A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok.

ercsikata:köszi a választ! :lol:
Mi péntek hajnalba indulunk Pestre.Egész pontosan 7:30-ra mondták.Addig is mennek a szurik és gyógyszerek.
Nekem nem mondott semmit a futásról így aztán tanácstalanok vagyunk a párommal.Tudna erre mondani valaki okosságot????????

Kép
Kép
melánia

gmelcsi:aranyos vagy a bukósisakoddal. :lol:
Nem baj neked most ez a feladatod! egyél és aludjál! :lol:

szimba:írnál nekem erről a futásról?!
Meg arról is felvilágosítanátok hogy punkcióra mit kell vinni.Tudom most nagyon előre szaladtam de felköltözünk Pestre jövőhéten és csak szeretném tudni hogy mit kell pakolnom ha minden jól megy.Lehet már kérdeztem ezt bocsi.
Gyógyszertárat megtaláltuk Gazdagréten.Meg volt egy aranyos pár aki elmagyarázta hogy hol van.

Kép
Kép
melánia

vjulcsi:én is a méhpempőt szedem.Nem a kapszulát hanem a mézes változatot.
Szerintem sokat fog még javulni csak tömjed magadba.Egyébként meg egy másik fórumon egy lánynak lombikkor vékony volt a nyálkahártyája és ettől függetlenül ikreket vár.Pedig ő is el volt keseredve. :lol:

Kép
Kép
melánia

A gazdagréti gyógyszertár "elérhetősége" engem is érdekelne! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Melánia,
Köszi, igen, most naponta egy olyan kis tégelyt megeszem, remélem nem lesz baj a 'túladagolásból'. Nagyon remélem, hogy holnap reggel látjuk majd az eredményét.

Kata,
Nekem az első UH után még maradt a 2x1 closti, a 2. UH-n már viszont változtattunk, onnantól napi fél merional szurit kapok, ma reggel volt az 5.
Mostanra viszont jó nagy a hasam, eléggé hányingerem van, és iszonyat fáradt vagyok, de azért nem vészes :)
Viszont holnap meg holnapután otthonmaradok táppénzen, bárhogy is alakul az inszem időpontja. Jót fog tenni egy kis rápihenés, úgy érzem...

Szimba,
Férjecske örült, hogy be tudok menni, köszönjük az infokat!
vjulcsi

Kata holnap reggel elmondom, hol a gyógyszertár.
Hányra jössz reggel oda? Én 3/4 7 felé már ott leszek szerintem.
Alacsony vagyok, szőke hosszú hajú, szerintem sportos szerelésem lesz, és össze lesz fogva a hajam. És nagyon fogok fázni :)
Téged meg a képekről megismerlek! :)
vjulcsi

Julcsi!
Reményeim szerint már mi is kb. 3/4 7-re ott leszünk, de ez sokmindentől függ igazán! Ha elmondod hol a gyógyszertár, azt megköszönöm! :) Remélem megismerjük majd egymást! :)
Egyébként én szedem a Clostit, de nem nagyon érzek semmit! Kéne egyébként érezni valamit? Picit talán mintha fáradtabb lennék, de azt hiszem ennyi! Én ma halat fogok vacsorázni! Anyukám süt nekem keszeget, már alig várom! :)
Változtattál valamit az étrendeden, vagy maradt minden a "régi"?

Kép

KépKép
ercsikati

Melánia: Bár nem írtad, hogy hány ampulla szurit kapsz és a 2-4 c.n.-i hormoneredményeidet sem ismerjük, ha jól emlékszem, nálad sosem a tüszők számával volt a gond, hanem - hozzánk hasonlóan - a megtermékenyülési aránnyal. Ez lehet az egyszerű, prózai oka annak, hogy Dévisz nem követelte meg a futást. Ennek ellenére én azt mondom, hogy kis mennyiségben csak jó lehet, mert ugyebár minden ciklus más, tehát egyáltalán nem biztos, hogy most ugyanakkora hormonmennyiségre a tüszők ugyanúgy reagálnak majd, ráadásul a futást bármikor abba lehet hagyni, utólag pótolni viszont lehetetlen. Tudom, már sokszor leírtam, de megismétlem: mi azt tapasztaltuk, hogy a futás segít egyenletesebben elosztani a hormonokat az aktív tüszők között, így megakadályozható 1-2 domináns tüsző kiugrása a stimu elején, ami a későbbiekben már nem visszacsinálható. Szerintem az első UH-ig rendszeresen fuss (napi 2-3x10 perc), majd pénteken, a részeredmények ismeretében meglátjuk, hogy van-e értelme folytatni. Ha azt látjátok, hogy 8-10 tüsző mintaszerűen mozgolódik és méretben is együtt vannak, akkor nem érdemes. Végül milyen szurik mellett döntöttetek és hány ampulla a napi adag? Korábban, Szegeden is ennyit kaptál?

Vjulcsi: Szívesen! :D Remélem, hogy kibírják a tüszőid péntekig, bár a legnagyobb holnap már elérheti a 22 mm-t, ezért jó eséllyel Dévisz nem meri bevállalni a 2 nap késedelmet, még akkor sem, ha holnapután már nem lesz több gyógyszer... :roll:
szimba

Szimba,
Nem baj, ha holnap lesz, igazából én erre számítok.
Inkább legyen két tüsző, ami megfelelő méretű, mint hogy eldurranjanak, és az egész felesleges legyen.
Egyébként amit nem értek, hogy ha holnap reggel megnéz Dévisz, és úgy dönt, hogy még aznap legyen, akkor hogyan biztosítja, hogy ovuláció legyen? Az előfordulhat, hogy holnap meglesz az inszem, de az ovuláció meg pl. csak csütörtökön?
Ha nem kapok tüszőrepesztő szurit ( mint ahogy sokan nem kapnak), honnan tudja az ovu időpontját?

Elnézést, ha hülyeségeket kérdezek, csak én eddig abban a hitben voltam, hogy lesz tüszőrepesztő szuri, de több lánytól is hallottam most már, hogy ez nem feltétlenül van így.
vjulcsi

Julcsi!
Lesz egy ismertetőjelem, majdnem elfelejtettem! :)
Egy narancssárga mappa lesz nálam! Abban hordom a papírjaimat! És általában mindig mosolygok! :) :P :P

Kép

KépKép
ercsikati

Julcsi, Kati! Ti mindig ilyen korán szoktatok menni a dokihoz? Én amikor januárban jártam, volt, hogy 7:20kor én voltam az első. Gondolom, nem akartak fagyoskodni :D .

Akinek már volt több lombikja, ti mindig ugyanazokat a gyógyszereket, szurikat kaptátok? Nem tudjátok mi a különbség a drágább és az olcsóbb gyógyszerek között, az árán kívül? Mi az elsőnél a drágábbikat választottuk. Célszerű most is azt? A méhpempőn kívül mit lehetne még szedni így előtte szerintetek?

