A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

ez most nem értem, miért rakta fel újból a korábbi megjegyzésemet.....bocsi
rencsi79

Kata, írtam privit
rencsi79

Rencsi!
Vissza írtam! :)
Pusza

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Már egy éve járok kezelésre, Dévai doktorhoz, most lesz az első lombikom, de nekem soha nem említette a futást és azt sem, hogy mennyi húst egyek... De menni is nehezen megyek, a hormonok miatt. Ahogy nőnek a petesejtek egyre nehezebb, mintha több kilós súly húzna le. Hogy tudtok futni, eröltetni kellene? Nem bírom, nekem még az ülés is fáj.

boglarka
kovács boglárka

Sziasztok,

Rencsi, a vezetés dolgot nekem is említette. Én ráadásul minden nap vezetek másfél órát. De mondta, hogy dolgozni menjek, csak hosszútávon vidékre ne induljunk el. El is kezdtem vele akadékoskodni, erre azt mondta: " Menjen akkor vidékre, ott is vannak jó kórházak, ha elvetél". Na nem kell kétszer mondani, azóta se voltam. :lol: Ezt szeretem Apánkba, hogy mindig megnyugtat. :lol:
A tünetekről annyit, hogy nekem nem sok terhességi tünetem van. Az elején mint emlékszel sokat paráztam is miatta. Nem volt hányinger, se szagokra érzékenység, a mellem se durrant be. Annyi volt, hogy többet alszom és most már tiszta eres a testem mindenhol. :lol:
Látszik már a pocakom és olyan két kilót híztam eddig.
Azt tanácsolom, hogy ne keresd a tüneteket mint én, mert akkor kibuksz idegileg. Maradj otthon és pihenj a 12. hétig.

Julcsi, ne aggódj nekem is minden gondolatom e körül forgott. Én is egyszer futottam egy nap, és azt mondta, hogy ez elég. Szerintem is az inszemnél kicsit lazább a dolog. De azért nem hagytam ki egy futást sem, plusz ettem a húst és a fehérje port ittam.(Ezt meg ne tudja).

Kata,
Nekem folyamatosan olyan érzésem volt, mintha megjönne, sőt az első két hétben görcsölt is úgy a hasam mintha megjött volna, egyfolytában a WC-re jártam, hogy mi van. Tiszta pattanás lettem, mint mensi előtt, ez mondjuk most is van. Szóval azt is szokták mondani, hogy a korai terhességi tüneteket, nem lehet a mensis tünetektők megkülönböztetni. Úgyhogy ne légy negatív, mert valagon billentelek, ha legközelebb találkozunk. :wink:

Boglárka, üdv itt.
Szerintem, ha a stimu elejétől futsz, akkor kicsit enyhébbek ezek a tünetek, pont a futás, és ahormon eloszlás miatt. Nekem se mondta először, csak én elkezdtem futni magamtól, és mikor megemlítettem neki, akkor megdicsért. MIkor lesz a lezsívás? Van még időd elkezdeni futni?

Kép
gmelcsi1

Jó reggelt!

Rencsi,
szívből gratulálok!! Nagyon örülök, hogy sikerült. Jól teszed, ha pihensz, én sem tenném be a lábam a munkahelyemre, ha kiír a doki.Azért szerintem sétálj sokat, szerencsés vagy ,hogy tavasz van, így még sokáig megteheted.

Boglárka,
üdv a fedélzeten:))
Hány tüszőt növesztgetsz? Nekem kevés volt, így nem is éreztem a petefészkem. Mikor lesz a leszívás?
miciona

Sziasztok!
Rencsi, igazad van, csak pihenj és ne kockáztass semmit. Ennyit már igazán ki lehet bírni :)

Melcsi,
Ok, köszi, én is maradok a napi egy futásnál, az még jól is esik, és nem érzem olyan erőltettetten kötelezőnek. A fehérjét is próbálom, de a port azért inkább kihagyom :)
Szerencsés vagy, hogy nem voltak tüneteid, bár el tudom képzelni, hogy ez akkor aggasztott. És most amúgy jól érzed magad?Olyan jó, hogy már rendesen benne vagy a 2. trimeszterben :)

Boglárka,
Üdv itt. Ebben sajnos nem tudok neked segíteni, de pont tegnap reggel beszéltem egy lánnyal, inszemes, de neki is ugyanezek a tünetei szoktak lenni. Azt mondta menni nem bír, biztos vagyok benne, hogy nem fut.

Kata,
Na mi újság? Drukkhegyek mennek nektek! :)

Velem semmi különös, továbbra sem érzek semmi különöset, néha már itt-ott szurkál a hasam, de szerintem még olyan hű de nagyok nem lehetnek a tüszőim... De holnap reggel majd kiderül.
vjulcsi

Jó reggelt!

Vagyok én is!
Hát én holnap reggel telózom Apánknak, ugyanis megjött! Nem tudom, hogy bánom vagy nem, de ez van. Ezt kell elfogadni! :) Csak optimistán! :) Ugye ma nincs Apánk? Jól emlékszem? Azért hívom holnap reggel, és szerintem du. mehetek is!
Lesz valaki holnap du?

