A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ja az alattunk lakok is mexikoiak...bar ennek semmi koze a dologhoz,csak megjegyeztem :)

Kép
Kép
ancsurti

Boo!

én is tapasztaltam, amit Conversano, hogy a magneb6 nem hatása nem túl erős. Én normál esetben a magnerotot szedem, napi 3x, de a múlt héten elfogyott, és nem volt időm venni. Volt itthon magneb6, gondoltam, hogy akkor beszedem azt. És kb. 3 éjszaka állt görcs a lábamba. Sőt, voltam PUF koncerten és ott ahogy álldogáltam, egyszerre állt bele a görcs a két lábfejembe. Jó volt..., nem néztek nagyon hülyének, ott spicceltem, meg lábujjhegyen álltam. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Most meg, hogy újra szedem a magnerotot, nincs gondom a görcsökkel.

Nekem meg nem tudom, hogy mit csinál a kislányunk, de egész nap úgy fáj az egész törzsem (hasam, oldalam, hátam), hogy már egészen el vagyok tőle fáradva. Vagy most akar visszafordulni, vagy keresztben van, vagy egyszerűen nem embrió pózban van, hanem kinyújtotta mindenét... :shock: :shock: :shock:

Képzeljétek, valamelyik kórházas topikban láttam Pagika egész friss hozzászólását, azt írta, hogy jól van, de a nővérek nagyon utálatosak, és erről próbált infót gyűjteni.

Gabi! Szép a szoba!
Csütörtökön nálunk is bútor szerelés lesz végre, jön anyukám meg az anyósom, és mire én hazaérek a munkából, talán már kész is lesz a szoba. Úgyhogy jövő hétvégén már tudok pakolászni, rucikat mosni, vasalni, szépítgetni a szobát.

Nellike! Örülök, hogy jól vagytok, a picurkák szépen gyarapodnak! Remélem, hogy a refluxod jobban van, abszolút átérzem, a lányok tudják, hogy néhány hete mit szenvedtem én is tőle. Aztán egyszer csak elmúlt. Amúgy rennie-t lehet rá szedni, akár 4-5x is egy nap. Én éjszakára mindig vettem be, hogy tudjak aludni.

Kép
katy76

Boldog anyák napját lányok ♥

Kép

Kép

Kép
lidike

Sillia! Ne aggódj a bordád miatt,nekem Lili általában 2 naponta odatéved és akkor egész nap ott leledzik :lol: Olyan érzés,mintha izomlázam lenne a bordámban. Amikor először jelentkezett ez a tünet,felhívtuk a dokit,mert apa addig nem nyugodott és azt mondta,hogy biztos ott a lába vagy a feneke. Ilyenkor próbálok egy kicsit kinyújtozni meg megdörzsizni,hátha elmegy onnan :)

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ancsurti!

Ne izgulj erzsike el fog tűnni!

Boo!

Enyémapa is közel van a tűzhöz (így be is oltották Őket, de persze még csak azzal a hagyományos oltással...24 órás szolgálat alatt, másnap hőemelkedése is volt :cry: ) De tegnap már nem volt baja. Ő utálja az ilyeneket, gyógyszert sem szed, de azt mondta, hogy most csak ránk gondolt, így nem mérgelődött...... Amúgy meg szerintem is túl van lihegve, bár jobb félni, mint megijedni....

Babamozgás! Nekem estére a hátam akar leszakadni, ha nem pihenek napközben....de nagyon durván.
Ja és a Bébi folyton mozog.....főleg ha kimegyek hajnalban pisilni...szerintem utána azt hiszi, hogy reggel van és nem hagy aludni ma ezt hajnal 3-kor kezdte el játszani. Amikor még 5-kor is nyomult nekidőltem Apa hátának a pocival....és láss csodát...Bogyóka is nekidőlt Apa hátának és nem volt több rúgás. Mától csak így vagyok hajlandó aludni!!!!! De úgy hozzásimult, hogy szinte éreztem, hogy mindjárt átmászik Apa hátára!!! Nagyon szereti ha együtt van rajta a kezünk, stb....családcentrikus :lol: :lol: ! Na meg is próbálok aludni egyet, mert mindjárt leszédülök a székről!!! :?

Tickerplayground.com
breki76

Breki

Lóci is pontosan ezt csinálja. Kora hajnalban kiszédelgek pisilni, utána visszabújok az ágyba és épp amikor merülnék vissza az álomba: BUMM! Aztán fordulás és megint BUMM! Szerintem reggeli tornázik :D :D :D

A bordám szerencsére már nem fáj, bármi is okozta, elmúlt.

A vírusvészt véleményem szerint is erősen túllihegik. Nem azt gondolom hogy nincs valóságalapja, csak azt, hogy mint sok minden más ez is remek médiahír.
Emlékezzünk a madárinfluenzára... Jó, hogy "okos" emberek nem irtották ki az összes szárnyast az elővilágból!
Vendég

Sziasztok!

A magnéziumra visszatérve még egy kicsit..
Akkor ez most ,h is van? Én úgy tudom,h a kalcium nem hagyja felszívódni a magnéziumot (ez a magneB papírján is olvasható) ,akkor miért mondják egyes dokik,h együnk kalciumot is? Sógornőmet emiatt akarták befektetni korábban,mert idő előtt elmeszesedett a méhlepénye a kalciumtól. A MagneB-ről kezdem azt gondolni,h lószar sincs benne.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Pont ezt mondtam Apának, ha kijön Bogyóka, annyira fog hiányozni ez a rugi-bugi! De ilyenkor belegondolok, hogy a hátam meg hogy fog örülni a mínusz súlynak...lebegni fogok :wink: :lol: !

