A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mágnes! Anna tündéri! Még szopja az ujját?
Beni is nagyon édes!

Petne! Sajnálom a munkahelymegszűnést! Ez egyik napról a másikra derült ki vagy volt valami előzménye?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:
ne is mondd, egyszerűen nem tudom leszoktatni róla! Állítólag lehet kapni a gyógyszertárban kenőcsöt, ami ujjszoásra van, és keserű. Ettől nem szopja talán az ujját. De olyan drasztikusnak érzem... :oops: Az elején még örültem, hogy nem cumizik, helyette az ujja van, de mostmár azt mondom, jobb lett volna a cumi..Bőrkeményedés van a hüvelykujján... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! A leszoktatáshoz nem tudok hozzászolni, de tündéri Anna!

Hahóóóó! Itt jó nagy a pangás! Mindenki talin van? Majd gyertek, meséljetek milyen volt!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

sziasztok,

a tali szuper volt! Most csak egy kép, találós kérdés: ki kicsoda? :lol:

Kép

Kép
vickybabe

Hello Csajok!
Hanna, köszönjük a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon rákívántam a hintátokra, megírnád a típusát? :oops:

Ki meddig maradt a talin? Nekem leesik a lábam, este 7-re értem haza. Az Árkádban Mekiztem :oops: aztán vásárolgattam, majd irány az ovi. Onnan 6-kor jöttünk el... én aki azt hittem a kicsi fiam nem jól alszik babakocsiban, elájultam teljesen, mert gyakorlatilag csak enni kelt fel ott az arborétumban (jobban hagzik, mint hogy temető :lol: ) aztán 4-kor az ovinál eszmélt fel... :shock:

Ádi is ujjszopós lesz előbb utóbb, mert sutyiban ha kiesik a cucó, akkor benn figyel a mutatóujja. :? :lol: Még nem tudom, hogy örüljek-e neki.

Ma tényleg nagyon pang a topik, pedig csak négyünknek van felmentése a tali miatt! :D

Na megyek eldőlök.
Jó éjt,
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jajj, de helyesek! Csomó fórumbaba egy kupacban!!! :D :D

Ujjszopás: én 7 éves koromig szoptam rendszeresen- s egy kicsit tovább is, ha felidegesítettem magam, és kellett esti nyugtató :oops: Sőt, a múltkor próbáltam, és igen, a mai napig be tudom magamnak indítani a "szopási reflexet", de csak azon a bizonyos bal nagyujjon - ez tulajdonképpen félelmetes :shock: (nyugi, nem, nem szopom az ujjam, már nagylány vagyok, nyugtatónak sem kell :D ) Nem emlékszem, hogy bármilyen drasztikus módszerrel próbálkoztak volna a szüleim, inkább csak próbáltak a lelkemre beszélni, s végül saját elhatározásból hagytam el, ahogy más leszokik a cigiről. Igen, az én kezemen is volt bőrkeményedés egy ideig, majd elmúlt. Egyébként nem voltam tőle beteges, mert egy idő után teljesen megtanultam csak akkor bekapni, amikor tényleg tiszta volt a kezem (este, fürdés után, a sötétben szopikáltam). Szóval a leszoktatásra nincs tippem, csak arra, hogy ha mégse szokik le, egyszer abba fogja hagyni, és attól még lehet belőle jeles tanuló az iskolában, később szerezhet diplomát, lehet háza, pasija, gyereke, mint nekem :D

