy kell megnevezni, csak legyen ilyen neki). Azért tartom lényegesnek, mert már ezzel a papírral adhat be doki epidurális érzéstelenítőt, más esetben kell külön aneszteziológust is hívni (...rossz esetben fogadni...) Az én dokimnak van ilyen papperja (...persze kenhettem a fejemre ezzel a papírjával együtt, olyan gyorsan jött a fiam, hogy mire hatott volna bármi is, már kint is volt :evil: )

Monccs: ismered a Kolompost? Következő hazamenetelt igyekszünk úgy megszervezni, hogy beleférjen egy koncertlátogatás. Benne vagytok? :wink:
Többi kisgyerekes kollégának is ajánlom!

Itt is végre tavasz lett, jippi-jééé-jippi-júúú! Mi is robogunk amikor csak tehetjük a játszótérre. Első nap annyira belejöttünk, hogy még a vacsora és fürdés időt is lekéstük (ebben mondjuk szerepet játszott az is, hogy az óraátállítás nem történt meg az órámon :oops: )

Üdv.. Fr

Kép
Kép
friday

Sziasztok!
Olvastam, hogy többen ismeritek a Szt. Imrét. Kit ajánlotok? Én a Rákóczinál jártam többször, gondolom cikis lenne ha most más orvoshoz mennék.
Mit gondoltok?
Szép vasárnapot!
sz orsi

Hali!

Sz.Orsi, én azt gondolom, hogy ez inkább a régi dokidnak legyen ciki, ne Neked. Ő van érted és nem Te ő érte. Ha nem vagy elégedett vele, nem bízol benne stb. nyugodtan fordulj máshoz. Ahol nem ízlik a fagyi én oda sose megyek többet vissza :wink: .

Kép
Kép
friday

szép vasárnapot mindenkinek!!!

hogy vagytok kismamák?? mindenkivel minden ok??

Friday: köszönöm szépen a kérdésed, a kisfiam már sokkal jobban van, egy vírus lehetett, a láz egy napig tartott majd hasmenés követte, de nagyon megijedtünk, mert vért találtam a kakájában. Azután diétáztatnom kellett és az szörnyű volt, mert tejet sem ihatott és majd megszakadt a szívem mikor esténként tejecskéért sírt. De most már minden ok, jobban eszik mint valaha!!!!
Te végül találtál dokit odakint? milyen idő van nálatok?? Itt ma gyönyörű, végre annyi idő után lementünk családostul a tengerhez és olyan fantasztikusan nyugtató volt csak ülni a parton és hallani a tenger csobogását. Nincs messze tőlünk, kb.4 km, de mégis kocsival megyünk, mert nincsen járda és hepe hupás az út, ha babakocsival akarnám levinni a kisfiamat. Szóval várom a szép időt és a férjemet, hogy vasárnaponként, amikor nem dolgozik levigyen bennünket.

Traudorka: Gratulálok a 2cm-es kis bogyócskádhoz!!! Csak így tovább!! mIkor mész legközelebb?? Én majd csak 27-én, amikor is genetikai uh-t csinálunk, meg Down szűrést. Remélem minden rendben lesz, már most izgulok!!!

Írjatok majd!!! Jó pihenést mindenkinek!!!!!!!!

KépKép
KépKép
betty76

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezem én is!
Megvagyunk, pénteken megyünk uh-ra, már nagyon várom, remélem minden oké lesz a picurkával. A szám folyamatosan olyan keserű.......brrr emiatt folyton ennék, hogy ne érezzem.
Sokat vagyunk kint, szinte egész nap csak enni meg aludni jövünk be!!!

Na megyek is. mert Anna már ráncigál, pedig még meg kell csinálni a rakott karfiolt!!!!

Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Én el vagyok veszve a házikó-keresésben.. nem gondoltam volna, hogy ez ennyire fárasztó, azt hittem az eladás nehezebb..

Hétvégén anyáméknál voltunk, Dani is csak enni és aludni jött be a házba. Itthon sajnos csak az erkélyig jut, amíg főzök/takarítok, aztán megyünk a játszóra. :)

Szerdán megyek dokihoz, most már azért kezdek izgulni, hogy mit is fogunk látni az uh-n..

Friday: Kolomost ismerjük, koncert rendben! :lol:

Kép

Kép
monccs

Sziasztok!

Hétvégén kiestem az olvasásból, mert a férjem elcsalt kirándulni, hogy ne csavarodjak be itthon a 4 fal között. Szuper volt, és gyönyörű idő.
Amúgy a hangulatom olyan hullámzó, hogy már lassan szegény férjem elbujdokol, de igyekszem nem rajta lefezetni. :D
Még az a jó, hogy baromi megértő. :D

Friday: tök igazad van az epid.-ról és a pénzről. Képzeljétek azóta kutattam egy jó Tétényis doki után, és mikor kiderült hogy 3 kolléganőm is ott szült egy azon dokinál, akkor mindhármat kifaggattam. Na kettőnél nem adott edát, a harmadiknak mégis sikerült "kikönyörögnie". Rögtön ez jutott nekem is eszembe, hogy pénz beszélt. amúgy a doki Dr. Barna István és fia Péter. Asszem az öreg már nem vállal szülést, csak a Péter.

Szorsi: én is azt mondom, hogy ne Te szégyeld magad, hanem a doki, ha nem voltál vele valamiért megelégedve. Én váltottam dokit a babatervezési időszakban, és egyáltalán nem bántam meg. Ha ott maradok ahol voltam, vszeg még ma sem lennék terhes, ugyanis csak 3 hormon és 1 endokrin problémát nem vett észre az a doki.
Szóval ezen ne hezitálj sztem. :wink:

Monccs: sok sikert a házikó kereséshez. Nagyobbat szeretnétek a
mostaninál? Tiétekre már van vevő? Jó kis projekt ez így terhesen.
Csak ügyesen.

