A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

tényleg lassan mi is belépünk a normális gyerekek rendszerébe... csipőszűrés... el is felejtettem... :oops:
holnap jön a védőnő, majd megkérdezem, miket is kell még csinálni.

ma megint megkínoztuk Mátét, leszedték a kis járulékos 11. ujjacskáját a bal kezéről. egy időre elég is volt a műtétekből, sőt, egy életre! 8)

Marq
nekem is megvan ez a könyv. nekem is voltak vele ilyen jellegű problémáim... :)

mi 3500 g-mal születtünk és még 4 kg alatt vagyunk, de már nagyon gömbölyödik a fiatalúr, főleg, mióta itthon vagyunk. ma éjjel 7 órát aludt egybe, ez az új rekord.

Fanni ma anyuéknál volt játszózni, míg mi a sebészeten voltunk, és anyu mesélte, hogy motorozás közben énekelgetett a következő szöveggel:
- van nekem egy testvérem, akit úgy hívnak, hogy Máté,
- nagyon szeretem a testvéremet, és ő is szeret engem,
- ha sír, mindig megvígasztalom,
stb... :lol:
édes szívem! tényleg olyan kedves vele, hogy zabálnivaló. és a hiszti is egyre kevesebb. jó lesz ez! :wink:

Adryn
és történt valami a ciciddel, vagy csak úgy egyszer csak bedurrant?
jobbulást neki!

és minden kis és nagy betegünknek is jobbulást kívánok!

Kukli
örülök, hogy itthon vagytok!!! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Zazzy
tetszett nekem a szüléstörténeted! :wink:

Anna
nem semmi ez a hízás! majd ha mozogni fog, akkor nem fog ilyen mértékben hízni, ne aggódj. szerintem is jó, ha bírjátok a 4 órát!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na akkor itt a bibis (és kukis) és (11. ujjas) kép

Kép

első séta után:

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb! A bibi egyáltalán nem ijesztő, mondjuk nem tudom, milyen élőben. És akárhogy nézem, én bizony nem látom a 11. ujjacskát...

Zazzy! Végül egy napon szültünk, jó vol olvasni a történetedet.

Megyek, sírás van...
masut

lányok, volt valakinek rajtam kívül katétere?
Nekem azóta is fáj, ha pisilek, nem mindig, és hullámokban, hol jobban, hol egyáltalán nem, de ma vérfoltos is volt a bugyim, este meg egy borsónyinál nagyobb darab valamit találtam, úgy nézett ki, mint egy nagyon sűrű, sötét hüvelyváladék összegombócolódva (bocsi :oops: )

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Bocsánat, de nem olvasok vissza. 2 beteg gyerek mellett meg sem próbálom.
Köszönöm az üdvözlést, remélem már nem tűnök el. Bocsi, hogy csak annyit írtam du., de csoda, hogy akkor is ideültem. Botié voltam du., nagyon jó volt, jól fogadott, nem úgy mint múltkor. Örül, puszil minket, sétáltunk óriásit is. Kata is utcaképes.
Nagyon nehéz volt ez a pár nap. Péntek este simán elaludtunk és éjjel én keltettem Katát, hogy sípolva veszi a levegőt. Asszem nagy részét tudjátok (jó sok minden történt), köszi az hírhozást, és a sok sms-t, mindenkitől. Nehéz idő volt és nagyon jól esett, hogy gondoltatok ránk. Nemlajos képet nem csináltam egy ideje, telómban van „kalapos” (branülös) kép, de nem ideillő asszem. Holnap lesz már újabb kép, ha lesz időm rakok fel, mert nagyon szépen tudunk már mosolyogni.
Megyek, mert hulla vagyok, nem ígérem, hogy a héten sokat leszek, mert Boti nagyon igényel, és én is őt.
Remélem mindenki jól van, majd azért visszanézek! Gabka ha lesz időm mesélek majd, köszi.
Jóét!
Csibb gyönyörű Máté! Nagyon szép kis pofija van, és édes pókhasa. A bibi pedig szépen el fog halványodni.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nemlajos: katéter? :shock: :shock: :?

Katka: köszi a mellgyuszis tanácsokat, és persze mindenkinek a jobbuláskívánást :P bezsebeltem őket, és mára már jobb :D

Csibb: tényleg nem nagyon látszik a bibi :D a 11 ujjas emberek meg zsenik azt mondják...:D asszem... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

ahan, szülés után, mert nem tudtam pisilni.
De csak öt percig (se) volt bent.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hááát.. én megkérdezném a dokit... telefonfóbia ellenére... (én sem szeretek telózni, de néha muszáj...)

KépKép
KépKép
adryn

Jó reggelt!

Kukli nagyon jó hoyg itt vagy újra és további jobbulást Katának és Botinak is. Te hogy vagy?
Minden sorodnak örülünk :)
Nekem is taknyi mindkét gyerek, de szerencsére nem betegek igazán. Levinek nem is kell ezért itthon maradnia és Lilinek is csak reggelente kell kiszívni a nozit, meg ha nagyon sír, utána.

Minden betegeskedőnek jobbulást!