Boglárka!
Üdv. Nálunk! Jó helyre kerültél!

Julcsi!
Mi a helyzet? Neked mikor kell menni megint? Lehet írok majd privit, ha lesz pici időm!

Rencsi!
Pihenj és sétálj! Bár most itt a XI. ker-ben esik az eső, de ennek ellenére lesz még jobb idő is, ha ez most nem is úgy tűnik!

Jövök még!

Kép

KépKép
ercsikati

Katám,
Sajnálom :(
De nézzük a jó oldalát, mostantól sokkal nagyobb esélyekkel vághattok bele!

Pont egy héttel vagy mögöttem, szóval mindenről be tudok majd neked számolni. Igen, ma zárva vannak, holnap reggel telózz neki.
Azt tanácsolom, hogy minél korábban, szerintem már fél 8 felé hívd. Lehet, hogy pont én leszek bent nála, mert holnap reggel megyek a köv. UH-ra. Holnap estére fog téged behívni nagy valószínűség szerint.

Én egyre jobban érzem a pocimat, remélem alakulnak a dolgok.

Kata megfogadom a tanácsod, és eltemetem magam a munkába :)
Puszi
vjulcsi

Julcsi!
Írtam privit! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Az idő csodás, és remélem már így is marad! :)

Beszéltem Apánkkal! 17:00-körül kell mennem!
Lesz valaki? Már alig várom, hogy mit fog mondani, meg látni! :)

Puszi Nektek! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt mindenkinek!

Rencsi79: Szívből gratulálok a babához! Pihengessél, ez nagyon fontos az első 12 hétben. De úgyis minden rendben lesz és látom a vonalzódon, hogy az idei karácsonyi ajándék életetek legszebb ajándéka lesz! :lol: :lol: :lol:

Ercsikati: Sajnálom, hogy ez a hónap nem sikerült, de majd most! Mikor kell menned apánkhoz?

Vjulcsi: Jó sok tüsződ van! Ebből aztán biztos, hogy baba lesz, legalább egy! :lol: Ma mi volt az uh-on?

Gmelcsi: Már a 13. hetet is betöltötted! Hogy rohan az idő!

Boglárka: Üdv nálunk! Sajnos én sem tudok segíteni, mert nekem nem voltak ilyen gondjaim. Futnom sem kellett soha (erről csak itt értesültem a fórumon, hogy valakinek ajánlja).

Most mennem kell, mert ébredezik manó.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Sziasztok,
Megjöttem az UH-ról, ma nagyon ügyes voltam, én voltam az első :)
4 jó méretű tüszőm van, 8-10-12-esek.
Megkérdezte Apánk, hogy hány gyereket szeretnénk? Mondtuk, hogy ikrek azért jöhetnek. Visszakérdezett, hogy és hárman is? Mondtuk, hogy ha hárman jönnek, akkor hárman jönnek, majd megoldjuk. Azt mondta, ha nem lennénk ilyen 'kockázatvállalók', akkor maradna a gyógyszer, és akkor 1-2 tüsző érne meg, de így most Merional szurit kapok. Ma reggel, illetve hétvégén mindkét nap reggel kell fél ampullát kapnom.
Ágika megmutatta ma reggel, hogy hogy kell, kicsit izgulok, hogy mi lesz holnap reggel otthon, de menni fog, tudom :)
Kezdek nagyon nagyon izgatott lenni.

Szimba,
Jól érzem, hogy most kell csak igazán a futás? Hogy a 4 nagy mind nagy maradjon, és ne maradjon le egy sem? Vagy most már ez a veszély nem fenyeget?
Természetesen elfelejtettem erről megkérdezni, ő meg nem mondott semmi. Viszont azt megkérdeztem, hogy mikorra várható az inszem: jövő szerda vagy péntek :)

Commee,
Köszi a bíztatást:)
És ti hogy vagytok? Manókád jól van?

Kata, elhiszem hogy izgulsz :)
vjulcsi

Vjulcsi, köszönjük szépen, nagyon jól vagyunk. Kitti már kézenfogva próbál tipegni, de hamar megunja és inkább mászik, mint a villám. Imád a kertben lenni, úgyhogy ha jó idő van szinte mindig kint vagyunk.
Nagyon ügyi voltál, hogy elsőként érkeztél. Nekem soha nem sikerült, akármilyen korán is mentem oda. A 4 tüsző, szuper. Ebből aztán tényleg lehetnek ikrek! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Sziasztok!
Tegnap hivatalosan is megkaptuk Kopától az engedélyt, hogy csak a lombik maradt nekünk...Ugyhogy ma hivtam Vass dokit, és május 13-án emgyunkkonzultációra. Mire kell számitanom? Elmondja a gyogyszereket,stb? Annyira orulok hogy nem kell a páromat macerálni feleslegesen. Kopa meg is mondta nincs értelme, mert érdembeli változást nem hozna. Nagyon rendes volt velunk!!! Egy egész szikla esett le a vállamról, hogy nem sokara mi is elkezdhetjuk a programot:)
Akinek sikerult, annak nagy-nagy gratula!!!
Üdv
renna77

