A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Jó estét!
Jön a nagynéném, de ha jól tudom holnap reggel megy vissza a tanyára, így továbbra is úgy néz ki, hogy megyek a találkozóra. Remélem nem találkozom semmi kollégával, mert mégis ciki lenne megmagyarázni, hogy bulizni eljárok, dolgozni meg nem.
Ha véletlenül valami közbejön írok, vagy odaszólok a Marcelloba, hogy a gömböctalálkozósoknak adjanak át egy üzenetet Kép

Lino nem jelentkezett, remélem nem ijesztették meg

Jerry
jerry

Itt vagyok megint, "virsli bundaban" volt a vacsi (ez elöre elkészitett tésztaba belegöngyölt virslit jelent) és a maradék tésztabol desszertet is sütött az én draga Uram.Kép

Szoval:
Bellana!
Ez tényleg pöcsölés! (marmint a férjed cége!) Valahogy csak tuléled az anyost, a lanyok a talin feltöltenek majd pozitiv energiaval!
Na, a lodarazs fészektöl biztos jobban megijedtem volna!

Kinga!
En is nagyon-nagyon örültem a képeknek és tetszel rajta. A pocak ügyes és Te is nagyon kedves vagy rajtuk! Persze hianyoltam a foncsikokat, de késöbb olvastam, hogy dolgozol az ügyönKép (na, azért a pihi fontosabb!)
Biztos vagy benne, hogy javitani akarsz még az 5-ösért? Nem lenne jobb pihizni inkabb?
Mi ujsag Nagybencével?
A korhazi kalandot pedig nagyon sajnalom, vigyazz magadra egy kicsit, jo?

PZita!
Nagyon szépen köszönöm, hogy leirtad a tapasztalatodat!
En sem gondoltam, hogy az igény szerinti szoptatas és a rendszeresség kizarja egymast. Valahogy ugy képzeltem, ahogy Te is leirtad, hogy idö kell hozza, hogy a két dolog összeérjen. Az okos könyvem 2-3 honapot is ir, mire a baba élete vmennyire rendszeressé valhat.

Egcsi!
Jopofa lehetett a madarad, ahogy meglepödött a pici mozgasan! VérképKép
Akkor egyelöre az anyos mellett döntöttél szülésügyben?

Bori!
Fu, ez a Libickozma nagyon tetszene nekem is! Mondtam is mar a férjemnek, hogy ugy szeretnék vmi nyugis helyen pihizni, ahol nincs sok turista, csak nyugalom és allatok! Elküldenéd nekem a hely pontos cimét, ahol voltatok? Egyszer biztosan elmegyünk.
Most nekünk ez kicsit ugyan messze lenne, de gondolkozunk, hogy egy hétvégére leugrunk Tessin-be (olasz-Svajcba), még sosem voltam ott, csak atutazoban. Ez a hétvége jo lett volna, de kaka idöt josolnak, igy lemondtunk rola.
Akkor Te mar biztosra kérsz EDA-t? Nem csak "biztosnsagi tartalék"nak szanod? Farolva, felhuzott poloval érkezel a korhazba és mar nyomjak is beléd a tüt?Kép
OOO, rantott camambert!!! Gondolj ram ha azt eszel!Kép

Ildiko!
Hianyoltam is a képeket, mert olyan jo, hogy Te mindig teszel fel a fejleményekröl fotokat! Rad is rad férne mar a kényeztetés!
A spanyol epret ismerem, itt is arultak, nem sok ize volt. Most attértek egy hete a svajci eperre és meglepöen finom! Nem gondoltam volna, hogy itt ilyen fincsi eper megterem. (ezt birom a svajciakban, amint van sajat termésük vmiböl, azonnal elfogynak a boltokbol a külföldi cuccok és csak a sajat terméküket aruljak)

Orsi,
jovanna, nem haragszom, tudod mit, fogjuk a hormonokraKép
HazKép

Vali,
Szép sulyuak a babak!
Az tök jo, hogy hamarosan haza is jöhetsz a korhazbol. Ha tudsz, irj majd nekünk par sort!

Pano,
En is szomoru lennék, ha dokim pont szabin lenne, mikor szülök (különben még nem is kérdeztem meg!), szoval megértelek.
Nem igazan értem, hogy hogyan godnolkodik a doki, hogy majd gyorsan elindul és a szülésre pont odaér? Lehet, hogy mar nem elöször csinalja.
Mar nem irom, hogy jo utat, mert lehet, hogy azota visszaértetek.

Aniko!
Örülök, hogy Gergö jobban van. Viszont a Te folyasod bosszanto nagyon. Tényleg nem szabad cseresznyézni, ezt nem tudtam! Pedig vszinü, hogy a mi cseresznyénk csak a szülés utanra érik megKép

Cumi-ügy:
nalunk a klinikan szolni kell elöre, hogy nem akarunk cumit, különben automatikusan benyomjak a babak szajaba a cumit, ha sokat sirnak a csecsemöosztalyon. Mondjuk én nem nagyon szeretném elengedni magam mellöl, de ki tudja hogy alakul, lehet, hogy néha tényleg jol fog esni egy kis egyedüllét, pihi. Magyarorszagon ez hogy van? Na, meg az ember lehet cumisüveg-ellenes, mi van, ha a korhazban abbol adnak neki inni (pl teat vagy nemtom mit, ha esetleg szükséges)?

Jövö héttöl remélem én is gyakrabban tudok majd jönni és csevegni.

Szép estét és nagyon jo talit kivanok Nektek (fajo szivvel)!

Süncsi
Ui: Szöszi, mondtam mar, hogy baromira unom a nagyanyos karalabés sztorijaidat? Kép
süncsi

Itt vagyok megint, "virsli bundaban" volt a vacsi (ez elöre elkészitett tésztaba belegöngyölt virslit jelent) és a maradék tésztabol desszertet is sütött az én draga Uram.Kép

Szoval:
Bellana!
Ez tényleg pöcsölés! (marmint a férjed cége!) Valahogy csak tuléled az anyost, a lanyok a talin feltöltenek majd pozitiv energiaval!

Kinga!
En is nagyon-nagyon örültem a képeknek és tetszel rajta. A pocak ügyes és Te is nagyon kedves vagy rajtuk! Persze hianyoltam a foncsikokat, de késöbb olvastam, hogy dolgozol az ügyönKép (na, azért a pihi fontosabb!)
Biztos vagy benne, hogy javitani akarsz még az 5-ösért? Nem lenne jobb pihizni inkabb?
Mi ujsag Nagybencével?

PZita!
En sem gondoltam, hogy az igény szerinti szoptatas és a rendszeresség kizarja egymast. Valahogy ugy képzeltem, ahogy Te is leirtad, hogy idö kell hozza, hogy a két dolog összeérjen. Az okos könyvem 2-3 honapot is ir, mire a baba élete vmennyire rendszeressé valhat.

Egcsi!

Bori!
Fu, ez a Libickozma nagyon tetszene nekem is! Mondtam is mar a férjemnek, hogy ugy szeretnék vmi nyugis helyen pihizni, ahol nincs sok turista, csak nyugalom és allatok! Elküldenéd nekem a hely pontos cimét, ahol voltatok? Egyszer biztosan elmegyünk.
Most nekünk ez kicsit ugyan messze lenne, de gondolkozunk, hogy egy hétvégére leugrunk Tessin-be (olasz-Svajcba), még sosem voltam ott, csak atutazoban. Ez a hétvége jo lett volna, de kaka idöt josolnak, igy lemondtunk rola.
Akkor Te mar biztosra kérsz EDA-t? Nem csak "biztosnsagi tartalék"nak szanod? Farolva, felhuzott poloval érkezel a korhazba és mar nyomjak is beléd a tüt?Kép

Ildiko!
Hianyoltam is a képeket, mert olyan jo, hogy Te mindig teszel fel a fejleményekröl fotokat! Rad is rad férne mar a kényeztetés!
A spanyol epret ismerem, itt is arultak, nem sok ize volt. Most attértek egy hete a svajci eperre és meglepöen finom! Nem gondoltam volna, hogy itt ilyen fincsi eper megterem. (ezt birom a svajciakban, amint van sajat termésük vmiböl, azonnal elfogynak a boltokbol a külföldi cuccok és csak a sajat terméküket aruljak)

Orsi,
HazKép

Vali,
Szép sulyuak a babak!
Az tök jo, hogy hamarosan haza is jöhetsz a korhazbol. Ha tudsz, irj majd nekünk par sort!

Pano,
En is szomoru lennék, ha dokim pont szabin lenne, mikor szülök (különben még nem is kérdeztem meg!), szoval megértelek.
Nem igazan értem, hogy hogyan godnolkodik a doki, hogy majd gyorsan elindul és a szülésre pont odaér? Lehet, hogy mar nem elöször csinalja.

Aniko!
Örülök, hogy Gergö jobban van. Viszont a Te folyasod bosszanto nagyon. Tényleg nem szabad cseresznyézni, ezt nem tudtam! Pedig vszinü, hogy a mi cseresznyénk csak a szülés utanra érik megKép

Cumi-ügy:
nalunk a klinikan szolni kell elöre, hogy nem akarunk cumit, különben automatikusan benyomjak a babak szajaba a cumit, ha sokat sirnak a csecsemöosztalyon. Mondjuk én nem nagyon szeretném elengedni magam mellöl, de ki tudja hogy alakul, lehet, hogy néha tényleg jol fog esni egy kis egyedüllét, pihi. Magyarorszagon ez hogy van? Na, meg az ember lehet cumisüveg-ellenes, mi van, ha a korhazban abbol adnak neki inni (pl teat vagy nemtom mit, ha esetleg szükséges)?

Süncsi
Ui: Szöszi, mondtam mar, hogy baromira unom a nagyanyos karalabés sztorijaidat? Kép
süncsi

Szoval:
Bellana!

Kinga!
Mi ujsag Nagybencével?

PZita!

Egcsi!

Bori!

Ildiko!

Orsi,
HazKép

Vali,
Szép sulyuak a babak!

Pano,

Aniko!

Cumi-ügy:

Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Jelentem, kimostam az összes babaruhát! Még szárad egy adag! De nem vasaltam még!
Talán holnap a komódot is megrendeljük a ruháknak.

Lino: mi van veled?

Zita: na, eljössz?

