A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Szép estét mindenkinek!

Zsuzsa! Sajnálom a tegnapi éjszakád, remélem ma már tudsz pihenni!!!!! Ilyenkor gondolok bele, hogy milyen könnyű nekünk, akik csak most várjuk az első babát! Eggyel, kettővel vagy többel azért elég nehéz lehet, bár most még azt mondom én is szeretnék egy másikat is! Úgyhogy minden elismerésem a már gyermekes kismamáknak!Kép

Nagyon érdekelne egyébként ha megírnátok, hogy milyen volt az első szülésetek? Honnan tudtátok, hogy megindult, mikor és hogyan mentetek be a kórházba, mennyi idő alatt lettek meg a babák, meg ilyenek. Előre is köszi a sztorikért!Kép

Mucska! Hogy te micsoda bajnok voltál! Le a kalappal! Miért hagytad abba a sportot? Örülök, hogy Szolnokhoz kellemes emlékeid kapcsolódnak!Kép

Puszi mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen!

Az érettséginél hagytam abba, mert készültem felvételizni. Akkor már tizenéve űztem és nagyon fárasztó volt. Abban az időben nagyon a Pestieknek állt a világ. De nagyon szép emlékek kötnek azokhoz az időkhöz.

A lángos meg mindig eszembe jut, ha arra járunk. Kép

Puszka: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Mucska!

Elárulom neked, hogy fogalmam nincs milyen a töltött lángos!Kép Hol etted és milyen volt?

Egy tőzsgyökeres szolnokiKép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szia Swen!

Annak idején a holtágnál edzőtáboroztunk és ott volt egy büfé, ahol nem csak síma lángost lehetett enni, hanem be volt töltve lekvárral, meg minden félével. DE NEM FÁNK VOLT!!!!!
Ja és kb 15-18 éve volt. 13 éves koromban voltam ott legelőször edzőtáborban. JA és ott voltam először szerelmes is. Néztük a parton a csillagokat! Kép JA és a King Kongot is ott láttam moziban. Úristen, ez sem most volt már! Kép
Nehezen találnék már oda, de Te biztos tudod, hogy hol vannak a kajak versenyek. Na ott volt egy fabódé.
Hú nem is tudod, hogy mennyi minden eszembe jutott most!
Puszka Mucska

Andi
Kép
mucska

Szép, még csillagos estét!

Süncsi: nem kell ugyan sok minden a lánykámnak, de igen. Már alig kell pár dolog, de pl. pelenka még nincs!

Mucska, Bellana: én meg megpróbáltam, mégsem voltam igazán sikeres szoptatásban. Bízom benne, hogy most jobb lesz!

Swenson: majd mailben megírom a szülést!
Amúgy ma nem pihentem. Talán majd most éjjel!

Zsuzsa
zerko

Mucska!

Jó is a nosztalgiázás néha, főleg ha kellemesek az emlékek! De azért ne feledd, Te most is egy boldog, fiatal és nagyon kedves csajszi vagy, ráadásul kismama!Kép

Zsuzsa! Előre is köszi a mailt, nagyon várom!

Jó éjszakát nektek én elteszem magam holnapra! Szép álmokat az örökmozgó gyerkőknek is!!!!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Zsuzsa: remélem nem vetted magadra amit a szoptatásról írtam. És senki ne vegye magára aki önhibáján kívül tápszerezni fog!!
Nekem jelenleg 2 ismerősöm babázik és egyik sem szoptat, mert kitalálták, hogy a tej nem elég és kész. Úgyhogy tápszereznek. Mondtam nekik, hogy talán ha többször tennék cicire és nem szoktatnák át a cumisüvegre akkor talán nem kerülnének ebbe az ördögi körbe, de reménytelen. Kép Szóval van aki szándékosan nem szoptat. Az egyik azt mondta többek neki nincs kedve esetenként 2 óránként mellre tenni, hogy aztán ott lógjon fél órát! Jelzem Dani lógott ott többet is és nem 3-4 óránként szopott míg be nem állt a tejmennyiség.
Nekem sem volt egyszerű a szoptatás, mert kicsit befele forduló a mellbimbóm (bocs ha ez túl intim), Dani nem tudta rendesen bekapni,kisebesedett, vérzett, majd az egész cicim jól begyulladt, stb. stb...De szerencsém volt mert szülés után rögtön mellre tehettem és aztán is mindig próbálkoztam. Végül sikerült,(18 hónapos koráig szopott) de nem mondom, hogy diadalmenet volt és sokat segített volna egy normálisabb csecsemősnővér, vagy védőnő. Kép Most már bizakodom, hogy másodjára okosabb leszek és egyszerűbb lesz.
Viszont SENKIRE nem fújok aki NEM TUD szoptatni, valami miatt. Csak azt nem tudom megérteni, aki nem akar, mert egyszerűbb tápszerezni. Marha egyszerű lehet éjjel-nappal főzőcskézni, sterilizálni. Kép
Szóval remélem nem vetted magadra drága Zsuzsám, mert nem állt szándékomban megbántani senkit!!!

Swenson, majd én is megírom, lehet, hogy csak priviben ha nem baj, de most már kómás vagyok. Kép

Mucska: szép álmokat!! Kép

Bellana
bellana

Swen!
Bocsika, ha félre olvastam valamit. Néha előfordul nálam is. Szerencsére mindenki olvassa, így az is érti, akinek valójában akartam írni. Próbálok figyelmesebb lenni.

Panó, Zsuzsa!
Ez a lepedő tényleg nagyon olcsó volt. Csak még azt nem tudom, hogy veszem rá a férjmet, hogy egyedül elmenjen a Corába. Annyira utál vásárolni.

Mucska!
Igazi kincs a férjed!
Szerencsére nekem nem sok babaruhát kell vennem, mert a nagyon sokat kaptunk, minden méretből és csak egy baba hordta előtte őket, így nagyon jó állapotban is vannak.

Soraya!
ÉN IS ÖSSZE RAKTAM A BODYT A RUGIVAL A KISKABÁTTAL ÉS A SAPIVAL.
Néha a hasam előtt tartva a válfán mind a kettőt azzal sétálgatok a lakásban. Ez roppant tetszik a férjemnek, mindig nevet rajta. Akkor én is bolond vagyok?

Süncsi!
Én szinte mindenben egyet értek veled: sterilizáló (én is inkább főzöm, mint vegyszerekbe tegyem), cumis üveg. Köszi a báránybőrös infókat, még soha nem halottam erről. Anyuéknak van otthon egy csomó, de én soha nem szerettem rajta aludni, mert nekem túl meleg volt, de a férjem mindig szívesen takarta be vele a derekát. Itt nyáron a kánikulában nem hiszem, hogy jó lenne, de télen a babakocsiba és a babahordóba én is el tudom képzelni. Még gondolkodom a dolgon.

Bellana!
Vicces ugye? Tényleg majdnem minden nap be kellett valamiért mennem a kórházba. A múlthéten a vénás vas infúziók miatt, most a vérvétel miatt, de a jövőhéten csak kontrollra megyek csütörtökön, és ha nem romlik az állapotom nem kell ott is maradnom.
Egyébként nincs messze tőlünk és a férjem hoz-visz kocsival, nekem is kényelmesebb, mert nem kell sorban sem állnom, azonnal megkapom amiért mentem, nagyon rendesek velem az aszisztensek, már régi bútor darab vagyok náluk és semmit sem kell elmagyaráznom nekik.

Magunkról:
Most megint növési szakaszban vagyunk, ilyenkor rosszul alszom és a hátam is jobban fáj, stb, de ezt ti is biztos tudjátok. Ezért ülök ilyen korán a gép előtt, hátha elmúlik a hátfájásom és utána még egy kicsit tudok aludni.
Megnéztem a súlynövekedésről szóló képet. Az alapján nem is szedtem fel sokat. Most 64 kg vagyok, tehát a mínusz hányással együtt 12 kg jött fel a 29 hét alatt, a kép szerint így 2 kg-val vagyok több mint amit ideálisnak tart egy baba esetén. 

Panó táblázatában is megszámoltam, hogy hányan vagyunk. Lassan jubilálunk, mert elérjük a 30 levelező kismama számát. 

Hát ennyi! Jó reggelt és jó hétvégét mindenkinek!

Vali
cvali

Szép reggelt Mindenkinek!

Szia Swen!

Szerencsére nem olyan dolgok jutottak eszembe, amik egy kismamának nem illőek. Kép Akkor tizenévesen még ugye az is nagy dolog volt, hogy megfogták a kezedet! nem úgy mint most. Mintha mi kissé elmaradottabbak lettünk volna, vagy csak én? Kép
Szóval a kézfogás jutott eszembe, a sok edzés illetve, hogy este hogy figyeltük, hogy az edző elaludt e, hogy mi kollektíven mehessünk sétálni.

Bellana!

Szerintem nem bántottál meg senkit. VAn olyan akinek tényleg nem megy valmiért. Biztos hogy nem segítőkész nővérek esetén igenis lehet gond. Sokat ronthatnak a nővérek a dolgon. Itt pl. ha éhes , ha nem vagy elég harcias akkora nővér megeteti, aztán meg csodálkozzál, hogy miért nem szopik. Ezt a szegedi topikban olvastam.Én ettől félek nagyon és ezért írtam, hogy szerencsés esetben. De a lustaság miattit igenis elitélem. Főként ha belegondolok, hogy a lustának mennyivel többe kerül és mennyi munkával kerül többe.

Zsuzsa!

Te azóta olyan sokat változtál és biztos tudod, hogy mi volt a baj, amire akkor nem hívták fel a figyelmedet, hogy én 100 %-ig biztos vagyok, hogy most menni fog. Tudom, hogy ez akkor gondot okozott a lelkednek is, hogy nem ment. Ne foglalkozz vele, most mennie kell.

Vali!

Tényleg kincs a párom, de nem mondom meg neki, mert elbízza magát. Én úgy teszek, mintha ez természetesnek kéne, hogy legyen.

HAsznált ruhák: nagyon jók azok, én is kaptam, de inkább nagyobbacskákat. A kicsiknek viszont örültem, mint majom a farkának. Pedig épp egy-két darab volt.
Nem hiszem, hogy azon múlik hogy a gyerkőcök boldogak lesznek e.
Jó sokat járzs a dokikhoz az mellett, hogy pihenned kell! Vigyázz nagyon magadra!

