A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Juci!
Igaza van Moncsigának! :) Engem is ParaKatának hívtak, mert paráztam mindentől! Aztán már a szurik is hiányoznak. Pár hónapja meg még a tű látványától is rosszul voltam! :) Szóval nem parázni! :)

Barbi!
Gratula a zebra csíkosnak! Mesélj, mi volt, hogyan volt stb.....! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Előbb nem tudtam befejezni ,mert beözönlött a "munka". Valami amcsi rapper banda van nálunk, ahogy "Ezek" kinéznek....szóval tőlük félhetnél a sötétben Juci:))
Azt akartam még írni, hogy annak, hogy belehalj a kezelésbe ugyanannyi esélye van ,mint egy karambolnak a Gazdagréti úton.
Én a hormonok rákkeltő hatásától csak annyira tartok, mint a mikrohullámú használatától. Az biztos, hogy a hormonokra reagáló mell, petefészek , méhnyak-rák szűrésre el kell menni rendszeresen, de lombik nélkül is. Nekem a májam valamit nehezen bont le, ezért én ittam májvédő teát, mert a hormon az plussz megterhelés. Nyilván végig csináltál minden kötelező vizsgálatot, tehát , kiderült volna, ha lenne olyan tényező ami az egészséged veszélyeztetné.
Bízz Apánk alaposságában! Hidd el maximálisan az! Ő lenne az első aki elzavarna kivizsgálásra, ha valami nem lenne rendben.
miciona

Most, hogy be tudtam fejezni tudok gratulálni
Barbi!!!
Nagyon csendben voltál és csak így előrukkolsz egy ilyen hírrel???
Részletek??

Kata,
hát neked jobb programod lesz a hétvégén, mint nekem. Most irigyellek :wink:

Szimba,
köszi a flóra helyreállítót :)

Melánia,
remélem találsz új melót. vagy a régi még nem biztos ,hogy leáll? Most van a szezon!!

Rencsi,
örülök, hogy már bent is marad valami. Gondolom Te sem szerettél volna kórházba menni. Lassan letelik az első trimeszter.
miciona

azt lehet tudni, hogy meddig tart a gyógyszres kezelés? két hét, három, esetleg tovább...? hányszor kell naponta hasbadöfni magam? nyukám cukros, inzulinnal naponta négyszer teszi szegénykém...
juci1968

A ciklus 5. napján kezdődik a stimuláció és tart a tüszőrepedésig. Ez ugye változó, lehet a 10. de általában a 14-17. nap közé esik.
Ha túl érett egy-egy tüsző , mások meg kevésbé akkor a stimuláció felénél beléphet még egy szuri, ami nem engedi idő előtt eldurrani őket. És az akció előtt 36 órával van egy tüszőrepesztő.
Tehát, ha kb. a 14. napon van az ovulációd, akkor az 9-10 nap.
Mivel 2 naponta ugyis kell menni UH-ra ,azokon a napokon beadja Maja ott az Intézetben teljesen profin ,fájdalom nélkül.
miciona

Ja bizonyos gyogyszereket még kapsz utána is.
Ez a prednisolon ,ami szteroid. Progeszteron pótlók(alul-felül)
a Folsav, Kálium, az meg ugye szintén nem gyogyszer.
miciona

a prednisolont mire adják? meddig?
mi az, hogy alul-felül? meddig adják a progeszteron pótlókat?
a kálium nem tesz jó t a szívnek. ha magas a szintje, az azonali szívmegálláshoz vezet... egyre jobb!
juci1968

Sziasztok!!
Bocsi hogy csak most írok de elvoltunk foglalva.Magamról sem tudok sokat írni várom a juni végét akkor megyünk Déviszhez!!!
Viszont mindíg olvaslak titeket!!!

Rencsi! remélem már tudod jobban élvezni a pocaklakó társaságát!! Sőtt biztos vagyok benne hogy hamar elfelejted mahd ezt a sok rosszullétet!! Szorítunk :):) !!!!

Juci! Én még nem kaptam ilyen kezelést, de NE IZGULJ!!!! gondolj csak arra hogy egy algopirinnek is milyen mellékhatásai vannak a tájékozató szerint. Ezt kötelező tudatni a betegekkel.Tudom hogy ez komolyabb annál de hidd el semmi de semmi baj nem lesz!!

Barbi! Gratulálunk a csíkokhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Írj bővebben ha van időd!! Mindenki kiváncsi és szeretnénk jobban örülni Veled!!!!

Melánia! Moncsi! Ercsikati! Kitti!!!MIciona!!!
Olyan jó hogy itt vagytok! annyi mindenben tudtok segíteni és a sok biztatást amit írtok mindenkinek ezt még csak mint olvasó is nagyon jó érzés!!!
Szorítok mindenkinek és biztos vagyok benne hogy a 2010 év a Mi évünk lesz és a Picuroké!!!!!
Puszi Mindenkinek!!!
Kincső
kincsõ5

Káliumot pont azért kapod, mert a prednisolon Káliumot von ki a szervezetből, tehát pont hogy védi a szivet.
A prednisolont pedig azért ,hogy kikapcsolja a szervezet saját immunreakcióját, tehát, hogy a hormonok kellőképpen érvényesülhessenek. A prednisolont kb. a ciklus 3. napjától kapod és végig kell szedni a műtétig utána meg 3 hétig az ellenőrző UH-ig.
Ha magas a vérnyomásod akkor nem kapod. Ellenkező esetben semmi bajt nem okoz.
miciona

