A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

sziasztok

csak gyors bekukk és már itt se vagyok.
Lilus péntek reggel leesett a lépcsőről és ma sikerűlt megszabadulnunk a János kórháztól :( Ettől függetlenűl, még mindig elég ramatyúl van. Ha éppen nem alszik, akkor sírdogál. Enni nem hajlandó és az innivalót is úgy kell beletukmálni de legalább Eszti baba rendben van.
Később próbálok még jönni, puszi mindenkinek

Kép

Kép
pgyöngyi

Hú Gyöngyi, ez nagyon rosszul hangzik. És mi történt? Agyrázkódás? Bent voltál vele a kórházban? Eszterrel mi volt addig?

Adryn, drukk az első igazi mosolyhoz!

Marq, köszi a szobatisztasággal kapcsolatos gondolatokat. Nem tudtam, h ez "normálisan" is ilyen szakaszos lehet. Szinte mindenki azt meséli, hogy a gyerek egyik pillanatról a másikra elhagyta a pelust és onnantól nem volt baleset, és sokan nagyjából egyidőben lesznek nappalra és éjszakára is szobatiszták. Samu már 8-9 hónapja szobatiszta nappal.
Vica, azt is "jó" volt olvasni, h hasonló történt Pannával is.
Annyit írok erről, h úgy tünhet, szétaggódom magam ezen, azért erről szó sincs, tudom, hogy nem pelenkában fog készülni az érettségire :) Csak jókat mondtok, azt akarom kicsalogatni :)
Csak persze nem biztos, h ez a téma (3 évesek gondjai) sok mindenkit érdekel, szóval le is szállok róla.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Erpé, ha már véleményeket csalogatsz ki :wink: : az én védőnőm azt mondta, hogy hét egymást követő száraz éjszaka után elhagyható a pelus. Bár az én véleményem az, hogy minden gyerek más. Az én lányom pl. egyszer csak nem volt hajlandó este fürdés után felvenni a pelust, és onnantól kezdve nem volt pisi éjjel. :) Csak arra nem emlékszem, hogy mennyi idős volt akkor. :? De azt hiszem közelebb volt a háromhoz, mint a kettőhöz.

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Marqueza, Gyöngyi jobbulást a gyerekeknek, hú ez a leesés nem semmi, majd mesélj, hogy történt.

Szonja baba is nagyon édes.

Adryn, örülök, hogy örülsz, megkaptad a várva várt mosolyt, dolgoztál is érte, nem is keveset :wink: apa bírja még a gügyögést?

A jobb mellemmel én is küzdök, kirepedt, és nagyon fáj néha, ahogy elkezdi Maja az evést, ma kivérzett, szóval a balból kellett 2x adnom, most mehetek fejni, de durrog is, mert ráz a hideg :roll: pedig olyan jó lenne aludni egyet :?

Bea, Maja

Kép
bea1978

aláírtam az onlány petisönt, családellenesek:x

Bea, Maja

Kép
bea1978

Pgyöngyi: Szegény Lilus! Nagyon megütötte magát? :? :shock: És te hogy vagy? hogy viselted? :?

Bea: Nagyon nem hangzik jól ez a kisebesedett bedurrant cici! Vigyázz magadra! És mérd a lázad! 38,5 fölött nem szabad szoptatni, mert a baba is lázas lesz. Szóval csillapítsad időben és ha 24 órája lázas vagy, akkor kell antibiotikum. Remélem sikerül leállítanod. Szurkolok!

Erpé: Nálam Zsófi már 2 és fél évesen teljesen szobatiszta volt, aztán az óvodába volt egy rossz ovónő és a kiscsoprotban végig pelusoznom kellett éjszakára. Vége lett a kiscsoportnak és végleg letettük a pelust, akkor már egy éjszaka alatt. ;)
Szóval ne aggódj! rengeteg ideje van még Samunak.

Adryn: Nagyon örülök a mosolynak! Éreztem a soraidon a boldogságot! Fogadjunk, hogy már Mic is gügyög csak láthassa a világ legszebb mosolyát! ;)
Tényleg Nicot milyen nyelven (nyelveken) tanítjátok beszélni.

Katka

katka22

Hordozóra nekünk is azt mondták, h a lehető legkevesebbet legyen benne a gerinc miatt.

Papillon, igen mi szültünk egy napon!!! 8) :lol:

Kukli, köszi Huggies tippet, volt olyanunk is, akkor nem folyt ki belőle, de akkor még a Liberoból sem. De lehet, h veszek megint.

Adryn, na megvolt a mosoly!!!!! De jóóóóóóóó!!!! :lol:

Bea, cicidnak jobbulást!!! Sztem a szoptatás nehezebb, mint a szülés..... :shock:

Nálunk ma elég nyűgi volt Szonja, még séta közben is ordított. Aztán itthon is folytatta...sztem a hasa fáj, egész nap nem volt rotyi....tuti megint éjszaka kell öltöztetnem, mert az egész napi adag ki fog jönni.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Jaj, hát ma nem volt időm netre jönni, most meg alig győzöm pótolni a lemaradást :?
Nálunk is egyértelmű már a mosoly végre, bár ma szegény Döme végig nyűglődött (jön a front...), alig tudtam valamit tenni mellette.
Hja, és 5050gr! :D

Hja, és ma szépen letettem a nagy ágyra, pelusra, mire felébredt, így találtam:
Kép

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ha nem látni, 90°-ban elfordult :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én Petit tegnap este letettem a hasára aludni (mindig a hasán alszik éjszaka) és reggelre a hátán aludt! :shock: :shock: :shock: 8)
Persze fogalmam sincs, hogy csinálta, mert természetesen még nem tud forogni. :roll:
Petiaput gyanusítottam, hogy megfordította, de nem ő volt. A többi gyerek meg nincs itthon. Szóval rejtély....