Mi holnap 12-re megyünk uh-ra . Szorítsatok. :!: Nagyon izgulok, mert ha minden jól megy már hallom majd a kicsi szívét, meg már látjuk is majd őt. Most bejön velem Gabi is. A múltkor még nem hívták be.

Áfonyácska: asszem Te kérdezted, hogy miért vagyok veszélyeztett. Nem konkrétan az inszem miatt, hanem mert inzulin rezisztanciám van (illetve remélem már csak volt), és a hormonjaim közül 3-at is helyre kellett pofozni. És mivel mind a 3 növeli a vetélés kockázatát ha rossz, gondolom ezért ítéltek inkább pihenésre. Főleg miután rájöttünk, hogy vszeg mind3 a stressz miatt emelkedett, és munkám nagyon stresszes( vezetek egy utazási irodát), ezért mikor kiderült, hogy terhes vagyok, rögtön eltiltottak tőle. én meg túl sokat vártam erre a kis csöppségre, hogy vitatkozzak a dokival. :wink:

Még mindíg nem jó a vonalzóm, de úgyse nyugszom míg meg nem csinálom.

Kép
lejmi

Sziasztok!

Betty76: Mi 23.-án megyek, pont a párom szülinapján újra a dokihoz. A párom akkor fogja először látni, hallani. Szerintem ez egy jó ajándék! :P

Áfonyácska: Nekem egy ideje mindíg van egy csomag mentolos rágó a zsebembe. A szájízre nagyon bevált, próbáld ki, hátha segít.

Monccs: Sok sikert a házkereséshez, remélem hamar találtok megfelelőt.

Lejmi: Mi volt az UH-n?

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

sziasztok!!

traudorka: a legszebb ajandek a parodnak amit csak adhatnal az a kisbabatok szivdobogasa. Teged minden alkalommal megajandekoz majd az orvosod!!! :D

Lejmi: irj mi volt az uh-n. Nekem meg arrebb van a kovetkezo es mar izgulok!!
Monccs: neked megy a drukk szerdara, Afonyacska: Gondolok majd rad penteken!!!

Udv. mindenkinek
Betty

KépKép
KépKép
betty76

hi!

Betty: örülök, hogy meggyógyult Iliasz! És hogy Te nem kaptad el!!! Tengerpart...óóó, szuper lehetett! Bár nem panaszkodom, itt is már jó az idő, a Bodeni tó közelében lakunk, közvetlen a tó mellett van a játszótér. Néha nem is a gyereknek van igénye lemenni :lol: . Doki: köszönöm kérdésed, voltam. Nehéz ügy, mert fodrászt, fogorvost és nőgyógyászt nehezen váltok, dehát most kénytelen voltam. Egy idős fazon volt (annyira idős, hogy kicsit izgulok, hogy kihúzza e novemberig), de kedves volt, lényeget mondta...bár sokmindent kétszer kellett elmondania, hogy megértsem, de a végére ráhangolódtam a beszéde módjára. Angolul tudok csak beszélni, német...főleg ez a "svájci-borzalom-német" nem megy. Majd talán ha a fiam bölcsis lesz jobban ragad. Iliasz már két nyelven is ért?

Többieknek is írok, csak mint Áfonya Annája, a fiam is sztrájkol már....

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!

Moncs!
Sok sikert a házkereséshez!! Van már esetleg esélyes??
Holnap várjuk az uh beszámolót és képet is kérünk!!!

Traudorka!

Kössz a tippet, de rágózni nem tudok, mert attól hányingerem lesz

:? kipróbáltam a tik-takot, az sem az igazi, de lassan csak elmúlik már.

Eda.-val kapcsolatban. Annánál én is lebeszéltem a dokimmal, hogy kapok. Mikor bekerültem a szülőszobára és megjelent a doki egyből azzal kezdtem hogy akkor adja be..... De végül nem kaptam, mert már nem volt rá idő......így a gázzal szültem. A végére rá is jöttem, hogy kell szívni...tök beájultam tőle :lol: :roll:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hali!

Áfonya: brrr, ez a keserű íz...reméljük hamar vége lesz. Már majdnem írtam, hogy nálam elmúltak a rosszul létek, aztán tegnap megkaptam érte a magamét :evil: . Felújítás hogy áll vagy a betonlocsolással befejeződött? Gázzal szülés: meddig szívhattad, a szülés alatt vagy az utána lévő "méhnézegetéskor" is?

Lejmi: nagyon jó döntés volt, hogy otthon maradsz pihenni. Ha majd visszafele nézed igen kevés időnek fog tűnni a terhesség és a szoptatás időszaka. Karrierépítéshez további min. 30 éved van még. Hangulathullámzást megértem, az elsővel én is így voltam, nyanya voltam sokszor. Most abban bízom nem lesz ez az időszakom :D ...a bőgős időszakom viszont elkezdődött... jaa: hát már 2 órája megvolt az uh vizsgálatod, hol késel már a hírekkel???

Traudorka: legszebb ajándéka lesz az uh-s élmény a párodnak! :D Büszke apuka :D

Monccs, jó háznézést! Mikorra kell kicuccolnotok az immáron eladott lakásból? (...tikk-takk-tikk-takk :lol: )

Kép
Kép
friday

Na sziasztok Csajok!

Megjöttem az uh-ról, rengeteget késett a doki, meg aztán kajáltam gyorsan mert már kopogott a szemem az éhségtől.
Na szóval a nagy hír:
Minden rendben volt, szívhang, köldökzsinór stb, de ráadásként kiderült, hogy KETTEN vannak odabenn.
Mit szóltok?
És a doki azt mondta, hogy ez természetes ikerterhesség, ugyanis egypetéjűek, szóval nem az inszem következménye, hanem a természeté.
Amúgy mindkettő 12mm , és van szívhang meg köldökzsinórjuk is.
Nagyon édesek voltak ők így ketten.
Még a férjemet is behívták, hogy ő is nézze meg mit hozott össze. :D

Annyira örült. Olyan kis cuki volt.

