A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Köszönöm a képdicséreteket. Nekem nagyon kedvesek így 4-en együtt... :oops:

Börzsöny túra nagyon jó volt. Az autó utakat Peti átaludta szépen.
Az éjszaka zavarta, hogy nem a szokott helyen van és kért tejcit, pedig ugye nem szokott. Utána még mindig nyavalygott, szóval végül velem aludt és így legalább aludtunk. De nagyon zavarta, hogy nincs a megszokott helyen.
A társaság nagyon jó volt. Ez a társaság az én kamaszkori baráti köröm és minden évben tútaázunk egyet és persze most már családdal együtt. Olyan 20 felnőtt volt és körülbelül gyerekből is annyi, ahol Zsófi volt az egyik legnagyobb és Peti a legkisebb. Szóval jó kis zsivaly volt. Szombaton délben érkeztünk és ebéddel kezdtünk (kaja előre meg volt rendelve, így nem ment vele sok idő).
Utána mentünk túrázni. Olyan 7-8 kilómétert túráztunk erdőben. Gyerekek jól kifáradtak és a kisebbek 3 évesek bizony hisztiztek is.
Petit beraktuk a kendőbe. Azonnal elaludt. Apa vitte, Peti meg durmolt. Így 4 órát le is aludt, de utána már kérte a cicit.
Képzeljétek átvettem kendőstől és kicsit leengedtük a kendőt. 'Állítva' tettem bele és akkor pont cici magassagba volt. Szóval túra közben gyönyörűen tudott szopizni! :wink: :P És a kendő meg ápol és eltakar. ;) Peti nagyon élvezte, hogy szopizik, simul anyához és még a popsija is rázva van közben. :lol:
Vacsora után még nagyon játszottak a nagyobbak aztán irány az ágy.
Másnap 10-re rendeltük a kisvonatot (Kemecén voltunk, ott van egy ilyen lehetőség) és vonattal bementünk az erdőbe. Ott túráztunk megint egyet (Olyan 4 kilómétert). Peti durmolt egyet megint apán, aztán szopizott rajtam. ;) Visszavonatoztunk, megebédeltünk és hazaautóztunk.
Szóval Peti nagyon élvezte és jól sikerült. Mi is jól éreztük megunkat. Különösen én, mivel nagyon szeretem ezeket az embereket és a legtöbbel csak ilyenkor találkozom, mert szanaszét élünk.
Teszek fel képet, ha lesz időm.... Bocsi, hogy hosszú lett, de kendős szopira nagyon büszke vagyok.... :oops: Gondoltam elmesélem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.04.27 09:50-kor.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Ti aludtatok éjjel???????? Nálunk bazi nagy szél volt/van...Szonja alig aludt....így mi sem....

Pulcsi, én is egy ciciből etetek. És nekem sincs időm semmire itthon. Ebédet anyósék hozzák....a lakás meg szalad általában....tegnap párom babázott én meg addig kitakarítottam végre. Nem egyszerű a törpediktátorok mellett mást is csinálni. De lesz ez jobb is!!!

Katka nagyon jó a fotó, gondolom beletelt egy kis időbe, míg elkaptátok Peti mosolyát.

Vica, hajad látom rövidebb lett megint. Gyerkek meg gyöngyörűek!
Egyik fogam nekem is fájogat.......ajajaj..... :evil:

Én holnap megyek a 6 hetes kontrollra.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Igen: Katka: a fotó egyszerűen SZUPER!!! Annyira gyönyörű gyerekeid vannak és tök olyan, mintha édetestvérek lennének mind! Jóképű a nagy fiú is :wink:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Igen: Katka: a fotó egyszerűen SZUPER!!! Annyira gyönyörű gyerekeid vannak és tök olyan, mintha édetestvérek lennének mind! Jóképű a nagy fiú is :wink:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

5-en a hegy tetején

Kép

Vonatra várva (ez a gyereksereg 2/3-a)

Kép

Szopi előtt

Kép

Szopi után

Kép

Katka

katka22

Hát akkor egy szót se szólok, mondjuk nagyon necces pont délután főzni, amikor Döme is nyűgösebb, ilyenkor ezer kéz se lenne elég, felkapom, megnyugtatom, lerakom, gyorsan felszelem, megpucolom, felrakom, felkapom, megnyugtatom, megszoptatom, jaj a víz, jaj a kaja, szóval nem egyszerű, van, hogy a steak-krumplit is ehetetlenné sózom, de hát ez van :)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

katka, és a szopi közben mit csináltál a pulcsiddal, ami rajtad volt? :shock:
Én nem tudom olyan lentre húzni a kendőt és Dömét, hogy szopizni tudjon :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

élek :) köszi a hiányolást, már jobban vagyok.