Ja a progeszteron potlás az csak a transzfer napjától van. első alkalommal nem szokott felírni progeszteron szurit csak hüvelykúp formájában kapod és duphastont, ami tabletta.
Ezek mind a beágyazódást segítik. Egyik sem okoz panaszt, max. kicsit hamarabb megéhezel:)
miciona

Az utazási költségről ezt a 82200. hszt találtam az Indexen itt:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006100&go=80445815&p=1&token=c7979c725e531ef99c567ea04948b118#80445815
"A körzeti orvostol kell kérni az utazási papírt és a kezelő orvossal lepecsételtetni hogy megjelentél.4-alkalom fér egy papirra!Ha autóval utazol km-t fizetnek.Én így tudom most pecsételtettem először eddig én sem tudtam.Ha betelt akkor kell leadni az TB-nél."

Az OEP egyszeri gyógyszer támogatás összegét ők határozzák meg. Évente egyszer lehet kérni (utólag az előző évi gyógyszerekre), és úgy olvastam, hogy max. a gyógyszerköltség felét fizethetik ki. Eddig 30000 Ft-okról olvastam, nekem 50000 Ft adtak. Erről tudok bővebben, a többit nem kértem. A lényeg talán annyi, hogy azt a bizonyos igazolást amit a kezelőorvosnak kell kitölteni, érdemes elkészíteni, hogy csak alá kelljen írnia dokinak. Az enyémet el tudom küldeni, ha érdekel valakit e-mailen. Nekem egyébként nem voltak számláim, hanem az ügyfélkapun kértem le a szükséges adatokat. Azt hiszem biztosítottnak kell lenni, de lehet, hogy elég olyankor annak lenni, amikor az ember a gyógyszereket szedte.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Kérdeznék én is. :)
Meséljetek kicsit erről a progi-szuriról! Most, hogy a másodikat fogjuk csinálni, már én is kapok majd? Jól rémlik, hogy azt izomba kell adni? Ha igen, Ti hogyan oldjátok meg? Gondolom, magunknak nem adhatunk izomba szurkát...

Ja, én a Prednisolonról lecsúsztam a hülye kis vérnyomim miatt! Remélem, így sem lököm ki majd indokolatlanul a porontyocskámat! :shock:

Kincső, az a fontos, hogy a "kontakt" maradjon! Csak el ne tűnj!

Juci! Te ne stresszeld már magad! Kálium, meg szívmegállás...ugyan már!!!...de nem a Dévai dokinál! Igaza volt a Micionának! Döntsd el, hogy akarod-e vagy sem. Ha igen a válasz, akkor ne agyalj, hanem tedd, amit Apánk kér. Hidd el, Ő mindannyiunknál jobban érti a dolgát!!!

Jaj, hát a Szimbán kifeküdtem! Az oké, hogy tiszta szolidaritásból kiképezte magát meddőségi szakasszisztenssé! De hogy mi itt totózunk a hüvelyflórán, ő meg jön és kapcsiból nyomja a kúpokat... :lol: :lol: Hallod-e Szimba! Nem semmi egy pasi vagy TE! :lol: :lol:

Rencsi, adj enni annak a gyereknek! :wink: Örülök, hogy jobban vagy, csak így tovább!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Ja, különben meg én magyarázok a Jucinak....
Az előbb beadtam -ebben a stimuban- az első Cetrotide-t és már egészen berezeltem, hogy valamit nem jól csináltam, mert nem akart kipirulni a hasam! De már nyugodt vagyok, mert egy tenyérnyi vörös foltom van! :lol: :lol: :lol:
Látod, Juci néha a mellékhatás ad nyugalmat.... Már ha valaki olyan defektes, mint én!

Ha már így dumálgatok- ha akarjátok lapozzatok, nem sértődöm meg- a múltkor majdnem elájultam, olyan szinten beparáztam. Azt hittem a munkahelyi hűtőben megfagyott a Puregon! :x Qva hideg volt a toll és hiába kocogtattam, nem akart megmozdulni a szaros kis buborék benne! Szó szerint a fejem búbjától az ujjaim végéig elzsibbadtam, és minden tagom remegett... Természetesen vaklárma volt, amikor erre rájöttem, akkor meg sírógörcsöt kaptam a megkönnyebbüléstől.
Áh, kicsit se terhelt az ember! Nem egyszerű állandóan adni az optimistát, sakkozni az időpontokkal a klinika meg a munkahely között, amikor meg melóban vagy kétszer annyit húzni az igát, hogy ne érezd, hogy a többiek rád dolgoznak és közben mosolyogni, mosolyogni, mert a negatív gondolatok ártanak...
Szóval, nem egy leányálom ez! Legalábbis nekem.... De remélem, legalább megéri!!! Hallod TE, aki osztogatsz??!!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Ezt is találtam. Nagyon sok jó infó van benne, bár remélem, nekünk nem kell az az ok majd, ami az írónak kellett.
http://www.hunano.extra.hu/segits_kerlek/tanacsok.html
"Van a TB-nél egy nyomtatvány, aminek az a neve, hogy Nyilatkozat nagykorú eltartottról. Ezt egyenesági rokon, és élettárs nyilatkozhatja, hogy eltart téged. Így az ő fizetése után te is biztosított leszel a Tb-nél, és jogosult eü ellátásra, kapsz taj-kártyát."