Rászoktatás: Viola nem iszik tejet cumisüvegből. Ki vagyok akadva. Az elmúlt napokban kb. fél liter landolt a csapban. Összegyűjtöm, fejek egész nap. Megmelegítem a hiper-szuper Avent melegítővel. Tökéletes a hőmérséklete- tökéletes az íze (igen, most már kétségbeesésemben megkóstoltam), nem büdös és nem fura ízű (ellentétben a fagyasztott tejcsivel), a cumisüvegből stabilan jön, nagyon szívni se kell- a lányom meg kiköpi. Akkor is, ha éhes. Csak a cici jó. Ha nincs cici, inkább vár. Kb. 2 hete még itta cumisüvegből is, ha nagyon éhes volt, és jó volt a kedve. 3 napja viszont ott tartottunk, hogy hisztériás rohamot kapott, ha meglátta a cumisüveget. Ma és tegnap bevette a szájába, ott forgatta, a tejet, amit belediktálni próbáltunk meg kicsorgatta a szája sarkán. :roll: :roll: Ha nem lesz tejem inkább éhenhal? "Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik!" Nem tudom, mi váltotta ki! Most azon filózok, hogy megpróbálom másik fajta cumisüveggel és cumival (a vicc az az, hogy néha iszik forralt vizet, cumisüvegből- az jó, azzal nincs gond :roll: :roll: )

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Hanna,Csöre,Viki: csodaszépek a babákok!!!! Örülök,hogy jól sikerült a tali!!!

A nap híre: Martin ma többször hasról hátra fordult! Igaz, nagy nyögések és erőlködések árán,de ezt is 'megszültük' :lol: Előételként pedig kis ideig könyökölt is :D

Ujjszopi: Martin a bal kezén a hüvelykujját, a jobbon a középsőt és a gyűrűst egyszerre szopizza :lol: Már jobban bejön,mint a cumi :lol:

Jó éjt Csajok!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: hűűű, Martin nagyon-nagyon ügyes!!! És ha küzdött érte, akkor ez tudatos is! Nagy lépés, gratula!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Halihó!

Tali szuper volt.
Édesek a babák. :)
Remélem, mihamarabb megismételjük.

Bartika! Itt a hinta:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

Na, ma csavargás ezerrel megint.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Vicky! Nagyon édes ez a kép! Mondom sorban: Levente, Saci,Olivér
Hol van Ádi baba?

Zitocs! Szopái reflex! :lol: :lol: Én már a 2 éves fiamból sem tudtam kiváltani! :lol:
Ja és még mindig megvan a szoptanítom, ha esetleg érdekel! Éppen csak ki volt próbálva, mivel az én fiam cicizni nem hajlandó!
Így néz ki:
Kép

Kata! Gratulálok Martinnak! Nagyon ügyes!

Az én fiam képzeljétek tegnap beszorult a bölcsőbe! A konyhába voltam és hallom, hogy nagyon nyöszörög! Szegénykém keresztbe fordult és ahogy feszitette magát a lába beakadt és nem tudott megmozdulni! :roll: :lol:
Kinőttük a bölcsőt, azt hiszem jöhet a beszoktatás lassan a tesóhoz, pedig ezzel legalább a 4 hót meg akartam várni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!

Petne, munkahely :(

MÁgi, gyönyörűek az apróságaid!

A talis csoportkép szuper, a találós kérdés pedig könnyű volt :D

Martin nagyon ügyes, gratulálok!

Én ma reggel nagyon hülye voltam. Ráállok a mérlegre, és negyedórán keresztül örömtáncot járok, hogy juhééé, lefogytam 30 dkg-t egyetlen nap alatt. Aztán megyek zuhanyozni, bepillantok a tükörbe, és akkor jövök rá: dehogy fogytam... Csak tegnap a tesóm levágott a hajamból 15 centit :o :lol:
kisbogacs

Szopi reflex: az imént kipróbáltam, nem megy :lol: :lol:
kisbogacs

Csajok! Szuper volt a tali, a gyerkőcök nagyon jól bírták :) ügyesek voltunk mind a 8-an :lol: :lol: :lol: Hanna: köszi a vendéglátást! :lol:
Mi '/2 8-ra értünk haza. Hannáéknál kb 1/2 4-ig voltunk, aztán elsétáltam a Kálvinra az Elefániba, és vettem xxl-es kendőt (meg 2 tündéri rugit :D), a Fakopácsba, a Kreatív Hobby-ba, majd a Boráros térre... közben többször elkapott a meleg zápor :) Szopiztunk a SOTE kertben, volt csap is, a kendőből meg diszkrét kis függönyt fabrikáltam. Saci nagyon jól bírta a kiképzést, a boltokat nem szerette, mert ott meleg volt. Édesen nézelődött, vagy aludt. Amikor ki volt csomagolva, kábította a járókelőket :D Voltunk a DM-ben is, amikor rájött az eső, és a koszos Tesco-ban. Ott a próbafülkében rottyantott egy jót :D Azt hittem, éhes, de csak nem tudott a kendőben kakilni :D
Ja, a futóműveimet már nem nagyon éreztem este :?