Katka

katka22

Nemlajos, szép súlya van Dömének. Ő mennyivel is kezdte?
Jó a fotó! Katalány is elkezdett forogni az ágyában, a múlt hét óta szinte mindig keresztben találom, pedig nem úgy kezdi, sőt ma már majdnem teljesen megvolt a 180 fok is :)

Kukli, nekünk is bejön a Huggies, estére azt adom a csajra, napközben pedig Babylove-ot használunk. Sajnos az nem bírja az éjszakai menetet (átázik), mivel akkor nem pelusozok, így 8-10 órát is egy pelusban van Kata...

Juji, köszi a hsz-t a szobatisztaság témához. És igen, szerencsére különbözőek a gyerkőcök és nem olvasgatják a nagykönyvet.
Katka, az nem semmi, amit írtál, hogy egy óvónő miatt pisilt be a nagylányod kiscsoportos korában. És ez hogyan derült ki? És nem lehetett tenni ellene valamit? Nem semmi történeteid vannak...

Bea, sajnálom a kirepedt-fájó cicit, szellőztesd és kenegesd. Esetleg használj bimbóvédőt addig, amíg nem lesz jobb. Nekem a Garmastan bejött, sőt a Babylove-os cicikrém is használt...

Tehuti, sajnálom Szonja nyűgösségét. Olyan nehéz ilyenkor, amikor nem tudunk segíteni.

A héten végre feladom postán a MÁKnak a papírokat. Hát ezt sem kapkodtam el... Meg elkezdtem az SZJA bevallást is készíteni, azt is csak tolom magam előtt. Annyira nincs most kedvem ilyenekkel foglalkozni.
Jó éjt!

erpé

Ja és túrázáshoz vettünk kendőt. De nem kötözgetőset, hanem rugalmas pamut anyagból van 2 széles karika. Ezekbe kell belebújni úgy hogy keresztezzék egymást és 3 féle pozícióba bele lehet tenni a babát. Nagyon tetszik, de majd a túráknál kiderül... :roll: Remélem bejön.

Katka

katka22

Adryn gratula az első igazi mosolyhoz :D Megérte a sok éneklés és gügyögés.

Gyöngyi jobbulást Lilinek. Majd meséld el hogy történt és mi van vele.
Panna is le szokott gurulni a lépcsőn, sőt még most nem oly rég is előfordult, na de a kórházig nem jutottunk.

Nemlajos Dömének nem semmi a súlya. És milyen ügyesen elfordult. Az ember azt gondolná, hogy csak egy helyben fekszenek úgy 3-4 hónapban, aztán hogy meglepik a szülőket :D Nemhiába mondják, hogy egy pillanatra se hagyjuk magukra pl. a pelenkázón se.
Emlékszem Bulcsú mikor megszületett és betették a sárgaság miatt a kékfény alá, aztán úgy egy óra múlva gondoltam megnézem alszik-e és látom az én fiam majdnem teljesen megfordult a másik irányba :shock: Meg is kérdeztem a nővéreket hogy melyik irányba is tették le :D

Akinek már nagyobb gyereke van annak mondom, hogy találtam egy nagyon érdekes játékot, nem tudom ismeritek-e. Aqua Doodle a neve, meg is rendeltem Bulcsúnak szülinapjára, vasárnap fogjuk ünnepelni. Jó nagy buli lesz, unokatesójával majdnem egyszerre, 8 nap különbséggel születtek így már tavaly is közös szülinapozást tartottunk.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

sziasztok

Bea: hehehe apu büszkén tartja magát.. legalábbis nem mondott még fel :lol: sebes cickót sajnálom.. voltál gyógyszertárban, kértél rá valami krémet?

Katka:
apu is gügyög most már, de ő még nem kapott mosolyt :twisted: egyébként én magyarul, ő pedig dánul beszél hozzá. itt az iskolában kötelező az angol, (és a tv-ben sincs egyik film sem lefordítva csak feliratozva az is jó gyakorlás) plusz németet is tanítanak. szóval elvileg minimum 3 nyelvű lesz a gyerek. jó ez ebben a világban.

Nemlajos: :lol: a kis forgolódka :D a takaróját nem találom... :roll:

Tehuti: akkor modellSzonja is nagyon szépen gyarapodik :D mi is próbáltunk Huggiest, Liberot és Pamperst is.. mindből jött már ki pisi. a Libero a nyertes gyakoriságilag, olyat többet tuti nem veszek! viszont már otthon Mo-on is van Aldi. nekem az ő sajátmárkás pelusuk is nagyon bejön, a liberoból meg a kaki kijön :lol: de hülye vagyok.. bocsi

KépKép
KépKép
adryn

Katka először én is ilyen karikás kendőt akartam venni. Kiváncsi vagyok hogy válik be neked.
Peti nem semmi hogy megfordult, biztos összegömbölyödött és átgurult a hátára :D

Jut eszembe megkaptam mégis a családi pótlékot utólag. Szeretem az ilyen váratlan bevételeket. :)
Azt számolgattam, ha nem kaptam volna az utóbbi egy hónapban anyasági támogatást meg az Szja visszatérítésemet akkor már minuszban lennék, annyit költöttünk most :? Döbbenet hogy megy a pénz. :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Máté is sokkal nyügisebb mostanában... már kezdek félni minden szoptatástól, hogy mennyire fog szenvedni utána...
ma este extra sokáig szenvedett, másfél órát... de úgy, hogy du. 6 óta fenn volt...
apa már gyanusítgatott, hogy ettem valami olyat, amit nem szabad...
bocsi, de azért megnyugtat, hogy nálatok is ez van mostanában... bár én nem emlékeztem ilyenre Fanninál, hogy ennyivel később jönne a hasfájás. :roll:
viszont ő nem kel éjszaka sokat. max. 2-szer, de tegnap pl. egyszer csak.