Anyák napja....érdekes nyilván Bébike még nem tud ajándékot adni, enyém Apa csak este jön, de én egy 86%-os csokit szeretnék anyák napjára és esetleg egy 4d-s fotó lenne az igazi, amit a Pici a köldökömön keresztül kitol a kezembe, és rá lenne írva, hogy szeretlek anya.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Breki

[quote]e írta:setleg egy 4d-s fotó lenne az igazi, amit a Pici a köldökömön keresztül kitol a kezembe, és rá lenne írva, hogy szeretlek anya....

Ez jóóóóó :) :) :)
Vendég

Sziasztok!

Boo!
Én ugye nem elsőbabás vagyok, de így is én figyelmeztettem apát, hogy ma milyen nap van (nem magam miatt, hanem, hogy az anyját ne felejtse el felköszönteni).

Gabi!
Szép a bababútor és illik is a szobátokhoz.

Ancsurti!
Az a körforgó meg isteni. Jók a színei, biztos sikere lesz Monyóknál :wink:
Pufi pali recept, ha kell:
-3 tojás szétválasztva
-púpos teáskanál sütőpor
-12dkg finomliszt
-1,5dl tej
-pici só (a tojás fehérjébe kell rakni, amikor felvered)
Sárgájához lisztet, sütőport, tejet adni, összekeverni. Felverni a fehérjét, hozzákeverni a sárgájás masszához és már lehet is sütni (mérsékelt tűzön, de felforrósított teflonban). Jó sűrű massza lesz, ne ijedj meg!
Ha akarsz beletenni vmi gyümit (pl. áfonyát), akkor azt úgy kell, hogy előbb elkezded sütni az egyik oldalát és amikor látod, hogy szilárdulni kezd, akkor szórod bele a cuccot.

Az influhoz én csak annyit, hogy nem akarok senkit megijeszteni, megteszi azt a tv is, de azért tényleg elég komoly a dolog. A madárinflunál nem terjedt emberről emberre, csak akkor lehetett elkapni ha "együtt aludt vki a csirkéjével". Ez viszont emberről emberre megy. Amikor anno kitört a nagy HIV mizéria, akkor az a készültségi fokozat v. mi csak 3-as volt, most meg 5-ös (a 6-os skálán). Szóval én azért tartok tőle. Elvileg ugye lesz oltás rá, de addig még eltelik pár hónap. Ja, és már Ausztriában is találtak beteget.

Én holnap megyek dokihoz, nem uh, csak sima vizsgálat, de azért talán meg tudja majd mondani, hogy milyen pózban van Bodza. Szeretném már tudni, bár sztem még mindig nem fordult be, mert a mozgásait még mindig uott és uúgy érzem mint korábban, csak persze erősebben. Jövő héten majd bejelntkezem 4d-re is, később már úgysem nagyon van értelme.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Exra rapid a Ca-Mg témához:

http://shop.builder.hu/csoport_list.htm4?id=9

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kalcium

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=4309

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

mehet együtt a kettő. (Vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

(A Magne B6 betegtájékoztatóját eddig sem értettem... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,
Ne aggódj, én sem kelek fel arra, hogy bébi bentről rugdos :lol: , pedig amikor ébren vagyok, igencsak érzem, hogy valaki át akarja helyezni a bordáimat és a gyomromat. Én csak akkor ébredek fel, ha kintről rugdosnak. :roll: Majd ha hiányzik egy picit ez a noszogatás, majd a pocidra teheted Miront, úgyis a legtöbb babának az a kedvenc pozíciója alváshoz.
Igaz, nem első babás...de Apának így sem esik le, h köze lenne az Anyák Napjához. :lol:
Cuki az anyósod. :?

Mg-Cl:
Úgy tudom, nem jó egy kortyban beszedni őket. Mindkettőre egyformán szükség van, de azonos időben rontják egymás hatását. Igy ha lehet, egy mg-t ne Theodorával vegyetek be. Szépen meg kell várni, amíg az egyiknek van ideje felszívódni, azután jöhet a másik. Már persze ez annak szól, aki hajlandó pár óránként bogyózni, hogy egyik se zavarja a másik hatását, mert a vas se szereti a többit. :twisted:
A méhlepény meszesedésének nem sok köze van a szedett calciumhoz, ez egy élettani folyamat, ami minden terhességnél lezajlik. A meszesedés mértéke egyenlő a méhlepény "érettségével".

Nyuszi,
Bordarugdalásra nyugodtan alakalmazhatsz drasztikusabb lépéseket is. Elsőnek próbálj kopogtatni egy semlegesebb helyen, ez általában ráveszi bébikét, hogy arréb menjen. Ha nem jön be, simán arrébb lehet tolni. 8)

Influenza:
Aggódni annyira nincs kedvem. Bmikor, bmelyik mutálódhat úgy, hogy egy világjárvány legyen belőle, és ez nem csak az influenzára vonatkozik, hanem egy sima megfázást okozó vírusra is. Potenciális megbetegedést okozó vírusból van kb 5000. Persze lebecsülni se nagyon szabad, a spanyol nátha több áldozatot szedett, mint az egy időben dühöngő I. világháború.

Sillia,
Ha a rekeszizmot jól eltalálja, akkor az tud olyan lenni, mint amikor futás közben belenyilall. Szerintem sem kell aggódni, csak túlélni. :lol:
4D nekünk sem volt/lesz. Apa annyit nyilatkozott, hogy látjuk majd eleget idekint. A kis érzékeny lélek. :lol:

Ancsurti,
Próbálj azért minél többet kimozdulni. :roll: A gyermekágyas időszak igencsak hosszú és a bezártság érzés csak fokozódni fog, főleg, hogy a fáradtság is dob majd rajta egy jót.

