A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska, hihetetlenül édes lányod van! Ez a bealvás... olvadok!
kisbogacs

Jajj én nem is a légzésfigyelőre értettema paramamiságot :lol: Azt Annánál minden esetben bekapcsoltam, de így második gyereknél már előfordul néha, hogy elfelejtem bekapcsolni napközben, és amikor rájövök, nem akarok beslisszolni a szobába, mert félek, hogy felébresztem, így inkább hagyom..
A paramamiság a többire értendő.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre: :lol: Hajrá a barna szemű babához! Mi legközelebb lányra gyúrúnk és zöld szeműre :D Kékszemű szerintem nem lesz egy babánk sem, bár az egyik nagyi, és dédi is az... :roll:
Képzeld Milán leutánozta Sacit, most szopiztattam és a végén rácuppanva a cicire evés közben dumált :shock: Azt már többször játszotta, hogy cicivel a szájában fülig szalad a szája, de akkor nem is szívta, erre most... :lol:

Képzeljétek tisztába tettem Milánt, és mivel kellett egy tiszta body (:?), elővettem egyet, fordulok vissza erre fiam a pelenkázón jobb hüvelykje első ujj percét a szájában nyammogja/szopizza, bal kezével meg a fülét bizergálja. Még hogy a pasik nem tudnak egyszerre több dolgot csinálni :lol: Még abban bízom, hogy a hosszú ujjai miatt sokszor fityiszt mutat, és így a hüvelykujját nem sikerül klasszik módon szopiznia, mert nagyon nem örülnék, ha rászokna. A cumi már nem is nagyon nyerő, úgy repteti, hogy csak ihajj, egyszer-kétszer jön be neki, de egyre ritkábban...

jandrea: nálam is tejcsi gondok vannak, már nem tudok annyit fejni, mint annak előtte, sőt napi egy fejéssel elvagyok... Kezdem azt hinni, hogy genetika az egész, és van az a pont, amikor bármit csinálhatsz apad a tejcsi hókusz-pókuszok ide vagy oda.
Textil pelus nálunk is nyerő, most szopi közben azt morzsolgatta, és amikor fáradt tűri az arcába, annyira aranyos :D

biga.csiga

Biga.csiga: jaj, nálunk nagyon kicsi az esélye a barna szemnek... a 8 dédiből 1 barna szemű, 2 zöld, a többi 5 kék :roll: nagyszülők: 2 kék, 1 zöld, 1 barna. Hiába domináns a barna, ennyi kékkel szemben esélye sincs :lol: :lol: :lol: de azért rágyúrúnk még egyszer arra a barnára... majd. Most nem vagyok eléggé fittmami :(
Ne tudd meg, hogy néz ki Saci füle a Milánhoz hasonló figurától :shock: tiszta karmolás :? Jaj, az az evés közben duma nagyon ééééédes :D

Csöre
csöre74

Katuska: Ahogy Máté fordítva üli meg a motort, szédületes :lol: És csatlakozom Kisbogacshoz Petra nagyon édes, apája biztos teljesen odavan a kishercegnőért ;)

Erről jut eszembe lányos mamák: apák tényleg olvadnak lányaiktól, és már most beszélik, hogy pasi be nem teszi a lábát hozzátok?

biga.csiga

Csöre: nálunk apa lelkes körömvágó, így ritka a karmolás, ami jobban aggaszt, hogy pöttömöm egyre többször előre pödri a fülét, és kezd elállni a teje, pedig úúúúgy örültem, hogy fejhez simuló van neki...
Szemeknél a barna nálunk igencsak domináns 4 nagyszülőből 3 barna szemű, dédiknél 2 kékes-zöldes, 3 barna, a többit passzolom... :roll: Ja, és mikor majd? (Ha nem akarsz, ne váalszolj ;))

biga.csiga

Biga:
Lányos Apák téma: Apa éppen tegnap este vitatta meg a lányával, hogy az udvar melyik végébe ássák el az udvarlókat, és milyen színű rácsot szeretne az ablakára.. (persze rószaszínt..:) )
Én meg mondtam, hogy majd jól elhajtom a meny jelölteket a sárkányosságommal.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Köszönöm Bianka-méltatásokat! Én olyan büszke vagyok rá!

Nálunk apa odavan a kislányáért teljesen, de azért még az udvarlókról nem esett szó. :lol:

Krisz: hát igen... volt egy rövid időszakom, amikor nem volt kedvem beszélgetni senkivel. Talán szülés utáni depi??? Nem tudom... remélem most már nem jön visssza.

Katuska: gyönyörűek a gyerekek! Változatlanul csodállak, hogy így bírod kettővel. Bianka nagyon jó kislány, de estére így is kipurcanok.

Kép
jandrea

huh gyorsan, most beengedett a babanet... tele a tököm vele, nem lehet belépni....

Katuska:
A csajszi bújós képe nagyon édes

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240317636.0219.jpg[/img]

[/img] Kép fogom!!!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240317680.8939.jpg[/img] van már járókám is :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jandrea: édes Bianka, ahogy csacsog! Tegyél keresztelős képeket is! Én tegnap néztem keresztelős ruhácskát Bálintnak a Brendonban, de kisfiúknak valahogy nem tudnak olyan édeseket csinálni. Bezzeg a kislány ruhák, azok közül választani se tudtam volna, egyik szebb volt, mint a másik.

Katuska: nagyon aranyosak a gyerkőceid.

Manócskák: sok kitartást kívánok az előtted álló időhöz! Meglátod, minden egyenesbe jön, a lényeg, hogy a pároddal számíthassatok egymásra. (én azért irigyellek, én már nagyon várom, hogy Bálintnak kistestvére legyen, persze tudom, hogy más a Te helyzeted).

Fiacskám is elkezdett kúszni, bár egyelőre inkább hason mutatja be eme tudományát. Kb. 2 perc alatt tette meg a következő nagy utat:
Kép Innen indultunk Kép Ide érkeztünk

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Mágnes: szurkolok nektek! A járóka pedig szuper- az nagyon aranyos kép!!!

Edit: hmm, Viola is a hátán nyomul :D Szerinte hasra csak azért teszem, hogy gyorsan átforduljon, utána megdicsérjem, és utána tovább közlekedik a hátán, mint egy kis rák :D Ha szerintük ez a normális közlekedési mód, hogyan fogjuk őket ebből kiábrándítani?! :D Bálint fiú eszméletlen cuki kispasi!

Rongyok: Katuska, de jó, hogy mondtad ezt a rongy dolgot- eszembe jutott, hogy nekünk is van ilyen morzsolgatós rongyunk, elő is kereste- valami nyuszi formájú. Addig a plédet gyűrtük, de aggódtam, mert mindig a fejére rakta...

Fültépkedés: enyim gyerek is csinálja, meg a nyakát csikargatja... Miért?!

Kisbogács: nektek is szurkolok!!!

Móni: Neked meg pláne!!!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

biga.csiga

Teljesen egyet értek veled abban, amit írtál azzal kapcsolatban, hogy mikor érthető meg az abortusz.
Ezt én is értem, hogy azokban az esettekben igen.
Nem bántottál meg amit írtál.

bálintanyu

Hát igen tényleg sokban számíthatok a páromra, ezért hálás is vagyok neki.
Valamilyen szinten én is örülök ennek a babának, de azért ez még úgy érzem egy kicsit korai volt, de majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

Nem tudom mikor szánom rá magam arra, hogy a dokihoz is elmenjek, de muszáj lesz hamarosan elmennem, mert ha jól számolom akkor olyan 7 hetes körül vagyok most.
A dokimat már szinte előre látom, hogy mosolyogni fog, beszélgettünk vele is, hogy szeretnénk még egy babát, de nem ilyen hamar 1 év alatt 2x szülni. :D
A páromnak mondtam is, hogy (bocsi hasonlíttatásért) a disznók is 1 évben 2x ellenek nálunk, muszáj nekem őket követni? :D :D
A párom végig ott akar velem lenni mint a Joel születésénél is ott volt velem.
manocskak

Zitocs, Edit: Saci is közlekedik a hátán, bár ő inkább forog, de jöttem vissza arra a nappaliba, hogy levándorolt a játszószőnyegről :shock: :lol: a hasán szintén forog inkább, ha nagyon dolgozik, akkor picit halad előre, így: feje lent, két karja a teste mellett, feneke az egekben, két kis lába kapálózik felfelé :D

Mágnes: látom a nyuszi mellett döntöttetek az IKEÁ-ban :) jó a járóka, és édes a tölteléke :D

Bálint is nagyon helyes :) micsoda kis kopi buksija van :D

LÁnyos Apus: Mesi kapcsán kilátásba helyezte a sörétes puskát :D szerinte viszont Saci kiváló "fegyverrel" rendelkezik a nem kívánt udvarlók ellen: a tekintetével :D úgy tud nézni, hogy a gyengébb idegzetű udvarlók tuti kiszaladnak a világból :lol: :lol:

Biga.csiga: próbálnék én lelkesen körmöt vágni, de ha állandóan repül a kis mancsaival :roll:

Csöre
csöre74

Manócskák! Én is egyetértek Krisztivel! Biztos vagyok benne, hogy 1-2 hónap múlva már nagyon fogsz örülni neki és nem véletlen szerintem, hogy most, amikor egyébként ritkán fogan kisbaba "Ő" titeket válsztott!
Szoptatással kapcsolatban: van a kismamának egy jó szoptatási tanácsadója, ha gondolot megadom a telefonszámát, de én úgy tudom, hogy ha nem vérzel, akkor lehet szoptatni nyugodtan akár a terhesség végéig is. Én a nagyobb fiam szoptatását 3-4 hós terhesen hagytam abba, akkor is csak azért, mert nagyon fájt a mellem, nem bírtam elviselni. De ha neked nem fáj, akkor szerintem nyugodtan szoptathatsz!

Kriszti? Mi a baj közöttetek? Nem tudtok leülni és megbeszélni? Vagy közös programokat szervezni? A kimozdulás (kirándulás) még ha a babával is nagyon összetartó tud lenni!
Szorítok nektek, hogy minden rendbe jöjjön. Ha esetleg segíteni tudunk írj!

Katuska! Nem csoda hogy sovány a gyerekem, hisz mondhatom, hogy egyszer eszik igazán egy nap. Nálunk reggel 2-2,5 dl tejet iszik ébredéskor és délig többnyire csak gyümölcsöt eszik (kivéve ha az apja véletlen virslit főz, mert abból többnyire kér). Délben vagy levest, vagy valami más főtt kaját eszik és alvás után 4-5 körül megint főtt kaját, 6 óra körül szokott enni joghurtot, vagy krémturót és este lefekvéskor megint tejet. Ennyi!
Semmi felvágottat, sajtot, krémet belenyomni nem tudok! Nem hajlandó még megkostólni sem!
Lehet az a baj, hogy ritkák a közös étkezések, de én egyáltalán nem reggelizek (és a gyerek kedvéért sem tudok erre rászokni), és a többi étkezéseink is el vannak csúszva. Nálunk mindig mindenki más időpontban eszik. Ebből mostanig nem csináltunk gondot, akkor eszik mindenki, amikor éhes. De ő akkor sem kostol meg semmit, amikor mi eszünk. :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mágnes, Edit: szépek a babák! Ádám is a hátán közlekedik. :lol:
Mágnes: ikeás rágcsa? Nekünk békás van. Nagy kedvenc.

krisz78

Enikő! nem lehet egyik napról a másikra rászoktatni az evésre, az új dolgokra senkit sem. A legtöbb gyerek akkor kezd el normálisan enni (vagy épp fordítva) amikor bekerül közösségbe mert látja a többiektől. Csakis az lehet a megoldás nálatok is jó példával jártok el előtte! Szerintem nem vészes a mennyiség! Máté is legtöbbször csak pár falatokat eszik aztán már megy is a dolgára. Ha nem kér én sem erőltetem. Szerintem teljesen jó a menüsora Leventének, én nem aggódnék. Egyébként is feszt változik az ízlésük...nálunk most a tészta és a rizs magában a tuti befutó.

Andrea! ki vagyok én is purcanva már délben...aztán már csak vegetálok estig:)
katuska79

manocskak:
szoptatás: szerintem, ha Joel elfogadja, akkor szoptass nyugodtan ameddig bírsz. Sokszor hallottam olyat, hogy a gyerekek nem voltak hajlandóak tovább szopni, amikor az anyjuk újra terhes lett. Szóval én biztos nem hagynám abba, ha nem muszály.

Mági, nyugi! eddig sem volt gond Bencével. Ne zárd búra alá azért mert ez van vele és ami fontosabb ne paráztasd magad. A légzésfigyelőt pedig kapcsold be amikor az ágyban van. Azt is csak azért, mert a fiúknál yakoribb a bölcsőhalál, és ne a szíve miatt. Valószínüleg fél év múlva semmi baja nem lesz már.

Abortusz: most meg fogtok kövezni, nekem volt 4 éve. És igen, az is a mi hibánkból. Pedig én mindíg úgy gondoltam, hogy nekem sosem lesz, és ha terhes leszek, akkor biztosan megtartom. DE akkor még nem terveztük, és a párom nagyon határozott volt ezen a téren (sajnos, ez azért még most is valamilyen szinten szálka a szememben, és sokszor eszembe jut, hogy most már 3 éves lenne, és vajon milyen stb.)

Kép
Kép
cs_erika

Erika: :( Dehogy kövezünk meg! Sajnos hozhatja így az élet. Senki sem lát bele mások életébe, nem ismeri az okokat, és ezért ítélkezni sem szabad. A férfiak meg könnyen mondják, hogy nem kell a gyerek. Nem nekik kell a lelki terhet viselni egy abortusz után. Ne szomorkodj! Ott van a csodaszép Zsófi.

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik megússzuk láz nélkül. Sokat alszik, de egyáltalán nem meleg a homloka. Szegénykém, jó kis 3. hónapos szülinapi ajándékot kapott a 2 oltással.
Barti: nektek is boldog 3 hónapot!

krisz78

Erika: :( Dehogy kövezünk meg! Sajnos hozhatja így az élet. Senki sem lát bele mások életébe, nem ismeri az okokat, és ezért ítélkezni sem szabad. A férfiak meg könnyen mondják, hogy nem kell a gyerek. Nem nekik kell a lelki terhet viselni egy abortusz után. Ne szomorkodj! Ott van a csodaszép Zsófi.

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik megússzuk láz nélkül. Sokat alszik, de egyáltalán nem meleg a homloka. Szegénykém, jó kis 3 hónapos szülinapi ajándékot kapott a 2 oltással.

krisz78

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik megússzuk láz nélkül. Sokat alszik, de egyáltalán nem meleg a homloka. Szegénykém, jó kis 3 hónapos szülinapi ajándékot kapott a 2 oltással.

krisz78

Hülye Babanet! Miért küldi el háromszor?

krisz78

Katus, most olvasom, hogy azt a kendőt te varrtad Petrának? Ámulok milyen ügyes vagy :shock: :shock:
kisbogacs

Krisz: amiért az enyémet egyszer sem :evil:
Nekünk is IKEÁ-s békucunk van :D Saci nagyon szereti :D főleg a "ruháját"

Enikő: ma már másodszor értek egyet Katuskával... mi lesz itt a nap végére? Szóval egyetértek, hogy a jó példa és a közös evés sokat számít. Mi mindig együtt eszünk, kivéve, amikor a kiscsapat dolgozóban van :D

Csöre
csöre74

Barátunk, Breki:

Kép

Ha nyűgös vagyok, minden kell:

Kép

krisz78

Krisz: nagyon édes Ádi baba! És boldog 3. hófordulót neki is és druszájának is (Bartika Ádija is ha jól látom, ma 3. hós)

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Köszönjük!

krisz78

Krisz! Szegény kicsi Ádám! Gyógypuszikat küldök a lábacskáira! A mi dokinénink láztol függetlenül este a fél kúpot javasolta.

Jandrea! Nagyon aranyos Bianka! Kis dumagép! Tünemény, ahogy mosolyog! És gratulálok az átalvós éjszakákhoz!

Katuska! Nagyon aranyos Petre! És látom Máté vigyáz rá! :lol:

Edit! Bálint is nagyon édes!

Katuska! Nem egyik napról a másikra próbálom rászoktatni! 1 évesen ügyesen ette a sajtot kenyérrel, vagy pl a padlizsánkrémet, és megkóstolt többnyire mindent, kivéve a szalámikat (azt nem adtam). Aztán 1,5 évesen kezdte ezt, és azóta is küzdök vele!

Csöre! Lehet tényleg majd közösségben megkostólja ezeket, ha látja a többi gyerek is ezt eszi. Ezekről a közös étkezésekről én annak idéjén azért szoktam le, mert rühölltem otthon, hogy mindig megvan az étkezési idő és függetlenül attól, hogy éhes vagy vagy nem, itt az idő enni kell. Én pl reggel soha nem tudtam enni ébredés után, ráaadásul én délelőtt csak gyümölcsöt eszem (nem is tudnék már mást enni) és ezt tartom egészségesnek. Nembeszélve arról, hogy mióta így étkezem székrekedéssel sem kell küzdenem (terhesség alatt sem soha) és rendszeresen méregteleníti a szervezetet. A férjem persze nem így étkezik, neki fontos a reggeli és képes hajnal 5-6-kor is enni. De ebből soha nem volt probléma. Szóval jó példa ide vagy oda az étkezés nem fog változni. Max majd a gyerek is akkor eszik ha éhes. De ez engem nem zavar, csak kóstolná meg a felvágottakat is!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

sziasztok!

Kicsit átváltottam olvasó üzembe, mert mire ide jutok, alig élek, most itt van tesóm, azért van egy kis időm. Én is csodálom a több gyerekes, naponta főző, takarító anyukákat, le a kalappal előttetek!

Csodaszép babákat láttam!
biga.csiga Nálunk Milán az első számú udvarló!

Minden babának gratula a forduláshoz, kúszáshoz, nyúláshoz!

Szerintetek az baj, hogy Zillének időnként még mindig billeg a kobakja és nem tartja stabilan??

manocskak - Hát nem lehet egyszerű a döntésed! Drukkolok, hogy lány csemetétek legyen!!

mágnes - gyógypuszik Bencének, minden rendben lesz, máshogy nem lehet, erre gondolj!!

Kriszti- remélem átlendültök ezen az időszakon és Ágnes mosolya is segít ebben!! (Off neked: egyforma volt az esküvői ruhánk :lol: csak én már öt hónapos voltam benne!!)

Csöre - egy negyedik lurkó?! Azt nevezem :lol: :lol: :lol:

Erika nem kövezünk meg, vagy legalábbis én nem!!

Kép

Kép
lucus16

Szolgálati közlemény: Ágnes 1 perce hátról hasra fordult! Most már minden forgásunk megvan! :D :D :D :D :D :D :D :D
kisbogacs

Enikő: nos, igazad van, beállítottság kérdése... viszont ilyen körülményekre nincs semmi a tarsolyomban. A gyerek olyan, mint a kismajom, példa alapján tanul, de ez az én egyéni véleményem, én mindenesetre nem várnék rendes étkezést a gyerektől, ha azt látja, hogy mindenki úgy, és ott eszik, ahol és amit ér. Ne érts félre, nem bántásnak szánom, de tényleg ez a véleményem. Az evés nem csak a szükségletek kielégítése, hanem társasági esemény, nem csak a családban, hanem majd felnőtt korában is. Jobban bele akartam menni, de inkább hagyom. Még egyszer, ez egy magánvélemény volt.
(Ja, és én is tudok hajnalok hajnalán enni, mint a párod :wink: :lol:)

Lucus: nem gondolom, hogy egy 3 hónapos babának feszesen kell tartani a buksiját :wink: persze, hogy billeg neki :)

Krisz: de édes Ádám baba :D és neki is milyen jó bőre van :shock: :lol:

Csöre
csöre74

Kriszti: hatalmas gratula Ágnesnek :D

Csöre
csöre74

Húú csajok, van ikeás béka is??? Sürgősen kell nekem eghy olyan!! Vagyis ööö... nem nekem, hanem Bencének! Igazság szerint a nyúl Annáé, de "kölcsönadta " öccsének (ne vedd el Annától a nyusziját! ). Persze Annának sosem kellett ,csak azóta, amióta az öccsénél van...

folyt köv.. éhenhalás veszélye forog fenn..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Krisz! Tündéri Ádám! Jól begyűjtötte a játékokat! :lol:

Kriszti! Gratulálok a forgáshoz!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:
Annámmal is gond van evés terén, mnt írtam már.. Nálunk ráadásul együtt étkezés van, együtt reggelizünk, ebédelünk, és vacsorázunk. A tízórainál és uzsinál vagyok engedékenyebb, de a főétkezések szentek. Ennek ellenére nem hajlandó enni, Nem érdekli ,hogy mi mit eszünk, a kóstolásig sem jut el, pedig életében nem tömtem meg soha (engem tömtek, így nem akarom elkövetni ezt a hibát), nem erőltettem bele ételt, és mégsem. Azt kapja amit mi is eszünk. Amikor elteszem neki, hogy akkor majd később megeszed, képes akár egész nap étel nélkül ellenni, de azért sem kóstolja meg, amit nem akar... :? Én is a közösség erejében bízom....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kriszti:
húú de ügyes csajszid van! :lol: (gyanítom, hogy Bencét visszahúzza a pocakja, ezért nem forog... :? )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kriszti: ÁGI BABA szupi ügyes! Gratula.
A házassági válság kezelésben nem vagyok erős csak a válság teremtésben meg a benne élésben.........
Én próbáltam amikor gondjaink voltak mindent megbeszélni, leülni ezerszer.....hát.......kívánom, hogy nektek sikerüljön! Valószínű egyébként hogy ha lesz újra több időtök egymásra, tudtok közös programokat szervezni kettesben akkor javulni fog a helyzet...
Bár tudnék valami bölcset mondani........sajnos a válság nem jó ember vagy rossz ember kérdése. AZ én férjem egy állati rendes, okos férfi....aztán mégis van gond dögivel. Ne rágd magad rajta......jobb nem lesz csak belehülyül az ember....

Enikő: az én fiam sem evett nagyon jó aztán amióta ovis zabál de szó szerint.....mindent megeszik. Ha tetheti csak főtt kaját eszik, hétvégén ebédre vacsira ugyanazt, amit főzök. De ez csak az oviba járás óta van így, előtte semmi új kaját meg nemkóstolt itthon soha. Türelem, majd eszik.........

Móni: ha így döntöttetek, hogy megtartjátok a picúrt akkor örülj neki :) . Egy baba tényleg áldás...vedd pozitívan. Kicsit korai de milyen jó lesz a két kicsinek hogy tudnak majd játszani, nemcsak testvérei barátai is lesznek egymásnak. Örüljetek neki, sok örömöd lesz benne meglátod! :wink:

KépKép
peni

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, van egy szuper Fisher Price akvárium hintám eladó, ez a hordozható fajta, nagyon bevált, 17 ezer, Bebesi narancssárga kenguru 3 ezer, OK Baby Biztonsági fürdető Buddy Blue 3 ezer, mi kinőttük, ha valakit érdekel priviben keressen.
Üdv. Ági
hinta:
Kép
fürdető:
Kép

KépKép
columbine

Enikő! Mágnes! szerintem tudnak fotoszintetizálni is....én már nem foglalkozom vele ha nem eszik. nem fog elfogyni az tuti:)
Szerintem nem gáz ha nem eszik felvágottat....nem is csodálkozom időnként tényleg szarul sikerülnek.
katuska79

Katuska:
n is már mondtam, hogy fényevő a gyerekünk... :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Igen ez az! Nem hajlandó megkostólni sem, ráadásul azt sem, amit korábban megevett. És akkor sem ha mi eszünk, akkor sem ha nem eszünk! Bár ez nálunk többnyire a hideg kajára vonatkozik! A leveseket nagyon szereti. Ami még nagyon megy a paradicsomos húsgombóc, tésztafélék, krumplipüré mindenféle hússal és rakott krumpli. Ezeket bármikor megeszi, a főzelékek viszont fekete listára kerültek, pedig régen azt is nagyon szerette.

Peni! Köszi neked is a biztatást!
Pároddal rendeződtek a dolgaitok?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok.

Nem akarok megint egyenként mindenkinek megköszönni amit írtatok, tényleg segít, hogy így ismeretlenül is de vannak akikkel beszélhetek nyíltan az ilyen dolgokról. Ma beszéltem telefono a védőnővel említettem neki, hogy babás vagyok. Eléggé meglepődött ő is és megkérdezte, hogy mit teszünk.
Azért leszúrt egy kicsit, hogy szülés után nem jutottam el a 6 hetes kontrollra, de mentségemre volt, hogy a párom kórházban volt és a gyerekek is sorban betegedtek le néha velem együtt.
Majd kíváncsi leszek, hogy a dokim mit fog hozzá szólni.
Reménykedik benne a párom, hogy ezúttal egy kislányunk lesz (Jázmin lenne a neve, legalábbis ez lett volna a Joel is ha kislány), én még csak talán megint most kezdek hozzászokni majd a gondolathoz, hogy nem fogyni, hanem hízni fogok és még egy babám lesz.
De úgy érzem, hogy nagyon nehéz lesz két ilyen picivel, de remélem az Isten megsegít, hogy ezt a nehézséget is átvészeljem.
Mára el köszönök, majd holnap itt leszek, megpróbálok aludni valamennyit, mert tegnap nem sokat aludtam.
Jó éjt kívánok mindenkinek. :D
manocskak

Manócskák
Hűűűűűűűű... ez nagyon korai, de gratulálok!
Vigyázz magatokra! Vitamin, magnézium, vas, rendes étkezés... és a lehető legtöbb pihenés...
Szoptatás... alapvetően lehet, de arra gondolj, hogy a gyerekek minden tápanyagot tőled vonnak el!
Viszont, ha szoptatás közben görcseid vannak, akkor el kell gondolkozni a szoptatás abbahagyásán (esetleg vetéléshez vezethet)...

Mágnes
Ez gyakori. Sokszor nyoma se marad...
Vendég

Manócskák
Nincs vonalzód... mekkora Joel?
Vendég

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák!!!!

Mágnes: remélem,minden rendben lesaz,szegényem,én is tuti nagyon megijednék!

Móni: nagy gratula! Hú.izgis helyzet!

Tegnap megkaptuk a szurit, kicsiny fiam megint észre sem vette,meg a rotarixet is jól benyelte! 6430 g-ot és 64 cm-t mértek!!! :D

Igyekszem mindenre reagálni,visszaolvasni :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kriszti: sajnálom a párkapcsolati krízist!!! Tényleg,milyen jó ötlet Katuskáé,így könnyebben meg tudjátok remélhetőleg oldani a helyzetet! Én,ha kínom van,akkor szoktam Apának emailt írni,mire ő seperc alatt felhív a munkából,látszik,hogy elgondolkoznak rajta!
És Ágnes szuper ügyi!!! Mi hanyattfekve lábikót az égbe emeljük,oldalra gurulunk,majd abból hasra evickélünk,olyan édi,ahogy erőlködik :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Enikő: hát ezek a problémák nem hinném, hogy valaha rendeződnének úgy igazán a lelkünk legmélyén.....persze próbálkozunk elvégre van két csodálatos gyerekünk dehát....én sajnos nem hiszek abban, hogy egy kapcsolat ami egyszer már megjárta a pokol 7 bugyrát az lehet újra igazán felhőtlen és boldog. Hát majd kiderül.......40 év múlva öreg bölcs fejjel elmesélem mi lett volna a jó döntés a jó irány.... :wink: . Az biztos hogy a gyerekek miatt megteszek sok olyan dolgot is amik nélkülük eszem ágában sem lenne, belemegyek sok olyan kompromisszumba amitől az összes idegszálam az égnek áll de ők vannak abszolút a fókuszban minden helyzetben.....
Nem akarom, hogy ők "szívják meg" (elnézést a kifejezésért) a mi hibáinkból eredő problémákat.

Hát majd meglátjuk... :wink:

KépKép
peni

A fiam kirángatja a feje alól a textilpelenkát és "eszi"....néha hangosan öklendezik tőle mert teletömi vele a száját. Vettem neki puha kis bársonycsörgőt meg rágcsálni valót meg minden bisz-baszt de nem izgatja semmi csak a textilpelus......bár emlékszem amikor SOma pici volt összevásároltam neki egy csomó kreatív készsgfejlesztő játékot de a fiamat csak két dolog érdekelte: az üres ásványizes műanyagflakon meg az, hogy hogyan tudja az edényeimet kirámolni a szekrényből. Amikor nagyobb volt e két szenvedélyét összekombinálta és a pille palackkal dobolt a lábos tetején.........rá sem hederítette a drága játékokra :lol: .

KépKép
peni

Peni: :lol: :lol: Egyenlőre mi is ugyanígy vagyunk- hiába adom a kezébe a szuper morzsolgatós nyuszit, a gyerek csak az occsó' plédet eszi és gyűrögeti...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Fülfogdosás: Ágnesnek is nagyon nagy tapasztalata van a dologban!

MÁgi, tündéri a fiad, ahogy ölelgeti azt a kockás izét! (nyuszi?)

Bálintka nagyon édes azzal az édes-unott kifejezésével... mintha azt mondaná: "na és, arrébb mentem, ugyan anya, mi van abban?"

Erika, nem kövezlek meg. Nagyon nehéz lehetett. Nehéz lehet ma is visszaemlékezni.

Krisz, Ádám tüneményes! Remélem nem kínozta meg a szuri!

Lucus, jujj de jó, muti esküvői képet!!! (én 3 hónapos voltam :) )

Párkapcsolati krízis: a részletek nem érdekesek... de én épp itthon, ő épp sétál. Egyelőre nem túl rózsás a helyzet...
kisbogacs

Sajnálom Kriszti :cry:.

KépKép
peni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?