A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok Lányok!

Babavíz?Én csak babavizből csinálok teát Marcinak, a hippes gyerekteát.vagy elég lenne csak a viz?

Képzeljétek, tegnap milyen nagy riadalom volt.
párom a mosdóban, én megetettem Marcit, közben bennhagyztam őt az ülőkében, amig kivittem a tálját.Egy nagy puffanás, a gyerek kibukfencezett az ülökéből.A fotelen volt, én hülye nem kötöttem be őt, már annyira fel tud ülni, hogy a súlya lehúzta.gyerek a földön, azülőke alatt :? :shock: :D
szerencsére semmi gond, a riadalom nagyobb volt.sírt, de a jól bevált zenélő bohócra már vigyor volt
azért elvittük őt az ügyeletre, de hála Istennek semmi gond :) :)

ti miben viszitek ki a babákat?
én már tegnap rövidgatyó-póló
Vendég

6 hós adataink:
6470 g, 63 cm

Katica
U-s paradicsomos.krumli a pelusban kötött ki egy az egyben. Így azt most nem fogok neki adni. U-s répafőzi sem nyerte el a tetszését. Én azt látom, hogy a ami nekem izlik az neki is és ami nem az neki sem. Nekem semmi íze nincs az U-s kajáknak, míg a hippesek nagyon finomak.
Köszi a táblázatot! És jó, hogy írtad ezt a spenót dolgot.

Eagleszem
Matyi nagyon huncutul kacag!

Ditta
Gratula a sok fogacskához! Most azt kell mondjam nem irígykedek, nekem jobb, hogy nem harapja a cict.
Csini vagy!
Mi is tervezünk ilyen túramenedéket venni, strandra biztos jó lesz Fanninak. Hol vettétek?

Vera
Ezek szerint Iza a legkisebb baba? Fannika beelőzte?

Dalma
Van elég zsiradék az anyatejben, szerintem ezért nem kell egyenlőre a kajába olaj, de amúgy a védőnőm is mondta, hogy 8 hótól lehet a kajába tenni olajat.
Örülök, hogy bejött a sütőtök, én mostanában ilyen esetben szilvát adok neki.
Áfonyát is azért ehetnek 4 hótól, mert nincs benne a mag, amúgy meg 1 áv után vagy még késöbb ehetnék.

000Kata
Nekem még nem jött meg, de én úgy tudom, amíg minden étkezés szinte csak szopi, addig nem is fog. Amint kiváltasz 1-2 étkezést akkor már várható.
Próbáld meg lekötni a figyelmét valami játékkal és amint azzal foglalkozik, hagyd ott. Ha megint sír, elő egy másik játék. Én így szoktattam földre Fannit, mert igen sokat volt kézben ő is. Na de most olvasom, hogy szinte mindenki ezt tanácsolta neked.
Kevin nagyon édi! Hogy simizi a nyuszit!

Evi
Jó, hogy elvitted Lillát erre a tornára. Amúgy én sem látok a lábán olyan nagy eltérést, mint írod.

Anya
Jön még tgyás, csak 10-ig utalják ki. Nekem április 23-ig járt és onnan a gyed.

Gyed
Én kaptam az oep-től papírokat ápr. Elején és párom (munkáltatóm is egyben) le is adta következő héten, remélem így időben jön majd pénz.

Melaszka
Azért adok csak vizet Fanninak, mert a teában van cukor és elveszi az étvágyat, + felesleges kalória és csak hízik tőle, ami nem kell. Nem szeretném, ha nagyobb korában csak cukros vackokat akarna inni.
Ebben a melegben mi is csak vékony naci és polo, vagy body és ruha.
Én is mindig félek, hogy Fanni lepottyan valahonnan. Nálunk szintkülönbségek vannak a padlón, így nagyon figyelni kell rá. Szerencsére nem lett bajotok!

Alvás
Tegnap 36 fokos vizben furdött Fanni és rövidujjas bodyt adtam rá, lábfejes nacival éjjelre. Most könnyen elaldut , nem volt melege, de éjfélkor és 3kor is ébredt sírva! Ami elég ritka nálunk. Alig tudtam elaltatni, evés után letettem és felébredt többször is. Nem tudom mi lehetett az oka, de nálunk pl elég meleg van, tegnap 29 fok volt a hálóban délután.