Máté nagyon cukin nézeget, szerintem sem vészes a bibije és a 11. ujjacskát én sem látom :)

Lilike akkora szemekkel tud nézelődni (mint a feltett képen), hogy szinte elmerül az ember benne. Annyira szép kék még a szeme és nagyon sajnálom, hogy nem marad ilyen (az én családomban a barna szem a jellemző, a pároméban viszont inkább a kék és a zöld domináns). Annyira szeretném, ha ilyen szép kék maradna, vagy esetleg apa zöld szemét is örökölhetné :)

Ja és büszkélkednék is egy kicsit :) :lol: :wink:
Tegnap elég későn, majdnem 10kor alud el Lilianna (addig boci szemekkel nézelődött :) ) de csak 5kor ébresztett és még mindig alszik.
És a másik büszkélkedésem : tegnap azzal fogadott a gondozónő a bölcsiben, hogy alvás után száraz pelussal ébredt Levi és nagyot pisilt a wc-be (2-3 óra között). Hazamotoroztunk, kint játszott még kb 6-ig, bejöttünk és kézmosás után ismét a wc-be pisiltünk és a pelus még minig száraz volt. Aztán elalvás előtt is még száraz volt a pelus, akkor is pisiltünk és reggel is száraz pelussal ébredtünk és a wc-be pisilt egy óriásit :) Szóval majdnem 24 órája ugyanaz a pelus van rajta, ami még mindig száraz :)
Épp szerdán volt szülői a bölcsiben, ahol kitárgyaltuk, hogy Lili születése előtt már szépen haladtunk a pisiléssel, de annyira leállt vele Levi, hogy szinte bosszantó volt, erre másnap (azaz tegnap) ... annyira büszke vagyok rá és agyon dícsértem, pusziltam a drágámat :)

Na eldugulok és kicsit élvezem még a csendet itthon :)

Kép

Kép
gabka77

csibb
Édes lehetett Fanni! Örülök, hogy rendeződnek a dolgaitok. Ez a 11. ujj...vminek lennie kellett a levegőben :shock: , egy nap eltéréssel voltunk kiírva, Hanna is légzésfigyun volt a khban, szívzörej miatt (elmúlt már ott), és most készülünk sebészetre, mert a jobb füle közelében van egy fibróma (szemölcs szerű bőrkinövés) Le kell vetetni, mert vérellátása van, és a gyerekkel együtt így az is nőne.

kukli
:D Jó Botizást+Katázást!

nemlajos
csípőszűrés rövid ideig tart, a két perc reális, megtekerik a combjukat kb és ennyi.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Ép csak beleolvastam a könyvbe, és tetszett, de csak később volt időm alaposabban tanulmányozni és hát nem vok elragadtatva. Elvileg 0-tól iskolakezdésig használható a könyv, hát a csecsemős tanácsok összesen 4 oldal és tele van olyannal, amit már 100 helyen olvastam. Lécci!!! Segítsetek énekes, mondókás könyvben, cd-ben, ahol meg lehet tanulni ezeket...
Meg a Suttogó 1- nagyon nagyon tetszett, van még hasonló könyv? Szomjazom ezeket nagyon! Túl hamar kiolvastam.

Csibb: Táltos Mátéd van :lol: nem semmi :oops:

Kukli: dejó, h itt vagy te is :D

Adryn: jobbulást, jobban van már a cicó?

Nálunk meg Líz tök keveset eszik és sokat alszik :? valszeg elkapta tőlem a kórt, takony, torokfájás :cry: persze így is fölkelt éjszaka, amikor szokott, de kevesebbeket eszik, 70-eket, a szokásos 100-120 helyett. Szerintetek kéne aggódnom? Mert eléggé ki vok, anyámmal már egy jó nagyot veszekedtem, sajnos, emiatt.

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

papillon

Kevesebb evés normális, ha betegek, főleg az orruk el van dugulva Ne aggódj, nem fog elfogyni. (Hanna is taknyos, kb. 50-60-at eszik, de alapból sem eszik meg 80-nál többet) Van tartalékuk.

Könyv
Amit én ismerek:
Boldog tipegők, 0-15 hónapos korig (Richard C. Woolfson, Alexandra kiadó)

és legjobb. ha te énekelsz, mert látja a szádat. Nagyon egyszerű dalokat (cini-cini muzsika, süss fel nap, tente baba, zsippzsupp...) népdalok is jók. Hannának, ha nyűgös, a csendes éjt szoktam dúdolni (aktuális :D ) nyugtató dallama van. De te is kiatlálhatsz dallamot, a néhány hangból állók a legjobbak az ilyen piciknek.

www.egyszervolt.hu
www.ringato.hu

ezeken az oldalakon találsz dalokat, letölthetők

marq
Kép
Kép
marqueza

könyv:
cini-cini muzsika
W. Sándor: Ha a világ rigó lenne
Gazdag Erzsi versei

cd
Regélő (ez elég drága, ha kell vkinek, jelezze)
Vivaldi: Négy évszak, stb.

marq
Kép
Kép
marqueza

Nagyon köszi mindenkinek :lol: :lol: :lol: de letöltenem még nem sikerült, béna vok

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Pappilon: Ha alapvetően hízik Lizi, akkor ne méregess már minden szopit. Csak magadat stresszeled vele. Nem a mérlegtől hízik a baba. Bízzál benne, hogy ő annyit fog enni, amennyire szüksége van. Ha kevés a tej, akkor gyakrabban kér és ezzel megnöveli. Ráadásul éjszaka ne mérd. Éjszaka minimális inger kell a babának. Mérlegre tenni teljesen felesleges. Evés, böfi, alvás.
Bocs, hogy belekotyogok, de ebbe a hibába én is beleestem az első gyereknél és nehezek is voltak az éjszakák. Aztán végre leszoktam a méregetésről és mindjárt jobb lett a helyzet (és a gyerek mérleg nélkül is hízott).
Én naponta egyszer mérem, este, fürés előtt. És azt nézem, hogy heti szinten 100 gramm hízás meglegyen.
A betegség alatt normális, hogy kevesebbet eszik és esetleg kicsit csökken a súlya. Jobbulást nektek!

