A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lola, nyugodj meg ezzel én is így vagyok, én egész éjjel forgolódok, 2 óránként pisilni járok és egyéb nyalánkságok, (derékfájás, görcsöl a lábam , rúg a kis pocaklakóm) napközben meg egész nap aludni tudnék.

Kép
marietta1982

Mire elküldtem az előbbi bejegyzést már itt is volt a következő adag. Ami felül bemegy nagy nehezen az kisvártvava ki is jön alul. :? :? :? :? :? :? Kínomban nem tudtam mit kitalálni és beleültettem egy kis lavórnyi hideg vízbe és megint bekentem Fenistil-lel. Ahol popsikrémes volt korábban ott nem is nagyon van gond, de mellette már annál inkább.

Ahhoz képest, hogy fél öt van a bogyóimon kívűl ma még semmit nem ettem. Így nem fogja behozni Hugi a lemaradást... :( Úgyhogy, most irány a gomba leves. :arrow: :arrow: :arrow:

Kép
Kép
200907?

007

remélem Manócska hamar rendbe jön :!: :!:
Vendég

200907

Jobbulást a kis Manócskádnak!!!!!!!!!

Kép
marietta1982

Lányok, szeretném megkérdezni, hogy ti már gondolkodtatok- e azon, hogy milyen vajúdási formát fogtok választani? A több gyerkőcös anyukáknak milyen tapasztalatai vannak :roll: :roll: ?

Hallottam már sámliról, kötélről, lengőágyról, labdáról ja és persze a kádban való vajúdásról.

Kép
marietta1982

Sziasztok!

BOOnak!!!Es minden unnepeltnek!!!!
Kép

Sillia:Rozsaszin cumi:Csere-bere!!!Szerintem atmerot adott a dokid,es nem keruletet,csupan annyi lehet a baj :wink: !Csak ez tegnap lemaradt az iromanyombol!!!Nyugi,jok vagytok!!!

Breki:Hurra!!!Szofogado kiskrapekotok van :wink: !Gratula!

Kispiskota:Annyira jol all neked az a 12 kilo!Neked is a pocidon van az leginkabb!!

Bond:Szemelyiseged az van!!! :lol: :lol: :lol: Csak tudnam szemelyhez is kotni!!!Mindig az a bordzsekis kulcstarto ugrik be :oops:
Letolteni le tudunk,de vissza is kell tolteni....mert az aranyunk rossz lesz,es sajna nem akar visszatolteni a progi,csak szinte 0-val :evil: !
Fulhomero:Igen,tudom hogy nemelyikhez kell cserelheto ez-az...de van sima digitalis is...higanyosat meg itt mar nem lehet kapni!!!
Nagyon speci a kotozesi technikam :lol: :lol: :lol: plussallatka csendben turte :lol:
Mano hany fognal tart most???

Gabi:pihizz amennyit csak birsz!Azert ha szepen rendbevagod a dolgokat most,mennyivel jobb lesz a vege fele.....en ettol tartok,ha minden a vegere marad,hogyan fogom megoldani?(lassan,reszletekben,mert a mozgasom nem az igazi....)

Kita:Semmi baj a fulhomerovel,csak kerdezzetek ra,kell-e hozza majd egyeb alkatresz a hasznalat soran...itt csak azt hasznaljak,meg a korhazban is!Eddig nem hallottam rosszat rola,de persze nem a legolcsobbakat hasznaljak,mi sem azt vettuk...

Katy:Egyutterzek veletek...remeljuk mar nem kell semmifele orvoshoz rohangalni!!!Gyors javulast kivanok!
Jo vasar volt a legzesfigyelo!Mi is arra vadaszunk....

Lilisgabi:Kitartast a sulihoz,es az orokmozgo-hisztimano Lilihez!!!

Marietta:Szepen alakultok,jo kis szoba lesz ez!Csini pocakod van!!!

Szonibaba:Vannak am itt puccos szueszetek,de jelenleg itt lesz az uj dokim,es itt olcsobb a napi-dij es a szules maga...ezt dobta a gep :( :(:(

Lola:En ritkan,de szoktam egy delutani pihit tartani,de nekem keservesen nem megy az ejszakai alvas :cry: amikor csak 4-5 orat sikerul aludnom,na akkor nem habozok...zsupsz lenyomok egy alvast cicokkal a kanapen 8) :oops: :lol:

Lidike:Te Domivaras alatt probaltad bepotolni elore a sok nemalvast,nempihenest :wink: Sikerult???

Kép
Kép
ancsurti

Marietta:Igen,jo sokat gondolkodtam rajta...sot nem ez volt az elkepzelesem...vizes vajudast terveztem,de ebben a korhazban ilyenre nincsen lehetoseg..marad a sima vajudas sajnos :cry: :cry: :cry: Szomoru is vagyok nagyon emiatt!Korantsem igy terveztem,de a penz az nagyur jelenleg :cry: :cry:

Manonak jobbulast!!!Te meg egyel is azert,masik gyereknek is kell a cumo :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

Gomba leves kivégezve. :D (Még Manó is kért belőle, önként dalolva! :P :P :P :P :P :P ) Lassan mehetek fésülködni, ecetera...

norka81! :)

Gyere, amikor csak tudsz! :wink:

kita! :)

Én eredetileg azért szerettem volna fülhőmérőt, mondván pillanatok alatt megvan és nem zavarja a kicsit, hogy "órákig" macerálom.
Digitálisat vettünk végül, amit lehet popsiban, nyelv alatt, hónaljban illetve fülben is használni. Kb. fél percet kéne kibírnia, amíg megméri a hőmérsékletét. Mondanom sem kell, hogy nem megy, annyira rühelli. De legalább tovább tart... :x :x :x :x :x
Asszem mégis csak a higanyos a legjobb megoldás. :roll:

sillia! :)

"Viszont az is igaz, hogy a cumit el lehet venni nagyobb korban míg a gyerek ujját nem...."
Dehogynem. Csak kicsit fájdalmas... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: (Bocs. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

katy76! :)

Sikerült hazamenni??????