Kép
Kép
nati80

Sziastok!köszönöm a tanácsokat.mi csak pelusba és polóba alszunk igy is melege van Kevinnek ,kis izzadt a hajacskája :lol:
ma égmelegebbet mond mint tegnap,mi tegnap is ugy mentünk ki hogy pelus és egy hosszabb poló mert nagyon meleg volt.

Melaszka: juj jol megilyedhettél.Kevin is lesett az ágyról egy pillanat alatt én jobban megilyedtem mint ő.most már egy pillanatra se lehet magára hagyni ágyon meg ilyen helyeken mert kis bűvész.

Víz: Kevin nem akar inni ugy külön,nem kell neki a cumisüveg csak játszik vele.Fontos hogy igyon vagy elég ha többször cicizik?

Tgyás: mi április 16ig kaptuk,kitöltöttem a Gyedre a papirt már 1.5 hónapja most kaptam levelet hogy kihagytam egy részt (hogy van más házastástól gyerek akire pénzt kapok) de hát azért nem töltöttem ki mert nincs.Mérges vagyok mert már rég feladtam most várhatok megint.

000kata

Kata, fontos hogy igyon is ebben a melegben.

Melaszka, én azért csak vizet adok neki mert a teára rá lehet szokni. A vízben meg nincs semmi csak szomjoltó.

Ruci mi is póló meg rövidnaciban nyomulunk.

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri: de Kevinnek nem kell a cumisüveg nem tud belöle inni.Csak játszik vele,locsolja és rágcsálja.az anyatej nem elég?

000kata

Sziasztok!
Víz: Én nem babavizezek. Amit én iszok ásványvizet azt kapja ő is. Nem is forralok... :roll:
Kata, én vettem Pannának pici medelás poharat, aminek kis előreugró csőrszerűsége van, gyönyörűen iszik belőle. próbáld ki.

Melaszka, elhiszem, hogy megijedtél! Etetőszéke nincs még? Abból nem gurul ki.
Mi is póló rövidnadrágban vagy szoknyában nyomulunk. Éjjel sima pamutrugi, vékony takaró. De sajnos éjjel szinte csak kézben van, mivel kb óránként kel. A tegnapi éjjel így nézett ki:
9-11-ig alvás.
Cici.
12 ébredés bőgés egy órán át.
1-2.30 alvás, majd bőgés, cici fél órát,
4 ó kelés
5 ó kelés
7 ó kelés cici
9 derűs ébredés, és innentől kezdve semmi baj nincs vele, édes mosolygós, jóevő, nappal alszik is, szóval érthetetlen. Most érzem át Kata, hogy miylen rossz lehetett neked az elején Kevinnel. Totál tehetetlen vagyok. Arra is gondoltam már, hogy én is leköltözök a nappaliba a páromhoz (egy hete levonult, mert nem bírja már az üvöltést), aztán nem érdekel ha bőg, de egy óránként nem bírom már felvenni és ringatni. Foga nem jön most, kicsit benáthásodott, de kap levegőt, pocija fájhat? De akkor nappal miért nem?

Évi, asszem te írtad, hogy nem gond Panna súlya. Végülis szerintem sem. Tegnap este szűk bodyban volt, meg harisnyában, olyan volt mint egy kis kukac, kis csík. De meztelenül látszanak a kis hurkácskái. Kornél is jó vékony, de izmos. Csak én nem... brühühü.
:cry:

Kép
Kép
dalminha

Dalma: együttérzek,szegények.Nincs túl meleg nállatok vagy tul öltöztetve?attól is sirhat.Hol vettétek a poharat?mennyibe került?nem rakod fel a képét?nehogy rosszat vegyek.A csörös pohárra gondolsz?

000kata

Nati!

nekem megjött Betti 4hós korában,pedig kizárólag szopizott :roll: .fiamat meg csak 8hétig szoptattam,és csak clostyra jött meg 11hósan. :roll:
mondjuk most azóta se,de nem is hiányzik.igaz most h már kevesebbszer szopik,mintha fájdogálna a hasam.lehet megjön hamarosan.
Betti ma csak 2 szer szopizott eddig.5kor hajnalban ,akkor rendesen,9kor kelt,akkor az istennek se akart,utána fél12kor,de az csak 30mp-es szomjoltás volt.
nekem a 36 fok nem meleg,mi inkább 38-39-ben fürdetjük,éjszakára meg csak egy rövidujjú bodyt +vékony pizsialsót adok rá.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Kép

Kata, ez az, akkora mint egy kupak. Árát nem tudom, párszáz ft.

