A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok (jó reggelt, vagy jó éjt)
Csak most jutottam ide, sűrű napunk volt (Döme reggel 7-től 1-ig 7X szopizott, óránként!!! délután meg négyszer).
Mivel netfüggő vagyok, most pótolom a nappal elmaradtakat, de így meg pihenés nem lesz, és akkor hogy lesz tejcsi? :shock:

ehh... mit is akartam?
Hozzánk nem jár a védőnő, ugye Döme 2 hetes volt, mikor meghalt az anyja (nem Dömének, hál istennek), és 3 hétig nem volt, aztán talán volt egyszer, meg mikor a rózsaszín pelusügy volt, akkor benézett hirtelen (hja, ma reggelre is az volt, ugye mondtam én, hogy tegnap keveset evett a gyerek!).
Nálunk is van egészséges tanácsadás, oda kell menni havi egyszer, az oltásra.

És Döme se eszik cumisüvegből, pedig próbáltam tegnap (jézusom, de rég volt!!! De lehet, hogy tegnapelőtt).

Menjetek már el Tatára, mert sose lesz pesti tali így :D

Na, jóccakát! 8)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó reggelt! Én már megjártam az uszodát, Márti szerencsére nem ébredt közben. A cicim már ázik. :) Ma megyünk oltásra, remélem, nem lázasodik be tőle...

Masut
masut

Hozzánk is kb. 3 hetente jár a védőnő az első 6 hétben hetente jött, amúgy tanácsadásra járunk oltatni.
Katka hozzád azért nem jár, mert Te már elég tapasztalt anyuka vagy :lol: !

Én nem tom mi van a gyerekemmel, de most éjszaka felkelt 2-kor :? ! Remélem nem fogja ezt folytatni!

Szép napot!
Vica
wicca

mi is megyünk oltásra, a bcg-kapjuk meg. remélem, mert Máté még mindig szörcsög... :? de hogy meddig tart még ez, szerintem már 2 hete tuti szívom az orrát... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Hozzánk szokott jönni a védőnő. Össze-vissza. De már volt párszor, meg egyszer én is voltam méricskélni. Jövő héten kéne menni, de nemtom, mert hülye időpontban van, pont beleesik a szoptatás. Persze nem lehet kkiszámolni, mikor kel Szonja. Most még alszik, de 7-től nyöszörög néha. Jól felébresztett, aztán ő meg alszik. :evil: :lol: :lol: :lol:
Jaj, tegnap hangosan nevetett, kacagott!!! Olyan aranyos volt!!!!! :)

Masut, te aztán aktív vagy!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Katka: jövőhéten, ha jégeső is lesz, de megyünk Tatára :) . Vadasparkhoz jó szórakozást, remélem Erpé tud csatlakozni. Ha előbb leszervezzük, lehet, hogy én is bevállaltam volna (bár nincs túl jó idő), meg ma nem is érek rá :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Jó reggelt!

Nálunk sincs mostanában nyugi. Máté 2 óránként eszik, lehet, hogy most van ugrás. És még mindig az van, hogy vagy szopizik, vagy alszik, vagy sír, vagy karban van. Egyedül sosincs el. Mindig sír. Hétvégén nem nagyon leszek, mert készülünk a keresztelőre. Meg csináltattam bútorokat a Balcsira, és az is ma jön meg. Úgyhogy van mit elintéuni. De azért még benézek, meg írok is, hétfőn pedig jövök a képekkel :)
Most meg felveszem a visító kisfiam :)

Kép

Kép
rszg

Wicca, Csibb: Mi is megyünk esküvőre. A bátyám nősül :D augusztus elején.
Nálunk úgy van az oltás, hogy nem egészséges rendelés van, hanem normál rendelési idő végére rendelnek oda. Ami annyit jelent, hogy ha megcsúszik a rendelés még simán vannak ott beteg gyerekek is. Annyi szerencsés van a dologban, hogy a védő váró és az orvosi várót egy ajtó választja el egymástól, de így is a betegek után mész a rendelőbe, szóval szerintem nem túl biztonságos.
Csibb: nekünk a doktornő azt mondta a takonykórra, hogy ilyen pici babáknál minimum 5 hét. mi 6. héttől még mindig szívjuk Soma orrát, igaz már nem kell annyira gyakran, de reggelre mindig szürcsög a nózija :( . De megkapta a 2 hós oltásokat időben, mert akkor már nem volt hurutos.

