A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

És boldog hófordulót is a Kismazsolának!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Alexek és Erikek! Boldog Névnapot Kíván Nektek Marcibaba :)

Julcsi, csak nem az én Kismazsolámra gondolsz! Hát, nagyon jólesik!!!!!!! Köszönöm!
Kíváncsian várom, h mit mond a szopis tanácsadó, nagyon szurkolok, h végre Te is felszabadultan szoptathass!!!

Lányok! Én most totál kivagyok. Van egy másik fórum itt a babaneten, akik küzdenek azért h babásodjanak. Elindult egy hullám és sorra jönnek a negatív tesztek :( Komolyan elsírtam magam. Miért? Sok szép család, párok, tisztességesek, szorgalmasok, becsületesek és nem sikerül nekik az ami egy olyannak aki a kukába teszi a gyerekét egy csettintésre összejön! Olyan igazságtalan a világ!!!
Elnézést, h offoltam a topikot, de a szívemre vettem ezt most! És hálát adhatok vkinek odafönt, h nekünk sikerült és egészséges. Ilyenkor annyira átértékelődik minden!!!

Jó éjt nektek és a szépséges babócáknak is!!!

KépKép
hugic

Sziasztok, végigverekedtem magam a hozzászólásokon.,.. nagyjából :oops: mert nagyon sokat írtatok.
de hasznos volt, asszem megyek a gyerekszobába darazsat keresni.......

Csak egy dolog, a hízással kapcsolatban.
ma volt nálunk a doktornéni, Zéti megkapta a Rota ellenit, és faggattam az evésről és hízásról, mert Zéti is rosszul eszeget mostanában.

Na figyusz, mindenkinek! Ebben a 2,5-3 hónapos korban már nem is szabad , hogy havi 1 kg-ot hízzanak a babák, az már nagyon sok lenne, gondoljunk bele, hogy havi 1 kg hízással milyen óriásiak lennének rövid időn belül.
Azt mondja, hogy átlagban havi 500 gramm hízást tartanak megfelelőnek.
ÉS nem baj, ha egyszerre nem esznek sokat a babók, lehet, hogy csak szomjasak a melegben, meg lehet őket sűrűbben kínálni cicivel.
Zéti egyébként sokszor csak 60-70-eket eszik, és 6600 gramm, valamiből csak felszedi.
Én is aggódtam, mert egy hónaposan simán benyomott 160-at egy kajálásra, az utóbbi hetekben meg alig eszeget, sokszor vergődik is, hogy nem kell neki a cici.
De megnyugtatott a doktornéni, hogy nem gond, szóval aki kevesli a heti 100-130 gramm hízást az ne tegye, mert az pontosan elég!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 20:48-kor.
Vendég

Jópofák vagytok! :D
De tényleg gáz vagyok. Tegnap este szopi előtt elfelejtettem lemérni és tiszta idegbeteg voltam, hogy úristen, most akkor mi lesz, nem tudom egy eredményét...
Úgyhogy elterveztem, ma nem mérem a kajáit!

Többet majd később, de itt frankón leszakadt az ég, ilyen durva vihart és mennydörgést nem hallottam ezer éve.
Esztike meg úgy reagálta le, hogy ő biza fel sem kel.... Nem tudom, meddig szabad teli cicivel rohangálni, de már nem nagyon tudok tőle mozogni, szóval csak felkeltem...

ladmon

Apám, itt sír a szám, a legjobbat meg el sem újságoltam!

Tök egyedül hasról hátra és vissza is!!! Annyira örültem neki, de azért, mert Laci pont itthon volt és így együtt izgulhattuk végig, hogy összejön-e a dolog, annyit edzett rajta! Aztán, amikor ezzel megküzdött, elkezdett a játékai után nyúlkálni. Úgy tutira! Ezt sem mutatta még be az apjának, én meg hiába mondtam, hogy te tényleg nyúl utána...
Szóval van abban valami Zsuzsi, hogy ezeket pillesúlyúakat a szél is átfújja a másik oldalukra!! :lol:

(És nem aggódni, mi tornán már régóta gyakoroltuk, szerintem ennek köszönhető a dolog!)

ladmon

http://www.kismamablog.hu/gyermeknevele ... napos-baba

Súlyra....igaz ránk ez tök nem igaz mert az alvásnál is mi 2*alszunk egy nap,délbe és fürcsi elött,örülök ha alszik 1,5órát...

Ladmon össze jött Eszti hizása?Vagy ez miatt vagy szomorú?

