A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Zsu őszinte részvétem! Szerintem is inkább a távirat maradjon, mindenki megérti majd, miért voltál távol. Bár elhiszem, hogy szeretnél menni is. Ha úgy érzed, akkor apával menjetek, és vigyázz nagyon magatokra!

Kép
tünemény

De jó,hogy betudsz néha nézni!
Nem is baj,hogy apára ráhozták a szívbajt,hozta ő is már rád eleget,csak aggódjon,legalább jobban kialakul a kötődés az ujdonsült kis családja felé.
Szombaton,ikor durván bevizesedtem,este tusoltam és szóltam a páromnak,hogy megyünk szülni,majdnem a zuhanyfügönnyel együtt engem is kirántott a kádból,hogy tényleg. Hát neeeem, csak curva hisztis lettem. De jó volt kicsit rémisztgetni :)
Te hogy állsz a kilókkal?Na meg mindenki?
Szaladgálnak még fölfelé?Mert nekem még mindig nem állt meg.

kocska

Tünemény: de jó rólad is hallani valamit!!!Gratula a nyákdugód távozásához!Neked legalább már az sincs bent!! :D Örülök neki,hogy párod ennyire izgult érted ! :wink:

kocska: nézd meg engem már 32 hetesen azzal ijesztgettek, hogy beindulhatok akármikor mert nyitva vagyok és még mindig semmi pedig azóta elment 6 hét.Ma reggel is azt hittem behalok az ágyban mert annyira felnyomta magát, hogy nem kaptam levegőt akárhogyan is helyezkedtem.Mondtam neki, hogy jöjjön ki és ne kínozzon tovább már!!!!De semmi! :roll:

Tegnap átvittük a kiságyat a hálónkba éjjel majdnem elestem a szennyes ruha tartójába ami az ajtó mellett van! :? Én nem értem , hogy ilyen hosszú a fiam, hogy a koponyáját ha vizsgálnak megtudják fogni és képes lerúgni a tüdőmet is. :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

kocska: nekem nem jött fel semmi már régóta!!Ugyanúgy tartom a 6-7 kilót ami feljött 3 hónapja. :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Kocska :D de jó, hogy épp vagy! :D képzeld megálltak, vagy lelassultak a kilók, bár még igy is 83kiló voltam hétfőn, (62ről indultam ugye) de azért nem eszek sósat, fűszereset, és talán ez is segit. Hát igen, apa most már ráeszmélt, hogy nagyon közel van a szülés, és hogy azért ő se olyan halál nyugodt ember :lol: viszont a te pocid már szépen lent van! az enyém még mindig ott van, ahol eddig szerintem, bár én nem nagyon tudom megállapitani.

Kép
tünemény

Gabka! ne cipekedj! (bár te ilyet úgyse tudsz megállni! :lol: ) és vigyázz a csetlés-botlásokkal!

És lehet hogy a pénteki időváltozás megint babákat fog hozni! Remélem :D

Kép
tünemény

No megyek, mert apa befejezte kint a munkát! (az előbb épp egy kihúzhatós jó 5-6méteres létrán állt, hogy a társasház utcai lámpájának égőjét kivegye, és egy 70éves nénike tartotta (fogta) neki a létrát...hát azt hittem megszülök, mikor épp kinéztem az ablakon! :lol: de leért épségben

és éhes vagyok, de lusta főzni :roll: ti meg néha olyan fincsi kajákat irtok ide, hogy azt se tudom melyikőtökhoz kéredzkedjek be enni :lol:

puszi mindenkinek és babás napokat!!!!

Kép
tünemény

Sziasztok Lányok!

