A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Lépegetés, ülés, stb.: a gyereket nem kell ülni, forogni, mászni és járni tanítani, ezekre mind képes lesz magátol akkor, amikor a csontjai, ízületei elég erősek lesznek ezen műveletek elvégzéséhez. Én soha nem ültettem Leventét és nem is sétálgattam vele, úgy hogy a két kezét fogtam, mégis 10 hósan elindult és járt.

Hanna! Nekem sem volt játék a csomagba! Milyen kuponról beszéltek? Valaki be tudná tenni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Edit! Nagyon jó az a cikk, amit belinkeltél! Egyetértek!

Katuska! Szerintem ortopédia!

Biga-csiga! Autósülés! Én Römer King 9-20 kg ülést vettem. A minimanóban elég hozzáértő emberek vannak, ott érdeklődtünk. Ők azt javasolták, hogy mindenképp a 9-18 (20) kg ülést vegyük, mert ez a legjobb, mint a védelem, mint a kényelem szempontjából. Ami fontos, hogy egy mozdulattal dönthető legyen (ebben a korban még gyakran elalszanak), nagyon jó legyen az oldalvédelem. Ez nem új ülés, de teljesen új huzattal vettem és a gyerek a 10 órás utat is kényelmesen végigaludta benne. Majd fotózom és teszek fel róla képet! Amúgy nem kell a használt üléstől sem idegenkedni. Ez a RK tömör műanyagból készül, ha sérült az ülés látszik, ha meg nem, akkor nyugodtan lehet használni egy új húzattal és megvan tizenezerből.
Kanalat is fotózok! Amelyiknek puha gumi a széle az a jobb.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz! Szépeket vettél!

Katuska! Nem kell magyarázkodni! :lol: Néha az embernel eljár a keze! :lol:

Hanna! Ez az ülés nagyon jó, de kb 2 éves koráig jó! Nekünk lehet ilet kell venni, ha 8 hós kora előtt kinövi a hordozót Milán. Egyébként ez a legjobb ülés a hordozó után, mert ugyan olyan helyzetbe hozható, mint a hordozó, csak marha drága! :(
A menetiránynak háttal bekötés nemcsak az ülés miatt jobb minél tovább, de egy hirtelen fék esetén a legtöbb baleset a babák nyaksérülése miatt következik be, mivel nagy még a fejük, nem tudják jól tartani és eőrebicsaklik!

Peni! Nónek az igények! :shock: :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Húúúúúúúúú! Velem lesz tele ez az oldal! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

http://www.teszvesz.hu/item632490558_ro ... attal.html

ilyen a mi ülésünk, csak más huzattal. Itt látszik mennyire dönthető és hogy tömör műanyag.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csajok néha kiakadok a gyerekemen!

Állandóan masszírozza az ínyét. Ami odáig szokott fajulni, hogy lecsúszik a torkáig az újja, és nekiáll öklendezni.

Eddig mindíg időben érkeztem, és megakadályoztam a hányást. Hát ma nem sikerült. Kiadta a felét annak amit megevett. :?

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!
Az én lánykám is dugdossa az ujját lefelé.Néha megrázkódik és öklendezik.Szerencsére,még nm jött ki semmi.De akkor figyelek!
Tegnap mikor megfürdettük a lányt és bevittem a szobájába...törölgetem törölgetem és bejön az apja.Elkezdi csókolgatni a hasát...Erre a lány: hagggyáááááj :lol:
A férjem meg is sértődött :D De tényleg tök olyan volt,mintha azt mondaná... :lol:
Sikerült már a hátról hasra is,úgyhogy most már megy a pörgés :D
Én még nem is gondolkoztam,hogy milyen ülést vegyek... :roll:
Még egy darabig kitart sztem a hordozó.Főleg hogy 80akárhányezrekért láttunk üléseket :?