Ha te mész előbb, akkor kíváncsian várom a tapasztalataidat! :wink:

Azért te is elkezdted a készülődéstés az a lényeg. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

lilisgabi! :)

Gratula a vizsgához! :D A többit már félkézzel is megcsinálod. 8) 8) :lol: :lol: :lol: Hajrá neked! :wink:

marietta1982! :)

Szépek vagytok/lesztek. :wink:

szonibaba! :)

Muti azokat a palacsintákat! Majd mi eldöntjuk, hogy tényleg bénák-e. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lola29! :)

Igen, véletlenszerűen dobja fel az emberkéket (mondjuk, ez hülyeség :? ), de ha valait elkezdesz értékelni, akkor ott végig megy az összes kérdés. Legalábbis amikor kipróbáltam, akkor így müxött. :roll:

lidike! :)

Kérjük majd a tudósítást. :wink:

Per pillanat jobban érzi magát Manó: azt csinálja megint, amit nem szabad. :? :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol: Azért köszi, lányok! :wink:

Felicitas csomagot én nem is kaptam most Hugival. (Vagy ha igen, akkor Nyuszi elkeverte... :roll: :roll: :roll: :roll: ) Mindenesetre ha eddig tudtam nyugodtan aludni tőle, akkor valószínűleg továbbra is menni fog. 8) 8) 8) 8) 8) 8)

(Elvileg már csak 67 nap van hátra Hugi érkezéséig. És én még annyira nem bírtam belekezdeni semmibe... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Ancsurti , de sajálom , hogy ott nincs ilyenre lehetőség :cry: :cry: !!!!
Bevallom én is a vízes vajúdáson gondolkodom, bár semmilyen tapasztalatom nincs ezen a téren. De ki tudja, lehet, hogy az utolsó pillanatban érek be és egyből jöhet a szülőágy :D .
Egy barinőm járt így, 3 perces fájásokkal került be a kórházba, és fél óra múlva meglett a baba, jól kivárta az időt :wink: !!Így egyből a szülőágyra került.

Kép
marietta1982

Sziasztok!

Végre sikerült fellépnem a babanetre,már tegnapelőtt este sem engedte,tegnap meg már egyenesen reménytelen volt,de ahogy látom,nem csak nekem volt ezzel gondom.
Köszi mindenkinek a gratulációkat és a fogadtatást.

Kicsidodi! Én a Gasztonyinál fogok szülni és ha minden igaz(jövő héten derül ki,hogy nem akkor megy-e szabira) Kári Magdi lesz a szülésznőm. Te kinél szülsz? Akkor neked nagyon jó dolgod van,hogy helyben van a segítség ha kell esetleg!!
Lányok! Ti milyen cuccokat visztek be a kórházba? Mert nekem ez a hálóing téma nem jön be nagyon,én arra gondoltam,hogy pamut halászgatyákat és atlétákat viszek,csak nem tudo,hogy engedik-e. Kicsidodi? Te erről mit tudsz?
Ha sikerül,én is felteszek magamról egy képet,hogy most mekkora a poci :lol: (Bár azt mondják,hogy nem nagy,ahhoz képest,hogy 7.hónapos vagyok,mondjuk nem is bánom,az a lényeg,hogy Lili szépen fejldőik)

KépKép
KépKép
nyuszi81

marietta1982! :)

Milyen vajúdási formát szertnék választani? Mint általában a legtöbben: GYERE MÁR KIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ancsurti! :)

Ja, hogy ti ilyen közösségi megosztó oldalon vagytok? :roll: :roll: :roll: Akkor tényleg necces.
Ezeket nálunk Apa végzi. Nem tudom pontosan , hogy milyen oldalakat szokott használni, de azt tudom, hogy nem ilyen jellegűeket. 2-3 napra fizet párszáz forintot és akkor fullban nyomja. :wink:

"Mindig az a bordzsekis kulcstarto ugrik be"
Több korszaka van az embernek. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pontosan nem tudom, mert már nem engedi látni/megszámolni, de azt hiszem kint van már a 15-16. Most alighanem a hátsó nagyok készülődnek, állítólag azzal szoktak megküzdeni. Meglátjuk...

"Nagyon speci a kotozesi technikam plussallatka csendben turte "
Ügyi vagy! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Manóval is folyamatos "elmaradásban" voltam, pedig nála sokkal jobban odafigyeltem a kajálásra. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Gondolom, most sem véletlen, hogy Hugi ekkora. (Félre értések elkerülése véget: nem, nem aggódom. :wink: Más ütemben fejlődik minden gyerek és más minden terhesség is. Nyuszit 38 hetesen 35-nek mérték. Ehhez képest 2 hétre rá megszületett 3340 gr-mal, ami teljesen átlagos)

Kép
Kép
200907?

Marietta:Meg is dobbentem rendesen,mivel azt gondoltam en naiv,hogy itt Kanadaban azert mar mindenhol van erre lehetoseg...Ha batrabb volnek,mar regen itthonszulest tervezgetnek,annyira jo kis felvetelek vannak a medences szulesekrol.Remelem azert a dula majd raer,es segit szules kozben...vagy mi is csak az uccso pillanatra erkezunk,es sima ugy lesz kitolni babucit gyorsban,idom sem lesz keseregni hogy en ezt nem igy terveztem.Allitolag egyebkent nagyon rendesek,kedvesek,meg bababarat korhaz,de hat eleg puritan a hangulat es a berendezes....
Baratnod elso babasan produkalta mindezt?Megy a gratula neki!!!

Kép
Kép
ancsurti

Kép

Sikerült felraknom a képet :lol: :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ancsurti, ne is keseregj ezen , minden okés lesz, és biztos segíteni fognak. Mint általában a legtöbb kórház, itt is puritán ám. De úgysem ez az elsődleges szempont.
Hát ez az , nem tudhatjuk, hogy mi lesz előre, mi tervezünk, de majd a kisbabókánk dönt el mindent :lol: :lol: !!
Aha első babásan csinálta. Irigylem is érte :D !!