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Hogyan viszonyulnak a gyerkőcök az időjáráshoz?
Lilike igazi időjós :)
Ha jön a rosszidő nem alszik :)
Pl tegnap egész nap fent volt, vagy nyöszörgött, ma meg alszik mint a bunda :)
Én kicsi időjós békám :)

Kép

Kép
gabka77

Helló!
Köszi mindenkinek még egyszer az üdvözlést! Kata úgy megörült, hogy jazaértünk, hogy 2 hét után először kakilta magát nyakig önállóan. Juhéééé!
Gabka nagy gratula! Ez óriási lépés! Levi nagyon ügyes fiú! Lassan csak egy pelenkásod lesz!
Ének: én most rákattantam az icipici pókra (sztem az összes nővér tudja már a Jánosba, ha hallgatóztak). Van kis zenei múltam, így a hangom még dáthásan is elmegy, amúgy nem tom honnan, de én emlékeztem –botinál is rengeteg dalra. Anyu sokat énekelhetett.
Adryn jobbulást! Meleg víz tényleg csodákra képes.
Marq sebészetről majd írj! Remélem nem visel meg nagyon titeket.
Nemlajos sztem kérdezzed meg a dokidat. Voltál már 6 hetes kontrollon? Nem kérdezted ha azóta is fáj?
Csibb Fannit meg kell zabálni! Édes lehetett!!!! Mi ez a 11. ujj? Kis csontkinövés volt a kezén (ha jól látom)?
Bocsi csak ezt az oldalt néztem vissza.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sztori röviden:
Szombat este elmentünk aludni, éjjel sípolásra ébredtem. Felkeltettem Katust, hőmérő, láz, csillapítom, orrszívás 1 órán át, még sípol, szopi, és Zsoltinak csak beszóltam, hogy léptem (kicsit meglepődött). Be a Budai-ba, ott megnézik, rögtön át János. Na ez nem eccerű: János kh, össze-vissza épületek, semmi nincs megvílágítva, azt se tudom merre menjek, csak fentről lehetett bemenni, ott senki nem tud útba igazítani. Tök para vagyok (annyi infóm van, hogy a pszichiátira mellé kell menni), mikor jön szembe egy dinka. Aztán megláttam egy mentőt, utána húztam, leállítottam és ők útba igazítottak, de így sem eccerű. Bent rögtön felvették, 1 kezében hamar szétmentek a vénák, orrszívás (brutál de kell, 4. napra már vér is jött belőle, annyira sokat szívtuk), kis szélcső, de csak kicsi kaki, sok durrogással. Szupi szobát kaptunk, osztályon kívül (kiderült ez hétköznap gáz, mert hangos), csak mi ketten, nővérek mellett. Szinte mindenki kedves volt. Nekem szavam nem lehet. Kiborított, hogy Boti nincs ott, első 2 nap vagy 10x zokogtam (rám nem jellemző) mikor kisgyerek hangot hallottam. Aztán behozta Zsolti, és kiderült, ez Botinak is jót tett. Azt mondtuk neki ott dolgozom, és a dolgozik szót elfogadja vmiért mindenre. Volt lent játszó, oda levittem naponta, szval onnantól én is jobban lettem. (Amúgy a sok sírás jót tettem a náthámnak, tisztultam rendesen) Ami nagyon gáz volt még, szerda este berakták mellénk Andriskát, aki Botival pont egyidős, Kruppos volt, mentő hozta. Volt szabad szoba, nem értettük miért oda kerül, de elfogadtam…. Este viszont, bejön az ügyeletes doki mikor a kicsi fiú elkezdett fulladni (annyira durva volt, hogy ne lássa az anyja, a folyósón bőgtem, nagyon kemény a krupp), kitárja az ablakot, szól öltöztessem fel Katát, mert nyitott ablaknál alszunk. Meg akart győzni, hogy ez nem árthat, erre mondtam, hogy ok, megyek haza saját felelősségre, reggel úgyis engednek, ha bármi bajunk lesz, a kh igazgatóhoz megyünk (nem vagyok balhés csaj, de álljon meg a menet!!!). Hogy lehet egy 5-6 hetes tüdőgyuszist ennek kitenni? Na erre átvitték Andrist, így nekik is jobb volt, anyuka amúgy az én pártomon állt, nem volt cikis. Amúgy velük is jóba lettünk, meg volt egy csajszi egy 5 hós Manóval, 3 napot voltunk együtt, és kiderült itt laknak közel, Szval még bandáztunk és barátokat is szereztünk. Kiderült egy játszóra jártunk tavaly is.
De voltak gáz nővérek is azért, a kruppos fiú anyukájának én segítettem költözni, mert egy táskát nem vittek volna helyette, miközben a 2 éves fulladó gyerek a kezében, stb… azért az ilyen rossz tapasztalat szerencsére kevés volt.
Kata pedig erősen tűrt mindent, nem fogyott csak hízott, türelmesen elviselt sok mindent, megajándékozott azzal a mosollyal, ami ebben a helyzetben nagyon sokat jelentett, és nem borult fel a rendszere sem. Egy éjjel volt fent, de csak mert a hörgőtágító doppingolta, de kellett éjjel is, mert befulladt kicsit.
Ma megint átaludt az éccakát, most megint alszik, Apa pedig elment a temetésre, mert a januárban balesetet szenvedett ismerősünk elhunyt március végén, csak akkor nem gondoltam, hogy meg kéne írnom.
Nemsokára itt a doki néni (kijön végre) még kellenek kontrollok nekünk.
Bocsi, ha hosszú lett, és ne haragudjatok, ha nem olvasok vissza (tudom míg ezt írtam foglakozhattam volna azzal is).

