A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kriszta
Nekem is vannak emésztési gondjaim,pedig a magne b6-ból 2*2 szedek,tehát nem kellene,hogy gond legyen..... Én is kipróbáltam már mindent,aszalt gyümölcsöt,tamarin lekvárt,éhgyomorra forró tea,lenmag kúra..... De sajna semmi nem vált be! :? Most nemrég viszont rájöttem,hogy nem szabad erőltetni a dolgokat,ha kell menni,akkor kell menni,ha nem akkor nem... És talán most már kezd lassan normalizálódni a helyzet. Na,jó nem megyek mindennap wc-re,de legalább hetente 2* igen..... Persze semmit sem erőltetek,nem szedek semmit,csak rengeteg folyadékot iszom. :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

ma Szentendrére akartunk menni sétálni, de a férjem úgy elfárad a heti munka után, hogy lefújtuk. Így marad nekem a főzés :(

Én most kezdtem el 2 hónap után újra főzni, egyszerűen nem voltam rá képes, mert mindentől fordultam is a WC-be. Másik meg, hogy nem ettem meg amit kotyvasztottam, így még pénzkidobás is volt. Most viszont úgy tünik megint ráérzek az ízére, de valahogy zötyögősen megy a visszaállás. Kényelmes volt ez a nem főzős időszak :wink:

Beanic, jót nevettem a chilis párizsin :) Nekem mostanában a pirítós jön be vajjal és lekvárral, reggel és este és tízóraira és uzsonnára is :)

Kankalin, jó, hogy így visszavárnak a munkahelyedre. Nem sokan mondhatják ezt el magukról. Úgy tünik, egyenlőre engem is szívesen várnak vissza, bár soha nem lehet tudni manapság. Én gondolkodtam, hogy GYED-ről visszamegyek állományba és kiveszem a szabadságomat, utána meg rögtön elmegyek táppénzre (csinálják ezt a GYes-es kismamák) de úgy tudom akkor már nem vagyok védett és elbocsáthatnak. Ezért nem teszem, pedig anyagilag jól jönnék ki belőle.

Emésztési gondjaim nekem is voltak, de már kezd visszaállni a helyzet és én sem erőltetek semmit. A gyümölcslevek állítólag tényleg jó és a kamillatea. Én azt adtam Beninek, amikor egy hétig kimaradt a kaki :D

KépKép
Kép
danka33

Hali!!

Köszi az infókat mindenkinek,próbálkozom majd velük :)

Kép

Kép
krisztinaa

danka nem csak gyes és gyed alatt vagy védett... táppénz alatt sem bocsájthatnak el illetve akkor sem, ha bejelentetted hivatalosan, hogy terhes vagy. Én a két gyerekem között sima szabadságon +tgyás-on voltam (mivel ez utóbbi a szülést előtt 28 nappal már igényelhető) a gyed szinte semmivel nem lett kevesebb... Most is tp-en leszek amint betöltöm a 12 hetet és elmentem uh-ra...akkor bejelentem és jövök tp-re, meg a szabik... 25 ezer gyes nem sok mindenre elég... :)
*kateee

Sziasztok!

Kateee: nem bántottál meg, ez a Te véleményed, meg persze másoké is lehet. Ezért is vagyunk itt, hogy elmondjuk a véleményünket, tapasztalatainkat, ami természetesen nem azonos és ez így normális. Én olvastam egy könyvet az Éjszakai gondoskodás-t, ami az együtt alvás előnyeit ecseteli. Ismerek olyan anyákat, aki a gyerekeivel alszik egy ágyban, a férje meg a másik szobában, és még mindig jó házasságban élnek. Nem hiszem, hogy ennyin múllik a házasság, ez max az utolsó csepp lehet.

Lányok emésztési problémákra tudom ajánlani: 1-2 evőkanál zabkorpa kefírbe, joghurtba, korpovit keksz. Nekem szerencsére még nincsenek ilyen jellegű problémáim, az elsőnél is akkor kezdődött mikor vas tablettát kellett szednem.

Munkahely-terhesség: bizony a várandós kismamák felmondási védelem alatt állnak, kivéve ha határozott időtartamra szól a mviszonyod, mert a mviszony megsemmisül hiába vagy táppénzen, gyeden, gyesen. én csak az utolsó két hónapban szeretnék itthon maradni, még a nyarat végigdolgoznám, ha minden jól megy. még jó hogy miránk már nem vonatkoznak az új megszorítási intézkedések.

Na fölkelt a Matykóm, megyek.

Kép
Kép
beanic

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok.

Kateee!Nekem már nem igazán kényelmes hason aludni, inkább félig oldalt, félig hason.

Krisztina!Én még még nem híztam, gondolom a hányás miatt,még a pocakom sem látszik ruhában.

Szilvi!Én szeretném, ha bent lenne a párom szülésnél, ő még gyűjti az erőt, meglátjuk.

Én a második 6 hetet végig hánytam, mostmár enyhülnek a tünetek, hányingerem még van. Eddig kétszer voltam uh-n, 5 és 11 hetesen, kedden megyünk a 12 hetesre.Legutóbb 3,95cm volt a picikénk, meghallgattuk a szívhangot is.

Szívből gratulálok minden kismaminak!
Vendég

Sziasztok,

Borzalmas dolgokat olvastam össze, hogy mit szabad és mit nem szabad enni terhesség alatt. Elmeséltem a doki bácsinak is, ismer már, hogy mennyi mindent képes vagyok elhinni. Azt mondta, hogy mindent egyek, ami megkívánok (azért az túlzás lenne, valljuk be, szépen kikerekednék :-)), egyedül a kertben termő zöldségekkel kell vigyázni a macskapisi miatt. Mindent nagyon alaposan meg kell mosni.

