A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Panó: most egész feldobtál mozi ügyben. Kép Kép

Zsuzsa: dehogy költözünk vissza pestre! Örülök, hogy eltudtunk jönni onnan!
Na, majd akkor megvizsgálom a többi kajás céget. KépAmúgy szabad megkérdeznem, hogy mennyit fizetsz havonta érte? És egy adagot rendelsz?
Emailben is jó lesz a válasz. Kép Köszi Kép

Egcsi: milyen hentes az aki nem bírja a vért? Kép
Amúgy lehet, hogy mint műtősfiú látott mindent,de ha a fejed mellett van és a kezedet fogja nem fog látni semmit! Ha meg valami csoda folytán látna valamit akkor is neki csak néznie kell, nem csinálni. Egyébként én is egy az egyben ugyanazt gondolom a szülésről mint te! Igenis, hogy a legkevesebb ha ott van a férj veled! Ha meg mégis makacskodik én akkor is azt javasolnám, hogy akkor egy szivednek kedves rokont, vagy barátnőt azért vigyél be!

Film: mi tegnap a Kismenőt néztük a HBO-n.
Nekem a Titanic és a Rettenthetetlen a kedvenceim. Kép Meg is vannak videón, de régen nem láttam őket, mert akkor csak bőgicse lenne. Kép
Amúgy én inkább könyv párti vagyok. A szórakoztató irodalomban Stephen King (a filmeket nem bírom megnézni belőlük. Kép) és Robin Cook a kedvencem. A szépirodalomban nagyon sokat szeretek, fel se sorolom. Kép

Bellana
bellana

Panó: kivágták??? Kép Pedig az úgy jó, ahogy van. Nekem nagyon tetszik az a film! Ritka manapság az a film, ami megmozgatja az agyamat!

Bellana: a kaját megbeszéljük szombaton, jó? Amúgy árak vannak azon a honlapon az étlapnál!!!

Zsuzsa
zerko

ZsuzsaKép!
En is ezeket a filmeket szeretem altalaban!!!Kép De most Apa nagyon izgult, hogy ne ijedezzek! Normal korulmenyek kozott en is a gondolkodos filmeket reszesitem elonyben.Es foleg a sorozatgyilkosos filmeket valamiert.PL Angelina Jolienak es Denzel Washingtonnak van egy kozos, az nagyon kiraly!

BellanaKép!
A Titanic-ot nem szeretem, de a Rettenthetetlent es a Gladiatort igen! En is mindig bogok! Meg 4.-jere is!Kép
Vigjatek: Nekunk a Koltai-filmek is bejonnek!!!

Szepen mindenki kivall film-ugyben...Kép Ki nem irta meg a kedvencet meg?

Olyan jo ket orat szundiztam delben! Viszont a gyomoreges hihetetlen mereteket olt! Mar ilyen savas cuccot is oklendezek es ugy erzem meggyullad a nyelocsovem. Valamit nyom a gyerek!

szoszi (31+1 ValiKép Ennyi van meg vissza...)
szoszi

Szöszi: Rennie-t próbáltál már a gyomorégésre? Nagyon jó!
Bellana
bellana

Ezt kaptam. Vidulásul fel is teszem:

Kép

Bellana
bellana

Rennie a gyomorégésre jó, viszont terhesen nem szabad szedni!

Film: Csapd le, csacsi! ?

Kép
kisdió

Sziasztok!

Ismét írulva-pírulva írok Nektek, régen nem jelentkeztem, de sajnos nem tudok sokat benézni.

Van már babás anyukánk????

Talira én nem tudok menni, de mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok!

Marcsababa: szerintem is ha lehet, kerüld a nagy festékgőzös helyeket, sokat szellőztess és ha lehet, más felügyelje a mesterembereket. Különben szinte minden kismama ilyenkor újít fel, tehát mindenki kénytelen a hátrányokat is elviselni, de komolyabb bajt nem okozott senkinél.

Brad Pitt: láttam mostanában egy interjút vele, fel sem ismertem, barna tüsi haja volt, nagyon kis átlagos, pedig azért ő is tud szépfiú lenni Kép

Bellana: nekünk való film: Actualy Love (Igazából szerelem), Kapj el ha tudsz ( Leonardo di Caprio egyik komolyabb filmje), Nemo (ha szereted a Walt Disneyt) vagy menjetek színházba, most játszák a Madáchban a Black Comedyt, nagyon jó, sokat lehet nevetni!!!

Szöszi: nekem is Olympus C-730-om van (http://www.olympus.hu/consumer/digimg/intro.cfm?id=C-730+ULTRA+ZOOM), nagyon szeretem, ennél jobbat most hoztak a piacra, de az biztosan sokkal drágább!
Ajánlom ezt a cikket: http://www.hardwareoc.hu/print.php?cikk=18
Én inkább Bécsbe mennék és ott vennék kamerát, mert amennyiért itthon vennél, azért a pénzért biztosan egy jobb modellt kapnál kint. Nézd át egy kinti üzlet és egy itthoni üzlet árait, meglepő eltéréseket fogsz látni!

Kisdió: én 49 kilóról kezdtem, most 60 kiló vagyok a 31. héten, a pocakom már 110 cm! A kislányommal 23 kiló plusszal mentem szülni és a pocakom 114 cm volt, tehát nem a méret a lényeg, abból semmire sem lehet következtetni. Szerintem nagyon sok minden függ a baba elhelyezkedésétől és, hogy a csontozatunk mennyire tud alkalmazkodni.

melltartó: kezdetektől terhes melltartót használok (Anita) és szoptatásnál is azt használtam, mert jobban tartott, mint a szoptatós melltartó, ráadásul nagyon jól nyúlik, nem kellett 2 számmal nagyobbat venni, pedig volt tejem bőven.

Mi jól vagyunk, csütörtökön megyünk uh-ra, kíváncsi vagyok a méretekre nagyon. Emma-pocaklakó hihetetlen hullámzásokat produkál, a nővérére azonnal reagál ! Kép

Nem tudjátok, hol lehet fonott mózeskosarat venni?

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Zsuzsa, köszi szépen a listát!

Kép
kisdió

Kisdió! Tévedsz. A Rennie-t lehet terhesen szedni és én is gyomorégésre írtam.
Bellana
bellana

Zsuzsi: kár, hogy nem jösz talira. Kép
Az viszont jó, hogy időnként bejelentkezel. Kép
Puszi!
Bellana
bellana

Kisdió: a kedvedért megkerestem a Rennie-s dobozomat. Kép Idézem: "Terhesség és szoptatás időszakában is alkalmazható" Ez a dobozán is és a betegtájékoztatójában is le van írva.
Bellana
bellana

ZsuzsaKép!
Dobtam egy mailt!

ZSuzsiKép!
Koszi, az osszehasonlitas nagyon profi!!!

szoszi
szoszi

Bellana: nekem a két dokim (nő- és bel-) és a védőnő mondta, hogy felejtsem el a Rennie-t is.

Nálatok volt kint lakáson a védőnő szülés előtt? Az enyém már február óta zaklatott időpont megbeszéléssel, és ma megadtam magam. Nem szimpi, és az első élményem a gondozóval elég megrázó volt.

Kép
kisdió

Kisdió: akkor Rennie ügyben nem jutunk dűlőre. Kép Az én dokijaim, védőnőm is ajánlotta. Daninál is szedtem.
Védőnő: az "enyém" is elég gázos. Kép Már írtam róla pár kedves szót. Nálunk nem volt kint elötte és a baba születése után is max. 2-szer 3-szor kelletlenkedett itt. Elég a "tanácsadás"-on elviselni. Hozzátok mikor megy?
Mi volt a gondozóban?
Bellana
bellana

Még januárban be kellett jelentkeznem. Felhívtam a IX. ker-i intézetet. Köszöntem, bemutatkoztam, és megkérdeztem, hogy kihez fogok tartozni terhességem végéig.
Válasz, köszönés nélkül: "Akkor a babát megtartsa, ugye?" Rekord időt töltöttem levegővétel nélkül. Köszönés és bemutatkozás nélkül, minden információt nélkülözve, ismeretlenül telefonon keresztül ez a kérdés volt a válasz.
Lehet, hogy ebben a ker-ben ez a divat, de ilyen stílusban, ráadásul nyelvtanilag fülsértően visszakérdezni, feháborító.

Júniusban jön hozzánk, babakelengyét akarja velünk átbeszélni. Nem tudom, ezt miért nem lehet a rendelőben. Két héttel ezelőttig az ég világon semmi babaholmink nem volt. Azóta volt egy esküvő, és a nászajándék-listánk a babalista volt:-) De minden dobozban van.

Kép
kisdió

Sziasztok!

Zsuzsa:Akkor nem szóltam semmit kajálás ügyben.Kép
Tali!!! Kép
Alvás :akkor ez vár rám is,már el is felejtettem. Kép
A focit én is szeretem nézni,bár inkább élőben,és akkor,ha ismerőseim rúgják.A férjem sokáig focizott,és amíg nem voltak gyerekeink,minden meccsen és edzésen ott voltam.A hétvégi program is mindig az volt,hogy a rivális csapatokat mentünk megnézni.Szülni is majdnem a pályáról mentünk.Kép

Swen:Gundel palacsinta...Imádom.Kép
Megírnád nekem,hogy hol az az üzlet? Lehetett próbálni is?

Szöszi:Rajzfilmmel tényleg jobban jártál volna.Kép

Lino:Evés-ez nálunk is valahogy így van.
Bográcsozás lehet,hogy nálunk is lesz a telken a hétvégén.Kép

Soraya:gyere,amikor csak van egy kis időd,örülünk,ha hallunk Rólatok! Kép

Mariann:Anyósodat küldd el még egy kicsit nyaralni!Vagy költöztesd be a lakásotokba a festés idejére,hátha jót tesznek neki a szagok.Kép
CTG: én nagyon szerettem,már alig várom.
Mucskának sok puszi,persze csak tisztítva!!!
Biztos nagyon örül neked,nem fogod zavarni.Kép

Bellana:most akkor elefánt vagy sárkány? Kép
Köhögés sajnos nálunk is brutál,Daninak jobbulást!
Brad Pitt nekem sem az esetem.Richard Gere az igen! Kép
Jó a kép.Kép

Kisdió:Te havonta jársz vérvételre a MÁV-ba? A Herczeg beutalójával mész?Nem válaszoltál nekem,hogy hogy áll most az ügye,van-e valami fejlemény.Én nagyon drukkolok neki!
Nekem a Shrek a kedvencem!

Maci:A kókuszmatracot én a Kikában láttam legolcsóbban.

Egcsi:Addig aludj,amíg lehet.Kép

Swen,Lino,Egcsi! Köszönöm a lánykám nevében! Kép
Nekem senki nem kíván jobbulást? Én is nagyon szarul vagyok! Kép Kép Kép

Azért puszilok mindenkit! Kép

Anikó
vakili

Elég durva. Kép
És az a bunkó megy ki most hozzátok?
Szerencsére hozzánk nem jött, csak szülés után, de minek?! Én sosem láttam hasznát egy szavának sem. A kelengyéről sem szólt semmit. Kép Bízzunk benne, hogy nem fog kötözködni és a vártnál nyugisabb lesz a talitok. Nem baj ha dobozban van a cucc. Miért, meg kell neki mutatni?

Bellana
bellana

Vakili: én belgyógyászatra járok havonta:-((((

A doki ügye jól áll. Most peren kívüli megegyezés van a kórházzal. Úgy néz ki, hogy visszaveszik. Csak a peren kívüli megegyezések kissé hosszúra szoktak nyúlni. Tapasztalatból tudom.

Pár hét és itt a Shrek 2!!!

Kép
kisdió

Anikó: én kívántam neked jobbulást, igaz úgy, hogy "neked és a lánykádnak". Kép De akkor most tripla adag gyógypuszikat csomagolok neked. Kép
Talira remélem már nem foguk trombitálni.
Jó kérdés, hogy akkor most mi vagyok. Kép =
Repülő sárkányelefánt. Kép
Hapsi: nekem a sötéthajú, kékszemű pasik a gyengéim. A férjem is ilyen. Kép

Kisdió: tényleg már én is kérdeztem, miért jársz havonta vérvételre? Veszélyeztetve vagy valamiért?

Bellana
bellana

Kisdió: smile gyártás: kettőspont és zárójel, szünet nélkül. : ) = Kép
Nem kell neki orr!
bellana

Sziasztok!

A mai napom úgy elszaladt, hogy csak na! Délelőtt be kellett mennem a munkahelyre, ott ugye mindenkivel el kellett beszélgetnem egy kicsit. na jó, nem volt ez olyan nagy teher nekem.Kép Aztán mentem a terhesgondozóba, ahol ott ültem déltől háromig.Kép Viszont senki sem szólt a 12 kg-ért.Kép Na nem mintha érdekelt volna...amint hazaértem megettem három turó rudit.Kép Már épp elindultam hazafelé, amikor rámcsörögtek a férjem keresztapjáék, hogy meglepnek minket egy kisággyal, s ha ráérek menjünk el és válasszuk ki. Így aztán megvan a kiságy is.KépKépKép Egyébként egy natúr fenyőágy 60x120-as. A kisszoba is egyre inkább alakul, úgyhogy lassan kezd gyerekszoba formája lenni. Úgyhogy ez a nap igazán remek volt.Kép

Szöszi! Focirajongó vagy? Nem semmi!Kép A filmbe jól beválasztottál, de Zsuzsához hasonlóan én is imádom a horror filmeket, úgyhogy Zsuzsa már ketten vagyunk betegesek.Kép A nem alvásért téged is nagyon sajnállak, én ezért hálát adok a sorsnak meg a picúrkámnak, hogy bármennyit is mocorog odabenn, én úgy alszom, mint a bunda!Kép

Mariann! A festék biztos nem használ nektek, de nem hiszem hogy komoly bajt okozna. Ha másként nem oldható meg, szerintem ne görcsölj rajta, ennél sokkal rosszabb hatások is érnek bennünket, amit úgysem tudunk kivédeni. De azért anyósod nem semmi, nem elég, hogy nem vállalja át a szenvedést, még gonoszkodik is.Kép Milyen lett az UH? Meg a CTG? Mucska hogy van?

Bellana! Szél, sárkánytestKép De te nagyon eltúlzod a dolgot, szerintem nagyon csinos kismama vagy, és ez egy tárgyilagos ítélet!Kép Egyébként nekem nagyon bejön Brad Pitt, mint pasi is és imádom a filmjeit! 12 majom, Snatch stb.Kép Egyébként ma vagyok 33+4 hetes.

Zsuzsa! Nem alvásKép Szóval te is focirajongó vagy?Kép Hála istennek nekem a férjemet is hidegen hagyja!Kép A 6. érzéket én tegnap láttam először, nagyon jó volt, még így megvágva isKép

Vali! Ülve alvásKép Legalább a hintaszékedben műveled? Abban azért jobb lehet gondolomKép

Kisdió! Cicifix méretekKép

Egcsi! Azért hátha rá tudod venni a férjed az együtt szülésre. Az enyém ki nem hagyná, sőt arról kell lebeszélnem, hogy nehogy a lábam közé merjen nézni, mert ő egyelőre látni akarja azt is, ahogy a fia kibújikKép na én ezt azért nem akarom.Kép

További szép napot!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Anikó! Baby Fun a bolt neve, a címe: Csalogány utca 42/a. A Széna tér ből nyílik egy kis utca. Végül is egy kis bolt az egész, egy lakás van átalakítva, de nagyon jó áraik vannak és minden meghoznak ami kell neked. S nagy a választék is. Vali biztos felteszi neked a weblap címet, ott láthatsz katalógust is, én sajnos nem találomKép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Bellana: az én férjem is ez a típus. Nekem is ez tetszik Kép

Szöszi: a férjemet ráuszítom a mailedre. Ő a szakértő!!!
Alicet mikor keressem, mert ki van kapcsolva Kép
Azt a filmet én is nagyon szeretem! Meg a Megcsalatva a Goldie Hannal, illetve a 8 mm szintén nagyon jó!!! És a Bárányok hallgatnakot ismered?

Anikó: jobbulást!

Kisdió: az a védőnő nem ép, és ilyen kérdés??? Kép Miért nem mondtad, hogy a terhesgondozást kérdezted, és nem a családvédelmi tanácsadást!

Swen: nem tilthatod meg a férjednek az érkezési oldalt! Majd ha nem olyan izgi, visszamegy az indulásira!
Foci Kép
Kiságy Kép
Amúgy ezek a filmek nem horrorok! Csak kemény Triller!
Ha teheted, nézd majd meg a Hatodik érzéket vágatlanul, és reklámmentesen is!

Swen, Anikó: a cím Vali után: Baby Fun Babafelszerelési Diszkont
Bp, I. Csalogány u. 42/a www.babyfun.hq.hu
Tel: 214-5918, 06/20-544-4165
H-P: 10-18, Szo: 10-13"

Nos, sztahanov voltam, mert az első verzióm elszállt! Kép

Már csak 5-öt kell aludni a taliig! Kép

Szép estét nektek!

Zsuzsa
zerko

Szia Swen! Kép

Olyan sokan voltak a terhesgondozóban? 3 órát ott ültél? Én eljöttem volna. Kép Hát legalább a kilók miatt nem zargattak KépHonnan veszed, hogy nem vagyok lufi? Kép A képről ami a profilban van? Kép Jaj, a túró rudit én is imádom! Kép
A kiságy nagyon jó hír. Kép
Pasi téma: én eleve a szőke manusokat nem kedvelem. Kép
A férjed hozzáállása tetszik. Kép Azt én sem szerettem volna ha a lábam közé kukkol Kép
De nem is fért volna oda, mert ott volt a doki, meg a szülésznő is.

Puszi Kép: Linda

UI: Mariann mi újság??
Orsi merre vagy???
Nanda?
bellana

Zsuzsa!
Tündér vagy! Kép

Swen: Nálunk is elférne ilyen keresztapa.Kép

Bellana:Puszikat köszi,rám fér! Amúgy nem ringatom magam hamis illúziókba,nem fog ez elmúlni szombatig.Egy lórúgásszerű gyógyszerrel talán igen,de ez most nekünk nem megy.Majd külön asztalhoz ülök,hogy nehogy megfertőzzelek Titeket.Kép

Kisdió:Augusztusig gondolom nincs remény a visszavételére,ugye?
Shrek 2 ? Kép Nem is hallottam!

Orsi mennyi időre ment,nem tudjátok?
Üdv:Anikó
vakili

Anikó: dehogy ülsz külön asztalhoz!! Legfeljebb bacit cserélünk. Kép
Orsi,úgy tudom csak a hétvégére ment. Legalábbis azt írta, hogy vagy vasárnap, vagy hétfőn bejelentkezik.

Puszi!
bellana

Linda!

Te is tündér vagy! Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Szilvi!

Örülök, hogy rajtunk kívül is vannak, akik ilyen kis korkülönbséggel vállalnak babát és ilyen számban. Engem ugyanis rendszeresen hülyének néznek emiatt. A múltkor, szerencsére már nem tudom, hogy ki volt az, azt kérdezték tőlem, hogy ha már van fiam és lányom is, akkor minek nekünk még egy gyerek? Szerinted, normális az ilyen ember????

Kisdió!

Nekem is van egy listám. Ha írsz az e-mailomra, akkor szívesen elküldöm. Rajta vannak a baba minimálfelszerelés, mamafelszerelés, kórházi bőrönd tartalma (iratok is), meg a szülés utáni hivatalos intézni valók.

Egcsi!

Ádám még háromszor olyan huncut, mint amilyennek a képen látszik.

Súlyproblémák. Én sem értem, hogy hogy működik a dolog. Pedig már a harmadik csemetét várom. Az első kettővel 12 kg körül híztam, ugyanilyen koszt mellett, mint amit most is fogyasztok. Soha nem vizesedtem, és egyikőjükkel sem tornáztam. Most 20 kg-nál járok, kicsit vizesedem, pedig még tornázni is szoktam. Ezek után ha valaki azt mondja, hogy van logika a dologban, azt nem hiszem el.

Melltartó. Nekem nagyon bevállt az Anita márkájú szoptatós melltartó. Az ára kicsit húzós (5500 körül), de nekem a most már több mint 3,5 éves az első ezek közül és még mindig normális állapotú, annak ellenére, hogy ugyanennyi ideje csak szoptatós melltartókat használok a folyamatos szoptatás miatt. Szóval megéri az árát. Egy hozzáértő nekem egyébként, azt mondta, hogy a szoptatós melltartót az utolsó hónapban érdemes megvenni.

Bimbóvédő. Többen írtatok róla. Én sem mondtam, hogy nem szabad használni, csak azt, hogy problémát okozhat. (Sajnos a közvetlen környezetemben is volt rá példa.) Ez ugyanolyan, mint a cumi, meg a cumisüveg. Van akinek a babája csont nélkül veszi az akadályt, hogy azokat másképp kell szopizni, mint az anyamellett, és van akié, meg szinte rögtön rossz technikára vált miattuk. Szerintem azért érdemes elkerülni őket, mert sajnos előre nem tudhatja az ember, hogy az ő babája melyik táborba fog tartozni. De persze, mindenkinek magának kell döntenie.

Kérdés: Hol lehet reális áron szoptatós párnát venni? Nekem csak jó drágákat sikerült eddig felfedeznem. A két csemetémmel eddig mindig lebeszéltem magam róla, de így, hogy elég nagy esélyünk van, hogy esetleg császár legyen a szülésből, így gondoltam, most benevezek egyre.

Ma voltunk az első CTG-n. Semmi jele nem volt, hogy mostanában szülnénk. A gyerekeim, viszont nagyon élvezték. A fiamnak az tetszett, mikor mozgott a pocaklakó, és olyan érdekes hangot ad ki akkor a készülék. A lányom meg mindenáron le akarta szedni rólam, azt a két érzékelőt. Szóval, mindenki jól szórakozott.

Mindenkinek szép álmokat!

Zita
pzita

Sziasztok!

Csak par sort fogok irni, mert teljesen kikeszultem mire elolvastam , vagyis atfutottam mindent.

Bellana, Aniko
Sok-sok-sok puszika nektek, olyan aranyosan targyaltatok meg, hogy vajon merre vagyok es mikor jovokKép Tok jol esettKépKépKép Nemsoka taliKépKépKép

Mindenkinek koszi az aggodast, azota nem volt ilyen drasztikus kemenyedesem, csak a napi par, de azok nem surun kovettek egymast.
Ma voltunk a dokinal, mindent rendben talalt, mehszaj kivul-belul zarva, picurkam szepen novoget, a fejecskeje 75(vagy 78, mert a papirra ezt irta, de mondani 75-ot mondott), es kilora ugy saccolta, hogy 1100g lehetKép A pocakom olyan mint egy gorogdinnye, vagy egy kosarlabda, tok cuki, es szerintem minden nap no egy kicsit, hatarozottan erzekelni lehetKép Kivancsi vagyok hol kotunk ki a vegenKép

Na, szerintem szerdan jovok, de azert holnap is megprobalok,jo?Kép

Puszika nektek mindenkinekKép

Kar, hogy csak 1-kor kozdodik a tali!Kép Nem lehetne megint 12-tol, hogy legyen ido dumcsizni eves elott??? Zsuzsa?

SziasztokKép

Orsi
27+3

avocado

Halihó!

Bocs, de csak most értem haza! Igyekeztem távolmaradni a szagoktól. Délután a férjem tartotta a frontot.

Mucska nagyon jól van, lehet, hogy hétvégére hazaengedik egy kicsit, de a 38. héten tuti császár. Mostmár nem aggódik, mert túl van a kritikus időszakon. Anikó! Igazad volt, tényleg nagyon örült nekem! Kép

UH: minden rendben volt, a doki szerint a 36. hétben vagyok. A méretei alapján viszont még csak 34. (van egy olyan kör izém, amit forgatni lehet és a szülésznő adta, de a dokik is szokták használni- nem tudom a nevét), de a május 6-i 4D-n UM alapján 33+3, UH alapján 32+4 volt. Az én számításom szerint pedig holnap lesz 35 hetes. Azt gondolom, hogy ez lehet a leghitelesebb! Nálam jobban senki nem tudja, mikor fogant! Nem igaz?
CTG: nem lett jó, a baba pulzusfrekvenciája 160 és 200/perc között ingadozott! Holnap mennem kell újra! Csak abban bízom, hogy azért vert ilyen gyorsan a szíve, mert én izgultam, mivel a múltkori CTG is akkor mutatott fájásokat, amikor nem is éreztem semmit! Szóval elég rosszul voltam a vizsg. előtt és közben, de remélem, holnap sikerül ezt leküzdeni, mert ha nem, akkor benn fog tartani! Az lehetséges szerintetek, hogy ez a festékszag nyomta fel a vérnyomásom?

Anyós: Ő "nagyon" dolgozik, úgyhogy nem ér rá vigyázni a festőkre!
Sajnos nem tudunk máshol aludni, mert nincs rá lehetőség és sajnos erkélyünk sincs, hogy oda kiülhessek! Azt meg nem merem bevállalni, hogy lemegyek a ház elé, mert nem akarok vadidegen embereket itthagyni a lakásban! Az ördög nem alszik, én meg tuti szörnyet halnék, ha a félmilliós gépet, meg a tv-t, házimozit kipakolnák! Szóval marad a szellőztetés, meg a bizakodás, hogy nem lesz baj! Egyébként ma egész jól haladtak, úgyhogy remélem, nem sokáig "rontják" már itt a levegőt! Tul.képp ezt a festést az IKV-nak már meg kellett volna csinálnia, mire átadták a lakást, de valahogy nem jött össze. Most mi "szívunk"!

Pasi: én a magas, szikár pasikat szeretem, lehetőleg sötétebb kivitelben (mármint ami a haját és a szemét illeti), ilyen a férjem is. De azért régen nem ijedtem meg a szőke, kékszeműektől sem! Kép

Kisdió!
Nekem is a Renniet ajánlották a dokik is meg a védőnő is! Nyilván nem kell túladagolni, de az a jó benne, hogy már egytől is elmúlik a gyomorfájás(égés) és egész nap hat. Legalábbis nekem bejött és tényleg benne van a tájékoztatójában is!

Filmek: nem nagyon tudok mostanság végignézni egy filmet sem, ugyanis a felénél mindig elalszom. Egyébként én is szeretem az akciófilmeket meg a vígjátékokat is, csakúgy, mint a thrillert meg a horrort. Mostanában inkább a rajzfilmekre próbálok kicsit koncentrálni, ugyanis mióta Apuci megtudta, hogy neki lesz egy pici porontya, ezerrel elkezdte gyűjteni a rajzfilm DVD-ket és ezeket kell néha cenzúrázni! Édes, nem?

Én is szeretnék kókuszmatracot! Mennyire olcsó Pesten? Megéri érte felmenni? Itt Szegeden eddig legolcsóbban 12700-ért láttam! Az sok, ugye?

Tegnap csak megvettem a Tescoban az akciós mellszívót! Pedig megfogadtam, hogy addig nem veszek, amíg nem tudom, milyen meg kell-e egyáltalán! De azt mondta, hogy: "Vegyél meg!" én meg engedtem a kísértésnek! Egyébként jónak tűnik! Hát, majd kiderül!

Most megyek és alszom egyet, mert reggel korán kell kelni!
Jó éjt mindenkinek!

Mariann
34 v. 35 v. 36.
marcsababa

Sziasztok!

Hihetetlen, hogy az elmult két napban mennyit termeltetek!

Swen,
köszi szépen, kedves, hogy kérdezed, a 36. hét mar faraszto (mult heti tapasztalatom megtanitott, hogy hösködni nem érdemes...), egyre többet gondolok a szülésre, néha borzasztoan varom, de bevallom, néha félek. A félelem szerintem az elsö szülöknél abbol is adodik, hogy egyszerüen fogalmunk sincs, hogy mi var rank...
A 11 kg-mal ne is legyen problémad, tök jo, és ügyi vagy, hogy ilyen gyakran jartal uszni!
En is csinalom még a kismamatornat, nagyon-nagyon jol esik, amig menni tudok, csinalni fogom!

Chello!
Szép a kép a babadrol, gratulalok! Dömpire is mondta Györfy, hogy kerekarcu és tényleg hasonlit Noémire! Komolyan!!!
Mucska felöli JO hireket köszi és nagyon örülök neki.

Aniko!
A rossz testvéreket arra érted, hogy ütik-verik egymastKép és sokat veszekednek? Azt mi is müveletük a batyammal (az ebédlöasztal fölött képesek voltunk összeverekedniKép), de én mégis azt mondom, hogy jo testvérek voltunk/vagyunk, mert jol kiegészitettük egymast és felnött fejjel mindig segitettünk egymasnak, ha szükség volt ra (persze gyerekként sem hagytuk soha cserben egymast). Es még mindig tudunk oriasiakat vitatkozni (néha még kiabalasba is atmegy a dolog), de ettöl élö a kapcsolat, tényleg nagyon szeretjük egymast!

Vali!
Nekünk azt mondtak a szoptatas-tanfolyamon, hogy csak befelé fordulo mellbimbo esetén kell bimbovédö. Szerintem majd a gyakorlatban meglatod, szükséged van-e ra.
Gratulalok a 32. héthez!!! Jo pakolaszast!Kép

Zsuzsa!
Akkor mar tényleg nagy a babad!
Az also lab elzsibbadasa ellen tök jo az oriaskifli! Beteszed a labad közé és igy nem nyomja a felsö lab az alsot! Ha nem akarsz oriaskiflit, akkor tegyél vmi összetekergetett takarot vagy törölközöt a labad közé!!!

Bellana!
Vasarnap nem illik dolgozni!!!! Ezért teregetni sem! Punk-tum.Kép
Dani nagyon aranyos kissrac lehet, tetszik, hogy irtad, hogy jolelkü. Az én férjem mindig mondogatja, hogy egy kis rosszcsont kisfiut szeretne, na majd meglatjuk mi lesz erröl a véleménye par év mulva...Kép
Nagyon szép a szivarvany!

Lino!
Fünyiras??!! Ne is emlegesd, nalunk mar térdig ér a fü!! Komolyan! Mondjuk nekem tetszik, tényleg a természet lagy ölén érzem magam, ha kimegyek a kertbe. De a fünyirast nem vallalom, Te se csinald többet, okszi? (esetleg gazolnék egy kicsit, modjaval, majd ha abbahagyom a munkat...)

Pzita!
Gratula a gyerekeidhez, nagyon aranyosak!
Szoval Te is a 36. héten jarsz? Pontosan mikorra vagy kiirva?

Szöszi!
Amikor Dömpi 1kg-os lett, azt mondta a doki, hogy most mar van esélye a tulélésre. Majdnem lefordultam a székröl, mikor ezt közölte! Mondtam is, hogy azért inkabb varjuk meg a 3kg-ot!

Kisdio!
Szerintem a 30. héten egy 1.5 kg-os baba pont jo. Egyébként itt a Babaneten van "Hétröl-hétre" ultrahangos képek, ott meg tudod nézni, hanyadik héten kb mekkoranak kell lenni a babanak (ha még nem ismernéd).
Ugye Te kérdezted a vizesedést? Nekem is gondom volt/van vele (szerencsére nem tul durva), én egyszer pl tartottam egy nap krumlinapot, csak hajaban fött krumplit (nem szabad megsozni) ettem zöldségekkel, almat ettem és két csésze csalanteat ittam (meg sok vizet). Ez nagyon jot tett. Minden nap persze nem tarthatok krumplinapot, de a sok alma is jot tesz. A labadat lehetöleg fel kell tenni. Tornagyakorlat: ülve, feltett labbal megemeled az egyik labad (kb 45fokra) és körözöl a labfejeddel, aztan a masik labbal (ezt a kismamatornan tanultam, mindig jol esik).
Nalam ezek valtak be.

Egcsi!
UH:a férjem ezért jön velem mindig szivesen, azt mondja, neki sokat jelent az UH, mert egyébként nincs testi kapcsolata a babaval, mint nekem. Ö is mindig olyan lelkes utana.
En nem eröltetném, hogy bejöjjön a férjem a szülésre, ha nem akarna. Mar mondtam is neki, hogy ha nem akar, nem kell bejönnie a szülöszobaba, elég ha a vajudas alatt velem van.
Végül is be akar jönni, de megbeszéltük, hogy végig a fejemnél marad és nem vesz részt a köldökzsinor elvagasban stb... Ami az apukaknak elöny, hogy ök ott lehetnek az elsö mosdatasnal! Ez talan meggyözi a férjedet!Kép
Persze mindenki maga dönti el, hogyan szeretné, ez csak az én véleményem, remélem nem bantottalak meg vele (és senki mast!!!)

Zsuzsi!
Az UH utan mindenképp jelentkezz!

Soraya!
Örülök, hogy minden rendben, kitartast a költözéshez!!

Orsi, épitkezel?Kép Jelentkezz és dobjal még egyszer emilcimet léci!

A hétvége itt gyönyörü volt és egész hétre jo idöt mondanak, 25-26 fokot! Semmi nyari kismamagöncöm sincs, de erre a par hétre mit tudnék venni? Esetleg vmit, amit késöbb is hordani tudnék. Van vmi ötletetek?

Vasarnap a férjemmel reggeli-partin (szabad ég alatt) voltunk, utana meg csocso-bajnoksag volt, amin a férjem is részt vett. Nem nyert ugyan, de ügyesek voltak. (szerencsére volt kényelmes fotel is a helységben, ott tudtam pihizni). A rendezvényt az irodahaz rendezte ahol a férjem dolgozik, amit nem is neveznék irodahaznak, hanem egy komplexum, vannak lakasok, parasztudvar (rengeteg allattal), hatalmas park, szoval nagyon klassz, egy régi textilgyar lett atalakitva, az egész a folyoparton van, vizesés mellett... Szuper hely! Es a hazunktol kb 20 perc gyalog.
Ha minden jol megy, akkor ugy néz ki, hogy tovabbra is ezen a helyen fog dolgozni, annyira megszerette. Egyébként a hétvégén döntött munkaügyben és ugy néz ki, hogy egyedül fog egy céget nyitni (talalt pügyi befektetöket és kezdetnek par munkatarsat, bar az elözö cégböl a legtöbben atjönnének hozza, csak egyelöre még nem tud annyi munkat biztositani).
Ügyi volt, és most megnyugodtunk mindketten, mert mar legalabb tudjuk merre tovabb.

Mara eldugulok, bocsi, kicsit hosszu lettem!
A talira pedig fegyverkezzettek fel fényképezögépekkel és utana küldjetek majd nekem sok sok képet (mellszivo és TENA-betét bemutatorol sem akarok lemaradni!)!

Pusszancs
Süncsi
süncsi

Szia Orsi,
latom közben irtal, küdjél léci nekem emilcimet. Köszike.
Gratulalok a babocad szép méreteihez!

Egyébként azokhoz az adatokhoz képest, amit eddig irtatok Dömperkének van a legnagyobb fejeKép 8cm volt a 28 héten. Mondjuk ezen nem csodalkozom, nagyfejü csalad a mienk!Kép

Mariann!
A holnapi CTG-hez szoritok, biztos minden rendben lesz!
Mucska-hireket köszi, biztos jot tesz majd a lelkének, hogy egy kicsit hazamehet.

Puszi
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Ma fél 4-kor arra ébredtem, hogy fáj a fejem, ami ugyan elmúlt, de visszaaludni már nem tudtam Kép Ráadásul az előbb vettem észre, hogy a hülye macska szétcincált egy madarat itt a ház előtt Kép

Olimpia: az előző olimpia előtt született Lili áprilisban, így mindig ahhoz igazítottam a sétát, hogy mikor van közvetítés Kép Most is várom! Mondjuk a foci nem hat meg túlzottan, de az apát sem.

Mariann: kilók? Ugyanmár! Mindjárt itt a vége a terhességnek, utána jön a szopi, ráérsz utána stresszelni magad, ha még van miért! Kép Mucska: örülök, hogy jól van, hátha kiengedik! Drukk neki! CTG Kép Ma biztos rendben lesz! Mellszívó Kép

Bellana: Tenából nekem mindenképpen kell a legnagyobb (talán szuper), vagy az egyel kisebb, a normál tuti nem lett volna elég. Jobban vagytok már? Nekem mozival szerencsém van, egy-két hetente el szoktunk jutni apával. Igaz csak matiné előadásra, de akkor is Kép Kép Kép

Szöszi: ugyanerre a filmre sikerült betévednünk egy-két hete Kép Eleve utálom a félős filmeket, hát még most. Gyomorégésre Rennie tényleg jó, ha nagy a gáz én egy felet szoktam megenni, és nekem a dokim mondta, hogy lehet. Az első kettőnél is szedtem.

Anikó: lányod jobban van? És Te? Hétvégére muszáj meggyógyulnod ám ! Most hogy írtam, hogy nem esznek jól a csajok, ma egész nap csak ettek Kép

Soraya: további jó pocakosodást, azért néha ha van időd, írjál magatokról!

Zsuzsa: valószínűleg babgulyás lesz, meg sütök hozzá kenyeret, még egyszer nem tolhat ki velünk az időjárás Kép

Ma összeírtam apukámnak, hogy milyen hülye nyomtatványok kellenek a TB-ből Kép Az előző két gyerkőcnél semmit sem kellet intéznem, de pont mostanra már nem TB kifizetőhely a munkahelyem Kép Úgyhogy ma mindenből hozatok vele vagy 3 darabot, hogy ne szülés után kelljen vele foglalkozni. Meg elmegy nekem a házassági anyakönyvi kivonatom másolatáért is Kép

Vali: nálunk délután zuhogott az eső vasárnap! Na majd most hétvégén! Könyvesboltba voltál?

Kisdió: itt a topicon elfogadott álláspont, hogy védőnőkkel nem foglalkozunk Kép Melltartó méret ismerős Kép

Maci: Kikában elég jó áron van kókuszmatrac. Kb. 7000.

Egcsi: azért az jó hír, hogy a párod addigra közelebb lesz már! Nem is tervezitek, hogy itthon fog dolgozni a közeljövőben? Timiről tudsz valamit?

Swen: grat a kiságyhoz!

Zita: ez a hülyének nézés ismerős Kép Rajtunk meg sajnálkoznak, hogy jajj, a harmadik is lány. Ha meg mondjuk, hogy mi így is boldogok vagyunk, akkor végképp hülyének néznek. Ez van. Vizesedés nekem is csak most a harmadiknál van, és jobban is hízom mint az első kettőnél, pedig most fele annyi időm nincs pihenni. Ki érti ezt? Örülök, hogy minden rendben volt a CTG-n.

Orsi: jó, hogy minden rendben veletek Kép

Süncsi: fűnyírással azt hiszem most már leállok Kép Átlagban két hetente szoktam. Így még akár két fűnyírás is belefér szülésig Kép Jó hogy rendeződik a férjed munkaügye is!

Szilvi
lino

Ja, és nem is írtam nektek, hogy napok óta alig hánytam, max 1x egy nap, és tegnap egyszer sem!!! Azóta hízok mint egy kismalac Kép Vagy inkább bálna Kép
lino

Sziasztok!
Ma én is korán keltem, Rita negyed 6-kor felsírt, ő visszaaludt, de nekem nem sikerült.

Anikó!
Jobbulást neked is és lányodnak is!

Bellana!
Az én férjem is fekete hajú és kék szemű!Kép

Zsuzsa!
Én is szeretem a trillert, de a horrort nem!

Pzita!
Nekem is van már fiam is, lányom is és tőlem is kérdezték már többen is, hogy akkor minek akartunk még egyet. Szerintem ne foglalkozz az ilyen tapintatlan emberekkel!
Miért is van jó esélyed császárra?

Orsi!
Én kértem, hogy a tali 1-kor kezdődjön, mert Ritának úszás van délelőtt és nem érnék oda délre. Azért még lehet evés előtt beszélgetni meg közben is meg utána is! Kérdeztem már, hogy anyukád lakásügyét is sikerült-e elintézni, de nem válaszoltál!

Süncsi!
Örülök, hogy a férjed munkája kezd rendeződni.
A fűnyírást én is inkább apára hagyom. Fel se tudnám hozni a pincéből a fűnyírót, mert dög nehéz. Úgyhogy mi mindig csak hallgatjuk a kertben, hogy Szilvi megint füvet nyír.

Mariann!
Drukkolunk ma a CTG-hez.
Örülök, hogy Mucska túl van a nehezén.

Mindenkinek szép napot!

Panó
panó

Jo reggelt!

Ma semmi eselyem elsonek lenni, de sebaj...

LinoKép!Akkor Te legalabb tudod mirol van szo.Nem terheseknek valo film, az tuti, de normal esetben tetszett volna.
Vegre jo hir!Hogy nem hanytal...Na, Te vegkepp ne foglalkozz a kilokkal, ennyi hanyas utan oruljunk, hogy megnyugszik a gyomrod egy kicsit!

PanoKép!Hogyha elkezdunk itt sorban szulni, akkor 2 tablazatot fogsz csinalni Te is?Kép Egy kismamas meg egy kisbabasat? Vagy egyben lesz? Juj,mar alig varom!!!(Persze, mindenki szuljon idore, min 38.-ik het utan!)

Rennie!
Koszonom a jotanacsokat, tenyleg drasztikus mereteket olt az eges. Vettem Renniet, a gyogyszeresz szerint lehet szedni, a tajekoztaton sem irja, hogy nem szabad. De, oszinten nem is erdekel, mar nem birtam. Tenyleg hasznal.Nem egesz napra ugyan, de egy ideig jo utana.

ALvas
Tegnapihoz kepest szuperul aludtam...Azaz csak egy orat forgolodtam, de nem kapcsoltam be se tv-t, se lampat. Viszont rosszat almodtam elotte is, utana is.Kép

SuncsiKép!
Huuu, jol hangzik a reggeli-parti...EN imadok reggelizni. Varjunk csak:milyen etkezest nem szeretek en????Kép

SwenKép!
Keresztapat atkuldened hozzank is? Ha nagyon muszaj egy listat meg en is ki tudok nyogni...Kép

szoszi
szoszi

Szisztok!

Szilvi, nem igazán szoktam magamra venni, mikor jönnek ilyen megjegyzésekkel, hogy minek a harmadik, de annyira azért eltárolom, hogy néha eszembe jusson, hogy ilyen emberek is vannak. Csak azt nem értem bennük, hogy ha nekik ez is a véleményük, akkor is miért nem tartják magukban, pont azért, mert ez szerintem mindenkinek magánügye, hogy hány gyereket szeretne.

Panó!

Császáresélyeink. Nagyok. A fiam simán született, de ott is lebegett felettünk ama bizonyos kard, mert nem voltak igazán jó fájásaim. De végül is sikerült simán a dolog. Ebben nagy-nagy köszönet az orvosomnak, mert sajnos tudom, hogy sok doki már félidőben a műtőbe küldött volna. A lányommal egész jól haladtunk, főleg az első szüléshez képest, mikor kiderült, hogy olyan a beilleszkedése (magas egyenes tartás), ahogy nem lehet megszületni. Így 3 és fél ujjnyi méhszájnál sajnos a műtőbe kellett venni az irányt. Azóta olvastam a szülészet-nőgyógyászat tankönyvben, hogy a fent leírt tartásnál a császár az egyetlen megoldás. Egyébként a fájásaim ennél a szülésnél sem voltak hatékonyak. Most nagyon szeretnék símán szülni. Az orvosnak sincs ellenvetése. De elmondta, hogy egy császárral az előéletünkben, hamarabb lehet olyan helyzet, hogy a műtőbe kell menni. (Ilyenek farfekvés /Egyelőre ez nincs./, túl nagy baba /Erre van esély, két hete volt a becsült súlya 2400 g./, elhúzódó vajúdás, illetve, ha méhen lévő heg szétválna.) Ezt szeretem benne, hogy mindig korrektül elmond mindent és így én is tudom, hogy mik az esélyek. Nagyon szeretnék símán szülni. Főleg így, hogy már mindkettőt kipróbáltam.

Üdv mindenkinek, mi most elmegyünk vásárolni.

Zita
pzita

Jó reggelt mindenkinek!

Szöszi! Igaz, hogy Linó meg Panó megelőzött, de engem legyőztél, úgyhogy meghajlok a győztes előtt.Kép Neked is meg mindenkinek köszi a kiságyhoz a gratulációkat, na meg a keresztapához is.Kép Pedig be kell valljam nem igazán kedvelem ezt a családot, és már előre félek, mert közölték, hogy már alig várják, hogy jöjjenek babázni. Kicsit olyan nyomulósak, ha értitek mire gondolok, de azért nagyon hálás vagyok nekik, ne értsetek félre, csak nekem jó, ha maradunk ilyen lazább kapcsolatban, mint most.

Zsuzsa! Köszi a címet, meg neked is a gratulációt. A férjem azt hiszem a láb közötti kukkolásban tántoríthatatlan, legalábbis egyelőre. Majd meglátjuk ott mi lesz, bár szerintem élvezni fogja és kitart az álláspontja mellett.Kép Aztán remélem még rám tud majdnézni, bár ő nem is érti, hogy aggódhatok ilyen hülyeségeken.Kép Egyébként én is szeretnék majd fotókat a talitokról, ha lehet.Kép

Bellana! Igen a legutóbbi képed alapján állítom, hogy nagyon csinos kismama vagy, és egyáltalán nem bálna!!!!!! Nálunk mindig ilyen sokan vannak a terhesgondozáson, ezért szoktam én kb. hat hetente menni, nem akkor mikor visszarendelnek.Kép Semmi értelme, hiszen a saját dokimhoz járok rendszeresen.

Pzita, Lino, Panó! Ne törődjetek az ilyen barom emberekkel, szerintem csodálatos dolog, hogy a mai világban három gyereket is bevállaltok!!!!! A nemük meg tényleg olyan mindegy, csak egészséges legyen valamennyi!!!Kép

Mariann! Szorítok a CTG-re! Örülök Mucskáéknak!Kép

Pzita! Jó hogy rendben vagytok Ti is!!!Kép

Süncsi! Örülök, hogy ilyen jó volt a hétvégéd, meg gratulálok a férjednek is! Biztos ott sem lehet könnyű egy saját vállalkozást beindítani, úgyhogy minden elismerésem. Egyébként a férjed magyar, ha nem vagyok túl indiszkrét?

Lino! Neked külön gratula a hányás mentes naphoz! Igazán megérdemled már, szorítok, hogy így maradjon!!!Kép

Pasik! Nekem nincs ideálom, de Brad Pitt bejön, meg Banderas, meg Keanu Rives -remélem jól írtam- meg ...... Persze az első a férjem, aki egyébként barna és szürkéskék szeme van, és imádom!!!KépKépKép

Most pedig megyek úszni, mert amióta nem vltam iszonyúan fáj a hátam, és az mindig jót tett! Persze majd vigyázok, szerintem már nem megy az egy órás folyamatos úszás, de ez nem is baj.Kép

Szép napot nektek!!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kép
panó

Sziasztok!

Lino! Ma nagyon korán keltél. Én csak hajnalban keringtem a lakásban 1 órát és utána, csak 7-kor ébredtem fel.
A TB-s listát küld már át nekem is!

Könyv: Igen voltam tegnap könyvesboltban, de csak itt egy kicsikében, ahova mindent meg lehet rendelni ill. csak azokat tartják amik a legjobban fogynak. Most két könyvet vettem ill. kettőt kértem hozzanak meg nekem.
Megvettem az eredeti Micimackót (mert a Süsüből már csak két rész van hátra, és a gyerekeinket teljesen rá sikerült vezetni arra, hogy mese után alvás, már nincs tovább ficánkolás a pociban) ill. magamnak vettem a kórházba olvasni egy Nóra Roberz könyvet (nagyon szeretem ezt az írónőt) A Tündérvarázs című regényét minden szülés előtt álló kismamának ajánlanám elolvasni, egyébként egy felnőtteknek szóló mese, de életemben először olvastam ebben a könyvben olyan szülésről amit pozitív szíbben tüntette fel ezt az eseményt. A családunkban annyira népszerűvé vált ez a könyve, és maga az írónő is, hogy lassan minden könyvét beszerezztük már, és szép lassan elolvastuk.

Amit rendeltem: A suttogó titkai (Ez a gyerekek alvás problémáiról szól és azok megoldásairól) ill. egy szoptatással kapcsolatos könyvet. Gondoltam jó lesz bent át tanulmányozni ezeket.
Tényleg ti ezeket olvastátok már? Milyenek?

Zita! Jó vásárlást! Mit vesztek? Ja, és szerintem ne foglalkozz másokkal. Mi is hárman vagyunk testvérek és soha nem éreztem soknak, bár néha furcsának találták mások. Én is nagy családot szerettem volna mindig, de most nagyon örülünk a két kis csibésznek a pocimban, bár a férjem már tervezgeti a következőt, amit én még korainak találok egy kicsit. Kép

Szia Orsi! Csak hogy előkerültél!

Mariann! Ne izgulj szerintem sem! A baba jobban tudja úgy is mint a gépek.

Ma fekvés van a programomban. Ezért még biztos benézek.

Sziasztok

Vali
cvali

Sziasztok!

Szép termés ez így délelőtt! Kép

Orsi: hurrá, megvagy! KépA telcsiszámod változatlan ugye? Csak a készüléket cserélted le?
Én benne vagyok egy koraibb taliban. Kép
Puszi!!

Szöszi: örülünk, hogy segíthettünk Rennie ügyben. Kép Nekem rá van írva kivül-belül, hogy szabad szedni. És nekem is elég szokot lenni egy ha nagyon szenvedek. Olyan mintha egy vödör jeges vízet nyelnék a tűzre. Kép

Swen:Azt hiszem 3-4 pecsét kell a védő banyáktól. Ha az megvan, akkor nem kell már menni hozzájuk, ha nem akarsz.
Lábközötti kukkoás: a férjed legfeljebb dob 1 hátast. Kép
Jó úszást! Kép

Süncsi: ha már ilyen őszinte voltál, bevallom én is szoktam már a szülésre gondolni és időnként berezelek.Kép Pedig már szültem és mégis...
A krumplinapon nem voltál nagyon éhes???
Nekem is kéne tartani már egyet.
taliról remélem jó képek lesznek. Kép

Lino: jó korán keltél. Kép Elmúlt már a fejfájásod?
Mi jobban vagyunk, de az orrfoyás változatlan.
Tena: és olyan nagyot gyógyszertárban érdemes venni? Mi gyógyászati segédeszköz boltban vettünk a múltkor. Meg is nézem ott. Nekem kínos a gyógyszertárba sok ember előtt ilyet kérni. Kép
A nem hányás tartson ki már neked végig!!!
Puszi!

Zita: nagy az Isten állatkertje! Én ugyan csak a másodikat várom, de mikor kiderül, hogy Ő is fiú, nekiállnak sajnálkozni. Én meg csak lesek, hogy helló ezt nem kéne ,mert hát nekünk aztán tök mindegy!!!!

Panó: KépAz én férjem nem fekete hajú, csak barna. Kép Jó kis hapsi. Kép

Mariann: sok türelmet banyósodhoz!
Klassz, hogy oké volt minden a vizsgálatoknál! Kép
Mucskáról is jó híreket hoztál. Kép
Tetszett az amondatod, hogy a magas pasikat szereted sötét kivitelben. Kép

Anikó: hogy vagytok ma? Kép

Bellana
bellana

Sziasztok!

Ma részben tehermentesített napom lesz, így készülök némi csvargásra.

Zita: nincs is benne logika! De lehet, hogy most nagyon nagy babátok lesz!
Amúgy a lányommal én is híztam vagy 17-et, és most -2-nél vagyok még mindig. De akkor vékonyan kezdtem, most meg túlsúllyal.
Császár: így már érthető!!! És mekkorák voltak az előző lurkók? Akkor neked is óriásbabyd lesz?
CTG Kép Aranyosak lehettek a lurkók. Én egy hét múlva megyek, ma jelentkeztem be szerdára. De asszem én egyedül...

Osri: a te pocid még csak dinnye, vagy kosárlabda, az enyém meg már fertelem. De szerintem vagyunk evvel így egy páran!
Keményedés Kép
Én most 13-ra foglaltam az asztalt, de ha akarjátok, lehet előtte talizni a Feneketlen-tónál. Ott vannak padok is. Panó kérte ezt, mert úszóson lesz a gyerekekkel. Max. később eszünk, nem? Vagy szaladnod kell el?

Mariann: Mucska Kép Én is örültem volna a helyében neked! És az is jó hír, hogy hazamehetnek! Gondolom nagyon várja már! Szöszi, akkotrMucska szülési ideje már fix! De ez nem könnyíti meg a helyzetedet! (baba-tip-mix)

Mariann: nekem is ezt mondta anno a szeretett doktorbácsim, akinél a Zsófi született! Az anyukák tudják, mikor fogant az a baba! Kép
A festékszag egy alattomos dolog! Szerintem lehet! Amúgy nem a mész, hanem amivel mázolnak! Annak az oldószere, és a higító!!!
Sok sikert a mai CTG-hez! De inkább ne kapj "szállodai" elhelyezést a felújítás idejére!
Rajzfilmet cenzúrázni??? Kép
A kókuszmatrac a Kikában nemrég 7000 Ft volt. Egy telefont eressz meg előtte, ne gyere potyára! De csak ezért szerintem nem éri meg! Mondjuk ha a talira is benéznél, az más!!!
Gratula a mellszívóhoz. Ha nem is jössz a talira, nem lógsz ki a sorból emiatt! Kép

Süncsi: hiába dugok a lábam közé bármit, zsibbad Kép
Munka Kép

Lino: alvás Kép Macska Kép
A hányás viszont jó!!! Nem lehet, hogy neked is leszállt a pocakod??? És hízol? Üsse kánya!

Swen: az én férjem is megnézte egy pillanatra, és nem lett semmi baja! Ne aggódj! Ő akkor ilyedt meg egy kicsit, mint utólag bevallotta, amikor a gátat érzéstelenítették! Túl nagy volt a fecskendő, meg a tű!!!
Jó pancsit! Kép

Vali: könyvek Kép

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Jo reggelt kedves korankelö Kismamak!

Lino!
Az tök jo, hogy nem hanysz, balnasodasra meg mar nem sok idöd van, de a fajfajasKép
A macsekok meg direkt az ajto elé helyezik a zsakmanyt, büszkélkednek vele! En is mindig nagyon kiaakadok töle (bar nekünk nincs sajat macskank). Nektek van? Vagy Panoék macskaja volt a tettes?Kép (ö most szoptat, sokat kell ennie!)

Szöszi,
én is imadom az ilyen oriasi reggeliket, vagyis inkabb tizoraikat! Ettem egy csomo vajas fonott kalacsot (itt a kalacs kevésbé édes)meg vajas-lekvaros kalacsot, meg szalamis kalacsot meg müzlit meg a végén sütit.Kép

PZita!
Biztos elkerülte a figyelmed, hogy kérdeztem, de mikorra is vagy kiirva?
Jo lenne, ha sikerülne a "normal" szülés, ha mar ennyire szeretnéd! Egyelöre jok a feltételek!
Ezek szerint Te mar mindkét utat probaltad!

Swen!
Jo uszkalast! Az biztos, hogy a hatadnak jot fog tenni! Torna utan nekem sem faj soha a hatam, egyébként meg sajnos egyre gyakrabban.
A férjem magyar, de 10 éves kora ota itt él. Nagyon jol tud magyarul, de néha vannak aranyos benyögéseiKép
Szinte az egész csaladja Magyarorszagon él (vagy ott maradtak vagy mar visszamentek) igy nem szakadt el soha Mo-tol.
Igen, a sajat cég nem lesz egyszerü eset, de bizakodunk!

Pano!
Itt csütörtökön szünet lesz (mennybemenetel), a férjem megigérte, hogy füvet fog vagni. Na, majd meglatjukKép

Vali!
Fel szoktad olvasni hangosan a mesét? En videokazettakat gyüjtök igazi jo magyar mesékröl, mint Süsü, Mézga csalad, Mazsola és Tadé stb...

Tovabbi szép napot!
Süncsi
süncsi

Vicc? (nekem nagyon tetszett!)

Ne menj orvoshoz, nem tudnak azok semmit. A sarki gyógyszertárba hoztak a múltkor egy számítógépet, beraksz az egyik nyílásába egy kis vizeletmintát, bedobsz 10 dollárt, és hamarabb megmondja mi bajod, mint akármelyik orvos.
Pete úgy gondolja, semmit sem veszíthet, így másnap visz egy kis pohárban vizeletmintát, bedobja a 10 dollárt. A gép elkezd villogni, mindenféle furcsa hangokat hallatni, majd kis idő múlva kinyomtat egy kis cédulát a következő diagnózissal:
-Önnek teniszkönyöke van - áztassa kezét meleg vizben, kerülje a nehéz munkát, két héten belül rendbe jön."
Pete nagyon elcsodálkozik, majd kitalálja, hogy tesz egy próbát, nem becsapás-e az egész. Készít egy keveréket csapvízből, kutyapisiből, majd hozzákeveri a lánya és a felesége vizeletmintáit, a tetejébe pedig még egy kis spermát is kever. Visszamegy a géphez, behelyezi az üvegcsét, bedobja a 10 dollárt. A gép elkezd villogni, furcsa hangokat kiadni, majd kinyomtatja a diagnózist:
"A csapvíz Önöknél túl kemény - használjon vízlágyítót. A kutyája gyűrűsféreggel fertőzött - adjon neki féregtelenítő gyógyszert. A lánya kokainélvező - vigye el egy elvonó kúrára. A felesége terhes (iker lanyok), a gyerekek nem az Önéi - keressen egy ügyvédet. És Pete, ha ilyen gyakran maszturbál, sosem fog meggyógyulni a könyöke!"
zerko

Sziasztok nyári kismamik Kép

Én az ősziből vagyok.
Egy kérdésem van, Soraya Kép-ról tudtok valamit. Még a megint megjött topikból az ismerettség vele.
Régóta nem láttam hozzászólását és az emailre sem válaszol.
Remélem minden oké vele.
Köszi, puszi
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Süncsi!

Igen! Törekszünk arra, hogy a férjem olvassa fel a mesét, ha itthon van, de ha el kell utaznia én csinálom tovább. Azt olvastam ezzel is lehet erősíteni a baba-apa kapcsolatot és könnyebb kiküszöbölni a szülés utáni problémákat (pl. gyerekre féltékenység, stb.), szóval segít felkészülni a kispapinak is, továbbá elkezdi felkészíteni a babát az este és a nappal közti különbségre!
Ez az elmélet!!!!! Majd a gyakorlatról beszámolok.Kép
Két baba mellett jó volna ha beválna!

Egyébként a rendszerre tanítás híve vagyok én is, bizonyos lazaság mellett, mert a túl kötött szabályokat nem bírom. "Pl csak 9-kor lehet olvasni, mert különben nem ér semmit" én szerintem marhaság!!!!! Nem hiszem, hogy az időpont a helyes, hanem inkább a rituálék kialakítása, tehát, ha meg volt a mese akkor utána alvás jön és kész! Persze én még naív kismama vagyok és lehet, hogy ezen a gyakorló anyukák jót fognak mosolyogni.Kép

Várom ezzel kapcsolatban a véleményeteket!!

Vali
cvali

Jelentem, kókuszmatrac beszerezve. Most 5990.- a kisebb méret a Kikában. (ha valakit érdekel)

Zsuzsi- fonott mózeskosarat én rattan boltokban láttam.

Mindenki - jók legyetek, mert a héten már nem jövök felétek. (csak szombanton) Elutazok konferenciára holnap reggel.

Puszi mindenkinek: Maci
maci2

AnikóKép
Jobbulást!Kép

MariannKép
Remélem nem kell befeküdnöd!Kép Mucskának üdv!Kép

SüncsiKép
Nem bántottál meg, a problema az, hogy a kispapa ki akarja magát vonni a vajúdás alól is! Kicsit úgy érzem, mintha cserbenhagyna.Kép Persze nem olyan sziklaszilárd az álláspontja, úgyhogy még gyúrom egy kicsit, hátha beadja a derekát.Kép
Nekem van olyan nyári ruhám ami hátul megkötős és így nem kifejezetten "kismama" gönc. Biztos találsz valami jót ott is.Kép

LinoKép
Timi nem jelentkezett már egy ideje, de ma beszélek vele, mert holnap elmarad a kismama torna.Kép Sajnos anyagi megfontolásból muszáj a páromnak kint dolgozni, de ha felajánlanak egy hasonlóan jól fizető állásat itthon, már jön is haza.
A tgyas papírt is a TB-től kell kérni? Még mik kellenek? Sajnos én nem nagyon vagyok képben ilyen téren.Kép
Örülök, hogy nem hánysz! Már éppen ideje, hogy elkerüljön!Kép

ValiKép
Már most nagyon jólneveltek a babáid, ha mese után alszanak! Biztosan kint sem lesz baj velük!Kép

ZsuzsaKép
Vicc:Kép

EditKép
Soraya jól van, tegnap jelentkezett, csak nincs túl sok ideje babanetezni.Kép

MaciKép
Jó utat és vigyázz magadra!Kép

A film témához:Hatodik érzék(nagyon tetszett!)
Bárányok hallgatnak és a Vörös Sárkány(a Hannibál viszont undorító szerintem!) és a Forest Gump!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Sajna munka közben ma nem megy az olvasás-írás.

A MÁV-ba azért járok rendszeres ellenőrzésre, mert van egy idióta, gyógyíthatalan, civilizációs bélbetegségem. Tünetmentessé tehető, de állandó gyógyszerezés van.

A kókuszmatrac miért is jó?

Egyébként csak lapítva olvaslak benneteket, amint mellszívókról, betétekről, és miegyebkrők beszéltek. Én ezekről még semmit nem tudok, a könyvebn-újságban át is ugrottam az ilyen részeket. Azt hiszem, pótolnom kell hiányosságaimat.

Elég szarul vagyok tegnap óta. Tegnap reggel 7-kor a MÁV-ban voltam, este fél 7-re értem haza a munkából. A vérnyomáson nagyon felment, és nem kapok levegőt. Illetve, amit az orromon beszívok, nem bizonyul elégnek. Éjszaka megint orrvérzésre ébredtem.

SWEN: Te hol úszkálsz?

Lino: Én fókatestűnek nevezem magam két hete...

Bellana: Mi kislányt vártunk, és eldöntöttük, hogy igen, pocaklakónk kislány. Aztán, közölte velünk a doki, hogy fiú. Ha azt mondta volna, hogy bagoly, akkor is leugrottam volna örömömben az ágyról.

Pasik: én nem szeretem a szép fiúkat. Nekem pl. Nicolas Cage és Edward Norton jö be. A zsánerem a szőkés,szőkésbarna, barna szemű pasik, gyönyörű kezekkel és fogakkal. Még sose volt ilyen pasim Kép

Kép
kisdió

KisdióKép
Hát az orrvérzés és a magas vérnyomás az nem jó!Kép Néha én is úgy érzem, hogy nem kapok elég levegőt, de ez bizonyos mértékig normális.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?