A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok!
Én is vagyok, csak eddig zsufoltak voltak a napjaink. Végigolvastam, szerencsére nem 8 oldalt írtatok, mióta nem voltam.

Először is Kukliéknak továbbra is jobbulást, és gyógyuljatok meg hamar!!!

Nemlajos sex és fürdés, mindkettőn túlvagyok. A fürdés tök jó, a sex már kevésbé. Vagyis részben. Annyira nem részletezem, de nekem fájt egy kicsit. bal oldalt, valahol beljebb. Nem tudom miért, mert ugye jobb oldalt vágtak. Lehet, hogy Máté ott sértett valamit szüléskor. És véreztem is utána. De azért jó volt. A cumit mi is rendszeresen használjuk. Én odaadom Máténak szopi után is egy picit, mert attól megnyugszik, és nem sír, hogy kér még cicit, miközben már jóllakott. Elalváshoz csak akkor adom nekik, ha nyűgös.

Kép

Kép
rszg

nemlajos:érdekes ez..én már nem tudom,kire-mire, milyen elméletre hallgassak. szülés előtt voltak elveim: szoptatni fogok, soha nem teszem anygágyba a gyereket, és nincs cumi.
ahoz képest napi 6 étkezés cumisüvegbőlk van, 2 mellből, adok cumit a gyereknek-azzal pukizgat,és beteszem a nagyágyba éjjel közénk......
hasfájás:
én is néha vigasz szopiztatom-és az nálunk tényleg az, mert talán 20t szív úgy ki..
de a gyerekorvos és anyum is azt mondta, 2 óra mindenképp teljen el 2 étkezés között, szóval ezt akárhogy, de igyekszem kihúzni,kivéve ha iszonyat bömbi van.
most ezzel a táblázattal megint elbizonytalanodtam..valahol azt írják-mindent igény szerint...viszont egy dolgot még nem bírtam ki-nem tudom sírni hagyni, azonnal odamegyek, felveszem, már kb.4,5 kg/ a 2550 gról!/.), igy ahátam, vállam folyamatosan be van állva....
sztem ez atúl sok inger---hát izé
Nándi nagyon szereti, ha beszélgetnek és sokan vannak körülötte, akkor a legnyugodtabb, és jókat alszik. Kedden dédik meg rokonok voltak nálunk, összesen voltunk 9en a 30 nm-en, és tök jól elvplt egész nap. Étteremben is voltunk, ott etettem meg cumisüvegből-/ erről van a kép/túl sok inger az volt bőven, mégis az egész napot átaludta, éjjel is csak a böfizni nem tudás miatt volt nyűgös, meg enni kelt fel 3szor.mint máskor is.asszem az lesz, mint a trehességben-mindenki mondott írt okos dolgokat, aztán legbelül találtam meg a választ.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Most csak azért jöttem, h egy-két képet feldobjak, bocsi :lol: :lol: :lol: :
Kép
Kép
most pedig épp ez a kedvenc képem :):
Kép
Tényleg! van akinél már határozottan látszik a gyerek szemeszíne???

Szép napot!
Vica
wicca

sziasztok

csak pár szóra jöttem, mert mindjárt ébred a kisebbik

Erpé: örülök, hogy sikerűlt megszabadulni a pelustól. Mi még csak 5 napja váltunk meg tőle nappalra, alváshoz mindig kell még és a kaki is ebbe megy sajna, de látom már a fényt az alagút végén :)
Lili is produkál érdekes dolgokat, de alapjáraton is kis nyafigép Ő.

Nagyon szépek a babóképek megint :D, ígérem én is teszek hamarosan

túletetés: a gyerek nem hülye, pontosan tudja mennyit akar :) a hasfájás elkerülésének a titka, hogy 3 óránként váltsál cicit. Ha vígasztalódni akar, akkor ugyan arra a cickóra tedd vissza, mint amiből utoljára evett.

wicca:én már egyértelműen mélykéknek látom a szemét, remélem így marad :)

kuklli: drukk, hogy holnap haza jöhessetek

rólunk: tegnap voltunk dokinál, mindenki göthös. Lili kapott antibiót, Esztinek meg szívni kell az orrát (jó kis sárga taknyija van). Én nem szedek semmit a szoptatás miatt, bár lehet benyomok egy algopyrint a torokfájásra. Apa is beteg, de ő hős és elment dolgozni :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Pgyöngyi: Jobbulást az egész családnak!