Boglárka! Nem véletlenül kérdezték a többiek, hogy nány tüsződ van és hogy várhatóan mikor lesz a leszívás... Ha sok, megfelelően nagy méretű tüsződ van, ráadásul hétfőn már várható a leszívás, akkor eszedbe ne jusson futni! A pácienstől függ, hogy a Doki javasolja-e a futást, de biztosíthatlak, hogy akinél ez használ, annál a Doki ezt egyenesen megköveteli, tehát ha nálad nem is említette, akkor jó eséllyel felesleges is lenne gyötörnöd magad, pláne az említett tünetek mellett. A leszívás előtti 2-3 napban egyébként már senkinek sem ajánlja, 20-as feletti tüszőknél meg kifejezetten tiltja az ehhez hasonló mozgást, mert a fizikai hatás miatt a tüszők idő előtti eldurranásához vezethet.

Vjulcsi: a 4 tüsző ideális. Hármasikrekre még így sincs reális esély, csak a Doki jól meg akart ijeszteni. Nem sikerült. :) Az várható volt, hogy a gyógyszerezésen módosítani fog, mert a 8-as tüsző ilyenkor még eléggé kicsi, hiszen 15 mm alatt még nem játszik és ha szerdán lenne az inszem, hétfőn lenne a stimus gyógyszerek utolsó napja. A pénteki inszemnek is van kockázata: a tüszőrepedés idő előtt bekövetkezhet, hiszen az már a 15. c.n.-on lenne , tehát túl a félidőn. (Ez Cetrotide-dal kiküszöbölhető, de ne menjünk ennyire előre.) Jól érzed, most jót tenne a futás, két okból is: egyrészt segíteni a kisebbeket, másrészt nem engedni, hogy a méretkülönbségek fokozódjanak, mert akkor tutivá válna a szerda, de minden bizonnyal a mostani 8-as nélkül. Ha belegondolsz abba, hogy jön a hétvége, most alkalom is lesz bőven a mozgásra. 8) A húst én nem tolnám, mert ezt csak azoknak ajánlja, akiknél reális esély van a hiperstimura. Kevés hormonnál, ráadásul 4 db, nem is túl nagy tüszőnél ennek kb. akkora az esélye, mint annak, hogy az intézet előtt várakozva rádessen egy zongora. Napjában többször, tehát folyamatosan egyél husit, de ne olyan mennyiségben, hogy 2 nap múlva már rá se bírj nézni. Ha szükség lenne erre, hidd el, mondaná. Dévisz ezt semmi pénzért nem hagyná ki. :D Ez egy nőnek kb. annyira rossz lehet, mint nekünk, férfiaknak a zöldségevés. :x

Renna77: Mondtam, hogy Kopa nem fogja húzni az időt. (Az már más kérdés, hogy nála egy "egyszerű" andrológiai kivizsgálás is nagyon sok időt vesz igénybe a sok páciens miatt.) Ha Dévisznél lennél, akkor a következőkre számíthatnál, ha a 10. cn és kb. a 24. cn. között mész: homonbeutalók progeszteronra (a 24. cn. után már nincs éretelme progit nézni) és a következő ciklus elejére, valamint - ha már legalább 3 hónapja volt utoljára - kenetvétel. Ezen kívül bátran kérdezgethetnéd mindenről, ami várható (gyógyszerek, stb.) és még egyszer átfutnátok, hogy minden szükséges lelet megvan-e ahhoz, hogy a következő hónap elején elkezdődhessen a stimu. UH ilyenkor elvileg nem szükséges, de Dévisz valószínűleg megcsinálná, mert ezzel egyúttal kenetet is venne és biztos lenne abban is, hogy odabent minden OK. Nem gondolom, hogy Ironnál nagy különbség lenne a várható dolgokat illetően, de ha mégis, akkor majd Albiék kijavítanak. :)
szimba

Szimba, köszi a gyors választ. Az a gond, hogy pont egy hete késik, ugyhogy ha mázlim van akkor mire megyunk Ironhoz, akkorra esetleg pont elmulik vagy ilyesmi...Hát igen, végulis maga az andrologiai cucc két és fél hónap volt az állandó várakozások miatt...Eddig csak egy 6. anpi hormonszintes eredményem van, de mikor kiderult mi van az urammal, Iron C vágányra rakott engem, hogy minek cseszegessen feleslegesen, amig a másik oldal "nem tiszta". De azért mostmár optimistábban fogom fel , látva hogy itt is szép pozitiv eredmények zajlanak a szemem előtt!!! Kaptam egy könyvet a Dévai Intézetről, igaz 2003-as kiadás, döbbenetes történeteket mesélnek a benne szereplő párok a torturáról mire itt kotottek ki. És mindegyiknek lett babája, pedig máshol már lemondtak róluk!!!! Szóval kitartást tényleg mindenkinek!
renna77

Szimba,
Köszönöm szépen a választ.
Na azért nem bánom, hogy a hármas terhesség nem olyan valószínű :) Bár a kettőnek természetesen nagyon örülnék.