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Katka: igazad van, de itt ez a rohadt mérleg és szeretek statisztikákat gyártani (elvégre szociológus vagyok, vagy mi :twisted: ). Szóval éjszaka nem mérlegelek, ha látom rajta, h fölkel, de mostanában mérleg után is nézelődik, azt alszik. A tej elég sok, 100-akat fejek szopi után :? és ami külön bosszantó, hogy ugye anyatejadó vagyok,de eddig egyik tejem sem volt megfelelő, pedig agyon fertőtlenítem magam, a mellszívót, stb... szóval lehet, h feladom.
Szóval köszi a biztató szavakat, megpróbálom leállítani magam. Most lépek, felkelt, és itt ül az ölemben,és hesszöli a mellem, közben nagyokat fingik :lol:

Kukli: gratula a nyakig fosáshoz :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

marq: a csípőszűrés ortopédia, nem? Én a koponya és hasi uh-t kérdeztem :D :D :D
De köszi, mert utána úgyis megkérdeztem volna a csípőszűrést is, mielőtt odamegyek :wink:

kukli: most elmondjam, hogy miért nem... mert egyszerűen nem jutott eszembe. Nem fájt, így nem is volt a fejemben...
Sajna ilyen vagyok, már párszor írtam is, hogy nem látom összefüggéseiben a világot, emiatt nem is tudom megjegyezni pl, hogy fáj - orvosnál szólni - megjegyezni - elmenni - orvosnál tényleg szólni. :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos
ja, kop+hasi uhra tényleg kevés a 2 perc. 8) Mondjuk az kb 5. :D Luca sokat bukott, így voltam vele vagy háromszor a Heimben. kedden meg Hannával van időpontom a délpestibe. majd beszámolok.

kukli
és Katának volt láza, mikor sípolt a tüdeje?

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok,

néha azért benézek, de innen (a szüleimtől) valahogy nem annyira része az életemnek a net, mint otthonról :) Ma ócska idő van, ezért nem a kertben lógunk, és mivel mindkét gyerek eldőlt, most egy kicsit leültem ide. Átfutottam ugyan a hsz-eket, de már most alig emlékszem valamire... Az amnézia nem terhességi tünet? Gyermekágynál is jellemző? :D Pl. majdnem elfelejtettem bejelentkezni a dokimhoz a 6 hetes kontrollra, ugye a jövő héten lenne esedékes, de csak ma hívtam az asszisztensét időpont ügyben. Persze már tök esélytelen a jövő heti rendelésre időpontot kapni, így egy hetet csúszok.
De olvastam, h más is küzd ezzel, pl. Gyöngyi és oviba iratás :)

Kukli, örülök, hogy végre otthon vagytok! És azt jó volt olvasni, hogy jó helyen voltatok nagyjából, meg jófej anyukákkal és gyerekekkel találkoztatok - ügyeletes doki és nővérek meg no comment.

Papillon, Samunál én is komoly statisztikákat vezettem: mennyit evett, mennyit hízott hetente, havonta, stb. Most meg már mérlegem sincs - szóval ne aggódj, ez azért kinőhető :D Szerintem, ha szórakoztat, meg érdekel, akkor mérlegelj, de nehogy parázz miatta, ha néhány napig nem eszik 120-at, anyukáddal meg végképp nem érdemes ezen összebalhézni.
Sajnálom, hogy a tejleadás ilyen nyögvenyelős...

Csibb, Mátébaba nagyon szép, bibivel együtt! Mi ez a 11. ujj? Ezt nem értem, vagy csak figyelmetlen voltam...

Gabka, gratula Levi alakuló szobatisztaságához! Ez tök jó!
Én meg elkiabáltam Samu éjszakai szobatisztaságát, két éjszaka óta megint pisisen ébred, de csak reggelente - az ébredéskor - pisil be. és nem szól, hogy felébred, pedig mindig megkérem rá. Viszont reggelig bírja. Most kissé tanácstalan vagyok: adjam-e rá vissza a pelust, vagy mit csináljak? Szobatiszta gyerekek anyukái, help!

Marq, a 'Boldog tipegők' nekem is bejött, ez tényleg jó ötlet gyerekjátékokhoz ihlettelen anyukáknak :)

És jobbulást minden betegeskedőnek! Elég ijesztő, hogy mennyi baba náthás! Adryn, cicid rendbe jött?
Bocs, akit kihagytam, szombattól újra Bp-en, és itt aktívabban leszek.