Volt valaki most januárban lombikozni? Holnap délután nem jön valaki? Kíváncsi vagyok mit mond majd a Dévai, mi az "ítélet" mikor kezdhetünk.

Zsu
uzsuzs

Halihó.

szimba:a hormoneredményeket már nem tudom mert odaadtuk apánknak erre ő a hüvelykujjával mutatta hogy ilyen szuper.
Drágább szurikat választottuk.Ezeket én nem ismerem.Nem használtuk még.Kivéve kettőt.Closty,Merional.
Pénteken jött meg és tegnap keztük a kezelést.
Tegnap volt egy Clexan szurim:vérrög miatt.Prednisolon reggel:fél,este:1szem.Kálium R:másnaponként1,Folsav:naponta2-szer,Ma:Puregon:1:50Egység,Merional:negyed ampulla.És estére jön hozzá a Clostyl.

Kép
Kép
melánia

Nekem kevésnek tünik de mivel nem ismerem a Puregont ezért bízok a dokiba. :lol:

ercsikata:bocsi de én a gyógyszertár címét nem tudom.Így meg aztán nem is tudom elmagyarázni.Csak hogy a Gazdagréti buszállomáshoz van közel.

uzsu:nekem első lombik itt Dévainál.

Kép
Kép
melánia

Még egy kérdés:a Prednisolon is hormon???? A tájékoztatóból nem derült ki számomra. :oops:

Kép
Kép
melánia

Hűha Melánia,
Jó sokmindent kell szedned.
Remélem, hogy nálam a következő inszemnél picit változtat majd a hormonokon, vagy az adagolásukon, mert kicsit elkeserít, hogy 12 tüszőből 2 lett :( Meg hogy ilyen sok homronnal annyi az eredmény, hogy egy, stimu nélküli tüszőből 2 lett :(

Remélem neked sok-sok tüsző megnő, biztos vagyok benne, hogy úgy válogatta össze a doki, hogy erre a legnagyobb esély legyen :)
vjulcsi

uzsuzs,
Igen, én ilyen korán szoktam, de én szoktam lenni az első. Azért 7 felé már jönnek a lányok, negyed 8 felé meg pláne... szerintem ilyenkor tavasszal-nyáron más azért :)
vjulcsi

vjulcsi:te miket kaptál és mennyit??

Kép
Kép
melánia

Vjulcsi: szerintem nem sok értelme van a tüszőrepesztőnek, mivel csak minimális hormont vittél be eddig is, tehát a saját hormonokra alapozva megy a ciklus. Elképzelhető az, amit írtál, de ehhez két dolgot tudnék hozzáfűzni: egyrészt inkább legyen holnap inszem és csütörtökön tüszőrepedés (amikor a hadsereg jelentős része még él és virul), mint csütörtöki tüszőrepi után egy pénteki inszem, ami már késői lenne. A másik dolog meg az, hogy 113 évnyi tapasztalat birtokában a Doki jó eséllyel meg tudja saccolni a tüszőrepedés várható időpontját, főleg akkor, ha a ciklusaid szabályosak.

Uzsuzs: Mi a legnagyobb januári hidegben mindig ott voltunk 3/4 7-kor, de sosem sikerült elsőként befutni. Az árukon kívül nem sok különbség van az olcsóbb és a drágább gyógyszerek között. Van, akinek a drága, géntechnológiás gyógyszerek nem is válnak be, ezek viszont állítólag tisztábbak, mint a hagyományos, vizeletből kivont készítmények. Nekünk volt ilyen is, meg olyan is. Mivel az első lombik csak viszonylag ritkán sikeres, nem érdemes nagyon drága gyógyszereket kérni, viszont ha nektek az első programnál a stimu jól alakult, akkor szerintem felesleges változtatni.

Melánia: a Prednisolon nem hormon, hanem egy szteroid, aminek jelen esetben kb. annyi a szerepe, hogy egy kicsit lenyomja az immunrendszert. Tényleg nem kaptál sok hormont, de nyilván nem véletlenül. :) A Doki tarthat attól, hogy sok tüsződ lesz és így a hiperstimura is jóval nagyobb esélyed van. Szerintem fuss, mert ha túl kevésnek bizonyul a kezdeti hormonadag és relatíve kevés tüsző indul be, akkor ezek talán nem ugranak ki annyira. Mi is jártunk úgy, hogy a program közepén emelték a hormonadagot, de ez ekkor már hiábavalónak bizonyult, mert a második hullámban beinduló tüszőknek esélyük sem volt utólérni a nagyokat.
szimba

szimba:hát nem nyugtatál meg.Visszanéztem a Kaális papírjaimat ott 150GonalF-ek vannak. :shock:
Dévainál mennyi az ideáils sejt? Kaáliba a sokra gyúrtak.Mivel nem osztódtak.10-ből 2lett.

Kép
Kép
melánia

Szerintem Dévainál kb. 8 az ideális, de egyáltalán nem biztos, hogy a sok tüsző jobb végeredményt ad, mivel a mennyiség a minőség rovására megy. Nálunk a legrosszabb eredmény 2 db petesejt leszívása volt és mindkettőt visszakaptuk. Amikor a punkciónál 6-7 sejtet nyertek, akkor is csak kettőt kaptunk vissza, tehát elgondolkodtató, hogy érdemes-e a kevésbé esélyes tüszőket is bevonni a játszmába. :roll: Neked is ugyanazt javasolnám, amit Julcsinak a stimu elején: futás legyen, de a húst ne vidd túlzásba! Remélem, pénteken jó hírekkel jössz majd... 8)
szimba

szimba:értettem!!! :lol:
Aranyos vagy hogy így segítesz!!!
rencsi:visszaolvastalak hogy eddig mik történtek veled és hogy mennyi hormont kaptál.A végére szép élményeim lettek. :lol:

Kép
Kép
melánia

uzsuzs,

Nekem jan. 27.-én kezdődött az első lombik. Egyszer sikerült elsőnek lennem, akkor 6.30-ra értem oda!!
Elvileg 30.-a után kezdhetnék(és tegnap kellett volna jelentkeznem gyógyszer beállításra), de halasztok szeptemberig.

Melánia,
Egy barátnőm, aki a Kaáliba jár (tegnap volt transzferen), azt mondta, hogy a dokija meg volt elégedve a 7 tüszővel, amiből végül kettő lett visszaültetve. Dévai 3szor akart leállítani engem, mert csak 6 induló volt. És abból is kettőt kaptam vissza. Szóval Dévai mindig vmi miatt elégedetlen, ezt meg kell szokni!
(képzeld tegnap 6 órán át ruhát próbáltam:))) )

Julcsi,
azt tudjátok , hogy pénteken nyitva lesznek-e egyáltalán, tudod ünnepnap. Tudom bemegy bármikor ,ha arról van szó, de lehet, hogy mégis holnap lesz emiatt.