Pappilon: Neked is jobbulást és szerintem kerüld az összes buborékos dolgot....

Wicca: Nyuszik pénteken mennek vissza állatkereskedésbe. Nálunk csak vendégségben vannak. ;) (Azt hiszem te kérdezted. :oops: )
Szemszín: Szerintem szürke és a pupillája körül barna. Petiapu szerint barna és a széle szürke..... :D Gondolom ki lehet találni, hogy ki milyen színű szemű nálunk... :oops:

Kukli hír: Kitisztult Kata tüdeje, már hörgőtágító sem kell. Holnap mehetnek haza! :P :P :P

Kólika: Szerintem erre nincs recept. Nekem mind a 3 gyerekem másképp működött. Peti például nem kólikás, de a kaki általában megviseli és előtte egy órát nyügös és van, hogy félórát hangosan bömböl kaki előtt. Ezt a lányok például nem csinálták.

Erpé: Pelenka kiütés nem hangzik jól. Ezek szerint Kata nagyon kényes bőrű. Mi lesz itt fogzásnál! Hajjaj! :(

Olyan jó, hogy véget ért a tavaszi szünet. Élveztem nagyon, de most meg a nyugalmat élvezem, hogy csak a Peti van.... :oops:
Ez a 4 gyerek nagyon nagy terhelés, de bíztatom magam, hogy Peti nagyobb lesz, akkor könnyebb lesz.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Sziasztok Lányok,

hazajöttünk a nagy kirándulásból; a nagyszülőknél voltunk húsvétra :-)

A picur nagyon jól bírta a rokonok hadát, jobban mint mi, és a 300 (egy irányba) km-es utazássla sem volt gondja. Hálás vagyok neki, hogy ilyen kis nyugis volt :-)

Wicca muszáj megjegyeztenem, hogy csodás a bébi, annyira kis herci, hogy az hihetetlen, a szexistenről, és a kis majáról nem is beszélve :-)

Pulcsi, hát igen, az elméletek....meg kell ismerni a bébit, és persze mindenkit meghallgatni, de a gyakorlat mutatja meg, hogyan is cselekedjünk. Nálunk még nincs cumi, próbálkoztunk vele, mivel Viktor elég nagy baba (hétfőn lesz 7 hetes és 5900 gramm, amit soknak tart a doki néni) igy huzni kell a szopiztatás, azaz 4 óránként kell etetni, hát nem könnyű egyelőre, de igyekszem....főleg a sétáltatással lehet kihuzni, vagy ha kiteszem a kertbe., a cumit nem fogadja el...

pgyöngyi, azt hiszem Viktor is megfázott picit, te hogyan szivod az orrát? fujsz előtte bele fiziológiás oldatot? És hányszor csinálod naponta. Sajna én ha le is szivom az orrát, még mindig érzem, hogy nehezen vesz levegőt, hörög.. :-( Láza nincs hál istennek...

Nemlajos: én még nem fürödtem, sex, hát még azt sem, megvárom a pénteki konrtollt...Köszi, hog feltetted a szkennelt oldalakat, tök jók.

Megrendeltem az "anya, tanits engem" könyvet, ma megérkezett :-)

puszik

Kukliéknak jobbulást!!!!!
anna**

Sziasztok!

Végre eljutottam odáig hogy ne csak olvassam a fórumot de írjak is :) Még jó hogy nem sokat írtatok :wink:

Kukli sajnálom ami történt, de örülök, hogy most már jobban van Kata. Nagyon drukkolok, remélem holnap már otthonról fogsz jelentkezni.

Mindenki babája nagyon szép és tündéri :)

Nálunk lassan mindenki meggyógyul a náthából és torokfájásból. Pannát viszont mindenképp vissza kell vinni a dokihoz, mert megint rossz a hallása, valószínűleg egyből a fülére megy a nátha. De most tutire magánba visszük, hogy elkerüljük a félnapos sorbanállást :twisted:
Nimród meg csak hízik és hízik :D Holnap megyünk mérésre, kiváncsi vagyok a súlyára. De nem is csodálom hogy így gyarapszik, hiszen 3 óránál tovább nem bírja kaja nélkül, van hogy én sem tudom eldönteni kaja után két órával, hogy most éhes vagy csak a pocak fáj, főleg ha még a cumi sem kell neki. Továbbra is hatalmasakat tud bukni, és nehezen büfizik, szóval nagyon kis mohó :D

Szemszín: Nálunk még mindig kék a Nimród szeme, igaz egy kicsit szürkés árnyalata van. Háát nagyon kiváncsian várjuk, hogy milyen lesz a színe, mert nálunk mindenki barna szemű :D Persze a nagyszülők között van kék szemű, de az egész családban inkább a barna a domináns.

