A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Jaj, ez annyira nehéz...
Próbálok neki énekelni (persze semminek nem jut eszembe a dallama, szövege...), erre sírva fakad, ettől meg a maradék önbizalmam is elmegy, hogy csináljak nyugodtan magamból hülyét a gyerek előtt...
:cry: :cry: :cry:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Eszméletlen, milyen gyorsan rohan az idő... azt hiszem, hétfőn írtam utoljára és már csütörtök van...

Mosoly: annyira édesek, amikor mosolyra húzódik a szájuk. :) Nálunk még nem tudatos, de így is nagyon örülök neki, amikor elereszt egy kis félmosolyt. :)

Csibb! Visszaolvastam mindent és végig izgultam, ahogy lekerültetek a 2. emeletre, majd sajnáltam szegény szomszéd kisfiút ( :( ) és végül látom, hogy sikeresen otthon vagytok. Nagyon jó érzés lehet, hogy VÉGRE együtt lehettek! Örülök nektek! :) És szorítok, hogy a továbbiakban is minden rendben legyen.

Pulcsi! Napirend nálunk sincs (még), egyelőre fogalmam sincs, hogy hogyan fog majd kialakulni. Nálunk ugye nincs külső kényszer, mint azoknál, akiknél már van 1-2 nagyobb gyerek... most épp kaptam egy munkát, amit lassanként csinálgatok, amikor épp nem szoptatok-alszom-pelenkázok stb. Eddig sikerült beütemeznem valahogy. Szopi rendben van szerencsére, eddig semmi nehézség nem volt, tegnap este kezdte el Márti, hogy állandóan bealszik pár perc után a cicin. Ilyenkor leteszem, hogy addig is tudjak valamit csinálni, de 5-10 perc után ébred, hogy még éhes. Naná. Mondjuk számítok is arra, hogy ébredni fog, hiszen tudom, hogy nem evett még annyit, hogy jóllakjon. Most alszik, de többnyire csak annyit enged, hogy ha bégre idejövök és pont nem dolgozni akarok, hanem babanetezni meg fórumozni, akkor annyi időm van, hogy olvassak. Azért néha majd írok is. :)

A képek aranyosak nagyon, különösen a tesós képeket imádom. :D
masut

Nemlajos! Én is azon gondolkodom, hogy mit csinálok majd vele, amikor majd mást is igényel, mint azt, hogy csak ellássam. Jó, beszélgetek vele most is - először furcsa volt - de akkor már valami "érdekesebbet" is elő kell majd venni a tarsolyból... énekelni én is szoktam, van, hogy szopi közben, van, hogy akkor, amikor csak úgy nézelődünk és kézben van.
Nincs mese, szélesíteni kell a repertoárunkat. :lol:
masut

Sziasztok!

Nemlajos: engem érdekelne ilyen táska. Mennyiért vetted? Elküldenéd a tel.számot?? Előre is köszi. Az anyaságba belejössz. Ügyes vagy!! Eddig is gyerekekkel foglakoztál ha jól emlékszem. Menni fog!! Nem sokára Döme gőgicsél, és meglátod sokkal könnyebb lesz neked is hozzá beszélni. Nálunk is úgy volt Gergőnél, hogy a páromból dőlt a szöveg, én meg itthon voltam vele a nap 24 órájába és nem is tudtam mit mondjak már megint. Nem az a lényeg, hogy mit, csak mondjad(akár mondókákat is), beszélj hozzá.

Minden baba fotó nagyon jó!!!! Nem reagálok külön-külön.

Csibb: örülök, hogy otthon van Máté is. Fannit ha belevonod a baba ápolásba, biztos nem lesz féltékeny.

Bea: húúú jó sokat nőtt Maja baba.

Papillon: nekem azt mondták ezekre a kiütésekre, hogy az anyatejben található hormonoktól van.

Katka: nem semmi milyen programot kell a fejedbe tartani. Jó hogy a lányok ennyi foglalkozásra eljutnak.

Kukli: sajnálom a rossz éjszakát. Én is biztos paráznék a kaki dolgon. Jót mosolyogtam Botin, hogy evés után is ment aludni. :D Micsoda rutin.

Vica: sok erőt a három gyerekes naphoz.