Nanda: jó ez az összefutás Bellanával. Kép Bár ha nem lett volna az első tali, nem bizti, hogy megismeritek egymást! Ugye milyen jó??? Holnap folytatjuk Kép
Te 13 kilót??? Nem is hiszem el!
Autó Kép A futómű megúszta? Csak a kipufogó rögzítése adta fel? Ez a benzin dolog érdekes, akkor be van dögölve a mérőműszer!
A szoptatással én még ennyire sem voltam sikeres, pedig elveim, elhatározásom is volt, így nagyon megviselt! Hétfőn szültem, és csütörtökön egész nap bőgtem már miatta (bár ez lehet, hogy a szülés utáni depi is volt), és később sem javult. Most nem leszek ennyire merev, remélem... Én is okosabb vagyok már, de ez nem biztos, hogy elég lesz!

Süncsi: doki Kép Férjed Kép Bíztasd csak, most már kell neked is a kényeztetés!
Amúgy kell egy kis pihi, hogy ne fáradtan menjél szülni. Álmok Kép
Gondok: a férjem feje felett is válnak a tulajok Kép
Málnalevél nem kötelező, de egy természetes lehetőseg a szülés könnyítésére! Kérdezd meg a dokidat, esetleg a tanfolyamot tartó szülésznőt! Nálunk gyógynövény boltban kapható. A 36. betöltött hét után minden nap egy bő evőkanálnyiból kell készíteni, leforrázva, és min. 10 percig hagyni ázni. Az íze nem egy élvezet, de hátha használ!

Bellana: én majd igyekszem, de nem mondom fixre! Föleg ha esni is fog.
Azért nem most kezdem az éhezést holnapra! Kép
Anyós Kép De valóban jobb, ha nem leszel ott! Én is megyek a szüleimhez az ablakozás idejére szerdán. Zsófi csütörtökön is ott lesz!

Szép estét, és mindenki jöjjön holnap!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Jelentem, kimostam az összes babaruhát! Még szárad egy adag! De nem vasaltam még!

Nanda: jó ez az összefutás Bellanával. Kép Bár ha nem lett volna az első tali, nem bizti, hogy megismeritek egymást! Ugye milyen jó??? Holnap folytatjuk Kép
Autó Kép A futómű megúszta? Csak a kipufogó rögzítése adta fel? Ez a benzin dolog érdekes, akkor be van dögölve a mérőműszer!
A szoptatással én még ennyire sem voltam sikeres, pedig elveim, elhatározásom is volt, így nagyon megviselt! Hétfőn szültem, és csütörtökön egész nap bőgtem már miatta (bár ez lehet, hogy a szülés utáni depi is volt), és később sem javult. Most nem leszek ennyire merev, remélem... Én is okosabb vagyok már, de ez nem biztos, hogy elég lesz!

Málnalevél nem kötelező, de egy természetes lehetőseg a szülés könnyítésére! Kérdezd meg a dokidat, esetleg a tanfolyamot tartó szülésznőt! Nálunk gyógynövény boltban kapható. A 36. betöltött hét után minden nap egy bő evőkanálnyiból kell készíteni, leforrázva, és min. 10 percig hagyni ázni. Az íze nem egy élvezet, de hátha használ!

Anyós Kép De valóban jobb, ha nem leszel ott! Én is megyek a szüleimhez az ablakozás idejére szerdán. Zsófi csütörtökön is ott lesz!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, nagyon jól sikerültek Kép Minden rendben van velünk Kép

Voltam NST-n, némi összehúzódásokat mutatott, de nem túl komolyakat, babácska pedig annyira mozgott, hogy többször is lerugdosta az érzékelő fejeket a pocakomról Kép Utána voltam két különböző orvosnál UH-n, egymástól függetlenül mondták, hogy nagyon szépen fejlődik Gömböc, az egyik szerint 3250 gramm, a másik szerint 3300. Egyébként tényleg elég daginak látszott. De a lényeg nem is az, hogy hány gramm, hanem hogy fejlődik Kép Jövő héten újra nézik. A saját dokimról elég sok gondolat kavarog a fejemben, de majd inkább holnap személyesen mondom el, mint hogy itt írjam le.

A vérnyomásom elég gáz, de remélem gyogyóval nem megy 150/90 felé. Lábam elég otromba a sok víztől, de fehérje nincs a pisiben.

Bocs, hogy megint csak magamról írtam, de sikerült megnyugodnom! Most majd visszaolvasok, és holnap találkozunk!!!

Szilvi
lino

Sziasztok!

Voltam NST-n, némi összehúzódásokat mutatott, de nem túl komolyakat, babácska pedig annyira mozgott, hogy többször is lerugdosta az érzékelő fejeket a pocakomról Kép Utána voltam két különböző orvosnál UH-n, egymástól függetlenül mondták, hogy nagyon szépen fejlődik Gömböc, az egyik szerint 3250 gramm, a másik szerint 3300. Egyébként tényleg elég daginak látszott. De a lényeg nem is az, hogy hány gramm, hanem hogy fejlődik Kép Jövő héten újra nézik. A saját dokimról elég sok gondolat kavarog a fejemben, de majd inkább holnap személyesen mondom el, mint hogy itt írjam le.

A vérnyomásom elég gáz, de remélem gyogyóval nem megy 150/90 felé. Lábam elég otromba a sok víztől, de fehérje nincs a pisiben.

Bocs, hogy megint csak magamról írtam, de sikerült megnyugodnom! Most majd visszaolvasok, és holnap találkozunk!!!

Szilvi
lino

Sziasztok!

Szilvi
lino

Lino!

Nagyon örülök,hogy minden rendben!Kép
Puszi Nanda
nanda

Lino: látod, minden oké! Kíváncsi vagyok a részletekre, tényleg kitárgyaljuk holnap.
Itt a front, már dörög... Kép

Jó éjt Mindenkinek!
Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Nem állt be még ababám és a 33. hétbe léptem, már kaptam könyves, lámpás, és gyakorlatokról tanácsot, de van még valaki így akinél úgyanilyen probléma van?
Aggódjak vagy sem?

Zsuzsa
Most a gyapjú takaróra gondoltál? Már vettünk gyapjut, pamutot, és polárt, többet nem kap ez a baby, majd egy hálózsákot.
Nem biztos hogy mindent egy helyen kellett volna megvenni az árak miatt, de mivel nem vagyok helyben nehezebb utána járni és többször felmenni, hol ezért hol azért.
Majd a következőnél.
Bár mindenki ránézésre kisfiút lát nálam és én is azt álmodtam valamelyik nap, most össze vagyok zavarodva, kit is várjak, minek is szólítsam.

Találka, mivel a párom elment ezelőtt 1 ½ hétre vitorlázni, és nem voltunk együtt, kaptam tőle egy vikkendet, amit ma este akar elkezdeni. Tehát lehet hogy mi kicsit pihenünk a hétvégén valahol máshol, kettesben még utoljára, ne haragudjatok. Ha borzasztó lesz az idő akkor nem megyünk, de most már ő dönt, mivel lefoglalta a szállást, ez holnapra kiderül, majd Nandán keresztül tudlak értesíteni titeket.

A méhnyak rövidülésre mikortól kell számítani, és a doki állapítja meg a vizsgálat során, vagy csak akkor van, ha már nyitva van a méhszáj? Kerestem a választ rá a könyvekbe de nem leltem.

Zita
Anyós el van feledve erre a hétre, majd hétfőn talizunk a békítő shown, remélem sima napom lesz vele.
A vizsgák sem érdekelnek, ez a baj, jó lenne ha nem vágnának meg, mert nincs kedvem még pótvizsgára is felmenni. Igyekszem valamit a fejünkbe verni és akkor talán átcsúszunk valahogy. Ne stresszelek bár most ez a keresztbe fekvés a babánál kicsit aggaszt, de attól nem fog befordulni.

Mindkét gátvarrást érzéstelenítik, a metszésnél úgy tudom nincs idő rá, de akkor már annyira feszít a kicsi, hogy nem érzed a fájdalmat. A küret érzéstelenítés nélkül van, de ez a Sz. Imrés szokás, nem mindenhol érzéstelenítik a varrást, de még sok anyuka így sem érzi, annyira mással van elfoglalva, valaki meg az érzéstelenítővel is érzi, bár lehet hogy a doki nem várja meg a hatását…..
Bár én még nem szültem….
Mi is vettünk egy Aventos kezdő baby szettet, jó ha van a késöbbiekben meg úgyis kell a cumisüveg, ha most nem is fogjuk használni, de azért legyen ilyen is itthon.

Nixi
nixi
Irország

Lino: hála az égnek!!! A dokidnak toll a fülébe.
Holnap majd jól elszidjuk, jó? Kép Kép

Na, akkor megyek is, csak aggódtam már érted. Kép

Linda
bellana

Sziasztok!

Lino:Nagyon-nagyon örülök! Kép Holnap megünnepeljük a jó hírt!

Süncsi:Én nagyon félek a méhecskéktől is,ki sem mertem volna menni a házból.
Kiírás:Hurrá,meglátod milyen jó lesz Nektek.Kép
A cseresznyét küldd el nekünk! Kép
Férjed nagyon kedves. Nálunk is adtak cumit a kórházban.

Mariann:Én is többször álmodtam már a szülésről.Háromszor álmodtam kislányt,és állítólag kukacunk van.Egyszer ikreket,és egyszer ötös ikreket sikerült szülnöm,de pillanatok alatt. Kép
Festők: Kép

Zsuzsa:Szerencsére nem kerültem olyan állapotba,hogy ápolni kelljen.Holnap találkozunk,már nagyon várom.Biztos mindenki sokat változott pocakilag.Most még szebb látvány leszünk együtt! Kép

Bellana:Pénzügyek Kép Ottalvás Kép Sajnos én sem tudom ígérni,hogy előbb megyek,mert délelőtt vásárolni megyünk,és nem tudom,hogy végzünk.

Zita:A bukkanókat én is nagyon megszenvedem mindig.Mondjuk én még csak a bepisiléstől félek. Kép
De jó lenne,ha tudnál jönni holnap.Kép

Egcsi:A szoptatás már egy kellemesebb dolog,mint a szülés.KépMadár aranyos lehetett.Kép
Ennyire szereted a teniszt,hogy még minket is hanyagolnál? Gratulálok a 30.héthez.Kép

Ildikó:Nekünk is ma csinálták a beépített szekrényt a hálóba.Kép

Jerry:nekem is a tatárbifsztek a kedvencem,és nagyon hiányzik.Kép
Mi történt pontosan tegnap este?Ugye,hogy jobb,hogy otthonmaradsz.
A holnapi egyébként nem buli,hanem szülésfelkészítő tanfolyam lesz,ha találkozol egy kollégáddal.Kép

Nanda:Autós-túra Kép
találka Bellanával.Kép

Panó:sajnálom ezt a doki-dolgot.

