A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

hendegabi! :)

Ne haragudj rá! Nem hazudni akart ő vagy becsapni téged, hanem gondolom szégyenli a dolgot, hiszen ő már nagylány.

Kép
Kép
200907?

agmano! :)

Ezek nagyon jó hírek, ügyesek voltatok és külön éljen Tapolca! :D :D :D :D :D :D

Ahhoz képest, hogy hány helyen olvastam/beszélgettem babakocsikról és sehol nem került szóba a Pierre Cardin, mostanában mást sem látok. :o :o :o :o :o

Kép
Kép
200907?

Hendegabi, nálunk a majdnem iskolás gatyójából torna előtt gurult ki a kakigolyó, nekem is gyanús volt a szag. Martin 2,5 éves kora óta nem kakilt be. Ő is tagadott. Szerintem nagyon szégyellték... Lépj túl rajta, ne idegeskedj, ez csak egyszeri baleset.

Éva

KépKépKép
agmano

07, nézz megy egyet élőben, háááát, én kiakadtam a minőségén. Ezért vettem inkább használt márkásat. Az autós üléseink is Jane-k, abban különleges, hogy a 9-36 kg-ost is meg lehet dönteni. Nekünk bevált ez a spanyol márka. De van egy Pierre C. sporkocsim a fiúktól maradt és már vagy 6 gyereket kiszolgált.

Éva

KépKépKép
agmano

agmano! :)

Élőben szoktam őket látni olyan, mintha boldog-boldogtalan mást se tolna. Ezért is csodálkozom. Részleteiben még soha nem stíröltem.
(A második, amit a leggyakrabban látok az a Peg Perego)

Kép
Kép
200907?

dühöm elpárolgott.
tényleg szégyenli a dolgot, az igaz....
Lehet, hogy rossz anya vagyok, de attól függetlenül én mégis megbüntetem: erre a hétre már nincs számítógépezés.

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Nikici!

Jöttem ahogy ígértem! :wink: NO, azt írja a könyv, hogy : ha éhes, eszik, ha csak testközelségre vágyik, néhány korty után cumizgatni kezdi a mellbímbót és elszundikál. HA ilyenkor kivesszük a szájából a bimbót, felébred és folytatja a sírást. Egyértelmű, hogy még folytatni szeretné. Ha lehet, teljesítsük a kívánságát, nem kell aggódni, hogy örökké ezt akarja majd. Ahogy fejlődik, más vigasztalási módokra is fogékony lesz.

Közben eszembe jutott, hogy a te védőnődnek az a baja, hogy felpuhul a bimbód. Na erre meg azt írja, hogy szopi után célszerű úgy hagyni, semmit nem tenni rá, még melltartót sem. Hadd száradjon, még az anyatejet sem szabad letörölgetni róla, az külön jót tesz.

007!

Védőnénit megvédem, mert szeretem. :P Van neki gyereke több is, már unokája is. Enek ellenére modern felfogású, teccik nekem, persze azért meghallgatom mások vélemyényét is, úgyhogy lesz tenám (vagy valami hasonló tuti) meg veszek inkább több textilpelust is. :wink:

Lehet, hogy nekem lesz domestos is, meg papírülőke is, majd meglátom. :wink:

Kita!

Ennyi van csak a csomagban? :shock: Én azt hittem pelenka minta is van benne meg mintha babavizet is mondtak volna, ilyesmik. Hát ez nem sok semmi... :roll:

Kép
Kép
tabati

hendegabi! :)

Ez most csak egy malőr volt. Jó, nyilván nem kell megdícsérni, de ha most büntit kap, akkor ha esetleg mégis előfordul mégegyszer, akkor pláne nem fog szólni. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
És nem vagy rossz anya. :wink:

tabati! :)

"ha csak testközelségre vágyik, néhány korty után cumizgatni kezdi a mellbímbót és elszundikál. HA ilyenkor kivesszük a szájából a bimbót, felébred és folytatja a sírást"
...vagy nem. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Maradjon csak rajta, ameddig jól esik neki! :wink:

Ha ennyi idős a védőnénid, akkor azt nem csodálom, hogy szerinte nem szükséges a Tena, mert az ő idejében nem volt, így nincs összehasonlítási alapja. De azon igen, hogy szerinte elég 10 textilpelus. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Tímea én mindenképpen azt mondom hogy csak is baba mamás szoba, egyrészt mert tényleg fontos a tejcsi szempontjából hogy milyen sűrűn teszed mellre, másrészt pedig én azt nem tudnám elviselni hogy 9 hónapig ott volt bennem és aztán szülés után 3 óránként hozzák oda nekem, hogy én tudjak pihizni. Az nálam nem működne. Mint ahogy az sem működött hogy éjszakára beadtam hogy majd tudok aludni, na én fent voltam egész éjszaka mert folyton az járt a fejemben hogy szegénykém sír és én nem vagyok mellette, milyen anya vagyok én, rettentően hiányzott, na utána ott hagytam magam mellett és nagyon jó volt. Én nem teáztattam, és nem is engedtem. Mondjuk a Bajcsyban aláíratnak egy papírt hogy engedélyezed e vagy sem.

Tejbelövellés általában függ attól milyen sűrűn teszed mellre, illetve sima szülés volt e vagy csaszi. Csaszinál általában 1 nappal később indul be. Kb a 3. napon szokott belövellni. De ez nem azt jelenti hogy előtte nincs semmi. Van, ennek a neve az előtej, melynek mennyisége pont annyi mint amennyire ilyen kis újszülöttnek az első napokban szüksége van. És nagyon fontos táplálék, mert rengeteg immunglobulin (ellenanyag van benne ) ami nagyon fontos az ő szervezetének hogy az immunrendszere erősödjön. Na és minél többször teszed cicire annál több termelődik és annál hamarabb belövell a tejcsi.
Érdemes már a kórházban elkezdeni a tejserkentőt szedni inni, hogy még ez is elősegítse. Laktoherb tea az egyik, ezzel vigyázni kell mert vannak olyan babaák akik érzékenyek rá és fáj tőlük a pocakjuk. A másik az urtica urens 5 ch homeopátiás bogyó, mely szintén nagyon jó. Én ezt használtam. A 15 ch-t nem szabad megvenni, mert az apasztó, nem serkentő.