Ezt most bemásolom ide is az OEP-es egyszeri segélyről.
"Egyszeri (/év) gyógyszertámogatást az OEP-től lehet igényelni, a múlt évi lombik gyógyszerekre, mi is igényeltünk, és kaptunk is 50 000 Ft-ot, bár viszonylag magas a havi bevételünk, de ez nem számított.
/most pont nem üzemel az oep szerver, de ezt találtam/

http://www.hunano.extra.hu/segits_kerlek/tanacsok.html

Kell hozzá egy adatlap, egy igazolás a gyógyszerek költségeiről, amit alá kell íratni a lombikos dokival, /ha valaki nem rakta el a blokkokat mint ahogy én sem, az az ügyfélkapun keresztül lekérheti ezeket az adatokat/ és az utolsó három havi nettó keresetről egy munkáltatói igazolás, valamint egy szívhez szóló kérelem, miért is kellett ilyen sokat költeni a gyógyszerekre.

Az igazolást tényleg ajánlatos előre kitölteni, hogy a doki csak aláírja.

Kell a gyógyszer neve, mennyisége, támogatás mértéke, és hogy összesen arra a gyógyszerre mennyit fizettél a patrikában, vagy máshol. Írok példát:
pl.
Ügyfélkapun ezt látom:

Kiváltott termék vagy szolgáltattás Támogatás(Ft) Beteg térítési díj (Ft) Orvoskód Orvosnév BROMOCRIPTIN-RICHTER 2.5 MG TABLETTA 1289 228 ***** ******* Ebből ki lehet számolni a támogatást százalékosan (de a recepteken is rajta van)
1289/(1289+228)=0,85 azaz 85 %.
A segély nyomtatványra ezt írom:

1.) Nevezett rendszeresen szedett gyógyszerei:
Gyógyszer neve, mennyisége és milyen %-os
mértékű támogatással került felírásra

darab

támogatás

Gyógyszer ára, amit
a beteg fizet
BROMOCRIPTIN-RICHTER 2.5 MG TABLETTA

5 db
85%
1 135,00 Ft
Azt hogy mennyi dobozzal vettél, azt vagy a kezelőlapodról tudod meg, vagy a receptekről, vagy ha tudod, hogy egy doboz mennyibe kerül most és milyen a támogatása (pl. http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... kcio/13971 megnézheted), akkor ki lehet okumulálni a fizetett összegből. Én mindig felírtam, miből mennyit szedtem, és az árukat is, úgyhogy nekem ez a része megvolt már. A "Gyógyszer ára amit a beteg fizet", a beteg térítési díj szorozva a mennyiséggel (5*227=1135)."

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Moncsi!
Idézek ismét:
"Injekció beadás:
Jelen helyzetben az ügyeleten is kötelesek beadni az injekciókat (tapasztalatom szerint ingyen), mégis aki ennyi izgalmat sem akar ajánlom az alábbi nővérszolgálatot, ahol nem ingyenesen ugyan, de korrekt áron kijönnek házhoz, akár az éjszakai tüszőrepesztő miatt is:
http://systers.fw.hu/"

Kép
albi2000

Barbi!
Nagyon örülök, a tesztednek! Írj majd, ha lesz időd!

Lányok!
Ki tesztel majd legelőször? Csomee? Remélem sok sok kismamink lesz most!
Az "Offolásommal" kapcsolatos együttérző szavaitokat köszönöm szépen. Férjem mondta, hogy hoz nekem banánt. :wink:

Kép
albi2000

Sziasztok,
bocsi, tényleg, hogy ilyen rövidre fogtam, de azt hittem, hogy több időm lesz ma, és többször fel tudok ide nézni, de sajnos ez nem így volt.
Igazából hónapok óta próbálkoztunk a párommal, de megbeszéltük apánkkal, hogy ha jövő tavaszig nem jön össze a bébi, akkor ő is beavatkozik. Reggelente mértem a hőmet lelkesen, szóltam apjuknak, ha idő volt, de mindhiába. 2 hónapja van páromnak egy elég sürgős, és fontos dolga, ami nagyon sok idejét, és energiáját elszedi,úgyhogy nem is nagyon erőltettük a házaséletet még akkor sem, ha idő volt. Ráadásul az előző ciklusban volt egy hosszabb maszatolásos, vérzős időszakom, ovulációmentes, és ezért cickafarkfű tea ülőfürdőztem stb...
Most elég későn kezdtem mérni a hőmet (12. nap), de úgy gondoltam, hogy nem maradok le semmiről, mert úgyis kb a 25-30. napokon van peteérésem, elég hosszú ciklusaim vannak. Erre most a 15. napon volt, már ez is egy csoda, és pont az előző napokban többször is összebújtunk a párommal. Azért bevallom titkon reménykedtem, hogy hátha, de mivel előtte olyan sokszor nem jött össze... sok reményt nem fűztem hozzá.
Éreztem jeleket, de ez majdnem mindig így van... (biztosan bebeszélem magamnak... ) a mellem mindig feszül mensi előtt is, viszont az volt a furi, hogy a derekam jóval előbb jelzett, mint mielőtt megjön. Viszont most egy pár napja 3-4 körül kiesek a számon, akkorákat ásítok... legszivesebben aludnék egyet délután.
A wc-t félóránként látogatom, a párom már elnevezett törpevízerőműnek... :)
A pocakot érzem, hogy fájdogál, de ez nem vészes... had fájjon csak, nőjön nagyra az a baba odabent...
Na... nem is olyan röviden, de nagyjából ennyi.
Szóval most még nagyon az elején vagyok a dolognak, de nagyon optimsta vagyok, és nagyon köszi nektek ezt a sok bíztatást...