200907, örülök, hogy Manó jobban van!!!

Ja és köszi mindenkinek a dícsérő szavakat, nagyon aranyosak vagytok :D

El sem hiszem , hogy működik a babanet!!!!!

Kép
marietta1982

Kicsit zsúfoltak voltak a napok, most megpróbálok egy kicsit visszarázódni.

Marietta,
Vajúdási tervem egyszerű. Sétálgatok, beszélgetek apával, ez olyan 5 perces fájásokig simán megy, nem kell hozzá semmi. Nekem mindkétszer 5 perces fájásoknál kezdett derengeni, hogy szülök. Addig a 30-45 mp-ig szépen csendben vagyok, várom, hogy vége legyen, támaszkodok valahova. Érdemes ellenőrizni, hogy stabil-e, Natinál egyszer megbillent amire rátámaszkodtam, el is terelte a gondolataimat egy fél pillanatra, hogy visszaszerezzem az egyensúlyomat. Ha már kb egyenlő hosszú a fájás és a szünet, úgyis mindegy, nem jó az sehogy sem. :lol:
A labda az biztos jó lehet, de bmi, ami "lengő" az nekem nem túl bizalomgerjesztő. Egy kád vagy tusoló is jól jöhet, ha van rá lehetőség. Ha nem folyt el a magzatvíz, nem kell rohanni a kórházba, a tusoló alatti dekkolás otthon remek pozíció.
A kötélbe kapaszkodni kell, valami egyenes felület szerintem jobb, ami a teljes súlyt elbírja, vagy apa, mert ő fog és nem neked kell erre is figyelni.

Lola,
Kéz feldob, én is alszom délután. :lol: Gyerek alszik délután, én meg vele. Nagy ágya van Szabinak, berakom a falhoz, besötétítek megfordulok és szundi, amíg ki nem alussza magát (1-3 óra). Akkor néhány rugdosásra aktivizálom magam és kezdődik a délutáni program.

Katy,
Remélem, most már tényleg nem lesz gond apuci térdével. Eddig én is mindenkitől azt hallottam, hogy az ilyen fajta műtétek a sportdokik specialitásai, sajnos úgy látszik, nekik is igencsak megvannak a határaik. :?
A sima 1000Ft-os 3XL vászonnaci a kínaiban tökéletes terhesnadrág nekem, egy Brendonos se tud többet. :wink: Két-három hónap múlva egyiket se nagyon akarod majd hordani.

007,
Minél nagyobb a gyerkőc, annál durvább tud lenni a hasmenéses pelus gond. :( Remélem, hamar kikecmeregtek.
Persze bizonyos határok között, de én mindenképp arra szavazok, hogy valaki inkább legyen humoros, mint kedves. Azaz inkább szórakoztasson, mint altasson. :wink:

Láz:
Szabinak tüdőgyulladása volt láz nélkül, vszínűleg a szervezete már feladta a küzdelmet. Tök mindegy, mit mutat a hőmérő, az alapján még nem tudsz meg tényleg hasznos infót. Nincs szükség arra a pontosságra, amit egy higanyos tud és a macera miatt inkább felesleges tortúra egy popsiban percekig méregetni. A gyerek állapota ránézésre sokkal mérvadóbb. A fülhőmérőnél, ha nagyon eltér az érték, az adott készülékben van a hiba.
38 fok felett számít csak láznak (popsiban ez 38,5), alatta nem kell csillapítani, de 39 körüli se mindig vészes nálunk, teljesen attól függ, hogy kap-e valamit, hogy mennyire megviselt a gyerkőc.

Kép KépKép
lorca

VÉGRE ITTHON!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hazajöttünk, egyelőre minden rendben. A vérsüllyedése ugyan ma magasabb volt, mint tegnapelőtt (70 fölött picivel), de az orvosok nem aggódnak. Én azért egy picit igen, mert 10 alatt kéne lennie, de állítólag idő kell, hogy lemenjen. Biztos így van....

Vettem ma egy kínai boltban két hálóinget, 1000 Ft/ db volt. Még aranyos is, bár kb. a kórházban lesz rajtam, mert gyűlölöm a hálóingeket. Majd még azért nézek valamit, csak nem akartam 5 egyforma hálóinget venni, még a végén azt hiszi valaki, hogy mi gyártjuk. :D :D

Bond! ma így aztán nem voltam vérvételen, de hétfőn majd beszaladok délelőtt, úgyis a közelben a dolgozom (meg lakok is).

Lola! én ha tehetném, biztos aludnék minden délután, de sajna dolgozom még, így nincs rá lehetőségem.
Amúgy én teljesen jól alszom éjszaka, most már pisilni is csak egyszer szoktam felkelni.

Kép
katy76

Lorca!Eppen Rad gondoltam mosogatas kozben,merre kodoroghatsz! :wink:
Es lam,beneztel :lol: :lol: :lol: !

Katy:Hurra!!!
Haloing:Gratula!
En is vettem egy haloinget,es hozza egy nacit is,ami jo nagy,nem gumis a dereka,kenyelmes puha pamut..jo lesz itthon is :wink: Haloingemnek meg nem gombos a teteje,mert nagyon utalom a gombokat :oops: ....a nyakaban van egy kis madzag,ha azt kieresztem,eppen elokaphato cicko kenyelmesen :wink: Meg majd viszek valami hasonlot,azt jol vagyunk remelem arra a kis idore.....

Alvasodat meg is ertem hogy nincsen vele problemad :wink: Azert teszel-veszel rendesen.....

En megint 2 napja alkalmazom a homeos alvassegito bogyocskat,remelem ma este mar sokkal jobb lesz :roll: !

Kép
Kép
ancsurti

katy76! :)

De jóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!! Most pihentessétek, ahogy csak tudjátok és ha neki álltok gyógytornázni, akkor remélhetőleg már nem lesznek ilyen gondok. :wink:
(Tulajdonképpen mi történt, tudjátok? :?: :?: :?: :?: :?: :?: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Én is két napja próbálok fellépni, ezek szerint pont akkor műkszik babanyett amikor én nem érek rá... :evil:

Katy!