Tena hálós bugyi arra jó hogy jól fogj a abetétet, könnyen mosható, de ha akarod el is dobhatod, nem kell mosni ott a kórházban, vagy hazavitetni. Gyógyszertárban lehet kapni én is ott vettem.

Tabati én vettem hasleszorító bugyit de csak az első 3-4 napban akarom használni és nem is mindig, tényleg nem jó ha egyfolytában azt hordja az ember, mert akkor a hasizom elfelejti a dolgát és nem fog magától visszahúzódni. Viszont az első párnapban meg előnyös, mert akkor hírtelen kezd el a lógni a has, és elég kényelmetlen érzés, mikor még szinte menni is alig tud az ember.

200907 köszi kérdésed igen már jól vagyok, még néha az orrom dugul be de már az is ritka.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

007!

Azt mondta, hogy párat el kell vagdosni, mert pl. büfiztetéshez is elég ey negyed pelus, és akkor nem kell az egészet kimosni. :roll: Mindegy, veszek inkább többet.

Még jó, hogy egyáltalán betétet mondott és nem azt, hogy anélkül feküdjek, mint Sillia! :lol:

Hendegabi!

Gyerekkoromból élénken él egy emlékem, mikoris tornáztam a tv tornára, utána elmentem wc-re és ott figyelt a bugyimban a kaki. Gőzöm sem volt hogy került oda nem éreztem amikor kijött. Fura, de így volt. Már én is nagylány voltam. Mondjuk én bevallottam, de szerintem ő tényleg csak szégyellte, lehet, ő sem értette a dolgot ahogy én sem anno. :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Mielőtt elfelejteném: Anyu tegnap mesélte, hogy van egy kismamájuk, aki 37 hetesen leugrott a boltba cigiért ( :evil: ), és konkrétan fényes nappal, az út szélén megszülte a gyerekét :shock: :shock: :shock: !!!!! A csaj egy 20 éves, "full fuxos" cigánylány (asszony), akinek ez a 3. gyereke!
Egészen pontosan beleszülte a macinaciba a kis pulyát, oszt elájult :shock: :shock: :shock: ! Nem volt semmilyen összehúzódása, csak érezte, hogy jönnek a tolók, és megszült!
Nagggyon durva!!!!

Nekem van egy gyerekkori ismerősöm, aki félig roma, 38 (!) kilósan esett teherbe (21 éves), és olyan keskeny csípője van, mint egy 10 éves kislánynak, ilyen alkata van! Gondoltam, szegény, nehéz szülése lesz, erre CTG-n közölték vele, hogy 7 perces fájásai vannak, ő viszont ebből semmit sem érzett!!! Azt mondta: Kicsit éreztem, hogy bekeményedik a méhem, de ennyi! :shock: !
Aztán pikk-pakk jöttek a tolófájásai, nyomott párat, és megszülte a 3700 g-os kislányát, gyakorlatilag fájdalom nélkül, az 50 centis csípőjén :shock: ! Én is akarok egy kis romavért!!! Hogyan csinálják?!?!?!

Nagyon jók a videók!!! Én is kedvet kaptam :D ! Tuti csinálok, ha már lesz elég anyagunk :wink: !

Breki!

Nagyon édesek a rucik :wink: ! Én anyum is kötős-varrós-horgolós, én nagyon értékelem az ilyesmit :wink: :D !

Teáztatás:
Hát, én nagyon ellene vagyok :roll: ! Ha tényleg annyira meleg lesz, én is fogk vizet adni, de azt is csak pohárból! Az István kórházban nagy éllovasai ennek, és anyu is átvette, én is nagyon jó dolognak tartom: a babáknak nem adnak sem cumit, sem cumisüvegből semmit, mert az rontja a szopását, ráadásul teljesen feleslegesen szoktatjuk rá valamire, ami később csak fejfájást okoz! Én már több cikkben olvastam, hogy az újszülött is tökéletesen képes pohárból inni, nyilván a neki megfelelő kornyonként adagolva! Erre a célra lehet kifejezetten babapoharat kapni, de anyu szerint a legjobb a régi szoc, kihajló szélű kávéspohár (nekünk csomó van, mert a Ricsi csak abból iszik kávét :lol: ). erre a legjobb példa a bátyám, aki 3 hónapos korától pohárból ivott, 6 hónapos korától egyedül :D ! Pedig akkor ez még nem volt divat!
Ja, a hozzátáplálást is pohárból javasolják, mert így tuti nem szokik le a ciciről! Viszont azoknak a babáknak, akik egyáltalán nem ciciznek, nem árt, ha cumisüvegből adjuk, mert nekik is kell hogy legyen "szopásélményük" :wink: . Mondjuk nekem az SNS (szoptanít) is szimpi, csak nem tudom gyakorlatban mennyire kivitelezhető...
DE arra múgysem lesz szükség :D !