Puszka: MucskAAndi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok,

Ildikó,
De jó, hogy felbukkantál végre! Gondoltuk, hogy el vagy látva munkával!
Ági szobája nagyon elegáns, és olyan ártatlanul fehér. Kitartás a további munkálatokhoz, biztasson, hogy előbb-utóbb minden véget ér!
Laura már nem alszik napközben?! Korán elkezdte. Dani kb. másfél éve nem alszik, van is gondja belőle az oviban, mert izeg-mozog mint a sajtkukac csendespihenő alatt. Itthon ebéd után mindig kötelező neki háromnegyed órára felvonulnia az ágyába, könyvekkel vagy valami apró morzsolgatható játékkal. Már akkor sem alszik el, ha beteg. Sőt, egy éve már a hosszú (800-1000 km-es) kocsiutakon sem alszik egy percet sem!
Igazad van, amit írtál a bérlőkkel kapcsolatban, de egyszerűen képtelen vagyok elfogadni az ilyen hozzáállást. Pénzt nem várunk egy fillért se, azzal nincs gond, de az, hogy elmondtak mindennek, becstelennek és tisztességtelennek, az már nagyon sok a lelkemnek.

Zsuzsi,
Te is a szigorú védőnénis táborba tartozol? Vagy a dokid volt a diéta tanácsadója? 8 kiló a 27 héten szerintem rendben van, még a hízás üteme is jól hangzik, engem soha nem bántanak ilyesmivel. De a lényeg, hogy jól vagy, vagytok.

Vali,
Nagyon jó, hogy ilyen szépen, simán zajlik a lakásfelújítás. Hamarosan már csak a gyönyörű lakás marad, felhajtás nélkül.
Olyan fura olvasni, hogy kiságyakat kell vennetek, így, többes számban! Csoda érdekes lehet ikreket várni. Vigyázz magadra továbbra is, pihenj sokat.

Mucska,
Hurrá!!!
Annyira szurkoltam nektek a víz miatt!!!
A fertőtlenítés mit jelent? A falakat, egyebeket be kell spriccelni valami löttyel?
A kert mennyire megy tönkre egy-egy ilyen áradás után? És mennyi idő alatt szárad ki a föld?
Sok erőt nektek a rendbetételhez.
A somlóikkal azért továbbra is tessék vigyázni!!!
Most olvastam a fertőtlenítés menetét, szóval már nem várok választ a kérdésemre.
A 7 kilóval nagyon ügyes vagy!!!

Süncsi,
Csak küldd nekünk a jó időt, annyira jól esik a napsütés!
A hányás erősen savas dolog, a sav pedig szépen kikezdi a fogzománcot, és akkor a Fognyűvő Manók könnyűszerrel tudnak rombolni az elvékonyodott zománcon. Ezért van az, hogy a bulimiások, vagy refluxosok is nagyon veszélyeztetve vannak a fogaikat illetően.
Ügyes vagy, hogy víztelenítetted magadat. A fotókra kíváncsiak vagyunk!
Ölellek.

Szia Swenson,
Üdv a topikban!
Gratulálok a kicsi fiúhoz, és a szakvizsgádhoz is. Gyere gyakran közénk!
Bellana nem bántja a jogászokat, nehogy félreértsd! Igaz, Linda?
Még van néhány fontos információ, amit nem tagadhatsz meg tőlünk: pl. melyik anyóstáborba tartozol (égetnivaló vagy mintapéldány) és melyik védőnénis csapathoz rendelt a sors (állandóan stressz alatt tart a butaságaival vagy veled együtt örül a gyarapodásnak) ?!
Mint gyakorló anyuka pólya-ügyben: szerintem felesleges dolog, egy jó babapléd tökéletesen megfelel a célnak, és azt aztán annyi másra is lehet használni.
(tovább olvasva az üzeneteket látom, válaszoltál néhány kérdésre, ami engem is érdekelt (védőnő-típus), tehát a kérdést visszavonom, de már nem törlöm.)

Most egyelőre csak csütörtök délutánig tudtam visszaolvasni az írásaitokat, majd még folytatom.
Ölelek mindenkit

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Kellemes és minél naposabb hétvégét mindenkinek!

CVali: egyáltalán nem bántottál meg az orvossal kapcsolatban, csak azért írtam, hogy nem nálam van gond. Meg Nixinél sem biztos, csak én úgy gondolom, hogy egy UH azért kevés, ezért ajánlottam, hogy kérdezzen rá. Neked meg jó pihenést és kitartást az ágyfogsághoz! Most tényleg az az első, hogy te és a babák jól legyetek, a többi nem lényeg!

Mucska! Igen a tizenéves szerelmek még olyan ártatlan dolgok.Kép Szerintem az ilyen a normális, mint a tiéd is volt, remélem a gyerekeinknek is ez lesz az első nagy élmény, ha megfogják egymás kezét!Kép

Azért a párodat néha dicsérheted is ám, főleg ha ennyire megérdemli!KépKépKép Bár gondolom egy tepsi süti is megteszi, vagy kettő?!Kép

Bori! Te is nagyon kedves vagy, bár én ezt eddig is tudtam, hiszen mint már írtam régóta olvaslak benneteket!Kép Bellana egyáltalán nem bántott, csak viccből írtam ezt a jogászokra vonatkozó megjegyzését, bááár találkoztam olyannal akire tökéletesen illik a véleménye.Kép

A védőnőmről már írtam, hogy nem egy zaklatós típus, eddig egyszer volt nálunk, akkor is kb. tíz percre, úgyhogy meg vagyok vele elégedve. Mondjuk nálunk úgy zajlik ez a találkozás, hogy ált. 4 hetente kell mennem terhesgondozásra, ahol találkozok egy dokival, meg ott a védőnő. Na ott ülünk kb. 2-3 órát, azért hogy a doki 2 perc alatt végezzen velünk. Megkérdezi, hogy van-e panasz, beírja a súly, meg vérnyomás eredményt és visszarendel 4 hétre. Emelett járok ugye a saját dokimhoz, aki a vizsgálatokat meg az UH-t végzi. Ezt csak azért írtam le, mert többek soraiból úgy vettem ki, hogy ti külön jártok csak a védőnőhöz. Bár lehet hogy félreértettem. S a kb. havi ilyen találkozások mellett egyszer volt kinn a lakásunkon. Mondjuk a legutóbbi tanácsadáson azért megjegyezte, hogy sok lesz az a 9 kg plusz, de ennyi.Kép

Anyóstéma: A soraitokat olvasva azt kell mondjam nagyon szerencsés vagyok. Az anyósom imád engem, persze azért a kicsi fiát jobban, de ez azért természetes is, s én is szeretem őt. Az első perctől elfogadott, s tényleg mindenben csak segít, támogat bennünket. Persze vannak neki is néha hülye napjai, meg van olyan hogy eltér a véleményünk, de ez nem okoz konfliktust közöttünk. Meghallgatjuk, aztán úgyis úgy csináljuk, ahogy mi akarjuk. S ezt ő is tudja, és ezért nincs harag köztünk! Persze ebben nagy szerepe van a férjemnek is, akinél tudom, hogy én vagyok az első, s mindig mindenben mellettem áll, és engem támogat, s én meg most már a pici fiunk vagyunk az elsődleges családja. De mondom én összeteszem a kezem anyósügyileg!!!Kép

Egyébként nagyon örülnék ha te is megírnád a szülésed történetét!

Bellana! Persze hogy jó lesz mailben, nagyon várom, előre is köszi!Kép

Egyébként ruhaügyileg, meg felszerelésileg nekem is nagy szerencsém van, ugyanis nővéremnek van egy 4 éves kisfia, aktől minden használható cuccot öröklünk!Kép Neki meg annyi ruhácskája van, hogy azt nekünk egyáltalán nem kell venni, meg nem is akarok, amíg nem látom a pocaklakómat a mi világunkban, elvégre neki is lehet egyénisége.KépKépKép Így nekem csak apróságok kellenek.

Bocsi a sok szövegért, szép napot nektek, folytatom a főzést, nálunk brassói lesz! Könnyed diétás kaja.Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Bellana:
nem vettem magamra. Most már nem! Amikor én is ezt olvastam (mindenkinek megy, aki akarja), és így álltam neki, és mégsem ment, akkor nagyon magam alatt voltam. Nagyon sokat sírtam, és ez indított el egy mély depi felé. Más is segített, de ez volt a kezdet!
Így csak azt mondom, hogy ha nem megy, akkor sem kell ennyire magunkra venni, mint én akkor tettem. Én is bízom benne, hogy most egy kicsit jobb lesz! Kép

Mucska: nem tudom az összes bajt, csak sejtek párat! Megpróbálom jól csinálni majd. Nekem az is eredmény lesz, ha több lesz most, és az is, ha tartósabban! A kicsit is kell becsülni!

Soraya, Vali: aranyosak lehettek, amint sétáltok a babaruhákkal. Amikor Zsófit vártam, én is sokat nézegettem őket! Most meg csak arra gondolok, vajon mikor lesz időm kimosni!

Vali: nagyon vigyázz magadra! Amúgy ezek a gyerekek most már mindig nőnek! Rám mindenki kerek szemekkel bámul, amikor mondom, hogy 8 hetem van még!

Szép 7végét mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!
Pusz Mindenkinek!

Zsuzsa!
KAptam lepedőtr a Corában 300 ft-ért. Köszi a segítséget.
Most rahonás a konyhába, ebéd séta anyaralónál és jövök. Szép hétvégét mindenkinek!
MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

SorayaKép
Nem hallottam még a babakocsimárkákról amit említettél, ha meglesz, majd tegyél fel képet.Kép Már én is pakolászom a rucikat, lassan ki is mosom őket. Vásárolnom nekem is kell még egy-két apróságot, de most jelentkezett anyósom, hogy besegítene, úgyhogy majd vele megyek.Kép

SwenKép
Nekem is tetszik, de ő nem nagyon szerette gyerekkorában, mert ha egy Józsi vagy Pisti hiányzott az óráról senkinek nem tűnt fel, de egy Botondot mindenki kiszúrt.Kép Azt sem engedte, hogy a fiának is ez legyen a neve, pedig én díjaztam volna.Kép

ZsuzsaKép
Én az elsőnek is hittem, de a család kicsit aggódik és ezért inkább biztosra megyek. Elvégre mégiscsak a szememvilágáról van szó!
Aranyos vagy, hogy csininek tartasz, de amióta láttál már bálnásodtam.Kép Azért tök jól érzem magam és büszke vagyok a pocakomra!Kép

BellanaKép
Nem maradtál le semmiről, csak biztos ami biztos alapon nézetem meg a szemem, mert a családom aggódik és a dokim is húzta a száját egy kicsit(nem az a császározzunk ha kell-ha nem típus!), így inkább nézze meg mégegy okos ember.Kép

Szoptatás téma: Nagyon remélem, hogy kifogok egy normális csecsemős nővért aki megmutatja hogyan kell szoptatni. Ha nem akkor talán anyósom tud segíteni, elvégre négy gyereket szoptatott. Sajnos anyukám nem járt túl nagy sikerrel, mert mi az öcsémmel csak pár hónapot szoptunk.Kép
Most, hogy ennyien írtátok, hogy nem vesztek sterilizálót előre, lehet, hogy én is megvárom, hogy kell-e egyáltalán.Kép
Kedden lakógyűlés lesz és eldől mennyi pénzt kell leperkálni a vakolás-szigetelés munkálataira. Már előre dobálom a hátasokat. Fogalmam sincs honnan szedjük elő a lovettát, ugyanis amit félretettünk azt nem erre szántuk. Na mindegy, majd rágódok rajta kedd éjszaka. Mostanában úgyis hajnalban kelek.Kép

Egcsi
26

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi!