OK, akkor jól gondoltam, itt a hétvége, naponta többször fogok futni. Hétfő reggelre jól szépen egyenletesen megnövesztem a tüszőket.

Amúgy Dévisz miért szeret ilyenekkel riogatni (hármas ikrek), ha ennyire nincs valószínűsége?
vjulcsi

[quote="renna77"]. írta:renna77..Eddig csak egy 6. anpi hormonszintes eredményem van...

Ja, így a helyzet egészen más. Tanulmányozd az intézet honlapján a szükséges vizsgálatok listáját. Mivel korábban folyamatosan jártál nődokihoz, jó eséllyel van érvényes (1 évnél nem régebbi) papírod rákszűrésről, de ezen kívül kell mammográfiai eredmény, EKG, stb... Ha van érvényes papírod ezekről, mindenképpen vidd magaddal Ironhoz, a többire meg majd ad beutalót. Ha szerencsétek van, kb. egy hónap alatt meglesz az összes, még szükséges lelet a kezdéshez. 8) Annyit már most megtehetsz, hogy beutaltatod magad EKG-ra, megcsináltatod a tüdőszűrést és a háziorvostól kérsz egy általános belgyogyi véleményt az egészségi állapotodról.

U.i.:A petevezeték-átjárhatósági vizsgálatot az ICSI miatt megúsztad. 8)

Vjulcsi: Dévisz mindig elmondja a legrosszabbat, ami történhet. Tudom, egy gyerekért küzdve a hármasikrek lehetősége nem is hallatszik annyira rémséges dolognak, de a méh alapvetően egyszemélyes, így az ikerterhesség kockázataira fell kell hívnia a figyelmedet. Ez kötelessége, mert elvileg benne van a pakliban, bár csak egy fél hangyabokányi esély van rá, vagy még annyi se.
szimba

Halihó!

Köszönöm a válaszokat, most nagyon jól vagyok, hétfőn megyek leszívásra, 3 tűszőm van 20mm felettiek.
Drukkolok mindenkinek! Milyen buli lenne, ha mindenkinek sikerülne, a Doki meg ott ülne és csak ülne..... :lol:
Szép napot! Jó hétvégét!

boglarka
kovács boglárka

Sziasztok,

kicsit eltűntem....történés volt sajnos :cry: Tegnap reggel arra ébredtem, hogy nem tudok mozogni, mint kiderült idegbecsípődésem van. Tavaly januárban már volt egyszer, akkor mentők kórház stb volt a menet, szóval kivert a víz, hogy mi lesz a babával. Felhívtunk a János kórházat, beszéltünk Dévaival, aki azt mondta, hogy MagneB6-n kívül semmit ne szedjek, mert átmegy a babába, de ha nem javulok, akkor helyzet van és ideggyógyászat, mert ha nagy fájdalma van a kismamának az nem kicsit árt a babának. Szerencsére jobban vagyok, még nem jól, de legalább már a mosdóba ki tudok menni. A kicsikém jól van, mert egész nap szörnyű hányingerem van és ez jót jelent :D

Csomee:
a barátnőm kisfia is pont itt tart, ő is tipeg már, de azt mondta, hogy náluk a bébikomp jött be nagyon, abban száguldozik a lakásban és persze pakol ezerrel.... :D

Katám:
mesélj, ha megjöttél!!!!

Julcsi:
akkor jövő héten ilyenkor már túl leszel az inszemen!:)

puszi mindenkinek, visszafekszem, mert még nagyon nehéz ülni...

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most írok, de a gépem behalt, most is a tesóm gépénél vagyok! :)

Tegnap megjártunk Apánkat! Minden rendben volt! Szerintem a menet ugyanaz volt, mint Julcsinál! Képzeljétek senki nem volt Apánknál, úgyhogy hamar be is kerültünk! :) A lényeg, hogy multicisztás "vagyok" én is! Megkérdezte, hogy egy gyereket szeretnénk, vagy többet?! Én mondtam, hogy jöhet több is! Erre kiment megkérdezte ErcsiAput, aki szintén azt mondta, hogy jöhet több is! :) Erre mondta, hogy ok, akkor úgy írom a gyógyszert! Vasárnap kell elkezdenem szedni a Flórsavat, hétfőn pedig kezdem a Clostit-ot! Reggel és este kell egyet bevennem. Szerdán kell először UH-ra mennem, majd pénteken! Pénteken Apánk nem lesz, de mondta, hogy a "kollégák" itt lesznek és ők majd elvégzik az UH-t! Szóval, röviden ennyi volt! Nagyon jó kedve volt! Mondtam neki, hogy kislányt szeretnénk, erre mondta: "Értettem"! Jó kedve volt nagyon, és ez minket is jobb kedvre derített!

Rencsi!
A kemény padlón feküdj, az nagyon sokat segít. Tudom, mert ErcsiApunak is volt már becsípődve a gerince, és nagyon sokat segített neki! Pihenj sokat! Nyiss ablakot, mert az idő nagyon-nagyon jó!

