Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kozsu!

én is ott szültem a kisfiamat, és nemsokára a kislányomat is :lol:
én csak dícsérni tudom, gátmetszés nélkül megúsztam, nagyon jó gátvédelmet csinált a szülésznő! pedig nem volt kicsi a fiam mert majd 4 kiló és 59 centi volt, igaz sok minden rajtad is múlik,hogy mennyir "fogadsz " szót a szülésznőnek, nekem is mondta, ha a végén mikor mondta,hogy ne nyomjak akkor nyomok repedek rendesen............szóval sok mindenen múlik!
én homeopátia pártoló vagyok, olajat málnalevél teát bogyokat is szedtem, nem tudom mennyire segítettek, de megúsztam a gátmetszést, szóval megérte!

szerintem nyugodj meg, van pár barátnőm aki ott szült de egyiknek sem csináltak gátmetszést, és nem is repedtünk!

nagyon odafigyelnek már a gátvédelemre,mindent megtesznek, ha meg van fogadott szülésznőd akkor még jobb!
én az elsőnél nem fogadtam, de most fogok, tutira megyek már! :wink:
szülésznőt nem tudok így kiemelni, mindenki mást dícsér igazából mindegyik a gátvédelemre megy szinte!
én az elsőt Fantha Zsuzsánál szültem, nem volt megfogadva, de csak jókat tudok mondani róla és csak dícsérni tudom ,minendt megtett értünk!
most a barátnőm, szülésznőjét fogadtam meg, őt is nagyon dícsérik ő Csizmadia Erika, barátnőmnek is barom,i jó gátvédelmet csinált pedig a kisfia arctartásos volt! így remélem most is minden rendben lesz!
Igazából először Zsuzsát akartam, de ő félig magánosította magát nst ügyileg és anygailag nem ment:(
de erika is baromi szimpi kedves ügyes nő!
a lényeg,hogy időben válassz, mert a jó szülésznőket hamar "elkapkodják" :roll:

sok sikert! :D
 
 


sziasztok!
Idén februárban szültem a Szent Imrében, szülésznőm Vastagné Nagy Éva volt, tudom őt ajánlani, nekem legalábbis megfelelő volt, de ha valakit érdekel pü-ben írok többet is. Az orvosomat nem ajánlanám. A csecsemősök az én véleményem szerint segítőkészek és rendesek. Amit a kórházban tudtam meg,szoktak csecsemőst is "felfogadni", én is így tettem. A csecsemős mondta hogy hozzá már a terhesség alatt járnak - én a szülés napján kértem meg - de végül elválalt. Mindennap jött hozzám, vele fürdettem, segített a baba körül, nagyon sok infóval elátott. Nekem első babásnak nagy segítség volt és ennyit megért.
Mindenkinek jó babavárást!

Kép
 
 


Sziasztok!

Én is Rakonczai Orsolyáról kérdeznék, tudna valaki mondani valamit róla? Köszi :D

Kép

Kép

:D
 
 

 
 

Még mindig nem értem minek kell szülésznőt fogadni?Az csak pénzkidobás,hát amúgy is ott a szülésznő és teszi a dolgát.

 
 


Mert nem mindegy hogy teszi a dolgát, a gyereket nyílván nem hagyják bent, de baromira nem mindegy, hogy repedek mint a fene, vagy gátat vágnak, vagy olyan gátvédelmet csinál mint nekem a fiamnál és se repedés se semmi, pedig 4 kilós és 59 centi volt ,első gyereknek nem kicsi, és most is így szeretném, ezért fogadtam 8)
az sem mindegy, hogy vajúdás alatt rád -rád nyitja az ajtót vagy végig azon van, hogy hamar túl legyél rajta minnél könnyebben.............
utána se mindegy, én pl: rögtön ültem úgy mozogtam mint akinek semmi baja, gátmetszésnél ez azért nem így van.............

mivel rendben zajlik a terhesség én dokit nem fogadok, az első szülésnél is csak mászkált a doki, a szülésznő meg dolgozott!
MIVEL A DOKIM 100 AT KÉRNE minimum, így logikusabb szülésznőt fogani jóval olcsóbban, amúgy is ő csinálja a meló legjavát!

de mindegy, különbözőek vagyunk másképp gondoljuk, nekem ezek fontos dolgok és még sokaknak, ezért gondolják egyre többen ,hogy fogadnak szülésznőt!