Nellike,
Sajnálom a refluxot. :? Igencsak meg tudja keseríteni az életet. A szülés után se hanyagold el, ez nem a terhességtől van és később lehetnek komplikációi is. A babáknál is figyeljetek majd erre, bár azt nem tudom, hogy öröklődő-e.
Szép mérete van már a babáknak. :) A kettő együtt már majdnem akkora, mint Szabi volt születéskor, úgyhogy nem csodálom, ha már most alig férnek.
Remélem, azért a eclampsia nem fog bejátszani, már az a pre- verzió is elég húzós.

Gabi1,
Nagyon szép lett a szoba. :D
Azért ez a mosok és majd vasalok egy kicsit rámhozta a lelkiismeret furdalást. :oops: Apa úgy hagyott itthon, hogy csináljam meg, amíg ő lemegy játszizni, én meg itt pötyögök. :wink:

Nikici,
Az az eladó, aki azt mondta, hogy akkor működik csak, ha leáll a szíve, eléggé egyszerű lélek lehetet. :twisted: Nem véletlenül hívják légzésfigyelőnek a kütyüt.
DE! Ha nem tudsz újraéleszteni, nem sokat ér az egész. Ha leáll a légzés, légzésfigyutól függetlenül nagy valószínűséggel beindul magától is. Ha nem, akkor neked kell tenni vmit. Ha felveszed és pánikban rohangálsz fel-alá, az ad némi esélyt, de nem sokkal többet, mintha simán csak a te alvó lélegzetvételedet hallaná. Bébiknél elég nehéz megtalálni azt a szöget, ahol a befújt levegő nem a gyomrába megy, hanem a tüdejébe, nem beszélve a mennyiségről. Egy rosszul kivitelezett újraélesztés nagyobb valószínűséggel okoz kárt, mint hasznot.
Ha most 1600, az egy teljesen normál méret. Hármaska két héttel volt fiatalabb (28+5) volt és 1380g. Most még kb 2kg-ot hízhat, akkor se lesz óriás, az meg kétheti 200g-mal nem menne. A végén, azaz most már eléggé össze-vissza növögetnek, nem úgy, mint eddig. Rossz esetben még súlyt is veszíthetnek. Meg különben is, nem a súly vagy a hossz számít :wink: , hanem a bpd, azaz a magzati koponya haránt átmérője. Az van mm-re úgy szabva, hogy nagy forgolódás után épp, hogy kiférjen.
Születési idők között meg normál körülményeket feltételezve is lehet akár egy hónap is.

007,
A tuszkolásos evési módszer nálunk is ismert. :lol: Nat mind a mai napig néha a szája elé teszi a kezét, hogy nehogy kipotyogjon az egyszer benyomott falat. Ha tényleg hány, az nem jó, de Szabi verziója se sokkal jobb, ő kinyitja a száját és megvárja, amíg kipotyognak a dolgok. 8)

Máriá,
Szia :) Nézzél be, amikor időd engedi.

Kép KépKép
lorca

Boo!

Én is nagyon paráztam az influ miatt! Még azon is gondolkodom, hogy megkérem a diab dokimat, hogy amíg ez így nem cseng le ne kelljen már hetente 2 órát ott ülni az SZTK-ba a különféle betegek között!!!! Remélem sikerül megállítani...de sajna hiába aggódunk, csak magunknak ártunk vele. Apáék is maszkban dolgoztak!!!!! Nem semmi, éppen mondtam is Apának...stramm Kisfiúnk lesz, beleszületik a válságba, az influenzába....

Tickerplayground.com
breki76

Influenza:
A fokozatok nem a készültségi fokot jelölik, hanem hogy mennyire virulens az adott vírus - mennyire fertőzőképes. Ahogy írta Szonibaba, a HIV 3-as, mivel elég nehéz elkapni (a sok millió fertőzött ellenére). A H1N1 besorolását még nem láttam, de nem lep meg, hogy 5-ös, mivel az influenza nagyon könnyen fertőz, az a változat pedig csak néhány felszíni markerben tér el. Ennek a számnak még csak a vírusfertőzöttségből eredő mortalitáshoz sincs köze. Pl az ebola 4-es, az 1850 megbetegedésből 1200-an haltak meg (2005-ös adat), tehát sokkal veszélyesebb arányaiban, mint ez az új influenza, nem beszélve a brutális tünetekről, ami a halálhoz vezet. Kezelés, oltás annak ellenére nincs, hogy 1976 óta ismert.
A jövő viszont tényleg nyitott, bmi lehet. Bármelyikből.

Kép KépKép
lorca

Irmáról nem tudok, de ha valakit mondjuk Tímeának hívnak, akkor Boldog névnapot 83! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Többszörös Anyucik!