Nekem még mindig fáj néha a gátsebem, de csak most a napokban éreztem esténként. Furcsa mert szülés után 2-3 héttel már nem fájt most meg megint :roll: Egyik gyereknél sem éreztem ilyenkor már semmit. Meg érezni lehet hogy ott van a seb, úgy értem hogy kidomborodik. Olyan fura, arra gondoltam, hogy ugye szülés után még iszonyúan köhögtem és hogy attól lehet :roll: Jövő héten megyek a 6 hetes kontrollra, talán a doki megmondja hogy mitől van ez és a fájdalom.

Rakok fel képeket a hétvégéről :)
Ajándékkeresés anyukáméknál a kertben: Kép
Kép
Apa és lánya játszanak az egyik ajándékkal:
Kép
És a gyerekekről csak úgy:
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

anna: jajj, hát orrszívásban profi vagyok :) Lili kicsiként szinte folyamatosan taknyos volt. A hivatalos :) orrszívás ilyen:
lerakod az ágyra a babót, feje alá egy párnát teszel, úgy, hogy a feje lógjón le róla. Miközben szívod az egyik orrát,a másikba nyomod a sterimart, így átmosod az orrát. Elég drasztikus, de hatásos.
Eszternél még nem csináltam, helyette sósvízzel inhaláltattam és úgy szívtam ki az orrát. Szívás közben maszírozom az arcüregnél, illetve ujjammal húzom a füle írányába az arcüreg feletti részt. Ilyenkor jobban ürül az arcüregből a trutyi. Érthető volt, mert elég kacifántosan sikerűlt leírni:oops: ?
Ja és éjszakára adtam még neki 0,01-es nasivint (nem adok túl sűrűn,mert szétcseszi a nyálkahártyát)

Kép

Kép
pgyöngyi

Vica: nagyon szépek a gyerkők :) gátseb fájás: nem lehet, hogy meg fog jönni? Nekem mindig akkor fájt bazira, ha mensiztem

Kép

Kép
pgyöngyi

na a lényeg meg lemaradt: reggel az Eszternek véres volt a köldöke. Volt valakinek már ilyen? Hívtam a védőnőt, azt mondta, hogy ebben a korban nem gáz, ha vérezget, töröljem le alkohollal.Hát én kicsit ráparáztam azért.

Kép

Kép
pgyöngyi

pgyöngyi Köszönöm, kipróbálom!!

puszik

eszter köldöke gyógyuljon!! :-)
anna**

Na jöttem volna képet felrakni, erre nem lemerűl ez a dög fényképező :evil: , na majd holnap

anna: sikerűlt?

Kép

Kép
pgyöngyi

anna:még csak annyi, hogy mi Lilivel megjártunk elég sok helyet a takony miatt, és találtunk egy nagyon jó kis dokit, aki terápiás kezelésben is részesített minket. (itt mondták el, hogy szívjam az orrát szabályosan). Beillesztem ide a doki honlapját, hátha érdekel valakit:

http://www.gyogysapka.hu/

Kép

Kép
pgyöngyi

no, én túl vagyok a 6 hetes kontrollon, minden rendben, szépen gyógyultam, lehet fürdeni/szexelni :D
És a végén úgy alakult, hogy a boríték nálam maradt, asszem, nekem nem megy ez a paraszolvencia....
Viszont a doki nagyon rendes, úgyhogy, ha a másodikat nála szülöm, majd jól meghálálom! :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="pulcsi"] írta:pulcsiNani felső ajkán mindig van egy fehér kis hólyagféle, ami aztán leszárad, leesik, de újra kijön..ha találok képet, amin látszik, küldöm..

Pulcsi!
A dokinőtől én is kérdeztem, mi ez, amikor kijött hozzánk, azt mondta, az a "szopipárna" és teljesen normális, hogy van.
masut

[quote="pgyöngyi"]n írta:pgyöngyia a lényeg meg lemaradt: reggel az Eszternek véres volt a köldöke. Volt valakinek már ilyen? Hívtam a védőnőt, azt mondta, hogy ebben a korban nem gáz, ha vérezget, töröljem le alkohollal.Hát én kicsit ráparáztam azért.