Kép
Kép
dalminha

Kép Kép Kép

Így halad!!! Őrületes!

Kép
Kép
dalminha

Dalmi, szegények! :(
Tényleg, nem próbáltad még, hogy hagyod sirni?
Én azt csináltam Marcival, aztán 3. napra elhagyta a 2x kelést is.Bár, mikor hogy.Ez sem kiszámitható nálunk sem.Egyszer jobb, másszor rosszabb.
Lehet, összekeveri a nappalt az éjszakával :?
És nappal sokat alszik?
Mert elvileg ha nincsen baja, ill. nem fáj semmije, akkor hagyni kell.nekünk 10 perc volt a max. amig sirt, de azt is hagytam
aztán már csak 5, aztán egy kis nyüszi és a következő éjjelen már semmi.
Vagy pedig a cicit követeli, mert láttam, elég sürün cicizik éjjel is
Vendég

Dalma:köszi,nagyon édes a lánykád :lol:

000kata

Melaszka, nem próbáltam még. Amikor este csinálta ezt akkor hagytam, de több óra volt. kitartó baba. Nappal összeadva 2 órát alszik. nem sok...

Kép
Kép
dalminha

Októberieknél valakinél már jön a következő baba! Úgyhogy hajrá!

Kép
Kép
dalminha

Dalma, nem próbálod meg Pannát éjszaka ha nyűgös magad mellé tenni, nekem anya és apa között megnyugszik Lilla.
Szerintem a mozgásfejlődéssel kapcsolatosak ezek az éjszakai nyügik+a fogzás is bezavar.

Ilyenkor már nincs nappal-éjjel összekeverés és sztem elég neki a napi 2 óra, Lilla se alszik nappal többet, sokszor keveset addig még nem érik meg az idegrendszere a napi 2x , majd az 1x alvásra.

Ha olvasod az októberi topikot, sőt a szeptemberieknél is a már jó alvó babáknál is vannak ilyen éjjeli alvásgondok. Sok még az új inger nekik és sztem ezek okozzák, de ez csak átmeneti, ne félj nem marad mindig így. Nálunk bevált az együtt alvás és ha elalszik mélyen vissza is teheted a kiságyba csak nyugodjon meg anya mellett.

Voltunk ma tornán, 10 percig sírt a gyermek aztán nem volt gond, majd 2 hét múlva megyünk újra.
Feszes a bal lábszár is nem csak a jobb, a száját is masszírozta belülről, az nagyon tetszett Lillának.
Azt mondta a gy.t.néni, hogy mindjárt kibújik a foga a dednek érzi, de én már nem hiszem ám el, mert annyiszor készült már ez a fog előbújni és valamiért mindig benn maradt :roll:

Nekem Lilla nem hajlandó semmiből inni, esetleg 2 kiskanál víz, ha már anya nagyon erőszakos, se tea se gyümölcslé nem kell neki.
Én ha újra kezdhetném szopi mellett is adnék vizet, mert ez most így elég gáz, hogy a tápin kívül nem iszik meg semmit és itt a nyár szüksége lenne több folyadékra.

Nati, sajnálom a cicigondot, de szerencse és megoldódott ügyes vagy !

Vki kérdezte ezt a nagylányos dolgot, nekem még szopi alatt megérkezett pontosan ugyanakkor , mint tavaly volt az utolsó és tök gáz mert rövid ideig tart és rengeteg.
Lilla előtt én észre se vettem a piros napokat, most meg annyi van, hogy hajnalba is kelnem kell- ez mi a sz@rért lett ilyen ?

Melaszka, most már nagyon résen kell lenni , mert ezek a babák már bármire képesek, legbiztonságosabb nekik a földön, onnan lejjebb nem esnek :lol:
Én nem tudnám hagyni sírni, nem bírom ha sír, annak mindig oka van, nem hiszek a hisztibe ! De ügyes vagy, hogy nálatok ez a sírni hagyni bejött!

Kata, még mindig nyügi Kevin, ha nem ülsz mellette?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok Lányok!