Tegnap és ma voltunk kint levegőzni.Sajna nem tudom, hogy is kell felöltöztetni ilyen jó időbe, hogy ne legyen melege, de ne is fázzon meg. :roll:
Eddig úgy alakultak az éjszakáink, hogy csak 1x kelt fel. Remélem így is marad.
Egyik kedvenc képem a kórházba készült. Krisztián 2 napos. Kép

banokla

Banokla! Nagyon cuki Krisztián a képen. :)
Mi szerintem holnap megyünk ki először sétálni és egyelőre én sem tudom, miben vigyem ki, hogy pont jó legyen (se túl meleg, se túl hideg)...
masut

kancsításról valaki valamit?...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: én nem vettem észre, hogy a fiúk kacsintottak volna ilyen kicsi korban, de ez nem jelenti azt, hogy nem gyakori. Passz...

banokla

Nemlajos, én semmit,
Maja nem szokott, neten rákerestél már?

Katka, igen 2900 volt. Jaj nagyon édes a 3 együtt, én is úgy szeretnék nagy családot, de hol mernék én 3X szülni, irtó cukik!!

Papillon Lizanna is nagyon édi babó!

A kétnapos Krisztián is édes, mosolyog? de drága

Ma alig ettem, nyillalgatott a hasamba,(akinek volt már császára, milyen tapasztalatok voltak utána? lábadozás stb?) 3 hét után fura, mintha a beleimben éreztem volna, le is feküdtem délután. Maja már egyre kis vasgyúróbb, bár ma volt egy kis szemremegése, rég láttam már ilyet.

Bea, Maja

Kép
bea1978

nemlajos, szonja is szokott bandzsítani. állítólag normális.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

banokla, privi ment :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: még azt akarrtam kérdezni, hogy a táska tartalma a licitnél fel volt tűntetve? Vagy meglepetés volt? Mert amit néztem azt írta, hogy a táska tartalma illusztráció.

banokla

hehe, a táska ÜRESEN eladó, én pakoltam bele ennyi mindent!!!
Bocs, ha félreérthető voltam!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Majd visszaolvasok, most hirtelen csak a bandzsítás/kancsalításra reagálnék Nemlajosnak, nyugi teljesen normális (Bálint is kancsal néha), az igazi kancsalok nem tudnak ráfókuszálni egy tárgyra!

Szép napot!
Vica
wicca

köszönöm :)
Időközben utánaolvastam, azért figyelem, eddig nem csinálta...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: nekem is szokott kicsit kancsítani, olyankor egyik szemét letakarom egy pillanatra és utána normálisan néz. pici babáknál előfordul. Nálunk már csak nagyon ritkán kancsít.

képek a mai sétáról:

Kép napozás

Kép beeeeeeeeeeeeeeee

Kép család
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adryn 2009.04.09 20:32-kor.

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Milyen aktív a topic ma délután. Jó, hogy sokan jelentkeztetek ma! :)

Ha már a kacsintás bandzsítás lett... Peti nekem is nagyon be tud bandzsítani. Aggódok is miatta egy kicsit. Beszéltem gyerekorovossal az ügyben, de azt mondta még érdemes várni 1-2 hónapot és utána szemészhez vinni. Illetve ilyen nagyon kis korban túl sokat nem tudnak tenni, ha gond van, akkor sem. Csak, ha nagyon súlyos és műteni kell.... De a milyenk nem tűnik annak... Nagyon remélem, hogy kinőljük....

Lépek.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

mi a különbség a kancsítás és a bandzsítás között?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

a kancsítás és a bandzsítás között semmi, a kacsintás és a bandzsítás között van.

KépKép
KépKép
adryn

lenne egy kérdésem azokhoz, akik már elintézték a papírmunkát...

anyaságihoz egy lapot kell kitölteni?
és a családi pótlékhoz? a mh-men mondott valamit a munkaügyes csaj, hogy kell valami gyerekszám változásról is egy melléklet. de azt nem találom a mák oldalán... többgyerekesek, help!!!

banzsítás még tök normális dolog, még nem elég erős az izom a szemükben.