Folyt....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :D

Boo: a mienk Windows Movie Maker- rel készült. Elég egyszerű progi, nem kell külön telepíteni sem, alapból tartalmazza a windows.

tabati: azt biztosra tudom mondani, hogy nem a Tesco a legolcsóbb. Elég, ha a mi termékeink árát összehasonlítom, máris kiderül, hogy néha a tesco a legdrágább, kivéve ha valami hiper- szuper akcióban van... :roll:
Nekünk a védőnő a szülésfelkészítőn azt mondta, hogy felesleges előre venni mellszívót. Nem akart rémisztgetni, de felesleges kiadás, ha nem is lesz tej, amit le kellene fejni. De persze nem ebből indulunk ki, hiszen lesz mindenkinek :lol: Úgyhogy apa majd mehet venni, ha csettintünk :lol:

nikici: gratula a jó eredményekhez! :lol:

007: van zsírpúpjuk a babáknak, mint a tevéknek?? :lol: Ezt még sosem hallottam :lol: Koronázási előkészületekhez gratulálok :lol:

sillia: elég durván hangzik, hogy feküdni kellett a saját véredben :shock: Még, ha lenne valami logikája, azt mondanám, hogy nem szép látvány, de hasznos, de így?! :roll: Eza vérpangásos duma elég harmatos /szerintem/

timea: pont ma voltam tanfolyáson, ahol gyerekorvos tartotta az előadást a csecsemők első napjairól. Mondta, hogy a legjobb a babának az anyatej, nyáron sem kell teát- vizet adni neki, mert a tej mindig olyan állagú, amilyenre a babának szüksége van. Tehát elég a tej, ha nagy a kánikula, úgyis hígabb termelődik.
Tiedapa legaálbb a saját holmiját megtalálja :lol: :lol:

heni: én még elméletben sem állítottam össze a csomit :D No de jövő héttől már nem dolgozom, úgyhogy lesz több időm ezzel foglalkozni. De addig is csak írjátok le szépen a hasznos tanácsokat :lol: :lol: Mi az a Felicitas féle várandós csomag?

ancsurti: ilyen fagyiskocsit leállíthatnának ide nekem a ház elé :lol: :lol: /ma már benyomtam egy Romerot megy egy duplacsokis miniMagnumot :wink: /

hendegabi: biztos szégyellte magát, azért nem merte bevallani. Hiszen már lassan nagylány... ! :D

agmano: gratula az új szerzeményekhez! :D Az autóban elfér a három gyerekülés? Az tök jó, majd egyik kollegámnak beajánlom, náluk is három gyerkőc van, s kisbuszban gondolkodnak...

Kép
agi125r

Folyt.

Itt vagyok, csak kiszaladtunk az erdbe a kutyikkal :wink: !

Hát, én a kórházi cuccal sehogy sem állok :roll: ! Nem is gondoltam, hogy ilyen hamar össze kéne rakni...Na, majd kérek anyutól kelengyelistát, mert mindenhol más a "kívánság".

Tímea!
Egy csomó kórházban már "kötelező" a rooming in! Van ahol le sem adhatod :shock: ! Az Istvánban úgy van, hogy fixen kint vannak a babák, de ha valami nyűgöd van, beviheted a csecsemősöknek. Egyik barátnőm babája nagyon nem találta a helyét az első napokban, folyamatosan sírt :( ! Anyuci semmit (!) sem aludt harmadik napja, ezért megkérte a nővéreket, hagy adja oda a picúrt 1-2 órára, mert nembírja tovább, de közölték, hogy itt ez nem szokás :shock: :shock: ! Ráadásul mivel nem egyszemélyes szobában volt, nem csak őt, de a többieket is megviselte a dolog :? !
Én ezért is szavazok a minél kisebb létszámú (akár magán)szobára, mert a babák valószínüleg nem egyszerre éhesek :roll: ! És alapból eléggé megértő, és empatikus vagyok, de még nem szültem, szóval lehet, hogy közvetlenül szülés után, két "lelkes" újszülött, és népes rokonságuk felé nem a legbájosabb énemet mutatnám. Szóval ha mód van rá, ettől megkímélekmásokat, meg magamat is :wink: !

Ja, a fent említett okokmiatt, az Istvánba tuti nem adnak cukros vizet a gyereknek, sem mást! Sőt, méga repi Kismama magazinokat sem hagyja odaadni a főnökasszony, mert cumisüvegreklámok vannak benne!! Nagyon elhivatott :lol: ! Viszont így nekem van ingyen Kismamám :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Imádom a lelkesedésem (3* küldte el) :twisted: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.04.27 21:43-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

:lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

gabi1! :)

Jól van akkor, vigyázz magadra! :wink:

tabati! :)

Ha abból a 10-ből párat elvagdosol, akkor pláne nem marad a kezedben semmi... :roll: :roll: :roll:

"Még jó, hogy egyáltalán betétet mondott és nem azt, hogy anélkül feküdjek, mint Sillia"
No igen, így is lehet nézni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi! :)

A felmenőidnél fellebezhetsz a DNS-ed miatt, de tartok tőle, hogy már nem lehet garanciálisan kicserélni. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálam Manó szopizott is, cumisüvegből kapta a lefejt tejet, üvegből és tányérból egyaránt kapta a hozzátápit és amikor elkezdett ügyesedni (illetve ő igényelte), akkor bevezettük a pohárból ivást. (Ez mostanra 80-90%-os biztonsággal megy. A maradék a bohóckodásból adódik. :? :? :? :? :? )

"Sőt, méga repi Kismama magazinokat sem hagyja odaadni a főnökasszony, mert cumisüvegreklámok vannak benne!! Nagyon elhivatott"
De azért nem viszi túlzásba, ugye? :roll: :roll: :wink:

Szigorlatoddal kapcsolatban jutottál valamire?

agi125r! :)

Igen, mint a kis tevék, olyanok. :lol: :lol: :lol: Őszintén szólva, konkrétan még nekem sem sikerült megfigyelnem, de az a kb. 10%-os súlyveszteség, ami a szülés és a hazabocsájtás között fellép abból adódik, hogy azt "felélik". (kicsidodi, cáfolj meg, ha nem így van! :roll: :roll: :roll: :roll: )