KépKép
edina6

Rszg: várjuk a keresztelős képeket, biztos nagyon drága lesz Máté.
Nálunk júli 4-én lesz. Ti milyen rucit adtok keresztelőre a kissrácokra?

KépKép
edina6

Bulcsúnak boldog névnapot kívánunk!!!

Edina Én vettem Máténak egy tök husi ruuhát. Majd a képeken látni fogod.

Kép

Kép
rszg

Nem megyünk oltásra, Mártinak hőemelkedése van, 37,5 popsiban. A doktornő mondta, hogy benéz ma.

Masut
masut

Sziasztok!

Még jó, hogy megnéztem a naptáramat: ma kell menni ortopédiai szűrésre Katával (1-re van időpont), így sem Tata, sem a Vadaspark nem lett volna esélyes. Ezt jól elfelejtettem...

Nemlajos, nem semmi, h mennyiszer evett tegnap Döme! Ez elég tipikusan fejlődésbeli ugrásnak tünik...
Ma hogy alakult eddig a napotok?
Látom, Rszg Mátéja is hasonlóan viselkedik a napokban. Jó hétvégi készülődést nektek! És ugye jól emlékszem, most lesz a keresztelő is?

Wicca, Katababa is felkelt éjjel 1-kor, pedig ilyet nem szokott. Én is remélem, hogy csak egyszeri alkalom volt.

Csibb, ilyen piciknél valóban nagyon el tud húzodni a nátha - hosszú hetekig akár...

Tehuti, tényleg édes lehetett Szonja, ahogy hangosan kacag! Annyira gyorsan fejlődnek ezek a babók, csak lesek. És nálatok már ilyen napirend van, hogy a jövő heti védőnői időpontban tudod, hogy szoptatni fogsz valószínűleg? Én max plusz-mínusz 1 órára tudom belőni, mikor kér Kata enni, mert reggelente 4 és 7 között bármikor kezdheti a napot, és onnantól elég változó, mikor is alszik-eszik.

Látom, vannak nálatok nagyon aktív védőnők :) Ha nem idegesítőek, és jókat mondanak, akkor végülis jó, h ennyire figyelnek. Enyim nem egy mászkálós fajta. Ha gondom van, mobilon elérhető, ez a lényeg.
Lépek, készülődni kell, Samut délben kiteszik a bölcsiből :)

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Jól van megnyugtattatok, hogy nem csak Krisztián ébredt éjjel szokatlan időpontban. Volt nagy sírás is, apa meggyanúsított, hogy biztos valami tiltott dolgot ettem. :roll:

Köszönjük a jó kívánságokat. Most nem volt nagy össznépi köszöntés... Sőt Gergő hozta a formáját. Mostanában, ha rászólunk, mintha meg sem hallaná. Küszködünk a "de én ezt akarom" mondatokkal- és ennek ezer változatával. Nagyon megnőtt az akarta! Nálunk meg vannak ugyebár határok, ez nem nagyon tetszik a fiatalúrnak. Jó a fejemhez is vágta, hogy neki ki kellene anyukának, mert ott a gyerekeknek mindent lehet...

banokla

Betegeskedőknek jobbulást!!

Elképesztő, hogy milyen iramban fejlődnek a babák!! :shock:

Rszg: Máténak már van egy foga??!! :roll:

banokla

Erpé Jól emlékszel, vasárnap lesz a keresztelő. Kicsit izgulok, remélem minden jól fog sikerülni.

Banokla Igen, Máténak van egy foga, úgy született, hogy már kint vvolt neki. De szerencsére nem első fog, úgyhogy még nem harap szopi közben. Az egyik jobb hátsó, felső fogacskája bújt ki.