Gyöngyi
jaj.. jobbulást Lilinek!

Erpé
még mi is pelusozunk éjjel! :wink: mostanában pedzegetem, hogy próbáljon meg reggelre száraz pelust csinálni, és akkor elhagynánk, de még nem sikerült neki. illetve egyszer ő mondta, hogy nézzem meg, mert száraz, de egy pisi volt benne, de azt mondjuk lehet, hogy csak reggel rakta bele minimaxozás közben...

tündériek a gyerekeink!!! :D
majd én is rakok fel, de most nincs hozzá energiám...

Adryn
hurrá Nicomosoly!

Bea
jobbulást a mellednek!

(nekem van még egy hasznom ebből a kórházi mizériából: nem sebesedett ki a cicim, mert amikor elkezdtük a szopit, akkor egy nap max. 3 szopi jött ki a kórházban, utána éjszaka regenerálódni tudott. és mire hazajöttünk a nagyüzemi szopikra, addigra szépen megedződött a mellem. 8) )

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

erpé, 3320-szal :roll:
adryn: a nagy paplannal volt betakarva, de kitakartam a fotó krdvéért.
Rajtam most felváltva jön ki a takarítási láz és a tavaszi fáradtság... jajj :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok,

tegnap tiszta deja érzésem volt, légszomj(jól megigjedtem, vártam, hogy abbamaradjon), mint a terhességnél, úgy látszik szoptatásnál is hasonló állapotnak van kitéve a szervezet, elkezdem újra a vasat, abba se kellett volna hagyni

Mell: nem olyan vészes, már megszoktam, lázig sose megy el a dolog, 1x majdnem a kórházban, de időben behozták a mellszívót, kenegetem is, nagyon jó rá az anyatej( nem tudom hallottátok-e) ,de van védőkrémem is, nálam a bal tiszta eleven piros, de nem fáj, jobb időközönként bedurran meg kivérzik, na az fáj :x de nem tudok mit tenni, mert állandó használatban vannak :) , kennegetés, zuhany alatti maszír, fejés, anyatej a legjobb, ha esetleg van valakinek hasonló.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Döme nem semmi, és így meg tudja forgatni a fejét?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Egy kérdés: mostanában ha kivesszük a vízből Maját, becsavarjuk a törülközőbe, éktelen vörösödésig, hangelmenésig tartó ordításba kezd, ezt 3 napja csinálja. Mitől lehet?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!
Vica nagyon kíváncsi vagyok hosszabb távon a tesófellépőre. Nézegettem, lehet benevezünk egyre ha nagyon bejön nektek, csak nem tom milyet érdemes. Nem vennék 30 ezer ft-ért. :roll:
Csibb sajnálom szegény Máté estéjét. Tegnap nekünk is fájt a hasunk, pedig rég nem. Reméljük tényleg csak vmi kajától lehetett, és ma nem leszel gynúsított. :lol: Ti hogy álltok ovival? Egyszer írtad, hogy már tervezed Fanninak.
Katka nem semmi Petid van. :wink: Én úgy tudom előfordulhat, hogy véletlen átfordulnak. Véletlen úgy mozgolódik. Nekünk is a napokban volt amúgy ugyanez, de ott Apa fordította át. Nagyon meglepődtem én is. Örülök, hogy találtál neked tetsző hordozót, reméljük be fog jönni.
Nekünk Katus amúgy nagyon jól tartja a fejét. Meg is lepődnek mindenhol. 1 percig simán kitart. A lábai meg tök izmosak. Kh-ban nézegették is. Kúszásban profi. Ágy egyik végéből másikba "simán". De Boti is ilyen volt. Mindig elmászott. Igaz megnézve a többieket nem is hízik Kata nagy ütemben, lehet pehelysúllyal könnyebb. Bár Döme megmutatta.
Gyöngyi hogy van a torkod? Jobban vagy? Sajnálom Lilust! :cry: Akkor pont váltásban voltunk, mi a sebészet felett feküdtünk. Miért kellett bent maradni? Mi történt vele? Tényleg a kicsi hol volt? Hogy oldottátok meg? Jobbulást Lilusnak is!
Erpé te tényleg jól ráérsz. Én már minden pénzt meg is kaptam. Sőt el is ment máááár…
Vica te ebből a játékból a szőnyeget veszed meg? Vagy mit? Hol? Úgyis épp tippeket vártam volna Botinak én is. A Kacagó Elmot nézegettem, de egy barátjának van, nem akarom, hogy megkeveredjenek tőle. :roll:
Adryn grtaula Nico ajijához! Apa meg gügyögjön csak. Megjegyzem én biztos stikában felvenném kamerával. :lol:
Bea jobbulást! Ilyenkor sztem pár napig nyugodtan használj bimbóvédőt. A vasat pedig érdemes végig szedni. A kicsik tényleg most is mindent elszívnak amire szükségük van. Még gazdatestek vagyunk. Fürdésnél Maja nem ijedhetett meg vmitől? Akkor szoktak így viselkedni. Pár nap és megnyugszik biztos. Próbáld elterelni a figyelmét mikor kiveszed, pl. énekelj (ha már nem tök idétlen hangon, arra tuti figyelnek)
Pelu: vannak kakik, amit semmi nem fog fel. :lol: Ma hajnalban arra ébredtem, jobb ha rohanok vele, és nem fogom vízszintesen. Én nyertem. Azért a huggiet tényleg sokkal jobb nekünk.
Tehuti puszi Szonja pocakjára. Reméljük ma jobb napja van.
Nekem ma Kata kis angyal, kevesebbet is nyüszizett a tegnapinál. Nem tom mennyit kéne vele foglakozni, és mennyit hagyni. Ez a kh bekavart. Ha Kata elvan egyedül, rossz anyának érzem magam, mert hagyom, ha kézben van akkor meg soknak tartom, mert egész nap nem ringathatom. Felborult az egyensúlyunk.
:roll:

Boti de. kérte hadd aludjon Katával. Ilyen az álalvásunk (félszemmel). :lol:
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

erpé, nemlajos

délpesti élménybeszámoló :evil: :

parkolóhely alig, -2 kg leizzadtam, mire a hordozót elvonszoltam a főépületig
fszti bejelentkezés kb 20 perc volt várakozással, öt ablak van, a kisbabákat sem engedik előre, ülőhely nem volt
két lift van az egész épületre, harmadik körre fértünk csak be (kicsi lift, nagyobb babakocsi talán be sem fér)
uh: még két perc sem volt, dokinőt jobban érdekelte a hordozónk :shock: , 1 db pelenkázó volt (vizont tiszta), összes ülőhelyet várakozó betegek foglalták el. Hát nem tudom, ki szeretne itt etetni...
lefelé gyalog mentem, talán még mindig várnám a liftet. Kritikán aluli a hely. De ha mégsem sikerült elvennem a kedveteket, akkor a FING feliratú ajtót keressétek. :oops: (vki kreatív pillanatában az ultrahang feliratot kissé átalakította)

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq, engem meggyőztél :) mondjuk a lifthiányt és a bejelentkezés gyönyöreit ismerem, mivel én a terhesgondozás egy részére oda jártam... De a kismamákat mindig előre engedték, úgy tünik, ez csak a 2in1 állapotra igaz.
Az viszont tényleg nem jó hír, h ennyire nem foglalkoznak a babó vizsgálatával. De ugye minden OK?

És képzeljétek, ma minitalit tartottunk Papillonnal (FLP-t boltoltunk, és egyúttal sétáltunk is egy nagyot a picikkel Zuglóban) - és miután mától személyesen is ismerem, nehéz nem a nevén hívni :) Nagyon édes Lizanna, gyönyörű kicsilány.
Sajnos mindezt nem tudom bizonyítani :) , mert persze akkor jutott eszembe a fotózás, miután visszavarázsoltam Katalányt a batár nagy babakocsijából az autóban levő bébihordozóba.
Node: felmerült bennünk, hogy jó lenne egy bővebb körű talit is szervezni - a nem BP-en élők most persze jogosan nézhetnek csúnya szemmel, de akár azt is lehet, hogy egy kellően távoli időpontot tűzünk ki valamikor a nyárra, amikor esélyes, hogy néhányatok akár errefelé jár (pl. Bea szokott Dunakeszire utazni, ha jól rémlik, az meg már elég közel van). Nemlajos indexes topiktali helyszínötletén felbuzdulva lehetne pl. egy margitszigeti pikniket szervezni, de én a Kopaszi-gátat is szívesen ajánlom...
Mit szóltok?

erpé

sziasztok

Marq: jaj.. ez tényleg nem hangzik túl jól :? a magyar kultúra baszki hogy én jöttem elsőnek le van xarva a többi (hiába kisbabával van az ember :( )

Erpé: és mit szóltok Koppenhágához? bícselhetnénk egyet közösen :lol: :lol: :lol: bár nyáron mi is hazalátogatunk.. még az is elképzelhető hogy ha pesten lesz a tali én is eljutok :D

Kukli:
közös "alvás" nagyon édi.. emléxem anya is csinált egy hasonlót még rólam meg a hugomról.. még mindig jót nevetek rajta mennyire nem tudtam imitálni sem az alvást :D

Bea: nem lehet hogy fázik Maja? nincs hűvösebb most ahol fürdetitek mint 3 napja volt?

KépKép
KépKép
adryn

Halihóóó

Kukli: édesek a sakcok :D!!! én is szoktam néha azon "problémázni", h amikor egyedül jól elvan a gyerek, akkor nem érzem, h túl jó anya lennék ... de ilyenkor meggyőzőm magam, h néha úgyis egyedül kell ellennie később is. egyik barátném meg azzal "nyugtatott", h lesz ez még másképp :wink: :lol:

Marq pfúúúú elég gáz az a délpesti, remélem nem kell túl sűrűn oda mennetek?!

Bea: hirtelen én is arra tippelnék, mint Adryn, lehet, h fázik! anno nekem is üvöltött és amikor Katka írta, h fűccsek be azóta nincs vele gond :D!

Erpé: én benne lennék egy taliban!!! :lol: :lol: és Koppenhága sem rossz ötlet :wink: :lol:

Adryn én is gratulálok az első igazi mosolyhoz!!! mostantól egyre többet fog vigyorogni! :lol: :lol:

Nemlajos: aztaaaaa Döme milyen kis husi!! nagyon édes!!