"ilyen fagyiskocsit leállíthatnának ide nekem a ház elé"
:oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Találtam egy érdekes anyagot. Az elejét mindenkinek ajánlom, de később már koraszülöttekről és betegségekről van benne szó, úgyhogy csak az nézze meg, aki úgy gondlja (szerintem nem vészes)

http://drmolnarpeter.extra.hu/oktatas/batthyany-stratmann/evf_2/gyermekgyogyaszat/eloadasok/ujszulottek&koraszulottek_betegsegei.ppt

Ezt viszont nyugodtan olvashatja bárki :wink: :

http://www.netbaby.hu/Article.aspx?id=544

Erről az oldalról http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/bls.htm az alábbiakat érdemes elolvasni, de sok minden más érdekes -és később érintő- dolog is van itt:
-Súlyesés újszülöttkorban
-Súlygyarapodás csecsemőkorban
-Súlymérés csecsemőkorban

Ez pedig mehet úgy, ahogy van :) :

http://bebilap.hu/elso_ev/ujszulott.htm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.04.28 14:23-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Tabati
Hát nem egy nagy durranás a Felicitas csomag,leírom a tartalmát:
volt benne a cumi,az aventes pohár,egy mini garmastan kenőcs (mellbimbó ápoló).
A minták:1 db pampers pelenka,2 db carefree betét,5 db mecsek baby teafilter,és 10 db papír szórólap.Ennyi...
Nem viszik túlzásba.

Agi125
A védőnő elvileg adott Neked is egy Felicitas tanácsadó kiskönyvet,amiben van egy kupon,amit be lehet váltani erre a csomagra.

Hendegabi
Bocsi,hogy belekoty,de biztos nem direkt kakilt be a kislányod,főleg hogy már 5 éves.Biztos a játék hevében már nem volt ideje wc-re menni,utána pedig már nagyon szégyellte.
Dajka vagyok (bár most nem dolgozom) itt az egyik oviban,és nem egyszer előfordult a nagyobb gyerekekkel,és nagyon tudták szégyellni.

Kép
kita

Jó reggelt Kismamik!

Mielőtt felébred a kisember (este nem engedett belépni a babanet :x )

Bond, jó, hogy írtál az anyakönyvről, még azt is el kell intézni..úgy látom Apukám örülni fog, mert tuti Őt kérem meg, hogy álljon sorba érte. :roll:

Kórházi szobák: minél kisebb létszám!! Bár én anno két ágyasban voltam, de :evil: ..azt hiszem erről már írtam.

Teáztatás: én sem vagyok híve, Barnus nem kapott teát, csak vizet, ha szükséges volt, de nem nagyon akart inni vizet, talán nagyon ritkán a pocakfájására próbálkoztam egy-egy nagyon gyenge üres teával, de annak sem volt sok értelme. Viszont a Péterfy-ben simán megy/ment a cukros víz!! :x

Cumisüveg: engem is riogattak, h ha kipróbálja a cumisüveget onnantól kezdve nem fog szopizni, stb..de én semmi összefüggést nem láttam, mert Barnának totál mindegy volt miből iszik, egyik sem ment a másik rovására. Szerintem ez is gyerekfüggő.
Viszont cumizni soha nem cumizott - egyébként cumi ellenes vagyok, de azért kb 4 db tuti van itthon :oops: - pedig voltak pillanatok amikor jó lett volna a szájába dugni, és azzal picit megnyugtatni, de sosem ment. :roll: Ő max csak a kezében tartotta őket.

Szonibaba, a gondolati szintű roham csomagom meg úgy néz ki, h összeírtam egy cetlire, h miket kell még beszerezni nekem + Zalánnak és Apa orra alá dörgöltem, h lássa milyen plusz kiadásokkal kell számolni májusban. :roll: Amúgy még nekem is van 5 vizsgám, és a szakdolgozatról még nem is beszéltem, aminek a témavázlatát is le kéne adnom nemsokára, de még a témát sem sikerült kitalálnom :oops: ..nekem viszont inkább a picin, mintsem a sulin jár már az eszem. 8)

Tegnap éreztem először, h Zalán csuklik, olyan mókás volt! :D Először furcsállottam is, h mi történik odabent, kellett egy fél perc mire rájöttem, h ez bizony csuklás! Pedig Barnabás baromi sokat csuklott simán emlékezhettem volna, de kb úgy éltem meg a mostanit mintha ez lett volna az első ilyen élményem. :oops: Nagyon aktív a kis drágám, sokat helyezkedik, bár sokszor én sem tudom eldönteni, h épp' a kezét v a lábát érzem. A popó, hát az egyértelmű, mert néha úgy kidomborít, h rendesen átalakul a hasam formája. :wink:

Textilpelus: inkább több! Én most is tervezek venni párat mert a régiek között vannak lestrapáltak is. Egyébként a négyfelé vágott pelus tényleg jó ötlet, olyan nekem is volt, most is fogok csinálni.

Hendegabi, Nócit ne büntesd már meg! Tudta Ő, h nem okés ami történik, csak szégyellte, és biztos úgy gondolta, h nem fog kiderülni...:roll:

Csibe, milyen lett a szoba?

Moncsy, ügyesen vásároltál! :wink:

Várandós csomag: én úgy emlékszem, h két éve volt benne egy aventes mini cumisüveg, ezért is kérdeztem, h most is lesz-e benne. De akkor ezek szerint nincs. :cry: Agi125r, a védőnődnek kellene elvileg adnia egy várandós füzetecskét, ha jól emlékszem egy repi Anyák lapja, v Kismama újsággal van egybecsomagolva. Ebben a füzetben megtalálod a részleteket.

Cigirágó :lol:
o.heni

Bond!
"Jó ez neked?" Nem. De már az utolsó évem, így nem hagyom abba.

Ancsurti!
Ez a fagyiskocsi marha jóóó. A tekerős fagyi alatt azt a gépit érted, ugye? Azt nagyon imádom. Azt a klasszikus, uncsi csoki-vaníliát.