Dalma!
Látom, nemcsak nálunk vannak alvásgondok mostanában. Ádám már egész pici kora óta este 10-től reggel 8ig aludt, most meg nálunk is van hogy 2x is kel és enni kér. A védőnő azt mondta, ne adjak neki, mert nem éhes, csak rosszat álmodott vagy csak úgy felébredt vagy a foga, de mivel tudja, hogy én imádom és megyek és adok neki cicit, akkor naná, hogy elfogadja. Azt mondta, hagyjam sírni 15 percig és csak vizet adjunk neki, ne is én, hanem apa és semmiképp ne vegyük ki.
Ma éjjel gondoltam akkor kipróbálom.... Ádám ahogy megérezte, hogy vizet kap és nem tejcit vagy tápszert, 100x jobban elkezdett sírni. És mivel ő nagyon keveset sír és csak akkor ha tényleg gondja van, nem tudom ráhagyni, mert majd meghasad a szívem...Szóval megint gyenge voltam, kivettem és megszoptattam....
Ádám is csak 2 órát alszik összesen nappal, kb. 4x félórás leosztásban.
Azt akartam még kérdezni, hogy Panna egy szobában van Korival? vagy külön? Korit nem zavarja ha a Kishúga sír éjjel?

eszter

Kép

Kép
ske

Ske, de régen voltál itt! Örülök, hogy jelentkeztél!
Ma éjjel csak 3x volt fenn, és végre aludtam... éjfélkor, 2-kor s 3-kor. Azóta alszik. 2x szopizott is. Kornélnál is volt, hogy felkelt éjjel ekkora korában, de mindig el is aludt, mire rávettem magam, hogy átmenjek (2-3 perc). De Panna a mi szobánkban van, és érzi hogy ott vagyok a szobában, és mérge is ha nem megyek oda és veszem ki. Cumit visszadugni lehetetlen, mert hason alva forgatja a fejét mindig ellenkező irányba. Korit nem zavarja, mert a szomszéd szobában lakik. Pedig marha hangos a kiscsaj!
Évi, kikötött már párszor nálunk, de akkor apa nem tudunk aludni rendesen és nem akarom hogy odaszokjon. Egyébként jókat írsz, bizti a nagy változásai miatt van. Olyan nagylányos lett.
Lilla hamarosan rendbejön lábilag, olyan stramm kisnő. Vizet pedig nyomasd neki bármilyen formában, mert a tápszer az "csak" kaja, kell mellé iszi.

Kép
Kép
dalminha

Dalma,
Köszi.:) Tényleg régen jelentkeztem, de igyekeztem olvasgatni Benneteket!
Jól látom, hogy Pannának vörös a haja? csodaszép!

Lányok!
Ti már lejjebb engedtétek a kiságyat a babáknak?
Néha már aggódom, hogy nincs messze a pillanat, mikor Ádám felhúzza magát.... Vagy szerintetek korai még?

Olyan szép és ügyes minden baba!

Rólunk: Ádám is forog már oda-vissza és amióta hasra is tud fordulni, állandóan hason van, pedig régen utálta. Sőt az esti elalvás is megint küzdelem, mert mindig mennem kell visszaforgatni a hátára.:)
Nagyon nagyok vagyunk: 71-72cm és 7400g Ádám. Úgy nyúlik, mintha húznák.
Már eszünk főzelékeket, de csak azokat szereti, amiket én főzök neki, az üveges bébiétel nem kell neki. :shock:
Jövő héten 6 hónapos lesz, akkor már majd csinálok neki bébihúslevest is.

Ádám állandóan az alsó ajkát rágja... Van valakinél még ilyen?

Kép

Kép
ske

Dobok néhány képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ske

ja, még azt akartam, hogy nekünk az itatáshoz a Tupperes csőrös pohár nagyon bevált. imádja Ádám, mert meg is tudja fogni.

Kép

Kép
ske

Ske: örülök,hogy jol vagytok,nagyon édes Ádám sokat nött.És ahogy olvas hát .....megeszem :lol:

Évi:igen még nyügi Kevin ez nem is nyügi csak nem szeret egyedül lenni és ahogy nemlát senkit ordit,hát igen és az ölbelevés.De én nem hagyom sirni mert olyan keservesen sir hogy nincs szivem és semmi értelmét nem látom hogy kinozzam szegényt.