Akkor leírom a történetünket.
Pénteken hajnali 2-kor arra ébredtem,hogy meg kellene fordulnom,ám ahogy ezt a műveletet megkezdtem,hirtelen olyan volt,mintha bepisiltem volna,de folyamatosan folyt belőlem."Gyorsan" kimentem a WC-re és ott ültem egy pár percig és figyeltem,hogy folyik-e még és hát folyt.Elkezdtem gondolkozni azon,hogy 25 évesen talán nem pisilek be és talán nem ennyiszer,ezért kimentem és felébresztettem a páromta,hogy lehet hogy elfolyt a magzatvíz,mennünk kellene.Ezután felhívtam a szülésznőmet,aki azt mondta,hogy lassan induljunk el be a kórházba.
Kb.Háromnegyed 3-ra értünk be,a szülésznőm megvizsgált és kiderült,hogy még teljesen zárt vagyok,ráadásul a méhszáj még teljesen hátul volt.Bekerültem a vajjúdóba,a páromat pedig hazaküldtük,mert egy darabig még nem történik semmi.
A fájások szépen folyamatosan alakultak,de nyílni nem nyíltam.
Az izgalomtól és a fájdalomtól semmit nem tudtam pihenni.
Péntek délutánra már 3 perces fájásaim is voltak,de volt még mindig hogy elég rendszertelenül jöttek.
Éjszaka már nagyon fájtam,és végre bő egy újjnyira kitágultam.
Hajnalban behívták a szülésznőmet,aki megvizsgált,de ekkor még mindig csak egy ujjnyira voltam kitágulva,így ő elkezdett kézzel tágítani.
Ekkora már erős,rendszeres 3 perces fájásaim voltak.
Pihenni semmit nem tudtam.Próbáltam labdán ülve zuhanyozni,ami egy darabig nagyon jó volt,de utánna már az sem használt.
Ekkor kaptam egy erősebb fájd.csillapítót,amitől tudtam egy órácskát "aludni" és az injekció hatására elkezdtem kitágulni 2 ujjnyira.
Ez volt reggel 6 órakkor.Ekkor behívtuk a páromat,az orvosomat és bekerültem a szülőszobára.
Innenstől egy picit felgyorsultak az események.Itt kaptam oxitocinos infúziót,majd újjabb fájd.csill.injekciót.
És 8:55-re megszületett a mi kislányunk.
Nehéz volt,de megérte!Egyhamar nem vállalkoznék újabb szülésre,de Lilit bármikor gondolkodás nélkül újra megszülném!!
Egy valódi csoda és hatalmas,leírhatatlan boldogság!

Kép
demetnik

Demetnik: éljen, hogy te neked már ott van a karjaidban,!!!!!!!És mikor kapunk képet Liliről???? :D :D :D Na és a szopi, hogy megy? :roll: :roll:

Kép

Kép
gabka7926

Tecaaa nagyon nagy gratula!!! Nagyon sok boldogságot Nektek! Jó hirtelen jött a hír,h már több,mint egy napja megvan :shock: :)

Demetnik örülök,h nem voltak Veled türelmetlenek és hagyták a maga útján lefolyni a szülést,nem avatkoztak be műtéttel. Neked is gratulálok és képet azért majd várunk :)
Apropó képek: abból igencsak híján vagyunk még :cry: Úgyhogy akik tehetik...

Tünemény Te is nagyon köz el vagy már ezek szerint. Hajrá-hajrá :wink:

Ettike a mai nap után már én sem hiszek a szülésindító dolgokba. Mármint azok után,h NEM szándékosan,NEM szülésindítás okával,de be kellett vinnem kontrollra Gugut az állatorvosi egyetemre. Hát arra nem számítottam,h a röntgen után úgy el lesz kábulva a kutya,h kézben kell haza hoznom. Kegyetlen volt. De Majácska nem zavartatta magát,Ő nagyon jól megvolt. Ne rugdosott,csak néha és nem fájt...még most sem. Csak a meleg volt nagyon rossz,meg,h 7 kilót kell cipelni,ami nem is sok "normál" helyzetben,de most 3 perc alatt folyt a fejemről a víz és megszakadtam :evil:

Vizeletemről meg kiderült,h annyira nem fényes (fehér-, vörösvérsejt+valamilyen baktérium). Holnap nst után kell hívnom az orvosomat,kíváncsi leszek mit mond,mert azért aggódok.

Tegnap meg kész lettem én is varrnivalókkal. Csináltam fejvédőt, jó hosszút,mert nekünk 70*140-es a kiságy,meg pelenkatartót az oldalára,meg-meg varrtam karikás hordozókendőt,mert rájöttem,h a "normál" kendőt mire nyáron magamra tekerem megsülök alatta.

dharma

Sziasztok!

Először is szeretnék Gratulálni mindenkinek aki megszült :-) Sok sok egészséget és sok tejcsit kívánok mindenkinek....

Még nem volt alkalmam megköszni nektek a sok drukot és gratulációt.

Fel tennétek a táblát, hogy hogyan is állunk?! Próbálok vissza olvasni, de még nem igazán megy.....