erpé

Nemlajos, én is mindent elfelejtek megkérdezni. Bár eszembe jut ahogy az utcán vagyok. :lol: Talán a védőnő is tud tanácsot adni.
Marq igen, akkor volt csak lázas, mikor bevittema sípolás miatt. Mire beértünk le is ment. Amúgy 2 oldali gyuszi volt, mint kiderül a záróból. :cry:
Jah és 52 cm-nek mérték. Mondtam ennyit nem fürdetem. :lol: Elmagyarázták hol mit mérnek másképpen, aztán felvették 55 cm-esenek.
Jah és ha vki dokihoz indul: kiderült cumi kell!!!! Vagyis szerintük. Be kellett vinni (orrán igaz nem kapott levegőt), mert hiányolta mindenki. Rá is kapott rendesen, de nem bánom.
Még 1: mindenki azt kérdezte, milyen tápszert kap. 5-ből 5 orvos. :shock: Ezt nem is értettem. Miért nem feltételezték, hogy anyatejes??? (bizit mert antimell vagyok :roll: )
Papillon te mérted a kajákat? Én bent is csak nappal, pedig kellett volna, de engem annyira nem tud izgatni. Úgyis annyit eszik amennyit kér. Nyugi, tök jól fejlődtök.
:wink:
Lépek, ébred Bobó és jön dnő.
Ez a legfrissebb Dömemami kérésére. :wink: Mi is tudunk nagy szemekkel nézni. Nekünk amúgy sztem marad a szürkéskék, pasikicsináló szem.
Kép
Képeket visszanéztem. Édesek a babák, ígytől egyig. Mind tesóval, mind apával, mind egyedül..... Hú Csibb, ha Mátét elkapja Fannival a bnőd... azt angyon várom.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Erpé remélem kapsz jótanácsot Samuhoz. Nekünk is reggel pisil cak Boti, de nálunk pelu van tutira. Csak ha korán veszem ki belőle, száraz.
6 hetes kontrollra én hétőn mennék, hívtam dokim, mondta ráérek, ne aggódjak, első a baba.
Igaz elkezdtem vérezni kicsit. De ha ez lenne a mensi.. akkor vki kegyes hozzám. Se görcs, se sok vér..... mindegy.... sztem csak a stressz hozta ki ezt bent belőlem.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Kukli örülök hogy otthon vagyok és jól vagytok :D Azért nem semmi amiket leírtál a kórházról mint pl. az ablak nyitva hagyás :shock:

Erpé én is tök feledékeny vagyok, és még én sem jelentkeztem be a dokihoz a kontrollra, pedig jövő hét szerdán kellene mennem elvileg. Telefonon csak du. 5-6 között lehet elvileg hívni időpontot kérni, de ugye olyankor mindig ezerrel zajlik az élet, séta, játszótér... szóval tegnap pont 6-kor még eszembe jutott de sajna nem vette fel :? ma meg megint tutira elfelejtem. Legfeljebb majd csak beállítok a rendelésre :)
Akkor gondolom kipihented magad a szüleidnél :wink:

Papillon szerintem is tedd el a mérleget a szekrény mélyére, és minden vasárnap vedd csak elő :D

Marq ez a Regélő csak meséket tartalmaz, vagy verseket, mondókákat is?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

kukli, köszi, így már teljes a lelki békém 8)

Milyen meglepődve néz:)
És van ilyen rongyitok is? Én is szeretnék, hol érdemes venni?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszönöm a gratulációkat, de ez még nagyon az eleje a szobatisztaságnak, de egy nagy lépés :)

Kukli, köszönöm a sztorit, hát nem semmi a magyar egészségügy, ezt azthiszem már többször is megállapítottuk :(
Örülök, hogy most már végre otthon vagytok és Kata is jobban van.
Gratula a nagy kakihoz, mondtuk, hogy hiába erölteted, majd kijön, aminek ki kell jönnie :)

Erpé én nem tudok tanácsot adni, de talán próbáld megbeszélni vele, hogy ha nem szól reggelnte, akkor kénytelen leszel újra peslust adni rá és egy ilyen nagy és ügyes fiúnál az milyen ciki.
Kíváncsi vagyok KAtka milyen tanácsot tud adni. ( Ő mindig okosakat és jókat mond mindenkinek, és talán nem is sokára mi is hasonló helyzetben leszünk :) )

Papilon én csak egy barátnőm példáját tudom felhozni, akinek csak addig volt gond a szopival és tejtermeléssel, amig méricskélte állandóan a gyereket. visszaadta a mérleget (kölcsönözték) és máris gyarapodtak és a tejtermelésével sem volt több gond :)

Amivel én viszont "gondban" vagyok, az hogy Levit sosem kellett éjjel tisztábatenni. tele volt reggelre ugyan a pelus, de sosem jött ki.
Most viszont, ha nem rakom tisztába hajnalban Lilit, reggelre pisis minden, rosszabb esetben még kakis is.
Persze rájöttem, hogy mivel Lili is hasonalvó és neki előre felé folyik minden, Levinek meg mégiscsak a kuki lentebb eresztette a pisit. Csak az a bajom, hogy a tisztábatevéssel Lili mindig felébred túlságossan, utána nagyon sokára alszik el.

Lassan megyünk Leviért a bölcsibe, kíváncsi vagyok sikerült-e szárazon tartani a pelust :)

Kép

Kép
gabka77

Csibb: Azért rendesen megnevelt Téged az élet az elmúlt hetekben... Én egy ilyen műtétből, akkora drámát csinálnék... te meg csak megemlíted. Hát nem semmi. Örülök, hogy jól vagytok és simán ment. Bibi azt hittem csúnyább lesz.... :oops: És gondolom az évek alatt majd elhalványul....

Kukli: Kata nagyon édes.
Krupp: Zsófinál volt. Ha befullad a gyerek, akkor hideg kell neki. nyáron szinte szó szerint be kell tenni a gyereket a hűtőbe.... Ezért nyitották a kruppos gyerekre az ablakot.
De hogy rátok miért kellett volna?! :shock: Jó, hogy a sarkadra álltál!

Nálunk Peti ma egész nap nyafog és alig alszik... Én meg kezdek teljesen lemerülni.... :oops:

Teszek fel 2 képet:

Peti mosolya:
Kép

Lásd.: lejjebb :oops:

Zsófi böfizteti Petit:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.04.17 14:16-kor.