H.Gabi!
Sztem Nóci szégyenlte, hogy bekakilt és ezért nem mondott igazat, ne haragudj rá. Lehet, hogy csak pukinak hitte, azért történt.

Agmano!
Szépek a kocsik és a hírük alapján mindkettővel jól fogtok járni.

Dodi!
Hogy "ezeknek" még a szülés is ilyen könnyen megy...
Alapítványi szoba: pont én is rákérdeztem a szülésznőmnél, hogy melyiket javasolja és ő is azt mondta, hogy mivel nem az első baba, ő az egyszemélyesre szavaz (és most vhogy nekem is az tűnik szimpinek).

O.Heni!
Na a szakdoga nekem is itt lóg a nyakamban, azzal is szép lassan haladgatok (itt a hangsúly a lassan-on van).

Na sziasztok, ma állatkertezés van a két manómmal, megyek is.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok

Én még soha egyetlen csomagot sem váltottam ki azt sem tudom hogy hol kell. Nekem mindig odaadták egyben a kórházban. Gondolom számon van ez tartva hogy ki az aki átvette ki az aki nem.

Tea - víz. Nekem Betti 7 hónapig szopott volt mellette üvege is, de inkább csak Hipp gyerek teát kapott ha éppen kellett neki de azt is nyáron amikor melegebb volt, vagy sima vizet. Norbinál már vigyázni kellett mert nála bekavart az üveg. Réka viszont sehogy semmilyen formában nem fogadott el semmit csak cicit én ennek nagyon örültem, akkor és annyit szopott amennyit akart.
A kórházban aláíratnak egy papírt hogy engedem e vagy nem a teáztatást, én azt írtam alá és fogom most is hogy nem. És akkor nem adnak, de alapjába véve a gyerek nálunk van egyfolytában csak fürdésnél viszik el, de ott is ott lehet a szülő. Éjszaka is velünk marad. És én is emiatt akarok egyágyasba menni, mert nekem Réka pl nagyon sokat sírt az első két nap, nem akarok zavarni senkit.

Lányok épp a hétvégén mondtam tesómnak hogy most nem fájnak a medence csontjaim. Erre tegnap is egész nap annyira fájt hogy alig tudtam menni, de már ma reggel is azzal ébredtem. Úgy hogy úgy látszik kezdődik a 3. harmad nyűgjei. Hát fájás, derékfájás, medencecsont fájás, aztán majd a szeméremcsontfájás is befigyel gondolom.

Kép

gabi1

Szép jó reggelt Kismamik! :D

Nekem is lett volna még irhatnékom tegnap este, nade ember tervez, babanet meg... :roll:

A nyári vízadásra akartam reagálni, hogy ez a szoptatós könyv azt is írja, hogy szopizásnál először úgyis hígabb tej termelődik, az kiválóan oltja a szomját.

Na, asszem befejeztem a könyv idézgetését, mert még azt hiszitek, hogy mindent könyvből szeretnék majd csinálni, pedig neeeem. :lol: Gyereket nevelni sem onnan kívánok! :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok

Hamarosan indulok a védőnőhöz, "megmázsál" :)
Kíváncsi vagyok...Bár mostanában egyre kevesebbet eszek, azért biztosan jócskán gyarapodott a súlyom.
Vizeletet is viszek, de szerintem bizti nem lesz benne fehérje, eddig sem volt sose a lábam meg már nem dagad. Na jó, minimálisan, de ennyi belefér.

Öööö...Próbált már valamelyikőtök mostanában gyógyszeres üvegbe pisilni? Ugyanis minden maradék hajlékonyságomat bevetve sem láttam az üveget csak megérzésre tartottam oda. Az eredményt nem szeretném részletezni, a lényeg talán annyi, hogy az üvegbe is jutott pisi :oops:
Vendég

Sziasztok!

Hát csak nem sikerült tegnap visszaolvasnom!
Este amikor már ráértem volna a babanet egyszerüen nem engedett be! :twisted: :twisted: :twisted:
Nagyon nem jó éjszakám volt,úgyhogy most olyan fejbevágott vagyok!
Na de majd lehet ledölök kicsit ha megfött az ebéd!

Na akkor most megpróbálok kicsit olvasni!
20140328174041

Sillia!

hiányolom a fejedet! :lol:

Miért gyógyszeresbe pisilsz, nincs valami kisebb befőttesüveged? Kórházban a vérvételes nő nekem poharat adott, utána ő öntött át belőle a kis kémcsőbe. Naggyon profi volt, egy csepp sem ment mellé. Bár szerintem biztos volt a dolgában, különben nem próbálta volna meg. :lol: Ja! És nálunk nst-hez kell majd vinni vizeletet. Láttam egy lányt akinek épp visszaadták, ő meg üvegestül dobta a szemétbe. Több kismama a váróban felhorkant, hogy így pazarolni a kis üvegeket. :lol: És nekem is pont ez jutott az eszembe, hogy ha egyet találok itthon, ki nem engedem a kezemből. :lol:

Moncsy!