Köszi az oldalt, nagyon jól hangzik! Mást nem is érdekel? Pedig van direkt szülés utánra betét is, olcsóbban, mint a tena, meg egy csomó jó dolog még. Tuti elmegyek személyesen is körbenézni.

Légzésfigyelőt mi is 10-ért vettünk használtan, úgyhogy hajrá!! :wink:

Nálunk az itteni kínaiban vannak kismamagatyik, de az nem Pest... De szerintem bármelyik kínaiban van olyan, amiből én vagy 3at vettem. Sima gumis derekú, az a vastag gumi, amibe még pluszban be van fűzve madzag. Ez nem kismamanaci, de én már hordtam és nagyon megfelelt. Sima vászon nyári gatyó.

Marietta!

Én is ki szeretném próbálni a kádat, mert nekem mindig használt a meleg víz amikor mensis görcseim voltak. Persze aztán ki tudja hogy lesz... Minden esetre a lehetőségem meg van rá. :wink:

Ancsurti!

Hihetetlen a hasad!! :shock: Hogy lett hirtelen ekkora? :lol:

007!

Combinós élményeim a mai napon a következők:

Ha nem nyomulok be a szűk széksoros részbe (márpedig nem nyomulok, mert semmi biztosíték, hogy átadja valaki a helyet, ha meg nem adja át, akkor eléggé szűkös ott álldogálni...), akkor azért nem adják át a helyet, mert a csuklótól elég messze vannak az ülések, így vagy nem vesznek észre, vagy nem akarnak és mivel messzebb vagyok, nem is ciki nekik. Ennyi... :roll:

Ma vettem egy csomó mindent, nekem lassan összeáll a kórházi csomagom. Domestos kendőt ugyan nem találtam, de volt valami más dm-es márka, az is megfelel. És vettem a dupla biztonság érdekében papír ülőkét is. Voltam gyógyászati segédeszköz boltban, ott nem tudtak ilyen betegalátétről, csak műanyag lepedőről, vagy valami ilyesmiről,ami meg nem köll. (viszont Katy által belinkelt oldalon van és tényleg olcsóbb, mint a dm-es,ahol kb. 1000 forint körül van 10 darab)

Ja! Kínaiban nemhogy szoptatós melltartó van, de hasszorító bugyit is találtam. Ezeket még nem vettem meg, még rágom magamban a témát, hogy mikor meg mekkorát...

Lett eldobható melltartóbetétem, meg kis műanyag kanalaim, 2 hálóing meg egy rövidgatyás pizsi, mindegyikben lehet szoptatni, meg még 2 felsőt is vettem, ééés megvan végre a mellszívóm is!!! :D Alig van még valami amit meg kell venni!!! És ez elég boldogsággal tölt el! :lol:

Kép
Kép
tabati

Na, akkor minden SOTE I.-es kismama figyelem. :!: Íme a nemrégiben szült ismerősöm tapasztalatai a csecsemő osztályt illetve az ellátást és az adminisztratív teendőket illetően (utólagos elvi engedélyével idézem a sorait, hogy még véletlenül se legyen elferdítve :roll: :roll: ):

… Azt mondták, napi 5 db pelus jár, ezzel szemben nekem egy darabot sem adott senki, én meg nem kértem. Vittem be egy huszonakárhány darabos csomagot, amit ki sem bontottam, mert annyi termékmintát kaptunk, hogy nem volt rá szükség. Kisinget adnak, nem kötelező bevinni body-t, én hol ezt, hol azt használtam. Továbbra is pólyában vannak a babák, amit ők adnak, de ha akarsz, vihetsz rugdalózót is. Fürdetés után azt adnak rá, amit Te kérsz – odaadhatod a sajátotokat, ha azt szeretnéd, abban legyen. A baba ellátása teljesen a mamát terheli, nem szívesen segítenek, arra hivatkozva, hogy rooming-in rendszer van. Saját tapasztalat ugyan nincs, ezt csak hallottam. A köldökápolást megmutatják, ha kell, azt folyamatosan ellenőrizték, hogy minden legyen hozzá – alkohol, hintőpor, vatta, géz. Popsi krémet is biztosítottak. Popsitörő azonban nem volt – szerencse, hogy vittem.
... Mármint mit nem értesz? A rooming-in rendszert? Vagy azt, hogy nincs saját tapasztalat??? A tapasztalatot arra értettem, hogy én nem is kértem segítséget, tehát nem udom, hogy tényleg elutasítóak-e. A rooming-in rendszernek meg az a lényege, hogy teljesen Neked kell ellátni megszületéstől fogva a babát. Ahogy kibújt, kézbe kapod (az elsődleges vizsgálatok után), ettől fogva a Tiéd, nem fogják bevinni éjszakára, hogy tudj pihenni, nem fognak neki tápszert adni, hogy ne legyen éhes, sőt, most volt olyan megjegyzésük is, hogy még a teát is lehetséges, hogy elveszik, mert az sem fér össze a rooming-in szabályaival. ... De azt hiszem, ezt még nem vezették be, csak tervezik. ... Jaaa, a cumisüvegből etetést is meg akarják tiltani…

