A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

szép jó reggelt mindenkinek!!!
Krisztina: köszönöm!!!!
természetesen írok majd a "milyen két babucival" témáról. 2 és fél év lesz köztük ha jól számolom!!!

Dy: a problémánk ugyanaz: az én kicsim is lent van és ráadásul ülő helyzetben. Már 1 hete nem akar a kis "fészkéből" kimocorogni. :)
Tegnap reggel nagyon megijeszett....mikor elmentem pisilni láttam a tisztasági betéten egy barna foltot. a terhességeim 3 hónapjában ez mindíg előfordult, de most 4 és fél hetesen nagyon megijedtem. az uh-n tegnap délután nem talált az orvos semmit, csak a picike ült be az egyik sarokba és érzem is a súlyát rendesen. Kérdezte vannak e fájásaim, de mondtam nincsenek, csak érzem a nyomást. Felírt gyógyszert amit 2 hétig szedek és nekem is pihennem kell. de ez nem olyan egyszerű az én örökmozgó kisfiacskámmal. már előre félek hogyan oldom meg. Ráadásul nincs aki kimozdítaná innen egy kicsit. Apa dolgozik, anyósom itt sürög a ház körül...szegénykém be lesz zárva anyával???
majd még írok, mindenki vigyázzon nagyon magára, én az útóbbi napokban nagyon elfáradtam ,most kell a pihenés!!! valahogyan majd csak megoldom.
szép napot mindenkinek!!!

KépKép
KépKép
betty76

Sziasztok,
De jó, hogy ennyien visszajöttetek!!! és jó, hogy mindenki jól van.

Ez tényleg fura, ez a túlságosan lent fekvő/ülő baba. Én az enyémet 1x láttam (még alien-korában, 13 hetesen), nem kommentálták, hogy hol helyezkedik el, gondoltam, ez olyan nyolcadik hónap körül válik fontossá...
Azóta se érzem viszont, hogy mozogna, és már picit aggaszt:( megint egy amatőr kérdés, de a hasam melyik részén kellene, hogy érezzem? egészen alul? Jaj és mikor már...

Tegnap a cégnél "bejelentették", hogy babát várok... poén, mert néhányan nem tudták, és nem is vették észre (lányok sem), annak ellenére, hogy kb. két hete már semmi nem jön rám, és lecseréltem a ruhatáramat klasszikus terhes cuccokra... Nagy tanulság, hogy nem éri meg stresszelni egy-két kiló/centi plusz kg miatt, mert a környezet úgyse látja...

Nagy gondban vagyok... holnap esküvőre megyek, és csak nyári ruhám van... ma este sürgősen vennem kell valamilyen elegánsabb fekete kardigánt vagy ilyesmit... Valakinek nincs esetleg egy bombabiztos tippje, hogy hol vehetnék? 7 után ráadásul. és Budapesten.
Na, megyek vissza dolgozni.
Sziasztok,
monke

Sziasztok!

Monke, én sem érzem még, hogy mozogna, de mindenki azt mondja, majd tudni fogom... és hogy első gyerekes kismamák inkább a 20. hét táján érzik először. Szóval, csak várjunk türelmesen.

Sok ötletem nincs a vásárlásra, a Westend sokáig nyitva van, van akár kismama-ruha üzlet is, ha olyat szeretnél.

Érdekes, amiket írtok, hogy lent van a baba. Ha ott lenne, azt éreznem, ugye?

Pihenjetek sokat a hosszú hétvégén!
Próbálok dolgozni, aztán majd még jövök!

Üdv.,
Kankalin

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok Lányok!

Én is jó régen írtam,de időnként olvasgattalak titeket, mi volt ez a tömeges elvándorlás???

Mozgás:
én Lauránál a 22. héten vettem észre, szóval ne izguljon, aki még nem érzi, most sem érzem még... :)

AfP:
nekem is levették, de a védőnőm azt mondta semmit sem ér, így elmentem a kombinált teszt második körére, integráltra a héten, jövő héten lesz eredmény, remélem minden OK lesz...
Ti voltatok integrálton? Lehet, hogy csak pénzkidobás, de a védőnő a bogaat a fülemben hagyta...

Éjszaka:
én akkor megyek ki , ha Laura felébreszt, mert akkor felkelek és érzem, de amúgy nem kell kimennem

Cég:
nekem már akkor gyanították a cégnél, amikor még én sem tudtam, Laura miatt maradtam sokat otthon, mert beteg volt, és ebből gyanították, de igazuk lett, amúgy tényleg nem jó megfigyelők ilyen téren az emberek, csak azok, akik már átélték ezt...

Jártok kismama tornára? én most kezdem el, nagyon jól esik...

Kg:
képzeljétek, majdnem egészen mostanáig semmit sem híztam, de kb egy hete, amióta neincs hányingerem 2 kg-ot, szóval be kell húzni a féket :)

Barnázás:
Bettynekem is volt a 10 hét körül, mg-ot kaptam, hálad a doki nem talált semmit, de miegijedtünk, nem lehet, hogy kis hancúr miatt volt? :) Nekünk az volt a ludas...

Jó hétvégét!

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok Kismamik!!!