Én is mindenkinek nagyon szurkolok...

ja és Julcsi... tényleg ne parázz, mert a legjobb kezekben vagy Dévisznél... én 10 éve járok hozzá a család többi nőtagjával együtt... :)
Jó éjt mindenkinek...
Barbi
hbarbi80

Sziasztok!

Barbi,
Gratulálok! Szuper, hogy spotán baba lett! :) Ezek szerint nálatok nem volt a párodnál gond?
Mikor is mész először UH-ra?
Amúgy nem én paráztam, hanem Juci :)

Juci,
Ne parázz, tényleg! Én ugyan még csak két inszemen vagyok túl, de Apánk mellett egy percig nem félek, nagyon megbízom benne. Most mi is lombikozni fogunk már, és bevallom, eddig a kockázatokra egyáltalán nem gondoltam. Szerintem felesleges, mert mindenképpen ez az egy út vezet a babához, akkor meg mi értelme idegeskedni? Inkább a pozitív oldalát kell nézni: baba lesz belőle! :) Tudom, hogy ez nehéz lehet, de a babára gondolj inkább...

Rencsi,
De jó, hogy nagy étvágyad lett! Akkor, ha éhes a baba, azonnal etesd meg, nehogy visszaküldje a kaját! Hátha visszahíziod azt a 4 kilót hamar :) Most már a szép, problémamentes babavárás jön, hidd el! :)

Kata,
Hmmm... ti éppen pizzáztok, vagy már megettétek?:) És már nem fogadunk szót Apánknak? Parakatából tényleg átváltoztál Merészkatává...:)

Melánia,
Jobban vagy már?

Moncsi, Micona,
nektek is sok puszi!
A prednisolont mindeképpen kell kapni? Nagyon alacsony vérnyomás esetén (nekem 90/55) van valami különlegesség?

Amúgy velem minden rendben, bár nagyon nagyon rossz voltam. Annyira biztos vagyok benne, hogy nem sikerült a baba, hogy egyáltalán nem kíméltem magam :( Tegnap szobafalat festettem, ágyat emelgettem, ma faházat festettem, kerti tipegőt cipeltem. Egyszerűen nem bírtam magammal, csinálnom kelllett a dolgokat. Cserébe a lombik után istibizi vigyázok magamra, olyan leszek mint egy is ágyban fekvő angyal :) :)
Tesztelni nem fogok, szerintem csüt- péntek felé meg fog jönni, a teszt árát inkább hozzácsapom a lombik büdzséhez :)
vjulcsi

megint éjszaka, megint nem alvás, megint bőgés férjem vállán...
éjszakai tűszőrepesztő injekció?????? hűha, kicsit melegem lett...
mikor kell beadni a szurikat? úgy értem: naponta hányszor és milyen időközönként? nem csak bőr alá való szurik vannak?
csajok! tényleg nagyon jó, hogy vagytok és segítetek. köszönet minden egyes mondatért!!!
juci1968

Juci,
minden stimuláció alatt kapott szuri bőr alá kell beadni.
Én speciel nem félek a tűtől, viszont a össze vissza dolgozom ,ezért rákényszerültem , hogy magamnak adjam be. Hidd el nem olyan ördögtől való dolog ez! Az elsőnél remegett a kezem, de csak azért ,mert féltem, hogy mellé megy és akkor honnan szerzek másikat. A tüszőrepesztő pl. olyan praktikus csomagolásban van, hogy "öröm" beadni. Na jó nem árt, ha van egy kis husi a pocidon ,könnyebben becsúszik. Ezek a tűk olyan vékonyak, hogy nem is érzed, hogy ha megszúrnak vele. A szurikat napi egyszer kell beadni. Nekem 2 x 3 ampulla ment. De van olyan is amiről Moncsi írt, hogy egy tollszerű kütyűben van és csak mint a golyóstólat mikor bekapcsolod ezt is csak egy kattintással adod be.
Tényleg nem szabad ennyire félni. Amitől a mai világban félni kell az inkább a munkahelyféltés , és hogy anyagilag tudd fedezni a kezelést, amiről fentebb írnak a lányok.

Julcsi,
Már olyan biztos vagy benne, hogy nem sikerült??
És rögötn kezdhetsz a köv. hónapban?
miciona

Sziasztok!

Azt hiszem én már nem fogok soha olyat ígérni, hogy mikor jövök, mert sosem tudom teljesíteni...
Fanni felfedezte a járás örömét, ezért mindig odamászik hozzám, hogy "-Ana, ana!", és akkor indulnunk kell sétálni. Én fogom a kezecskéjét, ő pedig nagylányosan "járkál". :)
Leülni nem lehet, mert akkor az kiesett idő lenne neki, márpedig ő nem ér rá várni. ;) Ezért a gép elé is ritkán jutok.