Kérdésem, hogy akinek cumizik a Gyerkőce, mennyi idős volt (napos, hetes) amikor először cumit kapott és milyen apropóból. Továbbá ezeket a szilikon cumikat (ha nem extrém eset történik, elvesztés, szétfőzés) milyen gyakran selejtezitek le????? :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Köszönöm a névnapi köszöntést!
Kicsit szidtam ma a modern kor vívmányait,hogy mindenki sms-ben köszönt,hol vannak már a régi szép idők mikor bon-bonnal köszöntötték az embert? :lol: :lol:

Végre nekiugrottak tegnap páromék a gyerekszobának,kicserélték az ablakot,most fejezi be az utolsó simításokat,(mármint az ablakon a szoba még nem mostanában lesz kész)aztán megy nekem csokiért...Tűkön ülök... :roll:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Tímea,
Boldog Szülinapot!
Van azért az SMSnél bosszantóbb lehetőség is. Mondjuk ha valaki megcsörget telefonon, hogy hívd vissza, majd megköszönt. :twisted:

Cumi:
A cumi valószínűleg akkor működik, ha már nagyon korán, az az első napokban/hetekben kap a gyerkőc.
Nati a kórházi ajándékcsomag cumiját próbálta először, három hónapig totál függő volt, majd nagyívben kiköpte és áttért az ujjszopira. Két szilikon cumi volt három hónapra és egy normál, amit az első pillanattól utált. Az ujjáról még egy éves kora előtt állt le, magától.
Szabival hazajövetel után próbálkoztunk, minden szituban, módon, rengetegszer. Soha nem fogadta el, a max talán 20 mp volt. A szokásos három hónapos korában ő is megtalálta az ujját és még mindig az a favorit.
Az apropó hangtompítás volt.
Amikor már nem jó a cumi, az elég látványos, a belseje kezd szürkülni, onnantól nálam szemétdomb. Pár hét-hónap az élettartamuk, azután mindenképp ki kell dobni. Amikor jön a foga (átlagban valahol pár hónap és egy év között), néhány gyerkőc felveszi a jó szokást, hogy néhány ügyes mozdulattal kirágja a cumit, az élettartamát pár órára rövidítve és persze hangosan követelve az újabb adagot. A szétrágott cumi életveszélyes is lehet, de azért annyira nem egyszerű úgy szétcsócsálni, nem is rövid idő, de ezért a sérült cumi már nem jó.

Kép KépKép
lorca

Nna, akkor. :wink:

boo!

Éljenek a szép méretek és a tulajdonosuk! :D

Baseball sapkát mikor lehet megskubizni? (Fátyol helyett is használhatnád. Nagggggggyyyyyyyyon vagány lenne. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

A lábikra görcsöt egyelőre csak hallomásból ismerem (koppkoppkoppkoppkopp). 8) 8) 8)

Ha parázol a sertésinfluenza miatt, ha nem, igazából nem tudsz túl sok mindent tenni ellene. Inkább hagyd az egészet a francba és élvezd ki minden pillanatát ennek a pár hétnek, ami még hátra van, mert ki tudja, mikor teheted meg legközelebb. (És az is más lesz...)
Természetes, hogy egyre több mindenen aggódsz, de inkább a TÉNYLEG fontos dolgokkal törődj, amit tudsz befolyásolni. :wink:

"Már most a hátam mögött dumálnak "
Az a jó! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

kispiskóta!

Nektek is kijár az éljenzés csakúgy, mint B.U.É.K-nak. :wink: ( :lol: :lol: :lol: :lol: ) És a hasonlóság: :shock: :shock: :D :D :D :D

breki76!

Neked bizony már tényleg be kell készülni mindennel, közeleg az időd.

Hajkefe tisztító körömkefe: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: (És azt mivel tisztítod? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )
Neked hosszú, fekete hajad van az én szőke, félhosszúmmal szemben és az kétségtelenül sokkal látványosabb, de nekem sem fésülködéskor, sem hajmosáskor nem hullik ki gyakorlatilg semmi. :roll:

Vicc: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :? :? :?

A hátadra csinálj könnyű kis hát- és nyakizom valamint derék gyakorlatokat. Ezek már csak fokozódni fognak a szülésig, ráadásul a kórházban még ennyit sem fogsz mozogni, mint most.
(Tényleg, fogjuk tudni tartani valahogy a kapcsolatot?)

Cumi: Manónak is van, de ha mindent összeadnék, akkor sem jönne ki több 1 napnál, amíg a szájában volt. (Az egy dolog, hogy nem szeretem, mert általában csak leszerelik vele a gyereket, hogy ne hallassa a hangját :evil: :evil: :evil: :evil:, de Manót sem nyűgözte le. Olyannyira, hogy az ujját is csak pár hétig szopta )
Inkább akkor szokott a szájában lenni, ha jön a foga és akkor azt rágicsálja (vagy a hűtőrágókát)

f.nikici!

Nem tudom, hogy meddig volt rajtam a homokzsák, de pár órát biztosan. Császár után szokták adni azért, hogy segítsen helyre tenni a dolgokat odabent. Ehhez képest volt egy csaj az intenzíven, aki kérte, hogy vegyék le és le is vették. :roll:
Sz@r volt, de ilyenkor arra gondolok, hogy:
-ettől rosszabb sose legyen,
-még mindig jobb, mint ha a körmeimet tépnék. :roll: :roll: :roll: :wink:

Ha valakinek van még valamilyen SOTE-s kérdése, akkor megkérdem az ismerősömet, hátha tud válaszolni. :wink:

Nektek is szép nagy baba! :D

Kórházi csomaggal hogy állsz?

Én azért nem szoktam cetlizni, mert akkor TUTI elfelejem, hogy mit akartam. :roll: :roll: :oops: :oops: Így meg egyfolytában azon járatom az agyamat. Persze van, hogy ennek ellenére elfelejtek valamit, de általában az nem is annyira fontos.

Komód barkácsolás: :? :? :? :? :? :? (Egyébként ügyi vagy! :wink: )

Szerintem, úgy fair, ha szólsz a dokidnak, hogy szeretnél szülésznőt fogadni (ha nem fogadsz, akkor is lesz melletted valaki!), de tényleg ne halaszd túl későre a dolgot. Vágjál bele mihamarabb.

lorca!