Hát akkor jó olvasgatást! :wink: :lol:

Kép
Kép
tabati

Tabati

Van befőttesüvegem mindenféle méretben. De a kis méretűbe majdnem ugyanolyan nehéz lenne beletalálni (és a tető tuti záródásáról sem vagyok meggyőződve) a nagyobb üvegből meg át kéne önteni a picibe tehát ott vagyok ahol a part szakad.
Végülis azt gondolom, ennél nagyobb gondom életemben többé ne legyen :lol: :lol:

A fejemet azért vettem le, mert valahogy már nem érzem ideillőnek a kutyás képet, egyéb elfogadható, publikálható kép pedig nincs rólam.
Olyan rútnak látom az arcom az összes fényképemen :oops: :oops:
Vendég

Miért mi a bajod Áfonyával? :shock: :lol:

Kép
Kép
tabati

Egy pillanatfelvétel indulás előtt Kép
Vendég

Sziasztok! 8)

Reggel voltunk vérvételen, majd délután lesz eredmény, és kiderül, hogy hogy áll a hgb-om, és a többi. A kismamikra abszolút nincsenek figyelemmel, olyannyira, hogy majd fel löktek. :shock: Volt ott egy kismami terheléses cukor vizsgálaton (pedig azt hittem már szülés előtt van), és láttam vele is hasonlóan bántak :shock: . Azért jó is történt: megérkezett a csomagunk, rendeltünk cipőket, napszemüvegeket, stb. nagyon szuperek 8)

Bond: Alapból az én címemet kapja....hát éppen ez az. Nekem az állandó nem Szolnokon van, és nem is tudok átjelentkezni vállalkozási tevékenység miatt...de azt akarom, hogy a kicsi lakcíme Szolnok legyen. S megkérdeztem, hogy ha az ideiglenes lakcímem Szolnok, akkor nem lesz-e a kicsinek is az, de nem, sőt a nő sem volt képben az okmányirodában, azt sem értette mit akarok. :twisted: Úgyhogy emiatt még majd futunk egy kört...mert nem akarom elhinni, hogy nem lehet megoldani. Pl. ha valaki Debrecenben lakik állandó lakcím szerint, de amúgy meg Szombathelyen vagy egy ideiglenes lakcíme, mert pl. az csak albérlet, akkor mi van?!

agmano: szuperek az új szerzemények, gratula hozzájuk. :wink: Mi is autócserén gondolkodunk, mármint az apa autója cseréjén, jó lenne egy terepjáró, de még nem igazán döntöttünk. :roll: A nyaraláshoz pedig jó szórakozást, ééén is úgy elmennék a párommal, de mindig meló van :twisted: .

tabati: ez barátságosabban hangzik sokkal, és szerintem én is így fogok tenni. Én nem tudnám elnézni, hogy sír a kicsi, és nem teszek meg mindent annak érdekében, hogy megnyugodjon, még lehet úgy sem sikerül megnyugtatni, de legalább megadom az esélyt. :wink:

dodi: irigylésre méltó szülések :lol: s ha hiszed ha nem, én ugyan így feltettem már magamban ezeket a kérdéseket. Hiszen ők aztán tesznek nagy ívben az előkészületekre, kismama torna, jóga stb., stb. De amikor a genetikai tanácsadásokon ültünk, akkor is csak ezen járt az agyam, hogy nem igazán voltak ott, sőt a 10 alkalomból egyszer találkoztam 1-el(!)....mind csak a sima szűrővizsgálatokra várt...szívósak biztos :roll:

sillia: nagyon durván, és kegyetlenül hangzik ez a "vérben fürösztés". Anyum ilyet nem mesélt, de azt igen, amikor velem császározták, nagyon kész volt. Császár utáni 6 órában homokzsákok voltak a hasán, és mindig azon imádkozott, hogy csak az teljen le, nagyon rossz volt neki. Faros voltam, tudták, hogy császár lesz, és mégis megvárták, míg 3 ujjnyira kitágult, szóval még előtte is szenvedett. :roll: Utána 10 nap kórház, ködökig felvágott sebbel... azért ez sem volt egy barátságos módszer akkoriban.

Az én védőnőm is azt mondta, hogy már a kórházba mindenképpen vigyek urtica urens 5 ch tejserkentőt. Azt hiszem gabi Te írtad, úgyhogy majd szerzek is be belőle!

f.nikici

Áfonyával semmi bajom de a fontossága azért jelentősen csökken...
Vendég

Visszaolvastam,mindent becsülettel,viszont sajnos most már mennem kell,(már elfáradtam a gép elött!)úgyhogy nem tudok reagálni!
Nekiállok fözni meg pakolászni!
Majd késöbb még jövök!
Addig is szép napot!
20140328174041

Sziasztok kismamik!

Jelentem élek és virulok csak hát sok minden volt ebben a 3 napban
és még lesz is egy kevés...
Nappali és gyerekszoba kész...már csak a háló festése van hátra
csak hát előtte ablak csere lesz,így a festés csúszik amíg nem jönnek
megcsinálni...

Boo!
én úgy tudom,hogy a jános kórházba,ha nincs komplikáció akkor
saját felelősségre másnap hazaengednek,de ez nem tuti...

Dodi!
ez az elővillantom a bojlert és eltűnik a bájvigyor a fejükről
teljesen ismerős és eléggé muris...

nagyon édesek az uhus képek gratula hozzá.és a videók is nagyon jók...

o.heni:
majd ígérem teszek fel képet a kész szobákról...

és íme a mai tábla:
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

a pirosakat elfelejtettem javítani :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Megjöttem a védőnénitől. 1kg-al mutatott többet a mérleg mint 4 héttel ezelőtt. Viszont cukor volt a vizeletben, de miután idáig minden cukorvizsgálat bőven jó volt, ezt most szerencsétlen véletlennek tudom be.
Én is megkaptam a mintacsomagot, benne a Felicitas kuponnal.
A csomagban újságok tájékoztatók vannak, és egy krémminta amiről azt mondta a védőnő hogy a hasamra kenhetem striák ellen. Meg sem néztem ott igazán hiszen nincsenek csíkjaim. Most azonban szemügyre vettem a krémet és picit megdöbbentem.

Nívea Summer Beauty Smooth Legs

Amennyire szerény angoltudásomból kitelik, ez egy önbarnító, szőrzetnövekedést lassító krém lábra. Ezt kellene a hasamra kenni :shock:

A tiétekben is ilyen volt?
Vendég

Sillia!

Ügyi vagy az 1 kilóval, bár ilyenkor már simán jó a havi 2 kiló is :wink: ! Én amúgy úgy látom, hogy az arcod kerekebb egy kicsit, és kifejezetten jól áll :D !