Petne: sajnálom, hogy Apa elvesztette a munkahelyét :( igen, az építőipar eléggé válságérzékeny :( (Nekem is sok az építész a családban.)

Kriszti: ó, sajnálom a tegnapi ébredést...
Hajvágás: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lucus: nagyon szépen fejlődik Zille :) majdnem pont akkora, mint Saci :D

Zitocs: jobbulást!

Ujjszopás: Saci nem cumizik, és bizony néha ő is beletalál a szájába, főleg, ha álmos.
(Szopireflex: nekem megy... én a kisujjamat szoptam :roll:)

Kata: gratula a forduláshoz :D nagyon ügyes Martin, és milyen kis kitartó :D

Na, megyünk, bevisszük a leletem a dokibácsihoz, meg elmegyünk a pékségbe és a papír-írószer boltba ... ja, még nincs ki a heti kilóméterem :lol: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Szopi reflex: na jó, nekem is csak egy kicsit :lol:

Enikő: hát, igen, ez is egy jele, hogy kicsi már a bölcső :D Szoptanító: megkérdezem róla Nagyit és Apát ( :D ), mert a cumisüveg lényege pont az lenne, hogy akkor is egyen a Kis Drága, amikor valami miatt nem vagyok itthon :D Az is lehet, hogy a cumisüveg hiszti csupán korai szeparapara (Jaj, ez annyira jó szó). Vagy annak egy fajtája, mert azt hiszi, hogy akkor nem kap többet cickót, ha elfogadja cumisüvegből. Megpróbálok azért venni egy csőrös poharat és másfajta cumisüveget (ez nyilván pénzkidobás lesz, hiszen Viola tökéletesen tud inni cumisüvegből, csak nem AKAR)

Alvás: no, ma éjjel megpróbáltam visszaköltözni Apához- ha emlékeztek, én Manó szobájában alszom, Apa meg 3 méterre tőlünka hálóban. Mivel a köhögésem miatt reklamált a gyerek éjszaka előző éjjel (ha köhögtem, türelmetlenül nyöszörgött), na, gondoltam bebújok akkor Apa mellé, napok óta úgyis potyára alszom a kényelmetlen fotelágyon, mert nincs éjszakai szopi, végialusszuk az éjszakát. Erre ma éjjel a gyerek 3 óránként kelt, amire 1 hónapos kora óta nem volt példa... Ez vagy megint szeparapara vagy 3 hós növekedési ugrás :roll: Miután a második kelésnél visszaköltöztem a szobájába, már nem volt baj, hogy köhögök :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Petne! Sajnálom a melóhelyét Apának. :(

Kata! Nagyon ügyes Martin!
Olivér is egyre jobban belejön a forgásba.
Ma reggel a játszószőnyegen akkorát fordult, hogy legurult róla.

Kriszti! Mutiii az új frizurát. Én is gondolkodom, hogy levágatom egy picit.

Csöre! Nem semmi, mennyit csavarogtatok. Hűűűűűű
Saci jól bírta. Nagyon ügyes kiscsaj.

Zitocs! Hiányoztál Violának.
Bár ebben nekem nincs nagy tapasztalatom, mert Olivér külön alszik a kezdetektől.

Na, Csajok, nekem rendesen megjött. Ennyit arról, hogy szopi alatt nem jön meg.

Azt hiszem, ma én is meglátogatom a Hádát Olivérrel. Kíváncsi vagyok, mi is tudunk-e olyan szuper cuccokat szerezni, mint Katuska.