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Úgy látom nem akar összejönni ez a tatai tali :? nálunk is nagyon rossz idő van, néha esik és hideg van :(

Védőnő: a mienk is gyakran jön, én mondjuk nem bánom, legalább figyelmeztet mindig ha kell menni oltásra vagy mérésre, meg ugye 3 gyerek dolgait kellene fejben tartanom, bár szerencsére Pannának legközelebb majd 6 évesen lesz oltás.

Rszg várjuk a keresztelős képeket, kiváncsi vagyok Máté rucijára. Nekem is majd kell valamit vennem a fiúknak mert ugye egyszerre tartjuk Bulcsúét és Nimródét :D Tegnap telefonált Németországból Nimród leendő keresztanyja hogy júl. közepén tudnak jönni úgyhogy mi is elkezdtük megszervezni, remélem Bulcsú keresztszüleinek (tesóméknak) is megfelelő lesz az időpont.

Nemlajos az óránkénti evés tényleg nem semmi. Nimród is néha gyakrabban eszik de azért ennyire nem.

Én úgy vettem észre hogy mikor ilyen hűvösebb, esős idő van akkor nyügösebbek a gyerkőcök, ráadásul mindegyik :evil:

Bulcsú szegény még mindig betegeskedik, kedden elvittem dokihoz de nem hallott semmit a tüdején, erre tegnap megint lázas lett, úgy volt hogy ma levisszük megint de ma még hőemelkedése sem volt úgyhogy most várunk. Ráadásul helyettesítés van :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nemlajos, a Kossuthon a siketekről és a jeltolmácsokról van most szó.
Magánhangzó a műsor címe, interneten is meg lehet nézni állítólag.

Na, vége lett.

Masut
masut

Mégsincs vége. :lol:

Masut
masut

Az előbb Bulcsú fél óra alvás után felsírt és vagy 15-20 percig üvöltött, rugdalózott és persze nem értettem mit mond :cry: Hiszti nélkül sem értem mindig, így meg főleg nem. Közben persze Nimród is felébredt a hangzavarra. Most mindkettő csendben van nemtudom meddig. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Ma végre Lizi is megkapta a 2 hónapos oltást, szegénykém úgy sírt. És olyan kis okos, amíg a doktornő csak magyarázta, h hogy fog zajlani az oltás, már akkor elkezdte görbíteni a száját és ordított, megértette szegénykém :oops:

Rszg: vettem olyan thujat, amit mondtál, akkor abból 10 darabot oldjak fel, és mikor adjam be? Délután vagy este?

Végre mi is kitaláltuk a keresztszülőket, és elkezdtem szervezni, de a kedvenc papom egész júliusban táboroztat, cask majd augusztusban ér rá :shock: nem baj, kivárjuk!

Csibb: ez a Máté nagyon ügyi!

Rszg: nem semmi a születési fog, nagyon ritka dolog!

nemlajos: már Lizike is sokat eszi, de nem mérem, viszont úgy vettem észre, h éjszaka nagyon sokat eszik, 2-kor, 4-kor... Úgyhogy éjszaka felkelősek, nem értem a panaszotokat :D

Bulcsúnak Boldog Névnapot!!!!!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok, nem nagyon volt időm visszaolvasni, de gondoltam bekukkantok. Tegnap szabadban voltunk, egész jó idő volt, csak kicsit szeles. Most megyünk a lelkészhivatalba, Majat 21-én szeretnénk keresztelni, remélem minden rendben lesz.

Papillon, örülök, hogy Lizikéd újra eszik, tényleg rossz amikor sírnak a cicin, te meg nézel tehetetlenül, de Hála Istennek megoldódott. Amúgy én is sokat kelek, ami mostanában zajlik, az már álomalvás Majánál, lefekvésfél nyolc, nyolc, kelés éjfél, kettő, öt óra vagy 6 óra, szóval akár 3 , 4 órát is tudok aludni, régebben kevesebb volt.

