A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Vera
:P tüneményes Iza!!! Terveztek még babát? :) vagy megvan akire vártatok?? :)

Eper:
felhívtam a védőnőt.Azt mondja durva allergiának kell lennie h. a tejen átmenjen, de lehetséges! Kis adaggal kell kezdeni majd növelni, és figyelni a reakciót. Bőrreakció. Szóval ma veszek! nyami :lol:

Kép
katica_75

Évi:Gratulálok a fogacskához :lol: Éjszaka többször kel kevin cicizni minimum 2*.De alszik is rögtön cicin.

Vera:nagyon édes Iza

Katica:nagyon szép Léna és milyen ügyes ,az a fekvőtámaszos kép nagyon cuki nagyon ügyes :lol:

000kata

Sziasztok!

Katica, nagyon édes Léna baba! Felállt??Milyen kis nyúlánk csajszi
Miért írtad, hohy "láthatatlan " vagy számomra?

Kata, Marcell is ébred cicizni.
Én attól tartok, ha már nem lesz tejem, hogy fog elaludni?Meg éjjel hogy lesz?Ezt nem értem.Van valakinek még ilyen dilemmája, vagy csak nekem? :oops:

Ti hogy osztjátok be a kajálásokat nekik?Én sokszor nem vagyok tisztában vele, hogy mennyit ehet, mennyit kell neki adni a hozzátápiból, stb.Mivel hogy még szopizik.
Így néz nálunk ki:
Reggel 8 körül szopi
9-10 körül gyümi
aztán egy kis szopi az elalváshoz.
du.1-2 körül főzelék
4-5 körül szopi
fél7-7 körül tejpép
és elalváshoz 9 körül szopi
de ez valamikor váltakozik.
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm a dicséreteket a gyerekekről :)

Evi.próbálok persze magán gyógytornászt is és a Dévényi tornát is. Képzeljétek el,most sokkal szebben tartja a buksiát :) Tök jó :)

Éva,nagyon aranyos a kis Iza.

Ettem már én is epret,szerencsére semmi baja nem lett a Hunornak. Hétvégén adtam neki banánt. Hogy jártam? Mondom a banán fekét összetöröm neki villával,elég az a kis pocakjának! Ahan! Hát persze! Követelte a másik felét is! Bepuszilt egy egész banánt.

Kép

Kép
betti030
Budapest

Melaszka
sztem jól hangzik így a napirendetek. Én is szoktam agyalni,sztem ha már jól lakik napközben mással, akkor nem fog kelni éjszaka, ha meg igen, annyi tejcsid még lesz, mert leköveti az igényeket...legalábbis tesóm kisfiánál így volt. Ez az időszak náluk 1 éves kor körül jött el. De tapasztalt anyukáink segítsetek! :)
Láthatatlan-tudod írtam rokonok vannak a szomszéd faluban, kérdezted kik,leírtam a nevüket és azt nem láttad.

Kata, köszi.

Kép
katica_75

Katica, gratula Léna babának ügyi, most majd nálatok is beindul a mindenholfelakarokállni című műsor :lol:
Szépséges fotokat tettél fel, milyen csini a kis hercegnőd!!!

Melaszka kb. nálunk is ilyen az étlap, csak nincs szopi, műtej van helyette. Sokszor én is kiakadok , hogy szinte egész nap eszik, de cserébe éjjel pihi van, sőt már kb. 4-5 napja átálltunk a napi 2x alvásra.
Délelőtt 11-től másfél 2 óra az alvásidő, délután bő 1 óra, de olyan jó, hogy nem aprózza el, mert a 10-15 perces alvásoktól már a falnak akartam menni :roll:

Betti, mi ma megyünk dévényezni kérdezzek neked magánt? Ha igen hányadik kerület? Nekünk is volt pár hósan jobbra fejtartás, de én azzal nem foglalkoztam és mondta a tornásznéni már akkor kellett volna vinni és most nem kellene... :shock: ez van járunk most, de még most sem késő!

Klarissza, bocsi nincs Halicar, már megint hiánycikk az egyik alapanyag :twisted: ez jellemző kis hazánkra, ha valami jó az nincs :cry: több nagykert megpróbáltak sógornőmék, de nincs.
Menjetek tengerhez az mindenkinek használ :lol: :lol: :lol:

Dalma, Ditta , Ancsa hol vagytok ? Nincs baj ugye?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Melaszka:ezen már én is gondolkodtam,mert Kevin ha éjszaka felkel csak cicin nyugszik meg,alszik viszza,bekapja kettöt sziv és már alszik is.És ha nem lesz tejcsim ?akkor nem akar majd cicizni?én se tudom.

Csajok ti milyen gyümiket adtok alma-banán meg?mit lehet még?Kevinnek nem izlik a krumpli sehogy se öklendezik tölle kirázza a hideg szegényt már sajnáltam :cry: Tegnap csináltam neki a huslevesből répát krumolival az se izlik neki ugyanazt csinálta mint a krumplira csak gyümi kell neki vagy ami édes.

000kata

Melaszka:ezen már én is gondolkodtam,mert Kevin ha éjszaka felkel csak cicin nyugszik meg,alszik viszza,bekapja kettöt sziv és már alszik is.És ha nem lesz tejcsim ?akkor nem akar majd cicizni?én se tudom.

Csajok ti milyen gyümiket adtok alma-banán meg?mit lehet még?Kevinnek nem izlik a krumpli sehogy se öklendezik tölle kirázza a hideg szegényt már sajnáltam :cry: Tegnap csináltam neki a huslevesből répát krumolival az se izlik neki ugyanazt csinálta mint a krumplira csak gyümi kell neki vagy ami édes.

000kata

Sziasztok!

Melaszka, csatlakozom a dilemmás táborba :D

Kata, alma, őszibarack, megy amiket ehetnek. Nálunk csak az alma, és a sárgarépa megy egyenlőre, semmi mást nem hajlandó megenni.
Elég jól pépesítetted a krumplit? Lehet hígítani a főzőlevével. Én a sárgarépához adtam neki krumplit úgy megette.

Katica, Léna tündéri. :lol: :lol: :lol:

Vera, Iza videója nagyon jó lett :lol: :lol: :lol:

Mi is egyre ügyesebbek vagyunk. Minden nagyon érdekli Zsombit. Az újságokat imádja széttépni :lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Kata
A krumplit keverheted banánnal, mi úgy esszük vagy egy picike szőlő vagy nádcukrot tehetsz bele nyugodtan. Mi is édeseket esszük inkább. Nálam az almát se eszi ha nem elég édes. Hány napig próbáltad? Nálam első 3-4 nap volt öklendezés most már ma megevett egy kis krumplit egy fél banánnal. :) Próbáld ki. Gyümiből lehet még őszibarack, megy (bár az még nincs és azt is át kell paszírozni).

Képzeljétek kibújt a második fogacskánk is közvetlenül az első mellett. Alul. :) :) :)

Maleszka
Nálunk, reggel fél8-8 tápi, utána 11-12 főzelék + tápi, majd 3-4 gyümi + tápi + fél7-7 tápi. ennyi. A doki azt mondta 4 után nem szabad gyümit adni és , hogy a főzeléket a déli órákban adjam.

Katica
Tüneményes Lénád és milyen ügyesen fekvőtámaszozik. :) Tényleg vannak kubai ősök??? :lol: :shock:

Olyan pipa vagyok, mert a gyerekem kb. 2 hónapja köhög voltunk is orvosnál kb. 4 -szer és azt mondta semmi baja. Mondom most elviszem ötödjére is mert nagyon köhögött szegénykém. :( Erre most megállapítja , hogy hörghurutja van. :( És még neki állt feljebb, hogy miért most vittem... :evil: :shock: Hozzáteszem kb. 70 éves a nő.

Az Én Hercegnőm :)

Kép

Kép

Kép
Kép
anya1118

maleszka
A dillemmádhoz, talán annyi, hogy cumizni nem szokott Marcid? Mert cumival elalszik leglábbis nálam így van. Nekem az a fura, hogy a Ti gyereketek még kell éjjel. Valószínű, hogy Nálatok is meg fog szűnni akkor a kelés. Gondolom nem bánnátok. :lol:

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!
Köszi a hiányolást, jól esett! Nem tűntem el, csak félig meddig nyaraltunk, anyuéknál Bükkfürdőn. Strandon nem voltunk, mert a papa dolgozott napközben, Peti itt volt Győrben, csak hétvégére jött, mi meg anyuval nem indultunk el a két gyerekkel. Hétvégére meg persze beborult, nem volt strandidő... pedig fürdőruhát is vettem, meg jó nagy strandtáskát... :roll:

Nem mindent sikerült elolvasnom, olyan ügyesen termeltetek, de tökjó, hogy Judit, Csuri, Klarissza visszataláltatok, és ilyen aktívak voltatok!
Csuri, nem egészen értem, amit a lányok összehasonlításáról, és a diplomatikusságról írtál. Katus gyönyörű kisbaba, a nővérére azért mondják rá hamarabb, mert ő már hosszú hajú, cserfes, illeg-billeg gondolom a kis szoknyácskáiban, így nyilván ő a nőiesebb. :) De maaajd!!! A kicsibaba is lesz egyszer nagylány.

A szopis dilemmáról (ahány gyerek annyiféle gondolom), de én azt tapasztaltam meg Korinál, hogy amikor abbamaradt a szopi, abbamaradt a felkelés is. A tej elapadása nem úgy történik normál esetben, hogy ma van, holnap nincs, hanem lassan el-el tűnik egy-egy szopi. A végén meg a gyerek nem akarja már. Szóval tudja ő, hogy vége, és nem követeli éjjel sem. Addigra lesz más pótló, mint cumivissza, vagy alvós állat, pelus megkeresése, valakinél víz éjjel. Na, nem akartam okoskodni, csak nálunk így volt.

Katica, Léna gyönyörű karcsú hercegnő!!!

Kata, Kevin kész azzal az uborkával!
:) Nem fintorgott az ecetre? nálunk is az édes megy szinte csak. De én mindenbe teszek gyümit, úgy megeszi!

Melaszka, szerintem is jó a napirendetek! Nekem sem válaszoltál pü-re, de én megtaláltalak a Petivel iwiwen. Nem mertelek bejelölni, hátha nem akartad elfedni magad.

Rólunk dióhéjban. Adtam neki husimusit. Almával, meg krumplival. Megette az egész üveget, plusz egy kis krumplit belefőzve. Gondolom ízlett neki. Ő is nagy haspók lett, a szopi viszont már nem érdekli annyira, bezzeg éjjel! Szerintem azért van még tejem, mert éjjel kiszopizza a magáét. Kel vagy 6x, és aból 3 szopival végződik. Annyiban módosult az ébredés, hogy nem bőg hangosan, csak hallom, hogy forog, aztán megunja, és szól nekem nyafizva. Ha nem megyek, akkor kezd sírni. Elég fárasztó már. Van, hogy órákat fenn van. De nappal sem alszik ám! Minek ilyennel tölteni a drága időt. 2x 20 perc és vége. Na írok róla jót is. Olyan szépen dumál, hogy megeszem. A kedvence a bababa, apapa, papapa, amikor csöndben van, odaadom neki a babáját, ránéz, és mondja, hogy bababa. Tudom hogy ez még nem azt jelenti, hogy beszél, csak beleképzelem, és olyan aranyos!

:roll: :?

Kép
Kép
dalminha

Anya:Gyönyörű baba Kincső.Gratulálok a 2. fogacskához.Ami nem izlik nneki max kétszer probáltam nem akarom kinozni rossz nézni ahogy szenved.Neked jó a vonalzod?számolja a napokat?nekem nem

Dalma:köszönjük a tanácsokat.Izlett Kevinnek az ubi,elcsocsálta :lol: Nagyon ügyes a lánykád hogy már igy gagyarászik :lol:

000kata

Kincsőanyu, Kincső nagyon szép kiscsaj! Irigy-irigy az éjjelek miatt! Én sosenem tudom kiszámolni, hogy milyen éjjelünk lesz, de sajnos egyre többet kel, nemhogy kevesebbet. Lefekszik fél 9 körül, de éjfél előtt már túl vagyunk egy ébredésen minimum. Aztán kezdődik a kb másfél óránkénti ébredés. Én már annak is örülnék, ha csak 3 óránként kelne szopizni és visszaaludna, mint picikorában.

Kép
Kép
dalminha

Pipal, Natasa nagyon édi! Olyan ügyesen tartja magát, és mekkora huncut!

Klarissza, nagyon jóvágású fiaid vannak! Az ekcémával kapcsolatban nem próbáltatok alternatív gyógymódokat, mint akupunktúra, kineziológia, természetgyógyász. Tényleg rossz azt mondani a gyereknek, hogy nem ehetsz csokit. Mi a mikulással voltunk így. Minden kis barátja zabálta a csokimikut, Kori meg csak figyelte. Igaz vettem neki feketecsokiból speckó mikulást, de az olyan rossz volt...

Judit, nem tudom marad-e az allergia. Szerintem nem, mert ezt kinövi a legtöbb esetben.

Kép
Kép
dalminha

Katica, igen ismerősek a Lécserék.

Dalma, nyugodtan jelölj be!!!Várom :)
A szopi dologgal megnyugtattál
:wink:

Nálunk is megy a duma, a dájdájdáj a sláger!! :D

Cumi: Képzeljétek, most kapott rá M?arcell, de fúőként játékhoz használja.Van neki 5 db, és nagyon szereti váltogatni.Egyiket be- ki, aztán másikat be-ki :lol:
De egyébként nem cumizik.
Vendég

Sziasztok!

Melaszka: mi is szopira alszunk esténéként, de én nem aggódom. Szerintem mire nem fognak szopizni lesz más megoldás. Én mostanában sokszor látom Natasán, hogy nem akar szopizva elaludni, próbál maga elaludni hason, csak még nem megy. Ám múltkor az altatás elől menekült és kópézott két órát a nagyágyon, és egyszer csak összecsuklott és elaludt. Szóval lesz ez még így se ne aggódj!!!

Dalmi: hát kár, hogy nem tudtatok strandolni :( Az éjszakákért nem irigyellek.

Mi egyelőre továbbra is nagyokat alszunk éjjel, bár tegnap valami rosszat álmodhatott, mert hajnalban nagyon felsírt, és mikor kivettem még Tőlem is ijedezett ha megmozdultam és apától is a frászt kapta. De aztán megnyugodott, csak úgy sajnáltam szegényt.

Kata: Kevin és az ubi :lol:

Anya, jobbulást Kincsőnek! Nagyon szép baba Ő is!!!

No felébredt, bedobom a kádba! Bocs akinek nem írtam még!!!

Kép
pipal

Pipal, Felébredt, és dobod a kádba??? :roll: Ez azt jelenti, hogy eddig aludt, felébred, fürdik, alszik és éjjel is alszik! Óh, mennyország lehet!

Kép
Kép
dalminha

Nahh az én boldog napomat nemrég tönkretették:(((

ma volt a Petim isis szülőije. Kezdődött azzal hogy nem abba az osztályba került ahova beírattuk. Én SOHA!! nem íratom a gyerekeket napközisbe és őt odarakták egy 30-as létszámú osztályba.
Peti eleve sajátos igényű gyerek!! Mi a logopédiaiba szerettük volna sőőt meg is volt a szakvéleméyn több helyről hogy mehet oda de a beszédvizsgáló megfúrta pedig olyan véleményt írtak róla hogy a vezetőhelyettes szerint ezzel eleve oda kellett volna mennie. Most az van hogy vagy másik suli vagy az itteni oktatásiba bemegyek szerdán a véleményekkel és a vezetőhelyetessel és kérvényezzük hogy oda menjen a gyerek. azaz a logopédiaiba.
De ezzel megint egy csomó elintézni valót adtak nekem!!!
Isten biza már elegem van!!!

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Dalma!
Sajnálom én is, hogy elmaradt a strandolás :( . Azért pedig, hogy a mozgalmas estéket mégis ilyen jól kezeled........ Le a kalappal! Tényleg!!!!
A lányok összehasonlítása pedig már akkor elkezdődött, amikor mindenki (és tényleg mindenki, még a szomszéd anyja is :? ) megpróbálja kitalálni, hogy ki kire hasonlít :roll: .

Pipal!
Az ilyen felsírva ébredés már nálunk is volt, elég rémisztő! Szegénynek remegett mindene, úgy sajnáltam.

Melaszka!
Csatlakozom az előttem szólókhoz..... Addig lesz tejed, amíg szükség lesz rá! Az én lányom 20 hónapos koráig cicin aludt el, de akkor már tuti nem volt benne komoly mennyiség :roll: :wink: .

Nálunk is megy a duma. Ma kicsit olyan Fekete Pákósan nyomta (dididedeideide) :D .

Vera!
Szurkolok a sikeres beiratkozáshoz! Melyik beszédvizsgálónál jártatok?

Most ennyire futotta, bocsánat, ha valaki kimaradt!

Jó éjt!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Sajnos nincs időm mindnekinek írogatni, de olvasgatlak benneteket rendszeresen, csak írni nem jut időm :(
Gyönyörűek a gyerkőcök, az uborkás kép nagyon édes! :lol:
Nálunk is most a dájdájdáj a menő, meg tudnám őket zabálni :) Képzeljétek , már Dorka is megfordult, tudom, nem nagy szám, már mindenki forog rajtunk kívül, de én már komolyan aggódtam. Erre megmutatta a Drága, hogy megy ez neki :) Regi próbálkozik mászni, de még nem nagyon megy neki :)
Fogunk még sehol. Viszont én nagyon szerencsés vagyok, mert 7kor fürcsi, majd kaja, és alvás reggelig. Regi kel 5 körül, jön mellém, cici, és alszunk tovább :lol: , aztán Dorka is jelentkezik 6-7 körül, és akkor kezdődik a nap. Nappal általában délelőtt alszanak kb egy, másfél órát, délután max 1t, de az nem mindig sikerül. Na, ha az kimarad, akkor megy ám a hiszti este.
Htval kapcsolatban, szeretik a sütőtökot, répát, banánt, zöldborsót, nem szeretik a krumplit, almát. De igazából mindent megesznek amit adok nekik, csak nem minden csúszik olyan simán :) Új kedvenc, ma kóstoltak, és nagyon fel voltak háborodva, hogy nem kapnak 3 kanálnál többet: gesztenye almával és pici tejcsivel hígítva. Ezt próbáljátok ki, szerintem tuti siker :lol:
Én is akartam kérdezni, hogy mikor érdemes kiváltani egy szopit kajával? mert mi csak képt kaja között eszünk gyümit, főzit, nem helyette. És mennyi egy norm mennyiség? Pl én 200ml-s aventos pohárból szoktam egtetni. 200ml egy kajára elég? Vagy atól függ mi? És attól. hogy egy szopi kimarad, nem fog csökkeni a tejcsim? Tehát a többi kajára gondolok. Este így is tápot kapnak, mert estére kevés már a tejem, akármit is próbáltam.
Na, örülök, hogy tudtam írni pár sort, bocsi, h ilyen ritkán tudok jönni

Kép
hostile

hahó

Sajna nagyon rég nem tudtam jönni, meg olvasni is csak az utsó két oldalt sikerült, úgy beindultatok szerencsre:)

Mindenkinek nagyon gyönyörű és hihetetlen milyen ügyes lett a babája mióta utjára voltam!

Sjanálattal hallom h vannak allergia-betegeskedők, remélem mindenki rendbejön hamar!
Ez a téma ugye minket is érint:( mármint h párommal allergiásak vagyunk és ezért Regina is hajlamos rá. Ugye volt egy hörhurutunk már 4hósan, sipolt is meg minden, na azóta is aprázok neh megint legyen ilyen! Koppkopp eddig minden ok!

evés: én a fent emlitett miatt semmi tejterméket nem eszek meg allergén dolgokat gyakorlatilag krumpli huson élek még mindig és amig szopik igy is lesz. neki sem adok ilyesmit 2éves koráig azt tervezem. én komolyan veszem mert nagyon félek az asztmától. és eldöntöttem h mindent megteszek ami tőlem telik h megvédjem tőle.
megváltunk a kutyánktól is meg párásitok sokat viszem zöldbe takaritok sokat nem viszem közösségbe csak ritkán neh elkapjunk vmit ilyenek. remélem lesz értelme.

glutén: én is olvastam csak nemtom h kell megvalósitani evi: mit kell ezalatt érteni szted?

mozgás: mi pár hete forgunk igaz csak egyik oldalra áltban meg emelgeti a popsit és tolat kuszik:) már megy a barikádozás és holnap lentebb tesszük a kiságy lapját is mert félek kiesik :roll:

amugy jól vagyunk ah irtam is nagyon vigyizek magunkra. homeos immunerősitőt és cvitamint is adok neki h ne legyen beteg.

teszek egy uj képet

ja és mióta forog nem nagyon hizik ő sem csak heti 5 dkg. viszont hosszra gyorsult. most 8360 g és 68cm:) azért husi még mindig.

ja és ah olvasgatlak itt már mindenki hozzátápizik?
mi még csak szopizunk mindig.
nagyon nehezen szánom rá magam féltem az allergiáktól is meg ugye az anyatej védi mindentől meg attól is félek h nem akar majd cicizni már ha mást is ehet helyette. védőnő mondta h pár hetet még ok de többet ne várjak. lehet hétvégén kap almalevet.

rólunk most ennyit bocsánat h igy ki-be ugrálok, de olyan nehéz több időre ideülni.

pedig nekem már egy hónapja végigalussza az éjszakát este 8tól reggel 8ig :roll:
nappal mondjuk néha csak félórákat alszik de abból kb 4x. és van h másfelet is alszik eccerre néha.szal nem panaszkodhatok. és tündéri nyugodt gyerek mindenhol mindenki megjegyzi:)

na remélem "visszafogadtok" még és még vmi: honey-t nem láttam az utsó pár oldalon mi van vele?

Andy

Kép

Kép
andy30

ja és mi van az anyajeggyel?? mi köze az allergiához? nekünk már kb 2hós kora óta van kettő is:)

Kép
andy30

Kata, pró.báld úgy ahogy a többiek is írták, gyümivel keverd a krumplit, eleinte Lilla jól beindult a zöldségekkel, de most nem nagyon díjazza, pláne az üvegesek nem nagyon ízlenek neki, pedig nem akarok mindig pacsmagolni :roll:
Valaki írta a gesztenyét, már olyan régen akarok venni és mindig elfelejtem ( Sparban láttam nem oly rég natur fagyasztottat ) anyának elég szita az agya :shock: de holnap veszek is!

Dalma, de jó, hogy jöttél! Bükkfürdő :lol: irigy-irigy még úgy is, hogy nem strandoltatok - utálom a strandokat- csak a természetes vizeket szeretem, undorom van ezektől a közös helyektől, a babamedencékbe is mindig ott tobzódnak vagy a szülők vagy a nagyszülők...tiszta fertő az egész :twisted: de ez csak az én dilim!
Éjszaka változni fog, kitartás bizti, hogy a fogzás miatt van, lehet nekem ez a heppem, de nálunk is voltak nem is oly' rég furcsaságok és látod kibújt a bűnös, de még egy jó pár hátra van.
Te már próbálod a husit, szabad? Akkor én is elkezdeném...

Anya, Kincső gyönyörűűűűűűűűűűűű , ezek a szerkók, olyan csajos-rajos, bűbájos hercegkisasszony :lol:
" ügyes " dokitok van, szerintem megérett már a csere...sajnálom a betegeskedést, de Kincsőn nem igen látszik.
Gratula a 2. foghoz, a dévényes azt mondta nekünk is 1-2 nap és kint a másik is!

Vera, ezt nem teljesen értem, beiratod a gyereket valahová és nem abba az osztályba lesz- miért is???

Pipal, mi is alszunk egész éjjel ! Most aztán mi lesz később :shock: :roll: valami mindig bekever, de nekünk már az esti szundi nincs, nem igényli cserébe nappal van 2 hosszú pihi, ha anya nem borít a napirenden, mint pl. ma is a torna miatt borult a délutánunk

Andy, szoktalak olvasni a másik topikba :lol: meg Verát is :lol:
Gluténnel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, sok helyen azt írják, hogy ne legalább 10 hónapos korig, de a legújabb kutatás szerint kell, hogy találkozzanak 7 hós korig glut. tartalmazó élelmiszerekkel, mert akkor kisebb az esély az allergiára ( lisztérzékenység )
Mi már kóstolgattuk a perecet, amit apa evett és már babakekszet is jó sokszor kapott belereszelve az aktuális gyümölcsbe.

A hörghurut miatt ne parázz, mert nem zárhatod burokba Reginát, ha hajlamos a hörghurutra akkor nem tudsz mit tenni ellen, de ez nem asztma ! Neked kell figyelni Regit és időbe vinni orvoshoz, ha köhög, taknyos stb. nekünk ez bevált a fiamnál és sose fulladt beR!
Nyugodtan vidd közösségbe, mert ma holnap játszótérre vagy gyerekek közé is mennie kell, nem lesz neki jó mindig csak anya és apa, neki is tanulni kell a kisebb, nagyobb gyerekektől.
Nekem Lilla már úgy tudja ki a gyerek, még ha nagyobbak is ( kamaszok ) akkor is érzi, hogy az más.
Eléég zavaros lett, de érted mit akarok ezzel mondani, nem okoskodni, de nem zárhatod kalitkába szerintem a betegség otthon is megtalálja! ( apa, vagy rokonok, barátok bárakárki haza vihet egy kis ezt+azt )
Gyönyörű baba Regina és Te is nagyon csini vagy!

Hosteil, milyen jó, hogy az ikrek is alszanak éjjel, anya is pihenehet nyugodtan.
Ez a szopi-tápi kiváltás engem is érdekelne :roll:

Ditta :?:

álmos lettem, jó éjt

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok!

Andy!
Az anyajegyes dolgot én vetettem fel :roll: Nem az allergiával kapcsolatban, mint inkább a hozzátáplálás miatt kérdeztem. Szerintem lehet köze a kialakulásukhoz, hogy elkezd a gyerek mást is enni az anyatejen kívül (de ez csak az én hülyeségem :? ).

Evi!
Jó későig nyomod :shock: .
A strandokról én is így gondolkozom... nem csak a Te dilid!
Sőt én ilyen megfontolásból nem viszem/vittem egyik lányomat se úszni.....
Mi volt a tornán?

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Most csak gyorsan!
Hostile, Évi
A kaja kiváltást én megkérdeztem már a védőnőtől. Ő azt mondta nekem, hogy pl. Évi nálad amennyit a gyerek kap tápit pl. 200 ml ha annyi főzeléket már megeszik, na akkor kiválthatsz egy kaját. Mivel mi is tápisok vagyunk ezért tudom, de gondolom a szopisoknál is így megy. Remélem érthetően írtam le. :roll:
És köszönjük a dicséreteket!! :)

Kép
Kép
anya1118

hahó

evi: perecet??:) nekem csak az lenne azzal a bajom h az ilyen péksütikben csomó olyan is van amit nem adnék neki pl. állományanyagok tejszármazékok akármik. babakekszet nem ismerem az lehet más.
betegségekkel kapcs tudom h igazad van csak annyi h olvastam h ha 2-3éves koráig soxor van ilyen hörghurutos sipolós izéje az is tovább hajlamositja asztmára meg ilyenekre. utána már jobb a helyzet. de a legjobb 6éves kora után. akkorra növik ki az ilyesmit állitolag.

na mennem kell hiszti van

Kép
andy30

Sziasztok!

Vera, remélem el tudod intézni ezt a sulis problémát. De úgy látom Téged azért nem kell félteni, nem nyelsz le mindent egy szó nélkül :lol: !!!

Dalmi, hát ez most kivételes alkalom volt, a délelőtti fogorvosozás miatt csúsztak az alvások, így jött ki ez a pont a fürdés előtt kidőlt állapot. Aggódtam is, hogy mi lesz este, de nem volt annyira zizi, csak 3/4 órával később ment aludni, mint szokott...

Csuri: mi is úgy sajnáltuk szegényt, de szerencsére reggel már a szokásos vidámfejjel ébredt szerencsére! Jó ünneplést Nektek! sokan lesztek?

Evi: strand hasonlóképp. Látod, még a végén kiderül, hogy nem Te vagy az ufó :wink: Gratula a foghoz, vagy már mondtam?

Andy
, gyere bátran, mi nem felejtünk :roll: Kutyust sajnálom! Hova került végül? Regi jó súlyban van valóban!

Hostile, fogunk nekünk sincs még, lassan mi leszünk a kisebbség. Én mondjuk nem várom, mert tuti harapdálni fog, amilyen bohóka...

HT: én még jó darabig nem tervezem kiváltani a szopikat, így mi még egy darabig a kóstolást folytatjuk, eddig csak almát kapott, holnap kap krumplit.
hülye kérdést, krumplit hogy adtok? Főzve, sütőben sütve? Én ilyen szinten vagyok képben babakaja témában izééé :oops:

Kép
pipal

Andy: Nagyon szépek vagytok,örülök hogy jöttéj.Gyere gyakrabban.

Vera:remélem sikerül elintézni a sulis problémát.

Hostile,pipal: még nekünk sincs fogunk.

Évi:köszönöm a tippket,megprobálom.

000kata

Csajok ti használjtátok még a légzésfigyelőt???Nekem valamelyik nap beriasztott frászt kaptam de nem volt semmi hálistennek.Már visszaraktam a rácsot a kiságyra mert eddig ugy aludtunk hogy levolt szedve az egyik oldalt és odavolt tolva a nagyágyhoz.Probálom mindig berakni ha elaludt de sokszor ki kell venni mert ugye cicizni akar.Szerintetek vissza lehet szoktatni vagy már hagyam?

000kata

Pipal!

A szülinapot most csak a nagyszülőkkel ünnepeljük, és talán egy hét múlva egy-két baráttal :) . Anna persze nagy bulit szeretne, de ahhoz én nem érzek magamban elég erőt :roll: . (Remélem nem vet meg ezért senki!!!!)
A krumplit én szoktam vízben főzni, de adtam már úgy is, hogy vastagra vágott és sült krumpli belsejét kiszedtem. Így is, úgy is csak almával ette meg, de ízlett Neki. Még mi sem váltottunk ki egy szoptatást sem :roll: :) .

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

csuri: én még nem hallottam az anyajegyről semmit. bnőm kislánya pl már ugy született h volt egy nagy anyajegye a lábán..mondta is h jól megnézte utána neh összecseréljék a gyerekét az osztályon:)

vera ne hagyd magad!nem is értem h lehetnek ilyenek. bár tudom h megy ez...

anya: nagyon szép Kincső jó látni uolyan idős babát mint Regi!
kajakiváltás: na erre kiv leszek, merh nekem fogalmam sincs mennyit eszik eccerre a babám. ugye szopizik és 2 hós kora óta nem mérem az evéseit. ok még remélem ettől messze vagyunk de nem tudhatom mert én is egyik napról a másikra utasitottam el a cicit:(
amugy mi az a max idős kor amikortól már "muszáj" kiváltani a 1-1 szopit szilárddal? tudja vki?

000kata: próbálok jönni majd többx. nagyon szépek vagytok ti is!

fog nekünk sincs csak nyál:)én még nem is bánom.ráér.

pipal: köszi. kutyus sztem jó helyre, kertes ház, egy vizsla mellé, jófej gazdik. igaz egy hónapja nem érdeklődtem de előtte hetente és minden ok volt 1-2 féltékenységi jelenetet a két kutya közt kivéve:)hiányzik soxor de aztán ránézek a lányomra és már nem:) inkább a kert hiányzik. akkor lehetne kutyánk is. de ilyen helyzetben nem sok esélyünk van rá...

na végre elaludt. nemtom mi volt most vele lehet tulfáradt volt de alig akart elaludni pedig ilyenkor de. mindig könnyen alszik viszonylag jókat. már a sirásba aludt bele szinte:(pedig mindig próbálom ezt elkerülni. inkább még énekelek suttogok "mesélek" neki és ugy szokott elaludni na meg cumival. nem szeretem ha felzalatja magát. (első gyerek:):)

megyek is gyorsan rendbeteszem magam

Kép
andy30

oookata nem csak az elem meról a légzésfigyiben nekünk akkor csinált ilyet. egy éves korig biztos használni fogom.

Kép
andy30

Vera, értem már , én is hányni tudnék a mostani oktatási rendszertől!
Nem bírom elfogadni, hogy a mai gyerekek mennyire túlterheltek lesznek és ez már az ovira is vonatkozik, ott is meg kell felelni valamilyen szinten a foglalkozásokon. Na és a délutánig tartó iskola, ha valaki meg tudja oldani, hogy nem kell napközi, de az oktatási rendszer pl. ( most nem jut eszembe a hivatalos neve) de nálunk is olyan a suli, hogy a szomszéd Bálint szeptembertől ha tetszik ha nem akkor is 1/2 4-ig minden nap isibe kell lenni. Télen milyen gáz már majdnem sötét van mikor jönnek haza :roll:
Ja és itthon nem kell már tanulni :roll: ez egy elsősnél teljesen kivitelezhetetlen, nekem volt már kisiskolásom és igenis kell gyakorolni itthon mert különben lemarad ! Jó vannak extra zsenik akik már írnak olvasnak mire nagycsoportosok, de ez ritka és sztem nem is jó. Ügyes legyél , csapjál az asztalra ha kell!
Húúúúúúúúúú, ez hosszú lett és zavaros, de érthető ?!!

Andy, ne gondold, hogy egy kosár perecet evett Lilla, csak apa tört neki és ő nyammogott, nem evett csak csócsálta és nagyon tetszett neki.
De én feladva az elveimet, fogok vele kóstoltatni kiflivég és társait, az allergia miatt, sztem éppen attól lesz érzékeny dolgokra, ha mindentől eltiltom.
Mi már hébe-hóba kutyázunk is szépen fokozatosan, mert anya nagy kutyabolond ám és figyelem a reakciókat.

Csuri, Pipal én sem szeretem a közös fürdőket, soha nem is szerettem ezektől a bőrnyavalyáktól és nemibetegségektől ( gomba és tsai ) fosok rendesen!

Pipal, én főzöm a krumplit és a saját levével hígítom, de anyatejjel is megteheted úgy még jobb! Nálunk nem nagyon megy a krumpli, de becsempészek egy keveset mindig. Meggyel isteni, de ott is inkább a meggy a domináns!

Kata, nálunk működik a légzésfigyelő, de a mikrofon miatt használom és fogom is még jó ideig, mert marha kényelmes, nem kell rohangálnom Lilla jelez ha felébredt és biztosra megyek
:lol:
Szerintem nem szokott el a gyerekágytól Kevin! Az anya helyét a szopihoz társítja, én így gondolom :shock:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi:Kevin velünk aludt mindig a nagyágyba mert orditott a kiságyába.Kb 2-3 hete probáltam ki azt hogy leszedtük a rácsot és ugy olyan mintha velünk aludni de igy is mindig a nagyágyba kötött ki odaguritgatta magát.Most raktam vissza a rácsot és ha elaludt probálom berakni de reggelre mindig köztünk alszik.Szerintem már nehéz beleszoktatni mert megszokta hogy anyával apával alszik.

000kata

Andy:most feltöltöm akkor az elemet.

000kata

Csuri, nem kezelem már jól a helyzetet, tiszta kimerült vagyok Panna nemalvása miatt. Tele már a hócipőm, hogy 8-kor leteszem aludni, és mire a Kori is elalszik, (fél10) kb fél óránk van beszélgetni apával (más csak álmainkban), mert Panna ébred. És fennt van rendesen, nem csak félálomban. Tegnap pl 21-24-ig viribelt és ha altatni próbáltam akkor sírás volt. Nem tudom hogy aludt el most, mert én kidőltem, 2-kor ébredtem, hogy mellettem van és gagyog! VÁÁÁ! Minden éjjel ilyen. Ahogy olvasom, hogy van baba aki végigalussza az éjszakát... Hát én ezt bebuktam rendesen. Azt sem lehet mondani, hogy a nappali sok alvástól nem álmos este, de napközben is csak 2x alszik max fél órát. Most is itt hempereg előttem a földön.
Szerintetek mit csináljak vele? KOmolyan kérdem, mert meghülyülök. Évi, ezt nem a foga okozza, mert nem sír fájdalmasan. Nem átmeneti az állapot, mert 4 óránál többet egyben még életében nem aludt. Nincs erre kódolva a gyerek.

Kép
Kép
dalminha

hozzátápival kapcsolatban (ha már muszáj leszek):

mi a helyzet ezzel a nitrát dologgal?az miben lehet és miben nem? mennyire káros és h kell kivédeni? tudja vki?
nekem védőnő annyit mondott, h a sóskával kell vigyizni mert abban soka nitrát és ezért első főzővizét le kell önteni meg egy orvos ismerősöm mondta h a primőrökkel kell vigyázni. egyáltalán mi számit annak? lécci ne nézzetek hülyének de én ezeket téleg nemtom:)

köszi előre is.

ja most megyek biopiacra veszek almát... meg almareszelőt is... és hétvégén almalé...
pedig még ugy huznám... :):(

andy

dalminha: ez az éjjel gyakran ébredős mióta van? nem lehet féléves ugrás? tudom h már betöltöttétek de az nem napra pontos. szopizni is akar mikor fent van? nekünk 5-6hó közt volt egy ilyen hónapunk, azelőtt 1-2x kelt csak, de akkor 5-6x is. most meg (egyik napról a másikra-semmit nem tettem érte) eccerűen nem kel fel 1x sem, v ha 1x mégis akkor v magától v cumival visszaalszik)-após:"nagyosodik":)

de csak h nyugtassam a nemalvós anyukákta voltam anyaklubban ahol 2 anyuka is mondta h a gyereke 20-22x van fent éjjel!!!! :shock: és a sparban taliztam egy anyukával 1év körüli gyerekkel volt gyereknek nagy vörös szemek, mondja az anyja h még mindig nem alszik éjjel egyáltalán :? .

ja egy másik anyuka meg jógán: 7hóig aludt a gyerek max 1kelés akkor meg elkezdtett 2óránként kelni és szopi kell neki!

szal nem hiszem h van recipe minden baba más.

dalminha még egy kis türelem sztem tudom könnyű mondani de nem lehet igy örökké!

Kép
andy30

Andy, sztem sem vagy előbbre ha nem viszed közösségbe és a széltől is óvod. Mi szinte mindig gyerekhaddal járunk (már írtam a házunkról) és nem kapnak el semmit. Sőt, jobb ha a szervezete megismerkedik idegen anyagokkal kis higításban (mint a védőoltás) mert mire közösségbe kerül, bölcsi, ovi, játszótér, addigra az immunrendszere felismeri ezeket, és nem dönti le a lábáról egy-egy betegség. Mondjuk tök laikus vagyok, de mi is allergiásak vagyunk.

Évi, tényleg tök érdekes, hogy felismerik, hogy ki a gyerek, még a kamaszt is. Azzal jobban elvannak. Panna imádja a zenebölcsit, igaz nem miatta járunk, hanem Korival, de ez a Pöttöm lány is úgy figyel, hallgat, kacarászik közben! A játszin meg mindenáron a homokba akar menni (na, ezt azért nem), de a hintázás meg a csúszdázás megy nagyon!
Én szeretem a strandokat, igaz Kornélnak volt futószemölcse a babauszin, amit fél év alatt sikerült kiírtani, én meg dagadt vagyok, és takargatom magam, de azért szeretem. :)

Csuri, mindjárt itt a nagy nap! Oviba megy Anna? Pelus? Én kiakadtam ma szegény Kornélra, mindenhová odapisil. Visszaadtam a pelenkát. Szerintem még nem érett a szobatisztaságra, mert csak néz le amikor pisil a földre aztán néz rám kérdőn, és utána mondja, hogy odapisiltem. ÁÁÁÁ! Sose lesz már szobatiszta!

Kép
Kép
dalminha

dalminha: tudom tudom...és néha viszem is...de annyira féltem:(
homokba mikortól lehet engedni?
milyen allergiátok van?

Kép
andy30

ja és a fiuk ksőbb válnak szobatisztává nyugi kolleganőm 3 éves kisfia is még épph az lett!

Kép
andy30

Andy, kösz hogy ezt írod, vannak akkor sorstársak! Bár a 20 kelés azért durva. Mi max 8x. De az átlag 5x. Én is attól félek, hogy a szép kis szeme nehogy piri legyen a nemalvástól.
Adj neki bolti üvegest, az a tuti. Abban nincs semmi káros. Primőr az, ami akkor terem, amikor nincs is szezonja. Szóval érted! nitrátos a sárgarépa is szokott lenni. De ez mind kivédhetetlen, mert most még felügyelheted a kajáját, de a bölcsiben.oviban már nem. Ott aztán esznek mindent.
Nagyon jól nézel ki! Huszonpár éves vagy? :) Regi is nagyon édes!

Kép
Kép
dalminha

Amíg mindent meg akar enni addig nem teszem homokba. Meg amíg nem ül rendesen. De jó, jársz jógára? Na, leteszem aludni a nagylányt

Kép
Kép
dalminha

Dalma!

Húúúúúú, ez így tényleg gáz!!!!!
Az az érdekes, hogy Panna éjjel is úgy viselkedik, mint nappal (éber, dumál, gondolom ha leteszed mozgolódik).
Ha elalszik, akkor egyedül alszik, vagy mindig Veled?
Sosem próbáltátok együtt altatni Kornéllal?
Tudom, hogy legalább Neki (Kornél) ki kell pihennie magát, de lehet, hogy a másik ritmikus szuszogása, megnyugtatná.....

Az is érdekes, hogy nincs semmi olyan egyéb "tünet", amiből komolyabb alvászavarra lehetne gondolni, mert jól fejlődik, gyarapodik (eszik, iszik).

Az, hogy Te kimerült vagy, ebből adódóan gondolom jóval ingerlékenyebb, még pluszban nehezítheti a dolgot.

Nagyon tanácstalan vagyok ebben, de lehet, hogy megfontolandó egy alapos vizsgálat. Milyen a gyerekorvosotok? Lehet rá ilyenben számítani?

Ezt találtam (remélem nem ijeszt meg!)

Elalvási zavarok
Elalvási zavarról akkor beszélünk, ha a csecsemô, kisded önmagától, egyedül nem tud, illetve az idôsebb kisgyermek nem akar elaludni.
A csecsemôk elalvási nehézségei általában rossz altatási szokásokra vezethetôk vissza. Az újszülöttjükkel a kórházból boldogan hazatérô szülôket írásban-szóban temérdek tanáccsal látják el sok fontos kérdésben, csak arról nem esik szó, hogyan neveljük jó alvóvá gyermekünket. Az egyedül elalvás képessége ugyanis nem veleszületett, hanem tanult folyamat. Ha a fiatal csecsemô sírását a szülôk rosszul értelmezik, és a rövid, szeretetteljes megnyugtatás helyett szükségtelen altatási rítusokat vezetnek be (ringatás, tologatás a babakocsiban, újabb etetés), a kisbaba hamar megtanulja összekapcsolni az elalvást a szülôi jelenléttel, vagy egyéb számára kellemes cselekvésekkel.

Átalvási zavarok, éjszakai ébredések
Egészséges csecsemôk hypnogramját vizsgálva tudjuk, hogy minden csecsemô 4-6-szor felébred éjszakánként, a REM fázis után, az új alvásciklus kezdetekor. Ezek a felébredések általában nem tudatosulnak, a csecsemô néhány másodperc múlva visszaalszik. Azok a csecsemôk azonban, akik nem tudnak egyedül elaludni, hosszabban ébren maradnak, sírnak, és szüleik segítségét igénylik a visszaalváshoz. A rövid ébredések ugyanis ellenôrzô funkciót töltenek be, hogy minden úgy legyen körülöttünk, mint elalváskor volt. Ha a csecsemô anyja karjában, vagy etetés közben, vagy kocsiban ringatva alszik el, visszaaludni is csak ilyen feltételek mellett tud. Ha nevelési-szoktatási hibát nem követtünk el, 5-6 hónapos kortól csecsemônk átalussza az éjszakát. Természetesen a nyugtalan alvás, gyakori ébredések hátterében betegség is állhat (pl. tehéntejallergia), ezért az ilyen panaszokkal jelentkezô családoknál is a részletes, pontos anamnézis és a csecsemô gondos kivizsgálása szükséges.

Összefoglalás
Az alvászavarok gyakoriak gyermekkorban. Bizonyos tünetekkel csak gyermekeknél találkozunk, és vannak olyan betegségek, melyek a felnôttektôl eltérô tünetekkel, más etiológiával jelentkeznek.
Néha komoly betegségek állnak az alvással kapcsolatos panaszok hátterében, de enyhe alvászavarok is komoly problémát okozhatnak a családnak.

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok!! :shock:
Előre is bocsi attól, akinek nem reagálok, mert mindjárt ébredés van!

Evi!
Köszi a hiányolást.....igazából minden nap benéztem, de már nem volt kedvem írni.....

Dalma!
Úgy látom, nem javul a helyzet......nálunk mostanában 2-3x van ébredés, ebből kettő ált. cicivel visszaalvás, 1x elég a cumit is visszatennem a szájába....Néha még ez is fárasztó, nem is tudom, hogy bírod...... :roll: Nem nagyon tudok tippeket adni, a lányom 2 hónapos korától átaludta az éjszakákat, fiam már nehezebb dió volt, de azért cicivel ő is mindig visszaaludt!
Viszont nálunk szerencsére a nappali alvás rendeződött, déltől 2-3 órát lehúz egyben, este 6 körül még egy fél óra szunyóka van.

Pipal!
Még én sem tervezek szopi-elhagyást, még egy darabig marad a napi 1x püré.

gyorsan elküldöm, mert elszáll.....

Kép

Kép
ditta76

Anya!
Nagyon szép a kis hercegnőd!! :) :)

Kri!
Nálunk is nagy sláger azt újságtépés, de nagyon szeretné kóstolgatni is...... :roll:
Képzeld, a hugom babáját is Zsombornak fogják hívni! :)

Gyorsan egy képsorozat:

Kinézte: :lol:
Kép

Elindult: :lol:
Kép

Megvan!! :lol:
Kép

Kép

Kép
ditta76

Csuri, köszi!
A második érvényes ránk, azaz 4x-6x kel fel. Van, hogy többször. A mi szobánkban alszik, de külön kiságyban. most tervezzük leválasztani az ő szobáját, mert elvileg ez 2 szoba összenyitva. Hátha az ébreszti fel, hogy apa sokat mocorog éjjel, ekcémás, úgyhogy vakaródik, forog. Végülis egyedül alszik el, mert szopizik, de még nem alszik mélyen, féálomban van amikor leteszem a kiságyba, ekkor még átfordítja a buksiját, körülnéz, vagy csak mocorog egy picit és már el is alszik. De éjjel már nem elég neki ez, ki kell vennem, mert különben sír. Szopizni 3 óránál sűrűbben nem adok neki éjjel. Szóval kb 11-kor kel, szopizik (peig tuti nem éhes, mert sokat eszik vacsira tejpépet), és legközelebb csak 2-kor adok neki cicit, hiába kel fel mondjuk 1-kor. Tehéntejallergia lehet, mert Kori is az, meg valszínű apa is, de én sem eszek tejterméket. Dokinénink is tanácstalan, orvosokhoz rohangálni ide-oda meg nem tudok (2 gyerekkel) és végülis nem is akarok, mert nem hiszem, hogy szervi baja lenne, mert tényleg nagyon jóevő, nyugodt, kiegyensúlyozott, érdeklődő mozgékony baba.
De nagyon rendes vagy, hogy így utánajártál a témának.

Kép
Kép
dalminha

Ditta, hogy Ágoston micsoda szép gyerek!!! Megzabálom, olyan ügyes! Még akadályt is mászik a kis popóját meg úgy kinyomja, mint azon a régi alvós képen! :)

Kép
Kép
dalminha

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?