Szimbáék,
Az előbb említett barátnőm (amúgy doki), volt a lombikja előtt azon a mágneses kezelésen. 2 alkalom után azt mondta, amit Dévisz, hogy szerinte hókusz-pókusz :)))
miciona

Nekem januárban a szokásos bogyók voltak: prednisolon, folsav, kálium és closty + gonal és merional szurik. 8 petesejtet szívtak le, abból végülis beülire 2 maradt.
Akkor most majd, ha kezdem a stimut megpróbálok előbb odaérni, mint az elsőnél, az a biztos :D . De ezt jó, hogy tudom.

Zsu
uzsuzs

Melánia,
nekem inszemem lesz, nem lombik, ráadásul az első, így nem kaptam túl sok hormont (bár ezt csak most látom, én azt hittem ez nagyon sok :)). 4 napig napi 2 szem closti, ill. 5 napig napi fél merional. 12 tüsző indult (én is multicisztás vagyok), és ebből remélem, hogy 2 megfelelő lesz.

Szimba,
persze, én is bízom a dokiban, gondolom, hogy a tapasztalata alapján meg tudja mondani. Csak nem értettem ezt a tüszőrepesztőt...
Igazad van, most már én is jobban szeretném, ha már holnap lenne az inszem, türelmetlen is vagyok már... :)
vjulcsi

Sziasztok!

Megpróbálok reagálni mindenre, amire emlékszem. :lol:

Nekem (is) januárban volt az első lombik. Azt hiszem a "csóró variációt" kértük. Azért nem tiszta, mert amikor kérdezte a doki, hogy melyik variáció legyen, azt feleltem, hogy amelyiket magamnak is be tudom adni. A válasza az volt, hogy akkor a kérdés el is dőlt... Kaptam Clostilbegytet, Merionalt, Gonal-F-et (eleinte 75NE, később 112,5NE), Cetrotidet, tüszőrepesztőnek Ovitrelle-t. Beülti után Utrot és Duphastont. Én miért nem kaptam Ovitrelle-t is mint mások????(Szimba doktor, mit tippelsz?)

Inszem: Az inszemeink alatt volt olyan, amikor a tüszőrepi előtt, volt hogy utána, volt hogy aznap történt a fellövés, az eredmény meg ugye...semmi... Volt repesztővel és anélkül is. Isten tudja, mi a jó...meg Dévai doki :lol:

Eleinte én is lejártam a férjemmel a titkos úton, a zebra szobába. Első alkalommal megkérdeztem Gyöngyit, hogy mehetek-e, és teljes természetességgel válaszolta, hogy igen. Egy percig nem voltam zavarban. Valahogy eszembe sem jutott, hogy valaki kuncog közben rajtunk! Mindannyian egy cipőben járunk, vagymiaszösz!

Hasfájás: az inszemek előtt volt, hogy már lülni is alig bírtam bírtam, annyira feszült-nyomott a pocakom, pedig akkor csak 2-3 tüszőm nőtt gigászira. A lombik előtt már meg se kottyant, holott jóval többen mocorogtak odabenn. Úgy látszik, szokni kell, mint a szántást...

Prednisolonnal elnyomni az immunrendszert?? Aztán miért? Én olyat nem szeretnék! És ha benyalok valami vírust?

Mi mindig 8 körül érkeztünk. Nem is végeztünk délnél hamarabb! :roll: Sajnálom, én nem bírok hajnali négykor kelni. :cry:

Vass dokisok! Volt januárban velem egy Erzsike nevű aranyos, vékony csajszi a beültin. Egerből jártak fel, és 4 bogyeszt kapott vissza. Nem tudtok valamit róla???

Puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Hát megjöttem! Apánknak jó kedve volt! Van sok szép jó tüszöm, és újra megkérdezte, hogy jöhetnek-e az ikrek!? :?: A válasz egyértelmű volt: IGEN! :) Most szám szerint nem tudom megmondani miből mennyi, de holnapra összeírom nektek! Még kell szednem 1-1 clostit, aztán pénteken kiderül. Merional?! Ha jól értettem! Az micsoda? Mire való? Segítetek nekem?

Julcsi!
Mesélj veled mi volt? Mit mondott? Úgy izgulok! Mikor sikerült beérned? Végül megtudtad, hogy Vass doki lesz-e Pénteken? Mert nekem azt mondta, hogy az a pasi lesz, aki reggel ott volt vele! :roll: :?:

Miciona!
Pénteken tényleg ünnep lesz, és Apánk sem lesz, de az UH-kat megcsinálják. Tehát arra megyünk!

Kép

KépKép
ercsikati

Jééé, működik a fórum!!! :o 8)

Moncsi: nem a "csóró variációt" kaptátok, hanem egy közepes árfekvésűt, különben pl. Fostimon lett volna a Gonal-F helyett feleannyiért, vagy Menopur, ami egyszerre tartalmaz FSH és LH hormont, ráadásul az ára is kedvező.

Szerintem a 2-4 ciklusnapi hormonértékek (főleg az LH) miatt dönthetett úgy a Doki, hogy neked nem szükséges a beülti után Ovitrelle, főleg amellett, hogy kaptál Progeszteront is (Utro & Duphaston). Más tippem nincs. Stimunál mennyit kaptál a Merionalból naponta??

A Prednisolonra azért van szükség, mert elősegítheti a beágyazódást azáltal, hogy lenyomja a sokszor ok nélkül túlbuzgóvá váló immunrendszert, ezzel csökkentve a kilökődés esélyét.

Mivel tisztában vagyunk a jogainkkal, az első "adakozásra" készülve fel sem merült bennünk, hogy bármiféle engedélyt kérjünk Gyöngyitől, csak mentünk, ahogy kell. Gyöngyi egyébként olyan természetesnek vette ezt a dolgot, hogy azt hittem, mindig, mindenki így tesz, amikor eljön a seregszemle ideje. 8)

Miciona: valamiért eddig sem gondoltam, hogy az a mágneses terápia segíthet. Inkább gondolnám, hogy árt, mint hogy használ, de a legnagyobb valószínűség szerint semmilyen hatása nincs, legfeljebb ha elhitetjük magunkkal, de ennyi erővel a jegenyefa levelének a rágicsálása, vagy a cserebogár potrohából készült főzet éjfélkor történő elfogyasztása is segíthet, csak hit kell hozzá. :)

Kati: a Merional LH hormont tartalmazó készítmény, ami a peteéréshez kell. A Closty egyébként ennek a hormonnak a termelődését is elősegíti, de ha szükséges, kintről is be lehet vinni, de akkor már szúrni kell.
szimba

Sziasztok!
Hát újra itt! Tegnap nem volt valami nagy forgalom, de szerintem azért mert nem nagyon akart működni a babanet! Vagy csak lehet, hogy nálam?! Szóval kint ragyagó idő van, ahoz képest, hogy mára esőt meg szelet mondtak, hát ez ismét nem jött be! :) De ennek azt hiszem mindenki örül!