Luisa: most nézem, hogy a gyermekeink majdnem egy idősek. Csak 1 hónap különbség van köztük. Iliaszom 2007 április 2-án született. Laurának mikor van a szülinapja?
Ami a barnázgatásokat illeti, az első 3 hónapban mind ennél a terhességemnél, mind a kisfiammal volt vagy 2 hétig (én urtogestánt szedtem rá) Ilyenkor, az első harmadban valószinüleg a hormonok okozzák a "vérzést" ezért adnak progeszteront hogy azt megállítsa, helyrehozza. Utána azonban már a a méhlepény(leválása), vagy az anya egészségi állapota (kezeletlen betegségek,fertőzések, alultápláltság..stb) okozhat barnás folyást, ami sokkal komolyabb lehet. Ezért ilyedtem meg most, mert az első harmadban már tapasztaltabb voltam. A kisfiamnál a 7-dik hónapban volt egy kis piros vérzésem-s akkor is a frász jött ránk. De akkor legalább, ha elindult volna a szülés, akkor az már koraszülésnek számított volna. Ezért félek annyira most, az 5-dik hónap felé (olyan korai!!!) és szedek minden 8 órában egy gyógyszert, ami ezt megakadályozhatja. (a szülés megindulását)
Persze túlságosan lent is van a kincsem, talán nyomja dolgokat odalent és ezért volt a vérzés??, talán ez is számít valamit..de nem tudhatom.

KépKép
KépKép
betty76

Sziasztok!

Megjöttem én is,csak tegnap lagziztunk....
Monke Te hol voltál lagziban?

Betty
sanálom,hogy egy cipőben járunk.... Nekem nem adtak semmi gyógyszert,csak pihenést rendeltek el.
Kedden megyek az afp-s vérévtelre,pénteken este kell menni dokihoz,hát remélem,hogy addigra minden rendben lesz... :)

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Luisa, hogy jó Te is jöttél. Nézz be gyakrabban, ha időd engedi, vagyunk azért jó páran itt is.
Örülök, hogy minden rendben veled.
Kombinált teszten voltam, az orvos nagyon ajánlotta. Minden rendben volt.

Áfonyácska, most látom csak az új fotódat, gratulálok a pocakodhoz.

Betty, vigyázz Magatokra nagyon!

Dy, majd számolj be, mit mondott az orvos, szorítok, hogy minden rendben legyen. Milyen volt a lagzi?
Mi is megyünk, augusztus végén és szeptember elején, nem tudom, mennyire fogom tudni élvezni nagy pocakkal.

Munkahelyen nekem páram tudják, aki fontos, már jó ideje. A párom is ott dolgozik, ő is megosztotta pár emberrel a héten. Nagyon meglepődtek, mert hogy nem látszik rajtam semmi. Hát ez van, majd megindul nőni a hasam!

Szerdán megyek AFP-s vérvételre.

Kismamatorna: vettem két dvd-t, de egyelőre még csak a megvételig jutottam. Jó lenne nekikezdeni. Februárban abbahagytam a mozgást (pedig előtte rendszeresen tornáztam) először a lakásfelújítás miatt, majd az első 12 hétben kíméltem magam, aztán most itt tartok. Olyan nehéz magam rávenni.
Néztem egyébként kismamatorna-órákat és jógaórákat is, de mivel dolgozom, egyelőre egyik sem fér bele, mert mind napközben van.

Jaj, ez az idő, borzasztó. Szinte egész nap esik. Pedig kirándulni akartunk menni, remélem, holnapra jobb lesz és legalább egy nagy séta belefér. Az eső előnye, jól kipihentem magam, délután is aludtam egy nagyot.

Üdv. mindenkinek!

Kankalin

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Dy, Szatmárnémetiben voltam esküvőn (az a szülővárosom, régi barátom nősült). Nagyon szép volt minden, leszámítva a 12 fokot és a zuhogó esőt...
Most hétvégén megint megyek, ezúttal Marosvásárhelyre:) drukkoljatok, hogy picit jobb idő legyen!!!

Kankalin, én is néztem kismama-jógaórákat Pesten, ugyanez a bajom velük, hogy hétköznap vannak, kora délután - kivéve egyet: a Padma jógastúdió (XIV., Örs vezér térnél) szombat délelőtt tart kismamajógát.

Lányok, nem fáj a fejetek az időjárás miatt? Eddig is frontérzékeny voltam, de most sokkal rosszabb...

Üdv mindenkinek, jó pihenést és jobb időt,
Móni
monke

Betty!Milyen gyógyszert kell szedned, ami akadályozza szülés megindulását?Miért írta fel a doki?

Monke!Lekopogom a fejem nem fáj, nekem ilyenkor hányingerem van és szédelgek.

Lagziba mi is megyünk majd, augusztusban.
Vendég

Monke
csak azért kérdeztem,hogy voltatok lagziban,mert mi Tatárszentgyörgyön voltunk,és volt ott egy szemre hasonló korú terhes kismami.... Akár te is lehettél volna... :D

Kankalin
a lagzi jó volt,csak én nem bírtam... Nem tudtam sem ülni,sem állni,így már 10-kor le is léptünk haza,igaz így későn értünk haza,mert 3 órás volt az út...