Maja is szépen gömbölyödik :D!!! Szonja igazi manöken alkat!!!! Nico pedig csudi jópofi és nagyon csini!!!
majd én is dobok képet, de most megyünk fürdeni! holnap doki :D!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, van egy szuper Fisher Price akvárium hintám eladó, ez a hordozható fajta, nagyon bevált, 17 ezerért, Bebesi narancssárga kenguru 3 ezer, OK Baby Biztonsági fürdető Buddy Blue 3 ezer, mi kinőttük, ha valakit érdekel priviben keressen.
Üdv. Ági
hinta:
Kép
fürdető:
Kép

KépKép
columbine

Erpé
a barátnőm pont tegnap mondta, hogy egyszer kimehetnénk a kopaszi gátra, mert milyen szép!
én benne vagyok a taliban!

Kukli
igen, szeptembertől megyünk oviba. már ha felveszik, természetesen... mivel semmi protkónk nincs, nem sok esélyünk van... meg még tesója is van, akivel itthon vagyok, szóval nehéz ügy, de próbálkozunk. végül is azt beszéltük, hogy ha nem veszik fel, akkor a pár utcára lévő magánba lehet, hogy beiratjuk 2-3 napra hetente. azért jó lenne, ha inkább felvennék.
aranyosak a gyerkőcök!

Bea
Máté két napja nem üvölti végig az egész fürdetést. mégpedig azért, mert nem fürdik, csak áttörölgetem, mert a bibije miatt most nem mehet vízbe. de ha éhes, vagy már álmos, akkor ez sem segít, megy a vörösödős üvöltés.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

marq, akkor holnap mindenre felkészülve megyünk... :cry:
Francért küldenek, ha őket se érdekli, hogy mi van a gyerekkel. Ennek mi értelme? Kidobnak egy csomó pénzt, és még csak eredménye sincs, mert felületesek... :?
A védőnővel sajna nem tudtam beszélni, hogy muszáj-e menni, mert nem voltunk itthon, mikor jött a beutalóval, mert ma is topictalin voltam :roll:
ééééééééééééééééééééééés
erpé, teljes mértékben pártolom a Kopaszi gátat, isteni hely, sokkal jobb, mint a Margitsziget (jóval kevesebben vannak és jóval ápoltabb), úgyhogy legyen topictali ott!!! :D :D :D
(csak ne keddenként, az a másik topicé :D)
Most meg eldőlünk :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

csak gyorsan, mert elájulok a fáradságtól.Nem is nagyon olvastam vissza.
Lili a tetőtérből lejövet bucskázott le a lépcső aljára. Agyrázkódása volt, így bennt tartották a Jánosba, mert hányt és infúziózni kellett. Eszti baba bennt maradhatott velem a babakocsiba alva (nagyon rendesek voltak az ápolók). Hétfőn jöttünk haza, de a délután már a Heimben voltunk, mert itthon megint hányt. Most ott tartunk, hogy kiderűlt,benyeltűnk egy jó kis Rota vírust még a Jánosban, így mára a Lili szétfosta magát :( Én nem rég téptem haza az Eszterrel (a Heimben is együtt voltunk), de szerintem már késő és mi is elkaptuk. Lili most Apával van, és valószínű, hogy holnap átmennek a László kórházba. Szorítsatok nagyon-nagyon, hogy legalább az Eszter megússza

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: szorítok! :? :roll:

Lányok: na persze.... Kopaszi gát mi? :lol: :lol: én meg majd ülhetek itt és gondolhatok rátok és irígykedhetek :lol: de legalább sok sok képet tessék majd csinálni és ide feltenni!!!!

KépKép
KépKép
adryn

Gyöngyi jobbulást Lilinek és megy a drukk hogy Eszter ne legyen beteg :wink:

Kukli nagyon édesek a gyerekek a képen, milyen huncut Boti is :D
Tesófellépő eddig nagyon bejön, ha elfárad Bulcsú magától rááll, csak nem mindig kapaszkodik mert mindig van valami a kezében, autó, kavics... :D Én 7000 Ft-ért vettem használtan, amúgy ez is olyan 20 ezer körül van újonnan, Lascal Buggy Board a márkája ennek.
Nekem ez a kettő tetszett, ami árban is elfogadható:
A Litaf Ez Step, nem drága csak 11 ezer Ft.
http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... &cikk=2840
És az L.Rossi márkájú:
http://huncutka-bababolt.hu/index.php?product=368
Ez a második hasonlít a mienkhez, a csatlakozó szélességét és hosszúságát lehet állítani, így sokféle babakocsihoz jó.

Az aqua doodle-ből pedig a szőnyeget rendeltem meg, amihez van vonat is. És találtam egy oldalt ahol elég olcsó, legalábbis egy másik oldalhoz képest majdnem feleannyiba kerül:
http://amijatek.hu/shop_artdet.php?shop ... ami_136428

Ma este elvittük Pannát magánba orr-fül gégészhez és megállapította, hogy már semmi baja a fülének :) Ez jó hír, az viszont nem hogy akkor Panna valószínűleg múlt héten és a napokban csak kamuzott mikor mondogatta hogy fáj a füle. Rá is kérdeztem és mondta hogy csak nem akart oviba menni azért mondta :?
Meg volt jó kis hiszti és a végén hányás :cry: mikor hazaértek a dokitól, mert közölte hogy ő még éhes és akar vacsorázni, miközben indulás előtt már megvacsorázott, olyan 7 körül. Erre hazaértek 8 után és megint enni akart merthogy éhes, az apja meg mondta neki hogy ne egyen annyit meg hát evett már, kétszer nem vacsizunk... szóval annyira felspanolta magát hogy kidobta a taccsot :?
Teljesen magam alá kerültem megint, egyszerűen nem tudom ilyenkor mit csináljunk, mikor mondogatja hogy éhes, de elvileg nem lehet az és nem is eszik általában keveset. Ha meglát otthon valamilyen kaját azt egyből meg akarja enni. Már néha lelkiismeret furdalásom van, hogy nem adok neki mikor mondja hogy éhes, ugyanakkor tényleg sokat eszik és nem tudom elképzelni hogy éhes marad. Szóval tanácstalan vagyok. Amúgy is már csúfolják az oviban, hogy kövér és nagy a popsija, pedig a kövérségtől azért még messze van.