Csomee és Albi:
igaz megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok nagyon boldog szülinapot Kittinek és Petikének!!!

Csomee: Fantasztikus férjed van, és ez lelkileg nagyon nagy erőt tud adni! Küldöm a ragacsokat, nagyon drukkolok!!! ++++++++

Albi: Sajnos nekem sincs jogban jártas ismerősöm...

Rencsi: De jó, hogy ilyen sokat tudtál aludni! Örülök, hogy végre tudsz enni és a pici is jól tud lakni belőle! Nekem a 13. hét után enyhültek a tünetek, aztán pedig teljesen elmúltak. Szerintem már te is kefelé jössz ebből a hányásos időszakból. Majd meglátod, hogy a 2. trimeszter milyen gyönyörű lesz! Ez lesz a várandósság legszebb időszaka!

Kata: Vigyázz magadra, te lány!!! Hová tűnt a mindig szófogadó ParaKata?! Vasárnapi akció helyett szombaton kezdünk?! :shock: Remélem a romantikus pizzázás meghozza a pocaklakót! +++++

Melánia: Sajnálom, ami a munkahelyeddel történt! De a sors igazságot szolgáltat és rövidesen megajándékoz majd egy (vagy több?) babócával!!! ++++

Barbi: Szívből gratulálok a kétcsíkoshoz!!! Mit érzel? Kisfiú vagy kislány? Én azonnal éreztem, hogy kislányom lesz...

Julcsi: ne legyél biztos benne, hogy nem sikerült! Kíméld magad! Habár az is lehet, hogy a teljesen természetes, hétköznapi viselkedés , pszichésen könnyebbé teszi a dolgokat, "kikapcsolod" az aggódást és emiatt fog sikerülni. Drukkolok! +++++

Moncsiga: Nagyon aranyosan írtad le este a dolgokat, itt mosolygok ezerrel! :lol: "...a mellékhatás ad nyugalmat." Ez nagyon telibe talált! :lol:
Remélem a vérnyomásod rendben lesz! Sajnos a progi-szuriban nem tudok segíteni, de +++++++++++++++ sokat küldök!!!

Kincső: Mindjárt itt van június vége és nálatok is beindul a baba-projekt! Szívből kívánok neked is 2010-re babócát! +++

Melcsi: Gratulálok a kisfiúhoz!!! Mostantól elindul a pocaklakó mocorgása, fantasztikus érzés lesz! Apánk azt mondta, hogy az a baba, aki sokat mozgolódik, az nagyon jól érzi magát bent. Volt olyan, hogy Fanni a keddi terhesgondozáson a "klasszikus" pózban feküdt, másnap a 4D-s felvételre már teljesen megfordult. Igaz, Fanni egész nap vegyes úszást tartott bent, készült az Olimpiára, de lemaradt róla, mert augusztus 21-re lementek Pekingben az úszóversenyek. :D

Bodza: Mikor ismertetjük össze a két kiscsajt? :wink:

Miciona: Imádom amit és ahogy írsz!!! Mindig leírod előttem a gondolataimat. Igaz, néha "kíméletesebben", mint ahogy én tenném...

Lányok!
A múltkor ígértem az amniocentézis leírását. A téma már kicsit feledésbe merült azóta, de azért leírjam?

Kép
s.mónika

Julcsi... bocsi, nem tudom miért téged írtalak, holott tudom, hogy Juci fél nagyon...
Azért nem ártana tényleg, hanem cipekednél... az semmiképp nem tesz jót, mégha nem is maradt meg a baba... viszont ha így is megmarad, akkor nagyon stramm kölök lesz, az biztos... :D

Hétfőn hívom apánkat, akkor derül ki, hogy mikorra rendel be magához, hogy megkukkantsuk a pocaklakót... :D
Úgyhogy holnap már többet tudok mondani.

Rencsi, nagyon vigyázz magadra, és hízd vissza mielőbb, ezt a 4 kilót... tényleg nehogy kórházba kerülj.
hbarbi80

Móni...
hát, eddig világ életemben azt hittem, hogy nekem csak fiam lehet, de most valahogy olyan érzésem van, hogy kiscsaj lesz.
Remélem pár hónap múlva kiderül, hogy puncis, vagy fütyis... Apánknak nagyon jó szeme van hozzá.
hbarbi80

Sziasztok!

Barbi: Én is gratulálok neked!!!!!!!!!! Egy ilyen 2csíkos tesztet már én is szeretnék látni!

Nálam ma beköszöntöttek a vörösek, úgyhogy holnap reggel irány Apánk. Lezs ott valaki?
Képzeljétek, az unokahúgom babát vár. Szegény nagymamám egész 7en azon tipródott, hogyan mondja el nekem. Annyira aranyos! Azért ő volt a hírmondó, mert vele találkozok a legsűrübben. De engem az ilyesmi,szerencsére, egyáltalán nem zavar. Örülök, ha másnak lesz babája, mert tudom, nekünk is lesz, csak még nem jött el a mi időnk. De remélem, majd most :D !