A legfontosabb! Alsziiiiiiiiiiiiiiiik

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jó reggelt!
Nagyon jó ez a babadömpinges kép! :lol: Remélem lassan mi is találkozunk veletek.. :)

Zitocs:
Ahogy olvastam az ujjszopit, és is elkezdtem szopni az ujjam... Tiszta hülye vagyok :lol: Nekem nem váltott ki semmilyen ingert, bár gondolomazért, mert nem szoptam az ujjam soha..

Fiam az éjjel kitolt velünk.. Az éjjeli evés úgy történik nálunk, hogy szopik, aztán kell a tápszer pótlásnak. Ezt úgy oldom meg, hogy lefekvés előtt termosztáskába teszem a tápiit, így nem kell kikászálódnom a konyhába, elég előkapnom a csőre töltött cumisüveget.. Egy hete viszont átalussza az éjszakát, én meg bekészítem a tápit, amit önthetek ki reggel, mert nem ébred a gyerek. Elég drága mulatság így pocsékolni... Ezért kitaláltuk Apával, hogy minek bekészíteni, ha a gyerek ébredne, akkor Apát ugrasztom, és behozza a tápot. Ma először nem készítettem be a tápit. Bence pedig hajnal egykor ébredt, hogy feleleveníti 3 óránkénti evési szokását.. Fellármázta a lakást, Annát, Apát, engem... :evil: Azt hiszem már csak babonából is be fogok készíteni tápszert éjszakára...

Kérdés:
Ti ebben az időben hogy öltöztetiek a gyerkőcöt? Hiába második, tanácstalan vagyok...Szívem szerint rövid ujjút adnék rá, olyan meleg van, ma is 25 fokot mond! Szerintetek korai még a rövid ujjú???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ujjszopi! :lol: :lol: :lol: Most mindenki kipróbálja? :lol:

Mágnes! Adhatsz rá rövidujjút és viszel egy pulcsit, vagy kiskabát. Ha úgy érzed, hogy hideg van, akkor majd azt is ráadod!
Én mindig egy réteggel melegebben öltöztetem, mint én vagyok (kivéve, ha nagy meleg van), mert ő ugye csak fekszik, míg én mászkálok. Vagy viszek egy vékonyabb takarot.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mágnes: hát, én túlöltöztettem reggel Sacát... volt is lázadás a fedélzeten :roll: hosszú ujjú body + rövid ujjú rugi + vékony pulcsi sok volt nekije... üvöltött mint a sakál hazafelé... én hülye, meg nem jutott eszembe levenni menet közben a pulcsit :? hazajöttünk, levettem, olyan hálásan nézett :oops: egyébként 25 fokban simán mehet a rövidujjú, szerintem, max. felkészülsz arra, hogy lilul a keze :wink:

Hanna: nekem márc. közepén jött meg :roll:

De jó, hogy alszik :D Saca most nem... lehet éhes, mert elkezdett magyarázni, hogy ejeje... gondolom, ha ciciközelbe kerül, jön az ehehehe :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Mi hosszúújjú alsó - rövidújjú felsőben nyomulunk, így ha melege van egy réteg lemehet, de még mindig van valami a kis karján is. + viszünk magunkkal kiskabátot/takarót lehűlés esetére.

Hanna, én nem nevezném frizurának :lol: Eddig is formátlan egyenes volt, ezután is az maradt, csak derékig érőből váll alá érő lett. Továbbra is feltűzve hordom, csak Ágnes mellet így egyszerűbb kezelni.

Engem felborított a gyógyszer, összevissza jön-meg kb. 1-2 hetente :evil:
kisbogacs

Jó reggelt!!!

Csöre Drága! Átküldenéd azt a kötési módot, a belül zsebeset? Neki sem futok visszakeresni. :roll: Neked le van mentve remélem. :?

SZolgálati közlemény!
JÖVŐ HETI TALI: csütörtök 9 órától bárki beállíthat. Ebéd lesz, pizzát sütök, azt tudok nagy mennyiségben is gyártani. Aki jönne, kérem írja meg priviben és megy a pontos cím.