Katka

katka22

Peti mosolya mégegyszer

Kép

Katka

katka22

Katka ez a mosoly! Csoda, hogy Peti még egyben van. Én már megzabáltam volna!!! :lol: Nekem is kéne egy ilyen büfisegítség! Édesek együtt! Ismerem a kruppot, mert van ismerősünk, de nem láttam még kruppos gyereket. Nagyon ijesztő volt. Nyílván egy anya nem tud ott összeomlani, mert kitart, de kintről nézni, kemény. Zsófi kinőtte? Mennyi idős volt?
Nemlajos én rongyit mindig a dm-ben veszek. Évente cserélnek típusokat. Azért jó, mert ha rákap, akkor még tudsz venni, kell a cseremosáshoz. Most jött ki az új kollekció januárban. Nekünk már kettő van. Botinak 3 csacsi kell, mert fogzásnál hamar büdös lesz a sok nyáltól. De minden játék és baba boltban van. Te úgyis cummancs ellenes vagy. Szval ez nem teszi tönkre a fogakat, de tudják cumizni. Huh, rongyi és dm fun vagyok. :oops:
Gabka nálunk pont fordítva van. Botit mindig tisztába kellet raknom, Kata kibírja. Majd meséld el mi volt a böliben.
Adryn lehet le vagyok maradva. Apával mi újság? Múltkori riport óta volt vmi?
Zazzyról van új hír?
kuklika
Budapest VIII. kerület

katka, milyen édes Peti!és a többi babó is!
nemlajos-engem si katétereztek, mert szülés után azt mondták egy órán belül igyak meg 2 l vizet. Férjem megitatta velem, aztán persze szakaszonként jött ki, és mivel 4-szer kértem ágytálat...
és nekem fájdalmasabb emlék, mint a kitolás!! Essszméletlenül fájt a katéterezés! DE már nem érzem. Akkor kb.3 napig utána. Sztem egy telefont megér-egyébként nekem si minden a pénz kifizetése és az orvos elhagyása után jut eszembe :?
papillon, szerintem ne aggódj a mennyiség miatt. Nekem fura, mikor azt írjátok, 100akat eszik a gyerkő, nekem Nándi amióta hazahoztuk a kórházból, még mindig csak 70, 60, a 80 a legtöbb. Viszont hízik, mint állat. A mennyiség semennyivel nem nőtt, viszont egyre zsírosabb a tejcim-és az asszem pont kb. 1 hós kor körül jön, nem?
gyarapodjon, az a lényeg.
Mi 2550 -nel születtünk, ma kaptuk első oltásunkat-volt mérés,. jelenleg 4,53 kg. Úgy tudom, kb. a 3. hónap végére kell megduplázni a születési súlyt, de ez is csak egy irány.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

ja, és tegnap volta, baba-mama klubon, és ellenezték a szilikoncumit, merthogy túl kemény......
tanácstalan jel.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Sziasztok,

én sem olvastam vissza, csak egy keveset. Főleg a kis gyógyulókat, Katat és Mátét!
Csibb, örülök, hogy sikerült a kis ujjműtét is, most már tényleg ne legyen több :wink:
Kuklika, elovastam a történetet a kórházról, azért az nem semmi, hogy ablakot akartak nyitni rátok, meg az egész, biztos nehéz lehetett, örülök, hogy túl vagytok rajta.
Minden babafotó nagyon édes!
Hát a büfiztető Zsófi, haláli.

Maja náthás, ma voltunk orvosnál, írt antibiotikumot, sterimart, láza nincs, de nehezen veszi a levegőt, köhög, tüsszent, adjuk neki a szirupot, szívjuk az orrát, remélem nem lázasodik be, még csak hőemelkedés van, de tegnap nem sokat aludtunk.
Majd jövök, ha gyógyulgatunk..

Bea, Maja

Kép
bea1978

sziasztok,
bocs nem olvasok vissza, ritkán tudok jönni.
Csibb, Kuklika, jó hogy már otthon vagytok! döbbenet-sztorik!
elsősorban a csipőszűrés miatt irok, hogy figyeljetek oda!
a Heim Pálban voltunk, az ottani adjunktus fél, azaz FÉL PERC alatt végzett a vizsgálattal, csak szétnyitotta Lénám lábait békában, ahogy szokták, és kész.
szerinte minden ok.
elmentünk a már nem kötelező, fizetőssé tett koponya-és hasi ultrahangon derült ki, hogy a bal csipője gyengébb. az egy jó hosszú, cirka félórás vizsgálat volt.
képet is kaptunk az eltérésről.
az uh-s doki csak nézett nagyot, mikor mondtuk, hogy már jártunk ortopédián, és nem mondták, hogy baj lenne...
igy másik helyre (Szolnok, ismeretség miatt) is elmentünk, ahol rendesen megvizsgálták Lénát, és a terpeszpelenka mellett tornáztatnom is kell.
nem vészes, nem aggódom, csak a düh esz meg, hogy igy jártunk a heimpállal...

Bea, jobbulást Majának!

