Sziasztok lányok!
Ne haragudjatok, hogy nem írtam rögtön tegnap reggel, de nagyon zombi voltam. Nehéz éjszakánk volt, este 10 lett, mire sikerült elindulnunk és reggel fél kilencre értünk haza. Én kb. 300 km-t vezettem több részletben. Régen voltam ilyen fáradt, mint akkor éjjel. A Kopaszi gáton kiszívta a nap az energiám...
Mindenesetre hazafelé szakadt az esö, mint a dézsából. Nem is vártam mást, hiszen én esöistennö voltam úton.

Itt azóta is egyfolytában esik, lassan kirohadnak a fák és a meredekebb telkek lecsúsznak a szomszédokhoz...

Hideg is van.
A gyerekek, mint mindig, jól viselték a hazautat, már csak nekünk kéne pihenni valamikor. Betáraztam nekik reggelire pogácsát és minden rendben zajlott.
Még egyszer millió köszönet a G.O. (große Organisator)-nknak, Csandikának a szervezésért! Nagyon szuper tali volt és a helyszín is fenomenális! Lei neked külön hála a hideg sajtburgerért, megmentett!

Sziszka szuper, hogy te is ott voltál, nem kellett Tolnára menni! Pedig a párom már benézte magának, hogy hogyan tudunk onnan átjutni Szeged felé, biztos, ami biztos.
Ágicám! Várunk nagyon rád, remélem nem hiába! A járóka össze van rakva, ha elviszitek, össze kell hajtani, de nagyon egyszerü a dolog!
Bucsek! Tényleg aranyosan eljátszottak egymással a csapataink, máskor is, rendben? Felícia tudtad a cuccost hasznosítani? Niki drága hátha te is eljössz Ferkóval, olyan nagyon jó lenne! CsAndit is pakoljátok be, ha jöttök!

Vera néha mesélhetnél a nagyfiúról is és képeket is kérek! Apró én is örülök annap a pár közös percnek, remélem máskor ügyesebbek leszünk. Legközelebb nálunk kéne talizni a keresztelö környékén...
Akárhogy is, nagyon jól éreztük magunkat, szuper a mi kis társaságunk, láthatnálak csak titeket sürübben! Zsófi én külön hiányoltalak! JázminAndi kár, hogy elkerültük egymást, remélem nem haragszol meg ránk teljesen! Bocsánat érte!
Képeket mindjárt elkezdem feltölteni, rengeteg van, így Julcsi is jól fog járni!
Párom már tervezi a következö utakat. Prága a barátjához, a másikat meg Kölnben látogatjuk meg. Ök ma voltak itt 3 gyerekkel.
Ami a kullancs témát illeti:
én beoltatom a gyerekeimet, noha nálunk nem egy éves, hanem csak 3 éves kortól oltanak.
Eninek volt Borelliózisa (Lyme) és nekem senki se hitte el, hogy az, az. Voltam gyerekdokinál és a kórházban, de csak nagy ösztökélésre vettek le vért töle és sajnos nekem lett igazam, tényleg az volt. Szégyelte is magát a sok doki, hogy hülyének nézett elötte. Kapott antibiotikumot és kész, remélem. Ö úgy szedte össze, hogy fel sem tünt a kullancs, csak a gyürüpír késöbb. Feltehetöleg anyáméknál a kertben.
Iminek a térdhajlatában volt és rettenetesen piros és duzzadt volt a szúrás helye, rohantam is vele dokihoz és a kullancsot se dobtam ki, hogy lehessen vizsgálni. Neki nem lett baja eddig. Ö úgy szedte össze a kullancsot, hogy egy gyalogúton lementünk a boden-i tóra fürödni, semmi fü, bokor nem ért hozzá, köves part, de a partra menet át kellett menni egy bokron és azon ült a szörny. Nem aznap ment bele, hanem a ruháján hazavihettük és fürdetés után amikor újra felvette a polót, abból mászhatott rá. Kb. 30 percet volt benne, tehát aránylag semmi vész (kb. 12 óra, mire megszívja magát és ennyi idö kell neki, hogy a beléböl a fertözö cucc eljusson a szájáig, amit belehány a szúrásba). Regö az övéit a babakocsiban ülve gyüjtötte be. Mentünk a csajokkal oviba és ahogy mellettem mentek, a kocsival súroltam a bokrokat, Regönek 3 volt a karján egymás közelében, de csak nymfák, tehát talán még nem fertözöttek. Nincs biztos módszer a kullancsok kivédésére szerintem.

De: szerencsére nem mindegyik fertözö.
Mentem intézni a dolgaim és képeket kicsinyíteni!
Nagy ölelés minden maminak és babának!
Legközelebb kéretik a képeket a cenzúrának alávetni! Úgy érzem magam a láttukon (saját magamról beszélek csak), mint a sajt: kerek, ömlesztett és félzsíros! Le kell fogynom Ági és Lei dimenziójára, mincs mese! A vicc az az, hogy nem érzem olyan kövérnek magam, mint amilyen a képek alapján ténylegesen vagyok!

Még jó, hogy nincs nagy tükör itthon, mert különben öngyilkos lennék vagy a tükör lenne rövid életü!

Ennek örömére megettem ma több szelet sütikét. Csandi! Segíts megtalálni a zsírkosztümöm cippzárját!
Puszi: Barbi