Ez durva hogy ilyen korán megjöhet a mensi. :( Nekem Pötyivel 9 hónapra jött meg. SZerintetek van esély hogy most is olyan későn??? Tapasztalat több gyerekesek?

Hanna, köszi a linket, rákeresek vaterán.
SZép napot mindenkinek!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: azt hiszem, a második...
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... ndo_video/

Tapasztalt többgyerekes:
Mesinél 4. hó, Zazánál 8. hó, Sacinál 2,5 hó :roll: szóval, nem mondanám, hogy van benne rend :?

Csöre
csöre74

Hűűű Csöre! KÖSZI!!!!
Ez bazira tetszik!!! Sokkal egyszerűbb, mint az én kötésem.
A fekvős is tök jó!!!

Mensi: Frankó! :x Akkor nem nagyon élem bele magam, hogy megint ilyen mázlim lesz. :?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Csajok, Sacinak hiányzik a pasikoszorú.... itt nyűglődik a kezemben :?

Barti: remélem, bejön Ádámnak :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

látom, a tali jól sikerült, kár, hogy nem tudtam menni. Na majd jövő héten, remélem akkor már összejön :D

Képzeljétek, bevittem a munkahelyemre Bálintot, és olyan jó volt egy kicsit beszélgetni a kollegákkal. Persze mindenki dícsérte, hogy milyen szép és "szófogadó" baba, és továbbra is mindenki azt mondja, hogy tiszta apja. Még jó, hogy nekem van bizonyosságom afelől, hogy én vagyok az anyja, ha mér nem hasonlít rám egyáltalán :D

Csöre: hogy Te milyen mozgékony vagy Sacival! Nem semmi a tegnapi napod! Pasikoszorú :D Tud élni a kiscsaj :D

Kata: gratula a forgáshoz és a "fekvőtámaszhoz"!

Kriszti: irigyellek a fodrászkodás miatt. Nekem is kellene valamit kezdeni a sérómmal, már elegem van belőle, csak most azért nem akarok elmenni fodrászhoz, mert pár hete elkezdett iszonyatosan hullani :cry: Pedig egy halom vitamint magamba tömök, és mégis :cry:

Holnap reggel megyünk le Békéscsabára, párom szüleihez húsvétra és csak kedden v. szerdán jövünk haza. Addig nem nagyon leszek, így most kívánok mindenkinek

Kellemes Húsvéti Ünnepeket és sok-sok locsolót!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: nyugi, ilyenkor teljesen normális a hajhullás, rövidesen visszaáll az eredeti állapotába...

Miért gondolom, hogy Saci előbb fog hátról hasra fordulni, mint fordítva? :shock: Egy hajszálon múlt az előbb... Igaz, Zaza is így kezdte :roll:

Csöre
csöre74

Mensi:
óó nekem már másodjára jött meg Bence születése óta :lol:
Annával kb. 4-5 hónapos korában jött meg először.
Pedig szoptatok... :?

Bartika:
Hanyadik kerületben is laktok pontosan?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja, és a tegnapi nap: ma kipihenem :lol: :lol: :lol: :lol: reggel elintéztem mindent, meg főztem egy kis ebédet (fagyasztott, előre gyártott spenót... szerény 1/2 kiló, és már a múlté :oops:), mostantól pihi ezerrel :D csak teregetni fogok :D meg Sacizni, de az természetes :D

Csöre
csöre74

Mágnes! Zuglóban lakunk, Thököly-Róna sarok.
Bevállalod? Akkor írok privit is.

Csajok, írtam Bálintanyunak is, hogy mivel egy időpont tutti nem jó mindenkinek, én vállalom, hogy reggel 9 és délután 3 között nyitva tartok, és mindenki jön, amikor tud és marad ameddig tud. Nekem 3 után Pötyiért kell mennem, ennyi. :wink:

Csöre, ahogy fekelt a fiatalúr bepakoltam a kendőbe, nagyon bejött nekem, valahogy tényleg jobban tartja a fejét. Neki is tetszet, legalább is nem ordibált. :roll:

Na megyek, délutáni pihi van.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Mensi!
Leventével 6 hetesen volt az első, aztán 8 hónap múlva második!
Most 7 hetesen az első és most a második!