000kata

Sziasztok!
Végigolvastam mindent. Nagyon aranyosak a babák a fényképeken.
Én adok a Hunornak babavizet is,teát is és gyümölcsitalt is. A bébiételeket is eszegeti. A levesből megeszi a répát krumplival. Villával összetöröm és úgy adom niki. Ügyesen eszi. A hátáról még nem fordul a hasára,de már nem sok kell szerintem mert már nagyon oldalra fordul. Éjszakánként mostanában 3szor,4szer,5ször is felébred,nem tudom,h miért. Valamikor csak a cumi kell neki,valamikor iszik egy kis vizet is.
Amit már többször említettetek táblázatot el tudná valaki küldeni nekem mailben?
Most megyek,rendetrakok a konyhában és vasalok. Nekem mindig annyi vasalni valóm van... :x
Sziasztok.

Kép

Kép
betti030
Budapest

Betti, ha a kismamás tábli jó én elküldöm szívesen, írj mail címet!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Látom többen is küzdötök az éjszakákkal. Azt hiszem hamarosan mindenkire ez vár! A sok-sok új élmény, a fejlődés, minden nap újat hoz ezeknek a piciknek! Sok oka lehet az ébredéseknek, eddig minden babás ismerősömnél volt ilyen időszak. Van, akinél 1 hónapig tartott, van, akinél 2. Egyszer véget ér! Kitartás, lányok!!!

Mi az esti elalvással, meg úgy általában az elalvással küzdünk, de rájöttem, hogy az 1 hónapja tartó napirend átrendezés lassan a végére ér. Natasa képes 2-3 órákat is ébren lenni. Ha előbb akarom altatni, egyszerűen nem hagyja magát, vagy elalszik, de 20-30 perc múlva ébred. Ha elég álmos, akkor alszik 1-1,5 órát (most is épp másfél órája alszik :))). Este viszont simán képes 4-4,5 óra ébrenlétet is produkálni, és konkrétan viháncol, kiforog a kezemből, visong stb... Én már nem is akarom nagyon ezzel az altatással macerálni, úgy látom, hogy ő lassan napi 2X fog aludni, ill. éjjel, hát igen közelítünk a féléves korhoz. Nagylányosra vesszük a figurát!

Viszont erre nem felébredt, így mennem kell!

Látom mindenkinek van tescos habtapija :D

puszi, majd igyekszem jönni, és írni még!

Kép
pipal

Nati, sajnálom a cicigondokat, most már rutinos mellgyuszis leszel... :shock:

Ske, jó, hogy jöttél! Jársz még a 2010-be? Én meg oda nem jutok el... Nagyon éédes Ádám baba! Ő is jó nagyfiú lett már!

Vera, jók a fürdős képek nagyon! És hát persze a már említett habtapi! Lakással hogy álltok? Költözés?

Evi, na hajrá fogacska! Mi már tuti megvárjuk a félévet az első foggal :D Hacsaknem most a következő héten nagyon belehúz a lányzó...

P.

Kép
pipal

Hunor egész délelőtt nem aludt :shock: Adtam neki 11 után pépet , utánna a játszószőnyegen nézegetett én meg vasaltam. Megyek megszoptatom mert sír.

Kép

Kép
betti030
Budapest

Ske, Panna is mindig az alsó ajkát harapdálja, és felfújja hozzá a pofiját. Olyan, mint egy kis hörcsög. Nem vörös a haja, hanem szőkésbarna. Én is ezt kérdeztem Évitől, hogy Lillának vörös a haja? De neki sem. :) Nagyon édes Ádám, és tényleg jó hosszú. De ti is magasak vagytok, ugye? Akkor ő is tuti az lesz. 2 méteres pasid lesz!!! Mert a szülőknél magasabbak az utódok általában! Nálunk is ez volt a gond tegnapig, hogy megfordult és nem tudott visszafordulni, ezért felébredt. De mára már úgy pörög, mint a motolla, és most a hasán csúszik előre, mint egy kukac. Lábát felhúzza a hasáig, majd előredobja magát. Minden nap újat produkál Panna. Kiváncsi leszek éjjel kel-e.
Betti, detto az ébredés és a vasalás is... :)
Vera, cuki Iza nagyon, meg kell zabálni! A bátyusok jól el fogják kényeztetni! :)
Pipal, írtam már, hogy Nat egy tündér? :) Nekünk nincs habtapink, mert volt Korinak, de rájött hogyan kell szétszedni apró darabokra, és párszor összeraktam újra, aztán bepipultam és kidobtam. Akkor vettük azt a játszószőnyeget, ami a fenti képeken látszik.

