A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

hendegabi!
köszi a névnapi köszöntést!
az iwiwen persze megjelöltelek,és nem jelöltél vissza!!!!

Kép

Magzatmozgás számlálás.
Azért nem teljesen alaptanul javasolják... :roll:
A legjobb, ha evés után a bal oldaladon fekve 1 órán át számolod. Pontosabban, ha 10-20-at érzel, akkor az már jó, nem kell végig ott dekkolni 1 órát és elszámolni 3826-ig. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A lényege, hogy a terhesség vége felé, immár a szülés kapujában, amikor nem lát doki és CTG sem áll a rendelkezésedre, akkor otthon figyeld magatokat, hogy mihamarabb észre vedd, ha esetleg nincs valami rendben.
(Azért kaja után javasolják, mert akkor általában beindulnak, illetve azért fekve, mert így jobban érezni és azért baloldalon, mert a vérkeringésnek jobban esik, mint a jobb oldal)
Amikor Manóra várva bent feküdtünk a SOTE-n nekünk is le kellett csekkolni ebéd után és a délutáni vizitnél rá is kérdeztek, hogy mennyi volt.
Túlparázni nem kell a dolgot, de érdemes naponta egyszer egy olyan időszakot/helyet/tevékenységet keresni, amikor meg lehet csinálni. (Általában 15-20 perc alatt megvan :wink: )

És egy cikk erről illetve konkrétan a szülés minkénthogyanésastöbbi kérdésről. Elolvasandó mindenkinek! :wink:

http://www.fogamzasgatlas.hu/5_szules_c.php
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.05.05 13:18-kor.

Kép
Kép
200907?

véleményt kérek, melyikre szavaztok? G1 Intézet - Babavízió, vagy a 4D Genesis?

f.nikici

Én is kérek szépen véleményt. Felrakjam mégegyszer a kelengye listát?
(hendegabi! Hányadik oldalon van fent? :wink: )

Kép
Kép
200907?

200907!
köszi az adrián napi köszöntést!
TAbati!nem tudom miért ír a dokim mindig egy nullával többet mint nektek.2400 akkor.

Kép

lola én is sok boldog névnapot kívánok Neked! 8)

f.nikici

Tímea 83!
látod akkor nekd rövidebb mint nekem.doki és doki közt is van különbség.meg hohy mennyi volt 1 hónapja.lehet hogy nekem azért mondta hogy szanatóriumi életmód,merthogy 100.ik lombik,meg volt hematóma,meg vérzések,stb.

Kép

f.nikici!
neked is köszi a köszöntést!

Kép

lola, timi nekem C1500-as, megrövidült a méhnyak, a 28 héten is ennyi volt, illetve, a 31.en is.

f.nikici

Szerettem volna visszakeresni gabi1 bejegyzését arról, hogy a méhszáj értéknél mi mit jelent, de nem találtam meg. :( Belebotlottam viszont a kelengye listába, ami a 177. oldalon van :wink:

Kép
Kép
200907?

ezt találtam:

Méhszáj értékei:
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
Vendég

Sziasztok! :lol:

boo: a kutas történetnek nem én vagyok a szemtanúja, hanem egy motoros ismerősöm küldte el, egy ismerőse volt a srác, aki látta az egészet. Biztos, hogy nem urban legend, mert sajnos erre felé is látni hasonló észlényeket... :lol: Jó, rendszámtáblát leszerelni még egyet sem láttam, de azért überelik sokan. Keresztben előttem bőven a piroson áthajóból nekem is kijutott a múlt héten több is, már meg sem lepődök.... Pedig ez nem is Pest :lol:

dodi: tegnap én is megfejtettem a feladványod /igaz, Bond erős utalása alapján :oops: :lol: /, szerintem nagyon jó neve lesz a babócátoknak! :lol:

hendegabi: mozgásszámlálási technikád nagyon jó :lol: Ha te nem is, a baba azért tudja számolni, hányszor állsz- ülsz- mész :lol:

jimbione: pihenj sokat /gondolom, most újat írtam :oops: /, s meglátod, hogy lesz még ideje a babádnak odabennt. :lol:

lorca: Tamotsu név nagyon üt! :lol: Apukád akkor hogy hívja őt?

nikici: elég extrém kívánósságod van, hallod- e! :lol: :lol: Bár vhol olvastam, hogy volt kismama aki a sarat kívánta egész terhesség alatt :shock: :lol: Úgyhogy ha neked az kell..... :lol:

azt a kelengye- listát majd én is átnézem, most volt itt a védőnő, pont erről beszélgettünk, de azért belenézek, hátha valami kimaradt :lol:
Vagyis később, mert most megyek az ocsmányirodába /végre elkészült a jogsim :lol: :lol: /, meg nőgyogyihoz igazolásért, meg boltba kajáért. Több napi kajáért, mert amióta nem dolgozom /ez a második nap :lol: :lol: /, nincs kedvem minden nap boltba menni, azt hiszem :lol:

Kép
agi125r

Bocsi Lola, de nem tudtam, hogy ki vagy.
Bevallom, csak azokat szoktam visszajelölni, akikkel tényleg tisztában vagyok...