Katka: nagyon szuper a 4-es fotó :D én Nico mosolyát egyedül nem igazán tudom elkapni nem hogy 4 gyerekét egyszerre... :roll: és gratula a kendős szopihoz! Peti hogy kiügyesedett szopitéren!!

Vica: szuper lehetett a buli :D jól néznek ki a torták.. meg is kívántam egy szeletkével :P

Kukli: én is érzem néha hogy kevesebb a tejcsi, de olyankor csak Nicot teszem gyakrabban cicire, és tésztát eszem. (nemtom miért de attól mindig cicidurr van...)

Nemlajos: örülök hogy jó volt a bográcsozás, itt azt sem tudják mi az a bogrács...
:shock:

bocsi rövid lettem.. jövök még, de fiatalúr éhes.. és értem kiált... tegnap mértem 4670 gramm ... 330 gramm hízás másfél hét alatt?? :twisted:

egy gyors Nicomosoly még... mire lekaptam a mosoly nagyrésze lila köddé vált és a fotó is homályos lett.. na de próbálkozom ám :D

Kép homályos Nicomosoly

KépKép
KépKép
adryn

Katka, ez a kirándulás jó lehetett nagyon! Mennyi gyerek, nem semmi! :D És jók a túrázós képek is! Ügyes vagy a kendőben szopizással! És ment a büfi is így?
Érdekes az én gimis barátnőim (mondjuk mi csak hárman tartjuk szorosabban a kapcsolatot, nem ekkora társaság, mint ti) egyelőre nem alapítottak családot, pedig a harmincat már elhagytuk... Itt én lógok ki egy kicsit, és elég sok volt osztálytársam szintén gyerek nélküli még.

Adryn, jó hogy jelentkeztél. Homályos Nicomosoly is nagyon tuti :)

Tehuti, én aludtam éjjel, Kata is, bár most sajnos elég későn (csak fél12-kor) aludt el. De aztán 6-ig úgy is maradt.

Papillon, én az alkoholról és szopiról túl sokat nem tudok, csak annyit, hogy szopi alatt nem ajánlott, miként a terhesség alatt sem. De nem hiszem, hogy egy kis pohár sör megárt a babának.
Milyen koncerten voltatok?

Én is mutizok egy másfél hós Katalányt (ma délben ébredés után), már ő is mosolyog időnként, de egyelőre azt nem tudtam elkapni.
Kép

erpé

sziasztok,

akkor lehet, hogy nekem azért is kevés a tejem, mert össze-vissza menstruálok már négy hete. :shock: 1-2 napig nem vérzek, aztán újra. Doki szerint fogamzásgátló majd megoldja a problémát. Már fel is írta. :?

esti alvás:
Lehet, hogy azért mert tesók, de nekem a két csaj ugyanúgy működik ebből a szempontból. Fürdés, kaja, ringatom kb 5-10 prcet, hangulatától függően, és irány a kiságy. Nem alszik el hanna a karomban, hanem akkor teszem be az ágyába, amikor elnehezül a szemhéja, nagyokat pislant. Az ágyában még nézelődik egy kicsit, aztán elalszik. Ha esetleg nem, akkor gyorsan cumi bedug. Lehet, hogy párszor kiköpi, de ált. tíz perc múlva már csicsikál.

napközbeni alvás:
kaja és egy kis foglalkoztatás után (max öt perc most még) berakom a járókába, ott elnézelődik, aztán egyszer csak elalszik. Ha nyűgös, pl front jön, akkor elringatom. Ha ordít, akkor először függőlegesen, majd vízszintesen nagy kilengésekkel ringatom, majd ha megnyugodott, akkor lassuló tempóban. Ált. soha nem altatom be teljesen, csak az elnehezülő pislantásokig. Ezt még Lucánál kísérleteztem ki, s egyelőre most is bejön.

nemlajos
egy jó tanács, ha nem bánod: csak olyanra szoktasd a gyereket, amiről később nem akarod majd leszoktatni. Egyébként napirend egy éves kor alatt hétről hétre változik még.

erpé
a lányok egy szobában alszanak, s van, hogy Luca előbb ébred fel hannára, mint én. 8) Látom Lucán, hogy időnként fáradtabb emiatt, így most egy kicsit korábbra hoztam az esti lefekvés idejét. Áll. egy idő után megszokja majd. meg persze hanna is csöndesebb lesz, ahogy növöget. Hanna olyan fél nyolckor alszik el, Luca egy fél órával később mese miatt. Nem is lehetne máskébb, mivel szinte minden estét egyedül csinálok végig.

