A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Hali!

Betti: az en ferjem is mindent megcsinal a baba korul. A furdetes pl az ove egyertelmuen, en csak azokon a napokon furdetek, amikor este egyetemen van. De egyebkent o szo nelkul pelenkaz, oltoztet, ejszaka hetvegenkent kel is, es regen, amikor zuros volt Bendot altatni, akkor be voltak osztva a napok, estenkent felvaltva altattuk :wink: Agiekhoz hasonloan a pakolast o sem vallalja, de ezt nem is banom, mert en is nyugodtabb vagyok, ha tudom, hogy minden bent van.

A borozgatasert irigy-irigy vagyok. En meg mindig absztinenciara vagyok kenyszeritve, vagy masnap borviragos jokedve lesz Bendonek is :D . Hat hiaba, aki a hosszu szopi mellett marad :roll:
Nalatok mar teljesen vege a szopinak?

Mondjuk o a konyhaban antitalentum, de nem is erdekli. Semmit sem kepes elkesziteni, talan a rantotta, tukortojas megy, de ez a maximum. (O sem lehet tokeletes )

Blumi: en egy exet ismerek szemelyesen, de engem nem erdekel. A parom ismert az enyeim kozul 2-ot, az egyikkel viszonylag jo baratsagban is voltunk otthon. (Ma mar 4 gyereke van :lol: ) Egyikunk sem feltekeny tipus, szoval nekem semmi bajom ezzel, ugy vagyok vele, hogy a "regi" csajok is kellettek ahhoz, hogy olyan pasit kapjak, amilyet vegul is kaptam a parom szemelyeben. D

Marti: hogy vagytok?

Az 1 %-omat en is mindig allatmenhelyeknek adtam.

Bejci: sajnalom nagyon, hogy fajt a fonalbeultetes, de azon hogy nem vagy ehes, mar most latszik, hogy hatekony lesz. Es az is tok jo, hogy megprobalt mast is kezelni az akupunkturas :wink:

Szeder: es te is akarsz ilyen fonabeultetest ??? Engem erdekel, hogy milyen tapasztalataid voltak az elso kezelesrol, meselj rola. Van eredmenye? Mit csinaltak veled? Egyebkent te mit iszol, ha nem vizet? Mert en meg azt nem tudom elkepzelni, hogy masbol igyak meg sokat. En vizbol nyomok meg mindig napi 6-7 litert. (dehat nalunk meg mindig csak szopi van, amibol mar -bevallom oszinten- kezd elegem lenni, de Bendo annnnyira nem hajlando mast enni :( )

Winona: neked is sok sikert a fogyihoz !!!

A.m.: edesek vagytok a kepeken, komolyan mondom jo kedvem kerekedett, ahogy neztelek benneteket. (Mostanaban nem vagyok eppen a topon)

Anyoooka: szuperjo, hogy Adam tudeje tiszta, igy te is lazithatsz egy kicsit.

Starlark: nagy gratula a vizsgakhoz, ugyes vagy !!!!!!! 6 vizsga egy nap :shock: Nem semmi csaj vagy! En ilyet meg fenykoromban sem csinaltam, most meg mar hol vagyok ahhoz.

Agi: hatalmas hurra Davidnak !!!!!!!!!!!! Nagyon ugyes, a taktika jo, gyere panaszkodni, es akkor o belelendul :wink:

Honey: szerintem tok jo, hogy kisteso ugyben ilyen hamar megvaltozott a velemenyed :wink: Ki tudja, lehet, hogy annyira belejottok, hogy nem is vartok jovo nyarig.

Minyu: azert szerintem az ovis kep ota sokat valtoztam ... ott meg olyan kis csini vekonka kislany voltam ... most meg egy teve :oops:

Sziszi: en is nagyon orulok, hogy jelentkeztel, jo latni, hogy itt vagy. Remelem, elobb-utobb megoldodik a kapcsolatotok, es mindenki megnyugszik egy kicsit. Kivanom, hogy ez mielobb tortenjen meg !!!

Monee: kezeid jobban vannak?

Eszike: ugyesek vagytok az alvassal, csak igy tovabb. :lol: Noncsirol a kepek nagyon jok lettek, de nekem is hianyzik a foltja, vhogy meg az arca is masmilyennek tunik.

Rolunk: hozzatapi nem megy. Bendo nem igazan hajlando enni. Most azt csinalom, hogy amikor kinalom (es nem eszik), utana 3 napot kihagyok, addig csak szopi van, es akkor megint beprobalkozok vmivel. A legnagyobb bajom, hogy ha keveset kap is, tiszta mocsok lesz, oltoztetni kell. A hata kozepe is, pedig az IKEA-s eloket hasznalom, ami hosszuujju, lemoshato, hosszu. Minden falat utan bekapja szopizni az ujjat, aztan pakolja a kezet ossze-vissza. Mas baba is csinalja ezt? Megoldasi javaslatok? (Ha lefogom a kezet, uvolt.) Mar lassan ott tartok, hogy puceran a kadban lesz kaja :roll: :lol:

Nem kaptuk meg a bolcsiben a helyet, amit igenyeltunk. Ez nem derult volna ki, ha nem megyek be es kerdezem meg. Itt ugy mukodik a dolog, hogy hiaba kerem en ezt meg augusztusban (igy tortent) junius 1-jei kezdessel, ha vki minden elozetes bejelentes nelkul odamegy mondjuk majus kozepen, hogy o most azonnal beiratna a gyereket, akkor felveszik, mert o mar ott van, en meg megszivtam. Szoval most rohamleptekben bolcsikereses. Vannak helyek, csak akarhol nem akarom otthagyni Bendocsket. Voltunk csutortokon probanapon egy helyen, az nem tetszett. Jovo kedden megyunk egy masikra, ez elsore nagyon tetszett, a hely profinak tunik, de meg nem lattam a dadusokat, meg a csoporttarsakat. Az elozo pl. azert is nem lett volna jo, mert volt egy nagyon agressziv kiskolok, akit a dadusok nem nagyon tudtak kezelni :? Bendo tunemeny, gyakorlatilag a tobbiek a hatan tapaszkodntak fel, o meg csak rohogott mindenkire, gurgulazott nekik, jatszott a jatekokkal, szoval egyertelmuen jol erezte magat. Ram egy pillantast sem vetett, amikor kimentem a szobabol, eszre sem vette. Azt hiszem, egyertelmuen engem fog jobban megviselni a bolcsi :cry:

KépKép
Kép
humanka

Jó reggelt!

Istenem csajok: sikerült aludnom 5 órát egyhuzamban :lol: :lol: a napját nem tudom,hogy mikor volt ilyen :P Olyan jól érzem magam, mint már rég!
Kialudtam magam! :lol:

Holka!
Drága mesélj,hogy tudsz-e valamit a házról?????? Úgy furdal a kíváncsiság! :oops: :lol:
Hogyhogy ilyen későig fent voltál??????
Gondolom, hogy jobban vagy már :wink: Kia egész héten nem dolgozott.. szegény nagyon beteg lehetett..

Humanka!
Á ez a bölcsis téma elég rosszul hangzik. Csak olyan helyre ad majd be Benedeket, ahol a higiénés körülmények, és a dadusok is csillagos ötöst érdemelnek!! Nehéz lesz neked a biztos.. sajnállak is emiatt!!! Sírj nyugodtan, hisz nekünk anyukáknak ez a dolgunk!!!!!!!
Kérdésem lenne: ha mondjuk egy náthát összeszed Benedek, akkor ugye nem megy bölcsibe, akkor ki vigyáz rá ?? Te maradsz otthon vele?? Mikor is kezd?? Nem vettem ki a soraidból :oops:
-Szopit illetően: elhiszem,hogy besokalltál tőle.. őszinte leszek: az ég világon nem tartottam -eddig- fontosnak semmit úgy,mint,hogy Adél szopizni tudjon.. de már én is ki vagyok miatta.. az éjjeleim, ha nem alszik arról szólnak,hogy a szájában a cicim.. és ez már kellemetlen, kényelmetlen, mint kellemes és jó.
Viszont:
-még soha nem volt beteg az elmúlt közel 9 hónapban, amióta a Világra jött. Ezt viszont szerintem csak és kizárólag a szoptatásnak köszönhetem.. - úgy emlékszem,hogy Benedek sem volt soha beteg!
Ez az egy dolog járjon a fejedben, hogy amíg szopik addig remélhetően nem kap el semmilyen betegséget. Ez az egy dolog, jelenleg, ami élteti bennem a szoptatás fontosságát.
Nem mellesleg: cicifüggő Adél, úgyhogy nem lesz majd egyszerű leválasztanom...
Benedek is cicimániás???
Milyen idő van nálatok??? ( Jó megnézhetném a online időjárást , de tőled szeretném hallani!) Milyen érdekes a Világ, nálunk egyre melegebb, nálatok meg hűvösebb van...erre mindig rácsodálkozom... Benedeket nem lehet,hogy ez viseli meg az étkezést illetően????? az időjárás változás??
Nem tudom,hogy érdemes-e homeos bogyóval próbálkozni, ha nem lesz étvágya akkor én biztosan a helyedben kipróbálnám.