Kép
Kép]
hendegabi

HELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLP!!!!!!!!!!!!!!!
Nem tudom felhívni a Teve utcát. A 288-51-00-ás központi számon azt mondja be, hogy vagy tárcsázzam a melléket vagy várjak a kezelőre. Ma már csak tucatszor hallgattam végig a tüm-tütüm-tütümtütümtütüm gépzenét és a vonal elbomlását. Tök mindegy milyen, de valamilyen melléket nem tud valameliykőtök?! Mindegy merre, csak tovább jussak már innen! :x :x :x :x :x :x :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Nikiről nem tudtok valamit? Utoljára talán múlt hétfőn jelentkezett, akkor otthon maradhatott (Rainával). Sokszor gondolkodom, mi lehet vele.
Meg persze a többiekkel is. Pl.: az ikreseink is sokszor eszembe jutnak. (Megnéztem a májusiaknál, ott is van egy ikerpár, nagyon tündériek!)

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok Mamikák!
Nem tudom emlékeztek-e még... :oops: :oops: :oops:

Egy kicsit zürös hetek állnak mögöttem, költözés, lakásfelújítás, miegyéb... csoda, hogy még nem szültem meg :lol:

Egyébként hasonlóan "szenvedek" mint Gabi, hatalmas hasam lett megint (a Kisfiammal is méretes volt), na most kb ott tartok mint szülés előtt 2 héttel.
Persze Natasa is remek méretekkel rendelkezik (2 hete volt kb. 1980gr) Nolka 32 hetesen volt 1600...
A köldököm már annyira kidudorodik, hogy a Kisfiam azt mondja rá KUKI :shock:

Hát én már össze is készültem a kórházi motyóval biztos ami biztos.
Egyébként megint a János kórházba megyünk végül, nem a Margitba, Csibe! Ha gondolod javítsd, de nem lényeg.
Van még valaki aki a Jánosba készül?

Igyekszem sűrűbben jönni, addig is egy pocikép, nehogy elfelejtsetek :wink:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Lola:Amikor bent voltam a kórházban azt mindig kihangsúlyozták h hematóma nincs,uh erről is lehet szó,meg h azóta nem volt görcsöm.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

sillia! :)

Köszi a leírást! :wink:

hendegabi! :)

Induljunk ki abból, hogy inkább a családjával foglalkozik most niki72, semmint velünk. :wink:

anitja! :)

Nem semmi pocakméret, az már egyszer biztos! :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:
A lényeg, hogy minden rendben van és vigyázz magatokra ebben a melós időszakban! :wink:

Kép
Kép
200907?

Ha jót akartok nevetni ezt feltétlenül látnotok kell!
http://duma.forum.hu/f18/kalandra-fal-h ... tris-t238/

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok!

Hááát, nem jártam sikerrel (mint az várható volt), de legalább megpróbáltam :roll: :? :? ! A dékán közölte, hogy tökéletesen igazam van :!: , de ez a központilag (országosan) meghatározott kommunikációs tanterv ( :shock: :?: :shock: ), és bár meg van hozzá a jogköre, hogy módosítson rajta, nem teszi, mert nincs megelégedve az évfolyam hozzáállásával!!!!! :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:
Na de hallllóóóóó! Én azért szopok a 4,75-ös átlagommal, mert 15-20 paraszt sz@rik az egyetemre?!?!?! :evil: (Ezt persze választékosabban fogalmaztam meg :lol: ). Erre közölte, hogy igen ( :x )! DE! Azt tudonom kell, hogy az ÉLETben meg fog térülni a szorgalmam :shock: ! Na, mondom ugye most viccel?! Ez olyan duma, amivel 5 éves korban szédítjük a tompika gyerekeket, szóval ennél azért tessék engem komolyabban venni :evil: :lol: !
Végülis annyiban maradtunk, hogy számításba fogja venni a Master-képzésre jelentkezőknél, ki mennyit feccölt a suliba, és azoknak nem kell felvételizni (persze-persze), és azt is tudnom kell, hogy rám ezen a szigorlaton most úgyis más méltányossági szabályok vonatkoznak....
Na, ezt most szerintetek vehetem úgy, hogy Ne, stresszelj kiccsaj, úgyis átengednek! ?!mert én hajlamos lennék így értelmezni... :roll: :lol: ! Szerintetek?

Anitja!

Persze, hogy emlékszünk rád :wink: !
Pocak :shock: :shock: :shock: ! Nagyon durva, szerintem ez még Gabién is jócskán túltesz, mert te a kép alapján nem tűnsz olyan alacsonynak... Nem irigyellek érte :oops: ! Nem lehet valami kényelmes :? ! És milyen nagy a kislányod is :shock: :D !
Persze gartulálok :wink: !

Képzeljétek, egyik ismerősömnél szombaton, 33. héten beindult a szülés :( ! Görcsölni kezdett, és kinyilt a méhszáj, de időben meg tudták állítani. Még kórházban vannak, de ha a héten nincs gáz, hazaengedik, de tuti feküdnie kell végig :( . Még nem hívtam, de ma megpróbálom elérni, aggódom értük, meg kiváncsi vagyok, vajon mitől indult be... :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok kismamik!!!