Szóval a tegnapi eredmények - hiszen ezzel még adós vagyok -
Jobb oldal: 1 db 8-as; 5 db 6-os; 3 db 5-ös
Bal oldal: 1 db 8-as; 2 db 6-os; 5 db 5-ös!
Hát erre mondta Apánk, hogy szerda, csütörtök 1-1 Closty, aztán mondta a másik dokinak, ha úgy alakul akkor fél Merional. Nem tudom mi lesz holnap de már nagyon várom, hogy mit fog látni! :roll: :lol: :wink: Tényleg lesz holnap reggel valaki Apánknál? - bár ő úgysem lesz ott :cry: -

Julcsi!
Nagyon eltűntél! Merre vagy? Mit mondott a doki? Remélem minden úgy alakult, ahogyan tervezted! :)

Rencsi!
Hogy van a hátad? Remélem sokkal jobban vagy, és nem kellett más gyógyszereket alkalmazni! :)

Miciona!
Hogy álltok az esküvővel? Hol tart a szervezés?

Szimba!
Köszönöm a választ! Már a neten is utána néztem, hogy mi, meg hogyan, szóval már ebben is eléggé tájékozott vagyok, azt hiszem! Még azt nem tudom, hogy ezt a szurit mindegy, hogy mikor adom be, vagyis mindegy, hogy reggel vagy este?! Vagy külön ki van kötve, hogy mikor "kell"?!

Moncsiga!
Sajnálom, hogy "csak" 8 körül értek fel mindig, ebből az következik, hogy nem fogunk találkozni! :cry: Bár egyszer biztos sikerül majd úgy érkeznünk, vagy nektek, hogy talizni is tudjunk! :) Amikor azt írtad, hogy az inszem előtt gigászi volt a tüsző, azon mit értettél? Vagyis mekkora volt?

Szép napot! Jelentkezzetek!
Puszi: Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Szia Szimba!

A Gonal mellett napi 1-1 Merional és Closti volt. Az 5. stimu napon (9.cn) a Closti "helyett" jött a Cetrotide (végig). Az Ovitrelle-t a 12. cn-on szúrtam 1,5 adagot. A punkció a 14.cn-on volt.
Ezt most jó alaposan elmeséltem! :lol:

Most már értem ezt a Prednisolon-dolgot. Így már szimpatikus is lett azonnal.

Jaj, erre a mágneses rezonanciára engem is rá akartak beszélni. Majdnem hagytam is magam... Még szerencse, hogy jó drága, meg messze is kell menni, így inkább letettem róla.

Kata! Én is kaptam az inszemekhez Merionalt. Volt, hogy kettesével szúrtam. Ne aggódj, fincsi! :wink:

Zsu! Várom, hogy mire jutottál tegnap!

Julcsi! Volt tegnap inszem?

Szép napot!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Kata,

Úgy néz ki tegnap csak Te jutottál be egyedül a Babanetre :))
Én csak lesek a tüszőid számán, mint Julcsinál. Ennyivel biztos könnyebb kezdeni valamit.

Julcsi,
Gondolom Te sem tudtál belépni a Fórumra, azért nem jelentkeztél tegnap. Mi volt tegnap???
Amúgy ne izgulj a fél ampulla Merional az nem sok! Nekem napi 3 ampulla ment + 3 Fostimon.

Nálunk amúgy még a legelején volt csak szó ,hogy drágább vagy olcsóbb hormonok, aztán mikor odaértünk ő mondta ,hogy mi legyen.
Tegnap olvastam egy cikket a Nők Lapja Egészség újságban a lombikról. Azt írták a hormonok és utóhatásuk témahoz, hogy akinél a családban már volt mell- ill. méhnyakrák azoknál érdemes csinálni egy genetikai vizsgálatot, hogy hordozzák-e a betegségre való hajlamot, mert akkor indokolt a gyakori szűrés lombik után.

Kata, esküvővel jól haladunk. Már csak a nászúton törjük a fejünket.Nem tudtok olyan helyet, ahol egyből teherbe is esnék?
Valami gólyák által sűrűn látogatott hely? :))))
Nem ülök be a békák közé:)))
miciona

Sziasztok!

Miciona, mi nagyon jó helyen voltunk nászúton, de mivel ott is meglátogatott a vörös hadsereg, ráadásul sokáig is maradt, nem ajánlom. Pedig ennél jobban már nem tudtam volna elbújni előlük (egy kis szigeten voltunk) :)

Igen, azért nem tudtam belépni, mert nem ment a babanet fórum, pedig nagyon sokszor próbáltam.
A reggeli UH-n még nagyon vidámak voltunk: az endometrium két nap alatt 5.8-ból 10-esre nőtt, azt hiszem ebben a méhpempő ész nélküli zabálása lehetett benne :) Volt két 24-25ös tüszőm, illetve még 3, ami 17-19-es méretű. Először pénteki inszemet mondott a doki, de aztán visszakérdeztünk, hogy biztos??? és végül megvitattuk hármasban, és a tegnapi inszem mellett döntöttünk, inkább biztosra akartunk menni a két tüszővel, féltünk, hogy péntekre a nagyok eldurrannak, a kicsik meg talán még nem lesznek annyira jók, vagy nem nőnek meg, stb.
Reggel volt a mintaleadás, egyáltalán nem éreztük magunkat hülyén vagy kellemetlenül, igazatok volt. Igazából jókat nevettük a helyzeten, nekünk még ilyen nem volt, az edddig mintaleadásokat mindig otthon intézhettük, csak 1 órán belül le kelllett adni.
Délben volt az inszem, és a doki azzal fogadott, hogy sajnos nagyon rossz lett Apa eredménye. Ml-enként ugyan lett 11M, vizsont összvissz 240e-t tudtak felhasználni az inszemhez. Dévisz azt mondta, ebből lombik lesz, de abból csak az ICSI típusú, hiszen az IVF-nél peténként 250e kéne. :(
Furcsa volt az egész, mert végig erről beszélgettünk, észre sem vettem, hogy közben megvolt az inszem. Persze nálunk is volt Swarzenegger-es poén, meg a végén két puszi, de én akkor már se nem láttam, se nem hallottam, csak azon gondolkodtam, hogy még a bőgés előtt érjek ki az épületből.
Nagyon megviselt a dolog, mert Apánk- a szokásos optimizmusával :)- azt mondta, még egy inszemet végig kell csinálnunk, aztán irány Kopa. Ott kivizsgálás, majd ha nem lehet mit tenni, akkor ICSI, de ahhoz nagyon erős indok kell, előtte nagyon alapos kivizsgálás, mert ott 5% a fejlődési rendellenesség veszélye, ezért tényleg csak akkor csinálnak olyat, ha nagyon muszáj. Ettől borultam ki igazán.
Aztán persze hazajöttem, elkezdtem olvasni a netet, és azt láttam, hogy természetes úton összejött babáknál is pár százalék a rendellenesség esélye, ICSI esetében azért ez nem számottevően több. Most már kezdek barátkozni a gondolattal, hogy ICSI lesz, de az is csak jónéhány hónap múlva (úgy saccolom,talán azért ősszel meglehet).
Persze a páromat is sokkolta a hír :(
Most már jobban vagyunk, szerencsére én táppénzen vagyok ma. Próbálunk pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, tudom, hogy majd egyszer lesz saját babánk, még ha addig sok nehéz pillanatot is kell átélnünk...