Nálunk is esik folyamatosan,de nem is bánom,így legalább nem vágyódom ki sz ágyból... :lol: :lol:

Nagypocakos lagzi: hát szerintem biztos,hogy nem lesz egy túl kellemes dolog. De azért ki kell próbálni! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok kismamik!!! Ma beléptünk a június hónapba..hogy rohan az idő!!!
Díva: kérdezted milyen gyógyszert szedek. A neve Yutopar, olyan mint a spanyol eredetű Prepar (azt 2 éve szedtem a kisfiammal), de nem tudom,hogy otthon kaphatóak e. Felet szedek minden 8 órában. A barnázgatásom nem tartott tovább 1 napnál -hál Istennek-de azért még félek rendesen!!!

Dy: Neked is sok pihenést!!!! Vigyázzatok Magatokra, várom a jelentésedet amikor hazajössz a dokitól!!!

[b]Kankalin:
köszönöm szépen, megpróbálok pihenni amennyit csak tudok, bár ez a kétéves kis örökmozgó fiammal szinte lehetetlen. :D

Idő: itt is esett egy picit az eső ma, de amúgy kánikula van. Tele van a sziget túristákkal. a fejem egyébként nekem is nagyon fáj, ha front van. amúgy is fejfájós vagyok már évek óta. :(
szép napot kívánok Mindenkinek!! Kívánom, hogy otthon is hamarossan jó időtök legyen!!!!!![/b]

KépKép
KépKép
betty76

Sziasztok,

Fura dolog ez a frontérzékenység. A babás állapot előtt én is az voltam, most meg semmi bajom nincs. Mióta ketten vagyunk, még nem fájt a fejem... Le is kopogom :wink:
Mi majd június végén megyünk esküvőre, de csak itt Pesten. Akkor még nem leszek nagy pocakos.
Még én sem kezdtem el a kismama tornát, bár én inkább jógára fogok valószínűleg járni.

Már úgy várom, hogy érezzem a bébikét :D

Üdv,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
Csatlakozhatok hozzátok? Már egy ideje olvasgattalak titeket, sőt Luisát ismerem is :)
Egy pár héttel hátrébb járok a terhességben, de a kalkulátor szerint a szülés várható ideje nov. 26.
Második gyerkőc. Blanka, a kislányom februárban volt 2 éves és még nem mentem vissza dolgozni.
Eddig végig hányingerem volt, néha még most is, ennek ellenére felcsusszant pár kiló :) Egyébként kisgyerkőc mellett nem igazán van időm magamra és a babára figyelni. Ha nem bánjátok, hogy néha írok, akkor jönnék néha :)

Kép
Kép
34372

34372
Üdv! Gyere egész nyugodtan! Nem akarsz egy vonalzót betenni,hogy tudjuk,hogy hol jársz?

Megvolt ma az afp-s vérvétel,eredménye csak csütörtökre lesz kész. Hááát remélem,hogy minden ok lesz.... :D

Képzeljétek el,ma délután hívom a nődokit a pénteki magánrendeléssel kapcsolatban,erre közli velem,hogy pénteken nem lesz rendelés.és menjek a jövő héten! :twisted:
Úgyhogy most várnom kell még egy hetet,hogy tudjam,hogy Manócska jó helyen van -e már.....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

37372, üdv. itt, gyere nyugodtan, ha ráérsz!

Dy, bosszantó ez az orvos dolog, reméljük Manócska jó helyen van. Szóval tovább tart a kényszerpihenő?

Szilvi, de jó, hogy elmúlt a frontérzékenységed.

Valójában én is nagyon fejfájós vagyok, az első 12 hétben nekem sem fájt, örültem is, na, azóta halmozottan. Homeopátiás gyógyszert veszek be néha, hááát, nem sokat ér... A frontok is megviselnek, szédelgős lettem. :?

Monke, ez a szombati óra egész jól hangzik, bár az Örs nem esik nekem útba. Ha elmész, számolj be, hogy milyen volt. Kinéztem én is egy órát, Újpesten (mi itt lakunk), az hétfőn 5-kor kezdődik. 5-re talán oda tudok menni, ha fél 5-kor elindulok bentről. Majd ledolgozom, vagy már le is dolgoztam régen :wink:

Vigyázzatok Magatokra!

Kankalin

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kankalin
sajna,így jobb hiján még mindig feküdnöm kell,bár szerintem minden ok lesz,mert Manócska egyre hevesebben mocorog,és egész fent érzem nemsokkal a köldököm alatt a csikizést.... :lol:

Fejfájás:nekem is nagyon sokat fájt eddig,szinte minden héten,de már hála a jó istenek 2 hete nem fájt! :D Na,ezt gyorsan le is kopogom..... :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Lezajlott az esküvő! :lol:
Reggelre eltűntek a bokáim és három napig fájt a lábam, de megérte!!!
A nászút jó volt, Kőszeg mellé mentünk, isteni volt a levegő!
Mostantól jövök gyakran. Jó sokat írtatok azért, amíg nem voltam, de sikerült visszaolvasni. Igaz, a "folyó ügyek" résznél sürgős dolgom támadt..... :D

Móni: Gratulálok, a lakáshoz!

Díva: jó, hogy te már tudod a nemét, én 16.-án megyek az orvoshoz, remélem én is megtudom. Igazság szerint én is örülnék egy kislánynak.

Én sem érzem még, hogy mozogna, de nekem is azt mondta a védőnő, lehet, hogy csak a 20. hét környékén fogom érezni.