Ja igen még azt akartam írni, hogy elhatároztam hogy holnap levágatom a hajam, mert már régóta csak összekötve, felcsatolva hordom, be is jelentkeztem holnapra, erre mondom a páromnak a tervem és teljesen szomorú lett, hogy miért akarom levágatni, neki így tetszem. De hát engem már zavar és jön a meleg tudom hogy csak idegesíteni fog :evil: Eddig is jórészt az ő kedvéért növesztettem. Meg is kérdeztem tőle hogy akkor rövid hajjal már nem is fogok tetszeni neki. :roll: Remélem nem, bár nem mondott rá semmit. Szóval asszem holnapig alszom rá egyet, lehet hogy csak fazonigazítás lesz.

Én is benne lennék a topiktaliban, csak kár hogy igen messze van Bp. így elég esélytelen hogy ott legyünk :?

Na asszem eldugulok, mert teleírom az oldalt :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Jó reggelt!
Vica köszi! Tényleg sokkal olcsóbb itt a szőnyeg. Lehet akkor Boti is ezt kapja. Azért ti előtesztelitek nekünk. :lol:
Tesófellépő ha ennyire jó, sztem jövő hónapban téma lesz nálunk is (bakker ebben a hónapban vagy 30 ezer ft ment el gyógyszerre – babyhaler-rel együtt) :?
Huh Panna témát Katkára bízom, de mi lenne ha amikor azt mondja éhes, csak egy joghurtot kapna pluszban? :?:
Csibb drukk az ovihoz. Oda már fel kéne venniük nem? A 12. ker-ben is hiány van? Ez annyira gáz. :?
Gyöngyi sok sok erőt nektek! Reméljük nem kaptátok el a picivel, Eszternek pedig jobbulást!!!! Nagyon kijut nektek szegénykék! :cry:
Kopaszi gátra szavazok én is. De én csak 2 gyerekkel tudnék menni.
Marq ez nem semmi. Kitartás az oda igyekvőknek. Budai-ról nincs vkinek tapasztalata ez ügyben? :?:
Köszi Wicca! Tényleg nem tom mit aggódom ezen, tapasztalatom szerint tényleg tudjuk mikor mi kell, de akkor is agyalok mindig. :roll:
Igen Adryn, azt hittük alvással is, átverhetjük anyuékat. Milyen naiv!!! Most mindig azon nevetek, mikor beszólok Botinak vhonnan, hogy látom mit csinál. Emlékszem emiatt anyuékra varázslóként néztünk. Pedig csak vagy hallotta mit csinálunk, vagy biztonságból mondta, mert nagyon bejött valszeg neki is. :lol:
Tegnap egész du. próbáltam mosolyt fotózni. Gügyögök a kis pofijába, mosolyog, előkapom a gépet, és tök bután néz, hogy hova lett anya arca. Még próbálkozom. :roll:
Szép napot! Nálunk ma gázórát cserélnek. Örülni fognak Boti segítségének.
:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt,

Gyöngyi mennek a drukkok!!! ez egy nagyon szemét vírus :twisted: :twisted:
Kukli: hát nem is tudom?! két gyerekkel jönni/menni topiktalira??? szó sem lehet róla!!!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol: én szívesen taliznék Botival is :D!!!!!
és egyébként a többiek nagyobbik gyerekeivel is, úgyhogy hajrá!!!!!
Vica: sztem jó ötlet amit Kukli írt, adj neki csak egy joghurtot vagy turbórudit. a fülét egyébként zsózsó is tudta fájlalni ha nem akart suliba menni, de egy idő után már tudtam mikor kamuzik :wink: :lol: :lol:
Adryn: azt már tudod mikor jöttök haza (kb.)??
Csibb. a tesó miatt fel kéne, h vegyék, nem??? én úgy tom, h szünetekben nem biztosítanak neki ügyeletet és szeretik ha ebéd után hazaviszik (de ezt nem tom kötelező e?)!

és akkor néhány kép:
Kép
Kép balra Bálint, jobbra Adribaba :D
Kép babacsere :D (persze csak rövid időre :wink: )
Kép mosolygunk

Szép napot!
Vica
wicca

Bea, ez a légszomj nem hangzik megint túl jól. Azóta nem volt??? Én a fázásra tippelnék Majánál. Vagy kajás.

Gyöngyi, kitartás!!!!!! Drukkok mennek!!!!! Nem semmi, ami veletek történt... :cry:

Vica, nem lehet, h Panna féltékeny és így hívja fel magára a figyelmet? Kajával, fülfájással? Hajvágást gondold meg! :wink:

Wicca, nagyon aranyos mosolygós Bálint!!!!