A lakógyűlésen erőteljesen szorgalmazzátok, hogy a közös képviselő ill. a lakóbizottság először is mutassa be a társasház gazdálkodásáról szóló mérleget, amiből megállapítható, hogy a háznak a bevételeiből mennyi fordítható ezekre a munkálatokra! Elvégre nem véletlenül fizetitek a közös költséget. Meg érdemes felhívni a lakók figyelmét arra is, hogy az önkorményzatnál ált. igényelhető támogatás az ilyen munkálatokra. Meg azt se feledjétek el, hogy ilyen nagy beruházásról a lakók közössége dönt, s ha nem szavazzátok meg, akkor a munkálatok elhalaszthatók.

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Ma voltunk sógornőmnél a kórházban, mert szegényemet megműtötték méhszájsebbel. Kép
Már jól van. Abban a kórházban van, ahol Dani született. Fura volt visszamenni. Kép

Kaja után ledőltem és Ádi küzdött Danival. Teljesen elege lett. Azt mondta, hogy egy pillanatra se áll meg stb. stb. Kép

Zsuzsa: örülök, hogy nem vetted magadra. És bízom benne, hogy most menni fog és ha nem akkor sincs gáz. Kép

Egcsi: már értem a szemészt. Remélem letudjátok rendezni a vakolást is, úgy , hogy azért nektek is jó legyen.

Mucska: mizújs a nyaralónál?

Anitabori: na, szépen rámragadt, hogy fújok a jogászokra. Kép Valami nagy marhaságot írhattam, hogy ez jött le belőle. Kép
Alvás: Dani se akar, de még csak be sem tudom küldeni...
Ráadásul megint rákapott a hajhúzásra, a rámolásra, könyvhajigálásra. Kép

Swen: én minden reggel éhgyomorra jogászokat eszek. Kép Kép
Nem cserélünk anyóst? Kép

Puszi:
Bellana
bellana

Szia Bellana!

Hát apad a Tisza, de nagyon lassan, így fogalmunk nincs, hogy mikor tudunk kimenni takarítani. Ráadásul, most annyira görcsöl a poci, hogy lassan az sem tudom, hogy fiú vagyok lány. Így megyek gyorsan visszafeküdni.
Puszka MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!
Ti hogy tudtok ennyit írni és ilyen gyakran?
Én alig bírom olvasni a válaszokat és a történeteket. lehet hogy rossz a taktikám, és sokat kérdezek egyszerre, majd változtatok ezen.

Mucska.
Köszönöm a tárgy ajánlatokat, lassan meg próbálom rávenni a páromat hogy kezdjünk el bevásárolni a kicsinek.
Nálam a védőnő tök hülye, mást nem tudok rá mondani. Semmiben nem segít de a tanácsait azt mondja, most legutóbb ez a szülés utáni dologgal húzott fel.
Én haza akarok menni Esztergomba szülés után, azt mondták hogya kórházban kell ezt bejelenteni, hogy a kórház az illetékes védőnőnek szóljon. Aki szült annál hogy volt? Ki jelenti le a szülést és kinek?
A szoptatós könyv szerintem is az amire én gondoltam, meg megrendelem ezt a LLL sorozatot is. Kicsit tartok ettől, hogy sikeres leszek-e benne, de majd nagyon rá kontrolozok, a kicsivel meg már beszélek erről, hogy is kellene csinánia.
A lélegző készülék azt hiszem kilőve, így is egy aggódós fajta vagyok....
A bari bőrben már intézkedtem, van ismerős aki tenyéstz és aki kikészíti, az ő unokájuk is ezen alszik a mai napig 6 éves és nagyon szereti, és mikor kicsi volt tényleg nyugtató hatással volt rá.

Bellana
A védőnőm semmit sem adott, és nem is fog szerintem, nemhogy egy könyvet. Így mérleget sem tudok majd tőle beszerezni. Ja, adott valamit hülye tanácsokat...
legutóbb a barátnőmnek, akinek 8 hete van hátra. Nyitva van a méhszája és ő ezt úgy magyarázta meg a lánynak, hogy ez azért van, mert otthon gondjaik vannak , és a férje csalja őt, mert ő már nem alkalmas számára az ágyban. Nem hülye?
Szegény lány csak rácsapta az ajtót...

Pannó.
Köszönöm a Várandós könyvet előre is, a megkapására több lehetőség van. nem tudom hová valósi vagy, mert ha pesti ott is összefuthatunk, vagy 2500 Esztergom, Károlyi M. u. 16. Kneiszel Niki névre feladhatod, de utánvéttel, nem akarok gondot okozni, vagy a talin, amit nem tudok mikor lesz.
De minden segítséget köszönök.

Swenson.
ma kihagytam a tanulást, mert ahhoz már nem volt kedvem, elindultunk a Zoo-ba a Bömbit megnézni, de az eső visszazavart minket a Mamutba, így csak nézelődés maradt mára.
Én nem tudom mi van velem, de hogy a tankönyvek nem érdekelnek az biztos. Te kaptál valami viszgahalasztási kedvezményt?
Mert én nem és félek a jún. végi vizsgaidőpontok betartásától.
UH.
Az elején volt hüvelyi Uh-om, kb 3 , majd elküldtek genetikaira, kb 19 hetesen, és magamtól uekkor elmentem 4 D-re is.
Azóta semmi, remélem most csak elküldenek, ha nem megyek megint 4 D-re.
Így is kevés az átlagom? A dokibá azt mondta ha nem szükséges, ne zargassuk a babát, így a gondozáson se vizsgál meg, vagyis eddig 1x történt meg.
És mivel nincs tapasztalatom, gondoltam ez a menete.
Orrszívó.
Úgy érzem akkor mi is a Pesztonka mellett döntünk, elég sokan ajánlottátok.

Maci.
A báránybőr ha egy tenyésztőtől veszem, akkor uolany mint egy másik, vagy van valami speces része a kicsik részére? (kikészítés, szabás, szőr hosszúság, bárány kora, stb...)

Mindenki.
A babakocsival kapcsolatban milyen márkát tudtok ajánlani? Mert most több közül nem tudok dönteni.
Már mindent figyelembe vettem, fokozat, tolókar, bolygósított kerék, biztonsági őv, gumis kerék, moshatóüság, rugózás.
Néztem a Graco, Chicco, pierre carden, vagy ti tudtok valami jót, jobbat?

Szerintettek ha a 28 hét körül, 2 hetente hízogatok 2 kg, az nem sok egy kicsit? Már nem tudom mikor ehetek és mikor nem és hogy mit? Mi lesz itt a végére?
Mérlegre már ráállni sem merek.....

Kisruhák. Mivel nyári babáink lesznek, inkább a napozókra álljak rá?
És a méretek? Mekkorát vigyek be a kórházba, és mit? (kisbody, pamut rugdalózó, kardigán, pléd) vagy mire kell még gondolnom?

Sterilizáló csak a tápis kicsiknél kell, vagy vegyek alapból egyet, mert kelleni fog?

Tőlem nem kérdeztétek, de azért bekapcsolódom.
Én irtó mázlista vagyok. Egy tök hülye védőnőt sikerült kifognom, aki csak felnyomja a vérnyomásomat egy beszélgetés alkalmával. Pl: felhív hogy pozítiv lett a Toxoplazma leletem, meghült bennem a vér, majd közli vihogva, hogy jaj félrenéztem a papírokon a nevet. Aztán meg kiderül, hogy még vizsgálatra is elfeljtett elküldeni újra....
Anyós.
Hát az meg egy érdekes eset. A fiaival a karrierépítés miatt elfelejtett kapcsolatot kiépíteni az elmúlt 15 év alatt. Így mikor ideköltöztem felém se volt valami nyitott. Inkább semmijen.
És ezt éreztette is, hogy átnéz rajtam. Bár a fiával sem jó a kapcsolata, aki inkább albérletben élt, mint vele a 360 nm házában.
Tehát sajna semmilyen kapcsolatom nincs vele.
Az eljegyzés bejelentésekor, én ültem mellette és rajtam átnézve megkérdezi a párom, hogy nem azt mondtad hogy nem akarod elkötelezni magad még? Már 4 éve éltünk akkor együtt. megköszöntük a kedvességét és ott hagytuk.
A régi anyósjelőlteim ha azt kivántam, hajnalban pizzát sütöttek nekem, szerettek mint a lányukat.
Ő meg még egyszer nem kérdezte meg, hogy mi van velünk, hogy vagyunk, hogy érezzük magunkat, miben segíthet, mi volt az orvosnál, stb..
Egysezer nem érintette meg a hasimat...
De felajánlotta a 30 éves szoptatós hálóingeit és hogy a milliomos szomszédaitól megvehetjük a használt babakocsijukat...
Most mondjátok meg mit csináljak vele? Nektek lenne kedvetek meglátogatni őt akár mikor is, kedveskedni vele?
Bocsika a sírásért, de kissé rágódom ezen.
Na megyek vissza Gyűrűk urát nézni az Aisival.
Ja és a legutóbbi sztorija, hogy vett 1-1 db babakönyvet, egy lányt és egy fiút. A lányt odaadta az egyik rokonnak, a fiút meg rám akarta tukmálni, de monstam nekünk lányunk lesz, annak rózsaszín jár.
De végül is mivel nem cserélte vissza, odaadta afiúsat húsvétra....
Hát ennyit a kapcsolatunkról és a figyelmességéről.

Pussz nektek
nixi
Irország

Sziasztok!

Úgy látom, illetve remélem, hogy nagyokat pihentek a hétvégén, s ezért nm olyan aktív most a topic!