Tencsi????

Aki még nem járt a Budavári labirintusban, annak ajánlom! Hároméves kor felett.

marq
Kép
Kép
marqueza

máskébb :shock: bocsi

marq
Kép
Kép
marqueza

na belépek a netre és egyből felkel a kicsi,mindegy amíg nem sír írogatok.

Nico fiú félmosolya gyönyörű :)

Katka:hűűű micsoda túra lehetett.Irigykedem ám. Én most egy darabig asszem nem megyek sehova a gyerekekkel, elég volt elsőre benyelni a taknyot, másodjára meg a rotát :? Ráadásul a kicsi még mindig tök taknyi, itt öklendezik és bukik tőle.

na ennyi voltam, majdmég jövök...talán

Kép

Kép
pgyöngyi

Katka! Nem semmi gyereksereg. :shock: :D

Masut
masut

Van valakinek szoptatós pólója amit a Kismama magazinban lehet venni? Nem tudom megéri-e megvenni, na meg nem tudom melyik méret lenne jó. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

marq, köszi szépen, nagyon jól jön minden tanács. De azért a cumiról pl. csak le akarjuk majd egyszer szoktatni őket, nem? :wink: (értem, mire gondolsz, csak viccelek)
Döme ma nagyon nyűgös, úgyhogy most is a kendőben alszik (ilyen még tán sose volt), talán a szeles idő... Nem most fogom bármire is rászoktatni, az világosan látszik...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Pulcsit felhúztam. De belebújtam egy melegítő felsőbe (az a kendő fölött volt), ami takarta a derekam, hogy ne fázzak meg. Ja és én nagyon magas vagyok (180cm), gondolom ezért tudom jól állítani a kendőt. ;)

Katka

katka22

vagy nem lóg a köldöködig a melled, mint nekem :wink:

Jaj, ma extranyűgösség van, én már nagyon kivagyok :?
És bizony most nekem is csak úgy ment a sütés-főzés-vasalás, hogy magamra kötöttem a gyereket. El is fáradt a derekam.
A Zuram még nem tudja, de ha hazaér, kezébe nyomom a gyereket, és irány egy forró fürdő :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

na lányok, nálunk valami gond van a szopival, Döme válogat a cici között, és alig evett ma, úgyhogy holnap ágyban maradok vele.
Viszont most elaludt magától az ágyában! :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, mit jelent az, h válogat a cicik között Döme? Nem fogadja el valamelyiket? Létezik olyan, h szopisztrájk, de ez nem ezt jelenti. Ne izgulj, lehet hogy csak rossz napja volt ma. Ágyban elalváshoz gratula!
Jó éjt!
É

erpé

Jó reggelt!
Tegnap éjjel Kata megint nehezen lélegzett, így tegnap dokinénit vártunk. Valszeg szövődményként egy vées koráig ez sűrűn elő fog fordulni. Puffolni kell majd. Reméljük kinövi. A tejjel is folyik a harc, tegnap este véreztem kicsit (azt hittem megjött), és az egyik cicim kicsit tettrekészebb is lett, de elég siralmas a helyzet. Beszéltem egy szopis tanácsadóval (nagyon köszi Gyöngyinek) aki megnyugtatott, valszeg csak ugrás van. Szval cicizünk ezerrel. Katus tegnap egész nap éhes volt, és nem volt mit adnom. Bavallom minden tanács ellenére tegnap este tápit kevertem, és aludt is 6 órát, sztem az tett jót a cicinek is. Remélem ma nem fog kelleni.
Nemlajos Boti is ultranyűgős volt, de talán mert rá nem is nagyon volt időm a cicizések mellett - kb. óránként ciciztük a semmit.
Katka nagyon irigy vagyok, csuda klassz hétvége lehetett! Tényleg népes a banda, jó hogy évente össze tudjátok ezt hozni. Mi hétvégén grillpartizunk. Ott nekem lesz a legidősebb és legfiatalabb gyerekem.
Édesek a manók. Kata igazán cuki, és a szemén látszik, hogy mosolyog Erpé. Adryn iylen képek nekem is vannak, ikor épp a vége megvan. Tök cuki!!!
Vica örülök, hogy jó volt a buli. Hát fárasztó az biztos, de Bulcsún látszik, megérte. Édes a busszal.
Bocsi ennyi időm van, Boti rángat....