Eszter

Kép
eszterem

Erika: :shock: Saci is szokott öklendezni, de hányásig még nem jutott el.
Ülés: az, hogy 18 vagy 20 kilóig jó, nem annyira releváns, mert nem csak a súlya, hanem a hossza miatt is kinőheti a baba. Mesinek már 7 kilósan nem volt jó az egyébként 10 kilóig jó hordozó, mert kilógott belőle. Éppen ezért én várnék az ülés vásárlással addig, amíg tényleg kinövi, akkor lehet majd látni, hogy milyenre van szükség.
A használt ülésekkel kapcsolatban nekem is vannak fenntartásaim, azokat nagyon meg kell nézni!
Lépegetés: nekem bizony elég sokat kellett sétálni Zalánnal úgy, hogy fogtam a két kezét. Elindult 9 hónaposan önállóan, de megijedt, hogy most mit is csinál, pedig szépen ment, nem is esett el, ezért utána még 2 hónapig kellett vezetgetni, mert az élmény meg kellett neki. Aztán 11 hónaposan fogta magát, és elindult (persze ott volt a barátnőm ugyanannyi idős kisfia, aki még nem járt, de volt nála valami, aminek sürgősen utána kellett iramodni, és a mászás lassúnak bizonyul :roll: :lol:).

Csöre
csöre74

Na megpróbálkoztunk az almalével. Kis fintorgás után lecsúszott néhány kanállal.

Rutinos anyukák! Segítsetek már picit, mert a védőnő csak annyit mondott , kezdjem el almával a hozzátáplálást, mert anyatej szinte nuku.
Kérdéseim: Az almát hány hétig adjam neki? Mikor lehet az alma mellé új ízeket bevezetni? Mi jön az alma után? Hígítjátok-e valamivel a gyümölcspépeket? (nekem tápszert mondott valaki) Naponta csak egyszer, kiegészítésként adjam az almapépet? Bocsi, de még rutintalan vagyok.

krisz78

Sziasztok!

Julcsinak! Ritának! Boldog Névnapot Kívánok!

Kép

Később jövök bővebben.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Nem vagyok rutinos anyuka,de már egy hónapja hozzátáplálok.Almapéppel kezdtem és egy pici almalevet is csepegtettem abba a pici adagba amivel elkezdtük.Én asszem 6 napig csak almát adtam neki,meg anyatejet.Ha nincs,gondolom tápszer.Ez csak nasika még neki.Utána adhatod ezeket a semleges gyümiket szépen sorban.Én üvegeset adtam,de asszem utána alma-burgonyát evett,aztán alma-banán,barack,barack-alma stb...Nem volt semmi a székletével,sőt míg nem adtam neki a gyümit csak 2naponta volt1x,azóta naponta.Van hogy 2xis.

Eszter

Kép
eszterem

Krisz: mindig várj addig az új kaja bevezetésével, amíg nem látod, hogy a másik nem okoz problémát. Én nem szoktam keverni, had ismerje meg az új ízeket magukban. Egyelőre elég a főkaja mellé egy kicsike, aztán lehet többet is adni, akár egy kaját kiváltani (de ehhez kevés a csak gyümölcs, szerintem).

Csöre
csöre74

Igen egyfélét egyszerre,de én egyébként nem mertem magában a banánt.Bár nálam sem hasfogó,de kitudja nála milyen.Azóta tudom,hogy nála sem! :)

Eszter

Kép
eszterem

Köszi lányok! Akkor almázunk. Legalább kipróbálom a nászajándékba kapott gyümölcscentrifugát is! :D

krisz78

Jó reggelt!

Még mindig nem jutottam el a visszaolvasásig, de nem adom fel :lol:

Hozzátáplálás: rutinom nincs, szakkönyvem viszont van egy.
"Az új ételek mindig egyenként kerüljenek bevezetésre, és közöttük legalább 3-5 nap teljen el!"
Zöldséget bevezetéskor először kis mennyiségben (10-20gr), adjunk fokozatosan úgy emelve az adagot, hogy 2-3 hét alatt érje el azt a mennyiséget, hogy lehessen vele egy szoptatást helyettesíteni.
A zöldségek ideális sorrendje: burgonya, sárgarépa, cékla, saláta, sütőtök, szelőtök, gesztenye, brokkoli, kelbimbó, spenót, zöldborsó, zöldbab, spárga.

Gyümölcsök ideális sorrendje: alma és őszibarack, majd sárgadinnye, meggy, jó minőségű hámozott szilva, körte, majd déligyümölcsök. A gyümölcsöket először lé, majd pépformában adjuk. Ne cukrozzuk, és ne keverjük babapiskótával (a mi gyerekkorunkban volt divat).
Déligyümölcsök a könyv szerint csak 8 hónapos kortól adhatók, a banán is!!!