Szóval most kezdek magamhoz térni, és belegondolni, hogy mi következik ezután.
Így ha eddig szóba is került volna a meló, most a doki újra kihangsúlyozta, hogy felejtő, de hát ez most már tényleg természetes is.

Mindenkinek szorítok a következő uh-hoz.

A mai uh-val el is váltak útjaink a Kaálival , és mostmár a normál nődoki jön majd 04.24-én.

Ja és újra gyártom a vonalzómat ígérem.

Enci

Kép
lejmi

Lejmi: ennel jobb hirekkel nem is johettel volna!!! Dupla az orom, szivbol gratulalok Neked!!! Vigyazz nagyon magatokra !! Egyebkent azt tudod-e, hogy az ikresek joval hamarabb szulnek mint az egy babasok?? Keress ra a forumok kozott az ikresek topikjara, biztosan szupi lesz veluk beszelgetni, a tapasztalataitokat megosztani!!!!

Friday: nem baj, hogy idos az orvos, sot, talan meg jobb is, tapasztaltabb mint a fiatalabbak!! De a lenyeg az, hoGy te elegedett legyel vele es megbizzal benne!! Nagyon fontos ez a kapcsolat ezen a 9 honapon keresztul, barmi gondod kerdesed tamad o az egyeduli aki a segitsegedre lesz.
Nagyon szep lehet a to parton is, itt csak egy jatszoter van a faluban, az sem tul biztonsagos. a focipalya korbe van nove gazzal, s ilyenkor itt Korfun kezdodik a kigyo szezon. Huvos helyekre bujnak el s nagyon veszelyesek. A hinta korul szinten van gaz, sok a lepcso, ahol eleshetnek vagy leeshetnek a gyerekek, szoval nem szivesen viszem el a kisfiamat, ha pedig megis elindulunk, akkor nagyon odafigyelek ra. Szoval nem egy nyugis program.

KépKép
KépKép
betty76

Lejmi!!

Gratulálok!!! Ez volt az első uh?? Vagy a korábbinál még nem látták??
Most aztán már tényleg a veszélyeztetettek sorába tartozol:)
Vigyázz magadra! És ha nem muszály ne olvass össze mindenféle rémtörténeteket. Több ismerősöm is van aki ikreket 38 hétre szült!!

FridaY!

Felújítás kész van már ami a járdát illeti a locsolással is végeztem :twisted: Főleg hogy tegnbap miután tiszta víz meg sár volt az udvar a kutya rátette a sáros mancsát Anna fehér mellényére :roll: aztán meg bele is lökte a sárba.................

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

LEJMIIIIIIIIIII!!!!!!!!! MICSODA HÍR!!!! AZTAAAAAAAA!!!! Gratulálok, igazán örülök Nektek! Hékás, nehogy lelépj az ikres topikba!

Betty: kígyóóó? Te jó ég, én kálciummal járok így is, ha megcsípné egy méhecske, mit csinálnék Nálatok? Kész kalandtúra lehet.

Áfonya: kutya mondjon le!

Kép
Kép
friday

Reggelt Lányok!

Dehogy hagyom itt ezt a csapatot. Ne izgulj Friday. Semmiért sem cserélnélek le Titeket. Ti tartottátok bennem a lelket mikor halálra paráztam magam a szívhang miatt. Hát tessék. Tegnap kettő is dobogott. :D

Azért néha benézek majd az ikresekhez 1-2 tanácsért, az sose árt.

Áfonyácska: tök igazad van a rémsztorikkal kapcsolatban. meg is fogadtam magamnak tegnap, hogy nem hallgatom meg ha ilyennel traktálnának.

De a ti ismerősi körötökben nincs olyan, hogy megtudja, hogy terhes vagy és rögtön elkezdi hinteni az igét, hogy jaj az ő barátnőjével ez meg az történt, és eszébe se jut, hogy ezzel megijeszt?
Mert az enyémbe van ilyen és marha nehezen tolerálom.
És a legszebb az egészben, hogy a legtöbbször ezt olyan nő teszi, aki már volt terhes és tudnia illene, hogy ezzel csak árt.

Betty76: Neked is köszi a gratulációkat. Most nézem csak, hogy Korfun élsz. imádom Görögországot. ( Ez a szakmám) szinte minden görög szigeten jártunk már a férjemmel. Te hogy kerültél oda?

Traudorka , Monccs mi van veletek?

Enci

Kép
lejmi

Lejmi!

Gratulálok neked, biztosan nagyon boldog lehetsz!
Biztosan furcsa még a gondolat, hogy egyszerre 2 csöppséged is születik, de szerintem ez egy nagyon szuper dolog.
Igazán büszke lehetsz.

mi is hétfőn voltunk dokinál, minden rendben, és a kis szíve is dobog az én picurkámnak. már alig várom a 12. hetiultrahangot :)

pihenj sokat, vigyázz magatokra :)

Lányok, aki dolgozik, meddig fogtok még és milyen munkát?
Nálunk nagy leépítések vannak, és félek, hogy ha megtudják, hogy babát várok elküldenek, mert februárban átvett minket egyik cég a másiktól és még így tart a próbaidőm.

Kép
csilla0726

Sziasztok ismet!!

Lejmi: isten ments, en nem akartalak elijeszteni egyaltalan!! csak megjegyeztem, hogy az ikresek hamarabb szulnek!! Minden jot kivanok Neked, a pocilakoidnak!! Elvezd ki ezt a fantasztikus 9 honapot, szuper lesz, meglatod!!! En millioszor ujra es ujra atelnem azt, amikor eloszor megereztem a kisfiam rugdosasait. Nem hasonlithato ossze semmivel. Teged meg negy labacska is rugdos majd!!! :D Most is alig varom, hogy erezzem az uj babucinkat!!
Korfu: hat, ez hosszu tortenet. Idegenvezeto a szakmam, igy kerultem ide. A ferjemet 7 eve ismertem meg es 5 eve vagyunk hazasok. Az elso babank mar 5 eves lenne, sajnos ot elveszitettuk. De a kisfiam mindent karpotolt!! S most jon a masodik!!!
Gondolom akkor jartatok itt is? Mivel foglalkozol??
csilla: gratulalok Neked is a szivhanghoz!!! meglatod hamar eltelnek majd a hetek a 3. honapig/bar en is aggodva turelmetlenul varom!!!!
majd meg irok, megyek ellenorizni a kajat, nehogy odaegjen :D

KépKép
KépKép
betty76

sziasztok,

először is: Lejmi, Gratulálok !!! :D Fantasztikus hír!