Bartika! Én szeretnék menni,remélem eljutok. Írd meg lécci priviben a címet. Köszi
Ja, és mit vigyek?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Edit, nem lehet hogy egy hajvágás épp erősítene és csökkentené a hajhullást?
kisbogacs

Kriszti: hát, szerintem a szoptatástól van a hajhullás, ahogy Csöre is írja, ez ilyenkor természetes. Nekem is hosszú hajam van, nem tudom, ha annak a végéből vágnának egy 5-10 cm-t, az erősítené-e. Amúgy meg a színén is jó lenne változtatni (olyan seszínű most), de festést meg pláne nem akarok most bevállalni.

Csöre: a mai napunk tök hasonló: mi is délelőtt csavarogtunk és mostam, az ebéd spenót volt, most pedig pihi :D Ami még hátravan: összepakolni a holnapi utazásra, de azt majd inkább este, most kifekszem a teraszra napozni :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: :lol: :lol: :lol: :lol: én is épp a teraszra költözök :D

Barti: örülök, hogy bejött a kötés :) én most nagy kendőmosást tartok, mert tegnap összekakilta Saci a kéket, a másik meg új, használat előtt mosom :)

Csöre
csöre74

Edit:
jajj Békéscsaba.... Oda jártam főiskolára... Annyira szerettem ott... :lol:

Bartika:
Hát szívesen mennénk, de Apától függ, hogy tud-e minket vinni..Szóval elvileg megyünk... Én is csatlakozom a mit vigyek kérdéshez :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Lányok olyat mesélek, hogy nem fogjátok elhinni!!!
Tegnap csengetnek kiszólok a kaputelefonon azt mondja egy nő hogy jött az önkormányzattól és a Zétény anyukáját keresi.
Kimentem, képzeljétek ott állt egy pasival együtt, modnta a hölgy, hogy az Érdi önkormányzatból jöttek, szeretnének gratulálni Zétény születése alkalmából és hozták a babacsomagot!
Nézek hülyén hogy milyen babacsomagot? Mondta a hölgy az Érdi önkormányzat a Battyhányi program keretében (nem tudom ez milyen program) minden születő kisbabának csomagot ajándékoz. Azzal a pasi 2 bazi nagy szatyrot odacipelt nekem (szó szerint cipelte). Bevittem.............hát, volt benne egy levél a polgármestertől amit személyesen írt alá hogy gratulálnak. AZ egyik zsákban 100 db pelenka van (5 db 20-as zacskó). Benne a bolt címe ahonnan származik hogy ha nem jó a méret akkor ki tudjam cserélni.
A másikban egy nagy méretű tündéri babapléd, 1 hatalmas fürdőlepedő, 1 baba játék, 1 lepedő, 1 kertészfarmer, 1 body, 1 pulcsi, 1 kiscipő és nagy flakon babafürdető szappan. Minden ruhaneműt kicserélhetek ha nem tetszik 1 hónapon belül, mellékelve természetesen a bébibolt neve és címe ahonnan származik!

EL VAGYOK ÁJULVA!!! Nem is hallottam ilyenről a mai világban. Mit szóltok??

KépKép
peni

sziasztok!

Peni ez tök jó, akkor most egy időre el vagy látva pelussal.

Mensi: Nekem még nem jött meg.

Kata: gratula az átforduláshoz. Az én picurom még csak próbálkozik de szerintem nemsokára neki is sikerülni fog

Holnap mi is indulunk vidékre, már alig várom. Csönd van és nyugalom végre egy kis feltöltődés. Van olyan rész kinn a prérin ahol térerő sincs :)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden kedves mamatársnak és babának :D

sahli

Peni: ez király!!! Amikor az első kettő született, a XI. kerületben laktunk, ott pénzt osztottak a babáknak :) Itt, kisfalumban, semmit :? (egyelőre, de szerintem nem is fognak)

Ja, és még Petnének akartam írni: Saci is 550 grammot hízott 5 hét alatt (kb 100 g/hét), a védőnéni azt mondta, hogy ilyenkor ez már teljesen jó, lesz, hogy még kevesebbet fog.