Bocsi, hogy most csak ennyi, de Mikey már itt mondogatja, hogy "MEHETÜNK"! és így kicsit nehézkes írni!

Jövök még ha tudok! Legkésőbb hétfő reggel!

Mindenki vigyázzon magára!

Puszi Nektek!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok.

ercsikata:mi is tegnap voltunk.Csak mi 13-14óra között.Gondoltam ám rád!
Szóval megvolt a méhszonda.TÚLÉLTEM! Én is hétfőn kezdem a gyógyszereket.Péntekre vagyunk visszarendelve a kollégához.Ennyi.
Miután megtörtént a szondázás megkérdezte apánk hogy na ugye hogy túl lehet élni.
Hát igen csak reszkető lábbal tápászkodtam fel a székből.De nagyon rendesek voltak! :lol:

Kép
Kép
melánia

Péntek reggel hívtam én is apánkat és kértem időpontot.Arra számítottunk hogy majd délutánra hív be.Hát nem így lett.Azt mondta hogy jöhet 9-re.De hát ugye mi Szegedről járunk így aztán később értünk.Tényleg alig voltak.Nem tudtuk aláíratni tanukkal az uh-os papírt.Illetve egy valakivel sikerült.
Megvannak a gyógyszerek.Első körben majdnem 50.000ft volt.Láttuk apánkon hogy helyeselte a drágább csomagot.

Kép
Kép
melánia

Mi az a multiciszta???? Nekem is az van.Sajnos gondolom.De jobb mint a policiszta.

rencsi:örülök hogy minden rendben.Kivéve a becsípődést de hát ha nem tart sokáig!

miciona:megnéztem a ruhát.Nagyon szuper!

Kép
Kép
melánia

Babások!

Segítsetek lszi, szörnyű hányingerem van egész nap, tudom, hogy ez normális, de az a kérdésem, hogy nincs-e valami jótanácsotok? Valami, ami enyhíti egy kicsit....

Előre is köszi!

Kép
rencsi79

Rencsi!
Kekszet kell enni, mikor a legrosszabb. Állítólag gyömbéres a jó, de nekem megtette a sima háztatartási is.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok!

Sokáig nem voltam, mert sajna nem volt netünk, de most , hogy visszaolvasok, csak kapkodom a fejem. Most már remélem rendszeresen tudok jönni.

Rencsi: Gratulálok! Tök szupi , hogy sikerült! Vigyázz magadra!

Rólam annyit, hogy szerdán megyünk a második lombik 1. konzultációjára. Már nagyon várom, kíváncsi vagyok, mit fog mondani. Azért tartok attól, hogy nyárra jön pont ki, nehogy elmenjen szabira. Volt valakinek nyáron lombikja? Abban tudtok segíteni, hogy az összes vizsgálatot újra kell csinálni? Az előzőek 2008 decemberében voltak.

Jó hétvégét mindenkinek!

Zsu
uzsuzs

köszi Albi :D , neked meddig tartott? nem tudom miért reggeli rosszullétnek hívják, nekem egész nap tart.... :cry:

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Sajnos nincs időm visszaolvasni...

Rencsi: GRATULÁLOK!!!!!!!!! :)
Nekem a kekszen kívül segített a piritós. Azt rágcsáltam. Nekem egész nap hányingerem volt, minden szagtól rosszul voltam. A 13. hétig tartott. Nem tudsz ellene sokat tenni... De ez legyen a legkevesebb! :wink:
s.mónika

Ercsikati:
nem "Flórsavat" szedsz, hanem folsavat. :wink:
Hajrá ovu. ind., nekem is azzal sikerült Fanni!
s.mónika

Albi!
Petikédnél hogy vezetted be a zöldségeket? Nálunk a gyümölcsök nagyon mennek, a zöldségek sajnos nem...
s.mónika

Rencsi!
Ha hánysz is, akkor beszélni kell az orvossal... Nekem a legvészesebb az első trimeszterben volt...

S. Mónika!
Nálunk a sütőtök volt a nyerő (vagy talán sütőtök őszi bébiétel azt hiszem kecskeméti. Később jött a saját készítésű sütőtök papi.) Nekünk nem jött be az "először néhány falat, másnap több, míg egy egész adag zöldséget meg nem eszik" elv. Eleinte (hosszú hetekig) csak a sütőtök volt amit gyümölcsökkel keverve később önállóan megevett. Aztán sütőtök keverve kis krumplival, aztán lassan a sütőtököt felváltotta a krumpli. Fagyasztottam kis jégkockatartóban cs, májat, főtt cs. mellet, főtt s. húst, leves zöldségeket, sütőtököt, céklát. Így mostanra már nagyjából heti 1* eszik sütőtököt cs. májjal, egyszer konzerv spenótot, egyszer brokkolis bárányhúst (konzerv), a többi napon pedig főtt krumplit + fagyasztottból valamit. A krumplinál az áttörést az jelentette, hogy egyszer az asztalon volt egy kis adag tört krumpli kenyérsütéshez, és azt kezdte enni. A pépesített, mixelt krumplit soha nem ette meg előtte.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok!