Írtam már, hogy járunk zenebölcsibe meg manótornára Kornéllal? Persze Panna is mindig jön, és olyan jól érzi magát, hogy csak na. A foglalkozás feléig a hordozóból nézegeti a "nagyokat", aztán kiveszem és vele is táncolunk, énekelünk, tornászunk. Akkorákat kacag közben!!! Ari nagyon

Kép
Kép
dalminha

Ske :) Milyen édes Ádám!És mennyit változott már, milyen nagyfiús! :wink:

Nálunk is volt ilyen éjjeli 3x-i 4x-i ébredés, még mielőtt betöltötte volna a 6. hónapot.Kb. tartott 2 hétig.Aztán, lehet újra visszajön :?
Nekünk is van ilyen számos habtapink :) Tényleg, ezt rághatják?Mert Marci előszeretettel műveli.Csak olyan fura szaga van, azért tartok tőle :shock:
Szerintetek KUBU-t ihat már?Én vettem a dm-ben ma, nincs benne tartósitószer sem meg cukor sem.Sokkal olcsóbb mint pl. a hipp, vagy a szentkirályi.
Egy-két kép:
Kép
hát igen.....így nem volt bekötve, amikor kibukfencezett :oops:
Kép
itt meg kukucska a pelenkázó alól :D
Vendég

Na ezt még leírom. Megy nálunk most a szobatisztaságra szoktatás, már 3 napja csak alvásnál van pelus, sűrűn megyünk pisilni az udvarra, meg a WC-be. Ma délelőtt Pannát rendeztem fennt, Kornél lennt játszott, aztán nagy csönd lett, megyek le, erre látom, hogy odakakilt a nappali közepébe a járólapra, valahogy belelépett és körbehordta a szobában... :evil: Ott felmostam, de akkor vettem észre, hogy a szőnyegre is rakott egy kicsit csendesen... :roll:

Kép
Kép
dalminha

de jó lehet ez a zenebölcsi.....az a baj, mi el vagyunk eléggé szeparálva a várostól és így nehéz megoldani :(
és milyen az a manótorna?

Ja, és a mi méreteink:76 cm és 8000 gramm :D
Vendég

Melaszak, de édes Marci!!! Kész fiatalember már!
Kubu fosat. Még ne adj neki, baromi sűrű, összeragad a száj is tőle.

Kép
Kép
dalminha

Dalmi, az nem baj ha fosat, rengetegszer van kakigondunk.
Akkor lehet, még a cumin sem megy át?
Vendég

Mondom én, hogy kész ember már... 76 cm... mi 66. :)

Zenebölcsiben különböző hangszereken játszanak, csörgő, dob, cintányér, közben szól a zene, énekelünk hozzá. Pl Halász Judit. Mondókákra dalokra mutogatunk, pl. "erdő szélén házikó... " vagy "eresz alól fecskefia idenéz-odanéz". Meg rajzolunk, festünk, kivágunk, ilyesmik. Tornán meg hasonlóan mutogatunk dalokra, csak ekkor leguggol, feláll, törzshajlítás, és társai is színesítik a palettát. Aztán zenére futnak, amikor lekapcsolódik a zene akkor leguggol, vagy lehasal. Vonatoznak, labdáznak, szóval sok készségfejlesztő gyakorlatot végeznek a gyerkőcök, amit mindig zene kísér. Én is nagyon élvezem. :)

Kép
Kép
dalminha

Hát, nem tuti hogy átmegy. De higítsd mindenképp ha adsz neki.
Nálunk is ritkább a kaki. Nati javasolta a sütőtököt (bevállt) meg a szilvát.

Kép
Kép
dalminha

Dalma, Te próbáltad a szilvát ? Nem volt gond tőle?

Kornél :lol: :lol: :lol: de jó buli lehetett, vegyél lottót!!! Martin nekem is csinált ilyet anno, de még a függöny is olyan lett a jó híg fositól a terasz ajtónál és kb. ennyi idős volt mint Kornélod, hurcizta a bilit egész nap magával annyira tetszett neki, hogy bilizik. Na a függönyös akció után mi ki is dobtuk a bilit a kukába...utána már csak a wc+ szűkítő játszott.