Rólunk!
Beni baba nagyon aranyos. nagyon sokat szpoizik és ügyesen. hála az égnek tejcsink i van bőven. a kicsi súly miatt még nem vihetjük ki levegőzni..... És sajnos nagyon hasfájos..... A dnőnk még nem engedi se az infacolt se a mecsek babay-t,,,,, Így marad a hosszan tartó séta... Ez álltalában 11 és 3 közé esik. éjjel szóval nem sokat alszunk.... Ezért is nem jövök, mert amikor van egy órám még inkább alszok.... :-) neharagudjatok érte :oops:
Drága kis fiam Koli! Szegényen kritikán alul teljesít.... :-( Benit nem bántja meg ölelgeti, puszilgatkja, de mindenki mással pfuu..... hiszti. toborzékol, földön fetren rúg űt és jézus még sorolhatnám.... :-( Emiatt nagyon el vagyok keseredve, de remélem, hogy ahogy telik az idő jobb lesz......

Gondoltam eírom nektek mi is történt. mért lett végül császár és hogy mi zajlott a korházban, de meggondoltam magam, mert nem volt komplikáció mentes és nem ilyesztenék meg senkit.... Így csak gyorsan kevés részlet nélkül.Szerdán 4:30kor rendszeres fájásokra kelltem. mérhető 0,5 percesek voltak..... (kor hívtam szülnőt mondta indulás.Bent megvizsgáltak fejvégű volt Beni. mondták szülünk. Ferivel nagyon jó kedvünk volt elkezdtük róni a köreinket. a fájások erősödtek és sürüsödtek. Jött egy vizsgálat ahol elszörnyedve mondták elment a gyerek feje és megint a háta van lent..... :-( Itt még nem adták fel. szandiztak még 4 órán kersztül, de ez a részt kihagyom..... Át kerültem 14:30-kor szülszobára ahol megint vizsgálat. Szépen tágultam bő 3 újnyi. gyerek irányban viszont nem jött lett a szülőcsatornába.... És ekkor jött életem talán legrosszabb pontja..... Egyik fájásnál apa leszörnyedt. baba szívhangja leesett 60 alá. ekkor már futott mindenki és innen gyakorlatilag kb 5 perc alatt a műtőben voltam. és rá 5 percre felsírt az én gyönyörűm. Rögtön odahozta nekem aszülnő és oda rakta a mellkasomra.... :-) Ez gyönyörű és csodálatos érzés volt. nem volt ráncos nem voltak "szülés"sérülések rajta..... Szóval ennyi. Utána még 1,5 napig nem láttam mert nem tudtak levinni az őrzöből, mert nem volt hely :-( grrrr. de azóta egymásra találtunk és imádom :-) És még mindig azt mondom megérte és azért annyira nem volt rossz, hogy feladjam egyszer még lesz lányom.....

Elnézést ha hosszú lett....

mennem is kell mert fel kellt enni :-)
igyekszem jönni.

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Nézzétek az alsó képet most csináltam!Tök sokat változott a pofija!Ezerrel napozik az ajtó előtt!!!! :D 8) 8) 8)

Kép

Kép

Kép
gabka7926

Olyan irigy vagyok minden babázóra. :( A vége egyre nehezebb :?

icamica

Sziasztok!

Jöttem gyorsan benézni hány új babánk van.

Gizu, Demetnik és Teca óriási nagy gratuláció nektek és a bébiknek.
Demetnik köszi a leírást, olyan jó ezeket elolvasni, főleg így hogy fogalmam sincs az egészről. Még :lol: !

Én is írom itthon a szüléseket és tök jó hogy már alig vannak előttem.
Sildi és Ettike nektek nagyon szorítok hogy most már kibújjanak azok a babák! Ja és látok Kocska te is itt vagy már az utolsó napokba hát megy a drukk 1000-rel!!! ++++

Nálunk semmi. Sokat keményedik a hasam, és eddig 2x voltam CTG-n mind a 2x volt 40-es, 60-as, 80-as és egy-egy 100-as fájásom.
Reméljük a pénteki front hoz majd sok - sok egészséges babát.

Üdv. mindenkinek, szép napot! Évi

Kép
evike79

Tünemény: Jó Neked, hogy elment a nyákdugód, Luca biztosan nem várat majd meg annyira, mint engem Janka.

Gabka: Na ja, engem is 29 hetesen riogattak, hogy feküdjek, mert 1000-es méhszáj, blablabla, aztán nézd meg, itt vagyok lassan 41 hetesen :evil:

Demetnik, Sziszike: Köszi a szüléstörténeteket, hogy irigykedek, hogy már túl vagytok rajta és babázhattok.

Babaképeket szeretnééééénk :)

Kép

Kép
sildi83

Kocska: Még Neked akartam írni a kilókkal kapcsolatban, hogy nekem pl. ma 1-el kevesebbet mért a védőnő, mint egy hete.

Kép

Kép
sildi83

Sildi: nézd a Bagira képét amíg ki nem bújik Andris addig ő itt a házban a gyerek!! :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Gizu Teca és Demetnik - gratulálok a babákhoz és sok boldogságot kívánok nektek!!!!!