Olajos magvakat csak 1 éves kor felett..
Tojás sárgája 1 évtől, fehérje 2 évtől
Tejtermékek 1 évtől, tehéntej 3 éves kortól
növényi zsiradékok 6-7 hónapos kortól (picit a főzelékbe)
gomba 1 éves kor alatt tilos

kb ennyi a lényeg amit kihámoztam belőle...
kisbogacs

Kösz Kriszti! Leírtam. Igen, a déligyümölcsöket nekem is mondták, hogy csak jóval később lehet.

Különben olyan ügyesen elfigadta kanálról az almalevet, hogy csak lestem. Eddig még nem ismerte a kanalat. Lehet, hogy holnap már arra ébredek, hogy megterít magának és késsel-villával reggelizik? :wink:

krisz78

Ami nekem van könyv:Csecsemők szakácskönyve(a kh-ban vettem,mikor megszültem)abban az alma és a banán van mint két elsőként bevezethető semleges gyümölcs.Meg a doknő is ezeket sorolta a multkor a védőnővel.Úgy is adtam...
A zöldségek közül pl azok eszembe se jutottak(cékla,saláta,szelőtök,gesztenye,kelbimbó???)Sárgadinnye?Én azt utálom!Még a szagát sem bírom :shock:

Eszter

Kép
eszterem

Igen Krisz!Késsel,villával :lol: Tényleg így van.. :D

Eszter

Kép
eszterem

Igen Eszter, a banánról eltérőek a szakvélemények. Én úgy vagyok vele, ha csak később adok neki, azzal tuti nem ártok...
kisbogacs

Kisbogács:Persze,hogy nem... :)
Figyi,felébredt a kis bambácskám :D Kép
Kép Vigyor
Kép
Bocsi,ha sok voltam! :D

Eszter

Kép
eszterem

Eszter, nagyon édes a picilány! :)

Lányok, a hozzátáplálásról még egy mondat: van egy klassz, gyorsan áttekinthető táblázat az oltási könyv ("gyermekegészségügyi kiskönyv") közepén. Érdemes nézegetni.
kisbogacs

Sziasztok!

Van valaki, akinek szülés után sokkal erősebb a menzesze? Nekem első után visszaállt rendesen, most meg nem győzőm betéttel. Bocsi a témáért csak nem tudom ez normális-e?!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! Azért írtam, hogy ameddig lehet, menetiránynak háttal utazzanak. :)

Eszter! Szép a kislányod.

Krisz! Küldtem e-mailt. Kukkantsd meg! :wink:

Kép
hanna30

Bartika! Meggyógyultatok már????????

Eltűntek tessék jelentkezni!!!!

Kép
hanna30

Hanna: Köszi, nagyon aranyos vagy! Nagyon tuti. :D

Eszter: édes a kiscsaj!

Lányok! Elköszönök a hétvégére. Elutazunk. Nekiállok pakolni. Jó hétvégét mindenkinek!

krisz78

Krisz! Örülök neki.
Jó utat!

Kép
hanna30

Banán: a déli gyümölcsök közül elsősorban a citrusfélék az allergének, de a banánt Mesim még 6 hónaposan sem emésztette meg.

HAnna: nem veszik fel a telefont :( nemtom, mikor megyünk :(

Enikő: ehhez sajnos nem tudok hozzászólni :( ismerek olyat, akinek így volt, neki voltak altáji gondjai :(

Csöre
csöre74

Hello Csajok!
Még itt vagyunk Debrecenben, le kellett jönnünk, mert annyira beteg voltam, hogy én is ápolásra szorultam, nemhogy a két gyerek... Még most sem vagyok sajna százasak, valami bika bacit szedtünk össze, mert arcüreggyuszi lett belőle és nem hatnak az antibiotikumok sem teljesen. Na mindegy... holnap már megyünk vissza.