Az a bírósági gyakorlat, hogy a védettség a teherbeesés időpontjától kezdve megilleti a munkavállalót, még akkor is, ha nem is tud róla, hogy várandós. Ha ez idő alatt felmondanak neki, akkor a felmondás később jogellenessé válik és kötelesek visszavenni. Ha nem teszik, akkor majd a bíróság kötelezi erre a munkaadót.

Szép vasárnapot! Pihenjetek sokat!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jo reggelt lanyok!!!

Hogy telik a hetvegetek?
Danka: en mar 7 eve Korfun elek /itt mentem ferjhez/,de Szentendren szulettem es ott laktam mindig is mielott kijottem volna ide. Amikor olvastam, hogy oda akartatok menni, kicsit elerzekenyultem.Mar 2 eve nem voltam otthon, s iden sem megyunk, mert varva varjuk a masodik babucit, de jovore muszaj,mert lejar az utlevelem is. Nagyon szeretem a varosomat, hianyzik is neha /setak a dunaparton, a patakparton, a sikatoros utcacskai..../Remelem jovo hetvegen sikerul eljutnotok az en kis varosomba!!! :D

Szia Diva!!! Udvozollek itt koztunk s gratulalok a terhessegedhez es a jo eredmenyeidhez. En is kedden megyek kombinalt tesztre /tarkoredok, down szures..stb/,bar akkor a kicsim mar majdnem 14 hetes lesz ha minden igaz. /szoval izgulok nagyon, gondolom Te is. Majd irj mi volt.

Lanyok, ami a hasonfekvest illeti: en feltem a hasamon fekudni mar a kezdetektol fogva, bar amikor a kisfiammal voltam terhes annyira megszoktam az oldal ill. haton fekvest, hogy mar nem is nagyon tudok maskeppen aludni. Egyebkent a bal oldalon a legszerencsesebb aludni a 3 pozicio kozul-mondjak az orvosok, a baba jobb verellatasa miatt. De ki bir egesz ejszaka egy oldalon aludni?? :D
A rossz emesztesrol: soha nem volt ilyen problemam,de a kisfiammal sajnos elojott. Jo kis aranyerem lett az utolso honapokra s meg mindig nem mult el teljesen/ sot szerintem most kiujult az uj terhesseg alatt./ Pedig nagyon sok rostos dolgot, barnakenyeret, gyumolcsot, zoldseget eszem. Reggelire pedig mindig gabonapelyhet tejjel (teljes kiorlesut)aminek eredmenye, hogy ket napban egyszer azert sikerul a dolog. Amiket felsoroltatok mind jok, de sajnos szervezettol fugg kinek mi valik be.
udv mindenkinek, szep vasarnapot nektek!!!

KépKép
KépKép
betty76

Sziasztok!
Elolvasgattam a hozzászólásokat, úh. mondhatni, képben vagyok. Csatlakozhatok még? Novemberig azért sok idő van még...

Néhány mondat magamról:
Elvileg a 11-12. hét határán járok, és még mindig nem tudom, hogy merjem-e elhinni, beleélni magam stb. Annyi mindentől 'parázok' még... vetélés... genetikai bajok... soroljam még?

Első baba, persze :oops:
Egyébként 32 éves vagyok, és Budapesten élek.

Legutóbb április 6-án voltam dokinál (ultrahang), akkor minden rendben volt. Április 30-án lesz a 12. heti ultrahangom/vérvizsgálatom (kombinált? integrált? nem tudom hirtelen).

Szép hétvégét mindenkinek,
Üdv
monke

Szia Monke, udv itt koztunk!!! Nem vagy egyedul a felelmekkel, ne aggodj!!! En is nagyon parazos mama vagyok s ez mar nem valtozik, foleg, hogy 5 eve volt egy vetelesem, amit sosem felejtek el, meg ha a Joisten meg is ajandekozott ra 2 evre egy csodalatos kisfiuval. En minden jot kivanok Neked, probalj Te is kevesebbet izgulni es tobbet koncentralni magadra es a kicsi pocaklakodra, elvezz ki ennek a gyongyoru 9 honapnak minden pillanatat!!!!!! Varjuk majd az eredmenyeidet 30/dikan /az csutortok?/!!!!!

Lanyok, most biztosan csavarog mindenki azert nem vagytok/irigykedem, mert bar egy gyonyoru helyen lakom, megis csak nagy ritkan jutok ki a falubol :( / Otthon is olyan szep az ido,mint itt??
udv mindenkinek
Betty

KépKép
KépKép
betty76

Sziasztok!

Betty, Képzeld! Csak eljutottunk ma Szentendrére, mert mindenáron hekket akartam enni. Ha előbb olvastalak volna, biztosan gondoltam volna rád! Az idő nagyon szeles volt, de sütött a nap, így nem volt kellemetlen. És hát a hely, nagyon szép! Sétáltunk a Duna-parton és aztán végül gyros volt az ebéd, meg egy palacsintázóba is beültünk :D
Gyönyörű hely Szentendre, de azért Korfu sem lehet kutya :wink:

Díva, Monke, Nagyon örülünk, hogy csatlakoztatok! Gratulálok a kismanókhoz :) Mit szeretnétek titokban? Kisfiút vagy kislányt?

Köszönöm az iránymutatást a gyedes jogszabályokkal kapcsolatban!!!

KépKép
Kép
danka33

Sziasztok,

Díva, Monke üdvözlünk Titeket! Gyertek gyakran és meséljetek!

Danka, nagyon szép napotok volt, kell a kikapcsolódás!