Edina még kenegetem én is, fürdés után, néha elfelejtem :? , de még nekem is lilás. Ha lesz második, császárod lesz, mondták neked is? Nem kötelező, csak én azt ovastam császár után kevésbé rizikós.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bulcsúnak én is boldogot kívánok :D !

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hű, masut, köszi, meg"nézem" :D

erpé: a mai nap még aránylag jó, ma még csak háromszor evett (illetve annál többet, mert mindig bealudt szopik között).
Most is alszik, természetesen a nagy ágyban... Valahogy már a járókában sincs el, és újabban altatni kell napközben is, úgyhogy többnyire fekve szoptatok.
rszg: semmilyen játékkal nem köti le magát Máté egy pár percre sem? :shock: Te szegény, nem lehet egyszerű :(

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

jah, amúgy a doki is azt mondta, h valószínűleg azért volt nyügi,mert akkor nőtt picit a foga, ez akár hónapokig is eltarthat, szakaszosan nő.

Bea: drukkolunk a 21-ei időpontért

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

ehh, a linuxom nem tud mit kezdeni a ram-fájllal... :?
Látszik, hogy frissen húzott gép :(
Na majd a Zuram 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bulcsú nem aludt többet :? itt ül az ölemben és köszöni a jókívánságokat!! :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Én is üdvözlöm a kis névnapost! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bulcsú! Ha még itt vagy a gépnél BOLDOG NÉVNAPOT ;)

Bea: Nekem azt mondta a dokim szülés után, hogy nem kell aggódni az hogy most császár volt, csak pár százalékkal növeli a valószínűségét, hogy a következő is az lesz. Tisztában volt azzal, hogy nagyon szerettem volna, ha sikerül természetes úton megszülnöm. Sajnos ez nem jött össze. Hát ez van. Na majd a kistesónál. Vagy ha az is császár lesz, hát így jártam. Mindenesetre próbálkozik az ember. Programozott császárt viszont nem szeretnék. :?

Somával akkor nem tudom mi volt ma éjszaka. Ő este hét után reggel háromnegyed hatkor kért enni először. Ilyen még nem volt. :D

KépKép
edina6

Sziasztok,

Megjártuk a vadasparkot. Egész jó időnk volt. Egyszer volt, hogy beborult nagyon és erősen fújt a szél, de ez csak egy 20 perc volt, egyébként egész jó idő volt és maga a vadaspark meg erősen szélcsendes. megnéztük az állatokat és etettük is a vaddisznókat, meg az őszikéket, kecskéket, szarvasokat. Régebbről volt itthon nekik való (zoo) csemege, abból vittem. Persze tilos etetni, de szerintem meg pont ezt élvezik a gyerekek. Képzeljétek a kis vadmalacok kijárnak a kerítésen kívülre. :) nagyon helyesek.
Voltunk a kilátóba is. Petivel az ölembe fellépcsőztünk. Tetszett a gyerekeknek. Peti az elején ébren volt egy órácskát a végén már sírdogált úgyhogy megszoptattam és utána 3 órát aludt.
1-kor felvettük Zsófit is a sulinál, szóval 4 gyerek mellett nem unatkozom...

Csibb: Máté forgáshoz gratula! :) Nem semmi ilyen kezdés után már forog! 8)

Nemlajos: Azért a netfüggésed nem semmi! :shock: Hajnali kettőkor irogtani alvás helyett!!! :shock: :shock: :shock:

Vica: Délutáni alvás nekem sem jött össze. 10 olyan perc volt, hogy mind a 3 kicsi aludt... Pedig jól esett volna, de sebaj, majd holnap...
A kis névnaposnak meg a füle érjen bokáig! :P

Rszg: Máté táltosnak született! :lol:

Bea: Örülök, hogy sikerült kimozdulnod!
Milyen vallású vagy? maját megkeresztelik esküvő nélkül?

