Csandika!
Nem tudom, hogy végülis válaszoltam-e a kérdésedre, vagy csak akartam, de biztos, ami tutifix, legyen inkább kétszer, mint egyszer sem: szóval én most télen vettem Regönek futóbiciklit, elötte nem volt nekünk, mert egész egyszerüen használtan alig lehet hozzájutni, ha meg van, akkor túl drágán. Ezért nem lett korábban. A lányok rollereztek, mielött elkezdtek biciklizni és az is van legalább ilyen jó, az is segíti az egyensúlyérzék kifejlödését. Nekünk ilyesmi fa futúbiciklink van, de szerintem baromi nehéz tartani. Meg nincs rajta fé, mint a rolleren.
Csenge!
De jó, hogy te is befutottál!
Zsófi!
Már te is nagyon hiányoztál.
Evirágos!
Köszönöm a hozzászólást neked is! Nekem nem az a bajom, hogy van házija Eninek, hanem a tanítónö beállítottsága. Hogy úgy mondjam nem stimmel Eni és közte a kémia. Nekem is kétfajta tanárom volt. Akik szerettek és fejlesztettek és akik lebecsültek, ellenszenvesnek találtak. Utóbbiak sajnos a sorsom meghatározó pozíciójaiban voltak. Az elsö osztályt 3 különbözö általánosában futottam végig, gyakorlatilag a falu összes iskoláját kipipálhattam. 3. osztályosan kerültem fel Pestre, innentöl maga a totális csöd volt az életem. Mindenkinek be kellett bizonyítanom, gyereknek-felnöttnek egyaránt. Ellenségemnek se kívánom, hogy ezt kicsi gyerekként végig kelljen csinálniuk. Engem az összes osztályfönököm leírt, nekik csak a hülye és feledékeny kislány voltam, hiába minden igyekezet. Nem javasolták sose a továbbtanulást, ha csak ök döntöttek volna sorsomról, kisegítö iskolába kerültem volna! Mindenzt annak ellenére, hogy 8.-osan elsöként vettek fel a gimibe (a meglepetéstöl az osztályfönököm majdnem összeesett), az egyik legjobb tanuló voltam, halál szorgalmas. Gimiben ugyanez ment elölröl. Ofö leírt, 4.-ben nem akarta a továbbtanulásomat aláírni, aztán mégis mentem tovább, igaz csak levelezön a világ végére, de akkor is. Aztán ott is átküzdöttem magam évveszteség nélkül a nappali tagozatra, majd az egyetemre, majd itt is lediplomáztam és ezt az akkori tanárjaim aligha tudták volna arról a gyengeelméjü, feldékeny kislányról elképzelni. Hát attól félek, hogy Eninek is hasonlóan nehéz sorsa lesz, csak vele az is baj, hogy nem szorgalmas, nem akar a saját árnyékán átugrani. Még nem látja a viselkedése és annak következménye közötti ok-okozati összefüggést és félek túl késö lesz, mire megérti. Elmeséltem neki már a történetemet röviden, hátha hat rá, megjegyezte, fel tudja mondani, de nem változtatott a saját beállítottságán. Ha a másik osztályban lenne, nem lennének ekkora gondjaink, mert az a tanítónö teljesen más ember. Melegszívü, de konzekvens, határozott, ahol és amiben kell. A jelenlegi leginkább egy kígyóra hasonlít...
Eni meg kishitü, nem hisz saját magában. Én tudom, hogy nem buta, söt! Hihetetlen dolgokra emlékszik, nem feledékeny. Ha attól félek, hogy valamit elfelejtek a boltba, megmondom neki és ö figyelmeztet rá, én meg már rég el is felejtettem, hogy mi volt az. Eninek állandóan azt mondom, ha elakad és ilyenkor leveri a nagy hisztit, hogy nem igaz, hogy nem tudja, mert az elöbb is tudta, én tudom, hogy megy neki, csak koncentrálna kell. Benne sajna nem bimbózott ki a tanulás öröme, amit a jó tanárnak kéne a kis növendékeibe szuggerálni. Na de bizakodjunk, majd csak lesz valahogy. Annyi örömöm azért van, hogy az angolt szereti és az jól megy neki.
Ma egyébként nagy meglepetés ért az Aldiban. A tej 48 Cent 55 helyett! Kb. 10 éve nem volt ilyen alacsony a tejár. A télen 73 volt a sztrájk után pár hétig, aztán 60 egynéhány, majd visszaállt a szokásos 55-re, na de 48! A vaj 79-röl 63-ra, a liszt 39-re (25 volt a csúcs), a kígyóuborka 29-re esett. Szegény gazdák. Ök a termelési ár alatt adják le a tejet, mint otthon is, a tejfeldolgozó szép nagy haszonnal dolgozik, de a fogyasztónak még így se kell bankárnak lennie, hogy meg tudja fizetni. Ki az a bolond, aki még tejet termel ennyiért!?
Edina is jön Nonóval a megatalira? Ö is nagyon eltünt, ahogy Lei és még sorolhatnám a sok fehér hollónkat.
Boni!
Aggodalomra semmi ok, ami késik, nem múlik, semmi stressz! Ráérsz, elvan a tricikli, elfér...
Sziszka!
Állásnak löttek, az imént jött a mail, hogy a cégvezetö a cég székhelyén talált valami helyi komát... Nem bánom nagyon a dolgot, de jó lett volna azért életemben egyszer végigélni egy felvételi beszélgetést!
A hagymatortámtól Eni nagyon el volt ragadtatva! Holnap sertéspörkölt lesz csipetkével és salátával (utobbiból a kiskecskéim sokat szoktak pusztítani élen Regö MekkMesterrel).
Ja és Regönél birkanyírás volt részemröl. A barátnöm egy az általam nem jobban kinézö nyírásért 30 eurot fizet valami felkapott fodrásznak...
Mecsi!
Remélem nagyon szép szülinapod volt a mai! Neked küldök külön egy virtuális rebarbaratortát!
Eldugulok mára, vége az esti mesének nagyoknak!
Jó éjt!
Barbi