Julcsi: Nem akarlak bántani, légyszi ne értsd félre, amit írok, de szerintem, mielőtt nekikezdtek, lehet a fejben kellene rendet tenni, mert az is nagyon befolyásol mindet. Nekem is ezt ajánlották az 1. után. Ha pedig tényleg így állsz már most hozzá, hogy nem fog sikerülni, akkor nem is fog. Amúgy meg nem kell mindent komolyan venni, amit olvasol vagy hallasz, mert akkor tényleg csak bepánikol az ember. Én is féltem az elején, de csak azért, mert nem tudtam mi vár rám. Egyáltalán nem vészes, mindet ki lehet bírni. A szurikat én is mindig maganak adtam be, nem egy nagy dolog. Szorítok, hogy kicsit pozítivabban lásd a dolgot és minden rendben legyen!

Kati: "Ügyeskedtek"? :D

Albi: És Apánk lepecsételi a papírt? Azt hiszem beszélek a háziorvosommal.

Zsu
uzsuzs

Barbi:
Szerintem aznapra már be fog hívni! Amikor én pisiltem pozitív tesztet hajnalban, 8-kor hívtam és aznap 17 órára hívott be.
A megérzések sosem csalnak! :wink:
Apánk nálunk a legelején fiút gyanított (szerintem még a 10. hét környékén sem jártunk...), de legközelebb már határozottan kislányt mondott. Ezt a magzatvízvétel aztán meg is erősítette. :)

Kép
s.mónika

Jön valaki 15-én (hétfőn) Apánkhoz?
Mi akkor megyünk délben.

Kép
s.mónika

Albi: Tehát, a mostani lombikom gyógyszereire a támogatást jövőre kapom meg? És leadni mikor kell? Nekem elküldenéd a tiédet? Köszi!

Zsu
uzsuzs

Sziasztok!

Olyan sokat írtatok, hogy alig bírom visszaolvasni. :D

Mindenkinek köszi a drukkokat. Továbbra is pihengetek, de azért már csinálok ezt-azt. Ma még csak az ET+4. napon vagyok, úgyhogy még bazi sok van hátra. Egyre türelmetlenebbül várjuk a 3 hét leteltét.

Most mindenkinek egyenként nem írok, de akinek kell mennek a drukkok a stimuhoz, babásodáshoz, zebrásodáshoz!

Juci: te pedig ne félj! Semmi bajod nem lesz! Nekem az ez már a 4. stimulációm, amiből van 1 fantasztikus kislányom, akiért ennél sokkal-sokkal többet megtettem volna, mint azt, hogy egy pár injekciót beadjak magamnak. Csak az a kis élet a fontos, akit kezelés után 9 hónappal a karodban tartasz!

Majd jövök még!

Szép napot!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Hali!

Ha valaki, én aztán veszélyben vagyok! Ez a 10. stimulációm, amit végig csinálok, és volt 2 leállított is közben. Mégsem aggódom, legyen meg a gyerek, a többi gond legyen a holnapé!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok. :lol:
moncsi:akkor mi ketten visszük itt a pálmát.Pedig azt hittem én vagyok itt a dobogó legtetején.2inszem,7lombik.
Miújság moncsi,mikor lesz punkciód????? Olyan jó hogy legalább láttalak mert így tudom hogy kihez írok. :lol:

csomee:ragi+++++++++++++++++++++++++++
vjulcsi:köszönöm már alakulok.Bár ilyenkor hétvégén jobb mert együtt vagyunk a párommal és nem vagyok magányos.Na akkor szoktam negatív lenni.
Szerintem sincs még minden veszve julcsi!!! Óvatosan azokkal a cipekedésekkel!

Kata:remélem apát kihasználva jól töltitek a szabadidőt!!! :lol:
juci:hát legelőször én is azt mondtam mindenre hogy na azt nem fogom bevállalni.Aztán az élet megtanított arra hogy soha ne mond hogy SOHA.És ez így igaz.Most már mindent megteszek a mi kisbabánkért!
Ja és engem is érdekelne ez a progi szuri dolog!
Attól félek ám nagyon mert a Kaáliba adták punkció után és az az egy szuri helye is mocsokul fájt!Olyan szinten hogy hetekig nem tudtam a hátsó felemre feküdni.
Fura is volt hogy itt apánknál nincs ilyen szuri.

Kép
Kép
melánia

Sziasztok!
Melánia:Igen a KAÁLIba punkció után adnak egyet.Nekünk a sokadikra sikerült kikönyörögni a progiszurit,de hallottunk olyan esetet hogy 2lombiknál már kapták.Ezis változó személyenként,ki kapja.És nagy dozist kapunk most nem 1 alkalommal.

Albi:Visszamenőleg tavalyi évre is kérhetem a támogatást?Vagy ez évit jövőre fizetik?Nagyon szépen köszi az utmutatást.Sajnos nálunk a körzetidoki nem ad utiköltséges papírt.

Rencsi:Köszi a segítséget.Mostanába nem volt jo a keneteredmény mert baktériumot találtak és belekből jön át ezért nem kezdhettünk régóta,gyogyszerrel kezeltek.erre is jo?

Barbi:HURRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GRATULÁLUNK!!!!!!!!!!

Kincső:Végre hogy hírt adtál magadról!Már párnap és kezdés!