Köszi, hogy gondoltatok ránk!
Kata, szuper ez a sok tüsző! Drukkolok!
vjulcsi

Kata,
én a 2. ellenőrző UH után (ami neked holnap lesz) kaptam az első Merionalt (de csak fél ampullát), és azt mondta a doki, továbbra is a reggeli órákban adjam be magamnak. Nekem mellé már nem kellett clostit szednem. Szerintem neked is hasonló lesz a helyzet, mert nagyjából hasonlók a tüszőméretek, bár neked jó sok van :)
vjulcsi

Julcsi,
Azért annyira még ne szaladj előre! Egyenlőre volt most egy inszeminációd. Arra gondolj, hogy sikerül!
Az ICSI miatt sem kell úgy elkeseredni, vagyunk itt egy páran ,akiknek csak úgy sikerülhet. Remélem nem lesz rá szükségetek, mert most sikerül, de ha menni kéne Kopához, akkor szerintem még tavasszal kérjetek időpontot Hozzá. Látod Rennáéknak is volt majd' 2 hónap. Nektek meg még úgyis akar Dévisz addig még egy inszemet. Nem tudom Kopa talál-e valamit, de addig is, ha szükség lenne még egy inszemre a férjecskédet elkezdhetitek Vitaminnal készíteni rá. Olvasd vissza Szimba első 5 hozzászólását abból összeírhatod milyen vitaminokat érdemes szedni, vagy google keresve is találsz kombinációkat. Emellett fürtojás (belekeverem kis adag üdítőbe és úgy lehúzza egy nyeletre) ,zellerszár (na ezt is utálja :lol: ). Ezek segíthetnek. Persze lehet olyan probléma is amin a vitamin nem segít, de az már a Kopa ügye.
miciona

Szia Miciona,
Persze, arra gondolok,hogy sikerül az inszem, nem írom le ezt a hónapot.
Andrológusnál (kettőnél) is voltunk már, onnan jöttünk Déviszhez. Akkor az andrológus inszemre alkalmasnak látta a helyzetet, ehhez képest taglózott le bennünket a hír, hogy nemhogy inszemhez, de még IVF-hez sem alkalmas.
A vitaminokat párom már december óta szedi. Sajnos nála az ok valószínűleg egy betegség (20 éve krónikus bélgyulladása van, ami nem igazán gyógyítható, csak az állapot javítható).
Szóval sajnos nincs nagy esélyünk arra, hogy számottevően javulni fog az eredmény.
A mostani rossz eredményt egyébként valószínűleg az okozta, hogy előtte egy nappal még lázas volt, illetve hogy a betegsége pont az elmúlt héten nagyon előjött, köszönhetően annak, hogy megtudta, esetleg elveszítheti a munkahelyét (stressz)...

Más: Dévisz azt mondta, a 2. inszem után küld minket Kopához. Szerintetek nem jelentkezhetünk be már most hozzá? Mintha azt írtátok volna, csak több héttel későbbre tud időpontot adni.
vjulcsi

Sziasztok,

Julcsi: nekünk is ICSI-vel sikerült, így ne izgulj miatta.

Kata: gratula a sok tüszőhöz, ebből ikrek lesznek! :D

Miciona: talán Ciprus, ami a Szerelem - Szépség és Termékenység Istennőjének Aphroditének a szigete....

Nem nagyon írok mostanában, mert nagyon szarul vagyok, a hátam már kicsit jobban, de napi 24 órában rosszul vagyok :cry: Éjszaka is felébredek rá, hogy futnom kell.....
Viszont jövő kedden megyünk uh-ra! :D Szerdán akartunk, de már nem volt időpont, így nem tudunk Melcsi talcsizni, pedig jó lett volna!!!

puszi mindenkinek!

Kép
rencsi79

Vjulcsi! Ne aggódj és ne félj az ICSI-től. NÁlunk már egyből kiugrott hogy csak igy van esélyünk babá(k)ra. Mostmár nem aggódom ezem, minden bizalmam Vass dokiban lesz, és bizom a szakértelmükben! Én is olvastam, hogy mennyi a fejl.rendellenesség. De gondolj arra, hogy tényelg a normál terhességnél is lehet bibi...Ott is ahol minden a nagy tankonyv szerint zajlik. Baratnomnek semmi baja nem volt mosta 7.hónapban toxémia gyanús lett....Már korhazban van, barmikor megcsászározhatják...
Na szoval fel a fejjel, nektek elég szép számú hadsereg van, nálunk ez kb. 10 000....Igaz nalunk ahogy irtam semmi szoba sem johetett. Kopa pedig fantasztikus orvos, nagyon szimpatikus volt, mindent elmagyaráz, én percenként kérdeztem tőle, pedig a párom volt a páciens:)
Szoval mi febr. elején kértunk először időpontot és most 23-án kaptuk mega hivatalos papirt az ICSI-re. Páromnál nem találtak semmi rendellenességet...Szoval nem is merult fel hogy feleslegesen macerálják, mert Kopa mondta, érdembeli változás nem lenne...UGyhogy ne csuggedj!!!
Én most kicsit aggódom, hogy azt hittem kedden megjott (40 napra-hurrá a többi 55 naposhoz képest), erre csak délelőt vagy egy kis pirosas valami azota semmi,de marhára fáj a hasam, állandóan aludnék. Nem hiszem hogyterhes lennék, csak nem ertem akkor mi volt az a cucc?
renna77

Sziasztok!

Nálunk egy kicsit máshogy alakult a helyzet, mint ahogy terveztük, már a jövő hónapban elkezdjük a második lombikot, ahogy megjött. Tehát úgy néz ki, Németország után kezdünk. A másik dolog, hogy az endó mellett most van egy rohadt cisztám is, de remélem fel fog szívódni. A mensi első napján kell mennem, akkor megnéz és ha nincs ciszta, akor kezdjük a stimut. Nem tudom melóban mit fognak szólni, hogy megint betegállomány ! De most azon gondolkodom, hogy nem leszek itthon olyan sokat, csak azt az 1 hetet, mit a Dévai is mondott. A múltkor 2 és fél hét volt. Végülis nem fizikai munkát végzek, az utolsó 2 hét a suliban meg már nem olyan vészes.
Képzeljétek, azt mondta a Dévai, hogy 2re akarják visszavenni az "ingynes" lombikokat. Megilyedtem 1 kicsit!
Csak a hormon vérvételt kell újra csináltatni és kenetet vett le.
Ilyen se volt még, csak kb. 10 percet kellett várni.