Jó, hogy pont a babaülés a téma, mert én is éppen ülést keresek, mert Ádim kinőtte a hordozót is és a mózest is. Az utóbbi a nagy gáz, mert a sportrész csak 170 fokig döntehető, ami nem baj, ha háton fekszik, de ha alszik akkor nem tudom mi lesz, mert ő csak és kizárólag hason nyomja, az meg nem pont vizszintesen nem tudom mennyire kényelmes. :roll:

Hanna, olvastam mi történt veletek, egyszerűen felfoghatatlan. :shock: De nem értem mi lett a vége. Elkapták őket, csak elengedték? Kinéztél? Agyam eldobom. :x

Itt is iszonyat a hőség, de mivel nagy a kert és sok a zöld elviselhetőbb. Ádi bazi nagyokat alszik kint a kerben. Pötyit meg viszik, ide oda a nagyszülők, szóval nagyokat pihenünk.
Egy friss kép Ádiról. Megvettem neki múlthéten a nyakláncot, onnan, amit Hanna ajánlott! Tök cuki lett! :wink:

Kép
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Csöre! :twisted:
Én is nagyon nehezen értem el őket.
Hívogasd türelemmel.

Bartika! sajnálom, hogy betegek vagytok. :(
Jobbulást!
O. is csak hason alszik, a mózes már 1 1/2 hónapja kicsi neki is.
Nagyon édes Ádi! A láncot tedd a ruci alá.
Tudom, nem mindig sikerül, de hátha. :)

Kép
hanna30

Az autósülésekkel kapcsolatban. Aki megteheti vegye meg a drágát, azért gyártják őket....ennyi. Akinek meg nicns pénze annak meg ne legyen lelkiismeret furdalása mert használtat vagy olcsóbb kategóriát vesz. Azért lássuk be aki bontott már le huzatot gyerekülésről az látja, hogy az egész egy fröccsöntött műanyag meg egy két csavar, fém alkatrész....tényleg túlzás érte a sok sok pénz. És azért mert 20 alatt van az nem azt jelenti, hogy nem biztonságos, hanem azt, hogy nincs "neve"....a használttal sincs semmi baj, nem midnenki karamobolózott aki eladja. MAjd gondoljatok bele amikor Ti akarjátok eladni a szinte újszerű ülést és senki nem veszi meg mert biztos törött! Nem kell ennyire szkeptikusnak lenni....Mi mindkét gyerekülést kaptuk használtan (0-18-as kategória, hasonló Enikő linkjéhez) és már 5 ezerért lehet venni ilyet használtan. OK nem trendi a huzat de kit érdekel. A gyerek biztosan, stabilan ül benne. Ha kétrét hajtanám magam sem tudnék nekik venni huszonezrekért ülést pedig sokkal jobban tetszenek és szeretem is a gyerekeimet és sokat is autózunk.

Krisz! adhatsz almapépet is csak higítsd fel tápszerrel, pár csepp anyatejjel vagy almalével. Két három nap után jöhet egy másik gyümi. Most inkább üvegest vegyél még, azok állaga is tökéletes. BAnánt én is csak hat hó után adtam mikor már amúgy is tök jól elnyammogott rajta.
A zöldségek közül először jöhet a krumpli anyatejjel vagy tápszerrel, majd almával. Mindig a már ismert dologgal lehet keverni az új ízeket. Később a krumplit sűrítésre lehet használni.

Tudtok valami jó strandot gyerekmedencével pest környékén? Oylat ahol nem vagyonokba kerül csak bejutni. A csúszdák úgysem érdekelnek....
katuska79

Két kérdésem lenne
Akik pancsoltatjátok kismedencében a babókat, kb. hány fokos vízben és meztelenül, vagy úszó pelussal, bekenitek napkrémmel?

Zille mostanában folyton maga alá préseli reggelre a feje alá tett pelust, mindig félek, hogy megfullad, szerintetek ne tegyek alá, de van hogy bukik reggel alvás közben is :(

Előre is köszi a válaszokat.

Ja és nem totálkár az autó, csak 1,5 milla megcsináltatni, a csajnak meg generteles a biztosítója, remélem nem húzódik el hónapokig, mert most én közlekedés képtelen vagyok :(

Lányok nem tűzünk ki lassan egy tali időpontot és helyet, hogy sokunknak jó legyen?

Kép

Kép
lucus16

Lucus! nem tudod valahogy rögzíteni? és ha egy lepedőt összehajtasz és keresztbe teszel feje alá úgy hogy a matrac alá gyűröd a végeit? úgy, mint a korházban....

Ha nem kakil folyton akkor nem kell úszólepus. Ha meg belekakil akkor kiveszed belőle és újra töltöd a medencét. Azért olyan sok víz nem kell neki, hogy ezt ne lehessen megcsinálni hipp hopp. Ha nem muszáj minek még iylenkor is pelusozni?
katuska79

Lucus: én hónapok óta nem teszek pelust SAci feje alá...

Hanna: próbálkozom :roll:

Barti: jobbulást!

AutósülésX: mi készíttettünk huzatot a miénkre, már a 4-ik gyerek gyűri, Saci lesz az 5-ik.... biztos jó pár helyen vállalnak ilyet.

Csöre
csöre74

Csöre! sima varrónő csinálta a huzatot vagy kárpitos? A milyenk mindkettőn hibátlan nicns megkopva vagy kiszakadva csak már uncsi....

Az előbb Petra oylat rottyantott, hogy még nekem is át kellett öltöznöm bugyistól ruhástól!
katuska79

Julcsinak boldog névnapot! Ritának úgyszintén. Tényleg! Rita? Régen jártál erre.

Csöre
csöre74

Katuska: nemtom, megkérdem Anyumtól, ő csináltatta.

Csöre
csöre74

Katuska! Annyira jól le tudod írni mindig, amit gondolok! :lol:
Üléshúzat! A babaneten láttam olyan hírdetést, hogy minden típusú ülésre varrnak húzatot

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Julcsi, Rita!

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mindjárt reagálok, de előtte gyorsan megmutizom kispasimat :)

"Nagykomolyan":

Kép

Két napja nagy dumálások és kiságyban vándorlás után, így találtam rá, amikor megnéztem, hogy mi ez a nagy csönd:

Kép

A hintában is bealdudt, és a kéztartásából ítélve előtte nagyon törhette a fejét valamin :D

Kép

biga.csiga

Julcsi, Rita, boldog névnapot!

Képzeljétek, ma reggel villant be, hogy gyereknapon lesz Bálintka keresztelője! Na, gyorsan fel is kerekedtem és vettem neki és unokatesóinak is gyereknapi ajándékot, meg felbuzdulva Krisz tegnapi képein, beugrottam a Tescoba és jól bevásároltam nyári cuccokból. Már kinnt száradnak a teraszon :D És, sajna-sajna nem tudtam kihagyni a Brendont sem :roll: :roll: és végül csak megvettem a fehér öltönyös szerkót a keresztelőre. Gyorsan mikor hazajöttünk, fel is próbáltuk, a zakót valszeg nem fogom ráadni, de a kantáros nadrág a csokornyakkendős kisinggel aranyos :D Hát, remélem Apa nem néz rá a bankszámlára, mert jó kis fejmosást kapnék :roll: (hál' istennek nem tudja a jelszavamat :D :D )

Ja, és vettem csőrös poharat, mert Bálint nem fogadja el a cumisüveget, séta közben meg csak nem kaphatom elő a cicimet, ha megszomjazik :D Kíváncsi vagyok, ezt hogyan fogadja majd...

Autósülés kérdésen még nem gondolkodtam, nekünk még jó pár hónapig elég lesz a hordozó, de azért gyűjtöm az infokat, amiket írtok, hogy később könnyű legyen a választás. Amit Hanna linkelt be, az nekem is nagyon tetszik, kár, hogy azt olyan hamar kinövik. Bár, ha belegondolok, hogy még legalább két kistesót szeretnénk, lehet, hogy megéri.

Lucus: mi még nem pancsoltunk, de biztos nem adnék rá pelust. Hadd pucérkodjon egy kicsit! Feje alá tegyél lepedőt, amit be tudsz gyűrni. Kocsi :cry: :cry:
Nálam még céges autó van, év végéig használhatom, de a benzint már én fizetem. Persze így is tök jó, mert nagy, kényelmes, és legalább a biztosítást, javítást nem nekem kell fizetni.

Bartika: jobbulást! Tündéri Ádi :D

Eszterem: nagyon ari a kicsi Eszter!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Biga.csiga: a gondolkodó :D Bálint is kb. így fordul oldalra.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

De édes Milán! Hogy harcolhatott azokkal a pelusokkal:)

Enikő! szívom a gondolatokat :lol: :lol: :lol:

A mákot lehet fagyasztani? Vagy hogyan érdemes tárolni? van egy rakás darálatlan mákom....
katuska79

Sziasztok!
Csak gyorsan pár szót, mert Bence sérelmezi, hogy nem nézek rá :)

Szóval:
A banánt 10 hónapos kor körül javasolják, és akkor is heti egy banánnál nem többet. Ennek az oka, hogy a banánnak magas a káliumtartalma, és megterhelheti a szívet.

Enikő:
vérfürdős jelentkezem! Vasárnap óta megvan (a hónapban már másodjára), és nagyon durván... A gyermekágyi folyás kismiska volt a mostani állapothoz képest... :twisted: Nem tudom normális-e, de, ha így marad, szólok a dokinak..

lucus:
A Nutriton szart sem ért... Ugyanúgy bukik... :evil:
Pancsolásnál ,ha egyedül van a vízben, akkor lehet meztelenül, és le kell kenni, ha árnyékban van, akkor is. Ha más gyerek is beszáll mellé, én szeretek ráadni ilyenkor úszópelust. (pláne kislányoknál).

Bigacsiga:
Milán utolsó bealvós póza :lol: Mint Roden Gondolkodója :lol:

Julcsinak és Ritának boldog névnapot kívánunk!!

Na megyek, keresek töltött padlizsán receptet.. Valakinek nincs tuti receptje töltött padlizsánhoz???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gyerekülés téma: még nem akarok venni, de jó tájékozódni előre, hogy mégis melyek azok, amik számításba jöhetnek majd, ne akkor kelljen kapkodni. Úgyis ha eljön az ideje egy bababoltban Manóval leteszteljük őket, mert hiába nézek én ki egyet, ha az ő alkatának az a típus pont nem nyerő.
Olvasgattam ezügyben itt a neten, és logikus, hogy ha a feje túlnő a hordozón már nem biztonságos, de a mi hordozónknak a fejét nem egyszerű túlnőni, ellenben a lábai pár hónapon belül a nyakában lesznek, ami szerintem szintén nem túl biztonságos :roll: Szóval ha jó lenne még háttal utaztatni Manót, amikor ezt kinövi, akkor sajna egy 0-18-as kell, de ha nem, akkor jöhet a 9-18 kilóig.
Használtan is bizta ki lehet fogni jót, de nagyon utána kell nézni. Akkor is amondó vagyok, hogy ha egy ember 15-20 ülést árul egyszerre az igencsak bontógyanús, illetve nekem az is furcsa, ha egy 60-70 ezres ülést tízezerért adnak...

És egy kérdés még ezzel kapcsolatban: van szavatossági dejük ezeknek? A műanyag sem örökéletű... A miénken csak a gyártási időt láttam a műanyagba marva (eszerint a mienk 8 hónapos). De a ráragasztott papíron csak egy hosszú számsor van, meg a szabvány, hogy érvényes az eu-ban.

Hanna: Ha Krisznek hozzátápis listát küldtél, én is kérek majd ;) Szerintem mi még nem kezdünk, majd ha vészesebben megcsappan az anyatej.
Képzeld nálunk kiderült, hogy Apácska volt elalvás előtti és éjszakai hangoskodó :lol: A nagyija mondta el neki :D Szóval egy szava sem lehet a fiára, hogy ebben kire hasonlít :lol:

Lucus: én sem teszek már Milán feje alá textilpelust (mondjuk ő nem bukós), állandóan kiszedte a feje alól, mert tuti abba kapaszkodott bele, ha éppen olyanja volt. Katuska ötlete nagyon jó!
Én a héten kétnaponta cseréltem a lepedőjét, mert kifolyt a rotyi... :roll: Ma reggel ébredés után odavettem az ágyunkra, de hiába tettem alá kifogót, mivel már oldalra forog és vándorol, egy pillanat és lent volt róla, aztán szépen rottyantott is egy olyat, hogy tehettem rendbe az ágyunkat :lol:

Eszter: Szép a lánykád! ;) A cékla nagyon fini, és egészséges :D Én babaként imádtam krumplival kutyulva.

Enikő: Köszi az infókat! Hol a fotó a kanálról? ;)

Barti: jobbulást! Ádi is milyen nagyfiú már :shock:

biga.csiga

Köszi a dícséreteket! ;)

Edit: :lol: Szép kis beszerző körútra mentél! Mi is még minimum két kistesót szeretnénk ;) (Én hármat, de apa még kicsit ellenálló.) Milán tegnap már szinte hasra fordult, de maga alatt ragadt a bal keze (ennyi hibádzott csak), kisegítettem neki, aztán meg nagyokat nyögött hason. Olyan édes volt, ahogy küzd :D

Mágnes: :D Köszi! Nem is mondtad végül te zsákmányoltál valamit tegnap a Tescóban? Mi tegnap Auchanban voltunk és vettünk kb. 2400,- Ft-ért egy szivacsmatracot Milán utazóágyába. Holnap megyünk tárcsázni, aztán abban lesz kint a kertben, de olyan kemény, hogy valamit mindig tettünk alá, ezzel most letudtuk ezt is.

biga.csiga

Mágnes! én a padlizsánt a saját belsejével, hagymával, sonkával vagy gombával és tojással szoktam megtölteni. Végül is egy tojásrántottát töltök vissza bele. Sajtot rá és sütőbe.

Biga.Csiga! a műanyag az erős napsütés következtében öregszik vagy akkor ha állandó hajlítgatásnak van kitéve. Azért ezeket nem éri állandó tűző napsütés mivel huzat van rajtuk....de ezt egyszerű meglátni!
Egyébként meg valszeg senki nem fogja tudni eladni a 60-70 ezres ülést használtan csupán 10-20 ezerért....

ba..us!!!! a merőkanál nyelében volt egy gumi toldás amit főzés közben elégettem....odaért a másik rózsa tüze. Rohadt büdi lett....
katuska79

Julcsiknak, Ritáknak Boldog Névnapot.

Nekem nem volt meg sokkal erősebben, mint szülés előtt. Viszont ami változott, hogy totálisan észrevétlenül jön meg. vagyis itt azt értem, hogy előtte azért már el szokott kezdeni görcsölgetni a hasam. (mellfeszülést most kihagyom, mert szoptatok, de az is szokott lenni)
Most totálisan minden beharangozás nélkül egyszer csak észreveszem. Eddig nem volt ciki, mert pont itthon voltam, de mi van, ha éppen megyek valahová....?

Gyerekülés: Mi a barátnőmékét kaptuk meg. Az Bébé Confort iseos típusú, 0-3 éves korig. Osztom azok véleményét, akik használják a használtat. Bár nekünk totálisan biztonságos helyről jött. Zsófi már így a 3. gyerek aki használja. Én vettem rá egy nyári huzatot, nem varrattam. Pedig igazából rá fért volna egy új huzat is igazán.

Aki varratott, azt mennyiért csinálták, és ott kellett hagyni a gyerekülést, vagy elég volt odavinni levetettni a méretet?

Gyerekem fél órás megszakítással fél 1 óta alszik. fél kettőkor felébresztett, és most ébred épen.

Kép
Kép
cs_erika

Katuska:Mákot a fagyóba és semmi baja nem lesz!
Ülés:Szóval akkor normális összegekért is lehet venni...azé mondom,hogy még nm nézegettem.
Nagyon jók a képek,olyan kis édesek rajta a babáitok. :!: :) :wink:
A pancsiról mindent elmondtak.Én még nm vettem kismedencét,de amúgy is ilyen csónak szerűséget akarok.Abba mehet víz és ott lehet velünk a nagy vízben.Most csak mártogatom,ha én is bent vagyok.Kellemes... :P Ma is voltunk,meg egy kicsit később is megyünk,ha nagyobb árnyék lesz.
A céklát én is szeretem :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Bigacsiga:
Ne mvettem semmit a tescoban.. pontosabban Bencének semmit... Itt alig van valami... :twisted: Annának vettem 10 bugyit, és ma levettem róla a pelust, próbálkozunk.... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Biga.Csiga! Nagyon édes Milán! Ment e-mail. :)

Katuska! Az Árkádban láttad a napernyőt ugye? Tényleg minden kocsira jó?

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?