Igen, volt ilyen, múlt szombaton találkoztam véralvadékkal a csonk helyén. Én is letörölgettem alkohollal. Nem ijedtem meg tőle, mert már másoktól hallottam hogy ilyenkor még szivároghat a köldök.
masut

Wicca: szemszín: hát én sehogyse tudom eldönteni, milyen színt látok...

Nemlajos! Grat a 6 hetes kontrollhoz! Boríték meg? Jól jön az nektek is. :D Tényleg, mi van a kiütéseiddel, elmúltak már

A babák nagyon helyesek a képeken. :)
masut

igen, elmúltak :)
Lehet, hogy idegi alapon lehettek, mert tegnap nagyon elfáradtunk Dömével a szigetelésben, és éjfélig tartó üvöltését már én is nehezen viseltem, pont, mint eleinte, és a combom belsején már jöttek is a kiütések :shock: De mára már nyomuk sincs (a régiek meg kb. 2 hete tűntek végleg el.

A képek mindenkinél nagyon szépek, csak nem győzök dicsérgetni :wink:
Nálunk most ez van: két órája és most
Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

vagyok én is, csak begyulladt a jobb cicim :? lázam nincs, de kemény és piros és forró. úgyhogy masszírozom és fejem ha Nico nem ette ki.. jó mulatság. :x

ma voltunk dokibácsinál, és Nico 4340 gramm :D 6 hét alatt a 2886-ról :D egyébként minden rendben vele, ébren volt, de meg se nyikkant a vetkőztetésnél, öltöztetésnél, olyan jó kisfiú volt :D dokibácsi dícsérte agyba-főbe, nekem meg hízott a májam :D

gyerekek nagyon szépek!

Szemszín: hát én sem tudom eldönteni.. bár állítólag ha még most sem kezdett el világosodni akkor az én majdnem fekete barna szememet örökölte. :D érdekes dolog ez mi alapján dől el milyen lesz a gyerek szeme. .. az én családomban csak apám oldaláról van barna szem, anyának minden felmenője kékszemű, és páromnál is mindenki.

KépKép
KépKép
adryn

jah.. és betegeskedőknek gyors jobbulást kívánok!!!

Nemlajos: jó képek. :lol: :lol: és te eközben mit csinálsz?

KépKép
KépKép
adryn

netezek, mit csinálnék? :D
Aztán már beszedtem a megszáradt ruhákat, meg kicsit pakolásztam, mert már elszégyelltem magam :roll:

Szemszín: határozottan újszülöttkék :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Kukliék mennek haza délben! :P :P

Vica: Nagyon szépek a gyerekeid! Az összes! :)

Csibb: Akartam írni, hogy örülük, hogy minden rendben és nem volt ám elég a Máté fényképből... :roll:

Nemlajos: Jó a pasis fénykép! :)

Katka

katka22

Hurrrá kukliéknak!!! :D :D :D
Akkor minden rendben a Katalánnyal? :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

vica, wicca, nemlajos: jók a fényképek, szépek a gyerekek!!
vicánál mind a három!vMinden tiszteletem a 3 gyerekhez, és katkának is :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jó reggelt, szisztok!

Igen, kipróbáltam, nagyon jó,rengeteg trutyi jön ki. (köszi a doki elérhetősgét is) Még csak az a kérdésem pgyöngyi, hogy napi hányszor orrszívóztatok, a védőnöm azt mondta, csak reggel és este de napközben csak ugy simán fújhatok be a picurnak sterimart.
Tanácstalan vagyok....

A másik dolog a súlyra vonatkozik, Viktor márc. 2-án született 3480 grammal, hétfőn lesz hét hetes, és tegnap este meztelenül 5950 gramm volt. Ez nagyon sok tudom, mindneki azt mondja. Eddig 3 óránként szopizott, most próbálom kihúzni vele a 4 órát. Remélem sikerülni fogok, mindenféle cselt bevetek...