Betty79, szóval a bal oldalon kell aludni, megpróbálom, aztán majd meglátjuk...

Jól telt a hétvégénk, tegnap házavató bulin voltunk, az állapotom még titokban tartottuk a nagyközönség előtt. Jaj, csak lennénk már túl a 12. héten.
Ma pedig a lakásban ténykedtünk, még jócskán van teeendő a felújítás után, de nem reménytelen a helyzet :-)

Lányok! Ti méritek Magatokat? Nem a súlyra gondolok, hanem a többi részre (mell, derék, csípő, has). Arra gondoltam, felírogatom, igen ám, de mi van ha valahol meghaladom az 1 m-t? Van ennél nagyobb mérőszalag? Egyelőre még nem aktuális, de sosem lehet tudni.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!
Próbálok becsatlakozni hozzátok, ha még lehetséges.
Budapesten lakunk, 36 évesen várom az első babánkat nagy boldogságban. Eddig én vagyok az a szerencsés kismama, akinek az örömön kívül semmilyen terhességi "mellékhatása" nem volt... persze néha már azon aggódom, hogy ez normális-e :)

Kívánok mindenkinek nagyon szép hétfőt (bár a hétfők sohasem szépek) :D

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Sikeresen lezajlott szombaton a szülinapi buli. Megvolt a nagy bejelentés is. Mindenki nagyon örült nekünk, hál istennek.
A gyűrűk nagyon szépek lettek! :D
Egy kellemetlenség adódott, este fél tízkor elaludtam. Van valakinek ez ellen valami jó kis tippje, mert ha az esküvőn is kidőlök, az lehet, hogy ciki lesz. Vagy nem? :?

Nekem nőtt a pocim, de még mindig hason alszom. Most, hogy olvasgattalak titeket, megpróbálok én is oldalt aludni, bár gondolom nem könnyű megszokni.

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Díva, Monke, vt72 gratula a babókhoz és üdv közöttünk :)

Hasméret: Ha esetleg nem elég az 1m lehet kapni minden kézimunka boltban szabócentit az 1,5m De ha fogsz egy fonalat és magad köré tekered, majd leméred részletekben az 1m-es szalagodon szerintem ugy is jó :)

Én sokáig alszom hason, illetve mikor már nagy a hasam olyan térd felhúzva, hogy ne nyomódjon, nekem ez a kényelmes, nagyhassal hanyadt nem szabad ugye, majd marad az oldalt felvés 50 párnával körbepóckolva, hogy ne borulj el :D csak ne kelljen pisilni éjszaka mert utánna meg nem találod az előző kényelmes pozíciót... :D

én még mindig irigykedem az uh miatt :) tegnap töltöttem be a 9. hetet, szóval még van 3 hogy izguljak... én már 2x vetéltem ugyhogy van is rá okom :( de optimista vagyok amíg a tüneteket érzem :D

Tegnap én is csavarogtam a gyerekekkel bár nem volt olyan szép és "természetbeni"... Mióta csak reklámozzák rágják a kölkök a fülem a Disney Mickey Show miatt, és tegnap jött el a nagy nap :) Nagyon évezték, a kicsi inkább áhitattal nézte, a lányom az kiabált, mindíg mikor kellett :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára *kateee 2009.04.27 17:19-kor.
*kateee

Sziasztok!!

Gratula minden új kismamának :)

Kankalin szerintem érdemes méregetni és később visszaolvasni mi minden történt.Én elkezdtem vezetni egy kis naplót,amiben a baba és az én méreteimet vezetem.

A hétvégén szembesültem vele hogy ami még pár napja jó volt naci ,most szorít!!!!Úgyhogy a héten elkezdem a szekrénypakolást :D előre a nagyobb cuccok,hátra ami szorít :D

Ma megyek az első hivatalos terhesgondozásra,és végre meglesz a kiskönyvem is.Izgulok egy kicsit mert új védőnőm lesz,nem az aki tavaly volt,kiváncsi vagyok milyen :roll:

Szép napot mindenkinek!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!!

Jaj régen írtam, és nem győzök visszaolvasni :roll:

Üdv az újaknak!

Pénteken voltam uh-n minden oké a picurkával, jövőhét végén megyek 12 hetes uh-ra, a kombinálttal kapcsolatban még mindig nem sikerült dűlöre jutnom :cry:
Szerdán megyek védőnénihez.Kiváncsi vagyok mikorra fog kiírni, mert menszi szerint nov 20 beültetés szerint nov 23. végülis gondolom ez a pár nap nem sokat számít, max az Afp-nél kavarhat.

Nem tudtok esetleg olyan intézményt ahol ingyen végzik ezt a kombinált dolgot?? Valaki írta a multkor hogy több helyen ingyenes.

Nekem még nem nagyon van pocim :? bár magamhoz képest van mert most már nem látszanak a csontjaim, de ezt idegenek nem nagyon tudják.......

Még én is gyakran alszom hason.

Tünetek: ahhoz képest, hogy az elején semmi nem volt, most ha nem eszem azért van hányingerem, ha eszem akkor meg azért.....

Méricskélés: Én anno is méregettem a hasam és most is szoktam néha.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!
Üdv az új kismamiknak is!

Áfonyácska, én csak a környékünkön (Zala, Somogy) tudok ingyenes kombi teszt lehetőségeket, de szerintem, ha megkérdezed a nőgyógyászodat, neki tudnia kell, hol van erre módod.
Én már a múlt héten a 11. hétben voltam teszten, mert a baba mérete (CRL:5 cm) alapján akkor volt a legalkalmasabb.