"Nikici,
Nincs valami rokon vagy ismerős, akihez oda tudnál menni egy-két hétre? Bár szinte biztos, hogy akár otthon is megvárhatnád a szülés beindulását, én sem szeretném megkockáztatni. Mennyi idő ajtótól ajtóig a Sote? Van, aki bevigyen, ha előbb indul be a szülés?"

Miért, nálatok van egy kiadó hely? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szégyen, nem szégyen de ha úgy érzem, hogy tényleg jobb lenne leadni Hugit, akkor bizony nem lesz lelkiismeret furdalásom, hogy amíg én szundizok az ágyamban, ő addig a polcon van felslichtolva. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
A császártól kezdve a gyerekágy végéig engem az első 2-3 hét viselt meg egyedül, amikor hazajöttünk. Para nincs bennem most sem, ahogy akkor sem volt, de az egyetlen dolog amitől tartok az az alváshiány. Remélem, most jobban fogom venni ezt az akadályt...
Ha már úgy jövök haza a kórházból, mint akit háromszor kimostak és ledaráltak, akkor mi lesz itthon!? Tudom, hogy a kórház nem wellness szálló, ahol az én kényelmem a fontos, de azért van egy határ. :roll:

"Az első időkre jellemző az én és a melleim kimegyünk reggel pisilni érzés."
Én is úgy éreztem magam, mint egy ókori görög női szobor, egy félre sikerült Jusztícia: a mérleg helyett a melleimmel volt tele a kezem.

sillia!

"Ha az utóbbi időben nem változott a Pi értéke akkor jól számoltam.. "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Biztos, hogy a gyerkőcöt hallottátok? Tudom, hogy mindenki máshogy írja le, de a bip-bip -ról nekem inkább egy felnőtt szívverése jut eszembe. A kicsiké egy szágoldó vonatra emlékeztet és -már nem tudom ki írta korábban- olyan hutyu-hutyu jellegű.

Ha ne adj' Isten megint előfordul ilyen rosszullét, akkor feltétlenül szólj a dokidnak!

merion!

Nagy fába vágtátok a fejszétek. :o :D Gratula és vigyázz nagyon magatokra! Eddig ügyi voltál, reméljük továbbra is minden rendben lesz! :wink: Gyere, amikor csak tudsz. :wink:

katy76!

Élvezzétek ki egymás társaságát, amennyire csak tudjátok. A kötelező dolgokat és a problémákat most próbáljátok meg elfelejteni egy időre.

Fagyizás: de aranyos! :P :P :P :P :P :P :P :P

"Csütörtökön nálunk is bútor szerelés lesz végre, jön anyukám meg az anyósom, és mire én hazaérek a munkából, talán már kész is lesz a szoba. Úgyhogy jövő hétvégén már tudok pakolászni, rucikat mosni, vasalni, szépítgetni a szobát. "
Ámen! :wink:

máriá!

Mi mindenkinek örülünk. Ha irogatni nem is tudsz, olvasgass minket nyugodtan, ha jól esik. :wink:

Nem mesélsz kicsit a családodról? :?:

csibe83!

Jelentem, értettem! :) (Csak az érdekesség kedvéért kérdem. Az uccsó ultrahangot a 38. héten csinálják, azt hiszem. :roll: Nincs kedved majd arról egy külön táblickut csinálni, hogy lássunk, hogy állunk a célegyenesben? :roll: :roll: :?: )

Nektek is jó méreteitek vannak. :D

gabi1!

Ti már nagyon a finisben vagytok. Már tényleg csak a kiságy üres. :wink:

(Ha mégegyszer felteszed ENNEK a tortának a képét, akkor muszáj leszek venni egyet. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

nellike!

Ezek egy szimpla terhességnél is szép súlyok, hát még így! :shock: :shock: :D :D :D :D :D

Ha tudsz, akkor jelentkezz a doki után, hogy tudjuk, hogy nem kellett befeküdnöd! Toxémiával óvatosan, eddig nagyon ügyes voltál! :wink:

ancsurti!

Erzsikével kapcsolatbanegy picikét megnyugtathatlak. :wink: Nekem mindig nagyon tetszett, ha valakinek éppenhogy csak, de látszik a bicepsze. Ez nálam sosem állt fenn. :roll: Viszont a minap néztem, hogy jééé, nekem is van egy kis karizmom. :shock: :shock: :D :D :D Nem azt mondom, hogy amiatt nem találok felsőt magamra mostanság, de végre kiderült, hogy nekem is van olyanom. :P :P :P :P :P A gyerek -részben- ezt is megoldja. :wink:

Megpróbáltam belegondolni, hogy milyen lehetett megválni a cuccaidtól. Azt hiszem a sz@r érzés egy enyhe (és talán nem is a legjobb) megfogalmazás. :( :( :( :(

Főbérlők ajándéka: :) :) :) :)

Csintalan Pál és epres túrókrém: tárva-nyitva az ablak, jöhetnek! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Ha kibujik Kismonyok,szejjel-szarra szorongatom-dogonyozom!!!"
Igen, majd lesz olyan időszak is. :D Csak nem a legelején... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond!

Hajkefe tisztító körömkefe :lol: ne legyél gúnyos! Nem de ilyen szöszös lesz a kefe egy hét után. Most mégis hogy nézne ki, hogy Apát a költözés közepette még ilyen "faszsággal" bocsánat-is zaklatom, hogy lécci vidd már haza a hajbizgentyűmet és keféld ki...na nem. Majd megpróbálom a laptopot bevinni, ha meg nem müxik, akkor majd ha megszületett Bogyóka írok (feltéve, hogy lesz net a házba) lehet majd egy hónap múlva...
Cumi...Te szerencsés vagy...én bezzeg 4 éves koromig nyomattam a cumbát...viszont akkor valamilyen oknál fogva odaálltam a szemeteshez és szóltam Anyunak, hogy én márpedig mától nem cumizom....így történt a búcsú a cumitól. Nem akarom a Picimet elhallgattatni, de ha kell majd Neki, akkor csak kell :roll: :roll:

Jut eszembe Bond, ha császáros leszek, akkor megint megbonyolítom a dokim életét a mellső fali lepényemmel......