Nemlajos
menj el majd vele ilyen tücsök-zene vagy más néven futó foglalkozásra. ott megtanulsz te is egy csomó jópofa mondókát, meg éneket, meg hogy hogy kell mutogatni-tapsolni hozzá!
szerintem majd ha lesz egy kis visszajelzés, neked is könnyebb lesz! eleinte csak kommentáld, amit csinálsz! pl. na most anya behúzza óvatosan a bodyba a kis kezedet... stb... :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nico család még mindig szép! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, köszi :D
cserébe elárulom, hogy változtak jan. 1-től a nyomtatványok, a mh-eden valószínűleg még nem tudják.
Az a lap kell, amit ott letöltesz:
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/130
az anyaságit is megtalálod itt, lehet egyszerre igényelni, ugyanazokkal a másolatokkal, egy borítékban (ha postán).
Jó éjt!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Szerintem ez elsőre a legtöbb anyának elég nehéz. Ötletek:
1. Mutogass neki nagyon élénk színes dolgokat, amiket jól megnézhet. Ez lehet a kismamaújságtól kezve egy csörgőig bármi. Szívesen rácsodálkozik már szerintem. És közben beszélj hozzá. Meséld el, hogy mit lát.
2. Mostanra már az ágya fölötti forgó is érdekli. Ha nincs ilyened, akkor valami színeset lógass fel neki. ;)
3. Énekelj és mondókázz. Bármi, ami eszedbe jut. Népdaltól kezdve a slágerekig bármi jó. Számára a Te hangod a legszebb a világon. (Boci, boci; Kis kacsa fürdik, Hinta- palinta, Ez elment vadászni, Háp-háp-háp)
4. Tedd le a játszószőnyegre és tornázzatok egy kicst. Bicikízz és kőrözz a lábával. A kis kezeit is lehet fel le, meg mellkas előtt előre-hátra. Közben lehet énekelni...
Tedd hasra, had erőlködjön buksi emeléssel. Csörgővel segíts neki, hogy legyen mit megnézni.

Szerintem, ha ezeket végigjátszod vele, akkor úgy elfárad, hogy be fog ájulni. ;)

Csibb: nekem a könyvelő intézte, szóval nem tudom. Bocsi.

Van itt valaki olyan - rajtam kívül -, akinek szintén az apa oldaláról van féltesó? Hogy fogadta a féltesó a kistesót? Milyen a viszony? Örül neki? Nálunk elég gázos a helyzet, ezért kérdem.... :?

Fiús anyukák: Petinek gond van a fütyijével. Piros a vége és fehér túrós trutyit láttam benne a fürdésnél... Mit kell ezzel csinálni? Nem mertem hátrahúzni.... :oops: :roll:

Katka

katka22

Nemlajos
köszi!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Katka
nálam még nem is volt a védőnő, és még nem is kaptam használati utasítást a kukihoz... :roll: de nem lehet, hogy a krém ment bele? azt sajnos, hogy mit kellene vele csinálni, én sem tudom... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Halihó!

Bocsánat a bepofátlankodásért, de már régóta lesünk páran Benneteket a májusi topikból. Szerintem valamennyiünk nevében mondhatom, hogy nagyon sok szeretettel gratulálunk a megérkezett csemetékhez, reméljük, hogy a sok küszködés itt az elején mindenkinek szép emlék lesz már majd nemsokára. :wink:

Mindenkiért nagyon szurkoltunk, voltak itt izgalmak! De örülünk, hogy mostmár Máté is otthon van! :)

Amiért pont most jelentkeztem az az, hogy megnyugtassalak, Katka, másfél éves kisfiam van, és nem kell megijedni a kukinál a trutyisságtól. Az a krém, ahogy Csibb is találgatta. Óvatosan, hogy a bőr ne leyen ráncos, húzd egy picit hátra, de ne nyisd a nyílást, és tiszta vízzel meg belátásod szerinti eszközzel (vatta, textilpelus, stb) tisztítgasd! Ha marad a gyulladtság, akkor (ha nem érzékeny Peti a kamillára) időnként törölgesd kamillateával. Nekünk is ilyen volt! :) Addig viszont ne húzogasd a bőrt, amíg a gyerekorvosotok nem mondja!