Puszi Nektek és holnap tali! Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Most mar raszoktam az offline irasra, igy kicsit nyugisabb es hat ezzel a hulye telefonos internettel olcsobb is, ugyanis megint 1 oraba kerult vegigolvasni mindent es most rendesen elolvastalak titeket, nem csak atfutottamKép Viszont megint mindjart 11 ora es hihetetlenul hulla vagyok, mert tanitas utan meg elmentunk lampakat nezni es fel 9-re ertunk hazaKép Es delelott megyunk tovabb, mert hetfore, legkesobb keddre be kene szereznunk a hazba valo legtobb lemapat. Abban nem remenykedem, hogy mind sikerul, de azert a nagyja keñe, mert megy a villanyszerelo es fel kene raknia.

Nem is irok most sokat, csak valaszolgatok:

Bellana
Nem tudom, hogy odaerek-e elobb, mert delelott lampa-turan leszunk, de ha igen, akkor radcsorgok, ok?Kép

SwenKép
Te is ari vagyKépKulonben kb. 1 honapja en is azt almodtam, hogy szulok es nekem sem volt semmi rossz, csak a vege volt furcsa, mert tudtam, hogy mar csak 1-2 nyomas es kint van a baba es ereztem, hogy valamiert nem tudok nyomni es akkor felebredtem, hogy nagyon kell pisilnemKép Erdekes voltKép

Lino
Orulok, hogy jobban vagyKép

Na, megyek, holnap ugyis talalkozunkKép

Aniko
Igen 28KépKépKép
gyorsan megy az ido, nem igaz?)

SziasztokKép

Orsi
28

avocado

En leszek vajon az utolso?

Nanda,
az elöbb nem is irtam Neked! Sajnalom a kocsi-ügyet, lassan lehet, hogy mar Neked sem kellene vezetned!

Niki,
van egy csaj a szüléselökészitö tanfolyamon, akinek a 35. héten fordult be a babaja. Mar teljesen felkészült, hogy csaszar lesz, aztan egyszer csak jött boldogan, hogy megfordult a baba. Csak ugy magatol. Szerintem ne aggodj, még nyugodtan megfordulhat!

Lino,
jajj, de jo, hogy minden rendben! Szép nagy a babad! Te, lehet, hogy mar mindjart szülsz?Kép
A dokid (ha ö volt) jol rad ijesztett! Azért hogy öszinte legyek, ez nem volt szép töle, ilyet csinalni egy kismamaval! Gondoltam én leirom itt a véleményem, mert holnap a talin sajnos ugysem tudom elmondani.

Zsuzsa,
a tanfolyamnak mar vége, de a dokimat majd megkérdem a teaval kapcsolatban. Köszi.
A férjed remélem nem latja majd karat a tulajvaltasnak, bar ilyenkor mar a bizonytalansag is rossz. Kivanom, hogy minél elöbb rendezödjenek a dolgai!

Aniko!
ÖtösikrekKép Az mar biztos nem lesz, de a kislany még bejöhet!Kép

Orsi!
Te aztan nem kiméled magad!

Mégegyszer jo talit, jo éjt,
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Na itt vagyok sokkal nyugodtabban, úgyhogy most visszaolvasok! Hát a mi babánk se hidegfrontra bújik majd elő, az biztos! Ilyen jót már rég aludtam. Este 9-túl reggel fél 7ig fel se ébredtem. Viszont a hülye idő miatt a talin vagy megsülök majd, vagy megfagyok. Köztes időre való ruhám nincs, ami rám jönne. Azt nem is írtam, hogy tegnap egy tiszta lányos, rózsaszín szülőszobában voltam NST-n Kép

Szöszi: jó lehet ez a babaklub! Mi az első babával jártunk szülésfelkészítőre, minden héten volt, tök jó volt!

Niki: nem irigyellek a vizsgák miatt! Meg anyós miatt se Kép A férjem tett egy olyan felelőtlen ígéretet, hogy a szülésig már nem kell velük (anyósék) találkoznom, úgyhogy én bízom most még pár hét nyugiban Kép Az én babám mostanra fordult be 1 egész napja a 37. hét kezdetén. Remélem most már így marad! Úgyhogy még simán befordulhat a Tied!!!

Kinga: nagyon jók a képek! Neked is sok drukk a sok vizsgádhoz!!! Még nagyon sok van Kép Kórház Kép Vigyázz magadra, és azért néha próbálj pihenni is! Kispapa?

Annyit emlegettétek az epret, hogy muszáj voltam venni, és olyan finom volt!!! A barackot viszont ott hagytam, mert olyan kemény volt, hogy szerintem beletört volna a fogam. Remélem nem lesz hasfájós Gömböc, mert én úgy imádok minden puffasztó és „nem szabad” gyümölcsöt, zöldséget!

Swen: gátmetszés: elsőnél apa elmondása alapján óriási tűvel érzéstelenítettek, én nem éreztem, azt sem mikor vágnak. A varrásnál nekem inkább az volt a gázos, hogy Lili túl gyorsan jött és szakadt a méhszáj + a hüvelyfal, az nem volt igazán kellemes amikor azt varrták. Nórával meg megúsztam az egész gátmetszést. Szerintem simán túlélhető. Cumi: cumisüveg: annak ellenére, hogy én nagyon készültem arra, hogy csak szoptatni fogok, vettünk egy cumisüveget, meg egy cumit is (NUK-ot). Cumisüveg nem kellett (szerencsére. Egyszer 17, utána meg 25 hónapig szoptattam), de Lilinél annyira ömlött a tejem az elején, hogy szegénykém néha csak cicizni akart volna, de akkor is rögtön ömlött a szájába a tej, na akkor jól jött a cumi. Ez 2-3 hétig tartott. Utána nem használta, Nóra meg el se fogadta. Álom Kép Már álmodtam én is Gömböccel, de akkor kisfiú volt Kép Pedig tuti lány!!! (Mariann, most olvasom, hogy Te is így jártál álmodban! Kép )

Mariann: örülök, hogy elmentek a festők!

Bellana: keresztcsont Kép Játszóteres anyuka Kép És őt nem is zavarja, hogy mit csinál a gyereke?

Bori: nagyon irigy vagyok a kiruccanás miatt!!! Erről a Salvusról meg ma kifaggatlak a talin! Grat a gyerekszobához! Tegnap bepakoltam Gömböc szekrényébe, most hétvégén meg a lányokét akarom még átpakolni, mármint nyári ruhailag.

Orsi: de jó hogy mindjárt kész a házatok!!! Te meddig dolgozol még?

Vali: vigyázz magadra a kórházba! És remélem néha tényleg kiengednek majd! Jó nagyok már a babáid!!!

Egcsi, Vali: apukám meghozta a papírokat a TB-től, majd a hétvégén összeszedem magam, és megírom, hogy mi kell!
Egcsi: ÁlomKép Rögtön csak a kellemesebb része kell a dolognak mi Kép Semmi szülés, csak szoptatás Kép

Jerry: szerintem jól teszed, ha most pihensz egy kicsit!

Zsuzsi: gratulálok Emmához! Szerintem teljesen jó méretei vannak!

Anikó: örülök, hogy azért javulgattok!!! Folyás Kép

Süncsi: hurrá, hogy sikerült kiíratnod magadat!!! A dokim… inkább majd megírom emilben, ha érdekel, jó? Darazsak? Hát én azt hiszem frászt kaptam volna! Allergiás vagyok a darázscsípésre.

Zsuzsa: nagyon remélem hogy holnap tudunk bográcsozni!!! Front hogy hatott a pocakodra? Szandálvásárlás nálunk is aktuális lenne már!

Nanda: benzin Kép, kipufogó Kép Jó kis nap!

Ildikó: de rég olvastam rólad! Jó hogy előkerültél! Vigyázz Te is magatokra!
Szilvi
lino

Jó reggelt,

LINO,
ANNYIRA ÖRÜLÖK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akkora a babád, hogy már most is gyönyörű-gömbölyű bébi lehetne idekint.

Zita,
eldobhatóra gondoltam, igen. Nem emlékszem, melyiket használtam...Avent nekem is van 6 db mosható, de hát az édeskevés. Megpróbálom a Fixies-t.
Klassz lenne, ha el tudnál jönni!!! Hozzál fotókat, kérlek. (gyerekek, férjek, kutyák, macskák)

Zsuzsa,
te is meggyőztél, veszem a Fixies-t!
Nem akarok fognyűvő manókat!!!
Hálóinget nagyon szépet láttam itt a Megatoys-ban, alig valamivel 4000 Ft felett, azt hiszem, abból megengedek magamnak egyet-kettőt (hacsak anyu nem tud adni valamit).
Ébredés - hát, szomorú.
A málnalevélről majd akkor kiokosítotok ma.

Nanda,
akkor a tegnapi sofőrködésed nem sikerült valami jól. Hallottam is zakatolni valami járművet, azt hittem, traktoros kisgazda-felvonulás van.
Szóval összefutottál Lindáékkal? És melyik fiú aranyosabb...?
Remélem, a szoptatással kapcsolatos gondolataid megváltoznak majd Maximnál, és ha nem lesz tejed, nem fogsz belőle "nagy lelki gondot" csinálni. Én eléggé haragosan szemlélem-olvasom a mostani hozzáállásokat a szoptatásról, mert azt gondolom, hogy ezzel nagyon sok anyukának okoznak iszonyatosan nehéz napokat, hónapokat. Ha nincs tej, és megpróbáltad a másnál bevált trükköket, akkor ne legyen semmi frusztráció benned, amikor mesterségesen táplálod a kicsit. (azt hiszem, ezzel a véleményemmel sokak nemtetszését kivívnám) Persze, egészen mást gondolok azokról az anyákról, akik bőven szoptathatnának, csak "kényelemből" választják el a babát.

Süncsi,
ez nagyon jó hír!!! Majd írsz gyakran otthonról is, ugye?
Mikor érik a cserkó...?
Az én férjem főzni egyáltalán nem tud, de hideg vacsit bármikor osszedob. Ja, teát tud főzni, meg rántottát. Meg mir.piizát is tud sütni, ha asszonya lelép valahová.
Nekem is tetszett a méhes történet. Imádom a mézet, bár mostanában ég tőle a nyelőcsövem.
Miket kell még vásárolnod? Hol tartasz Zsuzsánk listájában?
A hely címe: www.haromhazifogado.hu
EDA: persze, "tartalék", de nem bízom magamban, hogy majd azt mondom: jó, kibírom anélkül is...
Ölellek

Linda,
anyósnál alszotok? Finom vacsora és reggeli lesz?!
Úgy hallottam, gyönyörű kismama vagy, és ez szuper, mert így tudok majd gyönyörű fotókat csinálni a Bemutatóról!!!