Üdv: Tünde
 
 


ez amiket írtál normális esetben kéne így történnie.tudom,hogy a mai világ pénzről szól,de nem tudom elképzelni,hogy egy szülésznő úgy viselkedjen,ahogy leírtad.én ezért nem fogadtam soha,pedig 6 gyerekem van és lehet,hogy lesz mégegy.de szerencsére jók a tapasztalataim.

 
 


persze normális esetben, én nem azt írom,hogy nem teszi a dolgát, csak nem ugyanúgy!
akkor annyit megy be amennyi ideje van, így nem, főleg ha behívod mert nincs bent akkor csak miattad van ott és csak rád figyel ,nem mindegy!
első szülésemnél a férjem 100szor kérte az ügyeletes szülésznőt, hogy bent hagytam a vajúdó szobába a vízemet hozza be a szülőszobába mert ugye ő nem mehetett már ki, na 2 óra múlva odaért a víz! ennek ellenére persze ő is tette a dolgát, de nem volt rá ideje...... :?

de ha jól emlékszem írtad, hogy gátmetszésed volt, na én ettől féltem a legjobban, és most is, bár így már 2.nál nem annyira:)
és örülök,hogy jók a tapasztalataid, nekem is :lol:

sajnos ez egy ilyen világ, a pénzről szól minden, persze én sem a legpénzéhesebb szülésznőt választottam mert neki csak a pénzről szól, hanem normális kedves nőt aki szereti a munkáját, és nagyon profi is benne, és ha éjszaka felhívom azzonnal öltözik és találkozunk a kórházba, legyünk őszinték azt meg kell fizetni!

nekem ahogy írtam dokim nem lesz , normális szülésnél felesleges, csak szülésznő, ő csinálja a munka legjavát, és ha lenne netalántán valami, ő mindent megtesz! ez fontos nekünk és még sokaknak akik szülésznőt fogadnak, egyre többen ami jelent valamit!
 
 


szia ,megértelek,mindenki úgy választ,ahogy neki jó.én attól független,hogy nem volt orvosom mindig adtam és adok is ugyanúgy az ügyeletesnek,mert muszály adni,hogy jól bánjanak az emberrel,az ápolónőknek is mindig adtam és úgy sokkal kedvesebbek,hát ez így működik,pénzből élünk.pénz beszél,kutya ugat.örülök,hogy beszéltünk,végülis ezért van a topik.szia

 
 


Sziasztok,
eddig csak olvastam a fórumokat, de most szeretnék kérdezni is. Gondolkozom a szülésznő választáson a Szent Imrében. Olyan személy érdekelne, aki alternatív dolgokat is használ pl.: homeopátia, masszázs. Tudtok valakit ajánlani?
Az orvosom Kondor Katát, Bottyán Emesét vagy Fantha Zsuzsát javasolta, mert velük sokat szokott együtt dolgozni. Mi a véleményetek róluk?
Köszönöm a segítséget!
 


Sziasztok! Indítottam egy új fórumot (Szülészetek, kórházak - "Szent Imrében szültem), ahova kifejezetten a Szent Imrés szülésélményeket szeretném összegyűjteni. Ha van egy kis időtök, kérlek írjátok meg a Ti élményeiteket, így sokat segítenétek, hogy ne kelljen a régi hozzászólások között rákeresni a kórházban töltött napokhoz kapcsolódó infókra. Milyen volt? Mire figyeljünk? Mit vigyünk okvetlen magunkkal, stb?
Köszi nagyon! Sziszkusz
 


Szia kedves Mó73! A pénzt mikor adod a dokinak? A szülés előtt vagy után? Mert ha utólag, akkor ő még azt nem tudhatja, hogy Te adsz-e neki vagy sem. De ha előre adod, akkor értem miért ugrál jobban körül. Vagy utólag adsz, ha kedves volt? :)


kedves kismamai 2009,hát persze ,hogy szülés után adom,és úgy viselkedik,annyira kedveskednek olyankor ,szerintem tudják,hogy kapnak pénzt,ha kedvesek,de ez így van jól!!!!!!!!!!!

 
 


Sziasztok!
Kérlek Titeket küldjetek nekem szüésznő neveket és telefonszámokat. Köszi lányok.