Melaszka, jó ég mekkora a fiad, már itt is látszanak a különbségek fiú és lány között. Mi csajok olyan kis törékeny madárfiókák vagyunk kis hossz és kevés súly :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Dalma: ez a Kornél :lol: :lol: :lol:

000kata

Dalmi, köszi :lol: :lol: :lol: A te lányod is naggyon édes, majd összehozunk egy csajpartit (bocs kispasik...)

Kakasztori sem rossz, bizti nagyon boldog voltál!

Melaszka, hát én pár hónapja mindig bekötöm Natasát, mert egyszer otthagytam az ágyon a hordozóban, az apja ott aludt mellette, aztán mire visszaértem (kb 1 perc volt), addigra csak annyit láttam, hogy a hordozó áll merőlegesen, az én pici lányom (kb forogni sem tudott még) meg félig kiesve, feje a hordozó aljában, a többi része meg a párnák között... (apa persze nem ébredt fel :DDDDD) Na ,mondanom sem kell, hogy azóta bekötöm. Most már Te is be fogod :D

Méretek, hát igen nem semmik ezek a 70 akármennyi és 8 kilós súlyok, mi 66centik vagyunk (Dalmi láttam ám, hogy Ti is :wink: ) és 6800 grammok. De szerintem fogyunk, mert amennyit ez a kis sajtkukac mozog, hát komolyan én a látványától is kifáradok...

Kata, szoktál mesét/mondókát mondani Kevinnek? Nálunk ez egy olyan időhúzó dolog, amit szoktam, ha nem akar ott maradni, ahol épp van, és én nem tudok odamenni hozzá felvenni. Vannak már kedvencei, ha meghallja vigyorog ezerrel. Egyébként, nálunk mindig az van, hogy amikor már beletörődöm, hogy kézben van folyton, és lerakom egy pillanatra, na akkor tök jól elvan, és nem akar visszajönni, míg ha raknám le nagyon, akkor csakazértse...

HT: én most fogom elkezdeni, de az almától félek, hogy szorulást okoz, de akkor sütőtökkel lehet kezdeni?

Na ébredés van, mennem kell!

Kép
pipal

én a sütőtökről meg azt hallottam, hogyz dugit :?

én is szoktam mesélni marcellnek, figyelmes, ugyanakkor a könyve3t is szét akarja szedni :D
Vendég

Pipal:milyen mondokákat meséket mondasz neki?

000kata

Melaszka, nálunk a sütőtök fosat (bocsi) a banán fog :roll: és puffaszt.
Nálunk ez a helyzet, de minden babó más...

Pipal, sztem nyugodtan kezdhetsz sütötökkel is, de ne félj az almától gondolom nem egy egész almával akarsz kezdeni :lol: én először csak egy-két kanál levét kóstoltattam, de hamar ráuntam és ment a reszelt alma, imádja.
Ha valami zöldség nem csúszik, reszelek hozzá almát és már is becsaptam a lányt mert eszik mint a güzü :lol: :lol: :lol:

Narancsról mi a véleményetek? Régen az volt a kezdő gyümi, most meg kitalálták, hogy allergizál :shock: vicces nem ?

Kata, bocs, hogy beleszólok, de nálunk is bejön az ének és a mondóka. Bármi lehet csak jó rímeljen ( egy, kettő, három, négy te kis nyuszi hová mégy... harap utca három alatt megnyílott a kutyatár...fut szalad a kicsi kocsi...cirmos cica hajj...boci, boci tarka...én elmentem a vásárba...volt egyszer egy kemence...
Volt már mikor kisdobos énekeket is énekeltem és az is tetszett neki.
Te már tuti nem voltál kisdobos, igaz ?

Lényeg, hogy jó dallamos legyen!
Van mikor meg csak azt játsszuk: hogy csinál a cica és anya nyávog, hogy miááááúúú, a kisegér pedig cincincin, kutyus mondja vauvau...és ha találkozunk kutyussal akkor ott is ugatok, nekünk az állathangok is bejönnek.

Na most azt hiszitek, hogy zizis vagyok agyilag, de tetszik neki nagyon és én egész nap pofázok, ha kell ha nem mondom a magamét .

