A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Gyorsan.. fürcsi előtt.
Katuska! Te megkaptad a címet?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Hát csak nem sikerült jönnöm előbb :(

Gyorsan a mi sorozatunk:

1,5 órásan
Kép

1 hónaposan
Kép

2 hónaposan
Kép

3 hónaposan
Kép

4 hó -1 napos
Kép

És egy mai 4 hónapos 5 napos:
Kép

biga.csiga

Sziasztok!

Kisbogacs:utólag is boldog szülinapot!Nagyon szép csokor!!!!Irigylésre méltó!:D

Lucus:huh, még szerencse, hogy nem lett semmi baja párodnak! Tényleg ott áll mellette az Őrangyala!

Eper:tegnap kaptam egy dobozzal. Csöpögött a nyálam, nem bírtam ki, és megettem. MA egész nap aggódtam, néztem, vannak-e pöttyei Noinak, de semmi gond nem volt.:)

erika:ügyes volt a lánykád! A másodiknál már én is sírnék.:) Szerintem sem kell még pótlás, én sem adnék. Ha éhes, úgyis észreveszed.

BÁLINTANYU:grat.az oldalra forduláshoz! Olyan jó érzés, mikor végre tesz egy lépés előre a kis lurkó.:)Minek kell paráztatni az amúgy is parázós anyukákat? ÁÁÁÁ.

MANÓCSKAK:szupi, ügyes Joel!CSak így tovább!

Eszter:Eszter is most már befejezte a kört, már forog körbe-körbe.:)

Bartika:jobbulást!:(

Rita, Julcsi, Eszterek :):utólag is Boldog névnapot!!

enikő:nekem csütörtökön jött meg először. Hétfőig szó szerint ömlött, szuper tenna ladyt kellett használnom, hogy legalább csinálni tudjak valamit. A vízóra is sokat pörgött. :) :( Ez már a 6. nap, remélem most már békén hagy.:(Én is azon akadtam ki, amin mágnes:a gyerekágyas időszak Kismiska volt ehhez képet. És nekem is sunyi módon jött, egyszer csak ott volt. Pont a gyereket vittük csípőszűrésre. Még jó, hogy elmentem pisilni, különben égtem volna...

mágnes:gratulálok a hasra forduláshoz!Anna haláli:”eldugult a lába is:D”. szupi, hogy a bilibe produkált! Bence varázsló lesz! Belebukni a nadrágzsebbe! Ez már mutatvány! !Olajat hugyozok...! Most már tudom, honnan jött Anna jó kis beszélőkéje! :)Jobbulást Annának!Hajrá alma!!Ne bánkódj a tejci miatt! Bence csodaszép baba, és te mindent megtettél! Most majd kárpótolod a finomabbnál finomabb gyümikkel!:D

Biga.csiga:Ügyes vagy! Gratulálok a 4-es szigorlathoz!Szépen növöget Milán is!!

Strand:mágnes, csatlakozom a csadorhoz! Méretemben szerintem már nem is gyártanak fürdőruhát. Hatalmas mell, nem kisebb fenék, csípő és has.:( A bikinit meg egy életre elfelejthetem, ha sikerülne leadnom potom 25 kilót, a csüngő hasam, és csíkjaim akkor is visszataszítóak lennének benne. Viszont itt jó néhány anyukát elnéznék abban a csipke ruciban.:)

Hanna:kisajátítunk 3asban egy saját strandot? Akkor lehet nem kéne csador.:) Részemről elég lenne egy zsák is, persze ha van ilyen széles.:)

Irigykedem a babatali miatt.:( Ha jövőre is lesztek, meg persze én is, egyszer tuti elmegyünk, és összekötjük egy kis városnézéssel is.:D

Tegnap kapta meg a kiscsaj a 4 hós oltást. Eddig mindig aludt, most csak 2 órát szuri után, és egész nap nyűglődött. Éjjel 2kor kelt, utána már nagyon nyugtalanul aludt, alig tudtam aludni. Sokszor keservesen felsírt, én meg felriadtam. 6-kor meg végleg kiment álommanó a szeméből. Már ez megy 2 hete.:( Ma meg még hisztisebb, mint tegnap. Ha fent van, szinte csak bőg.:( 3 hónapja nem volt már ilyen pocsék napom.:( Amúgy szépen fejlődünk, 7480 gramm, és 66 cm. ÉS tegnap este, 1.10-kor átfordult hasról hátra.:) Igaz, ez még csak félálomban történt, nyűglődés közepette, de a csajszi is úgy meglepődött, hogy felébredt, és nézett rám értetlenül. Viszont így már tudom, hogy képes rá, csak még kicsit erősödnie kell.