Pihenni vonulóknak kellemes kikapcsolódást és békés ünnepet!

Csöre
csöre74

Peni! De jó! Én már hallottam ilyet, a korházba akivel egy szobába voltam, ő talán Dunakeszin, vagy Budakeszin (már nem tom :oops: ) lakik és már a gyerek születése előtt kivittek egy hasonló csomagot! Meg is lepődtem!

Én is Kellemes Ünnepeket Kívánok minden itthon maradó, illetve elvándorló mama-baba társnak! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Peni, ez szuper!

Én mint notórius excel-fan, táblázatban-grafikonnal vezetem a súlyom alakulását a terhesség eleje óta a mai napig. Ma kiszámoltattam vele: ha ugyanilyen ütemben fogyok, karácsonyra fogom visszanyerni az alakom, épp amikor terv szerint belekezdenénk az új babaprojektbe :?
kisbogacs

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok én is mindenkinek!

Kriszti: állati jót mulattam ezen a 30 dekás fogyáson :lol: .
PErsze irigylem a hosszú hajad...én növesztem egy éve, már fül alá ér de még nem az igazi :roll: .
Én is kűzdök ezzel a fogyással...mondjuk nekem könnyebb mivel már nem szoptatok (sajnos) de azért így is marha nehéz. HOzzászoktam az elmúlt 1 évben, hogy zabáltam össze-vissza.....most meg igazán éhes nem vagyok de folyton csak a kaján jár az eszem....csináltam ma is egy hatalmas tál kókusz golyót...nehogy könnyű legyen a dolgom.

KépKép
peni

Csajok, komolyan fogytok? Én egyáltalán nem :oops: szüléskor lement 5 kiló, utána szélsebesen 3, majd szépen visszakúszott 2... szóval 6 minuszban vagyok a szüléshez képest... és nekem is mindig a kaján jár az agyam... azon vacilálok, vajon joghurtot egyek, vagy fincsi csokis nápolyit... szerintetek melyik győz? :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Kriszti: hajvgás :lol: :lol: :lol:

Edit: nekem is valami botrányosan hullik a hajam :( Hála,van elég, de akkor is,utálom, hogy marokszámra jön ki :evil:
Én múlt szombaton megjártam a fodrászt, festettem is,vágattam is picit,meglátjuk.

Hanna: édi lehetett Olivér, ahogy legurult :lol: Martin az elsőnél szabályosan megrémült,nem tudta,mi történt :lol:

Csöre: én sem fogyok....bár amilyen kis étvágyú voltam, most az ólajtót is megenném,csak nem megy vissza a gatyaméret 38-ról 36-ra :oops:

Bartika: én asszem benevezek csütörtökön :wink: kapok címet? Köszi!

Peni: a tápival hogy működik,pl ha mentek valahova,ahol mondjuk nincs lehetőséged elkészíteni, akkor otthon megcsinálod? Így mennyit bír ki időben? Mondjuk nekem estig nem nagyon kell a pótlás, de néha kissé hektikus az ellátmány :roll:

Mensi: nekem még se híre se hamva (kopp,kopp,kopp :lol: )

Csajok: nektek is folyton sikongatnak a gyerkőcök? Martinnak olyan üvegrepesztő sikolya van,hogy nem győzök nevetni rajta,mire ő annál jobban csinálja,majd kacag :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Enikő: az tuti,Dunakeszi volt,mert én itt Budakeszin egy nagy büdös semmit kaptam :lol: Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? :lol: :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: soha nem csinálok előre tápszert. Viszek magammal egy kicsi fél literes termoszban forró vizet (az ikeában vettem a termoszt, tök jó, fél literes, színes, mintás) meg viszek Jana bébi vizet egy üveggel (2,5 deci), viszek kis zacsiban tápszert és üres cumisüveget. Úgyhogy akárhol vagyunk a tűzforró és a hideg vízből kavarok olyat aminek jó a hőmérséklete belekanalozom a tápszert és már eszi is Zétény. Nem merek előre tápszert készíteni.....úgy érzem jobb a friss és egyáltalán nem macera, 1 perc alatt kész. Az ikea termosz komoly ezer forintba került...szóval még csak nem is befektetés :wink: .