Volt tegnap védőnő, mondta, h azért nem kakil annyit Szonja, mert már kezdi megemészetni a tejcit, nem csak átmegy rajta. Úgyh megnyugodtam. Persze azóta megint napi több kaki van. :lol: :lol: :lol:
Na megyek gyorsan ebédelek, amíg babuca szunyókál. Este leraktuk 9kor, 3 ig aludt. Aztán én nem tudtam visszaaludni, persze jól felhúztam magam, és már ezért sem ment az alvás. Aztán5ig forgolódás, kicsit aludtam, majd 6kor már Szonja kelt. Áááááá....de 7-9ig még egyet szunyáltunk.... :evil: :evil: :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Jaj, de szép gyerek ez a Bálint is! :D

Gyöngyi, jézusom, vigyázzatok magatokra!!!
Gondolom, ezek után beadatok a rota-injekciót (vagy ebbe is csak egyszer lehet beleesni, nem, ugye? :shock: Olyan hülye vagyok ezekhez, én még mindig nem tudom, mi ellen oltassam be Dömét... :cry: )

Ma Dömének is ment a hasa, én még ilyen folyékony fost (bocs) nála még nem is láttam, még jó, hogy ma megyünk az uh-ra... :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nekünk a gyerekdoki nem javasolja a rota oltást, így mi nem adatjuk azt be. De én is úgy tudom, h egyszer kapják csak el. e lehet, h nem.... :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

És Ti milyen oltást adattok be? (ezt vajon kérdeztem már? :shock: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Merre van ez a Kopaszi-gát? Már annyit írtatok róla... És szerintem is tök jó lenne egy tali. :)

Pgyöngyi! Szegény Lili, nem elég neki az agyrázkódás, még most a rota is... remélem, Eszterke megússza.

Adryn! Nico mosolyához gratulálok. :)

Marq! Dél-pesti: :shock: :shock: :shock:

Látom, a hasfájás szinte mindenkinél a napirend része. :( Úgy tűnik, nálunk is. Pedig igyekszem minden lehetséges módon elkerülni...

Katka! Kérlek, majd ha már használtad a kendőt, számolj be a tapasztalataidról. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy válik be.

Kukli! Édes Boti és Kata az ágyikóban. :) Ja, és Márti nálunk is egész sokáig tartja néha a fejét. Pl. tegnap este én félig feküdtem, félig ültem és a vállamra tettem büfizni, ő meg szépen felemelte a fejecskéjét és úgy nézelődött hosszasan. :)
A fényképezős próbálkozásodon jót mosolyogtam: hova lett anya arca? :lol:

Pelusok: én eddig 4 fajtát próbáltam ki (Pampers, Libero, Huggies, Babylove), ebből a Babylove-val vagyok legkevésbé megelégedve. Abból már 2-3-szor is kijött oldalt a kaki (éjjel), így azt már csak nappalra adom rá.

Masut
masut

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszi az öblös-gátas linket, a Lágymányosi-hídon egy időben rendszeresen közlekedtem, nem is tudtam, hogy ilyen szép területet hoztak ott létre.

Masut
masut

Nemlajos, Döme irtó cuki :D és milyen jó kis sapija van. Én is akarok ilyet a fiúknak, hol vetted? Bár nekem valószínűleg ott nehézkes lesz beszerezni :lol:

Tehuti hajvágás megvolt :) nem túl rövid, majd teszek fel képet csak most nincs nálam a gép.
Közben hazaértem a párom és azt mondta, hogy csini vagyok :D

Nimródot kajált délben az előbb letettem a hasára aludni és az előbb megnéztem és látom hogy bukott egy óriásit és persze belefeküdt, ne tudjátok meg hogy nézett ki :lol: teljesen fehér volt az arca, de nem igazán zavarta :D
Úgy látszik őt nem lehet eleget büfiztetni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Minden baba nagyon szép, cuki.
Én ma bent voltam a munkahelyemen, ügyeket intézni Lilivel, Alig bírok enni, annyira megdagadt a májam a sok dícsérettől :)

Topik talira én is szívesen benevezek, ha mi is mehetünk :wink:

Vica én is épp tegnap mondtam a páromnak, hogy le akarom vágatni a hajamat. Most a vállamon túl ér és engem is zavarni szokott nyáron. Van egy régi kép, amin tök jó volt a hajam és apa azt mondta az jó volt nagyon :)
Szóval én engedélyt kaptam a vágásra.
Felteszek én is két képet :)

Kép ilyenre akarom újra vágatni a hajam

Kép Apa és a gyerekek

Kép

Kép
gabka77

gyorsan dobok pár képet, aztán visszaolvasok! már, ha hagynak...

Kép
sérülés vigasz csokival

Kép

Kép

Kép

Kép
tesók

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

én is csak Fannival tudok menni talizni!!! :wink:

Wicca
szépek vagytok nagyon!!! :D

Nemlajos
Döme sapija haláli!
én szerintem ugyanazokat, mint Fanninak: pneumococcus, neis vakcina, bárányhimlő.

Vica
dobj egy képet a hajadról! én is tegnap voltam fodrásznál, kiderült, hogy terhes, de megnyugtatott, hogy nem kell új fodrászt keresnem, mert dolgozni fog. mondjuk azt tervezi, hogy szülés után is, de hát arra én nem fogadok... :wink:

Gabka
jó ez a frizura! hajrá! :wink:

Pelus
nekem a huggies-ból is jött már ki a kaka. szerintem van az a mennyiség, aminél már mindegy, hogy milyen pelus van a gyereken... :lol:
a babylove-ot én is főleg nappalra szoktam.
most vettem pampers-t, kiváncsi vagyok, mert Fannival azt használtam.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és Gyöngyi!!!
drukkolok az egész családnak, hogy ne kapjátok el! Lilinek meg gyors gyógyulást!!!