Kreiszi:Itt nem megszokott a jó idő föleg nem hogy nem esik az eső...tavaly itt is volt 2hét mikor felvehetem halász nacit..azt ennyi jött utána az esőzés...nagyon rossz helyre jöttünk :lol:

Anyós:
Én is letépném a szorszámot a "kiakaszt az anyósom fanklub-hoz"
Kiakasztott tegnap hogy Petra túl kövér....istenem ez van,én is tudom hogy kicsit súlyosabb az átlagnál de 5*eszik egy nap..nincs light-os tej hogy azt adjak neki :lol: Meg ha igy halad annyi baja lesz meg stb...meg semmit nem fog megcsinálni...na persze rácáfoltunk mert nem csak egyirányba forog tegnap már probálkozott job oldara is...ha annyira gond lenne a súlyával nem csinálna ilyeneket szerintem.De nem tudok mit csinálni ha hizzik szegénykém...elvenni töle a cicit nem fogom.Persze nem is kér feleslegesen.Eddig havi 1kg magára szedet szinte....de tudom hogy ez visszább fog maradni...de akkor sem fogok megilyedni mert ez a természetes...
Na de mindegy anyós annyira jó estét csinált hogy még apával is kiabáltam,pedig nem szoktam.... :oops:
Na de lépek ma megyünk Petrával 2 a magyar követségre az útlevélért.2órára van tölünk busszal..remélem nem tévedünk el..mert át kell szállni...de felszereltem magamat GPS-el is :lol:
További szép napot...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Na kérem, nálunk megjelent az önálló akarat...kezd nyafogni állandóan, hogy vegyem fel, de én ellenállok!!!!

Zsancy: szerintem minden baba megváltozik, amikor elkezdenek mászni, járni, nyúlni, stb., mert akkor már majd sokkal többet mozognak... mondjuk tapasztalatom nincs benne, csak gondolom...

Kép
cserkészkolbász

Alexnek is Boldog Névnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köszönik a Fiúk Kreiszi és Babanyúl!!!!! puszi
Kreiszi nehogy emiatt ne gyere már!!! Akkor én sem mehetnék......ha ott talizunk megsúgom Neked, h én mennyi vagyok, hidd el nem vagy egyedül ezzel a problémával !!!! :cry: :cry: annyira lassan kúsznak lefelé a kg, de egyébként ez egészséges, nem is jó,ha hirtelen leugrik 20 kg!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Andus, igen tudom persze nem kell híznia már 1 kg-ot!!! Szép is lenne tényleg 6 hónaposan 10kg... :shock: :shock: csak a kevés evés aggasztott, de ahogy írtad, h Zétike is mennyit eszik meg mit mondott a dokinő, megnyugodtam. Csak így kevesebb tej termelődik..... :cry: :cry:

Kép
kaandi

Jajj de ügyi Esztike is!!! tényleg lehet benne valami,h a nádszálak könnyebben meg tudnak fordulni!!! :lol: :lol: hurrráááááááá!!!

Kép
kaandi

zsu: utálom a bogarakat!! Ezért is kérdezgettem itt régebben az elektromos irtót, de lebeszéltetek így marad a para..
Ja teraszon van citromfű ültetve,állítólag jó bogárriasztó

kreiszi: van légkondi, csak nem tudom Füge mellett hogy lehet haszánlni. Ha mégis összejön hogy együtt megyünk egymás mellé állunk, ne izgulj én is XXL...

andus: köszi, megnyugtattál a hízással kapcsolatban

ladmon: király Esztike!!! Nagyon ügyes!!

zsancy: ne foglalkozz vele, ennyi az igénye akkor ennyi. Majd lemozogja később. Szerintem édes husis nem kövér.

Boldog Névnapot a manóknak!!!

Kép
budabo

kreiszi: mármint a talira, merthogy én még kétséges vagyok :cry:

Kép
budabo

minden babonak boldog névnapot!
hugic: ne is mond ezt h nem lehet babája vkinek. nekem van egy nagyon jo ismerösöm é nekik sem jön össze már régota.
ö is van regisztrálva itt a babaneten azt hiszem pont abban a topicban. hála neki találtam rátok!!juhuuuuuuuu
ladmon: erre is lehet gyakorolni h nyuljon a játékai után? nagyon ügyes esztike!
julcsi: sok sikert ma a tanácsadonál.
babanyul: hogyan tanitsam nek iaz egyedüllétet? mert ha van játék akkor még jo de ha csak nézelödni kell akkor jajaj.
tudom ezt én rontottam el mert egyfolytában jár a szám. dehát vhol én is örülök h van kivel beszélgetni :oops:
zsani: perta kövér ezt mondják? kit érdekel h hány kg az a lényeg h egészséges. kiny.alhatja mindenki a popodat. mandarin sem egy nádszál legény. hény kg petra most és hány cm? vigyázzatok az uton

csinálja másnak is a babája hogyha fekszik a játszoszönyegen nyujtogatja anyakát de nagyon és olyan mintha meg akarnápuszilni a játékot. meg ugy csücsörit a szájával. vmit biztos akar de még nem tudom mit

Kép
Kép
nicko

elment a vihar :(

annyira cép volt és Marci olyan jól elaludt, de ahogy kezd kiújulni az idő már ébredezik is. maradhatott volna még kicsit ez a borulás :?