Most nagyon izgatott vagyok!

Zsu
uzsuzs

Sziasztok Csajok,

Rencsi nagyon sajnálom, hogy rosszul vagy, szedsz magneB6-ot, az talán kicsit segít. Szerencsére nekem nem volt ilyen. Nálad is elmúlik nemsoká. :wink:
Tényleg jó lett volna találkozni, de tuti lesz majd alkalom, hogy ugyanakkor megyünk. A rosszulléten kívül van még valami tüneted?

Kép
gmelcsi1

Julcsi!
Összesen mennyi Merionalt írt fel a doki? Mert néztem, hogy az ára az elég húzos a 10 db-osnak! Aztán ha nem is használom el?! Szóval az lenne a kérdés, hogy Neked hogyan írták fel?

Kép

KépKép
ercsikati

Rencsi, Renna,
Köszi a bíztatást.
Már teljesen jól vagyok, nem aggódom :) Tegnap kisebb sokként ért a hír, és nagyon negatív voltam, mára szerencsére ez elmúlt, és már csak a pozitív oldalát látom.
Egyrészt, miért ne sikerülhetne a két inszem... hiszen azért van annyi katona, ami meg tud termékenyíteni egy petikét, az endometrium rendben, tehát beágyazódni is tud.
Ha meg mégsem sikerülne, legalább nem kell még 4 inszemet végigjárni, kezdhetjük a lombikot hamar, aminek azért mégiscsak több esélye van, mint az inszemnek... És mivel a páromat már azért kivizsgálták 4 hónapja, talán Kopa sem fog velünk sokáig időzni.
Szóval nem kesergek, előre nézek, lesz saját babánk és ez a lényeg. Tudom, hogy mások még nehezebb helyzetben vannak, szóval igérem nem panaszkodom többet :)

Rencsi,
Sajnálom,hogy rosszul vagy :( Kitartás, biztos hamarosan jobban leszel.

Kata,
3 db merionalt váltottam ki egyszerre, az asszem 4800 Ft volt, . Összesen az egész stimu alatt ezt kétszer kellett megvenni. (ha fél ampullát ír fel a doki, akkor is egy egészet kell számolni, mert a másik felét ki kell dobni, nem lehet később felhasználni). Drukkolok! Majd mesélj a holnapi UH-ról. Ki fog helyettesíteni?
vjulcsi

Kati: az FSH és az LH szurikat mindig reggel kell szúrni. Ahogy Julcsi is írta, fél ampullánál is egy egész kell, de a Doki sosem ír fel többet a szükségesnél. Mindig annyit ad, amennyi a következő UH napjáig elegendő, tehát (ha holnap már szúrni kell) max. 4-et fogsz kapni, mivel hétfőn amúgy is mentek és a további napokra akkor ad majd receptet.

Vjulcsi: Korábban már egy párszor említettem azt, hogy szerintem a körülmények is jelentősen befolyásolhatják az eredményt, nem véletlenül mondtam, hogy menj a pároddal. (Volt már olyan, akinek minden inszemes seregszemle rossz lett, így végül IVF-re kényszerültek, pedig az otthoni mintával sosem volt gond. Ez elgondolkodtató.) Bár a stressz önmagában is okozhat rossz eredményt, a láz nyilván csak rontott a helyzeten, de az intézeti produkálással együtt ez a 3 dolog magyarázat lehet arra, hogy miért lett ilyen kevés jó katona. :( Az ICSI-től ne félj, a rendellenességek egyébként is előfordulnak, csak itt 5%-ban, szemben a spontán terhességek 3%-os arányával. Végülis pozitív, hogy kaptok még egy esélyt az inszemre, de kötelezően nem kell több alkalmat eldobni, ha ICSI-vel jóval nagyobb esélyetek van, persze ha ez most nem sikerül. Tény, hogy kevés katona lett "fellőve", de 5 tüsző van, ami 5-szörös esélyt jelent, tehát most is van esély a sikerre. 8)
Egyébként érdemes lenne akár már most is időpontot kérni a Kopához mondjuk június közepére, mert Murphy törvénye alapján akkor biztosan nem lesz erre szükség. :wink: Egyszerűbb egy zebrás teszt birtokában az időpontot lemondani, mint feleslegesen heteket várni, ha két inszem után ne adj isten szükség lesz az andrológiai vizsgálatra.

Uzsuzs: nemrég írtam, hogy a lombikos szabályozáson várhatóan szigorítani fognak, ezért nem érdemes várni, ha nem feltétlenül szükséges. A két ingyenes próbálkozás európai összehasonlításban még mindig egész jó lenne, de a sikerráták ismeretében a 2 nyilvánvalóan kevés, így a további próbálkozások anyagilag sok párt ellehetetlenítenének. :( A ciszta miatt Dévisz nem ajánlotta a tornát? Nekünk annak idején olyan gyakorlatokat javasolt, amelyek segíthetnek eldurrantani és egy hét elteltével már nyoma sem volt. 8)

Moncsi: Köszönöm a kimerítő választ! :)
szimba

Szimba!
Köszi, igazad van, egyetértek.
Kopához már most szeretnénk bejelentkezni, de nem júniusi, hanem minél korábbi időpontra. Szerintem Murphybe még ez is belefér. Nem húznánk az időt feleslegesen, ha nem muszáj.
Meg tudnátok adni Kopa doktor elérhetőségét?
Köszönöm előre is.
vjulcsi

Sziasztok Lányok és Szimba!

Mindenkit puszilok és továbbra is nagyon drukkolok!!!
A Kismamiknak szívből örülök és gratulálok!!!
Jelentem, nagyon jól vagyunk, Babyka szépen fejlődik és hihetetlenül tündérikedvesédességangyalság, igazán nagy boldogság Vele az életünk. Az iwiw-en van jónéhány fotó, akit érdekel. :-)

Sajnos nem tudok visszaolvasni, de Julcsinak írom: Nekünk 2 ICSI után, spontán érkezett a Babánk, éppen a 3.konzultációra mentünk, amikor Ő már ott csücsült. :-) Ennyit a számokról, adatokról, egyebekről... Csak optimistán!!!!
Nászutaska Miciona! Mi is egy kalandos utazásról hoztuk haza Őt, sok repülés után, úgyhogy hajrá!!! ;-)
Zárójelben: Valószínű előző nap fogant, mint, ahogy elindultunk volna haza, azon a napon, amikor a Férjecském is anno... Véletlenek...