Kép
Kép
mamacsibe

bakker, akkor most menjünk sorjában!!!
1. Heim monnyon le :?
2. FIZETŐS az uh??? Hol voltatok? Nekem senki nem beszélt arról, hogy fizetős!!!:o
3. már hiányoztál, gyere gyakrabban! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, és hová fogtok menni?
2 éve, amikor Linda született, akkor a máv-ba vissza is hivtak minket, az ingyenes volt még (és nagyon alapos, le a kalappal).
ez Cegléden volt, ott a kórházon belül magánrendel a főorvos. többiek is irjanak hogy fizetős-e, mert ha mégsem, akkor valakit nagyon meggyepálok! (csak lenne jelentkező! :twisted: )
a katéterre akartam irni,hogy nekem is volt (császárnál kötelező), de se 2 éve, se most nem volt vele gondom. a ki és betétel kellemetlenségeitől eltekintve.
ja, és 68-as terpeszpelenkát kellett a lyányra adnom, a 62-es úgy tűnik kicsi :shock:
(hja, 4880 g volt egy hete....)

Kép
Kép
mamacsibe

érdekes, mostanában mintha minden második gyereknek írnának fel terpeszpelust. Én nem akarok rosszmájú lenni, de nincs ebben valami jutalékjáték...? :?

Mi a délpestibe megyünk uh-ra, amiről egyelőre még csak rosszat hallottam, jó volna, ha valaki biztatna... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Mamacsibe: Ez azért durva, még jó, hogy kiderült. Neked terpeszpelenka kell? nekünk tepresz rugi (vagy mi a szösz), de mi még nem vettünk, csak tornáztatunk... Mi lehet a különbség? :shock: :roll:

Katka

katka22

Nemlajos, 750 ft egy db, én nem hiszem... és minden méretből csak 1 kell, pár hónapig.
Katka, a hivatalos neve ez azt hiszem, igy kell kérni a gyógyászati boltban-gyógyszertárban. szvsz ugyanaz a 2.

Kép
Kép
mamacsibe

Magyar és nem magyar linkek
(nem saját gyűjtés....... )

mese, dalok, versek
Dalok, versek birodalma
http://dalokversek.hu/

mese, dalok, versek
mondoka
http://emil.alarmix.org/gedeon/%20mondoka.htm

mese, dalok, versek S
zöveggyűjtemény » Mondoka
http://fabien.freeblog.hu/tags/Mondoka/

mese, dalok, versek
Lili's Site - Elle's Music
http://gyermek.multiply.com/music

mese, dalok, versek
Hop-Pá
http://hoppa.ltime.hu/

mese, dalok, versek
versek és dalok
http://magyar-suli.de/lieder.html

mese, dalok, versek
Gyerekdalok
http://makvirag.extra.hu/Mese/Gyerekdalok/

mese, dalok, versek
Versek http://marci.co-net.hu/versek.htm

mese, dalok, versek
Meseország http://meseorszag.extra.hu/

mese, dalok, versek
http--miklos.vazsonyi.com-public-ls.phps_dir=public-mesek(Hungarian_tales) http://miklos.vazsonyi.com/public/ls.ph ... rian_tales)

mese, dalok, versek
Mondóka.lap.hu
http://mondoka.lap.hu/

mese, dalok, versek
mondokak-extra
http://mondokak.extra.hu/

mese, dalok, versek
Multiply http://multiply.com/user/join/connect

mese, dalok, versek
Óvó néni leszek, cskzrts... » mondokak
http://ovi.freeblog.hu/tags/mondokak/

mese, dalok, versek
Between the Lions . The Dixie Chimps PBS Kids http://pbskids.org/lions/videos/

mese, dalok, versek
Pszichológia - mesék, dalok
ttp://pszichologia.multiply.com/

mese, dalok, versek
Anna és Peti - Bartos Erika
http://www.annaespeti.hu/

mese, dalok, versek
BabyTV - Programs, Guessing Games
http://www.babytvchannel.com/programs.aspx?l=4&i=9&si=5

mese, dalok, versek
BBC - CBeebies - Tikkabilla - Music
http://www.bbc.co.uk/cbeebies/tikkabilla/music/

mese, dalok, versek
Traditional children's songs - British Council - LearnEnglish Kids http://www.britishcouncil.org/kids-song ... tional.htm

mese, dalok, versek
Cserkészek Online Multimedia-Népdalok http://www.cserkeszek.org/magyar/nepdalok.html

mese, dalok, versek
egyszervolt.hu http://www.egyszervolt.hu/3d/fomenu/ind ... ?intro=yes

mese, dalok, versek
Songs for Children
http://www.head-start.lane.or.us/educat ... index.html

mese, dalok, versek
KIDiddles Song Lyrics - Alphabetic Index http://www.kididdles.com/lyrics/alpha.html

mese, dalok, versek
Europe - Mama Lisa's World Children's Songs and Rhymes of All Nations
http://www.mamalisa.com/world/europe.html
mese, dalok, versek
Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) - Hungarian Electronic Library
http://www.mek.oszk.hu/html/vgi/kereses ... tema=human

mese, dalok, versek
Gyerekek
http://www.nchungarians.org/gyerekek.htm

mese, dalok, versek
http--www.ogyei.hu-anyagok-pszicho.pdf http://www.ogyei.hu/anyagok/pszicho.pdf

mese, dalok, versek
Letöltések Fájlok Fájlok nyelvoktatáshoz Angol http://www.okosbaba.hu/letoltheto-fajlok/14.html

mese, dalok, versek
Partedli http://www.partedli.hu/mondokak.htm

mese, dalok, versek
Partedli http://www.partedli.hu/partedlitavaszkezdo.htm

mese, dalok, versek
Rhyme Song, Rhyme, Poem, Busta Rhyme, Literature, Nursery Rhyme, Haiku, English Literature, Words That Rhyme, Verse, Prose, Chi
http://www.rhymesandsongs.com/