Banloka: Maximálisan igazat adok Neked, hogy a határok mennyire fontosak. Szerintem ilyen a felelősségteljes gyereknevelés. A gyereknek meg az a dolga, hogy a határokat feszegesse. ;)

Katka

katka22

Na megjöttem, vettünk sapkát is mert Majának nőtt a feje(kis nagyfejű :lol: ) a sapkapróba nagyon tetszett neki, végigkiabálta, amúgy mindenhl megvannak lepődve, hogy elvan, mennyire nem sírós.

Végül 28-ára kértünk ipőpontot, addigra reméljük Kamilla is jobban lesz, mert az ő szülei a keresztszülők, meg az unokahúgom.
Még 26-án lesz egy beszélgetés a lelkészhivatalban a keresztségről, lelki dolgokról, vészszopiidőben 17 órakor, Maja ebben az időpontban kezd nyügizni, bepörögni és sokat enni, de hátha jókedve lesz :D

Katka, evangélikus vagyok, az apja római, Maja evangélikus lesz.
A vadas is jó program.

Csak annyira dühítő, hogy nem irtják a kullancsokat, ti nem féltek? De végül is bárhol belénk mászik, a kertben is.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Boldog Bulcsút!!!!!

Egyre több olyan babáról hallok, akik foggal születnek. Mik vannak?!

Erpé, azért még nincs napirend, nálunk is a reggeli keléstől függ a napunk, de a védőnő 8-10ig van. És szonja mostanában fél 9körül kel. Mire eszik, elkészülünk stb...és az út oda gyalog kb. 25 perc. De meglátjuk, mikor kel.

Jövő héten nekem nem jó így a szerda, csütörtök talinak!

Katka, örülök, h jó volt a vadaspark. És hogy sikerült végül szoptatni?

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Őzike etetős kép (persze nem vittem fényképezőt. :evil: Csak a mobillal fényképeztem)

Kép

Tízórai:

Kép

A legkissebb is falatozik ;) :

Kép

Katka

katka22

Tehuti: Amíg a nagyokat tízóraiztattam azalatt Peti is jóllakott. ;)
Szóval egész simán ment.

Katka

katka22

Papillon Remélem, még nem jöttem későn. Én este adtam be neki a lefekvéses szopi elött. De adhatod délután is. Majd a következő oltásnál. :oops:

Kép

Kép
rszg

Nemlajos Érdeklik Mátét a játékok, de csak akkor, ha nem a kiságyban fekszik, és az én kezemben van a játék. Ha bárhova fellógatom, pörög, zenél, bármit csinál, nem érdekli. Mindig csak rám néz, és ha kicsit távolodok, akkor máris görbül a szája. Nem tudom mit csináljak. Úgy sajnálom, ha sír. Tehát tényleg vagy eszik, vagy alszik, vagy foglalkozni kell vele. Tipikus 24 órás gyerek. De akkor is imádom! Talán majd később...

Kép

Kép
rszg

Rszg: Nekem Zsófi volt ilyen baba. Egyszerűen nem tudtam letenni, mert egyből sírt. Ez olyan 6-7 hónapos kora körül lett jobb, amikor már tudott ülni és rámolással lekötötte magát 10-15 percekre, amikor meg már mászott (7 hónaposan), akkor simán elvolt, csak biztonságossá kellett tenni a házat. Szóval még 3 hónapot lesz ölbebabád. Használd ki, mert utána te ölelnéd ő meg elmászik... :lol:

Katka

katka22

Bea: hát igen, a kullancsoktól én is eléggé tartok :?

rszg: ölbebaba, hát ölbebaba, hordozd! :D Állítólag a hordozott babák bátrak, barátságosak, nem sírósak.
Úgyhogy csak öleld! :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ölbebabákról: én is szívesen veszem fel, bár Maja elvan egyedül, de nekem is annyiszor eszembe jut, hogy ki kell használni ezt az ölelős időt, mert olyan gyorsan felnőnek :)

Nemlajos, én is tartok tőlük :? és nem is igazán értem ezt az EU-s törvényt, már miért ne lehetne irtani az eddigi eszközeinkkel, ha annyi betegséget kaphatunk tőlük(agyhártyagyulladás, lánykór...)