Még egyszer bocsi, és még egyszer szívből gratulálunk!
Vendég

Helló!
Csak ezt az oldalt futottam át, okok később. Kukit sztem kérdezzed meg Katka védőnénit, ilyen nekünk sem volt. Én si krémre tippelek, húzkodni elvileg nem szabd, persze ha kicsit megy, tisztítsd ki alatta sima langyos vízzel.
Bandzsítás: nekem mindkettő művészi fokon űzi. Még nem kell vele foglalkozni. Boti is kinőtte (Sztem nem teljesen), 1 évesen voltunk szemészeten.. Mondjuk nekem Katus akkor bandzsít, ha éppen megdicsérjük milyen okos kis fejet vág. A szemeit teljesen be tudja húzni a könnycsatonákhoz (asszem ott vannak).
Szval:
Boti: lázas, nem veszi be a gyógyszereket újabban, idekészítve a kúp, a másikat (prospán) lenyomom a torkán vhogy, orrsrpaytől hisztis rohama van (eddig tartotta türelme, megértem), de kell, és kéne orrot szívni.
Apa: lázas, náthás, és persze tökéletes férfi beteg, majd meghal.
Kata: orra tele, szívtam éjjel 2x, most ébredést várok, 2 beöntés után semmi, igaz én csak kis vizet adtam, más biztos durvábban tolná, cebiont kap, és messzire köpi a sinupret-et. Vhogy beadom fecskendővel. Köhög, és tüsszög.
Dokinénink szabin tegnaptól, és jő a 3 napos ünnep. Legszívesebben megnézetnék mindenkit, leginkább Katus tüdeje izgat. Kérdés kijön e a helyettes, meg mikor rendel, na és hogy ki az. 8-kor felhívom a rendelőt, addig mindenkibe beleerőszakolok vmit, és lázat mérek, ami Katánál merész dolognak tűnik, bár úgysem lesz belőle semmi.
Na ezért nem olvastam még vissza. Csinálok egy kv-t.
Bocs a nyafogásért. :?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kár, hogy nem Mátéra nyílik az oldal. Olyan jó érzés volt mindig.
A képek édesek mindenkiről.
Bea Maja tényleg jól hízik Gondolom vannak ott combikák. Hasadhoz jobbulást!
Nemlajos először tegnap írni akartam én is , mennyi volt fényképezővel a táska….aztán rájöttem… szval tegnapra 1:1
Nekem Katus még nem mosolyog direktbe. Viszont kúszik, állandóan kimászik a takaró alól, és megfogdossa a kiságy szélén a játékot. Mindig odamegy.
Na kezdődik a rendelésem. Remélem mások már jobban vannak!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Köszi Kuklika, nektek is jobbulást.

És mindenkinek Kellemes Ünnepeket, Boldog Nyuszit!

Nemlajos én olyan hülye vagyok:)))))) tegnapi fáradt agyam, azt hittem kacsíntani, hmm gondoltam, ez érdekes:))))
Kancsítani, bandzsítani Maja is szokott, meg valamikor csak a fehérje látszott a szemének, a főnővér azt mondta a kórházban, egy ilyen korú gyereknek még a szemreflexei nem álltak úgy be, azért, még picit később is..

Adryn, nagyon helyes Nico!! Milyen kis jóképű. Ti is nagyon szép pár vagytok

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka, védőnőt fel tudod hívni? Nálunk kijön ilyenkor, meg a gyerekorvos is, lehet begyulladt szegénykének.

Mi a helyzet a féltesóval?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kép Kép
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Van egy könyvecske Anya taníts engem! a címe!
Abban hónapokra lebontva vannak fejlesztő és időtöltést segítő játékok, apró foglalkozások!
Nem is drága és egyszerűen csodálatosan jó könyv!
Hasznos, nagyon okos dolgokkal van tele, szívből tudom ajánlani!

Interneten megrendelhető én is így jutottam hozzá! (így még elengedtek anno 2%-ot..... )

Itt a link hozzá, de a bookline-ál is rendelhető!
http://www.libri.hu/hu/konyvek/csalad_e ... _type=book
pisztácia

Hűha, kuklika, jobbulást az összes betegednek!

Nemlajos, köszi, megkíméltél egy kis keresgéléstől. Lassan kezdhetem én is intézni a pénzes ügyeket, már csak a TAJ-szám kell hozzá.

Nálunk elég nyügi volt most az éjjel, majd megpróbálok napközben is aludni egy kicsit.

Zdori! Köszi az eddigi szurkolásokat! Nemsokára értetek is lehet. :)

Masut
masut

Sziasztok!

Csak gyorsan. Nagyjából átfutottam az írtakat

Én úgy tudom, 6 hónapos korra lesz a babáknak maximális a szemkoordinációjuk, addig előfordulhat, hogy nem mozog együtt a két szem. Máté is kancsalít néha.

