A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 ikreket várunk

T-pk, a link nem jó (vagy legalábbis babakocsi nincs rajta)... :( A b.kocsitok egymás melletti? És a mózes belepattintható?

Arra gondoltunk, hogy lehet hogy Németo-ból kéne babakocsit venni (újonnan), ott talán olcsóbb, mint itt, és talán nagyobb is a választék ikresből. :roll:

Ma reggel meghallgattam a picikéket, és képzeljétek, HALLOTTAM, ahogy rugdosnak!! :D Tök fura, hogy nem érzem, pedig már kb 18 cm-esek (a lábukkal együtt)! :shock: Ti először hányadik héten éreztétek őket???

Találtam egy tök jó képet a neten a méh nagyságának és helyzetének változásáról:

Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Törpilla!
Köszönjük a történetet, nagyon jó volt olvasni. Egészséget és sok tejcsit kívánok nektek.

Rana!
Hát két babát kaptunk vissza, és a 12. hetin is azt mondta Hajdú dr-nő hogy kétpetéjűek. :roll:
nárciszka

Én nem érzem még. Vagyis néha valamit. De nem tudom,hogy az az-e?Ha fekszem csak akkor.
Az Angelsound-od van ugye?! Én is nézegettem, de 10 e.
No-ból rendelni?! v. kimenni?
Én még nem nézem ott mennyibe kerül.
nárciszka

Nárciszka, lehet, hogy már a babákat érzed! :D Mert állítólag az első terhességnél a kismama még nem ismeri fel az elején az érzést (vagy nem biztos benne, hogy az-e)!
Azt nem értem, hogy az ikresek.hu-n azt olvastam, hogy csak akkor tuti, hogy 2 petéjűek, ha különböző neműek.... Dehát Hajdú drnő csak jobban tudja... :roll:
Angelsounds-unk van, igen, és a Brendonban pont akciós volt a múlt hónapban, így 6000 volt (néztem a Vaterán, ott is 6 ezrért árultak használtat, de 1 nap múlva már meg is vették). Meg hát úgy voltunk vele, hogy így egy babára csak 3 ezer jut! :D
Németország: van egy ismink, aki rendszeresen megy busszal Németo-ba vásárolni. Állítólag ott MINDEN olcsóbb, ezért gondoltam a babakocsira. Nekik is pont babájuk lesz, úgyhogy elültettem a fülében a bogarat... :wink: Mondjuk kinézném neten, vagy itthoni boltban, ő meg megvenné nekünk és ingyen elhozná. De mondom, konkrét dolgokat nem tudok, nem tudom, valóban olcsóbb lenne-e.... :roll: Jó lenne vhonnan megtudni..........

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana
http://www.kidsroom.de/content/Zwilling ... swagen.htm
http://www.yatego.com/kinderwagen/zwill ... -08,3,,1,1
http://www.zwillingsburg.de/

Mi nagyon sok holmit vásárolunk No-ban. Ott alacsonyabb a forgalmi adó, ezért valamivel olcsóbbak a cuccok... :wink:
Alighanem a babáknak is Münchenben fogunk bevásárolni.
Vendég

Rana!
Hu az tényleg jó árban volt.Pedig mi is voltunk a brendonban nézelődni többször. :?

Twins!
Majdnem egyidősek vagyunk. Te érezel már v.mit?
nárciszka

És még a vonalzótok is egyforma! :lol: :lol:

Köszi, Andi, megnézegetem a linkeket! :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Jé, ez fel sem tűnt! :lol:
nárciszka

Nárciszka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Már kezdem érezni a bokszmeccset :wink:
Vendég

Andi, hű de jó neked!!!!! Először mikor éreztél vmit? És mit pontosan? Mondjuk azt mondják, a vékonyabbak hamarabb megérzik, én meg nem vagyok annyira vékony sajna.... :oops:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Elírtam a címet: www.hartan.de

Én először a 15. héten éreztem.
Akkor még csak hetente párszor, de most .... :roll:

Nekem ez a hartan német babakocsi nagyon jó minőségűnek tűnik. Sajna pelenkázó táskát nem kaptam hozzá, de lehet szerzek hozzá külföldről.

t-pk

Kép alapján szuper kocsi! Teljesen vízszintesig (180 fok) dönthetők az ülések, ugye? Külön-külön is?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Twins!
Szóval boxsz van. :lol: Én nem tom',h bélmozgás vagy babamozgás :roll: .
Lepkéket mondanak,de én azt nem érzek :!: Mondjuk van tompítás is +elöl fekvő lepények.