Most befejezem a főzést, megmosom a hajacskámat, aztán uccu - lassan indulandusz.
Pusszancs

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

AnitaboriKép
Bingó elhízott állapotában sincs fél kg, nem nagy megterhelés.Kép

NandaKép
Autós story:Kép

SüncsiKép
De jó, végre pihizhetsz otthon és készülhetsz a nagy találkozásra!Kép Rendi férjed van, néha az enyém is kotyvaszt, de csak szuperkülönleges dolgokba fog bele, szakács a lelkem.Kép Egyszerű rántotthús nála szóba sem jöhet. Ezeket én készítem.Kép
Szülés ügyben még semmi nem végleges, még mindig van remény, hogy apuka jön be velem.Kép

BellanaKép
Kitartás! Legalább lesz klímád, bár ahogy elnézem a nyár nem siet az idén.Kép

ZsuzsaKép
Ügyi vagy, a babaruhamosást már én sem halogatom sokáig, de a vasalás annyira nem vonz. Tényleg, mennyi idős korig kell vasalgatni a babaruhát?Kép

LinoKép
Örülök, hogy a babával minden ok, a vérnyomásodKép

AnikóKép
Azért nem hanyagollak el benneteket teljesen, nagyon hiányoznátok, de nem biztos, hogy minden nap jövök. Elég nagy teniszbolond vagyok, kizárólag elméleti síkon, de ha uncsi egy meccs azért jókat alszom rajta.Kép

Nagyon jó talizást!Kép Itt szakad az eső.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Szioka mindenkinek

Eloszor is jo talizast Nektek.
Gyorsan irok egy par sort, a csaladom egyik fele elment bevasarolni, Agi meg atvitte Laurat a kozeli bevasarlocenctrum pallo-merijebe ezt magyarul nem is tudom minek nevezik. Egyenes forditasban labdatenger.

Aniko
Milyen lett a szekreny, mi polcrendszert vettunk es toloajtok lesznek rajta. Nagyon praktikus, alol kosaras, felul es kozepen polcos, a ketoldalan pedig akasztos. Kesobb, ha elkoltoznenk innen is vihetjuk magunkkal, mindig vehetunk hozza tartozekokokat es ugy varialjuk ahogy akarjuk.

Bori
Te kis csokifalo, teszel fel kepet a gyerekszobarol? Ma raugrottam a merlegre es 12,5 kg-val mutat tobbetKép. Matol sali es gyumi, mert meg 7 het hatra van. Igy is mindenki megjegyzi mekkora a hasam, de tenyleg olyan hegyes, biztos ezt hivjak fius pocinak.

Nixi
Ezen a befordulason mar en is sokad gondolgodtam, en a 22. heten voltam utoljara UH-n, nem is tudom, hogy most hogy all a baba. A mehnyakrol csak annyit, hogy nekem Lauraval a 6. honaptol megvolt rovidulve es mar akkor azt mondtak, hogy valszeg 2-3 hettel hamarabb fog szuletni, es igy is lett. 26-ra voltam kiirva es Laura 14-en szuletett 3435 grammal.

Lino
Nagyon orulok, hogy minden rendben. A leveleket olvasva neha szerencsesnek erzem magam, hogy itt nem kell allandoan Uh-ra menni, igy sok idegtol megkimelem magam. Orulet, hogy neha min kell keresztul menni egy-egy tevedes miatt. A vernyomasodra vigyazz!

Zsuzsa
Nagyon ugyi vagy, hogy kimostal. En is haladok, mar a valogatason tul vagyok, de rajottem, hogy egyaltalan nincs 50-56-os ruhankKép. Lauraval a hugom dolgait hasznaltam, de most o is a babat var. Ebbol az kovetkezik, hogy a jovoheten vennem kell parat.

Suncsi
Hurra, hogy nem kell dolgoznod. Ezek miatt az olasz dolgok miatt meg ici-picit irigyellek, mar biztos irtam, hogy imadom oket. Nagyon sok baratunk van es ugy hianyzik a temperamentumuk, kedvesseguk, eletszeretetuk ebben a skandinav legkorben. Ami viszont jo hir, hogy a kisfiam kereszt szuloje az ocsemen kivul egy olasz hazaspar leszKép.

Lanyok!!!

A fejem agyabol kipattant a kisfiunk neve, de nekem nem annyira tetszik. NIKKE Ti mit szoltok?
Van valakinek valami jo nemzetkozi nev otlete? Nekem itt csak egy nev tetszik az pedig a LAURI, de meg sem lehet, hogy a gyerekeinket Lauranak es Laurinak nevezzuk! Segitsetek kicsit, mar atneztem a Sorayatol kapott finn, magyar, sved neveket, de nem talaltam semmi jotKép.

Pusza es jo hetveget!
Ildiko
salla

Probalok feltenni kepeket, hatha sikerul!
KépKépKép
salla

Sziasztok Lányok!

Megérkeztem Pestről. A találkozóra mégsem sikerült eljutnom. Kép De abban reménykedem, hogy a nyár végén majd lesz egy, akkor már babákkal együtt.

Légy szíves világosítsatok már fel erről a málnaleveles dolgot! Meg a homeopátiás szereket is elmesélné nekem valaki?! Voltam egy homeopátiával foglalkozó doktornőnél, aki felírta, hogy miket is lehetne használni a szülés könnyítésére, csak ott volt velem a két csemetém is, és azt már nem sikerült megkérdeznem, hogy melyik szer mit csinál pontosan.

Milyen volt a találkozó? Meséljetek!!!!!!!!!!

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Na, ugy latszik ebben is en voltam az elso, nem csak az eljovetelbenKép Ilyen sokaig maradtatok?Kép Vagy mindenki annyira teleette magat finomsagokkal, hogy mar nem is birtatok ide benezni?Kép
Meddig maradtatok? En is ugy maradtam volna, de sajnos muszaj volt ezeket ma elintezniKép
De kaptunk egy szep kis mozeskosarat kolcsonbe, ugyhogy igaz nem akartunk venni, de most megis van, es igy valoszinuleg az elso hetekben ezt fogjuk hasznalni, meg nem tudom. Meg annyi mindent nem tudok!Kép De egyelore ugy gondolom, hogy majd az osztoneimre hagyatkozom es akkor annyira nem benazhatok, nem?Kép
Az IKEA-ban sikerult megvennunk a huzatot, amit felreraktak nekunk es meg egy szuper pokrocot is talaltunk, ami igaz nem babapokroc, de annak is lehet majd hasznalni, tunderiKép Meg talaltunk lampat a furibe a tukor fole, ugyhogy a furdoszobai lampak megvannakKép Hetfon folytatas!Kép
A koncert is jo volt, igaz most mar annyira nem birtuk a zajosabb szamokat, akkor kimenekultemKép
De Apukam meghivott minket egy sajtos-tejfolos langosra, nyamm-nyammKép Igaz csak felet ettem meg, a masikat a hugom, azert az utan a pizza utan erdekes lett volna, ha be birok nyomni egy egeszetKép

Annyira jo volt ma a taliKépKépKép Azert jo lenne meg egyet csinalni, csak most mar nagyon szet fogunk szorodni a szulesek miatt, de majd meglatjuk, Zsuzsa mindig olyan ugyesen megszervezi, biztos kitalal majd valamitKép

Na, megyek, holnap is benezek, egesz nap itthon leszunk es vegre pihizunkKép

SziasztokKép

Orsi
28+1

avocado

Suncsi

Ne aggodj ertem, most mar tenyleg nyugisabbak a napjaink, lassan vege a sulinak es az epitkezesnek isKép

Salla
Nev ugyben talan a Marcell, nem tudom arrafele ez van-e.

SziasztokKép

Orsi

avocado

Muszaj meg egyszer irnom, mert kozben megneztem a leveleinket es jott level Zsuzsatol a kepekrol!!!Kép

Szuperek!!!!!Kép

Zsuzsa Draga!
Koszi, hogy fotoztal es azt meg kulonosen koszi, hogy ilyen gyorsan feltettel kepeket!!! PuszikaKép

Na, jo ejszakatKép

Orsi

avocado

Jo napot kivanok!

Hol vagytok? Még a talin?

Ildiko!
Nagyon jok a képek, Kishuncut még mindig kishuncut, nagyon aranyos. Szép a gyerekszoba, nagyon tetszik az a nagy polc! Itt fog lakni a pici is? Es Te milyen csincsi vagy! Tetszel! En nem latok semmilyen vészes kilokat. Kuul a hajadKép
Tényleg jo, hogy Olaszorszag ilyen közel van, kocsival vagy vonattal nem gond egy kiruccanas Milanoba, de még Toszkana sem vészes.
Az én itteni legkedvesebb baratnöm is olasz és ö és a baratja lesznek az itteni nagynéni és nagybacsi! (a baratja mondjuk török, de ö is nagyon kedves srac)
Név-ügyben nehéz tanacsot adni! Megkérdeztem a férjem, azt mondja, hogy egy magyar-finn hazasparnak az Attila tökéletes név. Nem tudom miért...

Lino!
Rozsaszin babaszoba?Kép De Zsusza szerint ugyis megvaltozik a szülöszoba szine szülés közben!Kép

Bori!
Köszönöm a hely cimét, még nem néztem meg, mert vmit le kell tölteni hozza, de igyekszem.
A cserko juniusban érik, szoval lehet, hogy mar Dömperkével együtt fogjuk csodalni, hogy milyen szépek (bar csakazértis meg fogom kostolni!).
Köszönöm, én a vasarlassal készen vagyok, most mar szülös utan, igény szerint vasarolok csak. Egyetlen dolgon gondolkozom még, egy szobahömérön, mert az az egész hazban nincsen.
Te hogy allsz?
Lehet, hogy olyan gyorsan szülsz majd, hogy nem is jut idö az EDA-ra!!!
Mit ettél a Marcelloban?

Orsi!
Külföldi lakosok elött nem illik sajtos-tejfölös langosrol beszélni!Kép

Talisok, meséljetek mar, én nagyon kivancsi vagyok! Es ha szabad és mindenki megengedi, akkor képeket is szivesen nézegetnék...

Sok pusszancs, tovabbi szép vasarnapot (itt mar ujra szép idö van, csak kicsit hüvös).

Puszi
Süncsi
süncsi

sziasztok!

Remélem mindenki jól van a tegnapi zaba után Kép
Aki nem kapott még linket, de szeretné látni a képeket, jelezze nekem!
MACI! a te címedet nem leltem meg, így küldd el nekem légyszi, én meg küldöm a képeket!