... A szülés utáni nap reggelén én már mentem a felvételi irodába, ami rögtön jobbra az első ajtó, ahogy felmész a lépcsőn. Ott kitöltöttük a baba megszületésével kapcsolatos iratokat, csak személyi ig., lakcímkártya és TAJ-kártya kellett hozzá. Ezt követően kaptam egy útmutatót, mit hol lehet intézni. Mindenhez szükség van a szül.a.kivonatra, ami az imént említett papírok kitöltése után x nappal vehető át az okmányirodában, ami szintén a Baross u-ban van. Az útmutatón minden rajta van részletesen, hogyan kell intézni a többi iratot, egymásra épülnek, így a sorrendet (amit ők felállítottak) mindenképpen be kell tartani. Az okmányirodában egyébként nem csak a szül.a.kivonatot kapod meg, hanem elkészítik a lakcímkártyát is. Na, amikor ez a kettő kész, akkor mehetsz a Teve u-ba, a TAJ-kártyáját intézni. Mindkét szülő irataira szükség van ehhez, de elég, ha csak egyikőtök megy be. A várakozás kb. másfél óra, de célszerű kivárni, mert ezzel már indíthatod is az egyszeri anyasági és a családi pótlék iránti kérelmet. Ezekhez az államkincstár oldalán vannak formanyomtatványok, de elküldöm Neked csatolva, én letöltöttem, itthon kinyomtattam, hogy már csak a hiányzó adatokat (gyerek TAJ-száma) kelljen beírni és mehetett is a postára. A gyerkőc adókártyáját csak a szül.a.kivonat kézhezvétele után 10-12 nappal tudod elkezdeni intézni, addig a csemete nem szerepel állampolgárként a központi rendszerben. A babaápoláshoz felírt receptek a gyerek TAJ száma nélkül is kiválthatóak kedvezményesen, csak a mama TAJ száma elé egy 8-ast kell írni. De ebben segítenek a patikában. ...

El is felejtettem újságolni nektek: az uccó napon megjött az APEH ajánlata, mint az én adóbevallásom. :D Összességében korrekt, de szerintem nem teljesen smakkol: 12 hónap helyett csak 11-gyel számoltak, ennyi időre vették figyelembe az adójóváírást. :roll: :roll: :roll: :roll: Még ennek utána nézek, hogy vajon miért (csak TGYÁS-om és GYED-em volt és minden stimmel a papírokkal, amiket ők is megkaptak) és ha tényleg rossz, akkor van lehetőségem javítani és úgy vissza passzolni nekik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.04.30 17:34-kor.

Kép
Kép
200907?

Nyuszi:Szep formas a baba-lak!

Tabati:Huuu de ugyesen bevasaroltal!Ugye mekkora megkonnyebbules?En is ezt erzem,ahogy allnak ossze a cuccok!!! Engem is erdekelne am az az oldal,az a boltocska...de hat.... :roll:

En sem Tenat vettem vegul,pedig az van itt is.Hanem a korhaz gyogyszertaraban adtak kifejezetten szules utanra betetet,es meg vettem sima e.u.betetet is.....persze itt bugyesz nincsen.Alatetrol itt sem igazan hallottak,bar mutattak valamit,de arra azt mondtak draga nagyon erre a celra.Szoval vettunk sima pelenkazo alatetet(egyik oldala flanel,masik muanyag,es van meg a repi cuccban egy hordozhato alatet is...aztan majd meglatjuk....)

Pocakra en is azt mondom am igy eloben,hogy nagyon nekiiramodott :shock: !Remeljuk az utolso 2 honapban azert mar stagnalunk kicsit,mert mar igy is sokan azt hiszik mindjart szulunk :lol: :lol: :lol:
De ez csaladi vonas...mindenhol csajszik szulettek,es giga nagy pocakok keletkeztek,aztan a bebik nem is voltak akkorak!!!Csaloka!!!

Kép
Kép
ancsurti

Juhejjjj!Apaval most beszeltem,es bejelentett 3d-re!Jovohet szerdan megyunk!!!!Annyira varom mar!!!Mar 8 hete nem lattam Kismonyokot,biztos mar szep formas kiscsajszi lehet!!!Akkor teljes lesz a nyugalmam :wink: :lol: !Bar igyis jol vagyunk!Tegnap delutantol alig volt megallasa estig!Imadom a kis ficergo segget!!!

Tudtatok hogy van a hordozokendonek kifejezetten terhessegi megkotesi modozata?A vege fele ajanlatos...konnyiti a hat teherbirasat...apa fuzott hogy probaljam ki :lol: Es igy legalabb a mama is baratkozik a kendovel,es atveszi az illatomat is :wink: 8)

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!! Köszi,aranoys vagy! Akkor jövő hét szerdán végre jó napod lesz! Mi legközelebb csak 21-én megyünk,addig csak a múlkori felvételeket nézhetem Liliről. Ma voltunk kismama tornán megint,ma különösen élvezte - legalábbis remélem - mert nem bírt magával,össze-vissza rúgkapált. Imádom!!
Akkor ezek szerint kínai boltba érdemes bevásárolni a kórházra? Igen,én is úgy gondoltam,hogy azokat a cuccokat,amik bent lesznek rajtam,már nem sokat fogom itthon hordani...

KépKép
KépKép
nyuszi81

tabati! :)

Ügyi vagy nagyon. :D Most már csak arra vigyázz, hogy a gyereket se hagyd otthon! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Azt el is felejtettem írni, hogy mosószert meg öblítőt is vettem. Öblítőből Gabit, de sajna mosószerből nem volt (pedig tuti van, az öblítőre rá van írva), így bip hipoallergén géles állagú mosószer lett belőle.

007!

Reméljük babi nem csúszik ki már itthon, de ha igen, akkor résen leszek és beviszem hordozóban. :lol:

Nyuszi!

Üdv közöttünk! (nem utolsó sorban szerettelek volna üdvözölni, de közben rohantam be a teraszról lap-topostúl, mert olyan vihar kerekedett, hogy csak na. )
Én régebben merevítős melltartót hordtam, most viszont féltettem a mellemet, ezért gondoltam nem kínzom ilyesmivel. Kínaiban olcsón vettem jó anyagú melltartót még a várandósságom elején. Azóta is ezeket hordom, beváltak. A szoptatós ugyanilyen (bár ma láttam merevítős szoptatósat is, az már kemény 900 ft. is megvolt) csak leakasztható az eleje. Remélem az is be fog válni, csak épp a méret miatt várok még a vásárlással. Szerintem valamikor az uccsó hónapban fogom megvenni, ha mégis szülés után nő meg a mellem, akkor sem vesztettem sokat. Kb. 600 ft-ba kerül. Veszek kettőt oszt annyi. Ez a hasszorító bugyi is lutri nekem, most ami volt az valami xxl-es volt. De ugye a kínaiban pont a méretre nem lehet adni, úgyhogy ránézésre...