Jó hideg lett, frankón elromlott az idő, csoda, hogy nyügik a babák? Ezt már normál felnőtt is nehezen viseli, mire előkerültek a nyári cuccosok, besz...t az idő :twisted: :twisted: :twisted:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: nem voltam kisdobos.Köszönöm az ötleteket :lol:
Kevin megtud enni egy egész banánt :shock: és multkor csináltam neki alma-banánt ( egy alma-egy banán) és a háromnegyedét megette :shock: Van étvágya a kimanómnak és ezek után még leöbliti cicivel. :lol:
Főzeléket még nem probáltam csak gyümiket ,mivel kezdjem?

000kata

Kata, én még nem mertem neki banánt adni csak konzervet (bébiétel)
sztem sütőtök, krumpli, répa, cékla, de várd meg a többiek mit írnak mert én nem szoptatok , Te viszont igen és az azért még jobb mint a főzelék.
Te kósti után szopiztatod, nem fordítva?

Jó, hogy nem voltál kisdobos, mert ez azt jelenti, hogy fiatal vagy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!
Bocs a belekottyért.
Csak a szopisoknál tudom(mindkét gyerek 1 éves kor után is szopizott),hogy a sütőtök:a házi készitésű(amit te sütsz sütőben)fog,üveges "gyári" hajt.Szilva is jó,de 8 hónapos kor előtt felénk nem "divat".Persze az üveges megint más...
Ja és ne értsétek félre,nem azért írtam külön a szopisokat,mert akinek nem így sikerült bajom lenne vele,csak ezt tapasztaltam.
További örömteli napokat,élvezzétek ki,mert hamar telik az idő.(tapasztalat) :wink: 8)
angyalka007

Sziasztok!

Csak 1 gyors kérdés: Milyen teát lehet adni a babáknak? Mi eddig HIPP -et ittuk, demostmár sokat isznak, nem túl gazdaságos, szeretnék filteresre váltani, de tanácstalan vagyok

Köszi

Ui: mi szeretjük az üveges sütőtököt, tényleg hajt :D
Viszont az almát akárhányszor próbáltuk, megették, de nem szeretik, fintorognak, úgy kell beléjük könyörögni. És a répa is nyerő, a banán csak Dorkánál, és nálunk nem fogott.

Kép
hostile

Sziasztok!

Nálunk nem nagyon megy a ht. Zsombinak eddig igazán semmi sem jött be :roll: Nem tudom így mi lesz...
Alma nálunk nem fogott.

Kri

Kép
Kép
kri29

Szia angyalka007 !

Részemről köszi a hozzászólást, gyere máskor is és oszd meg velünk a tapasztalataidat !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Gyors életjelet adok magunkról :)

Az éjszakáink szerencsére még mindig végigalvósak, de nappal kikészítenek, mióta ilyen meleg van. Egész nap megy a nyafogás. Megőrülök már tőle :( :oops:

Valaki (már nem emlékszem, ki :oops: ) kérdezte a vonalzót: a www.mamanet.hu -n lehet csinálni.

HT: Nálunk a kaja most úgy néz ki, hogy reggeli, uzsi és vacsi tápszer, tízórai gyümi (többnyire alma+banán) rizzsel vagy zabpehellyel (kb. 180 ml) az ebéd meg főzelék. Mi krumplival kezdtünk, utána jött hozzá a sütőtök, répa vagy cékla. Egy hete pedig teszek bele főtt husit is. Próbáltuk a spenótot is, de az nem jött be nekik :lol: Most azon gondolkodom, hogy mi legyen a következő :D

Egy kis elrettentés :D
Kép

Meg még néhány kép :)
Ezt kapták a mamák és a dédik anyák napjára
Kép
Kis börtöntöltelékek :D
Kép
szamy

Ske
szerintem nem korai az ágyátállítása.Mi már megtettük mert féltem h. kiesik.Így nyugodtabb vagyok :)

Most csak képeket teszek, és el sem hiszem h. én ilyet írok de Léna tök jól alszik mostanában, éjjel és nappal is. :) kopp kopp.
Így felhúzza magát ülésbe:

Kép Kép gluténpusztító :)

Kép
katica_75

Szamy, katica, aranyosak a lányok :lol:

Szamy, mekkora a járókátok? És hol szereztétek? Olyan szép nagynak tűnik.

Ht-val kapcsolatban. Mennyi idő után, ill. milyen korban kellene kiváltani egy szopit kajával? És melyiket? Mi már elég régóta kóstolgatunk. Ma kipróbáljuk a krumplit. Eddig minden ízlett nekik, kivéve az almát :D

A teás kérdés még mindig aktuális :D

Kép
hostile

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?