Látom nem vagyok egyedül a makacs émelygéssel és hányingerrel, nekem továbbra is késő du., este jön elő.
Az emésztési gondok kissé már enyhültek, de nekem sem megy mindig minden nap. Én még mindig nem híztam semmit, de a férjem már látni véli a pocakot.

A paramamiságból sem maradok ki én sem, de a dokim mondta egyszer, hogy csak a "mindenhatónak" köszönhetjük, ha minden rendben van, próbálom így felfogni a dolgokat és maximálisan bízni a legjobbakban és a kisbabánkban, mi pedig úgyis megteszünk minden tőlünk telhetőt.

Betty,
amikor olvaslak, mindig mögéd képzelek egy fehér-kék görög falucskát és a szikrázóan kék tengert, gyönyörű lehet ott élni, bár lehiszem, hogy Szentendre is a szíved csücske.

Traudorka,
a bealvás ellen csakis az alvás segít. Én is jártam már úgy, hogy késői vendégek voltak nálunk és én bizony simán bealudtam a kanapén.

Üdv: Cettia
Kép
cettia71

Sziasztok!

Üdv az újaknak!!

Látom mindenkinek jól telt a hétvégéje!
Nekem sajna szombat reggeltől tegnap estig fájt a fejem.

Traudorka
Szerintem ha bealszol 9:30-kor,az nem gáz!!!! Én már 8-kor alszom...... :oops: :oops: :oops: :oops:

Hason alvás:nekem még megy,h nagyon akarom. Sajnos imádok,és csak hason alva tudok jót aludni. De már nő a pocim,úgyhogy egyre neccesebb..... :P

képzeljétek el,nekem nem hogy múlva a hányingerem,sőt ma reggeltől már megint elég intenzíven visszatért... :?

Holnap megyek a vérvételekre,meg belgyógyászatra. Már előre félek,hogy mi lesz velem,mert éhgyomorra kell menni.... :twisted: :twisted: :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!

Üdv az újaknak! Dívia, Monke, Vt72 Nektek is szép babavárást kívánok!

Monke :lol: :lol: :lol: , nyugi, itt csak paramamik vannak.

Betty, barinőmnek gyakori az aranyér panasza, terhesség nélkül is, Ő körömvirágkrémet használ.

Danka, hekk??? Akkor mondhatjuk, hogy lezáródott a "rosszullevős" szakasz? Úgy legyen! Én a hétvégét lecsóval koronáztam meg, szintén kívánósság lett úrra rajtam.

Emésztési gond, nos, sz@r ügy, én most momentán örülök neki, hogy felül nem jön semmi...

Többieket is üdvözlöm, talán holnaptól megint tudlak rendesen olvasni Titeket, nem csak vágtázva.

Kép
Kép
friday

Danka!Mi inkább picit kislányt szeretnénk először, de ez nem elvárás, kisfiúnak is nagyon örülünk!Ki hogy van vele?

Kankalin!Én nem mérem magamat, annyi, hogy időnként készítünk fotót a pocakomról, hogy mennyit nőtt, jó lesz majd visszanézni.
Vendég

Hi,

Kankalin, szerintem elég a kilókat mérni, azt is a védőnő nézi úgyis és könyörtelenül beírja a könyvbe. Az alvás is mindegy melyik oldalon, lényeg hogy kipihent légy :D

Díva, bocsi, az előbb Díviát írtam, de Neked szólt :D . Mindegy milyen nemű lesz a gyerekem, dehát ha lehetne választani akkor kislányt szeretnénk a kisfiunk mellé. ...bár mégegy fiú gazdaságosabb lenne :roll: ...viszont csak lány név ötletünk van.

Második gyereküket várók: Kankalin mérése azért elgondolkodtatott, volt nektek szülés után haskötőtök? (nekem nem) Jót tett? Most is tervezitek használni majd? Az jutott eszembe, hogy ha jókat írtok lehet gyors én is lemérem a kezdő derékméretem és majd ekkorát veszek. ...egyáltalán a derekam kell mérni vagy csípőt is?

Kép
Kép
friday

nekem nem volt haskötőm, de igazából elég hamar visszahúzódott a hasam (igaz a lányom 32 hetesen született még nem volt hasam ami visszahúzódjon, rohamosan csak ez után kezdődött volna el nőni), pedig nem kíméltem ám magamat. Ahogy hazamentünk másnaptól kezdve én ugyanúgy folytattam a napjaim mint előtte, azaz 7 emberre főztem, mostam, mosogattam...
Most már külön lakunk anyuéktól "csak" 4+pici lesz a létszám :D

Igazából én is azt mondhatnám, hogy mindegy fiú vagy lány lesz, főleg egy lány és egy fiú után... igazából a szívem legmélyén egy kislányra vágyom... A neve pedig vagy Viktória, vagy Liliána lesz :) Mindenkinek egy neve van nálunk így maradunk mi is egynél :)

Névválasztás!? Van akinél esetlegesen a szülő nevét kapja a gyerek?
Nálunk a lányomnál fel sem merült a Katalin, anyu szerint és még valamikor ovodás koromban eldöntöttem, hogy az én lányom Krisztina lesz (pedig olyan spontánnak tünt a névválasztás, aztán anyut nem lepte meg) Illetve azért sem mert-sorolom- anyu, (én), anyós, sógórnő, mamám egyszóval majdnem mindenki Kati már sokaltam :)
Fiam az utolsó percig Szabinak készült. Bandi (apa) szerette volna ha András lesz de nekem nem igazán tetszett hogy 30 évesen mindienki Bandikának hívja (haverok is) Aztán az utolsó előtti pilanatban András lett DE egy feltétellel!!! Andris :) és nem Bandika :D de elfogadta mindenki mert nem hagytam, hogy Bandikának szólítsák anyósomék :)

has: a lányomról nincs pocis képem lekéstem :S a fiút túlhordtam így róla van ;) még esküvőn is voltunk a 40+3 napon :)
*kateee

kétszer ment igy ezt kitöröltem ne fogja a helyet így is sokat írkáltam megint
*kateee

Sziasztok csajok!!!