Annyira szuperek ezek a fotósorozatok! Ha sikerül előkotornom, én is teszek fel.:)

kisbogacs:dehogy nevetünk ki! Én akár hányszor meghallgatom gyerkőccel a babazenét, amit a szülőszobán aznap hallgattam, mindig előjön az az ottani érzés, ami leírhatatlan, és könny szökik a szemembe. ÉS olyan édes Noi is,mert hihetetlen, de mindig felismeri ezt a cd-t! Én most is nézem a naptárat, és folyton visszagondolok, hogy pl. 20-án teszteltem először, ma holnap lesz a 3. teszt ideje, stb. És én is szeretnék megint babás lenni, de ennek most ezer, meg egy az akadálya, de azért jó róla álmodozni. :) Annyira jó terhesnek lenni, még a sok nehézség ellenére is. Persze anyának lenni a legcsodálatosabb érzés!

ERIKA:grat. Sógorodnak! Nagyon ügyes! Papám szavaival élve:Dúros lett!:)

csöre:bizti nagyon büszke vagy most a lányodra! :D

Köszönöm, hogy gondoltatok rám! Úgy jött haza férjem, mintha semmi sem történt volna!!Ez még inkább kiakasztott. Sajnos nem tudtunk beszélni. :( Pénteken egész nap aludt, szombaton d.e. Nem is találkoztunk, d.u. Gyerek nyűglődött, este beájultam a fáradtságtól, vasárnap meg már ment melózni. Közöltem vele, hogy most szombat este ne is tervezzen semmit, mert mihelyt elalszik a gyerek, le fogunk ülni beszélni. Persze először röhögött, nem vette komolyan, de amikor látta rajtam, hogy nem viccelek, kicsit magához tért. Röhögve kérdezte, hogy mi van, válunk? Mikor közöltem, hogy lehet, igen, lesett ki a fejéből. A főbb pontokat elmondtam neki, meg persze megkértem, hogy ő is szedje össze a gondolatait, sérelmeit. Ez most nem egy sörözős beszélgetés lesz, hanem egy véresen komoly. Úgy látszik felfogta, mert azóta minden nap kapok 3 sms-t.

Tegnap kérdeztem dokit, elkezdhetem-e az ízlelgetést. Azt mondta, ha látom, hogy gyerkőcnek már d.e is éppen hogy elég a tejci, akkor érdemes elkezdeni. Adni akartam magunknak még egy kis időt, de sajnos úgy néz ki már nem húzhatom tovább.:( Egyre gyakrabban lóg a cicin, és már úgy vettem ma d.e is észre, hogy ok, evett, de nem telt el rendesen, ahogy szokott, így 1 óra múlva újra 2 cicit kiszívott.:( Már a homeós bogyó sem segít.:( Még megvárom a holnapi napot, és ha akkor is ez ismétlődik, pénteken fagyasztott tejci, és szombaton kezdjük kóstolni az almalét, majd ha bejön, akkor lassan a pürét. Bár ami fura, doki egyszerre a pürét ajánlotta, mondván aki egy almából kicsikar annyi almalét, az nagyon ügyes!

Tudom, hogy már mindenkinek a könyökén jön ki, de ha valaki nem unja még a témát, legyen szíves rágja a számba, hogyan kezdjem!!Mi az első lépés? Ha veszek üveges almalét, az jó kezdetnek? Hány kanállal adhatok neki először? Mikor emelhetem az adagot? Ha ízlik, mikor adjak neki pépet és hány kanállal?Annyira káosz van a fejemben, és úgy érzem, én agyilag erre még nem értem meg.:(

(Bocsi a hosszú hsz-ért.)

AMúgy első lépést megtettem, levágattam a hajam!
Kép ELŐTTE Kép UTÁNA
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára moffli82 2009.05.27 18:02-kor.

Kép
moffli82

Hali!

Én is csatlakozom a "csak két hét múlva jó" csapathoz... Leköltözünk egy időre Miskolcra, a nagyiékhoz- net lesz, de a tali így bajos :D

Fordulás: mi egy hónapja még büszkén mondtuk a védőnéninek, hogy már többször fordultunk hátról hasra, és tudatosnak tűnt, mert boldogan vigyorgott, ha sikerült. Na, ezt azóta se produkáltuk. Még véletlenül se. Tegnap egyszer oldalra fordult. Egyszer. Amúgy vadul próbálkozik, szerintem a hátról oldalra fordulással, lendületből, de eddig nem megy. Most azt csinálja, hogyha hasra fordítom, akkor vadul kúszni akar, ami szintén nem sikerül, egy idő után egyrészt behergeli magát, másrészt elfárad, és leesik a feje, és ennyi. :roll:

Emelett viszont ülni AKAR. Így, csupa nagybetűvel. Ha lefektetem az ölembe, hasizomból felhúzza magát, s a művelet rémítő módon sikeres is, ha a vízszintnél egy ici-picit feljebbről indul... :roll:

Rugós hinta: tényleg, az mi? Miért nem jó? A nagyik épp hintát akarnak venni...

Most fogom kidobni a régi fagyasztott tejcsiket :cry: A gyerek azon nyomban kiöklendezi, ha megpróbálom vele megitatni, és most homályosítottak fel, hogy a főzelékekben is kiszúrja majd, és ott se eszi meg. A hűtőkapacitás meg kell :cry: .

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Milán szuper sokat fejlődött!!!!! Nagyon jó képek!

Moffli, nagyon jól áll az új haj!!!!! Tök úgy nézel ki vele, mint az egyik színésznő- a neve nem jut eszembe, de nagyon jó lett!!!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Hanna! nem kaptam címet!

Moffli! Nagyon jó lett a hajad!!!
Hozzátápnál meg először az is jó ha veszel egy almát valami édesebb, ízletesebb fajtából. Lereszeled és először a levét kóstoltatod meg vele amennyit elfogad. Azért először ne adj neki két három kortynál többet! Ha tetszik neki akkor inkább adj neki később is belőle. De simán kezdhetsz egyből péppel is. Ha lereszelve nem elég pépes neki akkor vagy vegyél üvegest vagy főzd meg az almát és úgy pépesítsd! De kipróbálhatod a többi gyümit is elsőnek! Vagy a keverteket. Petrának is a körte+birsalma vált be:)
katuska79

Moffli: szerintem nagyon jó lett a hajad!!!! Sokkal jobban áll, mint a hosszú! Örülök, hogy kezd a férjed lassan magához térni. Én bizony már kevesebbért is beadtam volna a válópert. Én már attól ki vagyok akadva, ha látom, hogy keveset foglalkozik Biankával. Ilyenkor epésen megjegyzem: "ne csodálkozz, ha anyás lesz a gyerek". :-)

Manocskak: ti megtudjátok a felmérés eredményét? Csak azért kérdezem, mert a hugom is ma írt és neki azt mondták, nem kapnak eredményt. Bár szerinte jól sikerült neki.

Kép
jandrea

Na, hát ma sem fogok tudni reagálni, csak a képekre... Milán nagyon nyüszis, ő sosem aluszékony oltás után. Holnap nekivágunk a talinak, izgi lesz BKV-zni Milánnal :)

lucus: Zille csodaszép, ebből házasság lesz :lol:

Moffli: nagyon tuti az új séród, és az arcod is kivirult, látszik, hogy nagyon jót tett a lelkednek :D Különben meg nagyon szép arcod van, nem tudom mit parázol ;)

Hanna: a pizza rendelés teljesen jó lesz, és én még próbálok muffint sütni is ma, hogy vigyek!

biga.csiga

MASZATMANÓ:köszi! Noi meg sem akart ismerni.:( Nem értette a hang, arc ismerős, de a haj nem.:) 2 napig bizalmatlanul nézett. Páromnak nem jön be, már ezért megérte levágatni.:)

Kép
moffli82

Zitocs! a rugós hinta az amit felakasztanak, a gyerek beleül és a lába leér...
SIma hinta viszont nagyon jó! Jól fejleszti az egyensúly érzéket! Vannak szupi bébi hinták ülni tudóknak amiket bentre is fel lehet fúrni.
VAn oylan változata amit elemeire lehet szedni ahogy nő a gyerek. Először a kapaszkodót, utána a háttámlát kell levenni és akkor laphinta lesz belőle.
pl ilyen. (mo-on is kapható egyszerű kivitelben, csak a séma miatt mutatom:
http://www.kbt.be/product_product.htm?catalog=2&id=136

vagy ilyen babzsák hinta. Ez is nagyon jó hatású!

http://www.teszvesz.hu/item641598691_babzsak_hinta.html
katuska79

vagy ez:

nekünk ilyen van és nagyon kényelmes!

http://www.kbt.be/product_product.htm?catalog=2&id=131
katuska79

Moffli! Biga.csigának igaza van! Jó NŐ vagy! cserélnék fejet szívesen....az én bőröm nagyon gáz lett. Tiszta ragya és folt :(
katuska79

Zitocs! ilyenre gondoltam:

http://www.kbt.be/product_product.htm?id=133&catalog=2

ilyet szoktunk ajánlani mi is a hinta állványunkhoz mert a legjobban kihasználható.
katuska79

Katuska, JANDREA, Biga.csiga:köszönöm a dicséreteket! Tényleg kicsit megújultam, és már mind a 2 nap voltam manóval sétálni! És végre szívesen mentem.

Katuska:köszi az infót! És ha adok pl. pépet, abból is először csak 2-3 kanállal adjak? És ha ízlik, akkor inkább délután is még 1szer ugyanennyit? Mikor emelhetem az adagot és mennyivel?Szopi előtt adjam neki? (Bocs a sok idióta kérdésért, de a védőnő nem hajlandó elmondani, mert szerinte korai még...)

Kép
moffli82

Moffli:Sokkal fiatalosabban nézel így ki,nagyon jó,de tényleg :!: :wink: :D
Katuska:Nekünk is olyan hinta van mint nektek.A 3.De még nm tudjuk használni egy ideig...
Ja és iwiwen a januári babák ismerősei közt rátok találtam ám :wink: :D

Eszter

Kép
eszterem

Moffli: nekem azt mondta a védőnő, hogy két etetés között adjam. A gyümivel egy étkezést úgysem lehet kiváltani. Lehet, hogy esetleg később fogja kérni a következő kaját, vagy egy kicsivel kevesebbet fog enni.
Egyik nap adjál neki 2-3 kanálnyit, másnap már nyugodtan adhatsz neki többet. Azért kell várni, hogy megtudd, nincs-e a baja tőle. Egyfajtát adjál neki 3-4 napig (olyan is hallottam, hogy akár egy hétig is) és csak utána próbálj másikat.
Én pl. az első nap adtam neki 2-3 kanálnyit, másnap fél üvegig meg sem állt (szó szerint követelte).
Nekem így mondta a védőnő, de ahány védőnő, annyi vélemény.

Kép
jandrea

Pár perc és kész vannak a muffinok :D A második adag, mert Apa is rendelt eggyel, holnap viszi be melóba. Csokidarabos nuttela krémmel a közepén. Kicsit lapik, ahogy láttam, de remélem finik lesznek :roll:

Na, megyek, mert lassan jön a Gyilkos elmék ;)

biga.csiga

Moffli: de jó az új frizurád! Nagyon jól áll, tényleg sokkal fiatalabbnak tűnsz!

Csöre: gratula mindkét leánykádnak!

Pizzázásban én is benne vagyok, imádom :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

moffli:
nagyon jó lett a hajad!!! A beszélgetéshez erőt kívánok... :?

Én fogta egy fél almát lereszeltem, aztán első nap a levét és egy picit husát adtam, kb. 3-4 kanállal (nem egész kanál, csak a hegyére raktam). Második nap már több husát kapott, harmadik napon pedig (azaz ma) megevett egy fél almát :) Persze, ha látod, hogy a husát még mindig túrja ki, akkor szerinte maradj még a 4-5 kanálnál. Ahogy látod, hogy ráérez a dologra (látni fogod), lehet emelni az adagot.

jandrea:
hát nem tudom, én Annával is ki tudtam váltani egy étkezést a gyümölccsel. A tízórai az volt sokáig, aztán az uzsonna is.. :shock: Ha 2 étkezés között kapja, sosem fog kiváltani étkezést, ráadásul borul a napirend is (ha van).

Kép
Kép
Kép
mágnes

Moffli: sokkal jobb, hogy levágattad a hajad!! Nem is értem mi ez az önbizalomhiányos állapot, nagyon helyes vagy és tök jó az új séród! A férjednem nem tetszik?? Ő baja. Biztos ő is látja, hogy tök jól nézel ki vele.......
A kaját én is úgy csinálom ahogy Jandrea írta. Új kajából mindig csak 2-3 kanállal és azt adom Zéténynek 2-3-4 napig egymás után.
Mivel mi már 2 hete elkezdtük a gyümit ígdélelőtt 2 kaja között megeszik egy egészet....nagyon szereti, igaz sokfélét még nem próbáltunk.

Katuska: az én arcom is elég furán alakult a szülés óta most kezdi összeszedni magát...Soma után is volt egy 3-4 hónap amikor úgy néztem ki mint 15 évesen, tiszta pattanás voltam meg ilyen dudorok nőttek rám. Most kezd múlni.......szerintem ez normáis ebben az időszakban. Gondolom hormonális okai vannak. Most a hajhullás van a tetőfokán nálam néha egészen kétségbeejtő a helyzet.....na meg az aranyeremmel kűzdök félidős terhességem óta...már mindent használok ami van a patikában de semmitől nem javul :oops: :roll: :roll: :roll: :roll: .

KépKép
peni

Köszi a gratulákat :D

Moffli: csini lettél :D

Édes Milán baba :D

Csöre
csöre74

Peni! akkor együtt kamaszodunk :lol: :lol: :lol: :lol:

A gyümiket én is tízóraira és uzsira vezettem be. Még most is azt adom Máténak tízóraira...
katuska79

Mági:Én is ki tudtam váltani gyümivel a tízórait.Most egyszer gyümit,másik nap zöldséget-zöldséges gyümit eszik.Hétfőtől elkezdtem az ebédet is...2nap répát evett,ma meg brokkolis krumplit,ami nem igazán ízlett neki.Ebédre úgy tudom,főzelék féleséget kell...Később husival.Aztán jön az uzsi,ami megint gyümis lesz és majd a vacsi.De egyébként az hogy van?Tapasztaltak!
Ha én 17-kor,néha fél6-kor meguzsiztatom a lányom és fürdés után,azaz fél 9 körül vacsizik és azzal alszik el most.Meddig lesz ilyen későn a vacsi?Nem 6 óra a vacsi idő?Vagy majd ez úgy lesz,ha már nagyobb lesz??És olyankor a fürdés után már csak valami lötyit fog inni amivel majd nyugovóra tér? :roll: Ez gondolom 1-éves kor után van,ugye-?
Nekem is csomókban jön ki a hajam,amikor fésülködök,de nem nagyon foglalkozok vele,nem rettent el,mert van bőven... :roll: :lol:
Biga-csiga:Ilyenkor sütögetünk?Azziggen! :lol: Mondjuk én is képes voltam(,de csak mielőtt megszületett a lányom)Tíz órakor muffinozni(én nagy muffin-mágus vagyok ám :wink: :lol: )vagy akár dagasztani is. :roll: :lol: :o
Na megyek zuhizni,meg bevárom még a férjecskémet is...Ő meg a nyári konyhában kukoricát főz a halainak :shock: :lol: vasárnap pecázni megy :lol:
Na jó éjt!És most tényleg ne keljetek,csak reggel 7kor!!!!!!!

Eszter

Kép
eszterem

Jó reggelt!

Moffli! Örülök, hogy jól vagy! Csini vagy!

Én zombi vagyok...

Kép
hanna30

Köszi a hinta infót!!!!

Gyümik: mi még csak kóstolgatunk, egyenlőre nem akarok kiváltani semmit, de valószínű az uzsi és a tízórai lesz az "áldozat" először. Egyenlőre két kaja közt fogyaszt 1-2 kiskanálnyit, naponta egyszer.

Képsorozatunk (hoztam a méretadatokat is, csak hogy indulhassunk a legkisebb topikbaba címért :D ):

Pár percesen (2670g, 51cm):

Kép

Egy naposan:

Kép

Egy hónaposan (3350g, 52cm):

Kép

2 hónaposan (4260g, 53cm):

Kép

3 hónaposan (4640g, 56cm):

Kép

4 hónaposan (5270g, 58cm):
Kép

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jó reggelt!
Hű mennyit írtatok, még csak átfutni volt időm.

Milánba beleszerettem!

Moffli, baromi jól nézel ki, szuper vagy! :) :) :)

Viola hihetetlenül édes! Az az egynapos kép... hosszan tudnék felette állni és nézegetni...
kisbogacs

Moffli, szuper az új hajad!

Furi a férjed reakciója! Ő nem vette észre, hogy milyen "hülyén" viselkedik?

Na akkor most azt képzeljétek el, hogy éjjel bedurrantak a melleim. :D Olyan kemények voltak, mint régen nem. Mostanában pedig megint jól eszik a kiscsaj.
Ok, napi 1 l. laktoherb (amitől nekem megy a hasam), és a homeos bogyó, bár azt már abbahagytam szombaton.

Kép
Kép
cs_erika

Eszter! Jó így ahogy leírtad! Az uzsit kell kb4 órára tenni és a vacsit 7 órára vagy amikor egyébként is leültök enni. Ha igényli akkor lefekvés előtt még szopi vagy tápszer. Ez elég sokáig megmarad így. A fő étkezéseket a családhoz kell igazítani mikor mindenki leül és együtt esztek.

Mi most ébredtünk.

Tali?????????????????
katuska79

Sziasztok!
Ádám még mindig alszik! :shock: Este 9-től. Lesz zabálás, ha felébred. :D
Hozzátáplálás: nekem azt mondta a védőnő, hogy a délelőtti vagy a déli etetésnél adjak neki gyümit, utána pedig annyi szopit vagy tápszert, amennyit még elfogad. Fél alma után kb. 80ml-t kér még.

Moffli: nagyon jó az új haj. Kivirultál tőle. Olyan lettél, mintha átalakítós műsorban jártál volna.

Nagyon szépek a babócák! :lol: Violán az a Hello Kitty-s kalap! Meg az a kis ruha!! :lol: Remélem, lesz nekem is majd egy lányom, mert így az összes ruhaimádatomat a fiamra zúdítom.

krisz78

Tali helyzetjelentés:
Lesem az ablakot fog esni vagy nem fog esni? :?
Ágnes még alszik, én mosok. - Ha felkelt és elkészítettem őt, és kiteregettem és nem esik, már el is indultunk :D
kisbogacs

jandrea
Kapott a fiam egy papírt, hogy majd a neten fönt lesz de csak 2010 február végén. :(
Ő nem kapott ilyet?

Amúgy a térdem ki van nem tudom mi van vele, de remélem nem porc leválás alig bírok menni, ha hajlítva van a térdem akkor jó, de ha föl kell állnom és mennem kell akkor a csillagokat számolom a fejem fölött.
El kéne mennem dokihoz ma, de még, hogy őszinte legyek nem kaptam meg az ápolásit, így majd ma valahogy kibírom a mai napot legfeljebb, majd holnap megyek el. :oops: :?
Remélem mire mennem kell az uh-ra addigra valami javulás lesz.

manocskak

Halihó!

Én is jelen, csak etettem, ettem. :)
Most itt nem esik, de lóg a lába és 15 fok van.

Kép
hanna30

It sem esik csak lóg a lába. A hüvös nem baj....mi is felöltözünk és elindulunk. Menjünk?
szerintem ilyen idő lesz egész nap. Beteszek egy asőkabit Máténak, Petra a kendőben nem ázik meg, én meg bírom....csak a sminkem :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
katuska79

Kata! A sminkem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hajaddal mi lesz. :)
Erikával most beszéltem, ők jönnek, ha megérkezik a csomagjuk.

Kép
hanna30

OK nekem is már csak a neheze van hátra. (Mátét felöltöztetni) és már indulunk is.
katuska79

Katuska! Akkor hajrá!
:lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Sziasztok!

Köszi Milán dícséretét! Akik ma látják élőben is át tudják adni Manónak ;)
Én is harapok valamit, aztán elindulunk. Mivel ilyen idő van kilőttem a babakocsit, egyszerűbb ha magamra kötöm Milánt, jobb is ha melegítjuk egymást :D

El is felejtettem írni, hogy nekem is megjött :? 2 napja, szépen erősödik és görcsölgetek... A doki szerint csak pecsételgetni fogok a gyógyi miatt... Aha, ha neki ez a pecsételgetés, akkor nála a normál mensi a vágóhíd :roll:

Na, megyek enni, pakolni. Gépet addig így hagyom, aztán nézegetem miújság ;)

biga.csiga

Jó reggelt!

Jó talit nektek!!!! És ha lehet, légyszi fényképezzetek!!!!

Mi fél 1-re megyünk oltásra, remélem jól fogja viselni a kiscsajszi.

Mágnes: igazából még nincs tapasztalatom, csak azt tudtam írni, amit a védőnő mondott. Az biztos, hogy Biankának egyenlőre még nem elég a gyümi, rá egy-másfél órával követeli a tápszer-adagját is. Én nem bánnám, ha idővel sikerülne helyettesíteni egy etetést, valahogy nem vagyok oda a tápszerért.
Egyébként amikor nektek sikerült, akkor mennyit evett meg Anna a gyümiből? Mondjuk egy üveggel????

Kép
jandrea

Jut eszembe! Hordozó kendő...
Ti még mindig a régi módszerrel kötitek magatokra a babát??? Mert nekem úgy már nem fér el Bianka, csak akkor, ha állandóan felfelé nézek. :lol: Szóval kitolja a fejével az államat.

Kép
jandrea

őrületesen elfogunk késni, Ágnes ma álomszuszék volt. Most indulink csak :( De megyünk!!! :D
kisbogacs

Felöltözünk, és indulunk ;)

biga.csiga

Jandrea:
A teljes kiváltás idején Anna 1 üvegnyit evett meg, egy időben én az Aventes pohárban méricskéltem, olyan 200 ml-nyi gyümölcs volt az adagja. Persze nem mindig ette meg az egészet. Ugyanígy voltam a főzelékekkel is, kiporcióztam az Avent pohárba, és elraktam másnapra, ha dupla adag lett.
A joghurtot is így kutyultam (majd 10 hós környékén,ezt imádtuk), hogy a pohárban mértem ki : )

Persze lehet, hogy Bence pl. nem fog eltelni 200 ml-nyi gyümivel, akkor növelem az adagot.
Most a fél alma után 110 ml tápszert eszik.
Viszont nem értem mi van vele, kevesebbet eszik. :shock: Az én mohó fiam éjjel 70.80 ml-ket, napközben is max. 130 ml, nézelődik, forgolódik, rötyög, játszik a cumisüveggel.... Ti tapasztaltatok ilyet? :roll:

Jó talizást nektek! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hello Csajok!
Jó talit nektek! Mi még nem vagyunk százasak, és nincs is kedvem csavarogni, alszok amikor csak tudok. :oops:

Jandrea! Sajnos még sokáig nem is fogod tudni kiváltani az egy kajcsit. Legalább is amíg csak gyümit adsz. Érdemes lassan majd beletenni valami tartalmasat is (SInlac, később gabonaféléket: Holle-nek vannak nagyon finom pelyhei,amit kis kortól lehet adni).
Amúgy meg állítólag egy gyümi adag is olyan 200-220 g lesz, ezt kell elérni. Most mennyit adsz? Ja és az üveges gyümik sokkal tartalmasabbak, mert rizsnyák van mindegyikhez keverve. :roll:

Képzeljétek, kiderült miért ébredt olyan sokszor Ádi. Elvittem őt is Pötyivel dokihoz és ugye kiderült fogzik ezerrel, be van dagadva az egész alsó fogíny. Ezért megy a hasa is, ami viszont gáz, mert éjjel is sokszor tisztába kell tennem, mert félek kicsípi a popsiját. Nagyon bűzös, híg neki... :?
Viszont vettem tegnap Camomilla Vulgarist és mindkét alvás előtt kapott 5 golyócskát... azóta alszik megszakítás nélkül! Érdekes, hgy csak a nappali alvásnál kell, éjjel alszik. :roll:

Kedd délelőtt Pötyit levitték Szolnoki mamáék, ott gyógyulgat a drágám, már sokkal jobban van. Én is alakulok,már csak a hangom kéne visszaszerezni, annyira be vagyok rekedve, hogy estére már csak suttogni bírok. :shock: ÉÉÉÉÉS, nagy megnyugvásunkra felvették az oviba, így szeptembertől állami oviba kezd, ami sokkal olcsóbba lesz ugyebár nekünk. :?
És végre a lakást is eladtuk, szóval csak véget ér ez a pechsorozat nálunk!!!! :roll:

Most hogy csak egy gyerekünk van annyival könnyebb, hogy hihetetlen. Egész hozzászokik az ember ahhoz hogy egy perc nyugta sincs és mikor lesz, akkor nem tud vele mit kezdeni. :roll: Én is szoktam visszaolvasni és nosztalgiázni. Érdemes lenne lementeni is őket, felér egy naplóval.

Itt a mi sorozatunk is:
Kép egy percesen
Kép egy naposan
Kép egy hónaposan
Kép két hónaposan
Kép három hónaposan
Kép négy hónapos nagyfiú

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Zitocs:
AkArtam írni, hogy nem gond, hogy Viola kis nünüke, a vőlegénye úgyis nagyfiú, összeillenek :wink:

Barti:
húú nagyon sokat változott Ádám, amióta nem láttam :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Én tapasztalok! :lol: Nálunk is kevesebbeket eszik Ádi, úgy tűnik most stagnálnak... :wink:

Én amin ki vagyok akadva, hogy ugye este kap egyedül pótlást. Hát frankón tudja és már nem is hajlandó kiszívni az összes tejcsit, egy idő után elkezd ordítani (gondolom, ha már nem ömlik a tej) és nem tudok vele mit kezdeni, sétálgatunk, böfizgetünk, de ha cici közelít, ordítás van. :roll: Aztán ha meglátja az üveget, akkor elkezd csápolni. :shock: Remélem nem megy a tejcsi rovására. Most majd mérni fogom mennyit szív ki este, lehet a többit lefejem, ne apadjon el az összes. :?

Krisz! Mennyit aludt hazafelé Ádid?

Na megyek, a kispasi társaságra vágyik! :lol:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti! Bevált az altatás. Én hülye, ilyen kézenfekvő dologra nem gondoltam, hogy csak a kiságyban tud jót aludni napközben is. :oops: Ahogy hazajöttünk tőletek, betettem az ágyba, és 1,5 óra alvás. A járókában meg mindig csak 20 perceket szundizott. Na, nem is volt ordítás estére. Most is alszik, én meg gyors kitakarítottam, megfőztem.

krisz78

Húúúú Krisz, ilyen gyors változásra nem is számítottam!!! :shock:
És a kocsiban nem aludt el?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

De, negyedórát, míg úton voltunk. Aztán itthon kivettem, bevittem az ágyába, kicsit nézelődött, aztán alvás. Hát, remélem, tényleg ez volt a baj. Most tesztüzemmód néhány napig.

krisz78

Két kép tegnapról:

ÁDÁMOK
:lol: :lol:

Kép

Kép

krisz78

Sziasztok!

Moffli, nagyon jó lett a hajad!

Annának jobbulást!

Mesinek gratula a szép előadáshoz.

Képek nagyon jók. Nagyon gyorsan nőnek a babák.

Hozzátápi: én még várok, bár néha vonzana, hogy megkóstoltassak Julcsival ezt-azt, kíváncsi vagyok, mit szól hozzá.

Kép
petne

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?