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt!

Mi is élünk még. Örülök, ha el tudlak olvasni Titeket, de most még alszik Lili, úgyhogy megpróbálok írni.
előre is elnézést, ha nem reagálok valakire.

Kukli, hajrá a szopival. Szerintem is engedd Katát olyan gyakran szopizni, ahogy csak lehet, be fog az a tejcsi indulni, és ha lehet próbálj meg pihenni is egy kicsit. Persze tudom, hogy Boti mellett nem lehet egyszerü.

Katka: klassz lehetett a kirándulás.
Mikortól lehet kengurúzni a gyerkőcökkel? Lili már nagyon szépen tartja a fejét, de nem gyenge még a gerincük?

Gyöngyiéknek további jobbulást.

Adyn: Neked is jobbulást.

Erpé: Ti mikor mentek beiratkozni az oviba?
MI vagy hétfő délután, vagy kedd délelött megyünk, merthogy mi is oda fogunk járni.
Te melyik csoportba iratod Samut?

Nemlajos: menstruáció elött/alatt lehet a gyerkőc válógatósabb és nyügösebb is.

Nálunk is egy szobában alszanak a gyerekek és nem ébrednek fel egymásra.

Ennyi voltam, ébred a főnökasszony :)

Kép

Kép
gabka77

Gabka, én a hétfő délelőttöt tervezem az ovijelentkezésre, és valamelyik német csoportot, de még nem tudom, hogy a lehetséges kettőből melyik lesz szimpatikusabb. Remélem, h felveszik Samut. Ezek szerint sikerült helyi lakcímet "szerezni"?

erpé

Erpé: Kata és Samu nagyon hasonlítanak ezen a képen,(Samu vonalzós képe pont Kata alatt van) csak Kata olyan csajos. És nagyon huncut, nevető szeme van. ;)

Kukli: Ez a nehéz légzés nem hangzik jól. Nagyon sajnálom a szövődményért Katát. Szerintem jól tetted, hogy adtál tápszert, ha Kata éhes volt. Emlékszem, hogy annó engem is megnyugtatott és 1-1 adag tápszertől nem fog leszokni a szopiról.
Tedd cicire gyakran és akkor biztos visszajön a tejci, akkor is, ha éppen kezdesz menstruálni.

Nemlajos: Nekem is az jutott eszembe, mint Gabkának. Arról amit írtál, nekem az jutott eszembe, hogy a lányok a menstruáció első 2 napján csinálták ezt nekem.

Gabka: Kengurú csak 3 hónapos kortól van. Ez egy 0 hónapos kortól használható kendő. ;)

Adryn: Nico utó mosolya is nagyon édes! Várjuk a teliszájas fotót is! :)

Gyöngyi: Sajnálom, hogy még mindig nem vagytok egészségesek, de most már kifele jöttök a gödörből.

Szed valaki szopi alatt szedhető fogamzásgátlót? Van tapasztalat? Nem lesz kevesebb a tej? Esetleg hízás?

Kirándulás jó volt és persze megyünk újra. Ezt a kirándulást nem én szerveztem, de csütörtökön megyünk el 4 napra megint. Ezt én szerveztem. Itt kevebben leszünk és sajnos valószínűleg eső lesz több napon is, de most találom ki a gyerekeknek az esőprogramot, hogy azért jól érezzük magunkat. ;)
Mi ilyen jövő-menős család vagyunk. Én nem bírok otthon ülni. :oops:

Vica: Szuper, hogy tudtál futni. 8) Nekem is kéne szoptatós póló, de olyan kövér vagyok, hogy én úgysem férek bele. :oops: Nekem régebben volt szoptatós pulcsim. Az L-esbe szűkösen belefértem. Akkor olyan 85 kiló voltam és 180 centi és ilyenkor D-s cickóm van. Szóval szerintem Neked kisebb kell, mert nagyon vékonyka vagy (és hogy ezt hogy irigylem! :roll: )

Katka

katka22

Erpé, még én sem tudom melyik németes csoport lesz a nyerő, de majdcsak tudunk valami alapján választani :)
Nekem a hétfő délelött az egyetlen, ami nem jó, kár, hogy nem találkozunk ott, de majd a gáton :)
Egy kedves ismerősünk befogadott minket, ideiglenesre :)