Vegre eljott a nagy nap: holnap reggel megyek genetikai uh-ra es controllra. Gondoljatok majd ram, remelem minden ok. lesz!!!!
Megmutatom majd az orvosomnak a leleteredmenyeket is (vizeletet kert csak) amik szerintem megint kimutattak fertozest es most nem tudom mi a kovetkezo lepes. Ismet gyogyszert szedek majd?? Mar osszesen 12 db-ot szedtem be, teljesen tonkretette a gyomromat!!!
Persze ha csak az segit......??

Friday: koszonom szepen a tippet, de sajnos itt nincsen ilyen krem,majd megkerem a neveloanyumat,hogy hozzon otthonrol juliusban amikor jonnek.Majd csinalok neki egy jo kis listat azokkal amikre szuksegem van/lesz s itt nincsenek.
ami a haskotot illeti, itt nem divat es a csaszarosoknak /mint pl.en is/tilos is a hasznalata ugy tudom.

Cettia: hat igen, gyongyoru hely Korfu s ez a kis falu /Doukades/ szerintem az egyik legszebb falu itt a szigeten. Sajnos a tengerpart kb.4/6 km-re van innen s nincs jol kiepitett jardaszakasz, hogy legyalogoljak a kisfiammal, de azert hetvegenkent amikor apu nem dolgozik azert neha lejutunk oda, amugy a tobbi napokon be vagyunk ide zarva.Nyaron persze mas a helyzet, akkor sokat csavargunk a szigeten. Szeretem meg, hogy nagyon enyhe itt az ido telen, s minden zold a magas paratartalom miatt. De meg annyi mindent irhatnek Korfurol....

Diva: Nekem az itteni csaladom /a ferjem aga/ azt allitja, hogy tuti megint kisfiam lesz. Mert az anyosom 3 fiut szult.Az otthoniak lanyt josolnak s vegul a Joisten tudja csak hogy kisfiu vagy kislany s persze egyaltalan nincsen jelentosege. Egy kisfiu utan talan logikus lenne ha kislanyt szeretnel, s halkan megsugom, hogy valahol melyen en is vagyom egy kislanyra, de nagyon nagyon boldog leszek akkor is, ha a szivem alatti kis mutyurke megis csak kis tokoske mint a "nagy"testverke csak egeszseges legyen. Ez minden kivansaga egy anyanak: egeszseges gyermekek!!!!!!!!

KépKép
KépKép
betty76

[quote="kismami23"]S írta:kismami23ziasztok!
Én még új vagyok.
Jan. 28-án mensiztem utoljára. Voltam szerdán dokinál és ultrahangon. Az ultrahangos néni azt mondta, hogy egy 3,6 mm-es petezsákot lát, és szerinte 4-5 hetes lehet. A doki adott " baba dagasztót" FEmibion 800-at és azt mondta következő ultrahangra utoléri magát, ami Ápr. 27-én lesz.
Tudom, hogy a baba Valentinnap környékén foganhatott, mert előtte és utánna is védekeztünk a dokim kérésére.
Az egyik fórumon egy csaj azt, írta, hogy ebből nem lesz baba, nagyon megijedtem és nem birok megnyugodni, azóta ideges vagyok.
Szerintetek?

Szia!
Én is viszonylag új vagyok itt és tallózgatva a topikok között olvastam a bejegyzésedet.
Gondoltam bátorításként megírom, hogy bár nekem szerencsére nem volt ilyen jellegű problémám, de a 2. babámmal most Femibiont szedek és egyelőre csak jó tapasztalataim voltak, illetve elég jókat olvastam róla. Remélem, Neked is bevállt és segített!

Voltál UH-n? Mi újság? Hogy álltok? Remélem, minden a legnagyobb rendben :)

Szép napot mindenkinek!
Tüncianyu
tüncianyu

Sziasztok,
Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást.
Betty, gondolok Rád, biztos minden rendben lesz az ultrahangon.
Áfonyácska, Budapesten a Sejtbank támogatja a kombinált szűrést (keress rá, Sejtbank.hu). Azt hiszem, a kórházakkal köt szerződést, tehát nem az utcáról "beeső" kismamákat szűri ingyen, hanem az orvos küld.
Az én dokim a SOTE II.-n dolgozik, ha onnan küldenek (például) ingyenes. Remélem:) de csütörtökön beszámolok róla részletesen is.

Titokban inkább kislányt szeretnék... de tényleg, bármilyen közhelyes is, mindegy, csak egészséges legyen.
Émelygésem, kellemetlen tüneteim már nem nagyon vannak (vagy megszoktam őket), többek között ez is okot ad az aggodalomra...És nagyon várom már, hogy lássam, él-e, fejlődik-e a baba.