Krém: Háát, nekem kifejezetten jót tenne a szőrnövekedést gátló kérm a pocakomra :twisted: :lol: :lol: :lol: ! Lehet mégsem véletlen, és ez másnál is megesik :lol: !

Nekem nincs semmilyen csomagom, és a kórházi motyómba is egy pár papucsot tudnék betenni (Rider, 900-ért 4000-ről, Buy Way :wink: ) :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: .
Asszem ideje aktivizálnom magam :roll: !

Viszont tegnap 3 óra alatt olyan falusi lagzit rittyentettem, ajánlásokkal, ütemtervvel, költségvetéssel, és pontos időbeosztással, hogy Lajcsi könyörögne, hogy zenélhessen :lol: :lol: :lol: ! Ja, beadandó volt, rendezvényzervezésre :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

MINDENEM kerekebb és nem kicsit :D
Összességében +13 kilónál járok.
59.5kg-ról indítottam és most mértek 72.2 kg-ot.

Nem is rossz ötlet , a krémet szétosztom a prémespocik között :lol:

Én sem tudnék sokmindent a kórházi motyóba tenni de remélhetőleg bőven van még időnk összekészíteni.
Vendég

Sziasztok! :)

o.heni!

Honnan a fenéből van neked energiád még ilyen vizsgákra??? :shock: :shock: :shock: :shock: Maximális kalapemelés mindenkinek, aki még sulit is nyom! :wink:

szonibaba!

Isten ments abbahagyni, csak sajnálom, hogy ti nem babázhattok úgy, mint mi. :(

Én utálom, hogy mindenütt csak csoki-vanília van. :? Az hagyján, hogy anno még volt vagy puncs vagy eper is, de miért nem lehet csak csokisat kapni? :? :? :? :? (Az élet nagy problémái... :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Állatkertbe mi is el szeretnénk menni, mielőtt még megszületik Hugi. Addig is tanulgatjuk néha Trombit, a krokót és a társait. :lol: :lol: :lol:

sillia!

Tény, hogy nehezebbet ki se találhattál volna, mint a gyógyszertári üveg. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: Kis mustáros, kaviáros, akármilyenes üveget szoktam használni. De ha más nem, akkor veszel egyszerhasználatos poharat és utána átöntöd.

Olyan helyes kismamis pocakod van. :wink: :D :D :D :D (Engem a hétvégén macizott le a tesóm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Jó, hogy rendben van minden! :D

"Amennyire szerény angoltudásomból kitelik, ez egy önbarnító, szőrzetnövekedést lassító krém lábra. Ezt kellene a hasamra kenni"
Hogy nektek semmi nem jó!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tabati!

"Több kismama a váróban felhorkant, hogy így pazarolni a kis üvegeket."
Mikor, mi nyer jelentőséget. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici!

Bánásmód: :x :x :x

A lakcímedre kitalálunk valamit, megoldjuk ezt is! :wink:

Nem akarlak elkeseríteni, de most is van a császár után homokzsák. :roll: :roll: :roll: Nem vagyok sem egy finnya, sem egy punnyadt alkat, de nekem az egész császárban ezzel az eggyel volt bajom. Alig vártam már, hogy lekerüljön rólam... :oops: :oops: :oops:

moncsy.78!

"Majd késöbb még jövök!"
Elfelejted, hogy a BabaNyettel van dolgod? :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :x :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol:

csibe83!

Képeket kaphatunk? :roll: :wink:

kicsidodi!

És olyat mennyi idő alatt tudsz összedobni, ahol nem akarnak zenélni Lajcsiék...? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007!
ha nem is ma,de holnap tuti csinálok képet.
bár a gyerek szoba egyenlőre tök üres.csak egy hatalmas szekrény
van bent és a babakocsi,járóka meg a gyerekruhák.
de végre kifestettünk és már lehet vásárolni menni...
a koleganőmtől megkapom tök ingyen a gyerekágyat forgóval és
baldachinnal,kókusz matraccal.szóval ezek is letudva...

Kép
Kép
csibe83

csibe83! :)

Remélem, lett olyan szép, mint ez a néni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :

Kép

Kép
Kép
200907?

Bond!

Olyat 2 óra alatt :wink: ! Lajcsit csak azért írtam, mert az úgy beleillik a vidéki lagzi-képbe :D !

Teszek fel pocakfotót, mert már régen tettem... :D
Tegyetek ti is, pocakokat akaroooook (nézegetni) :lol: !
(És még így is elég csúcsos, pedig direkt kinyomtam a "gyomrom", hogy kerekebb legyen :roll: :lol: :lol: :lol: )

Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Akkor már látatlanból meg is van az 5-ös! :lol: :lol: :lol: :lol:

Pocak(tojás :lol: :lol: :lol: )fotó helyett ez jó lesz?

http://www.indavideo.hu/video/Kinai_lufik

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Cccnaaaaajjjj, én megijedtem :( :( :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: ! Nem számítottam erre :roll: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok,kukkolok mielőtt indulunk sétálni :)

Kicsidodi!

Múltkor téma volt a Gabi,én az öblítőt imádom a legjobban,még most is azt használok Dominak és abba sem hagyom,mert ugye érkezik az utánpótlás babaruci :lol: :lol: .A fürdetőt is nagyon szerettem,de sajna érzékenybőrű gyermekemnek csak a gyógyszertári nem kezdi ki a kis bőrét,aminek viszont se íze,se bűze :?

Egyébként úgy láttam félreértettetek a múltkor,nem a mi kiságyunk van a képen,csak az ágyneműt mutattam,hogy olyanunk lesz :D

Pocakképek:

Bence 29 hetesen:
Kép

Dominik 28 hetesen :lol:

Kép

A mostani pocakmérethez képest Domival olyan volt,mintha csak jól bekajáltam volna :lol: :roll: :roll: ...de akkor mekkora lesz ketteske?! :P

Kép

Kép
lidike

Lidike!