Rencsi! Most már hangosan merem mondani: GRATULÁLOK!

uzsuzs, most a frászt hoztad rám! Én is a 2. lombikra várok,de csak máj.11-én megyek konzira. Eddig abban bíztam, hogy júniusban (ha a kenetem is úgy akarja) lombikozhatunk is. Nekem is 2008. decemberiek a leleteim. Szerintem nem kell minden vizsgálat újra, csak az általános vér-vizelet, meg a hormonok. Szóljatok, ha tévednék, nehogy bilibe lógjon a kezem... :oops:

Szimba, nektek mikor lehet belekezdeni a következőbe? Jól sejtem, hogy a januári próbálkozáshoz számolják a 90 nap pihit?

Jók legyetek!

Puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsiga! Bocs, nem akartalak megijeszteni! Írok majd szerdán, hogy mit kell újból megcsináltatni. Te hová jársz?

Zsu
uzsuzs

Áh, kicsit túldramatizáltam a helyzetet! Bocsi! Annyira azért nem vagyok ijedős. :wink:
Azt mindenesetre megköszönöm, ha szerdán továbbítod az elvárásokat. Én Dévai Apánkhoz járok. Te is?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Közben megnéztem a hsz-aidat. Te is a Dévai klub tagja vagy... :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Jó reggelt!

Újra itt vagyok! Úgy tűnik ma is szuper időnk lesz! :)

Mónika!
Igazad van Folsavat illetően! Csak úgy, hogy Mikey ott "rallizott" körülöttem nem nagyon tudtam koncentrálni! :) Bocsi érte, de úgy látom értetted miről beszéltem! :lol: :lol:

Julcsi!
Veled mi van? Mikor mész megint UH-ra? Nekem szerdán kell mennem! Neked mit mondott a doki, hogy mennyi Clostit kell szedned? Nekem most szerdáig reggel és este 1-1. Aztán kíváncsi leszek, hogy mit lát és hogy mit fog mondani! Neked mit mondott a 2. alkalommal? Maradt a Clostit, vagy mást kellett szedned? Mit érzel mikor lesz az Inszem?

Rencsi!
Hogy vagy? Hátfájás? Ugye elmúlt már? Aludj a földön az tényleg segít! A hányáson kívül "egyéb baj"?

Vigyázzatok magatokra!
Majd még jövök! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Voltam reggel Apánknál. Sajnos nem vagyok a legjobb kedvemben :(
Összesen 2 tüsző van, ami jól megnőtt (most 16,17-esek), plusz még egy 'tartalék', ahogy Apánk mondta (az 12-es). De nem is ez a legnagyobb baj, mert ez még akár elég is lehetne, de a méhnyálkahártyám éppen csak hogy eléri a minimumot, 6-os. Ugyanennyi volt pénteken is, és ez persze nem tetszik a dokinak, nekem meg pláne nem.
Tudtok még valami praktikát, méhpempőn kívül, hogy kicsit vastagítsam? Valamilyen tea, esetleg palástfű?

Kata,
Szerdán megyek reggel én is, akkor találkozunk :)
Az inszem vagy szerdán lesz, vagy pénteken, ez majd a szerdai UH-n derül ki.
vjulcsi

Julcsi,
Mióta eszed a méhpempőt? Rencsinek hasznos volt és nekem is a mnyhártyám szupi volt. Mi lenne, ha reggel-este is ennéd mézzel bevéve. A palástfű is jó. Én még a megtapadáshoz olvastam az Aspirint?! Szerintem a kettő elég az inszemihez. Lehet, hogy a futást hanyagolni kéne. Bár a vérkeringés fokozása segítheti a mnyhártyát? Hát nem is tudom.... mi a jó! Nem sokat segítettem most, de olyan nehéz mi lehet eredményes...de szorítok nagyon!!!!
miciona

Szia Miciona,
Aranyos vagy, hogy próbász segíteni. Igazából csak múlt csütörtökig ettem a méhpempőt, mert aztán sehol sem kaptam, pedig 2 bio-gyógynővényesnél is kerestem :(
Majd ma megint megpróbálkozom.

Lenne még egy kérdésem a tapasztaltakhoz: az inszemnél, mikor férjecskének 'produkálnia' kell, ez hogy történik? Megkérik, hogy fáradjon be egy üres szobába? Egyedül, vagy vele lehet menni? Kicsit kellemetlen ez, de muszáj megkérdeznem, Apa már kezd ideges lenni... :oops:
vjulcsi

Sziasztok,

Julcsi, a méhnyálkahártya vastagítására sok-sok folyadék, joghurt, tej, fehérje. Ez tuti segít, kezd el tömni ezeket magadba.
Igen az inszem napján reggel, behívják a férjed, egy külön szobába leadja a mintát. Én senkit nem láttam, aki bememt volna a párjával, de ettől még lehet, hogy be lehet menni.