Lányok, nekem senki nem mondta, mikor kell mennem az egyéb vizsgálatokra (belgyógyász, fogászat, stb...). Tudna valaki ebben segíteni? Előre is köszönöm.

Mindenkinek további szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Dorka, sok boldogságot kívánok! Örülök, hogy jöttél.

Dy, de jó, hogy már fentebb mocorog a Manócskád, biztos jó helyen van akkor. Reméljük, a Bettyé is kimozdul a vackából.

Megvolt ma az AFP-s vérvétel, eredmény jövő csütörtökön. Nagyon elgyengültem utána, egész nap csak szédelegtem :-( Ma korán lefekszem.
Ugyanúgy nem volt senki egyébként, mint ahogy Monke is írta. Egy lány jött ki előttem, egy akkor jött, ahogy én már indultam el.

A belgyógyászatot meg fogom kérdezni az orvostól, védőnőtől. A védőnő azt mondta, hogy fogorvoshoz menjek el valamikor a terhesség alatt és menjek el a háziorvoshoz is, hogy ő is bepecsételjen a megfelelő helyre.

Jók legyetek,
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Én már egyszer éreztem a mozgást, annak ellenére, hogy a dokim tuti nem hinné el, hogy az volt. Persze, ő pasi.

Nekem majd 16-án lesz AFP-s vérvétel, de itt sajna mindig sokan vannak.

A belgyógyászati vizsgálatot nekem a háziorvos pecsételte be, az EKG-t is ő csinálta, fogorvosnál még nem voltam, de már nagyon időszerű lenne az is. Szerintem ez bármikor lehet, nincs időhöz kötve.

Dorka, sok boldogságot nektek!

Dy, nekem ez új, hogy ilyen idős babánál nem mindegy, hogy hogyan fekszik...

A torna nekem nem esett jól, de lassan majd újra bekapcsolódok, szép óvatosan.

Reni

Kép
Kép
34372

Szép jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm az infókat, akkor a jövő héten ezeket is elintézem.

Remélem később kisüt a nap, mert most elég lehangoló, ahogy kinézek az ablakon.

Jó munkát, és jó pihenést (kinek mi van rendelve... :) )
Dorka

Kép
traudorka

Dorka
örülök,hogy túl vagytok a lagzin,és mézes napokon! Na,milyen férjes asszonynak lenni??? :lol:
Vizsgálatok:én még a 12 hetes vérvétellel egyszerre letudtam mindent,fogorvosnál viszont még nem voltam,mert még nem mondta a védőnő,hogy menjek...

Reni
azért nem mindegy,mert ha túl lent fekszik a baba,akkor akár a as koraszülés is beindulhat a legrosszabb esetben. De szerencsére nekem nem vészesen volt lent a baba,csak lejjebb,mint kellene. Hogy most hol van, remélem,hogy jó helyen!!!! :P

Zsuzsi
egyre aktívabb,és majdhogynem egész nap mocorog... olyan buborékolás szerű dolgot érzek,és azt,hogy nagyon csiklandoz! Ilyenkor mindig mosolygok.... Most is!!!! :lol: :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok Kismamikák!

Tényleg csak túlparáztam az alacsony AFP-t, az UH-n mindent rendben találtak. Nekem is mindig azt mondják, hogy nagyon lent van. A 12 hetesen nem is sikerült a hasi UH, hanem hüvelyit csináltak és most a 18. hetes UH-n is azt mondta a doki, hogy nagyon lent tanyázik.
Jó nektek, hogy alig híztatok. Ma voltam a védőnőnél és lemázsált, már 5,5 kg híztam, ebből az elmúlt 1 hónapban 4-et. Nagyon gáz, a doki tuti diétára fog. :( De én is úgy megörültem, hogy végre tudok enni és nincs hányingerem. Vissza kell fognom az örömöm. :):) Már csak egy gatyám jön rám, plussz az első terhességemről megmaradt egy db hosszú kismamanaci, ezért kénytelen voltam venni pár nadrágot, de szerencsére sikerült a neten rendelnem elég olcsón, vagyis féláron mint a boltokban.
A fejem nekem is elég sokszor fáj, alacsony a vérnyomásom, néha iszok egy kávét, most például tök álmos vagyok, de sajnos dolgozom így nem tudok lefeküdni. Feküdjetek, pihizzetek helyettem is!! Itt esőre álló idő van.

Kép
Kép
beanic

Dorka!Nálunk belgyógyászatra a 20.heti uh után adnak beutalót, fogászatra bármikor el lehet menni.

Kankalin!A háziorvostól is kell pecsét?
Vendég

Díva
amikor én voltam vizsgálatokon,senki nem pecsételt a kiskönyvembe,hanem a védőnőm írta be a diagnózisokat...

Beanic
örülök,hogy minden rendben volt az uh! Na,látod!!!!
na, de azért neked sem ártana feküdnöd,ha lent tanyázik a kisember...
A súlyod miatt meg ne aggódj! Ez most ezzel jár. Én eddig majd 3 kg-nál tartok,de akkora a hasam mint,egy focilabda,és a régi ruháim közül szó szerint semmi sem jó rám,de már régóta! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Dorka gratula az esküvőhöz!!!!Sok sok boldogságot!!!