Mit szóltok ehhez a repülőgépszerencsétlenséghez? Néztétek a híreket?

Katka, nagyon édik az uzsonnázó "babáid". Nektek nem engedélyezték a keresztelőt? És ugyan miért, ha nem? Keresztelő Szent János törvényekhez kötötte a keresztelést? Nem aki eléjárult, azt keresztelte meg? Milyen egyház tilt ki egy ártatlan gyermeket Isten házából? Szerintem minden gyermeknek joga van a keresztséghez, bocsi kicsit sok voltam, csak van amin ki tudok bukni :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka ez a kirándulás biztos nagyon jó volt, látszik a képeken hogy a gyerekek élvezték :)

Rszg nem semmi Máté, sok mindent gondolom nem tudsz mellette csinálni. Tényleg használd ki most az ölelgetést, később úgyse hagyják majd magukat :wink:
Nekem azt hiszem szerencsém van hogy Nimród jól elvan napközben a járókában, most meg már egyre jobban érdeklik a játékok körülötte, ma is percekig mozgatta az egyik játékot :D

Bea a múltkor a Pannából szedtünk ki 4 kullancsot, ráadásul 3-at másnap :evil: annyira pici és világos színe volt a kullancsnak hogy aznap mikor kirándultunk akkor nem vettük észre csak másnap fürdésnél akkor is véletlenül.
Én is tartok tőlük, nekem volt is Lyme kórom, meg hát én rendszeresen futok erdőben úgyhogy beoltattam magamat. Gyerekeket majd ősszel akarom, tavaly ősszel valahogy elfelejtettem :oops: ilyenkor nem ajánlott.

Képzeljétek apukám este telefonált hogy anyukám eltörte a kezét és kórházban van, meg kell műteni :cry: annyira megijedtem mikor elkezdte mondani hogy baj van, egyből a legrosszabbra gondoltam.
Bár ez is elég nagy baj, mert ugye műteni kell, és biztos több hét mire felépül és hát a munkahelyén biztos nem örülnek hogy nem lesz, meg amúgy is...Ja és hogy miben esett el, tudjátok vannak azok az oszlopok amik elzárják az autók elől az utat, na azt levették a járdáról, de az alja ott maradt, ami kb. 10 cm-re kilóg a földből :shock: hát szerintem én is elestem volna ha arra megyek. Elég bosszantó, szerintem simán be lehetne perelni azt aki ezt otthagyta vagy így csinálta meg.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica, olyan helyen simán belemásznak az emberbe tizessével, ahol tele van, ezért is nem értem a logikát.

Hú szegény anyud!!!!!! Jobbulást neki!!!

Na megyek alszom egyet az éjféli szopink előtt.

Jó éjt

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

Katka, de jó lehetett a vadaspark! Képek is jók! Sajnálom, hogy végül nekünk nem jött össze a mai kiruccanás. Ezek szerint Dani is jól érezte magát?
Mi voltunk ma ortopédián, itt kézzel történt a vizsgálat, ez alapján minden rendben van a kiscsaj csípőjével. De mivel mind én, mind az apja csecsemőként a rossz csípőnk miatt kengyelt (ahogy anyum mondja: szíjat) viseltünk, ezért továbbküldött minket a doki csípő UH-ra. (és hova máshova, Újpestre..., áhh, nem a város túlsó vége) És majd menni kell újra 1 éves kora után kivizsgálásra, ha elkezd majd járni a kiscsaj.

Vica, ennyi kullancs volt Pannában? És hogyan szeditek ki? A gyógyszertárban kapható cuccal? Én még olyat sohasem használtam, de kellene venni. Én Samut 2 éves kora után beoltattam, már volt azóta 1 éves ismétlőoltás is.
Bulcsúnak boldog névnapot! És anyukádnak mielőbbi jobbulást!

Masut, dokinéni mit modnott? Mártibaba jobban van?

Edina, jó kis alvókája van Somának! :)

Gabka, merre jársz? És Marq? Te is eltüntél megint.