Juci:Láttod miken megyünk keresztül és mint Moncsiga írta minden botlásunkon félelmünkön utolag nevetünk!Láttod paraKata merőKatává lépett elő!Remélem sikerül változtatnod a felfogásodon és nem azon agyalni ami nem probléma.akarod a gyermeket vagy nem?Ez a legfontosabb és utána mindent bele ha forgószél fúj,tornádó söpör keményen helytállni.A legvégén elmondhatod TE mindent megtettél.Mikor átöleled gyermeked minden a feledés homályába vész.Rázd meg magad!Minden oké és kerek!
kitti4

Sziasztok!

Irja itt előttem valaki, hogy OEP-nál kaphad valaki eltartottként TAJ kártyát.

Ez tudtommal régen volt igy, most csak max nappali tagozaton tanuló diák lehet ilyen.

Másnak saját magát kell bejelenteni - APEH-nál - és fizetni napi 150 Ft-ot, akkor ha bejelentetlenül dolgozik vagy nem munkanélküli és nem kap munkanélküli ellátást.

Legyetek óvatosak, mert a TAJ kártya érvényességét ellenőrzik, és akinek nem érvényes, annak bizony kiszámlázzák az ellátás költségét. (Patikákban is ellenőrizni kell ezt, akinek nem jó, nem kaphat támogatott gyógyszert)

üdv

kispatak
Vendég

TAJ kártya.
Most ,hogy beteg voltam kiderült nem funkcionál a kártyám. Telefon OEP-nek, 2001 az utcsó regisztráció, azóta volt ugye egy lombik is majd félmillás összeg. Újra kellett a munkahelynek igazolást küldeni. Néha elszáll a rendszer-mondta a hölgy és sajnos történnek ilyen esetek.

Szerintem Szimbáné is dobogos helyezést ér el Moncsi és Melánia mellett a hormon szurik számában. nem hiszem, hogy ez visszatartaná a további kezeléstől a Szimba családot.

Kata,
nem írtad az esőt ,de mit is lehet ilyen időben csinálni.......?
Hát igen pizzazni :wink: :)
miciona

Hmm, hát Miciona, nálunk Apa speciel teniszmérkőzést néz, az szent, hiába az eső :) :) remélem Merészkatáék ennél 'hasznosabban' töltik az időt.
Most voltunk a sógornőm szülinapját ünnepelni, megint találkozhattam a másfél éves unokahugimmal (Liza), annyira édes, ahogy mondja a nevem, mindig hív, hogy menjek vele táncizni: Jujiii, táncitánci :) imádom :). A sogórnőm húgának meg 7 hetes a kisfia, most láttam először, annyira szép!

Zsu,
Nem én vagyok a para, hanem Juci :) de nem baj :)
Egyébként Jucinak: én az a típus vagyok, aki rosszul van a tűtől, ha vérvételre mentem, ahogy megláttak lefektettek, úgy elsápadtam, ájulás kerülgetett. Ehhez képest olyan simán adom be magamnak a szurit, mintha 10 éves, állami kórházban töltött gyakorlatom lenne :) És egyáltalán nem éreztem még a hormonok negatív hatását, illetve csak olyat, hogy fáj a cicim (most pl. nagyon), de semmi ijesztőt. Az ember belejön, és a világ legtermészetesebb dolga lesz, hogy néha szúrkál egyet. Ennek ellenére, még mindig nem tudom elviselni, ha másba tűt döfnek, a múlt héten az állatorvosnál a cicámat szurizták többször, majdnem bőgtem...

Miciona,Monika
Hát azért vagyok biztos benne, hogy nem sikerült, mert kevés volt a katona... De most már néhány nap, és kiderült. Miciona, elvileg, ha a Kopa.-vizsgálat eredménye negatív lesz, akkor kezdhetünk is icsi-vel a következő hónapban, azaz már a jövő héten! Ez kedden derül ki, de nagyon bízom benne, hogy nem kell várnunk!
vjulcsi

Sziasztok!

Látom jó sokan lettünk :)
Hát apánk szerint a petevezeték átjárhatósági után a nők 1/10-e spontán terhes lesz. Hát én a 9/10-edbe tartozom sajnos, ez a mai nappal elég világossá vált... Pedig úgy reménykedtem, mert a családban volt ilyen és nekik két csodálatos fiuk lett átjárhatósági után egyetlen alkalomból...

Én ostoba meg nem kérdeztem meg apánkat, hogy az ovuláció indukció csak úgy natúran fog zajlani, vagy az inszemhez csinálja. Én magam gondoltam, hogy az inszemhez , mert külömben minek kellett volna az átjárhatósági? Szerintetek?
Mondjuk úgy vagyok vele, hogy legkésőbb szeptemberben kiderül.
Az ovuláció indukcióhoz kb. milyen sűrűn kell Uh-ra járni?
kislibus

Sziasztok!
Hát itt vagyok! :) Gondoltam bekukkantok! :) Annyit írtatok, hogy nem győzőm visszaolvasni! :) A tegnapi pizzázás jól sikerült! Csatlakozott hozzánk a tesóm a férjével, és természetesen Mikey és Benedek is! :) Jól éreztük magunkat! :) Aztán hazasétáltunk - mert a tesóméknál voltunk - aztán......hát.....izé...... :oops: :oops: :oops: jót zuhanyoztunk....aztán, hát hogy is mondjam? :roll: :roll: :lol: Jól eltelt az este! A mai reggelt pedig ott folytattuk ahol tegnap este abbahagytuk! Most érzem, hogy egy kicsit fáj a hasam, olyan mindjárt megjön érzésem van!
Remélem az első tesztelőnk Csomee lesz, aztán utána mindenki zebrát tesztel, természetesen Csomee is! :)