KépKép
peni

Peni: köszi!!! Én eddig akárhova mentünk, csak ciciztettem, de ha mostmár délutánra/estére is kimozdulunk és esetleg kell tápi,akkor ezek szerint így megoldható! Én sem gondoltam,hogy előre kéne megcsinálni,de ez a jól megkoreografált módszer nem jutott ilyenformán eszembe :wink:
Mikor jössz Aldizni?

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: amikor a joghurt győz akkor fogyok ha a csokis nápolyi akkor természetesen nem.
A gáz az hogy a terhesség alatt híztam 30 kilót. A szüléssel lement 6 kg. Azóta valahogyan magától lement egy 10-es (szerintem az víz volt és simán lepisiltem magamról), nagy kűzdelemmel lefogyókúrzáztam idáig 6-ot......tehát még mindig van 8 ha jól számolok. És akkor vagyok a terhesség kezdeti súlyomnál...ami nekem megfelelő súly de vékony akkor sem voltam, nagyon nem :roll: .

KépKép
peni

Kata: ez szerintem jó módszer mert így mindig tudsz friss tápit adni Martinnak. Az ikea termoszban 2 napig meleg marad a víz (a múltkor benne felejtettem :oops: ). Nem kell izgulni hogy hazaértek-e...bedobom én is a "kajás pakkot" a csomagtartóba és bármikor megcsinálom, akár a parkban, kocsiban, bárhol....no problem:-).
HOgy aldizni mikor megyek azt nem tudom de ha jó idő van és ráértek a jövő héten egyik napra megbeszélhetjük a sétát,átgurulunk szívesen BUdakeszire. HM?? Melyik nap jó nektek? Mikor jártok sétálni szívesebben délelőtt vagy délután inkább?

KépKép
peni

Peni: nekünk gyakorlatilag bármikor jó! Sétálni,most,hogy jó idő van,szívesen megyünk bármely napszakban :wink: Köszi a tápis megoldást mégegyszer,eddig nem volt rá így szükség, de fene tudja olyan idétlenül ingadozik a tejem, reggel ömlik, délutánra van viszonylag rendesen,estére kevés... Mostmár tényleg kipróbálom a rántott levest :lol:

(a gyerekem ma reggel 300 g-ot szopott,azt hittem, kiesik a szemem!!!!! :shock: )

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Én többnyire kimérem az egy etetéshez szükséges tápit aventes pohárba, a vizet meg cumisüvegbe. Így csak össze kell önteni. Ha forró vizet teszel acumisüvegbe pár óráig a cumisüveg melegentartó is melegen tartja!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kata: én 42-esnél tartok :lol: :lol: :lol: :lol: és kisebb vagyok :lol: :lol: :lol: de nem igazán zavar, vagyis egyre kevésbé :) kezdek lassan piskóta formát ölteni (keskenyedni középtájt) :lol: :lol: :lol:
Saca nem sikongat még :) de olyan édesek olyankor :D és továbbra is besztrájkol a forgolódásra :)
Most unatkozik ezerrel :( a tesók tavaszolnak, nincsenek a tegnapi kispajtik sem... nem baj, holnap megint megutaztatjuk a sejhaját :D

Csöre
csöre74

38-as meg 36-os méretek.... de jó is lenne már itt tartani!!! :oops: :oops: :oops:

Ágnes is rengeteget sikongat, imádom olyankor, viszont mi még nem kacagunk hangosan.

Lányok, minden gyerkőc bukik hasra fektetve? Már csak etetés előtt merem Ágit hasra tenni, mégis minden egyes alkalommal bukik hason. Nem értem mit csinálok rosszul... :(
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?