Kata, megy a drukk szerdára, hogy Apánk meg legyen elégedve, bár ha minden rendben van is örök elégedetlen. Nekem is azt mondta az elején, hogy nem igazán tetszik neki, aztán látod, hogy sikerült. :wink:

Kép
gmelcsi1

Uzsuzs: 2008 decembere nem volt olyan régen, következésképpen csak a laborvizsgálatokból kell újat csináltatni (egyszerű kenetvizsgálat, vérkép, vizelet, hormonok). Egy éven belüli Clamydia, rákszűrés, EKG, tüdőszűrés, HIV/Hepa/VDRL, belgyogyi szakvélemény még most is érvényes, a mammográfiát meg két évente is elég megismételtetni. A nyári szünet július végétől augusztus végéig lesz, tehát Neked még bőven belefér addig egy lombik (a 3 hetes ellenőrző UH-val együtt). Kb. jún. 10-ig kell elkezdeni a stimulációt ahhoz, hogy még a nyári szünet előtt meglegyen a teljes program.

Moncsiga: igen, a januárban megkezdett programtól, pontosabban az akkori beültetés napjától indul a 90 nap, tehát mi akár már most is kezdhettünk volna, de egy hónapot azért nem árt kihagyni, mert a 3 hetes punnyadás eléggé lenyomja a petefészkek működését, tehát most talán 3 db tüsző lenne, a következő hónap elejéig viszont (reményeink szerint) még 2-3 db aktiválható. Ne aggódj, ha a kenet "nem úgy akarja", júniusig azt is rendbe lehet hozni. 8)

Vjulcsi: sajnálom, hogy 2 lemaradt, de a 12-esből péntekre még lehet valami. (Szerdai inszemnél minden bizonnyal "csak" a két nagy játszhatna.) Cetrotide-ot kaptál? Ha nem, akkor mostantól inkább hanyagold az intenzív testmozgást, de az endometrium miatt jó lenne helyette legalább egy ütemesebb sétálás. A méhnyálkahártya még nőhet szerdáig (péntekig meg pláne) és a min. 7-es méret egyáltalán nincs elérhetetlen távolságban. Mi a méhpempőt egy, a Ferenc körút 37. szám alatt lévő méhészeti boltocskában szoktuk beszerezni (nyitva: hétköznap 9-17 h), de rosszabb hatásfokkal a kapszulás készítmények is működhetnek. Ahogy Miciona írta: az Aspirin Protect (100 mg) kúraszerű szedése is segíthet, de ezt Dévai nyilván ellenezné, ezért ne vesd fel neki. A palástfű tea is elvileg erre jó, bár azt kifejezetten a ciklus 2. felében ajánlják, a megtapadás elősegítése érdekében.
A seregszemlén, mint minden más vizsgálaton a páciens dönti el, hogy ki lehet ott, tehát nem csak hogy lehet, ajánlom is, hogy menj a pároddal. Mi ezt csak két alkalommal tehettük így, mert azóta csak a lombiknál volt seregszemle és olyankor egyszerre kell nekem lemenni, a páromnak meg a fenti kórterembe bevonulni, tehát az időzítés miatt nem lehet ott velem. :( Ha Te is bent vagy a pároddal, nem csak a helyzet lesz önmagában jobb, az eredményt is pozitívan befolyásolhatja a jelenléted. Olvastam olyan szakmai leírásokat, ahol egyenesen megszakított közösülést javasoltak inszem előtt a jobb hadsereg érdekében, de ezt - több okból - nem ajánlom, csak megemlítettem. A lényeg: ha a párod szeretné, menj vele! 8)
szimba

Szia Szimba!
Mint mindig, most is nagyon vártam a válaszodat, köszönöm, hogy mindig ilyen hamar regálsz!

Igazad van, a futásra most nem felejtettem el rákérdezni, azt mondta, már ne fussak. A sétát nem mondta, de mivel két kutyánk van, én minden este sétálok egy órát :) ezt most sem fogom kihagyni.
A húsra is rákérdeztem: azt mondta, extrém mennyiség nem kell, de a 'szokásos' 2-3 szelet legyen meg.
Időközben kaptam a bioboltban méhpempőt (egyébént ez a bolt az intézettől nem messze van, az eleven centerben, ha érdekel mást is), vettem normál, mézszerűt is, illetve tablettásat is. Most mindkettőt szedem, remélem, hogy használni fog.
Köszönöm, hogy írtál a seregszemléről, örülök, hogy be lehet menni. Kicsit furcsa ez az egész, mert akkor ugye mindenki látja, hogy mi most 'elvonulunk'... persze ez butaság, nyilván senki nem foglalkozik velünk, de még szoknunk kell ezt egy picit... végülis humorral sokmindent meg lehet oldani :)
vjulcsi

Szimba! Köszi, most egy kicsit megnyugodtam, hogy talán még beleférünk a nyári szünet előtt. Szerdán megyünk konzira és remélem a májusi mensi után meg tudom csináltatni a vérvételeket. Az jó, hogy a többi vizsgálatot nem kell újra csináltatni. A férjem már teljesen be volt parázva, hogy megint vérvételre kell mennie. Rettenetesen fél a tűtől. De akkor most megnyugtatom.