Botikám! Ne hari h elmaradt a köszöntésem, de még 8 napon belül vagyunk szal: BOLDOG ELSŐ NÉVNAPOT NEKED!

apa elment, egyedül próbálom tartani a frontot. lássuk csak, kell még főzni, porszívózni, teregetni és dolgozni. közben Marcizni. kíváncsi vagyok mi jön össze ebből a sok feladatból

Ladmon - dobd már el azt a mérleget! annyira ügyes kislány Eszti, h sztem bízhatsz benne nyugodtan (vagy lehet rosszul gondolom, csak próbálok optimista lenni). Marcikámnak tuti nem lesz meg a havi 500 gramm gyarapodás, eddig 200 és van még egy hetünk éppen. majd megmondja a dokinéni, h mi a teendő ha egyáltalán van

Gabi - éppen hiányolni akartalak, de megvagytok végre! :)

Zancy - Petra baba nagyon is szép, ne foglalkozz a megjegyzésekkel, majd ha a doki szól, h gond van, akkor foglalkozzál vele!!!

ja és még 2 feladat:
1. kedvenc elfoglaltságom, az adókám bevallása (kb 800 óra lesz mire feltöltöm sztem... ja h annyi időm nincs már? :shock: )
2. Bogi hozta fel a témát: szúnyoghálót kell rendelnem a tetőtéri ablakokra. Akinek van tetőtéri ablaka, kíváncsi vagyok hogy oldotta meg, mert én csak a méregdrága keretes hálót találtam a neten. Bárki 5letét szívesen venném, h az adóm egy részét ne erre kelljen költenem :)

KépKép
hugic

Hú, jó sok mindenről lemaradtam...

Boldog névnapot Botik és Alex!!!

Julcsi én is kíváncsi vagyok a szopis tanácsadóra!

Nicko ne har, nem tudtam még visszaolvasni, érdekel az alvós dolog amit írni akartál! :wink: Most úgy néz ki rendeződik a helyzet, nappal már visszatért a két alvás, éjjel pedig van egy 4-5 órás egybe, és csak utána kezdi az egyórázást.

Julcsi asszem még te írtad hogy nehéz lehet így kedves és türelmes anyucinak maradni. Hát, szerencsére pont ezzel a kettővel nincs gondom, lekopogom sikerült megtartani a hidegvérem, viszont ami nem megy fáradtan az a következetesség. Sikerült Öcsisajtot rávezetni milyen jó dolog is cicin aludni, mert mikor kezdi az óránkénti nyűgit akkor nem rakom vissza a kiságyba már pár napja, egyszerűen nem bírok már ugrálni úgyhogy mellettem marad és ha megnyikkan betömöm a száját. És szépen megszokta, ááááááá!!! Hát mindegy, ő még elég képlékeny, szép fokozatosan leszoktatom róla. De most ez a legjobb mindenkinek. A tejnek sem árt.

Súlyproblémák: ha valaki akkor Z aztán nádszál volt, 3 hósan 4570g. Akkor nem volt mit szaporítani úgyhogy tápot kapott és két hét alatt magára szedett kerek fél kilót. Onnantól kezdve 50-75-ös volt a súlypercentile, ami azt jelenti hogy dagi kategória. Úgyhogy semmi súlypara, igaz hogy az én esetemben nem tejjel, de sikerült felhízlalni. Mostmár 3 hósak a babáink, lassan bevállalható a krumpli, alma, répa, őszibari, tejpépek, stb. Remélem nem okoskodásnak érzitek mert nem szeretném osztani az észt, csak megnyugtatni mindenkit egy élő példával. :) Z is hamar megfordult minden irányba a tengeje körül, 6 hósan jött ki az első foga, 6 hósan ült fel, utána tök hamar négykézlábazott, és 13 hósan járt egyedül, mindent időben, úgyhogy semmi para :)

Jajj úgy vááártam, végre eljött a body-s időszak, végre egész nap gyönyörködhetek Oli idomaiban!!! :D Úgy vártam, annyira édesek a kis tagjai :D Legszívesebben csak harapnám egész nap! Ó és a bőre "szaga"! Imádom! :D

Erről jut eszembe, tényleg nagyon igazságtalan amikor tök rendes családokba nem akar összejönni a baba...nem is tudom elképzelni, Z is elsőre összejött, Oli meg még aznap este amikor a doki zöld utat adott :oops: Ahol meg jönnek szaporán a babák és nem becsülik meg és szörnyű dolgokat csinálnak velük...borzasztó.