Mucska! Remélem sikerült pihenned, s mára már elmúltak a görcseid. Te már annyira előre jársz, hogy még inkább figyelned kell a tested minden jelzésére, s próbálj meg minél többet pihenni! Persze tudom, hogy ezt magadtól is tudod.Kép

Bellana! Nagyon sajnálom, hogy a Te anyósod, meg még egy pár olyan amilyen. Most egyáltalán nem azért, hogy mérgeljelek benneteket, de elmesélem mit csinált az enyém tegnap. Hétévégn a férjemmel ált. egyik nap az én szüleimhez, másik nap az anyósomhoz megyünk egy kis családlátogatásra. Na ez most elmaradt, mert ugye nekem tanulni kell és ilyenkor minden óra nagy kiesés. Így a férjem egyedül ment haza. Erre anyósom sütött nekem egy hatalmas tál palancsitát, amit melegen tartott, s úgy küldött el nekem! Hát nem aranyos? Látod engem ilyenekkel " bosszant", hogy tegnap így jól bezabáltam palacsintából, úgyhogy lőttek a diétámnak!KépKépKép De ez csak vicc, tényleg büszke lehetek rá és hálás vagyok nekiKép

Nixi!

Anyósodhoz neked is részvétem. Ha a férjed nem igazán törődik vele, szerintem te se vedd a lelkedre. Persze tudom ezt így kívülállóként könnyű mondani, de szerintem nem érdemli meg, hogy miatta emészd magad! A lényeg, hogy a férjeddel boldogok vagytok!!!

A vizsgámmal kapcsolatban: Én már elvégeztem az egyetemet, csak ahhoz hogy szakosodni tudjak le kell tennem a szakvizsgát, ami három vizsgából áll. Ez már nem az egyetem keretei között zajlik, így akkor csinálom meg amikor én akarom. Nekem már kettő megvan, s most májusra jelentkeztem be a harmadik, utolsóra. Tehát itt nem kell/lehet halasztást kérni, mert én osztom az időmet. De az elég furcsa számomra hogy nálatok nem veszik figyelembe az állapotod! Sőt ez felháborító, hiszen szerintem semmi plusszal nem jár, ha előbb vizsgáznál, mert a tanárok biztos, hogy úgyis benn vannak, egy kis szervezéssel meg lehetne oldani! Ha javasolhatom, szerintem adj be írásbeli kérelmet, meg nézd át a sulid vizsgaszabályzatát, biztos hogy lennie kell benne valamilyen kiskapunak!!!!

A védőnőd meg biztos, hogy nem normális!!!! Hogyan engedhetnek ilyeneket kismamák, sőt egyáltalán emberek közelébe?! Örüljön, hogy a barátnőd csak rácsapta az ajtót! Ne menj a közelébe ha nem muszáj!!!!!

A hízásról: lehet, hogy a heti egy kiló kicsit sok, nem tudom, de ne ijedj meg, ha a cukor eredményed jó és te jól érzed magad. Mindenesetre jó lenne ha erről is konzultálnál a dokival, s inkább előbb a te megnyugtatásodra. Én a 24. héttől a 30-ig híztam négyet, tehát hat hét alatt, és erre jegyezte meg a védőnő, hogy sok lesz a végén.... Nem tudom, én nem akarlak ijesztgetni, ezért jobb, ha dokival beszélsz róla!

UH: azért szerintem 4-5 hetente meg kéne hogy nézzék a babát, ezzel nem ártanak neki. Nálunk legalábbis így csinálják. A vizsgálatokról meg én is hallottam olyan vélményt, hogy nem kell mindig matatni, mert az árthat, van aki meg minden vizsgálaton való ellenőrzést csinál. Azt hiszem Zsuzsa írta, hogy az UH-os vizsgálat erre is jó, hogy látják a méhszájat. Azért szerintem nálad már ez is esedékes lenne, de ez mind olyan dolog, amit a dokinak kell tudnia, te meg döntesz, hogy bízol benne, vagy keresel mást!

Babakocsi, ruha meg egyéb kellékek ügyében inkább tapasztalt anyukák írjanak. Én már ott tartok, hogy annyi jó tanácsot kapok, meg olvasok, hogy már azt sem tudom hol áll a fejem. Ezért úgy döntöttem, hogy van egy kezdő csomagunk, mint írtam annak nagy részét is nővéremzől kaptuk, aztán menet közben majd meglátom mi kell. Babakocsit vettünk, már csak a kiságy, ágynemű, pelenka van hátra.

Mellszívót, légzésfigyelőt, streilizálót csak akkor veszünk, ha szükséges.

További szép napot mindenkinek!

Swenson

Botond Kép
EneseKép
swenson

Nixi!

Anyóssal ne foglalkozz, az a lényeg, hogy a pároddal minden rendben legyen. Ettől csak az volna rosszabb, ha a párod a mama kicsi fia lenne és úgy kellene eltűrnöd, hogy átnéz rajtad.

Védőnő: az enyém pont olyan hülye , mint a tied, eddig sok értelme nem volt a találkozásnak.
2 hetente 2 kiló: az én védőnőm levenné a fejem. A 28. héten azt mondta, hogy még akkor össz 2 kiló jöhet fel.
Babakocsi: Én a Brendonban Retrus Rubyt vettem, a graco nálam szóba sem jöhetett. Nem tetszett, hogy puha az alja. A Chicco és a piree CArden nem lehet rossz, az utóbbit én is néztem.
Bárányszőr: miért nem kérdezed meg üzletben, hogy azok mitől olyan különlegesek. Bár szerintem semmitől, csak rálehet jó áron tukmálni a kismamára.

Uh: az én orvosm nem értékeli sokra az eredményeket. CSak a fontos uh-ra küldött ahol genetika volt. Én a képek miatt voltam kétszer 4 D-n de arról nem is tud. A lányától tudom, hogy nem értékeli nagyra, sőt, a lányának nem is engedte.
Puszka: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Telik a 7vége, most éppen Zsófim sincs! Így hamarosan megyek a virágkiállításra, amíg nem esik! Kép
Ja, és érdekes dolog történt éjjel! Nem tudtam aludni (nem ez az érdekes), és az éjszaka volt 2 "jóslófájásom". Korán kezdődik! Kép

Mucska: lepedő Kép
Vigyázz magadra a pociddal!

Egcsi: jól van no, tényleg fontos a szemed! Reméljük ott is jó híreket kapsz!
Bálna Kép Hát, én sem panaszkodhatok!
Lakógyűlés: talán ne éjjel rágódj rajta! Nappal is van rá időd, nem? Amúgy ne aggódj, ennyi KP-ja másnak sincs ám!

Bellana: jobbulást a sógornődnek! Olyan komoly volt, hogy műteni kellett?

Nixi: a 28-29. héten lesz majd UH, mert akkor is csinálniuk kell! De a 4D attól még jöhet!
A Preg Perego is jó márka! Meg a Hauck is!
A heti egy kiló nem kevés hízás, de nem is veszélyes. Max a végén lesz rajtad pár kilócska! Na bumm!
Sapka (mindenképpen! Pamut tuti, de ha hüvösebb van, akkor vastagabb), pelus, és textilpelus is kell! Ha nem ígérnek neked óriásbabát, akkor 56-os méret, ha nagyot, akkor 56, és 62 is legyen nálad! De utólag is hozhatja ám apa! A hazamenetel előtti napon!
Napozó: a lakásban annyira nincs meleg ám! Én napozót csak pár hét múlva adtam rá, és napközben csak pár órára!
Sterilizáló ügyben olvass vissza, már irogattunk!

Swen: palacsinta! Hát, fejlődhetnek itt is a nagy mamik Kép
Igen, az UH-n látszik a méhszájak állapota, és a méhnyaké is!

Na, akkor lépek! Szép délutánt, és estét!

Zsuzsa
zerko

Haho!Kép

Kinek volt joghurtos suti receptje??? Talan MucskaKép??? Leirna az aki tud ilyet? Annyira megkivantam valami gyumolcsos joghurtosat vagy turos-gyumolcsoset...
szoszi
szoszi

Sziasztok!

Nixi: a te védőnőd egyenesen közveszélyes! Miket mondd a barátnődnek, hogy csalja a férje?!
Én egyszer nagyon berágtam az enyémre, még amikor Danit vártam és akkor kiderítettem, hogy az önkormányzatnál lehet rájuk panaszt tenni...
Az ilyenek meg is érdemlik!
Amúgy a mienkre is tettek már panaszt, de nem én voltam. Kép
Ja, a védőnőnek a kórház szól, annak akihez jártál, de ki tudja mikor, úgyhogy én annó felhívtam itthonról. Nagy segítségre ne számíts a részéről. Kép Csak kötelező neki egyszer kimenni.
Anyós: az enyémnek nem is engedném, hogy fogdossa a hasam, de amúgy nem is akarja. Jóformán alig érdeklődik a babáról. Kép

Swen: na küldöd már az anyósod? Kép
Én már el sem tudom képzelni milyen lehet hogy ha az embert normális család veszi körül. Kép
Suli: te mire szakosodtál???
A szüléstörténettel még sehogy sem állok,de nem felejtettem el,hogy igértem. Kép

Zsuzsa: milyen volt a kiállítás?
Zsófi nagyszülőknél van?
Jóslófájás: nekem Danival nem is volt.
Hízás:én ma délután tele pocakkal ráálltam a mérlegre és 1 kilóval mutatott többet mint pénteken! Ugye ez nem valódi hízás? Mert ha az én állati kövér leszek. Kép

Mucska:az én védőnőm egyenesen meglincselne, kórházzal fenyegetőzne a hízásom miatt...
A dokid a saját lányának nem engedte, hogy Uh-ra járjon? Nem engedte?! Egy felnőtt embernek??
Mik vannak!

Szöszi: én nem tudok sajna.

Más: felhívtam a közösképviselőt, mert a babkocsitárolóba folyik valami trutyi a csövekből és már 3-ik hete nem bír intézkedni. Ha már úgyis beszéltem vele megkérdeztem kell-e az ő engedélye a légkondi feltételéhez, mert a szerelő azt mondta erre kérdezzünk rá. És képzeljétek, a lakók engedélye kell! Különösen a közvetlen szomszédoké, meg az alattunk lakóé. Nagyot csodálkoztam, mert az alattunk lakónak van légkondija, de nem kérdezett az meg senkit!!
Végül abban maradtunk, hogy ő nem gördít akadályt, de elég ha a 2 melettünk lévőt és az alattunk lévővel iratunk alá egy papirt.
Jó mi? Ráadásul ugye írtam, hogy milyen hangos környéken lakunk -egy közért hátsó bejáratánál, ahol jönnek-mennek a kamionok- abban a zajban egy kis surrogás kinek tűnne fel????? Nem ipari klímát tennénk fel!
Na, ez van.

Puszi:
Bellana
bellana

Sziasztok!