Csilla0726: én még dolgozok (könyvelek), és rákérdeztem erre a felmondási időre a munkaügyes kolléganőnél, elég jóban vagyunk, szerencsére. Próbaidő alatt bármikor felmondhatnak, nincs védelem. De ha letelt és bejelented, hogy terhes vagy (lemásolod és leadod a terhességi kiskönyvet), onnantól nem mondhatnak fel neked. Szóval ki kéne húzni a próbaidőt.

Más, megvolt a májvizsgálat, úgy néz ki, hogy semmi komoly. Nem értem teljesen, de valami olyasmit mondott az orvos, hogy valószínűleg nem egyformán van elzsírosodva a májam, vagy jóindulatú daganat. Az első a valószínűbb. Annyi, hogy rendszeresen kell kontrollra járnom. :shock:

Holnap uh, azt ígérték, pontosan megmondják mennyi idős a babuci. Nekem valószínűleg nem középidőben fogant, hanem utána. :wink:

Na, dógozok még kicsit. Mindenki vigyázzon magukra :D

Szilvi
huszilvia

Szilvai!

Köszönöm a gyors választ, megpróbálom addig kihúzni :)

szép napot nektek

Kép
csilla0726

Bocsánat , véletlenül írtam el a neved: Szilvia

Kép
csilla0726

Hi!

Lejmi, ez a beszéd! Na jó, tanácskérésre átengedünk ideiglenesen :lol: Sajnos a rémtörténetek szinte elkerülhetetlenek. Még mikor vérvételre vártam nagy pocakkal akkor is nyomta a mellettem ülő a szöveget, aztán volt bőr a képemen rákérdezni, hogy ezt most nekem miért meséli el, hebegett-habogott, de legalább alapállásba helyezte a száját. Az is rosszul esett, mikor a "jóégtudja" valamelyik egyház vagy gyülekezet lelkes utcai térítője megkérdezte az utcán, hogy felkészültnek érzem magam e arra, hogy felneveljek egy gyereket. Olyan stílusban válaszoltam, amit a nyomdafesték nem bír, de szerintem senki nem bírna szépen elküldeni egy ilyen pofátlan mihasznát szépen...tele idiótákkal a világ, tojd őket magasról.

Csilla: örülök, hogy uh okés volt! Alig 3 hét van hátra a következő uh-ig :D . Anno úgy csináltam, hogy doki havonta hívott, védőnő is és 2 hetente osztottam be őket, így hallhattam 2 hetente a gyerek felől :D A védőnőmnek volt szívhang hallgató bigyulája így én is hallhattam. Munka: örülök, hogy Szilvi válaszolt már Neked, én éppen írtam a férjemnek, kérdeztem hogy hogy van ez, de még nem válaszolt. Sajnos én is pont mostanában hallottam, hogy próbaidő alatt fel lehet mondani még ha táppénzre is mégy. Mennyi idő még a próbaidőd? Ha lehet kerüld a stresszes melót... :roll: bár gondolom most az egész munkahely egy stressz-központ. Amúgy pedig én a fiammal végig dolgoztam (ill.az utolsó 4 hetet mindenkinek munkahelyen kívül kell tölteni), de amióta megvan a fiam azt mondom minden ismerősömnek, hogy otthon kellett volna többet maradnom felkészülni a feladatra (vagy "leketyegni" a rohanós munka után, túl éles volt a váltás).

Huszilvi: de ari vagy a munkaügyis válaszért! Már vártam mikor jelentkezel. Hát akkor most ez jó hír? "Zsírosos" variáció a jobbik eset? Tyű, emiatt még izgulok Neked. azért a munkát ne vidd túlzásba :wink: . Várjuk az uh híreket holnap! ...a középidőben való fogantatásban én nem hiszek :lol:

Betty: én viszont még nem voltam Görögországban, meg is szavaztatnám, hogy legyen majd ott az első baba-mama találkozónk :lol: .

Jaj, képzeljétek, ma délelőtt feladtam postán Édesanyám szülinapi meglepijét, ami egy fonál, mert mi így közöljük, hogy köthet a kis unokájának. Fiam érkezésének "fonalát" karácsonyi meglepiként kapta, nem láttam még ajándéknak ennyire örülni, biztos most is könnyek közepette "veszi az adást" :D

És akik régen írtak miért nem írnak már? Naaaa, lécci-lécci???!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2009.04.08 13:40-kor.

Kép
Kép
friday

Örömmel olvasom, hogy nem én vagyok az egyedüli majdnem lombikos :)

Csilla
Nagyon nagyon szorítok, h ezúttal minden rendben legyen!!!! És rendben is lesz!

Minden dobogó szívű kisbaba tulajdonosának szívből gratulálok :)

Munkahely: ugye én itthon GYED-en és már intéztem a visszatérésem. Pont akkor vettek fel egy pozícióba, amikor kiderült ismét babát várok. Én tiszta lapokkal akartam játszani, így inkább elmondtam mi a helyzet. Így már nem is vesznek vissza, de nem bánom.
A 180 nap bérezett nap lassan már úgysem lenne meg, akkor meg ugye mind1. Szóval én maradok itthon és addig is a kicsi lányommal töltöm az időmet.