Nekem már kezd látszani a hasam (beleim?), mindig széles csípőm volt, keskeny derékkal, aránylag lapos hassal - na most ez szépen kitelt, úgyhogy egyre inkább hasonlítok egy nagyobbfajta töltöttkáposztához:)

Szóval ideje lenne már "bejelenteni" a munkahelyen stb. mert nagyon kritikus szemmel méregetnek ám a kolléganők...
Tényleg, Ti ezzel hogy álltok? Volt valaki, aki elmondta a kollegáinak még a vízválasztó 12. hét előtt?

szép estét nektek,
Üdv
monke

Sziasztok!
Én még a munkahelyen nem mondtam el, bár már eléggé furcsálják, hogy az eddig megszokott farmer helyett mostanában mindig szoknyákban járok.
A főnököm tudja, nekem ez elég. Úgy gondoltam, hogy külön bejelentést nem teszek, de ha valaki rákérdez, akkor neki megmondom. Persze az első ilyen után max egy nap és mindenki tudni fogja :) :) Kíváncsi leszek, meddig bírják... szerintem már most találgatnak :D :D
Mi kisfiút szeretnénk mindketten, de persze a kislánynak is örülni fogunk nagyon-nagyon-nagyon :D :D
Szép keddet mindenkinek!
Timi

Timi
Kép
vt72

én annak idején a próbaidőm letelte után mondtam meg :) illetve a 12 hetes uh után, most is így fogok tenni, mert elvileg szeptembertől várnak vissza, de nem megyek :P pedig már jó lenne egy kis változatosság, már 5 éve vagyok itthon... de az álmom mindig 3 gyerek volt és ez most beteljesülni látszik ;)
*kateee

Hi!

Betty, drukk hegyek! Várjuk a híreket!

Kateee, fiamnak második neve az apjáé, így követtük a családi hagyományt ("szó ne érje a ház elejét"), de elkerültük azt a kellemetlenséget, hogy Ő legyen a tizedik Ifj. xy. Nekem is Kati a keresztnevem, talán ez lesz a második neve a lányunknak is... :roll: hú, mekkora bajban leszünk ha fiú lesz, nagyon gyengén állunk fiúnevekkel. Kateee, nem próbálkoznál újra a vonalzókészítéssel, hátha? Olyan jó lenne látni csemetéidről némi infót :D . Andris-Bandika: tökéletesen értelek, ügyes vagy hogy már az elején letisztáztad.

Monke, vagyunk itt páran sote II-ről, ki a dokid? Én a fiam szültem ott, most valószínű itt Svájcban szülök, dehát ki tudja még mi lesz addig ...csak nehogy az autópálya legyen a végén útközben. Nemsokára hazamegyünk és elmegyek ott is dokihoz. Klinikáról jó véleménnyel távoztam, remélem Te is elégedett leszel. (...na jó, azt nem mondom hogy a kórtermeken nem lehetne mit csinálni :wink: , de a többi okés volt.)

Vt72, ha többségében nők vesznek körül a munkahelyeden, akkor biztos lehetsz benne, hogy most vezető hírek vagy a forró dróton :lol:

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!!

Ma reggelre kijött a számon 2 db herpesz,még soha nem volt egyszerre kettő.Így most szenvedek,mert az egész szám le van zsibbadva :(

Én a munkahelyemen már 4 hetesen bejelentettem és el is kellett jönnöm táppénzre,az előzmények miatt.De nem bánom mert most a baba a leglényegesebb.

Nekünk ha lányunk lesz Annának fogják hívni,ha fiú Levente vagy Csaba.

Kép

Kép
krisztinaa

Nekünk ha kislányunk lesz, akkor valószínűleg Boglárkánk lesz, ha kisfiú, akkor Botond.

Monke!Én rögtön elmondtam a munkahelyemen,amikor pozitív lett a teszt, nálunk családias bent a légkör. Mellesleg azóta táppénzen is vagyok.
Vendég

friday kedvéért próbálkozom a vonalzóval :) hátha kép nélkül rövidebbet csinál... képet majd kaptok időnként frisset :)
*kateee

friday kedvéért próbálkozom a vonalzóval :) hátha kép nélkül rövidebbet csinál... képet majd kaptok időnként frisset :)
*kateee

vonalzópróba 1-2-3 :)

Kép
Kép
Kép
*kateee

JEEEEEEEEEEEEEE! Szuper vonalzók Kateeeeeeeee!!! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2009.04.28 12:56-kor.

Kép
Kép
friday

most akkor 1-1 kép

illetve dívának a Boglárkárol jutott eszembe, ezt pár éve unokatestvérem kislányának hímeztem a bölcsőjébe :) Kép Kép Kép [/img]

Kép
Kép
Kép
*kateee

Sziasztok!

Üdv az új kismamiknak! Ma voltam uh-n. Azt mondta a doki fiú lesz, szerintetek ez mennyire bizti ilyen korán? Amúgy minden renben, 8 cm a babócám.

Kép
Kép
beanic

beanic szerintem még nagyon korai, bár azt mondják nagy felbontású géppel látható, de sokszor még a 18 hetes uh-on sem mondják biztosra

Kép
Kép
Kép
*kateee

kateee: igen, én is csodálkoztam, hogy már látja, mert az elsőt is csak 28 héten tudták megmondani a 4d-sen. még nem is akartam megkérdezni, mert gondoltam még úgysem látja, a doki kérdezett rá, hogy akarom - e tudni a nemét. titokban még reménykedem, hogy kislány lesz :)

Kép
Kép
beanic

Sziasztok!

Beanic
Gratula! Elvileg azt szokták mondani,hogy ilyen korban még csak feltételezni lehet,de azért biztos,hogy jól láthatott a dokid valamit,különben szerintem nem mondta volna.... :wink:

Kateee
Szuperek a képek a csemetéidről,és nagyon tecc a vonalzód is!

Én inkább kislányt szeretnék,férjem pedig fiút..... De igazából mindegy,csak legyen már végre valami! :lol:
Nevekben még nem gondolkodtunk,még egy kicsit várunk....