Tegnap este mar voltam itt, de annyit irtatok, hogy csak egy keveset tudtam visszaolvasni es aztan bedoltem az agyba! Most sem tudom, hogy meddig fogom birni, mert a hatam hamar kikeszulKép

Eloszor valaszolgatok:

Vali
Sajnos a hatam mar 2-3 napja fajogat, neha(foleg a kocsiban) nagyon.Remelem majd csak jobb lesz, a multkor is fajt es elmult. A haz tok jol all, jovo heten burkoljak a furit es a mosokonyhatKép

Zsuzsa
Remelem is, hogy verbeli kismami vagyokKép

Bellana
Nagyon orulok, hogy vegul is sikerult a mellszivoKép En csutortokon megyek a vedonenihez es megkerdezem, hogy megoldhato-e igy, hogy en elhozom. Ha sikerult, akkor meg aznap megirom es megbeszeljuk a hetvegetKép

Mindenkinek
Olvasgattam a sterilizalorol meg orrszivorol amiket irtatok es most egy kicsit en is elbizonytalanodtamKép En mellszivot fogok hasznalni, de nekem arra nem mondtak, hogy sterilizalni kellene, csak elmosogatni es jo forro vizzel alaposan elobliteni. A cumisuveger meg en az elso 6 hetben nem nagyon akarom hasznalni, ha a szoptatas megy, aztan meg ugy hallottam, hogy nem erdemes sterilizalni, eleg nagyon forro vizel elmosni a baba dolgait, mert a tul steril kornyezet sem jo. Elvegre regen sem volt ilyen, max. kifozes, de en azt a vizko miatt nagyon utalom. Szoval nem tudom, hogy most mi is a jo, nehez ezeket eldonteni egy elso babas kismamanakKép
A masik az orrszivo. Nekem sem tul szimpi a porszivos, de ilyen pesztonka orrszivot hol keressek? Es ez konektorral muloldik, vagy elemmel?

Kisagy
Tud valaki olyan tipusu kisagyat, aminek oldalt a racsat le lehet engedni? Mert ilyet eddig meg sehol nem talaltunk.

Na, eddig birta a hatam, megyek is.
Nem tudom mikor jutok ide legkozelebb, mostanaban este hulla vagyokKép De azert majd megprobalok jonni, nekem se jo, mikor orakig olvasgatom, amirol lemaradtamKép

Puszi mindenkinekKép

Orsi
24+2

avocado

Bellana!

Az uh-t engedte, de a 4 D-s uh-t nem. Igy Gigi kénytelen volt ráhagyatkozni ugyanis a saját apukája volt a szülészorvosa. Meg a nővére. Nekem meg ez volt furcsa.

Szöszi!

Megsütöd a piskótát.
3 db joghurt ( 2 sima 1 barackos), 1 tasak zselatin, 13 kanál cukor, ezeket forrásig felfőzni. Kihülés után 2 db tejszinhabpótló port felverni a szükséges tejjel, belarakod az apróra vágott öszibarackbefőttet és összekevered a kihült joghorttal. Ráöntöd a tepsiben lévő piskótára. Berakod a hűtőbe. HA megszilárdult akkor ehető. A cukor mennyiségtől ne ijedj meg, mert nem lesz baromi édes!
Jó étvágyat hozzá. Bármilyen joghuttal és befőttel készíthető.

Orsi!

Vigyázz magadra és pihenj, ha úgy érzed!
Zsuzsa!

Jósló fájások? Olyankor mit érez az ember lánya? Nem korai az még? Vigyázz magadra!
MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!
Úgy látszik ez már így lesz,hogy 3-4 naponta tudok jönni.Kép
Nem tudok rendesen visszaolvasni,úgyhogy csak ami eszembe jut.

Mucska:Görcsök.Kép erősek? Pihenj sokat!
Örülök,hogy legalább a felső szintnek megkegyelmezett a Tisza.Kép

Zsuzsa: Jóslófájások:ez már ilyenkor szokott lenni néha ,nem? Vagy valami nagyon erős volt?
Vigyázz Magadra!Puszi Neked!
Van valami hír tali ügyben?
Én sem tudtam Gergőt sokáig szoptatni,és ettől igen depressziós lettem.Állandóan magamon éreztem a vádló tekinteteket.Katánál már egy kicsit ügyesebb voltam,6 hónapig sikerült.Most remélem,hogy még ügyibbek leszünk Bencével.Kép

Swen:Örülök,hogy Te is itt vagy!Kép

Nixi:védőnőd és anyósod.Kép

Nem tudom már,hogy ki írta,hogy nem vizsgálja a doki,leírnám az én estemet.
Még egyik gyereknél sem volt ilyen/mindegyiket másnál szültem/,utoljára 8 hetesen voltam matatáson,és majd a 27.héten megyek legközelebb.Nem maga a művelet hiányzikKép,de azért nyugodtabb lennék,ha 4-6 hetente megkérdezné,hogy jól vagyok-e,vérnyomást,vizeletet nézne,esetleg rákukkantana a visszereimre.Nem?
Csütörtökön megyek szirupra,gondoljatok rám,már most hányingerem van.Kép
Pénteken Praxis Kép,azt már nagyon várom.

Vali:Már én is mondtam apának,hogy ha kész lesz a szoba felújítása,elhozzuk a kiságyat,és beleteszek egy gizmót Benceruhában.Kép
Szerintem nem bolond vagy,hanem BOLDOG! És ez érthető is.Kép

Bellana:Puszika Neked!

Most ennyi,és MINDENKINEK sok puszit küldök!

Anikó
vakili

Drága Zsuzsa!

NAGYON-NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!!

Most olvastam a szülésed történetét, meg az utána levőket, s egyrészt nagyon meghatódtam, másrészt nem értem miért nem teszed itt is közzé a történetet, szerintem mindenki örülne neki!!!! Főleg ha meg is jelent!

Csak abban bízhatok, hogy leszek én is olyan erős, vagy legalább majdnem, mint te, de az már biztos, hogy a soraid eszembe fognak jutni és erőt adnak, mert arra biztos szükségem lesz!!! Úgyhogy tényleg nagyon köszönöm!!!!!Kép

Tiszta szívemből kívánom, hogy most minden úgy sikerüljön, ahogy te szeretnéd!!!!!

Bellana: anyósom küldhetem, de csak akkor, ha te nem küldöd a tiédet!Kép Egyébként megértelek a családdal kapcsolatban -vagyis mégsem, mert engem normális vesz körül- de adjon erőt neked az, hogy van egy csodálatos férjed, akivel boldog vagy, egy édes kisfiad, s hamarosan megszületik a másik édes babád! Ez az igazi nagy dolog, mert ezt te teremtetted meg, s gondolj arra, hogy sok mindenkinek ez sem adatik meg!Kép

Mucska! Neked elmúltak a görcseid???? Mert erről semmit sem írtál!

Anikó! Vigyázz te is magadra és pihenj amikor csak tudsz! Cukorhoz szorítok!!!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Orsi: te egy angyal vagy!!! És akkor megtudnád előlegezni a pénzt, vagy utaljam át esetleg???
És akkor hétvégén minitali? Kép Legalább egy valaki már fogja látni az valódi Atomantit. Kép
A pesztonka az konnektorral működik. Bababoltokban biztos van. Kép

Anikó: de jó hallani rólad! Kép
Én pénteken megyek cukrozni. Kép Csütörtökön gondolok rád! Sok puszi! Kép

Vali: már akartam írni, hogy rád biztos más hízás vonatkozik, mert te két bébit nevelsz! Kép

Mucska: azt hiszem én se szülnék apámnál. Kép
Mi a gondja a dokidnak a 4D-vel?

Swen: Kép
bellana

sziasztok!

Bellana:
A kiállítás és vásár jó volt, csak nem bírtam sokáig! Nagy tömeg, és sáros, csúszós talaj! Féltem, hogy elesek! Amúgy gyönyörűek voltak a növények. Vettem pár begóniát, pistikét az erkélyre, és a nagyiknak virágot Anyák napjára.
Zsófi Anyósnál volt 4-5 órán keresztül. De amint hazaért, közölte, hogy menjek vele a játszóra. És elég nyügi vagyok, mert éjjel nem aludtam, csak 1 órát! Kép
Még jó, hogy teli hassal nehezebb vagy! Amúgy jobb, ha reggel méred magad éhgyomorra!
Nekem a Zsófival is volt jósló fájásom, de csak az utolsó 2 hétben!
Klíma ügyben szorítok!

Orsi:
nekünk leengedhető van Drewex ( http://www.drewex.com ), és anno a Soroksári úton vettük a MegaToysban (bő 20-as volt 2001-ben). De ezeknek nem lehet kivenni a rácsát! Vagy ez, vagy az!

Mucska, Anikó:
nem korai, mert második gyerek! Zsófival csak az utolsó 2 hétben volt.
Én speciel egy 2-3 percig tartó, kicsit kellemetlen méhgörcsöt éreztem. Egy nagyon gyenge menses erősségűt! Nem ébredtem volna fel rá, de nem aludtam! De nem volt rendszeres! Csak meglepett!

Anikó és mindenki: tali ügyben Nandát várom. Amúgy én a május 15, vagy 22-t ajánlanám! (szombatok)

Anikó: szoptatás Kép Én is így gondolom...
Praxis Kép Szirup Kép
Én most megyek majd dokihoz csütörtökön matatásra, és 9 hete voltam! És kb. ez a rendszer! De voltam azóta nála, de akkor csak UH-val nézett! ÉS nekem nem hiányzik!

Swen: akit érdekel, olvashatja. Asszem valaki már megkapta, talán Bellana?
Köszi a jókívánságaidat! Én is szurkolok magunknak Kép

Jó éjt Nektek!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Swen: most már jobb, leginkább a hasam alja fájt. Így feküdtem egész nap még a szokásos Tiszaparti sétám is elmaradt. Kép
Köszike az érdeklődést!
Remélem igaz, hogy holnap Nálatok 1 métert apad aTisza, mert ideje volna, hogy itt is intenzíven kezde az apadást!

Anikó!

Szoritunk a cukorhoz!

Bellana!

A doki bácsi nem tartja sokra egyáltalán az uh-t, a 4 D-t meg csak szórakozásnak tartja. Amúltkor mikor mondtam, hogy mennyi kg saccolt a gép a Pankára, csak legyintett, hogy az nem mérvadó. Annyit mondott, hogy akkor miért császározott egy kismamát épp akkor, akinek azt mondták, hogy picike 3 kg alatti a babája. Mire felvágták addigra 4 kiló felett volt a CSeppség.