Szilvi
Azóta kiderült már valami? No szerencsére

Bea
Itt Pesten szerintem szinte mindenki fogad orvost és szülésznőt is. Persze lehet, h nem fogadott is ugyanolyan jó, csak hát nagyon ki is lehet fogni. Itt nagy a választék.
Amúgy a szülésznő az aki szinte végig figyel rád, az orvos csak szükséges esetben és a a végére ér oda. De azért szerintem az sem utolsó szempont, h a dokiban maximálisan megbízzál és tudd, h vészhelyzetben is rá bízhatod a te és a gyerek életét is.
Hát nem hiszem, h a barátnőd azért született csípőficammal :?

Moncs
Ez még nálunk is nagy talány, főleg mivel nagyszülők sem itt laknak. Mi valószínű, h átadjuk valamelyik ismerősünkhöz és anyósmat riasztjuk. Felér Pestre és átveszi a gyerkőcöt.
De igazából nem tudom. Én is várom e kérdésben a jó ötleteket.

Luisa
Én 11-12 tudok takaróredőre. Na azt én is tapasztalom, h a második hamarabb látszik.....:?
Én is sokat emelgetem Lillát érzem is néha, te is próbálj vigyázni magadra. Amúgy kicsit letörtem, h a 2 éves lányodat még sokat kell emelkedni. Lilla akkora lesz 2 mire megszülteik a pici és reméltem, h akkora már nem kell.

Valóban amúgy szülésnél nekem is a férjem volt a legnagyobb támaszom. Azt sem tudtam mikor ki jön be és mit csinál. :)

Dorka
Mi az, h még csak????!!! :) Már 2 cm!! :)

Lejmi
Gratulálok a két babához!!!!
A negatív pletyizős emberek mikor beszélnek, csukd be a füled. Vagy mond, h ne haragudj, de ez most engem nem érdekel és hagyd ott!! Nehogy már ilyen emberek miatt idegeskedj!

Betty
Korfu volt az álom utam. Már be volt fizetve az utunk, de sajna lerobbantam :( és le kellett mondani....remélem egyszer majd összejön.

Ne haragudjatok, h így eltűntem, de nekem az első 12 hét ilyen. Annyira fáradékony vagyok, h az valami őrület és ugye még itt van Lillus is nekem :)
Napközben is le kell dőlnöm kicsit vele és este 9kor már lövik a pizsit. Amúgy meg nem lehet tőle géphez ülni. Meg, h ilyen jó idő van állandóan csavargunk :)
Ami a rosszulléteket illeti azt hiszem Lillával egy fokkal jobban voltam. Az állandó éhség ott is megvolt, de most sokat émelygek is. Szerencsére hányásig nem megyek..kop kop.
Azért a gyömbért ki fogom próbálni :)

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Friday
De kedves a fonalas híradás :)

Epidurál-hoz még annyit én nem engedtem volna, h beadják, mert nekem voltak komoly hát problémáim és nekem aztán senki nem piszkáljon a gerincem körül, ha csak nem nagyon muszáj.

És még a munka témához annyi Lillával (hátha dolgozó első babaváróknak segít) szeptemberre voltam kiírva. Június végéig dolgoztam, júliusban elmentem 1 hónapra szabira (anyagilag így jobban jártam) és szeptember 13.-ig táppénzem voltam. Ez idő alatt azért már lehetett szokni az itthon létet és a nyugit és már csak azért is jó volt, mert volt egy szabad nyaram :)
Persze novemberi babákkal ezt nehezebb így összehangolni...

KépKép
KépKép
fleur

senki nem=senki ne

KépKép
KépKép
fleur

Hi,

Fleur! de jó, hogy jöttél végre! Akkor tényleg nagy meglepi lehetett a második, ha már munkát intéztél :lol: . Micsoda öröm Lillának, megúszta a bölcsit? Most nézem "hiszti Cica Bogár" :lol: :lol: :lol: . Rosszullétnek hussssss!!!!

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Csak gyors bekukk,de holnap remélem,hogy szintén csak jó hírekkel fogok jönni. Holnap kell mennem a köv. h-ra....

Lejmi
hatalmas gratula a két csöppséghez! :D

Minden kismamának ezúton szeretnék gratulálni,sok boldogságot a csöppségekhez!!!

holnap jövök...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

sziasztok,

Megjöttem az uh-ról, már 2 cm a babica, olyan mint egy ufo bébi :D nagy feje van és nagy teste, meg kis végtag kezdemények :D Azt mondták, hogy 9 hétnél tartok, utolérte magát a növéssel.

Úgyhogy most boldogok vagyunk :D

Mindenkinek szép híreket.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Beköszönök ide is, kalkulátor szerint dec. 1 a születés várható időpontja, de lehet, hogy novemberi babánk lesz :)
Orvos még nem látott, jövő héten megyek, akkor lesz Uh is. Első baba, az ezzel járó izgalommal és aggódással.
Közérzetem változó, émelygéssel vannak gondjaim :(
Végigolvastalak eddig Titeket, és ezúton csatlakozom hozzátok, ha lehet.

Gabi
Vendég

Sziasztok!

Dy! : Nagyon várunk vissza az uh-ról. Írd majd meg mik a hírek! Drukkolunk ezerrel!!!!! :D

Fleur: örülök, hogy újra itt vagy. A fáradékonyságot mind megértjük ne aggódj. Gyere amikor csak tudsz. Én is hulla vagyok, és rengeteget alszom, de ugye nekem egyszerre jön a két kicsi elsőre, szóval most még nincs aki lefoglaljon. De 6 hónap múlva megkapom duplán. :D

Friday: megszavaztam az első baba-mama találkát Korfun! Isteni ötlet! Többiek mit szóltok? Na jó üsse kavics apukák is jöhetnek. Legalább néha míg pletyizünk átveszik a felügyeletet. :D

Ja! És isteni ahogy helyre raktad a melletted ülőt a vérvételen. Követendő példa. Régóta vagytok Svájcban?
Bocsi ha már leírtad, nem olvastam vissza. :oops:

Huszilvi: Te is ma mész uh-ra! Várjuk a híreket!!!! Örülök, hogy a májad okés. Vigyázz magatokra.