Ja! A hálóingeket a nyugati aluljáróban vettem, de tuti az is kínai. :lol:

Kép
Kép
tabati

Nyuszi jóvoltából időközben megtaláltam a Felicitas kuponomat. Rühellem, hogy minden adatomat meg kell adnom, épp csak a keresztlevél számomat nem. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Úgyhogy, nem lesz csomagom. (Hacsak a kórházban nem adnak. Manónál ugyanis a hazamenetel napján mindenki kapott egy-egy hasonló csomagot és semmit nem kellett hozzá megadni, csak aláírni, hogy átvetted)

Kép
Kép
200907?

007!

Pici betűkkel rá van írva, hogy írhatsz nekik, vagy felhívhatod őket utána, hogy nem szeretnél továbbra semmiféle reklámanyagot kapni, meg e-mailt, telefont ilyesmiket. Kérdés, hogy betartják e. :roll:

Én is ki akartam váltani, a Westendben voltam, de elfogyott a csomagjuk. Úgyhogy még várok vele. De már nagyon kíváncsi vagyok arra az önbarnítóra, meg a potencianövelőre. ( Sillia :lol: )

Kép
Kép
tabati

Igen, csak valahogy szimpatikusabb, amikor én döntöm el, hogy mit töltök ki és mit nem (vagy csak az alapadatokra kíváncsiak). Úgyhogy bekaphassák. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Nálunk úgyis rengeteg szórólap van, mert apósom mindet részletesen elolvassa. :lol: Utána úgy kell vadászni, hogy kidobjuk. :lol: A telefont meg leteszem sürgősen, ha ügynökök hívnak, az e-mailt meg törlöm, vagy spamnak jelölöm. :roll:

Kép
Kép
tabati

Én már a telefonkönyvből is kiszedettem magunkat illetve a BM-nek lehet küldeni egy formanyomtatványt, ami egy tiltó rendelkezés aziránt, hogy kiadják az adataidat. Azóta drasztikusan csökkent a telefonok illetve reklámanyagok száma, de így is tele van még velük a tököm.

Kép
Kép
200907?

007,
A Klinikán láttam, hogy még mindig van egységcsomag szülés után, uh nem maradunk ajándék nélkül :)
A "bababarát" kórházi titulushoz próbál közeledni a Sote. Addig nem kaphatják meg, amíg van cumisüveg.

Tabati,
Van egy olyan érzésem, hogy ha a M&S-ben venném, akkor is kínai lenne a hálóing. :roll:
Szülés után közvetlenül nagyon is megnőnek a mellek, de az nem a normál állapot, mert az főként ödéma és víz, inkább a mostani. Én most is simán hordom a szopis melltartóimat. Bár nekem főként csak az van. :lol:

Ancsurti,
Köszi, hogy hiányoltál. :D

Kép KépKép
lorca

007!

Na ez az, hiába tiltd le a számod, amikor ezek a hiénák régebbi telefonkönyveket használnak! :evil:

Lorca!

Akkor mi a megoldás? :?: Vegyek a mostani mellemre aztán valahogy paszírozzam bele abba szülés után, majd lemegy címszó alatt? vagy vegyek erre is arra is? :roll:

Kép
Kép
tabati

lorca! :)

Majd akkor örülök a csomagnak, ha akkor is van, amikor mi szülünk. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Tudom, hogy "bababarát" szeretne lenni, de eléggé meglepett, hogy 2 év alatt (se) mennyire megváltoztak a dolgok. :shock: Nincs az az Isten, hogy ha én esetleg estére be akarom adni Hugit, akkor ne tegyem meg. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

De legalább az újból nem dolgozhatnak. Már az is valami.

Kép
Kép
200907?

Még szülés előtt szerezzd be, de nem sokkal. Ki tudja, mennyit nőnek még. De mindenképpen nagyobbat vegyél, mint ami akkor lesz jó. És nem csak kényelmeseknek kell lenniük, hanem az sem árt, ha nem vágják tönkre a melleidet...

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

200907 Manónak jobbulást kívánok.

Marietta nálam bejött a mászkálás vajúdás alatt, és a labda. Meg a bordásfal, vízben nem voltam mert arra már nem volt idő. Most is így szeretnék.

Katy örülök hogy haza mehetett a párod, otthon remélem gyorsabban fog gyógyulni.

Tabati nekem is szoptatós melltartóim vannak, azt használom, és az előző terhességeknél is ezt csináltam, és amit a terhesség alatt hordtam az jó volt a szoptatás alatt is.

Megvolt ma a Bettinek az anyáknapja hát nem bírtam ki sírás nélkül. Most még jobban sírtam mint általában szoktam. Amúgy is megható volt, de gondolom most a hormonok miatt is.

Holnap meg szülinapozás Norbinak, de csak a család lesz itt. Úgy gondoltam hogy csak rántott húst csinálok, nincs kedvem most annyi félét főzni.

Megjött ma a kiságy is. Már alig várom hogy apa összeszerelje őket.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Rapid :oops: !

Kicsi Boobánknak nagggyon boldogságos szülinapot :mrgreen: !

És a 4D?!?!?!?! Nem voltatok? Egy hete visszaszámolok :roll: :lol: ! Tökre érdekel, hogy még mindig ugyanúgy fejlődnek-e... :wink: !

"Dodi féle pörgés..." :lol: :lol: :lol: És tényleg... :roll: :lol: :lol:
Bár pár napja nehezebben kelek reggel, emiatt ebéd után kicsit elálmosodom, de már ideje volt! Én még örülök is neki, mert ezek szerint nem vagyok egészen abnormális :lol: :lol: !
Viszont a fészekrakó nálam egyre komolyodik: apa tegnap mondta délután, hogy mivel én is fáradt vagyok, és ő is szarul aludt, dőljünk le DVD-zni egyet :D ! Szépen besötétítettünk, romantikus-összebújósra vettük a figurát, mikoris megláttam egy porcicát az ágy felé menet, kiszaladtam a porszívóért és kiporszívóztam a hálószobát, mert úgy éreztem, megőrülök, ha így kell lefeküdnöm :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: !
Ricsi jól kezelte: nemhogy meglepődött volna, közölte, hogy Na, végre :twisted: , alig várta már hogy ilyen legyek :lol: :lol: :lol: !