Kép

Kép
leo50

Sziasztok!

Elöször is köszi a gratulációkat,másodszor pedig én is gratulálok minden babához,ha jól emlékszem Cat,Demetnik és Teca akinek még nem tudtam jókat kivánni,de most szeretném pótolni!!!!!!

Mi tegnap délben már itthon voltunk,csak Botond megfázott ugyhogy az egyébként is uj élethelyzet ennyivel is bonyolódik :?
(mellesleg nem csoda hogy náthás,tegnap a 22 fokban volt rajta egy hosszú ujjú body,azon egy vékony pulcsi,azon egy melegitö,és anyósom mondta,hogy levette már róla a mellényt :shock: :shock: :? :x ,gyerek persze tökig leizzadva...csoda,hogy megfázik...na mindegy)
bizom benne,hogy Borókát megvédi a tejcsi,amiböl hálistennek böven van-kop-kop-kop.Boti eddig nagyon jól áll a dolgokhoz,bár néha érzrm rajta az "anyátlanságot" és ilyenkor büsz sirhatnékom támad... :cry:
Gyorsban a történetünk,bár asszem Kikocs már röviden taglalta(köszi!)
Pénteken 5-re mentem Nst-re,meg vizsgálatra,amig "ketyegtem" a gépen kiderült,hogy dokibácsinak be kell menni a kórházba,ugyhogy héttöl fújta le a rendelést.Nst-n természetesen semmi,vizsgálat alatt megbeszéltük,hogy pedig milyen jó lenne most szülni,ha már egyszer ugyis be kell mennie...de ebböl tuti nem lesz szülés,semmi fájás,méhszáj változatlanul max egy ujjnyi,ráadásul a buksija sem illeszkedett még be.Hazamentem,mondtam mi a helyzet.Este Botit megfürdettük,mondtuk neki,hogy szóljon már a tesónak,hogy kifele,hát ö szólt is :lol:
Aztán tiz körül elkezdem fájdogálni,de nem gondoltam semmire,hiszen,ma tuti nem szülünk :wink: Fél 11-kor lefeküdtünk aludni,de nekem már nem ment,valahogy ismerösök voltak az érzések...háromnegyed egyig filóztam,hogy akkor most keltsem Apát,vagy ne keltsem,végül döntöttem(kár,hogy nem fotóztam le az arcát :lol: )öltöztünk,anyós jött,itt már 5 percenként fájtam,de nem volt annyira fájós mint Botival.2-re értünk be,közben dokibácsinak telefon aki meglepödve mondta,hogy menjünk,még bent van...kórházban adatfelvétel,majd vizsgálat-négy ujjnyira nyitvaegy óra mulva babázhatunk,bár a buksija még mindig fent,de sebaj.Burkot repesztettek,amiböl semmit nem éreztem,majd jöttek az egyre erösebb fájások,aztán a tolófájások,aztán egyszercsak kint volt a kis dugó.Érdekes mert a fájások közel nem fájtak annyira mint Botinál,viszont mivel elég nagyra sikerült a leányzó a kitolás az borzasztó volt.3 vagy négy fájás alatt kint volt,de azalatt ugy éreztem mindjárt szétszakadok,ráadásul a dokinak kicsit rá kellett segiteni,nyomta ö is a pocakomat.Ja és a gátmetszést nem usztuk meg,de jobb is mert tuti szanaszét szakadtam volna...Doki az elején saccolt:talán nem lesz négy kiló,hát 4230 lett és 53 cm,és akkora haja van,hogy masnit lehetne már most kötni bele :D
Szerettem volna képeket is felrakni,de amig bent voltunk a fiúk takaritottak,ugyhogy tegnap dél óta csak keresek :roll: hol ezt hol azt,most a kártyaolvasót,de mivel apa elment,nem tudom megkérdezni sem... :roll:
Egyébként Boróka egy tündér,a cicit nagy handon tudja követelni,viszont négy-öt órákat alszik...én meg durranok szét :roll:
Éjjel is csak kétszer ébredt,szemben Boti hat ébresztésével :lol: ugyhogy akár lehetett volna egy jó éjszakánk...
Na megyek,keresek még egy kicsit,bocs,ha hosszú voltam,majd még jövök...

Kép
Kép
gizu

Teca, gratulálok Danibabához! Sok boldogságot!