Nixi: még befordulhat! Beszélj vele!
Kár, hogy nem jöttél Kép
A méhnyak rövidülést a doki állapítja meg jellemzően kézi vizsgálattal. Alaphelyzetben 3-5 cm, és ha minden zárt, akkor a Cervix 3000-es. Ha rövidül, akkor az első szám változik meg majd.
A méhszájak nyílásánál a többi szám változik majd!
Amúgy a gátmetszést is szokás érzésteleníteni, és küretet nem csinálnak mindenhol!

Anikó: te kis kannibál Kép

Süncsi: helyes, kérdezd csak meg!
Én is remélem, hogy mind lelkileg, mind anyagilag minden oké lesz az urammal.
Mail majd megy a képekről.

Lino: akkor a te férjedben is az hagyott nyomot, mint az enyémben! A gátmetszés érzéstelenítése!

Bori: akkor az még kifizethető egy hálóingért!

Bellana: milyen lett a klíma? Ma éppen nem kell használnotok. Max. fűteni!!!

Egcsi: meddig kell vasalni? Amíg a köldöke rendbe nem jön, addig az alsőneműket, feje alá tett pelusokat, ... nem árt! Utána nem kötelező! 6 hetes koráig szerintem kell, utána a te dolgod. Én asszem Zsófinál 1/2 évig csináltam. Most nem tudom, mi lesz!

Ildi: egyszerre leszel anyuka a hugicáddal? Ez érdekes! Nekem sincs kicsi ruhám, de ki tuja, kell-e majd! Én egyenlőre nem nagyon veszek, majd ha kell, megy a család!
Látom, már szépek vagytok Kép És a pocid is nagyon helyes!

Zita: pedig vártunk ám! A kaját sem ettük meg helyetted! Kép És szerintem jól sikerült.
Málnalevél teát leírtam talán Süncsinek? Gyógynövény boltban megveszed, és a 36. betöltött héttől lehet inni napi egyszer, egy púpos evőkanál fű, leforrázod 3-5 dl vízzel, min. 10 percet áll, és utána leszűrve ihatod! A tágulást hivatott segíteni!
Homeopátia: én egy szerről tudok: caulophollyum
Az adagolása attól függ, milyen koncentrációsat kapsz. 6 CH, 30 CH, ??? Orsinak van róla valami papírkája, meg Lino, Zsuzsi is jártasabb benne, mint én!

Orsi: 1/2 5 körül jöttünk el Borival és Bellanával, és kicsivel hamarabb ment el Anikó.
Mózeskosár Kép
Vásárlás! Kép Koncert Kép
Ha én megszülök, ne rám számíts! De ti még csinálhattok! Én megszervezem nektek, ha nagyon kell, ti meg elmentek... Kép
Képek Kép Pedig sokat "szívtam" ám vele...

Ma abbahagytam a Magne B6 napi 3*2 adagját! Nagyon szurkoljatok, hogy ne jöjjenek a görcsök. A kórház óta folyamatosan szedtem, és a görcsök sem jöttek, de mi lesz az elvonó hatása? Passz!
A málnalevél és a homeós bogyók majd a jövő héten. Egy kicsit várok, ne lepjem meg a szervezetemet, meg a szerdai ablak dolgot meg akarom úszni egyben!

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

ZsuzsaKép!
En is megnezhetem a kepeket? Este jovok es beszamolok en is, tavirati stilusban csak ennyi: megint nekiestunk a gyerekszobanak.igen, igen, az ablak...Kép
szoszi
szoszi

Sziasztok!
Apa és a Maya elmentek Vénához!KépDe legalább van néhány szabad órám!Kép

NAGYON SZUPER VOLT A TALI!KépKépKépKépKépKép
Zsuzsa köszi neked ,hogy megszervezted!Kép
Remélem nem fogunk szétszóródni a babák születése után sem,és ha élőben nem is,de a neten tartani fogjuk a kapcsolatot.
Most gondoltam bele abba,hogy lehet,hogy a szülés utáni problémákat(VÉNA) is könnyebben át tudtam volna vészelni,ha már a Maya születése után rátalálok a társalgóra!Kép
Már most jó rágondolni,hogy ha valami bajunk,problémánk,lelki bánatunk...stb lesz ide mindig lehet majd jönni!Nagyon szeretném,ha nagyon sokáig egybemaradna ez a topik!!!KépKépKép
Na jó elég a lelkizésből...Kép

Nixi!
Nagyon sajnálom,hogy nem taliztunk,pedig jó lett volna még szülés előtt dumcsizni egy kicsit.De még bepótolhatjukKép

Ildikó!
Nagyon csinos kismama vagy,és én is ilyen tejfölszőke gyerekekről álmodoztam,amikor még a Mayát vártam,de nem az lettKépKép,sebaj,hátha a Maxim.Én az voltamKép
A kisasztal és kisszék nem IKEÁS véletlenül?Nagyon jók a színek!

Anikó!
Akartam kérdezni tőled is az együtt alvásról,majd mail-ben próbálok részletes lenni!Kép

Most gyorsan elküldöm,azután folytatom,mert majdnem elszállt az egész valami miatt!Kép

Nanda
nanda

Sziasztok!

Ugy latszik a tobbseg meg emesztKép

Zsuzsanak megegyszer koszi a taliert, nagyon-nagyon jo voltKépKép

Nanda
Abszolut egyetertek veled, nem szabadna hagyni, hogy abbamaradjon ez a topik! De szerintem ez egy olyan jo kis tarsasag lett, hogy ez a veszely nem fenyeget. Igaz en meg nem tudom, milyen is igazandibol babazniKép, de azert csak akad majd minden nap egy fel oracska, hogy benezzekKép

Ma egesz nap itthon voltunk, ilyen mar honapok ota nem volt!!! Kép
Olyan jol esett, hogy amikor akartam csak ledoltemKép Raadasul a parom fozott ebedet is, ugyhogy nagyon jo dolgom voltKép
De azert aktiv is voltam, bepakoltam 2 doboz ruhat, teli es hasonlok, ugyhogy unnepelyesen bejelentem: a mai nappal elkezdtunk keszulodni a koltozesre! Furcsa erzes! Meg nincs egy eve, hogy hazakoltoztunk Madeirarol, csekely 500kg-val, ugyhogy most furi megint csomagolni, igaz ez kicsit konnyebb lesz es kozelebb isKép

Na, nagyon nincs mit irnom, mert ugye ma sok minden nem tortent errefele, de remelem Ti irtok es ezert ma meg megprobalok jonni.

Aniko, Bellana, ilyen sokat ettetek???Kép

Tessek szepen jelentkezni!Kép

Sok puszika mindenkinek, komolyan nagyon szeretek ide jarni kozetek, olyan jo ez a topikKépKépKép

Jok legyetekKép

Ja, majdnem elfelejtettem megirni az egyetlen fontosabb esemenyt ma. Raalltam a merlegre es jelentem mar en is plusz 9-nel tartokKép Pedig ugy erzem, hogy egyre kevesebbet birok enniKép Biztos kis mokusom kapcsolt ra odabent!Kép

SziasztokKép

Orsi
28+2

avocado

Sziasztok!

Először is nagyon-nagyon jól éreztem magam a talin.Kép

Zsuzsa,köszönjük szépen a szervezést.Természetesen nem neked kell megszervezni a következőt,hiszen Te ott már javában babázni fogsz.Kép Azért biztos nem lesz ugyanolyan Nélkületek,akik már addigra megszültök.
A képek nagyon jók lettek, csak azt sajnálom,hogy én lusti voltam körbejárni,és így Rólad nem csináltam,pedig nagyon csini a pocid.Remélem valaki másnak sikerült.
Miért vagyok én kannibál?? Ezt nem értem.

Lino:Jó volt látni,hogy megnyugodtál.Azóta nézed a vérnyomásodat?Hogy viselkedett a gyomrod tegnap?
Megúsztad a taccsot?

Orsi:A lángos az egyik kedvencem mostanában,én hetente legalább háromszor megyek a piacra,mert ott nagyon finomat csinálnak.(Bocsi Süncsi! Kép )
A barátnőm már röhög rajtam,amikor mondom,hogy megint a piacra indulok.Kár,hogy olyan hamar el kellett menned,de már mi sem tudtunk sajnos sokáig maradni.Most valahogy nekem olyan gyorsan telt az idő.Még annyi mindenkivel szerettem volna személyesen beszélni.Nandával az együttalvásról,amiről ugye jó sok tapasztalatom van Kép, Borival a gyerekek dadogásáról,ami nálunk is sokáig visszatérő probléma volt.Ez mind hazafelé jutott eszembe.

Ildikó:Nekünk az egyik barátunk csinálta a szekrényt,viszonylag egyszerű,de nagyon szép.Alul végig akasztós,felül végig polcos,ilyen görgős ,fiókos megoldásra sajnos nem volt pénzünk.Viszont régi álmom teljesül,mert végig tükrös-tolóajtós lesz.Kép
A képek nagyon helyesek,a lányok gyönyörűek,és Te nagyon szép kismami vagy.

Panó:örülök,hogy most,ha nem is sokat,de sikerült beszélgetnünk.Kép Az iskola miatt én is nagyon is izgultam,de nem tudsz rá előre felkészülni.Nagyon sok múlik azon,hogy milyen tanítónénit kaptok.Nelem nagyon nem volt szimpi egyik sem,és szerencsére nem volt igazam,mert nagyon jók.Gergő imádja őket,és viszont.Én inkább attól féltem,hogy unatkozni fog,mert már tudott írni,olvasni,számolni,de inkább az önbizalmának tett jót.Ráadásul borzasztó érzékeny,hamar sírva fakad,ami ugye egy fiúnál nem igazán népszerű,féltem,hogy csúfolni fogják.De úgy néz ki,hogy ezzel sincs gond.Szerencsém van azzal is,hogy egyáltalán nem kell vele külön tanulni,amikor hazajön,az az első,hogy leül az asztalához,és addig még enni sem kel fel,amíg nincs kész.És ez teljesen magától alakult így.

Jerry,Chello:örülök,hogy találkoztunk! Kép

Mi még este elmentünk egy lovagi étterembe vacsorázni,úgyhogy nem volt tegnap fogyókúrás napom,de nagyon jó volt így egészben.

Maci:14-én találkozunk.Férjed is jön?

Bellana:Puszika Neked!

Üdv Mindenkinek:Anikó
vakili

Sziasztok Lányok!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam menni. A képeket hol lehet megtekinteni?