Nagyon szép a pocid :wink: ! A tiéd is igazi "kisfiús" pocak :D !
Eleinte eleve csak gyógyszertári motyókat akarok használni, aztán majd meglátjuk, hogy bírja a váltást. Remélem nem lesz érzékeny bőrű, nem jellemző a családjainkban.

Megyek, sütök palacsintát :mrgreen: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo nem tudom elmondani pontosan milyen érzés,. Talán ahhoz tudom hasonlítani mintha valami nyomná lefelé a szeméremcsontot, és érezni ahogy az is tágul, meg nyilallgatást lehet érezni olyankor próbál a fejecskéje beilleszkedni. De nekem a medence csontom amikor fáj, kb ugyan azt érzem a szemérem csontnál is.

Kép

gabi1

boo

tudom, hogy a kutyáink nem egy kategóriába tartoznak, de igenis meg tud fázni egy kutya. Áfonyának volt már mandulagyuszija és hólyaghurutja is. Mindez azért mert kölyökkorában az első őszi hűvös időben nem adtunk rá kabátkát mert mi gondos gazdik kijelentettük hogy az röhejes és egy kutya nem fázhat meg. Aztán az állatorvos elmagyarázta hogy egy 3 kilós állatka amelyiknek szinte talajszinten van a teste hiába kutya és hiába szőrös nagyon hamar átfázik és nem tudja fűteni a saját testét.

Müzli modjuk "igazi" kutya és most jó idő is van. Tüsszöghet és folyhat az orra akár allergiától is.

Megkaptam a kelengye és egyéb listát a védőnőtől. Itt nálunk nem kell házassági anyakönyvi kivonat se eredeti se másolat. Mert a megyében esküdtünk és a kórház számítógépes összeköttetésben áll az anyakönyvi hivatallal így pár kattintással ellenőrzik a tényállást.

Aki kapott ilyen reklámcsomagot az légyszi írja meg neki is önbarnító szőrtelenítő krém volt-e benne! Mert ezen még mindig ki vagyok akadva...Nem azon hogy belerakták, hanem hogy EZT ajálngatják striák ellen :?
Vendég

Kész a palacsinta, jó étvágyat :twisted: ! Kép

Boo!

Nekem már csak közelről látszik a bundi, mert kiszőkítettem, meg sokat napozom, tök jó szinem van 8) ! Te nem tudsz napozni valahol :roll: ? Így kezdek egészen emberi formát ölteni, és nem olyan vagyok, mint Wednesday Adams :twisted: :lol: !
Pont mondtam apának, hogy poénból fotózzuk le az ő pocakját, és felteszem, mintha az enyém lenne :lol: :lol: :lol: !
Ő is szőrös típus (nem csak az alkata mackós :lol: ), de én is nagyon szeretem :D ! Leütném, ha le akarná szedni!!! A hónalj, meg a boxerbozont mehet (sőt szerintem menjen is), de a többi marad :wink: ! Ja, meg ugye szakáll-párti sem vagyok :lol: !

A szeméremcsontom (asszem) még nem fájt, de ha pl. sokat ülök, felálláskor fáj a gátam :shock: ! De elég rendesen :? ! Olyan feszítő érzés...
Meg a napokban vettem észre, hogy kezdenek beduzzadni a szeméremajkaim, meg úgy kompletten az egész berendezés! Ez normális, ugye? Fájni nem fáj, csak kicsit érzékenyebb, mintha oedémás lenne :shock: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

lidike! :)

Egyáltalán nem biztos, hogy ketteske annyival nagyobb lesz lehet, hogy csak másképp helyezkedik. (A múltkori leleteiddel összehasonlíthatod, hogy mikor, mekkorák voltak egymáshoz képest)

boo! :)

Szoptatás alatt nem biztos, hogy szoliba fogsz majd vágyni -valószínűbb inkább a pihe-puha ágyikó :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: -, de előbb-utóbb oda is eljutsz majd, ne aggódj. (Illetve addigra azért azok a szőrök is eltűnnek) :wink:

Ha fosol, ha nem fosol a szeméremcsont fájdalomtól egyáltalán nem biztos, hogy lesz, illetve ha lesz, akkor sem tudsz vele mit csinálni. Úgyhogy, inkább ne foglalkozz vele, hagyd a francba!

A hepatitiszt illetve a szifiliszt nem abból a vérből nézik, mint az AFP-t, de általában akkor nézik azt is.

Jobb lenne, ha okés a vérképed, de a "lényeg", hogy a vizeleted rendben van. Addig is próbálj meg ne "megfázni"!

Köszi a palacsintát, de a fagyi miatt csak kicsit később tudok belőle enni. :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Előfordulhat, hogy bedagadnak a szeméremajkak. Ez lehet a melegtől, a pangó vizektől, de akár strapás maci üldözéstől is. (Sőt, még akár kis visszerek is megjelenhetnek, amik később elmúlnak)

Elfelejtettem mondani nektek, hogy gondoltam ám rátok hétvégén. :o :wink: Akkor is, amikor a kalciumot ittam a szénanáthámra ( :? :? :? ), meg akkor is, amikor buzgón ettem a jégkrémet. 8) 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Megjöttünk,maratoni volt a séta :lol: ...007 hasonlítgatnám,de egész más korúak voltak az ultrahangoknál,szóval nem mérvadó...majd a 32 hetes,azt nagyon várom már :) Dominak akkor 34 hetes méretei voltak :lol: :lol:

Látom nemcsak nekem mániám idén tavasszal a fagyi :lol: :lol: :oops: :oops:

Sillia nagyon csini vagy,egyáltalán nem látszanak a kilók ,amiket említesz :wink:

Kép

Kép
lidike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?