Ja, és az már tök alap, hogy ronggyal a kezemben járkálok, és mindig áttörlök ezt-azt, amin látok valami kis foltot :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

gabi1! :)

Köszönjük szépen! :wink: Most fogmosásnál lecsekkoltam a dolgokat. Jól tudtam: most jön a 15-16. foga. A felső 4-esek vannak folyamatban, de az az érdekes, hogy a nagyja kint van. Eddig olyan jól megvoltunk, most kezdene bedurvulni? :o :roll:

A mai vacsi úgy néz ki, hogy elmarad(t) Manónak, mert amíg én fürödtem, addig ők elaludtak Apával a díványon :? :( . Kíváncsi vagyok, milyen éjszakánk lesz...

Szopi alatt nem csak méretük, de súlyuk is volt a melleimnek, úgyhogy rám nem voltak jók a korábbi melltartóim, bár azok is szopisak voltak. Ugyanolyanból kellett vennem még egyet. Még szülés előtt megvettem és mákom volt, hogy jó volt a méret.

boo! :)

Őszintén szólva, nem vagyok meglepve. :roll: Szerintem itt valami nagyon készülődik és még "húz egy kicsit téged". (Tudod már, hogy mit fogsz válaszolni? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Hát, ha tréül is indult a napotok, a lényeg, hogy Mironnal minden rendben és megmutizta magát. :D :D :D

Müzli miatt nem aggódj, kutya baja sem lesz nem sokára. :wink: Most nem bonyolódnék bele, de mondjuk, hogy volt egy kutyám, akit meglőttek az erdőben. A nyakánál ment be a golyó és a háta közepén, nemsokkal a gerince alatt jött ki. Anyám Algopyrint adott neki, ő pedig tisztára nyalogatta a sebét. Hamar rendbe jött, pedig nem látta állatorvos. Mákja volt és a természet is tudta a dolgát.

kicsidodi! :)

Ez nem fészekrakó ösztön, hanem takarítási mánia. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Amíg el nem felejtem! :oops:

Pénteken reggel kilenctől, szombaton pedig déltől 12 órában House maraton lesz az AXN-en, a 2. évadot nyomják le végig.

A hétvégén mérsékelten leszek, mert Apa végig dolgozni fog. Anyámék viszont elutaztak, úgyhogy félig-meddig átcuccolunk az ő kecójukba, hogy Apa hagy pihenjen, amikor itthon van.

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én csak annyit mondanék, hogy hirtelen azt hittem a másodikra, hogy te vagy. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Hello Szulinapos!

Nem semmi napokat birtok Ti is produkalni :shock: !Azokat a labgorcsoket nem irigylem,nekem akkor volt sok mikor uszonyos buvaruszo voltam...szerencsere ez meg elkerul....
Muzlinek jobbulast,harcos kisasszony o is :wink: de hat ami az ove,az az ove!Igaza van!!!Gyorsan meggyogyulnak am,enyim kutyusomnak csipoizuleti mutete volt,(10 centis csontot kaptak ki belole)hamar rendezodott,es 3 labon ugy futott mint a nyul :lol: :lol: :lol: (nem semmi araik vannak am az allatorvosoknak is :evil: Majdnem 30ezer korul voltam a 2 macska chipjevel,engedelyekkel,oltasokkal,utlevellel,miazmasokkal....

De varom mar a kepeket kispasitokrol!!!Igyekezz,mert megeszem a sapimat a varakozasban!!!
Ja szupi az ajandekod,nagyon vagany kismami kulsot kolcsonoz az teny :wink: !

Gombok:Detto!!!Csak olyan agynemunk van,ami ikeas,dupla visszahajtos a bemenet rajta :lol: :lol: :lol: Ha netan gombosom volt,en biza be nem gomboltam :lol: :lol: :lol:
Behuzott gomb: :wink:

Nekem mar nagymamaintegetos a felkarom basszus,de az alkarom is alakul...hogy ez miert kell :roll: Ujjatlan szerko nem jatszik a kovetkezo idoszakban az tuti....

Az elso rucira szavaznek,az annyira kellemes hangulatu!!!Ugy ahogy van megfelelo!!!Szep a szurke kiegeszitessel :wink:

Kép
Kép
ancsurti

Boo, elsőre szavazok én is. Nagyon szépséges. Bár én hosszú kivitelbe kérném, mert a lábaim elég érdekesek most.

Manónak jobbulást! Marci is belázasodott tegnapra és hányt.

Katy, örülök, hogy otthon van a párod!

Mi tegnap voltunk 4D-n. Hát megint nagy babát sikerült "összehoznunk." :lol: 2 héttel idősebbnek mutatja magát. 1399 gramm. Ésss gyönyörű.

Kép

Kép

Kép

kispiskóta

Zsú!

Nagyon Édes a Kisfiatok! Szerintem hasonlít Marcira!!!!

Boo!

Müzli :cry: ! Lábgörcs...én már örülök, ha sikerül úgy ébrednem, hogy nincs...van amikor a talpamban (az a jobbik eset, mert ha Apa nincs, akkor van fal), vagy a vádlimban, olyankor szidom a mindenkit és megpróbálom az epicentrumot megmasszírozni! De utána egész nap lehet érezni a fájdalmat ott, olyan mintha beütöttem volna (ja és napi 6 magnéziummal bírom ezt előadni...mi lenne ha nem szedném) :roll: !