"Jó" hír, hogy a nagyimnak aki most maradt egyedül van egy egész jó helye, nyugdíjas otthon, egyházi, foglalkoznak demensekkel is (végülis ez nem konkrétan Alzheimer hanem demencia). Úgyhogy végülis nyugodtak lehetünk hogy jó helyre kerül, de azért olyan nem lesz mintha otthon lenne nagyapával. Anya már hetek óta gondozta, hát nem semmi dolgokat művelt a nagyi... :shock:

Na ébred a kisebbik, majd jövök még olvasgatni, nagy a lemaradás.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hugic majd keresek fotót a mi szúnyoghálónkról, tetőtéri ablakra csinálta apa. Tök egyszerű, biztos meg tudjátok csinálni.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

hehehe na azon, hogy a férjem hogy nőtt fel, én is csodálkoztam már... meg főleg, hogy hogyan lett ilyen normális...
Mondjuk nálunk is inkább az van, amit Kaandi ír, hogy anyóst nem utálom, csak nagyon fárasztó. Após viszont :roll: na inkább hagyjuk.

Ladmon, mérlegfüggjünk együtt :D alig vártam, hogy tegnap meghozza Tomi az új mérleget, ma már méricskélem is a szopikat :? és már majdnem elértük a hat kilót :)
Na jó, mostmár én is gyakorlom Adrival a forgolódást. Ez lesz a mai játék :) nem akarunk lemaradni itt a sok ügyes babától :)

áááááááááá Kreiszi, nemááááááá! Gyere talira!!!!!

Hugic, két évig nálam is jöttek a negatív tesztek (+egy vetélés), és nekem is mindig az járt a fejemben, hogy miért épp ott kopogtat a gólya, ahol nem várják, és miért történik, hogy elhagyják a kisbabákat, sőt, még ennél is rosszabbakat csinálnak velük... mi meg olyan szeretettel vártuk egy kis csöppséget, és nagyon sokára érkezett... - most azt mondom, azért jött ilyen soká, mert ki kellett várni, hogy ilyen tökéletes kisbaba legyen :D

KépKép

KépKép
stelly

Zétivera, nagyon igazad van, én is imádom, hogy néha félig puciban feszít! Igaz, nálunk sok hurkára nem lehet ráhammolni, de azért így is cuki! :D
A mameszodnak meg az a legjobb, ha felügyelet alatt van. Örülök, hogy sikerült jó helyet találni neki! Ő mit szól hozzá?

Jajmár én trehány és udvariatlanfaragatlan! Boldogboldog névnapot Botinak és Alexnek!! (pofijukra és hurkájukra cuppantós szmájli!)

Hugic: ebben a kölökben nem nagyon lehet ám bízni! De nálunk az a csoffadt 500 gramm ippenhogy megvan minden hónapban! Remélem, most is meglesz, mert a heti 100 grammhoz is sokszor rezeg a léc.
(Azért még utoljára megmértem a reggeli kajáját... khmmm... Van ennek egy olyan "csak még egy utolsó pohárral" feelingje)

Utazásszervező?? Van egy röpke kérdésem! Feltehetem priviben? (Mindegy, mit mondasz, úgyis felteszem... :P )
Ja, és bibibííí, a skype-os azonosítóm megvan már 3 hete, csak még nem üzemeltem be... Andus, neked küldjem el?? Ezt is mindig elfelejtem...)

Húú, és senki ne aggódjon, az én gyerkőcim komolyan mondom, hogy hirtelen, pár nap leforgása alatt fejlődött akkorát, hogy csak na!! Még a haja is dúsabb lett... :lol:

ladmon

Stelly: köszi...
Már azt hittem sikerülni fog, talán a kövi szopit nem mérem meg... De most, hogy olvaslak, inkább megmérem!! :lol:

ladmon

Na most visszalapoztam, mert akartam ám még valamit!

Julcsi: Vazzeg, a mediért melózni kell?? Akkó nem kell!:lol:
Kíváncsi vagyok a szopi tanácsadóra! (Mibe, hogy azt fogja mondani, szoptass, ha beledöglesz is...)

Zsuzsi:
én értékeltem a 2 hós oltásról lökött poénodat... :D Nekünk is azt mondta a doki, hogy 4,5 kg alatt nem szívesen adja be neki (ahhoz képest 4,2 -nél szívfájdalom nélkül bedöfte...)
Na, lőttem le magam!

ladmon

Sikerülni fog! :) mérd csak minden héten egyetlen nap a szopikat, meg a pucér súlyt, iránymutatást az is ad, és haladás a leszokás felé :D
amúgy asszem, talán a márciusi vagy az áprilisi Kismamában volt egy cikk a nádszálkisasszony-típusú babákról, aminek az írója azt taglalta, hogy az ő babája is mindig keveset evett, meg kis súlyú volt az átlaghoz képest, de egyébként tökéletesen fejlődött, és hogy ez is lehet teljesen rendben. Asszem, olyasmit írt, hogy 8 kiló volt egy évesen a kislány, vagy hasonló. Na majd ha Adri ébred (ő szobájában vannak a babás újságok), előkeresem, hogy a címe alapján megtalálom-e a honlapjukon.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok, jó reggelt!

Tali: nekem jó a 10 óra, csak a helyszínt pontosítsuk, hogy melyik irányba induljunk :D

Anyós téma: hát tényleg tudnak alkotni, mondjuk a kedvencem nekem az volt, amikor közölte, hogy olyan sápadt a gyerek, miért nem viszem többet a napra :shock: Basszus, nem győzök hogy manőverezni a babakocsival, hogy ne érje a nap :lol: Nem baj, majd leviszem szoláriumba, hogy anyós elégedett legyen ...

Ja, még azt felejtettem el mesélni, hogy Marcika megduplázta a születési súlyát, és a dokinő azt mondta, hogy duzzadt a fogínye, bár azt nem tudta megmondani, hogy fogzás mikorra várható ennek fényében 8)

Ladmon: nagyon ügyi Esztike, az én kis lustim még nem forgolódik. Bár szerintem az ortopédiás báli cipellője is akadályozza, na majd csütörtökön meglátjuk, akkor veszem le a lábáról. :)

Zsufi

KépKép
zsufi74

Enyém a pöttyös pénztárca (mármint június 13-án kapom meg) :) talira légyszi hozzátok el a papírokat! :D
(Aki nem jön talira, mindjárt küldök privit, hogy hova postázzátok a papírokat légyszilégyszilégyszi :))
Hálás köszönetem mindenkinek, aki segített!!! :D

KépKép

KépKép
stelly

Ladmon után szabadon:
Stelly vagyok, babanet-függő...
(mióta letettem Adrit a délelőtti alvására, itt nyomulok a gép előtt hálóingben :roll: ideje lesz lassan elkezdeni a napot)

KépKép

KépKép
stelly

Stelly: akkor már több kód nem kell? Vagy azért még gyűjtögessük?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Stelly ilyet én is csináltam régen, főleg terhesen, 11kor felnéztem és azt láttam hogy roló még mindig leengedve, én alvósban, a hasam megkordul, a szemem kicsit zsibbad a monitortól, a fenekem a foteltól, meg jó lenne már pisilni is :D szóval ismerős :)

Ladmon, hogy mit szólt a nagyi? Hétfőn kiment hozzájuk a rehabos bizottságtól valaki állapotot felmérni, a teszt a következő volt:
-Tetszik diétázni?
(nem válaszolt, nem tudja a szó jelentését)
-Milyen színű a haja?
(nincs válasz)
-De rövid vagy hosszú?
-Mit foglalkozok én azzal. (meghúzta a vállát is és mosolygott, tehát lazára vette :) )
Szóval nem tudom mit szól hozzá egyenlőre :) Ma költözik, majd meglátjuk, anya aggódik hogy fog beszokni, nagyi napja azzal telik hogy a ruháit csomagolja meg pakolássza és ott le vannak lakatolva a szekrények (pont ezért). Reméljük a legjobbakat.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsu83 Én is fenékbe billentelek csak elégedetlenkedj! Nekem van okom hogy panaszkodjak az alakomra... :(

Budabo Én allergiás vagyok a darázscsípésre úgyhogy ne is mond... emlékszel pár hete amikor megcsípett a darázs és a férjem úgy rohant haza kalciummal? Na azóta parázok, hogy a fiamat meg ne csípje... annyira el vannak szaporodva! A lányomnál az emeleten nagyon meleg van úgyhogy sejtem, hogy nálatok is mi lehet... :roll:

Kaandi Én gyerekkoromban nem voltam allergiás a darázscsípésre... nem is tudom, hogy ez hogy alakul ki... :?

Gjéti Milyen buli volt nálatok?

Julcsi-79 Mi volt a szoptatási tanácsadónál?

Kreiszi számból vetted ki a szót! n is azon agyalok, hogy csak égetem magam a nagy testemmel és nem megyek talira... főleg, hogy ilyen jó az idő még takargatni sem tudom annyira mint télen... :?

Zsancy milyen messze lakik tőletek anyósod?

Alexeknek és Erikeknek Boldog Névnapot!

Kép

Kép

Kép
millye

Millye veled mizujs, mikor lesz meg a hpv eredménye?

Olyan cuki dolgot fedeztem fel, ha finoman ráfújok Oli arcára, de csak annyira hogy éppen érezze, akkor nagy levegőt vesz és mikor kifújja teli szájból vigyorog egy nagyot! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Kreiszi, Millye, mi az hogy égettek minket? :twisted: Kaptok tőlem egy fenékbebillentést! :)

Gyarapodás, múlt héten 80g-ot hízott csak Bence! :( Ez nem túl kevés? Jó tudom, már így is nagyon fejlett baba!

Ladmon, te tényleg mérleg függő vagy, már bocs! :)
Nagyon ügyes Esztike! :lol:

Na most mennem kell, mert ébred Bencus! Aztán megyünk el itthonról ruhát venni neki, meg anyumhoz pizzázni! :lol:
zsu83

Zetibebi Köszönöm jól vagyok. A HPV 3 hét múlva lesz meg... :shock: remélem minden rendben lesz!!! :? :roll: Mi van a nyirokmiriggyel? Mikor mész vissza az orvoshoz? Kíváncsi vagyok, hogy mit mond vagy ajánl...

Zsu83 :lol: :lol: :lol: komolyan mondom hogy lefényképezem magam és elküldöm privibe vagy felteszem a közösbe mint elrettentő példa... (ha meglát bármelyikőtök gyereke akkor megáll a fejlődésben vagy rémálmai lesznek) amióta a 2 kg lement azóta csak áll a súlyom... úgy érzem, hogy kezdek emiatt depis lenni... jövőhónapban megyünk nyaralni én meg úgy nézek ki mint egy víziló... már itthon sem merek fürdőruhát felvenni nemhogy egy strandon... pedig ez rám nem volt jellemző... sőt mostanában nem szeretek még a boltba sem elmenni... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Zsu - Pizzaaaaaa???? jojjj de megkívántam :oops:
ehelyett: tavaszi zöldségleves + gofri, és ráadásul nekem kell ekészítenem :(

a babák gyarapodásával kapcsolatos sorokat nem és nem vagyok hajlandó elolvasni!!!!

Ladmon - pü ment

én is megyek. főzni :?

KépKép
hugic

Lányok, ne csináljátok már ezt komolyan :) még csak három hónapja szültünk, nem kell még a kifutóra készülni!!! Mindenki jön a talira, legfeljebb körbe-seggbebillentjük egymást, kit azért mert túl sokat fogyott, kit azért, mert túl keveset :D persze nők vagyunk, jóhogy érdekes a súly-téma, de nehogymár egymás előtt szégyelljük a kilókat. Majd ha nem szopiztatunk, csinálunk közös fogyiklubot :D

Zsu, Adri három hete kb 80-90 grammokat hízik hetente, ami nem valami sok, de most reggelire is bevert 190 gramm tejcsit, szóval asszem, nem koplal. Szerintem ne parázz, csak ha esetleg folyamatosan ennél is kevesebbet hízik.

KépKép

KépKép
stelly

Tessék, a gyerek nem hízik eléggé, anya nem fogy eléggé :lol: szép az élet :D én meg már megint a gép előtt ülök... de már fürdőruciban, kaja a sütőben, mosogatás kész :D

Julcsi, mit mondott a szopitanácsadó?

KépKép

KépKép
stelly

Millye akkor drukkolok, biztos nem lesz baj!

Pizza, sopping, én is akaroook!!!

Kangu, majd' elfelejtettem, örök hálám Zoránért, elküldtem a linket apának emilben mert az emileket mindig este mikor egyedül van akkor nézi meg, és azóta hogy meghallgatta azt a számot...asszem lórúgásként élte meg. Jön, segít, ringat, fürdet (igaz csak Zétit de az is valami) játszik Zvel, altat, szóval...ráadásul az ő esetében van egy olyan vetülete is a dolognak, hogy az ő apukája sem játszott vele sose, nem vette ki a részét, és asszem leesett neki hogy ő is ugyanezt csinálta eddig a saját fiával. Többet elért ez a zene mint a lelki szöveg vagy a veszekedés vagy a hízelgés vagy bármi.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

millye: ténleg emlkészem. És pici babánál mit kell csinálni ha megcsípi valami dög őket? pl. szúnyog,darázs. Lehet vmivel kenni?

hucig: nekünk velux ablak és rá való szúnyogháló. Nem olcsó megoldás, de nagyon jó.

Engem piszokul zavar ahogy kinézek, de ezen változtani csak én tudok. Ahhoz képest hogy nincs tejem kétszer akkora a mell méretem és nemcsak előrefele nőtt :oops: Lötyi mindenhol.
Ebéd kész. A tali nekem nem biztos de látom senki nem veszi észre hogy itt nyűgök miatta. :cry: Na azért hátha összejön! Pozitív hozzáállás. Palacsinát akarok enni!!!! de igy is 27 fok újra és gáz mellett álltam idáig, szóval nem,majd holnap.

Légkondit szerintetek hogy lehet baba mellett használni?Akár kocsiban akár lakásban? CSak azt nem mondjátok hogy sehogy mert megfogunk sülni. :cry:

Kép
budabo

Zetibebi Melyik az a szám Zorántól? Úgy látom elindítottam egy Pizza őrületet... :lol:

Budabo Miért nem biztos a tali? Más programod van? Na ne mááár! Szeretném ha tudnál jönni! Palacsintát én is ennék... aztán nem tudom, hogy miért nem fogyok... :shock: A Ledum Palustre 5 vagy 9 CH a szúnyogcsípések megelőzésére is jó.A másik az Apis Mellfica 15CH ez a csípésre jó. :wink:
A légkondival óvatosan mert meg is tud fázni a baba...ne legyen hozzá közel a légkondi.

Kép

Kép

Kép
millye

Bogi - nekünk a másik féle van (nem akarom reklámozni), de 26-28ezer a szúnyogháló, kerettel, sínnel (1 db, nekünk kell 4!). Sztem ez baromi sok és pofátlanság is ennyit elkérni egy alumínium sínért meg egy darab szúnyoghálóért!!! Akkor inkább marad a csináld magad verzió, vhogy majd kitalálom hogy lesz jó.

Zétivera - nagyon várom :) előre is köszi!

(bocs az offolásért :()

KépKép
hugic

hugic: most mondja apa hogy 12 ezer egy. Ez sem olcsó, nekünk kettő van. Legalább azt ki tudom nyitni bár a múltkor ott sunnyogott a darázs és ahogy felhúztam rámrepült én meg nem vett észre. :cry:

millye: közlekedési problémáim vannak :cry: Apa melózik, de lehet hogy el tudja cserélni,mert úgy volt hogy ő bevisz és elmegy csavizni. Laci megmosolygott: Füge elpilledt a nagy főzésben és amikor felriadt elkezdett bámulni, ha nem őt néztem panaszkodott. Én meg mondtamneki hogy lányom itt a rágókád és old meg az életed egy fél órára :wink: De hatott, mert beszélget magával és jár a keze mert csörög rajta a csörgő :D A homeossal az a bajom csak hogy ha hirtelen kéne azt nem lehet, mert legalább 30perc mire tűz felett is felovasztom.

Kép
budabo

Húúúú haza értünk..nem is volt olyan vészes mint amilyennek hittem.Szuper volt élveztem az útat..és Petra is..szinte végig fent volt.Igazatok van..elengedem anyós megjegyzéseit a fülem melett,de olyan bosszantó.Tudom jót akart..meg tanács meg stb..na de ne piszkáljon...na de mindegy.
Amúgy NICKÓ nem tudom megmondani Petra milyen hosszú,a 62cm-ert még doki bácsi mérte de azt már régebben,mi apával tök bénák vagyunk és nem tudjuk megmérni...7010g meg én mértem múlt hétvégén.
Millye:
Anyósom 1500km-re lakik tölünk :D de mivel beléptünk az internet világába így olyan mintha itt élne velünk :?
budabo:.
Sohasem szabad nagyfokú eltéréssel használni a klímát, mert akkor valóban megfázás lesz a vége. Ha kinn 34fok van, nem szerencsés ha benn 24-re van állítva, mert akkor hirtelen hűl le a test. Az a legjobb, ha 5-6 fok csak a különbség. Mondjuk 34 foknál állítsuk be 27-28 fokra. Valamennyire kell küzdeni a szervezetnek is, és akkor elkerülhető az arc és homloküreg gyulladás is, aminek valóban súlyos szövődményei vannak.Ja és évente kell cserélni a szüröt...(ezt egy anyuka irta egy másik forumon és az ö gyerekorvosa tanácsolta ezt)
Ladmon:Eszti nagyon ügyes!!!

zsancy

zsancy: ügyik vagytok! Klíma még nincs beüzemelve, mert még nem lett kitakarítva. Kösz az infót.

Kép
budabo

Ja még egy..lehet Petra étkezési szokásai megváltoznak?
Képzeljétek 6:30kor evett,a második szopinál elaludt igy nem is zavartam....nem szoktam felkejteni úgy is felébred és jelez ha éhes...de mikor már 11órakor sem kiabált a tejért hát én ráraktam magamtól...evett 100ml és ennyi... :shock: Olvastam hogy változni fog a idők közti evés és a mennyiség is..de nem gondoltam volna hogy ennyire...de lehet hogy ez csak egy véletlen volt nem tudom..de nagyon érdekes és fura...

zsancy

Bocsi lányok, ne utáljatok, hogy én mindig csak egy mondat erejéig esem be, de nagyon dolgozom.
majd júniusban nagyon fogtok unni, hogy állandóan itt vagyok...

Légkondi: az a lényeg, hogy ne legyen nagy hőmérséklet különbség, csak 5-8 fok maxi.
Pl. ha kint 30 fok van, akkor bent 24-25 legyen, ha kint 35 fok, akkor bent 27-28.
Én a kocsiban is hasznmálom, 23 fokon megy, és nem a gyerekre irányítom.
Lakásban főleg úgy szoktam, mikor másik heylségben vagyunk, akkor kicsit visszahűtöm a lakást, és mikor visszamegyünk a nappaliba, akkor már nem megy, de mikor kikapcsolom, akkor kinyitom már a szoba ajtót, hogy a két szoba közt se legyen nagy különbség..
Szóval lényeg a mérték..

na eldugultam, mentem....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zsancy 1500 km? Az jó! Jól áll neki a távolság! :lol: és nem lehetne hogy "véletlenül" elromlana az internet kapcsolat? :lol: :lol: :lol:

Budabo: csípésre jó még a citromfű .. ha nincs kéznél akkor vizes ecetes borogatás. :wink: Nekem is közlekedési problémáim vannak... egyszerűen nem tudom, hogy hogy tudok bemenni egyedül a városba tömegközlekedéssel... jó lenne ha valakinek lenne jó ötlete... a lányommal annó kenguruval lazán elközlekedtem, de most paraanyu vagyok. irigylem azokat akik kocsival mennek mert egyszerűbb a babakocsi bevitele is meg minden... :? :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

tegnap megvolt az első cumi csere...üveg szopókája és az ö cumija..azt hittem rosszabbul viseli,de igazából észre se vette.Szopókára kapott 3ast (aventost) a cumit meg azt olvastam hígénia-i okokból érdemes lecserélni 3havonta...
Remélem Pannáék épségben haza értek...

Hát igen..az otthoni babakocsis közlekedés nem egyszerű,nagyon sajnálom az otthoni mamikat.,ilyen szempontból.Itt nagyon laza a közlekedés..nem kell a b.kocsit megemelnem sem.a buszra max 2b.kocsi a megengedett...a vonatra meg úgye több...
na tényleg lelövöm magam mert amióta megjöttünk semmit sem csinálok..tényleg függöséget okoz az internet :lol:

zsancy

andus: kösz a légkondis infót neked is.

millye: én tömegközlekedéssen tutira nem megyek.

Kép
budabo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 20:47-kor.
Vendég

Budabo Én a Millenárist ezért szerettem volna... mert nekünk az közelebb van és nem kell tömegközlekedéssel menni... :lol: jó lenne valami ötlet hogy-hogy legyen... :? :shock:

Babanyul Szegény Szoni! Gyógypuszi neki! Elképzeltem a szitut ahogy pelenkába kitolod a váróból... na meg a szúrós tekinteteket a szülőktől... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

zetibebi: minnyá irom csak 1 kérdés: van suttogod mert ha igen akkor vmit kihagyok
ne izguljatok a suly miatt, nálunk szököévente 1x mérnék a gyerekem ha mi nem néznénk meg nagyjábol a szobamérlegen mennyit hizik.
de látszik rajta jol van táplálva, jo kedve van. ezért nem aggodom.
bogi: én is igy tudom a légkondit ahogy a lányok leirták. ja és milkacaokit nem kérek mert nem szeretem a csokit:-)
zsani: sztem igenis gyönyörü petra. megcsokolgatnám a hurkáit. 3as cumi, én nemrég cseréltem az egyest le. hozzáteszem eleint mandarinnak
még az egyes is sok volt aztán gagyi korházas üveget fogtam. nekünk is aventes van, legjobb.

ideküldtétek ezt a csunya vihart, juj

mikortol tervezitek adni a babáknak a répát stb? nálunk itt azt mondták h répával kezdjem és még az almát is fözzem meg. hát nem tudom, holnap megkérdezem még a másik orvost is.

Kép
Kép
nicko

készen vannak a fotok amit multkor csináltattunk. már a érjemnek csak be kell scannelnie és hozom is öket. nem rakom fel az összeset majd az iwiwen rámkershettek és ott rajta esznek.

Kép
Kép
nicko

Hát a visszaolovasás tényleg elég necces...

Stelly: fürdőruha... na szép... én meg azért írok ilyen szokatlan időpontban, mert apóca itthon, mindketten betegen szörcsögünk... :( Ő valami bacit is bekapott, nálam ez csak a nagy babaruhavásárlás eredménye, jól megfáztam jupiiiiii. :cry:
De legalább párom egész héten itthon lesz, ugyan extra vigyázni kell manóra :(, és ruhákat is sikerült beszerezni szépszámmal, egyet mindjárt mutatok is. :)

nicko: "szökőévente egyszer" :lol: :lol: :lol:

Petra, André, Adri, Marci nagyoncukimanó, és a mamik sem kevésbe csinik!!! Imádom a baba-mama képeket továbbra is. :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2009.05.19 14:59-kor.

Kép
Kép
elif

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?