Húúúúúúúúúúú, a 211. oldalról olvastam vissza, eléggé elfoglaltak voltunk az utóbbi időben, de minden név és szülinaposnak Nagyon Sok Boldogságot kívánok!!!!! És üdv. az újaknak.
Most mire végére értem már a felét el is felejtettem, amiket írni akartam :oops: :oops: !!!

Szépek a pocakok nagyon :D :D !!!!

Először is köszönöm mindenkinek a tippeket és a tanácsokat a vajúdással kapcsolatban.

Gabi: nagyon sajnálom a barátotokat.
Szuper a gyerekszobátok!! Ja és én 153 cm vagyok, tegnap mondta a dokihoz, hogy hozzám képest nagy a baba, de most mit csináljak , hogy ilyen pirinkóra nőttem :roll: :wink: .

Tabati sajnálom a névmizériát, de szerintem ne is törödj velük, a lényeg neked és a párodnak tetszen, a többi nem számít :wink: !!
Nálunk a nagyi ilyen földhöz ragadt neki a férfi név a Lajos, meg a Géza :D :D !!!!

Boo: szépek nagyon az esküvői rucik, olyan szép menyasszony leszel :D !!!!!!!!

Jaj de jó , hogy írtátok a szemészt , nekem ezt el is kell intéznem nagyon gyorsan, sajna elég rossz a szemem. Kell szakvéleményt kérnem a szemészemtől.

Kórházi cucc: nagyjából összeálltva, házassági kivonat másolatot is beszereztem :D .

Nyuszi: előtejem nekem sincs, és cicire se híztam.

Kép
marietta1982

Sziasztok!! :D

Itt vagyok koszonom a hianyolast...mire visszaolvasok, nincs idom irni.... :roll:
Jippppiiii, meg mindig itthon, mar 11 napja.. :lol:
Azt hittem, csoda tortent, es a lepeny felvandorolt, de ma voltunk uh-n, es sajna ugyanott van, es valoszinu mar ott is fog maradni..de az a lenyeg, hogy mar lassan 2 hete nem verzek, es igaz, hogy barmelyik pillanatban ujra megjelenhet, de az ido kozben szerencsere gyorsan telik...Kicsi Alex babank mar masfel kilos.
Ha addig nem lesz semmi gond, a 36-37. heten megcsaszaroznak.

Mindent elolvastam, de mindenre reagalni szinte lehetetlen... :shock:

Puszi mindenkinek!
Niki
Vendég

007,
Bocs, ilyen helyekre nálunk mindig apa megy, nem tudok melléket.
Ha olyan hasznos, akkor miért nem kellett az első két gyereknél magzatmozgásokat számolgatnom? :wink: Még a CTG-re is azt mondják, hogy főleg utólag értékelhető, egy ilyen számlálgatás meg nekem végképp nem tudományos, hiszen az, hogy érzek-e egy bizonyos mozdulatot, egy csomó mástól is függ. Miért nem ajánlják akkor inkább a doppler készüléket? Ha az esélyt latolgatjuk, hogy SIDS vagy méhen belüli probléma, amit a dopplerrel otthon lehetne detektálni, akkkor az utóbbi toronymagasan vezet. Ráadásul még olcsóbb is egy szívkütyü, mint egy légzésfigyelő.
Evés után nálunk délben alvás (velem), este pedig fürdés/alvás (bolondok háza) következik, reggel meg rohanunk oviba. Neked hogy fér be az egy óra?

Nálunk a Sote füri gond az nem szobatárs függő volt, bár abból is kijutott két érdekes. :? A wc mellett volt a tusoló - gondolom nálatok is. Azon nem volt fügöny, így a legóvatosabb használat mellett is víz volt. Erre jöttek a papucsok, amitől egy kicsit sáros lett és az egyebek... Igaz, én takarítgattam wc papírral, de volt, aki ezt nem tudta megcsinálni és nem a szándék hiányából eredően.
Nekem nincs problémám azzal, hogy ha valaki rákérdez, hogy vannak-e orosz rokonok vagy hasonló a Natasa név miatt. De azt egy kicsit sötétnek tartom, aki azt mondja, hogy van, csak mi tagadjuk le. Miért tennénk?! Jelentése eredetileg az Úr Jézus születésnapja, latin, de nekem a héber is teljesen megfelel. :lol:

amit aztán vagy figyelembe vesz a nődokid vagy nem
Igaz :lol: De azért egy doki csak nem fog császározni a szem miatt, ha ott van előtte a szemész szakvéleménye. :twisted:
Hogy mennyire foglalkoznak ezzel a Sotén: Az ügyeletes doki elé leültem - persze szemüvegben. Kérdés: van valami problémája a szemével? 8) 5 perces fájásoknál azért erre felnevettem. Nézett rám bambán és nem értette. Második dokim egyébként kért szemészeti szakvéleményt.