Puszika Mindenkinek: Mucska Andi

Andi
Kép
mucska

Zsuzsa: igen, nekem elküldted még régebben. Kép
Remélem ma éjjel tudsz aludni és nem lesznek jóslófájásaid! Küldöm az álommanókat: Kép

Mucska: te is pihenj többet, ne fájjon a hasad!
UH: gondolom attól is függ, hogy mennyire ért hozzá a doki. Nekem 10dkg-ot tévedtek annó.
Végülis mindegy,ha szórakozás a 4D, akkor nagyon jó szórakozás. Kép
Puszi!! Kép

Bellana
bellana

Swen, mail ment, megkaptad?

Bellana
bellana

Sziasztok!

Nixi: nem semmi a védőnőd, biztosan elkerülném. Saját felelősségre már szülés utáni napon hazamehetsz, ha a dokid benne van és persze a gyerekorvos. A védőnőnek neked kell szólnod, hogy megszültél és a kórházi zárójelentéseket kell majd odaadnod neki, hogy lejegyzetelje. Az első napokban meg kell látogatnia, utána csak ha beengededKép A gyerekdokinéni is az első 2 hétben szokott kijönni a babát megvizsgálni, utána neked kell hurcolásznod az egészséges rendelésre.
Anyósod, hátha megváltozik a pici érkezésére és rájön, hogy mitől fosztotta meg magát anno a fiaival kapcsolatban.

Orrszívóról találtam egy topikot:https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/45235.html?1072703363
eszerinte nem elég hatásos a Pesztonka, mindenképpen olyannal kellene beszélni, aki az orrszívót és a pesztonkát is kipróbálta.

Én a mellszívómat és a többi babacuccot sima forróvízben sterilizáltam (kb. 3-5 percig forraltam vízben). Egy picit idegenkedek bármiféle vegyi anyagtól.

Levehetős rácsú ágy: húha a sógornőmék a Brendonban vettek ilyet, majd megkérdezem a márkáját, de azzal meg az a baj, hogy kivenni meg nem tudsz 3 rácsot középről, mikor nagyobb lesz és ki szeretne sétálni az ágyból. Szerintem jobb a kivehető rács, mint a lehúzható oldalú (jól írom?, ilyenre gondoltál?).

Uh: szerintem korunk nagy találmánya és nagyon sokat köszönhetünk neki, aki orvos létére ellenzi, az nem normális, hiszen annyi mindent ki lehet korábban szűrni, a 4D-s is nagyon jó, igaz terhességnél inkább szórakozás, de más nőgyógyászati és más betegségeknél nagyon fontos és pontosabb diagnosztikai módszer...

Anikó: citromot nehogy elfelejtsél vinni, én nagyon szarul lettem utána, ismerőseidnek jelentsd be, hogy harapós leszelKép többen érzékenyen reagálnak, hogy megkergetik a cukrukat.Kép

Zsuzsa: én is voltam virágkiállításon, de mi Dorkával pénteken voltunk a nagy hőségben, nagyon jó volt, azok a citromfák, na és a játszótér!!! nekem nagyon tetszettek, én is vettem az erkélyre muskátlit és petuniát, lánykámmal együtt kertészkedtünkKép Én csupasz kézzel, te kesztyűben? Lehet, hogy óvatosabbnak kellett volna lennem a kertészkedéssel? Szerinted? Persze anyák napjára elfelejtettem venni virágot, jó, hogy írodKép

Mucska: nekem is ott fáj a pocakom, azaz az alhasam, a dokim Sepia homeósbogyót írt fel rá C 9-est. Ha érdekel leírom hogyan kell szedni!

Bori: a flexa dán bútort hány éves kora óta használja a fiad? Nem esett le róla soha? Ti hol vettétek? Ez mindig bővíthető, emelhető? Lányom 2 és fél éves, szerinted korai még neki?
Doki ítélt diétára és tornáraKép (mondtam neki eleget mozgok a 2 éves lányommal, aki napközben nem alszik és 4 órákat vagyunk a játszótéren, de úgy látszik neki ez nem elég). Különben Dorka lányommal 23 kilót híztam úgy, hogy az utolsó 2 hónapban szedtem fel plusz 10 kilót!!! Mert szőlőt zabáltam!!! Most én is vigyázni akarok, mert nyáron kellemetlen lesz ennyi túlsúllyal. Mindenkitől azt a tanácsot kaptam, hogy kerüljem az édesebb gyümölcsöket, mert a sok cukrotartalom miatt nagyon hízlalnak és este már ne nagyon egyek. Próbálom betartani, tegnap este 10-kor nekiálltam sárgarépát pucolni, férjem meg csak nevetett, aztán a répa után megittam egy lelkiismeretfurdalásos finom, meleg kakaótKép

Jó éjt!
Zsuzsi
zsu26

Nixi, Nanda:
úgy látom hasonló időben fogunk szülni a Szt. Imrében! Ti mentek előadásra? Érdemes menni? Szülőszobákat láttam, szülésznőkkel beszélgettem, van választott szülésznőm, ezenkivűl kell még valami? Tornára ti jártok a Szt.Imrében?
A dokim felkészített, hogy nem 100%, hogy ott lesz a szüléskor, mert konferenciázik gyakran. Most felajánlott egy pótdokit vagy, hogy ha van szülésznőm, akkor majd az ügyeletesnél szülök... Szerintetek érdemes pótdokit bevállalni, most úgy vagyok, hogy úgyis a nagyobb munkát a szülésznő végzi, akkor meg mindegy, hogy kinél szülök...és az összes doki szimpatikus a kórházban, nem tudnék választani. Nagyon sokan fogunk szülni júliusban és pont júl. 17-én lesz Holdtölte, mikorra én kivagyok írva, és Holdtöltekor beindulnak a szülések... Lesz elég hely?
Na most parázok egy picit...

Bocsi, ha másik topikba kellett volna írni.

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Benéztem, mert már hiányoztatok, bár már későn van nekünk és a kicsim már aludna, de ezt a levelet már nem hagyom ki.

Swensonnak
Tudom, hogy nem kellene idegesítenem magamat ezzel az anyós üggyel, de olyan rossz, hogy a végleges társamnál ezt a tipust fogtam ki.
Jó lenne egy kedves, szerető, mosolygós anyós, főleg úgy hogy ebbe a városba költöztem, és itt igazán fontos lett volna a családi támogatás, ha már csak őket és a páromat ismertem.
De mikor idejöttem, ő igen magas beosztásban dolgozott, de nem segített állást találni, azt mondta menjek el több műszakos beosztásba, ő is úgy kezdte a Vasműben.
Jó öltet diplomásan, vezetői beosztás után, menjek el valami fizikaira. ½ évig nem is volt munkám, szenvedtem mint a kutya de nem segített.
Ma meg megjegyezte, kérjünk ruhákat a szomszédból, rokonoktól, ő is úgy nevelte fel a gyerekeit, hogy jöttek-mentek a ruhák, minek újat venni?
Én is kaptam barátnős ruhákat, de azért újat is akarnék a kicsinek. Nincs igazam?

Inkább néha attól félek, hogy megpróbálja ellenem befolyásolni a páromat….

Suli.
Mivel ez már több diplomás végzés, így mindig mikor leadják az anyagot, akkor az előadások után van a vizsga, de nem igazán segítőkészek, bár valaki azért kedves. Megbuktatni nem fognak, csak beérjek a vizsgákra.
És elnyertem egy öszöndíjat, így nem akarnám hogy kárba vesszen, mert ritkán fizet ki az állam helyettem 2 m Ft-ot előre, tanulmányi szerződés nélkül.
Sajnos a hétvégét is tanulással töltöttem, de azért tegnap beiktattam egy kis shoppingolást Pesten a barátnőmmel. Jól is esett a lelkemnek.
A kérelmet pont holnap akarom megírni, hogy egy vizsga alól felmentsenek, és ha az sikerül, könnyebb lesz a nyaram.

Védőnő.
A Rita el is ment feljelenteni a Polgármesteriben, ha velem is történik még egy negatív én is ott fogok kikötni.

Hízás.
A dokim azon a véleményen van, hogy ahány hónap annyi kiló, tehát sok vagyok neki. Csak azt nem tudom mit vonjak még meg. Nem használok cukrot, nem zabálok sütit, magvas barna kenyér, igyekszem a tésztát is mérsékelni, csak ásványvíz, kevés hús, szója, saláták, cukor mentes narancslé, jó néha jön a fagyi és egy kis sült tejberizs, de hát olyan finom. De azt sem két kanállal. És igyekszem este nem enni.
Hát majd az eredménytől függ, lesz e elvonó vagy sem.

UH.
Jövőhéten lesz dokibácsizás, és akkor már biztos küld UH-ra, de én már előre be is jelentkezem, és a vizsgálatot is kérem tőle, hogy nézzen azért körül.

Köszike a hozzzáfüzéseket.

MucskaAndi.

Hát szerencse hogy a párom, ne az anyjától függ, bár azért jól jönne egy kis anyagi támogatás, de ha neki nem jut eszébe. Az a legrosszabb hogy nincs senkije és a Csabát kapdossa elő, ha füvet kell nírni, ablakot leslagolni, villanykörtét cserélni este 10-kor, vizet felmosni, mert nyitva hagyta a csapot… stb. Tud nemet mondani a párom, de hát sajnálja ő is az anyját, meg mégiscsak az anyja. Egy párt kellene neki szereznem, és akkor Hawaii lenne.

Védőnő.
Mivel az enyém meg se mér, így csak én tudom, hogy mennyit híztam. Én nem tudom mi van velem, nem voltam hízásra hajlamos, és szerencse hogy magas vagyok, de azért megállhatna a dolog. Ne egyek semmit? Belehalok.
Nekem meg azt mondták a 28 . héten, orvos, hogy mostantól heti ½ kg az biztos, tehát havi 2-3 kg és még van hátra 3 hónap. Ebből a szülésnél leadok 7-7 kgot és ha ügyes vagyok a szoptatásnál a többit. Hogy igaz-e majd meglátom.

Báránybőr.
Azért nem kérdeztem, mert nem is hallottam eddig ilyenről, itt olvastam, meg valaki mondta és azóta nem jártam Pesten babás boltban, itt helyben meg nem hiszem hogy ismerik.
De most nyomozok utána.

Zsuzsa.
Mikor állapítják meg a kicsik súlyát? Csak az utolsó hetekben? Vagy az orvos a vizsgálatkor közli, hogy hogy is állunk. Hát az már a 17. hétnél látták hogy 1 héttel előrébb járunk, de az is lehet hogy valaki elszámolta magát.
De ha most megyek UH-ra, azt követően csak mondanak valamit a méretére.
Hát most a hízástól kicsit megijedtem, nem fogok enni holnap. Pedig már ma éhes vagyok.