Várjuk a 4D-t! Mi is hétfőn voltunk UH-n, de csak genetikán. És a dokim is megvizsgált, ugyanis hajnalban iszonyatosan görcsölgettem, már Párommal kezdtünk megijedni (lehet akkor fordult be Drágaszág). Méhszáj zárva volt. Hú én nem tudom így van -e vagy sem, de lehet, hogy azért olyan gigantikus gömb a pocim, mert elöl van a lepényem (vastagsága 4cm) :roll: :roll: ! Viszont a rúgásokat gondolom tompítja! Pedig most már tényleg akkorákat rúg, hogy Apa is nagyokat nevet!!! És folyton felébreszt 6 körül! És érdekes, de nem nagy a fejmérete sem!!! Mondjuk egyikünk sem nagyfejű...Pont a korát hozta!!!!

Még egy 4D majd bejátszik, bár nem fűzök hozzá nagy reményeket sem a lepény miatt, sem pedig, mert Kincsünk nem szereti a fotózást!!! De azt mondta a szonográfus, hogy majd 2d-t kell fizetni, ha így járunk!!!

Ruha: A 2. mellmegoldása nagyon tetszik, mivel Neked vannak cickóid....az első az inkább a kis mellűeknek jó optikailag! Viszont az első csipkézése, vagy gyöngyözése tetszik jobban....és a boleró kötelező....nagyon szép!!! Szóval majd lesz mixtura pectoralis :lol: :lol:

Kórházi pakk! Már 99%-osan 1 hónapja összeraktam...most ilyen égető dolgok jutottak eszembe, mint a körömkefe, mert ha a hajkefémben összejön a sok haj, akkor azt szépen ki kell tisztítani....Fantasztikus...na jó, de én 6 hét múlva megyek be lakni :D ezért meg is lehet bocsájtani a nagy sietséget!!!!

Ancsurti! Nagyis kar :D :D ! Mi Férjemmel "Erzsikének" hívjuk (Erzsike néni). Amúgy amikor 50 kg voltam sem volt csontos...ilyen a fazonom....kíváncsi vagyok, hogy Ketteseke előtt tornával mennyire fog "leerzsikésedni" majd :D :D

Katy!

Örülök, hogy Férjed javulgat!! Végre!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Breki, szerintem is! :lol:

Ő Marci pocakban. Szerintem egy klón! :lol:

Kép

kispiskóta

Sziasztok! 8)

Amikor én mostanában próbálkoztam ide feljönni, sosem sikerült :twisted: De most visszaolvastam!

Először is BOLDOG SZÜLINAPOT BOO-nak és minden más szülinaposnak is!! nem semmi volt a szülinapos napod, eseménydús, és nem egyszerű. de a lényeg, hogy jól végződött :wink: Én is nagyon várom a 4D-s képeiteket, és az érzést teljesen meg tudom érteni, én ugyan így voltam, és vagyok mindig amikor látom a kislányunkat!!! :wink: :lol:

sillia: keresztfiam szopizta az ujját, egészen 3 éves koráig, akkor a doki felírt neki ecsetelőt, és 2 hét alatt teljesen leszokott, már kenni sem kell neki, és nem szopogatja. :lol: Mondjuk az a két hét nem volt egyszerű, öklendezett a kence ízétől, és hisztizett, hogy nem tudja használni...

katy: örülök, hogy rendeződnek a dolgok, és hogy otthon van a párod!! A 70-es érték valóban nagynak tűnik, de egy ilyen mértékű gyulladásnál nem csoda, egy sima lázas nyavajánál is 50 körül is mozoghat. Anyumnak 200 is volt (ez a legmagasabb amire emlékszem), igaz ő majdnem ott is maradt benne. és mai napig a vérképe nem rendeződött, az érték 20 körül mozog, ami neki már normálisnak tekinthető, úgyhogy emiatt nyugi :wink:

Boond: meddig van homokzsák csaszi után? Anyumat altatásban csaszizták így utána 6 óra még kómábn telt, de így is nagyon nehezen ment neki...JAA, és köszi a SOTE-s infókat! :wink: Manónak pedig jobbulást!!

csibe: voltatok uh-on? mekkorák vagytok? Mi megjártuk tegnap! 8) Szobafestés kész van? Ha táblát javítod, akkor köv vizsgálatunk máj 28.

Mi tegnap megjártuk Bp-t, voltunk a dokimnál. Persze amit kérdezni akartam (szülésznő) ELFELEJTETTEM! Nem vagyok normális. :roll: Szerencsére a méhszájam zárt, aminek nagyon örülünk, és a doki bácsi mindent rendben talált.
BPD 77 mm
FL 60mm
Súly: 1600 gramm kereken.
A többi méret most nem jut eszembe :lol: De nagyon sokat nőtttttt. :shock: Szerintem nagy baba lesz, 9én 926 gramm volt 30-án meg kereken 1600 gramm, és most vagyunk 31 hetesek, mi lesz még??? :shock: Kaptunk egy képet a tappancsáról, olyan nagynak tűnik a lába :lol: :lol: nagylábú lesz. De legyen ez a legnagyobb "baj"!!! :D
Nekünk a mai nap nem majálissal telik. Párom dolgozik ma is, holnap is. Mi meg itthon kettecskén. Pedig olyan jó lenne, ha apa is itthon lenne, na de ez van! Tegnap elvégre itthon volt, mivel jött velünk a dokihoz. :P

f.nikici

kispiskóta: nagyon jók a 4D-s képek!!! Én is pont azt akartam írni, hogy nagyon hasonlít Marcira, hihetetlen :lol: :lol: De nagyon szép baba!!

breki: már lassan én is szeretném összekészíteni a motyót, nekem 8 hét múlva kell befeküdnöm, neked miért kell már 6 hét múlva?

f.nikici

Nikici!

Akkor meleg váltás. Én Párom tegnap dolgozott :cry: . Viszont hamarosan jön :D De nekünk sem majálissal fog telni ennek ellenére

Tickerplayground.com
breki76

breki de jó Nektek!! nekünk csak este érkezik haza apa, biztos lesz vagy 6-7 óra :? Ti miket terveztek mára?

f.nikici

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?