Combino:
Nekem ma is pasi ugrott, hogy átadja a helyét. :lol: Lehet, hogy ennyire lestrapáltnak nézek ki? :roll:

Anitja,
Húúú, ez már tényleg nagyon-nagyon poci. :shock:

Ági,
Apukám általában a magánhangzókat keveri, de mostanában inkább cselesen ki se mondja az egész nevet, csak annyit, hogy Tamó. 8)

Nikici,
Amíg el nem kezded betermelni az otthoni szivacsokat, addig biztos nincs ezzel gond. :lol: Jobbnál jobb dolgokat szoktak kitalálni a terhes kívánósság okaira, kíváncsi lennék, hogy a szivacsra milyen jó ötlettel tudnak előrukkolni.
Én soha nem voltam egy csajcis nőszemély, de Natit szeretem öltöztetni, Szabinál még nem ragadott meg a dolog. Erre se gondoltam volna szülés előtt. :lol: Arra meg pláne nem, hogy még a rózsaszín is meg fog tetszeni. :wink: Azt hiszem, ebből a béna hozzáállásomból egy kicsit át is adtam Natinak. Pár napja vettem neki egy Tenezis spagettipántos toppot. Rózsaszín volt piros szivecskés lufikkal. Nat erre megkérdezte, hogy ez most az övé vagy Szabié. :roll:

Kép KépKép
lorca

Nikici!
Én még mindig a 4dGenesis-re szavazok, tuti nem fogsz bennük caslódni. Jövő hétre tuti lesz időpontjuk. A héten én is hívom őket, szertnék legkésőbb szombaton eljutni hozzájuk.

Dodi!
Én is kitaláltam :P
Igen, értsd úgy dékánbácsi szavait :wink:

H.Gabi!
A dinnye és a kukorica nekem is jöhet. Nyaminyami

Na de a szivacs :shock:

Sillia!
Na ezt a listát sztem érdemes megjegyezni, hogy hanyadik oldalon írtad, mert pár hét múlva itt fogjuk fogni a fejünket, hogy mikor is tetted fel?

Anitja!
A te pocód sem semmi. De ahogy a 2 heti súlyát írod, nem is csoda.

Niki!
Ha nincs semmi gond, akkor miért olyan korán?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Jó, hogy jöttél Niki: Bár minden kérdésemre ilyen gyors választ kapnék!

Anitja! Nagyooooon nagy a pocid. Mi lesz a végéig?

Kép
Kép]
hendegabi

Niki,
Hurrá jó hírek. :D De miért olyan korán? A 36. hét még koraszülöttnek számít. :roll:
Tudom neked is ajánlani a két ablakos babanetet. :D Igy mire végigolvasod, már le is reagáltál mindent, amit akartál. :lol:

Dodi,
Szimpatikus a dékánotok. :lol: Legalább nem próbál hazudozni. :D Bár ez az életben megtérül a szorgalom duma a kommunikáció szakra annyira azért nem vonatkozik, ezt tudhatja ő is. :? Egyébként én is úgy értelmezném, hogy ne aggódj a vizsga miatt.
Remélem ismerős babája kivárja még azt a pár hetet. Már nincs neki olyan sok hátra. :( De azt bent kéne tölteni.

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:54-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Ha nem baj, hogy Dodi helyett válaszolok, akkor igen a "sunyi fajta kertész" a Barátokközt Kertész Botondjára utal. Csak én a Kertész Gézára gondoltam, ezért nem volt egyből egyértelmű. Meg gondoltam, hogy biztos nem Gézát választottak Dodiék ennyi idő után.
Ügyi vagy a varrónővel. Kb. mikorra lesz belőle ruci?
Van olyan nyakkendő is, ami olyan kendő szerűség, nem tudom, hogy hogy hívják. Az sem játszik apánál?
Elegancos inget sztem bmelyik bevásárló kp.-ban kaptok, ilyen helyeken mint a "Kristóf" v. vmi "Uno" nevezetű ffi ruhabolt is van, aminek nem ugrik be a pontos neve.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!:)
Bekukk.

Én is inkább csak olvasgatlak benneteket mostanában, mert nincs erőm esténként írni. Dagad a lábam és nem tesz jót az ücsörgés.

Kész a babaszobánk és a nagytakarítás. :P Olvastam, hogy nagyon készültök a kórházas motyóval is, én is utánanéztem már 1-2 dolognak, de még csak a Tenna betétet sikerült megvenni. 8)

A kisbabám szépen gyarapodik, pont ma voltunk dokinál...2023g :shock: 8) Egy hete kezdem azt érezni, hogy nehéz, nehezemre esik a sok gyaloglás. És most jön még a java...és a meleg. :?

Boo: én sem bírok enni, illetve bírnék, de kénytelen vagyok betúrni az előírt CH mennyiséget. Egyedül a fagyit kívánom és kb. 3 gombóc diétással meg is elégednék egész napra. esténként úgy érzem magam, mint egy héliumos lufi.

Tabati: Ne törődj vele, hogy a választott nevekre ki mit mond! Szerintem ez olyan dolog, amiben senkinek a véleménye nem számít. Nektek kettőtöknek kell, hogy tessen. Nálam is próbálkozott anyu is és anyósom is...ők már választottak, most rajtam a sor.:)

Végül, de nem utolsó sorban...üdvözlet az újaknak!:)

bertina

kicsidodi! :)

Igen, ezt úgy kell értelmezni! :wink: :P :P :P :P :P :P

niki72! :)

Jó, hogy még mindig otthon vagy! :D :D :D :D :D A babának is szép a mérete. :D :D :D :D De miért a császár ilyen lepényfekvéssel? :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: :?:

lorca! :)