Reni örülök hogy megtaláltál minket.

A héten elértem hogy fel kellett venni kismama nacit :D Már nagyon untam,hogy mikor leültem ki kellett gombolni mindent :D
Most 2 hét alatt nagyon sokat nőt a pocim,ezek a kismamanacik meg csak nagyobbítanak rajta :D .

Az én picurkám is rengeteget mozog,főleg kaja után :D Sokat babázunk esténként apával.
Jövő héten megyek uh-ra már kezdek kiváncsi lenni a nemére,pedig eddig nem igazán érdekelt,mindegy csak makk egészséges legyen és kihúzzuk legalább 30 hétig....

Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Betty, dy:
remélem már elmúlt a vérezgetésetek, nagyon vigyázzatok magatokra! anno nekem a 32 hét körül volt, ágynyugalomra+magnéziumra itéltek egy hétig, de utána elmúlt, kívánom nektek is!
Betty tényleg egykorúak a babók, nekem Lalu február 11.-én volt 2 éves.

Kankalin, Monk:
a Szt. Imrében kedden fél 5-től van a torna, az sem fér nektek bele? ingyenes, és nagyon jó a gyógytornász

Reni:
üdv köztünk!!!! Jó hallani, hogy nálatok is jön a tesó!!! NAGY GRATULA!!!

Dorka:
Gratulálok az esküvőhöz!!!! Sok boldogságot! Mesélj kicsit róla.

Nálam is elindult a hízás, amióta nincs hányingerem, 1 kg 1 hét alatt, kicsit most visszafogom magam.A fejem nekem akkor fáj kibirhatatlanul, ha nem iszom eleget,de akkor pokoli, amióta figyelek az ivásra minden OK.
Képzeljétek pár napja elájultam a közértben, leesett a vérnyomásom, nem tudom mitől volt, de pár perc alatt jobban lettem szerencsére.
Ma tudtam meg az afp-t, hála rendben, de várom még az integrált eredményem, reme
élem az is OK lesz.

Vigyázzatok magatokra!
Örülk, hogy megmaradt a fórum, igérem jövök gyakrabban.

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok,
De jó, hogy sokan visszajöttetek és írtok! én is gratulálok az esküvőhöz, Dorka:)

Hű, én most már nem tudom, hogy híztam-e vagy sem... nincs otthon mérlegünk, majd a védőnő megmondja. tény, hogy már semmi nem jön rám, de ez várható volt. Vettem térdnadrágot meg szoknyát... erre jön a hidegfront:( hát mindegy, novemberig úgyis kell mindenféle meleg ruha.

Luisa, nem, sajnos nem jó a fél öt... hatig dolgozom. Úgyhogy marad a szombati jóga (Kankalin, jövő héten beszámolok, igérem). Addig még vár rám egy repülőút és egy lakodalom.

Vigyázzatok magatokra,
Sziasztok
Móni
monke

Sziasztok,

Luisa, sajnos nekem is korán van a fél 5 :(
Gratulálok a jó eredményhez! Vigyázz Magadra!

Monke, jó mulatást az újabb lagziban!

Krisztinaa, de jó, hogy egyre többet mocorog :-)

Még mindig nem híztam, meg is dícsért az orvos. Jó rám az összes ruhám, de azért lassan kerekedik a hasam. Igazából 1-2 hétvégi csípőnadrág mintha már kényelmetlen lenne. Legkésőbb a jövő héten veszek 1-2 nadrágot, mert a párom Nagyija a jövő hétvégén levágja majd őket (alacsony vagyok, rám minden hosszú).

Az ivás nagyon fontos, nekem azt tanácsolta az orvos fejfájás ellen. Persze minél többet iszok, annál többet kell járnom p..ni... Ez van, valamit valamiért.

Képzeljétek, ha a hátamon fekszem baromira fáj a csípőm, derekam, vagyis inkább olyan, mintha valami becsípődne ott. Lehet, hogy a Babuci nyom el valamit ilyenkor? Hallottam, hogy nem szabad háton feküdni, de azt hittem, az is csak a későbbi időszakra vonatkozik.

Érdekes, engem pont kezdetben érdekelt a neme jobban, most már felkészültem, hogy sok időnek kell eltelnie, mire biztos lesz. Neve még mindig nincs.

Na, most visszatérek a munkához, ma nagyon elrohant a nap.

Vigyázzatok Magatokra!

Üdv.,
Zsuzsi

Ui. örülök, hogy megmaradt a fórum :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

köszönöm a kedves fogadtatást :)

Luisa, köszi. Hááát, amikor írtam neked, nem volt véletlen, hogy benéztem erre a fórumra, csak akkor még annyira kicsi volt a babánk, hogy még a családnak sem mondtuk el...

Mikor korábban olvastalak titeket, sorra arról írtatok (legtöbben), hogy nem nagyon híztok, én meg rögtön felhíztam pár kilót. Akkor még azért pár ruha jó volt rám, de most már semmi sem. Van pár kismamanacim, de azok még nem jók, mert igaziból nem a pocim nőtt. Ti már kismamacuccokat vettetek? Én anno a 20. hétig hordtam a ruháimat, úgyhogy ez most új...