Kikocska, Ettike jó, h sikerült elintézni az ovit, remélem a gyerkőcök is szeretni fogják. Nem is tudom, h mi szeretnénk-e, h nyelvet tanuljanak majd oviban, de még van majd egy évünk kigondolni! Vegyes csoportba járnak majd vagy „simába”?
Kikocska, szépen gyarapszik Misi!!!
Ettike, anyós nem semmi- ha jól felhúzod magad rajta, lehet, h meg is szülsz, nem? Talán csak így próbál segíteni! :lol: :wink:

Andi, üdv itt nálunk! A káromkodásről én azt hallottam, h el kell engedni a fülünk mellett, mert minél jobban tiltakozunk, annál inkább fogják mondogatni a gyerkőcök. De fene tudja, h beválik-e, tapasztalatom még nincsen. :roll:

Kocska, nem semmi a dokid, de neki legyen igaza- és ne legyen semmi gond. Különben is mindjárt szülsz úgyis! :wink:
Remélem enyém polip :lol: is fejjel előre van azért!
A pocak az utolsó hónapban bármikor lemehet, nekem pl. „nem szokott”. Úgy tűnik, semmi sem jelent semmi biztosat, csak ha már tényleg kint van a béb!

Tünemény, azért ha kibújik Lucus, tessék azonnal jelentkezni majd!!!
Apával most rendben mennek a dolgok?

Demetnik, kemény menet lehetett, de nagyon ügyes voltál! Ez olyan kínzás, h külön vajúdó van, ahova az apukák nem mehetnek be!

Köszi lányok a hsz-eket temetés ügyben, valóban okosabb, ha itthon maradok, mégha rossz érzés lesz is.
Én már nagyon szülnék (csak ne pont a temetés napján :? ). Na nem azért, mert ennyire türelmetlen vagyok, csak mosott sz@rnak érzem magam, és reggel megállapítottam, h úgy is nézek ki kb. Nem tudom, h hogy fogok kibírni még 2,5 hetet egyben?!?!

Melltartó helyett most már a kis 3szög fürdőrucimat hordom, de már abból is kilógok mindenfelé! Azt hiszem le is fényképezem apának majd emlékbe!!! :D

Zsu
svs

És akkor a friss tábla, immáron Danival kiegészülve:
Tényleg lányok, jó lenne, ha valakinek átküldhetném néha, h ha netán szülni mennék, akkor tudjátok követni a dolgokat! Na, ki vállalja?

Kép

Zsu
svs

Zsu én vezetem itthon is a táblát, szóval ha futsz szülni előttem, szívesen felteszem! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok Lányok!

Örömmel jelentem, hogy a kisasszonyunk 1-én megszületett.
Mindenkinek kitartást és sok örömet kívánok a kis jövevényekhez!
Kriszti Kép Réka baba
giunta

dharma: hány órára mész holnap nst-re? talizhatnánk :) én 8:40re megyek :)

Mivel én eléggé a lista végén vagyok szívesen vállalom, bár kitudja, lehet, h beelőzök :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

[quote="bogyó_beo"]d írta:bogyó_beoharma: hány órára mész holnap nst-re? talizhatnánk :) én 8:40re megyek :)

Mivel én eléggé a lista végén vagyok szívesen vállalom, bár kitudja, lehet, h beelőzök :)

:cry: :cry: :cry: Nem a kórházba megyek most,mert akárhányszor voltam ott mindíg sokat kellett várni. Bejelentkeztem az sztk-ba és oda megyek.
Te hol kértél időpontot? Orvosodtól függetlenül csinálják?
Lehet legközelebb oda fogok menni,mert most elég "érdekes" volt az sztk-s orvos. Már ha lesz legközelebb :) És akkor igazítok Hozzád

dharma

Giunta gratulálok a kiscsajhoz :) Sok boldogságot a családnak!

dharma

Gabka én is azt mondogatom már a legénynek,hogy ilyen flikk-lakkokat, amitől a szemem is majdnem kiugrik azokat már itt mellettem a kiságyban csináljon.

Na Ildi még a végén az idén megszülsz…

Gizu na igen engem is apa képek érdekelnének a babák után a legjobban. Azok mindent elmondanak. Azt bánom, hogy senki nem tudja felvenni. Én meg a könnyeimtől látni sem fogom.
Nagyon kíváncsi vagyok borókára is ám.