Én végül belelkesültem a vadasparkozásba, rá is beszéltem egyik barátnőmet, hogy menjünk el holnap délelőtt oda (péntekenként nincs Samunak bölcsi), de most meg a barátnőm csinálta azt, amit én ma :) benézte a holnapi napját, és teljesen elfelejtette, h délelőtt 11-kor mennie kell ügyintézni. Szóval én fogok vigyázni a kiscsávóra (akit egyébként Dömének hívnak :) ), kipróbálom a 3 gyerekes létet...
Mostanra mindkét gyerek kidőlt, megyek én is.

erpé

Vica: Szegény anyukád! Jobbulást neki!

Masut: Ha a popsiban mértél 37,5-t, abból 0,5-t le kell vonni. De ezt biztos te is tudod. Hogy van Márti? Belázasodott éjszakára? Remélem holnapra jobban vagytok! Vigyázz rá nagyon, még nagyon picurka kislány!

Bea: Esetleg próbálj vele napirendet kialakítani. Mondjuk szopi után 10 perc beszélgetés, utána 30 perc önálló játék, aztán lehet ölbebaba, amíg el nem alszik vagy valami ilyesmit. Így önállóságot is tanul és rengeteg szeretetet is kap.
Nekem a mai kirándulással pont az volt a bajom, hogy a nagyok jól érzeték magukat, de Petivel bizony nem sokat foglalkoztam, csak amikor szopizott vagy ha sírt és azért már ő is igényli a foglalkozást.... :?
Katolikusoknál csak akkor keresztelnek, ha volt egyházi esküvő... Mondjuk engem nem zavar, ha nincs megkeresztelve...
Kullancsok tényleg veszélyesek, érdemes oltatni, bár mindent nem véd ki... Túrákon én be szoktam kenni a gyerekeket riasztóval is... :roll:

Marq: Hol vagy? Mi van veletek? Már nagyon hiányzol! Tessék jelentkezni!

Pappilon: Lizi, hogy bírja az oltást? Remélem nem lázasodik...

Valaki kérte a kanadparkot még napokkal ezelőtt, én meg elefejtettem... Bocsi... Itt a link!
http://www.kalandpalya.com/

Katka

katka22

Erpé: Jó 3 gyerekezést! :) A vadaspark meg megvár. ;)

Ja képzeljétek, hogy Dani olyan jól érzete ma magát, hogy nem akar visszamenni az anyukájához holnap... Igaz csak annyira értékel, hogy velem jobb, mint oviban lenni (anyukája dolgozik), de Dani felém mutatott érzelmei tekintetében ez is nagy szó. 8)
Bár megmondom őszintén, hogy nagyon elfáradtam. 4 gyerek nagyon sok... még szerencse, hogy lesz pár évem belerázódni! :lol:

Katka

katka22

Bea, ne is mondd, én napok óta bőgök, ha meghallom a hírekben :cry:
Mondjuk a média mindent meg is tesz, hogy ez így legyen :?

A kullancsirtás meg... nem tudom, tényleg akkora kárt okoztak azok a szerek? :shock:
A kullancs elleni oltás melyik, és mennyibe kerül, és hányszor kell?