Ruha.
Akkor pamut rugi, rövid és hosszú ujjú is legyen kéznél, pelust azt tudom.
És a z egészen kicsik viselnek kisnadrágot, vagy az a köldökcsonk miatt sem ajánlatos?
A rugi a biztos, hogy fogja a derekát?
Bocsi de nincs nagyon kisbabás barátnőm, aki meg van, azt mondja ne törödjek semmivel így is úgyis felnő az a gyerek.

Bellana.
Hát a védőnő teljesen kiborította a Ritát, de egyszerűen nem értem hogy hogynem fér a fejébe, hogy egy kismamának árthat a hülyeségével, és nem elég neki hogy nyitva van a méhszáj, még ő is idegesíti. Egyszerűen kielemezte neki, hogy ez az állapot annak tudható be, hogy gondok vannak közöttük otthon, nem jó a házaséletük, és a párja máshol oldja meg a vágyinak beteljesülését, és jó lenne ha jobban vigyázna rá, mert nem lesz apja annak a gyereknek. De ahogy irtam, elment feljelenteni a nőt, remélem le is csukják, kellene hozzá mennem a jövőhéten, de nem megyek, majd ha csak hazatértem a szüleimtől.
Hát ezt a nőt nem is akarom, hogy kijöjjön, de mivel elköltözök ezért akkor már előre kellene keresnem otthon védőnőt, majd rákérdezek hogy mit is kell tennem az értesítése miatt.
Vagy elegendő a gyerekorvos léte? Vagy valami pénzes dologhoz kell a védőnő jelenléte is?

Orsi.
Kiságyat mi ilyet néztünk a Megatoysban, hogy oldalt leengedhető, állítható 3 magasságban, több színben-fa fajtában, 28 e-nél kezdődnek, és Drewex tipusú, legközelebbre a közelebbi modellt is leírom, de az valahol a gépen van excel táblázatban.

Sterilizáló.
Én is így gondolkodtam mint te, hogy ne legyen túl steril környezet, és elég a forróvizes megoldás, és a lábosos kifőzés.
Hát nem tudom, itt valaki ez mellett valaki más mellett döntött.
Majd még meggondoljuk a dolgot.
Pesztonka jó, a sok infoból kiderülve és a mellszívós gépnek van orrszívós része is. De külön is van, és ezt is a Megatoysban láttam 7-9 e Ft között.

Lányok.
Ha kb 1 óráig tart az út a kórházhoz, nem csúcsforgalomban, mi az az utolsó határ, mikor indulni kell? És mi van ha elfolyt a magzatvíz, beérhetek még? Vagy akkor inkább már helybe menjek be a kórházba?
A dokibácsim azt mondja úgy is érezni fogom, jaj de mit kell majd éreznem. Hiába olvasok utána, vagy beszélek a szülésznővel, de mi van ha nem tudok helyesen dönteni.

Anikó.
Én mutogatom magamat, és megnézi a vérnyomásom és kérdezget és ez nagyon jó. Mivel az elöző orvosom, azt mondta nincs magának semmi baja, jöjjön 1 hónap múlva, ide a pénzt. Én meg kérdezni sem akartam, mertem tőle, olyan képet vágott. Sokan mondják hogy nem kell sokat matatni, mert ha gond van a jelekből úgyis látod és érzed.
De most megvizsgáltatom magamat kívül belül.
Én meg szerdán megyek vércukorra, nagyon örülnék ha nem kellene nagyon diétáznom. És ne felejts el vinni rendes citromnak a kifacsart levét, jobb mint a citromlé, és állítólag annyi vízzel lehet meginni amennyivel akarod, nálunk előzöleg így volt, lehet hogy még hideg ásványvizet is viszek hozzá, hogy ne a meleg csapvízzel kelljen szenvednem.
4D. te hányadszor mész 4D-re? Én most nem tudom eldönteni hogy oda vagy a kórházba menjek, bár a Praxisba is megcsinálják a genetikait, és elfogadja az orvosom.

Zsuzsa.
Nekem nem segítenél egy kicsit szülés ügyben? Sajnos ilyen téren csak császáros barátnőim vannak, meg egy aki a borzalmas történeteivel elrémít. És eléggé foglalkoztat hogyan is indul el az a dolog, milyen érzést vált ki belőlünk, és milyen feladatokat látnak el a körülöttünk lévő kórházi dolgozók. Mi a menete az egésznek?
Ha tudnál segíteni kneiszeln@freemail.hu.

Na megyek aludni, szegény párom már nem győzött várni.

Álmodjatok szépeket.
Niki
nixi
Irország

Szép reggelt mindenkinek!

Bellana! Megkaptam a mailt, neked is nagyon-nagyon köszönöm!!!! Tudjátok annyira jó olvasni tőletek, olyanoktól, akik már tényleg átestek rajta, mert ez így olyan hiteles és nagyon sokat tanul belőle az ember, és azért valamennyire fel tud készülni lelkileg. Persze én is olvastam már újságban születéstörténeteket, de azok mindig úgy tűntek, hogy vagy fel vannak tupírozva akár pozitív, akár negatív élmények miatt, vagy át vannak szerkesztve és ettől számomra nem volt olyan meggyőző. De a tieteket olvasva teljesen más!!! Pedig egyikőtöknek sem volt könnyű szülése, mégis olyan csodálattal, melegen írtok a dolgoról, hogy egyáltalán nem rettentettetek el tőle, sőt alig várom, hogy már én is átéljem ezt a csodát! Persze maradjon még benn a babám legalább 8 hétig, de akkor is én már olyan türelmetlenül szeretném látni!!!Kép Szép-szép ez a várandósság, de most már szeretném a kezemben fogni a kisfiam.Kép Egyébként mi is apás szülést tervezünk, a férjem mindenképp ragaszkodik ahhoz, hogy benn legyen, s ennyek én is nagyon örülök. Nálunk még a védőnők is azt ajánlják, hogy jobb ha van veled valaki, mert akkor a kórházban is másképp állnak az emberhez. na ez sem semmi, de ez van. MI egyébként 24-én megyünk a kórházba apás szülés felkészítőre.

Egyébként én kis naív nem is gondoltam volna, hogy a szoptatással ennyi macera van. Kívánom mindannyiunknak, hogy minél problémamentesebben menjen ez a része is!

Mucska! Nem tudom, hogy áll a Tisza nálunk, de az idő már megint esőre áll.Kép Remélem azért hamar kisüt a napocska! A pocid meg remélem megnyugszik. Az enyém is szokott néha-néha egy picit fájdogálni, de az csak pár perc, s olyankor mindig lefekszek és pihenek. Meg többen írtátok, hogy ott lenn is éreztek néha fájdalmat, nos az utóbbi időben én is, de az is inkább úgy belenyilall egy picit és kész. Főleg amikor mocorog a babám. De ez inkább csak kellemetlen, nem nevezném fájdalomnak.

Most olvastam, hogy a 30. hét után a magzatmozgás már kevesebb, nos az én babám szinte egész nap ficánkol!Kép De ez olyan jó érzés, mert tudom, hogy rendben van!Kép

Zsuzsi!

A pesztonka orrszívót nekem olyan anyuka ajánlotta, akinek van porszívós is, sőt kézije is. Szerinte ez a legjobb, de gondolom ez is olyan, hogy kinek mi vált be. Egyébként ilyet orvosi műszerboltban is lehet kapni.

Nixi!

AnyósodKép Tudom, hogy fáj, de gondolom eddig is megoldottátok a pároddal a dolgaitokat, s ezután is megfogjátok. Tényleg csak együttérezni tudok, meg ilyenkor megfogadom, hogy én sose leszek ilyen anyós! Legalábbis remélem!!!!Kép

Hízás: szerintem ha nincs valami negatív oka, mint pl. vizesedés, vagy cukor és tényleg figyelsz arra amit eszel, akkor hagyd a csudába és ne is foglalkozz vele! A legfontosabb, hogy jól érezd magad, szülés után meg majd csak lemegy valahogy. Az biztos, hogy várandóasn koplalni tilos! Meg en felejtsd el, hogy ezek az adatok, amiket a könyvekben olvashatunk, meg a védőnők, dokik sújkolnak, csak átlagok. Ettől függetlenül mindenki más, s ezért másképp is reagál a szervezetünk a dolgokra. Én például olyan vagyok, aki ha ránézek a kajára is hízok, míg a férjem annyit eszik, mint egy ló, de tényleg folyamatosan egész nap, és utálja a reform konyhát, s mégis vékony. remélem a fiunk az ő alkatát örökli!KépKépKép

Egyébként most beszéltem egy nerég ikreket szült kismamával, aki 23 kg-t szedett fel a terhessége alatt, és szülés után három héttel már mínusz 24-el volt kevesebb. Bízzunk abban, hogy velünk is ez lesz.

Szülés

Voltam egy szülésznő előadásán, aki elmondta, hogy akkor kell bemenni a kórházba ha a magzatvíz elfolyt, vagy/és rendszeres fájások vannak, illetve ha élénkpiros vérzés jelentkezik. Ha a magzatvíz elfolyik, és az tiszta vízszínű és egyébként még jól érzed magad, akkor ráérsz egy két-három óra alatt beérni a kórházba. Addig nyugodtan tussolhatsz, készülődhetsz, nem kell kapkodni. Ha nem tudod, hogy a magzatvíz folyt-e el, a legjobb módszer, hogy leveszed a bugyid, lefekszel az ágyra, a lábad közé teszel egy tiszta törülközőt és vársz. Ha a türcsin is megjelenik a tócsa és az tiszta, vízszínű, akkor ráérzs készülődni, tehát van két-három órád. Főleg ha a fájások még nem, vagy csak ritkán és enyhén jelentkeznek. Ha a magzatvíz zavaros, főleg zöld színű, akkor azonnal be kell menni! Ugyanez a helyzet, ha élénkpiros vérzésed van. Ha viszont csak valami barnás, nyúlós anyag távozik, az valószínűleg a nyák, vagy csak épp hogy pecséteksz, de az sem élnkpiros, s egyébként semmi fájásod nincs, akkor lehet, hogy még van két-három napod is a szülésig. de ha fájásaid vannak, és azok rendszeresek, tehát meghatározott időközönként visszatérnek, kár fél óránként, akkor már készülődhtsz a kórházba. Nekünk azt mondta a szülséznő, hogy első babánál ált. 18 óra alatt van meg a baba, ami az első jelektől kezdődik. tehát ha jól érzed magad és nincs semmi rosszra utaló jel, akkor szép kényelmesen ráérsz készülődni és bemenni. De ha megijedsz, vagy jobban érzed magad a kórházban, akkor mehetsz bármikor. A lényeg nem pánikolni!!!! Hááát ennyit tudok, így elmondásból.Kép

Bocsi ha hosszú voltam, meg ha a tapasztalt anyukák valamit másként tudnak, vagy éltek át, akkor kérlek titeket javítsatok nyugodtan!!!!