Katka: én is így tudtam, pedig nekem is nagy segítség lenne néha, nyügősebb napokon, ha magamra köthetném Lilit, de a kendőtől valamiért idegenkedem, nem tudom miért, tudom, hoyg nagyon jó :)

Kép

Kép
gabka77

sziasztok

tegnap nálunk sem volt kaki, csak rengeteg pisis pelus... remélem ez nem azt jelenti hogy tápláló a tejem eléggé :shock:
tegnap kipróbáltam Katka amit írtál: este kapott pótlást fagyasztott tejcsiből, mert este én is mindig éreztem hogy még enne, de már nincs mit, ezért is ébredt fel éjszaka olyan gyakran enni. szóval felolvasztottam 80 grammot, abból benyakalt 50-et, és így aludt egyhuzamban 5 órát és sokkal nyugodtabb és kipihentebb ma :D ma reggel fejtem le 50 grammot hogy a fagyasztott maradjon vészhelyzetre.

jaj úgy mennék én is túrázni a hegyekbe!! imádom a hegyeket, völgyeket, sziklákat. :D elvégre a Bükk lábánál nőttem fel. erre most a lehető leglaposabb országban élek :x sebaj.. legalább tenger van 8)

és tegnap elkészült egy majdnem teljes teliszáj apa ölében :D

Nemlajos: nekem is volt egy ilyen nyűgis napom Nicoval.. lehet emléxel is hogy írtam... aztán másnap reggelre megjött.. :? tudom nem a legjobb hír.. de hát ez azt is jelenti hogy odabent minden úgy működik megint ahogy kell ;) viszont a tejcsi ilyenkor másabb ízű úgy tudom, és az anyaszag is megváltozik valamicskét.

Kép Nicomosoly

KépKép
KépKép
adryn

Gyors bekukk, ma münk csípőszűrésre.

Tegnap 8-kor anyuékra hagytuk (vásárolni mentünk) és elaludt a hordozóban, fél2-kor ébredt :lol: Ilyen még nem volt, 6 órát aludt, aztán persze fent volt 1.5 órát, aztán 3-at aludt és szörcsögve, szipogva kelt :cry:
Szóval csak a hosszú alvást akartam elujságolni :P és áttettük az ágyába a hordozóból és nem ébredt fel, addig is foglalkoztunk kicsit egymással :wink:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Kukli, reméljük nem lesz több nehéz légzés!!!!

Egyébként én is vérezgetek....2 hete egyik reggel volt picit véres a betét, azt hittem megjött, de aztán nem volt folytatás. És ma megint pecsételgetek. Voltam dokinál, azt mondta, no para, szoptatás alatt bármi lehet, ez nem menstruáció. Szonja egyelőre nem nyűgibb és szopik szépen. Most éppen 150-et. Bukott is utána egy nagyot. :shock:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

köszi lányok a tapasztalatokat! Még nem jött meg, tegnap éjjel pedig jó volt mindkét cicim (12 órát aludt, és egyszer kelt fel, és az első felét a saját ágyában! :D ), de most megint kezdte...
Lehet, hogy a ciklus...
Sebaj, úgyis hamarost akarnék tesót :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

CSak gyors bekukk.
Voltam ma fogdokinál, sajna jól be van gyulladva a fogam a korona alatt :cry: holnap megyek vissza és nekiáll gyökérkezelni, és előreláthatólag jó sokáig el fog húzodni mire sikerül véglegesen betömni, sőt még a szájsebészet is szóba került ha valami gond lesz. Hát nem jött valami jókor ez :?
Holnap viszem magammal Nimródot is mert biztos várni is kell meg nem tudja a fogdoki hogy mennyi ideig tart, így legalább nem kell aggódni hogy nem érek haza szoptatásra.
Míg a fogdokinál voltam a párom volt itthon a két fiúval és mire hazaértem délre a Bulcsú már túl volt az alváson :shock: így most nem tudom hogy bírjuk estig. Mérges is voltam egy kicsit a páromra, tudom hogy fáradt már 10 körül Bulcsú de azért húzhatta volna az időt még. Persze így tudott ő is aludni, a kis ravasz :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,
nem semmi, h többeteknek is megjött már a mensije. Persze nem lehet tudni, hogy mikor köszönt be újra. Én remélem, h még egy ideig nem fog nálam jelentkezni.