Erpé, majd meséld el, milyen volt egy Dömével (ő mennyi idős?)
Képet is kérünk, nem láttam még Dömét a fiamon kívül :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Bulcsúnak ezúton is Boldog Névnapot!
Jobbulást mindenkinek! Vicaanyunak, Marq nektek is, és az összes kis betegnek. Mi is belestünk. Azért vagyok, mert rendelési időt kerestem. Sajna Kata is rosszabbul veszi mára a levegőt, így nem várok hétvégére. (Igaz múltkor sem vártam). Boti 2 napig volt taknyi, most köhög, Katus meg alig kap levegőt.
Lakás: képzeljétek, aláírás előtt 3 órával tegnap visszamondták. Nem mondok semmit. Eléggé kivoltam. Elegem van, hogy 1 éve átjáróház vagyok.
Szval felénk nem túl derűs az idő.
Bocsi de megyek vissza aludni, nem reagálok, de igyekszem olvasgatni néha.
Szebb napokat!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli: Ne keseregj! Lesz ez még jobb is! Azért írjál légyszi, hogy vannak a gyerekek. Különösen kicsi kata a nehéz légzésével. Mi is aggódunk ám! :? . Jobbulást Neketek!
Lakás projekt bosszantó, de ezen úgysem tudsz változtatni... Ebben a témában én is tudnék keseregni, de szerintem nem érdemes. ;)
Nálunk is taknyos és torokfájós az egész család, de láz szerencsére nincs.
Peti orrát már én is 3 hete szívom, hol jobb, hol rosszabb. Én az autó klímájára gyanakszom, mert Peti mindig akkor taknyosabb, amikor nagy meleg van. Pedig 25 fokra állítom a klímát, alig érezni, de úgy látszik Peti nem bírja, szóval lehet hogy nyáron ki kell bírni klíma nélkül....

Adryn: Milyenek az éjszakák? Tudsz pihenni? Szuper, hogy jöttök haza! :P Remélem összejön egy nagytali. ;) Mikorra tegyük, mi a jó nektek? Ha jól emlékszem, akkor Miskolc környékén él édesanyád, szóval gondolom nem Pesten lesztek.... :roll:

Katka

katka22

Kukli, nagyon sajnálom a lakáseladási mizériát. Azért ez nem semmi, :x elhiszem, hogy nagyon eleged van mostanra!
Jobbulást a gyerekeknek, remélem, hogy hamar túl lesztek rajta.

Nemlajos, ez a Döme (aki ma jön hozzánk) másfél évvel fiatalabb Samunál, szeptemberben lesz kettő éves. És nagy haver, gyakran lógunk együtt. (Ő az egyetlen a fiatalabb gyerekismerőseink közül, akivel igazán szívesen játszik Samu - általában a vele egykorúakat és az idősebbek társaságát keresi)

Katka, örülök, hogy Dani jól érezte magát! Még ha csak az ovihoz képest vagy jobb alternatíva, akkor is! :D Az előbb Samu közölte, hogy mivel apa elment dolgozni, akkor mehetnénk is már a bölcsibe, mert meg akarja mutatni a Marci barátjának az egyik új játékszerzeményt :) Csak lestem, általában azért noszogatni kell a bölcsibemenéssel (ha nem is mindig). Most hogy már nem kell ott aludni és nincs is minden nap, rögtön lelkesen menne :)

Vica, tegnap kimaradt: én is voltam már Lyme kóros, elsős gimnazistaként sikerült egy ilyen kullancsot kifognom. És akkor még nem is nagyon ismerték ezt a fertőzést (akkoriban még nem foglalkozott vele ennyit a média, vagy talán kevesebb fertőzött kullancs volt, nem tudom...), elég lassan és véletlenül derült ki, hogy mi is ez.

No, megyek, reggeli és miegymás.

erpé

Papillon, tőled szerettem volna már kérdezni. Írtad, hogy Lizinek vesetágulata van (vagy valami ilyesmi). Mi ez? Hallottam már róla, de nem nagyon tudom, h ez mit takar. Magától rendbejön?
És hogy állsz a tejleadással? Még mindig lelkesen fejsz? Mennyit sikerül egy nap pluszban összegyűjteni? Annyira jó, hogy ilyet csinálsz!

Katka, nektek is jobbulást! A légkonditól én is gyakran náthás leszek.
É
erpé

Mindjárt ébredés van, így gyorsan írok:

Mártinak nem lett láza, sőt, utána feljebb helyett lejjebb ment, csak azért kezdtem el mérni, mert nagyon melegnek éreztem. És igen, Katka, elfelejtettem levonni a 0,5 fokot, de félóra múlva eszembe jutott, hogy hát le kell. Szóval nem volt semmi baj, és a doki néni beadta az oltást is. Amitől Márti nem lázasodott be eddig, remélem, már nem is fog. :)

Minden szörcsögőnek jobbulást!

Masut
masut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?