Betty 76: ne aggódj, nem is gondoltam, hogy el akarsz üldözni. :D
A jó tanácsok meg mindíg jól jönnek.
Én ifo-t végeztem és 13 éve dolgozom egy utazási irodában. kb. 7 éve pedig vezetem az egyik fiókot. Imádom a munkám, és persze ezer helyen jártam már. Korfun is voltam, bár nagyon régen, épp idén nyárra terveztük, hogy újra megyünk, de most nem ülhetek repcsire a 2 pocaklakóval. De Friday ötlete nagyon jó!

Csilla 0726: Neked is nagy gratula a szívhanghoz.
Hát mit mondjak. Tényleg nagyon megdöbbentem mikor azt mondták ketten vannak odabenn. Hihetetlen látvány volt. Két egyszerre dobogó kis szívecske. Nálunk nem volt a családban sohasem iker. De majd megoldjuk. :D Ez az élet szépsége és ajéndéka.

Mindenkinek szép napot!

enci

Kép
lejmi

Sziasztok!

Elköszönni jöttem. Tegnap délben eltávozott tőlünk a várva várt kistesó, hirtelen, minden előzmény nélkül. Bizonyára így kellett lennie valamiért.

Kívánok mindenkinek felhőtlen és problémamentes babavárást a továbbiakban!

Monccs

Kép

Kép
monccs

:cry:

Kép
Kép
friday

lanyok!! ismet itt vagyok, kozben atvaltoztattam a vonalzomat, mert a mult het szerdai uh szerint elobbre tartunk: akkor volt 9 hetes, 5 napos a mano, most tehat majdnem a 11-dik hetnel tartok, de azert maradok ebben a forumban is, mert olyan jo veletek beszelgetni!!!! (meg aztan ki tudja hogyan valtoznak majd ismet a meresek)
Monccs: nagyon nagyon sajnalom!!! mi tortent??? mennyire utalok ilyen sorokat olvasni itt!! Azt szeretnem, ha mindenkinek boldog terhessege es egeszseges babucija szuletne......de ha csak az en kezemben lenne a dolog!!!!!!!!!! monccs, nagyon sajnalom es sok sok vigasztalo olelest kuldok neked innen a tavolbol!! meglatod hamarasson Te is boldog anyuci leszel ismet!!!

Friday: nagyon szeretnem ha a mama/baba talalkozo itt lenne. Ha erre jarsz keress fel, de komolyan!!!!!

Fluer: remelem hamarosan teljesul majd a nagy almod/Korfu. Most egy sokkal nagyobb almod van teljesuloben, szoval az utazas varhat meg/majd jovore talan!!!!

Lejmi: en is ifot vegeztem s otthon utazasi irodakban dolgoztam. Most, hogy megvan a kisfiam mar nem tudok a szakmaban dolgozni/ami az idegenvezetest illeti. De nem is banom, mert tenyleg nagyon nagyon stresszes. Vigyazz nagyon magatokra

KépKép
KépKép
betty76

Sziasztok!

Monccs
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Szilvi
Gratula! Akkor úgy néz ki,mi egyidősek vagyunk....

Megvolt az uh! Manócska már 18 mm, megvannak a végtag kezdeményei is. A doki 9 hetesnek írt. Megkaptam a papírokat is, amivel a védőnőhöz kell mennem,úgyhogy sztem jövő héten megyek is.... 2 hét múlva kell mennem a köv. uh-ra, utána pedig 1 hét múlva már a 12 hetesre!!!!!! :D :D :D

Manócska: Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Monccs: Nagyon sajnálom!

Lejmi: Gratulálok az ikrekhez!

Huszilvia: Gratulálok a 2 cm-es manókához!

m&g: üdvözöllek körünkben, remélem minden rendben lesz veletek.

dy: Gratula, én is két hét múlva megyek a következő UH-ra. Eléggé izgulok, gondolom te is.

Bocsánat, hogy eltüntem, de a munka meg az esküvő szervezése kicsit sok időmet vette el a héten. Ráadásul a párom kitalálta, hogy a szülinapján meghívja a fél esküvői létszámot egy bulira és akkor adjuk át a meghívókat. Bár nem tudom, hogy hogy fog 50 embernek bográcsba pörköltet főzni, de ez már legyen az ő gondja! :D

Szép napot mindenkinek!

Dorka

Kép
traudorka

sziasztok,

Monccs: én is nagyon sajnálom, remélem hamarosan újra tudsz babázni. :(

Dy: aha, tényleg kb egyidősek vagyunk :)

A korfui baba-mama találkozót én is nagyon támogatom. Régóta szeretnék egyszer elmenni oda, de még nem jött össze. Idén már nem is fog. Tényleg Ti mentek valahová külföldre vagy belföldre nyaralni? Mi nem merünk külföldre menni, sajnos én alapból is rosszul tűröm a repülést. Szóval szerintem max Balaton lesz.

Ja, azt láttátok, hogy idén május második felében lesz a Születés hete rendezvénysorozat? Terveztek kimenni?

Ja, és mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket, sok pihenést!

Szilvi
huszilvia

Friday
Sztem Lilla még nem nagyon tudja mi vár rá :lol: bár egyszer mondtuk neki és azóta lelkesen mutogat a pocakomra, h baba :lol:
Ami a hisztit illeti édes kicsi manó, de van akarata és tud. 10 hónaposan azzal kergetett a kétségbeesésbe, h elkezdett hisztizni (földre verős :) ), nála ez sokkal hamarabb jött, mint az általában szokásos, de a nagyján mi már túl is vagyunk.
Ha ősztől felveszik szeretném, ha menne, mert nagyon társaság kedvelő. Most nagyon sok felé megyünk vele és ha itt lesz a pici nem tudok majd, mert nincs segítségem a közelben.
Persze, ha azt látom rajta, h nem szereti akkor nem fogom erőltetni.

Szilvi
Gratulálok a kis ufo babához :)

Szia Gabi üdv neked is

Lejmi
Ez nagyon jó munka lehetett :)

Monccs
Nagyon nagyon sajnálom :( remélem lelkileg is hamar rendbe jössz, és mihamarabb újabb kis tesót kívánok neked.