Szerintem, ha mindenki megszült, keressünk egy jó kis bababarát helyet, és legyen babás találkozó is! Ahol tegnap voltam, ott is rengeteg gyerek volt. A legkisebb egyhónapos. Olyan hihetetlen volt, hogy nemsokára, nekem is megint egy ilyen apróságom lesz.

A tegnapi nap tanulsága részemre: Nem szabad egy helyben ülni sokáig. Eddigi két terhességemnél, és a mostaninál sem dagadt sosem a lábam. Tegnap bezzeg!!!! Estére egy elefánt is megirigyelte volna a bokáim méretét. Katasztrofálisan nézett ki. Elég ijesztő volt. Kép

Holnap megyek CTG-re, meg vizsgálatra. Kíváncsi vagyok mit mondanak.

Üdv:

Zita
pzita

Szép estét!

Látom a talisok még nagyon fáradtak, s inkább pihiznek egy nagyot, de jól is teszik!Kép

Nem írok most mindenkinek külön, de LINO: ANNYIRA ÖRÜLÖK NEKTEK!!!! Bocsi, hogy kissé későn írok, de tényleg olyan jó, hogy megnyugodhattok!!!!!

Örülök, hogy jól sikerült a talitok is, bár ilyen társaság esetében ezen nem is csodálkozom!Kép A hétvége nálunk is nagyon gyorsan és jól telt, teljes gőzzel rendezzük a gyerekszobát. de azért pihizek is sokat. Most a gépet át kell engednem, további szép vasárnapot nektek!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,
csak gyorsan beköszönök, most jöttünk haza Ráckevéről, Dani ázik a kádban...

Nagyon jól éreztem magam veletek, köszönöm ezt mindenkinek!!!!
Én is csak csatlakozni tudok Nandához, Orsihoz: remélem, nagyon sokáig együtt maradunk még.
Holnap délelőtt megpróbálok rendesen visszaolvasni, de most tényleg mennem kell.

Puszi és ölelés mindenkinek

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok drága lányok!

A tali csodás volt, nagyon jól éreztem magam! Kép
És az élmény tartotta bennem a lelket a hétvége többi részében.
Mert:
-anyós kiakasztott, lelkileg izélgetett, sírt, hogy miért nem tudom szeretni, meg alakoskodom, pedig ő így meg úgy szeret stb.stb. Mondtam, hogy hagyjuk ezt, pláne, hogy múltkor miket vágott a fejemhez...Most a sógornőmmel bezzegelt. Mondtam is,a sógornőmnek, hogy hasznélja ki a lehetőséget. Kép Az éjszakánk pocsék volt, Dani vagy ötször felsírt, reggelre totálkárok voltunk.
-nem jött az a rohadt szerelő!!! Ádi felkellt korán hazajött Vácra és a szerelő 10-kor teléefonált, hogy fáj a foga ezért nem jön!! Majd csütörtökön...Király, elment pocsékba egy csomó benzin,Ádi vehet ki 1 szabad napot én meg mehtek világgá Danival fél napra. De hogy hova?

Dani már alszik amúgy, annyira kimerült. Hála égnek Ő nagyon élvezi a nagymamázást, ezért is vacak, hogy én meg nem. Kép De hát nem lehet mindenkit szeretni?! Mikor nem piszkál meg erőszakoskodik akkor jól megvagyunk.
Most elég bőgicse vagyok, olyan picinek érzem magam.

De a tali veletek szuper volt!!
Zsuzsa, örök hála a szervezésért és a képekért is!!!

Anikó,Orsi: nagyon tetszenek a közös képeink. Kép
Anikó, remélem Gergő jobban van?
Orsi:kár, hogy olyan hamar elmentél. Kép Hízás: Kép
Én nem mertem mérlegre állni... Kép

Nanda: remélem jobban sikerült a hétvégéd, mint a pénteked? Jól nézünk ki a pocis képünkön, ugye? Kép Kép

Lino:jó volt látni, hogy jobban vagy lelkileg és azóta is vidulok, hogy megtornáztattatk Panóval. Kép

Panó: KépAzért le nem fogytam. Kép

Jerry,Chello: örülök, hogy titeket is láttalak végre. Kép

Bori,Maci,:sok puszi nektek is. Kép

Swen, Szöszi, Zita, Süncsi és mindenki aki nem tudott jönni, remélem legalább babásan majd talizunk!!

Mégegszer millió puszi, köszönöm, hogy vagytok nekem!! Kép

Linda
bellana

És bocs a sok hibáért a levelemben. Kép
bellana

Sziasztok Lányok!

Most néztem meg a képeket! Legközelebb nem akarok kimaradni!!!!!!!

Zita
pzita

Sziasztok Lányok!

Már egy órája fent vagyok, nem tudok vissza aludni, hulla leszek egész nap Kép

Kíváncsi voltam nagyon a talis képekre, ha valaki el tudná küldeni nekem a linket a zsuzsi17@hotmail.com -ra, örülnék neki. Köszi

Lábdagadás: nekem is volt az első terhességemnél és úgy látom most is lenne, ha nem vigyáznék. Tényleg nem szabad hosszan egyhelyben ülni és megerőltetni sem.

Kilók: én sem állok a mérlegreKép Mostanában olyan éhes vagyok, hogy szinte óránként eszem valamit. Legutóbb megettem egy egész csomó sárgarépát, mert már nem mertem mást majszolni. Persze utána is éhes maradtam, akkor jött egy szendvics Kép

Én is elrendeztem a téli ruhákat, speizt rendbe tettem, szóval a fészekrakás effektus nálam is kijön Kép

Irtátok, hogy van valahol egy jó diszkont bababolt, engem leginkább egy olcsóbb bölcső vagy fonott mózeskosár érdekelne. Tudtok valamit ajánlani?

Érdekes én még nem álmodtam semmit a szülésről, sem a babócáról Kép Pedig Dorkával annak idején nagyon sokat, most úgy látszik nincs rá időm.
Dorka 2 és fél éves és azt hiszem kezdi felfogni a kistesó hátrányait is. A héten végig hisztis volt lefekvésnél és többször felébredt éjszaka, reggel pedig nagyon nyűgös volt. Nagyon anyás lett, mindenhova kísérnem kell, apját nem fogadja el, nem tudom, mi lesz, ha én kórházban leszek a picivel. Ráadásul most kezd szobatiszta lenni és ezzel is játszadozik, direkt hamisan riaszt, csak hogy vele foglalkozzak. Állandó kérdése: "Anya, én nagylány vagyok? Anya, én kislány vagyok?" Erre mindig csak azt felelem, hogy van amiben igen, van amiben meg kicsi lány még. Ha véletlenül azt mondom, hogy igen nagy lány vagy, akkor elkezd nyavalyogni, hogy ő kicsi még, persze fordítva is ezt reagálja... Mit csináljak???? Úgy érzem a válaszommal nem nyugtatom meg, csak elbizonytalanítom.

Anyós: nagyon sajnálom, hogy pont ezt a szép időszakot így megkeserítik Nektek! Mindenképpen kerüljétek a konfliktust, hívatkozzatok a baba születése után, hogy látogatás csak 3-4 hetes kora után ajánlott, akkor is kb. 1 óra...Kép Legalább az első időkben legyen nyugtotok!!!!

Különben majd a kórházban is ügyesen osszátok be a látogatókat, mert hihetetlenül kimeríti az embert, ha megözönlik a látogatók, miközben az emberlánya, alig bír ülni, kakilni...miegymás

Vizsgázókat nagyon nem irigylem, nagyon sok drukkot küldök Nekik és szerencsét! Kép

na végre elkezdtem ásítozni, talán tudok még egy picit aludni!

Kellemes hetet, reméljük ez a szél gyorsan elmegy.

Üdv: Zsuzsi (32)
zsu26

Hello Lányok!

És én is itt!
Attól függetlenül, hogy nem tudlak benneteket olvasni, még hallok rólatok. Egcsit mindig kérdezem, hogy mi van veletek!
Mi jól vagyunk, Lillám nagyon aktív, egy percre sem áll meg. Ha a szívét hallgatjuk, akkor is produkálja magát, csuklik...Kép
Sokat híztam, ami egyáltalán nem látszik, de a doki megjegyezte, diétáznom kellene. Csak egy a gond, hogy ha ennél kevesebbet eszek, akkor már nem is eszek. Álatalában semmi nasi, semmi édes, és nem is kívánom. És mégis hízom. Inni innék szívesen, de azt meg nem lehet.Kép Szóval elég gáz, ezért utálok védőnőhöz menni, és dokihoz is. Bár a védőnéni nem mondja, hogy sok lenne, csak én látom a mérlegelés után...

Ablakcsere pénteken megtörtént. Ezután jöhet a fogyasztóvédelem, és rásai!Kép Pénteken este a fickók úgy hagyták ott az egészet, hogy a purhab kitüremkedett a falból, semmi takarás, semmi párkány, mert azt elmérték, két ujjnyi rés a falban kívülről, és már épp vihar készülődött. Hála a Tesco-nak, a férjem beszerzett még purhabot, azzal tömítette a lyukakat, így csak egy helyen áztunk be. Most mindjárt kezdem a vitát a gyártó céggel, hogy csináljanak valamit. Ja, arrtól nem beszélve, hogy a 48nm padlószőnyeghez felhasználtunk 80nm fóliát takarásnak, de ettől függetlenül ők feltúrták az egészet. A fél éves szőnyegeim, amik koszt még nem is láttak, most szép szürkés feketé színben játszanak...szóval sorolhatnám még...irány harcolni!Kép

Babaszobám alakul, férjem holnap veszi meg a kiságyba a szivacsot, az ágyneműt, lepedőt....ő akarja egyedül, már körül is nézett. Imádom ezt a pasit!Kép

Most már tényleg megyek harcolni, legyetek jók!

Timi és Lilla (30+5)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

JO reggelt!Kép

Latom jol ereztetek magatokat a talin!Megneztema kepeket is, jo nagy pocikat lattam!Valaki lefenykepezte Zsuzsat is?

LinoKép!
Hala Istennek megnyugodtatok! Nem lesz a picinek semmi baja!

AnikoKép!
Kedvencem a lovagi etterem!MIndig annyit eszunk ott, hogy alig birunk eljonniKép Melyikben voltatok?Lancelot vagy King Arthur?

TimiKép
Jeeee....Honnan irtal?Mar otthonrol? VIgyazz a takaritasnal, ne eroltesd meg magad!