és akkor mikor talizunk??? :)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Hú nem győzök visszaolvasni, vagy csak álmos vagyok :lol: volt 1 kósza ötletem, hogy lefekszem, de Maja sírni kezdett, most meg már kiment az álom a szememből.
Babók nagyon szépek, Döme vagány a kis satyiban, Fanni is édes Mátéval
Wicca, tényleg ilyen korban még két hét is meglátszik, de milyen szép mosolya van

Gabka
szerintem jó az a haj a képen, (cukor az apás fotó is), bár Vicának mérlegelni kell, ha a párjának így tetszik :D
Gyöngyi, jobbulást nektek!!
Tehuti, no légszomj azóta, vasat szedem, remélem így marad, viszont a tietek álomalvás, én már táplálási naplót vezetek, mert éjjel is két óránként kel és eszik, max 3 óra :x .
Erpé, jó ötlet a tali, bár én még nyáron tuti nem tudnék menni, a terv is az volt, hogy Pesten lesz a közös keresztelő Kamillával, de lemondtam, mert ebben a korban még nem szívesen nyúznám, talán majd ha kicsit nő már. Felutazni+ egy Margit sziget, aztán haza nekünk még sok lenne, még ha csak Vác is a hazaút, de tényleg jó lenne egy tali, majd itthonról irigykedem :P :P
Rákérdeztem Védőnől a kádban lévő nagy csendre, és az utána következő ordításra. Azt mondta a vízben magzati élménye van, mintha újra a magzatvízben lenne, kiveszem, bár ő még maradna, és ezt követi a sírás, egyrészt eltávolítom a vízből, amit szeret, másrészt még öltözködni is kell
Ma voltunk tanácsadáson, 4250 gr, két hete 3750 volt
én is dobok pár képet
Kép gondolkodóKép ne fotózz
Kép csajosan:) Kép Kép egy mosoly nagyinak

Bea, Maja

Kép
bea1978

sziasztok!

Babafotók gyönyörűek! Wicca, a te kispasid a szemével tutira hódítani fog :) Adribaba is édes nagyon, és jó a közös anyus kép is.
Látom, Döme továbbra is vagányban nyomja, és nagyon jól néz ki ebben a sapóban! Engem is érdekel, honnan van.
Gabka, tényleg jó a hajad nyári verziója, reméljük a fodrász tud egy ilyet varázsolni újra. A fiúk és Lili közös képe is nagyon jól sikerült.
Fannilányt már agyondicsértük :) ezt lehet folytatni a bibis képsorozat alapján is. Samu is legutóbb ilyen kis könyves kindertojást fogott ki, de őt kb 5 másodpercig érdekelte. Nagyon jó a közös tesós fotó!
És hát Maja! A gondolkodó kép viszi most nálam a pálmát! Bea, akartam neked írni, hogy én is olvastam arról, amit a védőnőd mondott: az elején még a fürdés ellen tiltakoznak, azán meg azellen, hogy vége legyen a fürcsinek. Jó ötlet erre a nagyon melegre "fűtött" szoba (lehet kapni viszonylag olcsón elektromos hősugárzó szerűséget, 1-2 perc alatt jó kis meleget varázsol), ezt talán már Katka is javasolta, nekem a fürdés utáni rosszallások letörésére Samunál és Katánál is működik.

Gyöngyi, sajnálom, ami történt. Drukk Esztinek, h ezt megússza. És az annyira durva, hogy beviszed a gyerköcöt a kórházba, és betegebben jösz haza... :shock: Majd jelentkezz, mi van veletek!

És az tök jó, h ennyien benne vagytok a taliban, és tényleg sajnálom, hogy a nem Bp-en lakóknak ez elég nehezen (lenne) megoldható. Úgy látom, h a Kopaszi gát magasan vezet a lehetséges helyszíneket illetően, de persze lehet ám még javasolni mást is.
Ja, és én úgy gondoltam eleve is, hogy jönnének a nagytesók a picikkel együtt - persze, ha akarnak és van választási lehetőségük :).
Időpont: egyre jobb az idő, szóval erre lehet számítani, de biztosamibiztos, talán érdemes lenne a május közepetájt megcélozni. Én alapvetően egy hétköznap délelőttre gondoltam, mondjuk egy 10-13 óra közötti piknikre, de ez ellen lehet tiltakozni :) Pl. legyen inkább délutén, mert jönne apu is (mert miért is ne), vagy a kocsi csak délután szabad... Egyébként a Kopaszi gátra a tömegközlekedés nem épp jó, de az is megoldható (pl. a 103-as busznak van a közelben megállója).
És hogy ne csak általánosságokban beszéljek: mit szóltok első körben május 14, csütörtökhöz? (Nemlajos, nem kedd :) )

erpé

nekem jó :)
Csak ne 10-től, addigra lehetetlenség az első gyerekeseknek kiérni (mi 10-ig ágyban vagyunk, kérlek :wink: ).
Legyen dél, ha nem baj, vagy du. 2.

Egyébként meg jelentem, hasi és koponya uh megvolt, rendben minden, és irtó szerencsénk volt, kedvesek is voltak, várni se kellett 10 percnél többet (azért én még találkoztam az 50 perccel hamarabbi időpontosokkal...), nagyon jó ütemben és jó paszban találtam meg a délpestit :roll:

Hja, a sapit kaptam egy fórumos ismerőstől (én mindent neten intézek 8) ), éppen csodálják a másik fórumon is a sapit, most derült ki, hogy elég nehéz beszerezni, főleg nagyobb méretben :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tök furi, nekem most a baby love a favorit, éjjelre csak azt, igaz, hogy a többi, ami itthon van, az a lila tecsós és a penny saját márka, egyelőre mindegyik csalódás, de lehet, hogy csak nőnie kell még bele (3-as már mind :D )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?