Nektek milyen hatása volt a méhpempőnek? Én is ettem és nagyon összezavarta az anyagcserémet, állandóan wc-re kellett rohangálnom és ez nagyon kellemetlen volt. Lehet, hogy ha bogyóban szedném, nem lenne olyan vészes?

Még egy fontos kérdés: a méhbiopsziát minden lombik előtt újra megcsinálják? Csak mert nekem nagyon-nagyon fájt! És mivel nem tudtam ellazulni, ugyekkora fájdalom volt a beülti is.

Moncsiga: Nektek mikor volt az első lombik?

Zsu
uzsuzs

Uzsuzs: ha méhbiopsziát csinálnak, az már régen rossz. Szerintem Te a méhszondázásre gondoltál... :roll: Nem, a szonda nem kell minden egyes lombik előtt, csak ez elsőnél, illetve akkor, ha időközben a méh alakja változhatott (pl. szülés után).
A méhpempőnél a párom leginkább az ízére szokott panaszkodni, "részecskegyorsító" hatásról eddig még nem számolt be. Egyébként ez a reakció természetes, mert sok helyről hallottam ilyen véleményt. Én ezt nem tartom jónak (persze mikor jó állandóan "ülésezni"), mert amikor építkezünk, tehát az anyagokat igyekszünk beépíteni a méhnyálkahártyába, tüszőkbe, stb., akkor kötve hiszem, hogy a "nagytakarítás" előnyös lehet. Ha nálad mindig ilyen hatása van, akkor jól gondold meg, hogy a stimu alatt is folytatni kívánod-e a rendszeres szedést.

Vjulcsi: ha bárhova, bárkit szólítanak, mindig, mindenki tudja, hogy az illetővel mi fog történni. Mivel általában mindenkinek ugyanaz a menetrend, ezzel nem is érdemes foglalkozni. Én az intézeti kígyóbűvölést a mai napig nem tudom olyan lazán venni, mint mások, de tojok rá, ha nekem fél óráig kell lent lennem, másnak meg az adminisztrációval együtt is csak 3 perc. (Lehet, hogy valakinek a felvonultatott szakirodalomban szereplő, mellek helyett - ütköző gyanánt - tejeszacskókat hordó cicababák segítenek, nekem viszont nem.) Hasonló a helyzet a többi vizsgálattal is. Mi mindig, mindent együtt csinálunk és ebből sosem volt gond. Sem Kopa, sem Dévisz és Iron sem furcsállotta, hogy együtt megyünk a vizsgálóba. (Dévisz pl. kifejezetten elismerően nyilatkozott erről.) Erről persze másnak lehet eltérő véleménye, de minket nem érdekel. Ettől még ugyanúgy együtt megyünk be az UH-ra és ha lehetne, a párom mindig velem tartana a seregszemlére is, csak az említett okokból kifolyólag erre mostanában nincs mód.
szimba

Julcsi!
Amikor másodszorra mentél milyen gyógyszereket kaptál? Vagy maradtál a mostaninál csak nagyobb lett az "adag"? Mondta egyébként a doki, hogy miért ilyen "vékony" a méhnyálkahártyád? Egyébként mennyinek kéne lenni az "ideálisnak"?

Kép

KépKép
ercsikati

Szimba! Bocs, méhszond vizsgálatot akartam írni :oops: .

Zsu
uzsuzs

Jó reggelt!
Az idő nagyon szép! Mondjuk én reggel 5:30-kor még fáztam, de mostmár nagyon klassz az idő kint!

Julcsi!
Holnap reggel akkor tali? Miről ismerjük meg egymást? :) Az a bizonyos mondat még nem került megfogalmazásra amit Miciona felvetett! :? De szerintem nekünk menni fog! :wink: :wink:
Jön még valaki holnap reggel Apánkhoz?

Rencsi!
Hogy vagy? Vagyis rossz volt a kérdés :? Hogy Vagytok? A gerinceddel minden rendben?

Melcsi!
Megteszek mindent, hogy elégedett legyen! Remélem az is lesz! :) Te hogy vagy? Babóca? Neked mikor kell menni újra UH-ra?

Melánia!
Neked mikor kell jönnöd Apánkhoz? A multicista egyébként azt jelenti, hogy tüsző van. Tőlem is azért kérdezte meg Apánk, hogy egy gyerek vagy több, mert úgy írja fel a gyógyszert! Nálad mi lesz a következő lépés?

Puszi:
Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Kata,
Megy a drukk holnapra, menj oda korán, hogy ne kelljen sokat várni.
Mi jól vagyunk, olyan lettem mint egy csecsemő, eszem és alszom. :lol: A férjem rajtam nevet. Képzeld, ha nem eszem valamit 1,5 óánként hányingerem lesz. Gondolhatod, Apánk 10kg, hogy fog sikerülni. :lol:
És már úgy nézek ki, mint aki lenyelt egy bukósisakot.
:wink:
Egyébként jövőhét szerdán megyünk 16.20-ra. Már nagyon várom.
Lesz ott valaki?

Kép
gmelcsi1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?