Rolunk:
Hirtelen elhatarozassal (na jo, elotte is kacerkodtam a gondolattal) nekiestunk mi is az ablaknak. Illetve, egy festo-mazolo baratunk. Sajnos, csak hetvegeken tud jonni, igy most egy hetig nezzuk a koszt. Szombat-vasarnap lecsiszoltak, kijavitottak, jovo heten festik. Addig a szobat szetszedtuk, butorok letakarva, de a zomancfestek finom pora mindenhova beszallt. KépVan egy olyan halvany sejtesem, hogy ujra fogom mosni a gyerekruhakat!Kép

Remelem szep napunk lesz ma...

szoszi 32+1
szoszi

Sziasztok!

A tali tényleg jó volt, kár hogy már nem fér bele több a szülés előtt!!!

A hidegfront rám határozottan jó hatással volt/van, sokkal kevésbé vizesedek!!!

Egcsi, Ildikó: vérnyomásom elég vacak, a gyógyszertől legalább nem ugrál, de viszont így is elég magas még: 140/90, 150/akármennyi általában. Jó kis 120-as pulzussal. Ez van.

Ildikó: azt hiszem tényleg néha agyonnézegetik, vizsgálgatják a babákat, és halálra rémítik a kismamákatKép Nagyon jók a képek!!! Kisfiú névben tanácstalan vagyok, nem igazán tudok segíteni.

Orsi: örülök, hogy jól sikerült a vásárlás! Lángos… imádom! Jó dobozolást!

Bellana: anyós Kép szerelő Kép /Csak, hogy „megnyugtassalak” az én anyósomék is beállítottak szombat délután Kép Kép Kép Azt mondták, hogy gondolták, hogy most már elég vacakul lehetek ahhoz, hogy odaadjam a gyerekeket Kép Nem adtam. Viszont elég rövid időn belül sikerült őket kiutálnom./ A torna meg csak azért volt, hogy ne mutasson sokat a mérleg a védőnőnél Kép

Zsuzsa: apa nem bírja a tű látványát! Én még kevésbé! Gondolhatod milyen volt nálunk egy oltás a gyereknél Kép De én pl képtelen voltam a köldökcsonkot tisztogatni, azt apa csinálta mind a két lánynál. Most is ő fogja.

Anikó: vérnyomásom elég magas, de legalább nem ugrál. Bár ez is furcsa, mert ált 90/60 volt mindig, eddig a terhességig. Szombat éjjel egyig jól bírta a gyomrom, de utána… Arra ébredtem fel, hogy hányingerem van Kép Ez kb fél 4-ig tartott Kép Többszöri hányással. Csak nem akar elmúlni Kép De tegnap végre tudtunk bográcsozni. Igaz, hogy a végén majd megfagytunk, de hősiesen kitartottunk Kép

Zita: enyém boka is katasztrofálisan tud kinézni Kép Előző két terhességnél nem volt ilyen, de most, és főleg melegben… szörnyen néz ki.

Swen: köszi Kép Biztos nagyon szép lett/lesz a babaszoba!!!

Timi: örülök, hogy jól vagytok! Ablakosok Kép Miért nem ihatsz?

Szöszi: köszi Kép Mindenki ablakot cserél?
Szilvi
lino

Sziasztok!

Tegnap este elkiabáltam, hogy Dani beájult. 10-kor felkelt és éjfélig ment a bőgicse...
Éjjel rosszul aludtunk, nem tudom mi van.

Lino: köszi a segítséget. Kép Jövőhét kedden megyek a védőbanyához, addig még gyorsan tornáznom kell. Bár úgy tűnik elirigyeltem a hányingered. Az utóbbi időben, reggel, délelőtt megint van, mint a régi szép időkben. Danival nem volt ilyen. Mitől lehet??
Anyós: hogy utáltad ki??

Timi: hol vagy? Otthon? Van már neted??? Nincs friss pocis képed?? Sok erőt a küzdelemhez a szerelőkkel!!

Zsuzsi: remélem visszatudtál aludni?? Itt is nagy szél van. Kép Anyós arra készül, hogy ha meglesz a Manó, akkor majd jön mindennap...Itt aludni nem tud, mert nincs hol. Kép Kép

Szöszi: ablak: Kép Most már mi jövünk!Kép

Linda
bellana

Sziasztok lányok!

Tali ügyben csatlakozom az előttem szólókhoz, tényleg nagyon jó volt.

Chello, Jerry!
Örülök, hogy titeket is megismertelek!

Szöszi!
Én is gondoltam már rá, hogy majd ha születnek a babák, csinálok egy babás táblázatot is.
Nem azért, hogy irigykedj, de nekünk van két cseresznyefánk és egyiken már pirosodik a cseresznye. Szerintem egy héten belül jó lesz már. A másik az az igazi ropogós cseresznye, ami júni vége felé érik. Ha erre jársz, gyere nyugodtan, szívesen adok!

Süncsi!
Tetszett a méhecskés sztorid. Férjem öccsének vannak méheik, most gyűjtik az akácvirág porát.
Hogy telik az első táppénzes napod?
Ettem helyetted rántott Camembertet!

Ildikó!
Nagyon szépek vagytok a képeken!
Név ügyben sajna nem tudok segíteni, mi sem tudjuk még mi lesz a baba neve.

Anikó!
Peti is olyan kis érzékeny, hogy egyből elbőgi magát! Ezért is félek majd az iskolától, de hát az még odébb lesz egy évvel.

Linda!
Hozzánk jöhetsz csütörtökön, míg a klímátokat szerelik, szívesen látunk! Csak lehet, egy kicsit nehézkes lenne idejutnod.
Én is jövő kedden megyek a védőnőhöz!
Rita is nagyon rosszul aludt, elállhatna már ez a hülye szél!

Orsi!
Nem is tudom már, hogy mikor ettem utoljára lángost, de most nagyon megkívántam én is. Muszáj leszek keresni egy lángos lelőhelyet Érden.

Mindenkinek szép napot!
panó

Sziasztok!

NEM tudom, így lesz-e már szülésig, de éjjel 1-1.5 óránkét ébredek, és persze tiszta hulla vagyok. 1/2 12-kor kezdem ezt éjjel Kép

Én is remélem, hogy van annyira erős ez a topik kötelék, hogy a babák után is marad annyi időnk, hogy írjunk. Furi lesz, amikor már a társaság egy része babázik, a többi meg még "csak" gömbölyödik, de ez hamar el fog repülni. Utána meg maradnak a babák. Érdekes lesz az is. És talán tényleg segít azoknak (Nanda nyomán), akik úgy érzik majd, nem csak nekik okoz valami gondot!

Orsi: ugye jó néha a semmittevés is? Kép
A pakolást meg oszd be, mert nem szabad magad megerőltetni!

Anió: kannibál: tatár bifsztek. Most már vili??? Kép
És mit ettél a lovagoknál?

Zita: látod, mi megmondtuk, hogy gyere!!!
Mi volt a dokinál?

Bellana: kondi Kép Mi az ablakkal szívunk, ti a kondival??? Panóék meg úgy am blokk. Kép
Hányinger Kép Tuti nyom valamit az a legényke Kép
Dani éjjel Kép
Anyós Kép Nem valami felemelő, de valakinek Danival is mennie kell majd.

Zsuzsi:az én lányom 3 éves, de ő is zaklatott. Majd elmúlik. Amire készülj, hogy tuti akkor kell majd neki pisilni vagy kakilni, amikor etetsz. Zsófinak megy má egyedül is, de tuti ő is játszik majd rá!
Kislány/nagylány: ilyenkor kérdezd meg tőle, hogy ő micsoda? Ő hogy gondolja. Miért kislány, és miért nagylány!? Talán akkor ő is gyorsabban túl lesz ezen a kérdésen.
Nekem 4 hetem sincs de én sem szültem még álmomban...

Timi: Kép
És min látod? A védőnéni arcán, vagy a mérlegen? Ne aggódj, lemegy majd.
Ablak Kép Legyetek csak kemények, mert ezt nem kell hagyni! És addig is ne essen az eső!!!
Padlószőnyeg Kép

Szöszi: kíváncsi vagy az én hombár hordómra is???
Lovagi étterem... Kép Én csak a Lancelot-ba voltam.
És volt anno hastánc is Kép (Vali)
A ruháknak lehet, hogy nem is árt! Legalább megint sorra veszed őket! Kép

Lino: gyomrod Kép
Borgács Kép Panóék is voltak?
Én bírom a "horrort", a férjem kevésbé.

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Lányok, itt olyan szél fúj, hogy ihaj! És elég hüsi is van. Nem merem levinni Danit, alig lábaltunk ki a náthából. Viszont most itt tombol. Kép

Zsuzsa: úgy tűnik most jó sokan nem alszunk rendesen, se gyerkőc, se szülő. Kép

Panó: akkor megyünk. Kép Pláne, hogy valami cseresznyét emlegettél. Kép

És le a széllel!!

Linda
bellana

Jó reggelt mindenkinek,

Remélem, az időjárás gyorsan összeszedi magát, mert reggel alulöltöztünk oviba menet, és majd megfagytunk. De hát ugye azt ígérik, hogy melegedés jön?! Aztán hétvégére megint gázosabb időt mondanak. (bár szerintem a mostani hétvégét megint jól elszúrták, mert a mi vidékünkön közel sem volt annyira rossz, mint amilyet jósoltak.)

Egcsi,
Jópofa neve van a kismadárnak, a másik milyen névre hallgat?
A párod igaziból szakács, vagy csak hobbi-szinten? Már úgy értem, az eredeti szakmája szakács?
Mondtam Karcsinak, hogy mennyire szereted a teniszt! Őt sem lehet kirobbantani olyankor a tv elől, ha valami jó kis bajnokság van! Na jó, legfeljebb teniszezni hajlandó elmenni a partnereivel.

Szia Ildikó,
Nem is híztál akkor túl sokat eddig, legalábbis hozzám képest. A képen nagyon csinos vagy, tényleg szép kismami vagy. A lányok és a kisszoba is gyönyörű.
A gyerekszobáról majd csak akkor teszek fel képet, ha teljesen készen lesz, most még a kiságy matrac nélkül olyan kopasz, meg a kis polc, amit fölé teszünk, még nincs felfúrva, stb. Múlt héten kezdtem a mosást, először a baldachint, fejvédőt, mózesbetétet és ilyen nagyobb dolgokat mostam ki, meg 30 db pelust és a nagy kifogó pelenkákat, és annyira örülök, mert szuper állapotban vannak a pelusok!
Ma vagy holnap kezdem a ruhaneműket, anyu holnaptól szabin van, és megtiltotta, hogy belefogjak a vasalásba. Rendes anyócám van.
Ja, nemzetközi névnek nem jó a DANIEL...?