Mi a véleményetek, tapasztalatotok....Nem túl nagy ez a súlynövekedés, vagy lehet megáll majd vele?
anna**

hát, én passzolom, azt se tudom, Döme mennyi, de nem könnyű, az biztos :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

a védőnő fél 10-re ígérkezett... De legalább már a házban van, igaz, másnál...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

anna: örülök, hogy sikerűlt az orrszívás. szerintem a sterimart nem lehet túladagolni, de majd jönnek a többiek is reagálni. Minnél többször szívod, annál hamarabb gyógyul. Mondjuk én tegnap nem nagyon szívtam mert egész nap aludt, de ma már 2x porszívóztam neki. Evés előtt célszerű, így könnyebben cicizik.
A sterimarnál van kiméletesebb spré is, ami csak 1 puffot nyom az orrba. Én most ezt fogom kipróbálni:

http://www.sinomarin.hu/index.html

Jó kis súlygyarapodás :) , de az anyatejes babát nem lehet túl etetni, szóval csak nyugi (lesz olyan időszak, mikor stagnálni is fog a súllya)

nemlajos: édesek ezek a fiúk :) Úgy látszik Döme nagyon érzékenyen reagál ezekre a kiruccanásokra, de majd csak megszokja :)

Kép

Kép
pgyöngyi

nekünk marimerünk van, ezt adott a Zuramnak a patikus, mert nem volt sterimar, remélem, ez is jó...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Anna: Tényleg nagyon nagy a súlynövekedés. Biztos jó zsíros a tejed. ;) A babák általában (nem mindenki) az első 4-5 hónapban nagyon híznak. Nekem a lányok olyan 0,9-1 kilókat híztak havonta. Az még jó volt, azért nem szóltak.
A 4 óránként etetés az jó ötlet. Éjszaka is eszik többször? Szerintem, akkor fog lassulni, ha éjszaka ritkábban eszik. Ott lehet cumival trükközni. Tehát nem minden nyikkra kivenni, hanem cumit adni. Ha éjszaka ki kell venni vigasztalni, akkor az apa vegye ki, arról nem a cici jut az eszébe rögtön...
Ennyi jutott az eszembe... :oops: :roll:

Nálunk Peti kezd pehelysúlyúvá válni. 7 hetesen még 1 kilót sem hízott. :oops: :oops: De a védőnő szerint nem baj, csak ne csökkenjen a súlya...

Katka

katka22

katka: pont ezt akartam írni :wink: , amíg hízik nincs baj, nálunk is volt anno 1 kilós hízástól kezdve 200 grammosig minden.Nálad meg Peti ilyen kis megfontolt, nem kapkodja el a dolgokat :) A másik topikomban is volt egy ilyen baba annak idején és nem halt éhen :)

Kép

Kép
pgyöngyi

nemlajos: ezt egy másik forumrólmásolom ide:

Kedves Mindenki!
Ezúton szeretném felhívni figyelmüketa tengervizes orrsprayk közötti nagy különbségekre.Mivel régóta foglalkozom ezekkel a termékekkel, ezért merem leírni ide, hogy mi a különbség az egyes fajták között, mellyel szeretnék segíteni mindenkinek!A jelenleg kapható tengervizes orrspray-k, mint Sterimar, Izomar, Marimer mind izotóniás oldatok, azaz kifejezetten az orrtisztításra szolgálnak, de NEM szüntetik meg az orrnyálkahártya-duzzanatot!Azaz, átmenetileg kipucolják az orrüreget, de a náthából, allergiából adódó orrdugulást nem szüntetik meg. Az orrcseppekkel pedig az a gond, hogy érszűkítő anyagot tartalmaznak,melyet nem szabad sem csecsemőknek,sem kismamáknak alkalmazni!Valamint az orrcseppek esetében a túl gyakori használat a visszájára fordíthatja a javulási fázist, azaz teljesen kiszárítja az orrnyálkahártyát, és kisebesedhet az orr.
Európában már nagyon népszerű, nálunk most új termékként jelent meg a piacon a tengervizes orrsprayk új generációja, a Sinomarin orrspray. Ez egy ún. hypertóniás tengervizes oldat, amely érszűkítő hatóanyag nélkül, csak természetes hatóanyagot alkalmazva szünteti meg az orrdugulást, miközben megnyitja az orrmelléküregek járatait, és segít távozni a felgyülemlett orrváladéknak!Ezzel megelőzhető az esetleges felülfertőződés, és arcüreg-gyulladás kialakulása.
A hypertóniás sóoldatban magasabb a sókoncentráció, mint az emberi testnedvekben, így amikor érintkezik az orrnyálkahártyával a hypertóniás oldat,mint a Sinomarin, a magasabb sótartalom kivonja a váladékot az orrnyálkahártyából!
Tehát, a mondandóm lényege, hogy bár nagyon sokféle tengervizes orrspray létezik a piacon, de a jelenlegiek nagy része csupán tisztít,mint a víz, de nem szünteti meg az orrnyálkahártya duzzanatát.
Ha jó, és hatékony megoldást keresünk kicsikéinknek, érdemes kipróbálni a kifejezetten bababarát, és csak természetes hatóanyagú Sinomarin orrsprayt!3-féle kiszerelésben található meg,kapható a patikákban, a gyógynövény boltokban, és bionagykerekben is!