T-pk!
Tényleg jó a kocsi! Mindjárt veszek egy centit és megnézem mekkora az akkora.

Rana!
Azon gondolkodom,hogy két petezsák volt meg két szikhólyag, akkor nem kétpetéjűek?! :roll:
nárciszka

http://www.yatego.com/baby-kind/11?sid= ... 559e64a5c5

Lehet itt is csemegézni :wink:
(kezdek belebolondulni a vásárlásba, pedig még csak a neten nézelődök)
Vendég

Rana, Nárciszka
4-5 napja érzem, olyan furcsa érzés.
Én eléggé vékony vagyok :wink:
Vendég

[quote="nárciszka"]
írta:
nárciszkaRana! Azon gondolkodom,hogy két petezsák volt meg két szikhólyag, akkor nem kétpetéjűek?! :roll:

Én is így hittem, de ezt írták az ikresek.hu-n: (bemásolom)

"Rana!
Külön lepény, külön burok, lehet egypetéjű ikreknél is, kétpetéjűeknél is.
Egy lepény, külön burok úgyszintén.
Tehát ha egyneműek és ez a felállás, akkor nem lehet tudni, h hány petéjűek.
Méhen belül az egypetéjűségre csak a közös burok utal.
(meg persze magzatvízvizsgálatból is kiderül)

Erre a magyarázat a kétféle terhesség kialakulása.

Kétpetéjűeknél két petesejtet megtemékenyít két spermium, külön beágyazódnak, külön burok lesz, két lepény, ami viszont nemegyszer összenő és egynek látszik...

Egypetéjűeknél egy petesejtet egy spermium termékenyít meg, és az osztódás során eddig nem tudni miért ketté válik és külön-külön fejlődik két bébi... attól függ ez a szétválás hányadik napon történik, hogy mennyire lesznek külön konyhán...
ha viszonylag hamar akkor ugyanúgy lehet külön burok külön lepény, mint a kétpetéjűeknél, ha később, akkor innentől kezdve csomó variáció van:
külön burok közös lepény, egy külső két belső burok, közös burok külön köldökzsinorókkal, közös burok Y alakú köldökzsinórral.... és a legszélsőségesebb esetben sziámi ikrek lesznek.
Ez a skála megtermékenyüléshez képest 2 hét alatt zongorázódhat le, utána már nem képes az embrió ilyen szétválásra."

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Andi, neked elöl tapadnak a lepények??? Jó neked, hogy már érzed őket! :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana
Nincsenek elöl a lepények :wink:
Vendég

Újszülött kórtól használható, 180 fokig dönthető, külön külön.
Egy kézzel össze lehet csukni, de így s nagy...

t-pk

Vendég

z egypetéjű ikrek az ikrek kisebb hányadát, körülbelül 25-30%-át teszik ki.
Hogyan is keletkeznek?
Egyetlen petesejtet egyetlen hímivarsejt termékenyít meg. A megtermékenyített petesejt később kettéosztódik és két embrió fejlődése kezdődik meg. Az osztódás az első két héten belül történik meg. A kettéhasadás időpontja fontos a következők miatt:

1. Ha a kettéválás a megtermékenyülést követően 2-3 napon belül történik meg, akkor a zigóták teljesen külön ágyazódnak be. Mindkét embriónak saját külső (chorionburok) és belső (amnionburok) burka, valamint saját méhlepénye (placenta) lesz. Tehát ebből a szempontból olyanok mint a kétpetéjű ikrek. Az egypetéjű ikrek 35%-ában tapasztalható ez.
2. Ha a kettéosztódás a fogamzást követő 4.-8. napon következik be vagyis a megtermékenyült petesejt beágyazódását követően, akkor közös külső burkuk és méhlepényük lesz. Az embrióknak azonban saját belső burkuk alakul ki. Az egypetéjűekre ez a legjellemzőbb, 60%-os gyakorisággal.
3. Ha a 9. nap után hasad ketté a megtermékenyített petesejt, akkor a belső burok is közös lesz. Ez igen ritka (5%)
4. A 12.-13. napon bekövetkezett elválás esetén nemcsak a külső, belső burok és méhlepény lesz közös, hanem a köldökzsinór is. Így egy elágazódó köldökzsinóron kell osztozkodniuk az embrióknak.
5. A 14.-16. napon történő osztódás már csak részleges, ekkor jönnek létre a sziámi ikrek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.17 13:22-kor.
Vendég