Dy
Gratulálok!

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Moncs!!

Nagyon -nagyon sajnálom!!!! :cry:

Dy! Szilvi!

Gratulálok!

Mi is voltunk ma uh-n. 15mm-es a kisbabóca és minden oké.
Viszont nem értem: a doki mondta hogy majd ad beutalót az istenhegyi útra 12 hetes uh-ra (de még ezt a mostani uh előtt mondta)mert ott van v.mi hiper szuper új találmány ami sok mindent kiszűr. Jó is lenne, de 28E ft.
Ti tudtok erről v.mit???

KELLEMES ÜNNEPEKET , ÉS PIHENÉST MINDENKINEK!!!
Kép

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok Lányok!

Eltűntem kicsit, ne haragudjatok, de van mentségem. Kedden elvonult az utolsó szakember a lakásból, hátra maradt a takarítás, a padlószőnyeg kicserélése és az új konyhaszekrény felfúrása (panelba) és a rengeteg cuccunk helyrepakolása. A héten minden este munka után 6-fél 10-ig súroltam, takarítottam. Pénteken nem dolgoztunk, próbáltuk a lakást heyretenni, de a konyha még nincs kész :-( A segítség még ném fúrt panelba, de majd jön Apukám és megold mindent :-)

Igyekszem visszaolvasni!

Lejmi, nagyon gratulálok, fantasztikus, hogy két csöppség lakik benned.

Üdvözlöm az újakat és a régieket egyaránt!

Traudorka, mi is 23-án megyünk uh-ra, jön a párom is, nagyon kíváncsi.

Beavattuk közben a szülőket, volt nagy meglepetés mindkét oldalon. Az én szüleim nagyon hamar feltalálták magukat, a név kérdésében rögtön egy húron pendültek a párommal. Anyukám azt mondta, ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kaphatott volna. A párom szülei csak 1 napja tudják, még nem ocsúdtak fel teljesen.

A nyarat még nem tudjuk, a párommal kell egyezkedni, ő fél most külföldre menni, nehogy valami baj legyen. Én szeretnék, szerintem július elején nyugodtan mehetnénk, de majd meglátjuk.

Támogatom a korfui találkozót, jó sok éve jártam ott, gyönyörű hely!

Áfonyácska, szerintem ez a komplex-vizsgálat, ahova el akarnak küldeni. Egy barátnőm is volt ilyenen, a kromoszóma rendellensséget és a Down-kórt szűri ki, ha jól tudom. Neki volt sok problémája korábban, így neki nagyon ajánlották.

Vettem 3 tudóskönyvet a babvárásról, olvasgatom lelkesen.

Mindenkinek jó pihenést, kellemes húsvétot kívánok!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Monccs,

nagyon sajnálom, ami történt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Kép

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Így utólag is, de azt hiszem még belefér: Kellemes Húsvétot,és sok locsolót mindenkinek!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok lanyok,

kinek hogyan teltek az unnepek?? Nalunk csak ezen a hetvegen lesz husvet, (az ortodox vallas szerint).
Remelem mindenki jol van, en tegnap voltam vizeletvizsin, meg egy ureaplasma ismetlesen (amire antibiotikumokat szedtem) es mivel elegge izgultam a gyogyszerek, meg a fertozes miatt, megakartam nezni, hogy minden rendben van e odabent , szoval csinaltattam stikaban egy ultrahangot. Meg a ferjem sem tudott rola. Szerencsere a babuci nagyon jol van, hallottam a szivecskejet is, s mar 4 es fel cm hosszu!!!!!!!! Nagyon megkonnyebbultem, bar meg a vizsgalatok eredmenyeire varnom kell szerdaig. Barcsak negativ lenne minden!!

Veletek minden ok?? hogyan erzitek magatokat? Nekem ma visszajott a hanyinger is, amit mar hetek ota nem ereztem. Furcsa.

Fleur: ramentem a vonalzodra s csinaltam magamnak ujat, mert szerettem volna, ha a kisfiam latszik is rajta. Nagyon szuper web-site ez is s a fenykep meretevel sem torodik sokat, ami nekem nagyon jo,mert nagy az osszes fotom itt!!!

Irjatok!! Pihenjetek sokat es foleg vigyazzatok nagyon magatokra!!!

KépKép
KépKép
betty76

Hali!

Köszönjük a húsvéti jókívánságokat! Bocsánat, hogy csak utólag, de remélem Mindenkinek gyönyörűen teltek az ünnepek. Szép volt nekünk is. Itt már péntek is ünnepnap volt, teljesen elcsúsztam időben, ígyhát vasárnap délre elfogyott az ünnepi süti, a vészeseti fagyit ettük az igazi ünnepen. Péntekre hidegtállal készültem, férjem szereti nagyon, már akkor sejtettem, hogy a főtt tojás szaga igen rossz hatással van rám, úgy döntöttem, hogy a tojásfestés örömeit inkább jövőre mutatom meg a fiamnak...tehát nálunk nem tojt a nyuszi piros tojást.

M and G: üdv körünkben! Hol van a billentyűzeten az "and" amit a nevedben használsz ? :oops: Figyu, én nov.3.ra vagyok hivatalos, de ha a fiam veszem alapul november 1-re már túl leszek a szülésen, úgyhogy ha úgy alakul ketten is leszünk "nem is novemberiek" :lol:

lejmi: csak augusztus óta vagyunk itt, férjem itt dolgozik azóta. Hétvégenként járkálunk el, inkább a környéken, így ha valaki eltöltött már egy hetet is turistaként Svájcban, lehet hogy többet látott, mint mi :D

Dy: nagyon örülök az uh-s eredményednek, gratulálok!