Julcsi: A 06-20-5885000 szám Kopa asszisztensnőjének a telefonszáma, általában munkanapokon 7-15 óra között hívható, de ha éppen vért vesz, vagy beteggel foglalatoskodik, nem tudja felvenni.
Ha nem sikerül őt elérni, e-mailen keresztül is egyeztethetsz időpontot. Ehhez azt kell tudniuk, milyen vizsgálatot szeretnél, így tudnak időpontot adni.
Dr. Kopa Zsolt Ph.D.
Főorvos
Állami Egészségügyi Központ
Urológiai Osztály
1134 Budapest, Podmaniczky u. 111.
Tel/Fax.: +36-1-4752570
e-mail: kopaandro@gmail.com
www.kopaandro.hu

Zsolt Kopa M.D. Ph.D.
National Medical Center
1134 Budapest, Podmaniczky u. 111.
Tel/Fax.: +36-1-4752570
e-mail: kopaandro@gmail.com
www.kopaandro.hu

Vitaminilag megírom, mi miket szedtünk a Babulon érkezése előtt, jó?
Mellé a mozgás is számított szerintem. Előtte eléggé lusta voltam, ahhoz képest főként, hogy anno versenyszerűen sportoltam, szóval akkoriban kezdtem újra edzésre járni (2 hónappal a fogantatás előtt álltam neki ismét mozogni). Egyébként, mi végig hittük, hogy lesz Gyermekünk, sőt azt is, hogy spontán is érkezhet, ezt a barátnőimnek meg is írtam, amikor a 2.lombikból a 11.héten elveszítettük a Kisbabánkat. Mindvégig és akkor is hittünk ebben és lőn... A szülésznő, aki mellettünk volt a nehéz órákban, azt mondta akkor, ne legyünk szomorúak, figyeljük meg, 3 hónap múlva ott csücsül majd egy spontán Baba, csak szerinte sokkal korábban próbálkozzunk, mint azt tettük addig és így is lett, 2. alkalommal sikerült!!!
A sors kiszámíthatatlan és a tények, objektív dolgok, teendők mellett nagyon sokat jelent a hit is szerintem. A 2. lombik is ezért sikerült és már az elsőnél is lett egy biokémiai terhesség. Mi végig hittük, hogy sikerül, nem bizonytalanodtunk el soha és a tragédia után is megmaradt a hitünk. Nem mondom, hogy csak ezen múlik, de a mi példánk ékes bizonyítéka, hogy ezen is múlik.
Szívből kívánom itt mindenkinek, hogy egy ilyen drága Kincset tarthassatok a kezetekben, mint mi. :-) Imádni való kis Tündérke. :-)
Az, hogy spontán érkezett, égi áldás, de teljesen mindegy, hogy érkezik, csak jöjjön. :-)
Amint ez így lesz, minden rossz eltörpül, a sok várakozás, küzdelem, idő, minden, meglátjátok!!!!
Ölelés, Bodzitok

Kép
bodza2005

Az általunk összeállított vitaminkomplex a következő volt:
Én Gravidát szedtem a fogantatást megelőzően már 2 hónappal (készülve a 3.-ra... ;-), mert sokkal jobb arányban van benne minden, mint a többiben és olyan dolgok is, ami pl.az Elevitben nincs) + Multi Maca-t reggel 1et + flavonoidos lekvárt reggel 1kiskanállal.
Párom napi 1x1, reggel, ezeket:
MacaVibe
Halolaj (Eskimo 3)
Supradyn
E-vitamin
Szelén
Flavonoidos lekvár!! nem kapszula
+ Pharmaton Vital-t is, de azokon a napokon a E-vitamin nem, mert ebben is van.
A Ferulant áprilisban megrendeltük, de mire megérkezett, nem kellett alkalmazni, hála Istennek. :-) Ezt nagyon javasolnám, mert igen jók a tapasztalatok, Czeizel is jókat nyilatkozott róla, a hormonok gyógyszerének nevezik (nem gyógyszer persze).
(ClearWatert iszunk egyébként, csapvizet nem.)

Gyűjtésem eredménye még (most ollóztam nektek össze):

1.Lúgosítás!!!!!!!!

2.Lökd ide a sört...
A sör alapvető összetevői:
- legnagyobb mennyiségben víz alkotja (90 - 92 m/m)
- a másik jelentős összetevő az etilalkohol (3,5 - 6 m/m)
- szárazanyagtartalom (3,5 - 5,5 m/m)

A legjelentősebb elemek mennyisége mg/dl
kálium (K) 100-750
nátrium (Na) 9-230
kalcium (Ca) 4-195
magnézium (Mg) 52-270
mangán (Mn) 0-0,35
szelén (Se) 0-0,5
cink (Zn) 0,02-4,5
foszfor (F) 189-1100
vas (Fe) 0-2
réz (Cu) 0-1,2

Egy liter sör 1100-2800 mg ásványi anyagot tartalmaz.

A szárazanyagtartalom legjelentősebb részét szénhidrátok (dextrin és maltóz) adják.

Vitaminok közül a sörben megtalálhatók: riboflavin (B2-vitamin) (0,2-1,3 mg/l), nikotinsav (B3-vitamin) (3-14 mg/l), piridoxin (B6-vitamin) (0,07-1,7 mg/l), pantoténsav (B5 vitamin) (0,04-2 mg/l), folsav (Bc-vitamin) (0,04-0,6 mg/l), biotin (2-15 mg/l)

Tartalmaz még fenolsavakat, amelyek gátolják a rákkeltő vegyületek DNS-károsító hatását. A humulon és a quercetin a rákos sejtek szaporodását, míg a komlóból származó erős antioxidáns összetevő a xantohumol, gátolja a vér LDL-koleszterin (kis sűrűségű lipoprotein, “rossz” koleszterin) tartalmának oxidációját , ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek, a szívinfarktus kockázatát.

A komlópolifenolok, a humulon és a lupulon gátolják a sörben a kórokozó baktériumok szaporodását, így megóvnak bennünket is egyes fertőzésektől, gombabetegségektől.
Jelentős antioxidáns a maláta eredetű ferulasav.

A sörben lévő mikroelemek jelentősége is nagy: a vas és a réz a vérképzésben vesz részt, a cink a szervezet számára nélkülözhetetlen enzimek építőköve.

A szeszesitalok közül a sör tartalmazza a legkevesebb alkoholt. A túlzott alkoholfogyasztás számos betegséget okoz. Ugyanakkor a teljes absztinencia ugyanúgy megnöveli egyes betegségek kockázatát, mint a túlzott alkoholfogyasztás. A naponta kis mennyiségben fogyasztott alkohol - ami férfiak esetében 30-40 g, nőknél 15-20 g - átlag 50 -al csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések és az ebből következő halálozások számát. Az alkohol védő hatása az összes szeszesital esetén fennáll, és azon alapszik, hogy az elsődleges rizikófaktornak tekintett LDL-koleszterinszintet csökkenti.

A sör azonban még egyéb olyan, maláta, komló és élesztő eredetű anyagokat is tartalmaz, amelyek az alkoholhoz hasonló élettani hatást gyakorolnak. Állatkísérletekkel bizonyították, hogy az alkoholmentes sör is csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Antikarcinogén hatás: a fenolsavak gátolják a rákkeltő vegyületek DNS-károsító hatását. A humulon és a quercetin a rákos sejtek szaporodását, míg a xantohumol és az izoxantohumol a sejtkárosító enzimek szintézisét akadályozzák.