Tickerplayground.com
breki76

majd a kórház körül futkározok néhány kört :lol: :lol: . Nem, de azért remélem ha el kell még ezt azt intézni, majd kimehetek, pl OEP-hez

Tickerplayground.com
breki76

007,
Az első napokban szülés után annyira fel voltam pörögve, hogy az alvásigényem kb a nullára csökkent, a többedik napon léptem át a pár órát Natival - összességében. Alváshiánytól most nem tartok túlságosan, tudom, milyen hibákat követtem el: ébren szoptattam. Az pedig, hogy a baba sírós is lehet, elutasítom, mint opciót. 8)
Szabi az első napokban távol volt tőlem az idő nagy részében és nem telt neki túl kellemesen. Vérvételek, folyamatos infúzió, 3 órára szoktatás napokig. Úgy hiszem, hogy ezek a korai élmények meghatározóak, ok, hogy genetika meg minden, de akkor is. :wink: Mindenkinek megvannak a maga dilijei. :lol:
Másodjára a gyermekágy is teljesen más. Nincs. :lol:
A bébi és az én szívverésem teljesen megkülönböztető, annyira más a frekvenciája. De az is igaz, hogy inkább a hotyu-hotyu a jó leírás. :lol:

"Ha kibujik Kismonyok,szejjel-szarra szorongatom-dogonyozom!!!"
Igen, majd lesz olyan időszak is. Csak nem a legelején...
:lol: Nekünk egy ilyen próbálkozásra az volt a válasz, hogy ÁÁÁÁÁ..oÁÁÁÁÁ..ÁÁÁ.OOOÁÁÁÁ
Tényleg várni kell vele. :lol:

Kép KépKép
lorca

breki76! :)

Nem gúnyolódom, de esküszöm, hogy ez jutott elsőnek eszembe. :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cumitól határozottan vettél búcsút. :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Úgy vagyok vele, hogy ha sír, akkor általában akar valamit. Lehet, hogy nincs semmi komoly, csak egy kis figyelmet szeretne vagy megnyugvást. Amikor hangtompítóként bedugaszolják, akkor a cumi a szopizásra emlékezteti és jól lehet rajta nyammogni, tehát abbahagyja a palávert. De valójában nem kapta meg azt, amit igazán szeretett volna (hiszen alapból nem is ismeri a cumit). Egyszerű pótcselekvés. (Lorca alighanem nem osztja a véleményem, de ez van. :roll: :roll: :roll: :roll: )

Igen, nálad (is) izgalmasabb téma a császár, de ezen kár előre gondolkodni.

OEP-hez nem biztos, hogy neked kéne szaladgálni... :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

"Népszavazást" kezdeményezek:

"Adójóváírás
29. sor: Amennyiben Ön 2008-ban bérjövedelmet is szerzett, a bér után (24. sor "a" oszlopának fehér mezõjében feltüntetett bér összege) adójóváírás illeti meg akkor, ha az Ön összes, bevallásadási kötelezettség alá esõ jövedelme az 1 250 000 forintot nem haladta meg. (2 762 000 forint összes bevallott jövedelmet meg nem haladó jövedelem esetén Önt csökkentett összegû adójóváírás illeti meg, az erre vonatkozó szabályokat az e sorhoz fûzött magyarázatban szintén megtalálja.)
A munkáltatója, bér kifizetõje (továbbiakban: munkáltató) az Ön részére kiadott jövedelemigazoláson azokat az összegeket tüntette fel, amelyeket az adóelõleg megállapítása során figyelembe vett. Így elõfordulhat, hogy a munkaviszonyból származó bérjövedelme után az adójóváírás összege és a jogosultsági hónapok száma az igazoláson szerepel akkor is, ha az Ön összes jövedelme a 2 762 000 forintot közelíti vagy meghaladja, ezért év végén a bevallásában vagy csak csökkentett összegben, vagy nem érvényesíthet adójóváírást. A munkáltatója az elõlegnél azért vehette figyelembe az adójóváírást, mert Ön írásban kérte annak érvényesítését, mely összege mindaddig csökkentette is az adóelõlegét, amíg a munkáltatójától származó jövedelme az adójóváírásra jogosító értékhatárt (1 250 000 Ft-ot) el nem érte. PÉLDA magánszemély PÉLDA egyéni vállalkozó
Az összes jövedelem, melyet figyelembe kell vennie a 25. sor "d" oszlopában található.
Az adójóváírás az adóévben megszerzett bérjövedelem 18%-a, de legfeljebb jogosultsági hónaponként 11 340 forint (12 jogosultsági hónap esetén, legfeljebb 136 080 Ft) lehet.
Jogosultsági hónapnak az a hónap számít, amelyre Önt az adóévben bér illette meg. Abban az esetben, ha egy hónapon belül többször vagy több kifizetõtõl (munkáltatótól) járt Önnek bér, az egy jogosultsági hónapnak számít. Az "a" oszlop nyíllal jelzett kockáiba írja be a jogosultsági hónapok számát, amely legfeljebb 12 hónap lehet.
Amennyiben az Ön összes jövedelme az 1 250 000 forintot meghaladja ugyan, de nem több 2 762 000 forintnál, akkor az Önt egyébként adójóváírásként megilletõ összeget, csökkentenie kell annak az összegnek a 9%-ával, amennyivel az összes jövedelme az 1 250 000 forintot meghaladja. Ezzel a szabállyal az adójóváírás 2 762 000 forintnál "elfogy". "