Más pl. az is, hogy a 12. heti uh-n teljesen lent nézte a doki a babát. Ezért is kérdeztem az elhelyezkedést, bár nekem nem mondott rá semmit, csak emlékeztem rá, hogy Blani már sokkal feljebb volt ennyi idősen.

Zsuzsi, ilyen becsípődésféle nekem is volt, de több hétig tartott. Jógagyakorlatokat csináltam rá, és végül elmúlt.

Ja, még azt szeretném veletek kitárgyalni, ha valaki esetleg tud valamit ebben a témában... nálam ellenanyagpozitivitás van ismét. Az előző terhességnél M ellenanyagot mutattak ki. Szerencsére nem okozott semmiféle problémát sem a szülésnél, sem a babánál, de azért nyugtalanító egy helyzet.

Bocsi, ha kissé összevissza írok, de a kicsikém itt ugrál körülöttem és 30 részletben írtam a hozzászólást.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Reni, ez az ellenanyag-téma engem is érdekel. Nincsenek információim ezzel kapcsolatban, nekem "A" Rh- a vércsoportom és az volt írva a leleten, hogy nincs ellenanyag. Fogalmam sincs, hogy ez mit jelent. Majd persze megkérdezem az orvost is. Te tudsz erről többet?

Állítólag a második babánál már gyorsabban és másképp változik a test, szóval biztosan ezért "alakulsz át" korábban mint Blankával.

Képzeljétek, ma két kolléganő észrevette, hogy kerekedik a pocakom és megkérdezték a páromat, hogy jól látják-e :-) Nagyon meglepődtem, eddig még senki nem vette észre vagy nem mondta. Szerintem nem is látszik.

Jó éjt!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szép napot mindenkinek!

Én sem tudom, hogy híztam-e, szerintem biztos. Még egy nadrág rám jön! :)

Az esküvő jó volt, nagyjából egy hónap alatt szerveztük meg, úgyhogy a "mikor mit kell csinálni" kérdés nem volt teljesen tisztázva. Ebből kifolyólag elég sokat röhögtünk. :lol:
Kb. 110-en voltunk, a zenekar szupi volt, hajnali 5-re értünk haza, rögtön bezuhantunk az ágyba. Na, ekkor vettem észre, hogy a bokáim nincsenek meg! Elég rémisztő látvány. pár nap múlva azért előbújtak a bokacsontjaim.... :D Viszont a párom átgyúrta mindkét lábamat, ami iiiiiiisteni volt!!!!! Ajánlom mindenkinek.
Ha lesz fotó, megpróbálok egyet föltenni.

Nekem a 12. heti vért is csak a múlt héten vették le, elfelejtették. Azért érdeklődtem a vizsgálatok iránt, mert senki nem mond nekem semmit.

Kérdés: Ha az ember el akar menni nyár vége felé táppénzre, akkor ki ír ki? A háziorvos, vagy a szülész? Onnantól nem szeretnék, csak itthon dolgozni fél napot, és így meg lehetne ezt oldani.

34372: Gratulálunk a babócához, legyen minden rendben végig!

Monke: Jó szórakozást a lagzin!

Szép hétvégét mindenkinek:
Dorka
u.i.: Férjes asszonynak lenni jó, bár eddig is jó volt! :P

Kép
traudorka

Sziasztok lányok,

Kata vagyok, szintén novemberi babaváró.

Második babámat várom, első babámat sajnos tavaly ősszel félidős terhesen elveszítettem (AFP-4,2 eredmény, nyitott hátgerinc, szülésbeindítás.)

Nagy örömömre tavasszal újra terhes lettem, és rettenetesen várjuk férjemmel a ksi pocaklakót.

Akinek (vagy ismerősének) volt hasonló tapasztalata, írjon légyszi.

Jövő pénteken AFP, nagyon- nagyon remélem, hogy minden rendben lesz.

Üdv

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi,
Anno elég sokat olvasgattam ellenanyag témában, már amennyire lehetett, mert túl sok konkrét infót nem találtam, ha volt az is angolul. Azt szűrtem le, hogy Rh- anyánál akkor van gond, ha a baba Rh+, de akkor is csak a második terhességnél. Ezt pedig úgy akadályozhatják meg, hogy rögtön szülés után az anya szurit kap, ha jól emlékszem anti D a neve. Szóval ezt már elvileg jól tudják kezelni, azért érdemes megbeszélni a dokival előre, hogy jobban figyelje a babát, nehogy besárguljon.

Nálam kicsit más a helyzet, egy M nevű anyagot találtak, amiről csak annyit tudni, hogy természetesen is előfordulhat, de terhességi immunizációt is okozhat. Remélem, hogy most sem okoz ez problémát, viszont ha nem indul be spontán a szülés, akkor tuti be kell feküdnöm, amit semmiképp sem szeretnék.

Luisa, ez a boltban elájulás durva. Nem érezted előtte, hogy kezdesz rosszul lenni? Annyira hirtelen jött, vagy nem gondoltad, hogy ennyire leeshet a vérnyomásod? Vigyázz magadra! Lau tudja a tesót? Mit szól hozzá?

És persze a többiek is!