engem meggyőzött :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Hello Katka22,

hát igazából soha nem vigasz-szopiztatom, 3 óránként pontosan éhes, ha fenn van nyűgizéssel jelzi, ha alszik felébred. A cumi nem a barátja, nagyon nehéz benn tartani a szájába, szinte oda kell tartani percekig, hogy benn maradjon.
Megpróbálom a 4 órás szopit....rem sikerül....

Örömhír az az, hogy a hasfájás elmúlóban van (persze lehet néhány nap múlva visszatér ;-) éljen az activator!

Petinek küldök néhány dekát, oks? ;-)

adryn jobbulást mellügyben!
anna**

Nagyon köszi pgyöngyi a hasznos infókat!!!!!!!
anna**

Gyöngyi, köszi :roll:

Kaptam időpontot hasi és koponya uh-ra, jövő hétre
:shock:
Azt hittem, ez nagyobb várakozási idővel jár :shock:

A reumatológiára, vagy mire (hja, ortopédia :D ) meg nem is kell időpont, csak menni kell rendelési időben.
Annyira izgi, anya lettem :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gyöngyi köszi az infot erről a Sinomarin-ról :) Múltkor szegény Panna orra is már vérzett annyi sokat használtuk valamelyik orrsprayt, de akkor lehet hogy legközelebb ezt használjuk.

Nemlajos nálunk kellett időpontot kérnem az ortopédiára, tegnap nagy nehezen sikerült is. Csak május 6-ra kaptunk időpontot mikor már majdnem 8 hetes lesz Nimród :roll: Pedig ugye elvileg 6 hetesen kell menni. Talán nem lesz gond.
Amúgy szerintem hülyeség az időpont kérés, mert mi a garancia hogy pont akkor tudok menni és ha épp előtte evett és elkések :roll: Háát kiváncsi leszek.

Nekünk ma kellett volna mennünk a védőnőhöz mérésre, de teljesen elfelejtettem :oops: reggel jutott eszembe, de akkor már volt programja az anyósomnak, így nincs aki vigyázzon Bulcsúra. Nagyon hülye időpontban van ott a védőnő 12-14 között, amikor ugye a nagoybbik fiam alszik, meg se próbáltam vele elmenni, ma is már fél 12-kor bealudt. Mindegy, az bizti hogy Nimród hízik, látszik rajta :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

és hogy kell menni az ilyen szűrésekre?
váltás ruha, pelus, minden?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, igen érdemes váltás ruhát vinni hátha lepisili, 2-3 textilpelust, 2-3 pelust meg hozzá a kellékeket, na és a cumit :) Én múltkor vittem két pelust plusszban mindkettőbe belekakilt mielőtt bekerültünk volna a dokihoz, plussz még lepisilte az alatta levő textilpelust. :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: én meg az óvodai beiratkozást felejtettem el....ma van :oops:
Most volt itt a védőnő, kérdeztem a csípőszűrést (még nincs tajkártyánk), nálunk beutalóval és időpont kéréssel kell menni, viszont azt mondta a védőnő, hogy nincs jelentősége ha nem pont a 6.héten megyünk

na leteszem a nagyot aludni

Kép

Kép
pgyöngyi

Kukli, otthon vagytok már?
Remélem Kata jól van most már.
HA lesz egy pici időd leírod, hogy mi történt?