A fotók mindenkinél nagyon szépek, aranyosak a babák. Kár, hogy mi nem tudunk nagy baba-mama talit szervezni :(

Előre is mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!
Mi holnaptól nem leszünk itthon 2 napot, ma meg nemsokára jönnek a barátnőim, meg Máté is lassan ébredni fog.

A tábla teljes, csak Masut Mártijának méretei hiányoznak. Ha olvasol, légyszi írj g-t és cm-t. Köszi

Kép

Kép
rszg

rszg! 2920 g, 51 cm. Köszi!
masut

Pisztácia! Tetszik a könyv, most szemezek vele. :)
masut

Sziasztok!

Hát mostanában én is elég ritkán jövök. Dehát olyan jó idő van :) rengeteget ségálunk.

Megpróbálok visszaolvasgatni addig is egy pár kép :

Most csináltam :)

Kép
Kép
Kép
Kép

ÉÉÉs az úúj kép a friss fülbevalónkról :):)
Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

moncsi: köszi, ez nagyon megható volt. Itt pityogok

Kép

Kép
pgyöngyi

Moncsi! Nagyon ügyes vagy! Nagyon jók a képek - és a feliratok is. :)
masut

Sehol senki?
Kipróbáltuk idebent a babakocsit. :) Már vagy két napja tervezem, hogy kimegyünk sétálni, de holnap már TÉNYLEG megyünk. Olyan jó idő van. :) holnap már 12 naposak leszünk, ha az első napot is beleszámolom. :D
masut

Sziasztok,

Zdori: Köszönöm a segítséget és további jó pocakosodást Neked!
Beszéltem védőnővel. Azt mondta, hogy csak ki kell mosni (mint Zdori) és ha nagyon trugyis, akkor használjak babaolajos fültisztító pálcikát. Ma már szebb volt a fütyije, kevsebb volt a túrós szmötyi...

Kukli: Sajnálom a múlt éjszakát és nem irigyellek az idei húsvétért.... :( Kitartás! Lesz ez még jobb is!

Masut: 12 naposan már nyugodtan kiviheted a babát ilyen szép időben. Arra figyelj, hogy legalább 1 réteggel több ruha legyen (plusz takaró), mint rajtatok és sapka legyen rajta feltétlen!
De gondolom mindezt tudod

Moncsi: Lívia gyönyörű baba! És jók a képek!

Pulcsi: Nándi ezzel a hatalmas cumival nagyon édes!

Bea: Féltesó (Dani) teljesen össze van zavarodva. Ha nálunk van, akkor azt mondja, hogy Peti aranyos, meg szereti, de nem foglalkozik vele, csak akkor, ha Peti apukájánál van, mert akkor ki akarja túrni. Az anyukájának meg azt mondja, hogy nem szereti Petit, neki nem a testvére, mert nem anyukája pocakjából bújt ki. Megjegyzem anyuka úgy gondolja, hogy mi erőltetjük ezt a tesó kérdést. Daninak nem szükséges ismernie a féltestvérét...
Szerintem ettől van Dani teljesen megkeveredve. A két szülő tök mást sugároz felé....

Katka

katka22

Sziasztok,

most én is kissé kiszámíthatatlanul jövök, mivel hazajöttünk tegnap a szüleimhez, és itt is maradunk másfél hétig. És ugyan van net, de van nagy kert is, ma szinte egész nap kint voltunk, Kata ott is aludt.

Most csak átfutottam a hsz-eket, Katalányt most raktuk le szunyizni...

Kukli, jobbulást a családnak! Drukk, h te ne kapjad el, és mindenki mielőbb meggyógyuljon.

Katka, babakuki kapcsán már kiokosítottak, a sima vizes mosás jó, a pirosságra ilyen kicsi korban nem tudom mit lehet adni, nagyobb gyerköcnél a kamilla és bele pár csepp Betadine a gyerekorvosunk javaslata... Féltesó ügyben sajnos nem tudok okosat. Adrynéknál úgy rémlik, h apa oldaláról van féltesó. Sajnálom, h Danit összezavarta a tesója érkezése, de ő tényleg elég nehéz helyzetben van. A féltékenysége és az ambivalenciája is érthető, de hogy ezen hogy lehet átlendíteni... Az kemény dió.