Most az tegye fel a kezét, aki szerint nem egyértelmű, hogy ha 1.250.000.-Ft-ot nem haladta meg a jövedelmem, akkor egyrészt teljes összegű adójóváírás jár, másrészt ha csak TGYÁS-t és GYED-et kaptam állambácsitól és ott minden hónapban figyelembe vették, akkor a jogosultságom 12 hónapra szól. :!:
(Vagy fordítva feltéve a kérdést: a félre krampácsoláson túl mi lehet az oka annak, hogy csak 11 hónappal számolt nálam az APEH 12 helyett :?: )

Kép
Kép
200907?

Breki, Marci három naposan kapott először cumit. Azóta is szereti. Én meg nem bánom. Azért kapta, mert elkezdett sírni és mivel éhes nem volt, szomjas nem volt, tiszta volt a pelus és ott voltam neki én fogggalmam nem volt mi a baja. Odaadtam a cumit és elaludt. Amikor szürkül, akkor kiselejtezem.

2009, te ismét császáros leszel?

Kórházi pakk, én azon gondolkoztam mennyi pizsit vittem be magammal. Mert arra emlékszem, hogy anyum mindennap vitte haza mosni. Ti, mennyit szándékoztok bevinni pizsiből/hálóingből?

kispiskóta

kispiskóta! :)

Nem, nem készülünk császárra. Azokra gondoltam, akik most veszélyeztettetek mert nem jó helyen fekszik a lepény.

Részemről még nem gondoltam végig, de tartok tőle, hogy egy pizsi és egy hálóing fog befigyelni, mindkettő szoptatós.

Kép
Kép
200907?

200907 Ígérem most egy darabig nem teszem fel a tortát mert nem lesz szülinap, illetve lesz, majd a tesóm fiának, de ő Feketeerdő tortát kért. És lehet hogy addigra már ne is lesz a pocakomban Nóra, mert június 27-én van a szülinapja Szabinak.

Cumi: nekem az első egyáltalán nem fogadott el cumit, a sajátját szopta és kb 5 éves volt amikor magától leszokott.
A második első naptól cumizott de 1 évesen ő saját maga rakta le, és soha többet nem kereste. A harmadik szintén első naptól cumizott most 5 éves de még mindig kell neki, de nagy részt csak alváshoz használja és csak addig amíg el nem alszik, utána kiköpi és nem is kell neki. Az hogy kb meddig tart a cumi azt így nem tudnám megmondani, általában szín alapján különböztetem magam, ha látom hogy elszíneződik akkor kidobom. Én abszolút nem vetem a cumit. Lehet hogy pótcselekvés. Viszont nekem pl Réka állandóan cicin akart lenni, szó szerint egyfolytában és nem azért mert enni akart hanem mert cumizni akart. Persze megkapta amit akart, na de nem egésznap. Gondolnom kellett a másik két gyerekre is. Így kapott cumit, nem hinném hogy ezzel ártottam vagy ártok neki. Én is cumiztam 6 éves koromig, és az ég világon semmi bajom nem lett belőle. Azt viszont nem értem meg amikor úton útfélén megszólják a gyereket hogy cumizik. Szerintem ez nem rájuk tartozik, senkinek semmi köze nincs hozzá. Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja. Én sem szólom meg azt akinek a gyereke végig ordítja az áruházat mert akar valamit amit nem kap meg, pedig az enyémek sosem csináltak ilyet.

Na és a végére ma fotózásban voltam, a blogomban vannak a kertben lévő virágokról képek. Ha valakit érdekel nézze meg a blogomban.
Na és pocak kép:
Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Ja és az összes ruha ki van mosva, egy adag ki is van vasalva. Holnap majd a többit vasalom.
ÉS aztán a kórházi cuccot is bepakolom, és már tényleg csak a baba hiányzik.

akartam mondani hogy mostanában elég sokat keményedik a a hasam, főleg együtt lét után. Gondolkodom hogy megemlítsem e a dokimnak.

Kép

gabi1

gabi1! :)

Azért Réka esete más, mint amikor valaki megtehetné, hogy megpróbálja megkeresni a megoldást, de inkább kényelemből rögtön betömi vele a gyerek száját. :evil:

Az, hogy a gyerek cumizik ugyanúgy nem a gyerek "hibája", mint amikor végigüvölti a boltot csokiért. A gyerek mindig csak azt csinálja, addig megy el, amíg a szülő enged(i).

Ha valaki(nek a gyereke) igényli, akkor cumiztasson. Nem attól lesz valaki jó vagy rossz ember. :wink:

Borítékolom a doki válaszát: (többek között) no szex. 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Breki!
Én Szonjinak is és Marcinak is már sajna a kórházban adtam cumit, mert mindkettő besárgult és a kékfény alól nem lehetett olyan sűrűn kikapdosni, mint ahogy ők igényelték volna, így mint szükséges rossz, azzal vígasztaltam őket. Hogy mikor kell kidobni, az meg látszik rajtuk, pontosabbat nem tudok mondani, később meg sűrűbben, amikor már rágják is.
Egyébként, hogy elfogadja-e a cumit az is alkat kérdése, mert pl. a szobatársam kisfia, aki Szonjival egy napon született mindnefajta kísérletezés ellenére sem volt hajlandó cumizni. A volt sógornőm kislánya, aki most egy éves, szintén cumiellenes, az anyja cicijeit viszont előszeretettel használja cuminak (ez az, amit én soha nem engednék, pedig nagy szopi párti vagyok).