Kép

Kép
gabka77

Nemlajos: hogy kaptál te ilyen koránra időpontot :?: Én 2 hete kértem a bethesdába júni 3-ára kaptunk, a heim pálba meg május 31-re kaptunk volna :evil:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Jah, és én is megrendeltem és ma meg is vettem az anya taníts könyvet. Sztem nagyon jó :lol:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Nemlajos: Vica jól leírta, hogy mi kell.
- Arra számíts, hogy kell várni előtte
- Bent le kell vetkőztetni a babát (általában pelust is). Leteszel egy pelust, arra teszed a meztelen babát és én egy másikkal be szoktam takarni, amíg nem jön a doki. Maguk a vizsgálatok nagyon gyorsak és ha valami gond van, akkor egyből kérdezni kell, mert nagyüzem és többet nem látod a dokit, csak a zárójelentést.
- Utána öltöztetsz, megkapod a zárót és készen is vagytok.

Katka

katka22

Helló! :)
Köszi mindenkinek a durkkokat, érdeklődést.
pusza
Tekla
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli! Akkor ezek szerint otthon vagytok már. Rendbe jöttetek?

Papillon! mennyi idős kortól lehet használni ezt az Anya, taníts engem c. könyvet? Erősen gondolkodom rajta, hogy én is megvegyem...
masut

sziasztok

akik nem tudják mit játszanak a babával és hogyan : http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=261

Kukli: üdv otthon :D

Zazzy:
bocsi.. Téged elkerültelek.... örülök hogy otthon vagytok, neked sem volt könnyű menet a szülés, de megérte :D Kérünk képet Laráról!

Csibb: már neked is akartam írni hogy egyáltalán nem zavar a bibi látványa, és mint ahogy írtad is alig látszik.. és gondold el ahogy nő úgy fog még jobban halványodni :D

KépKép
KépKép
adryn

sziasztok,

betegeskedőknek jobbulást!

Luca is harákol, Hanna taknyos egy kicsit. Ma jártunk védőnőnél, 58 cm, 5180 gr. Cumit nagy ívben kiköpi ő is, néha este fogadja el néhány percre, szerintem ujjszopós lesz ő is, ha mázlim van.

www.tudatosszülő.hu ezt az oldalt is érdemes megnézni.

Nekem az anya taníts engemmel az a tapasztalatom, hogy sok olyan feladat van benne, ami kivitelezhetetlen, pl hogy színes papírból vágj ki formákat, a gyerek meg illessze be. A gyerek tutira boldogan összegyűri seperc alatt a papírokat, amivel te egy csomót vacakoltál :D , viszont kapható ilyen játék műanygból, szóval nem éri meg a melót. meg kedvencem, hogy "hónap feladata: gyakoroljuk a köszönést." 8) 8) 8) De iránymutatásnak persze jó.

Adryn, jobbulást, nagyon cudar dolog az a mellgyuszi :?

marq
Kép
Kép
marqueza

papillon, én a Jahn Ferencbe kaptam, bár túl jót nem hallottam róla (persze azóta), állítólag nincs hely, ahol levetkőztetheted a babát, tök sokat kell várni (akár már levetkőzve is), két perc a vizsgálat, és 2 sor a záró.
Ellenben ajánlják a Királyhágó útit (nemtom, mi ez), ahol tök sokára kapsz időpontot, de alaposak, és modern minden, és több oldal a záró...
Na, most akkor mi legyen?
Asszem, a Jahn után, ha marad fenntartásom, kérek időpontot a Királyhágóra, aztán beutalót a dokinőtől (ha adhat újat másodjára...)

Válaszokat köszönöm, asszem, nem egyedül vállalom be :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Én sem egyedül voltam. Elkísértek az 5 és 7 éves lányaim. :lol:

Adryn: Ha nem javul a cicid, akkor adok 2 ötletet (hátha még nem próbáltad):
- Szopi után: Meleg zuhany alatt állni 10 percet (ez kicsit fellazítja a cickót) és utána megpróbálni kimasszírozni a csomókat és utána a zuhany alatt fejni.
- Ennek továbbfejlesztett változata (népi gyógymód): disznózsírral bekenni magad (büdös és viszket :roll: ) és folpackkal bedunsztolni és rátenni/rávenni meleg ruhát. Jó, ha 20-30 percet bírod és utána a zuhanyzós módszer....
Ha lázasodsz, akkor 24 óra után antibiotikumot el kell kezdeni szedni.

Kukli: Üdv ismét a csapatban!

Katka

katka22

kukli, képet is kérünk, mert le vagy maradva! 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?