Ma voltam a vérvételeken,belgyógyászaton,és hasi uh-n. Biztos,hogy írtam nektek is,hogy fáj a vesém. Na hát nem semmitől fájnak,mert mindkét vesém tele van kicsi kövekkel. A doki azt mondta,hogy itt még nincs teendő,sok folyadékot kell inni,és elvileg magától távozik mind,és nem fog komoly bonyodalmat okozni egyik sem.... Hát reméljük! A vérvételi eredményem még nincs kész,csütörtökön kell visszamenni érte.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Beanic
ja,vagy úgy! Te inkább kislányt szeretnél? Akkor rémlem,hogy rosszul látta a doki..... :lol: :lol: :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Haho mindenkinek!!!!

jo hirekkel jovok, minden rendben volt a mai genetikai uh-n, a tarkoredo merete: 1.4 mm, a kismano pedig 7cm-es es allandoan ide oda mozgolodott a felveteleken. Az orvosom mindent megnezett reszletesen es mindent tokeletesnek talalt. Vegul is a vonalzomon irt adatokhoz kepest 3 nappal kisebb babucit mutattak a meresek szoval most kb. 13 es 1 napos lehetek?? De lehet,hogy meg valtozik s lusta is vagyok most atirni a vonalzomat.
Meg egy het es kijon a pappA eredmenye is, ami a Down es az Edwards kor kiszuresere szolgal. Remelem ott is minden ok lesz. Ami a vizelet vizsgalat eredmenyeit illeti, nem nagyon foglalkozott vele a doki, csak mondta ,hogy csinaljunk meg egyet, de mashol,hatha ott lehet a hiba. De nem aggodik tulsagosan az eredmenyek miatt sem, szoval most egy kicsit fellelegezhetek vegre!!! :D :D :D

Beanic: gratulalok az eredmenyekhez es a kis kuksishoz is, ha tenyleg kisfiu!!!! :D A fiukat egyebkent hamarabb kiszurjak, foleg ha olyan pozban vannak amikor latszik a kuksijuk. :D szoval nem kizart, hogy tenyleg tudjak mar ilyen koran. A gepek is olyan kulonbozoek!! (allitolag a huvelyi uh-val meg biztosabbra lehet menni ilyenkor/valahol olvastam)

Katee: gyonyoruek a gyermekeid!!! Azok a szep nagy kek szemek!!!!! Kinek van kek szeme a csaladban?? Nekem zold s a kisfiam szerencsere orokolte tolem /apue barna/Azert mondom, hogy szerencsere, mert ez az egyetlen dolog, amit szeretek magamon...a szemeim.

Friday: irtam vissza!! nagyon ari vagy,thanks again!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
betty76

hi!

Kateee, gyönyörűek a gyerekeid! Kreatív kismama: arcfestés, a kisfiúnál a háttérben gyöngyfűzés, Bogica hímzés, szuper egytől-egyig, gratulálok!

Beanic, gratulálok a kisfiúhoz! Én is azt gondolom, hogy biztos nem mondta volna a doki, ha nem biztos benne, de azért a bizti kedvéért készüljetek lánynévvel is :wink: .

Dy, vesekövek mondjanak le! Gyógyulást kívánok! Kíváncsiságból kérdezem: pezsgőtablettát szoktál inni? (még régen hallottam, hogy ártHAT a vesének, nem tudom hogy igaz e, nem mélyedtem bele a témába, de nagyon érdekelne mit válaszolsz).

Betty, szuper, hogy minden okés! :D Zöldszemű-göndörhajú kis görögödért ájuldoznak majd a csajok!!! :D ...megyek nézem a pü-met :wink:

Kép
Kép
friday

Friday
nem,nem iszo pezsgőtablettát. Sajnos gyermek korom óta küszkököd a vesekövekkel,mert hajlamos vagyok rá. Elvileg nem ehetnék csokit,nem ehetnék/ihatnék tejterméket, mert ezek mind nagyban elősegítik a kőképződést.... Szóval volt úgy hogy betartottam minden szabályt,mégis lettek köveim... Most a magzatvédő vitaminokra fogják..... sőt a nődokim mondta,hogy meg az urulógusom is,hogy terheség alatt folyamatosan lesz kövem.... :? :? :?

Betty
Gratula a jó hírekhez!! Mit találtak a vizeletedben?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

nem értem miért teszi be 2x a hsz-aimat :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára *kateee 2009.04.28 19:32-kor.

Kép
Kép
Kép
*kateee

Köszi lányok :) Büszke is vagyok rájuk :D A szemem nekem kék, apának zöld. A lányomnak olyan nagyon fakó kék szeme van, még életemben nem láttam ilyet amíg anyósommal nem találkoztam. Andrisnak van anyás szeme :) de kinézetre tiszta apja, Kriszta pedig inkább rám hasonlít...
Kreatív kismama? hihi az arcfestés az ovibulin készült, valami alapítvány csinált neki egy délelőttös programot akkor festettek ki minden gyereket. a gyöngyözés anyukám hobbyja, én pedig keresztszemezek :) de igazából én gyerekkorom óta ezt látom, hogy miníg csinált anyu is mama is valamit (kötés, hímzés, horgolás) pár éve jött nálam a keresztszemezés. akit érdekel a dolog a blogomban van pár kép a munkáimról (van már ugyis aki rátalált a profilomban :D)

beanic szerintem még van remény de ha még 2x azt mondják, hogy fiú akkor az valószínűleg az lesz...
A lányommal a 23. héten tudtam meg 4d uh-on de nem is akárhogy... Kecskemétre mentünk mert akkor még Debrecenben nem volt ilyen. Szóval beléptünk a doki (nem szonográfus vizsgált, hanem orvos) elkérte az afp eredményt, ránéz aztán megkérdezi kislányt fogunk keresni? :) mi meg csak lestünk apával...

betty dejó dejó... örülök az eredményeidnek... közben elővesz a zöldszemű szörny is... énis énis menni akarok uh-ra! :D Már eltöprengtem rajta, hogy milyen jó lenne ha lenne egy olcsó mindenki által hozzáférhető otthoni uh készülék kismamáknak :D jujjjjj az eredmény beteges lenne, mint mikor a csecsemőt méri otthon az anyuka minden evés előtt-után :D

Vesekő: szerintem ha sok folyadékot iszol nem lesz gond, de nekem rémlik egy ismerősöm szedett gyógyit terhesség alatt vesekőre, de gondolom ha nem muszály akkor inkább ne tedd!