Régebbi a módszer, mint a te első terhességed. Törvényi előírás, hogy az adott időszakban felhívják rá a kismama figyelmét.
"Még a CTG-re is azt mondják, hogy főleg utólag értékelhető"
Miért is???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Amikor a 120 vagy az alatti tartomány vagy nem megfelelő görbe már finoman szólva is figyelem felkeltő?
Gondolom, azért nem Doppler, hanem feküdjönésszámoljonkismama, mert az nem kerül semmibe, viszont mindenki számára elérhető.
Mint említettem, nem kell egy órát dekkolni, 15-20 perc alatt meg szokott lenni a megnyugtató mennyiség. :wink: (Tudom, ennyi idő sincs mindig :wink: )

Nálunk sem volt függöny a zuhanyzón. Ha már egyszer üvegfülkés?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"De azért egy doki csak nem fog császározni a szem miatt, ha ott van előtte a szemész szakvéleménye"
Ma? Magyarországon??? Viccelsz???? :? :? :? Dokija válogatja.

boo! :)

"tudom hogy volt a pakk lista, de ebből a 200 oldalból nem bírom visszakeresni"
Óccsó kifogás. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Töri a csuka vagy inkább "megszívja" a bőröd? Utóbbi esetben titokzokni. :wink:

bertina! :)

Gratula a mértekhez, nem csoda, ha már nehezedre esik a mozgás. :wink:
Ezek szerint alakultak ti is. Ha nem bánod, akkor szívesen megnézük az esetleges képeket! :roll: :roll: :roll: :wink:
Gyere azért néha, hagy halljunk rólad is! :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Itt már a többség, mint aki jól végezte dolgát, lassan szüléshez készülődik. Sőt.
Nekem még csak 1 pizsim van a kórházra - az sincs még kivasalva, nyaralni készülünk és festés és nagytakarítás előtt vagyok. És beinult mindkét munkahelyem. Nagy hassal építési területen kooperációs értekezleten veszek részt, amit elég furcsának találok magam is, hát még mások. A másik munka otthoni számítógépes, gondoltam, hogy szülésre aláírják a szerződésemet, hurrá :cry: De dolgozni már nem fogok tudni sokat. Szerintetek normális vagyok?!?

Ma volt anyáknapja elsőszülöttemnél. Leírom hogy zajlott, mindenkinek hasonló szépet kívánok megélni!

Egyrészt megható volt, mivel ez volt az utolsó és csak az anyukák voltak a gyerekekkel -még tesók sem. Először is körtáncolt mindenki a saját gyerekével, amit talán még senki közületek nem csinált a gyerekével. Már ez eleve nagyon személyes "ajándék" volt. Az énekek és versek között voltak vicces játékok pl. szimat vagy tapintás lapján megtalálni saját gyereket ill. anyukát bekötött szemmel -mondanom sem kell, mindenki kitalálta.

De a csattanó az volt, hogy egy lírai zenei aláfestés mellett mindenki egyenként elmondta miért szereti az anyukáját. Martin ezt mondta: Azért szeretem az anyukámat, mert szülinapomra csinált rendőrautós tortát.

Hát kész lettem tőle. Totál kettőnkről szólt ez a mondat és nem valami sablon szöveg, hogy megölel, ápol, megvesz ezt vagy azt. Ez nagyon személyes és büszke vagyok rá, hogy ez jutott eszébe. Ezt tényleg csak TŐLEM csak Ő kapta.

Ráadásul az óvón elárulta utána, hogy mikor először próbálták ezt, Martinnak kicsordult a könnye. Azóta nem térek magamhoz, bőgök itt. Ennél szebb anyáknapi ajándék nem kell, míg élek nem felejtem el.

Jó babavárást!

Éva

KépKépKép
agmano

anitja: mekkora már a pocakod :shock: :shock: igaz már én is gömbölyödök :lol: :lol: szépek a méretek, gratula :wink:

dodi: kár hogy nem jártál sikerrel, annak ellenére, hogy igazad van :roll: na de Neked ez már meg se kottyan, ész vagy :lol: :lol: az ismerősödnek pedig megy a drukk!!

niki: örülök, hogy jól vagytok, és hogy otthon!!! :D :D Pihenj, drukkok mennek továbbra is :wink:

lorca: én szeretem a kiscsajszis dolgokat, de apa azt mondta több rózsaszín ruhát már NEM vehetek, de még csak olyat sem, amiben van :lol: :lol: a szivacs nem tudom mire utal, de nekem ez régebben, kiskoromban is fennállt, csak utána elmúlt :lol:

boo: várjuk a képeket a ruháról!! :wink: A pincefal evés is izgalmas lehet(ne). :lol: :lol: Én még pl. az üzemanyag illatot is szeretem, beledugnám a fejem tankolásnál a tankba :lol: :lol:

bertina: héliumos lufi :lol: :lol: :lol: ez jó, esténként én is így érzem, pedig nem eszem sokat egy napra elosztva, de gondolom estére már mégis sok...a picur mérete pedig nem semmi :shock: :shock:

f.nikici

agmano! :)

Azért most már inkább a pocakod diktáljon neked, mint te más emberkéknek. :wink:

Tényleg megható lehetett a zAnyáknapja. Pláne, amit az óvónéni is mesélt... :P

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Van egy jó, meg egy rossz hírem.
A jó: rendben vagyunk :D !
A rossz: "autóbalesetünk" volt :( ! Azért csak idéző jelben, mert hála Istennek, senkinek nem esett komoly baja! Félsávos útlezárás van Fót, és Csomád között, ezért kb. harminccal csorogtak az autók. Épp megállt a sor, így mi is, mikor hirtelen bazinagy csattanás :shock: ! Egy Merci landolt a seggünkben, amit egy Saran tolt belénk, de olyan tempóval, hogy még minket is beletolt az előttünk állóba :shock: ! Egy csajszi vezette a Sarant, és állítása szerint elbambult, mert csörgött a telója :shock: :evil: :evil: :evil: ! A Saran eleje tropa, a Merci elöl-hátul tropa, Octaviánk hátul tropa, elől csak szépséghibás lett, előttünk lévőnek meg volt vonóhorga :evil: :lol: !
Az öv persze rendesen megrántott, és onnantól sokat keményedtem, breakelt a gyerek, szóval inkább elmentünk a dokimhoz, aki maga is UH-t javasolt a biztonság kedvéért.
A kisnyúlnak kutya baja :D ! Viszont harántfekvésben van :? . Ez lehet a baleset eredménye, de lehet hogy már napok óta így van... Annyira mondjuk nem aggaszt a dolog, hiszen sok ideje van még, ráadásul adokim be tudja fordítani, meg amúgy is ő tudja hogyan jó neki feküdni, nyilván nem véletlenül tvisztel :lol: !

Ja, és 1500 g :wink: ! A méretei teljesen jók, a doki szerint pont egy ilyen korú kiskukis méreteit hozza :D !

Boo!

Én sem nézem a Barátok köztöt, csak mikor rákerestem a Botond névre, azt is kidobta, meg már két ismerősöm is mondta, hogy neki az a Botond jut róla eszébe, szóval ezért írtam bele :wink: !

Köszönöm csajok a bíztatást, de azért maradjunk annyiban, hogy közel sem vagyok én olyan penge agyú, szorgalmas meg pláne nem! Ez azért csak a kommunikáció szak, nem az agysebész szakvizsgámra készülök :lol: :lol: ! Szóval én sem izgulok a sikeressége miatt túlzottan (max. sz@r lesz, de meglesz :wink: ), de a tökömnek van kedve pocakosan tanulni, mikor odakint ezerrel süt a nap, és lenne más olvasnivalóm is :? ! Na, ennyit rólam, vannak itt sokkal nehezebb helyzetben is! Igazi elismerésem azoknak, akik gyerekkel és pocakkal csinálják a nehezebb szakokat :wink: ! Mondjuk jövőre én is babával csinálom már.... :roll: Dejó lesz :twisted: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok Lányok,

húúú, nem semmi, amit 1 nap alatt termeltek (mármint a babaneten), mostanában próbáltam követni, de ez hosszútávon nekem nem megy. A 3 csajszi totál lefáraszt, a terhesség is, hulla fáradt vagyok, és persze a férjemmel is szeretnénk valamilyen szinten egymásra figyelni (nem beszélve a saját dolgaimról). De jól esett minden megszólításotok, így egész más olvasni Benneteket, mint eddig.

200907: köszi az összegzést a kapcsolódási pontokról. Nagyon titokzatos vagy, ez még nekem is feltűnt, fel fogod fedni valaha is magadat?

lola29 és nellike: én is a Jánosban fogok szülni. Láttátok már a szülőszobákat? Nagyon klasszul megcsinálták, 3 éve még nagyon lepukkant volt az egész.
Terhességem elején nem tudtam, hogy felújították, és majdnem
visszamentem a Margitba otthagyva orvosomat, de szerencsére nem tettem. (Az első kettő ott született, aztán a dokim átment a Jánosba, s én hűségesen követtem.)
Ja, és boldog szülinapot lola29!

Radler témához ennyit: saját keverésben sör + seven up vagy sprite, én kevés sörrel szeretem és hőségben nagyon jó szomjoltó.

Szopihoz pedig szerintem érdemes az utolsó két hónapban zuhanyozás után törölközővel erőteljesen átdörzsölni a mellbimbókat, hogy edződjenek, így kevésbé készülnek ki majd a szoptatáskor. (Aggódósoknak megnyugtatásul még annyit, hogy terhesen sosem szivárgott tejem, kicsik a melleim, de szülés után mindig elöntött a tej és mindegyiket sokáig szoptattam, úgyhogy nem lesz sehol semmi gond).

Anyák napjáról meg annyit, hogy szép volt és megható, bár az én különbejáratú kérésemet, hogy ezen a napon ne legyen testvércivakodás és nyafogás, nem sikerült csibéimnek betartani.

Máriá
máriá

Sziasztok!
Voltam ma védőnőnél,minden ok volt.10 kg-nál tartok.
Sajnálom a balesetet!!!!!!!!Lényeg,hogy minden ok a babával.
Anyáknapja szép lehetett.Én tegnap írattam be a Lilit oviba.
Nekem 1,5 hét múlva szakdoga védés,5 hét múlva meg államvizsga.És én sem akarok tanulni!!!!!!!!!!!!!!! :evil: Én szociálpedagógus leszek...Ha leszek...
Vendég

Hogy lehet másfél nap alatt négy oldalt írni???? :roll: :roll:

Alig győztem visszaolvasni...