mese, dalok, versek
Kids games, videos, stories, crafts, lesson plans - worlds of stuff for kids!
http://www.tinyplanets.com/stuff.html

mese, dalok, versek
Educational games and activities
http://www.uptoten.com/kids/boowakwala- ... index.html
pisztácia

köszi, mentettem :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok

cicim jobb, már nem piros és nem fáj.. viszont még mindig van benne kemény rész :? Katka, azt kellene kimasszíroznom??? próbálom de nem nagyon megy.. vagy abban a kemény részben kellene csomót keresnem? annak milyen a tapintása? Nagyon édes a büfiztetős kép ;) és Peti már hogy tud mosolyogni :D Nico még direktbe nem teszi.
valaki kérdezte (bocs nem emléxem ki volt az) hogy hogy gyulladt be a cicim... háááát bevallom fogalmam sincs. valószínűleg nem ette ki Nico rendesen...

Kukli: örülök hogy túl vagytok a kórházi megpróbáltatáson, és otthon már nincs nyitott ablak :D apunak még mindig nincs meló, de nem adja fel...

bocsi, hogy nem reagálok mindenkire.. egy valamit még nem felejtek el:

Wicca: holnapra kívánok Neked NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :D

KépKép
KépKép
adryn

Adryn ez nem éééééér! Gondoltam pont az éccakai szopinál jövök ha még megy a gép:
Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk Bálintmami!!!!
Mamacsibe hú a kicsi lány szépen gyarapszik! Én úgy tudom ingyenes a szűrés, mi jövő héten megyünk a Budaiba uhu-ra. Lehet ami nem beutalt (nem kötelező), az fizetős.
Pont ma néztem a terpeszdolgokat:
http://bambino.hu/shop_art.php?shop_id=3968&cat=496536 Itt látható a különbség anyukák. :wink:
Nemlajos sztem inkább felírják, ha kicsi eltérés van, ezért van belőle sok. Én mióta megszületett tornáztatom, de pl. aki sokat volt faros, annek kisebb eséllyel kell, mert bent szétnyomta a lábikóját vagy mi a szösz. Remélem mi kimaradunk a jóból. :roll:
Köszi Pisztácia! :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Szűrések: az uh--ra nekem külön mondta a doktornő, hogy ha a kórházban nem csináélták meg, mielőtt hazaengedtek volna, akkor fizetni kell érte, a Madarász u-ba tudunk bejelentkezni és 6000 Ft lesz. A csípőszűrés ingyenes lesz, az újpesti sztk-ba megyünk majd gyermek szakrendelésre, de oda is be kell jelentkezni, azt hiszem. Csak el ne felejtse. :D

Kukli! Nem semmi a kórházas sztoritok :roll: Kata mosolya tényleg jókor jött neked. :)

Pisztácia! Köszi a linkgyűjteményt! :)

Szép vasárnapot!
masut

ja bocs, még csak szombat van :oops:

Masut
masut

bakker, ez a magyar eü, ugyanaz hol ingyenes, hol nem, hol kötelező, hol nem... :?

wicca, sok boldog isten éltessen sokáig!!! :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

masut :D
Gyeden lévő kismamáknak minden nap vasárnap :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Masut: Ha nem javítod ki magad, nekem nem tűnt volna fel. :oops:
Nemlajos: Viszont mi Gyáson vagyunk.... :lol:

Wicca: Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok és kevesebb balesetes gondot a családban!

Kukli: Azért nem vagy semmi, így éjszaka közepén babanetezni.... :shock: És köszi a linket!

Adryn: Szerintem ha már nem fáj, akkor ne piszkáld. A csomó attól van, hogy valahol eldugul egy tejcsatorna és mögötte felgyűlik a tej, mert nem tud ürülni. És a pangó tejtől lesz a mellgyuszi. Ha már nem fáj, akkor a csatorna átjárható és többit Nico rendbe teszi szerintem. Nagyon ügyesek vagytok Nicoval, hogy sikerült kijönni belőle. ;)
Ja és olyan 6 hetesen kezdik a mosolygást. Szóval Nico most fogja kezdeni. Szopi után, amikor tele a pocakja. Beszélj hozzá éneklő hangon (igen, idióáton gügyögve :oops: ) és mosolyogj mindehhez. Szerintem vissza fog mosolyogni. :roll:

Katka

katka22

Katka be volt kapcsolva a gép még, amúgy nem ültem volna le. :wink:
Csibb éjjel szopi közben gondolkoztam, írtad nincs Máté még 4 kiló. Katus sem (3970 g 8) ), pedig pár nappal idősebb, és jól hízik. Sztem ne aggódj, biztos jól fejlődik, azért nagyon nehéz napjai voltak. Én mindig arra gondolok, derékkímélő üzemmódban növünk. :wink: Kh-ban sokat volt kézben, mert ha sírt rohantak mi van (bezzeg amikor a légzésfigyelő bekapcsolt senki nem jött, akkor én rohantam vele :evil: ), így a derekamnak annyi. Meg a kedves nem sírós kislányomnak is. Kinyílt a csipája. Vörösre tudja ordítani magát 1 perc alatt, igaz abba is hagyja ha nincs rögtön felkapva. :roll: Nem mintha sok ilyen lenne.
Na most kíváncsi vagyok. Én biztos nem fizetek uh-ért. Mert ha kell, akkor hadd döntsem el én hova viszem!!!!
Nemlajos nekem vannak hétvégéim. Amikor Apa is segít a gyerekekkel. :wink:
Adryn örülök, hogy cici rendben. :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?