Traudorka: szóval a párod kitalált az esküvő előtt még egy 50 fős bulit! Király, nem mondom :wink: . legalább nem lesz gondod a terhességi nyavalyákkal: időd se lesz rájuk :lol:

Huszilvi: a te uh-dnak is gratulálok! Nyaralás jó a Balatonon is, valóban nem a terhesség alatt a legoptimálisabb repülőutat keresni. Születés hetén nem voltam az elsővel "hú de dolgoztam" nem értem rá. Szerintem baja nem lesz tőle senkinek, információból sosem elég. Csak azért vigyázz, sokszor gyököt kell vonni néhány szülésről áradozó mondókájából. ...azért sem mentem el, mert akkoriban az otthonszülés volt majdnem minden nap a programban, amit én nagyerővel ellenzek.

Fleur: én is mutogatom, hogy ott a baba a hasamban, majd mondja is hogy baba, de a szemében látom a kétségbeesést, hogy "anya meghibbant" :lol: . Hiszti-borzalom: nálunk még csak egy nap volt a földreverős hiszti, de bőgtem egész nap, hogy elromlott a kisbabám...párszor néhány percre kikapcsol azóta, próbálgatja magát, de azon az első alkalommal nagyon rossz volt. Szeptembertől mi is megpróbálunk bölcsizni, Ő is társaságkedvelő.

Áfonya: én sem hallottam még arról a csodamasináról. Van oka, hogy el kell menj oda?

Kankalin: szerintem a tudós könyvek mellé vegyél csecsemőápolós könyvet, valami mostani kiadásút is :lol:. Utazás: nehéz kérdés, mertha semmi gond akkor miért ne mehetnénk. Mi megyünk haza, ami ezer km, tehát mondhatni én többször is nyaralni megyek. Barátnőm májusban ki jön hozzánk egy hétre, szeptember 1-re várja a babáját, ez amolyan búcsú lesz neki a szabad élettől :D . Mindenesetre küldtem neki linket az itteni nőgyogyóról és a klinikáról...

Betty: csak nem tiszta göndör a kisfiad??? Gyönyörűűűű!!!! (Megpróbáltam kinagyítani, de nem ment.) EREDMÉNY NEGATÍV LESZ, punk-tum. Nekem is eltűnt a hányinger és hányás, aztán 5 nap jól-lét után újra hányok reggel-este... borzalom.... fiammal nem voltam ennyire rosszul.

Kicsit hosszú lettem, de válaszolni akartam Mindenkinek.

Még mindig sok mindenkit hiányolok, akik kezdetben írtak, következő szabadidőmben listát készítek az eltűntekről és körözést adok ki rájuk!

Puszi

Kép
Kép
friday

Sziasztok lányok!
Látom ti már egy jól összeszokott csapat vagytok, de remélem befogadtak, mint újoncot :D Ha jól számolom 7+2 idős vagyok. Eredetileg nem terveztem dokit csak a jövő héten leghamarabb, de pár napja annyira köhögök, hogy érzem erőltetve van a hasam, és én amolyan aggódós kismama fajta vagyok :oops: talán nem is véletlenül, elöljáróban annyit elárulok, hogy nem első tehesség, és nem is első baba :) Debrecen környékén lakom így a Debreceni Klinikára fogok járni gondozásra (dokim nem lesz).
egyenlőre ennyi, a többi pedig majd jön magától :)
Kata
*kateee

Sziasztok megint!!!

katee, udv itt koztunk!!!! nem hiszem, hogy a kohogestol barmi baja lenne a babadnak, de azert en utana jarnek a kohoges okanak!!! Ami a nogyogyaszt illeti, nem baj, ha hamarabb latogatsz el hozza, annal nagyobb lesz az orom, amikor hallod majd a kis szivecskejet eloszor, arrol nem is beszelve, hogy meg is konnyebbulsz majd!!! :D Ird meg majd mi volt az orvosnal es a kohogesnek tenyleg nezz utana!! (bocsi, hogy nincs ekezetem, de a parom gepen nincs magyar nyelv sajnos)

Friday: huuu, jo sokat irtal! Orulok, hogy jol telt a husvet, nalunk meg csak most hetvegen lesz!! En nem sutottem egyelore, de valoszinuleg fonott kalacs lesz belole gorog modra.majd meglatjuk mi sul ki belole/szo szerint :D /A tojasfestest ne band, ugyis meg kicsike a babucid, nem sokat elvezne amugy sem belole,maximum eltorne egy parat :lol:
A kicsimnek tenyleg ennyire gondor a haja, nekem gondor, apue raszta fenekig ero /olyan gondor mint a negereke!!!/ szoval a kisfiunk haja sem lehet egyenes ilyen szulok mellett!!! ez a kep a kedvencem, sajnalom, hogy nem latod jol, de ha gondolod, irj a privimre es megadom az iwiw elerhetosegemet, ott sok kepem van fent es tisztabban latszanak.
koszi a biztatast, tenyleg izgulok egy kicsit, holnap majd irok mi volt!!!
addig is udv : Betty

KépKép
KépKép
betty76

az biztos, hogy nagy öröm a szívecskét hallani, de nem csak az elsőn... :(
A köhögés a torkom miatt van pár napja iszonyatosan fáj, de már ugy érzem enyhül, kúrálom magam teával, de csak sima gyümölcsteát merek, mert ugye az ilyenkor használatos gyógyteák nem tudom hogy most lehet-e. talán a hársfa, vagy a csipkebogyó, na majd ennek is utánna nézek :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára *kateee 2009.04.14 18:25-kor.
*kateee

nem tudom betenni a vonalzóimat... túl hosszú, mert csak 255 karaktert enged... de mivel nem teszek külömbséget közöttük így egyik sem kerül be :D vagy majd váltogatom :D
*kateee

Sziasztok!

Bocsánat kicsit eltüntem, de a vendégsereg még itt van nálunk, szüleim, nagyszüleim múlt csütörtökön érkeztek ide hozzánk, péntekig maradnak. Jaj, már kicsit sok(k) :)

Remélem mindenki jól van! Visszaolvasni most nem tudok.

Szép napokat mindenkinek, hamarosan jövök újra!
sz orsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?