Juju-nak
Orulok, hogy talaltam vegre valakit, hasonlo helyzetben. En is magyar vagyok es Franciaorszagban elek 6 eve. 3 eve mentem ferjhez es van egy egy 2 eves kisfiam, Matthieu Mark a neve, aki egyebkent beszel mind a ket nyelven. Neked van lehetoseged hazautrazni neha Magyarorszagra?
Sajat tapasztalatombol kiindulva borzaszto rossz lehet neked, hogy nem beszelsz franciaul. Mondd meg a ferjednek, hogy franciaul beszeljen veled.!!!En itt tanultam meg a nyelvet, raadasul teljesen egyedul. Ferjem francia es egyeltalan nem beszel magyarul, pedig a munkam vegett 2-3-szor is utazunk Magyarorszagra.
Rengeteget segit a CD-kazetta, szamitogepes, ha akarod leirom a cimet, onalloan tanulhatsz vele.
Muszaly lesz elsajatitanod egy kis francia tudast, mert a babaval rengeteg dolog tortenik.
Orvos, ovoda, iskola stb.....
Baratokra is csak akkor tehetsz szert, ha beszelsz veluk, ( a ferjed nelkul).
Kitartas!!! En is megtanultam, bar az elejen ugy voltam, mint te. En Franciaorszag deli reszen lakom a spanyol hatar mellett oulouse es Bordeaux kozott.
Ha barmi problemad van, ha barmiben segithetek, orvossagok a kicsinek, stb.... nyugodtan irjal, kesobb megadom a telefonszamomat is, ha mar jobban ismerjuk egymast. Tenyleg nagyon egyedul lehetsz es gondolom a ferjed sem tud mindig ott lenni melletted. Szoval barmi jellegu problemad van, a babaval is az enyem mar ket eves, igy en mar tul vagyok bizonyos dolgokon nyugodtan kerdezz.. E-mail cimem:
duffiet.sarl@wanadoo.fr A mostani kerdesedre valaszolva,
Ne aggodj, ha a kicsid a hasadon akar aludni. Az enyem ugyanezt csinalta. Altasd el, utana tedd az agyaba. Ha felkel, valoszinuleg ujra kell jatszani a dolgot.
De!! Amikor rajta fekszik a hasadon, nyugodtan magyarazd el neki, hogy ez kenyelmetlen neki is es neked is s biztositva ot a szeretetedrol probald meg csak magad melle fektetni az agyra.
Lehet hogy sirni fog az elejen, de idovel rajon, hogy jobb ez igy. Ne hagyd viszont a ti agyatotokban a ferjeddel. Ha elaludt, minduig tedd vissza a SAJAT agyaba.
Idovel el fogja hagyni, ne aggodj.
Mint mondtam, az enyem is detto ezt csinalta, most meg siman elalszik az agyaban egyedul.
Mennem kell Udv
Aniko