Antimikrobális hatás: a komlópolifenolok, a humulon és a lupulon gátolják a sörben a kórokozó baktériumok szaporodását, így megóvnak bennünket egyes Streptococcusos fertőzésektől, gombabetegségektől (Candida, Fusarium), Clostridium botulinum fertőzéstől és a Heliobacter pylori (a gyomorfekélyért felelőssé tehető baktérium) fertőzés kellemetlen következményeitől.

Antioxidáns hatás: a komlóból származó xantohumol az LDL (kis sűrűségű) koleszterint védi az oxidációtól, a humulonok és lupulonok szabad gyököket kötnek le. Jelentős antioxidáns a maláta eredetű ferulasav, amelynek hatékonysága klinikai vizsgálatok tanulsága szerint az emberi szervezetben 100 -os, szemben a paradicsomból származó ferulasav 11-25 -os hasznosulásával.

A sörben található vitaminok közül a riboflavin (B2-vitamin) koncentrációja megközelítheti a napi szükségletet. Ennek a vitaminnak a hiányában a fehérjék, szénhidrátok, zsírok anyagcsere-folyamatai károsodnak, bőr- és nyálkahártya-gyulladások keletkeznek, fáradtság, gyengeség jelentkezik.
A folsav (Bc-vitamin) számos anyagcsere-folyamatban vesz részt enzimként, és csökkenti egyes betegségek (méhnyak-, gyomor-, vastagbélrák) kockázatát.

3.Ferulant
http://www.pharmafort.com/Ferulant-PatikaMagazin-1.htm
Babát szeretnénk!
A gyermekáldás nagy örömet jelent a családban, különösen, ha hosszú várakozás, esetleg orvosi segítség előzte meg a terhességet. Sajnos korunkban fokozódtak a fiatalok szervezetét is érő káros külső hatások, a stressz, és a statisztikák szerint a fiatal párok 30%-a nehezen vagy egyáltalán nem éri el a kívánt terhességet. A meddőségért, ami alatt most 12 havi sikertelen fogamzási próbálkozást értünk és lehet csak átmeneti is, azonos mértékben felelősek a nők és a férfiak (40%), illetve egyidejűleg mindketten (20%).

A korrigálható férfi eredetű meddőség

Dr. Czeizel Endre szerint a spermakép (spermiumok száma, alakja, mozgékonysága) az utóbbi negyven évben sokat rosszabbodott a magyar férfiak jelentős hányadánál. Az ondófolyadékban az ondósejtek száma átlagosan a felére csökkent, nyolcvan millió-per-milliliterről 40 millió-per-milliliterre és a spermiumok mozgékonysága is gyengült. A probléma megoldására a tudományos kutatások egy új, természetes alapú készítményt ajánlanak.

FERULANT - férfiaknak

A spermaminőség optimálására most jelent meg Magyarországon ez az új kapszulázott készítmény, melynek fontos összetevője a az angyalgyökér kivonata, a tradicionális távolkeleti gyógyászat évszázadok óta alkalmazott életenergiát és hormonrendszert harmonizáló növénye. Fő hatóanyaga a ferulasav. A FERULANT további komponensei az L-karnitin, az antioxidánsok, a vitaminok és a nyomelemek szinergista hatásukkal segítik elő a reproduktív szervek vérkeringését, egészségét.. A készítmény alkalmazása klinikai vizsgálatokban 51%-kal növelte a spermiumok számát és 37%-kal fokozta spontán mozgékonyságukat. Fogamzást elősegítő hatását a Stanford University Medical School (USA) orvoskutatói meddő párok esetében igazolták, több mint 30%-uknál következett be terhesség a 6 hónapos kúra alatt.

A recept nélkül kapható FERULANT vonzó, jól tolerálható, készítmény a férfiak reproduktív egészségének optimálására. Gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmény a megtermékenyítő képesség támogatására.

4.
Kép

Ennyit sikerült összeszednem, most robogok szopiztatni és sétikálni ApávalBabykával.

Kép
bodza2005

Szimba!
A pajzsmirigyes dolgot nem felejtettem ám el!
Pótolni fogom!
Puszik Nektek!!!

Kép
bodza2005

Szimba!
Milyen torna volt, amit említettél? Nekem nem mondta dokibá.

Most 1 hétre elköszönök, gyerekeket viszek cserekapcsolat keretein belül Németországba. Este 11kor indulunk. Jövő pénteken jövök haza, akkor majd jelentkezem. Megpróbálok kicsit feltöltődni! Aztán, ha hazajöttem, szerintem a köv. 7en kezdünk is.
Melóban is azt mondták, ne várjunk, hogy hogy fogom azt a h-sz-p-et megoldani, nem tudom. Azt nem lehet, hogy egy nap betegállomány, aztán 1 nap nem. Szabim meg nincsen, mert a tanár vagyok. Ha van még itt tanárnéni? Ti hogy oldottátok meg? A beülti után egyértelmű a betegállomány, de előtte?

Jó pihit a hosszú 7végére!

Vigyázzatok magatokra!

Zsu
uzsuzs

Uzsusz!
Nyári szünetben.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Bodza,

Köszönjük a segítséget. Nagyon alapos!
Milyen az élet hármasban? Biztos nagy boldogság! Mennyi alvást engedélyez a kislány?
miciona

Uzsuzs: semmi extra nincs azzal a tornával kapcsolatban, csak olyan elemeket ismételj, ami fizikai hatást gyakorol a petefészkekre, mint például hajolgatás, rúgás (a csillár a cél :) ), stb. Nem tudjuk, hogy nálunk ez mennyiben járult hozzá a ciszta eltűntetéséhez, de tény, hogy egy hét alatt szinte teljesen eltűnt, pedig hatalmas volt és jó vastag burok volt körülötte.

Bodza! Köszönjük az infókat! 8) Én sajnos nem szeretem egyik piát sem, a keserű italokat meg lenyelni sem bírom, tehát a sört maximum beöntéssel, intravénásan, esetleg kapszulában tudnám csak befogadni... :x

Ercsikati: a mai UH óta még nem jelentkeztél... :roll: Baj van?
szimba

Szimba! :lol: :lol:
Hát, igen, én sem szeretem igazán egyiket sem, de a cél érdekében, ha tudtam volna ezt korábban... ;-)
Ez a beöntéses serital, ez kész...

Ciszta ellen, azt hallottam, hogy nagyon hatékony a cickafark tea.

Miciona! Nagyon szívesen, még szép. :-)
Jaaaaaaaaj, nagyon boldogságos!!!:D :D
Esztink 19.30-kor fürdizik, majd szopi és onnan reggel 8-ig alukál már szépen, mint a nagyok. :-) Olyan kis drága. :D :D

Kép
bodza2005

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?