A kétpetéjű ikrek sokkal gyakoribbak, mint az egypetéjűek, gyakoriságuk körülbelül 70-75%-os.
Fogantatásuk a következő módon történik. Egyszerre kettő vagy több petesejt érik meg és a petesejteket különböző hímivarsejtek termékenyítik meg. Az embrióknak így mindig saját külső, belső burkuk, méhlepényük és köldökzsinóruk van. A petesejteket megtermékenyítő spermiumok egy vagy több szexuális együttlétből is származhatnak. Ez utóbbi miatt előfordulhat az is, hogy a két illetve többpetéjű ikreknek más-más az édesapjuk.
A két illetve többpetéjű ikrek – bár fogamzásuk egy időben történik – genetikai meghatározottsága nem azonos, hagyományos értelemben vett testvérek valójában. Ebből következik, hogy nemük azonos és eltérő is lehet.
Az egypetéjű ikrek ezzel szemben 100 százalékig ugyanazon genetikai állománnyal rendelkeznek és szinte mindig azonos neműek. Extrém ritka esetben kialakulhat egy olyan megtermékenyített petesejt, mely XXY kromoszómákkal rendelkezik. A kettéosztódást követően az egyik zigóta elveszti az Y kromoszómát, így marad XX vagyis kislány lesz, a másik zigóta viszont egy X kromoszómát hagy el „útközben” és XY azaz kisfiú válik belőle. Tehát egypetéjűek, de különböző neműek.
Vendég

Az enyémek nagy valószínűséggel 2 petéjűek :wink:
Vendég

Sziasztok!
Jajj Törpikém,szívből gratulálok a lányokhoz! :D Annyiszor eszembe jutottatok,vajon a kiságyak megérkeztek?
Ha majd lesz egy kis szusszanásod,rajál nekünk képet,és mesélj :D
Rana,én kerek 20 hetesen éreztem először őket...viszont akkor határozottan,és azóta is,addig meg se lepkefing,se buborékok amikről írnak.Max a beleim kluttyogtak.
Trix,üdv itt,és gratulálok! :wink:
Ma jó meleg lesz,vigyázzon mindenki magára és a törpökre.
Vendég

Andi, köszi!!!! Meghoztad a végső világosságot! :D
Akkor az enyémek tuti kétpetéjűek, mert az 5. napig biztos nem osztódtak ketté (akkor lettek beültetve), viszont külön van mindenük! :D
De akkor miért írtad az egypetéjű ikrek 2. csoportjánál, hogy "A mi kis drágáink is ebbe a csoportba tartoznak.", ha a tieid 2 petéjűek? :roll:

Nyulasz, inkább te vigyázz magadra, neked nagy a teher most a válladon!
Lepkefing :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nekem is kluttyognak a beleim, de ha kicsit lentebb, akkor fülelek, hátha a kis babócák aktivizálják magukat. De egyelőre nem tudtam még semmilyen kluttyogásra ráfogni, hogy ők voltak.... :roll: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

[quote="rana33"][ írta:rana33b]Andi, köszi!!!! Meghoztad a végső világosságot! :D
Akkor az enyémek tuti kétpetéjűek, mert az 5. napig biztos nem osztódtak ketté (akkor lettek beültetve), viszont külön van mindenük! :D
De akkor miért írtad az egypetéjű ikrek 2. csoportjánál, hogy "A mi kis drágáink is ebbe a csoportba tartoznak.", ha a tieid 2 petéjűek? :roll:

Másolásnál benne maradt :oops:
Vendég

Amikor az 5. héten voltam uh-n, akkor a dr. két petezsákot mutatott mindkettőben egy-egy szikhólyag volt sejthető. Ekkor kérdezte a szonográfus hányat kaptam vissza? Mondtam,h kettőt. Azt mondta: jó, akkor megvan mind a kettő. (ergó méhen kívüli kizárva). Ebből gondolom én hogy kétpetéjűek. :roll:
De szerdán megkérdezem az Istenhegyin.
nárciszka

Nárciszka, akkor ha 5. napra kaptad őket vissza, mint én, akkor bizti neked is 2petéjűek... :D

Andi, ja értem. :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Én 3. napra kaptam vissza és volt icsi és ah is, ami 8*-ra emeli a további osztódás lehetőségét.
Amit Twins felsorolt az mind az 5 egypetéjű nem?
Na most 1. ugye kizárva.Mindkettőnknél.
2. a petezsákban két buboréknak kell lástszódnia két szikhólyaggal.
3.4.5. Már mondták volna. Vagyis akkor egyértelműen nem binomiálist írnak a papírra, hanem mono-t.
Az 5. napnak miért van jelentősége :?: Az a 4.-8. között van.
A 6. 7. 8.-on is osztódhat a leírás szerint. Nem?
Na ezt jól kitárgyaljuk az utánunk jövőknek. :wink:
nárciszka

[quote="nárciszka"]
írta:
nárciszkaAz 5. napnak miért van jelentősége :?: Az a 4.-8. között van.
A 6. 7. 8.-on is osztódhat a leírás szerint. Nem?

(Igen, 1-5 csoport egypetéjűek.) Mert ha a 4-8. napon osztódtak volna, akkor közös külső burok és méhlepény lenne, nekünk pedig (neked is, nem?) ezek külön vannak. Tehát 2. lépcső kizárva. Nálam az első is, mivel ugye én az 5. napon kaptam vissza őket. De mivel te a harmadikon, még épp "beleférsz" az 1. kategóriába, vagyis van egy pici esélyed, hogy mégis egypetéjűek (és akkor az egyik embrike nem ágyazódott be, a másikból pedig két baba lett). És ezek szerint ezt 100%-ra csak születés után fogod megtudni, mivel ugye nagyon ritka esetben vegyes páros is lehet egypetéjű... Hű, ez tényleg érdekes, és bonyolult!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Az ikerterhességeket lehet a zygozitas, chorionicitas és amnionicitas alapján kategorizálni. A dizygoták két egypetéjû ovulatio utáni megtermékenyítésbõl származnak és az összes iker közel 70%-át teszik ki. A monozygoták a maradék 30%-ot képezik és ezer élveszülésbõl négyben fordulnak elõ. A monozygoták lehetnek dichorialisok vagy monochorialisok és diamnialisok vagy monoamnialisok. Ha a kettéválás kétsejtes zygota stádiumban történik, a dichorialis terhesség valószínû, ha késõbb a blastocysta stádiumban, monochoralis terhesség következik be. Ha a kettéválás még késõbb következik be, a terhesség monoamnialis lesz. A monozygoták többsége monochorialis diamnialis. A chorionicitást és amnionicitást ultrahanggal az elsõ trimeszterben lehet megállapítani. Az elsõ jel a szikhólyag láthatósága, a kettõ diamnialis, az egy szikhólyag pedig monoamnialis terhességre utal.

Én ezt tanulmányoztam. Itt kétsejtes zygota van! Mi meg 8 sejtesen kaptuk vissza. Sztm. ez a 3 nap Twins szerint.
chorionitas: lepény elhelyezkedése
aminonicitas:burok
Tényleg bonyolult!
nárciszka

Áááááááááááááááááááá én már ezt megérteni se akarom! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Sziasztok Lányok!

Én a 6. napon kaptam vissza a két embriót, tehát a mieink is kétpetéjűek. :D
Látom jól kitárgyaltátok a dolgot, mire a végére értem már én is kezdtem besokallni :lol: :lol: :lol:

Pont ma reggel akartalak titeket kérdezni a Babák mozgásáról:
én sem vagyok nádszál vékony és a mellső falon tapad a lepény.
Már most nagyon figyelek rájuk, de szerintem még korai... :roll: :? :D

Kép

puszi Trix
trix78

Trix, állítólag aki vékonyabb, nem elöl tapad a lepénye és nem első gyerek, az korábban (akár 15-16. hét) is érezheti már a babákat. Tehát mi elég rossz esélyekkel indulunk! :lol: :lol: :lol: :lol: Én is figyelgetem már, de inkább majd csak négy hét múlva számítok rá igazán. Azt mondják, utána meg majd visszasírjuk ezt a nyugis időszakot! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana!
Én az ikreket már a 14. héten éreztem, pedig az egyik lepény elöl volt. 8)
vovanda

Sziasztok!