Katka, én nem szedtem még szopi alatt fogamzásgátlót, épp a hormontartalom miatt tartok tőle, az én dokim ilyenkor a Pharmatex termékeket ajánlja - ez helyi fogamzásgátlás (krém, kúp, tabletta kinek mi tetszik), vény nélkül kapható, nekünk bejött.
Katka, és most hova mentek? Mi is sokat szoktunk kirándulni, de még több napot nem vállaltunk be egyelőre. Egy-egy napokra fogunk most is elmenni.
És a fotók alapján egyáltalán nem vagy kövér. Még jó, hogy a 180 centidhez nem 50-60 kiló vagy szülés után :)

Papillon, gratula a hosszú alváshoz!

Gabka, még neked akartam írni: az ovicsoportokba csak délelőtt lehet bemenni, 9 és 11 között, mi ezért megyünk délelőtt - megnézni, mégis melyik milyen. Ja, és apa vesz ki szabadnapot hétfőre, ő is jön - ezért a hétfő.

Vica, nekem nem volt szoptatós pólóm, bár szemeztem vele. Fogadat sajnálom. Fáj nagyon?

Adryn, de jó ez a kép!

erpé

Vica, fogadnak jobbulást!!!!!!!!!!

Nemlajos, utánajártál múltkor a Tgyásnak???? Én megkaptam most és már 99ezer Ft-ot utaltak. Múlt hónapban meg 72ezret. Úgyh szerintem te is többet fogsz most kapni!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

tehuti, a gazdaságis csaj azóta se válaszol, pedig már 3-szor írtam neki...
Már az áprilisit kaptad meg? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ja, már az áprilisit!!! Gyors volt a hivatal..... :lol: :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

csak gyors bekukk, mert semmire nincs időm..
voltunk ma kontrolon, és minden ok volt, újabb gyógyszercsökkentés. 4-ből 2-t fokozatosan 2 hét alatt teljesen elhagyhatunk, és még egyet lehet, de előtte egy hónap múlva csinálnak egy 24 órás vizsgálatot, kapunk egy kütyüt, amit ráraknak Mátéra és ha az is ok lesz, akkor a harmadik gyógyszertől is elbúcsúzunk! :)
a problémás ér nőtt, persze még mindig nem akkora, mint más gyereknek, de legalább fejlődik vele együtt, szóval van remény! mi legalábbis eldöntöttük ma a férjemmel, hogy Máté meg fog gyógyulni teljesen! 8)

további szép napot nektek!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: Öröm ilyen jó hírekre jönni! :P

Lépek...

Katka

katka22

csibb, már ne haragudj, de ez nem is volt kérdés! 8) :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csibb Örülünk Máté gyógyszrcsökkentésének. Hurrá!

Katka Én szedem 2 hete a foamzásgátlót, eddig nem tűnt fel hízás és a tejem sem lett kevesebb

Kép

Kép
rszg

Adryn: Csak ügyesen! ;) Örülök, hogy kicsit többet tudtál pihenni és remélem a módszer hosszú távon is bejön.
Nálam 5 óra a kritikus óraszám, amit egyben aludnom kell, hogy jól bírjam a másnapot.... :roll:

Holnap Zsófinál nyílt nap van. Megnézem a magyar és a matek óráját. Kiváncsi vagyok, hogy viselkedik órán. Persze, ha szülők is vannak az biztos más....

Óvodaválasztás: 2 ötletem van, hogy mire érdemes figyelni:
- A gyereknek igazából óvónénit kell választani. Szóval próbáld meg eldönteni (tudom nem könnyű), hogy inkább szigorúbb fajta kell a gyermekednek vagy inkább szelíd-szeretgetős. Szerintem ezen múlik minden. És persze nem biztos, hogy a gyereknek is az a szimpatikus, aki neked....
- Nézd meg a csoportot, hogy mennyire van tele dekorációval, ami az óvónéniken múlik. Ez nagyon sokat elárul. Az igényes óvónénik mindig az évszaknak/ünnepnek megfelelő dekorációt készítenek. Ez nem pénz kérdés, ezért erre érdemes figyelni. Sokat elárul....
Ezek jutottak eszembe.