Timi!
Boldog névnapot, tőlem is.

Bond!
A "pár hét, ami még hátra van", azt, hogy kell érteni? Az életéből?
(amúgy értem ám) :lol:

Kispiskóta!
Én minden napra viszek egyet (mármint pizsit), már csak amiatt is, mert feltehetően meleg lesz és ha más nem beleizzadunk. Amúgy meg magamat ismerve csupa tej lesz, hiába a melltartó betét.

Gabi!
Megint mekkora a pocak. Mindig elámulok, pedig én a sajátomat is nagynak látom. Ha ti kihúzzátok júliusig, akkor fogok csodálkozni így: :shock:
A keményedést sztem említsd meg, azzal ártani nem fogsz, max. azt mondja, hogy ez a többedik terhesség miatt van.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

Etető cumi nálunk is befigyelt, a játszócumi az, ami nem játszik. :lol:

"A "pár hét, ami még hátra van", azt, hogy kell érteni? Az életéből? "
Bíztam benne, hogy slendrián megfogalmazásomba senki nem fog belekötni... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Hát ilyesmiben számíthatsz rám :D
Én sajna nem etetőcumiról beszélek, nálunk meg az ami nem volt a szopi miatt.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

:lol: :lol: :lol: :lol:

Van aki rögtön poharaztatja a kicsit, én cumiból adtam a lefejt tejet.

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

Köszönöm Lányok a cumis sztorikat.
Én nem akarom betömni vele a száját, de inkább cumi, mint az ujja, hogy aztán kenegessem kutyabengekéreggel, hogy jó keserű legyen, meg az ujjacskája sem biztos, hogy szép lesz, ha évekig nyammogja!!!
Szóval látni fogom rajta majd...mégis olyan 1 hónap? 2 hónap? Csak mert az egyik cumbára az volt írva, hogy havonta cserélni...én meg csak néztem így :shock: :shock: :shock:

Gabi! Tényleg talán Neked nagyobb a pocid, mint nekem, de nem annyival, hogy Te a 4. Babucidat várod! Neked is mellső fali a méhlepény amúgy????

Tickerplayground.com
breki76

boo! :)

Azért nem árt, ha nemcsak vizes, de száraz papucsod is van. :wink:

Fehér csipkés tornacsuka, baseball sapka :arrow: ez már egy fél menyasszonyi szerelés. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem bírtam tovább és hosszú hetek kívánóssága után igenis vettem maganak egy citromos Radlert és most azt szopogatom. :oops: :oops: 8) 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
200907?

Köszi Neked is Szonibaba!

Gabi:Együttlét után? :shock:
Akkor Ti nagyon ügyesek vagytok ha arról van szó amire gondolok.. :oops: Nekem nincs ekkora pocim,de mi már lemondtunk az együttlétekről.. :oops:
Többiek?

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

MINDENKI FIGYELMÉBE! :wink:

http://www.szuleteshete.hu/

:!: :idea: :!: :idea: :!: :idea: :!: :idea:

tímea83!

Hát, kétségtelenül nem ez a legaktívabb időszakunk, de majd megváltozik ez is. :wink:

Kép
Kép
200907?

breki igen mellső fali nekem is a lepény mellső fali. Egyébként cm-ben 106 cm.

Timi mi mindegyikkel együtt voltunk ameddig lehetett, az elsővel végig, jó kicsit nehézkes, de azért voltunk együtt. A másodikkal nem lehetett mert a lepény közel volt a méhszájhoz, vele veszélyeztetett voltam, meg a 30. héttől nyitva voltam 1 ujjnyira. A harmadiknál meg a 30. héten begörcsöltem így utána már tilos volt együtt lennünk.
És most is eddig együtt voltunk nem volt gond, most utoljára két egymás utáni alkalommal volt hogy utána sokat keményedett a hasam. Amúgy a pocak méret miatt biztos hogy nem fogok előbb szülni, a harmadikkal is volt ekkora hasam még sem jött előbb sőt 1 héttel túl hordtam. Annyi hogy 4 kg volt, én meg vagyok 154 cm, valahova kell nőnie szegénynek. És most is 2 héttel nagyobb, a 30. héten már 1759 g volt. És a méretek alapján is nagyobb. Úgy hogy most is nagy baba lesz.

Kép

gabi1

Boo!
Olyan klumpim nekem is van 2, egy itthoni és egy utcai és én is imádom.
Csipkés cipit hol vetted, mert én is vmi ilyesmit keresek, pont ahogy írtad, lapos, de nem slampos v. mi?!
7ezres szájfény? Lehet, hogy tényleg aranypor van benne v. gyémánt v. mindkettő és akkor meg milyen ptom áron adták, te meg nem kaptál a vissza nem térő alkalmon?

Bond!
Bocsi a műveletlenségemért, de mi az a Radler?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

A dobozon található hivatalos tájékoztató szerint:
sör és csökentett energiatartalmu citromízű üditőital keverék cukorral és édesítőszerrel. ALK. 1.4% VOL
(Van bodzás verziója is, az is nagyon nyammm 8) 8) 8) 8) )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

Le nem mosod magadról, hogy a menyasszonyi ruhádra gyúrsz. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Honnan vettem én, hogy piros a sapi???? :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ) A tatyó lehet a kis batyud a gyűrűnek, papírzsepinek, stb.-nek :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

A sört akartam ábrázolni, erre mit dob fel a Google :shock: :

Kép

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

Innen is látszik, hogy az alkohol öl, butít és nyomorba dönt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?