A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Hugic, örülök, hogy írtál! :D

Zsancy, Bencus 1-től aludt negyed 3-ig! Most leraktam megint, mert nyügi, de hallom még motoszkál az ágyban! :lol:

Andus, ez nagyon dühítő! :twisted:
zsu83

Vera: Isten éltessen nagyon sokáig! 8)
Julcsi, én is jönnék a talira. Cici hogy van?

Nila: Bazsa nagyon, de nagyon édes, mutogasd csak. :wink:

Amy, gratula az Apaneveléshez

Ladmon, sz@rul indult nap azóta alakul? Apa remélem mégiscsak örömmel jön hozzátok haza, járókát meg visszaveszik. :D

Na velünk a helyzet javulni látszik, kh biztos nem kell, lehet még tápszer sem. Lénus gyarapodásnak indult, bár tejci még mindig kevéske, de nagyon erőltetem. Tulajdonképpen nem is kevés a 30g 1 evésre, ha van ilyenből kb 12 egy nap. Na de ezt ki győzi?! Éjszaka 4x felkelni, órára. És szopik közben sem tudok aludni, mert annyira alszik, miután felkeltem enni, hogy gyakorlatilag folyamatosan birizgálni kell, hogy egyen is. Sajnos nappal sem szopik aktívan, szóval nem úgy, mint aki éhen akar halni. Így viszont nagyon nehéz belediktálni a tejecskét. fejek is, de csak Medela kézi van, elég béna, hát azzal szopi után ki tudok szívni még vagy 20 milit! Tetemes! De vettem homeós bogyót rá, meg minden fortély játszik, nem adjuk fel! Mérleg újra nálam, a következő tanácsadásig (hétfő) megint kölcsön adta a drága védőnénim. 8)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

na látod zsu, ez az amit irigylek. hogy kicsit alszik, kicsit játszik és eszik stb. nekem meg marci most már 11 óra óta alszik, és mehetek felkelteni, mert már így is kimaradt egy kaja. perszeilyenkor nyűgi h felkeltem, de a kimaradt kaját meg bepótolja. megeszik mindent ami az étteremben fellelhető és utána meg azért van nyűg mert fáj a pocija, és ettől meg nem alszik.... szal kellenének azok a rendes mondjuk 4 órás periódusok, amik nálunk sosem voltak... :( ezt kellene vhogy elérni....

KépKép
hugic

Amy: Te meg már megérdemelnél egy óriás szelet csokitortát! Amennyit mellettünk csurgatod a nyálad!

Hugic: Jó reggelt! Én már szóvá tettem,(olyan 10 oldallal előrébb) hogy minek is neked a laptop????):D

Zsancy: Te meg ne aggódj! Mi éjjel lenyomunk 14 órát (egy szopival) utána meg nappal 1-1,5 órát fent van, aztán 1 órát alszik. Így kb. 18 óra alvás van jelen. Ez pedig a tök norma. Mi legalább ebben hozzuk az átlagos szintet!

Zsu: Húha! Bencus nagyon ügyes!
De nem nagy szám, Eszterem is forog! (Na jó, én forgatom, az akkor nem ér, mi? :lol: )
Szerencsére nekem nem kell aggódnom, mert az összes mozgást később fogja csinálni, mint az átlagbaba, így nem kell azon paráznom, hogy még miért nem.

2 napja megint keveset eszik. Annyira utálom. És nekem már az addiktológián lenne a helyem: mérlegfüggő lettem.... Apám, ez tényleg életveszélyes.... Mérem előtte-közben-utána-elölről-hátulról-felülről.... Már kellett egyszer elemet is cserélni benne. Őrülök megfele. De lecsillapítom magam, mert a heti hízás már meglesz, 100 grammot megcsíptük tegnap és még van 2 nap.

Ma még a fakanál is derogált... Így maradt a pizzarendelés.... :D

ladmon

Most voltunk méricskélni és 5440 gr Hannababa. Két hét alatt csak 300 gr-ot hízott. :? Nem kevés az szerintetek?
Bár igaz, hogy amióta az éjszakákat átalussza, kimarad egy evés és most csak négyszer eszik egy nap. De nekem ez is kevésnek tűnik... Nektek mi a véleményetek?

Most megyek sütit sütök Apának aztán még reagálok...

Panna
pandusika

Mekkora nagy találmány ez a hüvelykujj, az előbb írtam, hogy mocorog még Bencus, hát elaltatta magát a hüvelykujjával! :lol:

Zsuzsi, hajrá-hajrá, csak így tovább, nagyon ügyik vagytok! :wink:

Hugic, ne félj, Marci is be fog állni egy napirendre, csak kicsit több idő kell neki biztos! Bencus is nagyon mohó, ha kajáról van szó, legtöbbször szerintem "túlettem magam" eredetű a hasfájásunk! :?

Ladmon, pizza, de megkívántam! :P

Panna, szerintem nem kevés, mert átlagba heti 150-200 g gyarapodást olvastam mindenhol!
Milyen sütit sütsz? :wink:
zsu83

Zsuzsi: Juhéjj!! De ügyes vagy! Én egyáltalán nem tudok semmit kifejni. Amúgy sem(csak reggel a nem használt ciciből), nemhogy kaja után!! De jó lenne, ha beindulna frankón. Milyen homeós bogyót szedsz? Én is akarok! Mert én nem használtam semmit, csak DM-es fajta tejserkentő teát. De ami reggelre egy ciciből 120, az estére kettőből 50. Érthetetlen és bosszantó!
Köszönöm kérdésed, apa boldog, hogy hazajöhetett (főleg, hogy le voltam amortizálva és kaja sem volt főzve... :D) De már napközben is megtárgyaltuk a "milyen volt a temetés" és "hol kávézott útközben" témákat. Általában eddig szokott tartani a balhé... (Szerencsére....)

Járóka viszont itt nyaral. Egy szerencséjük van, ami miatt nem küldtem vissza, hogy mégiscsak állíthatós a magassága. (Amúgy is csak szívtunk volna, hiszen postaköltség vissza, meg visszacsomizni meg stb.) De Laci visszapörölte telefonban az 1500 Ft különbözetet is, amennyivel a kisebb járóka olcsóbb, aztán le vannak tojva!

Andus: azért azt nem gondoltam, hogy ti is ott jártátok meg!! Akkor a többiek tényleg felejtsék el ezt a boltot!!

Panna: 100g/hét a minimum. (Nálunk a 350 gramm volt életünkben a maximum hízás/ 2 hét) és a
3. hónap környékén meg amúgy is lelassul a babák hízása! Ha a 4 evésre megeszi az egész napi adagot, akkor nem gáz, de ha nem, akkor kevés. Nekünk anno kevés volt. Pedig csak néhányszor adódott úgy, hogy nem fért bele a napba csak 4 kaja.

Ja, apa katona. Ezért az egyenruha meg az ingvasalgatás reggel (meg a gyors kibékülés... hehehe...mégiscsak fegyvere van...
:lol: :lol: :lol: )

ladmon

ZSu: az a neve, hogy legcsokisabb csokitorta... :) Még nem próbáltam soha, van egy szakácskönyvem (Nagy süteménykönyv), abból néztem ki. A párom nagyon édesszájú, úgyhogy gondoltam meglepem. :)
Ha jól sikerül, felteszem a receptet. :)

Panna
pandusika

Jó kis meglepi, most beszéltem vele és elszóltam magam, hogy sütit csinálok neki... :D :oops:

Panna
pandusika

Ladmon, tejserkentő homeós bogyó az Urtica urens!

Panna, ez nagyon jól hangzik! várom a receptet! :P
zsu83

Hahó lányok!

Annyi mindenre kellene reagálnom, hogy ez biztosdan csak több részletben fog menni. :)

Zsuzsi: Nagyn ügyes vagy, és kitartást Neked! Ez az éjjeli sok evés nem lehet könnyű, de pár nap, és Lénus biztosan belejön.
Homeós bogyó urtica urens 5ch (Én még mindig szedem, tejpara... :? ) Háromszor is lehet egy nap. :)
Köszi a kérdést, cicik ma éppen jobban, talán a betadine használ. Adok egy kis türelmi időt magamnak, és ha nem változik, akkor más módszerekhez folyamodok.

Panna: Marci is csak 160 grammot hízott az elmúlt héten, pedig eddig mindig gtöbbet. Szerintem ez normális, nem lehet folyamatosan ennyit hízni!

Stelly: Engem nem zavarna, hogy Marci ennyit szopizik, szerintem ettől is olyan kiegyensúlyozott, boldog, önálló az én Gyermekem. Sajnos úgy tűnik viszont, hogya cicik bánják, szóval egy kicsit drasztikusnak kell lennem. ma mindig leszedtem 30 perc után és eddig még nem volt sírás :) (Ja, azt hozzá kell tenni, hogy nálunk 7 szopi van még egy nap minimum :) )

Bjuti a rejtőzködő! :wink: Örülünk ám Neked nagyon! :D Nálad, tejcihelyzet?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Nah én is megjöttem... Nem is írtam nektek, h a rosszulléteim miatt
csináltak ma egy vizsgálatot, tegnap egész éjjel nem aludhattam...
Gondoltam rátok :D Oli meg persze végig aludta az éjszakát.... :lol:

Kép

Kép
gjéti

B@sszus kimegyek a konyhába főzni meg FÁNKOT sütni és mire visszajövök milyen sokat írtatok....

Zetibebi: Először a homodokiról fura gondolataim támadtak... :oops: :lol: Amúgy várom a beszámolót, hogy mit mondott a homeós orvos... :wink: Lehet, hogy hétvégére tervez valamit a férjed az évfordulóra... nem? ESZTERHÁZY TORTA????!!! a kedvencem... naná, hogy én is megenném.. nem kell senkire várni... még a végén megromlik ebben a melegben :lol:

Zsu83: nagyon ügyes Bencus! :roll: napról napra fejlődnek a babáink és ez annyira jó! Képzeld... tegnap én is ültettem muskátlit és annyira szép lett az udvar :lol: majd lefényképezem :wink: nálatok hogy áll a muskátlifarm?

Zsancy: hogy áll a bölcsességfogad? Teljesen kijött már? Kipróbáltad valamelyik bogyót? Nekem is a köldököm besötétedett de utána lehámlott a bőr és újra a régi :roll: na jó... majdnem a régi... van még egy kis háj :oops:

Budabo: bezzeg amióta fényképezőgéppel viszem a fürdőszobába akkor nem csinálja a kiflipózt... na de nem adom fel! Olyan vagyok mint egy lesifotós :lol:

Ladmon: Pizza? Nem is olyan rossz ötlet... majd holnap arra hivatkozok apának, hogy a fiamat kellett mérnem meg belekönyörögnöm a kaját... és ezért holnap nem főzők hanem rendelek pizzát... csak nehogy az is úgy repüljön ki az ablakon mint a te hangyáid :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Julcsi, örülök, hogy ma jobb a helyzet!

Gjéti, milyen vizsgálat volt, hogy nem aludhattál? :shock:

Millye, már virágoznak, és egy csomó új bimbó van rajtuk! :lol: Most jut eszembe, lógok a képpel! :oops: :)
zsu83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.26 19:53-kor.
Vendég

millye: ma nekünk sem csinálta,csak egyszer. Nem hagyott azért nyugodni a dolog és beszéltem a gyerekdokival, azt mondta figyelgessem és 3 hós oltáson beszélünk, max a Margit kórházba a beutalót ahol megnézik.

babanyul: nálunk is tegnapra jött ki az oltás hatása, nyűgödködtünk. Holnapra jobb lesz.

Kép
budabo

Ja és ha vkinek nem akar aludni a gyerkőc jöjjön ki Szentendrére, a macskaköves belváros tuti :wink: Fügémmel ma jó nagyot sétáltunk, odafele aludta a hordozóban, visszafele dettó, hazaértünk, felébredt és rájött hogy nem evett 4 órája :D így jól bekajált.

Kép
budabo

Ilyen lett a süti: szerintem egyszerű és finom... :D Kép Kép

Panna
pandusika

Amint látjátok a fénykép már a kostolás után készült :D

Panna
pandusika

panna: kérlekkkkkkkkkkkkk ne csináld ezt!!!!! Nagyon jól néz ki.

Kép
budabo

Gabi, sajnálom, hogy így megviselte az oltás Szonit! :cry:

Panna, ez nem ér, itt csurog a nyálam! :P
zsu83

Idézet következik a párom gyermekgyógyászat tankönyvéből:

"A csecsemőkorban a testsúly gyarapodása az első hónapban 400 g, a 2-6 hónapban heti 150-250 g közötti, azaz havi 600 g felett van. A második félévben az ütem valamelyest lassul, havi 500 g gyarapodással számolhatunk."

"Az első évben a növekedés havonta 2 cm, az egyéves gyermek hossza 75 cm körül van."

Hogy miért csak most jutott eszembe, hogy megnézzük... 8)
A percentilis táblázat szerint pedig a súlyunk ideális. :D

Panna
pandusika

Gondolatban megengedek egy kostolást... :wink:
Ha valakit érdekel a recept szívesen leírom. Tényleg nagyon egyszerű. Olyasmi íze van mint a brownies-nak.

Panna
pandusika

Panna, nagyon jól néz ki, pedig látszik, h egyszerű lehet, de NAGYON fincsi!! :lol: :lol:
Állandóan édességet ennék, csodálkozom,h kövér disznó vagyok....na jó majdnem... :shock:
Sajnálom a szurisokat, nálunk is ez volt "anno" 2 hete.... :shock: , de másnap egész napos szunya volt a hála az előző napi keserves sírásért!!! De tényleg szó szerint értendő!
Örülök Zsuzsi, h marad a mérleg,de 1 7 kevés lesz ám, utána???

Kép
kaandi

Köszi mindenkinek a segítséget..akkor mi tényleg nem alszunk sokat :P csak nekem tűnik annak.
Ma fűrcsi előtt nálunk is volt kifli :P olyan mintha maga mögé akarna nézni... :P

Panna:
Nem éri ilyet csinálni :lol: itt csurog a nyálam...
RECEPTET -RECEPTET :P
Ladmon :
ha te nem lennél ki kéne találni :lol: "fegyvere van" :wink: mindig jókat mosolygok az irásaidon.
millye:Köszike a kérdésedet.Hála az égnek a fogam hamar kibujt ..volt helye.De ahogy ismerem magam...jövö hónapba mehetek a fogászatra...mint már pár éve májusba.Ez nálam valami hagyomány...
na addigra beszerzem a bógyókat.. :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Most látom Zsu, hogy Te már írtad, hogy várod a receptet.... :oops:

Legkésőbb holnapig feltöltöm a közösbe! :D

Panna
pandusika

Pandus: Ez gyönyörű! Te ilyen kis ügyes vagy? :D Hozhatnál a találkára is egyet! :wink:

Bencus milyen kis ügyes!!! :D Azóta is csinálta?

Babamasszázs: Mi a Manó egy hetes kora óta csináljuk. Ugyan nem jártunk tanfolyamra, de van egy jó könyv, abból tanultuk, elég jól elsajátítható onnan is. Sanyarú sorsú Kisfiunk egy nap kétszer is kap masszírt, reggel Anyu, este Apu masszírozza és nagyon szereti! :D

Amy: Ezt nagyon nagy örömmel hallom! :wink: Beavatnál a részletekbe??? :wink:

Szonit nagyon sajnálom! :( Adtál neki lázcsillapítót?

Bazsalikomot
még még még!!!! gyönyörű, tényleg tiszta Apu!

Zsufi: Te Marcidat régen láttuk! :wink:

Zetibebi: Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettekl kívónok Neked én is boldog születésnapot!!!!
A romantikus este pedig szuper ötlet! (Majd írj róla! :wink: )
Nagypapát pedig nagyon sajnálom!!! :( Olit azért láthatta?

Ladmon: Még Te jössza a CSI nénivel, mikor van egy katona a családban! :lol:

Találka: Nos, jobb lenne a hétvége? Illetve felvetődött a június eleje, nekem az is jó, ha többeknek jó az, de Pandus, Ti már nem lesztek akkor itt, ugye? :roll:

Ilyen egy napot, Lányok! :? A reggeli szopi közben kezdett fájni a fejem és pillanatok alatt durva migrénem lett. :cry: Gondoltam Rátok Zsu és Mist, olyan volt, mint az első trimeszterben... :( A reggeli részletekben jött vissza, rémes volt, csak fekve tudtam úgy-ahogy elviselni az életet... Gyerkőcöm, aki pedig 10-ből 9x egyedül elalszik az ágyában, most sehogy sem tudott, mivel front van, és ilyenkor az én kis Édesem mindig megborul. :( (Nyilván ennek köszönhettem a fejfájást is.) Bevettem gyógyszert, az is kijött, végül levánszorogtam a társasház közös kertjébe, ott agonizáltam egy padon és tologattam a Manót, ott végre Ő is elaludt. Annyira rossz érzés volt, hogy nem tudtam odafigyelni Rá rendesen, picit sirdogált is Szegénykém, amit soha nem szoktam hagyni egyébként. Annyit gondoltam Rád Nilabali, hogy milyen cudar érzés lehet, ha az ember nem tudja ellátni a Gyerekét, pedig szeretné. :? Aztán pár óra alatt elmúlt a heveny fájdalom, de egész délután fájdolgált még... Hamar megyek ma ágyba, hogy holnap jobb legyen.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jobbulást Julcsi! holnapra minden ok lesz!
Annyira sajnálom Marcit, szegény sanyarú sorsú...! :lol: :lol: dejó dolga van a legénynek!!! :lol: :lol:

Kép
kaandi

Zvera:

Kép

Panna: Nem ér ilyen guszta sütiket mutogatni, csorog a nyálam.

Kaandi: én is baromira kívánom az édességet mióta szoptatok, de olyan szinten, h képtelen vagyok megállni, h ne egyek.

Julcsi: örülök, h nem kórokozótól van a cicifájást! Fejfájás :evil: , jobbulást!

Gabi: Szoni babának gyógypuszit küld Alex :D .

Bazsalikom tényleg tiszta apja :D és nagyon édes!
Zsu: gratu Bencének, nagyon ügyes!

Zsuzsi: neked kitartást kívánok, csak így tovább! Jó az Urtica, de nekem a Ricinus communis 5 CH jobban bevált.
kreiszi

Zsancy, mi kb másfél-két órát vagyunk ébren egyhuzamban, utána szundi. Ötször eszik egy nap, tehát összeadva kb nyolc órát van ébren egy nap, a többi szundi.

Bencusnak gratula!!! :D Ügyes nagyfiú :)

Panna, elvileg a 10-15-20 dkg egy héten tök jó hízás. Ettől függetlenüla négy evés lehet, hogy kicsit kevés, nem tudtok átállni valahogy, hogy ötször egyen? Mi ötször eszünk, de tudom, hogy Ladmon, meg Zsuzsi védőnője azt mondta nekik, hogy hat vagy hét kaja kell egy nap. Mi mondjuk azt nem tudjuk kivitelezni, mert akkor nem lenne meg három óra szünet az evések között.
süti nyamnyamnyamnyamnyamnyamnyam

Julcsi, remélem, elmúlt már a fájdalom!

KépKép

KépKép
stelly

De Stelly, az nem számít, hogy Hannus tápit eszik? Abból lehet, hogy elég csak négyszer, nem?

Gjéti: Sikerült valamit megállapítaniuk a vizsgálatokkal?

Kaandi: Anditej: ez nagyon jó! :lol: :lol: :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Panna, előre is köszi! :D

Julcsi, délelőtt óta nem csinálta Bencus, de amikor hazajött Apa beraktam a kiságyba hason, és megmutatta Apának is a most tanultakat! :lol:
Sajnálom a fejfájást, borzasztó tud lenni! :cry: Múltkor amikor nekem is fájt, én se tudtam odafigyelni Bencére, ahogy szoktam!
Holnap már biztos nem lesz semmi bajod, biztos Te is érzed a frontot! :?

Kreiszi, Eszter, köszönjük! :lol:
zsu83

Tettem képet a közösre.

Kaandi: Anditej :lol: :lol: :lol:
(majd nézd meg a közösre tett képet és nyilatkozz, h Alex tiszta anyja-e :lol: )
kreiszi

zsuzsi: örülök, h jól haladtok, csak így tovább :)

ladmon: jólesik h hiányoltál :), laptop munkára van nem szórakozásra :wink: de azért jövök amikor tudok, csak néha annyira nehéz erőt venni magamon és olyankor csak olvasok, meg a képekben gyönyörködöm (egyébként skype-on szoktam a lányokkal chatelni, Te is csatlakozhatnál :lol: )
megértelek a mérlegelés miatt, szerintem én is ugyanezt tenném, de csak így tovább és minden rendben lesz :) Eszterről egyébként nincs új kép? mintha régen láttam volna
a járókát meg úgy küldtem volna vissza utánvéttel a francba, mint szél. fizessék ők, ha már elcseszték :twisted: nekem az ilyenekért nem kell a szomszédba menni!
kitaláltam! mégsem vadakat terelő juhász (a subát nehéz is lenne kivasalni :)), lényeg h megvolt a kibékülős beszélgetés :lol:

Pandusika: 300 grammot? az sztem nagyon jó, én is a Stelly által írt 150-200 grammot ismerem általánosnak, ehhez ha hozzá vesszük a tápszert és h Hanna baba már majd 3 hónapos akkor sztem igen szépen gyarapodik a kislányotok!
(ja közben látom h már utánanéztél)
Torta: ez nem ééééér! receptet a közösbe, de gyorsan :wink:

zsu: köszi a bíztatást, én ebben a nyavalyás napirendben már nem nagyon hiszek :( sokx nem bánnám ha megtalálná a hüvelykujját, mint Bencusod is :)

Gjéti: mi volt ez a vizsgálat, h nem aludhattál?

Gabi: Szononak jobbulást!!!! nekünk jövő hét szerdán esedékes az oltás.
valaki le tudja írni, h akkor hogyan is kell elvágni a germicid kúpot? hosszába vagy keresztbe, vagy hogyis? szeretném megelőzni a lázat ha egy mód van rá

Julcsi: nagyonsajnálom a migrént, szörnyű lehet. az nem segít, ha teljesen besötétítesz és teszel vizes borogatást a homlokodra? nővéremtől hallottam h az be szokott válni! remélem, holnap szebb napotok lesz. a babamasszázzsal kapcsolatban: holnap du. megyek mamajógára és babamasszázsra, csak azt nem tudom h milyen krémet olajat vegyek Marcinak. tudnál javasolni valamit?

du 4-kor végül felébresztettem a kismókát, evett kicsit (hálistennek most nem vitte túlzásba :)) majd elmentünk meglátogatni anyukámat. hjajj de örült! én meg aludtam egy kicsit leaglább. bár nehezen sikerült és csak kb 10 perc volt, de azért a pihi is jó volt a csöndes szobában.
autóban csöndben volt, na de mikor beálltam a garázs elé... azt gondolta, h ő most biza megmutatja az utcának, h milyen erős tüdeje van. a dobhártyám majd kiszakadt. szóltam is a páromnak, h készítse a fürdi vizet, mert az mindent megold. majd szopi közben szépen elbubukált. én meg lejöttem dr house-t nézni, de a párom új lakókat fedezett fel :shock: bizony ladmon! a kidobált hangyáid talán nálunk kerestek menedéket? :roll: szal ment a hangyakidobálás, holnap pedig megyek szépen Samu Gazdához és veszek mindenféle szpréket! útálom a hangyákat, gyűlölöm! a gödöllői lakásból sosem tudtuk kiirtani őket, és úgy félek, h most ide is végleg bevackolják magukat :roll: :shock:

na még 2 kép az utóbbi napok kedvencei közül aztán eldugulok:

Kép
így alszom a 140*70es ágyban :lol:

Kép
ennyire szeretekmeztelenkedni :wink:

KépKép
hugic

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.26 19:54-kor.
Vendég

Petra 19:20-reggel 6:20ig aludt :shock: evett és még egy kicsit pihizik :)

Holnap nagy út áll előttünk,megmutatjuk Petra babát apa munkahelyén...60km-re van tőlünk :) az a jó szuper a közlekedés...és a vonatra is tök egyszerű felszállni...babakocsit meg se kell emelnem :D
Aztán megyünk a török barátokhoz kajálni :P(éttermük van és kib@...jól föznek. 9hónapja nem láttam őket!!Ott is Petra vizit lesz...

(nyöszörgünk :P )

zsancy

Köszönöm mindenkinek a köszöntést! :D

Ladmon a kméti barátnőm szerelme is katona, lehet hogy ismerik is egymást :wink: Ügyik vagytok a hízással!!!!

Ugyanez Zsuzsinak és Lénának, ügyik vagytok, hajrá hajrá!!! :D

Zsu ti is ügyik vagytok az átfordulással! :D

Millye az eszterházi nekem is a kedvencem, azért azt hozott apa :wink: még van egy kicsi de ma el kell pusztítanom, micsoda rettenetes feladat 8)

A homódokinál tök jó volt, erős ötvenes nő, mosolygós de nem olyan idegesítően hanem kedvesen, kikérdezett Zétiről hogy milyen gyerek, hát, számomra összefüggéstelen kérdéseket tett fel mint hogy volt-e bőrbetegsége és fél-e valamitől, de célzott kérdések voltak úgyhogy biztos van összefüggés. Felírt három bogyót, három hónap a kúra, egy hónap múlva meg kell szűnjön a székrekedés és a nyirokcsomónak is vissza kell húzódnia, ha mégsem akkor csörögjek rá és ad másik bogyót. Nem akart elfogadni pénzt :shock: pedig azt gondolnám hogy egy ilyen speckós rendelésen vagyonokat lehúznak az emberről...azért hagytam egy kettest az asztalán :wink: úgyhogy tök pozitív volt, akinek gond van keressen egyet mert tök megnyugtató hogy nem kell mérgezni a gyereket ahhoz hogy meggyógyuljon.

Szegény Szonibaba, reméljük hamar elmúlik! :(

Pandus engem érdekel a recept, tökéletes lenne hétvégére apának, ő is nagyon csokis :D

Julcsi szerencsére nagyapa látta egyszer Olit, elhozatta magát hozzánk még mikor pici volt. A baj az, hogy nagyon messze van a kórház, hét közben fix hogy nem tudjuk meglátogatni, max vasárnap, de a kölköket persze nem lehet bevinni úgyhogy már nem látja őket :cry: gondoltam hogy beviszem a laptopot fotókat mutatni de nagyon rosszul lát :cry:
Szegénykém, remélem nem lesz több ilyen migrén! Millye mondta a pulsatillát, szerintem egy próbát megérhet :wink:

Kreiszi köszi a képet! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibebi:
Ez nagyon szuper hír!És az is hogy még vannak korrekt orvosok :) és a munkájukba nem csak a pénzt látják....
Nem semmi feladat vár rád :lol: nem is tudom meg -e merném tenni :wink:

Petra vissza alttata magát az újával!
Addig megyek és veszek egy fürcsit...bár ahogy ismerem a kis csibészt tuti akkor ébred meg :P

zsancy

:P

zsancy

remélem most sikerül

zsancy

jó reggelt!

Baszalikom éjjel is hozta a formáját,10-től fél7-ig alukált,jókedvűen ébredt kaja és egy kis közös dédelgetés apuval a nagyágyban és már megint alszik a drága....még jó,hogy apunak nem fix a munkaideje,mert így reggelente találkoznak bazsival és mi is tudunk együtt kávézni.

zvera:azért gratulálok a nagy torta elpusztításához....... :wink: szülinaposhoz méltó teljesítmény(és most nem kell a duma,hogy nem egyedül csináltad :lol: )és remélem,jó sikerül a hétvégi romantikázás!

julcsi:nekem már 18éves korom óta migrénem van,ami a frontokra és a hormonális változásokra ugrik-ami ugye azt jelenti,hogy szinte mindig fáj a fejem-nekem bevált a Béres féle antifront csepp,amikor hallod,hogy front lesz akkor kell bevenni a cseppeket és a frontos napokon is,mellé én még borsmentateát szoktam inni,naponta több csészével és ez a kombináció használni szokott.az antifront cseppet szoptatás alatt is lehet használni azt hiszem,de ha vennél,azért kérdezd meg.cicid hogy van?

hugic.Marci annyira helyes a képeken,imádom a mosolyát és a sérója pedig verhetetlen... :lol:

gabi.remélem már Szoni jobban van!mi még oltás előtt állunk,nagyon félek tőle!!

zsancy:irigyellek a kiruccanás miatt,jó lesz biztosan.én is vinném Bazsit a tesómékhoz,másik városban laknak,csak még túl gyengusz vagyok és itt bizony,van hogy emelgetni kell a babajárgányt buszra fel és le.de sebaj lesz ez még így se!

panna:csatlakozom:receptet a közösbe!nálunk is jöhet minden ami csokis és már finoman kérdezte Apa,hogy már sosem fogok sütni?

Erről jut eszembe,képzeljétek,tegnap főztem-nem is tudom ki lepődött meg jobban,én vagy Apa,hogy volt vacsora
:lol: már régen nem főztem és jól is sikerült a paradicsomos húsgombóc-még én is ettem belőle és ez nagy szó mostanság....az étvágy még mindig elkerül.
millye.erre nem tudsz ajánlani valami csodaszert,szedek supradint és flavin cseppeket,de az étvágyam nem akar visszajönni,egyszerűen kifordul a számból a kaja,alig tudom lenyelni,és így sosem kapok erőre.

ladmon:még biztosan alukáltok!te mondtad,hogy fél tíz körül ébredtek,igaz?remélem,most kísértelek álmodban
:twisted: :twisted:

bogi:nálunk is van olyan hely(Tata)ahol a nem alvós babák tutira kidőlnek:a vár udvara hepe-hupás,köves,nagyon zötyköl.Bazsalikom ott szokta magát kilőni,pedig himbálózik balra-jobbra a buksija annyira ráz az út :shock:

Megyek megpróbálok reggelizni,majd még jövök,addig is szép napot!

Kép
nilabali

[quote][ írta:color=darkred]Ladmon:[/color] Még Te jössza a CSI nénivel, mikor van egy katona a családban! :lol:

Ezt nem bírom ki, hogy el ne meséljem:
A zuram: katona,
az idősebbik öcsém: katona,
apukám (aki már nem él): katona volt,
anyukám új pasija: katona,
kamaszkori legjobb haverom: katona,
ja, és anyukám: katona...

Tehát az én családom maga a magyar hadsereg. :lol:

ladmon

Neeeemmmm! Most nem feküdtem vissza, mert gondoltam ma azért főzök már valamit!! :D

ladmon

ladmon:hát, sajnálom,hogy nem sikerült a kísértés-pedig rémisztésre alklmas vagyok..............

Kép
nilabali

na,most asszem elcsesztem,próbáltam mégegy vonalzót idecsinálni és most még a égi sem a régi.......ki érti ezt???????????

Kép
nilabali

Huhh Ladmon, ez durva! Most hogy nézem, szerényen megbújik az avatar képedet is egy egyenruha :)
Mesélj, nehéz ilyen családban élni? :lol:

Köszönöm Lányok, már jobban vagyok, egész jól aludtunk (Manó csak 3-kor kelt és végül 7-kor)). :) Cici éjjel eléggé fájt, most kevésbé, kezelem tovább, hátha egy nap elmúlik és csak élvezet lesz a szopi. :) Sajnos Marcit megviseli a front, bár szerencsére nem nyűgös, de kiságyban nem alszik napközben. Áldom a napot, amikor erkélyes lakást vettünk, mert erkélyajtóban tologatással viszont szépen elaludt.

Mindenkinek gyönyörű napot!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

sziasztok!

nem tudok igazán visszolvasni,Vinci próbál szunyálni a kezemben :)
képzeljétek,megin átaludtuk az éjszakát, ennek örömére tejben fürödve ébredtem :) Valószínülg a front tett be neki az elmúlt 2 napban, na me a szél...apa mondta is, hpgy tudhatnám, hogy ezért volt, mert Andris ugyanilyen volt kicsinek, hiper szélérzékeny:)
Ági viszont szegény nagyon mgkinlódott tegnap....volt vérvételen a mandulakivét miatt, hát előtte éjjel már totál felspannolta magát, reggelre már minden baja volt, fej-fül fájás....aztán a rendelőt telehányta, nem evett a vérvétel után sem semmit, és egész délelőtt aludt.....aztán délután bekjált palacsintát, ment bicajozni, és totál elmúltak a bajai....hát igen para a kisasszony, apa meg volt olyan agyament, hogy még részletesen el is magyarázta neki mi fog vele történni, hogy szúrják majd belé a tűt, meg mekkorát, hát én rosszul lettem.....nemcsoda hogy kikészült a lányzó :(
Műtét előtt remélem nem magyaráz mjd neki....lehet én megyek vele inkább, Vinci csak kibírja :(

Az a torta!!!!!!!!Istenien néz ki...nagyon éhes lettem rá!!!!!!!!!!!!!!

ZVera! utólagosan BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!

rólam még minig nem ment le egy deka sem, pedig már a sok séta után úgy gondoltam talán.......biztos a sok cukros tea, amit iszok...de cukor nélkül nem megy le, pedig régen úgy ittam a normálisabb fajtákat(kimérteket) biztos a gyerkőcnek cukorhiánya van, és ezért kívánom énis...a kis édesszájú :lol:

Hugic! jó a mászkálós kép Tv macival:) az én gyerekem még nemigen mászkál... Andrisom ennyi idősen már bejárta a kiságyát :)

nemsokára indulunk babajógára, még előtte szopizunk, úgyhogy megyek is... Szép napot minden babának, mamának!!!!!!!!!! csúnya eső múlj el!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Zsu: Mennyi kamillát adtál Bencusnak? Mi már megint hadilábon állunk kakival! (Tegnap 2*20 milit adtam, de nem hatott) Mondjuk ma viszem méretni, szóval drukkolok, hogy ha eddig bent volt, most már ki se jöjjön délutánig, mert az legalább 10 deka mínusz lesz! :D

hugic: khm.... skype... még mindig elfelejtettem... :) De most kiírtam a gép elé, hogy csináltassak azonosítót vagy mit, mert én magam analfabéta vagyok a témában.
Debírom ezt a Marcit is!

Zétivera: Ez tök jó! Már a homodoki! Remélem, tényleg használ. Hát nagyon kíváncsi leszek. Majd számolj ám be róla 3 hónap múlva!

Julcsi: szegényke! Remélem, mára elmúlik az a tunya fejfájás!!

Nilabali:
a Béres cseppet mondják még étvágynövelőnek (vagy hivatalosan roborálónak).

Hmm... Szerintem az én hangyáim azok! Felismerem őket a mérhetetlenül bosszantó jellemzőjükről!! Jó irtást!! (Aztán vissza ne küldjétek őket lányok!!!) :D

ladmon

Julcsi: Csak az a veszett izgalmas, amikor családi összeröffenés van és ezek nekiállnak megtárgyalni a ki, mit, mikor, milyen intézkedést hozott és hogy léptetik elő és minek gyakorlatoznak... Áááá....
Olyankor a kisebbik öcsémmel fennhangon finnyázuk a "nehogy háború legyen, mert veletek aztán végünk lesz" honvédségi dolgozókat! :lol:

ladmon

Recept a közösben, e-mail-ben. :D Egyébként nekem túl édes, de a páromnak nagyon ízlett. Szóval ha valaki nem szereti a nagyon édes süteményeket akkor szerintem csinálja kevesebb cukorral vagy anélkül, mert a csoki már úgyis édesített.

Stelly: mi 4 óránként eszünk (valamikor 5) és így jön ki a napi 4 étkezés. Ha esetleg korábban kell Hanna, pl 5-kor vagy 6-kor, akkor lehet hogy kijön az 5 étkezés. A tápszer dobozán az van, hogy napi 5 alkalom×160 ml ebben a korban az adagja, ami meg is volt, amikor éjszaka is kelt, de most hogy már ez kimarad csak 4× eszünk.
Egyébként most tervezem, hogy már 200 ml-t fogok neki csinálni, mert a 160-at már mindig megeszi és amikor elfogy még utána is inna. Szóval ha ilyen étvágya van, akkor lehet hogy elég a 4 alkalom is, nem? :?:

Zsancy: én is egy olyan nyelvtanfolyamra jártam, mint Te. Itt úgy hívják, hogy integrációs nyelvtanfolyam és szintén 6 modulból áll. Én 4-et csináltam meg belőle, december közepén hagytam abba. A német államtól én is kaptam rá támogatást, de csak az utolsó 2 modulra, mert amire beérkezett a kérelmem, meg elbírálták, már ott tartottunk. Nekem 2 éven belül kell befejeznem, mert csak akkor támogatják a maradék 2 modult is és kapjuk vissza a pénzt az első két modulra visszamenőleg, de ha nem fejezem be, akkor sem kell visszafizetnem. Szeretném befejezni, végülis már csak 2 hónap van hátra, mert én napi 6 órában jártam, de akkor bébiszitter kéne a baba mellé, mert minden nap kell menni és itt érvényes az, amit Te is írtál, hogy orvosi igazolás...stb. Gondoltam rá, hogy a nagymamákat majd idecsődítem ha nagyobb lesz Hanna, de ilyen hosszú időre nem tudom, hogy tudnák-e vállalni. :? Az ovi meg még soká lesz és itt bölcsöde nemnagyon van.
Én egyébként pont fordítva vagyok mint Te. Tök jól ki tudom fejezni magam és megértik, hogy mit szeretnék, sőt azt mondják hogy elég jól beszélek ahhoz képest, hogy mennyi ideje vagyok itt, de nehezen értem meg amit mondanak. Ezért kéne több tv-t nézni, hogy gyakoroljak.

Órás történethez kapcsolódva.... még mindig ott lóg a kerítésen. :shock: Mondtam tegnap a páromnak, hogy ha ma sem viszik el, akkor este leveszem és majd egy pár év múlva jó lesz Hannának. :D
Én egyébként az itteni postán lepődtem meg. Két mobiltelefont rendeltünk interneten, amihez postai kiszállítást ígértek. Egyik délután jöttem haza a suliból és a doboz le volt rakva a lépcsőházban a lépcsőfordulóba. Benne voltak a telefonok és minden tartozék, PIN kód...stb. Mondtam a páromnak, hogy ez baromi jó, az nem viszi el, aki nem akarja. De erre is azt mondta, hogy itt nem veszik el a másét, ezért is működik így a posta. Na jó és mi van, ha azt mondom, hogy nem kaptam meg. Akkor a postáé a felelősség, szóval elég merészek, mert azért tolvajok gondolom itt is vannak. :? Tegnap is a szomszéd srácnak jött egy nagy csomag és le volt rakva a lépcsőház aljába.

Panna
pandusika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?