Megint jó hosszu lettem :roll:

Kép
Kép
Kép
*kateee

Sziasztok!
Betty, ez nagyon jó hír!!! Jól gondolom, hogy ilyen tartóredő-érték után a Down-szűrés eredménye is több, mint valószínű, hogy megnyugtató lesz? (úgy értem, hogy elvileg ugye pont a tarkóredő mérését szánják alapból Down-szűrésnek, a vérvizsgálat csak megerősíti az eredményét?)

Friday, nekem Várbíró Szabolcs az orvosom, egy fórumon ajánlotta valaki, és nagyon szimpatikus volt eddig. A SOTE-ról is csak jókat hallottam, két barátnőm is szült ott nemrég. Nem várom, hogy luxushely legyen... illetve inkább legyen kicsit lepattant, és ütött-kopott, de legyen meg a szaktudás, meg az emberség, ez nekem fontosabb.
Na azért remélem, hogy - ha eljutok addig egyáltalán - hogy csak egy "rutin" szülés lesz, ami nem igényel különösebb extra szaktekintélyt... na de hol vagyunk még attól.

Timi, én is most kezdem előkaparni a szoknyákat a szekrényből... mert a nadrágok egy kicsit "előnytelenek" már:) Én megmondtam pár embernek a munkahelyen, köztük a főnökömnek is - de nálunk a "nagy bejelentés" van szokásban. Jó lenne még azelőtt bejelenteni, mielőtt már túl evidens lesz...

Katee, gyönyörűek a gyerekek! Az embernek megjön a kedve babázni (ha alapból nem lenne esetleg.)

Még egy para-villámfelmérés: ki az, akinek a 11-12. héten már alig vannak tünetei? úgy értem, nem émelyeg stb. ? mert én teljesen jól vagyok már, és nem tudom, hogy örüljek neki vagy sem...
Szép estét mindenkinek,
monke

Sziasztok!
most csak gyorsan jövök, mert a fiúk már alszanak és ilyenkor én is szeretek hamar hozzájuk csatlakozni :)

vt27, üdv köztünk!

Nagyon jó hallani, hogy mentek uh-ra és minden a legnagyobb rendben van! Csak így tovább mindenkinek! Boldog babavárást!
Tegnap voltam ultrahangon és a kispicúr már 5 cm! Nagyon mozgott, alig engedte magát lemérni. Azt mondta a doki, hogy szopja az egyik ujját, a másik kezével meg tiszteleg, úgyhogy kisfiú. Le is fényképezte nekem, úgyhogy végre kaptam képet!
Örülnék, ha kisfiú lenne, de ha kislány még inkább, és kicsit tartok attól, hogy ennek a nemre való megjegyzésnek valami más alapja is lehetett, nemcsak a tisztelgés?! Nem létezik, hogy 11 hetesen már látja....Mondjuk én kérdeztem rá, hogy lát-e kukit és erre azt mondta, hogy ilyen korban még nem tudja megállapítani, de ahogy tiszteleg csak fiúcska lehet.

Mi neveken még nem gondolkodtunk,előbb tudni szeretnénk, hogy fiúcska vagy lány. Mi a Benedek nevet is nagyon nehezen szültük meg Beninek, lány nevünk meg szinte nem is volt. Beni az apja nevét kapta másodiknak, de mivel az én nevem is Kati, ezt a hagyományt nem szándékozom tartani, ha kislány lesz :D

Monke-para felmérés: nálam elmúlt a hányinger és már a szagokra sem vagyok annyira érzékeny (Friday! Köszi, hogy érdeklődtél az állapotom felől :)). Újra iszom tejet és más dolgokat, amit eddig nem. De viszont ha nincs a gyomromban valami, attól tud hányingerem lenni, ami nagyon szokatlan, mert terhesség előtt képes voltam éhen lenni napszakokat úgy, hogy eszembe se jutott, hogy ennem kellene.

Katee, tényleg nagyon szépek a gyerekeid, csak büszke lehetsz rájuk, de én már írtam ezt neked :wink:
Az én barátnőmnek is az AFP alapján mondta meg a doki, hogy fiú 18 hetesen. Bár azt mondják,ennek semmi valóságalapja nincsen.

Friday,
nekem nem volt haskötőm, de 36. héten szültem és nem is volt nagy hasam. 1 hónappal szülés után már mindent hordtam, amit előtte. Már szülés napján meglepődtem, hogy milyen lapos vagyok :) Nekem most sem látszik, csak a szokásos nadrágokat, meg bugyikat nem tudom hordani, de gondolom mindenki így van már ezzel.

KépKép
Kép
danka33

Túl vagyunk a 12.heti uh-n, minden rendben van, tarkóredő(1,7mm) és orrcsont is, és kislányt mondott a doki.

Beanic!Gratula a kislegényhez!

Kateee!Édesek a gyermekeid!

Betty!Örülök, hogy minden rendben!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?