Katka

katka22

Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Jó reggelt!
Csibb ennél jobb hírre nem lehet ébredni!!!
Csajok köszi még egyszer a sok bíztatást, este be volt keverve a tápi, de elaludt a 2 ciciből nyert 100 g-al, és 6 órán át húzta, így cicidurr…. Remélem estére nem fogyok ki a készleteimből megint.
Vica jobbulást! Nekem hétfőn pótolta a doki a szülésnél elvesztett fogdarabot, így túl estem rajta. Druk neked mára!!!!!!!
Katka ez a szoptatás útközben Petinek nagy élmény lehetett. Tényleg nincs szebb mint rázzák a popid és jön a tej. Tiszta luxus!
Fogamzásgátlónál ugye arról beszéltek amit lehet tejci alatt is???? Én kihagyom asszem. Hétfőn megyek kontrollra. Azt nem tom utána spirál vagy gyógyi, de sztem utóbbi. Spirálról sok rosszat hallottam. Pedig azt is lehetne szopi alatt.
Nemlajos mikorra tervezed a kistesót? Sztem nem könnyű a kettővel. Igaz sok az erőm, de segítségem alig. Senki még egyszer nem vitte el Botit játszózni (néha az apja, de csak hétvégén). Ha így állsz te is, sztem várd meg a 2 év körüli különbséget. Csak jó tanács! Vezetni egy járni tanulót nehéz, egy 18 hós meg még éppen leül ha megkéred, de ott nem marad. De azért hajrá ha úgy döntesz!!!!!!!!
Katus orrát megint szívni kell. Majdnem teli van. Pedig csak az ortopédiára vittem el. Minden ok, de uhu kell azért. Terpesz dolgok nem.
Hú Papillon, szép alvás napközben? Remélem már nem szörcsögtök.
Adryn Nico tündéri!!!! Örülök, hogy pihiztél kicsit.
Katka nálatok szopi mos teljesen rendben megy már??
Gyöngyi hogy vagy?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Szép reggelt!

Csibb, de jó hírek! Nagyon ügyes a kisfiad!

Katka, köszi az ovis hsz-t. Sajnos nekem fogalmam sincs, hogy melyik típusú óvónéni jönne be Samunak. Ezért is akarom elvinni hétfőn magammal, és együtt megnézni az óvónőket is. Ott talán már látni fogom a gyereken, hogy ki jön be neki (kihez megy oda, melyik csoportban maradna szívesen, stb).
Egyébként hogy megy a szopi mostanában Petinek? Gyorsabban végez, vagy még mindig szeret sokáig szopizni? És Dani hozzáállása változott kicsit, vagy még mindig féltékeny az öcsire?

Kicsilány fél 6-kor kelt, nemrég kummantott vissza, de várhatóan Samu mindjárt ébred (tegnap ilyenkor már egy órája ébren volt...) Most nem tudom, h vissza merjek-e dőlni :) Az élet nagy kérdései.

erpé

sziasztok
nekem tejszaporításra bejött a fejés, és egy félóra alvás napközben/nándi napközben nagyon fennvan, sokat sír, így nem tudok napközben pihenni, csak ha átjön anyukám, és addig ő babusgatja.
csak 2szer fejtem, és csak 1 ciciből, és akkor, amikor éreztem, hogy amásikban van jól, elég lesz neki. és szopi után fejtem. másnapra bedurrant mindkét mellem, és folyton tele van. tök örülök neki. így én maradok az egy ciciből etetéshez, mert kell a regenerálódási idő a bimbómnak is, meg hogy feltöltődjön, főleg,mikor 2 óránként kér enni.
5 óra alvás folyamatosan? :shock: álom-álom, édes álom:) :shock: :D
de hamarosan nálunk is eljön. most 5 kgok vagyunk, állitolag 6 kg felett esélyesek az ilyesmik.
ti hol tartotok ruhakinövésben? mi most nőttük ki a 50-56-ost. és de utáltam kiskoromban, amikor anyukám így beszélt, hogy : "mi", és most én is ezt csinálom :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

kaktka :büszke is lehetsz a kendős szopizásra! :wink: tök jó!!
ÉN IS AKAROK ILYET.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jól sejtem, h ma nem volt elérhető a babanet? Nem néztem ma napközben a netet, de a hsz-ek számából ez következik...

Kukli, és mit mondtak erre a nehézlégzésre? Ezt mi okozza? És mit tudtok csinálni ilyenkor? Ijesztő lehet, sajnálom, és remélem, hogy nem lesz ilyen túl gyakran...
Örülök, hogy újra alakul a 'cicdurr', ügyes vagy te és Kata is! Ti hol is voltatok ortopédián?