Gratula Réka babához is!

kocska

nekem a doki mondta h NST utána vizsgálat. Sokan vannak, de lesz időpont. a baj, h a dokim csak 11től van ott. de átugrom az Ósanba csavargok egy kicsit. Holnap nekem meg lesz a kövire az időpont, és akkor remélem tudunk talizni :) én utána mennék is szülni :) a hétvégén :)

Kép

bogyó_beo

Sziasztok csajok

bocsi hogy ritkán írok illetve olvaslak Titeket, de meg probálom bepotólni.
Sára 3 óránként eszik 120-kat, este is. Még birom anyukém itt van velem napközben így tudok pihenni.
Már vissza hízta a születési súlyát és +40 dkg. Szóval jó húsban van 3790gr. 3590el hoztuk haza.
Anyosom hála istennek szombaton haza ment, hát mondtam anyunak remélem többet nem jön egy hétre, ki is jött a depim. Sírtam, stb.. Tejem hála istennek rengeteg van, egyenlőre. Bár Séra le sem száll róla, semmi cumit nem akar. Mondjuk örülök neki.
Ma már voltunkkint 20 percet, végig aludta. Jó volt kint lenni egy kicsit.
A légzésfigyelőnk is 2x bejelzett, be is cartunk egy kicsit, bár mikor oda értünk már lélegzett. Szóval nem tudom mi lehetet. De jó hogy van.

Láb dagadásról, nekem a terhesség végefelé kezdett dagadni, és mikor megszültem elmúlt, de 3 napra rá ugy be dagadt, hogy az már fájt és nagyon csúnya volt, az a lényeg tényleg hogy mindig fent legyen és ne lógjon szoptatás közben, ma már nincs bedagadva. Ugyhogy elmúlik biztos.
Még nem mértem meg magamat, nem tudom mennyiment le, de egyenlőre nem is merem. Majd szombaton meg mérem magamat.
Bár mosst biztos többet eszek mint terhesség idején.

Nekem is emelgeti Sára a fejét!!Nagyon erős baba.

Megpróbálok többször jelentkezni.

puszi mindenkinek, és gratulálok minden újszülőtt babának.

Kép
lili&ana

Lányok, nektek nincs hasmenésetek?

Nekem egész délelőtt ment a hasam. Nem részletezem, de nagyon durva volt.

Úgy döntöttem, hogy a délutáni málnatea adagomat ki is hagyom ma, mert lehet, hogy az hajtott meg.

Luca sem fekszik ma túlságosan kényelmesen a pocakomban. Illetve neki lehet, hogy jó, de nekem eléggé nyomja a jobb oldalamat.

Sildi, Ettike!
Most már mindenképp rajtatok a világ szeme. :)

Kocska!
Aztán Te jössz! :)

Kép
gesztenye74

gesztenye:ÉN AZT OLVASTAM ,HOGY A HASMENÉS A SZÜLÉS EGYIK ELŐJELE MIVEL KIKELL, HOGY MENJEN VAGY ODAKAKILSZ NYOMÁSOK ALATT. :shock: :shock: NA TALÁN LUCA KÉSZÜL VALAMIRE???? :shock: :shock:

:wink:

Liliana: örülök neki, hogy Sára ilyen jókat eszik!!!!Bárcsak már mi is ott tartanánk!! :roll: :roll: :D

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!
A gmailre tettem fel pár képet,ha sikerül lekicsinyiteni ide is teszek fel egyet! :lol:

Kép
Kép
gizu

GIZU: AHOGY NÉZEM A KÉPEKET EGY KIS PUFI HAJAS KRAPEKOT FEDEZEK FEL RAJTA!!!!NEM ÉGETT SOKAT A GYOMROD AMÍG BENT VOLT? :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Kép

már itthon :D

Kép
Kép
gizu

Tényleg jó sok hajacskája van és milyen szép rózsaszín a bőre szülés után :) Nagyon kis drága :)

dharma

gyönyörű hajas baba. Csodaszép!!! :)

Kép

bogyó_beo

nem olvastam vissza csak gondoltam írok,hogy nem szülünk csak nem voltam itthol.

megyek mert Patrik már fekszik

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

A gmail-re raktam fel képeket,mert ide még nem tudtam,ugyanis nem tudtam lekicsinyíteni,de amint sikerül,rakok fel ide is!!

Kép
demetnik

demetnik de céépek vagytok,irigylem a rózsaszín karszalagot,de pszt nehogy a kisfiam meghallja :oops: :oops: :oops: :oops:

kocska

Na jó, feladom. Nem volt időm és erőm végigolvasni.
Itthon már nem olyan könnyű, mint a kórházban.

Teca!

Gratulálok!

Kikocska!

Nekem 4 évesen jött ki az asztmám.

Zsu!