Dorka, kicsit nosztalgiáztam a hozzászólásodon. 3 éve, mikor regeltem a babanetre és fórumozni kezdtem, akkor vártuk az első babát, pont akkor volt nekünk is az esküvő és a nászút. Szóval, nagyjából, mint nálatok :lol:
Én táppénzen vagyok (GYES helyett). Úgy van, hogy a nőgyógyász ad egy szakvéleményt, és az alapján ír ki a háziorvos. Így ott is meg kell jelenni kéthetente :( Arra vigyázz, hogy táppénz mellett hivatalosan semennyit sem lehet dolgozni.
Várjuk a képet :D

Kata, de jó, majdnem egyszerre vagyunk kiírva (1 nap a különbség) Sajnálom ami veletek történt, nehéz lehett. Most biztos rendben lesz minden.
Érdekes, én 5 nappal később megyek AFP-s vérvételre. Biztos figyelembe veszik a baba nagyságát is a dátum meghatározásában, elvégre volt pár napja megfoganni :lol:

Monke, nektek is saját esküvő? Hú, a repülőutat én már nem vállaltam be. :(

Pusza, jó éjt mindenkinek!
Reni

Kép
Kép
34372

Sziasztok!!!

Üdv Kati,nagyon sajnálom első babádat,maximálisan átérzem fájdalmadat.Küldök privit.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Nem mondták, hogy baj, hogy lent fekszik a babócám, de igyekszem sokat pihenni.

Nekem is A rh negatív a vércsoportom és minden vérvételnél néznek ellenanyag termelést. Az első szülésem után én kaptam olyan anti d-t, vagy nem tudom mit, ami emiatt kellett. De folyamatosan jó volt az ellenanyagtermelés.

Dorka gratulálok én is az esküvőhöz, nagyon sok boldogságot kívánok!

Kata ne félj, most biztos minden rendben lesz.

Kép
Kép
beanic

Sziasztok!!

Kép
viki20

Sziasztok!

34372, én is örülök, hogy egy idős a picurkánk.Képzeld, az utóbbi 1 hétben elkezdett nőni a pocim, eddig szinte semmi nem volt. Amúgy én is táppénzen vagyok, már az elején kiíratott a nődokim az előző terhesség miatt.
Ti hogy vagytok?

Kriszta, küldtem választ a prividre!Írd majd meg, mi volt az UH-n.

Dorka, gratulálok az esküvődhöz, ekkora lagzit még nem "áldott állapotban " is elég végigcsinálni.

Engem a háziorvosom, aki belgyógyász is egyben, már kb a 10. héten beutalt EKG-ra.
A fogorvost még húzom-halasztom, pedig tudom, hogy kéne...

Beanic, szerintem is fontos a pihenés, de azt úgyis érezteti veled a baba, mikor kell vízszintbe helyezned magad és kívánod is, tuti...

katicat
Szigetszentmiklós

Hello kismamik! :)

Biztos unjátok már a "bepofátlankodókat", én is egy vagyok a sok közül, 8) de hátha valakit érdekel és még nem vett pelenkázó komódot. IKEA termék, 3 fiók, fölötte egy kis pakolós rész, a tetején pedig egy visszahajtható/ összecsukható pelenkázó. Mindez 20.000,-Ft.
Kép Kép

Ha valakit érdekel, írjon privit!
További gondtalan babavárást! :wink:
Vendég

Hali !!!!

Megvan az afp eredményem és szerencsére minden rendben :D
Szerdán uh,remélem ott is rendben lesz picur.

Hol vagytok?Ma még senki ninem volt itt :(

Kép

Kép
krisztinaa

krisztinaa: GRATULÁLOK! :P

Kép
traudorka

krisztinaa:Gratulálok és nagyon örülök!

Én pénteken megyek AFP-re, szurkoljatok, hogy minden rendben legyen.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Katicat, örülök, hogy jöttél :-) Boldog babavárást Neked!

Krisztinaa, nagyon gratulálok az eredményhez! Szorítok, hogy az ultrahangon is minden rendben legyem. Lehet, hogy már a neme is kiderül. Mindenképp írj majd, hogy mit mondott az ultrahangos.

Beanic, köszi az infokat az anti D-ről.
Nem mondott az orvos semmit nekem az Rh- -ra, de legközelebb mindenképp rákérdezek .

Monke, mikor is mész uh-ra? 9-én, 10-én? Várjuk a híreket!

Jövök én, ígérem, ahogy tudok! Hétvégén Anyukáméknál voltunk, ma pedig sok volt a munka :-(

Jók legyetek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Tegnap mi is túlestünk az afp vizsgálaton. Csütörtökre ígértek eredményt. Láttuk az uh-on a bébikét. Az uh-os hölgy mutatta a kukiját is :D Apa közölte, hogy a gép kicsinyít, az bizony legalább fél méteres :D :D
Viszont a múlt héten befektettek kórházba, mivel elkezdett fájni a jobb oldalam, és nehogy vakbél legyen. De hál'Istennek semmi baj nem volt, legalább pihentünk egy kicsit. Csak persze ez is este történt, aztán valamikor éjjel 3-kor sikerült lefeküdnünk. Annyi hogy többet kell pihennem. Végülis már nem vagyok mai csirke :wink:

Szilvi
huszilvia

Hali!!!

Kati szurkolunk az afp-hez,de tutti minden rendben lesz,ne izgulj!!!

Szilvi pihenj sokat,most a baba a legfontosabb,nekem is szurkált régebben az egyik oldalam ,de nem volt vészes.