Orsi,
Akkor szerencsével jártatok az IKEA-ban! Milyen mózest kaptál, fonottat? Nekünk is az van, én nagyon szerettem.
Tényleg kár, hogy hamar el kellett jönnöd a taliról, de tudjuk, hogy a ház befejezése most a legfontosabb nektek, és persze a babusnak is.
Lángos!!! Imádom én is.

Süncsi,
Jót nevettem azon, hogy mit akarsz még venni, egy szobahőmérőt! Azért nevettem, mert én általában nagyobb volumenű dolgokon tudok jól eltökölni (pl. most a mellszívón), te meg a hőmérőn gondolkozol.
Az klassz, hogy már mindent megvettél. Igazad van, utána is el lehet majd szaladni valamiért, ha kiderül, hogy hiányzik. Milyen közel van hozzátok egy jó babafelszereléssel rendelkező üzlet? Nekem a Megatoys-sal nagyon nagy mázlim van, azt hiszem!
A cseresznyével kapcsolatban: annyi zöldség és gyümölcs van, amit szoptatás alatt nem ajánlanak, hogy az valami csuda. És persze ezek a legfinomabbak! De egy-két szem azért biztosan lecsúszhat szerintem, legfeljebb nem az első 2-3 hétben.

Zsuzsa,
Én is szeretném neked megköszönni a találkozó megszervezését. Nagyon jó volt veletek újra beszélgetni, így élőben. És persze szuper, hogy Chello-t és Jerry-t is megismerhettem. (Jerry, veled nem tudtunk sokat dumálni, majd talán legközelebb.)

Hálóinggel kapcsolatban: szombaton este még elszaladtunk apuval az Auschan-ba, és vettem egy tiszta pamut, hasig gombolható hálóinget, 1800-ért. Talán 15-20 mosást kíbír, többet nem várok tőle. Anyu is adott kettőt, azok is tökéletesek, szóval hálóing-gond kilőve.
Vettem Fixies-t, kéket, és megvettem az első csomag pelust, Libero 3-6.
Atyaég, te 6 hónapig vasaltál?!
Mi szerintem kb.3 hónapos koráig, sőt, azt hiszem, onnantól együtt mostam a ruhácskákat a miénkkel.
Drukkolok, hogy ne viseljen meg a MagneB6 elhagyása. A keményedést szüntette meg, vagy a jóslófájásokat?

Anikó,
Marad a neten keresztül történő eszmecsere a kimaradt dolgokról.
Gergő is érzékeny lelkületű? Akkor is sírva fakad, ha megszidjátok, vagy esetleg nálatok ilyenre nincs is szükség? Dani inkább megbántódik, és néha nehezen engesztelhető ki! Meg azt sem tudja még igazán, mit jelent megsértődni ill. megbánni valamit, vagyis a különbséget nem tudja, így ha rossz fát tesz a tűzre, őszerinte megbánta a dolgot, mi viszont úgy érezzük, még ő van megsértődve.

Swen,
Remélem, a babás találkozón téged is megismerhetünk majd.
Lesz kép a kész gyerekszobáról?
Ettél már ma epret?!

Linda,
Nem hiszem el a kondis embereteket!!!! Ilyen nincs!
De talán csütörtök tényleg meglesz.
Sajnálom, hogy a vénasszonyod ennyi bánatot okoz. De legalább Dani szereti őt, ez is valami, mert ha még ő sem bírná a búráját!
Gyere hozzánk csütörtökön, ha jó idő lesz, Ráckevén vagyunk! Na jó, tudom, ez kivitelezhetetlen.
Kicsit szomorú vagyok az elmaradt bemutató miatt, annak viszont örülök, hgy melléd ülhettem!!!

Zsuzsi,
Szóval Dorka kezdi érzékelni, hogy hamarosan elveszti eddigi pozícióját a családban? Nagyon nehéz ügy, annyira nehéz okosnak lenni. Csütörtökön voltam a pszichiáteremnél, akinek eredeti szakmája gyermekpszichiáter, és beszélgettünk egy csomót Daniról, a kistesó érkezéséről. Náluk is egy féléve érkezett egy fiú-ikerpár a 10 éves nagylány mellé, és mesélte, hogy a feleségével (ő is pszich.) naponta százszor esnek olyan hibákba, amikről egyébként tudják, mekkora baromságot csinálnak. Na, ezt jól megfogalmaztam! Szóval, nem mindegy, hogyan hárítják el a nagylány aktuális kérését, nem szabad a tiltást úgy megfogalmazni, hogy a magyarázat a kistesó, mert akkor jönnek a nagylány lelkében majd a gondok. És mégis, mint szülők, fáradtak és esetleg türelmetlenek, beleszaladnak ilyen dolgokba.
Azt hiszem, a szobatisztasággal akkor még lehetnek gondjaitok, mert most tényleg nagy váltás lesz Dorka életében.(ezt legalább mi biztosan megússzuk...)

Timi, Szöszi,
Puszi nektek.
Szöszi, lehet, hogy tényleg újra moshatsz mindent?!

Lino,
Nem bírod abbahagyni?!
De legalább az étteremben megúsztad a dolgot.
Szombaton délután nekem is 145-150 között mozgott a vérnyomásom, de különösebb panaszt nem okozott.

Most el kellene mennem a házi dokinénimhez, a vérleleteimért, de annyian vannak mindig!!!

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Tud valaki ilyen sokat írni, mint fentebb én?!
Na, ezt csináljátok utánam.

Süncsi,
elfelejtettem írni, hogy maradtam a rántott camambert-nél, és Panóval osztoztunk az áfonyán. Nem vesztünk össze rajta!

Panó,
én is jöhetek cseresznyézni...? De majd csak a második fátokra mennék, mert azt a fajtát szeretem. Viszem az 1-2 hetes babát is majd, addig elleszel vele, ugye?
A fiaink együtt kezdik majd a sulit, ez jó lesz. Cserélhetünk tapasztalatot.

Zsuzsa,
az éjjeleid nem lesznek már jobbak szerintem! Napközben kell pótolnod valahogy, valamikor.
HOgy állsz a hasiddal?
Ja, összesen 5(!) képet sikerült csinálnom a találkozón, rólad van egy aránylag kivehető kép, átküldöm neked, aztán esetleg betehetnéd az albumba, egy Nandás szuper képpel együtt, ha lesz időd-kedved.

Enyém gyerek is felébredt egyébként 4-kor, jött, hogy bebújhatna-e hozzánk, én meg finoman elküldtem, hogy nyomás vissza az ágyába, de tényleg finom voltam, szóval szépen ment és 5 percen belül aludt is, úgy hallottam.

Most húzok le, kezd a szemem jojózni.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Helló csajok!

Nanda:Együttalvásról igazából nem tanácsot akarok adni,mert azt nem tudok,legfeljebb azt tudom elmesélni,hogy nálunk hogy alakult ki,és hogy sikerült megszüntetni.

Orsi:Örülök,hogy tegnap végre pihentél és a vásárlás is jól sikerült.Szerintem is tök jók a közös képek,Veled és Lindával is.Kép Utólag is köszönet Zsuzsának.

Bellana:Anyósod nem semmi ezzel a lelki terrorral,és még ezek után komolyan gondolja,hogy minden nap megy hozzád?Vegyél Linotól leckéket,hogy lehet hamar kiutálni.
Szerelő:Nem egy sima ügy ez nektek.Kép Ezek az emberek nem fogják fel,hogy nem mindenki tud bármikor otthon maradni.Bezzeg,ha velük csinálnák,hogy fel lennének háborodva!
Fel a fejjel,csak meglesz!
A közös képek nagyon szupik szerintem is.Kép
Köszi a kérdést,Gergő hasmenésileg már jól van teljesen,most rajta is kitört a takonykór.Viszonylag jól viseli,nem levert,csak nagyon csúnyán köhög.De nagyon örült,hogy már mehetett suliba.Kata még ezen a héten is itthon marad,mert semmit nem javult a köhögése,ráadásul rubeola van az oviban,ami nekem most nem hiányzik.Szerdán lesz nekik bent a gyereknap,kérték,hogy vigyem be,szerintetek merjem?

Zsuzsi:Nem irigyellek lányod miatt,nagyon nehéz tanácsot adni.Biztos ,hogy sok türelem kell,de az sem jó,ha sokat engedsz meg neki,mert aztán kihasználhatja.Nehéz megtalálni azt a bizonyos középutat.Kép

Timi:De örülök,hogy jöttél! Kép
Kilókkal ne foglalkozz Te sem!
Ablakcsere: Kép Azért óvatosan harcolj,ne idegesítsd magad!
Férjed: Kép

Szöszi:A King Arthurban voltunk,és nekünk is nagyon bejön,a 3 személyes tálat szoktuk rendelni,és abból még másnap megebédelünk.A gyerekek is élvezik,hogy kézzel-lábbal lehet enni. Kép A műsorok is tök jók szerintem.Kép
Mázolás után valószínűleg tényleg lehet újra mosni,mert minden átveszi a szagát.Kép

Lino:Látod,kár volt annyit emlegetni anyósodat.Kép
A gyerekek oltása nálunk sem egyszerű,mindig vinnem kell a páromat,mert ő azért bírja.Volt,hogy Gergő vérvétele után engem ápoltak negyed óráig,úgyhogy azóta nem próbálkozom.Ráadásul,ha hallom,hogy sírnak,én is velük bőgök.Kép
Hányás: Kép Vérnyomás nekem Katánál volt a végén volt magas,de annyira,hogy elment a látásom.Engem befektettek egy hétre.
Bogrács: Kép Nem vitt el titeket a szél?

Panó:Akkor nálatok is Rita a vagányabb? Kép

Puszi:Anikó
vakili

Bellana: itt is nagyon fúj! De az én nyomoromnak más az oka!

Bori:hálóing Kép Akkor a felével megúsztad, és csak egy kellett! Kép
Melltartó betét, Libero (amúgy én is azt vettem) Kép
Aha, én addig vasaltam, de most szerintem nem fogok. Nem lesz rá időm! Bár másra nem nagyon vasalok a családban!
A jóslófájásokat, azaz a fájdalmas méhösszehúzódásokat hivatott megszűntetni a MagneB6 de a keményedéseken is javított! A keményedés lassan sajna visszaáll, de más nem!
Vettél Málnalevél teát?
Gyerekek lelke: ha Zsófi rosszat tesz, és János hangosan rászól, elkezd sírni! Holott ő volt a hunyó! És ilyenkor jön, hogy ŐT vígasztaljuk meg!
A képeket várom, és fel is teszem majd az enyémekhez!
Nálunk ma hajnalban Zsófi 5-kor jött, de nála ez rendszeres. De ő is aludt utána még 9-ig.

Zsuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?