Temetést felejtsd el!
Nem olyan jó a gyöngyösi kórház.
Én sem értettem, miért nem tetszett az orvosomnak, hogy 37 hetesen Egerbe akrtam menni. A szülés után rájöttem.
Telki csak 10 km Pesttől, de így is aléggé a végére értünk be. Pedig időben indultunk.
A temetés pedig lelkileg is megterhelő.
Vendég

Tegnapi kép, ami már itthon készült:

Kép
Vendég

tökéletes kismamának,tökéletes gyors szülés után,ez egy tökéletes kép!!
Nagyon profi!
Jajj úgy meg dögönyözném.......na de majd pár nap múlva.....ha akarom sem fogom tudni levenni a szemem a sajátomról :D :D :D :D

kocska

csinos kis szeretetcsomag, gyönyörű baba :)

Kép

bogyó_beo

de kis szépek a babák!!! :lol: :lol:
Gratula!!!

Tünemény, de jó, hogy tudtál jönni!!!
:lol:

reggel nekem is eltávozott a nyákdugóm, legalábbis egy darab biztos....mivel az előző kettőnél a vizsgálat közben ment el, fogalmam sincs mekkorának kellene lenni.. :oops: :roll:

Ez olyan teáskanálnyi barna kocsonyás dolog volt..... :shock:

Remélem ez azt jelenti, hogy nem fogom túlhordani,és még áprilisban meglesz..de mivel van még 2-2,5 hetem így bőven van időm...
Most azt olvastam, hogy 2 héttel is kieshet a szülés előtt a nyákdugesz... :roll: :roll:
Szóval esetleg max 2 héttel kiegyeznék..

Ráadásul péntek-szombat nem lesz dokim :roll: :roll:
meg gondolom majd Húsvétkor is hogy lehet elérni, sehogy.... :? :? :?
Mindegy, max spórolok!!!!! :roll: :lol: :lol: :lol:

Mi a helyzet veletek lányok???
Most már illik naponta bejelentkezni itt a fórumon!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

éjjel sem szültem meg........
na majd ma :wink: :lol: :lol:

babák édesek,irigy,irigy,irigy :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll:

anyósék lemennek ma a balcsira úgyhogy tényleg jó lenne ma szülni,márcsak bosszantásképp is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: húúú de gonosz vagyok.

na felkelt Patrik.remélem márcsak Alexal a kezemben tudok visszaolvasni :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
ettike

Látom lányok egyre korábbiak a bejelentkezések!
Mindenki jól alszik ez azt jelenti! :D

A babák gyönyörűek.... oda vagyok! 8)

Nálunk is minden rendben! Párom is hazaért szóval mostmár jobban vagyok!
Ma megyek dokihoz... kíváncsi vagyok mit mond!? Este érdekesen fájdogáltam azthittem még a végén lesz valami! De semmi! :roll: Elmúlt!

Nagyon izgulok hogy mikor szavaz a kijövetelre! De ezt majd ő tudja...

Vajon hány babát hoz a nyuszi??
Kicsit irigy vagyok azokra akik már a nyuszit otthon babával töltik! :? :roll:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Itt vagyok, mi sem szültünk, de úgy vagyok vele, mint Ettike: majd ma...

A baba képek gyönyörűek, annyira jó nézegetni őket :)

Gesztenye: a hasmenés tényleg gyanús, tegnap a védőnőm tőlem is kérdezte, h nem-e megy véletlenül, mert az egy jó jel lenne.

Délelőtt megyek nst-re meg magzatvíz vizsgálatra a fantasztikusan színvonalas sztk-ba

Kép

Kép
sildi83

CAT!
ha erre jársz azt akartam kérdezni, hogy te végül ugye szedted a homeos bogyókat?
Bocs hogy ezzel zaklatlak... de kíváncsi vagyok! Mert uyge én is szedem amit a kineziológus mondott!
Meg iszom a málnalevélteát! Hátha...

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Jó reggelt!
még mindig túl nagy a létszám :( na, majd holnap! pedig tegnap jókis front volt...

Tecaa, nektek viszont nagyon szívből gratulálok!!!! sok boldogságot a kis új élethez!!!!

ettike, nem viszem még ki hivatalosan misit. igaz, többnyire nyitva a teraszajtó, onnantól, hogy kint melegebb van, mint bent, mert a nagyok ki be mászkálnak, de az ajtó mögött van a járóka, nem mozog neki a levegő. Védőnő meg rohadt messze van - itt semmi nincs közel - és autóval voltunk. szerintem húsvétkor már elmegyünk sétálni...