Ági!
Hogyhogy Te mész vissza dolgozni?? A fizetés magasabb nálad, vagy egyéb okai vannak.. szerződés köt vagy valami más???
- bár, ha kérdezhetem.. persze :oops: :wink:

A család még alszik, én is visszabújok az ágyikóba :wink:

szeder74

Szép Reggel! :)

Blúmi: Nem megy bölibe az anyukám fog rá vigyázni. Szerencsére a munkaidőm sincs kőbe vésve csak a munka legyen elvégezve.

Holka: Még egy fél év. Úgyhogy nyáron írni kéne azt a diploma munkát is. De ha minden jól megy februárban diplomaosztó :)

Hbetti: Még apuka témához. Szerintem vannak emberek akik ösztönösen tudnak bánni a kisgyerekekkel. A párom ilyen, mikor még csak jártunk is volt hogy baráti családoknál pár perc múlva az összes gyerek rajta csüngött. A bátyám viszont totál nem ilyen. Imádja D-t játszik vele, de ha pl pelus csere van még a szobából is kimegy. Sajnos én se vagyok ilyen szerencsés mint a férjem.

Humanka: Ismerős a kajálásos leírásod :) Doncek néha még a hajára is keni. Folyton matat a szájában aztán pedig rakja mindenhová.
Ezen némileg segített a kipi-kopi kalapácsozás. Ha mondjuk neki verni kezdi az asztalt és nem a szájában turkál. :) Legrosszabb mikor a kanalat akarja folyton elkapni.
Esetleg próbálj vmi apróbb játékot a kezébe adni vagy egy textil pelust. Az utóbbit szintén a szájába fogja gyűrni de azzal leaább megtörli :) És próbáld itatni is evés közben mert lehet hogy szomjas, ha D. nagyon gyűri az előkét/tesztilpelust befelé akkor inni szeretne.

Mi tegnap este barátnőméknél voltunk. Itthon voltak a szüleinél és visszaadtuk nekik a légzésfigyelőt és a mérleget. Június közepén jön náluk a második babó :)
Az elején sírdogált mert hirtelen sok idegen lett körülötte idegen helyen aztán úgy játszott nem is voltunk érdekesek :) Végül bevágott egy csirkecombot amit persze nem neki hanem a haversrácnak szántak, aztán megivott 120ml tápit :) /Mondtam is neki, hogy égeted itt anyádat :)/ Barátnőm kisfia nagyon rossz evő így ő nem vette zokon de azért hoztak neki egy másikat aminek a nagy része az ágyon landolt.

Kép

Kép
starlark

Starlark: koszi az itatasos tippet, erre meg nem is gondoltam. Meg sosem ivott semmit, egyszer ejszaka a cumisuvegbol teat, amikor mar nagyon kivoltam, azon jol meglepodott :lol: , mert meg soha semmit sem kapott ciumisuvegbol, csak tejet. Lassan pedig az ivasra is ra kell szoktatni, mar poharat vettem neki, csak meg nem avattuk fel, ugy voltam vele, hogy majd ha legalabb mar egy kajat eszik, akkor beprobalkozunk. Ma Apa etette, kiprobaltuk a brokkolit, onmagaban nem ette, de egy kis sutotokkel elkeverve mar lecsuszott belole egy elhanyagolhato mennyiseg ... de legalabb ette. Utana benyomott 150 tejcit csak ugy mellesleg.

Szeder: igen, ha beteg lesz, akkor vagy en vagy Apa marad vele itthon, amig Anyu itt lesz (julius vege), addig termeszetesen o lesz vele. Ha megtalaljuk a bolcsit, az azt koveto heten kezd, mert annal tovabb tudjuk huzni a beszoktatast. Most ugy tunik, ha jovo heten talalnek, akkor a kovetkezo heten kezd hetfo-keddel, majd 3 hetenkent noveljuk 1 nappal a bolcsit, es igy kb. augusztustol, amikor Anyu lemegy, lenne meg az 5 nap. Verzik a szivem ... de nincs mas megoldas. Es igen, jol emelkszel :wink: , Benedek sem volt meg beteg, csakugy mint Adel, es igen, en is tudom, hogy ez valoszinuleg a szoptatasnak koszonheto. Ezert is csinalom meg en is. Es igen, sajnos Bendo is nagy cicista, mostanaban mar a palackot sem szivesen fogadja el, pedig szulesetetol szoktatjuk, es eddig nem volt semmi baja. Szoval ha lehet, akkor meg ez romlott is. De talan ez is a hozzatapi miatt van, most hogy massal akarnam etetni, egyre jobban ragaszkodik a cickohoz :? En meg aggodtam, hogy huzzuk ki 6 honapos koraig tejjel, most meg mar 7,5 es meg mindig nem akar lekattanni. (Azt hiszem, a kovetkezo babaval mar nem aggodok, persze minden gyerek mas.)

Adel nagyon rendes baba volt, hogy hagyott aludni vegre kicsit !!! Es milyen volt a szunyoka reggeli utan? Nalunk mar vege a napnak, nalatok meg meg csak most kezdodik. Jo lenne nekem is csak kezdeni a vasarnapot ... jo kis sonkas tojassal, nyami.

Az ido most eleg huvoske, mar inkabb telies, itt most rovid volt az osz, de ez meg mindig azt jelenti, hogy olyan 12-16 fok kozott van nappal, csak sokat esik, siznte minden nap. Es folyamatosan felhok lognak az egen, sokszor nem merek elindulni setalni, felek, hogy kapunk a nyakunkba egy zuhet. Ami nekem nem is lenne baj, de Anyut mar nem tennem ki ennek.

De en azt vettem eszre, hogy Bendo nem lelkesedik a setaert. Tudom, hogy altalaban a babak szeretik, de szerintem az enyem nem. Mindig csak ul a kocsiban, bambul (nem leskelodik) es szopizza az ujjat. Es ha 2 oran keresztul setalunk, akkor addig csinalja. Mindig van nala egy jatek, neha azt ragja, nagyon-nagyon ritkan szetnez, de valojaban nem tetszik neki. Masnal is van ilyen??? Szerintem az a baja egyebkent, hogy be van kotozve, ithon ugye mindig mehet, mozoghat, amerre kedve van, ott meg nem ... lehet, hogy ez az oka :?: :!:

KépKép
Kép
humanka

Honey! nagyon-nagyon örülök a fordulatnak!!!!!! Annyi örömet tudnak adni, hogy az ember csak elfelejti a rossz dolgokat, aztán újra belevág!!!!

Humanka! Nálunk is így zajlottak az etetések. Én is adtam a kezébe mást, ez csak egy ideig jött be. Lefogtam a kezét, ordított. Ami elég hatásos volt az az éneklés. Mindig ámult a hangomon - pedig én sokat énekelek neki - és olyankor nagyon szépen lehetett etetni. A kaja vége felé mindig a kezébe adtam a kanalat, hogy hadd foglalatoskodjon egyedül a kajával. Ettől persze még koszosabb lett minden, de élvezte, hogy fontoskodhat. És képzeld, pár hete elhagyta a nyúlkálást. Persze nem tökéletesen, mert ha nagyon álmos, akkor most is minden falat után bedugja az ujját a szájába, de 90 %-ban már nem kell trükközni. Lehet, hogy már nem újdonság neki a maszatolás, meg a kanálfogdosás? Remélem nálatok is hamar elmúlik...
blúmi

Húúú Lányok, de ideges vagyok!!! Ütni tudnék!!!!! :twisted:

A kertünk végében van egy játszótér, konkrétan a teraszról odalátok. Itt volt egy 'apuci' a kb. 2 éves kislányával. Végighallgattam, hogy ordít a gyerekkel: vedd már fel a cipőt a franc essen beléd stb. stb. Két nagy csattanást is hallottam (nem láttam, hova ütött), aztán nagy sírást. És még sarokba is állította a csúszda alá. "Ne nézzél má', megmondtam, hogy ne szórd rám a homokat!" Húúú de iges lettem. Legszívesebben kiszóltam volna, hogy Gratulálok! :twisted:
De tudom, semmi közöm hozzá. Csak magamban dühöngök!!!