Puszi mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Anikó!
Várom az élménybeszámolót szirup ügyben. Én 4-én megyek, remélem nem leszek rosszul. Mikor mész dokihoz utánna?

Tali: szerintem mindkét időpont jó!

Maci
maci2

Sziasztok!

Megint alig aludtam Kép
De a babám szerintem beállt a szülési pozitúrába Kép

Zsuzsi: nekem is nagyon tetszettek a növények. Fantasztikus, mennyiféle virág van, csak kell hozzá egy nagyon vastag pénztárca!
Én nem nagyon nyúltam a földbe! Van kis ültető lapátom, és avval helyeztem el a palántákat!
Anyák Napja Kép

Nixi: nézzen körül? Ez így jó! Kép
A babák súlyát az UH-s gép becsli a méretei alapján, és vagy eltalálja, vagy nem! Ha mész majd 4D-re, neked is ráírják!
ÉS ilyet ne tégy, hogy nem eszel egy napig! A babának kell a kaja! Tarts pl. zöldség-gyümi napot! Az oké, de a semmi az nem!
Miért kell fogni a derekát a babának? A body takarja! Amúgy amíg kicsike, és a köldök nem teljesen tuti, ne adj rá kisnacit!
A magzatvíz elfolyása nem jelet azonnali szülést! (ált). De akkor be kell menni, mert a köldökzsinór előre eshet! Amúgy ha 5 perces fájásokkal elindulsz, tuti beérsz! De erről a dokidat kérdezd! Ő a rutinosabb!
A kérésedre hamarosan válaszolok majd mailben.

Swen: az én lányom most egy hete kevesebbet mocorog. Ez tény!
A magzatvizes eset kapcsán hozzátenném: és ha a baba mozog!!! Amúgy tényleg nem kell rohanni! Otthon csak könnyebb!

Szép napot nektek!

Zsuzsa
zerko

még valami!

Én is mentem egy kört Tenna betét ügyben, és íme, amit megtudtam:

A hálós bugyi: 2db kb. 800 Ft. Csípőbőség szerint van méretezve, de aki venni akar, inkább számoljon nagyobbat! Amit megjegyeztem, az XL-es 95-130 cm.

A betétek több méretben vannak. A szülés után a tisztulás szakaszára a TENNA NORMÁL méretet ajánlják, ez bő 3 dl folyadék befogadására alkalmas. (az egyel nagyobb sem éri el a 4 dl-t). 24 db van egy csomagban, és 1100 körül van az ára.

Zsuzsa
zerko

Jo reggelt!Kép

Tobbedszer terhes AnyukakKép
Tegnap este ugy ramijesztett a kisfiam...Kép Fajt a hasam, de egesz fennt es oldalt, aztan elmult par percre es akkor egy vonalban kozepen, aztan elmult es kezdte elolrol.A gyerek kozben mocorgott, rugdosott egeszen kulonleges helyeken is.Nem esett jol fekudni sem...Mi lehetett ez??? Allandoan attol rettegek(ez a remalmom), hogy beindul a szules es a baba meg kicsi, nem tudjak megmenteni.De meg sosem fajt a hasam.Aztan elaludtam, Apa simogatott es reggel semmi bajom nem volt, pedig ha nem mult volna el, akkor bementunk volna a korhazba.

Szerintetek mi lehetett ez? Felkeszul a meh? No? Fordul a baba? Holnap elmegyunk a dokihoz, amugy is esedekes, de nagyon idegesit, rosszul is aludtam...

Ne haragudjatok, nem irok senkinek kulon, mert rengeteg a melom a cegnel az utobbi idoben(de olvaslak Titeket), csak nagyon be vagyok most gyulladva, hatha Ti megnyugtattok...

szoszi
szoszi

Zsuzsa!
Tenna betétet+ bugyit hol nézted? Gyógyszertár?

Maci
maci2

Szöszi: lehet, hogy forgott! És ilyenkor megnyom idegeket, -amik neked vannak bőven a hasadban-, és az fáj!
Ilyenkor nyugi, kényelmes testhelyzet, és simogasd, beszélj vele. Talán akkor jobb belátásra tér!
És amíg nem jelentkeznek rendszeresen ismétlődő görcsök, és nem folyik belőled semmi, addig a szülés nem indul be! Ilyenkor a pánik nem segít! Később, a terhesség előbbre haladtával amúgy sűrűsödhetnek ezek a tünetek!
És a legjobb rá valóban egy simogató (apa)-férfikéz. Kép
Amúgy nekem nagyon sokáig felül, a jobboldali bordám alatt görcsölt a hasam! De az nem a méhed!
A Zsófival olyan is volt, hogy rúgott egyet, és engem összerántott a görcs! Így ez a dolog nem ritka!
De kérd ki a dokid véleményét is, akkor hátha megnyugszol!

Maci: ott!
Van nekik a betétekből bemutató darab is. Ez a NORMÁL méret nem nagyon drasztikus, de sokat beszív! Kinézetre hasonló, mint egy nagyobb, vastagabb eü. betét.
A tanácsot meg egy gyógyszertári asszisztens anyukatárs adta, akit régen ismerek, így faggattam! Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Én is vettem már hálós 4 db bugyit, meg egy csomag szülés utáni betétet, de én a Mega
Toysban vettem. Egyébként minden babbaboltban és gyógyszertárban láttam.

Nálunk most nagy a csend. Sajna a férjemnek el kellett utazni Ukrajnába munka ügyben Kép, de mivel nem mer már egyedül hagyni, pár óra múlva itt lesz az anyósom, majd a jövő héten anyukám váltja.
Tegnap elég hisztis hangulatomban voltam ezért, semmi sem volt elég jó nekem, biztos az aggódás jöhetett ki rajtam. Biztonágosabbnak érzem, ha ő van mellettem, nem pedig "bébi szitterek". Pedig tudom neki sem könnyű, nem szívesen hagy egyedül, főleg mostmár, hogy a közeledünk a vége felé, remélem még 9 hétig bent maradnak a babák.

Most még annak sem tudok igazán örülni, hogy a lakásban mindennel készen lettünk (Kép), ablakcsere, parkettázás, nagytakarítás, visszapakolás, és egész jól sikerült is. Hiába, hiányzik a párom! Így este is egyedül mondom majd az Süsü esti mesét a babáknak.

Remélem jól ki fogok jönni az anyósommal 1 hétig és nem lesz semmilyen összezörrenésünk. Én is próbálok igyekezni, de szerintem ő is mindent meg fog tenni, annyira várja már az első unokáit.

Most megyek tovább feküdni!

Puszi mindenkinek! Szép napot!

Vali
29+1
cvali

Vali:
Ukrajna??? Hát, jobb helyre nem mehetett volna???
Amúgy jó, hogy vigyáznak rád, és akkor kajád is lesz Kép 2 hét lesz???
A Süsüt így is élvezik majd! Az én babám nem kap estimesét! Kép
Ha mind a ketten igyekeztek, nem lesz semmi baj! És hagyd rá, amit lehet! Akkor nincs konfliktus!

Zsuzsa
zerko

Látom, ma nem túl nagy a forgalom. Nekem sincs sok időm, csak egy táblázatot rakok fel és puszi mindenkinek!

Kép

Panó
panó

Hó, de népes a banda Kép
zerko

Hajrá júniusiak!!!

Lányok! olvastam egy bizonyos "büfi-pad" termékről, Vácon gyártják (5,000,- Ft), de állítólag a Mega Toys-ban is kapható.

Hallottatok róla valamit?

Maci
maci2

SwenKép
Kösz a tanácsokat, remélem nem én leszek az egyedüli akinek problémái vannak az összeg kifizetésével kapcsolatban. Sajnos csak négy lakásos társasház, ezért jut ilyen sok egy koponyára.Kép Az önkormányzati támogatást mindenképpen megemlítem.

NixiKép
Őszinte részvétem a védőnőd miatt. Ez tényleg teljesen hülye! Hogy lehet ilyet mondani egy kismamának, hogy a férje csalja és azt meg végképp nem értem mi köze lenne ennek a kinyílt méhszájhoz!
Anyóshoz no comment! Én ismét csak összetehetem a két kezem!

Babakocsi: A Pierre Cardenről hallottam már rosszat, eladótól, akinek érdeke, hogy eladja, tehát lehet, hogy van benne valami. Én Bergont szeretnék, talán hétvégén el is jutok a nagykerbe.

ZsuzsaKép
Jóslófájások? Húha! Még jó, hogy tudod honnan fúj a szél én betojtam volna egyből.Kép
Igazad van, nem éjjel rágódom rajta, nappal sem megy ki a fejemből. Nem is tudom hogy lehet ilyet elvárni az ember fiától, hogy hipp-hopp varázsoljon elő ennyi pénzt. Talán nyomdát nyitok a garázsban.Kép

BellanaKép
Mi a mellettünk levő ház lakóitól nem kaptunk engedélyt tavaly, mert nem akartak egy nagy szürke dobozt bámulni. Megjegyzem egy leroggyant kert van azon az oldalon és soha senki nincs az ablakban.Kép Így a másik oldalra kellett feltenni, ami több csövezéssel járt.Kép

OrsiKép
Egy ideig talány volt számomra kit rejt az Avacado fedőnév.Kép Remélem jobb a hátad!Kép

ValiKép
Sajnálom, hogy szalma lettél egy időre. Hidd el megértelek. Kitartás!Kép

Van egy hülye kérdésem! Mi a különbség a kismamabugyi és az idősebb korosztály által használt "tundra" bugyi között? Anyutól kaptam egy adag bugyingót az utóbbiból, és marha kényelmesek, kell nekem a kifejezetten kismamaalsó?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Maci: még nem hajrázunk! Kép

Büfipad??? Nekem nem ismerős a dolog. Én a vállamat használtam. Lehet, hogy bukós babáknak van?

Zsuzsa
zerko

Egcsi: egy kis méhösszehúzódás nem baj! Készül az ember szervezete.
A kliséket majd te rajzolod??? Kép
A kismamabugyi elől lehet gumírozott, ami jobban tart, és esetleg nő a pocakoddal, míg a tundrabugyi fix méretű. Szerintem ennyi! Amúgy az is megteszi, míg beleférsz!

Zsuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?