Csomee!
Tényleg mikor tesztelsz? Szorítok Nagyon Kitty tesó ügyben!:)

Julcsi!
Jól látom 2 nap és újra Kopa? Szorítok, hogy meglegyen az engedély! De én is azt javasolom, hogy azért kíméld magad, mert nem olyan tuti biztos, hogy nincs ott egy pocak-lakó! :)

Melánia!
A szabadidő eltöltése nagyon "kellemes" :wink: és az időjárás is nekünk kedvez! :)

Juci!
Én is azt mondom, hogy ne parázz! Ha ennyire aggódsz, hogy mi történik majd veled, a szervezeted milyen változáson megy át a hormonok hatására, akkor szerintem bele se kezdj! Annak örülj, hogy egyáltalán el tudod kezdeni! Tudod hány embernek nem adatott meg, hogy gyermeke legyen, és anyagilag pedig nem engedhetnek meg magunknak egy ilyen procedúrát? Inkább örülj, annak, hogy belevághattok egy ilyen kezelésbe!
Bocsi, ha esetleg megsértődtél, de én ilyen "szabad-szájú" vagyok! :)

Miciona!
Bocsi, hogy nem jeleztem előre az esőt, de azt hiszem ez most nem róható fel bűnnek! :) Azt hiszem sokkal jobb elfoglaltságom volt, és van is! :)

Legyen szép napotok!
Majd még lehet visszanézek!
Puszi:
Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Kislibus!
Nekem Ovu. Ind. volt most 2x-ra! Kétnaponta Uh. Egyébként nekem azt mondta, ha egyik félnek sincs semmi baja, akkor az Ovu-t 3x kell megismételni, aztán jöhet csak az inszem! Neked nem mondott semmi ilyet? Ovu. Ind. vagy Inszem lesz nektek?
Egyébként én sem tartoztam azok közé a nők közé akik az átjárhatósági után teherbe esnek! :( Ezért az Ovu. Ind!

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati!

Nálunk szerintem inszem lesz, mert a katonakép nem épp rózsás.
Apánk azonnal Icsit vűgott rá, a kopa 3 havi vitamin után "bármilyen ART tech-ra alkalmas"-nak minősített minket.

Milyen sűrűn kellett Uh-ra menned? Reggel kell? Munkába hogy értél vissza? Nekem min. két óra visszajutni a munkahelyemre.
kislibus

Hát, lehet, hogy az átjárhatósági nem hozta meg az eredményt,node 6 inszemből 1 már csak sikerül!!! Mindkettőnknek természetesen :wink:
kislibus

Kislibus!
Kétnaponta jártam UH-ra. Az előző hónapban késtem kb. 30 percet a melóhelyről, mert már hajnali 6:30-kor az Intézet előtt álltam. A mostani stimukor pedig a háziorvossal megbeszéltem és kiírt betegállományba! Remélem ez most meghozz az eredményt, és 2-3 hónap múlva már táppénzen leszek, mint KISMAMA! :) Nálunk ErcsiApu eredménye tökéletes és elvileg velem is Minden Rendben van! :) De gyerkőc még sehol! De majd MOST! :)

Kép

KépKép
ercsikati

No a tettek mezejére lépek, vár a mosogatni való, meg a seprű és a felmosó felszerelés!
kislibus

Köszi, akkor felkötöm a gatyót, ami a várakozási időt illeti.... Meg felkészitem a kollegákat, hogy vagy tolerálják a késedelmet, vagy a te példádat követem.....
kislibus

Kislibus,
elvileg, ha Kopa azt mondja, hogy a merteséges megterm. bármely formájára alkalmas, akkor az az ovu indukciót is magába foglalja.... legalábbis nekünk is ezt mondta, mert nekünk is ez állt az andrológiai papíron ( az más kérdés, hogy mi inszemmel kezdtünk, mert ezt tévesen írta rá az andrológus- nem Kopa volt :( )
vjulcsi

Julcsi! Te csak ne emelgess semmit! Leírom egy ismerősöm történetét: 3.inszem. Másnapra megfázás,torokfájás és minden ami kell. Sírva hívta a dokit,hogy most sem sikerül, mert jól megfázott. A doki meg azt mondta neki,hogy akkor most tuti sikerül,mert amíg a szervezete legyűri a bacikat,addig a baba szépen beosonhat a pocakba. És így is lett. Most már 1 éves!
agnyes

Julcsi! Te csak ne emelgess semmit! Leírom egy ismerősöm történetét: 3.inszem. Másnapra megfázás,torokfájás és minden ami kell. Sírva hívta a dokit,hogy most sem sikerül, mert jól megfázott. A doki meg azt mondta neki,hogy akkor most tuti sikerül,mert amíg a szervezete legyűri a bacikat,addig a baba szépen beosonhat a pocakba. És így is lett. Most már 1 éves!
agnyes

agnyes

agnyes

agnyes

agnyes

Most aztán duplán igaz,amit írtam. Hiába a telefonos netnek,még van mit fejlődnie!
agnyes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?