Dodi!
Köszönöm, hogy megkérdezted az anyukádat! Egyelőre úgy tűnik, hogy nincs nagy baj, a vérvétel semmi extrát nem mutatott ki. Tegnap délután óta nincs magas láza, csak pici hőemelkedése.
Kapott antibiotikumot (bár nem nagyon értem, hogy mire :shock: ), lehet, hogy az kezd hatni.

Bond!
Igazolást ugyan nem kaptam a vérvételnél, de adott a nő egy papírt, ez egy régi formanyomtatvány a HIV teszthez, és erre ő tollal még ráírta a többit is, amit nézni kell. Én házi készítésű igazolásnak sem nevezném, de csak elég lesz a szerződéskötéshez!
Csütörtökön megyek a dokimhoz, még őt meg akarom várni, hogy mit mond, bár gondolom, hogy neki tök mindegy, hogy hol vetetjük le az őssejtet. Aztán a jövő héten mi is megkötjük a szerződést.
Mi 20 évre vetetjük le.

Tegnap végül nem volt gyógytorna, mert Apa nem érezte annyira jól magát, hogy elmenjen, de itthon tornázott.
Ma meg kimenős, a legénylakásában van a barátaival. Már ráfért, mert attól féltem, hogy itthon fog beposhadni szegénykém.
Valami meccs van a tv-ben, és nekünk itthon nincs olyan sportadónk, a legénylakban meg van.
Amúgy ma krisztusi korba lépett!!!!

Engem ma bent annyira felidegesítettek és igazságtalanul bántottak egy értekezleten, hogy utána kb. 1 órát bőgtem az irodámban. Annyira hüppögtem, hogy a kollégáimnak alig bírtam elmondani, hogy mi történt.
Mondtam is a főnökömnek, hogy ez volt az utolsó értekezlet, ahol kockásra ültem a seggem azért, hogy baszogassanak. Dolgozom szívesen, de mindenki hagyjon békén.

Szép nagyok a pocakok! Nekem 98 cm a hasam. Majd teszek fel képet valamelyik nap.

Hétvégén én is megpróbálok néhány dolgot megvenni, hogy haladjak egy picit.

Gabi!
Neked akartam írni, hogy nagyon sajnálom, ami a barátotokkal történt. Nehéz feldolgozni... :cry:

Kép
katy76

kicsidodi! :)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Értsd: jó, hogy minden rendben van. A ti egészségetek a legfontosabb, az autó és az anyagiak ilyenkor nem képezik téma tárgyát (bár nyilvánvalóan nem hiányzik az embernek)
A befordulásra még bőven van ideje és szépen gyarapszik a kicsi. Ez a lényeg. 8)

"nem az agysebész szakvizsgámra készülök "
Miért, az mikor lesz? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

máriá! :)

Az írásaim vagyok én. 8) Egy ponton túl már tök mindegy, hogy Gizinek vagy Mancinak hívnak ésatöbbi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Anyák napjáról meg annyit, hogy szép volt és megható, bár az én különbejáratú kérésemet, hogy ezen a napon ne legyen testvércivakodás és nyafogás, nem sikerült csibéimnek betartani. "
Ez is hozzátartozik az anya szerephez. :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Saját Radler-recept: nagyon cseles! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lilisgabi! :)

Éljen az oké, a sulinak meg már mindjárt vége, kitartás! :wink:

Kép
Kép
200907?

katy76! :)

Jó lesz az a papír, a lényeg, hogy lássák, hogy elindult valami. :wink:
Miért a Krio-hoz húztok?

Ha otthon gyógytornázott Apa az is épp olyan jó, a lényeg, hogy hasson már!

Isten éltesse és ne legyen többet ilyen szülinap előtti időszaka! :wink:

Melót meddig csinálod még? Nem hiányzik ez már neked...

Kép
Kép
200907?

Csütörtöki előadás témája:

A terhestorna jelentősége, a tornafoglalkozásokon tanultak alkalmazása a szülőszobán.
(Tápainé Bajnay Márta gyógytornász és Csepregi Anna szülésznő)

Kép
Kép
200907?

Azért a Krio végül, mert most elég sok pénz elment így, hogy csak én dolgozom már 3. hónapja, és egyrészt ők ugyanazt a szolgáltatást olcsóbban adják, másrészt itt marad az őssejt a közelben.

Május végéig szeretnék dolgozni, utána júniusban ha kell, bemegyek, de már nem akarok minden nap. Van még egy csomó szabim, majd megoldom úgy, hogy egyik nap munka, másik nap szabi.
Persze mindez függ attól is, hogy a doki mit mond. Bár annak ellenére, hogy elég sok van rajtam (itthon is és bent is), nagyon jó erőben vagyok még. A kollégáim csodálkoznak, hogy még futva szedem a lépcsőket is (persze lefelé :lol: :lol: ).
De tényleg jól bírom.

Ezt a magzatmozgást nem nagyon értem. Itt ülök ugyanis a kanapén kb. 9 óta, és azóta nagyjából folyamatos ficánkolás van odabent. Akkor ez most hány magzatmozgás? Egy? Mert ezt számolni nem lehet.