Látom nagyon belemélyedtetek az egy-kontra kétpetéjű kérdésbe.
Nálunk már a 7 hetes UH-n kiderült, hogy egypetéjűek ugyanis egy petezsákban voltak ketten. De azóta is az összes doki akit UH-t csinált, nem akarta elhinni hogy egypetéjűek (bemondásra), de ahogy megnézték egyértelművé vált számukra is. 8)

Törpilla!
Gratulálok a csöppségekhez és sok tejcsit és egészséget kívnok!

Valakinek volt már vérzése a terhesség folyamán? Én múlt héten arra keltem, hogy vérzek, aztán sos rohantunk a dokihoz és kiderült, hogy a méhlepényből levált egy darab és az vérzik. Kaptam rá gyógyszert, és két hét ágynyugalomra lettem ítélve. Szerintetek ezek után nagyobb esély van arra, hogy ez megismétlődik a terhesség során? Mert még nagyon az elején járok. :(
Féltem nagyon a piciket, nehogy valami baj legyen.
Volt valakinek hasonló tapasztalata?

Egyébként megnézték Őket UH-n és azt mondta a doki, hogy szépen fejlődnek és nincs semmi bajuk. (legalább ez megnyugtatott)

Mocorgást remélem hamarosan fogok én is érezni (második terhesség, vékony testalkat és hátsó fali lepény)

Szép napot!
Tündi
(legfiatalabb kismami)

Tündi
Kép
Kép
_manó

Szia Manó!

Ugyanígy jártam múlt héten, de én csak barnáztam. Aznap mentem pont UHU-ra a dokimhoz és ugyanez volt a szitu, mint nálad.
Én nem kaptam gyógyszert és csak annyit mondott a dokim, hogy ne erőltessem meg magam, el fog múlni magától a barnázásom.
Szerencsére 2 napon belül már semmi tünetem nem volt.
A Kicsik nálunk is szépen fejlődnek szerencsére, ez engem is megnyugtatott.
Te nagyon vérzel ill. véreztél? Remélem, már jobban vagy!!! Tudom ez a dolog nagyon aggasztó!

Hogy megismétlődik-e azt nem tudom, de ha feljebb húzódik a lepény, akkor már nem lesz gond, én úgy tudom.
Jobbulást!!!

Kép

puszi Trix
trix78

Mano!
Nekem is 13. hét környékén volt inkább bézs színű. Aztán du. elmúlt. Nem mondott rá az orvos semmit. Akkor lett volna egyébként a mensi ideje is.
Olvastam róla én is. Sztm. próbálj nyugodt lenni és pihenj sokat.
nárciszka

Vanda, te bizti vékonyka voltál, nem úgy, mint én! :roll:

Szia Tündi, még fiatalabb kismami!!! :D :D :D Pont Vanda vérzett elég sokat, ha jól tudom, és minden rendben a picurokkal! :D Majd biztos reagál a hsz-odra, vagy ha mégsem, keresd fel őstopikjában, a Debreceni Kaális fórumon! :wink: Azért mindenesetre komolyan kell venni a vérzést, úgy hallottam!!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Manó!
Így van, én vérezgettem, de én nem a lepény miatt, hanem mert a petesejtpunkció következményeként volt két pici vérömleny méhen belül. Elvileg kisodorhatta volna a babókat is, amikor kiment....
3*2 Rutascorbint rendeltek, ez javít az erek állapotán.
Lepény-gondra igazából a fekvés az egyetlen megoldás. Sajnos ismétlődhet, pihenj sokat és tényleg ne emelj meg lehetőleg semmit.
Látom, neked is van már nagyobb gyerkőc, ez nehezíti a pihenést.
Otthon van vagy bölcsis?
Nekem Balu nagyon hamar megértette, hogy anyát most kímélni kell, amíg meg nem szültem, egyszer sem kérte, hgy vegyem fel.
Számíts rá, hogy esetleg befektetnek a kórházba, nem tudom, miben maradtatok a dokiddal és hogy mennyire van segítséged...

Rana!
Figyellek ám titeket is... :wink:
Amúgy 58 kilóval lettem terhes, most 61 vagyok. Az utolsó pár kiló Baluval is nehezen ment le...
vovanda

Vanda, na jó, de hány cm ??? :roll: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana!
163. :lol:
vovanda

Sziasztok!

Manó, Trixi!
Vigyázzatok nagyon magatokra!!! Nekem az utró elhagyásakor volt barna.

Nárcisz!
Gratulálok a két fiúcskához!!!!

Rana!
Én a 16.héten érztem őket először, de utána mégkb. két hétig csak ritkán. Most meg már kirúgják néha a ház oldalát, hullámzik a pocim, ahogy mocoronak. :lol: Érzem, ha csuklanak és ha pl. valami hangos, hirtelen zajra megijednek. Érdekes, ha tudom, hogy valami hangos lesz és szólok nekik, akkor nem. :shock: :lol:

Törpilla!
Gratulálok a lányokhoz!!!! Képet kérünk! :lol:

Ha jól emlékszem mi leszünk a következők! Hihetetlen, hogy milyen gyorsan megy az idő, most kaptam őket vissza! :lol: Persze még 10 hetet minimum várunk. :wink:

KépKép
zsófikukac

Kép
Vendég

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: milyen mosóporral kell kimosni a kisbabaruhákat? Tegnap kaptunk egy csomó használt kis rucit és szeretnénk kimosni. köszi :D

Twinsmomma: jó vékony vagy, csak a pocid nő! Nagyon helyes a pocakod :lol:

Zsófikukac: Értetek izgulunk a legközelebb, azért még húzzátok ki egy darabig...én is szeretnék egy ilyen párosítást, kisfiú-kislány!!! király :lol: :lol: :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

Trix!
Brendonban, dm-ben lehet kapni babáknak való mosóport. Vagy simával is moshatod, de inább folyékonnyal. És az öblítőt sem ajánlják.

Már most kimosod őket? Én is kaptam csomót, de még csak méret szerint válogattam és betettem a szekrénybe, majd csak pár hét múlva mossuk ki, nem akarom, hogy hetekig álljon a szekrényben, inkább legyen friss. :wink:

Drukkolok, hogy Nálatok is ilyen páros legyen!!! Lassan majd megtudjátok! :wink:

KépKép
zsófikukac

Zsófikukac: köszi a választ! :) Igazából legalább kétszer szeretném átmosni :wink:
Nálatok kész van már a babaszoba? Mi még semmit sem vettünk ezidáig... igaz van is még rá időnk bőven :roll: :lol:
Köszi a drukkot, hamarosan kiderül kik lakoznak idebent!!!!

Kép

puszi Trix
trix78

Trix!
Ja így már értem. :lol: Babaszoba nincs még készen, a kiságyakat össze kell rakni, úgy aptuk kölcsön őket. Pelenkázó a mi régink lesz, igaz kicsit béna, de jó nagy és elfér rajta majd mindkét baba. Csak az uramnak újra kell festenie. Igazából, ha nekiállna meglenne egy hétvége alatt, csak még nem volt ideje és rá is érünk. :wink:

KépKép
zsófikukac

Trix!
Én folyékony mosószert használok, de mindig sensitivet. Öblítő mehet nyugodtan, max. kicsit kevesebb és abból is sensitiv. Nekünk még sosem volt bajunk tőle. Kétszer mosni felesleges, ha annyira fertőtleníteni akarod, vasald át őket (én sosem csináltam, csak azt vasalom, amit nagyon muszáj). Sőt (biztos van, aki ezen kiakad) de én nem mosom külön a gyerekek cuccát. Jó, nem rakom össze a párom pártfogolt-lakást megjárt farmerjával, de nem is szedem teljesen külön.

Zsófi!
Nem fogod őket egyszerre rátenni a pelenkázóra... Nekem lassan meg is szűnik, de legalábbis Dani lekerül róla, mert lassan leugrik. 8)
vovanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?