Nemlajos, a többiek már mondtak jókat a baba szórakoztatására. Most még tényleg mindegy, hogy mit, csak beszélj-mondókázz-verselj-énekelj neki, nagyon figyel a hangodra. Pl. egy ismerősöm szakácskönyvet olvasott fel a gyereknek :), de tényleg bármit, amit épp olvasol, megoszthatod vele. Vagy én pl. napokig meséltem Samunak a családjáról, végigvettem mindegyik rokont :)

Mennem kell,

erpé

Sziasztok!

Nemlajos: nekem sem megy ez az éneklés, mondókázás, egyszerűen szinte semmi nem jut eszembe. tegnap a felicitas könyvből olvastam fel neki kínomban. Párom meg mozgalmi dalokkal szórakoztatja és focista mondókákkal :P :P :P

Adryn: csuda király lehet az a park! És most esik le: MEGJÖTT A MENSID :?:

Katka: Dani dolog kemény... csak drukkolni tudok a távolból.

Moncsi: kiscsaj nagyon édes és a feliratok irtó meghatóak vótak :cry:

Jah: Bandzsítás: Lizu grimasz királynő és persze ebbe beletartozik a kacsintás, bandzsítás... nem hiszem, h gáz lenne.

Líz tegnap volt 4 hetes: 4480 gramm és 57 cm!!! Tegnap benyomott 180-at :!: és utána még akart, én hülye adtam, persze azt már kihányta :x

MINDENKINEK NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!!!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Hú Katka ez azért durva,, olyan rossz volt olvasni is, szegény gyereket össze-vissza kavarja az anyja gondolom féltékenységében, neki meg mindenki felé megvan a megfelelési kényszer, anya és apa felé is, meg biztosan feléd is, és te vagy a legrosszabb helyzetben, mert te vagy az elszenvedője mindennek, de ne bánkódj neked van 3 érzelmileg kiegyensúlyozott gyermeked, ha ők nem tudják kiegyensúlyozottságra nevelni a gyermeküket, nagyon keveset tudsz ebben segíteni, talán annyit, hogy amikor nálatok van, harmónikus légkört tudsz teremteni és a gyerek később talán rájön, hogy milyen jó ott!

Moncsi Livi nagyon cuki és az a fülbevalós kép, milyen nőcis:))

Bea, Maja

Kép
bea1978

Erpé: Jó 'nyaralást' Nektek. Gondolom szüleid sokat segítenek és így talán magadra is jut pár perced.

Adryn: Nekem is nagyon gyorsan meg szokott jönni szülés után..., de biztos, hogy mensi? Nem lehet, hogy meg gyermekágy?
Bár az nagyon gyanús, hogy Niconak nem ízlik a tejcsi...

Pappilon: Lizanna nagyon szépen gyarapszik, de tényleg ne engedd ennyit enni. Lehet, hogy csak azért csápol a ciciért, mert van benn egy böfi, ami feszít vagy már fáj a pocak és nyugtatónak akarja. Szóval segíts neki, hogy ne torkoskodjon. ;)
(Bezzeg Peti nem viszi túlzásba az evést. Idáig összesen olyan 4-szer bukott, de azt is csak azért, mert evés után volt peluscsere...)
Pöttyök vannak még, vagy múlnak. Petin is jönnek-mennek, nem kell aggódni miatta...

Tegnap meghoztam a nyuszikat. Nagyon helyesek. Ma jönnek a lányok haza apukájuktól, de fényképet már küldtem nekik, nagyon izgatottak, hogy nyuszizhatnak.... :)
Orbi cica írtóra meg van sértődve, hogy konkurencia érkezett. Ráadásul éjszakára betettük őket a garázsba, ami az ő fennségterülete.... Na ez volt számára mindennek a teteje... Kiköltrözött éjszakára és nagyon rondán nézett rám.... :lol: :lol: :lol:

Katka

katka22

[quote="nemlajos"]m írta:nemlajosi a különbség a kancsítás és a bandzsítás között?

Szia!

Bocsánat,h közbeszólok,csak a kettő között azért van különbség. A bandzsítással befelé állnak a szemek, a kancsal szemek meg kifelé állnak a "normálistól" :wink:

A babók meg nagyon aranyosak és cépek, mindenkinek nagyon gratulálok!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dharma 2009.04.11 11:10-kor.

dharma

Katka! Köszi a sétálós hsz-t, egyelőre még gondolkodom, hogy miben is vigyem ki, hogy tuti jó legyen. Ebből a sapka a legkönnyebb választás. :)
Orbi cica aranyos lehet a randa nézésével. :lol: Hány nyuszi van? Ahány gyerek, annyi nyuszi?