Kép
katy76

katy76! :)

Akkor már kezdheted a centit vágni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Tudom, hogy a szükség és a pénz nagy úr, de legalább a júniust hagyd meg magatoknak. Már lassanként szülni fogsz, de még nem volt időd, lehetőséged elmerülni a babavárásban. :( :( :( :( :( :(

Hány mozgásnak számít? Mindegy most még. A lényeg, hogy érzed és sokat. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!! :D

Dodi: örülök, hogy minden rendben van Veletek, és ahogy Bond is írja, ilyenkor tök mindegy az anyagi kár, az nem is számít kárnak. :lol: Én el vagyok tévedve...valamiért úgy emlékeztem, hogy a múltkor azt írtad, hogy 1600 grammos a pici fiú, most meg 1500. Vagy én nagyon nem vagyok képben?! :lol: :lol: Vagy lehet ez a mérickélés is gépfüggő...a befordulásra pedig még van idő! :wink: Még Dorka is hol így van, hol úgy. Pedig mi már mindjárt a 32-t töltjük. :lol:
Egyik bnőmet mindig is csodáltam, pici baba mellett volt fősulin. Most születtek ikrei, és most már 3 gyerkőc mellett tanul, nem semmi.
:shock: Azért én örülök, hogy letudtam februárban.

f.nikici

valamiért nem küldte el a többi írásomat :shock:

lilisgabi: Nálatok külön van a védés, és az államvizsga? Nálunk egyben volt. Először prezentáltam, majd tételt húztam, és mondtam. DE egy picit sem izgulj, én semmit nem tanultam, szó szerint, még csak el sem olvastam csak az első 4 tételt (de nem húztam bele sajnos), mégis 3-as lett, és az nekem tökéletes volt ott és akkor. :lol: :lol:

Nemsokára jön anyum, a gép lejár, addig megyek kimosom amiket kézzel kell. Utána megyek megvásárolni ezt-azt a kórházi motyóba, és szólt bnőm, hogy tök jó kismama cuccok vannak a kínaiban, és nem drágák, szóval azt is megnézem, később bekukk.

melyik jobb szerintetek? (igaz már van 2, de még egy kell :lol: )

http://www.brendon.hu/shop/fotoframe.as ... &iid=31070

http://www.brendon.hu/shop/fotoframe.as ... &iid=10487

http://www.brendon.hu/shop/fotoframe.as ... &iid=18771

http://www.brendon.hu/shop/fotoframe.as ... &iid=18069

f.nikici

Sziasztok

Köszi lányok az együtt érzést.

Nikici én utolsóra szavazok, nekünk is ilyen van. De minek 3 hordozó?

Dodi tényleg az a lényeg hogy nektek semmi bajotok nem lett. A kocsi másodlagos.

Tegnap nagyon sokat keményedtem megint. És éjjel ráadásul azt álmodtam hogy szülök.
Most jobban aludtam már éjjel, mint előző este.
Ma főznöm kellene borsófőzeléket. Délután meg anyák napjára megyek az oviba.
Holnap kellene vennem valahol fekete nadrágot amit a temetésre felveszek. Direkt nem vettem feketét a múltkor, erre most kénytelen vagyok, mert narancssárga nadrágba nem mehetek temetésre. Pénteken lesz délután.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!!!

Dodi, hála isten, hogy minden rendben van veletek, csatlakozom a többiekhez, tényleg az a lényeg , hogy mind a ketten rendben vagytok!!!! A kocsi ilyenkor nem számít!!!

Nikici, nekem is az uccsó tetszik a legjobban, de 3 hordozó :shock: :shock: :roll: :roll:

Kép
marietta1982

Akkor a Jánosba Lola29, Nellike, és Máriá fog szülni? Na meg én :lol:

Dodi! Szerencse, hogy nem történt bajotok!
Befordulás: esetleg próbáld meg a "Hegytartás", vagy "Fordított V betű", máshol "Lefelé néző kutyapóz" jóga ászanát. Segíthet... mindennap egy pár percet.

Dorka! Az utolsóra szavazok, az fiúnak is jó lehet!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Agmano!
Nem csodálom, hogy meghatódtál. Meg ahogy írtad, milyen kis komplett programot kaptatok...el vagyok ájulva.

Dodi!
Mostmár jó lesz otthonmaradni. Ennyi minden mással egy évben nem történik, mint veled.
Jó, hogy nem lett semmi bajotok. Nem akarok senkit magamra haragudni, de azért jellemző, hogy női vezető volt a hibás. Elbambult? No comment.
Van övterelőd v. simán a biztonsági öv volt rajtad?

Nikici!
Én a BebeConfort-ra szavazok (utolsó link), de az ízlésem szerint nem narancssárgában. Előttem már kérdezték a csajok, de tényleg minek 3?

Most hívtam a Genesist, szombat reggelre kaptam is időpontot 4d-re :D

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok Csajok!

Már egy ideje nem jelentkeztem.Vizsgáim vannak,ma is lesz egy.Meg egy jó darabig nem is tudok majd internetezni mert átalakítás lesz nálunk,nagy!Fürdő,konyha,szobák...Ezért hazamegyek anyuékhoz addig vidékre.
Mindenkinek további jó babavárást addig is!!!

Kép
Kép
telokin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?