andi, infacolt adhatod nyugodtan, nem szívódik fel. 4 hetes kortól meg gripe water, elég komoly csodaszer :) és a babamasszázs pocak masszírozásai, meg nekünk még az is segített, hogy kb derékszöget zár be a pocakkal a combocska, és jobbra balra forgatod így a térdecskéit óvatosan. és utána feltolni a combokat. meg a pocakján gyúrjuk a tésztát / dagasszuk a kenyeret /sodorjuk a snufnudlit - mondókát értelemszerűen, és persze finoman. ha sír, ezek nem működnek, kell, hogy ellazuljon hozzá, ezért, ha cumizik pl, az jobb.
ha nagyon sok a tejed, akkor lefejni az elejéből, amíg az első tejleadó reflex elmúlik, és nem ömlik annyira, így nem fog olyan sok levegőt nyelni. az első tej amúgy is tejcukorban gazdag, ami az agy fejlődéséhez kell ugyan, de kevésbé tápláló, ráadásul könnyebben fájdul meg a pocak tőle, szóval a pici babapocaknak ha csak ezzel van tele, nem jut zsíros tejhez, megterhelőbb is. De kell az elejéből is a tejnek!!!
nálunk nagyon sokat számít az összebújás is. nem ANNYIRA fáj a pocakjuk általában, csak annyira, hogy ne tudjanak aludni, és félnek is, és anya közelsége kicsit feledteti.
hosszasabb böfiztetés is segít, misi nem böfizik azonnal, hanem csak ha már lefektettem vízszintbe, utána pár perccel, akár 20 percet is lehet a vállamon, semmi, de ha leteszem, pár perc múlva már dugdossa a nyelvét, és jön is a böfi - ha nem veszem fel, a csuklás...
pocakmelegítés is segíthet, cseresznyemag párnát is lehet tenni neki, de ha saját hasadra fekteted, az is nagyon jó. ha nem éjjel lenne, mondanám a kendőt, mert a kendőben ráadásul ahogy mozogsz, masszírozod és melegíted egyszerre a hasát. meg úgy általában a hason fekvés jobb a hasfájós babáknak.
és persze babakajákat kell enni. kihagyni az ilyeneket, hogy fűszerek, laktózos tejtermékek, tojás, szója,paradicsom, citrusfélék, kbetűsök, füstölt áruk, aprómagvasok.... ha nincs változás 3-4 nap alatt, lehet enni nyugodtan.
végső esetben lázmérő, szélcső, de csak végső esetben.
profi vagyok hasfájásban, réka három és fél hónapos koárig nem tudott segítség nélkül kakilni... (úgy kellett mindig kitornáztatni belőle) sírtam örömömben, mikor sikerült neki először...
egyébként nyugodtan gondolj majd rám, mint sorstársra, mármint hogy nem vagy egyedül, mikor éjjel szenvedtek, misire is mindig éjjel jön rá a hasfájás, votl olyan, hogy 4 órát voltam ébren, mert mire elaludtam volna, nyögött, vagy felsírt... igazi középkori kínzás...

nekem már lefelé mennek a kilók :P ma reggel már 85 kiló alatt volt a mérleg mutatója, annyira jó! és mikor megmostam a kezem, a régi volt. pont mondtam a férjemnek, hogy hogy tudok ennek is örülni, de bő 20 kilóval vagyok több, mint amiko rmegismerkedtünk... az, hogy abbamaradt a sportolás, meg ülőmunkát csináltam, eléggé rosszat tett... azt hiszem, most nagyon elégedett lennék, ha valaha majd 6-al kezdődne a kilóim száma.

hát, gyönyörűek ezek a gyerekek! marci is meg boróka!!! És réka is! giunta, igazi sztárfotót sikerült csinálnotok.

na, mennem kell, éppen három gyerekem bőg... jaj.

kikocska

Jó reggelt!

Jelentem, hasmenés abbamaradt. Tehát a málnalevél tea volt a hibás, nem szülök még.

A tegnapi nap nagyon klasszra sikeredett.
Először is, örültem, hogy Luca nem érkezett meg a 35. szülinapomon.
Másodszor, a férjemtől egy gyönyörű gyűrűt kaptam a kerek évforduló és Luca miatt. Olyan megható volt, amikor átadta. Rátette egy marcipán gólyának a csőrére, amiben egy kisbaba van.
Harmadszor, a család este már felköszöntött (nem mertük megvárni a hétvégét), és az is jól sikerült. Vacsiztunk, tortáztunk. Mindezt kinn a teraszon a jó idő miatt.
Ráadásul, kaptam egy halom szép virágot a kertbe: muskátli, hortenzia, árvácska, kövirózsa, barkabokor, stb.
Így ma délelőtt kertészkedünk.

Kép
gesztenye74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: