szóval Nani először gyomorszondát kapott, majd fecxkendőből belenyomták a szájába a kaját, majd üvegből kapott, latexcumiból, amiből szintén ömlött a tej. kb születése után 1,5 mulvba tehettem mellre, azt se tudta, mi az, nem érdekelte se a szaga, se az ize.amikor tettem rá bimbóvédőt, azt bekapta.de meguntam,m mert volt olyan, hogy szivott szegény, szivott, a bimbóvédő alatt meg elfolyt a tej...és akórházban anygon belém épietteték a teljesitménykénszert, mellre tétel után 2 perccel már: na, sziv? gyorsan le akartaáék zavarni az etetést. és mivel ahazajövetelnek az volt afeltétele, hogy 3óránként 70 mlt megegyen, igy inkább megcumiztattam, h minél hamarabb hazajöhessen.Sztem egyátalán nem volt ekkora gyomra még akkor, nagy hülyeség volt ez..
a kórházban ajánlották anuk-os cumit, latexest, és tényleg csak ebből tudta kiszivni a tejet, ami volt otthon nekünk aventes, egyszerűen nem bírta összeprésleni a szilikont a szájával.
azért próbálgattam szoptatni, de órák elmentek vele,és addigra már tökéhes volt, majdnem belefulladt a cumiba-fájt mindene-félrenyelt.
próbálgattam mindig azért az avenetes cumit, és mellre teteteggem. és egyszercsak ugymond "feladtam" , örültem h van tejem, és azt mondtam, ez a lényeg, nem az, h mellből kapja.meg egyik héten a gywerekorvos meg a védőnő is megdicsért, hogy még mindig van tejem, mert azt mondták, akik csak fejnek, kb. mostanra el szokott apadni. és a dicséerettől kicsit megjött az önbizalmam, hogy akkor talán jó anya vagyok. és vigaszcicit mindennap kapott, volt h cumi után.
néha lemértem, mennyiket eszik. nőtt, nődögélt, az ajkai is. bevetettem az aventes cumit, és már ki tudta szivni belőle./1ébként én magam kipróbáltam az összes cumit, magamon, szörnyű izűek, és durvák, és közük nincs amellhez-..é nem értem a 21. században miért nme csinálnak
tényleg mellutánzó cumit.....az aventesnek egy előnye van!! a baba alsó ajkát kifordítja!!!
szóval egyik este gondoltam, szopizunk egyet,megmérem. miközben szivott, éreztem, hogy 10 perc alatt kilapult a cicim..
kb. 6 perc alatt 80 at leszivott. korábban 50 perc alatt 20-at...
kövb. etetésnél ujra mellre tettem, megismételte a mutatványt:D
azóta nem mertem neki cumit adni, nehogy elfelejtse, hogy kell
azóta játszócumi se kell neki, sőt, ha bármiért ír, mellre rakom-néha üres cicire.még hasfájásnál is segít kicsit.
aztán 3 napig tök jól csinálta, de néha megint elgfelejti, hogy kell , néha meg jüól csinálja, néha meg fájdalmasan, de mivel 10 perc alatt kiszivja, igy annyi fájdalmat el bírok viselni.
na, ennyi a történet
ami segített: az aventes cumi, és az, hogy lemondtam, és nem stresszeltem.meg utána olvastam direkt kifejezetten a korasz. szoptatásnak, és azt írták, nagy rélszük soha nem tanul meg, így végre nem magamat hibáztattam, meg ezt tudtam mondani másoknak,akik hibáztattak.
de a kezdettől szoptatós anyukák tényleg nagyokat be tudnak szólni....