Sziasztok!
Volna egy kérdésem, mert nem tiszta a kép.
Most akkor már minden választott szülésznőnél perkálni kell az 5000-et/NST?! Mert akkor, ha jól számolom, nem is biztos, hogy olcsóbb a szülésznő választás, mint a dokim. Ha mondjuk a dokim 60-at kér, a szülésznő meg 30-at, 35-36. héttől heti 1 nst, az ugye már 60 ezer... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: hacsak nem hordom túl és akkor meg szinte már naponta kell az nst.... hát ez gáz!
Tehát akkor most már nem az van, hogy ha van szülésznőd, akkor a szülészetre bevisz és ott nst-z meg?
Vendég
 


sziasztok!

2008-ban Vass Gabinál szültem, nem választott, hanem ügyeletes volt, nagyon rendes volt, tényleg, 2010-ben, szintén ügyeletesnél, Tóth Irénnél szültem, érdekes, amit írtok a tarifákról, meg, hogy kinek mi jön be... azt gondoltam, hogy idén a 3. gyerkőcnél választok magam mellé szülésznőt, de most elgondolkoztam, hogy van-e egyáltalán jó választás!?

 


Sziasztok,

úgy látom kicsit behalt ez a topic, de megpróbálok életet lehelni belé. 
Én novemberre vagyok kiírva, Szent Imrében fogok szülni, és még nincs szülésznőm. A természetes szülés híve vagyok, és szeretnék olyan szülésznőt találni, aki ebben partner. Esetleg van valakinek ilyen tapasztalata valakivel? Vass Gabi volt annak idején, akire ebben lehetett számítani, de sajnos vele volt a "botrány", és tudtommal már nem dolgozik. 

Előre is köszönöm!


cowy
Budapest
 
 


Szia, én már 4x szültem ott. 3-at ügyeletes szülésznővel és választott orvossal. Elsőt Faludy doktorral és valamilyen Éva nevű nagyon kedves szülésznővel, aki szerintem már nincs ott. A 2-3-at Dr Balogh Tibor választott orvossal és Molnár Gabi-Rakonczayné Orsi ügyeletes szülésznővel. Gabi és Orsi is nagyon nagyon nagyon jó volt, sosem hagytak egyedül, és amikor kimentek és én attól féltem, nem jönnek vissza időben, rá kellett jönnöm, hogy nekik iszonyat ki van a fülük hegyezve és mindig időben toppantak vissza a szülőszobába. Negyediket Gabival szerettem volna szülni, de már nem tudott vállalni, igy Orsit kértem meg, nagyon jó döntés volt. Éjjel hivtam fel, és kb 15 perccel utánam már bent volt a kh-ban. Akkor az orvosom már nem vállalt szülést, ezért tudtam, hogy csak Orsival fogok szülni. Az ügyeletes orvost akkor láttam, amikor már kibújt a baba, ugyanis nagyon hirtelen jött a kitolás, épp mikor Orsi be akart adni egy szurit. Gyorsan lecsapta az asztalra és már jött ki a baba feje. Sajnálom, hogy már nem lehet csak szülésznőt választani, ezért legközelebb kipróbálom az ügyeletben szülést teljes mértékben.

Violetta
 
 


Szóval azt akartam még mondani a fentiekkel kapcsolatban, hogy ez a két szülésznő természetes szülés-párti, én Orsival a kádat is kipróbáltam, és kb azt csináltam, amit akartam. Illetve majdnem, ugyanis az Ikea szobában kezdtem ugye a kádban, tudtam, hogy megszülni nem a kádban akarom, hanem majd át akarok menni a kitolásra hagyományosba. De a kádban annyira felerősödtek a fájások, hogy alig tudtam kimászni. Ott akkor azt találtam ki, hogy a komódra hajolva vajúdok, ha jön a fájás. De mivel látta,  hogy már igen erősek a fájások és tolófájás-szerű hangok hagyják ez a számat, rámszólt, mikor elmúlt a fájás, menjünk a szülőszobába -amit én direkt igy kértem régebben.  Mikor mondta a fájás után, hogy  na most menjünk, én közöltem, hogy de nem tudok, na akkor nyúlt a hónom alá, hogy dehogynem, gyere gyorsan és elkezdett húzni  simán átértünk, csak én nem mertem elindulni.... 
De ezt ugye azért csinálta, mert én ezt beszéltem meg vele, csak 2 tolófájás között az embernél már minden elvi dolog megborul....

Violetta
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó