A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Az eltűntek sorába sorolnám még Szuszut, RisziSzilvit, Feluca, Ritus,Jázmin Andi, Félhold, Pöttöm,Lei, Bende és Beleki Evirágos, na meg hát ugye az állandó jelentkező mag akik találkoznak sokat csak már sajna ide nem nagyon jönnek :?

Sniky nektek is cuki az új avatarotok :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2009.05.28 22:19-kor.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi,
Jobbulást nektek!
Köszi a cipő infót! Nagyon édes mindkettő! Viszont a pedipedben az a jó, hogy bőr és szellőzik. Én idebentre is szeretném ha hordana cipőt hogy ne nyúljanak meg a szalagjai a kemény padlótól, így fontos, hogy ne izzadjon majd bele. Akkor a honlapjukon található méret táblázat nem használható? Mert aszerint Virágnak már egy M-es cipő kéne, de akkor inkább S-est rendeljek? Áronak milyen nagy a lába amúgy, 18-as...19-es?
Nagyon jók a képek! Virág is szokott úgy hisztizve kapaszkodni belém, hogy vegyem már fel!

Na voltam ma Brendonba, megvettem az a katicabogaras szúnyogriasztót. Abszolút nem hangos, sztem nyugodtan lehet estére is a szobába, alig van hangja. Csak annyi, hogy 9v-os elemmel működik, és elvileg olyan 20-25 órát bír el így egy elemmel. A hatótávolsága 6-9 méter, így ha sétálás közben a babakocsira van csíptetve, elvileg minket sem bántanak a szúnyogok. Mivel most nincsen szúnyog, így még nem próbáltuk ki, de majd megírom, hogy mennyire hatásos.

Kép
Kép
dia123

Zsóf,
Tényleg édes az új avatarod! :)

Kép
Kép
dia123

Dia !

Elvileg nekünk a 18as cipő is kicsit még nagy de ez annál nagyobb. Holnap megpróbálom lemérni áron lábiját saroktól nagylábujjig , de ha szandit akarsz rendelni sztem a kisebbet kérd.

Én most nosztalgiáztam és visszaolvasgattam a születéseket , milyen izgalomba voltunk akkor :shock: :D :D

Na tényleg elrakom magam!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kép

Na ma én vagyok az első tegnap az utolsó ilyen is rég volt :D
Drága picim megoldotta a reggeli ébredést egy óriás kakival, ami zavarta a kis seggét aztán meg is etettem és most szunnyad persze én már nem bírok. Sajnos sehogy se vagyunk tüsszög köhög még mindig ma felhívom a dokinénit mi legyen , mert láza ugyan nincs de félek nehogy esetleg mandulagyuszija legyen, mert van valami virus nyavalya.

Feltöltöttem nektek és mindenkinek zenés mondókákat és versikéket remélem mindenkinek tetszeni fog akinek még nincs meg linket küldöm ha végre feltöltődött kicsit hosszú idő 12perc de 1cdre felfér majd.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hát egybe nem sikerül így 3link lesz

1. Meseovi

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid= ... kdalok.zip

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok csajszlik!

a pünkösd hétfő miatt szerdán lesz 11-től a pótjógaóra és

csütörtökön meg 10-től MASSBARBIS pokrócozás a ligetben!!
Vendég

Mecsi;) köszi s a zenéket is;)

nálunk ma iszonyat nyűglődés van, a fiam az előbb olyan hisztit levágott (csapkodott, feszítette magát, sehogy sem volt neki jó), hogy én még ilyet nem láttam.... kínomban beletettem a hordozóba, lóbáltam rajta kettőt-hármat, persze úgy már semmi baja nem volt :? :?

és kb. 2 perc alatt magától bealudt benne a szoba közepén.....

mecsi, dia, nekünk is van lilliputi cipőnk, de Barnusnak már az M-es méret is elég necces, ha így haladunk lesz vagy 46-os lába;)) szóval mérd le a belső talphosszt és aszerint rendelj, az nem baj, ha picit nagyobb a cipő, tovább jó lesz rá, persze ezalatt nem 2cm-ket értek;)

sniky

Sziasztok lányok!

Én is vagyok, felugrottam itt nagy üres időmben, pocok mamánál és meg pakoltam, de olyan gyorsan kész lettem, hogy unatkozom :)

A képeket köszönjük
CSenge köszi a szöveget, így már tudom Zorkának énekelni

Niki nem adtam oda a pendriveot :(

Dobok képet, hogy így néz ki Zorka most, persze kereszteltünk is.

Ritus Kép Kereszteltünk, nincs hajam anya rakott pántot :) Kép Keresztszüleim :) Kép az új cangámon Kép motoroztam is Kép én nem itt állok anya Kép a mi kis vadászkutyánk Kép a kedvenc időtöltésem

Kép
rituspoc

Sziasztok, szerencsesen megerkeztunk, minden rendben volt az uton, Malnus reggel 5-ig egyfolytaban aludt, utana meg 20-30 perceket, nagyon buszke voltam ra :)

Mecsi, koszi a bokokat, a picasan is!!! es persze mindenkinek!

Megyunk furdetni.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

lehet, hogy ma meg én leszek az utcsó... ;) jó hosszú volt a nap, de azért jöttem, mert a kötelesség, az kötelesség! :)

ma nagyon boldog hófordulót Vikicának és Alma babának!

remélem, hogy jó a táblám, és minden érintett megkapja a köszöntést! :)

Niki, jó az avatarod, én eddig fel sem fedeztem... és a hajad is újnak tűnik!

Cs-andi, mi van veletek? lehet, hogy találkozunk a ligetben csütörtökön, ha sikerül bejutnunk, de addig is!? Csengid hogy van?

Mecsi, sajnálom, jobbulást nektek továbbra is! csak nehogy a fülére menjen, hogy nem tudod kiszívni a trutyit! :(

Sziszka, büszke is lehetsz Málnusra! érezzétek jól magatokat, azért néha fotós élménybeszámolót dobhatsz, ha van rá mód! ;)

Ritus, de jó képek! nektek nincs webes fotóalbumotok? nagyon édes Zorkád még mindig!!! :)

jelentem jön a második fogunk is... az éjszakák húzósak, de nem annyira, mint itt egyikőtőknek, másikotoknak! :( sajnálom! kitartást!

Panna, mi vettünk Tesco-ban nagyon vagyány fiús Bart Simpson-os napszemcsit! nagyon édes benne Beni, de persze levenni már szuperül tudja... :P

cipő téma. nálunk a 21es zárt gumis orrú tornacsuka is necces már... annyira dundi Benedek lába, meg olyan magas a rüsztje, hogy a korának megfelelőbe esélyem nincs bepréselni... szandit szeretnék én is venni, mert nagyon izzadós a lelkem, pedig nem is eszik sok krumpli :P szóval a tesco bébiosztályán már nem tudok cipőt venni, mert a 19-es a legnagyobb méret, az való 12-18 hónapos babáknak...

ma Leivel voltunk játszóterezni. szuper volt a Bikás parkban. sajnos jó nagy volt a szél, és nem is tudtunk sokáig maradni, de szuper volt!

jövő héten esetleg savoya parkos játszóház érdekelne valakit? Aproo, JázminAndi, Bucsek Szilvi, Verocs, Cs-andi, CsengeAndi, Lei, és még, akiknek elérhető közelségben van!?

lassan megyek, ledőlök, mert mostanában uraság olyan 5 óra körül fúj ébresztőt... persze hajnal 1-2-től már csak közöttünk hajlandó aludni, de akkor is! ;)

jó éjt!

és persze köszönjük a bókokat avatar és fotók ügyében! :)

sophie27

sziasztok
mi is vagyunk, de csak zugolvasóban. Köszi Zsófi a hófordulót, jól esett. Beni még mindig nagyon édes!
Mecsi köszi a linket, ezek még hiányoztak nekem.
Sziszka gratulálok, nagyon szépek voltatok!
Zorka is milyen szép kiccsaj aztaaaa :D
az én leventém olyan baromi hisztis lett,h csak pillázok, ha valami nem úgy van ahogy ő elképzeli rettentő hisztit lever. Valaki másnál is van így? mit csináltok acsibékkle ilyenkor? hagyátok őket hisztizni?
csibikém párat lép négykéláb, néha ücsörög és nagyon szeret állni meg "menni"....
levinek is nagyon magas a lábfeje és azt a tippet kaptuk,h tépőzáras szandit vagy cipőt vegyünk, mert azt könnyebb ráadni...és valóban :D kipróbáltam. liliputis cipőnk nekünk is van, de félóra mire rácibálom a gyerkőcre és fél pillanat után lerúgja... :roll: :shock: :lol:

na futok is vissza a hisztigyárhoz.... :roll: :shock: :cry:
makadu

Sziasztok!

Tudna valaki segiteni????

Elveszett a telefonombol HRK tel.szama (telefoncsere volt) Itt pedig nem valaszol. Nincs meg valakinek veletlenul?

Ritus, nagyon edesek a kepek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Kitti
Én gyerekem is nagyon hisztis, ha valami nem úgy van, ahogy gondolja, akkor nagyon elkezd üvölteni. Én ilyenkor megpróbálom a figyelmét elterelni, a legtöbbször bejön.
Kitartás!

További jó hosszú hétvégét!
kittina30

Sziasztok!

Mecsi,Sniky,
Cm-re milyen hosszú a babátok lába? Virágé 12cm, ami a pediped-es táblázat szerint már M-es méret. Nem tudom, melyiket rendeljem, nem akarom, hogy vissza keljen küldeni, mert amit kinéztem cipőt elvileg 3 hét mire szállítják!

Ritus,
Nagyon jók a fotók!

Zsófi,
Már 5 körül van kelés?? Nem semmi! Hogy bírod??Nem is alszik vissza?

Virág is nagyon nyűgi az elmúlt napokban, de én a front hatásának gondolom. Le is mondtuk, pontosabban egy héttel későbbre tettük, a 2 napos nyaralásunkat a hülye idő miatt. Remélem akkor már jó idő lesz!

Kép
Kép
dia123

elnézést Ritus, tegnap kimaradt a köszöntésből Zorka bébi! :( ne haragudjatok! szóval neki is boldog hófordulást!!!

a mai ünnepeltek pedig ManciBarbi Gergője! boldog hófordulót neki is!

Dia, van ilyen nap is, hogy 5 után kelünk, de akkor általában 7 fele már visszaalszik. ma viszont 6kor kelt, és éjjel sem volt fent! :) na, ebből kéne jó sok még! :)

Sziszka, talán Szuszu tud neked segíteni, bár ő sem sűrűn van mostanában fórumon, de egy privit biztosan megnéz, hátha!

ma elég mozgalmas volt a napunk, és a holnap is az lesz, megyünk is fürdetni, aztán majd jövök élménybeszámolni a mai gyereknapi forgatagról!

jó éjt nektek!

sophie27

Sziasztok! Eni is napok ota eleg nyugos, de nem is csodalom, mert a frontok mellett kibujt az 5. foga, meg a 6. is majdnem. Na meg 2 napja jol be is nathasodott, mult ejjel kb 15x orrszivoztunk... jo moka volt :roll: Remelem hamar rendbe jon, foleg mert apaja jovo heten nem lesz itthon 2 ejszakat, konferenciara megy :(

Sziszka, orulok hogy szerencsesen megerkeztetek... telefonszamugyben sajnos nem tudok segiteni :cry:

Hofordulos babaknak mi is boldogat kivanunk :!:

Mecsi, koszi a linkeket, es Aronnak jobbulast!

Ritus, nagyon jok a kepek, Zorka nagyon helyes kisholgy :D

Hiszti eseten nalunk is a figyelemeltereles szokott bejonni, vagy az se :wink:

Na jo ejt, es tovabbi jo hetveget :!:

yuyu79

csak egy gyors kérdés! akiknél már van fölül a babónak foga... most vettem észre, hogy Beninek a bal felső fogánál az ínye olyan, mintha lila lenne... az lehet, hogy jön a foga, vagy inkább beverte valahova!? :shock: a durva, hogy a száján semmi nyoma esésnek, de tényleg olyan, mintha véraláfutásos lenne csak a bal felsőjénél!?

Kitti, nálunk is durva hiszti van mostanság! nem tudom, lehet ez a koruknak megfelelő, ha már ennyien jeleztük, hogy nálunk is van ezzel "gond" mostanság! :)

sophie27

Zsofi, Eninek is olyan most a balfelsonel, mintha veralafutasos lenne, de neki mar feherlik is , csak meg nem torte at az inyet... Szerintem siman lehet a fogatol...

yuyu79

Köszönjük a köszöntést!
Zsófi, te nagyon figyelmes vagy! :D

Én is eltereléssel próbálkozom hiszti téren, általában bejön.
És tegnap Gergő is lépett kettőt egyedül, de annyira meg tud lepődni a tudományától, hogy elkezd hisztizni, hogy fogjam meg. Pedig annyira ügyes! :)

Nagyon beindult duma téren, már megy az apa, baba, tete, hehe és, mikor mondom neki, hogy nem szabad, eszeveszetten rázza a fejét, hogy nem. Iszonyú cuki.

Már gyönyörűen látszik a 4 fogacska felül, ami egyszerre jött ki. Nagyon hősiesen viselte, nem volt sírás.
Zsófi! Nekünk nem volt lila az ínye, de szerintem is simán lehet a fogacskájától.

Zorka baba nagyon cukki! :D

Jó hétvégét és boldog gyerkőcnapot a kicsiknek! :D

Barbi
Kép
manci79

Dia, mi lábunk is 12cm, így az M-es méret még jó egy darabig...

Zsófi, nem új a hajam, csak már megint hosszú;))

nálunk hiszti téren már a figyelemelterelés sem nagyon jön be, csak néha..... jó kis akaratos oroszlánkölykök;)))
én meg már néha nagyon nehezen viselem.... pedig még csak ezután jön majd az igazi hisztikorszak....

sniky

sziasztok!

Niki, csak az avatarodon tökre látszik a vörös melírod, azért hittem, hogy most csináltattad meg újból! :)

hiszti nálunk is megy, és tényleg nagyon nehéz időnként megtartani a nyugalmamat nekem is. sajnos hamar felmegy a pumpa, főleg, ha szar napom van! :(

jajj. tegnap voltunk itt a lakóparkban rendezett gyereknapi murin, és a helyi tv-sek felvették Benit és Bogit (1 hét különbség van közöttük csak!), ahogyan játszanak :P olyan édesek voltak. aztán a szülőket meg jól meginterjúvolták... na, ennek kevésbé örülök, de ez van. remélem, hogy kivágnak! na a másik para, hogy egyelőre nincs ilyen helyi tv-nk, szóval majd valahogyan jó lenne megszerezni az adást! :)

a másik, ami szintén tegnap történt. kaptunk ajándékba csokinyulat... na, én barom, odaadtam a gyereknek, és ő szépen lerágta róla a celofánt :? ami persze megakadt a torkán. szegénykém tisztára kivolt, sírt, öklendezett, erőlködött, hogy kitornássza a torkán akadt szúrós celofándarabot... végül nekem kellett lenyúlnom a torkára, hogy ki tudja "hányni" azt a vackot! szóval az utca közepén szépen kijött belőle minden! :( annyira sajnáltam, sokat sírt miatta, meg mi is jól megijedtünk! :(

Sziszka, nekem mégis megvan HRK Ritus száma! küldöm priviben! ;)

sophie27

hali! Megvagyunk mi is! Mecsi hiányolt! :) köszi
Csabi is kúszik mászik, imád állni, mindenbe megkapaszkodik és rögtön feláll. Néhány másodpercre egyedül is megáll, aztá n huppan fenékre :)
Csabi is tapsikol már egy hónapja, és a NEM tiltást már kezdi érteni.
Egyelőre csak két foga van kint alul, de szerintem már jön felül is, mert múltkor bekentem Dentinoxal és mintha éreztem volna valamit fent is.
Vettem Bohém mama-s hordozó kendőt, ami nem terheli a hátat, mert oldalt a csípőmön ül benne a gyerek, és nem kell kötögetni sem. Három éves korig lehet ezeket hazsnálni álítólag. Eddig jónak tűnik, mert tényleg nem terheli meg a hátizmaimat.
hisztizés nálunk is megy sokszor. Én ha rászólok erélyesen, akkor általában abbahagyja. De nem mindig persze. Olyankor bennem is felmegy a pumpa. De hát ezt túl kell élni.
Éjszakai alvás nehéz, sokszor felsír, állandóan pörög, forog álmában. Most már pár napja visszaraktam a saját ágyába, mert nem tudtam semmit aludni, ha mellettem forgott egész éjjel. Napközben viszont általában kétszer 2,5 órát alszik, délelőtt és délután. szóval ilyenkor tudok vele pihenni, vagy saját dolgaimat csinálni szerencsáre.
vettünk bibicklis gyerekülést, holnap próbáljuk majd ki. :)

Zsófi: játszóházban benne vagyunk jövő héten!
lei

:))) Zsófi nekem nincs melírozva a hajam ;))) lehet, hogy a vax miatt tűnt úgy;))

sniky

Niki, oké, akkor én vagyok vak, és benéztem az avatarotokon a hajadat! :) bocsi!

Lei, okés, akkor majd egyeztetünk még! aztán jó bicajozást!

Cs-andi, Ti is használjátok még a Bohém mamás hordozót? csak egy kérdés, ezt nem tudnád megvarrni? vagy mi a nagy titka a zsáknak? vagy nincs neki, és simán meg lehet házilag is csinálni?

amúgy megnéztem a honlapjukat, az én méretem nincs is benne a táblázatban :( szóval nem tudom, hogy egyedi méretben gyártanának-e, vagy sem, meg azt sem tudom, hogy Benit bírnám-e benne cipelni, szóval elég nagy lutri így több ezret kiadni érte... :(

sophie27

zsófi, csinálnak nagyobbakat is. a mammut mögött van egy 2in1 bolt ott tudsz próbálni.
én eladtam az enyimet és varrtam helyette magamnak másikat.
ha kell valakinek, akkor anyagköltség +ezeötszá-ért varrok szívesen annak akinek kell :wink:
köszönet azoknak akik hiányoltak!jól esett :roll:
jól vagyunk!van 6 foga babókámnak és nagy dumás lassacskán mászni fog már alakúl a dolog...sokat pokrócozunk a verával imitt-amott, keveset vagyunk itthon a gép elött :wink:
gyönyörűek és nagyon ügyesek a babák!!!4
Vendég

Sziasztok!

Zsófi, bocs, hogy szombaton nem jöttünk, meg nem is jelentkeztünk. Petiékhez új családtag érkezett, egy 7 hetes bernipásztor és Peti nem akarta, hogy a mamája vezessen le érte Kőszeg mellé. így hajnalban elhúzott a húgával, és nekem kellett érte mennem kora délután.
Leon egyébként írtó cukkancs kutyus ám!

Mi amúgy jól, Levinek is megvolt az első két önálló lépése, bár sztem még nemtudatosan, csak indulatból.

Szuper, hogy szóba került a hiszti és pont jókor, Levi olyan 3 napja kezdte, de extra dúrva. előtte is volt, de ennyire nem. Ha csak nem arra kanyarodunk, amerre Ő szeretné séta közben, már magas c és ordít. Nálunk sajna a figyelemelterelés csak felesben jön be, szóval lassan nem merek utcára menni a kis akarnokkal. :roll: :oops: :lol:

Mi is végre átléptük a 9 kilós határt, most nagyon szépen gyarapodik Prücsök és nagyon sokat is fejlődik.

Na, mennem kell, mert a front kegyetlenül betesz. Egész nap alaphangon berzenkedés van, de fél óránként tutter levág egy nagyobb sírást. Mint most is.... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok, elnézést a zavarásért, de segítséget szeretnék kérni!

Kislányomat Alexát beneveztük a nőiportálon egy szépségversenyre. Nagyon nagy a verseny. Szeretnénk az első 10-be bekerülni. Jelenleg a 19 és a 21-ik hely között mozgunk.
Szükségünk lenne néhány szavazatra, rendszeres szavazóra. A verseny június 20-ig tart, egy órában egy gépről csak egy szavazat adható.

Íme a link ahol szavazni lehet, nem kell regizni:

http://www.noiportal.hu/noiportal_babas ... p.472.html

Előre is köszönöm segítségeteket!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

sziasztok
ezekszerint nem vagyok egyedül a hisztivel... :roll:
és ki hogyan tiltja a nem nekik való dolgokat? 120x nem és jelképes dádá a kezecskére?
Csandikám és Zsófi meddig birnátok a csibéket cipekni benne? a közel 10 kilós Levimet meddig bírnám el benne kettétörés nélkül? :shock: :D nagyon tetszik ez a hordozósdi, de nem tudom,h bírnám-e?!

Nagyon sokan eltűntek...Dorcával vajon m a helyzet? és a többiek?

Beus szavaztam
makadu

makadu, én úgy érzem a babazsákban jobb mint a karomban tartani, mert teljesen eloszlik a terhelés mivel nagy a felület.bár az is igaz, hogy csengi 7100g beni meg a csúcstartó ha nem tévedek :roll:
Vendég

Kitti, nekem mondjuk mei tai-om van, de sokkal jobb pl. amikor hiszti van, de főzni kell, vagy egyszerűen a hátamra dobom Levit és úgy porszívózom.
Szóval sztem nem arra jó, hogy órákat azzal cipelje az ember a lurkókat, hanem átmeneti segítségnek. Én utoljára 6 hósan vittem benne Levit sétálni hosszabb távra, de már nem volt annyira kellemes érzés, főleg hogy dupla gerincferdülésem van, szóval megviselt. De otthonra fél órákra néha életmentő!
Ez a babaerszény talán könnyebben felvehető, a mei tai-t kötözgetni kell, de nagyon nagyon szeretem.
Ha esetleg nem vagy biztos a dolgodban, bár tudom, nincs közel, de minden hónap első vasárnapja hordozós nap Börsön. Ott van mindenféle kendő, mei tai, erszény, meg még egy csomó kevéssé ismert hordozós eszköz. Ki lehet próbálni, meg hoznak be külföldről egy csomó szuper állapotú használtat, amik gyönyörűek.

Zsófi, karkötő nincs elfeledve, de még várok én is....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

http://www.babaorrszivo.hu/bugslock.php
Zsófi, Andi, itt a karkötő weblapja.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

makadu: a babazsák azért jó, ami nekem van, mert nem a hátadra veszed benne a babót, hanem a csípődön ül. nekem bejött eddig. mondjuk én sem órákig sétálok benne, csak akkor ha már nyűgüzik a babakocsiban és ki kell vennem belőle. vagy itthon, ha kell a kezem valamihez :) Amúgy lehet hátra is rakni benne, mondjuk apának.

zsófi: JÁtszóházazásra nekem a mai nap, a szerda délután, a csütörtök délután és a péntek jó. Délelőtt 11-től kettő óráig kb., délután meg 4 utántól érünk rá általában az alvások miatt.

Vacsi: ki mit ad vacsira a lurkóknak?
lei

hiszti: mi is rászólunk, meg kicsit rácsapunk a kezére. Sajnos eddig nem sok sikere van ennek a "fenyítésnek". Pl. imád a TV képernyőjéra tapadni és nyalogatni azt. hiába szólunk rá, állandóan visszamegy oda. Most egy asztalt toltunk a TV elé, hátha ez visszatartja. Viszont általában ha erélyesen rászólok, ha valami másért hisztitzik, akkor abbahagyja. egylőre
lei

Jó reggelt!

Biztos jók ezek a babazsákok, lehet, hogy nekünk sem ártana, de már félek minden ilyentől, hogy nem fog bejönni, és akkor csak ott áll használat nélkül.

Tiltás
Nálunk sem sok haszna van a sok "nem"-nek. Egyelőre csak állandóan azt mondogatom, hogy "nem", és ezt már ő is tudja mondani. :-D Nálunk is nagyon menők a műszaki cikkek, Máté is imádja a tévé képernyőjét fogdosni.

Vacsi
Én szoktam neki adni bolti tejpépet, meg már csináltam neki házit is tápszerből, vagy pedig gyümölcsös tejberizst adok.
kittina30

sziasztok!

először is a tegnapi elmaradásom!

Dorcinak és Levinek (Aprooéké) nagyon sok boldog hófordulást kívánok! ;)

Aproo, köszi a linket! szuper... ráadásul a csaj, aki reklámozza, még kolléganőm is volt! :)

Lei, okés, akkor majd egyeztetek a másik lánnyal is, aki tuti jönne a játszóházba és akkor mondom, hogy mikor! vagy, ha ő nem jön, akkor mi már tuti megyünk a héten! ;)

Cs-andi, megy privi!

Beuska, szavaztam rátok!

sophie27

Sziasztok!

Beuska: én is szavaztam!

Szerintem jelenleg az én Bencém a legnagyobb, két hete volt már 11,30 kiló és 85 centi. De Benedekkel szorosan egymás mellett haladnak, az biztos! :)

Mostanában nem jöttem annyit, szinte minden napra volt valami program. Három gyereknél persze van program. Eleve minden nagyival, rokonnal gyereknapozni kellett. Sajnos sok programot elmosott itt az idő.

Egyébként jól vagyunk. Nyaralásunk le van foglalva augusztus elejére 9 napra. Emese már csak 8 szor megy suliba, amit már nagyon várunk! (mármint, hogy vége legyen)!
Kicsik jól vannak, nőnek. Bencének még továbbra sincs foga, bár eléggé szenved és az alsó ínyén érzek dudorokat. Továbbra is mászik ezerrel, feláll mindenhol, ha kezét fogjuk lépeget. Tapsikol pár napja. A fejét már nagyon régóta rázza, kb. másfél-két hónapja.

Vacsira nekem tápszert eszi, meg reggelire is, 250 ml-t.Tejpépet adnék vacsira, de egyáltalán nem eszi meg. Napközben a tápik mellett háromszor eszik. Egy saját főzésű főzit, egy gyümit, meg vagy még egy főzit, vagy helyette tejterméket. Két naponta adok neki. Vagy babajoghurt, babapuding, vagy túróból házilag készült finomságok, vagy natúr joghurt.
Már darabosabban eszi a kajákat, néha kicsit öklendezik, de ügyeske!

Ma délelőtt szereltek nálunk redőnyt, kitakarítottam gyorsan utána a gyerekszobát, leraktam őket aludni, úgyhogy most gyorsan, amíg alszanak rendbe teszem a többit.

Sziasztok

Szép napot!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, nekünk védőnő ajánlotta a SPURI nevű eszközt, kullancs elhárításra. Eredetileg háziállatoknak tervezték. Kb. négy ezer forint. A gyerek zsebébe kell tenni. Nagyon jó állítólag szúnyogra, kullancsra.

Lehet, hogy kipróbálom!

www.spuri.hu

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

SKUDO kullancs- és bolhariasztó

SKUDO ultrahangos kullancs- és bolharisztó A SKUDO ultrahangos kullancsriasztó hanghatásával, vegyi anyagok használata nélkül önmagában is nagy biztonsággal képes távol tartani a kullancsokat és bolhákat. A magas frekvencia tartományban (~40 kHz) kibocsátott hangot az emberi fül nem érzékeli és háziállataink sem hallják. ...
3.740,- HUF + ÁFA (4.488,- HUF)

Szerintem ez lehet az....

Kép
Kép
Kép
emesedora

ja, igen. Cs-andi, szerintem is Bence a legnagyobb baba a fórumon! enyém fiam nem tudom, hogy hány kiló, mert már régebben voltunk méreckedésen, de 85 centi tuti nincs... igaz, a 80-86-os rucikat hordja már bőszen, de legutóbb olyan 75 centi körül mozgott, na, azt nem hiszem, hogy 10 centit nőne ca. 2 hónap alatt! :) kilók tekintetében a 11 körül mozgunk. már csak 2x eszünk mi is tápszert, a többi egyéb kajcsi. reggel és este 210 ml lazán lemegy, illetve este fürdés előtt megy még egy adag tejpép is! ;)

sophie27

Sziaztok!

Mindenkinek utólagosan is nagyon szép pünkösdöt kívánunk. Lett valaki pünkösdi krály, vagy királyné?
Almának kibújt a jobb felső kettő foga és hamarosan követi a ball felső kettő is. Egész jól viselte leszámítva, hogy alig evett, csak szopizott egész nap.

Zsófi2: köszönjük a hófordulós köszöntést, és a ránkgondolást. Jó volt veletek és Jázmin Andiékkal találkozni. Remélem nem ez volt az utolsó alkalom.
Alma is elkezdte a nem-nem korszakot,bár mondani még nem mondja, de határozottan rázza a fejét, mint Beni. Képzeld most az én fösztöm sem kell neki csak a bébi étel ílletve anyósom gulyáslevesét például megette és apum főztjét is amikor otthonvoltunk. Ennyire rosszúl főznék?

Zsófi: nagyon szuper ez a szunyog írtós karkötő. Azt hiszem, hogy Attilán fogom elösször kikisérletezni, mert ő egésznap a vadonban van így ha jó akkor ő biztosan hasznátveszi.
Almának a lakásba néztünk egy elektromos szúnyogriasztót ami a szitakötő szárnycsapásait utánozza így riasztva el a szúnyogokat. A brendonban árulják és a babapatika magazinban láttam. 5000ft. Katicabogár formájú.

Vacsora:Tejpéoet, vagy a délről megmaradt főzeléket kapja. Most kaptam szüleimtől hippes jóéjszakát kekszes tejpépet amit én még itt magyarországon ne is láttam boltokban. Ezt is nagyon szereti Alma.
A gyümölcsökkel viszont most hadilábon állunk. A banánon kívül nem hajlandó semmit sem enni, ja és azt is csak darabos formában.

Mozgás
terén forgolódva közlekedik és félülő pozicióba szeret helyezkedni, ha a padlón van. Négykézláb rugózik, de még nem mászik, és újabban csetintget a nyelvével. Nagyon édes :lol: .
A vizet még mindíg imádja és a levegőn lenne egésznap, ha rajta múlna. Nálunk csak akkor van hiszti meg nyügi, ha nem tudom kivinni valamiért.

Lányok, babák!
Még mindíg áll a meghívás, nagyon szívesen látok bárkit akár egy napra, de egy hétvégére is. Ha vágyódtok a kikapcsolódásra a város zajából, akkor csak szóljatok bátran. Akár egy közös találkát is megszervezhetünk.
Mindenkinek szép napot, ha már nem jelentkeznék ma.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Bocsi, nincs 85 centi Bence sem! :oops: Tegnap néztem a kiskönyveket és az maradt meg bennem, hogy Dórika kisebb formájú nőci, de ő is 10 kiló volt és 85 centi egy évesen. Bence is 3 héttel ezelőtt volt 75 centi és 11300 gramm. Na, így már jó. Jövő héten megyünk megint méreckdeni, 10. hónál.

Karkötőt lehet, hogy kipróbáljuk mi is!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedora! :) akkor jó! kicsit csodálkoztam, hogy hova nő már ez a gyerek a 85 centijével! :)

a héten nem tudom, hogy mi lesz a program, meg milyen idő lesz, de akkor egy játszóházat beiktatunk tutira! Aproo, titeket nem érdekel? a csütörtöki ligetezés nem tudom, hogy összejön-e, persze jó lenne, de nekem baromi messze van sajnos bkv-val! :(

pénteken meg megyek 2 órás vérvételre... király lesz! nosztalgiázom a terheléses cukrommal... :(

sophie27

csajok!
valaki használ ilyet?
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
mi a különbség az újszülött és a 6 hós zacsik között materiálisan??
tudtok segíteni?
nagyon köszönöm előre is!!
Vendég

Andi, bár mi nem használunk ilyesmit, de gondolnám, hogy azért kell más 6 hós kortól, mert a kakijuk állaga, szaga, stb. is megváltozik, nem?

sophie27

Nem lehet, hogy az ujszülött nem illatositott esetleg :?: :roll:

yuyu79

Sziasztok!

Andi,
Nekünk ilyen pelenkatartó kukánk van. Az első 6 hónapra való zacsik vékonyabbak mint a 6+ hósak. A 6+-os sokkal vastagabb, illatosított és aszem antibakteriális is. Sajnos viszont nagyon hamar elfogy, mivel ugye vastagabb így kevesebb jut egy tekercsre. Őszintén mi már nem veszünk bele ilyen tekercset csak ha akciós. Beleteszünk egy sima kukazacsit és kész. Szerencsére jól záródik maga a vödör, így nincsen büdös így sem.

Feluca,
Nekünk van olyan katicás szúnyogriasztónk, de még nem tudtok kipróbálni mivel most eltűntek a szúnyogok a hideg miatt.

Tiltás:
Nálunk apának van egy bortartója a konyhában, egyben mikrótartó állvány is. Sajnos azzal nem sokat tudunk kezdeni, máshová nem tudjuk pakolni. Amikor először ment oda Virág, azonnal rászóltam határozottan. Sztem ekkor volt ilyen tiltás először, szegény nem értette, hogy anya miért beszél vele ilyen hangnemben. Volt is pityergés (persze ilyenkor kellet összeszednem magam hogy nehogy elnevessem magam ott előtte, olyan édes volt ahogy biggyesztett a kis szájával!). Azóta megtanulta, hogy azt nem szabad, bár minden nap kipróbálja egyszer, hogy vajon ma sem szabad-e, de következetes vagyok és nem hagyom egyszer sem. Szépen el is veszi a kezét ha rászólok, néha van sírás is. De sokszor elindul a borok felé és már akkor rászólok, és tudja hogy miért szóltam és másfelé veszi az irányt. Viszont semmiképpen nem babusgatom stb miután megtörtént a fenyítés, mert akkor lesz az, hogy direkt rosszalkodik hogy aztán rászóljanak, sírjon és akkor jön a dédelgetés. :? Ilyenkor inkább megpróbálom elvonni a figyelmét valami játékkal, hogy minél előbb lépjen túl rajta.

Kép
Kép
dia123

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?