És pozitívan csalódtam a MÁKban, múlt csütörtökön adtam fel postán az igénylőlapokat (anyasági támogatás, családi pótlék), és az anyasági ma reggel a számlámon landolt (kevesebb mint egy hét átfutási idővel). Ez elég biztató...
Lépek aludni, jó késő lett és ma nem voltunk szinte egész nap itthon (barátnőztem, gyerekeink nagy haverok).

erpé

mai kérdésem . :D
Ti hogyan engeditek fel a lefagyasztott anyatejcit?
moncsi, mi van veletek? régen jelentkeztél

pulcsi

Jó reggelt!
De csendes volt a tegnap. :o Mi sem voltunk. Bandáztunk egész nap. Bnőméknél lett játszó a kertben. Hát nagy mókázás volt. Bnőm pedig 8. hónapban van és rájött a babázhatnék. Egész nap cipelte a kissé elkényelmesedett lányomat (bakker rossz volt nézni, de nem fáradt el). Mától nehéz idők jönnek neki. :twisted: Sérvem nem bírja. :?
Nehézlégzés Erpé valszeg hörgőszűkület vhol lent a tüdőben (dnő szerint). Kinövi egy éves korára, de addig éjjel jöhet, hasonlóan, mint a krupp (persze tök más csak éjjeli betegség, asztma szerű tünettel, nem köhögés). MÁK-ot tényleg nagyon összeszedték. Nem hagynak minket éhezni, hogy lefogyjunk. :lol: :wink: Jah, Nemtom hogyan, de a mérleg reggel (ahogy Katka tanította :wink: ) +4 kg. A látvány még elmarad, de nagyon boldog vagyok!!!!! :lol: :lol: :lol:
Na és persze a legfontosabb, tengap 4 óránként egy ciciből etettem és a kiscsaj csak úgy dőlt a tejtől. Jobb cicim most is nagyon várja már. (meg az orrszívó is, de az más ügy :? )
Ma megyünk uhukra a Budaiba. Jól bekenik szegény fejét. :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Ezt nem tom muttam e (képeket nézegetek), Boti amikor próbálkozott a heverőben alvással, így kaptam el. Pár dolog bekerült. :roll: :lol: :lol: :lol:
Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli ez a kép nagyon jó:D

pulcsi

Csibb! Örülök, hogy Máté ilyen szépen alakul. :)
Kukli! Jó a heverős kép. :lol:

Mi most már tök jól alakulunk alvásügyileg. Éjjel már kizárólag az ágyába teszem Mártit (első éjjel megküzdöttünk ezzel egy kicsit...) és azóta minden nap egy kicsit korábban tudok én is aludni menni. Tegnap már 1/2 10-kor ágyban voltam és 1/2 2-kor ébredtünk szopizni. :)

Katka! A kendős szopizás nekem is tetszett. :)

Erpé! Jól sejted, tegnap nem lehetett belépni, konkrétan a Társalgóig sem lehetett eljutni...

Vica! Mi volt a fogdokinál?

Masut
masut

Jó reggelt!

Kukli gratulálok a tejcihez és további jobbulást kívánok Katának.
Heverős kép tényleg szuper :)

Erpé: nekünk sajnos marad a keddi beiratkozás, mert apának nálunk hétfőn van dolga.

KAtka: nagyon cukik a gyerkőcök.
Persze a többi gyerkőc is cukorka :)
Az óvónős hsz-t én is köszönöm. Levinek olyan óvónőre van szüksége, aki határozott, de azért tudja tutujgatni is tud :)
A bölcsiben is az a gondozónő a kedvence, aki kicsit olyan mint én :) Határozott, amikor kell, de ha arra van szüksége, akkor meg is kell szeretgetni.
Kíváncsi vagyok a felhozatalra :)
Erpé, ha már Ti úgyis előbb mentek, majd mesélj róluk :)

Csibb, gratulálok nektek is a gyógyulgatáshoz!!!

Gyöngyi?????
Tencsi?
Tessza?
Moncsi?
BEa?
Rszg, Te is írhatnál kicsit többet magatokról :)

Én is teszek be egy képet, így alszunk a nagyágyban, szopi után :)
Kép Lilianna kidőlve :)

Megyek, mert úgy hallom eddig tartott a nagy kidőlve alvás :)
Ja és a kicsi leányzó nagyon jó alvó, mert majdnem minden éjjel alszik legalább 6 órát egyhuzamban. Ma is 9kor már aludt és csak 4 után kért enni

Kép

Kép
gabka77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?