Kép
hbetti

Betti
igen ez sajna nem is olyan ritkaság. Ma ugye hétvége van így családi napunk volt ,a Ligetben voltunk...és mi is csak döbbenten figyeltünk...nagyon sok szülő van aki még a játszótéren,ami a kicsinek a szórakozás és örömöt kéne,hogy jelentse...feszülten,ingerülten viselkedik a gyerekével. Sajnos nem egyszer látni,hogy úgy ráncigálják el a gyereket szószerint...szomorú...

Szeder
ház:annyira érzem,hogy a miénk lesz!!!!!!!!
A héten meghirdetjük a miénket,persze addig nem adjuk el míg választ nem kaptunk. Az eladó családnál egyre mérgesebb a viszony.nem tudnak megegyezni egymás között,a lányok már szóba se állnak egymással...ez mind nekünk kedvez..nagy nyűg nekik a ház,mindenki inkább a pént akarja... 2-3 héten belül kiderül a dolog.

Amúgy két nagy szoba, egy hatalmas étkező,konyha,fördőszoba.
Üvegveranda.+pince,+padlás. + a házhoz van építve egy kis épület,egy kis garzonlakás..ezt ők anno kiadták albérletbe.+ 450 nm2 a kert.
és nem tudok másra gondolni csak,hogy milyen virágokat ületetek majd a kertbe és,hogy hol lesz a homokozó...tudom hülyeség még ilyeneken gondolkodni.. de nem tudom másképp érezni,minden zsigeremben érzem a miénk lesz,így már rég vágytam bármire is.
Később tetőteret be lehet építeni.

Starlark
egy félév azt már kirázod!!! ügyes leszel.

Humanka
emma nem fogadja el a cumisüveget,most próbálkozunk úgy egy hete..a nyári melegben meg tudjam kínálni innivalóval..de nem kéri.A poharat viszont szereti...csak ugye az körülményesebb az utcán...

Blúmi
pár napja emma sem eszik úgy mint eddig,egyedül aza almás csirkét nyomja..Pedig mostmár ügyesen 3x evett egy nap...az esti sinlacot abszolút nem kéri,pedig az volt az első fix pontunk. Többet cicizik,kevesebb szilárdat fogad el. Míg van sok tejem és szépen hízik nem izgulok rajta. Talán pár nap múlva újra jobban fog enni.

Bejci
mi a párommal mindig a koraszülöttmentőknek adom az 1%-ot.

lányok,akkor úgy tűnik szinte mindenhol apuka fürdet? :(
akkor csak az én párom nem meri a kicsi babát fürdetni? :?
holka

Sziasztok!
Köszönjük a Botond gratulációt. A névnapja alkalmával odamászott a fotelig, belekapaszkodott és felállt!
Szeder: Boti is elég cicifüggő, szerintem nálunk sem lesz egyszerű az elválasztás.
Rakok fel képet!
Kép Kép

Ormolya

Kép
ormolya

Hbetti: Az ilyen mindig olyan szomorú :( Szegény kislány.

Holka: a férjem kollégájéknál apuka nem fürdet, bár ott anyu nem hagyja.

Huhh D ügynök nem és nem és nem alszik.... pedig álmos dörzsöli a szemét de ha beteszem az ágyba pattan fel és feláll

Kép

Kép
starlark

Ormolya: de aranyos boti :) Boldog névnapot neki! :)
Hozz sűrűbben képet a kis édesről :)

Kép

Kép
starlark

Hello lányok!

Gyorsan írok, és előre is bocsi, ha valakit kihagyok, de egyedül vagyok Biussal...

Márti: Akkor lehet, hogy még kórustalálkozón is taliztunk? Egyszer régen... a múltban... :) :) ÁÁÁ, az nekem már nagyon régen volt!!

Honey: Flóra naggyon édes a képeken!

SZeder: Ürülök, hogy végre tudtadok aludni! Most Biusnak jön a felső foga :)

Humanka: Jaaaaj... ez a bölcsi téma nem egyszerű!!! Pláne nálatok! Itt úgy van, hogy ha 2009.szept-2010 szeptember között akarod valamikor vinni a csemetédet, akkor most kellett jelentkezni. Nagyon drukkolok Nektek!!!

Holka: Juj de jó lenne, ha már lennének részletek!! Továbbra is drukkolok Nektek a házhoz! Megérdemlitek!!!! :wink:

Betti: Köszi a keresztelős ruci linket!! :) Az a kiabálós-pofozkodós apuka meg.... hát nem minősítem, mert nem lehet!!!

Bocsi, most csak ennyire futotta....

Ja, keresztelő időpontja megvan: MÁJUS 31. Pünkösd vasárnap, délután 16 óra! Juj de várom!!! :wink:
Vendég

Ja... és a - nekem- legfontosabbat meg majdnem elfelejtettem: tegnap Bius is felállt FŰzfőn a kiságyában!!! :D :D
Vendég

És még 1 mondat az akupunktúráról: Ami a hormon gyógyszereknek nem sikerült, az az akupunktúrának igen... megjött!!!! Végre!!! Azért végre, mert nekem Bianka érkezése előtt is problémáim voltak a ciklusommal... mondta a dokinő, hogy most majd meg fog jönni: ÉS ÍGY LETT!!!
Ja, tesóm már 2 kg-t fogyott vele csütörtök óta... én még nem mértem magam a mensi miatt, de majd ha elmúlik, kiderül mennyi az annyi! :lol:
Vendég

Bejci: Grat Biusnak :)

Mond ő alszik? Mert D. kezd kikészíteni...
Csak üvölt üvölt és állni akar ha a hátára teszem jár keze lába mint a motolla, pedig iszonyat álmos.

Ha a pajzsmirigyre is ilyen jó hatással va lehet megkockáztatom azt a beültetést...

Kép

Kép
starlark

Starlark: Igen, Bius MOST alszik.... én meg vasalok! :? Lehet, hogy Doncek túlpörgött!? Bár Bianka is múlt éjjel többször kelt! Na meg azért nálunk az állás még nem általános és mivel már bealudta a vacsi felét, nem volt nehéz dolgom az altatással!
Az akupunktúrát nem akarom sztárolni, de a tesómnak meg iszonyat ekcémás szokott lenni a bőre, január óta most múlt el a nyakáról! Meg állítólag a szeme körüli sötétbarna karikák is elmúltak! Szerintem nem véletlen! Az a dokinő nagyon érti a dolgát!

Kitartás Doncekhez! Egyszer csak elalszik ő is!! Várj... megszugerálom kicsit! Kép
Vendég

Humanka!
Hajrá bölcsi keresés. Sok sikert.

Szeder!
Így állapodtunk meg párommal. Ő már rögtön szülés után ment volna, de én is min. 1 évig szerettem volna itthon maradni. Már nagyon várja a szeptembert ilyen szempontból. Bár kb. 3 hetet tervezzük, hogy mindketten itthon maradunk, majd a szabijaitól függ.

Betti!
Sajna vannak ilyen szülők.

Bejci!
Gratula Biusnak, ügyes kiscsaj!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Bejci: szugerálj szugerálj mert nem és nem alszik csak üvölt ha a kiságyba tesszük.
Ilyen még nem volt.
Kint eljátszana, de már úgy dörzsöli a szemét és látszik rajta hogy nagyon álmos, de csak üvölt üvölt, most is. Apa csititgatja de nem igazán megy neki :(

Kép

Kép
starlark

starlak!
Ma Dávid de. 10-től du. fél 5-ig egyhuzamban fent volt. Nem is értem, hogy tudott ennyit egyszerre fent lenni úgy, hogy előtte csak 1 órát aludt a reggeli ébredés és fentlét után.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szép Reggel :)

negyed 12-kor csak elaludt végre :)

Ági: hasonló volt a helyzet. Délelőtt anyumnál aludt másfél órát aztán semmit illetve 20 percre beszunnyadt kint a hintában. Úgyhogy iszonyat álmos volt.