A ma éjszakánk is nyügi volt, mert fürdetés után folyamatosan bealudt Márti evés közben, majd rövid idő múlva ébredt, hogy éhes, megint evett - és így egy párszor egymás után. Az eredmény persze hasfájás lett. Jött ki egy kis büfi meg puki, de úgy látszik, nem elég. 1/4 2 után viszont elaludt és - bár nem emlékszem, evett-e éjjel, mert együtt aludtunk - 3/4 8-kor evett, majd 1/4 12-kor. Addig aludt. :shock:
Valahogy meg kellene oldani, hogy este ne aludjon be, mielőtt jóllakik.

Masut
masut

sziasztok

ez már mensi Katka, nem gyerekágy :? gyerekágyból én már semmit nem éreztem mensi előtt vagy 3 hétig. mensi ma van múlóban. tejcsi azóta ízlik szerencsére. azért kicsit csalódott voltam hogy ilyen hamar megjött annak ellenére hogy rendesen szoptatok. :roll: :x

Kukli: hogy álltok kakilásilag? Rendbejött Kata ezügyben? betegségeket sajnálom, remélem ma már jobban vagytok.

Masut: a ruhát tényleg úgy kell megválasztani ahogy Katka írta. egy vékony réteggel több mint amit magadra veszel, plusz én a mózes tetejét hajtom még rá, ami védi a széltől.

Papillon: parkról nem tettem fel képeket, nem akarom foglalni a helyet, de tényleg nagyon szép, és nagyon jól éreztük ott magunkat. van ott egy cumifa is, ahová a nagy gyerekek akik már nem használják felakaszthatják a cumijukat, így mondanak le róla. szerintem jó 5let :) szegény fa roskadozik a sok cumitól :lol: :lol:

Éneklés az nálam is gáz, szegény gyereket nem büntetem a hangommal. viszont nekem be nem áll a szám annyit beszélek hozzá :D

eltűntekkel mi a helyzet? pl Wicca?

KépKép
KépKép
adryn

Jah.. és Katka: kérhetünk képet a nyuszikról és Orbi cucusról? imádom nézegetni az állatkákat (is)

KépKép
KépKép
adryn

Helló!
Gondolom mindenki sütteti a hasát. Mi családi torokgyuszit játszunk (annyira carul vagyunk, hogy ma ki sem vágyunk, bár nekem ez kezd nem jót tenni). Mind a 4-en. Fokozva a betegséget, képzeljétek a dnő nem jött ki (helyettes) az 5 hetes beteg babához, mert nem ért rá. Be kellett mennünk. Igaz legalább megszélcsövezte Katust. Ez lesz az új hobbi. Azt vagy 10 vm-re betolta, kakis volt a vége (bocs) de azóta sincs semmi. MA jár le az egy hét. Kérdeztem tegnap mi van ah ezután sem kakil, mondta fog. Na azóta is….. most erősen gondolkozom, ügyeltet hívjam e (mi van ilyenkor). Ráadásul szte semmit ne adjak a babának a vírusra, pedig tuti fáj a torka, mert a mienk is. Boti 2 napja nem eszik. Ok, nem lesz baja. De szegényeket annyira sajnálom. Aludni sem nagyon tudnak tőle…..
Papillon jól fejlődik a kiscsaj. Nem semmi, de talán fontold emg Katka tanácsát.
Adryn sajnálom a mensit. Én is meglepődtem Botinál, igaz ott 3 hó volt, remélem most tovább várat.
Orbi cica felháborodott arcát én is meglesném, na és ha már húsvét, akkor nyuszik is jól jönnének Katka. Danit sajnálom. Reméljük nem lesz az egész kiskora vergődés, talán a szülők beszélhetnének egy kicsit egymással erről. Persze ezt nem neked kell megmondani. Reméljük lassan megtalálják az utat, neked is könnyebb lesz a lelked tőle.
Áh Boti eddig aludt (őt ki kéne kicsit vinnem ebben az időben). Majd írok a mei-tai-ról, ha vkit érdekel priviben adok adatot.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?