Nagyon izgatott vagyok az uh miatt,alig várom!!!
Jelentkezem utánna mindenképpen.

Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Hahó,

Csak beurgottam, jó lett az afp eredményem :D :D

Szilvi
huszilvia

Hali!!

Szilvi örülök az afp eredményednek :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

megvagyunk ám mi is!! :D

A hétvégénk az elég zsúfolt volt,itt voltak nálunk a szüleim,és elkezdtük a gyerekszoba felújítását is... :P

Elkészült az afp eredményem,eddig minden ok! Manócska egyre többet mocorog,mostmár szinte egy másfél óránként megmozdul. De a mai nap az túl tesz mindenen,meg a tegnapi éjszaka,mert szinte állandóan mocorog... szerintem nem bírja a meleget.... :D

Gratulálok mindenkinek a sikeres uh-hoz,és a jó afp eredményekhez!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok, lányok!
Visszajöttem Marosvásárhelyről. Reni, egy régi jó barátom esküvőjén voltam, a sajátomat már nem vállalnám be:) Dorkát is csodálom, hogy bírta reggelig, én már 11-kor bealszom (na jó, most bírtam egyig az esküvő miatt.
Kati(cat), gondolok Rád sokat, és hiszem, hogy most minden rendben lesz.
Krisztina, szokás-e egy jó AFP-eredményhez gratulálni?:) mindenesetre örülök neki nagyon. És várjuk az ultrahang-híreket.
Pihenjetek sokat, és írjatok, ha van egy kis időtök.

Zsuzsi, csütörtökön (holnapután) megyek ultrahangra - nagy megkönnyebbülés lesz, mert én még most sem érzem a baba mozgását (vagy nem vagyok benne biztos, hogy azt érzem) - és a nemére is kíváncsi vagyok nagyon. A hasam az nő napról-napra.

Az ivást nekem is mondták (a védőnő), én meg állandóan szomjas is vagyok (talán a melegtől), úgyhogy már az is felmerült bennem, hogy lehet ilyen esetben túl sokat inni? úgy értem, jó az, ha állandóan vedelem a vizet (ásványvizet)? vizesedés, ilyesmi miatt. vagy az később várható, és ne foglalkozzak még vele?

Ti szedtek valamilyen vitamint? Az én dokim szerint nem szükséges, mert nyár van, úgyis megkap mindent a baba ilyenkor -de újabban görcsöl a vádlim, és hát a fogaimat is féltem (vérzik az ínyem, fájdogál itt-ott, júliusra egy gyökérkezelésem is lesz...) Szóval nem tudom, szedjek vagy ne szedjek - és ha igen, mit. Mert étvágygerjesztő az nem hiányzik:)

Jó éjszakát mindenkinek, és remélem, hogy picit többet írtok, mint az utóbbi néhány napon.
Üdv
Móni
monke

Sziasztok,

Gratulálok a jó eredményekhez mindenkinek, várjuk az ultrahanghíreket.

Móni, szorítok! Hasonló megkönnyebbülést várok az uh-tól, mint Te, nekem sem mozog, vagy nem érzem, és inkább olyan a hasam, mintha jól bekajáltam volna...

Az ivás nagyon fontos, de van egy határ állítólag, 3 l (ha jól emlékszem), ami fölött viszont a kiválasztás megterheli a vesét. Nekem ezt urológus mondta, évekkel ezelőtt vesekövem volt, sokat jártam ellenőrzésre.

Femibion400-t szedek, de alapból ellene vagyok a vitaminoknak és elhatároztam, hogy a harmadik trimeszterben már nem szedem. A görcsökre a magnéziumot javasolják, nekem az orvos a Magnerotot ajánlotta, mert a MagneB6 étvágyat csinál.

Az ínyem kicsit nekem is vérzik fogmosáskor néha, azt olvastam, hogy ez természetes. Szerintetek? Megyek fogorvoshoz június végén, majd megkérdezem.

Dy, de jó, hogy ilyen aktív a kisbabád :-)

Ti milyen gyakran mentek védőnőhöz? Nekem a múltkor azt mondta, 6 hét múlva menjek ismét. Felhívtam tegnap, hogy kérjek időpontot a jövő hétre, de két hét szabadságra megy... Na, nem hiányzik a felesleges járkálás, de remélem, a 8 hét kihagyás nem lesz túl sok.

Szép napot és jó híreket mindenkinek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Móni, nekem a védőnő mondta, hogy nyáron a vitaminok elhanyagolhatók a sok frisss gyümi és zöldség miatt.
De mi van, ha az nem elég?
Én az előző terhességnél az Elevitet szedtem és mivel baj történt, most ezt babonából nem akartam.
Nekem már januártól napi 2 szem Tardyferon Fol-t(magas dózisú vas és folsav) kell szednem és a nődokim azt mondta, ne szedjek babavitamint, így megmaradtam a Supradinnál.
Emellett kb két hónapja szedek azért napi 1 béres calciumot is a fogaim miatt.

Lányok, nagyon várom az ultrahangos híreket és persze hogy fiú-e vagy lány
:P

Zsuzsi, ez a védőnő szitu elég furcsa, én is kb 6 hete voltam és most hétfőn kell majd mennem, remélem elegendő pecsétem lesz a kiskönyvben.

Puszi mindenkinek

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?