Meglátjuk ma mi lesz a helyzet.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Újabb eltűnés után......röviden. :oops:

Ági!
Szerintem (és mostani tapasztalatom szerint) így van. Alul 4, fölül 4 és utána szünet. :lol: Így ilyen szempontból van egy kis nyugi. Többször az éjszakát is végigaludta. Bár most 3-4 napja brutál kemény éjszakáink vannak. Fogalmam sincs mi a baja, de hogy valamilye fáj az tuti. Vagy a foga, vagy a pocija. Inkább a fogára tippelnék, mert napközben megint elkezdett nyáladzani és folyton valaminek a szájában kell lenni, ha másnak nem a kezének!

Apa segítsége Annával kapcsolatban: szinte 0! :? Azért ez így nem teljesen igaz, mert be szokott vásárolni. De ha Anna éhes, koszos, szaros, álmos, vagy egyéb baja van, akkor "ITT A LÁNYOD"!!! Tavaly szeptemberben (beetetésnek :? ) 1x megfürdette. Azóta se! Legutóbb megbeszéltük, hogy elmennék a nőgyógyihoz (kb. 1-1,5 óra) addig kéne rá vigyázni. 1 héttel előtte szóltam, azt mondta persze, rendben. 1 nappal előtte már megbeszélt valamit a haverjával, de azt mondta addig végez. Aznap: 1 órával indulás előtt felhívtam, hogy haza kéne jönnie, mert még zuhanyoznom is kéne, stb. Válasz: "Nem igaz, hogy nem lehet odavinni Annát az orvoshoz!" Reakcióm: :evil: :evil: :evil: Szét tudtam volna robbanni. Hozzá kell tennem, pár perc múlva csörgött a telefonom, hogy dokibácsi szül, ezért nem tudok menni. Kaptam időpontot következő hétre. És vittem magammal Annát....! Azóta azért már 1x-2x vigyázott rá amikor tornázni mentem. A múlt héten és e héten a néni aki vigyáz a tornán a gyerekekre elutazott és csak jövő héttől lesz megint és nem szerettem volna ezt a két hetet kihagyni.
Egyébként borzasztóan jó a torna!!! :D Bár még sok mindent nem tudok megcsinálni a nagy seggem-hasam :( és a beállt izmaim miatt. :lol: :oops: Próbálok a kaján is visszafogni (főleg az édességen) kisebb-nagyobb sikerrel. Mostanában nem méreckedtem, de olyan nagy eredmény még nem lehet, mert azt a ruháimon érezni kellene. :oops: Próbálok kitartani, bár a tornán mikor a gyakorlatok nagy részét nem tudom megcsinálni eléggé el tudok keseredni. De a lány, aki tartja az órát tartja bennem a lelket! :lol:

És sajna, 18 hónap után ismét nagylány lettem! :cry: :( :cry: Már csak ez hiányzott!!!

Annácskám jól van, bár egy kis örökmozgó és ezzel együtt borzasztóan sokat esik és üti össze magát. Tele van kék és lila foltokkal. De semmi nem riasztja vissza a lendülettől!!! Egész nap képes menni!!! Én már abban elfáradok, hogy nézem, mert hát folyton figyelni kell rá! Mindent a szájába vesz! Ma pl. a csavarvédő kis müanyag pöcköt (nem tudom mi a neve) szedte le a szekrény oldaláról és a szájából kotortam ki. Még jó, hogy nem próbálta lenyelni!!! :shock: Teljesen megrémültem. Múlt héten pedig egy óvatlan pillanatban a babakocsiból akart átmászni a hintaágyba. Hát, nem sikerült! :shock: :lol: Szép kis szarvacskája lett a homlokán.
Nekünk is megvannak az első szavacskáink: NEM - ezt folyton hajtogatja, mint a szülei :wink: és a HAPCI - ez nagyon tetszik neki!

Most ébred, megyek.... a du-i alvásnál próbálok visszaolvasni és reagálni, képet feltölteni.
Noni! Neked is du. küldöm a 7 és 8 hósat!

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Róza alszik, megpróbálok többet írni, mint múltkor.

Humanka!
Sajnálom a bölcsit, szorítok, hogy sikerüljön a megfelelőt megtalálni.

Betti!
Szörnyű emberek vannak. Régen is elítéltem az ilyet, de mióta Róza megszületett minden gyerekekkel kapcsolatos dolog jobban megvisel.

Holka!
Nagyon szép lehet a ház, szorítok, hogy a tiétek legyen. Most nem kertes házban laktok?

Ormolya!
Botond nagyon édes, és így utólag mi is boldog névnapot kívánunk neki!

Bejci!
Akkor hamarosan itt a keresztelő, biztosan nagyon szép lesz. Gratula a felálláshoz, milyen ügyes Bius. Nálunk ennek még semmi jele.

Starlark!
Nálunk sokszor Róza egész nap fent van, még a babakocsiban sem alszik. fürdésre meg már tiszta nyűgös, és rögtön elalszik.

Ígértem képeket a keresztelőről, ígaz nem túl jók, mert szkenneltem őket papírképről:
Kép Kép Kép

Kép
Kép
petra1980

Nálunk a párom sokat segít Róza körül, de sajna mostanában ő is keveset van itthon, csak este, és hétvégén. Kezdetektől fogva együtt fürdetjük. Nyugodtan rábízhatom, ha beszaladok a boltba, meg ilyenek. Tisztába akkor teszi, ha én nem vagyok ott éppen.
Már várom a nyári szünetet, mert akkor itthon lesz :)

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!
Este jövök és tüzetesebben olvasok, mert most függönymosi van és ablakpucolás.. de közben ezt csináltam ugye jól néz ki ??? :wink:

Kép

Látom,hogy Konan és Petra is előkerült.. majd jövök és olvasok mindenkit!

Legyen szép napotok!!!

szeder74

Hahó!
Merre vagytok??
Remélem Ti is élvezitek ezt a csodálatos nyári napot és azért nem jöttetek!

Merre jártatok??

Bejci!
Hogy vagy?? Éhség?? Nagyon szép napot választottatok keresztelőnek!! Emlékezetes lesz!!
Jó készülődést!

Petra!
De jó, hogy jöttél. Róza nagyon elegáns volt!! Olyan helyes baba! Jó kislány??

Konan!
Írd meg priviben a számod, mert a telefonom elromlott és az összes szám elveszett.. újra beírnálak, és fel is szeretnélek hívni!!!!!!!!!

Starlak!
Nagyon hallgatsz a ház ügyében! Mesélj! MIrét nem mesélsz??? Én nagyon várom a beszámolódat!!!

Drága Holka!
Szívből drukkolok,hogy sikerüljön a ház vásárlása. Pest melyik részén van??? Nagyon jól hangzik a leírás a házikóról. Tökéletes lenne Nektek!!! :P

szeder74

Halihó!
Itt vagyok, hétvégézni voltam, nem tűntem el.
Tök jó idő volt tegnap! Vittük Noncsikát strandra, nagyon élvezte. Jól be is aludt locsi után a strandon.

Bejci: ööö, azt hiszem volt valaki, aki tovább hordta a babáját, mint én. Nekem 40hét 6 nap volt. Végszóra született meg, mert következő nap akartak befektetni.
Gratulálok a felálláshoz!!!!
Kitartást kívánok a fogyihoz.

1%-ot én mindig valami pécsi gyermekgyógyászattal kapcsolatos társaságnak adom. Idén a Gyermekklinika kapta (mert már párszor volt szerencsénk hozzájuk)

A.m: tök jók a képek, látszik, hogy jól éreztétek magatokat! Pancsi1 képen Minike nagyon hasonlít apájára.

Sziszi: jó, hogy jelentkeztél. Gyere sűrűn, hozz képeket!

Honey: de jó, hogy Flóra szeme rendben van! Gondoltam rátok! Mi még mindig csak 2 foggal vigyorgunk!

Kórus: én is belépek a Babanet kórusba. Én is kornyikáltam általános suliban. Sőt jártam zeneiskolába is. Középiskolában már nem énekeltem, mert ott a suliban nem volt semmi ilyen lehetőség. Én is szoprán voltam.

Betti: juhéjj! Gratulálok az első NEM-hez. Biztos jó érzés lehetett. Nekem Noncsika múlt héten elmondta, hogy éhes. Méghozzá a járókában állva nekiállt sírni, és közben mondta: am-am-am. Olyan keservesen sírt!!! És tényleg éhes volt.
Kaja téma: nekem most anyósom talált ki egy jó kis kaját Noncsinak. Sógornőm hozott epret, mindjárt rá is ugrottam. Erre azt javasolta anyósom, hogy törjem össze villával az epret, és szórjam meg cukorral, és adjam Noncsinak. Na kiakadtam de rendesen! És már megint nekem kellett magyarázkodnom, hogy miért NEM!

Starlak: gratulálok a vizsgákhoz! Csak így tovább!

Ági: gratulálok a kúszáshoz!!! Ügyi a kispasid! Látom nálatok is kezdődik a nemalvás. Mondjuk nappal kicsit kellemesebb, mint éjjel.

Apa téma: nálunk apa kiemelkedően jól teljesít. Egyedül a kakis pelenkát nem hajlandó kicserélni, de ennyit „elengedünk” neki. Amúgy este fürdetéskor mindig ott van, a kezem alá dolgozik, vetkőztet, öltöztet, mindent. Aztán a füdés utána etetés az mindig apa reszortja, ezt ő akarta így, és kajcsi után ő rakja le aludni is Noémit. Ha bárhová megyünk vendégségbe ő cipeli, ő tologatja a kocsiban, ő tartogatja ha kell. Szóval nem húzza ki magát semmi alól! De ezt előre lehetett sejteni, hogy így lesz, mert a tesójának a kisgyerekével is ennyit foglalkozott anno.
Ő egyáltalán nem szereti Noncsit „otthagyni” sehol, senkire nem bízza nyugodt szívvel. Ha esetleg külön vagyunk éjszakára, akkor már hiányzik neki a lánykája, rettentően szereti és ragaszkodik hozzá.

Honey: tiszta jók a képek, tök édes a kis mosolygós Flóra baba!

Borozgatás: mmm, most hétvégén én is boroztam! Bebebe! Ki milyen bort szeret? Én kizárólag édes vöröset!

Konan: hát nagyon sajnálom,hogy nálatok APA így áll a dolgokhoz. Bocs, ha durván hangzik, de én bizti nem szülnék neki 2. gyereket.

Noémi már egyre többet ácsorog kapaszkodás nélkül, és ez nagyon tetszik neki. Olyan édesen koncentrál hozzá! És rendszeresen felmászik az ágyunkra csak úgy lendületből. Fel is vettem, majd feltöltöm a youtube-ra ha lesz egy kis időm meg kedvem hozzá.

Első szavak: nem is tudom, hogy van vagy nincs, vagy tudatos vagy nem, de Noémi sokszor emlegeti MAMÁ-t!

A profi fotós által készített képeket kicsit átalakítottam. 2 napot elszórakoztam velük. Felrakom a kedvencemet!
Vendég

Kép
Vendég

Bejci: szerintem en vagyok a csucstarto: en 41+2-vel szultem :wink:

KépKép
Kép
humanka

Bejci!
Én 41+1-el szültem. Ja, és indítottak.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok! :)

Petra
: Róza nagyon csinos volt a keresztelőn :)

Konan: Örülök hogy ilyen jó a torna és aki tartja az is szimpi.
Apa remélem idővel javul ahogy Annácska is interaktívabb lesz.

Szeder: A kis kovászos kezdemény is jól néz ki :) Bodzaszörp? fini lett? :)

Lakásról azért nem írok mert nagyon nincs is mit, mert míg tartott a suli idő se nagyon volt.
Takarítani kéne /ehhez idő kell sok, és most 3 következő hétvégénk is foglalt, hajókirándulás, pünkösd anyóséknál, barátnőm még a szülés előtt.../ de egyszer biztos költözünk. No meg a hálószoba bútort május végén rakják össze addig az ágyat se tudnánk bevinni :)

Eszike: Csudaszép Noncsid :)

Bor: Én fehérbor párti vagyok. Az édeset szerettem az elején, de egyre inkább száraz fan leszek :) Még a juhfark is ízlett még magam is csodálkoztam.

Lányok szoktatok néha visszaolvasni tavaly ilyenkor mikről írogattunk? Én pont egy éve kaptam meg a szopipárna garnitúránkat :) /igaz abból csak a szopipárna volt hasznos ...

Kép

Kép
starlark

Starlak: én is gondoltam már rá, hogy visszaolvasok, de időhiány miatt lehetetlenség. De most megnézem tuti! D. ügynökről kérünk képeket!

Bejci: akkor jól emlékeztem, hogy nem én hordtam a legtovább Noncsit! De azért a 40+6 is elég hosszú volt!

2 kérdés:
1. Ki hová megy Pünkösdölni?

2. Hogyan oldjátok meg ilyen melegben a babók szállítását autóban? Most itt arra gondolok, hogy mondjuk nincs klíma, de dög meleg van, jó lenne letekerni az ablakot, de akkor huzatot kap, ha meg nem tekerem le akkor pusztulat meleg van. Szóval tanácstalan vagyok... Az én autómban Noncsi a hátam mögött utazik, és még háttal ül. De gondoltam már arra, hogy az anyósülésre ültetem úgy, hogy előre nézzen. (a légzsák miatt nem ülhet elől háttal) Na és akkor talán le lehet valamennyire húzni az ablakot. Elég tanácstalan vagyok ez ügyben. Félek, hogy huzatot kap vagy hőgutát.

Mi Pünkösdkor Agárdra megyünk (Csehi! :D ). Legalábbis ezt tervezzük. Ez lesz Noncsi első nyaralása! Már alig várom. Ja, és ez kempinges buli lesz.
Vendég

Na visszaolvastam, hogy tavaly ilyenkor mi történt... és érdemes volt. Pontosan ilyen tájt tudtuk meg, hogy lányunk lesz. Bár én már az elején éreztem, és nagyon rákoncentráltam egy lányra.
Ja, és éppen akkor elemeztük Lanta által felrakott UH képet, és én azon láttam a fütyit! :shock: :oops:
Vendég

bejcI: KÖSZI A babakocsis linket.
h. megy a fogyi??

szeder:h. tudsz ilyen nagy munkát végezni? lányod hagyja??
panna felállt pénteken azóta kész, egy percem sincs kb.mindenhova húzza magát fel.....én meg frászt kapok!
fogyit bírod??
én amúgy almalevet iszom (natúr), vízzel higítva.....és abból sokat, vizet nem bírom...

[b]humanka:

babakocsiban gyerekem is mintha megváltozna, tök komoly lesz és figyel, de mostanában meg nyüszít, nem bír ki csak kb. fél órát, aztán lehet cipelni.

lányok!!!nálatok h. bírják a babakocsizást???és az autózást??én állandóan játékokat pakolok, de megunja és kész...h. megyünk így i nyaralni???

holkadrukk házhoz nagyon!
enyém gyerek is csak és kizárólag almaszószos csirkét eszik, vagy azt sem
:D

Kép
winona

bocs szeder[/b] véletlen lettt végig vastagbetü :oops:

eszike:[/b]szép noncsi a képen, újságba való tényleg.

annyit írtok, h. biztos kihagytam még valamit, de emlékezetem mostanában....

szép nyugodt éjszakát!

Kép
winona

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukk! Holnap reagálok!

Kibújt az első fogacskája ÁDámnak! És egy-két nap és a második is kint van :)

Hoztam képeket!

Kép Dorka Zsoké :)
Kép tesók :)
Kép
Kép magamra tekertem a játszószőnyegemet! :)
Kép

Noni, utsó előttit tedd a 8 hós videóba légyszi!

MEgyek, Apa hozott House 5. évad utsó részét! :lol: :lol:
Holnap jövök! Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Petra! Annyira megörültem a képeknek, hogy még a saját jelszavam helyett is petrát ütöttem be a bejelentkezésnél! :lol: Nagyon jók a képek. Hozz gyakrabban, nagyon jó nézegetni.

Betti még egy dolog eszembe jutott. Nem akarok észt osztani, csak nálam tapasztaltabb anyukáktól sokat hallom. Ha most nem tudod rávanni apát a segítségre, akkor ez már nem fog változni, és így a második gyerekbe belevágni rettenetesen nehéz lesz. Lehet, hogy valami könyörtelen terápiávan orientálni kéne. Én nem vagyok sárkány tipus, de lehet, hogy ilyen helyzetben kicsit annak kell lenni. Ketten vállaltatok gyereket. rj, hogy mi újság!

Konan! Látom, nálatok is jól nyomja apa... A hapcit Bálint is imádja. Olyan gurgulázva kacag tőle, ha mondom. Imádom. Anna nem semi kiscsaj! Kitartás!!!
blúmi

Sziasztok!

Blúmi,
Ne félts, balhézok én eleget apával! :lol: Azért tetszett nagyon a barátotok beszólása, mert a párom is mindig azt hangoztatja (persze másoknak), hogy mekkora lelkiismeret-furdalása van! :lol:
Akkor a tények:
fürdés - soha
peluscsere - csak ha pisis
öltöztetés - erről letiltottam, mert hajmeresztően kombinálja a ruhákat, ráadásul a múltkor egy 56-os bodyt próbált Julira rátuszkolni, mert nem tűnt fel neki, hogy a szekrény alján a kinőtt ruhák vannak
etetés - néha, ha jó kedvében találom
felügyelet - azt napi szinten megteszi max. 1 órára, amíg vásárolok, vagy kutyátsétáltatok
Szóval nem olyan vészes a helyzet, csak amikor rossz passzban vagyok, akkor háborgok.

Anyooka,
Dorka már lovagol?? :shock: Egy kis hölgy abban a lovasszerkóban! Ádám is tündéri, nagyon jó fotókat hoztál!

Winona, Szeder
Én sem szeretem az ásványvizet, ezért rászoktam a csipkebogyóteára. Üresen, lehűtve iszom, napi 3 litert. Finom, 0 kalória, tele antioxidánssal, tökéletes vízpótló.

Eszike,
Szuper a pünkösdi tervetek, remélem, nagyon-nagyon jól fogjátok magatokat érezni! Én már említettem, hogy barátokkal Várgesztesre megyünk - Juli nélkül. :roll:
A fotó nagyon jó lett. (már a múltkor akartam írni, hogy profi fotós létére, nem volt túl kreatív. pedig adott volt egy gyönyörű kislány csinos ruhában...)

Starlark,
Ilyenkor úgy sajnálom, hogy nem csatlakoztam hozzátok hamarabb. Tök jó lehet visszaolvasni. Én akkoriban nem írtam le, hogy mik foglalkoztattak, mikor milyen történesek voltak, így már teljesen elfejtettem. :(

Szeder,
Hogy neked mikre van energiád! Nagyon ügyi vagy. Koviubi nagy kedvencem. :)
Múltkor kérdezted, hogy egyedül iszogatok-e. Hát igen. :oops: Szombaton egész nap egyedül voltam itthon, mert a párom lement a Balcsira, aztán este szalonnasütésre mentünk a barátainkhoz, de nekem Juli miatt haza kellett jönni fél 8-kor. Így egyedül iszogattam és vártam, hogy hazajöjjön a ház ura. Igazából ez fáj, hogy ő éli világát, nem egy apuka típus, aki inkább itthon van a családjával. Állandóan jön-megy, nem bír a seggén ülni.

Petra,
Nagyon szépek vagytok, jók a keresztelős fotók!

Konan,
ajaj, nem hangzik jól. Hátha ténylegtöbbet fog Annával foglalkozni a párod, ha már tud vele kommunikálni, jönni-menni. Én is ebben bízom. Hajrá torna! :lol:

És most egy kis dicsekvés: -10 kiló!!!:lol:
ja, csak a többi 10 kiló felesleg ne lenne

Kép
hbetti

Jó reggelt!

Csak gyorsan..képzeljétek tegnap este fél 11 től aludtam.. és most keltetett Adél először én meg nem tudtam vissza aludni!! Még ilyet! 1/2 6 óta fent vagyok.. hát nem értem az én kis szervezetemet.. amikor pihenhetne benne van a bugi.. :shock: :shock:

Ormolya!
Mesélj bővebben magatokról!! Boti kis édes manó. Olyan boldogságos a kis arca!!!

Eszike!
De jó ez a kép Noémiről!! Csoda édes puszilni való pofika!!! De jó,hogy voltatok strandolni!!! Merre????? Készült kép?? Milyen fürdőruhája van Noéminek?? Egybe részes, vagy külön részes???

Anyooka!
Hát ti képeiteket is csak dicsérni tudom. Ádám nagyon fotogén egy kis pasi. A lovas meg Dorkáról.. :P :P :P

Bejci!
Gratulálok Bianka felállásához!!!!
Hogy vagy??
Jelentkezz!!!!

Betti!
Kérdezhetek egyet???? A párod hány éves???? - Ha 20-as éveit tapossa talán van mentsége, hogy ilyen mehetnékkel rendelkezik.. de különben a sarkára kellene lépni, ha már érett 30-asok táborát gyarapítja..
Báár én azért sem szólhatok ,mert anno a volt férjem, -akitől a fiaim vannak- is elég "menős" volt.. amikor meg már csajozott is akkor meg szó szerint kitettem a lakásból.. ááá és ráadásul durva is volt velem.
Egyszóval: én is "tűrtem",hogy járjon el.. de most szegény Gyuszikám ezt sínyli meg :oops: vele sokkal határozottabb vagyok.. bár nem is kellene, mert Ő meg imád velünk lenni. Múltkor én mondtam neki,hogy nem-e akar elmenni a barátaival sörözni??? - nem egy nyulam típus Gyuszi nem azért nem megy, hanem családcentrikus.
A párod kevésbé.. lehet,hogy kell neki egy kis idő.. viszont a második babát nehogy bevállald így!! Eszedbe ne jusson. Mert, akkor végképp vége a szabadságodnak... és vagy úgy 6-8 évre be is tábláztad a szabadidődet is! Én nem gyermek ellenes vagyok, hisz nekem is három van, de úgy gondolom,hogy egyedül semmiképp ne vállald.. mert jelenleg azért csak egyedül vagy Julcsikád körül. Egy-egy peluscsere és egy-egy röpke óra az nem feltétlenül olyan háttér, amire még egy kisbaba kell,hogy szülessen..
Én valahogy hatnék rá, úgy, ahogy Blúmi is írta.. a hogyan-t nem nagyon tudnám megmondani, mert nem ismerem a párod stílusát.. -és én nem is nagyon vagyok taktikus nő. Ne veszekedj!!! Hanem mondjuk egy jó pár napig semmiért se szólj.. -hisz úgyse hat- hanem mondjuk tegyél úgy, mint akit nem érdekli, hogy merre jár, mikor jön haza.. stb.. -jó persze közben esz a fene.. de akkor se szólj neki.. Lehet,hogy ő lesz az, aki majd elkezd észbe kapni és kérdez,hogy most mi van veled??? Mi történt???
DE!
Egyet ne!!!!!!! Soha-soha Ne igyál egyedül... tudom,hogy unaloműzés, tudom,hogy egy kis kényeztetés is a lelkednek.. de inni soha nem szabad magadba!!!!!! Ez egy aranyszabály!!!!!! Nem gondolnám,hogy rászoknál az alkoholra.. nem erre gondolok veled kapcsolatban, de azért megtörtént mással.. Ügyes csaj vagy tudom, és nem utolsó sorban értelmes is, és lehet, hogy feladat lesz a párodat jó útra térítened, de sikerülni fog.
Azt meg mindenképp beszéld meg vele,hogyha együtt mentek, akkor együtt is kell,hogy érjetek haza. Ez nem az óvoda, ahol én a homokozóban tovább szeretnék várat építeni, ezért még nem megyek.. .. ez egy gyermekes család!
Semmiképp nem felbújtani szerettelek volna, hanem érzékeltetni, hogy ezek komoly dolgok, amik körülőtettek vannak. Lehet,hogy most azt gondolod, hogy kioktattalak.. áá dehogy!!! Csak átéltem ezeket a volt férjemmel..sőtttttt!!!!
A -10kg gratulálok Betti!! Ügyes vagy!!!!! Hogyan csináltad???
Én, ha lefogyok még az életben, akkor majd megírom,hogy mennyit híztam terhesség alatt..De addig nem... :oops: :oops:
Aztán csak ügyesen Betti!!!! Puszika!!!

Idő:
Nem könnyű, de nekem van egy Katikám, aki besegít az ablakpucolásba semmi mást nem csinál csak azt.. és nekem csak le-fel kell tenni a függönyt, és a többi dolgot porszívózás, portörlés.. de e kettőt napi szinten csinálom..
A főzés meg már a kisujjamban van (14 éve vezetek háztartást) .. a kovászos uborkát kb 10 perc a gyakorlott háziasszonynak, a kevésbé gyakorlottnak 15 perc elkészíteni, nem nehéz.
Adél mindeközben -délelőtt 3 órát aludt- viszont a délutánunk olyan nyűgösen telt.. állandó kedvkeresés, vigasztalás, etetés, ciciztetés.. hát ez most a feladatom én nem is panaszkodom emiatt.

A kilóim: hát nem mondok semmit.. majd csak akkor, ha lesz valami eredmény. Minimálisat fogytam..
Éhség: ki----ottul van.. -nekem még nincs fonalam, mint Bejcinek- azt mondja Bejci is,hogy kevésbé van akkor éhség.. hát nem könnyű most az tuti..
Hétvégén ettem egy evőkanál édességet -én készítettem csak elfelejtettem lefényképezni nektek. Valami hihetetlen finom volt.. de többet akkor sem ettem belőle, mint egy evőkanál.
Tuti benne van,hogy szoptatom Adélt, és ahhoz meg energia kell, hát mi másból lenne, ha nem az ételektől?

Winona!
Te hol tartasz?? - Tuti valami extra mínusz kilónál.. mert te még erősen diétázol is! Mesélj!
Tök jó ötlet az almalé hígítása, van is itthon egy dobozzal én is hígítom mára, mert nehezen mennek a literek .. ahogy a kilók is.

Ma megyek és nézek Adélkámnak egy gumi medencét! Olyan meleg volt tegnap délelőtt a teraszon, hogy nem lehetett megmaradni kint.. mostam fel, és képzeljétek leégett a karom.. Kb 15 perc kint a tűző napon. Ezért délután lehetne neki hétvégén pancsolni a kis medencéjében.
Van, aki már vett a babájának kis medencét????

Tanács kérése lányos anyukákhoz:
Segítsetek! Mivel fiaim voltak eddig nem nagyon tudom,hogy milyen fürdőruhát kell venni a kislányoknak?? Illetve melyiket tanácsos venni??
Egybe részest???
Külön részest?? Tudom,hogy minimum két darab kell, hogy legyen csere miatt -a fiúknak is volt, ez természetes, de ,hogy melyik jobb azt nem tudom.
Valami még, majd elfelejtettem: fürdőpelenkát hol lehet venni, ha strandra mennénk??? Melyik a legjobb?? Amennyiben kijöttök a vízből, akkor leveszitek gondolom ugye?? Jön a rendes pelus kint, majd ismét vízi pelus, ha medencéztek. Segítsetek már.. anno a fiúk idejében nem használtunk..bár gondolom, hogy így van, hisz így logikus, de azért, aki gyakorlott azt meghallgatnám!!!
Köszönöm!

(Bocsi, ha sok hibával írtam netán, de most nincs időm visszaolvasni..)

szeder74

szeder :)
Nekem is fiam van, úgyhgy fürdőruci ügyben nem tudok tanácsot adni, viszont én ezekre a picikre nem adnék fürdőruhát.
Ha itthon vagyunk, a fiúk meztelenül fognak pancsolni (eddig legalábbis Nándira nem adtam semmit kinti pancsinál) Strandolásnál Csongira fürdő/úszópelust fogunk venni, eldobhatósat, DM-ben, tescóban szokott lenni. Nándinak már van kis úszógatyája, most vettem neki, olyan kis csini popója van benne :lol:
Nekünk van kismedencénk, de még nem mertem felállitani. Délben úgyis benn vagyunk, és a lakásban még most jóidő van, nincs dögmeleg.

Kaja: én is adok a kezébe valamit, különben igy járunk:
Kép
Álmos volt a lelkem, és kicsit megdörzsizte a szemét...

Kép
Kép
Kép
minyu

szeder: hát, próbálok vigyázni, de még kilóban max -1.5.érzem h. már jobb....hétvégén kis süti azért volt....és erősnek kell lenniii!!!!
szerintem kismedit akár tescóban vagy ilyen helyeken érdemes venni, én is fogok!!füriruhát meg kis füribugyit fogok ráadni, magam is utálom az egyberészeseket, tök rossz amikor kijössz a vízből és hideg....és bugyikból olyan kis édeseket lehet venni.
én fürdőpelust majd csak akkor adok rá, ha tudom h. esetleg kakilhat...
jah egész nap mindenhol próbál felállni, állandóan figyelnem kell és elkapni. :)

ha ma du-n esős lesz az idő, akkor lurdyba megyek, ha valaki akar, akkor jöjjön!!!

Kép
winona

minyu: ez ismerős! :D

Kép
winona

nemtom kinél h. van, de mostanság nem játszik el egyedül mint eddig.
ha a szobában vagyok, állandóan velem akar lenni, alig tudom öt percre letenni.......????

Kép
winona

Minyu!
Nagyon helyes Csongi :lol: :lol: de látod Winona kislánya és Adél is csinál ilyeneket, persze, ha álmos akkor :)
Ari lehet Nándi!!

Winona!
Na azért ez jó, mert egy hete még rajtad volt az a plussz 1,5 kg!

Fürdőruci:
nem, félre értettetek. Itthon nem adok rá semmit. Még pelust sem!
Csak a strandon pelus és fürdőbugyi. ÁÁ ott nem akarom, hogy meztelenül legyen. Főleg,hogy kislány. (Sok a barom pedofil állat.. úútálom őket.. -anno egy osztálytársamat ált. iskolás korunkban az apukája molesztálta, hogy ilyen embereket -bár nem emberek ezek, hanem külön állatfaj szerintem- is enged az Isten a Földre!!! Soha nem fogom megérteni .. na mindegy!)
Szóval ott én is fürdőbugyit adok majd rá persze alá megy a fürdőpelus. Aztán, ha kijövünk a vízből kap tiszta pelust, és rövid gatyát.
Így jó ugye?? Jaj olyan más egy kislány még ilyen téren is. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szeder74 2009.05.19 07:29-kor.

szeder74

Winona!
Adél sincs már el annyi ideig egyedül, mint korábban.. állandóan ott akar tudni maga mellett. Ez egy átmeneti időszak nyugodj meg.
A legtöbb baba most átmegy ezen a korszakon :wink:

szeder74

Szeder: Harkányban voltunk. Bár itt Baranyában elég sok helyen lehet strandolni, és szerencsére sok termálfüdő is van. De nekünk Harkány a szimpi, és a sógornőmnek köszönhetően - aki ott dolgozik- van kártyánk amivel ingyen beléphetünk.
A fürdőruhán én is godolkodtam sokat, de végül rájöttem, hogy most még nem veszek semmilyen fürdőruhát Noncsinak, csak úszópelust adok rá. A fürdőruhával annyi a gondom,hogy mikor kijövünk a vízből, akkor úgyis le kell venni róla, mert semmiképpen nem akarom, hogy vizes ruhában legyen. Így most azt csináltuk, hogy uszi előtt beugrottunk az úszópelusba és ahogy kijöttünk a medencéből mindjárt lerántottam róla, és kapott egy tiszta normál-pelust. Fényképet nem csináltunk, nem vittem fényképezőt, mert így is annyi cuccot kellett bepakolnom (első strandolás), hogy azt sem tudtam hol a fejem. Így a fényképezőt inkább nem vittük.
Én a DM-ben vettem Babylove pelenkát, ez nekünk bevált már amikor úszni jártunk akkor is. Elvileg ha nem kerül bele kaki, akkor meg lehet szárítani és mehet rá mégegyszer. Én nem dobálom el 1 használat után. Ja és még egy jótanács ezzel kapcsolatban: ha belekakil, akkor ne húzzátok le róla, hanem tépjétek vagy vágjátok szét a derék résznél. Mert egyébként tiszta kaki lesz a lába amikor lehúzzátok róla.
Ja, és mi még ott a medence szélén lehúzzuk róla (ha nincs kaki), mert elég nagy mennyiségű víz kiömlik belőle, és első alkalommal eláztattuk a törölközőjét, mert először becsavartuk a törcsibe, aztán vettük le a pelust, és elázott minden.

Minyu: besz.rás ez a kép! Nagyon ott van!

Hogy vagy?

Winona: éppen most jött nekünk is az az időszak, hogy Noémi sehol sem tud megülni. Eddig szerette a babakocsit is, meg az autót is. Most annyira kukackodik mindenhol, hogy nem merem már vinni sehová. Sőt az etetőszékben sem szeret ülni. Az evészet az nálunk egy kész katasztrófa. Örökké fel akar állni az etetőszékben, meg forgolódni akar. Ezért össze-vissza mázol mindent. Na és visít, ha nem tud megfordulni. Dettó ugyanez van a babakocsiban ész az autóban is. Nagyon nagyon ritkán alszik már el ezekben. Az autóba én berendeztem egy játszóházat. Papától kapott Noémi egy kiskádat amiben van egy baba, és egy csomó kütyülék hozzá. Na ezt rakom az ölébe, ezzel egy jó darabig elvan. Miután mindent széthajigált akkor elkezd sikítani. Én is félek a nyaralástól, illetve az utazástól. Már azon agyalok, hogy mikor is kéne indulni, hogy mindenkinek jó legyen.
Gratulálok a felálláshoz!

Anyoo: gratulálok az első fogacskához! És nagyon cukik a képek! Az első kép tök komoly, nagyon tetszik. Gyakran viszitek Dorkát lovagolni. Bocsi, lehet, hogy már írtad.

Betti: gratulálok a -10 kilóhoz, nagyon ügyes vagy, csak így tovább.
Ez nagyon rosszul hangzik, hogy Te Julcsival mentél haza, apa meg "bulizott" tovább. Ez nem igazság! Az én párom maximum fürdetés után lép le, ha éppen haverjával akar találkozni, vagy vadászni megy. De ez nagyon ritka, talán 2 hetente egy este. Ezzel nekem semmi problémám, mert én olyankor le szoktam feküdni aludni.

Most én is, mint Monee bevezetek egy kis Noncsi-mentességet. Apukámmal megbeszéltük, hogy néha elviszi Noémit, és én tudok kicsit takarítani, főzni, pihenni, vagy éppen ügyet intézni.
Egyelőre úgy beszéltük meg, hogy hetente 1-szer elviszi délelőtt, délután meg mi megyünk érte. De hát ez változhat.
Vendég

Hogy vagy? ez Szedernek szólt!
Vendég

betti:
gratu, az óriási eredmény!!!
és h. csinálod, kevés evés?mozgás???
mesélj!
ma kipróbálom a csipkebogyó teát.biztos fini.és jó ötlet, köszi.

szeder: igen gondolom ez egy átmeneti korszak :wink:

Kép
winona

Sziasztok!

Szeder!

Én vennék fürdőbugyót és fürdőrucit is, de csak azért, mert lányom van és az nem lehet, hogy ne legyen neki ilyen. :lol:
A babauszis tapasztalataink szerint, bár a úszópelus sokkal vékonyabb, mint a rendes pelus, szerintem fürdőbugyót képtelenség ráhúzni, meg minek is... Eszike a többit leírta, én is többször használtam a kiszárított úszópelust, ha nem kakilt bele.
Itthon nálunk is kukackában van csak a fürcsi (a kaki ideje kb. be van lőve), had szellőzön-barnuljon a popsi. Medencét anyuék vettek neki, nálunk itthon egyelőre Kata régi kádja lesz befogva, illetve tervezünk egy családi nagyobb medencét venni, majd abban uszizunk közösen. :)

Anyuéknál a felfújható medence nem nagyon jött egyébként be. Ákos baromira nem volt el egyedül benne, nem játszott, hanem megpróbált állandóan felállni a medence szélénél kapaszkodva, de mivel fejnehéz ugye a gyerek, ez elég kockázatos vállalkozás volt. Nekem is be kellett ülni mellé és így meg másból sem állt az egész pancsi, mint hogy megpróbált felmászni rám. Szóval szerintem felfújhatós medancéből olyat vegyetek amibe legalább 1 felnőtt valahogyan elfér, mert a mi babáinkat szerintem egyelőre nem hozza túl nagy extázisba maga az, hogy pancsizhatnak.

Winona!

Szerintem ez már a szeparációs szorongás jele.
Enyém gyerek nem sír ha kimegyek a szobából, mint ahogy azt a nagy könyv írja, viszont ha a látóterébe kerülök, akkor sosem hagyja ki az alkalmat, hogy valahogy rám ne csimpaszkodjon. Feláll a lábamba kapaszkodva, felveteti magát, lovacskázni kell vele, stb. Ha ez megvolt megy 3 kört, aztán jön vissza. Ha kimegyek és észreveszi, akkor mivel tud már közlekedni, trappol ezerrel utánam. :) A lakásban elég jól eltájékozódik, gyakran megtalál hang alapján is a különböző helyiségekben -persze ha szólok neki, hogy "Ákos, gyere itt vagyok!".

Humanka!

Köszi, a koncerten teljesen meggyógyult a kezem. :) A szombat reggel volt a mélypont, alig tudtam behajlítani az ujjaim, de aztán egyre jobb lett. Vasárnap este már tökéletesen tudtam tapsolni a koncerten.

Bár senki nem kérdezte, de elárulom, hogy valami hiper-giga-mega jó volt a koncert!!! Asszem sosem éreztem még ilyen jól magam buliban. :D :D :D Órákig tudtam volna még hallgatni - kb. 3 órás volt a koncert -. Ülős volt az eleje, székek voltak kirakva a szektorokban és aszerint lehetett jegyet venni, de aztán a végére elszabadult a hangulat, úgyhogy -velünk együtt- sokan sokan a színpad előtt csápoltak az utolsó számokra. Szuper volt! :)

Ákos bébé a kópéság új vállfaját találta ki. Eddig is berregett nyálat folyatva, köpködve ezerrel, de a hétvégén rájött, hogy ezt kajával még mókásabb megcsinálni. :? Végülis csak eseményként írom ezt le, mert némi anyahatározottanrámszól és ha folytatom akkor eltanácsolazasztaltól, esetleg rácsapatálcára után úgy tűnik két nap alatt rájött, hogy ezt tán nem kéne csinálni, mert nem örülök neki. Úgyhogy már nem köpköd. :D Első komolyabb nevelésbeli sikerem (csak el ne kiabáljam!). :lol:
Más téren persze vannak még konfrontációink, például hogy nem lehet ütni a vitrin oldalát két kézzel, mert akármilyen jó hangja is van, eltörhet. :twisted:

Jövök még, csak egyelőre intimice el kell merülnöm magamban, hogy vajh milyen születésnapi dekorációt kreáljak Katának a szobába, mertmivel vasárnap szülinapi buli lészen nálunk, 9 lányka meghívásával. 10től kb. este 6-ig vállaltuk őket... mi lesz itt?! 8) :lol: :lol:
Jah, valaki kérdezte, talán Szeder, Kata 14 éves lett tegnap. :D Nagylányzó. :D

Szép napot mindekinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee: hát akkor azt is meséljük már el, hogy a gyermekeink egymásba szerettek! Olyan smacit levágtak, hogy csak na! Ebből állt a program, hogy mindkét gyerkőc szájtátva közelített egymáshoz, és egyszer sikerült pont szájon csókolniuk egymást! És pont nem volt nálam fényképező!
Vendég

Hűűű tényleg. :)
Annyira aranyosak voltak együtt. :lol: :lol: :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Szép Reggel! :)

Hbetti: -10 azta nagyon kitartó vagy :) hiába diétázni kéne nekem is de az nagyon nem megy :)

Eszike: Jó kempingezést, biztos jó lesz :) Mi a messzi mamáékhoz megyünk most először. Jó hosszú út lesz remélem D jól bírja majd.

Anyooka: Dorka mint egy kis hölgy abban a kobakban :) Ádám pedig nagyon kis huncut a játszószőnyeg alatt :)

Minyu: :)) Mintha Doncekot látnám :)

Monee: Biztos jó kis ünnepséget szervezel :)
Huha bontakozik a kölcsönös szimpátia a gyerkők között? :)

Kipróbáltam a rizst tegnap, D. ügynök falta répával és húsival. Régi krumplit már nem nagyon szeretnék neki adni.
Meglátjuk a brokkolis verzió is ízlik-e ma neki.

Kép

Kép
starlark

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?